abonnement Unibet Coolblue
pi_163917390




Chronologisch:

quote:
21.30 Militairen sluiten twee bruggen over de Bosporus in Istanbul af. Auto's en bussen krijgen de opdracht om te keren.

21.50 Gevechtsvliegtuigen en militaire helikopters scheren over Ankara. Er klinken schoten.

22.02 De Turkse premier Binali Yildirim meldt dat er een militaire coup aan de gang is en dat de regering de veiligheidstroepen heeft gevraagd de orde te herstellen.

22.25 In een verklaring zegt het leger (dat wil zeggen: de coupplegers) dat het de macht heeft overgenomen om de democratie te beschermen en de mensenrechten te handhaven.

22.38 De televisiezender CNN Türk meldt dat president Erdogan veilig is. Hij was op vakantie in de badplaats Bodrum.

22.47 Opstandige militairen gijzelen de stafchef van de Turkse strijdkrachten op het militaire hoofdkwartier in Ankara.

22.58 Militairen bezetten het kantoor van de staatstelevisie TRT in Ankara. Het personeel wordt even later gedwongen een verklaring van de militairen voor te lezen: het land wordt bestuurd door een 'Vredesraad'. In het hele land geldt een uitgaansverbod.

23.16 President Erdogan roept de Turken via Facetime op de straat op te gaan om te protesteren tegen wat hij een couppoging van een klein deel van het leger noemt.

Zaterdag
Premier Erdogan spreekt via Facetime met CNN Türk.
Premier Erdogan spreekt via Facetime met CNN Türk. © GETTY
00.08 Tanks omsingelen het Turkse parlementsgebouw in Ankara.

00.37 De eerste scheuren in de strijdkrachten: de commandant van het Eerste Leger zegt dat slechts een kleine groep militairen de couppoging steunt.

00.59 Een gevechtsvliegtuig schiet een helikopter van de muitende militairen neer.

01.04 Het staatspersbureau Anadolu meldt de dood van 17 politieagenten op het hoofdkwartier van de Turkse special forces.

01.05 President Obama spreekt zijn steun uit voor de gekozen regering en roept op tot kalmte.

01.13 De Gülen-beweging van de in ballingschap levende rivaal van Erdogan, Fethullah Gülen, keurt de coup af.

01.52 Turkse premier Yildirim meldt dat situatie onder controle is.

02.20 Erdogan keert terug in Istanbul. Het vliegveld is inmiddels door zijn aanhangers bevrijd.

02.45 Muitende militairen bezetten kantoor van tv-zender CNN Türk, maar op het Taksimplein geven de eerste muiters zich al over.

03.20 Erdogan belooft het leger te zuiveren van verraders.

05.39 Erdogan moedigt zijn aanhangers aan op straat te blijven totdat de situatie is gekalmeerd.

05.42 Muitende soldaten die een van de bruggen over de Bosporus in handen hadden, komen uit hun tanks en geven zich over. Zij worden later aangevallen door aanhangers van Erdogan.

07.10 Regeringsgetrouwe militairen hebben het militaire hoofdkwartier in Ankara weer in handen, maar sommige muiters verzetten zich nog.

07.29 De stafchef van de Turkse strijdkrachten Hulusi Akar, die door de muiters was gegijzeld, wordt bevrijd.

11.20 Premier Yildirim meldt dat de coup aan 161 mensen het leven heeft gekost, onder wie 104 coupplegers. Er zijn 1440 gewonden. Veiligheidstroepen hebben ruim 2800 militairen gearresteerd.

13.35 Turkse autoriteiten hebben 2.745 rechters op non-actief gezet.

14.43 Militaire hoofdkwartier weer helemaal in handen van regeringsgetrouwe troepen.

17.15 De Griekse justitie besluit de acht militairen die waren gevlucht uit Turkije en asiel hadden aangevraagd in Griekenland, uit te leveren aan Turkije. De Turkse regering had hierom gevraagd.

17.33 De vier grootste partijen van Turkije veroordelen de couppoging in een gezamenlijke verklaring voorgelezen in het parlement
De SMS van Erdogan - Oproep aan de bevolking om de straat op te gaan en op te komen voor de democratie, vrede, staat en het volk:

quote:
Turk Milletinin degerli evlatlari.Bu hareket Ankarada ve Istanbulda devletin zirhli araclarini ve silahlarini gasp etmis dar bir kadronun , 70 li yillardaki gibi davranarak millete karsi bir kalkismasidir. Serefli Turk milleti demokrasine ve huzuruna sahip cik. Turk milletini sindirecegini dusunen bu dar kadronun hareketine karsi sizleri sokaga ve milletinize sahip cikmaya cagiriyorum.

Devletine milletine sahip cik

Recep Tayyip Erdogan
Zie ook:
Staatsgreep in Turkije mislukt

quote:
Coupplegers in F-16 hadden Erdogan in het vizier
Luchtmachtpiloten die meededen aan de couppoging in Turkije zijn in de gelegenheid geweest president Erdogan te doden. Toen die vrijdagavond met een regeringstoestel van zijn vakantieadres in Marmaris naar Istanbul vloog, hadden twee F-16's hem in het vizier. Waarom ze niet hebben geschoten, is een raadsel, zegt een Turkse oud-militair in een reconstructie die persbureau Reuters van de gebeurtenissen maakte.
quote:
Plannen uitgelekt

Verschillende oud-militairen in Turkije zeggen dat de poging tot staatsgreep waarschijnlijk matig was voorbereid. "Vermoedelijk zijn ze eerder in actie gekomen dan de bedoeling was, omdat de plannen voor een staatsgreep waren uitgelekt. Ze merkten dat ze in de gaten werden gehouden en dat heeft ze er waarschijnlijk toe gebracht om snel tot actie over te gaan", zei een oud-militair.

Het was de bedoeling in hoog tempo het vliegveld van Istanbul, de belangrijkste brug over de Bosporus en het parlementsgebouw in Ankara in handen te krijgen en Erdogan en Yildirim te arresteren. Onder meer doordat Erdogan erin slaagde met een oproep op tv de bevolking te mobiliseren, slaagden de coupplegers niet in die opzet.
quote:
Erdogan: doodstraf snel weer invoeren
ISTANBUL - De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft zondag gezegd dat de doodstraf na de mislukte couppoging van militairen onverwijld weer moet worden ingevoerd. Hij zei dat de regering hierover in debat gaat met oppositiepartijen.

Erdogan sprak tegen aanhangers voor zijn huis in Istanbul die om de doodstraf riepen voor de coupplegers. ,,Wij kunnen deze eis niet negeren'', zei hij.
quote:
Staatsgreep Turkije lijkt mislukt

Het leger, of een groot deel daarvan, poogde de macht te grijpen. Het keerpunt lijkt het moment waarop het volk gehoord gaf aan de oproep van president Erdogan om protesterend de straat op te gaan.
quote:
Meer dan 2700 Turkse rechters op non-actief na mislukte couppoging

2745 Turkse rechters mogen hun functie niet meer uitoefenen na de mislukte coup gisteravond en vannacht. Dat heeft de Turkse Hoge Raad voor Rechters en Procureurs (HYSK) bekendgemaakt. Ook vijf leden van deze raad zijn volgens het staatspersbureau Anadolu ontslagen.

Bij het onderzoek naar de mislukte coup arresteerden de Turkse autoriteiten ook tien kantonrechters. 140 leden van het Hof van Cassatie worden nog gezocht.

De Hoge Raad kwam bijeen om te besluiten of rechters die volgens president Erdogan aanhanger zijn van de islamitische geestelijke Gülen op hun post konden blijven. Erdogan heeft gesuggereerd dat Gülen achter de mislukte staatsgreep zat.

De twee zijn elkaars aartsvijand. Gülen woont in de Verenigde Staten in ballingschap. Hij veroordeelt de coup en zegt dat hij er niets mee te maken heeft.
quote:
Leger Turkije verklaart macht te hebben overgenomen

Het Turkse leger heeft de macht overgenomen in Turkije. Dat heeft het leger zelf zojuist bekendgemaakt. De Bosporusbrug en de Fatih Sultan Mehmetbrug in Istanbul zijn vanavond afgesloten door militairen. In Ankara zouden schoten zijn gehoord, melden ooggetuigen. Daar vliegen ook straaljagers en helikopters boven de stad.

Het leger zegt in de verklaring dat het tot een staatsgreep is overgegaan omdat de regering de democratie heeft uitgehold. Verder werd verklaard dat het land nu door een ,,vredesraad'' wordt geregeerd die de veiligheid van het volk garandeert.

De Turkse minister van Justitie stelt dat de beweging van de Turkse geestelijke Fethullah Gülen achter de staatsgreep zit. Gülen gold lange tijd als bondgenoot van Erdogan, maar volgens de Turkse pers raakten ze met elkaar in onmin toen de regering plannen maakte om de particuliere scholen te sluiten.

Erdogan heeft het volk opgeroepen om de straat op te gaan en zich te uiten tegen de militaire coup. De coupplegers zullen volgens hem zwaar worden gestraft
Andere meldingen
-Reuters: Turkse militairen hebben controle genomen over de regering
-Het vliegverkeer van en naar het vliegveld Ataturk bij Istanbul is gestaakt.
-Staatstelevisiezender TRT overgenomen door militairen
-Social Media o.a. Twitter, Facebook plat gelegd in Turkije
-Onder de gegijzelden in het militaire hoofdkwartier in Ankara is de hoogste militaire leider.
-De Turkse president Erdogan is in Mongolië voor een topoverleg tussen Europese en Aziatisch leiders. Andere bronnen beweren juist dat Erdogan in Bodrun is voor vakantie
-CNN Turkije meldt dat er mensen zijn gegijzeld in het hoofdkwartier van het leger in Ankara.
-CNN: Vierde militaire coup sinds 1960
-Griekenland zet leger in verhoogde staat van paraatheid na coup Turkije
-NOS: Amerikanen mogen niet meer opstijgen vanaf vliegbasis Incirlik
-NOS: Bulgaarse militairen naar grens met Turkije
-Merkel veroordeeld de coup
-Grieken geven helikopter terug, bemanning mag voorlopig blijven
-Premier Yildirim zei dat wordt overwogen om de grondwet opnieuw aan te passen.
-NOS: Criticaster Gülen ontkent betrokkenheid bij couppoging Turkije
-Coupplegers in F-16 hadden Erdogan in het vizier



CNN TURK live
NOS liveblog

Erdogan: doodstraf snel weer invoeren

Turks corruptieschandaal

Update 20-07-2016:
Drie maanden noodtoestand Turkije
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_163917523
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 22:40 schreef Drugshond het volgende:

[..]

Mwah, ik speel niet allles negatief uit. Maar heeft Turkije een blasting export product. Niet echt. Er is echt veel meer nodig.
Je kunt het natuurlijk ook omdraaien, de afgelopen 10-14 jaar hebben vele internationale bedrijven miljarden geinvesteerd in Turkije en de Turkse economie, velen kunnen en zullen het zich niet kunnen veroorloven om zich terug te trekken uit Turkije, ondanks de crisis met Rusland heeft de Turkse economie een groeiende start gemaakt dit jaar, nu ook de relaties met Rusland en Israel verbeteren verwacht ik juist een stijging.
  donderdag 21 juli 2016 @ 22:54:45 #3
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_163917695
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 22:50 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Je kunt het natuurlijk ook omdraaien, de afgelopen 10-14 jaar hebben vele internationale bedrijven miljarden geinvesteerd in Turkije en de Turkse economie, velen kunnen en zullen het zich niet kunnen veroorloven om zich terug te trekken uit Turkije, ondanks de crisis met Rusland heeft de Turkse economie een groeiende start gemaakt dit jaar, nu ook de relaties met Rusland en Israel verbeteren verwacht ik juist een stijging.
Ik ga je niet tegenspreken. Maar ik zie ook een boel indicatoren die de andere kant opwiijzen. Het is niet altijd zwart-wit. Voor een deel snap ik je pleidooi. Het is gewoon niet 1-2-3- onze economie.
pi_163917718
Rechters voorzichtig met verzoeken Turkije

DEN HAAG - Nederlandse rechters zijn erg voorzichtig geworden met verzoeken uit Turkije. Dat heeft te maken met de mislukte staatsgreep daar en met de aanpak van Ankara. Zo hebben sommige rechters besloten om nog geen besluit te nemen over Turkse uitleveringsverzoeken.

De Raad voor de Rechtspraak zegt donderdag begrip te hebben ,,voor de zorgen die onder rechters leven''. Over de inhoud van die zaken zegt de Raad niets. ,,Het is aan individuele rechters te beslissen over uitlevering of rechtshulp aan Turkije, en dat oordeel goed te motiveren.''

Sinds het neerslaan van de coup is de Turkse regering bezig met een zuivering van de overheid. Militairen, politiemensen, rechters, officieren van justitie, ambtenaren en leraren zijn opgepakt of ontslagen.

http://www.telegraaf.nl/b(...)oeken_Turkije__.html
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_163917727
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 22:40 schreef Aloulu het volgende:
Hoe je het ook bekijkt: er is geprobeerd middels een coupe en bombardement op het parlement (!!) weldegelijk een verkozen volksvertegenwoordiger uit zijn paleis te krijgen. Als je er even twee tellen over nadenkt heel extreem. Stel je voor dat Hollande dat gebeurd en in Parijs het parlement door officieren wordt gebombardeerd. Nu moeten we maar geloven dat die Gulen erachter zit maar overal lees ik wel dat zijn clubje weldegelijk een "staat binnen een staat" is. Het grote nadeel is dat Erdogan al zo autoritair als de pleuris is en dus zelf alles gaat opvullen. Anderzijds zal het in Turkije nooit een "ideale" democratie worden. En nogmaals; als de coupe (deels) was geslaagd had Turkije nu een tweede Syrie geworden met een massale burgeroorlog tussen een leger en voor en tegenstanders.
Daar is heel veel aan voorafgegaan hey. Turkse kranten die de mond werd gesnoerd, diverse commerciële radio- en televisiezenders verloren hun uitzendlicentie, critici die zonder aanklacht de bak in werden gesmeten, overheidsfunctionarissen die corruptiezaken onderzochten zijn vervolgd en vastgezet louter omdat ze hun werk deden, repressief gedrag tegen maatschappelijke organisaties / rechterlijke macht / leger en ondernemers. Ergens is wat geknapt bij een bepaalde groep soldaten die zich jarenlang stil hield omdat ze anders het risico liepen op gerechtelijke vervolging / verlies van broodwinning omdat ze kritiek hebben op een Sultan en zijn AK-parti. Daarom is het juist goed als mensen kritiek mogen leveren tegen overheid, anders krijg je alleen maar misstanden in de toekomst door woede die mensen nooit hebben mogen uiten. Het was een schreeuw/protest om aandacht.

Een onafhankelijk rechtssysteem, functionerende maatschappelijke organisaties en media vormen het tegenwicht wanneer de staat haar boekje te buiten gaat. De huidige intimidatie is een duidelijke boodschap dat iedereen die de agenda van de regerende partij dwarsboomt doelwit wordt van laster, sancties en valse beschuldigingen. Dat zie je zelfs bij Nederturken die Turken met een andere mening bedreigen of zelfs in enkele gevallen mishandelen. Alles om angst in te boezemen zodat andere geluiden niet naar buiten worden gebracht. Dat soort Turken worden als verraders gezien. Geen gezonde situatie. Kritiek is gezond. Dat houdt mensen / landen scherp.

Erdogan schijnt te denken dat een verkiezingsoverwinning hem de volle mandaat geeft. Maar die overwinning geeft hen niet het recht om de grondwet te negeren of meningsverschillen te onderdrukken. De AKP-leiders schilderen nu iedere democratische kritiek op hen af als een aanval op de staat. Door elk kritisch geluid als vijandig - of erger, als verraad - te bestempelen, leiden ze het land naar totalitarisme.

Edit: ik ben verder met je eens dat de coup niet de manier is, maar in het huidige Turkije lijkt weinig klimaat te zijn om een soort oppositie te voeren. Dat klimaat is weggevaagd.

[ Bericht 1% gewijzigd door George_Zina op 21-07-2016 23:06:55 ]
pi_163918005
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 22:55 schreef George_Zina het volgende:
critici die zonder aanklacht de bak in werden gesmeten,
bijvoorbeeld?
pi_163918032
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 22:55 schreef George_Zina het volgende:
Daar is heel veel aan voorafgegaan hey. Turkse kranten die de mond werd gesnoerd, diverse commerciële radio- en televisiezenders verloren hun uitzendlicentie, critici die zonder aanklacht de bak in werden gesmeten, overheidsfunctionarissen die corruptiezaken onderzochten zijn vervolgd en vastgezet louter omdat ze hun werk deden, repressief gedrag tegen maatschappelijke organisaties / rechterlijke macht / leger en ondernemers. Ergens is wat geknapt bij een bepaalde groep soldaten die zich jarenlang stil hield omdat anders het risico liepen op gerechtelijke vervolging / verlies van broodwinning omdat ze kritiek hebt op een Sultan en zijn AK-parti. Daarom is het juist goed als mensen kritiek mogen leveren tegen overheid, anders krijg je alleen maar misstanden in de toekomst door woede die mensen nooit hebben mogen uiten. Het was een schreeuw/protest om aandacht.
Hier ben ik van op de hoogte. Neemt niet weg dat het Turkse leger als instituut en rol tot voor kort helemaal niet de "hoeder van democratische waarden" is gebleken. Dat hoef ik jou ook niet uit te leggen denk ik? Dat Erdogan autoritair als de pleuris is staat vast. Middels de democratie zijn macht consolideren en verder uitbreiden. Had Chavez ook een handje van in Venezuela. Morsi probeerde het ook. Maar dat pleit dat leger niet opeens vrij noch maakt het ze "helden die strijden voor vrije pers, respect voor mensenrechten" etc.

quote:
De AKP-leiders schilderen nu iedere democratische kritiek op hen af als een aanval op de staat. Door elk kritisch geluid als vijandig - of erger, als verraad - te bestempelen, leiden ze het land naar totalitarisme.
Daar lijkt het wel op. Die weg ligt nu open. Blijkbaar kan het niet anders in deze regio. Daar weleens aan gedacht? Een keuze tussen twee kwaden (leger of erdogan). Denk nog steeds dat als die officieren een (deels) geslaagde coupe hadden uitgevoerd Turkije nu helemaal naar de tering was en een tweede Syrie zou dreigen te worden (niet het sektarische maar het pro vs anti-government gevecht met wapens uitvechten). Dan is hoe het nu verloopt minder slecht naar mijn mening.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_163918064
PieterOmtzigt twitterde op donderdag 21-07-2016 om 23:04:58 (2): Turkije neemt inderdaad deel aan gesprek tussen EU en kandidaat-lidstaten over toetreding zondag. Koenders verzet zich er niet tegen. reageer retweet
Dus de onderhandelingen mbt de toetreding van Turkije gaan gewoon door.
I´m back.
pi_163918161
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 23:05 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Hier ben ik van op de hoogte. Neemt niet weg dat het Turkse leger als instituut en rol tot voor kort helemaal niet de "hoeder van democratische waarden" is gebleken. Dat hoef ik jou ook niet uit te leggen denk ik? Dat Erdogan autoritair als de pleuris is staat vast. Middels de democratie zijn macht consolideren en verder uitbreiden. Had Chavez ook een handje van in Venezuela. Morsi probeerde het ook. Maar dat pleit dat leger niet opeens vrij noch maakt het ze "helden die strijden voor vrije pers, respect voor mensenrechten" etc.

[..]

Daar lijkt het wel op. Die weg ligt nu open. Blijkbaar kan het niet anders in deze regio. Daar weleens aan gedacht? Een keuze tussen twee kwaden (leger of erdogan). Denk nog steeds dat als die officieren een (deels) geslaagde coupe hadden uitgevoerd Turkije nu helemaal naar de tering was en een tweede Syrie zou dreigen te worden (niet het sektarische maar het pro vs anti-government gevecht met wapens uitvechten). Dan is hoe het nu verloopt minder slecht naar mijn mening.
Hoezo zou het als een tweede Syrie zijn geworden. Die claim zie ik vaker, maar niks wijst daarop.
Kein gewalt! Wir sind das volk!
Steps taken forwards but sleepwalking back again.
pi_163918201
quote:
1s.gif Op donderdag 21 juli 2016 23:10 schreef 0ne_of_the_few het volgende:

[..]

Hoezo zou het als een tweede Syrie zijn geworden. Die claim zie ik vaker, maar niks wijst daarop.
Vrij veel wijst er juist op als je het mij vraagt.
pi_163918267
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 23:06 schreef Ryan3 het volgende:
PieterOmtzigt twitterde op donderdag 21-07-2016 om 23:04:58 (2): Turkije neemt inderdaad deel aan gesprek tussen EU en kandidaat-lidstaten over toetreding zondag. Koenders verzet zich er niet tegen. reageer retweet
Dus de onderhandelingen mbt de toetreding van Turkije gaan gewoon door.
Reken maar dat de huidige situatie flink besproken wordt.
Wees blij dat er communicatie is.
Make my day!
  donderdag 21 juli 2016 @ 23:15:03 #12
1234 HiZ
Istanbullu
pi_163918310
Alles wijst daarop. Waar iedereen in Turkije bang voor is, is een burgeroorlog. En gelet op de extreme polarisatie in de samenleving is er niks raars aan die vrees.
  donderdag 21 juli 2016 @ 23:15:50 #13
1234 HiZ
Istanbullu
pi_163918328
quote:
1s.gif Op donderdag 21 juli 2016 23:13 schreef agter het volgende:

[..]

