FOK!forum / Travel / Vietnam #7
Ener-Gzondag 5 januari 2014 @ 20:27
125px-Flag_of_Vietnam.svg.png

LocationVietnam.png

Basisgegevens
Officiële landstaal: Vietnamees
Hoofdstad: Hanoi
Regeringsvorm: Volksrepubliek
Staatshoofd: Nguyen Minh Triet
Regeringsleider: Nguyen Tan Dung
Religie: boeddhisme 93%, rooms-katholicisme 6,7%
Oppervlakte: 331.689 km² [1] (1,3% water)
Inwoners: 76.323.173 (1999[2]), 86.116.559 (2008[3]) (259,6/km² (2008))

Vietnam
Vietnam (Vietnamees: Việt Nam), officieel de Socialistische Republiek Vietnam, is een volksrepubliek met 86.116.559 (2008) inwoners in Zuidoost-Azië. De oostelijke kustlijn van het Zuidoost-Aziatische schiereiland maakt deel uit van het land.

Vietnam wordt in het noorden begrensd door China, door de Golf van Tonkin en het daarin gelegen Chinese eiland Hainan in het noordoosten, door de Zuid-Chinese Zee in het zuidoosten, door Cambodja in het zuidwesten en door Laos in het noordwesten.

De hoofdstad is het noordelijke Hanoi (Hà Nội) en de grootste stad is de zuidelijke Ho Chi Minhstad (Thành Phố Hồ Chí Minh), het vroegere Saigon.

270px-Vm-map.png

Geschiedenis

Vietnam werd door westerlingen ingedeeld in de historische gebieden Tonkin, Annam en Cochin China. In het noordelijk deel van deze gebieden was een Vietnamese staat gevestigd die afwisselend onder Chinese controle stond en onafhankelijk was. Het zuiden van hedendaags Vietnam stond onder invloed van diverse rijken, achtereenvolgens; Funan, het Khmer-rijk en Champa. Portugese handelaren bereikten het land in 1535 en stichten een handelspost bij Faifo.

In 1772 begon de Tay Son-rebellie tegen de heerschappij van de Le-dynastie. Door slim handelen van onder andere de Franse priester Pierre Pigneau de Behaine kwam Gia Long aan de macht. Mede door deze priester werd de Franse interesse in Vietnam aangewakkerd.

Vanaf de negentiende eeuw kwam het gebied onder invloed van de Fransen en op 17 oktober 1887 werd de Unie van Indochina gevormd. Na de val van het Franse garnizoen in Dien Bien Phu in 1954 werd Vietnam verdeeld in Noord-Vietnam en Zuid-Vietnam. De Vietnamoorlog (1957-1975) kwam voort uit de poging om communistische Vietcong-guerrilla's, actief in Zuid-Vietnam, te verslaan. Over het algemeen wordt aangenomen dat de Vietcong werden gesteund door de communistische Noord-Vietnamese regering, maar men is het er niet over eens hoe groot de invloed van Noord-Vietnam was gedurende de oorlog. De door de VS gesteunde overheid van Zuid-Vietnam kwam ten val in 1975 en het land werd herenigd in 1976.

Bestuurlijke indeling
http://nl.wikipedia.org/wiki/Provincies_van_Vietnam

Naast de vijf steden, is het land verdeeld in zestig provincies (tỉnh).

Geografie

De noordelijke en westelijke gebieden van Vietnam worden overheerst door de bergen van de Annamese Cordillera, een voortzetting van de bergen van de Chinese provincies Yunnan en Guangxi in het noorden. Het smalste stuk is 50 km en de grootste 600 km.

De bergen bereiken een hoogte van meer dan 2440 m, en er zijn opmerkelijke plateaus die bekendstaan als de Centrale Hooglanden (80 - 490 m). In dit gebied worden allerlei gewassen gekweekt, zoals rubber, koffie en thee, hoewel het gebied dunbevolkt is.

Rivieren

Het oosten van de Annamese Cordillera in het noorden is een alluviale vlakte die door de Rode Rivier en een aantal kleinere rivieren wordt doorstroomd. Deze rivieren monden uit in de Golf van Tonkin. Ten zuiden van de delta van de Rode Rivier liggen de Centrale Laaglanden, een smalle kuststrook waar de korte, vaak snelstromende rivieren doorheen stromen.

De riviertjes stromen van het westen naar het oosten en vormen vruchtbare delta's. Het zuiden van het Centrale Laagland is de alluviale vlakte van de delta van de Mekong rivier, die door het zuidelijke gedeelte van het land stroomt.

Klimaat

Het land heeft een tropisch moessonklimaat. Op het smalste stuk is het land slechts enkele tientallen kilometers breed. Omdat Vietnam een lang gerekt land is met een afstand van de noordelijke grens tot de zuidelijke grens van circa 2000 kilometer, verschilt het klimaat in het zuidelijk deel sterk van het klimaat in het noorden. Men zegt wel dat Noord-Vietnam vier seizoenen kent en Zuid-Vietnam slechts twee; een droogseizoen en een regenseizoen. Waar het in het zuiden het hele jaar vrij vochtig en heet is, kan het kwik in het noorden soms dalen tot tegen het vriespunt. In de bekende toeristische trekpleister Sapa ligt in december of januari soms zelfs sneeuw.

Steden

De hoofdstad van Vietnam is Hanoi.

Er zijn ook vier andere zelfstandige steden op provinciaal niveau:

* Can Tho
* Da Nang
* Hai Phong
* Ho Chi Minhstad

Demografie

Bevolking

De bevolking is geconcentreerd in de twee belangrijke rivierdelta's. De etnische Vietnamezen vertegenwoordigen meer dan 85% van de bevolking. Zij spreken een Annamese-Muong taal. Er zijn ongeveer 50 minderheidsgroepen in de hooglanden, waaronder de Muong, Tai, Hmong, Dao, Sedong, Jarai, Bahnar, Rhade, Cham en een groot aantal kleinere groepen. Er is een significante groep Cambodjanen, Khmer Krom genaamd, dichtbij de Cambodjaanse grens en bij de monding van de Mekong. Er zijn grote aantallen Chinezen in de stedelijke centra, in het bijzonder in het gebied genaamd Chợ Lớn (Grote Markt) van Ho Chi Minhstad, hoewel velen gevlucht zijn nadat Zuid-Vietnam door het Noorden werd verslagen en na een grensconflict met China in 1979 (zie Geschiedenis van Vietnam).

Bevolkingsontwikkeling

a1e874ed4bcfe574519ef6bec761c7db.png

Taal

In Vietnam wordt Vietnamees gesproken. Tussen het noorden en het zuiden zitten duidelijke verschillen, niet alleen in de uitspraak, maar ook in de gebruikte woorden.

Totdat de Franse Jezuïet Alexandre de Rhodes in de 17e eeuw het Westerse alfabet introduceerde werd nog steeds een op het Chinees gelijkend schrift gebruikt. Ook tegenwoordig treft men, met name bij religieuze gelegenheden, nog steeds Chinese tekens aan. Het huidige schrift is evenwel gebaseerd op Latijnse letters en wordt "Quoc ngu" genoemd.

Het Vietnamees heeft meer klinkers dan Alexandre met het Franse alfabet kon beschrijven. Zijn oplossing was het gebruik van extra tekens, zoals het ^ , dat we ook al kennen vanuit het Frans. Maar hiernaast wordt er ook gebruik gemaakt van een boogje boven de a, of een haakje aan de rechterkant van een o en u.

Het Vietnamees is een toontaal net als het Chinees. In het Vietnamees zijn er 6 tonen. Hierdoor kan elke lettergreep / woord op 6 manieren worden uitgesproken. Ook deze tonen worden door extra tekens aangegeven.

Religie

Vietnam is een mengeling van aanhangers van het boeddhisme, confucianisme, traditionele lokale geloven en rooms-katholicisme. Hoewel de communistische overheid godsdienstige praktijken heeft afgeraden, wordt het getolereerd binnen de context van overheid-geregelde boeddhistische en katholieke groepen, en sinds de jaren '90 is de traditionele verering bij boeddhistische tempels toegestaan. De protestantse evangelische kerken (die hoofdzakelijk onder etnische minderheden worden gevonden) en andere niet-geregistreerde groepen worden actief onderdrukt.

Cultuur

In zijn vroege geschiedenis gebruikte Vietnam het Chinees schrift. In de 16e eeuw ontwikkelden de Vietnamezen hun eigen reeks karakters genaamd Chữ Nôm. Het gevierde epos Kim Van Kieu door Nguyễn Du werd geschreven in dit schrift. Tijdens de Franse koloniale periode werd Quốc Ngữ, de geromaniseerd Vietnamese alfabetvertegenwoordiging van het gesproken Vietnamees, populair en de alfabetisering nam snel toe. Dit had een wezenlijk effect op de politieke macht in het land.

Vanwege de lange vereniging van Vietnam met China, blijft de Vietnamese cultuur sterk confuciaans met zijn nadruk op familieplicht en harmonie. Het onderwijs wordt hoog gewaardeerd. Historisch was een goede opleiding het enige middel voor ambitieuze Vietnamezen om sociaal vooruit te komen. In de moderne tijd, proberen Vietnamezen om de traditionele cultuur met de Westers ideeën van individuele vrijheid, wantrouwen van gezag en de consumentencultuur in overeenstemming te brengen.

De meerderheid van Vietnamezen is boeddhist, met een sterke nadruk op voorouderverering. Sommige critici zeggen dat de tweede godsdienst Vietnamese bijgelovigheid en fatalisme is, een gevolg van de vele decennia van oorlog.

Binnen een stereotiepe Vietnamese katholieke familie zou men vinden: een intense toewijding aan Maagd Maria (de Heilige Moeder staat hoger dan de Zoon in de confuciaanse gedachte), beelden van overleden voorvaderen op het familiealtaar en geloofspraktijken in de Feng Shui (Phong Thủy) en communicatie met geesten en de doden.

De keuken en de muziek van Vietnam hebben drie verschillende thema's, overeenkomstig met de drie gebieden van Vietnam: Bắc of het noorden, Trung of Centraal, en Nam of zuiden. De noordelijke klassieke muziek is de oudste van Vietnam en is traditioneel. Deze muziekstroming stamt uit de tijd van de Mongoolse invasies, toen de Vietnamezen een Chinese opera hoogtij vierden. De centrale klassieke muziek vertoont invloeden van de Champacultuur dankzij zijn melancholische melodieën. De zuidelijke muziek heeft een levendig karakter. De Vietnamese keuken is gebaseerd op rijst, sojasaus en vissaus (nước mắm). Zijn kenmerkend aroma is zoet (suiker), kruidig (serranopeper), en op smaak gebracht door een verscheidenheid aan munt.

Bezienswaardigheden

http://nl.wikipedia.org/wiki/Werelderfgoedlijst#Vietnam

Economie

De landbouw is het primaire beroep onder de bevolking, en rijst is veruit het belangrijkste gewas. De Mekong en Rode rivierdelta's behoren tot de grootste rijstplantagegebieden van de wereld. In deze gebieden wordt dankbaar geprofiteerd van de zware regenval en rijke alluviale grond. Op de rijstplantages is een 4350 km lang gedetailleerd netwerk van dijken, dammen, kanalen, en sloten aangelegd dat irrigatie en overstromingsbeheer verstrekt. Pinda's, graan, bataten en bonen zijn secundaire voedselgewassen, en katoen, jute, koffie, thee en suikerriet zijn belangrijke geproduceerde marktgewassen. De visserij en de aquacultuur zijn ook belangrijke industrieën. De mariene producten zijn een belangrijke uitvoer van het land, vooral garnalen. Rubber is ook een belangrijk uitvoerproduct. Hout is er genoeg, in het bijzonder in het noorden, maar ontbossing als gevolg van nieuwe vestigingen op het hoogland, cultuurverplaatsing en de commerciële bosbouw worden een steeds ernstiger probleem.

De meeste delfstoffen van het land worden gevonden in het noorden. Vietnam wint grote hoeveelheden steenkool, evenals fosfaten, mangaan, bauxiet, chromaat en andere metaalertsen. Er zijn grote onderzeese aardoliebronnen (olie en gas) ontdekt in de zuidelijke wateren. De middelen om deze grondstoffen te winnen, worden nog ontwikkeld. Vroeger werd de industriële ontwikkeling van Vietnam ernstig belemmerd door langdurige oorlogen, maar in het kader van het nieuwe economische hervormingsprogramma (Doi Moi), is er een aanzienlijke industriële ontwikkeling geweest. De belangrijke industrieën zijn de landbouwverwerking, de machinebouw, autoassemblage en de vervaardiging van textiel en kleding, cement, chemische meststoffen, glas en banden. Veel van de grote en kapitaalintensieve projecten zijn gezamenlijke ondernemingen tussen buitenlandse en Vietnamese lokale regeringen. De toeristenindustrie is ook significant voor de economie van het land; bezochten in 1994 net meer dan één miljoen buitenlandse toeristen het land, in 2007 was aantal verviervoudigd tot 4.171.564 toeristen.[4]

De belangrijkste handelspartners van Vietnam zijn Singapore, Zuid-Korea en Japan.

Politiek

Overheid

De Socialistische Republiek Vietnam wordt door een hoogst gecentraliseerd systeem geregeerd dat door de Communistische Partij van Vietnam (Đảng Cộng Sản Việt Nam) wordt overheerst, een partij die vroeger de Vietnamese Partij van de Arbeid genoemd werd. De overheid is in theorie onafhankelijk van de partij, maar in de praktijk ontvangt het het grootste deel van zijn richtlijnen van de partij. Hoewel er enige inspanning is geweest om lidmaatschap in overlappende partij en staatsstandpunten af te raden, gaat deze praktijk tot op de dag van vandaag verder. Tran Duc Luong, Phan Van Khai, Nguyen Van An, Tan Nguyen Mest, Le Hong Anh en Pham Van Tra nemen hoge posities in de overheid in.

Er zijn geen wettelijke oppositiepartijen in Vietnam, hoewel een aantal onwettige groepen overzee verspreid onder ballingschapgemeenschappen in landen zoals Frankrijk en de Verenigde Staten bestaan. Deze gemeenschappen hebben demonstraties en opstanden tegen de overheid georganiseerd. Het prominentst zijn de Vietnamese Constitutionele Monarchistische Liga, de Volksactiepartij van Vietnam, Montagnard Foundation en de Regering van Vrij Vietnam. De Regering van Vrij Vietnam heeft de verantwoordelijkheid voor een aantal guerrillainvallen in Vietnam opgeëist. Deze invallen werden door de overheid als terrorisme gezien.

Internationale lidmaatschappen

* APEC
* ASEAN
* La Francophonie
* Verenigde Naties
* Wereldhandelsorganisatie

Vorig deel
TRV / Vietnam #4: Chúc Mừng Năm Mới (voor ons dan...)
TRV / Vietnam #5 ba ba ba

En het stuk van Godtje:

Reizen door Vietnam.

De vragen: Ik heb 4 weken is dat genoeg en waar moet ik heen zijn legio. Om mensen een helpende hand te bieden dit overzicht. Dit is uiteraard in bepaalde mate subjectief en smaken verschillen. Wij als FOK'ers zullen dit proberen te doen met een mening en zonder veroordeling want iedereen zoekt iets anders op zijn reis.

Vietnam is goed te doen ergens tussen de 3 weken (krap) en 5 weken. 5 weken hoef je logisch gezien dan niet op te schieten en in 3 weken en je wilt de 'basis' plaatsen zien dan zal je vast een beetje op moeten schieten. Dit stukje over reizen zullen we opbouwen van noord naar zuid. Of je van zuid naar noord gaat of andersom zal voor je reis plezier geen verschil maken en ook praktische nadelen zijn er niet echt te bedenken. Het voordeel van Vietnam is dat het langgerekt en je dus een rechte lijn kan volgen. Zowel aan het begin en aan het einde is een super grote stad met een groot internationaal vliegveld.

De steden van noord naar zuid zullen we met een 1tm 5 sterren beoordelen. Ook daar kan je genoeg discussie over voeren maar dat geeft iets makkelijker en sneller de verhoudingen tussen must see en nice to see aan.

Om te beginnen het kaartje met de besproken hoogtepunten:

map_of_vietnam.jpg

1: Hanoi: *****
Hanoi als startpunt gepakt vanwege logische reden. Veel mensen komen daar aan of eindigen. Vanaf daar zijn goede dagtrips te maken die ik zal benoemen in 2 & 3.
De hoofdstad met in de stedelijke gebieden ongeveer 2,6 miljoen inwoners. Scooters en hectiek overal maar toch heel vriendelijk en fascinerend. Deze stad heeft mij bijzonder aangenaam verrast. Het noorden heeft de naam van kouder, afstandelijker en killer maar niks van dit alles wat mij betreft. Een absoluut hoogtepunt op een reis door Vietnam.

De stad zelf: *****

Must Sees

• Old Quarter en Ho Hoan Kiem Lake.
Om het meer kan je bijna niet heen midden in het oude gedeelte van de stad. Je hoeft niks te doen of te plannen maar ga gewoon lopen. Met een kaartje loop je zo overal heen en het is een lekkere wandeling afwisselend tussen goten en kleine straatjes. Probeer de kerk ook te vinden.
Toan_cnh_h_Hoan_Kim.jpg

• Hanoi Hilton (Hoa Lan gevangenis)
Een beruchte gevangenis. De amerikanen worden hier opgesloten. De propaganda vliegt je om de oren zoals wel vaker in de stad op historische plekken. Zeker in het noorden zijn ze nog steeds trots op hun overwinning.
Zeer interessant om de andere kant van het verhaal te zien.

• Vietnam Military History Museum
Voor mij een aangename verrassing. Misschien hou ik erg van wapentuig? Maar mijn vrouwelijke gezelschap van de dag vond het ook zeer boeiend. Gaat dicht voor de lunch en is niet elke dag open dus kijk wanneer je kan en zeker gaan.

• Ho Chi Minh Mausoleum
Een mausoleum…. een opgebaarde oude dictator en dan kan je er ook nog alleen in de ochtend heen en ook niet elke dag (pas ook op 3 maanden per jaar gaat hij naar Rusland voor een opfrissertje). Moet je dat wel zien?
Van mijn kant een volmondig ja. Met communistische discipline in de rij twee naast elkaar, handen uit de zakken, geen zonnebrillen, geen petten, niet lachen, niet praten en elke paar meter bewakers en ja ze duwen je door als je niet doorloopt. Voor me een oud mannetje met een communistische pet met zijn kleindochter beide tot tranen geroerd als ze uncle Ho zien liggen.

Het is een attractie ik ben twee keer gegaan!

Op het zelfde terrein ook zijn woning en het Ho Chi Minh museum voor meer propaganda;.. nice to see maar als je er toch bent een must see.

Nice to see:

• puppet theatre

• meer meren door de stad verspreid

2: Sapa ****

Een idyllisch bergdorp of een plaag van verkoopsters. 14 uur met de trein vanaf Hanoi en nog een uur met de bus de bergen in. Soms zo mistig dat je niks ziet en soms zo koud dat je echt winterkleding nodig hebt. Je komt op ongeveer op 100 meter van China als je een beetje oplet.

Populair zijn de wandelingen inclusief homestay. Als je niet van wandelen houdt dan heb je hier weinig te zoeken denk ik. De meeste mensen doen trips vanuit Hanoi (overal te boeken in Hanoi) met de nachttrein naar Sapa waar je in de ochtend aan zal komen. Rond een uurtje of 10 met je gids de bergen in voor een stevige wandeling inclusief lunch. Water wel zelf meenemen of altijd bij je hebben. Maar dat raad ik bijna in elk dorp aan om gewoon water bij je te hebben. Rond een uur of 4 zal je bij je gezin voor die avond aankomen.

De meeste mensen die ik heb gesproken waren allemaal enthousiast. De families uitermate vriendelijk en zeer royaal met Happy Water (rijstewijn). In de avond bij vader en zijn vrienden en eventueel zoons aan tafel en daarna op de zolder in de slaapzak (hoef je niet zelf mee te nemen).

De volgende dag wederom een wandeling inclusief lunch om rond 3 uur weer in Sapa aan te komen. Daar heb je nog een paar uur om het dorp te verkennen voor je weer die avond terug gaat in de nachttrein. Je bent dan 3 nachten weg uit Hanoi.

Dit is een typische standaard trip die het meeste geboekt wordt. Sommige mensen gaan 1 dag en als je gek bent op bergen en wandelingen kan je het nog veel pittiger maken en een week blijven met zeer zware trekkingen van meerdere dagen.

De omgeving vond ik prachtig met alle rijstvelden en de mist in de ochtend. 1 van mijn favorieten en persoonlijk voor mij 5 sterren. Objectief heb ik hem op 4 gezet voor nu.

sapa_vietnam.jpg

3: Ha Long Bay *****

Iedereen kent de beelden. Prachtig werkelijk waar. Je Vietnam trip is denk ik niet compleet zonder te kijken. Een uurtje of 5 tot 6 met de bus vanuit Hanoi en zo doen ook de meeste mensen dat weer. Overal te boeken in Hanoi je dag rugzak mee met schoon ondergoed en de bus in.

De meeste mensen boeken de trip met de bus naar Ha Long Bay, daar de boot op om flink de bay in te varen voor enkele uren. Daar een overnachting, de volgende dag wat meer varen, een kajak, waterfiets of een drijvend dorp bezoeken. Sommige hebben extreme dingen zoals Jet Ski's en de tweede avond slapen op een eiland.

Je hebt extreem goedkope boten, je hebt extreem dure boten, je hebt feestbooten of karaoke boten. Er is keuze voor iedereen. Ik zat op een een meer partyboot en heb me eigenlijk wel vermaakt. Karaoke is niet mijn ding en een luxe romantische boot in mijn eentje was ook niks. Maar er is echt voor elk wat wils. Het is niet goedkoop in vergelijking met andere dingen in Vietnam.

1.jpeg.jpg

4: Ninh Binh *
The poor mans Ha Long Bay ooh wel gehoord. Wederom een dagtrip vanuit Hanoi of een stop op weg van of naar het zuiden. Ik was niet onder de indruk. Het was ook koud en regenachtig en zo een leuke groep had ik niet dus mijn mening is misschien iets wat negatief gekleurd. Zonde van mijn tijd niet maar ik zou ook zeker niet terug gaan. Leuk als je heel ruim de tijd (misschien) maar als je 3 weken hebt zou ik het lekker laten voor wat het is.

Wat is het? Het komt er op neer dat je 4 uur in een roeiboot zit wederom langs rotsen en door grotten vandaar de Ha Long bay vergelijking. Voor de rest vrij veel bedelaars in andere bootjes en verkopende roeiers die van geen ophouden weten.

ninh%20binh.jpg

5: Hue ***
De eerste echte zelfstandige stop na Hanoi. Een uurtje of 16 met de bus vanaf Hanoi dus een nachtbus rit. Wat is er te zien… met name de Citidel en een aardige stad om ook weer lekker door heen te lopen. De citadel kan je je zeker een halve tot hele dag vermaken.
Leuke stad voor pak hem beet 2 nachten. Zeker voor of na zo een lange busreis. Het is een stad die je eventueel kan overslaan als je krap zit ik geef het voor nu 3 sterren.

hue-citadel.jpg

6: Hoi An (Da Nang) ****
Voor het eerst de mogelijkheid tot strand. Beperkt en klein strand maar een mogelijkheid. De temperatuur loopt vanaf Hue ook flink op ten opzichte van het noorden.
Da Nang is een moderne en lelijke rotstad wat mij betreft. Hoi An is prachtig met zijn haven en het werkelijk waar heerlijke dorp. In ongeveer 45 min zit je op de scooter langs de strand weg in Da Nang vanaf Hoi An.

