abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 27 januari 2015 @ 21:06:36 #251
3394 Coelho
BigGreenEgg
pi_149117654
Ik snap alleen niet dat er wel begrip is voor iemand die vegetarisch is uit overtuiging, of iemand die zegt pukkels te krijgen van varkensvlees of schimmelinfectie van champignon, maar niet voor iemand die iets niet lust.

Maar goed, laten we er over ophouden en dit topic weer gebruiken waar het voor bedoeld is :)
  User die het meest klaagt 2022 dinsdag 27 januari 2015 @ 21:16:47 #252
414785 sirdanilot
pi_149118061
Vega 'tolereer' ik simpelweg omdat er zo ontzettend veel vega's zijn tegenwoordig, en daarnaast vind ik de reden om geen vlees te eten ook wel beter dan 'ik lusset niieeee', namelijk omdat het slecht s voor het milieu enzovoorts. Zelf eet ik wel vlees, maar niet zo ontzettend veel.

En allergieen daar kunnen mensen natuurlijk niks aan doen. Maar overgevoeligheid zit vaak ook tussen de oren en dan is het wel irritant en raakt m'n geduld ook snel op.

Iets niet lusten is niet alleen onzin, maar het is ook ontzettend egoistisch. Mensen hebben vaak geen idee hoe irritant het is als je dan weer allerlei aparte dingen moet gaan lopen klaarmaken.
En als je het echt niet lust, dan pik je het er toch gewoon tussenuit? Mijn broer is ook vega maar die pikt gewoon het vlees ertussenuit, dan is het prima toch.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
  dinsdag 27 januari 2015 @ 21:29:50 #253
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_149118582
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 januari 2015 21:06 schreef Coelho het volgende:
Ik snap alleen niet dat er wel begrip is voor iemand die vegetarisch is uit overtuiging, of iemand die zegt pukkels te krijgen van varkensvlees of schimmelinfectie van champignon, maar niet voor iemand die iets niet lust.

Maar goed, laten we er over ophouden en dit topic weer gebruiken waar het voor bedoeld is :)
Nee hoor, ook die moeten gewoon een restaurant zoeken dat wel iets aanbiedt wat zij willen.
Dat is toch heel logisch? Iemand biedt iets aan, voor een bepaalde prijs en jij kunt het kopen. Of niet.
pi_149118829
Aan de andere kant staat het die iemand ook vrij om, als je met je wensen komt, te zeggen dat doe ik wel of niet.
Als niet, dan niet.

Overigens zou ik niet zo snel tegen eeen chef roepen dat lust ik niet, maar ik vind het wel verdomd fijn als iik met mijn allergisch kind ergens kan eten waar ze daar rekening mee houden.
Op zaterdag 24 februari 2024 16:25 schreef Claudia_x het volgende:
Sterker nog, als ik reacties als die van @:vanyel lees, dan vraag ik me af of ik niet op het verkeerde geslacht val. :Y)
pi_149124348
Ik zou ook zoiets hebben van, lekker proberen. Maar ik neem aan dat ze voor veel gerechten wel een alternatief hebben, en het dus niet zoveel extra moeite is. Natuurlijk moet je kunnen genieten voor dat geld. Eventueel voorzichtig vragen of het een hele erge last is of niet.


Chef zijn is niet alleen lekker kunnen koken, maar ook rekening houden met je klanten
pi_149124591
quote:
1s.gif Op dinsdag 27 januari 2015 21:29 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Nee hoor, ook die moeten gewoon een restaurant zoeken dat wel iets aanbiedt wat zij willen.
Dat is toch heel logisch? Iemand biedt iets aan, voor een bepaalde prijs en jij kunt het kopen. Of niet.
Misschien heeft een restaurant liever de winst met een gewijzigd gerecht dan dat ze ergens anders naartoe gaan? :P
  User die het meest klaagt 2022 dinsdag 27 januari 2015 @ 23:39:28 #257
414785 sirdanilot
pi_149124936
Mijn punt is vooral dat als je ergens een 'menu van de dag' of 'menu van de chef' of zoiets gaat eten je niet moet gaan lopen miepen als er iets tussen zit wat je niet lust. Bestel dan gewoon losse gerechtenwaar die dingen niet in zitten.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_149126279
Ja ho! Deze discussie lijkt mij een eigen topic waard en hoort niet meer thuis in dit specifieke topic. Er even wat posts aan besteden is prima natuurlijk, maar het is echt uitgelopen op een discussie op zichzelf. Dus graag in een nieuw topic over dit onderwerp verder discussiëren en hier weer uit eten recensies plaatsen.

