Heb je een tuin?quote:Op zaterdag 12 juli 2014 19:58 schreef Bramito het volgende:
[..]
Echt kut dat die niet in Spanje te krijgen zijn inderdaad. Ze hebben hier echt heel mooie peulvruchten, maar af en toe wil ik gewoon Capucijners.
Wat ik nog van vroeger weet toen ik een schooltuintje had is dat je capucijners niet elk jaar op dezelfde plaats mag telen, krijgt de plant ziektes door en de grond kan het ook niet aan (teveel stikstof in de bodem).quote:Op zaterdag 12 juli 2014 20:02 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Heb je een tuin?
Laat je een doos gedroogde uit NL sturen en plant ze.
Of kook de gedroogde
Drie jaar drie verschillende gewassen en het vierde jaar braak laten liggen deden ze van oudsherquote:Op zaterdag 12 juli 2014 20:49 schreef Bramito het volgende:
Dat geldt voor alle peulvruchten, en eigenlijk moet je alle gewassen roteren.
Ajvar?quote:Op zaterdag 12 juli 2014 21:32 schreef Myraela het volgende:
Ik heb een grote zak paprika's liggen, wat zal ik daar eens van maken?
Morgen geen winkels open bij jou?quote:Op zaterdag 12 juli 2014 21:41 schreef Myraela het volgende:
Oeh, ajvar is een goed idee. Maandag even aubergine halen.
Dat lijkt me ook wel erg lekker. Alleen heb ik geen rookoven en dat lijkt me stiekem toch wel beter dan zonder te roken. Dus denk dat ik deze bewaar voor als ik wel kan roken.quote:Op zaterdag 12 juli 2014 21:44 schreef RobinOok het volgende:
Of deze: http://kokrobin.wordpress.com/2011/03/22/piperade/
[ afbeelding ]
Zal wel even langs de turk lopen of die aubergine hebben. Vast wel. En beetje chili lijkt me wel lekker en veel knoflook sowieso.quote:Op zaterdag 12 juli 2014 21:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Morgen geen winkels open bij jou?
En een beetje chili (of doe er wat sambal bij) en knoflook natuurlijk
Toch is het originele recept zonder roken. Maar je hebt wel gelijk, alles is gerookt lekkerder. Ook die ajvar. ;-)quote:Op zaterdag 12 juli 2014 21:57 schreef Myraela het volgende:
[..]
Dat lijkt me ook wel erg lekker. Alleen heb ik geen rookoven en dat lijkt me stiekem toch wel beter dan zonder te roken. Dus denk dat ik deze bewaar voor als ik wel kan roken.
Dat lijkt verdacht veel op het overheerlijke Shakshuka: http://www.culy.nl/recept(...)ht-met-tomaat-en-ei/quote:Op zaterdag 12 juli 2014 21:44 schreef RobinOok het volgende:
Of deze: http://kokrobin.wordpress.com/2011/03/22/piperade/
[ afbeelding ]
Pietje, ik ga vandaag voor het eerst Spätzle maken. Nou heb ik geen Spätlepresse maar wel een pureeknijper voor piepers. Zo op het oog zie ik weinig verschil. Kan ik naar jou idee gewoon m'n aardappelknijper gebruiken, en zijn er nog dingen waar ik bij het op die manier maken van Spätzle rekening mee moet houden?quote:
Ja, opschrijven hoe je het gemaakt hebt (en mooie foto's maken ) zodat ik het na kan makenquote:Op zondag 13 juli 2014 10:33 schreef minilot het volgende:
[..]
Pietje, ik ga vandaag voor het eerst Spätzle maken. Nou heb ik geen Spätlepresse maar wel een pureeknijper voor piepers. Zo op het oog zie ik weinig verschil. Kan ik naar jou idee gewoon m'n aardappelknijper gebruiken, en zijn er nog dingen waar ik bij het op die manier maken van Spätzle rekening mee moet houden?
Volgens mij moet het met een pureeknijper ook wel lukkenquote:Op zondag 13 juli 2014 10:33 schreef minilot het volgende:
[..]
Pietje, ik ga vandaag voor het eerst Spätzle maken. Nou heb ik geen Spätlepresse maar wel een pureeknijper voor piepers. Zo op het oog zie ik weinig verschil. Kan ik naar jou idee gewoon m'n aardappelknijper gebruiken, en zijn er nog dingen waar ik bij het op die manier maken van Spätzle rekening mee moet houden?
Laat ik voorop stellen dat ik nog nooit ajvar heb gemaakt, maar het staat op mijn lange to-do lijst.quote:Op zaterdag 12 juli 2014 21:48 schreef Pietverdriet het volgende:
Ajvar wordt erg lekker als je de paprikas schilt
Wat ist geworden? Stond zelf in de keuken en daarna te etenquote:Op zondag 13 juli 2014 18:30 schreef sirdanilot het volgende:
Gisteren heb ik een stamppot gemaakt van de postelein. Prima, maar volgende keer wil ik wel zorgen voor wat minder vocht (ik had er melk bij gedaan maar dat hoeft dus eigenlijk niet want uit de postelein komt water ).
Vandaag heb ik niet zoveel honger, dus ik ga een soep maken van de postelein. N.a.v. dit recept. Nu heb ik geen amandelpasta, maar wel sesampasta (tahini) en pindakaas. Nu lijkt die laatste me erg smerig maar misschien kan tahini weg ipv amandelpasta? Of anders maak ik gewoon een roux (eigenlijk zijn al mijn soepen gebonden met roux, erg saai maar wel makkelijk).
Of ik kook een aardappeltje mee en laat die meepureren. Misschien is dat wel de beste optie
Het was flink hard persen (heb uiteindelijk mijn lief met steviger armspieren moeten optrommelen) maar verder kreeg ik echt uitstekende Spätzle uit mijn aardappelpureeknijperquote:Op zondag 13 juli 2014 11:07 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Volgens mij moet het met een pureeknijper ook wel lukken
Klassiek is dit trouwens
Volgende keer deeg wat dunner?quote:Op zondag 13 juli 2014 20:45 schreef minilot het volgende:
[..]
Het was flink hard persen (heb uiteindelijk mijn lief met steviger armspieren moeten optrommelen) maar verder kreeg ik echt uitstekende Spätzle uit mijn aardappelpureeknijper
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |