abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 18 februari 2014 @ 16:58:52 #226
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_136857417
Komt een konijntje bij de Mucker "Heeft u ook worteltjestaart?!"
"Ja! Met limoenglazuur" *G*



"Hoeraaaaa!"
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_136948388
Chocoladetaart met bokkepoortjesvulling en hele dunne plakjjes chocolade, overgoten met ganache. En een aardbei ;)

  Moderator donderdag 20 februari 2014 @ 21:54:03 #228
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_136948473
Bokkepootjes ook zelf gemaakt?
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_136948590
quote:
0s.gif Op donderdag 20 februari 2014 21:54 schreef djkoelkast het volgende:
Bokkepootjes ook zelf gemaakt?
Nee helaas geen tijd voor! Wil ik wel graag eens proberen, zag een recept van rudolph wat er wel lekker uitzag. Maar ik denk dat ik ze dan te zonde vind om te verkruimelen haha
pi_136949584
quote:
17s.gif Op donderdag 20 februari 2014 21:53 schreef Audreyoot het volgende:
Chocoladetaart met bokkepoortjesvulling en hele dunne plakjjes chocolade, overgoten met ganache. En een aardbei ;)

[ afbeelding ]
Trouwen? :9~
Trotse mamma :)
pi_136951131
quote:
17s.gif Op donderdag 20 februari 2014 21:53 schreef Audreyoot het volgende:
Chocoladetaart met bokkepoortjesvulling en hele dunne plakjjes chocolade, overgoten met ganache. En een aardbei ;)

[ afbeelding ]
Ziet er verrukkelijk uit! :9
  Moderator donderdag 20 februari 2014 @ 22:25:41 #232
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_136951224
quote:
17s.gif Op donderdag 20 februari 2014 21:55 schreef Audreyoot het volgende:

[..]

Nee helaas geen tijd voor! Wil ik wel graag eens proberen, zag een recept van rudolph wat er wel lekker uitzag. Maar ik denk dat ik ze dan te zonde vind om te verkruimelen haha
Hm ja, dat is wel zonde.
Rudolf maakt altijd vieze zooi, heb meerdere mensen gehoord die dingen van hem hebben gemaakt die niet te hachelen waren. Haal het uit een zo oud mogelijk bakboek, dan heb je de pure recepten :9
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_136951711
quote:
0s.gif Op donderdag 20 februari 2014 22:25 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Hm ja, dat is wel zonde.
Rudolf maakt altijd vieze zooi, heb meerdere mensen gehoord die dingen van hem hebben gemaakt die niet te hachelen waren. Haal het uit een zo oud mogelijk bakboek, dan heb je de pure recepten :9
Nee joh, hij maakt vaak heerlijke dingen!
  Moderator donderdag 20 februari 2014 @ 22:33:27 #234
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_136951797
quote:
1s.gif Op donderdag 20 februari 2014 22:32 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Nee joh, hij maakt vaak heerlijke dingen!
Ok, dan is het gewoon niet mijn smaak en niet de smaak van iedereen die ik er over heb horen klagen.
Volgens mij is het ook zo'n witte suiker witte bloem-figuur. Daar doe ik niet aan :D
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_136952283
quote:
17s.gif Op maandag 17 februari 2014 09:49 schreef Audreyoot het volgende:
[ afbeelding ]

Slagroomtaartje gevuld met verse aardbeien, kiwi's en jam. Bovenkant meringue schuim.
Het klinkt lekker en het ziet er lekker uit :9~ !
pi_136952724
quote:
0s.gif Op donderdag 20 februari 2014 22:33 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Ok, dan is het gewoon niet mijn smaak en niet de smaak van iedereen die ik er over heb horen klagen.
Volgens mij is het ook zo'n witte suiker witte bloem-figuur. Daar doe ik niet aan :D
Ik ben ook een witte suiker witte bloem figuur dus dat verklaard :Y)
  Moderator donderdag 20 februari 2014 @ 22:45:23 #237
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_136952822
quote:
1s.gif Op donderdag 20 februari 2014 22:44 schreef Zo-is-dat het volgende:

[..]