Volgende posts over 'lust ik niet in een 3-sterren-restaurant' zijn zonde van je tijd, want ik verwijder ze.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  woensdag 28 januari 2015 @ 00:14:41 #259
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_149126292
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 januari 2015 23:27 schreef emmyemmy het volgende:
Ik zou ook zoiets hebben van, lekker proberen. Maar ik neem aan dat ze voor veel gerechten wel een alternatief hebben, en het dus niet zoveel extra moeite is.

Chef zijn is niet alleen lekker kunnen koken, maar ook rekening houden met je klanten
Bij De Librije met 3 sterren en Jonnie is het geen enkel probleem.
Hij kan het allemaal moeiteloos aanpassen. Al wil je 7 gangen alleen maar friet eten, dan krijg je dat voor je 420 euro.

sorry Isa.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_149126386
quote:
0s.gif Op woensdag 28 januari 2015 00:14 schreef golfer het volgende:
sorry Isa.
Laatste ;)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 5 februari 2015 @ 17:55:29 #261
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_149394182
Waar?

Hete kolen Amersfoort


Wat?
Gisteren heb ik met mijn vader Hete Kolen bezocht voor een eenvoudige doch voedzame maaltijd. En dat is gelukt!

De keuken is simpel opgezet, de menukaart is vrij beperkt maar alles is dagvers en wordt door het personeel zelf bereid in het zicht van de klant. Geen pakjes en zakjes dus, maar alles vers. Een superleuk initiatief en nog betaalbaar ook.

Als voorgerecht hadden wij het plankje Hete Kolen, en dat was erg lekker. Vooral de pulled pork met koolsla en het seizoensgroente taartje was wat mij betreft een topper.

Daarna had mijn vader de biefstuk van de week, welke er erg goed uit zag en lekker mals was. Voor mij een heerlijke zalmfilet en papilotte. De bijgeleverde frites en mayonaise waren ook lekker.

Toe nam ik de dessert special van de dag, een deconstructie van Tarte Tatin (gecarameliseerde appel met een koekje als bodem) met een bolletje roomijs en caramelsaus. Ik heb gesmuld, dit was de topper van de avond :)

Daarna nog koffie en thee met friandises gehad. Al met al erg geslaagd en ik kom zeker terug!

Helaas geen foto's gemaakt ;)

Bediening was wel een beetje te aanwezig, maar dit zaakje bestaat net twee weken dus dat zijn denk ik opstartperikelen. En liever een te attente bediening dan een te suffe.

Prijs:
E 50,30 voor 2 personen. Inclusief 2x bier, 2x fris, thee en koffie.

Cijfer?
8,5
  donderdag 5 februari 2015 @ 18:44:30 #262
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_149395686
quote:
0s.gif Op donderdag 5 februari 2015 17:55 schreef Windigo het volgende:
Waar?

Hete kolen Amersfoort


Cijfer?
8,5
Een tent die zelf op z'n restaurantpagina laat zien dat ze koken uit potjes en blikjes zie je niet zo vaak:
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_149395770
quote:
0s.gif Op donderdag 5 februari 2015 18:44 schreef golfer het volgende:

[..]

Een tent die zelf op z'n restaurantpagina laat zien dat ze koken uit potjes en blikjes zie je niet zo vaak:
[ afbeelding ]
Zoveel spannende producten vind ik daar nou ook niet echt tussenstaan. Zou geen reden kunnen bedenken waarom zulke producten niet uit 'n pakje of zakje zouden mogen komen.
  donderdag 5 februari 2015 @ 18:47:07 #264
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_149395781
quote:
0s.gif Op donderdag 5 februari 2015 18:44 schreef golfer het volgende:

[..]

Een tent die zelf op z'n restaurantpagina laat zien dat ze koken uit potjes en blikjes zie je niet zo vaak:
[ afbeelding ]
Ik heb ze zelf zien koken, ik heb nergens pakjes en zakjes gezien. Ze koken in een open keuken voor het publiek, en ik heb zelfs nagevraagd of alles huisgemaakt was. Nu snap ik het niet meer :')
  donderdag 5 februari 2015 @ 18:48:50 #265
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_149395825
quote:
0s.gif Op donderdag 5 februari 2015 18:44 schreef golfer het volgende:

[..]

