abonnement Unibet Coolblue
pi_165885573
quote:
13s.gif Op maandag 10 oktober 2016 22:38 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

Ah dan gaan we maar uit de hoogte doen. Doei :W
Ja, ik had al verwacht dat je na het debunken van het verhaal van de ombudsman geen inhoudelijke argumentatie meer zou hebben.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_165885616
quote:
0s.gif Op maandag 10 oktober 2016 22:26 schreef Bluesdude het volgende:

[..]

Die conclusie is gebaseerd op de ervaringen van mensen, maar jij bent zelf een van die discriminerende figuren, dus natuurlijk ontken je het..
Kun je niet gewoon wegblijven? Aangezien je het toch niet kunt laten andere users zonder enige aanleiding persoonlijk aan te vallen.
pi_165885672
quote:
1s.gif Op maandag 10 oktober 2016 22:38 schreef JeSuisDroppie het volgende:

[..]

Ja, ik had al verwacht dat je na het debunken van het verhaal van de ombudsman geen inhoudelijke argumentatie meer zou hebben.
Kijk dit is nou precies het probleem met een aantal users hier op FOK. Als mensen afhaken omdat de toon van discussie niet langer op prijs gesteld wordt ben je ineens niet inhoudelijk meer. :)
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
  maandag 10 oktober 2016 @ 22:41:39 #204
423997 Lunatiek
RadicaalFilosoof
pi_165885687
quote:
6s.gif Op maandag 10 oktober 2016 22:33 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

Heb je het rapport van de ombudsman gelezen. Wsl wel. Zwarte Piet geeft aanleiding voor discrimenerend gedrag: gooien met pepernoten, uitschelden, uitsluiten en zelfs een dreigbrief.
Een dreigbrief? Geloof je het zelf? De kinderen in de Sinterklaasleeftijd kunnen niet of nauwelijks lezen of schrijven.

Ja, er waren ook kinderen van 10+ ondervraagd waarbij je je kunt afvragen of voor hun het onschuldige kinderfeest door een dreigbrief wordt verpest. En wat überhaupt de waarde van dat "onderzoek" is.
pi_165885720
quote:
6s.gif Op maandag 10 oktober 2016 22:41 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

Kijk dit is nou precies het probleem met een aantal users hier op FOK. Als mensen afhaken omdat de toon van discussie niet langer op prijs gesteld wordt ben je ineens niet inhoudelijk meer. :)
Ik sla je hoger aan dan je je voordoet in deze discussie, wijs je op je gebrekkige argumentatie en je magere gebruik van bronnen, en dan doe ik uit de hoogte? Tsja, ik heb mijn best gedaan dan hoor. Ik kan er niks aan doen dat jij met deze argumenten op komt zetten.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_165885747
quote:
1s.gif Op maandag 10 oktober 2016 22:41 schreef Lunatiek het volgende:

[..]

Een dreigbrief? Geloof je het zelf? De kinderen in de Sinterklaasleeftijd kunnen niet of nauwelijks lezen of schrijven.

Ja, er waren ook kinderen van 10+ ondervraagd waarbij je je kunt afvragen of voor hun het onschuldige kinderfeest door een dreigbrief wordt verpest. En wat überhaupt de waarde van dan "onderzoek" is.
Het onderzoek was dan ook alom bekritiseerd, niet in de laatste plaats door de ombudsman zelf. Dat ze dan een artikel erover maakt is mij een raadsel.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_165885815
quote:
0s.gif Op maandag 10 oktober 2016 17:11 schreef john2406 het volgende:

[..]

Denk mij dat er zijn die het wensen en het niet gewoon gebeurt. of waren er toen ook die zich gediscrimineerd voelen deden?

En dan wil ik het nog niet eens over een schadeloos stelling hebben.
Sorry, don't get it.. Google Translate?

Used sarcasm in that last post. Like, the best mascot of Dutch tradition these days is a figure who is said to have NOTHING to do with Dutch history, right. :+
Jusqu'ici tout va bien...
  Moderator maandag 10 oktober 2016 @ 22:48:57 #208
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_165885901
quote:
1s.gif Op maandag 10 oktober 2016 22:01 schreef Perrin het volgende:

[..]