Aanraders:

• Haven
• Markt
• Kleren laten maken
• Volle maan lichtjes
• Marmeren Tempel (tussen Da Nang en Hoi An in).

Hoi-An-Vietnam.jpg

7: Nha Trang ***
Een badplaats niets minder of meer. Kan je je er vermaken? Als je een beetje wil stappen en feesten en op het strand liggen zeker. Je kan er duiken en snorkelen maar dat vond ik er erg tegenvallen in vergelijking met bijvoorbeeld Maleisie. Het strand is goed en schoon. Geen strand mens dan kan ik me 1 of 2 sterren voorstellen en kan je het rustig overslaan. Hou je wel van strand en een feestje voor een paar dagen kan ik me voorstellen dat je zeker even wilt liggen voor een paar dagen.

Ik was er wel aan toe na het koude noorden en met een gezellige groep. Ik ben er zelfs 4 dagen gebleven. Het waterpark op een eiland waar je met kabelbaan heen gaat vond ik ook erg geestig. Wat is er te doen eventueel:

• Strand
• Waterpark Vin Pearl
• Snorkelen/duiken
• Modderbaden (heerijk relaxt met een kater)

nha-trang-1.jpg

8: Da Lat ***
De meningen zijn er over verdeeld. Wederom een bergdorp waar je een hoop buiten activiteiten kan ondernemen. Als dat je ding is is er hier zat te doen. Paardrijden, fietsen, wandelen, etc etc.
Ik vond het dorp zelf afzichtelijk en ongezellig ik vond de bergen prachtig en ik heb er heerlijk gefietst en genoten van de aardbeien plantages.

Buiten activiteiten. Als je moet kiezen tussen twee bergdorpen zou ik Sapa aanraden want dat vond ik veel mooier en kan je Da Lat overslaan als je krap zit of niet sportief in de bergen wil zijn.
Het ligt een uurtje of 6 vanaf Nha Trang met de bus.

Dit is trouwens wel de plaats voor de Easy Riders! Achterop voor 1 of meerdere dagen bij een motorrijder. Geweldig leuk! Echt heel erg leuk en de oorsprong in Da Lat dus en je kan meerdere richtingen op. Vraag mede reizigers of ze het al hebben gedaan voor een leuke kerel. Ze laten je leuke dingen zien en ontzettend gezellig. Ik ben zo van Da Lat naar Mui Ne gegaan. Aanrader!

dalat.jpg
2.1261431883.easy-riders.jp

9: Mui Ne *
Een badplaats wederom. Ik kan er erg kort over zijn. Je hebt hier eigenlijk alleen iets te zoeken als je wil windsurfen of kitesurfen en ook dan alleen in het seizoen.
Het strand is 1 meter breed en je kop gaat er af door alle kitesurfers dus om te liggen heb je hier niks te zoeken.

5 sterren als je wilt kiten (1 van de beste plekken van de wereld) 1 ster voor de rest. Heel misschien 2 sterren voor de zandduinen maar die vond ik ook maar druk en overschat.

photo13_large.jpg

10: Ho Chi Minh / Saigon ****
Want Saigon zo is hoe de zuiderlingen het gewoon nog noemen. Plek 10 die ik beschrijf en voor mij de laatste. Misschien wil iemand nog de Mekong Delta als 11e doen want daar had ik helaas geen tijd meer voor. Had ik wel graag gedaan. Ik was na bijna 5 weken ook wel Vietnam moe en wilde verder. Daarom heb ik Ho Chi Min niet gedaan zoals ik het misschien anders had gedaan. Ik heb teveel dure wijken en clubs gezien.

Absolute must om te zien Cu Chi tunnels. Ik zou zeggen ga met het openbaar vervoer en niet georganiseerd. De organisaties gaan bijna uitsluitend vroeg in de ochtend. Dus op eigen gelegenheid in de middag is het veeleer rustiger.

Te doen:

• War Remnants Museum
• Cu Chi tunnels

cu-chi-tunnels_1.jpg

Dit was Vietnam te bereizen ergens tussen de 3 en 5 weken.

Persoonlijke schatting hoe lang wat leuk is:

1: Hanoi 5 nachten
2: Sapa 1 homestay nacht 2 nachttrein nachten
3: Ha Long Bay 2 nachten in de bay
4: Nimh Binh 1 nacht
5: Hue 2 nachten
6: Hoi An 3 tot 4 nachten
7: Nha trang 2 tot 4 nachten
8: Dalat 2 nachten
9: Mui Ne 7 Nachten als je gaat Kiten anders 1 of 0
10: Saigon 4 nachten
11: Mekong Delta 4 nachten

[ Bericht 1% gewijzigd door Ener-G op 05-01-2014 20:36:00 ]
#ANONIEMwoensdag 29 januari 2014 @ 07:57
Interessant topique! Wil komende zomer 2/ 2,5 weken vietnam doen, even volgen dus :)
Ener-Gwoensdag 29 januari 2014 @ 08:50
Iemand nog een idee of er ook DEET-loze anti muggenspray te krijgen is daar, zoals Sketolene groen in Thailand?
DestroyerPietwoensdag 29 januari 2014 @ 10:25
ik wil deze zomer ook graag een reis naar vietnam boeken dus ga dit topic ook in de gaten houden

weet iemand nog goede reisorganisaties voor met mooie reizen naar Vietnam
Blikwoensdag 29 januari 2014 @ 10:29
quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2014 07:57 schreef Funkel het volgende:
Interessant topique! Wil komende zomer 2/ 2,5 weken vietnam doen, even volgen dus :)
2/2,5 weken is wel aan de korte kant voor Vietnam. Vergis je niet in de afstanden en bijbehorende reistijden. Als je de mogelijkheid hebt om er 3.5/4 weken van te maken moet je dat zeker doen
hornagewoensdag 29 januari 2014 @ 13:19
Reisorganisatie? Zelf allemaal ter plekke regelen joh ^O^

Dan ben je goedkoper uit en dan kan je je eigen tempo bepalen.
DestroyerPietwoensdag 29 januari 2014 @ 13:32
quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2014 13:19 schreef hornage het volgende:
Reisorganisatie? Zelf allemaal ter plekke regelen joh ^O^

Dan ben je goedkoper uit en dan kan je je eigen tempo bepalen.
dat is waar, maar ik heb helaas niet zo heel veel tijd om het zelf allemaal te regelen. dus daarom wil ik het graag doen via een reisorganisatie daar heb ik het extra geld wel voor over. wat betreft het tempo dat is een belangrijke punt in de beslissing welke reisorganisatie ik kies.
hornagewoensdag 29 januari 2014 @ 13:36
Zelf regelen kost imho niet zoveel tijd....
buishuiswoensdag 29 januari 2014 @ 13:51
Idd. 'n kwestie van een vlucht boeken en voilá! En 2 weken is inderdaad wel erg kort voor Vietnam, zeker als je het hele land wilt zien/bereizen.
Ener-Gwoensdag 29 januari 2014 @ 13:59
Wij hebben voor de eerste twee nachten in Ho Chi Minh City al wel een hotel geregeld, maar meer om op ons gemak te crashen en uit te zoeken wat we precies gaan doen. Meteen doorvliegen naar Hanoi en dan afzakken naar het zuiden, of andersom.
hornagewoensdag 29 januari 2014 @ 14:05
quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2014 13:59 schreef Ener-G het volgende:
Wij hebben voor de eerste twee nachten in Ho Chi Minh City al wel een hotel geregeld, maar meer om op ons gemak te crashen en uit te zoeken wat we precies gaan doen. Meteen doorvliegen naar Hanoi en dan afzakken naar het zuiden, of andersom.
Basisregels van reizen:
- Reis langzaam en licht
- Blijf waar het goed voelt, ga door als het niet goed voelt
- Besef dat het onmogelijk is om alles te zien, dat als doel hebben geeft alleen stress. Het is verdorie geen werk!
DestroyerPietwoensdag 29 januari 2014 @ 14:09
quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2014 13:36 schreef hornage het volgende:
Zelf regelen kost imho niet zoveel tijd....
nou ik ben afgelopen zomer met wet vrienden richting amerika geweest en dat hebben we grotendeels zelf geregeld. maar daar waren we toch aardig wat tijd mee kwijt. de tijd die je besteed om et kijken wat je allemaal kan doen kun je niet besteden aan het echt bekijken van de omgeving.

daarnaast ga ik alleen op vakantie en dan is het wel erg fijn om met een groep te reizen om nou helemaal in je uppie naar een stad te gaan om te zien wat daar allemaal te doen is dat gaat mij wat te ver.
hornagewoensdag 29 januari 2014 @ 14:13
quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2014 14:09 schreef DestroyerPiet het volgende:

[..]

nou ik ben afgelopen zomer met wet vrienden richting amerika geweest en dat hebben we grotendeels zelf geregeld. maar daar waren we toch aardig wat tijd mee kwijt. de tijd die je besteed om et kijken wat je allemaal kan doen kun je niet besteden aan het echt bekijken van de omgeving.

daarnaast ga ik alleen op vakantie en dan is het wel erg fijn om met een groep te reizen om nou helemaal in je uppie naar een stad te gaan om te zien wat daar allemaal te doen is dat gaat mij wat te ver.
Nog een basisregel van reizen erbij dan:
- Als je alleen reist, reis je nooit echt alleen. Niemand wil namelijk echt helemaal alleen reizen ;)
Blikwoensdag 29 januari 2014 @ 14:15
quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2014 13:59 schreef Ener-G het volgende:
Wij hebben voor de eerste twee nachten in Ho Chi Minh City al wel een hotel geregeld, maar meer om op ons gemak te crashen en uit te zoeken wat we precies gaan doen. Meteen doorvliegen naar Hanoi en dan afzakken naar het zuiden, of andersom.
Waarom niet vanuit HCMH naar het Noorden reizen tot je in Hanoi bent?
Ener-Gwoensdag 29 januari 2014 @ 14:18
quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2014 14:05 schreef hornage het volgende:

[..]

Basisregels van reizen:
- Reis langzaam en licht
- Blijf waar het goed voelt, ga door als het niet goed voelt
- Besef dat het onmogelijk is om alles te zien, dat als doel hebben geeft alleen stress. Het is verdorie geen werk!
In 2011 Indonesie (okay, was meer familie bezoek tripje) en Thailand gedaan in 4 weken, 2012/2013 (rond de jaarwisseling) 3,5 week Thailand gedaan, en het bevriende stel wat o.a. ook met ons mee reist is al in Vietnam geweest. We hebben nu ook weer 3,5 week de tijd, dus 'genoeg' zien moet wel lukken.

Over 'reis licht' gesproken; Bij de laatste trip naar Thailand was mn 'grote' backpack in zn geheel iets meer dan 7 kilo, een dezer dagen eens een poging wagen of we dat record kunnen verbreken :P Maar wordt denk ik lastig, als we voor het noorden wat warmere kleding mee moeten nemen :)
Ener-Gwoensdag 29 januari 2014 @ 14:20
quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2014 14:15 schreef Blik het volgende:

[..]

Waarom niet vanuit HCMH naar het Noorden reizen tot je in Hanoi bent?
Dat is dus een van de opties. Wordt dan wel op tijd een vlucht naar HCMH regelen, zodat je alsnog weer een of twee dagen weer in HCMH zit.
Steven184woensdag 29 januari 2014 @ 14:22
quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2014 13:59 schreef Ener-G het volgende:
Wij hebben voor de eerste twee nachten in Ho Chi Minh City al wel een hotel geregeld, maar meer om op ons gemak te crashen en uit te zoeken wat we precies gaan doen. Meteen doorvliegen naar Hanoi en dan afzakken naar het zuiden, of andersom.
Wanneer ga je? Want de verschillende perides spelen hierin mee.
Blikwoensdag 29 januari 2014 @ 14:24
quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2014 14:20 schreef Ener-G het volgende:

[..]

Dat is dus een van de opties. Wordt dan wel op tijd een vlucht naar HCMH regelen, zodat je alsnog weer een of twee dagen weer in HCMH zit.
ah, je vliegt ook weer terug vanuit HCMH. Dan maakt het mijn inziens weinig uit wat je doet. Wel zou je er evt voor kunnen kiezen om de laatste dagen rond Hanoi te chillen in Halong Bay en dan terug te vliegen naar HCMH en dan naar huis
Ener-Gwoensdag 29 januari 2014 @ 14:27
quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2014 14:22 schreef Steven184 het volgende:

[..]

Wanneer ga je? Want de verschillende perides spelen hierin mee.
Volgende maand. Wordt met de terugvlucht ook nog wel leuk, met de afsluiting van de Polderbaan op Schiphol vanwege die nucleaire top in Den Haag. Al zal de vlucht met de A380 niet zo snel gecancelled worden.
Steven184woensdag 29 januari 2014 @ 14:31
quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2014 14:27 schreef Ener-G het volgende:

[..]

Volgende maand. Wordt met de terugvlucht ook nog wel leuk, met de afsluiting van de Polderbaan op Schiphol vanwege die nucleaire top in Den Haag. Al zal de vlucht met de A380 niet zo snel gecancelled worden.
Dan zou ik van Zuid naar Noord reizen, aan het eind van je reis is het klimaat in het noorden, voornamelijk in de bergen, toch net even wat prettiger/warmer. Alhoewel het op een relatief korte periode natuurlijk altijd anders kan zijn.,
Ener-Gwoensdag 29 januari 2014 @ 14:33
Ja we hadden al gechecked of we niet middenin het tyfoonseizoen zaten ;)
DestroyerPietwoensdag 29 januari 2014 @ 19:24
quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2014 14:13 schreef hornage het volgende:

[..]

Nog een basisregel van reizen erbij dan:
- Als je alleen reist, reis je nooit echt alleen. Niemand wil namelijk echt helemaal alleen reizen ;)
dat is waar daarom regel ik liever van te voren dat ik met mensen kan reizen door zo'n groepsreis te boeken. (ben al een paar keer eerder zo op vakantie geweest en heb daar erg goede ervaringen mee)

maar mijn vraag was eigenlijk ofdat mensen nog goede reisorganisaties wisten. ik heb zelf erg goede ervaringen met Shoestring.
Boy_Snakeyemaandag 10 februari 2014 @ 12:03
Even dit topic volgen! Vorig jaar rondreis door Thailand gedaan en mijn vriendin en ik overwegen om Vietnam dit keer te doen.

:)
Tarbotmaandag 10 februari 2014 @ 18:12
quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2014 14:13 schreef hornage het volgende:

[..]

Nog een basisregel van reizen erbij dan:
- Als je alleen reist, reis je nooit echt alleen. Niemand wil namelijk echt helemaal alleen reizen ;)
Helemaal gelijk. Alleenr reizen sucks. Ik wil graag een x van noord naar zuid toeren op een motor. Is er een Vietnamese die aanbiedt om mee te gaan ;)
zozmaandag 10 februari 2014 @ 18:14
quote:
0s.gif Op maandag 10 februari 2014 12:03 schreef Boy_Snakeye het volgende:
Even dit topic volgen! Vorig jaar rondreis door Thailand gedaan en mijn vriendin en ik overwegen om Vietnam dit keer te doen.

:)
Wij precies hetzelfde :)
hornagemaandag 10 februari 2014 @ 20:48
quote:
0s.gif Op maandag 10 februari 2014 18:12 schreef Tarbot het volgende:

[..]

Helemaal gelijk. Alleenr reizen sucks. Ik wil graag een x van noord naar zuid toeren op een motor. Is er een Vietnamese die aanbiedt om mee te gaan ;)
Als je in een hostel zit in Hanoi of HCM dan vind je zo een motor voor weinig en goed reisgezelschap ^O^
SimtekF1dinsdag 11 februari 2014 @ 10:34
Ben vorig jaar 4 weken in Vietnam geweest en vond het volk in Vietnam verreweg het ergste in de omgang van wie dan ook (Ben ook in Thailand, Laos, Indonesië, Singapore, Maleisië en Cambodja geweest).

We gingen van zuid naar noord met als absoluut dieptepunt de reis naar Halong Bay, wat een geldwolven daar, op de boot word je zwaar opgelicht met de prijs voor het eten en drinken, tassen werden leeg gejat, te triest voor woorden.

Het zuiden daarentegen, Cu Chi tunnels, echt heel indrukwekkend, de mensen in Saigon, heerlijk open en leuk in de omgang.

Als ik nog een keer die kant op zou moeten gaan dan zou ik tot Nha Trang gaan en dan snel weer terug. ;)
#ANONIEMdinsdag 11 februari 2014 @ 10:47
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 februari 2014 10:34 schreef SimtekF1 het volgende:
Ben vorig jaar 4 weken in Vietnam geweest en vond het volk in Vietnam verreweg het ergste in de omgang van wie dan ook (Ben ook in Thailand, Laos, Indonesië, Singapore, Maleisië en Cambodja geweest).

We gingen van zuid naar noord met als absoluut dieptepunt de reis naar Halong Bay, wat een geldwolven daar, op de boot word je zwaar opgelicht met de prijs voor het eten en drinken, tassen werden leeg gejat, te triest voor woorden.

Het zuiden daarentegen, Cu Chi tunnels, echt heel indrukwekkend, de mensen in Saigon, heerlijk open en leuk in de omgang.

Als ik nog een keer die kant op zou moeten gaan dan zou ik tot Nha Trang gaan en dan snel weer terug. ;)
:')

Boek dan ook een Ha Long Bay tour waarover je goede ervaringen hebt gelezen.
SimtekF1dinsdag 11 februari 2014 @ 10:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 februari 2014 10:47 schreef MCH het volgende:

[..]

:')

Boek dan ook een Ha Long Bay tour waarover je goede ervaringen hebt gelezen.
Dat hadden we ook gedaan en we hadden zelfs iets meer betaald.
Maar helaas zoals we al hadden begrepen word 95% van de toeristen/backpackers er genaaid.

Gelukkig hadden we wel leuke lui op de boot zitten en iedereen had eigen drank mee (ook iets wat aan te raden is) dus uiteindelijk best leuk gehad hoor.
Maar het is jammer dat dat volk het zo kan verzieken.

Doe mij Cambodja maar. _O_
Godtjedinsdag 11 februari 2014 @ 10:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 februari 2014 10:34 schreef SimtekF1 het volgende:
Ben vorig jaar 4 weken in Vietnam geweest en vond het volk in Vietnam verreweg het ergste in de omgang van wie dan ook (Ben ook in Thailand, Laos, Indonesië, Singapore, Maleisië en Cambodja geweest).

We gingen van zuid naar noord met als absoluut dieptepunt de reis naar Halong Bay, wat een geldwolven daar, op de boot word je zwaar opgelicht met de prijs voor het eten en drinken, tassen werden leeg gejat, te triest voor woorden.

Het zuiden daarentegen, Cu Chi tunnels, echt heel indrukwekkend, de mensen in Saigon, heerlijk open en leuk in de omgang.

Als ik nog een keer die kant op zou moeten gaan dan zou ik tot Nha Trang gaan en dan snel weer terug. ;)
Omgekeerde ervaring,. Het noorden is geweldig, Hanoi O+
HCM :Z

Zo zie je dat iedereen wat anders ervaart. De mensen in elk geval prettiger in de omgang vergeleken met Thailand en Indo. Wat niks aan de landen afdoet btw
Blikdinsdag 11 februari 2014 @ 11:04
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 februari 2014 10:50 schreef SimtekF1 het volgende:

[..]

Dat hadden we ook gedaan en we hadden zelfs iets meer betaald.
Maar helaas zoals we al hadden begrepen word 95% van de toeristen/backpackers er genaaid.

Gelukkig hadden we wel leuke lui op de boot zitten en iedereen had eigen drank mee (ook iets wat aan te raden is) dus uiteindelijk best leuk gehad hoor.
Maar het is jammer dat dat volk het zo kan verzieken.

Doe mij Cambodja maar. _O_
Ik vond het volk in Cambodja juist weer afschuwelijk, zo zie je dus inderdaad dat iedere ervaring kan verschillen.

Mijn Halong Bay Trip was fantastisch, tuurlijk betaal je de hoofdprijs voor een biertje op een boot, maar dat kun je natuurlijk begrijpen. We waren 80 dollar pp kwijt voor een 3-daagse tocht, inclusief al het eten en drinken.
Ener-Gdinsdag 11 februari 2014 @ 11:08
Ben benieuwd.. was te verwachten dat op de tourist traps de mensen al verpest zijn, dat er een hoop gejat wordt is dan weer wat minder..
Godtjedinsdag 11 februari 2014 @ 11:09
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 februari 2014 11:08 schreef Ener-G het volgende:
Ben benieuwd.. was te verwachten dat op de tourist traps de mensen al verpest zijn, dat er een hoop gejat wordt is dan weer wat minder..
In Zwolle centrum jatten ze ook.
Vervelend als het je overkomt maar het is geen regel eerder een uitzondering.
SimtekF1dinsdag 11 februari 2014 @ 11:10
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 februari 2014 10:57 schreef Godtje het volgende:

[..]

Omgekeerde ervaring,. Het noorden is geweldig, Hanoi O+
HCM :Z

Zo zie je dat iedereen wat anders ervaart. De mensen in elk geval prettiger in de omgang vergeleken met Thailand en Indo. Wat niks aan de landen afdoet btw
Haha, ja best grappig eigenlijk.
Het is ook maar net wat je mee maakt tijdens je trip natuurlijk.
Maar het landschap is werkelijk waar echt heel mooi, daar zijn we het allemaal ongetwijfeld over eens. :)
#ANONIEMdinsdag 11 februari 2014 @ 11:10
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 februari 2014 11:08 schreef Ener-G het volgende:
Ben benieuwd.. was te verwachten dat op de tourist traps de mensen al verpest zijn, dat er een hoop gejat wordt is dan weer wat minder..
Ga nou niet uit van het negatieve. Blik heeft een goede ervaring. Ik heb destijds ook een bedrijfje gekozen die op Fok! werd aangeraden en heb ook een supertrip gehad. Ga gewoon niet voor de goedkoopste en let er op dat je de echte hebt. In Vietnam heb je tientallen agencies met dezelfde naam, zie maar eens de echte te vinden.
Godtjedinsdag 11 februari 2014 @ 11:12
Halong was geweldig! 0.0 negatief.
Dan zijn de tunnels bijna juist nog erger als je met een trip gaat. Al die bussen komen tegelijk.
Blij dat ik daar alleen rond liep door met het openbaar vervoer te gaan,
Blikdinsdag 11 februari 2014 @ 11:21
Vond de tunnels juist ook beetje tegenvallen. De tunnels waar je in mag zijn eigenlijk nep. En het ergste is nog wel die schietbaan ernaast, waar je met illegale wapens voor woekerprijzen een paar kogels mag wegknallen
Ener-Gdinsdag 11 februari 2014 @ 11:23
Schieten konden we op Koh Phangan in Thailand ook, weinig behoefte aan :)
Godtjedinsdag 11 februari 2014 @ 11:26
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 februari 2014 11:21 schreef Blik het volgende:
Vond de tunnels juist ook beetje tegenvallen. De tunnels waar je in mag zijn eigenlijk nep. En het ergste is nog wel die schietbaan ernaast, waar je met illegale wapens voor woekerprijzen een paar kogels mag wegknallen
Vergeleken met NL dan weer goedkoop per kogel.
En in NL kan je natuurlijk normaal helemaal niet met een AK schieten.
Ener-Gdinsdag 11 februari 2014 @ 11:29
Hoe zit het met winkeltjes/supermarkten, hebben ze zoiets als de seveneleven in Thailand?
Tarbotdinsdag 11 februari 2014 @ 12:19
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 februari 2014 10:34 schreef SimtekF1 het volgende:
Ben vorig jaar 4 weken in Vietnam geweest en vond het volk in Vietnam verreweg het ergste in de omgang van wie dan ook (Ben ook in Thailand, Laos, Indonesië, Singapore, Maleisië en Cambodja geweest).