Reken maar dat de huidige situatie flink besproken wordt.
Wees blij dat er communicatie is.
vind ik ook. Alleen als het echt niet meer kan is praten beter.
pi_163918343
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 23:15 schreef HiZ het volgende:
Alles wijst daarop. Waar iedereen in Turkije bang voor is, is een burgeroorlog. En gelet op de extreme polarisatie in de samenleving is er niks raars aan die vrees.
Inderdaad, je ziet zelfs de CHP en MHP haar toon matigen als het gaat om Erdogan en vice versa natuurlijk

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 21-07-2016 23:16:36 ]
pi_163918362
quote:
1s.gif Op donderdag 21 juli 2016 23:10 schreef 0ne_of_the_few het volgende:
Hoezo zou het als een tweede Syrie zijn geworden. Die claim zie ik vaker, maar niks wijst daarop.
Leger is bleek al snel verdeeld. In Syrie was dat ook het geval, zie vele deserteurs en ontstane Vrije Syrische Leger. Erdogan en de AKP hebben vanaf 15 (?) jaar geleden alle verkiezingen gewonnen en vaak met afstand. Duidt op grote populariteit en achterban. Ongekend. Een handjevol officieren en verdeeld leger wat grote groepen pro-regering demonstranten gaat neerschieten of intimideren....waar loopt dat op uit?

Uit alle peilingen schijnt te blijken dat de grote meerderheid van de Turken al lang niet meer wilde dat het leger zich met de democratie zou bemoeien en/of met geweld ingrijpen. Dus geen grote support voor een coupe.

Zelfs oppositiepartijen zijn tegen de coupe.

Je moet wel een heel sterk en eensgezind leger hebben kan je deze feiten negeren en toch een coupe afdwingen......anders krijg je zeker een Syrie scenario waar ook het leger door bijv. onderlinge verdeeldheid niet in staat was demonstraties neer te slaan en aan de kant van demonstranten men zich als reactie ook ging bewapenen.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_163918385
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 23:15 schreef HiZ het volgende:
Alles wijst daarop. Waar iedereen in Turkije bang voor is, is een burgeroorlog. En gelet op de extreme polarisatie in de samenleving is er niks raars aan die vrees.
Polarisatie is zeker daar maar ik weet niet of dat zal manifesteren tot een burgeroorlog omdat het leger dat niet zal toestaan.
pi_163918406
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 23:11 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Vrij veel wijst er juist op als je het mij vraagt.
Wat dan?
In Syrie had je bijvoorbeeld een homogene groep dat eerst gezamenlijk in het leger zat in Irak en zo een vuist kon maken. Een dergelijke groep is er niet in Turkije.
Kein gewalt! Wir sind das volk!
Steps taken forwards but sleepwalking back again.
pi_163918420
quote:
1s.gif Op donderdag 21 juli 2016 23:13 schreef agter het volgende:

[..]

Reken maar dat de huidige situatie flink besproken wordt.
Wees blij dat er communicatie is.
Ik zie er eerder in, wat er ook gebeurt in Turkije, die onderhandelingen gaan gewoon door, want het ligt in de doelstelling van de EU om uit te breiden. Met Turkije o.a.
Ik zie ook dat er stevig wordt gewerkt aan een acceptatie van de nieuwe status quo in Turkije.
Wat ik ook zie is wrs toch dat dit de bevolking van de EU weer nog een stukje sceptischer maakt tav die EU. Die bevolking denkt niet in geopolitieke vraagstukken namelijk.
I´m back.
pi_163918479
Erdogan moet vrede sluiten met de seculaire Kemalisten maar dan moet hij wel zijn islamitische buitenlandbeleid opgeven. Het ziet er naar uit dat Erdogan niet bereid is om dit te doen.
pi_163918511
Als je overal tegen aanschopt: Koerden, media, leger en meer zaken dan maak je vijanden. Als ik iemand zijn vrouw ga slaan dan kan ik op wachten dat haar man mij met geweld wil aanpakken. Ik blijf van mening dat Erdogan hier fout heeft gehandeld op de nodige vlakken. Ik zal niet al te uitgebreid op in gaan maar volgens mij begon het met die verkiezingsuitslag die hem niet beviel: toen de Pro-Koerdische HDP de kiesdrempel van 10% haalde. Hij haalde daardoor zijn meerderheid niet en kon gedag zeggen tegen bepaalde ambities zoals het wijzigen van de Grondwet. Kort daarna brak weer geweld uit tussen de PKK en Turkije. En schreef Erdogan nieuwe verkiezingen uit en haalde hij wel die meerderheid. Toeval??????? Nah!!!! Uiteindelijk heeft zich door al die misstanden een kruitvat ontwikkeld, puur door foute handelen van AK-parti (zij zijn schuldig want hadden jarenlang haast absolute macht in Turkije), en hebben niet goed gehandeld. Dan is het makkelijk om te schreeuwen over kruitvaten en mogelijke burgeroorlogen. Tuurlijk geef ik toe dat Turkije niet bepaald goed ligt naast die Arabische teringbende Irak en Syrië. Dat maakt het complex, maar AK-parti heeft naar mijn mening grotendeels zelf gezorgd voor de mogelijkheid op een burgeroorlog.
pi_163918532
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 23:21 schreef Atak het volgende:
Erdogan moet vrede sluiten met de seculaire Kemalisten maar dan moet hij wel zijn islamitische buitenlandbeleid opgeven. Het ziet er naar uit dat Erdogan niet bereid is om dit te doen.
Hij hoeft niets door de verkiezingsuitslagen; hij kan zelfs alleen regeren. Als de verkiezingsuitslag gelijk zou zijn dan wordt de winnende partij gedwongen samen te regeren, en zodoende water bij de halalwijn te doen. Helaas is dat niet het geval. En dus kan hij alleen zijn gang gaan.
Op woensdag 26 oktober 2022 07:33 schreef Lospedrosa:
“Kan gebeuren in een live uitzending dat je je een beetje laat meeslepen er bleert dat je kinderen maar moet verbranden.”
pi_163918546
Serieuze vraag hoor. Als Erdogan zo veel steun geniet dat hij kan dwepen met de wil van het volk. Waarom zou dat volk ineens uit elkaar vallen en onderling elkaar aanvallen?

Of is de meerderheid maar miniem en pikt de andere ruim 40% het dan niet meer?

Dan is wat hij nu doet ook heel gevaarlijk.
Kein gewalt! Wir sind das volk!
Steps taken forwards but sleepwalking back again.
pi_163918550
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 23:15 schreef HiZ het volgende:
Waar iedereen in Turkije bang voor is, is een burgeroorlog. En gelet op de extreme polarisatie in de samenleving is er niks raars aan die vrees.
pi_163918591
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 23:22 schreef Aloulu het volgende:

[..]

Hij hoeft niets door de verkiezingsuitslagen; hij kan zelfs alleen regeren. Als de verkiezingsuitslag gelijk zou zijn dan wordt de winnende partij gedwongen samen te regeren, en zodoende water bij de halalwijn te doen. Helaas is dat niet het geval. En dus kan hij alleen zijn gang gaan.
Als hij dit doet dan kunnen buitenlandse spelers de andere 50% die niet op Erdogan heeft gestemd tegen hem gebruiken.
pi_163918600
Loopt die polarisatie ook geografisch door Turkije?
Make my day!
pi_163918619
Duitsland heeft geen boodschap aan Erdogans waarschuwing

De Turkse regering wil het niet, maar Duitsland doet het toch: kritiek geven op de afgekondigde noodtoestand in Turkije na de neergeslagen coup van vrijdagavond. Deze noodtoestand moet wat betreft de Duitsers zo kort mogelijk duren.
Minister van Buitenlandse Zaken Frank-Walter Steinmeier maant Turkije tot proportionaliteit en het respecteren van de rechtsstaat.

Verzwakking van Turkije
Hij waarschuwt dat verscheuring en verzwakking van Turkije op de loer liggen. De Turkse president Recep Tayyip Erdogan, die na de afgeslagen putsch in woede is ontstoken, had woensdagavond op voorhand gezegd dat Europese landen geen recht hebben om het uitroepen van de drie maanden durende noodtoestand te bekritiseren.

Steinmeier trekt zich daar dus niets van aan. ‘Alleen bewijsbare betrokkenheid bij illegale daden, niet een vermoede politieke voorkeur, zouden tot actie van de overheid moeten leiden,’ aldus de Duitse minister.


Frank-Walter Steinmeier

‘Virus’ uit het leger verwijderen
De noodtoestand in Turkije geeft de regering drie maanden lang verregaande bevoegdheden. Zo kunnen de persvrijheid en de vrijheid van vergadering worden beperkt of helemaal buiten werking worden gesteld. Erdogan liet over zijn doel geen misverstanden bestaan. Hij gaat onder meer ‘het virus’ uit de rangen van het leger verwijderen. Duizenden militairen, volgens Ankara betrokken bij de couppoging, zijn al opgepakt.

De autoriteiten openden na de gebeurtenissen van vorige week direct de jacht op aanhangers van de islamitische prediker Fethullah Gülen, volgens de president de aanstichter van de legeractie. ‘Het is duidelijk dat het om een minderheid van de strijdkrachten gaat. Deze terroristische organisatie wilde dat een minderheid de meerderheid zijn wil zou opleggen,’ zei Erdogan gisteren in een interview met de Arabische tv-zender Al Jazeera. Hij heeft zijn aanhangers opgeroepen om de straten op te blijven gaan. Het gevaar is volgens hem nog niet geweken.
http://www.elsevier.nl/bu(...)/duitsland-2-330505/
Steun het Kiva Fok! team!
http://www.kiva.org/team/fok
pi_163918657
quote:
1s.gif Op donderdag 21 juli 2016 23:18 schreef 0ne_of_the_few het volgende:

[..]

Wat dan?
In Syrie had je bijvoorbeeld een homogene groep dat eerst gezamenlijk in het leger zat in Irak en zo een vuist kon maken. Een dergelijke groep is er niet in Turkije.
Erdogan houdt heel veel Islamisten in het land koest omdat hij zelf van de fundamentalistische achtergronden komt, hij heeft de Islamisten in Turkije zo goed als kapot gemaakt door iedereen van Erbakan's achterban weg te snoepen, Erbakan's partij is nog maar een schim van wat het ooit was en prominente leden zoals Recai Kutan, Sevki Yilmaz en Sevket Kazan zijn compleet van het politieke toneel verdwenen. Erdogan heeft de meeste Islamisten van Turkije gepacificeerd door ze te integreren met de grotere groep van conservatieven. Hetzelfde als het gaat om de Koerden, veel Koerden, met name de religieuze klieken zien in Erdogan een held en bondgenoot vanwege zijn religieuze achtergrond en hebben niets met de andere partijen zoals de CHP en de MHP, het enige alternatief zou de Koerdische partij zijn, maar die is voor de religieuze Koerden totaal niet interessant.

Volgens vrijwel alle peilingen in Turkije, of het nou de Erdogan kritische of fanboys zijn, allemaal geven ze Erdogan een aanhang van rond de 45% gemiddeld, zo een groep laat zich niet vrijwillig en geforceerd buiten spel zetten, zeker niet als Erdogan het er niet bij neerlegt.

Niet te vergeten natuurlijk dat er tijdens de coup verschillende legerleiders zich achter Erdogan schaarden en de troepen bevolen om zich over te geven en of de gevolgen te aanvaarden, niet alleen onder het volk, maar ook in het leger zou je een grote tweedeling vinden.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 21-07-2016 23:29:07 ]
pi_163918663
quote:
1s.gif Op donderdag 21 juli 2016 23:25 schreef agter het volgende:
Loopt die polarisatie ook geografisch door Turkije?
Jazeker, Alevieten hebben te maken met veel discriminatie vanuit overheid en bevolking. Daarnaast Oost-Turkije waar meerderheid Koerdisch is.
pi_163918870
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 23:27 schreef George_Zina het volgende:

[..]

Jazeker, Alevieten hebben te maken met veel discriminatie vanuit overheid en bevolking. Daarnaast Oost-Turkije waar meerderheid Koerdisch is.
wie worden er trouwens vastgehouden zonder aanklacht? :o
pi_163918877
en wanneer komen de eerste Turkse politieke vluchtelingen?
...
pi_163918886
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 23:27 schreef George_Zina het volgende:

[..]

Jazeker, Alevieten hebben te maken met veel discriminatie vanuit overheid en bevolking. Daarnaast Oost-Turkije waar meerderheid Koerdisch is.
Aan de andere kant is door de urbanisatie het traditionele vrijer denkende deel van TR nu juist ook weer conservatiever geworden.
pi_163918943
quote:
1s.gif Op donderdag 21 juli 2016 23:35 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Aan de andere kant is door de urbanisatie het traditionele vrijer denkende deel van TR nu juist ook weer conservatiever geworden.
Heb je het over een Izmir?
pi_163918980
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_163918989
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 23:37 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Heb je het over een Izmir?
Om een voorbeeld te geven, dit jaar sla ik trouwens Izmir over als bestemming.
pi_163919002
quote:
1s.gif Op donderdag 21 juli 2016 23:39 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

Om een voorbeeld te geven, dit jaar sla ik trouwens Izmir over als bestemming.
wrm? :o
pi_163919028
quote:
hahaha de titel alleen al :')

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 21-07-2016 23:41:34 ]
pi_163919052
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 23:39 schreef Triggershot het volgende:

[..]

wrm? :o
De steeds groter wordende druk om nu toch eens te gaan trouwen.. :')
Dan is de onrust een mooi excuus, wij gaan dus naar Schotland en Frankrijk.
pi_163919105
quote:
10s.gif Op donderdag 21 juli 2016 23:42 schreef WammesWaggel het volgende:

[..]

De steeds groter wordende druk om nu toch eens te gaan trouwen.. :')
Dan is de onrust een mooi excuus, wij gaan dus naar Schotland en Frankrijk.
Sowieso wat moet een Armeen in Turkije :(
  donderdag 21 juli 2016 @ 23:45:21 #39
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_163919114
quote:
Arrogante en hoogmoedige titel. :')
Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot Brittannië er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
pi_163919123


Luister vriend, wij zijn niet de bitchez van Gulen, beter stop je met deze zuiveringen en laat je iedereen gaan anders ben je 22 Juni rond 3.50 de lul ah mattie.
pi_163919131
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 23:44 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Sowieso wat moet een Armeen in Turkije :(
Geen idee, maar die Circassiers moet ze gauw terugsturen naar... ummm... Jordanie ofzo :7
pi_163919133
quote:
1s.gif Op donderdag 21 juli 2016 23:23 schreef 0ne_of_the_few het volgende:
Serieuze vraag hoor. Als Erdogan zo veel steun geniet dat hij kan dwepen met de wil van het volk. Waarom zou dat volk ineens uit elkaar vallen en onderling elkaar aanvallen?

Of is de meerderheid maar miniem en pikt de andere ruim 40% het dan niet meer?

Dan is wat hij nu doet ook heel gevaarlijk.
Ik ben geen Turk maar weet wel dat in Turkije weinig variabelen zijn aan verschillende geluiden. De kanalen van de Turkse staatszender TRT en anderen zenden alleen nog AKP-propaganda uit en de oppositiepartijen komen niet langer in beeld. Hetzelfde gebeurt hier, aangezien de programma’s van deze omroepen in elk Turks kabelpakket of per satelliet in exact dezelfde vorm worden doorgegeven. Zenders die in Turkije onder druk uit de lucht gehaald worden (zoals bijvoorbeeld die van de islamistische Gülenbeweging) die in de laatste tijd wel kritischer jegens Erdogan werden, zijn hier dan ook direct van de buis. Hetzelfde geldt voor de Turkse kranten, omdat ook hun voor Europa aangepaste formats worden gevoed vanuit gemuilkorfde hoofdredacties in Istanbul en Ankara. De gemiddelde consument van Turkse media in Nederland krijgt dan ook exact hetzelfde gecensureerde Turkse eenheidsmenu op zijn bord als het publiek in Turkije. Dan is het makkelijk regeren. Media is macht.
pi_163919181
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 23:46 schreef George_Zina het volgende:

[..]

Ik ben geen Turk maar weet wel dat in Turkije weinig variabelen zijn aan verschillende geluiden. De kanalen van de Turkse staatszender TRT en anderen zenden alleen nog AKP-propaganda uit en de oppositiepartijen komen niet langer in beeld. Hetzelfde gebeurt hier, aangezien de programma’s van deze omroepen in elk Turks kabelpakket of per satelliet in exact dezelfde vorm worden doorgegeven. Zenders die in Turkije onder druk uit de lucht gehaald worden (zoals bijvoorbeeld die van de islamistische Gülenbeweging) die in de laatste tijd wel kritischer jegens Erdogan werden, zijn hier dan ook direct van de buis. Hetzelfde geldt voor de Turkse kranten, omdat ook hun voor Europa aangepaste formats worden gevoed vanuit gemuilkorfde hoofdredacties in Istanbul en Ankara. De gemiddelde consument van Turkse media in Nederland krijgt dan ook exact hetzelfde gecensureerde Turkse eenheidsmenu op zijn bord als het publiek in Turkije. Dan is het makkelijk regeren. Media is macht.
Heb je dit van het ANP gehoord?
pi_163919189
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 23:15 schreef HiZ het volgende:
Alles wijst daarop. Waar iedereen in Turkije bang voor is, is een burgeroorlog. En gelet op de extreme polarisatie in de samenleving is er niks raars aan die vrees.
Hoezo dan? Erdogan is nu de samenleving aan het Gleichschalten, zullen aan het eind van die rit weinig potentiële belligerenten aanwezig zijn, wat overblijft doet het wel in zijn broek van angst.
Alleen als de economie een knauw krijgt en dat op de pof betaalde kaartenhuis van Erdo in mekaar dondert kan het nog wel even chaotisch worden. Maar een echte Erdoganist is daar niet bang voor dat dat gebeurt.
I´m back.
pi_163919201
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 23:48 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Heb je dit van het ANP gehoord?
Ik spreek en lees vier talen vloeiend, kerel. Ik heb praktisch de hele wereld aan mijn voeten door mijn talenknobbel. Dus ik ben niet overgeleverd aan ANP.
pi_163919211
Vind het meer op de culturele revolutie lijken.
Make my day!
pi_163919214
quote:
11s.gif Op donderdag 21 juli 2016 23:45 schreef Triggershot het volgende:
[ afbeelding ]

Luister vriend, wij zijn niet de bitchez van Gulen, beter stop je met deze zuiveringen en laat je iedereen gaan anders ben je 22 Juni rond 3.50 de lul ah mattie.
wat is dit dan :D :')
pi_163919227
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 23:49 schreef George_Zina het volgende:

[..]

Ik spreek en lees vier talen vloeiend, kerel. Niet alleen vloeiend Turks en Nederlands.
_O-

Je lult uit je nek, anders zou je wel weten wat voor Turkse zenders er momenteel uitzenden. Het is niet Nederland waar er +-30 Nederlandstalige zenders zijn.
pi_163919241
quote:
1s.gif Op donderdag 21 juli 2016 23:49 schreef zarGon het volgende:

[..]

wat is dit dan :D :')
het had juli moeten zijn.
pi_163919264
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 23:48 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Hoezo dan?
Serieus?
pi_163919273
quote:
10s.gif Op donderdag 21 juli 2016 23:50 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

_O-

Je lult uit je nek, anders zou je wel weten wat voor Turkse zenders er momenteel uitzenden. Het is niet Nederland waar er +-30 Nederlandstalige zenders zijn.
Hoe kom je überhaupt bij dat ik Nederlander ben? Ik kom uit een land waar Turkije vele malen in past qua oppervlakte.
pi_163919295
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 23:51 schreef George_Zina het volgende:

[..]

Hoe kom je überhaupt bij dat ik Nederlander ben?
Jij bent toch Marokkaan?
pi_163919303
quote:
1s.gif Op donderdag 21 juli 2016 23:51 schreef zarGon het volgende:

[..]

Serieus?
Ja, en dat beargumenteer ik dan ook.
I´m back.
pi_163919311
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 23:51 schreef George_Zina het volgende:

[..]

Hoe kom je überhaupt bij dat ik Nederlander ben?
Al ben je een Zimbabwaan, je doet alsof je weet wat voor kranten er in Turkije uitgegeven worden, je doet alsof je weet welke tv zenders uitzendingen hebben in Turkije, je doet alsof je weet wat voor radio zenders aan het uitzenden zijn.

Je lult uit je nek.
pi_163919329
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 23:52 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Al ben je een Zimbabwaan, je doet alsof je weet wat voor kranten er in Turkije uitgegeven worden, je doet alsof je weet welke tv zenders uitzendingen hebben in Turkije, je doet alsof je weet wat voor radio zenders aan het uitzenden zijn.

Je lult uit je nek.
Waarheden, deze post bevat ze.
pi_163919352
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 23:52 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ja, en dat beargumenteer ik dan ook.
Als de coup gelukt was en de couppleger hadden Abdullah Ocalan geëxecuteerd (wat hun plan was) dan hadden we inmiddels met gemak de miljoen doden aangetikt in Turkije.
pi_163919361
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 23:52 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Al ben je een Zimbabwaan, je doet alsof je weet wat voor kranten er in Turkije uitgegeven worden, je doet alsof je weet welke tv zenders uitzendingen hebben in Turkije, je doet alsof je weet wat voor radio zenders aan het uitzenden zijn.

Je lult uit je nek.
:')
pi_163919374
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 23:54 schreef George_Zina het volgende:

[..]

:')
Goeie inhoudelijke reactie. Bedankt dat je bewijst dat je totaal niet weet waar je het over hebt. Je lult gewoon uit je nek, je lult mee met wat anderen zeggen, ANP gebral.
pi_163919377
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 23:54 schreef George_Zina het volgende:

[..]

:')
Dont kid yourself, je spreekt geen Turks. :)
pi_163919383
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 23:52 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Al ben je een Zimbabwaan, je doet alsof je weet wat voor kranten er in Turkije uitgegeven worden, je doet alsof je weet welke tv zenders uitzendingen hebben in Turkije, je doet alsof je weet wat voor radio zenders aan het uitzenden zijn.

Je lult uit je nek.
Vraag hetzelfde aan mij dan :7
pi_163919400
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 23:55 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Vraag hetzelfde aan mij dan :7
Zouden er alleen pro AKP zenders uitzenden momenteel in Turkije?

* ClapClapYourHands zapt van Rudaw naar HalkTV.
pi_163919405
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 23:54 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Als de coup gelukt was en de couppleger hadden Abdullah Ocalan geëxecuteerd (wat hun plan was) dan hadden we inmiddels met gemak de miljoen doden aangetikt in Turkije.
Ja, nou 1 miljoen nog niet denk ik, maar het had bloediger kunnen zijn idd, dat zei ik gister ook al.
Maar kennelijk is men nu ook bang dat er burgeroorlog komt, terwijl je toch kunt beargumenteren dat Erdo stap voor stap de touwtjes steeds steviger in handen krijgt.
I´m back.
pi_163919411
quote:
9s.gif Op donderdag 21 juli 2016 23:56 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Zouden er alleen pro AKP zenders uitzenden momenteel in Turkije?

* ClapClapYourHands zapt van Rudaw naar HalkTV.
Sla Ulusal niet over.
pi_163919433
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 23:56 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ja, nou 1 miljoen nog niet denk ik, maar het had bloediger kunnen zijn idd, dat zei ik gister ook al.
Maar kennelijk is men nu ook bang dat er burgeroorlog komt, terwijl je toch kunt beargumenteren dat Erdo stap voor stap de touwtjes steeds steviger in handen krijgt.
Er zullen momenteel een hoop provocateurs rondlopen die het vuurtje tussen Alevi-Turken-Koerden willen opstoken. Roepen op Twitter dat x plek aangevallen is door pro-x mensen en dat mensen maar snel moeten komen om tegenstand te bieden.
pi_163919438
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 23:55 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Goeie inhoudelijke reactie. Bedankt dat je bewijst dat je totaal niet weet waar je het over hebt. Je lult gewoon uit je nek, je lult mee met wat anderen zeggen, ANP gebral.
Ik heb meer argumenten aangedragen tegen AK-parti vandaag dan jij in een maand, kerel. Het houdt op een gegeven moment op. Ik blijf niet herhalen.
pi_163919459
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 23:57 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Er zullen momenteel een hoop provocateurs rondlopen die het vuurtje tussen Alevi-Turken-Koerden willen opstoken. Roepen op Twitter dat x plek aangevallen is door pro-x mensen en dat mensen maar snel moeten komen om tegenstand te bieden.
Ik weet niet of dat direct een burgeroorlog is.
I´m back.
pi_163919465
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 23:58 schreef George_Zina het volgende:

[..]

Ik heb meer argumenten aangedragen tegen AK-parti vandaag dan jij in een maand, kerel.
Wie is er nou gearresteerd zonder aanklacht?
Dat maakt je nog steeds niet vloeiend Turkstalig :')
pi_163919472
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 23:58 schreef George_Zina het volgende:

[..]

Ik heb meer argumenten aangedragen tegen AK-parti vandaag dan jij in een maand, kerel.
Ga fietsen, knul. Zodra de discussie niet meer oppervlakkig gevoerd gaat worden heb je niks aan je ANP berichtjes. Als iemand dan vraagt of je weet wat voor TV zenders er in Turkije zijn sta je voor lul.
pi_163919481
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 23:59 schreef Triggershot het volgende:
Wie is er nou gearresteerd zonder aanklacht?
Dat maakt je nog steeds niet vloeiend Turkstalig
Ik ben niet Turkstalig. Hoe kom je daarop?
  vrijdag 22 juli 2016 @ 00:00:17 #70
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_163919487
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 23:59 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ik weet niet of dat direct een burgeroorlog is.
Lekker opfokken, over langere tijd. Roddelen hier, schietpartijtje daar, lekker iedereen opfokken tot de bom ergens barst.
pi_163919488
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 23:59 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Ga fietsen, knul. Zodra de discussie niet meer oppervlakkig gevoerd gaat worden heb je niks aan je ANP berichtjes. Als iemand dan vraagt of je weet wat voor TV zenders er in Turkije zijn sta je voor lul.
Wat jij wilt. Ik ga niet over details maar over het gehele plaatje. De misstanden die ik zie heb ik meermalen aangekaart in deze reeks.
pi_163919489
Turkse tv kijken in Nederland :')
  vrijdag 22 juli 2016 @ 00:00:57 #73
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_163919502
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 00:00 schreef Childofthe90s het volgende:
Turkse tv kijken in Nederland :')
Uberhaupt tv kijken :')

Alleen live evenementen _O_
pi_163919503
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 23:59 schreef George_Zina het volgende:

[..]

Ik ben niet Turkstalig. Hoe kom je daarop?
Dat zei jezelf.
pi_163919507
Nu stond ik al bekend als oprechte hater van Erdo toen men hem en zijn partij in Nederland nog zag als een Turkse variant van het CDA en toch ben ik wel blij met het falen van de coupe.
Een echt realistische en acceptabele oplossing heb ik nog niet maar hoop die hier te lezen, morgen is er weer een dag.
pi_163919510
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 00:00 schreef Childofthe90s het volgende:
Turkse tv kijken in Nederland :')
Niet Turkse series kijken :')
pi_163919519
quote:
9s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 00:01 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Dat zei jezelf.
Trol.
pi_163919524
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 00:01 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Niet Turkse series kijken :')
Lelijke taal, chock tjirkin.
pi_163919541
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 00:00 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Lekker opfokken, over langere tijd. Roddelen hier, schietpartijtje daar, lekker iedereen opfokken tot de bom ergens barst.
Ja, nou ja, ik denk dat mensen die oppositioneel zijn en niet zo gediend zijn van Erdo het op den duur wel in hun broek doen.
I´m back.
pi_163919550
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 00:01 schreef George_Zina het volgende:

[..]

Trol.
Uhuh, maak dan een screenshot van je editgeschiedenis van deze post:

NWS / Staatsgreep in Turkije #49 :').

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 22-07-2016 00:03:30 ]
pi_163919563
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 00:02 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Uhuh, maak dan een screenshot van je editgeschiedenis van deze post:

NWS / Staatsgreep in Turkije #49 :')
:') Trol.
pi_163919572
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 00:03 schreef George_Zina het volgende:

[..]

:') Trol.
Doe dan. :')
pi_163919597
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 00:01 schreef George_Zina het volgende:

[..]

Trol.
Zwak zeg, je geeft aan vloeiend vier talen te spreken....
De waarheid in iemands hoofd is vaak onbuigzamer dan het sterkste staal.
  vrijdag 22 juli 2016 @ 00:04:57 #84
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_163919601
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 00:02 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ja, nou ja, ik denk dat mensen die oppositioneel zijn en niet zo gediend zijn van Erdo het op den duur wel in hun broek doen.
Als de oppositie zich wat serieuzer gaat opstellen kunnen ze ook gezellig meedoen. Ze zijn het zelfde die het vertikken veranderingen binnen hun partij door te voeren. Vasthouden aan oude ideeën om dezelfde groep mensen maar blij te houden.
pi_163919615
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 00:01 schreef WammesWaggel het volgende:
Nu stond ik al bekend als oprechte hater van Erdo toen men hem en zijn partij in Nederland nog zag als een Turkse variant van het CDA en toch ben ik wel blij met het falen van de coupe.
Een echt realistische en acceptabele oplossing heb ik nog niet maar hoop die hier te lezen, morgen is er weer een dag.
Toen hij in 2003 premier werd, werd meteen al van alle kanten gezegd dat meneer afkomstig was van de extreemrechtse Milli Görus organisatie hoor. Heb nooit zo gehoord dat men hem vergeleek met het CDA eigenlijk. Alleen tot de verkiezingen van 2007 leek desalniettemin alles redelijk in orde.
I´m back.
pi_163919637
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 00:05 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Toen hij in 2003 premier werd, werd meteen al van alle kanten gezegd dat meneer afkomstig was van de extreemrechtse Milli Görus organisatie hoor. Heb nooit zo gehoord dat men hem vergeleek met het CDA eigenlijk. Alleen tot de verkiezingen van 2007 leek desalniettemin alles redelijk in orde.
Als Turkije toetreedt tot de EU komt hij misschien ooit wel met pensionado Buma in dezelfde fractie :o

Gelukkig treedt Turkije nooit toe tot de EU.
pi_163919648
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 00:04 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Als de oppositie zich wat serieuzer gaat opstellen kunnen ze ook gezellig meedoen. Ze zijn het zelfde die het vertikken veranderingen binnen hun partij door te voeren. Vasthouden aan oude ideeën om dezelfde groep mensen maar blij te houden.
We zullen wel zien, een burgeroorlog zie ik nu direct niet in het verschiet, maar kennelijk is dat het gevoelen wel dus van sommige Turken.
I´m back.
pi_163919684
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 00:06 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

We zullen wel zien, een burgeroorlog zie ik nu direct niet in het verschiet, maar kennelijk is dat het gevoelen wel dus van sommige Turken.
Een burgeroorlog breekt zo uit, dat hebben we ook in Libië, Syrië en Oekraïne gezien. Dat gevaar acht ik wel reëel. Zeker gezien Turkije prima in dat rijtje past.
pi_163919685
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 00:06 schreef Childofthe90s het volgende:

[..]

Als Turkije toetreedt tot de EU komt hij misschien ooit wel met pensionado Buma in dezelfde fractie :o

Gelukkig treedt Turkije nooit toe tot de EU.
Ja, van de moslimbroederschap in Egypte werd ook gezegd dat het een beetje geëvolueerd was inmiddels tot een soort CDA in 2011.... dat was wel tragisch-grappig.
I´m back.
pi_163919706
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 00:06 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

We zullen wel zien, een burgeroorlog zie ik nu direct niet in het verschiet, maar kennelijk is dat het gevoelen wel dus van sommige Turken.
Mijn gevoel ook eerlijk gezegd, ook al geniet Erdogan een grote achterban, een minderheid kan heel veel schade aanrichten.
Ongetwijfeld zullen ze niet blij zijn met wat nu gaande is, ik hoop dat ik er helemaal naast zit.
De waarheid in iemands hoofd is vaak onbuigzamer dan het sterkste staal.
pi_163919718
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 00:08 schreef Childofthe90s het volgende:

[..]

Een burgeroorlog breekt zo uit, dat hebben we ook in Libië, Syrië en Oekraïne gezien. Dat gevaar acht ik wel reëel. Zeker gezien Turkije prima in dat rijtje past.
Het kan natuurlijk, maar dan hebben we hier in de EU ook pakken met problemen, om het op zijn Vlaams uit te drukken.
I´m back.
pi_163919742
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 00:09 schreef bedachtzaam het volgende:

[..]

Mijn gevoel ook eerlijk gezegd, ook al geniet Erdogan een grote achterban, een minderheid kan heel veel schade aanrichten.
Ongetwijfeld zullen ze niet blij zijn met wat nu gaande is, ik hoop dat ik er helemaal naast zit.
Ik hoop het niet. In die zin begrijp ik EU en VS wel in hun reactie: liever Erdogan dan chaos.
I´m back.
  vrijdag 22 juli 2016 @ 00:12:25 #93
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_163919761
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 00:06 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

We zullen wel zien, een burgeroorlog zie ik nu direct niet in het verschiet, maar kennelijk is dat het gevoelen wel dus van sommige Turken.
Bij een geslaagde coup was de kans op een burgeroorlog 90% zeker. De huidige situatie is de enige situatie waarbij men ene burgeroorlog zou kunnen afslaan.

Bij een geslaagde coup:

-Militairen komen aan de macht (Krijgswet dit dat)
-Ze executeren Ocalan
-Zuid-Oosten gaat beginnen met rommelen
-Militairen gaan er met harde hand overheen en de hele boel loopt uit de klauwen

-> Burgeroorlog.
pi_163919765
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 00:09 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Het kan natuurlijk, maar dan hebben we hier in de EU ook pakken met problemen, om het op zijn Vlaams uit te drukken.
Sterker nog, in Zuidoost-Turkije woedt al een burgeroorlog en we hebben afgelopen vrijdag gevechten gezien in de straten van Istanboel en Ankara. Het enige wat Turkije zou kunnen redden mocht het tot een echte burgeroorlog komen, is het NAVO-lidmaatschap waardoor Amerika wellicht ingrijpt als het té gek wordt. Die zullen dan wel eerder een deal sluiten met een leger (van wie dan ook) dan met Erdogan.

Binnen de EU valt het reuze mee, ik zie weinig potentiële brandhaarden, zolang we de Balkanlanden nog een beetje buiten houden.
pi_163919799
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 23:27 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Erdogan houdt heel veel Islamisten in het land koest omdat hij zelf van de fundamentalistische achtergronden komt, hij heeft de Islamisten in Turkije zo goed als kapot gemaakt door iedereen van Erbakan's achterban weg te snoepen, Erbakan's partij is nog maar een schim van wat het ooit was en prominente leden zoals Recai Kutan, Sevki Yilmaz en Sevket Kazan zijn compleet van het politieke toneel verdwenen. Erdogan heeft de meeste Islamisten van Turkije gepacificeerd door ze te integreren met de grotere groep van conservatieven. Hetzelfde als het gaat om de Koerden, veel Koerden, met name de religieuze klieken zien in Erdogan een held en bondgenoot vanwege zijn religieuze achtergrond en hebben niets met de andere partijen zoals de CHP en de MHP, het enige alternatief zou de Koerdische partij zijn, maar die is voor de religieuze Koerden totaal niet interessant.

Volgens vrijwel alle peilingen in Turkije, of het nou de Erdogan kritische of fanboys zijn, allemaal geven ze Erdogan een aanhang van rond de 45% gemiddeld, zo een groep laat zich niet vrijwillig en geforceerd buiten spel zetten, zeker niet als Erdogan het er niet bij neerlegt.

Niet te vergeten natuurlijk dat er tijdens de coup verschillende legerleiders zich achter Erdogan schaarden en de troepen bevolen om zich over te geven en of de gevolgen te aanvaarden, niet alleen onder het volk, maar ook in het leger zou je een grote tweedeling vinden.
MHP/CHP heeft historisch gezien aanhang in het oosten. Op het moment is het minder omdat de leiders van die partijen incapabel zijn.
  vrijdag 22 juli 2016 @ 00:22:22 #96
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_163919895


_O_ _O_ _O_ _O_
Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot Brittannië er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
  vrijdag 22 juli 2016 @ 00:24:36 #97
262 Re
Kiss & Swallow
pi_163919922
Stelletje kleuters
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
pi_163919929
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 00:12 schreef Childofthe90s het volgende:

[..]

Sterker nog, in Zuidoost-Turkije woedt al een burgeroorlog en we hebben afgelopen vrijdag gevechten gezien in de straten van Istanboel en Ankara. Het enige wat Turkije zou kunnen redden mocht het tot een echte burgeroorlog komen, is het NAVO-lidmaatschap waardoor Amerika wellicht ingrijpt als het té gek wordt. Die zullen dan wel eerder een deal sluiten met een leger (van wie dan ook) dan met Erdogan.

Binnen de EU valt het reuze mee, ik zie weinig potentiële brandhaarden, zolang we de Balkanlanden nog een beetje buiten houden.
Wat ik bedoel is 1) vluchtelingen-deal kan dat geannuleerd worden en dus komen vluchtelingen uit Midden-Oosten massaal weer naar EU. 2) Er komen ook een partij vluchtelingen uit Turkije zelf bij. En 3) een burgeroorlog zal tussen de verschillende Turkse facties ook binnen de EU uitbreken, daar waar het nu nog binnen proporties gehouden wordt vooralsnog.
I´m back.
  vrijdag 22 juli 2016 @ 00:25:50 #99
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
  vrijdag 22 juli 2016 @ 00:25:59 #100
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_163919935
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 00:24 schreef Re het volgende:
Stelletje kleuters
Hoogmoedig?
Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot Brittannië er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
  vrijdag 22 juli 2016 @ 00:29:41 #101
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_163919966
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 00:25 schreef ClapClapYourHands het volgende:
Video shows Gülen urging followers to secretly infiltrate Turkish state institutions

Als hij echt pro Turkije was, had hij zijn medeleven geuit voor alle burgerdoden die gedood zijn door gevechtsvliegtuigen, helicopters en tanks.
Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot Brittannië er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
pi_163920050
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 00:24 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Wat ik bedoel is 1) vluchtelingen-deal kan dat geannuleerd worden en dus komen vluchtelingen uit Midden-Oosten massaal weer naar EU. 2) Er komen ook een partij vluchtelingen uit Turkije zelf bij. En 3) een burgeroorlog zal tussen de verschillende Turkse facties ook binnen de EU uitbreken, daar waar het nu nog binnen proporties gehouden wordt vooralsnog.
Als je jezelf afhankelijk wilt maken van buitenlandse krachten met een Merkelconstructie geeft het een hoop problemen. Als je gewoon vanuit Europees belang denkt, gaat de grens dicht, en zoeken de Turken het onderling maar uit. Eventueel een bufferzone op Turks grondgebied waar je opvangkampen kan neerzetten.

Nederlandse Turken die zich hier gaan roeren over dit buitenlandse conflict kunnen eventueel als ze dat willen een enkeltje Turkije krijgen om daar hun burgeroorlog uit te vechten.
pi_163920089
Wie kan dat nou wat schelen wat er in turkistan gebeurd
pi_163920106
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 00:36 schreef Childofthe90s het volgende:

[..]

Als je jezelf afhankelijk wilt maken van buitenlandse krachten met een Merkelconstructie geeft het een hoop problemen. Als je gewoon vanuit Europees belang denkt, gaat de grens dicht, en zoeken de Turken het onderling maar uit. Eventueel een bufferzone op Turks grondgebied waar je opvangkampen kan neerzetten.

Nederlandse Turken die zich hier gaan roeren over dit buitenlandse conflict kunnen eventueel als ze dat willen een enkeltje Turkije krijgen om daar hun burgeroorlog uit te vechten.
Ik heb er geen vertrouwen in hoe men in de EU reageert mocht in Turkije een burgeroorlog ontstaan iig.
I´m back.
pi_163920124
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 00:40 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Ik heb er geen vertrouwen in hoe men in de EU reageert mocht in Turkije een burgeroorlog ontstaan iig.
Dat moet je dan ook niet willen.
pi_163920140
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 00:41 schreef Childofthe90s het volgende:

[..]

Dat moet je dan ook niet willen.
Nee, dat moet je niet willen idd, vandaar dat ze in de EU van alles door de vingers gaan zien van Erdo.
I´m back.
  vrijdag 22 juli 2016 @ 00:45:15 #107
349086 ClapClapYourHands
Gurbansoltanedzhe
pi_163920168
https://www.washingtonpos(...)ver-post-coup-purge/

Trump says U.S. shouldn’t criticize Turkey’s Erdogan over post-coup purge

You know, the first hour, it seemed like it was over. Then all of a sudden, and the amazing thing is the one that won that was the people. They came out on the streets, and the army types didn’t want to drive over them like they did in Tiananmen Square when they sort of drived them over, and that was the end of that. Right? People said, I’m not going to drive over people. The people came out of their homes, and they were not in favor of what the military was doing. So that was quite impressive from the standpoint of existing government.

cCc Trump abi cCc
pi_163920208
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 00:45 schreef ClapClapYourHands het volgende:
https://www.washingtonpos(...)ver-post-coup-purge/

Trump says U.S. shouldn’t criticize Turkey’s Erdogan over post-coup purge

You know, the first hour, it seemed like it was over. Then all of a sudden, and the amazing thing is the one that won that was the people. They came out on the streets, and the army types didn’t want to drive over them like they did in Tiananmen Square when they sort of drived them over, and that was the end of that. Right? People said, I’m not going to drive over people. The people came out of their homes, and they were not in favor of what the military was doing. So that was quite impressive from the standpoint of existing government.

cCc Trump abi cCc
Trump is een mafklapper volgens Jesse Klaver hè.
I´m back.
pi_163920308
RTL Late Night: er is te weinig aandacht voor de goede bedoelingen van Erdogan, is een item.
I´m back.
pi_163920397
quote:
10s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 00:59 schreef Ryan3 het volgende:
RTL Late Night: er is te weinig aandacht voor de goede bedoelingen van Erdogan, is een item.
Niet gezien. Maar wat zijn dan de ''goede bedoelingen'' van Erdogan?