Ik vroeg me af waarom Zwarte Piet zo'n ongemak bij hem opriep, voor mij was ie toen ik kind was juist leuk en spannend. Degene die de kado's bracht :Y)
joh ik heb het toch niet gelezen ofzo _O-

was meer dat je geen crew meer bent ineens ... what gives?
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  maandag 10 oktober 2016 @ 22:54:57 #209
3542 Gia
User under construction
pi_165886087
quote:
14s.gif Op maandag 10 oktober 2016 21:56 schreef Kijkertje het volgende:

Alleen blijft het een feit dat een deel van de kinderen er nog steeds jaarlijks wél last van ondervindt en het mijn overtuiging is dat kinderen er totaal geen moeite hebben om de kleur aan te passen/ te variëren.
Dus alles waar (enkele) kinderen last van ondervinden, moet verboden worden.

Moeder met een boerka aan de schoolpoort?
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 maandag 10 oktober 2016 @ 22:58:24 #210
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_165886192
quote:
1s.gif Op maandag 10 oktober 2016 22:54 schreef Gia het volgende:

[..]

Dus alles waar (enkele) kinderen last van ondervinden, moet verboden worden.

Moeder met een boerka aan de schoolpoort?
Of het offerfeest.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
pi_165886216
quote:
3s.gif Op maandag 10 oktober 2016 18:20 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

Als je in dit topic nou iets wil betekenen voor Henk en Ingrid maak je posts dan veel korter, gebruik Jip en Janneke taal en blijf bij het onderwerp Zwarte Piet. Dit is niet meer 'behapbaar'. :N
Het is niet gericht aan mensen voor wie het niet behapbaar is. :)
Maar goed, de tl;dr-versie; jij bent nog erg naïef. De duiding vind je in die reactie. ;)
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
  maandag 10 oktober 2016 @ 23:04:41 #212
3542 Gia
User under construction
pi_165886354
quote:
1s.gif Op maandag 10 oktober 2016 22:58 schreef Straatcommando. het volgende:

[..]

Of het offerfeest.
Mwa da's niet eng. Maar denk dat kleine kinderen schrikken van een vrouw met boerka. Of iemand met heel veel tattoo's.
pi_165886360
quote:
0s.gif Op maandag 10 oktober 2016 18:45 schreef luxerobots het volgende:

[..]

Nederland is de afgelopen 40 jaar onherkenbaar veranderd. Mijn tante heeft wel eens verteld hoe ze vroeger bij, mijn opa en oma, leefden.

Het waren christenen die in Den Haag woonden en hadden een huis van de christelijke woningbouwvereniging. Ze woonden dus met allemaal christenen in deze wijk. De kinderen gingen naar een christelijke school, zondag ging met naar de kerk en de kinderen nog eens naar de christelijke zondagsschool. Je boodschappen deed je bij de groenteboer, bakker en de slager, dat waren kennissen waar je ook kwam voor een praatje.

Nu kom ik soms nog wel in die wijk, en die is totaal veranderd, er wonen nog wel ouderen. Maar vooral allochtonen, de allochtonen hangen op straat, niet alleen Marokkanen maar bijvoorbeeld ook Somaliërs (of in ieder geval uit de Hoorn uit Afrika). De kerk is gesloten, de school is een zwarte school geworden en de winkeltjes zijn vervangen door buitenlandse winkeltjes en een supermarkt.

Het hele sociale weefsel, zoals het er ooit was, is verdwenen. De ouderen die er wonen blijven vaak weg tijdens de verkiezingen, stemmen uit gewoonte nog christelijk of zijn potentiele PVV-stemmers geworden.

Anderzijds, de jongeren zijn er de afgelopen jaren met de toenemende internationalisering ook niet op vooruit gegaan. Flexcontracten, werkloosheid en goedkope huurhuizen die niet meer verkrijgbaar zijn. Autochtone jongeren zien de multiculturele samenleving wat minder op afstand, maar zitten er meer in. Ze hebben meer kennis gemaakt met allochtonen en mensen uit andere culturen. Toch is de PVV populair, het is bij diverse scholierenverkiezingen de grootste partij gebleken. Hoewel millenials over het algemeen, als je alle partijen bekijkt, toch wat meer naar links neigen.