We gingen van zuid naar noord met als absoluut dieptepunt de reis naar Halong Bay, wat een geldwolven daar, op de boot word je zwaar opgelicht met de prijs voor het eten en drinken, tassen werden leeg gejat, te triest voor woorden.

Het zuiden daarentegen, Cu Chi tunnels, echt heel indrukwekkend, de mensen in Saigon, heerlijk open en leuk in de omgang.

Als ik nog een keer die kant op zou moeten gaan dan zou ik tot Nha Trang gaan en dan snel weer terug. ;)
Daarom moet je ook met een Vietnamese reizen daar die de taal spreekt. Anders wordt je leeggezogen door die geldwolven.
Godtjedinsdag 11 februari 2014 @ 12:33
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 februari 2014 11:29 schreef Ener-G het volgende:
Hoe zit het met winkeltjes/supermarkten, hebben ze zoiets als de seveneleven in Thailand?
Gelukkig niet. Gewoon lokale winkeltjes meestal. Geen US ketens behalve KFC.
KFC ook niet aan te raden. Ken niemand die geen voedselvergiftiging heeft opgelopen.
Op straat eten is beter
#ANONIEMdinsdag 11 februari 2014 @ 12:37
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 februari 2014 12:33 schreef Godtje het volgende:

[..]

Gelukkig niet. Gewoon lokale winkeltjes meestal. Geen US ketens behalve KFC.
KFC ook niet aan te raden. Ken niemand die geen voedselvergiftiging heeft opgelopen.
Op straat eten is beter
:')

Ik heb gewoon KFC gehad in Vietnam zonder voedselvergiftiging te krijgen. Heel smakelijk was het overigens niet. Andere Amerikaanse ketens zijn ook gewoon vertegenwoordigd in Vietnam, sinds deze maand zelfs een McDonalds. :7
Ener-Gdinsdag 11 februari 2014 @ 12:37
Oh nog niet eens zozeer voor het eten, tenzij je je hele vakantie op de seveneleven tosti's wil teren :P Maar vond het wel handig voor de flesjes water, tandpasta, wasmiddel, anti muggenspul etc. of gewoon om even de verkoeling in te duiken als het weer eens 36 graden of nog warmer was.
Godtjedinsdag 11 februari 2014 @ 12:38
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 februari 2014 12:37 schreef MCH het volgende:

[..]

:')

Ik heb gewoon KFC gehad in Vietnam zonder voedselvergiftiging te krijgen. Heel smakelijk was het overigens niet. Andere Amerikaanse ketens zijn ook gewoon vertegenwoordigd in Vietnam, sinds deze maand zelfs een McDonalds. :7
Dat is dan nieuw. in 2010 was er alleen KFC en iedereen werd er ziek van.
Ik vreet dat hier al niet laat staan daar. Niet te rammen die neger hut.
Ener-Gdinsdag 11 februari 2014 @ 12:39
KFC en McDonalds kunnen me eerlijk gezegd gestolen worden :r
Blikdinsdag 11 februari 2014 @ 13:35
quote:
0s.gif Op dinsdag 11 februari 2014 12:37 schreef Ener-G het volgende:
Oh nog niet eens zozeer voor het eten, tenzij je je hele vakantie op de seveneleven tosti's wil teren :P Maar vond het wel handig voor de flesjes water, tandpasta, wasmiddel, anti muggenspul etc. of gewoon om even de verkoeling in te duiken als het weer eens 36 graden of nog warmer was.
Op iedere straathoek vind je gewoon winkeltjes die dat ook verkopen. Dus dat is echt geen probleem.
Blikdinsdag 11 februari 2014 @ 13:36
En als je in Vietnam bij een fastfood-tent gaat eten ben je niet goed snik.
Marvelousdinsdag 11 februari 2014 @ 17:24
Je kan ook zo veel mogelijk de touristen shit ontlopen, en gewoon een geweldige cultuur en keuken leren kennen terwijl je van de natuur geniet!

Over de hele wereld word je leeg gezogen in de buurt van touristen trekpleisters.

KFC, waarom zou je? Op iedere straathoek staan eetkarretjes dus je heb altijd veel keus in lokaal eten.
keplerdinsdag 11 februari 2014 @ 22:35
Ik vond de mensen in Vietnam juist superrelaxed! Zeker in het Noorden (ook in Laos)! Halong Bay was supertof, volgens mij iets van 80 dollar betaald voor 2 nachten (inclusief eten/drinken). Met airco aan boord! (Gelukkig maar, want het was 35 graden ofzo :D)

Verder ben ik volgens mij 1 of 2 keer naar de KFC geweest, net zoals ik in NL 1 of 2 keer naar de Mac ga :P

Verder alleen maar heerlijk lokaal eten!
ehousewoensdag 12 februari 2014 @ 10:16
Prachtig land. Mijn hudige vriendin leren kennen daar een maand door het land mee gereisd. De typische highlights gedaan, maar met een lokale toets. Veel dingen gegeten die ik anders nooit had geproefd als ik alleen had rondgereisd, ook een aantal andere zaken gezien en gedaan die je als toerist niet zo gemakkelijk meemaakt.
Phong Na nationaal park is ook zwaar de moeite, super mooie omgeving.
Voor wie My Lai wilt bezoeken, zeker doen, maar wel moeilijker daar te geraken op eigen houtje als je niet iemand hebt die vietnameese spreekt.
Op het strand bij Hoi An, kun je ook vis rechtstreeks kopen van de vissers en laten klaarmaken in een restaurantje in de buurt. 100k dong voor 2 kg vis. ;)
Beijemaandag 24 februari 2014 @ 20:47
Wij zijn in oktober naar HCMC geweest. Wat een ver-schrik-ke-lij-ke stad met nog ergere mensen! Voelde me er totaal niet thuis en was continu op mijn hoede. Nope, dat nooit weer! Na die ramp naar de Mekong delta gegaan voor een meerdaagse trip. Dat was prachtig, ook al heb ik wel mooiere rivieren gezien. Ons hoogtepunt was Phu Quoc. Wat een heerlijkheid! We zaten in het Mango Bay Resort, in het rustige gedeelte. Heerlijk eigen strand voor de deur, fantastisch eten en goede staff. Juist het feit dat het totaal niet op de rest van Vietnam leek vond ik heerlijk, want eerlijk is eerlijk: mij zul je nooit meer in Vietnam zien. Jammer, maar waar.
#ANONIEMmaandag 24 februari 2014 @ 23:16
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2014 20:47 schreef Beije het volgende:
Wij zijn in oktober naar HCMC geweest. Wat een ver-schrik-ke-lij-ke stad met nog ergere mensen! Voelde me er totaal niet thuis en was continu op mijn hoede. Nope, dat nooit weer! Na die ramp naar de Mekong delta gegaan voor een meerdaagse trip. Dat was prachtig, ook al heb ik wel mooiere rivieren gezien. Ons hoogtepunt was Phu Quoc. Wat een heerlijkheid! We zaten in het Mango Bay Resort, in het rustige gedeelte. Heerlijk eigen strand voor de deur, fantastisch eten en goede staff. Juist het feit dat het totaal niet op de rest van Vietnam leek vond ik heerlijk, want eerlijk is eerlijk: mij zul je nooit meer in Vietnam zien. Jammer, maar waar.
:')

Met wat voor verwachtingen ben je naar Vietnam gegaan dan?
keplermaandag 24 februari 2014 @ 23:56
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2014 20:47 schreef Beije het volgende:
Wij zijn in oktober naar HCMC geweest. Wat een ver-schrik-ke-lij-ke stad met nog ergere mensen! Voelde me er totaal niet thuis en was continu op mijn hoede. Nope, dat nooit weer! Na die ramp naar de Mekong delta gegaan voor een meerdaagse trip. Dat was prachtig, ook al heb ik wel mooiere rivieren gezien. Ons hoogtepunt was Phu Quoc. Wat een heerlijkheid! We zaten in het Mango Bay Resort, in het rustige gedeelte. Heerlijk eigen strand voor de deur, fantastisch eten en goede staff. Juist het feit dat het totaal niet op de rest van Vietnam leek vond ik heerlijk, want eerlijk is eerlijk: mij zul je nooit meer in Vietnam zien. Jammer, maar waar.
:D :')

Als ik het zo lees kan je 90% van de wereld overslaan en gewoon blijven bij de all-inclusive resorts. Geen probleem natuurlijk, maar ik heb het idee dat het vooral aan jouw eigen verwachtingen heeft gelegen. Met een beetje initiatief had je veel betere plekken in Vietnam kunnen vinden :Y
Ener-Gdinsdag 25 februari 2014 @ 01:52
Zit nu in Saigon, drukke stad inderdaad maar prima te doen. Zitten wel in district 1 en dat heb ik wel weer gezien inmiddels, Mekong delta tourtje was tof, vooral de Cham village, erg vriendelijke mensen.. Over een paar uur vliegen we naar Hanoi, ben benieuwd.
kalinhosdinsdag 25 februari 2014 @ 09:31
Pak het HCM Mausoleum in Hanoi. Vond ik echt een aparte ervaring. 2 aan 2 naar binnen, handen uit je zakken en je kaken op elkaar en kijken naar iemand die daar al 45 jaar dood ligt te zijn.

Overigens voelde ik me ook niet echt 'thuis' in HCMC maar ik kan me eerlijk gezegd weinig Aziatische steden bedenken waar ik me wel thuis zou voelen hoor :P Heerlijk dei chaos, maar je moet er niet aan denken dat 365 dagen per jaar te hebben.
U.N.K.L.E.dinsdag 25 februari 2014 @ 10:00
Ik woon inmiddels al een tijd in Hanoi, Vietnam. Dus mochten mensen nog specifieke tips willen (met name over Hanoi, maar de rest van Vietnam is mij ook niet vreemd), schroom dan niet mij een pm te sturen of hier te reageren.
Blikdinsdag 25 februari 2014 @ 11:05
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2014 20:47 schreef Beije het volgende:
Wij zijn in oktober naar HCMC geweest. Wat een ver-schrik-ke-lij-ke stad met nog ergere mensen! Voelde me er totaal niet thuis en was continu op mijn hoede. Nope, dat nooit weer! Na die ramp naar de Mekong delta gegaan voor een meerdaagse trip. Dat was prachtig, ook al heb ik wel mooiere rivieren gezien. Ons hoogtepunt was Phu Quoc. Wat een heerlijkheid! We zaten in het Mango Bay Resort, in het rustige gedeelte. Heerlijk eigen strand voor de deur, fantastisch eten en goede staff. Juist het feit dat het totaal niet op de rest van Vietnam leek vond ik heerlijk, want eerlijk is eerlijk: mij zul je nooit meer in Vietnam zien. Jammer, maar waar.
Als ik jou zo hoor, en het feit dat je Phu Quoc en dat dure resort als hoogtepunt hebt van je reis, denk ik dat het drukke chaotische Azië gewoon niks voor je is. Daarbij vraag ik me ook af wat je had verwacht van een voormalig 3de wereldland wat pas 15 jaar openstaat voor de Westerse wereld.

Nu moet ik toegeven dat ik HCMC ook geen geweldige stad vond, en ik ook de voorkeur geef aan Hanoi. Maar er zijn genoeg leuke dingen te doen in HCMC om je een paar dagen te vermaken.

Verder is het met name jammer dat je het fantastische Noorden van Vietnam hebt overgeslagen.
Ener-Gdinsdag 25 februari 2014 @ 11:14
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 februari 2014 10:00 schreef U.N.K.L.E. het volgende:
Ik woon inmiddels al een tijd in Hanoi, Vietnam. Dus mochten mensen nog specifieke tips willen (met name over Hanoi, maar de rest van Vietnam is mij ook niet vreemd), schroom dan niet mij een pm te sturen of hier te reageren.
Cool, we zijn net aangekomen in Hanoi. Het guesthouse zou een pick up geregeld hebben, maar die kwam niet.. Uiteindelijk 3 uur later aangekomen na een ronduit bizarre taxirit, hadden ze de kamers die we gereserveerd hadden al verhuurd. Nu bij de buren (andere guesthouses) geparkeerd en langer dan een nacht gaan we hier in ieder geval niet blijven. Tips zijn dus welkom.
buzz1291dinsdag 25 februari 2014 @ 11:26
quote:
0s.gif Op maandag 24 februari 2014 20:47 schreef Beije het volgende:
Wij zijn in oktober naar HCMC geweest. Wat een ver-schrik-ke-lij-ke stad met nog ergere mensen! Voelde me er totaal niet thuis en was continu op mijn hoede. Nope, dat nooit weer! Na die ramp naar de Mekong delta gegaan voor een meerdaagse trip. Dat was prachtig, ook al heb ik wel mooiere rivieren gezien. Ons hoogtepunt was Phu Quoc. Wat een heerlijkheid! We zaten in het Mango Bay Resort, in het rustige gedeelte. Heerlijk eigen strand voor de deur, fantastisch eten en goede staff. Juist het feit dat het totaal niet op de rest van Vietnam leek vond ik heerlijk, want eerlijk is eerlijk: mij zul je nooit meer in Vietnam zien. Jammer, maar waar.
Potentiele Club Med klant dus! Maar ik zou alles buiten Europa en de Caribien maar van mijn to do, to see lijstje schrappen.
U.N.K.L.E.dinsdag 25 februari 2014 @ 11:33
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 februari 2014 11:14 schreef Ener-G het volgende:

[..]

Cool, we zijn net aangekomen in Hanoi. Het guesthouse zou een pick up geregeld hebben, maar die kwam niet.. Uiteindelijk 3 uur later aangekomen na een ronduit bizarre taxirit, hadden ze de kamers die we gereserveerd hadden al verhuurd. Nu bij de buren (andere guesthouses) geparkeerd en langer dan een nacht gaan we hier in ieder geval niet blijven. Tips zijn dus welkom.
In Old Quarter neem ik aan. Welke straat zit je? Taxiritjes zijn meestal bizar in Hanoi ja :P

Lijkt me een vervelende situatie dit. Mijn vrouw zou eventueel kunnen helpen met communicatie (ze is Vietnamees), mocht het echt nodig zijn. Mijn ervaring is dat ook in het centrum het engels niet altijd even goed is.

Kop op in ieder geval, en geniet van het leuke centrum :)
Ener-Gdinsdag 25 februari 2014 @ 11:41
Tam Huong zitten we, in de old quarter idd.

Valt me verder op dat het nogal dampig vochtig is, mensen lopen te kuchen en hoesten.. kan je hier overal met je schoenen binnen paraderen? Loop nu nog op flipflops :+ en ben ongelofelijk blij dat ik mn arcteryx softshell mee heb genomen.
U.N.K.L.E.dinsdag 25 februari 2014 @ 11:43
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 februari 2014 11:41 schreef Ener-G het volgende:
Tam Huong zitten we, in de old quarter idd.

Valt me verder op dat het nogal dampig vochtig is, mensen lopen te kuchen en hoesten.. kan je hier overal met je schoenen binnen paraderen? Loop nu nog op flipflops :+ en ben ongelofelijk blij dat ik mn arcteryx softshell mee heb genomen.
Het is erg netjes als je in kleine, authentieke winkeltjes je schoenen uit doet (maar in normale winkeltjes zeker niet), en ZEKER als je op bezoek gaat bij mensen!

Het is inderdaad erg vochtig nu, en dat blijft nog wel even zo. Maar straks wordt het voorjaar en dan is het heerlijk hier :)
Blikdinsdag 25 februari 2014 @ 11:45
Hanoi kan qua klimaat echt vervelend zijn, heb me daar kapot gezweet in ieder geval toen ik er was. Old Quarter is qua hostels en reisbureautjes één grote bende. Ik heb in ieder geval het idee dat ze daar allemaal maar wat doen. Zo waren er meerdere hostels met dezelfde naam, om maar te kunnen profiteren van de goede naam van een ander hostel, zelfde geldt voor reisbureautjes.
U.N.K.L.E.dinsdag 25 februari 2014 @ 11:46
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 februari 2014 11:45 schreef Blik het volgende:
Hanoi kan qua klimaat echt vervelend zijn, heb me daar kapot gezweet in ieder geval toen ik er was. Old Quarter is qua hostels en reisbureautjes één grote bende. Ik heb in ieder geval het idee dat ze daar allemaal maar wat doen. Zo waren er meerdere hostels met dezelfde naam, om maar te kunnen profiteren van de goede naam van een ander hostel, zelfde geldt voor reisbureautjes.
Ja, vooral de reisbureaus. Daar kun je beter niet mee in zee gaan, tenzij je zeker weet dat het goed is.
SimtekF1dinsdag 25 februari 2014 @ 12:00
Wij gingen vanuit Hanoi naar Laos en moesten dus wel in zee met een reisbureau.
Uiteindelijk veel geluk gehad want zoals eigenlijk altijd word je als toerist achterin de touringbussen gedrukt en ik en mijn reismaat hadden gelukkig wel een slaapstoel, en 4 andere toeristen moesten op de grond slapen terwijl ze dik betaald hadden voor een slaapstoel. :')
Ener-Gwoensdag 26 februari 2014 @ 17:01
Inmiddels verkast naar de buren, stukken beter maar nog niet ideaal. Morgen ome Ho bekijken en 's avonds een urban street food toertje doen.

Hanoi is best tof :) Het oversteken van een straat hebben we inmiddels helemaal onder de knie ;) Vandaag naar de book temple geweest, het gevangenismuseum, gedineerd op een rooftop bar (met een ingang via een kledingwinkel) en bij een lokale homebrew bierbrouwerijtje gezeten. Bier rechtstreeks uit het vat via een tuinslang ftw, 9000 dong per glas. Overmorgen in de avond treinen we naar Hue, want helaas is het weer te slecht voor Ha Long bay (regen) en Sapa (mist).
Godtjewoensdag 26 februari 2014 @ 17:11
quote:
0s.gif Op woensdag 26 februari 2014 17:01 schreef Ener-G het volgende:
Ha Long bay (regen) en Sapa (mist).
Het mooiste van vietnam missen. ;(
Sapa prachtige omgeveing
Travel.woensdag 26 februari 2014 @ 17:23
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 februari 2014 09:31 schreef kalinhos het volgende:
Pak het HCM Mausoleum in Hanoi. Vond ik echt een aparte ervaring. 2 aan 2 naar binnen, handen uit je zakken en je kaken op elkaar en kijken naar iemand die daar al 45 jaar dood ligt te zijn.

Overigens voelde ik me ook niet echt 'thuis' in HCMC maar ik kan me eerlijk gezegd weinig Aziatische steden bedenken waar ik me wel thuis zou voelen hoor :P Heerlijk dei chaos, maar je moet er niet aan denken dat 365 dagen per jaar te hebben.
Echt een top ervaring ja. Die bewakers die dan ook naar je toe marcheren als je niet doorloopt of niet naast elkaar loopt. Machtig om te zien. Wel lange wachttijd, maar omdat wij redelijk ''vroeg'' waren (7:30 volgens mij) moesten we maar een uur wachten
Travel.woensdag 26 februari 2014 @ 17:26
quote:
1s.gif Op dinsdag 25 februari 2014 11:26 schreef buzz1291 het volgende:

[..]

Potentiele Club Med klant dus! Maar ik zou alles buiten Europa en de Caribien maar van mijn to do, to see lijstje schrappen.
Het is eerder zonde. Je hebt fantastisch all inclusive hotels in Griekenland en weet ik het waar allemaal in de buurt. Zonde van je tijd en geld om dan helemaal naar Vietnam te gaan voor zo een soort vakantie. En op zo een 5 uur rijden? hebben wij een prachtig hotel gehad aan het strand. Dus het is er wel in Vietnam.
Travel.woensdag 26 februari 2014 @ 17:26
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 februari 2014 11:41 schreef Ener-G het volgende:
Tam Huong zitten we, in de old quarter idd.

Valt me verder op dat het nogal dampig vochtig is, mensen lopen te kuchen en hoesten.. kan je hier overal met je schoenen binnen paraderen? Loop nu nog op flipflops :+ en ben ongelofelijk blij dat ik mn arcteryx softshell mee heb genomen.
Ga van de Foks af en ga genieten brah.
Travel.woensdag 26 februari 2014 @ 17:27
quote:
0s.gif Op woensdag 26 februari 2014 17:01 schreef Ener-G het volgende:
Inmiddels verkast naar de buren, stukken beter maar nog niet ideaal. Morgen ome Ho bekijken en 's avonds een urban street food toertje doen.

Hanoi is best tof :) Het oversteken van een straat hebben we inmiddels helemaal onder de knie ;) Vandaag naar de book temple geweest, het gevangenismuseum, gedineerd op een rooftop bar (met een ingang via een kledingwinkel) en bij een lokale homebrew bierbrouwerijtje gezeten. Bier rechtstreeks uit het vat via een tuinslang ftw, 9000 dong per glas. Overmorgen in de avond treinen we naar Hue, want helaas is het weer te slecht voor Ha Long bay (regen) en Sapa (mist).
Als ze met het licht seinen moet je juist niet oversteken, handig om te weten :') Wij hebben trouwens ook lekker gegeten op die grote rotonde, bij dat meer, op een van die daken. Weet niet meer hoe het heet, maar fantastisch uitzicht.
Bij de KFC in de buurt voor als je die gevonden hebt :')
Travel.woensdag 26 februari 2014 @ 17:29
quote:
0s.gif Op woensdag 26 februari 2014 17:11 schreef Godtje het volgende:

[..]

Het mooiste van vietnam missen. ;(
Sapa prachtige omgeveing
Sapa zegt me niks, is dat een plaats?
Blikwoensdag 26 februari 2014 @ 19:52
quote:
5s.gif Op woensdag 26 februari 2014 17:29 schreef Travel. het volgende:

[..]

Sapa zegt me niks, is dat een plaats?
Sapa ligt in de bergen, fantastische vergezichten met rijstvelden zover je maar kunt zien. Erg zonde als je dat laat schieten vanwege een beetje mist, zelfde overigens voor Halong Bay vanwege een beetje regen.
Ener-Gdonderdag 27 februari 2014 @ 01:22
quote:
1s.gif Op woensdag 26 februari 2014 19:52 schreef Blik het volgende:

[..]

Sapa ligt in de bergen, fantastische vergezichten met rijstvelden zover je maar kunt zien. Erg zonde als je dat laat schieten vanwege een beetje mist, zelfde overigens voor Halong Bay vanwege een beetje regen.
Ja ach jammerdebammer.. Met 12x Indonesie weet ik ook wel hoe een rijstveld/terras eruitziet ;) en we hebben de Mekong delta al gehad met haar velden, was ook erg tof. Vooral de Cham village waar we waren, mooie mensen daar.
Wat straatfotografie betreft kan ik ook aardig mn lol op hier in Hanoi. En ik ben een fotoserie begonnen met curiosa op motorbikes, ongelofelijk hoeveel meuk ze op die vehikels kwijt kunnen soms. De elektrische fiets is hier ook helmaal ingeburgerd trouwens. En gisteravond een Rolls Royce op straat gespot, een hagelnieuwe. Indrukwekkend als je weet dat er 2 tot 300% importbelasting op zit :-o
Een volgende keer Vietnam gaan we iig in een andere tijd in het jaar zodat het weer in het noorden beter is dan de periode waar we nu in zitten. We willen ook niet continu haasten om *alles* te zien met de beperkte tijd die we hebben.
zatoichidonderdag 27 februari 2014 @ 08:02
quote:
1s.gif Op donderdag 27 februari 2014 01:22 schreef Ener-G het volgende:

[..]

De elektrische fiets is hier ook helmaal ingeburgerd trouwens.
Echt waar? Wat is er dan al weer veel veranderd in die paar jaar geleden dat ik er was. Toen heb ik er geen een gezien. Wel een goede oplossing voor Hanoi.
Godtjedonderdag 27 februari 2014 @ 08:11
quote:
1s.gif Op donderdag 27 februari 2014 01:22 schreef Ener-G het volgende:
Ja ach jammerdebammer.. Met 12x Indonesie weet ik ook wel hoe een rijstveld/terras eruitziet
Niet te vergelijken.
Blikdonderdag 27 februari 2014 @ 09:32
quote:
1s.gif Op donderdag 27 februari 2014 01:22 schreef Ener-G het volgende:

[..]

Ja ach jammerdebammer.. Met 12x Indonesie weet ik ook wel hoe een rijstveld/terras eruitziet ;)
Zoals hierboven ook gezegd, totaal niet te vergelijken. De uitzichten die je in Sapa hebt, heb je echt niet in Indonesië
Ener-Gdonderdag 27 februari 2014 @ 16:39
Tja dan nog is het momenteel niet te zien door de dichte mist, kennissen van ons zaten er nl. de afgelopen dagen. Komt wel een volgende keer :)

Vandaag o.a. ome Ho bezocht in z'n mausoleum, sterk staaltje geldklopperij en communisme.. En de street food tour van Urban Adventures vanavond was echt te gek.
Landgeldmaandag 3 maart 2014 @ 20:04
Is er voor oktober/november een goede (eenduidige) manier om tickets te kopen, bijvoorbeeld via een specifieke ticket-site of door het kiezen van een combinatie van bestemmingen?
Irremdinsdag 4 maart 2014 @ 18:06
quote:
1s.gif Op woensdag 26 februari 2014 19:52 schreef Blik het volgende:

[..]

Sapa ligt in de bergen, fantastische vergezichten met rijstvelden zover je maar kunt zien. Erg zonde als je dat laat schieten vanwege een beetje mist, zelfde overigens voor Halong Bay vanwege een beetje regen.
Heb het 2 jaar geleden ook gehad. We kwamen in Sapa aan en het zicht was niet meer dan 20mtr.
Gelukkig trok alles later die dag op en was het een fantastisch uitzicht.

Halong bay was het ook mistig en regenachtig, maar ondanks dat zeker de moeite waard.
#ANONIEMwoensdag 5 maart 2014 @ 00:29
quote:
0s.gif Op maandag 3 maart 2014 20:04 schreef Landgeld het volgende:
Is er voor oktober/november een goede (eenduidige) manier om tickets te kopen, bijvoorbeeld via een specifieke ticket-site of door het kiezen van een combinatie van bestemmingen?
Als Vietnam direct heel duur is een ticket boeken naar 1 van de hubs in Azie (Bangkok, Kuala Lumpur, Singapore) en vanaf daar een ticket heen naar Hanoi en terug vanaf HCMC. Of vice versa natuurlijk.
Marvelousdonderdag 6 maart 2014 @ 13:20
quote:
0s.gif Op maandag 3 maart 2014 20:04 schreef Landgeld het volgende:
Is er voor oktober/november een goede (eenduidige) manier om tickets te kopen, bijvoorbeeld via een specifieke ticket-site of door het kiezen van een combinatie van bestemmingen?
Ik zoek meestal via skyscanner. Afgelopen jaren betaalde ik rond de 680 euro per ticket in deze tijd, en vloog meestal met Malaysia Airlines ivm goede verbinding en de 30 kg baggage.

-EDIT-

Hierbij vloog ik wel op HCMC.
Landgelddinsdag 18 maart 2014 @ 21:16
quote:
0s.gif Op woensdag 5 maart 2014 00:29 schreef MCH het volgende:

[..]

Als Vietnam direct heel duur is een ticket boeken naar 1 van de hubs in Azie (Bangkok, Kuala Lumpur, Singapore) en vanaf daar een ticket heen naar Hanoi en terug vanaf HCMC. Of vice versa natuurlijk.
Is dat de beste optie in maanden sept. / oktober?
Heen Amsterdam -> Hanon en terug HCMC-> Amsterdam? Worden dus twee enkeltjes, die liggen helaas toch rond de 400 euro x 2.

Ga eens oriënteren via skyscanner.

[ Bericht 2% gewijzigd door Landgeld op 18-03-2014 22:41:21 ]
#ANONIEMwoensdag 19 maart 2014 @ 18:14
quote:
0s.gif Op woensdag 29 januari 2014 10:29 schreef Blik het volgende:

[..]

2/2,5 weken is wel aan de korte kant voor Vietnam. Vergis je niet in de afstanden en bijbehorende reistijden. Als je de mogelijkheid hebt om er 3.5/4 weken van te maken moet je dat zeker doen
Hebben er toch 3 weken van gemaakt :)

Heen vliegen op Hanoi, terug van HCMC. Nu inlezen, zin in!
Landgeldvrijdag 21 maart 2014 @ 09:28
quote:
1s.gif Op woensdag 19 maart 2014 18:14 schreef Funkel het volgende:

[..]

Hebben er toch 3 weken van gemaakt :)

Heen vliegen op Hanoi, terug van HCMC. Nu inlezen, zin in!
Hoe / welke tickets hebben jullie geboekt?
Landgeldvrijdag 21 maart 2014 @ 09:29
quote:
1s.gif Op donderdag 6 maart 2014 13:20 schreef Marvelous het volgende:

[..]

Ik zoek meestal via skyscanner. Afgelopen jaren betaalde ik rond de 680 euro per ticket in deze tijd, en vloog meestal met Malaysia Airlines ivm goede verbinding en de 30 kg baggage.

-EDIT-

Hierbij vloog ik wel op HCMC.
Jep. Dan zou je dus een binnenlandse retour moeten nemen om terug te komen op HCMC. (Als je van zuid naar noord reist). Weet niet of zoiets handig is?
Ener-Gvrijdag 21 maart 2014 @ 09:32
Is prima lokaal te boeken, online of in zo'n Jetstar/Vietnam airlines kantoortje. Volgens mij waren we van Saigon naar Hanoi iets van 30 euro p.p. kwijt en van Nha Thrang naar Saigon 20 euro.
Landgeldvrijdag 21 maart 2014 @ 11:23
Is het dus handiger een Retourticket te boeken vanuit Nederland naar Vietnam en dan een binnenlandse vlucht terug naar de "begin"-stad?
Blikvrijdag 21 maart 2014 @ 11:25
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 11:23 schreef Landgeld het volgende:
Is het dus handiger een Retourticket te boeken vanuit Nederland naar Vietnam en dan een binnenlandse vlucht terug naar de "begin"-stad?
Het kan vaak veel geld schelen om het op deze manier te doen.
Ener-Gvrijdag 21 maart 2014 @ 11:38
Zo hebben wij het wel gedaan, na aankomst en een Mekong Delta tourtje vanaf Saigon naar Hanoi gevlogen, vanaf Hanoi naar Hue met de trein, Hue - Hoi An per gehuurde auto met chauffeur, Hoi An - Nha Trhang met sleeper bus en van Nha Trang weer gevlogen naar Saigon.

Aanvankelijk wilden we ook aankomen in Saigon en dan weer naar Amsterdam vanaf Hanoi of vice versa, maar uiteindelijk blij dat we vanwege het slechte weer in het noorden dat niet gedaan hebben.

Ams - Saigon was met Emirates trouwens, voor rond de 650 euro per retourticket.
Blikvrijdag 21 maart 2014 @ 11:42
Overigens hebben wij gevlogen op Bangkok. Van Bangkok doorgevlogen met AirAsia naar Pnomh Penh, week Cambodja gedaan met o.a. Angkor Wat. Vervolgens over land helemaal door naar Hanoi. Van Hanoi naar Bangkok met Air Asia en zo weer terug. (totale reis was 4.5 weken)
Ener-Gvrijdag 21 maart 2014 @ 11:44
Mocht je trouwens met een sleeper bus willen, boek deze dan niet vanuit je hotel/hostel maar zorg dat je zeker weet dat je er eentje van Hahn Cafe boekt. Dat zijn de meest luxe en relaxte bussen.

Tenzij je avontuurlijk bent ingesteld, opzich ook een ervaring (maar er is een reden dat we vanaf Nha Trang weer het vliegtuig gepakt hebben naar Saigon) ;)
Landgeldzaterdag 22 maart 2014 @ 10:05
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 maart 2014 11:44 schreef Ener-G het volgende:
Mocht je trouwens met een sleeper bus willen, boek deze dan niet vanuit je hotel/hostel maar zorg dat je zeker weet dat je er eentje van Hahn Cafe boekt. Dat zijn de meest luxe en relaxte bussen.

Tenzij je avontuurlijk bent ingesteld, opzich ook een ervaring (maar er is een reden dat we vanaf Nha Trang weer het vliegtuig gepakt hebben naar Saigon) ;)
Goede tip, thanks!

Ik lees inderdaad dat je direct bij aankomst, na de tour, vanaf HCMC naar het noorden bent gevlogen (binnenlandse vlucht). En je route dus vanaf Noord naar Zuid hebt opgepakt.

http://www.vietnamairlines.com/ is volgens mij een goede binnenlandse Airline.

Is er een reden dat je de Mekong Delta tour in het begin hebt gemaakt en niet op het einde van je reis? Kan je me voorstellen dat voordat je naar het noorden vliegt even wat "rust" wilt omdat je vluchten niet altijd op elkaar aansluiten en het anders vermoeiend kan zijn.

[ Bericht 23% gewijzigd door Landgeld op 22-03-2014 10:15:15 ]
Blikzaterdag 22 maart 2014 @ 14:58
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 maart 2014 10:05 schreef Landgeld het volgende:

[..]

Goede tip, thanks!

Ik lees inderdaad dat je direct bij aankomst, na de tour, vanaf HCMC naar het noorden bent gevlogen (binnenlandse vlucht). En je route dus vanaf Noord naar Zuid hebt opgepakt.

http://www.vietnamairlines.com/ is volgens mij een goede binnenlandse Airline.

Is er een reden dat je de Mekong Delta tour in het begin hebt gemaakt en niet op het einde van je reis? Kan je me voorstellen dat voordat je naar het noorden vliegt even wat "rust" wilt omdat je vluchten niet altijd op elkaar aansluiten en het anders vermoeiend kan zijn.
Het is maar een paar uur vliegen van Hanoi naar hCMC. In Hanoi heb je juist Halong Bay waar je lekker kunt relaxen, meer dan rond de Mekong
Ener-Gzaterdag 22 maart 2014 @ 16:17
Er was niet echt een speciale reden eigenlijk. Halong bay en Sapa hebben we overgeslagen vanwege het slechte weer (koud, nat en dichte mist). Als je in de goeie periode gaat is het wel een must see.
Landgeldzaterdag 22 maart 2014 @ 16:31
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 maart 2014 16:17 schreef Ener-G het volgende:
Er was niet echt een speciale reden eigenlijk. Halong bay en Sapa hebben we overgeslagen vanwege het slechte weer (koud, nat en dichte mist). Als je in de goeie periode gaat is het wel een must see.
In welke periode ben je gegaan?

Het beste is natuurlijk als je twee enkeltjes kan boeken. AMS -> Hanoi en van HCM -> AMS.
Wat ik nu zie scheelt dit "maar" 100-125 euro. Fijner dan nog een binnenlandse vlucht als je weinig tijd hebt.
Ener-Gzaterdag 22 maart 2014 @ 17:06
Ik ben net een week terug :) in totaal 3,5 week weggeweest.
#ANONIEMzaterdag 22 maart 2014 @ 19:56
Hoe en waar kun je het beste/goedkoopste een visum voor Vietnam regelen? :)
Ener-Gzaterdag 22 maart 2014 @ 20:50
Wij hebben VOA gedaan met zo'n brief die je kan bestellen online. Is goedkoper en minder rompslomp dan rechtstreeks bij de ambassade in Den Haag. Afhalen van het visum op Saigon airport is wel een avontuur apart :P
Landgeldwoensdag 26 maart 2014 @ 13:28
-edit-

[ Bericht 98% gewijzigd door Landgeld op 28-03-2014 07:19:06 ]
#ANONIEMdonderdag 27 maart 2014 @ 07:25
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 maart 2014 20:50 schreef Ener-G het volgende:
Wij hebben VOA gedaan met zo'n brief die je kan bestellen online. Is goedkoper en minder rompslomp dan rechtstreeks bij de ambassade in Den Haag. Afhalen van het visum op Saigon airport is wel een avontuur apart :P
Heb gezocht, maar zie nergens waar je zo'n formulier kan vinden. En vertel eens over het avontuur om je visum af te halen? :)
Godtjedonderdag 27 maart 2014 @ 07:58
quote:
1s.gif Op donderdag 27 maart 2014 07:25 schreef Funkel het volgende:
rgens w
http://www.hotels-in-vietnam.com/vietnam/vietnam-visa.html
Ener-Gdonderdag 27 maart 2014 @ 08:58
quote:
1s.gif Op donderdag 27 maart 2014 07:25 schreef Funkel het volgende:

[..]

Heb gezocht, maar zie nergens waar je zo'n formulier kan vinden. En vertel eens over het avontuur om je visum af te halen? :)
Wij hebben die van ons van http://www.visumvietnam.nl/

En wat betreft het avontuur, denk aan een onbeduidend loketje ergens in een hoek op het vliegveld, waar 200 man (als je pech hebt en je niet doorloopt na het uitstappen van een groot vliegtuig nog meer) staat te wachten op hun visa en paspoort (die moet je bij het loket afgeven) totdat er door een vaag luidsprekertje door een vietnamese dame hun namen worden gemompeld. Altijd spannend :P
zatoichidonderdag 27 maart 2014 @ 13:22
Met een visum op zak kan het nog spannender. Ik werd uit de rij gehaald omdat ze het visum niet herkennen ofzo.

Komt er zo'n militair met geweer je halen en neemt je mee naar zijn die collega's waarna ze met zijn vieren druk staan te discussiëren erover.

Achteraf was dat natuurlijk heel vietnamees en waren ze waarschijnlijk aan elkaar de stempel aan het laten zien maar na 24 uur niet slapen en voor het eerst in Vietnam was ik behoorlijk zenuwachtig.
Landgeldvrijdag 28 maart 2014 @ 07:20
In augustus zijn twee enkeltjes naar en vanaf Vietnam "maar" 110 euro pp duurder als één retourtje + binnenlandse vlucht. Volgens mij ideaal als je van Noord naar Zuid wilt reizen, zonder binnenlandse vlucht naar je vertrekpunt.

Voor dit geld lijkt het me niet de moeite om binnenlands te vliegen met alle eventuele vertragingen en wachttijden van dien.

Of zie ik iets over het hoofd? :)
Queensvrijdag 28 maart 2014 @ 10:07
Zo, 'even' de hele reeks doorgelezen! Zin!

Ik ga over een maand 3,5 week naar Vietnam, vd week alvast retourtje Bangkok geboekt (¤499 met KLM!).
We willen op de terugweg daar nog 1 nachtje op Khao San road chillen :P, vandaar deze constructie.

Het plan is om van Hanoi naar Saigon te reizen en om alle standaard hoogtepunten te doen, globaal:

- Hanoi
- Sapa
- Halong Bay
- Hoi An
- Nha Trang
- Dalat
- Saigon (Mekong Delta)

We moeten nog even uitpuzzelen hoeveel dagen we ongeveer per plek kunnen/willen blijven.
We hebben wel ervaring met rondreizen (Thailand, USA, Australië) en we hebben ook genoeg budget dus wat dat betreft zou het helemaal goed moeten komen. Maar natuurlijk zijn alle tips en ervaringen meer dan welkom!

Is het bijvoorbeeld aan te raden om ergens nog een binnenlandse vlucht te pakken?

Alvast bedankt!
Godtjevrijdag 28 maart 2014 @ 10:09
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 maart 2014 10:07 schreef Queens het volgende:

Is het bijvoorbeeld aan te raden om ergens nog een binnenlandse vlucht te pakken?

Alvast bedankt!
- Hanoi
- Hoi An

Dat is een aardig stuk met de bus. 18 uur?

15 uur lees ik net ergens maar dat is alsnog vrij lang in een krappe sleeperbus. En 14 uur is volgens mij sportief gerekend.

Je kan de trein naar danang nemen of vliegen en dan taxi naar Hoi An
Ener-Gvrijdag 28 maart 2014 @ 10:31
De trein is best te doen. Sleeper bus alleen als je avontuurlijk bent ingesteld :P Van Hoi An naar Nha Trang wilden we eigenlijk treinen, maar die zat al vol (2 dagen vantevoren). Dus dan maar de bus. Van Nha Trang naar Saigon mede door die helletocht naar Nha Trang maar gewoon het vliegtuig gepakt. Uurtje vliegen met Jetstar, voor 20 euro ofzo.
Queensvrijdag 28 maart 2014 @ 11:27
Aha, ik had inderdaad nog helemaal niet naar de afstanden gekeken...van Hanoi naar Danang vliegen lijkt me dan wel raadzaam. Danang zelf was niet echt een aanrader als je een krap schema hebt toch?

En mijn vriend twijfelt nu of we toch niet beter in het zuiden kunnen beginnen.
Ik had aan de hand van dit topic besloten dat van noord naar zuid handiger was maar ik weet eigenlijk niet meer waarom ( :') ). Lekker relaxed beginnen met Halong Bay en Sapa dacht ik geloof ik...

Welke route hebben jullie genomen en waarom? De twijfel slaat toe!
Den_Haagvrijdag 28 maart 2014 @ 15:13
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 maart 2014 10:09 schreef Godtje het volgende:

[..]

- Hanoi
- Hoi An

Dat is een aardig stuk met de bus. 18 uur?

15 uur lees ik net ergens maar dat is alsnog vrij lang in een krappe sleeperbus. En 14 uur is volgens mij sportief gerekend.

Je kan de trein naar danang nemen of vliegen en dan taxi naar Hoi An
Van Hanoi naar Hue is ook prima. 60 dollar business class.
Godtjevrijdag 28 maart 2014 @ 15:18
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 maart 2014 11:27 schreef Queens het volgende:
Aha, ik had inderdaad nog helemaal niet naar de afstanden gekeken...van Hanoi naar Danang vliegen lijkt me dan wel raadzaam. Danang zelf was niet echt een aanrader als je een krap schema hebt toch?

En mijn vriend twijfelt nu of we toch niet beter in het zuiden kunnen beginnen.
Ik had aan de hand van dit topic besloten dat van noord naar zuid handiger was maar ik weet eigenlijk niet meer waarom ( :') ). Lekker relaxed beginnen met Halong Bay en Sapa dacht ik geloof ik...

Welke route hebben jullie genomen en waarom? De twijfel slaat toe!
Noord - zuid gedaan. Voorkeur.... niet echt. Zuiden is minder leuk naar mijn idee. Dus.... Eindigen met het beste in noord?

Danang is idd niet moeite waard maar heel dichtbij Hoi An. Je kan gewoon op scooter/ taxi heen en weer
Landgeldmaandag 31 maart 2014 @ 21:02
Heeft iemand nog een goede tip om de maat-kleding "thuis" te krijgen?

Als je start in Hanoi lijkt het me een lastig klusje om je reis 2-3 maatpakken in een back-pack mee te nemen :')
pahlawanmaandag 31 maart 2014 @ 21:25
ze kunnen het gewoon voor je verzenden
kalinhosmaandag 31 maart 2014 @ 21:49
Je hebt daar ook gewoon postbode's en postkantoren inderdaad. Volgens mij kan je kiezen uit over land, over water of door de lucht.

Ik dacht leuk wat shirtjes, simpele souvernirtjes etc en 2 paar schoenen voor de zomer naar huis te sturen. Ik stuurde ze op op 7 juli 2012, op 9 oktober 2012 kwamen de zwembroeken thuis aan :')
Landgelddinsdag 1 april 2014 @ 07:14
quote:
0s.gif Op maandag 31 maart 2014 21:25 schreef pahlawan het volgende:
ze kunnen het gewoon voor je verzenden
Slagingskans zal wat lager zijn ;)
Hoeveel dagen is het leuk en goed om in Hanoi door te brengen op een reis van 3 weken? Zelf heb ik 2 tot 3 dagen in gedachte.
Queensdinsdag 1 april 2014 @ 12:58
Iemand enig idee of je met een enkeltje vliegen vanuit Bangkok zonder problemen het land in komt?
Ik was namelijk niet van plan om mijn terugreis al van tevoren vast te leggen.

Ik heb er zelf nooit problemen mee gehad maar op de site van Kilroy lees ik dat blijkbaar veel landen dat niet toestaan.

Daarnaast vallen de goedkope vluchten vanaf BKK naar Hanoi een beetje tegen, ik had eerder in het topic gelezen dat het een paar tientjes zou kosten maar ik vind niks onder ¤111 (Qatar Airways). Ook geen vetpot natuurlijk maar toch aanzienlijk duurder.
buishuisdinsdag 1 april 2014 @ 18:54
quote:
0s.gif Op maandag 31 maart 2014 21:02 schreef Landgeld het volgende:
Heeft iemand nog een goede tip om de maat-kleding "thuis" te krijgen?

Als je start in Hanoi lijkt het me een lastig klusje om je reis 2-3 maatpakken in een back-pack mee te nemen :')
Ik heb thuis een maatpak liggen wat ik heb laten maken in Hoi An. Zo'n beetje alle kleermakers hebben schriftjes met ervaringen van klanten (vaak ook gewoon in het Nederlands). Na 2 weken was het pak al netjes thuis terwijl ik nog op vakantie was :)
Ener-Gdinsdag 1 april 2014 @ 18:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 april 2014 12:58 schreef Queens het volgende:
Iemand enig idee of je met een enkeltje vliegen vanuit Bangkok zonder problemen het land in komt?
Ik was namelijk niet van plan om mijn terugreis al van tevoren vast te leggen.

Ik heb er zelf nooit problemen mee gehad maar op de site van Kilroy lees ik dat blijkbaar veel landen dat niet toestaan.

Daarnaast vallen de goedkope vluchten vanaf BKK naar Hanoi een beetje tegen, ik had eerder in het topic gelezen dat het een paar tientjes zou kosten maar ik vind niks onder ¤111 (Qatar Airways). Ook geen vetpot natuurlijk maar toch aanzienlijk duurder.
Nope, als je landt op o.a. Hanoi en niet al een visum hebt voor Vietnam kun je in principe wel visa on arrival doen, maar dat moet met een visa approval letter, en die moet je ruim van tevoren aanvragen.
kalinhosdinsdag 1 april 2014 @ 21:24
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 april 2014 12:58 schreef Queens het volgende:
Iemand enig idee of je met een enkeltje vliegen vanuit Bangkok zonder problemen het land in komt?
Ik was namelijk niet van plan om mijn terugreis al van tevoren vast te leggen.

Ik heb er zelf nooit problemen mee gehad maar op de site van Kilroy lees ik dat blijkbaar veel landen dat niet toestaan.

Daarnaast vallen de goedkope vluchten vanaf BKK naar Hanoi een beetje tegen, ik had eerder in het topic gelezen dat het een paar tientjes zou kosten maar ik vind niks onder ¤111 (Qatar Airways). Ook geen vetpot natuurlijk maar toch aanzienlijk duurder.
Officieel moet je iets hebben geloof ik ja. Ik zelf had ook alleen een enkeltje. Ik denk dat het tegenwoordig wel meevalt.
Ener-Gwoensdag 2 april 2014 @ 11:34
Als je de approval letter niet kan tonen bij het boarden van je vlucht of het passeren van de douane op Bangkok kom je het vliegtuig niet eens in. Ik weet niet hoe lang geleden het is dat je bent geweest, maar het schijnt behoorlijk aangescherpt te zijn tov. vroeger.
Apekoekvrijdag 4 april 2014 @ 13:27
Vanuit Ho Chi minh, waar zijn de betere plekken vlakbij aan de kust? Iets dat wel enigszins veilig en gemakkelijk voor toeristen is. (maar ook mooi strand natuurlijk!) Ben aan het oriënteren voor een 2 weekse vakantie die kant op.
zatoichivrijdag 4 april 2014 @ 14:39
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 13:27 schreef Apekoek het volgende:
Vanuit Ho Chi minh, waar zijn de betere plekken vlakbij aan de kust? Iets dat wel enigszins veilig en gemakkelijk voor toeristen is. (maar ook mooi strand natuurlijk!) Ben aan het oriënteren voor een 2 weekse vakantie die kant op.
Ik zat in Mui Né en vond dat prima; hotel zorgde voor vervoer vanuit Ho Chi Minh, dus dat was prima. Ik zat hier:

http://www.miamuine.com/

Super relaxed!
Apekoekzondag 6 april 2014 @ 12:29
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 april 2014 14:39 schreef zatoichi het volgende:

[..]

Ik zat in Mui Né en vond dat prima; hotel zorgde voor vervoer vanuit Ho Chi Minh, dus dat was prima. Ik zat hier:

http://www.miamuine.com/

Super relaxed!
Nice!

Hoe kom je daar makkelijk vanuit ho chi minh?

En is het echt veilig, vietnam?
rene90zondag 6 april 2014 @ 12:32
quote:
1s.gif Op zondag 6 april 2014 12:29 schreef Apekoek het volgende:
En is het echt veilig, vietnam?
Ja.
zatoichizondag 6 april 2014 @ 13:23
quote:
1s.gif Op zondag 6 april 2014 12:29 schreef Apekoek het volgende:

[..]

Nice!

Hoe kom je daar makkelijk vanuit ho chi minh?

En is het echt veilig, vietnam?
Hotel regelde vervoer. Die pikken je gewoon op vanwaar je vandaan komt en rijdt je er in twee uur naartoe.
Apekoekzondag 6 april 2014 @ 17:32
quote:
0s.gif Op zondag 6 april 2014 12:32 schreef rene90 het volgende:

[..]

Ja.
verklaar u nader, overweeg vietnam echt tov japan. Mede omdat het leven daar goedkoper is en dat het meer tropisch is.
zatoichizondag 6 april 2014 @ 17:37
quote:
1s.gif Op zondag 6 april 2014 17:32 schreef Apekoek het volgende:

[..]

verklaar u nader, overweeg vietnam echt tov japan. Mede omdat het leven daar goedkoper is en dat het meer tropisch is.
Dat hangt er vooral vanaf wanneer je gaat; Ik ben in Japan geweest in augustus en september en dat voelde echt wel tropisch... Overigens vond ik het leven daar echt niet heel duur; Japan heeft een cultuur waar buiten de deur eten gemeengoed is, daardoor betaal je relatief weinig voor eten en drinken.

Aan de andere kant vind ik het moeilijk om in te schatten. Mijn reis naar Japan heb ik geboekt via een reisbureau en had dus vrijwel alle kosten op eten na al betaald in een som. Vietnam heb ik helemaal zelf geboekt, maar ook dat was niet altijd goedkoop. Vietnam was daarentegen weer mijn huwelijksreis, dus heb ik daar vooral gebruik gemaakt van relatief luxe hotels en uitstapjes...
rene90zondag 6 april 2014 @ 18:11
quote:
1s.gif Op zondag 6 april 2014 17:32 schreef Apekoek het volgende:

[..]

verklaar u nader, overweeg vietnam echt tov japan. Mede omdat het leven daar goedkoper is en dat het meer tropisch is.
Nouja, ik heb in HCMC iets van 2/2.5 maand 'gewoond'. Ik had een huisje in district 8 waar nooit toeristen kwamen. Ik heb me daar nooit onveilig gevoeld, op welk tijdstip dan ook. Ook vaak genoeg zelfstandig gewoon naar binnen wijken gegaan (om een Vietnamees rijbewijs te regelelen) en allemaal vriendelijk.

Er zullen vast wel gebieden zijn die minder oké zijn, maar die heb je in Nederland ook. Ik heb op de motor een stuk gereisd ook en nooit gezeik mee gehad. Van Vietnam naar Cambodja en terug.
Apekoekmaandag 7 april 2014 @ 10:28
quote:
1s.gif Op zondag 6 april 2014 13:23 schreef zatoichi het volgende:

[..]

Hotel regelde vervoer. Die pikken je gewoon op vanwaar je vandaan komt en rijdt je er in twee uur naartoe.
Ok, maar trein kan ook zie ik? Niet elk hotel zal het aanbieden denk ik zo.

En verder wil ik eigenlijk ook snorkelen, maar dat kan niet in Mui ne?
rene90maandag 7 april 2014 @ 10:35
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 10:28 schreef Apekoek het volgende:
En verder wil ik eigenlijk ook snorkelen, maar dat kan niet in Mui ne?
Volgens mij is Mui Ne zelf daar niet echt geschikt voor nee, je zal vast wel wat tourtjes hebben waarbij je eerst een stuk moet rijden en je dan op een plek komt. Maar in hoeverre wil je jouw reis al helemaal vast spijkeren? Je zal merken dat Vietnam een heel 'makkelijk' land is qua reizen en je eigenlijk alles wel daar simpel kan uitzoeken. Genoeg opties om te reizen (bussen gaan sowieso overal naar toe, ook gewoon wat luxere bussen) en onderweg wordt je vanzelf duidelijk wat er allemaal te doen is.

Mijn advies dus om niet teveel nu al te willen plannen tenzij je maar echt een paar weken hebt. Kijk gewoon welke plekken je bevallen als je daar bent en waar je op dat moment zin in hebt ;)
Apekoekmaandag 7 april 2014 @ 10:42
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 10:35 schreef rene90 het volgende:

[..]

Volgens mij is Mui Ne zelf daar niet echt geschikt voor nee, je zal vast wel wat tourtjes hebben waarbij je eerst een stuk moet rijden en je dan op een plek komt. Maar in hoeverre wil je jouw reis al helemaal vast spijkeren? Je zal merken dat Vietnam een heel 'makkelijk' land is qua reizen en je eigenlijk alles wel daar simpel kan uitzoeken. Genoeg opties om te reizen (bussen gaan sowieso overal naar toe, ook gewoon wat luxere bussen) en onderweg wordt je vanzelf duidelijk wat er allemaal te doen is.

Mijn advies dus om niet teveel nu al te willen plannen tenzij je maar echt een paar weken hebt. Kijk gewoon welke plekken je bevallen als je daar bent en waar je op dat moment zin in hebt ;)
Het gaat om een 2 weekse vakantie, dus wil inderdaad wel een beetje plannen.

Ik wil Ho Chi Minh zien voor een aantal dagen en dan lekker chillen bij het strand voor een week. Zoek daarom een secundaire uitvalsbasis voor de 2e week.

Dus heb je tips voor een strand/dorp dat fijn is met snorkel mogelijkheden?
rene90maandag 7 april 2014 @ 10:47
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 10:42 schreef Apekoek het volgende:

[..]

Het gaat om een 2 weekse vakantie, dus wil inderdaad wel een beetje plannen.

Ik wil Ho Chi Minh zien voor een aantal dagen en dan lekker chillen bij het strand voor een week. Zoek daarom een secundaire uitvalsbasis voor de 2e week.

Dus heb je tips voor een strand/dorp dat fijn is met snorkel mogelijkheden?
Zonde eigenlijk, beetje strand chillen als je zoveel meer in Vietnam kan doen / zien. Wat betreft een mooie locatie voor jouw vraag heb je Phu Quoc eiland, ligt onder HCMC en dat zijn gewoon mooie zand stranden, duiken en snorkelen is ook een optie.
Je kan er komen met de bus/boot, of rechtstreeks vliegen.
Apekoekmaandag 7 april 2014 @ 10:56
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 10:47 schreef rene90 het volgende:

[..]

Zonde eigenlijk, beetje strand chillen als je zoveel meer in Vietnam kan doen / zien. Wat betreft een mooie locatie voor jouw vraag heb je Phu Quoc eiland, ligt onder HCMC en dat zijn gewoon mooie zand stranden, duiken en snorkelen is ook een optie.
Je kan er komen met de bus/boot, of rechtstreeks vliegen.
Daar wordt lariam wegens malaria aanbevolen. Heeft dus niet mijn voorkeur, liever aan de kust.
Apekoekmaandag 7 april 2014 @ 10:58
Tja en in 2 weken, wil ik wat kunnen zien en kunnen chillen aan het strand. Lijkt mij een perfecte verhouding. Om meer te zien van het land zou je al minimaal een maand rond moeten trekken. Helaas heb ik niet zoveel aansluitend vakantie.
rene90maandag 7 april 2014 @ 11:03
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 10:58 schreef Apekoek het volgende:
Tja en in 2 weken, wil ik wat kunnen zien en kunnen chillen aan het strand. Lijkt mij een perfecte verhouding. Om meer te zien van het land zou je al minimaal een maand rond moeten trekken. Helaas heb ik niet zoveel aansluitend vakantie.
Nha Trang al bekeken? Ligt op 8 uur rijden van HCMC dus is nog prima te doen, is wat meer gericht op snorkelen / duiken ook.
Apekoekmaandag 7 april 2014 @ 13:15
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 11:03 schreef rene90 het volgende:

[..]

Nha Trang al bekeken? Ligt op 8 uur rijden van HCMC dus is nog prima te doen, is wat meer gericht op snorkelen / duiken ook.
Kan ook idd, of 45 euro retour met vliegtuigje.

Is het strand daar wel zo mooi als Mui ne?

En kun je je vinden achter mijn besluit om zo de 2 weken in te vullen? Een week vertoeven in/om Ho chi minh en daarna een kleine week aan een badplaats?

Of heb je tips ideeën om het anders te doen?
rene90maandag 7 april 2014 @ 13:31
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 13:15 schreef Apekoek het volgende:

Is het strand daar wel zo mooi als Mui ne?
Ik heb geen idee of het strand daar even mooi is als in Mui Ne, het is beide een strand plek dus het zal allebei wel prima zijn.
En het is jouw besluit, dus of ik me daar in kan vinden doet er verder niet toe. Maar op de vraag of ik het anders zou doen is het natuurlijk ja, voor strand hangen kan je ook naar andere plekken toe en wat dat betreft zou ik zelf meer van het land willen zien als je daar dan ook bent. Je kan ook in de zomer naar Bloemendaal ~O>

Saigon zien, Hanoi zien, misschien een tripje naar Halong Bay waar je ook wat strand / zwemmen / snorkelen kan doen.
Ener-Gmaandag 7 april 2014 @ 13:31
Nha Thrang zelf vond ik niet heel erg bijzonder, maar meer omdat het inmiddels verneukt is tot een Russisch Benidorm :P Restaurants met menukaarten in het Vietnamees en in het Russisch enzo dat werk. Heel erg toeristisch, restaurants in de grootste straten en aan het strand zijn relatief duur (voor europese/nl begrippen nog steeds goedkoop) en de kwaliteit wisselt nogal. De Russen zelf zijn meestal wel herkenbaar door hun slechte kledingkeuze dan wel ex-commando bierbuik uiterlijk en dito lomp gedrag. :P

Je kan er wel prima duik/snorkel/fiets tourtjes boeken, 's ochtends voor 12 uur is het een kwartiertje of 3 varen naar de snorkel/duiksite. Als je in Nha Trang zit boek je duiktoer dan bij Vietnam Active, een van de betere kantoortjes. Eigenaar is Jens, een geemigreerde Duitser. Super aardige gast. Die regelt boten waar je met max 15 man op zit en goeie spullen ipv de grote gammele schepen waar je soms met 40 man op wordt gepropt.
rene90maandag 7 april 2014 @ 13:53
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 13:31 schreef Ener-G het volgende:
Nha Thrang zelf vond ik niet heel erg bijzonder, maar meer omdat het inmiddels verneukt is tot een Russisch Benidorm
Je hebt toch ook zo'n ander stadje waar je eigenlijk alleen maar toeristen hebt zitten, ben de naam even kwijt maar het was wat meer naar het binnenland (omdat het daar wat koeler was en je 'normaal (friet)' eten had) :')
Ener-Gmaandag 7 april 2014 @ 14:00
Hoi An? Het centrum was iig net Volendam op zaterdag, incl. Disneymuziek uit speakers op straat, en verder helemaal volgestampt met kleding/tassen/art shops en restaurants.
Apekoekmaandag 7 april 2014 @ 14:15
quote:
0s.gif Op maandag 7 april 2014 13:31 schreef rene90 het volgende:

[..]

Ik heb geen idee of het strand daar even mooi is als in Mui Ne, het is beide een strand plek dus het zal allebei wel prima zijn.
En het is jouw besluit, dus of ik me daar in kan vinden doet er verder niet toe. Maar op de vraag of ik het anders zou doen is het natuurlijk ja, voor strand hangen kan je ook naar andere plekken toe en wat dat betreft zou ik zelf meer van het land willen zien als je daar dan ook bent. Je kan ook in de zomer naar Bloemendaal ~O>

Saigon zien, Hanoi zien, misschien een tripje naar Halong Bay waar je ook wat strand / zwemmen / snorkelen kan doen.
In 2 weken ho chi minh, ha noi en ha long bay aandoen lijkt mij leuk, maar ook wel te veel van het goede. Een vakantie moet ook zijn om te genieten cq rust te kunnen hebben. En Bloemendaal vind ik een kul vergelijking, ik vind een dergelijke zon en strand niet met NL te vergelijken, ik haal geen plezier uit het NLse strand.

Zou een combinatie van Ha Noi en Ha long bay alleen dan niet een betere optie voor mij zijn dan Ho chi minh en Mui ne/Nha trang? Wat is dan meer een beleving?
Ener-Gmaandag 7 april 2014 @ 15:51
Ha Noi en Ha Long bay, mits je in de juiste periode gaat (vanwege het weer).

Ik vond zelf Saigon/HCM minder leuk dan Hanoi in ieder geval.
Saigon was naar mijn beleving alleen maar druk, warm en smerig, zoals elke andere aziatische hoofdstad.
Hanoi is wat kleiner, (maar bijna net zo druk), en heeft wat authentiekere wijkjes en straatjes.

Ha Long Bay lijkt me ook veeel mooier dan Mui ne/Nha trang trouwens.
Apekoekmaandag 7 april 2014 @ 19:45
Zijn er verder nog plekjes waar je in een typerend strand hutje kan overnachten?
Apekoekdinsdag 8 april 2014 @ 18:48
Op aanraden van jullie en zoover gaan we toch voor Hanoi, aangezien we 2,5 week gaan slaan we dan ho chi minh over. Het gaat om juli trouwens.

Wel zoek ik nog steeds een badplaats waar zowel cultuur als lekker chillen aan het strand samen komen.
Apekoekdinsdag 8 april 2014 @ 19:25
En hoe komen jullie aan een visum?
Miezziejwoensdag 9 april 2014 @ 08:15
Ik vind HCMC juist leuker dan Hanoi, maar wellicht komt dat omdat ik met zuid-vietnamezen omga... :P

Ik had mijn visum gehaald bij de ambassade in Den Haag.
Er zijn ook andere mogelijkheden (visa on arrival, via visumbureau etc). Google "visum vietnam" en je vindt een heleboel... :P
rene90woensdag 9 april 2014 @ 08:25
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 april 2014 18:48 schreef Apekoek het volgende:
Op aanraden van jullie en zoover gaan we toch voor Hanoi, aangezien we 2,5 week gaan slaan we dan ho chi minh over. Het gaat om juli trouwens.

Wel zoek ik nog steeds een badplaats waar zowel cultuur als lekker chillen aan het strand samen komen.
Koop anders een lonely planet, staat vrijwel alles in en ook over alle plekken.
#ANONIEMzondag 4 mei 2014 @ 17:23
Hoe zit het met geld opnemen in Vietnam? Kan dat gewoon? Heb een pinpas (uiteraard) en een creditcard van Mastercard.

En is de Mekongdelta als dagtrip vanuit Ho Chi Minh-stad te doen? Ho Chi Minh-stad is namelijk onze eindbestemming en vind het wel fijn om dan een aantal nachten in één hotel te verblijven.

Ook willen we eigenlijk persé naar Angkor Wat in Cambodja. Heb gehoord dat hier ook trips vanuit Ho Chi Minh-stad heengaan. Iemand ervaringen hiermee?
pahlawanzondag 4 mei 2014 @ 17:37
quote:
0s.gif Op woensdag 9 april 2014 08:25 schreef rene90 het volgende:

[..]

Koop anders een lonely planet, staat vrijwel alles in en ook over alle plekken.
Hoi an?
Apekoekvrijdag 13 juni 2014 @ 10:21
quote:
0s.gif Op zondag 4 mei 2014 17:23 schreef Funkel het volgende:
Hoe zit het met geld opnemen in Vietnam? Kan dat gewoon? Heb een pinpas (uiteraard) en een creditcard van Mastercard.

En is de Mekongdelta als dagtrip vanuit Ho Chi Minh-stad te doen? Ho Chi Minh-stad is namelijk onze eindbestemming en vind het wel fijn om dan een aantal nachten in één hotel te verblijven.

Ook willen we eigenlijk persé naar Angkor Wat in Cambodja. Heb gehoord dat hier ook trips vanuit Ho Chi Minh-stad heengaan. Iemand ervaringen hiermee?
quote:
0s.gif Op zondag 4 mei 2014 17:23 schreef Funkel het volgende:
Hoe zit het met geld opnemen in Vietnam? Kan dat gewoon? Heb een pinpas (uiteraard) en een creditcard van Mastercard.

En is de Mekongdelta als dagtrip vanuit Ho Chi Minh-stad te doen? Ho Chi Minh-stad is namelijk onze eindbestemming en vind het wel fijn om dan een aantal nachten in één hotel te verblijven.

Ook willen we eigenlijk persé naar Angkor Wat in Cambodja. Heb gehoord dat hier ook trips vanuit Ho Chi Minh-stad heengaan. Iemand ervaringen hiermee?
quote:
0s.gif Op zondag 4 mei 2014 17:23 schreef Funkel het volgende:
Hoe zit het met geld opnemen in Vietnam? Kan dat gewoon? Heb een pinpas (uiteraard) en een creditcard van Mastercard.

En is de Mekongdelta als dagtrip vanuit Ho Chi Minh-stad te doen? Ho Chi Minh-stad is namelijk onze eindbestemming en vind het wel fijn om dan een aantal nachten in één hotel te verblijven.

Ook willen we eigenlijk persé naar Angkor Wat in Cambodja. Heb gehoord dat hier ook trips vanuit Ho Chi Minh-stad heengaan. Iemand ervaringen hiermee?
quote:
0s.gif Op zondag 4 mei 2014 17:23 schreef Funkel het volgende:
Hoe zit het met geld opnemen in Vietnam? Kan dat gewoon? Heb een pinpas (uiteraard) en een creditcard van Mastercard.

En is de Mekongdelta als dagtrip vanuit Ho Chi Minh-stad te doen? Ho Chi Minh-stad is namelijk onze eindbestemming en vind het wel fijn om dan een aantal nachten in één hotel te verblijven.

Ook willen we eigenlijk persé naar Angkor Wat in Cambodja. Heb gehoord dat hier ook trips vanuit Ho Chi Minh-stad heengaan. Iemand ervaringen hiermee?
Yes ik ga ook binnenkort. Trip van Hanoi --> Hoi an --> Ho chi minh zin in!

En inderdaad ik wil ook een dag trip Mekongdelta doen, kan dat in een dag? Wordt dat aangeboden?

Verder leek Angkor mij ook nog wel wat, maarja dan moet je weer een extra visum aanvragen. Daar echt geen zin en geld voor...of kan dat ook zonder?
SimtekF1vrijdag 13 juni 2014 @ 13:39
Je kan gewoon overal pinnen en Angkor mag je niet overslaan als je zo dicht in de buurt zit.
SimtekF1vrijdag 13 juni 2014 @ 13:43
quote:
0s.gif Op woensdag 9 april 2014 08:15 schreef Miezziej het volgende:
Ik vind HCMC juist leuker dan Hanoi, maar wellicht komt dat omdat ik met zuid-vietnamezen omga... :P

Ik had mijn visum gehaald bij de ambassade in Den Haag.
Er zijn ook andere mogelijkheden (visa on arrival, via visumbureau etc). Google "visum vietnam" en je vindt een heleboel... :P
Vond HCMC ook leuker.
Hoe verder naar het noorden we gingen hoe minder het werd vond ik zelf.

Visum hebben wij in Cambodja geregeld, was een stuk goedkoper dan in NL.
Blikvrijdag 13 juni 2014 @ 13:46
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 juni 2014 13:39 schreef SimtekF1 het volgende:
Je kan gewoon overal pinnen en Angkor mag je niet overslaan als je zo dicht in de buurt zit.
Is alleen wel een lang tripje vanuit HCMC, maar ben het met je eens. Moet je doen.