Want vooralsnog zie ik alleen, en alleen maar, een Erdogan die de grotendeels domme turken in Turkye en hier in Nederland, naïeve vredelievende europese bestuurders en melige fokkers hier ferm en genietend in hun democratische reet aan het neuken is.

Bvd
Op zondag 15 januari 2017 19:21 schreef Ser_Ciappelletto het volgende:
Als je geen nazi genoemd wilt worden moet je geen achterlijke discriminerende dingen zeggen als: "de islam tast anderen aan in hun rechten".
pi_163920419
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 01:15 schreef SpaceOddity het volgende:

[..]

Niet gezien. Maar wat zijn dan de ''goede bedoelingen'' van Erdogan?

Want vooralsnog zie ik alleen, en alleen maar, een Erdogan die de grotendeels domme turken in Turkye en hier in Nederland, naïeve vredelievende europese bestuurders en melige fokkers hier ferm en genietend in hun democratische reet aan het neuken is.

Bvd
Nog niet gezien, zo meteen komt het item aan bod, in de herhaling is dat.


Nu wel gezien, heb acht argumenten opgetekend.
Argumenten die aangehaald worden pro-Erdo:
1) Erdogan heeft de noodtoestand niet uitgeroepen, maar het parlement. Niet Erdo als dictator dus.
2) Tegen elke coup dan ook, coups zijn slecht.
3) Noodtoestand ook in Frankrijk. Artikel 15 ERVM
4) Nood scenario bij een couppoging, daarom mensen opgepakt.
5) Kwestie van perspectief: Turkije van Erdo is enorme vooruitgang (geweest).
6) Democratie is een ontwikkeling en Turkije kan nog niet zelfde democratie hebben als bijv. NL
7) Al jaren lang roept Erdo dat er een parallelle-samenleving bestond in Turkije.
8) Vertrouwen dat gearresteerde mensen een eerlijk proces krijgen.

Ikzelf vind het geen steekhoudende argumentatie alles bij elkaar.

[ Bericht 4% gewijzigd door Ryan3 op 22-07-2016 01:37:05 ]
I´m back.
  vrijdag 22 juli 2016 @ 01:18:13 #112
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_163920427
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 01:15 schreef SpaceOddity het volgende:

[..]

Niet gezien. Maar wat zijn dan de ''goede bedoelingen'' van Erdogan?

Want vooralsnog zie ik alleen, en alleen maar, een Erdogan die de grotendeels domme turken in Turkye en hier in Nederland, naïeve vredelievende europese bestuurders en melige fokkers hier ferm en genietend in hun democratische reet aan het neuken is.

Bvd
Dat is het probleem nou, jullie zijn de grootste ANP/BBC nalopers en schaapjes. Iets waar jullie anderen van beschuldigen, hij is de enige regering dat geen puppy is van het westen.
Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot Brittannië er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
pi_163920505
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 01:18 schreef TeenWolf het volgende:

[..]
hij is de enige regering dat geen puppy is van het westen.
En eentje die geen controle heeft over z'n emoties, volk en leger. Welk een veelzijdige man is het ook.
Conscience do cost.
  vrijdag 22 juli 2016 @ 01:52:06 #114
165392 TeenWolf
You are an animal! Woo!
pi_163920633
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 01:28 schreef ems. het volgende:

[..]

En eentje die geen controle heeft over z'n emoties, volk en leger. Welk een veelzijdige man is het ook.
In Turkije denkt men er anders over. Telegraaf, de krant van wakker Nederland.
Op dinsdag 7 juni 2016 23:04 Papierversnipperaar het volgende:
En waarom staat Groot Brittannië er niet tussen? Alleen al het drugs geld dat door HSBC is witgewassen levert dat land een ereplaats op.
Website ware Islam: http://harun-yahya.net/
  vrijdag 22 juli 2016 @ 01:59:38 #115
433309 Impressme
Very funny
pi_163920669
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 01:52 schreef TeenWolf het volgende:

[..]

In Turkije denkt men er anders over. Telegraaf, de krant van wakker Nederland.
En diegenen die wel anders denken...

Ik vind het zo zonde van zo'n mooi land als Turkije (nee niet de toeristische kant) gewoon het volk, de cultuur. Ik hoop echt dat Erdogan oprot en het volk weer kan zijn wie ze zijn, namelijk een prachtig trots volk.

En misschien zie ik het wel verkeerd, ik ben geen expert. Maar volgens mij is Erdogan niet goed voor zijn volk (op dit moment).
You know, you come from nothing
you're going back to nothing
what have you lost? Nothing!
pi_163920681
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 01:52 schreef TeenWolf het volgende:

[..]

In Turkije denkt men er anders over.
Allicht heb je het gemist maar er was een coup. Welke competente leider laat zoiets gebeuren? En de enige manier om z'n macht 'veilig' te stellen is door iedereen het zwijgen op te leggen en massaal arrestaties en censuur uit te oefenen.

Prima als de eenvoudige Turk fan van dergelijk gedrag is maar het klinkt mij vooral in de oren alsof hij er niets van bakt. Als dat wel het geval is was er natuurlijk nooit een coup geweest.
quote:
Telegraaf, de krant van wakker Nederland.
Ik lees em niet. Jij blijkbaar wel gezien deze opmerking spreekt van kennis over de inhoud.
Conscience do cost.
pi_163920733
Heeft deze topic nog nut? het is allang geen coup meer. Het enige wat we hier nu nog zien zijn 3/4 gasten die zich een beetje aan het bevredigen zijn hoe goed erdo wel niet is. maar ze willen niet wonen in het land waar ze zo geil van worden.
pi_163920744
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 01:18 schreef TeenWolf het volgende:

[..]

Iets waar jullie anderen van beschuldigen, hij is de enige regering dat geen puppy is van het westen.
Oh ja.... :')
Dus de relatie VS-Turkije is een gelijkwaardige relatie wil je zeggen? :')
pi_163921178
“They are all working together as to what might be done, and ... within a very short amount of time a new structure will be emerging. With this new structure, I believe the armed forces will get fresh blood,” Erdoğan said.

“After all that has come to pass, I think they must now have drawn very important lessons. This is an ongoing process, we will never stop, we will continue very actively, we have plans.
https://www.theguardian.c(...)sh-blood-in-military

Die plannetjes heeft hij natuurlijk niet sinds eergisteren.
  vrijdag 22 juli 2016 @ 06:45:02 #120
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_163921207
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 02:11 schreef Cattivo het volgende:
Heeft deze topic nog nut? het is allang geen coup meer. Het enige wat we hier nu nog zien zijn 3/4 gasten die zich een beetje aan het bevredigen zijn hoe goed erdo wel niet is. maar ze willen niet wonen in het land waar ze zo geil van worden.
Tuurlijk wel. Nu begint de ellende pas echt. En erdogan wil het economisch niet zien.
pi_163921249
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 01:17 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Nog niet gezien, zo meteen komt het item aan bod, in de herhaling is dat.


Nu wel gezien, heb acht argumenten opgetekend.
Argumenten die aangehaald worden pro-Erdo:
1) Erdogan heeft de noodtoestand niet uitgeroepen, maar het parlement. Niet Erdo als dictator dus.
2) Tegen elke coup dan ook, coups zijn slecht.
3) Noodtoestand ook in Frankrijk. Artikel 15 ERVM
4) Nood scenario bij een couppoging, daarom mensen opgepakt.
5) Kwestie van perspectief: Turkije van Erdo is enorme vooruitgang (geweest).
6) Democratie is een ontwikkeling en Turkije kan nog niet zelfde democratie hebben als bijv. NL
7) Al jaren lang roept Erdo dat er een parallelle-samenleving bestond in Turkije.
8) Vertrouwen dat gearresteerde mensen een eerlijk proces krijgen.

Ikzelf vind het geen steekhoudende argumentatie alles bij elkaar.

Man, man, wat een lapperdepoepie argumenten.
“To destroy a people you must first sever their roots.”
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 22 juli 2016 @ 07:04:26 #122
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_163921253
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 23:48 schreef ClapClapYourHands het volgende:

[..]

Heb je dit van het ANP gehoord?
Dit is gewoon een feit. Dat jij CNN Türk al als oppositie en onpartijdig ziet zegt genoeg over je mening.

Er zijn maar twee hele kleine zenders die wat tegengeluid durven te geven (Halk en Ulusal), maar die zijn lang niet zo groot/bekend als de rest.
  vrijdag 22 juli 2016 @ 07:07:20 #123
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_163921262
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 07:01 schreef Montagui het volgende:
f: Turkije van Erdo is enorme vooruitgang (geweest).
Punt 5 veeg ik direct van tafel... 62,5 devaluatie van de munt in 8 jr tijd noem ik echt geen voorspoed.
  vrijdag 22 juli 2016 @ 07:08:03 #124
89730 Drugshond
De Euro. Mislukt vanaf dag 1.
pi_163921517
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 02:14 schreef Peunage het volgende:

[..]

Oh ja.... :')
Dus de relatie VS-Turkije is een gelijkwaardige relatie wil je zeggen? :')
Haha, op geen enkel gebied een gelijkwaardige relatie. Wie is wel gelijkwaardig aan de VS? China is goed vergelijkingsmateriaal maar die zijn ook nog lang niet. Ik denk dat die gevallen is voor de grote woorden van Erdogan. Strategisch Turkije wel zeer belangrijk in die zeer roerige regio. Zie de waarde die VS toe kent aan de militaire basis in Incirlik. Als het MO over 10/15 jaar wat rustiger is geworden en alternatieve energiebronnen daadwerkelijk zijn ontwikkeld zodat men niet volledig afhankelijk is van Arabische olie dan zal de aandacht verplaatsen naar China en de Zuid-Chinese zee. Dat doet het nu al een beetje.

De grootste economieën 2014


Militaire investeringen



Turkije is nergens te bekennen op deze lijstjes. Een puppet dus. De Turken zijn te trots om dat toe te geven.

[ Bericht 2% gewijzigd door George_Zina op 22-07-2016 08:00:45 ]
  vrijdag 22 juli 2016 @ 07:52:50 #126
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_163921560
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 07:04 schreef Kyran het volgende:

[..]

Dit is gewoon een feit. Dat jij CNN Türk al als oppositie en onpartijdig ziet zegt genoeg over je mening.

Er zijn maar twee hele kleine zenders die wat tegengeluid durven te geven (Halk en Ulusal), maar die zijn lang niet zo groot/bekend als de rest.
Wordt jij er niet moe van om je steeds maar weer te moeten verdedigen tegen die erdo-aanhangers?
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
pi_163921564
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 07:04 schreef Kyran het volgende:

[..]

Dit is gewoon een feit. Dat jij CNN Türk al als oppositie en onpartijdig ziet zegt genoeg over je mening.

Er zijn maar twee hele kleine zenders die wat tegengeluid durven te geven (Halk en Ulusal), maar die zijn lang niet zo groot/bekend als de rest.
Ulusal en Halk geven geen wat tegengeluid, maar zijn regelrecht Erdogan aan het beledigen, bekritiseren en zelfs aan het uitschelden als het gaat kritiek. Dan valt eerder CNNTurk met haar Ahmet Hakan die wat tegengeluid geeft.
  vrijdag 22 juli 2016 @ 07:55:14 #128
450551 ChrisCarter
Ti Ta Toverland
pi_163921579
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 07:52 schreef ErwinRommel het volgende:

[..]

Wordt jij er niet moe van om je steeds maar weer te moeten verdedigen tegen die erdo-aanhangers?
Ja ik vind het ook knap. Die constante peerpressure. Openlijk twijfelen of hij wel turks is.
Voor de balans qua berichten echt fijn dat hij volhoudt.
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 22 juli 2016 @ 07:59:00 #129
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_163921597
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 07:52 schreef ErwinRommel het volgende:

[..]

Wordt jij er niet moe van om je steeds maar weer te moeten verdedigen tegen die erdo-aanhangers?
Ik vind het vooral indrukwekkend hoe blind ze zijn en hoe hersenspoeling blijkbaar werkt.

Moe word ik er wel van ja, vooral als je uitgemaakt voor landverrader, omdat je het niet met ze eens bent, kritiek durft te uiten op je vaderland of de Nederlandse normen en waarden respecteert en er naar leeft.
  vrijdag 22 juli 2016 @ 08:02:06 #130
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_163921618
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 07:59 schreef Kyran het volgende:

[..]

Ik vind het vooral indrukwekkend hoe blind ze zijn en hoe hersenspoeling blijkbaar werkt.

Moe word ik er wel van ja, vooral als je uitgemaakt voor landverrader, omdat je het niet met ze eens bent, kritiek durft te uiten op je vaderland of de Nederlandse normen en waarden respecteert en er naar leeft.
Ik vind het knap van je. Dat meen ik oprecht.
Zelf weet ik te weinig van alles af, maar volg dit topic wel op de voet. En wat je zegt, ze geloven er echt in. Ze geloven echt alle propaganda die de Turkse staat ze geeft.

Respect Kyran, ga zo door. Turken als jij zouden er meer mogen zijn ^O^
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
  vrijdag 22 juli 2016 @ 08:05:15 #131
52811 DustPuppy
The North Remembers
pi_163921641
quote:
14s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 08:02 schreef ErwinRommel het volgende:
Respect Kyran, ga zo door. Turken als jij zouden er meer mogen zijn ^O^
Fuck dat. Mensen zoals hij zouden er meer moeten zijn. :)
"The north remembers, Lord Davos. The north remembers, and the mummer’s farce is almost done.”
  vrijdag 22 juli 2016 @ 08:08:05 #132
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_163921661
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 08:05 schreef DustPuppy het volgende:

[..]

Fuck dat. Mensen zoals hij zouden er meer moeten zijn. :)
Buiten dat :P
In dit geval gaat het over de Turken. Dus noem ik de Turken wat ze zijn, Turken. Zoals wij Nederlanders zijn.
En ik als Nederlander ben blij met het tegengeluid welke Kyran geeft. Ben blij dat hij zich nog strijdbaar opstelt ondanks bedreigingen aan zijn adres.
Hulde daarvoor.
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
pi_163921768
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 07:07 schreef Drugshond het volgende:

[..]

Punt 5 veeg ik direct van tafel... 62,5 devaluatie van de munt in 8 jr tijd noem ik echt geen voorspoed.
Je staart je zo enorm blind.

Bekijk even hoe het was met de waarde voor 2001.

En controleer meteen ook de inflatiecijfers. En de grootte van de economie. Percentage staatsschuld. En vergelijk dat met voor 2001.

Bekijk voor de grap eens hoe hard het ging tussen 1980 en 2001. (2 coups, 15 regeringen, economische crisis...)
pi_163921782
quote:
14s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 08:02 schreef ErwinRommel het volgende:
Zelf weet ik te weinig van alles af, maar volg dit topic wel op de voet. En wat je zegt, ze geloven er echt in. Ze geloven echt alle propaganda die de Turkse staat ze geeft.
Hahahahaha. Eerste deel i.c.m. het tweede deel...
pi_163921799
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 02:11 schreef Cattivo het volgende:
Heeft deze topic nog nut? het is allang geen coup meer. Het enige wat we hier nu nog zien zijn 3/4 gasten die zich een beetje aan het bevredigen zijn hoe goed erdo wel niet is. maar ze willen niet wonen in het land waar ze zo geil van worden.
:').
pi_163921918
juigend en feestend draagt het turkse volk haar vrijheden naar het graf.

ik denk dat het westen serieus haar relatie met turkije moet heroverwegen. niet alleen moeten we ons sterk afvragen of het nog wel zin heeft om te praten met turkije over toetreding tot de EU. Maar ook moeten we ons afvragen of ze nog wel in de NAVO en andere samenwerkingsverbanden horen.
Words are, of course, the most powerful drug used by mankind.
- Rudyard Kipling
pi_163921950
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 08:25 schreef ErwinRommel het volgende:

[..]

-
Hallo, ik ben de Nederlander die er veels te weinig vanaf weet.

Oh hoi, ik ben de Turk die niet pro-Erdo is, en niet per definitie anti-Erdo is. Ik ben hier om de Nederlander die er weinig vanaf weet te voorzien van net iets meer info, want met alleen de Nederlandse media volgen weet je het verhaal van twee kanten niet.

Oh, je reageert op onze posts waar we vooral onze onderbuikgevoelens posten en waar we ongefundeerde meningen posten. Aangezien je tegen ons bent, ben je pro-Erdo. Je moet het eens zijn met ons.

Hm, maar ik ben helemaal niet feestelijk over Erdo. Kritiek is er heus ook. Ik reageer gewoon vooral op zaken die ik onvolledig, onwaar en ongefundeerd vind.

Nee, jij bent billenlikker van Erdo. Wat doe je hier nog?! Lever je paspoort in en ga lekker terug naar je eigen land. Oh ja joh, ga je mij verklikken? Ja, dat doe jij hè, mensen aangeven! Hey, Turk die zegt wat wij willen horen: goed zooooo! Hey, Turk die een andere mening is toegedaan: opdondereeeen!

*Persoon 3:*
Zeg, Turk met de mening die ze hier niet willen horen, word jij niet moe van al die persoonlijke aanvallen, terwijl jij een volwassen discussie verwacht?

 
 
 

Wat goed van je, Erwin. Je maakt me uit voor een nsb'er, een verklikker, een naaier.

Applaus.

[ Bericht 1% gewijzigd door sp3c op 22-07-2016 10:35:47 ]
  vrijdag 22 juli 2016 @ 08:53:01 #138
110987 ErwinRommel
De woestijnvos. Een legende.
pi_163922045
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 08:45 schreef zarGon het volgende:

[..]

Hallo, ik ben de Nederlander die er veels te weinig vanaf weet.

Oh hoi, ik ben de Turk die niet pro-Erdo is, en niet per definitie anti-Erdo is. Ik ben hier om de Nederlander die er weinig vanaf weet te voorzien van net iets meer info, want met alleen de Nederlandse media volgen weet je het verhaal van twee kanten niet.

Oh, je reageert op onze posts waar we vooral onze onderbuikgevoelens posten en waar we ongefundeerde meningen posten. Aangezien je tegen ons bent, ben je pro-Erdo. Je moet het eens zijn met ons.

Hm, maar ik ben helemaal niet feestelijk over Erdo. Kritiek is er heus ook. Ik reageer gewoon vooral op zaken die ik onvolledig, onwaar en ongefundeerd vind.

Nee, jij bent billenlikker van Erdo. Wat doe je hier nog?! Lever je paspoort in en ga lekker terug naar je eigen land. Oh ja joh, ga je mij verklikken? Ja, dat doe jij hè, mensen aangeven! Hey, Turk die zegt wat wij willen horen: goed zooooo! Hey, Turk die een andere mening is toegedaan: opdondereeeen!

*Persoon 3:*
Zeg, Turk met de mening die ze hier niet willen horen, word jij niet moe van al die persoonlijke aanvallen, terwijl jij een volwassen discussie verwacht?





Wat goed van je, Erwin. Je maakt me uit voor een nsb'er, een verklikker, een naaier.

Applaus.
Ach kom zarGon, ik heb jouw reacties gelezen. De enige die hier enigzins objectief de boel benaderd is Kyran, welke door jullie afgefakkeld word waar je akelig van word.
Vulneratus nec Victus The Spirit Will Never Leave Us.
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 22 juli 2016 @ 09:11:31 #139
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_163922226
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 08:22 schreef zarGon het volgende:

[..]

Je staart je zo enorm blind.

Bekijk even hoe het was met de waarde voor 2001.

En controleer meteen ook de inflatiecijfers. En de grootte van de economie. Percentage staatsschuld. En vergelijk dat met voor 2001.

Bekijk voor de grap eens hoe hard het ging tussen 1980 en 2001. (2 coups, 15 regeringen, economische crisis...)
Economie is in de beginjaren best vooruit gegaan inderdaad onder de leiding van Erdoğan. No doubt, niemand kan dat ontkennen.

De laatste jaren gaat mede dankzij zijn eigen beleid het ook weer hard onderuit. Echter hoor ik nog steeds dat het o zo goed gaat met Turkije. Dit is niet meer het geval en de economie is nu een grote bubbel.

Ja, Turkije zat eind vorig eeuw in een mega dal en de huidige situatie is qua economie betreft nog steeds beter als toen, maar dat moet ons niet verblinden dat het weer flink slechter begint te gaan.
  vrijdag 22 juli 2016 @ 09:12:36 #140
242879 Onnoman
The On And Only
pi_163922242
staartgreep bij Edrogan de kleine geit
Als je de wereld wilt begrijpen, moet je denken zoals ik.
(Onnoman)
si vi pacem para bellum
himmelhoch jauchzend
pi_163922364
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 08:22 schreef zarGon het volgende:

[..]