Je zou kunnen stellen dat de behoefte aan de Nederlandse normen en waarden, het gevoel om Nederlander te zijn, ergens bij te willen horen. Enerzijds omdat het verdwijnt, anderzijds door de negatieve/hardere economische situatie, de bomen groeien niet meer tot in de hemel, sterker is geworden. Vele voorbeelden laten zien dat men extremer stemt als het economisch tegenzit.

Zwarte Piet is onderdeel van de Nederlandse cultuur, en mensen hebben het gevoel dat die cultuur minder wordt en hen afgenomen wordt. Dat is waarom mensen zo geprikkeld reageren.

Daarbij is deze economische situatie en de opkomst van massale immigratie ook iets internationaals. We zien overal in Europa rechtsere/hardere anti-islam/immigratie partijen. Mensen willen dat het economisch beter gaat en terug naar een tijd toen de kerstballen nog van glas waren/Nederland er anders uitzag.

Kijk naar Groot-Brittanië, neem de Brexit, of kijk buiten Europa, naar de opkomst van Donald Trump. De boodschap van Trump slaat perfect aan bij dit gevoel. Er moet een muur komen, illegale immigratie moet stoppen, Mexico en China stelen onze banen. De republikeinse partij zag het niet zitten in de Trump, de media besteden er veel aandacht aan om hem zwart te maken, toch hebben bij de voorverkiezingen al 14 miljoen mensen op hem gestemd.

Of de basis van Trump groot genoeg is weet ik niet, de VS is een verdeeld land en telt grote groepen minderheden. Maar de opiniepeilers geloofden ook niet in een Brexit.

Kortom, wij zien Zwarte Piet als iets kleins, iets Nederlands. Terwijl het prima past in een grotere trend.
Daar komt het inderdaad op neer. Wat betreft Trump, hij hoeft niet te winnen om te voorkomen dat HC de president wordt, hij hoeft er slechts samen met Johnson en Stein voor te zorgen dat ze niet een meerderheid van de stemmen krijgt. Stel dat Johnson en Stein 10% van de stemmen zouden halen dan zou HC 25% meer stemmen nodig hebben dan Trump, in elke normale verkiezing is dat een ongekend groot verschil (meestal onder de 10%). Het ironische is dat Sanders gehakt zou hebben gemaakt van Trump (nu al) terwijl eender welke enigszins normale Republikeinse tegenkandidaat gehakt had gemaakt van HC. Hell, zelfs Cruz en Rubio zouden waarschijnlijk van haar winnen. Het is bijzonder dat in hun systeem bij de beide partijen de zwakste kandidaat naar boven komt drijven, dat alleen al is erg informatief. ;)
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_165886378
Topic blijft tot alles weer afgelopen is zeker??
  maandag 10 oktober 2016 @ 23:07:17 #215
3542 Gia
User under construction
pi_165886430
quote:
0s.gif Op maandag 10 oktober 2016 23:05 schreef Blue_Panther_Ninja het volgende:
Topic blijft tot alles weer afgelopen is zeker??
Minder dan 2 maanden nog. Overleven we wel. Zwarte Piet trouwens ook.
pi_165886452
quote:
0s.gif Op maandag 10 oktober 2016 23:05 schreef Blue_Panther_Ninja het volgende:
Topic blijft tot alles weer afgelopen is zeker??
Wat denk jij zelf? :)
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_165886641
quote:
1s.gif Op maandag 10 oktober 2016 23:07 schreef Gia het volgende:

[..]

Minder dan 2 maanden nog. Overleven we wel. Zwarte Piet trouwens ook.
quote:
0s.gif Op maandag 10 oktober 2016 23:08 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Wat denk jij zelf? :)
Geen idee :*
pi_165886652
quote:
1s.gif Op maandag 10 oktober 2016 23:04 schreef Gia het volgende:

[..]

Mwa da's niet eng. Maar denk dat kleine kinderen schrikken van een vrouw met boerka. Of iemand met heel veel tattoo's.
Die geslachte schapen die overal in open vrachtwagens hangen zijn wel redelijk shockerend voor kinderen om mee geconfronteerd te worden..
pi_165886707
quote:
1s.gif Op maandag 10 oktober 2016 23:17 schreef madam-april het volgende:

[..]