Ik vond Hanoi wel leuker, maar het was niet uit te houden qua warmte :D. Ik was ook enorm fan van Halong Bay en Sapa, dus dat zal ook wel mee hebben gespeeld. En HOi An O+
SimtekF1vrijdag 13 juni 2014 @ 13:49
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 juni 2014 13:46 schreef Blik het volgende:

[..]

Is alleen wel een lang tripje vanuit HCMC, maar ben het met je eens. Moet je doen.

Ik vond Hanoi wel leuker, maar het was niet uit te houden qua warmte :D. Ik was ook enorm fan van Halong Bay en Sapa, dus dat zal ook wel mee hebben gespeeld. En HOi An O+
Ik zei dicht in de buurt maar bedenk me net dat het helemaal niet zo dicht in de buurt is idd haha.
Zou er gewoon een week of 2 Cambodja aan vast plakken. :)
Blikvrijdag 13 juni 2014 @ 13:49
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 juni 2014 13:49 schreef SimtekF1 het volgende:

[..]

Ik zei dicht in de buurt maar bedenk me net dat het helemaal niet zo dicht in de buurt is idd haha.
Zou er gewoon een week of 2 Cambodja aan vast plakken. :)
Ik heb inderdaad eerst week Cambodja gedaan en daarna 3.5 weken Vietnam.
Apekoekvrijdag 13 juni 2014 @ 14:46
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 juni 2014 13:39 schreef SimtekF1 het volgende:
Je kan gewoon overal pinnen en Angkor mag je niet overslaan als je zo dicht in de buurt zit.
Behalve visum dan zeker ook malaria pillen nodig? Wegens gezondheid redenen kunnen die niet geslikt worden.
Blikvrijdag 13 juni 2014 @ 14:56
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 juni 2014 14:46 schreef Apekoek het volgende:

[..]

Behalve visum dan zeker ook malaria pillen nodig? Wegens gezondheid redenen kunnen die niet geslikt worden.
ja, in principe wel. Maar het kan ook niet heel veel kwaad als je ze niet slikt, wees gewoon op de hoogte van de kenmerken van malaria. Mocht er iets zijn kun je altijd nog naar een kliniek. Als jij je gewoon insmeert met DEET is de kans op malaria echt heel klein
Marvelousvrijdag 13 juni 2014 @ 15:56
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 juni 2014 10:21 schreef Apekoek het volgende:

[..]

[..]

[..]

[..]

Yes ik ga ook binnenkort. Trip van Hanoi --> Hoi an --> Ho chi minh zin in!

En inderdaad ik wil ook een dag trip Mekongdelta doen, kan dat in een dag? Wordt dat aangeboden?

Verder leek Angkor mij ook nog wel wat, maarja dan moet je weer een extra visum aanvragen. Daar echt geen zin en geld voor...of kan dat ook zonder?
Je zit al ruim 6 uur in de bus als je naar het zuiden wil vanaf hcmc, maar als je wat dagen over hebt kan je ook naar het eiland Phu Quoc. Leuk voor als je het alleen op de wereld gevoel wil hebben op een wit strand met blauw water! Phu Quoc is namelijk erg groot met weinig mensen, wel genoeg toerisme om het aantrekkelijk te houden.

-edit-

Vliegticket hcmc->Rach Gia kost geen drol, en de boot vanaf daar naar het eiland is supersnel (115km, met 55km/h. Best een leuke trip!)
kalinhosvrijdag 13 juni 2014 @ 16:06
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 juni 2014 10:21 schreef Apekoek het volgende:

[..]

[..]

[..]

[..]

Yes ik ga ook binnenkort. Trip van Hanoi --> Hoi an --> Ho chi minh zin in!

En inderdaad ik wil ook een dag trip Mekongdelta doen, kan dat in een dag? Wordt dat aangeboden?

Verder leek Angkor mij ook nog wel wat, maarja dan moet je weer een extra visum aanvragen. Daar echt geen zin en geld voor...of kan dat ook zonder?
Mekongdelta in 1 dag wordt overal aangeboden. Is, vind ik persoonlijk, ook meer dan genoeg.

Ik zelf had een 3 daagse trip geboekt, in al mijn enthousiasme. Toen zei die 'reisleider' op dag 1: Jongens ,morgen gaan we er om 05.30 uit. Toen ben ik eens gaan rekenen en die zelfde avond was het Portugal - Nederland (Ek 2012). wedstrijd 01.45, 3.30 klaar....deze jongen gaat niet 5.30 zijn bed uit. Zo bijzonder vond ik het uiteindelijk ook niet en ben aan het eind vd dag gewoon met een 1dags-groep-bus mee terug naar HCM gegaan.
Apekoekzondag 15 juni 2014 @ 19:10
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 juni 2014 16:06 schreef kalinhos het volgende:

[..]

Mekongdelta in 1 dag wordt overal aangeboden. Is, vind ik persoonlijk, ook meer dan genoeg.

Ik zelf had een 3 daagse trip geboekt, in al mijn enthousiasme. Toen zei die 'reisleider' op dag 1: Jongens ,morgen gaan we er om 05.30 uit. Toen ben ik eens gaan rekenen en die zelfde avond was het Portugal - Nederland (Ek 2012). wedstrijd 01.45, 3.30 klaar....deze jongen gaat niet 5.30 zijn bed uit. Zo bijzonder vond ik het uiteindelijk ook niet en ben aan het eind vd dag gewoon met een 1dags-groep-bus mee terug naar HCM gegaan.
Heb nog een tip nodig, in zelfde strekking waar jij het over hebt!

Nederlandse bar/cafe in Hanoi, is er zoiets? Besef me dat ik met de finale van het WK in hanoi ben, tja kans dan NL finale bereikt is klein maar je weet nooit na vrijdag.
buzz1291zondag 15 juni 2014 @ 19:16
quote:
1s.gif Op zondag 15 juni 2014 19:10 schreef Apekoek het volgende:

[..]

Heb nog een tip nodig, in zelfde strekking waar jij het over hebt!

Nederlandse bar/cafe in Hanoi, is er zoiets? Besef me dat ik met de finale van het WK in hanoi ben, tja kans dan NL finale bereikt is klein maar je weet nooit na vrijdag.
Wanneer je vanaf de Hang Kien vijver noordoostelijk de Pho Hang Bé inloopt zie je vanzelf aan de rechterkant een engelse sportsbar die gegarandeerd iedere wedstrijd op grote schermen zal vertonen.
kalinhoszondag 15 juni 2014 @ 20:11
Elke gelegenheid waar je drinken kan halen is er altijd wel een scherm, of een scherm wat buitengezet wordt :7 Nederland-Portugal 2 jaar terug

5yu7mq.jpg
Apekoekzondag 15 juni 2014 @ 20:18
quote:
1s.gif Op zondag 15 juni 2014 19:16 schreef buzz1291 het volgende:

[..]

Wanneer je vanaf de Hang Kien vijver noordoostelijk de Pho Hang Bé inloopt zie je vanzelf aan de rechterkant een engelse sportsbar die gegarandeerd iedere wedstrijd op grote schermen zal vertonen.
Cool! Ook wanneer finale om 2u snachts is? ;)

Begreep dat in Hanoi nachtleven normaal niet lang door gaat.
Apekoekzondag 15 juni 2014 @ 20:18
quote:
0s.gif Op zondag 15 juni 2014 20:11 schreef kalinhos het volgende:
Elke gelegenheid waar je drinken kan halen is er altijd wel een scherm, of een scherm wat buitengezet wordt :7 Nederland-Portugal 2 jaar terug

[ afbeelding ]
Tof! Leuk om te zien!
buzz1291zondag 15 juni 2014 @ 20:22
quote:
1s.gif Op zondag 15 juni 2014 20:18 schreef Apekoek het volgende:

[..]

Cool! Ook wanneer finale om 2u snachts is? ;)

Begreep dat in Hanoi nachtleven normaal niet lang door gaat.
Het kan zijn dat de deur op slot gaat, maar gegarandeerd dat het vermaak binnen gewoon verder gaat. In Hanoi doet iedere westerse bar de deur op tijd op slot, maar het licht wordt pas uitgedaan als de laatste de kroeg uitrolt. Dus gewoon ergens vóór twaalven binnen zijn.
Blikzondag 15 juni 2014 @ 20:50
In Azie wordt meer voetbal gekeken dan Europa. Je gaat echt nul problemen hebben om een bar te vinden waar voetbal uitgezonden wordt.

Ik was 4 jaar geleden in indonesie, en toen was alles overal te zien. De finale heb ik midden in de nacht op Bali gekeken
zatoichizondag 15 juni 2014 @ 21:10
Ik heb zelfs fc Utrecht - psv live kunnen kijken op de tv in de hotelkamer... Mooi was dat, live commentaar leveren op acties die mijn vrienden in het stadion zagen.
buishuismaandag 16 juni 2014 @ 08:24
Ik heb 2 jaar geleden het EK gekeken in Hoi An. Er was 'n groot scherm in het centrum neergezet en kraampjes neergezet waar je drinken en eten kon halen voor amper 'n euro :)
Blikmaandag 16 juni 2014 @ 09:13
Ow ja, toen ik in Vietnam was was de Tour de France van Rasmussen. Alle etappes gewoon kunnen zien

Kortom, ik verwacht weinig problemen voor de voetbalwedstrijden
Ener-Gmaandag 16 juni 2014 @ 09:32
quote:
1s.gif Op zondag 15 juni 2014 20:22 schreef buzz1291 het volgende:

[..]

Het kan zijn dat de deur op slot gaat, maar gegarandeerd dat het vermaak binnen gewoon verder gaat. In Hanoi doet iedere westerse bar de deur op tijd op slot, maar het licht wordt pas uitgedaan als de laatste de kroeg uitrolt. Dus gewoon ergens vóór twaalven binnen zijn.
Bij de "Bia Hoi" tentjes in Hanoi ging het licht uit en de deur op slot als er controle aan kwam, waarna 10 minuten de boel weer vrolijk verder ging. Veel leuker trouwens dan de (dure) westerse bars, in die Bia Hoi's kost het (in eigen huis gebrouwen) bier geen reet, het komt met een tuinslang letterlijk vanuit het brouwvat je glas in en de verhouding toeristen/locals is er fifty-fifty. Erg gezellig :)

In District 1 in Saigon kwam er ook een keer in de zoveel tijd de terrassengestapo voorbij, dan moest de wildgroei van terrasjes even een paar meter opgeschoven worden (die weer vrolijk teruggezet werden als ze weer weg waren) :+
marzmanmaandag 16 juni 2014 @ 12:16
Ik weet niet of er mensen voor langere tijd in Vietnam zitten of er familie hebben, maar op Duolingo is Vietnamees-Engels nu toegevoegd als community-taal. Ik gebruik het omgekeerd om vanuit het Engels wat Vietnamees te leren aangezien het nog wel even zal duren voor de cursus vanuit het Engels beschikbaar is. De gramatica is vrij simpel tot ontbrekend; ik denk dat de uitspraak en de vele leestekens het moeilijkste zijn.
U.N.K.L.E.zaterdag 21 juni 2014 @ 01:21
quote:
0s.gif Op maandag 16 juni 2014 12:16 schreef marzman het volgende:
Ik weet niet of er mensen voor langere tijd in Vietnam zitten of er familie hebben, maar op Duolingo is Vietnamees-Engels nu toegevoegd als community-taal. Ik gebruik het omgekeerd om vanuit het Engels wat Vietnamees te leren aangezien het nog wel even zal duren voor de cursus vanuit het Engels beschikbaar is. De gramatica is vrij simpel tot ontbrekend; ik denk dat de uitspraak en de vele leestekens het moeilijkste zijn.
De grammatica is inderdaad verwaarloosbaar. De accenten (6 stuks) zijn het moeilijkst. Gelukkig heeft de taal wel gewoon het alphabet, met dan leestekens waar je het accent van een woord ziet.

Uitspraak is erg lastig. Een klein intonatie foutje, en ze begrijpen er niets meer van ;)

Staat nog steeds: als mensen wat meer "inside information" over Vietnam (noord in het bijzonder) willen hebben, stuur me gerust een PM :)
Lot_1woensdag 25 juni 2014 @ 15:37
Nog een paar weekjes en dan ga ik voor een maand naar Vietnam! Heb er heel veel zin in :Y

De tickets naar Bangkok zijn geboekt, die naar HCMC en van Hanoi moeten nog. Gaan we vanavond boeken. Nog tips?

Ik heb enorm genoten van het lezen van deze hele reeks. Ik houd je aanbod in gedachten, U.N.C.L.E!
marzmanvrijdag 27 juni 2014 @ 18:35
quote:
0s.gif Op zondag 4 mei 2014 17:23 schreef Funkel het volgende:
Hoe zit het met geld opnemen in Vietnam? Kan dat gewoon? Heb een pinpas (uiteraard) en een creditcard van Mastercard.

En is de Mekongdelta als dagtrip vanuit Ho Chi Minh-stad te doen? Ho Chi Minh-stad is namelijk onze eindbestemming en vind het wel fijn om dan een aantal nachten in één hotel te verblijven.

Ook willen we eigenlijk persé naar Angkor Wat in Cambodja. Heb gehoord dat hier ook trips vanuit Ho Chi Minh-stad heengaan. Iemand ervaringen hiermee?
Pinnen werkt gewoon, alleen kan je niet zo veel geld opnemen uit geldautomaten. Je kan wel 10 x het maximum bedrag pinnen ofzo.
U.N.K.L.E.maandag 30 juni 2014 @ 06:26
quote:
0s.gif Op woensdag 25 juni 2014 15:37 schreef Lot_1 het volgende:
Nog een paar weekjes en dan ga ik voor een maand naar Vietnam! Heb er heel veel zin in :Y

De tickets naar Bangkok zijn geboekt, die naar HCMC en van Hanoi moeten nog. Gaan we vanavond boeken. Nog tips?

Ik heb enorm genoten van het lezen van deze hele reeks. Ik houd je aanbod in gedachten, U.N.C.L.E!
Als je het leuk vindt kun je de trein pakken van hcmc <-> ha noi. Best een leuke ervaring :)
Lot_1maandag 30 juni 2014 @ 09:43
Ja, daar zaten we wel aan te denken.. schijnt ook best goedkoop te zijn toch? kun je er meer over vertellen?
Ener-Gmaandag 30 juni 2014 @ 10:25
Dat is wel een lange zit hoor, 34 uur en 1726 kilometer :D
Apekoekmaandag 30 juni 2014 @ 11:05
quote:
0s.gif Op maandag 30 juni 2014 10:25 schreef Ener-G het volgende:
Dat is wel een lange zit hoor, 34 uur en 1726 kilometer :D
zoveel tijd heb ik niet, daarom een vlucht tussen deze 2 steden geboekt, 40 euro. Dus om het geld hoef je het niet te laten.
Lot_1maandag 30 juni 2014 @ 12:35
Ja, maar we hebben bewust een vlucht naar HCMC geboekt en een vlucht van Hanoi, zodat we een maand hebben om van zuid naar noord te reizen. De vraag was nog even met wat voor vervoer, dus ik ben wel benieuwd hoe het is om met de trein te gaan. En we zullen dan onderweg regelmatig uitstappen he ;)
Lot_1maandag 30 juni 2014 @ 12:41
Zoals ik het nu inschat, lijkt het me tof om een midweek in HCMC te overnachten en van daaruit dingen te doen. Vervolgens wil ik zo'n anderhalve week doen over de reis naar het noorden met een aantal tussenstops. Daarna nog twee weken in het noorden zijn, en voor we naar huis gaan nog een weekend in Bangkok.
Maar dit is een grove schatting, ik wil niet teveel van tevoren vastleggen. Alleen dat laatste weekend ligt al vast vanwege de geboekte vluchten.
Ener-Gmaandag 30 juni 2014 @ 12:54
Oh zo :) De trein is prima te doen, als je met de slaaptrein gaat: je hebt hard sleepers en soft sleepers. Soft zijn de luxere met zachtere bedden en je hebt dan 4 bedden per (afsluitbare) coupe ipv 6. Wel op tijd boeken/tickets kopen, anders zijn de soft sleepers al volgeboekt.
Al was de hard sleeper ook wel prima te doen, ik vond het comfortabeler dan de nachttrein van Bangkok naar Chiang Mai.

En 100x comfortabeler dan een nachtbus, maar dat moet je eigenlijk ook een keer meegemaakt hebben (op een kort stukje op je traject dan) :+
Lot_1maandag 30 juni 2014 @ 15:56
Oh, een slaaptrein, dat lijkt me erg handig op langere stukken. dan spaar je ook de kosten van het hostel uit. Ik denk zomaar dat mijn man de voorkeur geeft aan een soft sleeper. Ik heb net even op deze site gekeken, en daar staat alles enorm duidelijk op. De prijs valt me heel erg mee! Echt fijn, zo'n land waar je continue verbaasd kan zijn over hoe goedkoop iets is _O_

Edit: hoe beveilig je je tegen diefstal? Zijn daar handige sloten voor oid?

[ Bericht 7% gewijzigd door Lot_1 op 30-06-2014 16:20:25 ]
keplermaandag 30 juni 2014 @ 17:26
quote:
0s.gif Op maandag 30 juni 2014 12:54 schreef Ener-G het volgende:
Oh zo :) De trein is prima te doen, als je met de slaaptrein gaat: je hebt hard sleepers en soft sleepers. Soft zijn de luxere met zachtere bedden en je hebt dan 4 bedden per (afsluitbare) coupe ipv 6. Wel op tijd boeken/tickets kopen, anders zijn de soft sleepers al volgeboekt.
Al was de hard sleeper ook wel prima te doen, ik vond het comfortabeler dan de nachttrein van Bangkok naar Chiang Mai.

En 100x comfortabeler dan een nachtbus, maar dat moet je eigenlijk ook een keer meegemaakt hebben (op een kort stukje op je traject dan) :+
Als je langer bent dan 1.65 pas je er alleen niet in :D :P

Je hebt ook slaapbussen, maar daar ligt die grens op 1.50 ;)
Ener-Gmaandag 30 juni 2014 @ 17:30
Diagonaal liggen en ik paste er met mn 1m90 wel in, maar ik had dat niet in het bovenste bed moeten doen.

De slaapbus is idd ontworpen voor hobbits.
U.N.K.L.E.dinsdag 1 juli 2014 @ 08:49
De bedden zijn eerder te smal dan te kort, maar voor de meeste mensen is het prima te doen. Bijzondere ervaring. Welke steden wil je doen in midden Vietnam, Lot_1?
Godtjedinsdag 1 juli 2014 @ 08:59
quote:
0s.gif Op maandag 30 juni 2014 17:30 schreef Ener-G het volgende:
maar ik had dat niet in het bovenste bed moeten doen.
En je bent blij als je de bovenste hebt als er een hele familie Vietnamezen komt buurten in je cabin of naast je op de grond gaat zitten in de bus.
Ener-Gdinsdag 1 juli 2014 @ 09:04
Ja met de bus is slapen er sowieso niet echt bij omdat je op je spullen zit te letten, en vanwege de staat van de wegen en de rijstijl van de chauffeur :P

Bij ons ging het hele gangpad vol met Vietnamezen, de slaapbus was tevens lokale lijndienst/streekbus/slachtveewagen en postbode blijkbaar.

Kwestie van al je belangrijke zooi op je lichaam dragen en je daypack tussen je benen in in het voetencompartiment stouwen.

Speltip: zorg dat je als eerste instapt en pak een bovenbed aan de kant van de chauffeur, zo ver mogelijk weg van een eventueel toilet in de bus. Als je de pech hebt om helemaal achterin de bus te moeten ben je foooked want dan lig je met 3 (of 5) mensen op een rij, in bakjes van 40cm breed en dus geen armruimte. Lekker knus :P

Overigens stopte de trein ook 's nachts regelmatig, een keer was ik ff wakker en zag ik dat er scooters verpakt in houten kratten in werden geladen in de wandelgangen _O-
zatoichidinsdag 1 juli 2014 @ 10:12
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 juli 2014 09:04 schreef Ener-G het volgende:

Overigens stopte de trein ook 's nachts regelmatig, een keer was ik ff wakker en zag ik dat er scooters verpakt in houten kratten in werden geladen in de wandelgangen _O-
Beter dan mijn ervaring; Vietnam was vlak voor mijn aankomst flink overstroomd door hevige regen en we reden grote delen van het traject Hanoi -> Hoi An stapvoets. Toen het licht werd zag ik waarom dat was; op sommige punten was de complete grond onder de rails weggeslagen en hielden lokale vietnamezen de grond en het houten stutwerk vast als we erover heen reden :X

Daarmee duurde de reis twee keer zolang en dat terwijl ik kermend van de voedselvergiftiging in die vieze oude trein zat; achteraf een echt mooi avontuur :D
Ener-Gdinsdag 1 juli 2014 @ 11:06
Ah ook leuk ja.. vanaf Hanoi hadden we ook de trein trouwens, maar we zijn tot Hue gegaan :)
zatoichidinsdag 1 juli 2014 @ 11:23
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 juli 2014 11:06 schreef Ener-G het volgende:
Ah ook leuk ja.. vanaf Hanoi hadden we ook de trein trouwens, maar we zijn tot Hue gegaan :)
Oh wij ook trouwens; zijn pas na Hue naar Hoi An gegaan (het is voor mij alweer drie jaar geleden...)
Lot_1dinsdag 1 juli 2014 @ 13:19
Ha, te gek, dit soort verhalen. Krijg er enorm veel zin in zo!

quote:
0s.gif Op dinsdag 1 juli 2014 08:49 schreef U.N.K.L.E. het volgende:
De bedden zijn eerder te smal dan te kort, maar voor de meeste mensen is het prima te doen. Bijzondere ervaring. Welke steden wil je doen in midden Vietnam, Lot_1?
Goede vraag! Ik weet het nog niet zo goed, dus adviezen zijn welkom.
De enige stad die ik zeker mee wil pakken is Hoi An, de rest staat nog open. Ik wil ook graag een paar dagen strand, en als ik 'Hoi An Beach' google ziet dat er wel mooi uit, wat is jullie ervaring? Heel veel stranddagen hoeft niet, dus ik sla Na Thrang over (de term 'Russisch benidorm' klinkt me niet zo aantrekkelijk in de oren ;))

Toen ik de OP in het topic van Selang over zijn reis door Vietnam+Laos+Cambodja doorlas, vielen de foto's van Ninh Binh me op, dat soort majestueuze natuur vind ik geweldig, en gewoon zelfstandig rondfietsen lijkt me ook erg tof.

Waar ik ook over had gelezen in dit topic is een tour met Easy Riders in de buurt van Dalat. Kan dat alleen daar of ook in de rest van Vietnam? Wij houden namelijk beiden heel erg van roadtrips als we op vakantie zijn, zelf rijden in Vietnam lijkt me niet echt wat, maar achterop een motor genieten van het uitzicht lijkt me fantastisch.