Je staart je zo enorm blind.

Bekijk even hoe het was met de waarde voor 2001.

En controleer meteen ook de inflatiecijfers. En de grootte van de economie. Percentage staatsschuld. En vergelijk dat met voor 2001.

Bekijk voor de grap eens hoe hard het ging tussen 1980 en 2001. (2 coups, 15 regeringen, economische crisis...)
Dat is net zo goed blindstaren. Er is een enorm handelstekort, afhankelijkheid van buitenlands geld, net als in de EU wordt een paardenmiddel als het verlagen van de rente steeds ingezet, er zou (volgens de OESO) meer geïnvesteerd moeten worden in de kwaliteit van onderwijs...

Je kan deze post ongetwijfeld nuanceren, maar de zaak ligt ook zeker genuanceerder dan jij hem voorspiegelt.
  vrijdag 22 juli 2016 @ 09:39:55 #142
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_163922560
In de D kranten spreekt men ervan dat er een massale vlucht van wetenschappers en intellectuelen wordt verwacht uit Turkije, die zouden we actief hierheen moeten halen, dan kan Erdo zijn Syriers met valse passen houden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_163922628
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 08:42 schreef DestroyerPiet het volgende:
juigend en feestend draagt het turkse volk haar vrijheden naar het graf.
Onvoorstelbaar, ik sta erbij en kijk er naar.....Moet af en toe in mijn ogen wrijven of dit wel waar is, zo bizar.
Question authorities, fuck religion, educate yourself, Viva el individualismo!
There's only one way of life, and that's your own!
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 22 juli 2016 @ 09:51:43 #144
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_163922751
Wel interessant. CHP heeft een bijeenkomst op Taksim. Hierbij hebben ze nu ook AKP uitgenodigd en die hebben gezegd aanwezig te zullen zijn.

Ik vind het allemaal nog er nep overkomen, maar ik hoop dat meer samen gaan werken en weer meer de balans gaan opzoeken om echt iedereen te vertegenwoordigen en niet alleen hun eigen achterban.

Ik verwacht er weinig van, maar toch zijn zulke initiatiefen goed.
pi_163922858
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 08:45 schreef zarGon het volgende:

[..]

Hallo, ik ben de Nederlander die er veels te weinig vanaf weet.

Oh hoi, ik ben de Turk die niet pro-Erdo is, en niet per definitie anti-Erdo is. Ik ben hier om de Nederlander die er weinig vanaf weet te voorzien van net iets meer info, want met alleen de Nederlandse media volgen weet je het verhaal van twee kanten niet.

Oh, je reageert op onze posts waar we vooral onze onderbuikgevoelens posten en waar we ongefundeerde meningen posten. Aangezien je tegen ons bent, ben je pro-Erdo. Je moet het eens zijn met ons.

Hm, maar ik ben helemaal niet feestelijk over Erdo. Kritiek is er heus ook. Ik reageer gewoon vooral op zaken die ik onvolledig, onwaar en ongefundeerd vind.

Nee, jij bent billenlikker van Erdo. Wat doe je hier nog?! Lever je paspoort in en ga lekker terug naar je eigen land. Oh ja joh, ga je mij verklikken? Ja, dat doe jij hè, mensen aangeven! Hey, Turk die zegt wat wij willen horen: goed zooooo! Hey, Turk die een andere mening is toegedaan: opdondereeeen!

*Persoon 3:*
Zeg, Turk met de mening die ze hier niet willen horen, word jij niet moe van al die persoonlijke aanvallen, terwijl jij een volwassen discussie verwacht?





Wat goed van je, Erwin. Je maakt me uit voor een nsb'er, een verklikker, een naaier.

Applaus.
Geen aanval, maar jij bent echt alles behalve objectief.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
pi_163922867
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 09:11 schreef Kyran het volgende:

[..]

Economie is in de beginjaren best vooruit gegaan inderdaad onder de leiding van Erdoğan. No doubt, niemand kan dat ontkennen.

De laatste jaren gaat mede dankzij zijn eigen beleid het ook weer hard onderuit. Echter hoor ik nog steeds dat het o zo goed gaat met Turkije. Dit is niet meer het geval en de economie is nu een grote bubbel.

Ja, Turkije zat eind vorig eeuw in een mega dal en de huidige situatie is qua economie betreft nog steeds beter als toen, maar dat moet ons niet verblinden dat het weer flink slechter begint te gaan.
Ben het helemaal met je eens hoor. Heb ook liever dat we richting een kenniseconomie gaan.


Ik wil met die post niet aangeven dat alles koek en ei is. Het kan allemaal echt veel beter, het is te fragiel allemaal.

Waar het mij meer omging is dat het heden/nu werd vergeleken met 2008. Het resultaat daarvan ziet er niet goed uit (vooral als je het vergelijkt met Nederland). Ik wilde juist de aandacht vestigen op 'vergelijk het eens met de jaren veel verder terug, vergelijk Turkije van toen met Turkije van nu'. Dan zul je zien dat het vroeger veel erger was en dat het daardoor nu 'beter' is. Vergeleken met zichzelf is er vooruitgang.

Oorlog in Syrië, bemoeienis regering in de samenleving, de coup, financiële crisis 2008; de situatie is fragiel en kan elk moment enorm onderuit gaan. Het wordt tijd dat de 'groeispurt' overgaat in stabiliteit en volwassenheid.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 22-07-2016 10:03:27 ]
pi_163922888
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 09:58 schreef JeSuisDroppie het volgende:

[..]

Geen aanval, maar jij bent echt alles behalve objectief.
Dat beweer ik ook nergens. Ik zeg niet dat ik alles beter weet.

Lees nou eens wat er staat.
pi_163922906
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 08:42 schreef DestroyerPiet het volgende:
juigend en feestend draagt het turkse volk haar vrijheden naar het graf.
Ik vraag me af waarom mensen daar zo verbaasd over zijn. Moslims hebben het vanuit hun religie helemaal niet zo op met vrijheden en persoonlijk keuzes. Alles is gedicteerd voor ze, onvrijheid is dus beter, want dan hoeven ze er helemaal niet meer over na te denken.
Rik: Hey guys, wouldn't it be AMAZING if all this money was real?
Vyvyan: Rik, that is the single most predictable and BORING thing anyone could ever say whilst playing Monopoly.
  vrijdag 22 juli 2016 @ 10:09:08 #149
452665 proxyservies
viva argentina
pi_163923027
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 08:45 schreef zarGon het volgende:

[..]

Hallo, ik ben de Nederlander die er veels te weinig vanaf weet.

Oh hoi, ik ben de Turk die niet pro-Erdo is, en niet per definitie anti-Erdo is. Ik ben hier om de Nederlander die er weinig vanaf weet te voorzien van net iets meer info, want met alleen de Nederlandse media volgen weet je het verhaal van twee kanten niet.

Oh, je reageert op onze posts waar we vooral onze onderbuikgevoelens posten en waar we ongefundeerde meningen posten. Aangezien je tegen ons bent, ben je pro-Erdo. Je moet het eens zijn met ons.

Hm, maar ik ben helemaal niet feestelijk over Erdo. Kritiek is er heus ook. Ik reageer gewoon vooral op zaken die ik onvolledig, onwaar en ongefundeerd vind.

Nee, jij bent billenlikker van Erdo. Wat doe je hier nog?! Lever je paspoort in en ga lekker terug naar je eigen land. Oh ja joh, ga je mij verklikken? Ja, dat doe jij hè, mensen aangeven! Hey, Turk die zegt wat wij willen horen: goed zooooo! Hey, Turk die een andere mening is toegedaan: opdondereeeen!

*Persoon 3:*
Zeg, Turk met de mening die ze hier niet willen horen, word jij niet moe van al die persoonlijke aanvallen, terwijl jij een volwassen discussie verwacht?





Wat goed van je, Erwin. Je maakt me uit voor een nsb'er, een verklikker, een naaier.

Applaus.
Dit is gewoon waar.
pi_163923179
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 09:59 schreef zarGon het volgende:

[..]

Dat beweer ik ook nergens. Ik zeg niet dat ik alles beter weet.

Lees nou eens wat er staat.
zarGon kan je alsjeblieft vertellen waarom 2 van mijn buren de turkse vlag uit het raam hebben hangen? En de buurjongen heeft een golf 5, een zwarte met op de zijkant van zijn auto een turkse vlag, (sticker, met daaronder zijn naam Kaand ofzoiets)

En waarom praten ze zo hard in de voortuin dat ik het boven nog hoor?
Als ik dit allemaal in turkije zou doen zou ik 100 keer in elkaar geslagen zijn
  vrijdag 22 juli 2016 @ 10:20:25 #151
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_163923225
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 10:17 schreef Zalmplaat010 het volgende:

[..]

zarGon kan je alsjeblieft vertellen waarom 2 van mijn buren de turkse vlag uit het raam hebben hangen? En de buurjongen heeft een golf 5, een zwarte met op de zijkant van zijn auto een turkse vlag, (sticker, met daaronder zijn naam Kaand ofzoiets)

En waarom praten ze zo hard in de voortuin dat ik het boven nog hoor?
Als ik dit allemaal in turkije zou doen zou ik 100 keer in elkaar geslagen zijn
Falend integratiebeleid.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_163923279
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 10:01 schreef Boris_Karloff het volgende:

[..]

Ik vraag me af waarom mensen daar zo verbaasd over zijn. Moslims hebben het vanuit hun religie helemaal niet zo op met vrijheden en persoonlijk keuzes. Alles is gedicteerd voor ze, onvrijheid is dus beter, want dan hoeven ze er helemaal niet meer over na te denken.
Toch blijft het bizar om te zien dat zoveel Turken niets geven om hun vrijheden. Westers volk my ass.
Drop drop drop drop drop drop drop!!!! DROP!!! drop drop drop drop !!
  Moderator vrijdag 22 juli 2016 @ 10:25:28 #153
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_163923301
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 10:17 schreef Zalmplaat010 het volgende:

[..]

zarGon kan je alsjeblieft vertellen waarom 2 van mijn buren de turkse vlag uit het raam hebben hangen? En de buurjongen heeft een golf 5, een zwarte met op de zijkant van zijn auto een turkse vlag, (sticker, met daaronder zijn naam Kaand ofzoiets)

En waarom praten ze zo hard in de voortuin dat ik het boven nog hoor?
Als ik dit allemaal in turkije zou doen zou ik 100 keer in elkaar geslagen zijn
hoe moet hij dat nou weten :')
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 22 juli 2016 @ 10:32:22 #154
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_163923404
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 09:58 schreef zarGon het volgende:

[..]

Ben het helemaal met je eens hoor. Heb ook liever dat we richting een kenniseconomie gaan.


Ik wil met die post niet aangeven dat alles koek en ei is. Het kan allemaal echt veel beter, het is te fragiel allemaal.

Waar het mij meer omging is dat het heden/nu werd vergeleken met 2008. Het resultaat daarvan ziet er niet goed uit (vooral als je het vergelijkt met Nederland). Ik wilde juist de aandacht vestigen op 'vergelijk het eens met de jaren veel verder terug, vergelijk Turkije van toen met Turkije van nu'. Dan zul je zien dat het vroeger veel erger was en dat het daardoor nu 'beter' is. Vergeleken met zichzelf is er vooruitgang.

Oorlog in Syrië, bemoeienis regering in de samenleving, de coup, financiële crisis 2008; de situatie is fragiel en kan elk moment enorm onderuit gaan. Het wordt tijd dat de 'groeispurt' overgaat in stabiliteit en volwassenheid.
Economie van 2008 was verdienste van Erdoğan, dus moeilijk om dan op Erdoğan te zeiken inderdaad.

Stabiliteit en volwassenheid, ver te zoeken inderdaad. Helaas is hij bezig om zijn macht uit te breiden in plaats van voor stabiliteit te zorgen.

Zoals ik al zei, met de samenwerking die er nu schijnt te ontstaan tussen AKP en oppositiepartijen kan het misschien positief omslaan. Kans is klein, maar toch.
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 22 juli 2016 @ 10:36:38 #155
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_163923486
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 10:17 schreef Zalmplaat010 het volgende:

[..]

zarGon kan je alsjeblieft vertellen waarom 2 van mijn buren de turkse vlag uit het raam hebben hangen? En de buurjongen heeft een golf 5, een zwarte met op de zijkant van zijn auto een turkse vlag, (sticker, met daaronder zijn naam Kaand ofzoiets)

En waarom praten ze zo hard in de voortuin dat ik het boven nog hoor?
Als ik dit allemaal in turkije zou doen zou ik 100 keer in elkaar geslagen zijn
Sorry, maar whut?

Ik ken genoeg tokkies in mijn wijk die tot midden in de nacht hardop praten en blowen onder mijn slaapkamerraam. Dit is niet iets wat je kan afschuiven op Turken.

Stoor je je zo erg aan vlaggen? Kom op zeg. Turken zijn gewoon een trots volk. Niks met integratie te maken. Er zijn genoeg punten om aan tte merken op ons mislukte integratiebeleid, maar het ophangen vvan vlaggen en het luid praten is wwel het laatste waar wij ons zzorgen over moeten maken.
  Moderator vrijdag 22 juli 2016 @ 10:38:04 #156
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_163923513
Ik vond dat vlaggenvertoon bij mh17 ook niet zo prettig.. ik weet niet krijg altijd vervelende associaties bij vlaggenvertoon... alles krijgt dan zo'n amerikaans tintje... :{
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_163923604
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 10:36 schreef Kyran het volgende:

[..]

Sorry, maar whut?

Ik ken genoeg tokkies in mijn wijk die tot midden in de nacht hardop praten en blowen onder mijn slaapkamerraam. Dit is niet iets wat je kan afschuiven op Turken.

Stoor je je zo erg aan vlaggen? Kom op zeg. Turken zijn gewoon een trots volk. Niks met integratie te maken. Er zijn genoeg punten om aan tte merken op ons mislukte integratiebeleid, maar het ophangen vvan vlaggen en het luid praten is wwel het laatste waar wij ons zzorgen over moeten maken.
Oke, ik las net een artikel ''Laat turkije geen 2'e Iran worden'' http://www.volkskrant.nl/(...)ran-worden~a4344059/

Maar je hebt gelijk, er zijn ook Nederlandse tokkies met harde muziek aan, scooters zoals je zegt, die zijn misschien nog wel erger.
pi_163923639
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 10:43 schreef Zalmplaat010 het volgende:

[..]

Oke, ik las net een artikel ''Laat turkije geen 2'e Iran worden'' http://www.volkskrant.nl/(...)ran-worden~a4344059/

Amper te vergelijken, Iran. Niet heel gek dat die Shah werd afgezet, gezien hij alle centen voor z'n familie hield en het volk 0,0 zag. Dat zie je nog aan die Pahlavi kliek in California, wat een verheven kutfamilie is dat zeg.
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 22 juli 2016 @ 10:46:22 #159
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_163923642
quote:
2s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 10:38 schreef Bosbeetle het volgende:
Ik vond dat vlaggenvertoon bij mh17 ook niet zo prettig.. ik weet niet krijg altijd vervelende associaties bij vlaggenvertoon... alles krijgt dan zo'n amerikaans tintje... :{
Ik hou er wel van.

Kijk ook veel US sporten, heerlijk al dat patriottisme. Volkslied, vlaggen, F-16's die overvliegen ;)

Zelfde heb ik met Turkije en Fenerbahçe, maar ook bij Nederland als alles oranje is en iedereen met een doel achter een team/sporter staat. Heerlijk toch.
pi_163923742
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 23:06 schreef Ryan3 het volgende:
PieterOmtzigt twitterde op donderdag 21-07-2016 om 23:04:58 (2): Turkije neemt inderdaad deel aan gesprek tussen EU en kandidaat-lidstaten over toetreding zondag. Koenders verzet zich er niet tegen. reageer retweet
Dus de onderhandelingen mbt de toetreding van Turkije gaan gewoon door.
dat is gewoon een diplomatiek toneelstukje.. Turkije gaat de komende 25 jaar geen lid worden... (Ik denk helemaal nooit, maar laten we niet doen alsof we 100 jaar vooruit kunnen kijken)
"Ow, my schnoz! My punim! My pupik! My genechtagazoink!"
pi_163923749
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 10:46 schreef Kyran het volgende:

[..]

Ik hou er wel van.

Kijk ook veel US sporten, heerlijk al dat patriottisme. Volkslied, vlaggen, F-16's die overvliegen ;)

Zelfde heb ik met Turkije en Fenerbahçe, maar ook bij Nederland als alles oranje is en iedereen met een doel achter een team/sporter staat. Heerlijk toch.
Twee kanten aan die medaille. Positieve saamhorigheid is prachtig, maar nationalisme / misbruik maken van nationalistische sentimenten kan enorm negatieve gevolgen hebben.
pi_163923776
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 10:51 schreef vaarsuvius het volgende:

[..]

dat is gewoon een diplomatiek toneelstukje.. Turkije gaat de komende 25 jaar geen lid worden... (Ik denk helemaal nooit, maar laten we niet doen alsof we 100 jaar vooruit kunnen kijken)
Natuurlijk, en dialoog is hoe dan ook veel beter dan de harde taal waar Henk en Ingrid blij van worden.
pi_163923860
Las net dat ze weer massaal de straat op zijn gegaan.
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 22 juli 2016 @ 10:57:44 #164
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_163923867
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 10:52 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Twee kanten aan die medaille. Positieve saamhorigheid is prachtig, maar nationalisme / misbruik maken van nationalistische sentimenten kan enorm negatieve gevolgen hebben.
Inderdaad, belangrijk om er een goed balans in te vinden en het niet te misbruiken voor een bepaalde agenda. Mensen zijn helaas makkelijk te beïnvloeden. Ik denk ook dat ongeschoolde, gelovige en zwaar nationalistische mensen nog veel makkelijker te beïnvloeden zijn en daar maakt Erdoğan zeker heel dankbaar gebruik van.
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 22 juli 2016 @ 10:58:47 #165
416575 crew  Evenstar
Also known as Kyran or Theoden
pi_163923886
quote:
10s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 10:57 schreef Yasmin23 het volgende:
Las net dat ze weer massaal de straat op zijn gegaan.
Geruchten voor een nieuwe couppoging vanavond / vannacht. Bullshit if you ask me, maar goed.

Moeten die mensen niet werken ofzo ;)
pi_163923910
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 10:58 schreef Kyran het volgende:

[..]

Geruchten voor een nieuwe couppoging vanavond / vannacht. Bullshit if you ask me, maar goed.

Moeten die mensen niet werken ofzo ;)
Tussen al die mensen zaten zeker geen academici :p
  vrijdag 22 juli 2016 @ 11:01:10 #167
262 Re
Kiss & Swallow
pi_163923940
quote:
10s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 10:57 schreef Yasmin23 het volgende:
Las net dat ze weer massaal de straat op zijn gegaan.
nou ja zoals gezegd, doe je dat niet dan ben je verdacht, al ben je dat sowieso als je een opleiding hebt genoten
04-08-11, 02-02-12, 20-06-14, 13-08-15
pi_163923953
quote:
11s.gif Op donderdag 21 juli 2016 23:34 schreef Triggershot het volgende:

[..]

wie worden er trouwens vastgehouden zonder aanklacht? :o
Het gaat niet om vasthouden zonder aanklacht, maar het gaat om vasthouden op basis van een idiote verzonnen aanklacht....

bv deze drie namen

"Esra Munger, a professor at Bogazici University; Muzaffer Kaya, a professor at the University of Fine Arts; and Kivanc Ersoy, who teaches at Nisantasi University,
"Ow, my schnoz! My punim! My pupik! My genechtagazoink!"
pi_163923954
quote:
3s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 11:01 schreef Re het volgende:

[..]

nou ja zoals gezegd, doe je dat niet dan ben je verdacht, al ben je dat sowieso als je een opleiding hebt genoten
Oh dat was ik even vergeten :{
  Moderator vrijdag 22 juli 2016 @ 11:06:40 #170
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_163924053
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 10:46 schreef Kyran het volgende:

[..]

Ik hou er wel van.

Kijk ook veel US sporten, heerlijk al dat patriottisme. Volkslied, vlaggen, F-16's die overvliegen ;)

Zelfde heb ik met Turkije en Fenerbahçe, maar ook bij Nederland als alles oranje is en iedereen met een doel achter een team/sporter staat. Heerlijk toch.
In amerika wordt ik er zo bewust van bij elk gebouw zo'n vlag alsof je bij elke stap iemand hoort zeggen "je bent in amerika", "je bent in amerika" het is ook zo niet inclusief door met zo'n vlaggetje te zwaaien geef je gelijk een partij aan... dat is sowieso iets wat ik vervelend vind aan sport een tegenstander. Ik denk dat een vlag bij mij daar voor staat het hebben een van een tegenstander, ik ben meer van de medestanders.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_163924058
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 08:22 schreef zarGon het volgende:

[..]

Je staart je zo enorm blind.