Die geslachte schapen die overal in open vrachtwagens hangen zijn wel redelijk shockerend voor kinderen om mee geconfronteerd te worden..
Gelukkig zien de kinderen niet hoe halal geslacht wordt.

Maar het is en het blijft godsdienst en dat is toch onaantastbaar toch?

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 10-10-2016 23:20:25 ]
pi_165886978
quote:
0s.gif Op maandag 10 oktober 2016 23:17 schreef Blue_Panther_Ninja het volgende:

[..]

[..]

Geen idee :*
Minstens tot na Sinterklaas, waarschijnlijk wordt er rond maart/april ook weer over gediscussiëerd als er weer een rechtszaak wordt aangespannen, een of ander comitétje met een protestactie komt of iets dergelijks. Er hoeft maar iemand een scheet te laten en de media springen erop. ;)
ING en ABN investeerden honderden miljoenen euro in DAPL.
#NoDAPL
pi_165887431
quote:
1s.gif Op maandag 10 oktober 2016 22:54 schreef Gia het volgende:

[..]

Dus alles waar (enkele) kinderen last van ondervinden, moet verboden worden.

Moeder met een boerka aan de schoolpoort?
Nee dat zeg ik ook niet. Ik ben niet voor verbieden. Ik ben voor een aanpassing van de kleur van Zwarte Piet omdat er goede redenen voor zijn, die ik zwaarder vind wegen dan de bezwaren ertegen. Ik ben er ook voor dat iedereen zelf beslist hoe hij/zij Sinterklaas wil vieren. ;)

[ Bericht 0% gewijzigd door Kijkertje op 11-10-2016 00:21:31 ]
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
pi_165887473
quote:
3s.gif Op maandag 10 oktober 2016 22:59 schreef Bram_van_Loon het volgende:

[..]

Het is niet gericht aan mensen voor wie het niet behapbaar is. :)
Maar goed, de tl;dr-versie; jij bent nog erg naïef. De duiding vind je in die reactie. ;)
:Y het was een tl;dr :@ :D
“The fundamental cause of the trouble in the modern world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”— Bertrand Russell
pi_165887579
quote:
6s.gif Op dinsdag 11 oktober 2016 00:10 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

Nee dat zeg ik ook niet. Ik ben niet voor verbieden. Ik ben voor een aanpassing van de kleur van Zwarte Piet omdat er goede redenen voor zijn, die ik zwaarder vind wegen dan de bezwaren ertegen.
Het is ZWARTE Piet.. Je wilt ZWARTE Piet verbieden en laten vervangen..

Zou je die goede redenen nog één keer willen opsommen voor mij?
quote:
6s.gif Op dinsdag 11 oktober 2016 00:10 schreef Kijkertje het volgende:
Ik ben er ook voor dat iedereen zelf beslist hoe hij/zij Sinterklaas wil vieren. ;)
Maar dan wel zonder een ZWARTE, ZWARTE Piet..
pi_165887592
quote:
1s.gif Op maandag 10 oktober 2016 22:54 schreef Gia het volgende:

[..]

Dus alles waar (enkele) kinderen last van ondervinden, moet verboden worden.

Moeder met een boerka aan de schoolpoort?
Bij IS onthoofden kindertjes poppen op commando, niks aan de hand.
"Het enkele feit dat de gewasbeschermingsmiddelen zijn toegelaten, geeft in ieder geval geen garantie op het ontbreken van met name een uitgesteld schadelijk effect op de gezondheid van mensen."
pi_165887609
quote:
2s.gif Op maandag 10 oktober 2016 22:08 schreef Kijkertje het volgende:

[..]

Nee ik ga ervan uit dat een gedeelte van de kinderen tijdens het Sinterklaasfeest last ondervindt van racistische en discriminerende uitingen van minkukels. En daar is wat aan te doen.
Moet je dan niet juist die "minkukels" aanpakken/veranderen ipv hetgeen waar ze gebruik van maken. Anders kun je wel alles waar een pester gebruik van maakt willen veranderen (stoplichten, vuurtorens, Hollebolle Gijs).
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')