Tips zijn heel erg welkom. En foto's ook natuurlijk *O*
Cheirondinsdag 1 juli 2014 @ 13:31
Hoi An is een leuke plek om lekker een paar dagen strand te pakken. Wij hadden het tijdens een rondreis (zoals zo veel hier hebben gedaan) van Hanoi naar HMC als "rustmoment" ingepland. Dat was nodig, en het stadje is er ook heel geschikt voor.
U.N.K.L.E.dinsdag 1 juli 2014 @ 14:08
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 juli 2014 13:19 schreef Lot_1 het volgende:
Ha, te gek, dit soort verhalen. Krijg er enorm veel zin in zo!

[..]

Goede vraag! Ik weet het nog niet zo goed, dus adviezen zijn welkom.
De enige stad die ik zeker mee wil pakken is Hoi An, de rest staat nog open. Ik wil ook graag een paar dagen strand, en als ik 'Hoi An Beach' google ziet dat er wel mooi uit, wat is jullie ervaring? Heel veel stranddagen hoeft niet, dus ik sla Na Thrang over (de term 'Russisch benidorm' klinkt me niet zo aantrekkelijk in de oren ;))

Toen ik de OP in het topic van Selang over zijn reis door Vietnam+Laos+Cambodja doorlas, vielen de foto's van Ninh Binh me op, dat soort majestueuze natuur vind ik geweldig, en gewoon zelfstandig rondfietsen lijkt me ook erg tof.

Waar ik ook over had gelezen in dit topic is een tour met Easy Riders in de buurt van Dalat. Kan dat alleen daar of ook in de rest van Vietnam? Wij houden namelijk beiden heel erg van roadtrips als we op vakantie zijn, zelf rijden in Vietnam lijkt me niet echt wat, maar achterop een motor genieten van het uitzicht lijkt me fantastisch.

Tips zijn heel erg welkom. En foto's ook natuurlijk *O*
Neem zeker de tijd in Da Nang/Hoi An. Heerlijk daar. Verder is Sapa in het noorden natuurlijk verschrikkelijk mooi. Enigszins minder bekend is Ninh Binh (zo'n 200 km van Ha Noi) en Hue zou ik ook zeker aanraden.

Mocht je nog wat speciale dingen in Ha Noi willen doen, dan hoor ik het wel.

edit: Oh, je noemde Ninh Binh al. Volgens mij heb je al mooie plannen gemaakt :) Je moet het daar ook gewoon lekker bekijken natuurlijk waar je op dat moment zin in hebt.
Blikdinsdag 1 juli 2014 @ 14:29
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 juli 2014 13:31 schreef Cheiron het volgende:
Hoi An is een leuke plek om lekker een paar dagen strand te pakken. Wij hadden het tijdens een rondreis (zoals zo veel hier hebben gedaan) van Hanoi naar HMC als "rustmoment" ingepland. Dat was nodig, en het stadje is er ook heel geschikt voor.
Absoluut, 4 dagen daar geweest. Heerlijk eten, relaxte sfeer, goed strand, leuke hotelletjes. Vond het er heerlijk. Dat was ons rustmoment in Vietnam in combinatie met Halong Bay.
Blikdinsdag 1 juli 2014 @ 14:35
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 juli 2014 13:19 schreef Lot_1 het volgende:
Ha, te gek, dit soort verhalen. Krijg er enorm veel zin in zo!

[..]

Goede vraag! Ik weet het nog niet zo goed, dus adviezen zijn welkom.
De enige stad die ik zeker mee wil pakken is Hoi An, de rest staat nog open. Ik wil ook graag een paar dagen strand, en als ik 'Hoi An Beach' google ziet dat er wel mooi uit, wat is jullie ervaring? Heel veel stranddagen hoeft niet, dus ik sla Na Thrang over (de term 'Russisch benidorm' klinkt me niet zo aantrekkelijk in de oren ;))

Toen ik de OP in het topic van Selang over zijn reis door Vietnam+Laos+Cambodja doorlas, vielen de foto's van Ninh Binh me op, dat soort majestueuze natuur vind ik geweldig, en gewoon zelfstandig rondfietsen lijkt me ook erg tof.

Waar ik ook over had gelezen in dit topic is een tour met Easy Riders in de buurt van Dalat. Kan dat alleen daar of ook in de rest van Vietnam? Wij houden namelijk beiden heel erg van roadtrips als we op vakantie zijn, zelf rijden in Vietnam lijkt me niet echt wat, maar achterop een motor genieten van het uitzicht lijkt me fantastisch.

Tips zijn heel erg welkom. En foto's ook natuurlijk *O*
Geen ervaring met easy riders, maar een brommer huren in Vietnam is prima te doe. Tuurlijk moet je niet in Hanoi of HCMC met een brommer gaan rijden, maar in Dalat en Hoi An hebben we zelf een scooter gehuurd en dat ging echt super. Hartstikke leuk om te doen, makkelijk om zo wat dingen van de omgeving te zien en mega-goedkoop.

Strand in Hoi An is prima, toen wij er waren erg rustig maar wel mooi. Nha Trang is veel drukker en wat mij betreft minder mooi.

Wat mij betreft mag je naast Hoi An ook zeker Sapa en Halong Bay zeker niet missen, voor Halong Bay altijd de 3-daagse trip kiezen omdat je dan veel meer waar voor je geld krijgt. De 2-daagse trip is eigenlijk te kort omdat je uiteindelijk dan maar 24 uur op een boot zit.

Verder vond ik in Hue de citadel leuk, Dalat fantastische omgeving en leuk zelf met de brommer touren en Hanoi een leuke levendige stad.
Queenswoensdag 2 juli 2014 @ 13:23
Ik ben net 5 weken terug....good times!
Lot_1vrijdag 4 juli 2014 @ 17:36
quote:
0s.gif Op dinsdag 1 juli 2014 14:08 schreef U.N.K.L.E. het volgende:
Mocht je nog wat speciale dingen in Ha Noi willen doen, dan hoor ik het wel.
dank voor het aanbod! Mochten we advies willen hebben als we daar zijn dan weet ik je te vinden :)
quote:
edit: Oh, je noemde Ninh Binh al. Volgens mij heb je al mooie plannen gemaakt :) Je moet het daar ook gewoon lekker bekijken natuurlijk waar je op dat moment zin in hebt.
Ja, dat is inderdaad het plan ook, niet teveel vast leggen maar zien wat we tegenkomen. Maar het is wel leuk om van tevoren al wat ervaringsverhalen te horen :Y

quote:
0s.gif Op dinsdag 1 juli 2014 14:35 schreef Blik het volgende:
Wat mij betreft mag je naast Hoi An ook zeker Sapa en Halong Bay zeker niet missen, voor Halong Bay altijd de 3-daagse trip kiezen omdat je dan veel meer waar voor je geld krijgt. De 2-daagse trip is eigenlijk te kort omdat je uiteindelijk dan maar 24 uur op een boot zit.
Dankjewel voor de info! Ik wil ook zeker naar Sapa, daar hoor ik zoveel goede verhalen over! Halong Bay twijfel ik nog over, ik vind het wel duur en erg toeristisch. Cat Ba schijnt ook een tof alternatief te zijn?

quote:
0s.gif Op woensdag 2 juli 2014 13:23 schreef Queens het volgende:
Ik ben net 5 weken terug....good times!
Kom maar op met dat reisverslag *O*
Blikwoensdag 9 juli 2014 @ 09:51
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 juli 2014 17:36 schreef Lot_1 het volgende:

[..]

Dankjewel voor de info! Ik wil ook zeker naar Sapa, daar hoor ik zoveel goede verhalen over! Halong Bay twijfel ik nog over, ik vind het wel duur en erg toeristisch. Cat Ba schijnt ook een tof alternatief te zijn?

[..]

Halong Bay duur? Prijzen zullen misschien wel iets veranderd zijn, maar ik was toendertijd 80 dollar krijg voor 3 dagen, 2 nachten. En dan hadden we zelfs nog de luxe variant. Gewoon eens even rondkijken als je in Hanoi bent, en daar boeken. Ook in de LP staan een aantal goede agencies in beschreven. En Cat Ba ís gewoon Halong Bay, maar Cat Ba Island bezoeken zonder dat je ook echt door Halong Bay vaart is vrij nutteloos naar mijn mening.

En er is ook een reden waarom het toeristisch is, dat komt omdat het gewoon erg mooi is. Één van de highlights van Vietnam. Wat dat betreft is het toerisme in Sapa schrijnender, met al die kleine schoolkinderen die je de hele dag begeleiden zodat ze je spullen kunnen verkopen. En dat je zogenaamd in een home-stay slaapt, maar tegelijkertijd friet krijgt als avondeten...
Godtjewoensdag 9 juli 2014 @ 09:56
quote:
0s.gif Op woensdag 9 juli 2014 09:51 schreef Blik het volgende:

[..]

Halong Bay duur? Prijzen zullen misschien wel iets veranderd zijn, maar ik was toendertijd 80 dollar krijg voor 3 dagen, 2 nachten. En dan hadden we zelfs nog de luxe variant. Gewoon eens even rondkijken als je in Hanoi bent, en daar boeken. Ook in de LP staan een aantal goede agencies in beschreven. En Cat Ba ís gewoon Halong Bay, maar Cat Ba Island bezoeken zonder dat je ook echt door Halong Bay vaart is vrij nutteloos naar mijn mening.

En er is ook een reden waarom het toeristisch is, dat komt omdat het gewoon erg mooi is. Één van de highlights van Vietnam. Wat dat betreft is het toerisme in Sapa schrijnender, met al die kleine schoolkinderen die je de hele dag begeleiden zodat ze je spullen kunnen verkopen. En dat je zogenaamd in een home-stay slaapt, maar tegelijkertijd friet krijgt als avondeten...
Eensch.

Begrijp me niet verkeerd want Sapa was wat mij betreft prachtig en een hoogtepunt vanwege het lopen en de uitzichten. Echt top. Maar zo een homestay dat is gewoon handel en die vrouwen achter je reet aan gewoon irritant. Vervelend om bot te zijn in het begin maar wel het beste medicijn om ze van je rug af te krijgen.

Halong ook weer prachtige uitzichten. Dat er nog andere boten in de buurt zijn? Boeie. De drukte merkte ik eigenlijk alleen bij het aankomen in de haven en om de boot op te komen.
Blikwoensdag 9 juli 2014 @ 10:06
quote:
0s.gif Op woensdag 9 juli 2014 09:56 schreef Godtje het volgende:

[..]

Halong ook weer prachtige uitzichten. Dat er nog andere boten in de buurt zijn? Boeie. De drukte merkte ik eigenlijk alleen bij het aankomen in de haven en om de boot op te komen.
Ja, en in die wanstaltige grot die iedereen bezoekt. Maar verder zit je op een boot en heb je helemaal geen last van drukte
oxylus11woensdag 9 juli 2014 @ 10:16
Ik vond de My Son tempels ook erg indrukwekkend. Dit Unesco tempelcomplex is makkelijk te bereiken met een dagexcursie vanaf Hoi An.
my%20son%201.jpg
thanhdiamyson.jpg
Blikwoensdag 9 juli 2014 @ 10:21
quote:
0s.gif Op woensdag 9 juli 2014 10:16 schreef oxylus11 het volgende:
Ik vond de My Son tempels ook erg indrukwekkend. Dit Unesco tempelcomplex is makkelijk te bereiken met een dagexcursie vanaf Hoi An.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Persoonlijk vond ik dit de grootste farce van mijn hele bezoek aan Vietnam, maar ik denk dat mijn bezoek aan Angkor Wat 2 weken daarvoor daar ook wel mee te maken heeft. Zo ziet het er mooi uit, en de omgeving is ook mooi, maar in mijn beleving waren het echt alleen ruïnes en niks in vergelijking met Angkor.

Dus als je Angkor niet vantevoren bezoekt, gewoon My Son gaan doen. Doe je wel Angkor Wat daarvoor, dan kun je het beter overslaan en aan het strand gaan liggen ;)
oxylus11woensdag 9 juli 2014 @ 10:24
Ik heb My Son inderdaad voor Angkor Wat bezocht. Misschien haalt het het niet bij die tempels, maar toch nog steeds zeer bijzonder en ook weer totaal anders qua bouw en stijl dan Angkor. Bovendien is het maar een dagexcursie op 20 km van Hoi An. Je kan zelfs dezelfde dag nog op het strand liggen terwijl je sóchtends je cultuur gesnoven hebt. :)
Blikwoensdag 9 juli 2014 @ 10:38
quote:
0s.gif Op woensdag 9 juli 2014 10:24 schreef oxylus11 het volgende:
Ik heb My Son inderdaad voor Angkor Wat bezocht. Misschien haalt het het niet bij die tempels, maar toch nog steeds zeer bijzonder en ook weer totaal anders qua bouw en stijl dan Angkor. Bovendien is het maar een dagexcursie op 20 km van Hoi An. Je kan zelfs dezelfde dag nog op het strand liggen terwijl je sóchtends je cultuur gesnoven hebt. :)
I know, we hebben het precies zo gedaan, zelf een brommertje gehuurd en er zelf naartoe gereden. Ik vond de trip ernaartoe indrukwekkender dan de tempels zelf...

Maar zoals ik al zei, als je al het geweld van Angkor hebt gezien valt een tempel in soortgelijke stijl al snel tegen
oxylus11woensdag 9 juli 2014 @ 10:57
Nog een aanvulling op Hanoi. De Tempel van de literatuur/oude universiteit is ook wel een aanrader. Een van de mooiste tempels daar.

Oh ja, ik ben over de Mekong gereisd naar Cambodja. Ook best bijzonder om dat gebied eens te ervaren op die manier. De steden waar we aanlegden waren niet superbijzonder, maar ik vind het altijd wel leuk om tijdens mijn reizen wat minder toeristische plaatsen te zien. Dan krijg je toch een beter beeld van hoe het normale leven in een land zich afspeelt.
Barreltjezaterdag 19 juli 2014 @ 19:01
Is er ook iemand die in de de-militarised-zone (DMZ) is geweest?
of heb ik er over heen gelezen :@

wij willen Danang, Hoi an en Hue EN de DMZ bekijken in 5 dagen :) dus is de vraag of de DMZ de moeite waard is

Voorlopige route:
Bangkok ( 3 nachten)
Hanoi ( 2 nachten)
Bac Ha /Sapa ( 3 nachten incl 2 nacht treinen)
Halong ( 1 nacht)
Cruise Halong bay ( 2 nachten)
[Binnenlandse vlucht Haiphong - Da Nang]
Danang/Hue/Hoi An (4 nachten)
[Binnenlandse vlucht Da Nang- Nha Trang ]
Nha Trang ( 3 nachten)
[Binnenlandse vlucht Nha Trang - Ho Chi Minh City]
HCMC ( 3 nachten)
Bangkok (1 dag)
dikgedrukt staat al vast

Wij zijn niet de "typische" backpackers en doen een aantal dingen liever met het vliegtuig
MAAR het hoeft allemaal niet schreeuwend duur te zijn ;)
tips??

[ Bericht 36% gewijzigd door Barreltje op 19-07-2014 19:10:51 ]
Blikzaterdag 19 juli 2014 @ 19:34
quote:
7s.gif Op zaterdag 19 juli 2014 19:01 schreef Barreltje het volgende:
Is er ook iemand die in de de-militarised-zone (DMZ) is geweest?
of heb ik er over heen gelezen :@

wij willen Danang, Hoi an en Hue EN de DMZ bekijken in 5 dagen :) dus is de vraag of de DMZ de moeite waard is

Voorlopige route:
Bangkok ( 3 nachten)
Hanoi ( 2 nachten)
Bac Ha /Sapa ( 3 nachten incl 2 nacht treinen)
Halong ( 1 nacht)
Cruise Halong bay ( 2 nachten)
[Binnenlandse vlucht Haiphong - Da Nang]
Danang/Hue/Hoi An (4 nachten)
[Binnenlandse vlucht Da Nang- Nha Trang ]
Nha Trang ( 3 nachten)
[Binnenlandse vlucht Nha Trang - Ho Chi Minh City]
HCMC ( 3 nachten)
Bangkok (1 dag)
dikgedrukt staat al vast

Wij zijn niet de "typische" backpackers en doen een aantal dingen liever met het vliegtuig
MAAR het hoeft allemaal niet schreeuwend duur te zijn ;)
tips??
Jammer dat Nha Trang al vast staat, 1 nachtje was ook voldoende geweest. Of sterker nog, had het overgeslagen en was 3 dagen naar Da Lat gegaan.

Ik ben niet bij DMZ geweest, weet niet of het de moeite waard is. Danang is overigens ook weinig bijzonders, hoef je geen tijd aan te besteden
buzz1291zaterdag 19 juli 2014 @ 20:27
quote:
7s.gif Op zaterdag 19 juli 2014 19:01 schreef Barreltje het volgende:
Is er ook iemand die in de de-militarised-zone (DMZ) is geweest?
of heb ik er over heen gelezen :@

wij willen Danang, Hoi an en Hue EN de DMZ bekijken in 5 dagen :) dus is de vraag of de DMZ de moeite waard is

Wij zijn niet de "typische" backpackers en doen een aantal dingen liever met het vliegtuig
DaNang kun je overslaan. Vliegen naar Hue voor een DMZ tour met een gids met Noord Vietnamese blik is wel een aardige eyeopener. Maar realiseer je dat er buiten de tunnels, museum annex overwoekerde runway niet zo heel veel meer te zien is. Hamburgerhill is een overwoekerde rots waar je niet op mag. Ik zou het overslaan en lekker 4 dagen in Hoi An relaxen. En Nha Trang zou ik echt cancellen als je niet van Benidorm houdt.
Barreltjezondag 20 juli 2014 @ 07:41
:D we gaan JUISt naar nha trang om op het strand te liggen. dat komt wel goed dus ;)
( en we zitten niet in nha trang zelf maar op het eiland er voor ( die met het waterpark etc :) )
danang staat op de lijst omdat je vanaf daar moet vliegen?? kan je ook op Hue vliegen dan?
buzz1291zondag 20 juli 2014 @ 08:13
quote:
7s.gif Op zondag 20 juli 2014 07:41 schreef Barreltje het volgende:
:D we gaan JUISt naar nha trang om op het strand te liggen. dat komt wel goed dus ;)
( en we zitten niet in nha trang zelf maar op het eiland er voor ( die met het waterpark etc :) )
danang staat op de lijst omdat je vanaf daar moet vliegen?? kan je ook op Hue vliegen dan?
OK, ieder z'n meug. En ja je kunt naar Hue vliegen. Vandaar met de bus naar Hoi An is iets van 3 uur en een taxi vandaar naar Da Nang airport kost je ook niet veel.
Jorwolzondag 20 juli 2014 @ 08:51
quote:
7s.gif Op zondag 20 juli 2014 07:41 schreef Barreltje het volgende:
:D we gaan JUISt naar nha trang om op het strand te liggen. dat komt wel goed dus ;)
( en we zitten niet in nha trang zelf maar op het eiland er voor ( die met het waterpark etc :) )
danang staat op de lijst omdat je vanaf daar moet vliegen?? kan je ook op Hue vliegen dan?
Vinpearl! Leuk waterpark :Y
marzmanzondag 20 juli 2014 @ 11:04
quote:
1s.gif Op zaterdag 19 juli 2014 19:34 schreef Blik het volgende:

[..]

Jammer dat Nha Trang al vast staat, 1 nachtje was ook voldoende geweest. Of sterker nog, had het overgeslagen en was 3 dagen naar Da Lat gegaan.

Ik ben niet bij DMZ geweest, weet niet of het de moeite waard is. Danang is overigens ook weinig bijzonders, hoef je geen tijd aan te besteden
Nha Trang is ook wel chil en Da Lat ligt dan op de route. Ik heb beide een dagje gedaan, maar mijn schoonvader is erg bekend met het gebied dus die had ook een superefficiente rondleiding en die kende de adresjes ;) Als je een beetje moet zoeken heb je misschien meer tijd nodig.
LudoSanderszondag 20 juli 2014 @ 12:42
Wat is Sapa geweldig mooi.
Barreltjezondag 20 juli 2014 @ 12:45
Beter Sapa doen dan Bac Ha?
En zo'n trekking , is dat een beetje een wandeling of moet je er een goede conditie voor hebben??
LudoSanderszondag 20 juli 2014 @ 12:55
quote:
7s.gif Op zondag 20 juli 2014 12:45 schreef Barreltje het volgende:
Beter Sapa doen dan Bac Ha?
En zo'n trekking , is dat een beetje een wandeling of moet je er een goede conditie voor hebben??
Met Sapa bedoelde ik eigenlijk gewoon de gehele omgeving daar. De 'steden' zijn toch enkel je vertrekpunt, dus maakt weinig uit denk ik. Je hebt verschillende trekkingen, ook qua moeilijkheid, maar over het algemeen valt dat allemaal wel mee. Ook een beetje afhankelijk van het weer wat je hebt, laatste nacht had het behoorlijk geregend en dan wil het wel eens een beetje glad zijn. Ik denk dat alle trekkingen wel te doen zijn tenzij je kilo's aan overgewicht met je meezeult.
Claire-lzondag 20 juli 2014 @ 13:23
quote:
7s.gif Op zondag 20 juli 2014 12:45 schreef Barreltje het volgende:
Beter Sapa doen dan Bac Ha?
En zo'n trekking , is dat een beetje een wandeling of moet je er een goede conditie voor hebben??
Ik ken Bac Ha niet maar Sapa was toch wel het hoogte puntje van Vietnam voor mij... Ik kan je dan ook zeker Sapa Sisters aanraden en dan met name onze tourguide Mu. Je betaald iets meer maar ze neemt je wel mee naar plekken waar de meeste toeristen niet komen.

Neem wel de juiste schoenen mee. Ik deed het op mijn Adidas en gleed continu weg. gelukkig liepen er nog wat vrouwtjes mee (die verwachtten dat je uiteindelijk ook iets van hun koopt van ongeveer 3 euro) en ik mocht hun laarzen lenen. Dat liep uiteindelijk een stuk beter!
Barreltjezondag 20 juli 2014 @ 15:55
praktische vraag :
veel touroperators zeggen dat je alleen een kleine rugzak mee moet nemen naar SAPA. waar laat je je grote rugzak dan?

en hoe comfortabel is de sleeper train? :o
opgebaardezondag 20 juli 2014 @ 15:56
quote:
7s.gif Op zondag 20 juli 2014 15:55 schreef Barreltje het volgende:
praktische vraag :
veel touroperators zeggen dat je alleen een kleine rugzak mee moet nemen naar SAPA. waar laat je je grote rugzak dan?

en hoe comfortabel is de sleeper train? :o
Als je een bed hebt, dikke prima. Dit ticket was één van de weinige dingen die wij in Nederland al hadden geregeld.
Wij hadden onze grote tas in het hotel in Hanoi achtergelaten
Barreltjezondag 20 juli 2014 @ 15:58
quote:
0s.gif Op zondag 20 juli 2014 15:56 schreef opgebaarde het volgende:

[..]

Als je een bed hebt, dikke prima. Dit ticket was één van de weinige dingen die wij in Nederland al hadden geregeld.
Wij hadden onze grote tas in het hotel in Hanoi achtergelaten
had je het hotel voor 3 dagen doorbetaald? of gewoon waar je geslapen had voordat je naar sapa ging?
SeLangzondag 20 juli 2014 @ 16:14
quote:
7s.gif Op zondag 20 juli 2014 15:55 schreef Barreltje het volgende:
praktische vraag :
veel touroperators zeggen dat je alleen een kleine rugzak mee moet nemen naar SAPA. waar laat je je grote rugzak dan?

en hoe comfortabel is de sleeper train? :o
Die sleeper was prima.