Bekijk even hoe het was met de waarde voor 2001.

En controleer meteen ook de inflatiecijfers. En de grootte van de economie. Percentage staatsschuld. En vergelijk dat met voor 2001.

Bekijk voor de grap eens hoe hard het ging tussen 1980 en 2001. (2 coups, 15 regeringen, economische crisis...)
Het beste kijk je dan ook niet zozeer naar inflatie maar naar koopkracht en het percentage schuld wbt het gdp is ook niet zo belangrijk, je kijkt oa naar de kosten van het servicen van die schuld evenals waar het en hoe efficiënt het geleende geld is gespendeerd.

#econoom
#TR_Bir
pi_163924060
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 11:01 schreef vaarsuvius het volgende:

[..]

Het gaat niet om vasthouden zonder aanklacht, maar het gaat om vasthouden op basis van een idiote verzonnen aanklacht....

bv deze drie namen

"Esra Munger, a professor at Bogazici University; Muzaffer Kaya, a professor at the University of Fine Arts; and Kivanc Ersoy, who teaches at Nisantasi University,
cute, de namen die jij noemt zijn vrijgelaten.
pi_163924163
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 00:09 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Het kan natuurlijk, maar dan hebben we hier in de EU ook pakken met problemen, om het op zijn Vlaams uit te drukken.
een vlaming zegt "een pak problemen"
Ich glaube, dass es manchmal nicht genügend Steine gibt und
Ich bin mir sicher, dass auch schöne Augen weinen
pi_163924194
Laat die burgeroorlog maar beginnen. Lijkt me de enige oplossing voor Turkije.
Ich glaube, dass es manchmal nicht genügend Steine gibt und
Ich bin mir sicher, dass auch schöne Augen weinen
pi_163924226
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 01:59 schreef Impressme het volgende:

[..]

En diegenen die wel anders denken...

Ik vind het zo zonde van zo'n mooi land als Turkije (nee niet de toeristische kant) gewoon het volk, de cultuur. Ik hoop echt dat Erdogan oprot en het volk weer kan zijn wie ze zijn, namelijk een prachtig trots volk.

En misschien zie ik het wel verkeerd, ik ben geen expert. Maar volgens mij is Erdogan niet goed voor zijn volk (op dit moment).
Die trots is juist hun grote zwakte en de belangrijkste reden dat zulke volkeren nooit echt eens een grote stap in hun ontwikkeling zetten. Ze kunnen heel moeilijk een fout toegeven en daarom leren ze ook niet van hun fouten.
"Ow, my schnoz! My punim! My pupik! My genechtagazoink!"
  vrijdag 22 juli 2016 @ 11:17:46 #176
398044 0ne_of_the_few
Mate verslaafde
pi_163924289
Goed artikel in the economist. Over hoe dapper het volk was, hoe fout de coupplegers, hoe eensgezind het geluid tegen de coup was en hoe extreem de reactie van erdo is.
Kein gewalt! Wir sind das volk!
Steps taken forwards but sleepwalking back again.
pi_163924290
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 07:59 schreef Kyran het volgende:

[..]

Ik vind het vooral indrukwekkend hoe blind ze zijn en hoe hersenspoeling blijkbaar werkt.

Moe word ik er wel van ja, vooral als je uitgemaakt voor landverrader, omdat je het niet met ze eens bent, kritiek durft te uiten op je vaderland of de Nederlandse normen en waarden respecteert en er naar leeft.
^O^
"Ow, my schnoz! My punim! My pupik! My genechtagazoink!"
pi_163924358
Koenders: "Turkse intimidatie hier is niet acceptabel"

:')__!
pi_163924506
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 00:06 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

We zullen wel zien, een burgeroorlog zie ik nu direct niet in het verschiet, maar kennelijk is dat het gevoelen wel dus van sommige Turken.



Turkije anno 2016.
Het is daar al burgeroorlog.

Maar naast de oorlog tegen de Koerden gaan ze nu dus ook oorlog voeren tegen 'terreur' organisatie van Gülen. Diezelfde organisatie waar nauwe politieke banden mee waren tot 2010...

Goede leider verder wel, die Erdogan.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_163924531
quote:
2s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 11:06 schreef Bosbeetle het volgende:

[..]

In amerika wordt ik er zo bewust van bij elk gebouw zo'n vlag alsof je bij elke stap iemand hoort zeggen "je bent in amerika", "je bent in amerika" het is ook zo niet inclusief door met zo'n vlaggetje te zwaaien geef je gelijk een partij aan... dat is sowieso iets wat ik vervelend vind aan sport een tegenstander. Ik denk dat een vlag bij mij daar voor staat het hebben een van een tegenstander, ik ben meer van de medestanders.
In Amerika heeft dat een functie.. de melting pot...

Zij hebben niet een kluitje Surinamers en gastarbeiders....zoals wij hadden in de jaren 70....

Nee, zij hebben eeuwen aan toestroom van

Italianen, Duitsers, Ieren, Zweden, Chinezen, Mexicanen, Joden, Spanjaarden, Indiers, Philipino's, Zuid en Midden Amerikanen, en nog 100 andere nationaliteiten in kleinere hoeveelheden...

Dus extra veel nadruk op vlag en volkslied... om dat hele zooitje iets van een samenhang te geven.
"Ow, my schnoz! My punim! My pupik! My genechtagazoink!"
pi_163924592
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 11:07 schreef Triggershot het volgende:

[..]

cute, de namen die jij noemt zijn vrijgelaten.
willekeurig oppakken, vasthouden en na een tijdje weer vrijlaten... Dat is volgens jou niet onderdeel van repressie en angst zaaien onder je tegenstanders om zo systematisch alle oppositie de mond te snoeren?

Trol....
"Ow, my schnoz! My punim! My pupik! My genechtagazoink!"
  Moderator vrijdag 22 juli 2016 @ 11:32:37 #182
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_163924599
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 11:29 schreef vaarsuvius het volgende:

[..]

In Amerika heeft dat een functie.. de melting pot...

Zij hebben niet een kluitje Surinamers en gastarbeiders....zoals wij hadden in de jaren 70....

Nee, zij hebben eeuwen aan toestroom van

Italianen, Duitsers, Ieren, Zweden, Chinezen, Mexicanen, Joden, Spanjaarden, Indiers, Philipino's, Zuid en Midden Amerikanen, en nog 100 andere nationaliteiten in kleinere hoeveelheden...

Dus extra veel nadruk op vlag en volkslied... om dat hele zooitje iets van een samenhang te geven.
i pledge allegiance to the flag....

het is een beetje hetzelfde idee als ebru umar had als je in nederland komt wonen moet je nederland ook leuk vinden. De grap is dat de gemiddelde nederlander nederland niet eens leuk vind het is een deel van onze cultuur om te klagen over ons land imo... Het amerikaanse systeem is een vorm van indoctrinatie die ik niet wenselijk vind.. ik hoop dus dat nederland nooit zo'n vlaggerig land wordt.
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_163924709
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 11:29 schreef vaarsuvius het volgende:

[..]

In Amerika heeft dat een functie.. de melting pot...

Zij hebben niet een kluitje Surinamers en gastarbeiders....zoals wij hadden in de jaren 70....

Nee, zij hebben eeuwen aan toestroom van

Italianen, Duitsers, Ieren, Zweden, Chinezen, Mexicanen, Joden, Spanjaarden, Indiers, Philipino's, Zuid en Midden Amerikanen, en nog 100 andere nationaliteiten in kleinere hoeveelheden...

Dus extra veel nadruk op vlag en volkslied... om dat hele zooitje iets van een samenhang te geven.
In mindere mate is dat in Turkije ook het geval, dat is ook een samenraapsel van volkeren.
  Moderator vrijdag 22 juli 2016 @ 11:39:13 #184
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_163924762
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 10:46 schreef Kyran het volgende:

[..]

Ik hou er wel van.

Kijk ook veel US sporten, heerlijk al dat patriottisme. Volkslied, vlaggen, F-16's die overvliegen ;)

Zelfde heb ik met Turkije en Fenerbahçe, maar ook bij Nederland als alles oranje is en iedereen met een doel achter een team/sporter staat. Heerlijk toch.
ja ik ook, het moet niet gelijk helemaal doorslaan naar de Amerikaanse kant maar de vlag mag wat mij betreft wel wat vaker uit en die JSF had ook best een paar weken later naar Nederland mogen komen zodat ze de opening van het EK athletiek mee hadden kunnen pakken :Y

niets mis met een beetje nationalistisch vlagvertoon w/
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_163924781
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 11:32 schreef vaarsuvius het volgende:

[..]

willekeurig oppakken, vasthouden en na een tijdje weer vrijlaten... Dat is volgens jou niet onderdeel van repressie en angst zaaien onder je tegenstanders om zo systematisch alle oppositie de mond te snoeren?

Trol....
gast ga toch heen met je getrol de hele tijd. Je roept zomaar dingen, wordt je erop aangevuld of gecorrigeerd moet je de ander uitmaken voor trol.

Die gasten zijn niet vrijgesproken die gasten zijn vrijgelaten omdat de aanklachten ongefundeerd waren. Verder gaat het hier om Erdogans oppositie, zeker de aanklacht niet.

Troll.
  Moderator vrijdag 22 juli 2016 @ 11:41:54 #186
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_163924819
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 10:52 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Twee kanten aan die medaille. Positieve saamhorigheid is prachtig, maar nationalisme / misbruik maken van nationalistische sentimenten kan enorm negatieve gevolgen hebben.
alles waar misbruik van gemaakt wordt kan enorm negatieve gevolgen hebben ... je ziet nu ook bv allerlei mensen die claimen dat ze atheisten zijn roepen dat religie een ziekte is die uitgebannen moet worden

nu is dat maar internet maar als het een keer echt misgaat zou ik niet verbaasd opkijken ... stranger things have happened
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_163924874
quote:
Incirlik Air Base: Post-Coup Power Cut Remains at U.S. Site

A Turkish air base widely believed to house U.S. nuclear weapons continued to rely on backup generators Wednesday, five days after a failed coup plunged the country into crisis.

Commercial power was cut to Incirlik Air Base in southern Turkey and the airspace above it closed within hours of Friday's attempted military takeover in the NATO country. Turkish commanders at the site were later arrested and led away after they were accused of allowing at least one tanker aircraft to refuel jets involved in the thwarted mutiny.

As the government of President Recep Tayyip Erdogan deepens its purge of military and civilian officials accused of being involved in the putsch, there were few indications when exactly electricity to Incirlik would be turned back on.

Secretary of State John Kerry said Wednesday that he was confident that power would be restored, and it could happen within a day or so.

No one is locked anywhere on the base, which has about 2,700 Defense Department civilians and military personnel, officials said. But people were not permitted to leave Wednesday for security reasons.

Turkish officials did not respond to requests for comment and information on the power cut. Erdogan told CNN earlier this week that power was shut off at military bases around the country to reduce the risk that conspirators might be able to use them.

On Tuesday, State Department spokesman Mark Toner acknowledged power had been cut to the site — which is used by the U.S. to launch anti-ISIS strikes.

"There are redundancy measures in place, specifically for this kind of outage or this kind of instance," he said. Some U.S. flights have also resumed from the base, U.S. officials say.

Air conditioners, food storage and preparation, and other daily living requirements on the base depend on power as much as the runway lighting and air operations systems do.

A senior State Department official told NBC News that the U.S. was "working through" these problems.

"The Turks have some issues at Incirlik, obviously," Special Presidential Envoy for the Global Coalition to Counter ISIL Brett McGurk told NBC News. ISIL is another term for ISIS.
http://www.nbcnews.com/st(...)-remains-u-s-n613086
Geen elektriciteit tot Gulen uitgeleverd wordt?
Ich glaube, dass es manchmal nicht genügend Steine gibt und
Ich bin mir sicher, dass auch schöne Augen weinen
  Moderator vrijdag 22 juli 2016 @ 11:44:42 #188
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_163924891
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 11:44 schreef crystal_meth het volgende:

[..]

Geen elektriciteit tot Gulen uitgeleverd wordt?
linkje drbij pls

danku
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_163924917
In mei ging er een filmpje rond over de burgemeester van Malatya die een commandant van Al Nusra had uitgenodigd in het stadhuis https://twitter.com/turkeyuntold/status/727526009336152065
Is dat iemand die nu, met alle arrestaties, ook opgepakt is als lid van een parallelle samenleving, of (juist) niet?
pi_163924949
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 11:39 schreef Triggershot het volgende:

[..]

gast ga toch heen met je getrol de hele tijd. Je roept zomaar dingen, wordt je erop aangevuld of gecorrigeerd moet je de ander uitmaken voor trol.

Die gasten zijn niet vrijgesproken die gasten zijn vrijgelaten omdat de aanklachten ongefundeerd waren. Verder gaat het hier om Erdogans oppositie, zeker de aanklacht niet.

Troll.
Waarom waren ze überhaupt opgepakt? Omdat ze hun naam zetten onder een petitie die de regering opriep te stoppen met het overtreden van internationale en Turkse wetten....

Het is dus een voorbeeld om aan te geven dat de rechtsstaat in Turkije op sterven na dood is....

Mensen worden dus opgepakt zonder reden. Blijf jij je kop maar in het zand steken.
"Ow, my schnoz! My punim! My pupik! My genechtagazoink!"
pi_163924981
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 11:28 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]

Turkije anno 2016.
Het is daar al burgeroorlog.

Maar naast de oorlog tegen de Koerden gaan ze nu dus ook oorlog voeren tegen 'terreur' organisatie van Gülen. Diezelfde organisatie waar nauwe politieke banden mee waren tot 2010...

Goede leider verder wel, die Erdogan.
Oorlog tegen de Koeren, owja? :')
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
  vrijdag 22 juli 2016 @ 11:49:18 #192
1234 HiZ
Istanbullu
pi_163925005
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 23:48 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Hoezo dan? Erdogan is nu de samenleving aan het Gleichschalten, zullen aan het eind van die rit weinig potentiële belligerenten aanwezig zijn, wat overblijft doet het wel in zijn broek van angst.
Alleen als de economie een knauw krijgt en dat op de pof betaalde kaartenhuis van Erdo in mekaar dondert kan het nog wel even chaotisch worden. Maar een echte Erdoganist is daar niet bang voor dat dat gebeurt.
De Turkse samenleving laat zich niet zo makkelijk 'gleichschalten'. Het is geen Iran waar de overgrote meerderheid etnisch en religieus tot dezelfde groep behoort en het alleen maar gaat over graderingen.

En wat de media betreft; de media in Turkije zijn nooit onpartijdig geweest en of het een grap is of niet, er gaat de anecdote rond dat iemand tegen Erdogan heeft gezegd dat het helemaal niet uitmaakte dat de coupplegers TRT hadden bezet omdat 'er toch niemand is die gelooft wat er op de staatstv wordt gezegd'.
pi_163925038
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 11:48 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Oorlog tegen de Koeren, owja? :')
Plaatjes spreken toch voor zich?
Waarom denk jij dat Cirze wordt platgelegd? Of denk jij echt dat daar alleen maar PKK terroristen wonen?

Please gast.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_163925158
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 11:50 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Plaatjes spreken toch voor zich?
Waarom denk jij dat Cirze wordt platgelegd? Of denk jij echt dat daar alleen maar PKK terroristen wonen?

Please gast.
Cizre werd platgelegd, omdat de PKK zich daar in hadden gegraven. Jammer voor de burgers; de PKK heeft hun gewoon opgeofferd.
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_163925205
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 11:56 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Jammer voor de burgers
Gezellig zeg :')
Gaan jullie ook Gülenisten bombarderen?

Oftewel een oorlog tegen de Koerdische burgers.
Mag ik vragen waarom je me citeerde toen ik dit riep?
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 11:48 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Oorlog tegen de Koeren, owja? :')
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_163925222
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 11:47 schreef vaarsuvius het volgende:

[..]

Waarom waren ze überhaupt opgepakt? Omdat ze hun naam zetten onder een petitie die de regering opriep te stoppen met het overtreden van internationale en Turkse wetten....

Het is dus een voorbeeld om aan te geven dat de rechtsstaat in Turkije op sterven na dood is....

Mensen worden dus opgepakt zonder reden. Blijf jij je kop maar in het zand steken.
ehm nee, ze zijn gearresteerd vanwege het maken van propaganda van een terreurbeweging,
Lees eens eerst de aanklacht,dat was de aanklacht.

Ze zijn vrijgelaten op verzoek van de officier van justitie en toegekend door de rechter. If any is het juist een teken dat niet alle idiote zaken er doorheen komen.
pi_163925256
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 11:58 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Oftewel een oorlog tegen de Koerdische burgers.
Nee, tegen de PKK. Turkije is nog voorzichtig geweest met de burgers, waarom denk je dat er nog zo veel soldaten dood zijn gegaan? Turkije kon ook de hele regio platgooien alá Israël om zo min mogelijk soldaten kwijt te raken.
quote:
Mag ik vragen waarom je me citeerde toen ik dit riep?

[..]

Nee
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
  vrijdag 22 juli 2016 @ 12:01:26 #198
1234 HiZ
Istanbullu
pi_163925260
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 11:59 schreef Triggershot het volgende:

[..]

ehm nee, ze zijn gearresteerd vanwege het maken van propaganda van een terreurbeweging,
Lees eens eerst de aanklacht,dat was de aanklacht.

Ze zijn vrijgelaten op verzoek van de officier van justitie en toegekend door de rechter. If any is het juist een teken dat niet alle idiote zaken er doorheen komen.
Ik persoonlijk maak me wel zorgen over de mogelijkheid van een overreactie. Ik ben er nog niet zeker van of er ook echt sprake is van een overreactie. En ik ben geen Erdogan-fan.
pi_163925282
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 12:01 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Nee, tegen de PKK. Turkije is nog voorzichtig geweest met de burgers, waarom denk je dat er nog zo veel soldaten dood zijn gegaan? Turkije kon ook de hele regio platgooien alá Israël om zo min mogelijk soldaten kwijt te raken.

[..]

Nee
Je bent hilarisch. Lekker burgerdoden goedpraten en nog zeggen dat ze voorzichtig zijn.

Het is iets voor een ander topic, dus ik hou er maar over op.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_163925301
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 12:02 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Je bent hilarisch. Lekker burgerdoden goedpraten en nog zeggen dat ze voorzichtig zijn.

Het is iets voor een ander topic, dus ik hou er maar over op.
Dat is oorlog, had de PKK er maar niet mee moeten beginnen. Deal with it.
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_163925314
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 12:03 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Dat is oorlog
Dus nu is eht wel een oorlog?
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 11:48 schreef Mathemaat het volgende:

[..]

Oorlog tegen de Koeren, owja? :')
Je spreekt jezelf een beetje tegen maat. Beetje heel erg zeg maar.
"Ik heb nog met hem gekoerst"
pi_163925328
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 12:02 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Je bent hilarisch. Lekker burgerdoden goedpraten en nog zeggen dat ze voorzichtig zijn.

Het is iets voor een ander topic, dus ik hou er maar over op.
Wat hebben burgers te zoeken in een oorlogsgebied? Die zijn allemaal al veilig opgevangen. De enige "burgers" die daar rondlopen zijn gastjes met ak47's.
pi_163925331
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 12:04 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Dus nu is eht wel een oorlog?

[..]

Je spreekt jezelf een beetje tegen maat. Beetje heel erg zeg maar.
Mezelf tegenspreken. :') Het is oorlog tegen de PKK en niet de Koerden.
Croce e delizia cor. Misterioso, Misterioso altero, croce e delizia al cor.
pi_163925400
Turkije: VS willen commissie die uitlevering Gülen onderzoekt

De Verenigde Staten willen een commissie opzetten die het Turkse uitleveringsverzoek van de geestelijke Fethullah Gülen moet onderzoeken. Dat zegt de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu. Turkije is bereid om hier aan deel te nemen, aldus de minister.

Volgens Cavusoglu hoeft het geen jaren te duren voordat Gülen wordt uitgeleverd. Turkije wil dat de VS de geestelijke uitleveren, maar de VS zijn daartoe pas bereid als Turkije bewijs levert.

Volgens Amerikaanse advocaten kan een uitleveringsproces echter jaren duren.

http://www.volkskrant.nl/(...)onderzoekt~a4344449/
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_163925487
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 12:01 schreef HiZ het volgende:

[..]

Ik persoonlijk maak me wel zorgen over de mogelijkheid van een overreactie. Ik ben er nog niet zeker van of er ook echt sprake is van een overreactie. En ik ben geen Erdogan-fan.
hoe bedoel je precies overreactie ?
  vrijdag 22 juli 2016 @ 12:18:28 #206
1234 HiZ
Istanbullu
pi_163925601
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 12:12 schreef Triggershot het volgende:

[..]

hoe bedoel je precies overreactie ?
Voor mij zou een overreactie inhouden dat elke kritiek op Erdogan feitelijk onmogelijk wordt en daarmee het democratische process een lege huls. En dan bedoel ik niet in deze week of volgende week, maar de middellange en lange termijn. Overigens vond ik dat het geven van kritiek op Erdogan wel erg moeilijk was geworden al.