Een tent die zelf op z'n restaurantpagina laat zien dat ze koken uit potjes en blikjes zie je niet zo vaak:
[ afbeelding ]
Waar staat die foto dan? Ik zie m niet op de site.
  donderdag 5 februari 2015 @ 18:52:38 #266
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_149395949
Wacht, laat maar. Golfer beschouwt suiker, augurken en ingeblikte bonen en tomaten als 'pakjes en zakjeskoken'' nou ja in dat geval verschillen wij van mening.
pi_149396321
quote:
0s.gif Op donderdag 5 februari 2015 18:44 schreef golfer het volgende:

[..]

Een tent die zelf op z'n restaurantpagina laat zien dat ze koken uit potjes en blikjes zie je niet zo vaak:
[ afbeelding ]
Dit zijn toch producten die altijd in een potje zitten, heb jij ooit gehoord van verse basterdsuiker?
pi_149396828
Ik verwacht van geen enkel restaurant dat ze werken met zelfgemaakte appelstroop, augurken, kappertjes, gecondenseerde melk of verse bonen :D
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 5 februari 2015 @ 19:25:43 #269
401485 Molo
Völlig losgelöst
pi_149397282
quote:
0s.gif Op donderdag 5 februari 2015 19:02 schreef icloud het volgende:

[..]

Dit zijn toch producten die altijd in een potje zitten, heb jij ooit gehoord van verse basterdsuiker?
Deze basterd is anders behoorlijk vers
Oh how you'd have a happy life, if you did the things you like
pi_149397354
quote:
0s.gif Op donderdag 5 februari 2015 19:16 schreef Isabeau het volgende:
Ik verwacht van geen enkel restaurant dat ze werken met zelfgemaakte appelstroop, augurken, kappertjes, gecondenseerde melk of verse bonen :D
En tomaten uit blik zijn in de meeste seizoenen gewoon veel lekkerder voor bijv pastasauzen etc ;)
  donderdag 5 februari 2015 @ 19:51:27 #271
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_149398290
quote:
0s.gif Op donderdag 5 februari 2015 19:16 schreef Isabeau het volgende:
Ik verwacht van geen enkel restaurant dat ze werken met zelfgemaakte appelstroop, augurken, kappertjes, gecondenseerde melk of verse bonen :D
Precies dit. Het was gewoon een fijn restaurantje :)
pi_149410547
quote:
0s.gif Op donderdag 5 februari 2015 18:44 schreef golfer het volgende:

Een tent die zelf op z'n restaurantpagina laat zien dat ze koken uit potjes en blikjes zie je niet zo vaak:

Haal je dit nu bewust aan om te laten zien dat ze uit potjes e.d. de boel prepareren?

M.i.is dat eerder vanzelfsprekend dan uitzondering. Je hebt het hier over een gewone eettoko waar er in elke stad al legio van zijn in deze opzet. Daarbij werken ze in toprestaurants in Nederland ook vaak uit potjes of met prefab spul. Het is en blijft Nederland he.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 06-02-2015 02:53:18 ]
  vrijdag 6 februari 2015 @ 04:05:37 #273
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_149410618
quote:
15s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 02:52 schreef Iwanius het volgende:

[..]

Haal je dit nu bewust aan om te laten zien dat ze uit potjes e.d. de boel prepareren?

M.i.is dat eerder vanzelfsprekend dan uitzondering. Je hebt het hier over een gewone eettoko waar er in elke stad al legio van zijn in deze opzet. Daarbij werken ze in toprestaurants in Nederland ook vaak uit potjes of met prefab spul. Het is en blijft Nederland he.
Ja ok, dit zijn potjes. De rest dus niet, want ik heb ze zien koken. Kan iemand mij vertellen waarom dit zo erg is? Wat is er mis met voorverpakte suiker, augurken, tomaten en bonen?
  vrijdag 6 februari 2015 @ 07:05:50 #274
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_149410830
Ik zie het probleem ook niet. Zullen we nu weer verder gaan met recensies? :*
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_149410849
quote:
14s.gif Op vrijdag 6 februari 2015 04:05 schreef Windigo het volgende:

[..]

Ja ok, dit zijn potjes. De rest dus niet, want ik heb ze zien koken. Kan iemand mij vertellen waarom dit zo erg is? Wat is er mis met voorverpakte suiker, augurken, tomaten en bonen?
Gewoon weer een gelegenheid om de culinsnob uit te hangen... :') - gezicht trekken, hopen dat de boterdiscussie achterwege blijft en over tot de orde van de dag.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')