Ik ben ook een witte suiker witte bloem figuur dus dat verklaard :Y)
verklaart
Maar dan nog, wat ik van hem gezien heb leek mij niet te eten, vooral zoet, zoeter, zoetst.
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_136953028
quote:
0s.gif Op donderdag 20 februari 2014 22:45 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

verklaart
Maar dan nog, wat ik van hem gezien heb leek mij niet te eten, vooral zoet, zoeter, zoetst.
Hij heeft ook hartig gebak :+
pi_136956119
Ik wil dit weekend macarons maken met als vulling Franse botercreme. Iemand enig idee hoe lang ik dit in de koelkast kan bewaren? Er zitten rauwe eieren in namelijk..
  vrijdag 21 februari 2014 @ 01:20:25 #240
403253 Meke
after all this time? always.
pi_136960456
quote:
17s.gif Op donderdag 20 februari 2014 21:53 schreef Audreyoot het volgende:
Chocoladetaart met bokkepoortjesvulling en hele dunne plakjjes chocolade, overgoten met ganache. En een aardbei ;)

[ afbeelding ]
:9~

Heb je heel toevallig ook een recept? O-)
Op woensdag 9 september 2020 20:31 schreef Fred_B het volgende:
Meke is de Hans Wiegel van FOK.
De beste mod die we nooit hebben gehad.
pi_136961941
quote:
17s.gif Op vrijdag 21 februari 2014 01:20 schreef Meke het volgende:

[..]

:9~

Heb je heel toevallig ook een recept? O-)
Ja wil ik ook.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_136962307
Dankjulliewel :D

quote:
0s.gif Op donderdag 20 februari 2014 22:25 schreef djkoelkast het volgende:

[..]

Hm ja, dat is wel zonde.
Rudolf maakt altijd vieze zooi, heb meerdere mensen gehoord die dingen van hem hebben gemaakt die niet te hachelen waren. Haal het uit een zo oud mogelijk bakboek, dan heb je de pure recepten :9
Ik vind dat hij het op een leuke manier presenteert maar moet bekennen dat ik nooit één op één een recept overneem, meestal zie ik dan een element wat ik leuk vind en verwerk ik dat in iets anders. Dingen als suiker toevoegen doe ik altijd op smaak en hou ik me nooit aan wat in een recept staat :)

quote:
5s.gif Op donderdag 20 februari 2014 23:28 schreef Bortecinem het volgende:
Ik wil dit weekend macarons maken met als vulling Franse botercreme. Iemand enig idee hoe lang ik dit in de koelkast kan bewaren? Er zitten rauwe eieren in namelijk..
Ik denk max 2 dagen, meringue kan je ook beter niet meer eten na 2/3 dagen. Dat zou ik iig aanhouden als anderen ervan eten. Als ik het zelf eet ga ik gewoon af op mijn gevoel :P

quote:
17s.gif Op vrijdag 21 februari 2014 01:20 schreef Meke het volgende:

[..]

:9~

Heb je heel toevallig ook een recept? O-)
Niet kant en klaar maar kan wel even typen wat ik gedaan heb, is heel simpel:

Bakvorm van 18cm (klein taartje)

Biscuit:
240gr Chocolade bakmix van Funcakes(de biscuit kan je ook zelf helemaal maken maar persoonlijk vind ik deze net zo lekker), 150 gram ei, 50 gram water. Echt de volle 8 minuten mixen, anders wordt hij niet zo luchtig.

Vulling:
200 ml slagroom luchtig mixen, terwijl je dit doet een zakje klopmix toevoegen en wat suiker. Hoeft niet te zoet want bokkepootjes zijn ook al zoet en de chocolade ook. Daarna kruimel je de bokkepootjes erdoor en spatelt ze erdoorheen.
De plakjes chocolade kan je op 2 manieren doen, de meest makkelijke is van die flinterdunneplakkjes kant en klaar te kopen (staan bij het broodbeleg), of je smelt een reep puur en laat deze over het doormiddengesneden biscuit lopen en laat hem hard worden in de koelkast.

Ganache
Ik gebruik een 1:1 verhouding bij pure chocolade, in dit geval dus 200ml slagroom en 200gr chocolade. Zet de slagroom op het vuur en smelt de chocolade au-bain-marie. Zodra de slagroom kookt, direct van het vuur halen. Voeg de gesmolten chocolade er in delen door en roer met een garde totdat een gladde massa ontstaat. Deze kan je zo over je cake gieten of op een koele plek wat op laten stijven en ermee afsmeren.