Ik denk dat we een beetje ruimte moeten laten voor emoties die je normaal onacceptabel zou vinden; 'het volk' heeft immers toch met een reëel gevaar voor eigen leven een staatsgreep tegengehouden. Dan kun je niet van de mensen verwachten dat ze een dag later weer gewoon doen alsof er niks is gebeurd.
pi_163925610
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 12:08 schreef StaceySinger het volgende:
Turkije: VS willen commissie die uitlevering Gülen onderzoekt

De Verenigde Staten willen een commissie opzetten die het Turkse uitleveringsverzoek van de geestelijke Fethullah Gülen moet onderzoeken. Dat zegt de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu. Turkije is bereid om hier aan deel te nemen, aldus de minister.

Volgens Cavusoglu hoeft het geen jaren te duren voordat Gülen wordt uitgeleverd. Turkije wil dat de VS de geestelijke uitleveren, maar de VS zijn daartoe pas bereid als Turkije bewijs levert.

Volgens Amerikaanse advocaten kan een uitleveringsproces echter jaren duren.

http://www.volkskrant.nl/(...)onderzoekt~a4344449/
Gewoon de procedure om de Turken te pleasen en zolang rekken dat Gulen vanzelf van ouderdom niet meer onder ons is.

[ Bericht 0% gewijzigd door WammesWaggel op 22-07-2016 12:34:23 (Spellingcontrol fokt alles op) ]
  vrijdag 22 juli 2016 @ 12:45:34 #210
422610 Barrah
Komt niet uit Zevenbergen
pi_163926036
quote:
0s.gif Op donderdag 21 juli 2016 19:47 schreef sp3c het volgende:

[..]

ja maar niet elke dictator is een Hitler in de dop
Als je het volk en de buitenlandse politiek wijs kunt opspelden dat ze je zelf hebben gekozen, en je de aanwezige oppositie succesvol hebt uitgeschakeld, kun je wel een stuk verder komen. Een succesvolle staatsgreep of een buitenlandse interventie zal veel lastiger worden als er in een land geen alternatief (of voldoende draagvlak daarvoor) bestaat.

Wat Erdogan nog meer van plan is zal hij alleen weten. Ik verwacht niet dat hij zo ver gaat om koerden en andere tegenstanders in vernietigingskampen te stoppen. Maar waar hij nu mee bezig is lijkt meer een middel dan een doel.
  vrijdag 22 juli 2016 @ 12:56:48 #211
422610 Barrah
Komt niet uit Zevenbergen
pi_163926228
quote:
Door de ontwikkelingen in Turkije is de vraag naar Turkse vlaggen bij de Dokkumer Vlaggen Centrale erg toegenomen. Er zijn de laatste dagen via de website tientallen exemplaren besteld. Het bedrijf heeft van elk land vlaggen op voorraad liggen. Mocht de vraag verder toenemen, dan kunnen er op korte termijn vlaggen worden bijgedrukt.

Volgens het bedrijf is er bij ontwikkelingen in landen altijd wel een stijging van de vraag naar vlaggen van het bewuste land.
Bron
  vrijdag 22 juli 2016 @ 13:57:36 #212
229532 Twiitch
Speelt met zichzelf
pi_163927550
Ons aller vriend Arnoud van Doorn heeft een nieuw hoofdstuk van z'n schizofrenie opengeslagen, gezien z'n twitter-account is meneer nu naast corrupte politicus, drugsdealer voor minderjarigen, moslimhater, moslim, jodenhater en salafist ook een nationalistische Turk geworden.
  Moderator vrijdag 22 juli 2016 @ 14:01:25 #213
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_163927637
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 12:56 schreef Barrah het volgende:

[..]

Bron
hehe goed om te weten als ik ooit nog een nepalese vlag nodig ben...
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
  vrijdag 22 juli 2016 @ 14:03:14 #214
131456 Klummie
Sterker door Strijd
pi_163927681
quote:
10s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 13:57 schreef Twiitch het volgende:
Ons aller vriend Arnoud van Doorn heeft een nieuw hoofdstuk van z'n schizofrenie opengeslagen, gezien z'n twitter-account is meneer nu naast corrupte politicus, drugsdealer voor minderjarigen, moslimhater, moslim, jodenhater en salafist ook een nationalistische Turk geworden.
Toch fijn als je zo moeiteloos kan switchen. Tijd dat 'ie een bomgordel omdoet en het kalifaat gaat eren. :r
pi_163927764
quote:
Wie/wat is hier te zien?
pi_163927852
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 11:41 schreef sp3c het volgende:

[..]

alles waar misbruik van gemaakt wordt kan enorm negatieve gevolgen hebben ... je ziet nu ook bv allerlei mensen die claimen dat ze atheisten zijn roepen dat religie een ziekte is die uitgebannen moet worden

nu is dat maar internet maar als het een keer echt misgaat zou ik niet verbaasd opkijken ... stranger things have happened
Dat is waar, maar nationalisme leent zich er wel uitermate goed voor. Dat is ook het enige wat iedereen in een land gemeen heeft, dus je hebt een kleiner percentage dat erin meegaat nodig om toch enorme hoeveelheden te mobiliseren. Gebeurt natuurlijk niet alleen in Turkije, ook in de VS, UK, Nederland, Rusland (eigenlijk praktisch overal in Europa), etc etc
pi_163928227
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 11:59 schreef Triggershot het volgende:

[..]

ehm nee, ze zijn gearresteerd vanwege het maken van propaganda van een terreurbeweging,
Lees eens eerst de aanklacht,dat was de aanklacht.

Ze zijn vrijgelaten op verzoek van de officier van justitie en toegekend door de rechter. If any is het juist een teken dat niet alle idiote zaken er doorheen komen.
Je vergeet te vermelden dat de aanklager toen duidelijk werd dat de propaganda aanklacht volkomen onzin was, meteen met een andere krankzinnige aanklacht kwam.... 'de Turkse staat, de Turkse regering en Turkse functionarissen beledigen....' Omdat ze een oproep tot vrede deden.....

En de zaak is verschoven naar september, dus ze zijn wel vrijgelaten, maar ze zijn nog niet af deze intimidatiepraktijken....

https://www.opendemocracy(...)h-academics-on-trial

Als Erdogan op deze weg verder gaat, wordt Irak een nieuw Iran, de meeste intelligentsia (degenen die politiek en cultureel het land kunnen redden) zullen hun boeltje pakken en naar een beschaafder land emigreren en het klootjesvolk blijft achter met hun Grote Roerganger.... Tot het in een (burger)oorlog uiteen valt. (Koerden)
"Ow, my schnoz! My punim! My pupik! My genechtagazoink!"
pi_163928400
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 14:26 schreef vaarsuvius het volgende:

[..]
Als Erdogan op deze weg verder gaat, wordt Irak Turkije een nieuw Iran, de meeste intelligentsia (degenen die politiek en cultureel het land kunnen redden) zullen hun boeltje pakken en naar een beschaafder land emigreren en het klootjesvolk blijft achter met hun Grote Roerganger.... Tot het in een (burger)oorlog uiteen valt. (Koerden)
verbeterd
Ich glaube, dass es manchmal nicht genügend Steine gibt und
Ich bin mir sicher, dass auch schöne Augen weinen
  vrijdag 22 juli 2016 @ 14:34:42 #219
131456 Klummie
Sterker door Strijd
pi_163928424
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 14:26 schreef vaarsuvius het volgende:

[..]

Je vergeet te vermelden dat de aanklager toen duidelijk werd dat de propaganda aanklacht volkomen onzin was, meteen met een andere krankzinnige aanklacht kwam.... 'de Turkse staat, de Turkse regering en Turkse functionarissen beledigen....' Omdat ze een oproep tot vrede deden.....

En de zaak is verschoven naar september, dus ze zijn wel vrijgelaten, maar ze zijn nog niet af deze intimidatiepraktijken....

https://www.opendemocracy(...)h-academics-on-trial

Als Erdogan op deze weg verder gaat, wordt Irak een nieuw Iran, de meeste intelligentsia (degenen die politiek en cultureel het land kunnen redden) zullen hun boeltje pakken en naar een beschaafder land emigreren en het klootjesvolk blijft achter met hun Grote Roerganger.... Tot het in een (burger)oorlog uiteen valt. (Koerden)
Heerlijk scenario, ik teken ervoor. *O*
pi_163928432
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 14:33 schreef crystal_meth het volgende:

[..]

verbeterd
huh? Irak, waar komt dát nu vandaan?

Thanks.
"Ow, my schnoz! My punim! My pupik! My genechtagazoink!"
  Moderator vrijdag 22 juli 2016 @ 14:36:42 #221
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_163928464
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 14:35 schreef vaarsuvius het volgende:

[..]

huh? Irak, waar komt dát nu vandaan?

Thanks.
turkije --> turkak --> iran --> luxemburg --> irak

ik snap de vertyping wel :Y
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_163928559
Turkse bron zegt dat een van de Gulen-coupplegers de plannen van de coup heeft opgebiecht: Het plan was op Turkije te zetten.

-Eerst zouden de coupplegers 10 000 ISIS-strijders in Turkije laten infiltreren. Daarna zou dat de VS een reden geven om Incirlik te bezetten om die atoombommen veilig te stellen.

-PKK zou hun eigen territorium bezetten.

-Iraakse/Syrische troepen zouden Hatay bezetten.

-En er zou ook Iraanse soldaten geïmporteerd worden om bepaalde plaatsen te bezetten.

Dit zijn best wel extreme uitlatingen van een van de coupplegers. Vraag me af wat er nu gaat gebeuren.
  vrijdag 22 juli 2016 @ 14:41:26 #223
330618 MrvanTrapZ
Facta, non verba
pi_163928590
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 14:40 schreef Atak het volgende:
n de coupplegers 10 000 ISIS-strijders in Turkije laten infiltreren. Daarna zou dat de VS een reden geven om Incirlik te bezetten om die atoombommen veilig te stellen.
Ik geloof er nog steeds geen snars van.
Rock you in your face and stab your brain with your nosebone
  vrijdag 22 juli 2016 @ 14:41:30 #224
8369 speknek
Another day another slay
pi_163928595
Die Turkse bron, ruikt die naar Erdogan's kont?
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_163928609
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 14:41 schreef speknek het volgende:
Die Turkse bron, ruikt die naar Erdogan's kont?
Zijn rechterduim denk ik.
pi_163928613
Als er bewijs is waarom niet?
pi_163928619
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 14:40 schreef Atak het volgende:
Turkse bron zegt dat een van de Gulen-coupplegers de plannen van de coup heeft opgebiecht: Het plan was op Turkije te zetten.

-Eerst zouden de coupplegers 10 000 ISIS-strijders in Turkije laten infiltreren. Daarna zou dat de VS een reden geven om Incirlik te bezetten om die atoombommen veilig te stellen.

-PKK zou hun eigen territorium bezetten.

-Iraakse/Syrische troepen zouden Hatay bezetten.

-En er zou ook Iraanse soldaten geïmporteerd worden om bepaalde plaatsen te bezetten.

Dit zijn best wel extreme uitlatingen van een van de coupplegers. Vraag me af wat er nu gaat gebeuren.
En dat geloof jij?
Ô mon citoyens vous serez unis.
pi_163928690
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 14:42 schreef HSG het volgende:

[..]

En dat geloof jij?
Incirlik heeft de coupplegers geholpen (dit is bewezen) dus er bestaat een grote kans wat ik net zei ook klopt.
pi_163928699
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 14:40 schreef Atak het volgende:
Turkse bron zegt dat een van de Gulen-coupplegers de plannen van de coup heeft opgebiecht: Het plan was op Turkije te zetten.

-Eerst zouden de coupplegers 10 000 ISIS-strijders in Turkije laten infiltreren. Daarna zou dat de VS een reden geven om Incirlik te bezetten om die atoombommen veilig te stellen.

-PKK zou hun eigen territorium bezetten.

-Iraakse/Syrische troepen zouden Hatay bezetten.

-En er zou ook Iraanse soldaten geïmporteerd worden om bepaalde plaatsen te bezetten.

Dit zijn best wel extreme uitlatingen van een van de coupplegers. Vraag me af wat er nu gaat gebeuren.
Dit klinkt wel erg. En echt geloofwaardig. Wow. Go Erdogeit.
pi_163928733
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 14:45 schreef TheJanitor het volgende:

[..]

Dit klinkt wel erg. En echt geloofwaardig. Wow. Go Erdogeit.
Ok. Alles wat jou niet uitkomt is niet waar.
pi_163928794
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 14:40 schreef Atak het volgende:
Turkse bron zegt dat een van de Gulen-coupplegers de plannen van de coup heeft opgebiecht: Het plan was op Turkije te zetten.

-Eerst zouden de coupplegers 10 000 ISIS-strijders in Turkije laten infiltreren. Daarna zou dat de VS een reden geven om Incirlik te bezetten om die atoombommen veilig te stellen.

-PKK zou hun eigen territorium bezetten.

-Iraakse/Syrische troepen zouden Hatay bezetten.

-En er zou ook Iraanse soldaten geïmporteerd worden om bepaalde plaatsen te bezetten.

Dit zijn best wel extreme uitlatingen van een van de coupplegers. Vraag me af wat er nu gaat gebeuren.
ff bron erbij :)
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_163928828
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 14:47 schreef Atak het volgende:

[..]

Ok. Alles wat jou niet uitkomt is niet waar.
Oh, het maakt mij niet uit wat daar gebeurt. Alleen dit klinkt niet geloofwaardig. Waarom zou Gulen met ISIS in zee gaan. En VS gaat nooit Turkije binnenvallen.
pi_163928909
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 14:53 schreef TheJanitor het volgende:

[..]

Oh, het maakt mij niet uit wat daar gebeurt. Alleen dit klinkt niet geloofwaardig. Waarom zou Gulen met ISIS in zee gaan. En VS gaat nooit Turkije binnenvallen.
ISIS is een middel om de grenzen van het Midden-Oosten overnieuw te designen. De VS maakt hier gretig gebruik van net zoals de VK dat deed in de eerste wereld oorlog. Het is heel goed mogelijk dat dat verhaal klopt. Je moet wel heel erg kleingeestig zijn om het gelijk tegen te spreken maar jou kennende verbaast het me niks.
pi_163928955
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 14:57 schreef Atak het volgende:

[..]

ISIS is een middel om de grenzen van het Midden-Oosten overnieuw te designen. De VS maakt hier gretig gebruik van net zoals de VK dat deed in de eerste wereld oorlog. Het is heel goed mogelijk dat dat verhaal klopt. Je moet wel heel erg kleingeestig zijn om het gelijk tegen te spreken maar jou kennende verbaast het me niks.
10.000 IS strijders en ook Iraanse soldaten? Water en vuur?
pi_163929000
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 14:59 schreef Wyand het volgende:

[..]

10.000 IS strijders en ook Iraanse soldaten? Water en vuur?
In Syrië gaat dat heel goed samen. Op strategisch niveau werken ze samen tegen FSA bijv.
pi_163929037
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 15:02 schreef Atak het volgende:

[..]

In Syrië gaat dat heel goed samen. Op strategisch niveau werken ze samen tegen FSA bijv.
Waarom zouden ze willen aansturen op een invasie van de VS? Waarom zou de VS Iran daarbij willen hebben? Vragen vragen
pi_163929071
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 14:57 schreef Atak het volgende:

[..]

ISIS is een middel om de grenzen van het Midden-Oosten overnieuw te designen. De VS maakt hier gretig gebruik van net zoals de VK dat deed in de eerste wereld oorlog. Het is heel goed mogelijk dat dat verhaal klopt. Je moet wel heel erg kleingeestig zijn om het gelijk tegen te spreken maar jou kennende verbaast het me niks.
Kom je ook sorry zeggen als het onzin blijkt te zijn? Bedankt.
pi_163929074
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 15:04 schreef Wyand het volgende:

[..]

Waarom zouden ze willen aansturen op een invasie van de VS? Waarom zou de VS Iran daarbij willen hebben? Vragen vragen
Waarom niet? We moeten wachten totdat er meer informatie is. Ze zeggen bijv dat er Iraniërs in Incirlik waren om dit plan uit te stippelen. Als dit bewezen kan worden is dit wel groot.
pi_163929130
quote:
Bod van 250.000 dollar op smartphone waardoor Erdogan coup stopte
De smartphone van de Turkse journalist Hande Firat, met wie de Turkse president Erdogan contact legde via FaceTime en zo de staatsgreep op 15 juli stopte, is erg in trek. Een Saoedische zakenman heeft er een bod op gedaan van 250.000 dollar. Via die telefoon riep Erdogan het volk vervolgens op om in verzet te komen tegen de couppleggers.

http://www.ad.nl/buitenla(...)oup-stopte~a7bcd6cc/
pi_163929158
quote:
Nieuwe spelers van Feyenoord die aan het oefenen zijn voor de open dag?
pi_163929169
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 14:40 schreef Atak het volgende:
Turkse bron zegt dat een van de Gulen-coupplegers de plannen van de coup heeft opgebiecht: Het plan was op Turkije te zetten.

-Eerst zouden de coupplegers 10 000 ISIS-strijders in Turkije laten infiltreren. Daarna zou dat de VS een reden geven om Incirlik te bezetten om die atoombommen veilig te stellen.

-PKK zou hun eigen territorium bezetten.

-Iraakse/Syrische troepen zouden Hatay bezetten.

-En er zou ook Iraanse soldaten geïmporteerd worden om bepaalde plaatsen te bezetten.

Dit zijn best wel extreme uitlatingen van een van de coupplegers. Vraag me af wat er nu gaat gebeuren.
:') :')
pi_163929174
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 15:06 schreef Atak het volgende:

[..]

Waarom niet? We moeten wachten totdat er meer informatie is. Ze zeggen bijv dat er Iraniërs in Incirlik waren om dit plan uit te stippelen. Als dit bewezen kan worden is dit wel groot.
lol, lijkt alsof ze iemand met bedreigingen tot (verzonnen) bekentenissen hebben gedwongen, en die maakt van de gelegenheid gebruik om Erdogan's toenadering tot Iran te dwarsbomen.

Andere mogelijkheden: De ondervragers (als dit nieuws klopt), of de bron (als het niet klopt) willen die toenadering dwarsbomen.
Ich glaube, dass es manchmal nicht genügend Steine gibt und
Ich bin mir sicher, dass auch schöne Augen weinen
pi_163929194
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 15:06 schreef Atak het volgende:

[..]

Waarom niet? We moeten wachten totdat er meer informatie is. Ze zeggen bijv dat er Iraniërs in Incirlik waren om dit plan uit te stippelen. Als dit bewezen kan worden is dit wel groot.
Nou, we wachten af dan maar. Gelukkig zijn de Turkse regering en media betrouwbaar en niet 2 handen op 1 buik
pi_163929196
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 15:10 schreef crystal_meth het volgende:

[..]

lol, lijkt alsof ze iemand met bedreigingen tot (verzonnen) bekentenissen hebben gedwongen, en die maakt van de gelegenheid gebruik om Erdogan's toenadering tot Iran te dwarsbomen.
Kan.
pi_163929244
Maar de VS is ook bekend om "my enemy of my enemy is my friend". En een ding is zeker. De VS heeft de coupplegers geholpen. De generaal van Incirlik zit nog steeds vast.
pi_163929282
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 15:13 schreef Atak het volgende:
Maar de VS is ook bekend om "my enemy of my enemy is my friend". En een ding is zeker. De VS heeft de coupplegers geholpen. De generaal van Incirlik zit nog steeds vast.
Is dat zeker ja?
pi_163929297
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 15:13 schreef Atak het volgende:
Maar de VS is ook bekend om "my enemy of my enemy is my friend". En een ding is zeker. De VS heeft de coupplegers geholpen. De generaal van Incirlik zit nog steeds vast.
Zeg je nu dat de Turken op de basis van Incirlik onder bevel van de VS staan, en niets doen zonder hun toestemming?
Ich glaube, dass es manchmal nicht genügend Steine gibt und
Ich bin mir sicher, dass auch schöne Augen weinen
  vrijdag 22 juli 2016 @ 15:16:05 #248
8369 speknek
Another day another slay
pi_163929298
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 15:13 schreef Atak het volgende:
Maar de VS is ook bekend om "my enemy of my enemy is my friend". En een ding is zeker. De VS heeft de coupplegers geholpen. De generaal van Incirlik zit nog steeds vast.
Heeft de VS nou wel of niet de controle over Incirlik? Want of het is de generaal van Turkije, of het is de VS.

Sowieso gaat de VS natuurlijk helemaal geen reden nodig hebben om haar nucleaire wapens veilig te stellen. Dat staat gewoon in de contracten.
They told me all of my cages were mental, so I got wasted like all my potential.
pi_163929304
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 15:13 schreef Atak het volgende:
En een ding is zeker. De VS heeft de coupplegers geholpen. De generaal van Incirlik zit nog steeds vast.
Bron?
pi_163929324
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 14:26 schreef vaarsuvius het volgende:

[..]

Je vergeet te vermelden dat de aanklager toen duidelijk werd dat de propaganda aanklacht volkomen onzin was, meteen met een andere krankzinnige aanklacht kwam.... 'de Turkse staat, de Turkse regering en Turkse functionarissen beledigen....' Omdat ze een oproep tot vrede deden.....

En de zaak is verschoven naar september, dus ze zijn wel vrijgelaten, maar ze zijn nog niet af deze intimidatiepraktijken....

https://www.opendemocracy(...)h-academics-on-trial
Als jij het hele verhaal wilt horen dan wil ik best met het hele verhaal komen, geen probleem: het is namelijk diezelfde aanklager die heeft gepleit dat ze worden vrijgelaten terwijl de zaak zich nog aan het ontwikkelen is, op verzoek van de aanklager heeft de rechter toestemming gevraagd aan de ministerie van justitie om ze vrij te laten en jawel, zowel de Ministerie als de rechter hebben zijn samen met de aanklager overeen gekomen om ze vrij te laten.

De relevante officier van justitie:
quote:
"Dosyanın bu şekilde karar verilmesi durumunda Adalet Bakanlığı'ndan geç gelme ihtimali olduğundan sanıkların mağduriyetine sebebiyet vermemek için tahliyelerini talep ediyoruz"
.
http://www.aljazeera.com.tr/haber/akademisyenler-tahliye-edildi
"We verzoeken vrijlating om geen aanleiding te geven tot onrechtmatig gedrag jegens de verdachten. "

Gezien jij alles herinnert wat ik weglaat, zet dat er dan ook even bij.

quote:
Als Erdogan op deze weg verder gaat, wordt Irak een nieuw Iran, de meeste intelligentsia (degenen die politiek en cultureel het land kunnen redden) zullen hun boeltje pakken en naar een beschaafder land emigreren en het klootjesvolk blijft achter met hun Grote Roerganger.... Tot het in een (burger)oorlog uiteen valt. (Koerden)
Euh, is het nou Erdogan die de aanklacht heeft ingediend of de aanklager, is het Erdogan die opriep tot vervolging of de aanklager? Is het de aanklager die oproep ze vrij te laten of de Erdogan, hoe zit het nou precies?
pi_163929328
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 15:15 schreef Wyand het volgende:

[..]

Is dat zeker ja?
Ja. Die f-16's waren bevoorraad door een aircraft tanker van Incirlik.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 vrijdag 22 juli 2016 @ 15:17:20 #252
74056 crew  ToT
pi_163929333
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 15:15 schreef Wyand het volgende:

[..]

Is dat zeker ja?
Net als met dat Gülen de schuldige zou zijn, is ook hier uiteraard absoluut geen bewijs voor nodig.
pi_163929340
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 15:16 schreef speknek het volgende:

[..]

Heeft de VS nou wel of niet de controle over Incirlik? Want of het is de generaal van Turkije, of het is de VS.

Sowieso gaat de VS natuurlijk helemaal geen reden nodig hebben om haar nucleaire wapens veilig te stellen. Dat staat gewoon in de contracten.
Is toch gewoon een gezamenlijke basis? Dus een Turks deel en Amerikaans deel.
Is b.v. in Nederland op vliegbasis Volkel niet anders.
pi_163929341
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 15:17 schreef Atak het volgende:

[..]

Ja. Die f-16's waren bevoorraad door een aircraft tanker van Incirlik.
bron ?
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
pi_163929342
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 15:16 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

Bron?
Van?
pi_163929362
quote:
2s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 15:17 schreef ToT het volgende:

[..]

Net als met dat Gülen de schuldige zou zijn, is ook hier uiteraard absoluut geen bewijs voor nodig.
Klopt. Die f-16's zijn bevoorraad door de Kerstman.
pi_163929385
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 15:17 schreef Atak het volgende:

[..]

Van?
Jij brengt het als een feit dat Amerika aan de coup heeft meegedaan.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 vrijdag 22 juli 2016 @ 15:19:28 #258
74056 crew  ToT
pi_163929388
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 15:18 schreef Atak het volgende:

[..]

Klopt. Die f-16's zijn bevoorraad door de Kerstman.
Hoe weet je dat ze op die basis bevoorraad zijn?
En hoe weet je dat de Amerikanen daar dat gedaan zouden hebben?
En hoe weet je dat Amerika daadwerkelijk op de hoogte was van wat er met die F16's gedaan zou worden?
pi_163929390
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 15:17 schreef StaceySinger het volgende:

[..]

bron ?
*geruchten*
pi_163929397
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 15:13 schreef Atak het volgende:
Maar de VS is ook bekend om "my enemy of my enemy is my friend". En een ding is zeker. De VS heeft de coupplegers geholpen. De generaal van Incirlik zit nog steeds vast.
De VS heeft de coupplegers geholpen

bron ?
"A lie is a lie even if everyone believes it. The truth is the truth even if no one believes it."
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 vrijdag 22 juli 2016 @ 15:20:51 #261
74056 crew  ToT
pi_163929456
quote:
2s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 15:20 schreef ToT het volgende:
http://www.usnews.com/new(...)support-erdogan-govt

Yup, Amerika wil duidelijk Erdogan er uit hebben! :Y
De VS was heel laat met dat. Ze wachtte het eerst af of de coup zou lukken of niet.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 vrijdag 22 juli 2016 @ 15:22:50 #263
74056 crew  ToT
pi_163929466
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 15:22 schreef Atak het volgende:

[..]

De VS was heel laat met dat. Ze wachtte eerst af of de coup zou lukken of niet.
AH ja, dat bewijst idd dat ze betrokken waren! ^O^ Mijn excuses!
pi_163929475
quote:
2s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 15:22 schreef ToT het volgende:

[..]

AH ja, dat bewijst idd dat ze betrokken waren! ^O^ Mijn excuses!
Nee, dat bewijst dat jouw link niet veel zegt. :')
pi_163929516
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 15:18 schreef Atak het volgende:

[..]

Klopt. Die f-16's zijn bevoorraad door de Kerstman.
Dus Gülen heeft die F16's bevoorraad?
Ô mon citoyens vous serez unis.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 vrijdag 22 juli 2016 @ 15:25:19 #266
74056 crew  ToT
pi_163929524
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 15:23 schreef Atak het volgende:

[..]

Nee, dat bewijst dat jouw link niet veel zegt. :')
Maar goed, mijn ander vragen dan? Hoe weet je zo zeker dat Amerikanen op die Turkse basis bewust met dat doel F16's bevoorraad zouden hebben?
pi_163929558
Als Erdogan echt bewijzen had dat Amerika hier achter zat, hell no dat Erdogan de Amerikaanse ambassadeur nog in het land liet, even serieus. :')
pi_163929572
quote:
2s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 15:25 schreef ToT het volgende:

[..]

Maar goed, mijn ander vragen dan? Hoe weet je zo zeker dat Amerikanen op die Turkse basis bewust met dat doel F16's bevoorraad zouden hebben?
Ok, Incirlik is net als een McDonalds. Iedereen kan er in en uit zonder dat iemand er iets van weet. Ben jij student advocaat? _O-
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 vrijdag 22 juli 2016 @ 15:27:35 #269
74056 crew  ToT
pi_163929582
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 15:26 schreef Triggershot het volgende:
Als Erdogan echt bewijzen had dat Amerika hier achter zat, hell no dat Erdogan de Amerikaanse ambassadeur nog in het land liet, even serieus. :')
Tja, ze willen hooguit "hun vriendschap herzien", als Gülen niet uitgeleverd wordt.
Als er bewijs was dat Amerika actief geholpen was, was herr Erdo helemaal door het lint gegaan.
pi_163929583
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 15:26 schreef Triggershot het volgende:
Als Erdogan echt bewijzen had dat Amerika hier achter zat, hell no dat Erdogan de Amerikaanse ambassadeur nog in het land liet, even serieus. :')
Erdogan is gewoon een sukkel. Hij kan wel groot doen in zijn eigen land maar hij snijdt zich internationaal gezien flink in de vingers.
Ô mon citoyens vous serez unis.
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 vrijdag 22 juli 2016 @ 15:27:58 #271
74056 crew  ToT
pi_163929595
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 15:27 schreef Atak het volgende:

[..]

Ok, Incirlik is net als een McDonalds. Iedereen kan er in en uit zonder dat iemand er iets van weet. Ben jij student advocaat? _O-
Okee, eerste stap: hoe weet je dat die F-16's daar bevoorraad zijn?
pi_163929619
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 15:26 schreef Triggershot het volgende:
Als Erdogan echt bewijzen had dat Amerika hier achter zat, hell no dat Erdogan de Amerikaanse ambassadeur nog in het land liet, even serieus. :')
Zelfs als het 100% waar is is het niet handig om zomaar je grootste bondgenoot eruit te kicken. Dat heet real-politik.
pi_163929643
quote:
14s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 15:16 schreef Triggershot het volgende:

Euh, is het nou Erdogan die de aanklacht heeft ingediend of de aanklager, is het Erdogan die opriep tot vervolging of de aanklager? Is het de aanklager die oproep ze vrij te laten of de Erdogan, hoe zit het nou precies?
Erdogan is superman, die kan alles, die die zit uiteraard tot diep in de nacht al die dossiers te lezen en zal hoogstpersoonlijk de rechtsgang waarborgen...... *)

....

Nah

Erdogan heeft spindokters... Die zetten de grote lijnen uit, wie zijn een bedreiging en hoe snoeren we die de mond?

Oh duizenden academici hebben kritiek op ons? Aanpakken die hap!

<sturen opdracht naar Erdogan gezinde aanklagers >

aanklager begint met bully taktiek.

Op het moment dat zo'n zaak teveel negatieve internationale aandacht krijgt, komt de opdracht van boven om ze los te laten...

<kijk! onze rechtspraak werkt! > Terwijl in een echte rechtsstaat zo'n nepzaak uiteraard überhaupt niet in behandeling zou worden genomen....
"Ow, my schnoz! My punim! My pupik! My genechtagazoink!"
pi_163929697
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 15:28 schreef Atak het volgende:

[..]

Zelfs als het 100% waar is is het niet handig om zomaar je grootste bondgenoot eruit te kicken. Dat heet real-politik.
Real-politik zou zijn om per direct te vertrekken uit de NAVO en Putin even opbellen, dat zou een klap in het gezicht zijn geweest van de VS en had per direct alle gevaren kunnen elimineren in het land, zeker gezien Amerikaanse aanwezigheid een dreiging blijft dan. Maar goed. :')
pi_163929712
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 15:27 schreef Atak het volgende:

[..]

Ok, Incirlik is net als een McDonalds. Iedereen kan er in en uit zonder dat iemand er iets van weet. Ben jij student advocaat? _O-
Incirlik is een joint base, gedeeld met de Amerikanen. En ja blijkbaar kan iedereen er in en uit lopen, vliegen en varen want er zijn nog steeds schepen en vliegtuigen zoek :')
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 vrijdag 22 juli 2016 @ 15:31:24 #276
74056 crew  ToT
pi_163929719
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 15:28 schreef Atak het volgende:

[..]

Zelfs als het 100% waar is is het niet handig om zomaar je grootste bondgenoot eruit te kicken. Dat heet real-politik.
Dus je bent er niet helemaal zeker van dat het echt zo zou zijn?
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 vrijdag 22 juli 2016 @ 15:31:57 #277
74056 crew  ToT
pi_163929740
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 15:31 schreef Peunage het volgende:

[..]

Incirlik is een joint base, gedeeld met de Amerikanen. En ja blijkbaar kan iedereen er in en uit lopen, vliegen en varen want er zijn nog steeds schepen en vliegtuigen zoek :')
Amerika heeft die uiteraard gejat! ;) ;) ;)
pi_163929761
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 15:30 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Real-politik zou zijn om per direct te vertrekken uit de NAVO en Putin even opbellen, dat zou een klap in het gezicht zijn geweest van de VS en had per direct alle gevaren kunnen elimineren in het land, zeker gezien Amerikaanse aanwezigheid een dreiging blijft dan. Maar goed. :')
Dat is geen real-politik. Dat is domme politiek. Turkije moet de VS en Rusland tegen elkaar opspelen. Als het een kant kiest dat wordt het een bitch.
pi_163929776
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 15:29 schreef vaarsuvius het volgende:

[..]

Erdogan is superman, die kan alles, die die zit uiteraard tot diep in de nacht al die dossiers te lezen en zal hoogstpersoonlijk de rechtsgang waarborgen...... *)

....

Nah
De geruchten kloppen dus echt?


quote:
Erdogan heeft spindokters... Die zetten de grote lijnen uit, wie zijn een bedreiging en hoe snoeren we die de mond?

Oh duizenden academici hebben kritiek op ons? Aanpakken die hap!

<sturen opdracht naar Erdogan gezinde aanklagers >

aanklager begint met bully taktiek.

Op het moment dat zo'n zaak teveel negatieve internationale aandacht krijgt, komt de opdracht van boven om ze los te laten...

<kijk! onze rechtspraak werkt! > Terwijl in een echte rechtsstaat zo'n nepzaak uiteraard überhaupt niet in behandeling zou worden genomen....
Aan speculaties heb ik weinig toe te voegen eigenlijk.
pi_163929813
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 15:32 schreef Atak het volgende:

[..]

Dat is geen real-politik. Dat is domme politiek. Turkije moet de VS en Rusland tegen elkaar opspelen. Als het een kant kiest dat wordt het een bitch.
Het is al een bitch van de VS Sjaak. :')
pi_163929862
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 15:31 schreef Peunage het volgende:

[..]

Incirlik is een joint base, gedeeld met de Amerikanen. En ja blijkbaar kan iedereen er in en uit lopen, vliegen en varen want er zijn nog steeds schepen en vliegtuigen zoek :')
Haha. Eigenlijk is het net een McDonalds maar ja de VS is onschuldig voor sommige fokkers. Dat weten ze al bij voorbaat.
pi_163929914
Vooral het gedeelte dat Syrië/Irak hun strijd met IS staken om Hatay te gaan bezetten :')
En Iraniërs in Incirlik :')
Waarom zouden ze naar Incirlik gaan om een coup te plannen, kan net zo goed in Tehran of Washington.
pi_163929917
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 15:34 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Het is al een bitch van de VS Sjaak. :')
onder Erdogan helaas wel. Vroeger had je de Kemalisten die een goeie balans tussen Rusland en de VS wisten te houden. Islamisten zoals Erdogan zijn bij voorbaat bitches van de VS. Als Erdogan dat niet geweest zouden zijn dan was die nog steeds een verkoper op een Bazaar.
pi_163929972
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 15:38 schreef Atak het volgende:

[..]

onder Erdogan helaas wel. Vroeger had je de Kemalisten die een goeie balans tussen Rusland en de VS wisten te houden. Islamisten zoals Erdogan zijn bij voorbaat bitches van de VS. Als Erdogan dat niet geweest zouden zijn dan was die nog steeds een verkoper op een Bazaar.
Je hebt echt geen idee waar je het over hebt he? De eerste coup die in Turkije is gedaan, van de 13 leger officiers waren er 12 opgeleid in de VS, Kemalistische officiers om specifiek te zijn. Amateur :')

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 22-07-2016 15:40:53 ]
pi_163930037
quote:
10s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 15:40 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Je hebt echt geen idee waar je het over hebt he? De eerste coup die in Turkije is gedaan, van de 13 leger officiers waren er 12 opgeleid in de VS, Kemalistische officiers om specifiek te zijn. Amateur :')
Er zijn verschillende coups. De coups van het verleden was om secularisme te waarborgen. De coup van paar dagen geleden was een islamistische coup om Gülen de baas te maken in Turkije.
pi_163930095
Leuk als ik op internet en het nieuws al die meningen van mensen hoor. Die wereldvrede kunnen we wel vergeten deze eeuw... Het lijken van beide kampen wel een stelletje paranoïde mongolen. Waar zijn de mensen met enig verstand gebleven die willen samenleven in plaats van elkaar verbaal of fysiek af te willen maken?
  Kunstzinnigste/artistiekste user 2022 vrijdag 22 juli 2016 @ 15:44:53 #287
74056 crew  ToT
pi_163930107
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 15:36 schreef Atak het volgende:

[..]

Haha. Eigenlijk is het net een McDonalds maar ja de VS is onschuldig voor sommige fokkers. Dat weten ze al bij voorbaat.
Nee, we houden er gewoon niet van om mensen als 100% schuldig te bestempelen als er geen bewijs is. Zoals bijvoorbeeld ook met Gülen persoonijk nu.
pi_163930134
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 15:42 schreef Atak het volgende:

[..]

Er zijn verschillende coups. De coups van het verleden was om secularisme te waarborgen. De coup van paar dagen geleden was een islamistische coup om Gülen de baas te maken in Turkije.
Ik heb het over de allereerste coup in de geschiedenis van de Turkse republiek, dat begon al met een nauw betrokken aandeel van de VS. Als je dat niet weet moet je niet beginnen over "bij voorbaat bitches". :')

Gulen kan een aandeel hebben gehad in de laatste poging, maar daar zaten ook Kemalistische elementen in, zaten ook wanhopige officiers in gemotiveerd door angst.
pi_163930141
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 15:44 schreef Odaiba het volgende:
Leuk als ik op internet en het nieuws al die meningen van mensen hoor. Die wereldvrede kunnen we wel vergeten deze eeuw... Het lijken van beide kampen wel een stelletje paranoïde mongolen. Waar zijn de mensen met enig verstand gebleven die willen samenleven in plaats van elkaar verbaal of fysiek af te willen maken?
Hier?
pi_163930157
quote:
8s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 15:45 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Hier?
fok jou dan.
pi_163930172
quote:
15s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 15:46 schreef Triggershot het volgende:

[..]

fok jou dan.
Liefde voor iedereen. Ook voor jou O+
pi_163930179
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 15:46 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Liefde voor iedereen. Ook voor jou O+
Ook voor Erdogan? _O_
pi_163930193
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 15:47 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Ook voor Erdogan? _O_
Fuck Erdogan.
pi_163930230
quote:
13s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 15:47 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Fuck Erdogan.
Dermate charismatisch dat je zelfs LTVDK :') zou bedonderen? :o
pi_163930233
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 01:59 schreef Impressme het volgende:

[..]

En diegenen die wel anders denken...

Ik vind het zo zonde van zo'n mooi land als Turkije (nee niet de toeristische kant) gewoon het volk, de cultuur. Ik hoop echt dat Erdogan oprot en het volk weer kan zijn wie ze zijn, namelijk een prachtig trots volk.

En misschien zie ik het wel verkeerd, ik ben geen expert. Maar volgens mij is Erdogan niet goed voor zijn volk (op dit moment).
Er zijn hier geen experts. Een ieder die met onafhankelijke, ongekleurde blik naar de gebeurtenissen kan kijken, is al een betere expert dan de vele zelfbenoemde experts die maar meepraten met wat Erdogan en zijn media zeggen.
pi_163930278
quote:
8s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 15:45 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Hier?
Nee, in de gehele wereld.
pi_163930291
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 15:50 schreef Odaiba het volgende:

[..]

Nee, in de gehele wereld.
Zit niet in de mens.
pi_163930299
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 14:40 schreef Atak het volgende:
Turkse bron zegt dat een van de Gulen-coupplegers de plannen van de coup heeft opgebiecht: Het plan was op Turkije te zetten.

-Eerst zouden de coupplegers 10 000 ISIS-strijders in Turkije laten infiltreren. Daarna zou dat de VS een reden geven om Incirlik te bezetten om die atoombommen veilig te stellen.

-PKK zou hun eigen territorium bezetten.

-Iraakse/Syrische troepen zouden Hatay bezetten.

-En er zou ook Iraanse soldaten geïmporteerd worden om bepaalde plaatsen te bezetten.

Dit zijn best wel extreme uitlatingen van een van de coupplegers. Vraag me af wat er nu gaat gebeuren.
klinkt me als complete onzin in de oren
Rik: Hey guys, wouldn't it be AMAZING if all this money was real?
Vyvyan: Rik, that is the single most predictable and BORING thing anyone could ever say whilst playing Monopoly.
pi_163930329
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 15:45 schreef Triggershot het volgende:

[..]

Ik heb het over de allereerste coup in de geschiedenis van de Turkse republiek, dat begon al met een nauw betrokken aandeel van de VS. Als je dat niet weet moet je niet beginnen over "bij voorbaat bitches". :')

Gulen kan een aandeel hebben gehad in de laatste poging, maar daar zaten ook Kemalistische elementen in, zaten ook wanhopige officiers in gemotiveerd door angst.
Dan moet je je toch een beetje verdiepen. Als de Kemalisten mee hadden gedaan dan had Gülen 60% van het leger onder zijn macht. De coup was mislukt omdat de Kemalisten niet meededen.
pi_163930355
quote:
1s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 15:52 schreef Atak het volgende:

[..]

Dan moet je je toch een beetje verdiepen. Als de Kemalisten mee hadden gedaan dan had Gülen 60% van het leger onder zijn macht. De coup was mislukt omdat de Kemalisten niet meededen.
Hoe kom je aan die 60%, zelfs Erdogan heeft niet zo een aanhang onder het volk, kom eens met concrete cijfers en bronnen waarop ze zijn gebaseerd.
pi_163930360
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 juli 2016 15:50 schreef Yasmin23 het volgende:

[..]

Zit niet in de mens.
We worden tegen elkaar opgezet.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')