De biscuit bak je op 175 graden voor 35 minuten (prik er ff met een prikker in om te kijken of er geen kruimels meer aanhangen). Laat hem afkoelen en zaag hem met een taartzaag horizontaal doormidden. Even laten afkoelen en dan bokkepootjes vulling op de onderste helft. Dan chocoplakjes erop en op de andere helft ook een beetje vulling zodat hij plakt. Vervolgens zet ik hem op een rooster boven een bakplaat en giet ik de ganache erover.

Decoratie: het groene is gewoon marsepein en daarbovenop een aardbei gedoopt in ganache.
pi_136973429
Ik had net het deeg gemaakt volgens deze site: http://www.chickslovefood.com/kids-letterkoekjes/
- 2 biologische eieren
- 200 gram witte basterdsuiker
- 90 gram zachte boter
- 180 gram tarwebloem
- 1 theelepel bakpoeder
- snufje zout

Het deeg was erg vochtig terwijl de eieren niet heel groot waren en ik me braaf aan de verhoudingen heb gehouden. Kan dat? Heb redelijk wat bloem toegevoegd om het meer een deeg te laten zijn.
Nu een uur in de koelkast.
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way.
So I stole a bike and asked for forgiveness.
pi_136973888
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 februari 2014 14:21 schreef -J-D- het volgende:
Ik had net het deeg gemaakt volgens deze site: http://www.chickslovefood.com/kids-letterkoekjes/
- 2 biologische eieren
- 200 gram witte basterdsuiker
- 90 gram zachte boter
- 180 gram tarwebloem
- 1 theelepel bakpoeder
- snufje zout

Het deeg was erg vochtig terwijl de eieren niet heel groot waren en ik me braaf aan de verhoudingen heb gehouden. Kan dat? Heb redelijk wat bloem toegevoegd om het meer een deeg te laten zijn.
Nu een uur in de koelkast.
Volgens mij is dat wel heel veel ei in verhouding tot de bloem?
Ik maakte weleens koekjes met dit recept. Hierin worden ook 2 eieren gebruikt, maar dan wel bij 450 gram bloem.
  User die het meest klaagt 2022 vrijdag 21 februari 2014 @ 14:44:54 #245
414785 sirdanilot
pi_136974483
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 februari 2014 14:21 schreef -J-D- het volgende:
Ik had net het deeg gemaakt volgens deze site: http://www.chickslovefood.com/kids-letterkoekjes/
- 2 biologische eieren
- 200 gram witte basterdsuiker
- 90 gram zachte boter
- 180 gram tarwebloem
- 1 theelepel bakpoeder
- snufje zout

Het deeg was erg vochtig terwijl de eieren niet heel groot waren en ik me braaf aan de verhoudingen heb gehouden. Kan dat? Heb redelijk wat bloem toegevoegd om het meer een deeg te laten zijn.
Nu een uur in de koelkast.
Deeg laten opstijven in de koelkast doet wonderen, al is dit inderdaad erg weinig bloem.
Let's all accept each other's differences and different opinions and live together in harmony :)
pi_136977267
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 februari 2014 14:44 schreef sirdanilot het volgende:

[..]

Deeg laten opstijven in de koelkast doet wonderen
^O^ idd
I asked God for a bike, but I know God doesn't work that way.
So I stole a bike and asked for forgiveness.
  Moderator vrijdag 21 februari 2014 @ 16:46:19 #247
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_136979515
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
pi_136979723
Einkorn is binnen! Vijf hele kilo´s. Dit weekend of anders maandag de chocoladecake eens maken. *O*

quote:
:+
Let me see you stripped down to the bone
pi_136979776
quote:
De schoft :o
  Moderator vrijdag 21 februari 2014 @ 17:16:11 #250
55052 crew  djkoelkast
www.xms.nl
pi_136980498
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 februari 2014 16:52 schreef minilot het volgende:
Einkorn is binnen! Vijf hele kilo´s. Dit weekend of anders maandag de chocoladecake eens maken. *O*

[..]

:+
Spannend :D
Ik heb nog geen emmer kunnen vinden, wel emmermacaronispiraaltjes, die gaan volgende week op het menu :9
Luister naar XPLIZIT op www.xms.nl
Voor alles retro bezoek je het Retroforum - www.retroforum.nl
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')