Een grote rugzak achterlaten in een hotel is bijna nooit een probleem, aangezien het hotel dan weet dat je waarschijnlijk terugkomt (=business!). Het ontgaat me alleen waarom je niet gewoon je spullen wilt meenemen naar Sapa, tenzij je een meerdaagse trek gaat doen. Je kunt prima dagtochten lopen vanuit Sapa zelf. Guide is ook nergens voor nodig.
Barreltjezondag 20 juli 2014 @ 16:17
quote:
0s.gif Op zondag 20 juli 2014 16:14 schreef SeLang het volgende:

[..]

Die sleeper was prima.

Een grote rugzak achterlaten in een hotel is bijna nooit een probleem, aangezien het hotel dan weet dat je waarschijnlijk terugkomt (=business!). Het ontgaat me alleen waarom je niet gewoon je spullen wilt meenemen naar Sapa, tenzij je een meerdaagse trek gaat doen. Je kunt prima dagtochten lopen vanuit Sapa zelf. Guide is ook nergens voor nodig.
ghehe omdat het op het internet staat dat de tour operators liever niet hebben dat die tas mee gaat :)
als het geen probleem is neem ik dir ugzak liever mee natuurlijk ( al hoef ik daar ook niet een hele dag mee te zeulen :P )

is dat te doen om zelfstandig dagtochten te regelen/lopen? ik bedoel.. het is geen panama ofzo?? :o
Claire-lzondag 20 juli 2014 @ 16:27
quote:
7s.gif Op zondag 20 juli 2014 16:17 schreef Barreltje het volgende:

[..]

ghehe omdat het op het internet staat dat de tour operators liever niet hebben dat die tas mee gaat :)
als het geen probleem is neem ik dir ugzak liever mee natuurlijk ( al hoef ik daar ook niet een hele dag mee te zeulen :P )

is dat te doen om zelfstandig dagtochten te regelen/lopen? ik bedoel.. het is geen panama ofzo?? :o
Sommige touroperators bieden je aan om je tas bij hen in Sapa te laten. Je kan daar zelfs gratis douchen. Weet niet of ze dat allemaal doen maar Sapa Sisters in ieder geval wel
SeLangzondag 20 juli 2014 @ 16:29
quote:
7s.gif Op zondag 20 juli 2014 16:17 schreef Barreltje het volgende:

[..]

ghehe omdat het op het internet staat dat de tour operators liever niet hebben dat die tas mee gaat :)
als het geen probleem is neem ik dir ugzak liever mee natuurlijk ( al hoef ik daar ook niet een hele dag mee te zeulen :P )
Ja als je op een georganiseerde reis gaat dan weet ik natuurlijk niet wat voor eisen ze verder aan je gaan stellen.

quote:
is dat te doen om zelfstandig dagtochten te regelen/lopen? ik bedoel.. het is geen panama ofzo?? :o
Ik heb prachtige wandelingen (dagtochten) gemaakt vanuit Sapa, gewoon in m'n eentje. Het is geen jungle ofzo waar je verdwaalt en wordt opgevreten door wilde beesten maar een bewoond en in cultuur gebracht gebied. In het onwaarschijnlijke geval dat je verdwaalt dan loop je naar het dichtstbijzijnde huis en vraagt de weg :).
En mocht je van gedachten veranderen dan vind je heel gemakkelijk een guide in Sapa zelf. Veel van die H'Mong vrouwtjes bieden zichzelf als guide aan.

Check mijn reisverslag, daar staat ook een stukje over Sapa in
TRV / [Reisverslag] Vietnam + Laos + Cambodja
Blikzondag 20 juli 2014 @ 22:02
quote:
7s.gif Op zondag 20 juli 2014 07:41 schreef Barreltje het volgende:
:D we gaan JUISt naar nha trang om op het strand te liggen. dat komt wel goed dus ;)
( en we zitten niet in nha trang zelf maar op het eiland er voor ( die met het waterpark etc :) )
danang staat op de lijst omdat je vanaf daar moet vliegen?? kan je ook op Hue vliegen dan?
Just my 2 cents, ga dan een paar dagen extra naar Hoi An, stranden zijn beter daar.

En vliegveld van Da nang kun je gewoon naartoe vanaf Hoi an, is hooguit een uurtje. Daarvoor hoef je da nang niet te bezoeken
Lot_1zondag 3 augustus 2014 @ 16:34
He Selang, ik las dat jij ook vanaf Cat Ba Island naar Halong Bay was gegaan? Hoe lang raad je aan om te gaan? En kun jij (of iemand anders) ook een specifieke cruise/touroperater aanraden?

Over twee dagen gaan we die kant op (zit nu in Ninh Binh) en ik vind het echt lastig om een keuze te maken. Het is me inmiddels best duidelijk dat je niet de goedkoopste boot moet hebben, maar bij de wat duurdere heb ik het idee dat je betaald voor dingen die je helemaal niet nodig hebt. Ik ben op zoek naar een eenvoudige boot met een vriendelijke staff die vooral de schoonheid van de omgeving laat zien. 'Disco grotten' met de massa sla ik liever over. Tips anyone?
bl44t1maandag 4 augustus 2014 @ 22:23
Lot_1, ik ben net een goede maand terug uit Vienam + Cambodja.
Ik zou voor Halong bay 2 dagen aanraden, dus met 1 overnachting.
Na deze tijd gaan alle rotsen nogal op elkaar lijken ;)

Wij zijn toen met de "Glory Cruise" (Foute naam ik weet het) geweest.
De boot was eigenlijk prima! hygiënisch en niet te druk!
Ook lekker betaalbaar en vriendelijke crew! (neem eventuele muziek mee die zetten ze graag op, op het zondek)

De disco grot doe je wel net als praktisch alle andere boten.
Ook gaan ze s'avonds later dan de meeste boten naar een strandje midden in halong, waardoor je
op het eind het gevoel krijgt het strand voor je eigen te hebben, een erg lekker gevoel!
Hopelijk kan je er iets mee!
Blikmaandag 4 augustus 2014 @ 22:28
quote:
0s.gif Op maandag 4 augustus 2014 22:23 schreef bl44t1 het volgende:
Lot_1, ik ben net een goede maand terug uit Vienam + Cambodja.
Ik zou voor Halong bay 2 dagen aanraden, dus met 1 overnachting.
Na deze tijd gaan alle rotsen nogal op elkaar lijken ;)
Daarom gaan alle 3-daagse cruises ook naar Cat Ba Island. Ik zou juist altijd aanraden om 3 dagen te doen omdat je veel meer waar voor je geld krijgt
Mr.Westmaandag 4 augustus 2014 @ 22:53
Heb mijn cruise toendertijd geboekt in het backpackershotel in Hanoi. Had een prima boot en zelfs een kamer voor mezelf. De eerste avond belanden we in de kamers van de crew en gingen we met z'n alle zelfgemaakte drank drinken.

Voor de rest is elke cruise wel ongeveer hetzelfde en laat een beetje hetzelfde zien.
bl44t1maandag 4 augustus 2014 @ 23:05
Btw Ninh Binh noemen ze niet voor niets halong op het land (ook erg mooi) maar het lijkt wel op elkaar,
.Wellicht iets om mee te nemen in je keuze!
Lot_1dinsdag 5 augustus 2014 @ 13:10
Maar ik zit al op Cat Ba Island he, en vanuit daar wil ik een tour doen. Was benieuwd of jullie daar meer over wisten. Maar inmiddels hebben we de opties verminderd tot twee: Cat Ba Travel en Cat Ba Ventures. Die schijnen beide buiten de gebaande toeristische paden te gaan. En misschien gaan we nog een dagje klimmen met Asia Outdoors, daar hoor ik ook goede verhalen over.

Ninh Binh was prachtig inderdaad, echt een aanrader!
zatoichidinsdag 5 augustus 2014 @ 17:21
Ik weet helaas de naam van mijn cruise niet meer naar die ging juist een totaal andere route. Heb de hele die dagen lang maar één andere boot gezien en veerder altijd alleen geweest. Stranden voor jezelf waren leuk maar s nachts alleen in zo'n baai was heel bijzonder.
bl44t1dinsdag 5 augustus 2014 @ 18:57
Oww sorry dat had ik even gemist Lot, in ieder geval veel plezier in halong!
Lot_1vrijdag 8 augustus 2014 @ 15:44
't Was erg tof! Uiteindelijk hebben we maar een tour van een dag gedaan want langere tours zaten vol. Geen discogrot gezien. :P Het was erg relaxed, maar ik vind het ook weer niet zo enorm indrukwekkend. Niet veel indrukwekkender dan Nimh Binh bijvoorbeeld, en dat slaan veel mensen over. En een groot voordeel ban Ninh Binh is dat het nog niet zo enorm vervuild is als Halong Bay en Lan Ha Bay. De enorme sporen plastic troep deden wel wat aan mijn plezier af. Maar het is absoluut een prachtige omgeving :Y

Ik kan een dagje mountain climbing met Asia Outdoors ook aanraden als je op Cat Ba Island bent. Ik had nog nooit geklommen en ben ook niet super sportief maar ze weten hun enthousiasme goed over te brengen en het was heel leuk om te doen. Voor de wat meer ervaren sportievelingen hebben ze ook genoeg leuks.
enginedonderdag 21 augustus 2014 @ 10:11
Werk als leraar Engels in Da Nang. Vind het absoluut geweldig hier.
Lot_1maandag 22 september 2014 @ 15:56
Omdat ik met enorm veel plezier het topic heb gelezen, zal ik hier nog wat foto's van mijn geweldige reis laten zien:

41019371-68d0-4435-96c3-30709cf1cb7c.jpg~original
HCMC

IMGP6234.jpg~original
Hoi An

IMGP6338.jpg~original
Hoi An

IMGP6460.jpg~original
Ninh Binh

IMGP6886.jpg~original
Lan Ha Bay

IMGP7051.jpg~original
Onderweg naar Dong Van

IMGP7125.jpg~original

IMGP7392.jpg~original
in Meo Vac

IMGP7465.jpg~original
de Ma Pi Leng-pass

IMGP7487.jpg~original
't varken leeft gewoon ;)

IMGP7592.jpg~original
Ergens in een bergdorpje; het was markt dus vandaar de drukte. Op de trouwposter staat de zoon des huizes. Inmiddels had het stel een schattig baby'tje :D

IMGP7600.jpg~original
In traditionele kledij

IMGP7676.jpg~original
Er wordt veel gevoetbald in Vietnam

IMGP7960.jpg~original
Hanoi

En verder nog wat aanraders:

- ga in HCMC het park in 's avonds. Leuk sfeertje, mensen die aan het dansen zijn of aan het sporten, en vaak hangen er studenten rond die graag met je willen praten om hun Engels te oefenen. Leuk als je wat meer contact met locals wilt!
- ga naar Hoi An als je een echt vakantiegevoel wilt. Heerlijk plaatsje, vlak bij de zee (prima strand). Wel erg toeristisch maar vreemd genoeg had ik er daar niet veel last van; relaxte sfeer.
- Reis een stukje per bus: een ervaring op zich. Neem plastic zakjes mee, de kans is aanwezig dat je misselijk wordt van de rijstijl van de chauffeur.
- Ga naar Ninh Binh. Het is wat onbekender, maar het is er prachtig. Huur een scooter en rij lekker zelf rond. Als je niet van massatoerisme houdt, mijdt dan Tam Coc en ga in plaats daarvan naar Van Long, heerlijk rustig daar.
- Als je een echte chaotische Aziatische stad wilt ervaren is Hanoi een aanrader. Enorm druk, veel lawaai, maar heerlijk eten en bier drinken op straat voor een spotprijs.
- zorg dat je genoeg tijd doorbrengt in het Noorden. Zelf ben ik richting Ha Giang / Dong Van / Meo Vac / Babe lake gegaan en daar was het absoluut niet toeristisch. Enorm mooie natuur, prachtige uitzichten, echt heel indrukwekkend. En ook gewoon tof om in een paar dagen tijd geen enkele andere westerse toerist te zien. Wij deden dit met Hanoi Easyrider, kost wel wat geld maar is absoluut een aanrader. Omdat je met Vietnamezen op stap bent krijg je veel meer inside-informatie over Vietnam en de bergvolkeren. Sa Pa schijnt ook een must te zijn, dat zal wel toeristischer zijn. Als ik het over zou kunnen doen zou ik zeker een volle week rondreizen door het uiterste noorden en noord-westen van Vietnam.
Ener-Gmaandag 22 september 2014 @ 15:58
Gaaf :) Ik moet mn berg foto's nog steeds uitzoeken.. vooral van die motobikes kan ik een complete serie maken met de meest vage dingen die ze vervoeren.

Leuk dat je precies die gedeeltes hebt bezocht waar ik niet ben geweest (behalve Hanoi dan), want toen wij er waren was het echt slecht weer, koud, nat en mistig en hebben daarom Sapa en Halong bay moeten skippen.
Lot_1maandag 22 september 2014 @ 16:09
Haha, wij hebben ook meer dan 2000 foto's gemaakt. Echt lastig om een selectie te maken, ik worstel ook al een maand met het maken van een fotoboek 8)7

Wat jammer dat het zulk slecht weer was! Wij hebben ook wel slechte dagen gehad maar meestal trok het wel weer bij naarmate de dag vorderde. Waar ben jij dan wel geweest?

Voorbeeldje van slecht weer in Halong Bay:
IMGP6704.jpg~original
Ener-Gmaandag 22 september 2014 @ 16:19
Kort door de bocht: Saigon - Mekong Delta (o.a. Can Tho) - Saigon - Hanoi - Hue - Hoi An - Nha Thrang - Saigon :)

Oorspronkelijk plan was om vanaf Hanoi nog richting het noorden te gaan en langs de kust, maar het weer was gewoon echt te slecht dus zijn we meteen afgezakt naar Hue met de trein, terug naar de warmte. Wat betreft Sapa was het gewoon redelijk nutteloos jammer genoeg want er hing toen al een week of 2 dichte mist en dan zie je niks van het geweldige landschap daar. En in Halong Bay was het continu regen. Denk dat we in de verkeerde tijd van het jaar waren (afgelopen februari/maart).

Hue vond ik een te gek stadje trouwens :) Begon ook wel aardig toeristisch te worden, maar nog lang niet zo verneukt als Nha Trang.
Lot_1maandag 22 september 2014 @ 16:23
Nha Trang vond ik ook niets nee, één nachtje daar overnacht omdat de trein pas om half 6 's ochtends vertrok. Ik heb best lekker op het strand gehangen hoor, maar 't is niet echt de Vietnamese sfeer die je dan om je heen hebt als je meer Russisch dan Vietnamees hoort praten ;)

Wij hebben in de bergen ook een enkele dag gehad waarop het alleen maar regende en mistig was, en dat is wel zonde want je ziet inderdaad niets meer van het mooie landschap. Verstandig besluit dus, maar wel erg jammer. Wil je er niet nog een keer heen in een gunstiger seizoen?
Ener-Gmaandag 22 september 2014 @ 16:41
Het staat nog wel op het lijstje inderdaad, al dan niet gecombineerd met Cambodja en Laos. Evt. zelfs nog met een stukje noordelijk Thailand erbij. (daar heb ik ook nog 2 bergen foto's van :+)

Maar de eerstvolgende keer richting azie wordt waarschijnlijk eerst Indonesie, min of meer verplicht sociaal op familie bezoek ;)

Als je van Vietnamees eten houdt kan ik dit kookboek van harte aanbevelen, na de reis naar Vietnam heb ik het mijn vrouw cadeau gedaan en het was echt een feest van herkenning, werkelijk vrijwel alles staat erin.

Behalve de geroosterde hond dan, en dingen als slang en krokodil :+
Lot_1maandag 22 september 2014 @ 17:27
Dank voor de tip! Ik mis het vietnamese eten wel :Y

Heb je echt geroosterde hond gezien in Vietnam? Ik heb één doodsbange hond aan een ketting gezien die volgens onze gidsen de volgende dag de pan in zou gaan.. maar ik heb het verder nergens zien verkocht worden.

Slang wel veel inderdaad. En in Ninh Binh zijn ze dol op geit; daar heb ik op de menukaart dingen als geitenbloedpudding en geitentestikels gezien. Ook best apart :Y)
Ener-Gmaandag 22 september 2014 @ 18:05
In Hanoi had je vlakbij het grote marktgebouw langs het spoor een hele straat waar ze op karretjes etenswaar opgestapeld lagen, geroosterd en wel. Best wel een shocker als je er nietsvermoedend tegenaan loopt. Zoals wij deden, op zoek naar het meeting point voor onze streetfood tour.

Volgens mij was het ook meer een typisch Noordvietnamees gebruik, en was het zelfs in Hanoi een beetje taboe, het stond niet met grote letters op de gevels zegmaar :P

Al met al een aparte gewaarwording, omdat de Vietnamezen ook gewoon honden als huisdieren houden. Maar de honden die worden gegeten waren van een specifieke soort.

Dikke aanrader in Hanoi trouwens, die urban street food tour.
Retardeddinsdag 23 september 2014 @ 20:28
Hoelang hebben jullie ongeveer over Vietnam gedaan? Ik heb zojuist vluchten geboekt. Voor november/december. In totaal 6 weken voor Cambodia en Vietnam. Ik zat te denken aan 2 weken Cambodia en 4 weken Vietnam.

In Cambodia zijn Siem reap/ankor wat mustsees voor me, daarna wil ik naar Phnom Penhe en Sihanoukville. Dat moet in twee weken goed kunnen.

Vietnam heb ik me nog niet heel erg in verdiept, maar Mekong Delta, Sapa, HCMC, Hanoi en Ha Long Bay staan sowieso op de lijst. Ik gokte er op dat 4 weken genoeg zou zijn, het visum is ook maar 30 dagen geldig.

En uit nieuwsgierigheid... wat zijn jullie dagelijkse uitgaven geweest? Ik verblijf voornamelijk in hostels (solo traveller), dus slapen is niet duur...
Blikdinsdag 23 september 2014 @ 20:52
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 september 2014 20:28 schreef Retarded het volgende:
Hoelang hebben jullie ongeveer over Vietnam gedaan? Ik heb zojuist vluchten geboekt. Voor november/december. In totaal 6 weken voor Cambodia en Vietnam. Ik zat te denken aan 2 weken Cambodia en 4 weken Vietnam.

In Cambodia zijn Siem reap/ankor wat mustsees voor me, daarna wil ik naar Phnom Penhe en Sihanoukville. Dat moet in twee weken goed kunnen.

Vietnam heb ik me nog niet heel erg in verdiept, maar Mekong Delta, Sapa, HCMC, Hanoi en Ha Long Bay staan sowieso op de lijst. Ik gokte er op dat 4 weken genoeg zou zijn, het visum is ook maar 30 dagen geldig.

En uit nieuwsgierigheid... wat zijn jullie dagelijkse uitgaven geweest? Ik verblijf voornamelijk in hostels (solo traveller), dus slapen is niet duur...
6 weken lijkt mij precies goed, ik had 4.5 weken en vond dat wel net wat te weinig. Had graag nog wat meer van Cambodja gezien en een paar dagen extra in Vietnam was ook fijn geweest.

Wat tips mijnerzijds, 3 dagen siem reap is voldoende, koop een 3-dagen pas voor Angkor en bezoek ook de sites buiten het algemene park. siem reap zelf is niks aan, leuk voor een biertje 's avonds. 2 of 3 dagen pnomh Penh zou ook voldoende moeten zijn en dan zou je evt. Naar Sihanoukville kunnen gaan, maar misschien zijn er leukere plekken om te bezoeken. Helemaal als je ook nog naar Vietnam gaat. Overigens kun je vanuit Pnomh Penh met een Mekong tour naar Vietnam toe, 2 vliegen in 1 klap.

Voor Vietnam hebben wij het volgende gedaan: HCMC - Dalat - Nha Trang - Hue - Hoi An - Hanoi - sapa - halong bay. Achteraf zou ik Nha Trang wellicht overgeslagen hebben en naar Ninh Binh en DMZ zijn geweest. Verder allemaal hartstikke gave bestemmingen, zou ze allemaal aanraden. Met name Hoi An vond ik heerlijk.

Qua budget, het is alweer een jaartje of 7 geleden, maar toen waren we met zn 2en bijna nooit meer kwijt dan 10-15 dollar voor slapen (vaak goedkoper), eten en drinken gedurende de hele dag misschien 20 dollar (kan veel goedkoper), en dan voor excursies, entree en vervoer misschien nog een 20 dollar per dag? Ik weet het allemaal niet meer zo goed, lang geleden ;). Maar mijn gevoel zegt dat je met 60-70 dollar per dag goed uit zou moeten komen in Vietnam. Cambodja iets duurder, daar wordt je iets meer uitgezogen als toerist zijnde, en zijn dingen zoals Angkor gewoon prijzig.
Retardeddinsdag 23 september 2014 @ 22:15
Maar dat is als je met zn 2en was zei je. Hostels zijn gemiddeld zo'n 10 dollar per nacht, en las dat je al snel kunt eten voor 10 dollar per dag... ik ben van plan om veel lokaal op markten te eten enzo.

Ik heb ongeveer 250 euro per week gebudgeteerd voor Cambodja en Vietnam. Ongeveer 35 euro (45 dollar) per dag dus. Volgens vele websites zou dat meer dan voldoende moeten zijn. De meeste backpackers hebben het over een gemiddelde van 25 euro per dag, inclusief slapen eten excursies.
buzz1291dinsdag 23 september 2014 @ 22:37
Cambodja duurder dan Vietnam? Nou heb ik in Vietnam nog nooit een biertje in een bar kunnen krijgen voor $ 0,50 -0,75. In Phnom Penh wel. En een BBQ Steak tuna or chicken voor $ 3,00, of een Margarita voor $ 1,50. En mexican of indian food, ja ik weet het, vloeken in de kerk, maar in PP kan het allemaal voor <$ 10 en niet alleen tijdens happy hour hé. Guesthouse prijzen ken ik niet maar prima hotels voor $20 in PP en voor $ 15 in Sihanoukville.

Het enige waar ze je in Cambo steevast mee tillen is alles in Siem Reap en in PP de toegang tot Tuol Sleng en ze proberen het bij een rit naar de Killing Fields. Maar voor de rest, nog niet meegemaakt. In Vietnam kreeg ik wel eens een vage restaurant nota waarvan ik dacht, dit kan eigenlijk niet. Hotels vond ik in Vietnam aanmerkelijk duurder, het voedsel dacht ik ook maar Zeker de drank. Ik denk dat je uitgaven per dag in Cambodja gemiddeld wat lager liggen dan in Vietnam. Maar in PP is de boot naar Vietnam of SR ook weer kneiter duur in vergelijk met de bus.
Blikdinsdag 23 september 2014 @ 22:37
Zou kunnen hoor, het is al erg lang geleden. Maar 25 euro lijkt me erg minimaal, zeker inclusief excursies

Maar wat ik nu ook zie is dat de valuta flink gezakt is, in mijn tijd was 16000 dong een dollar en 22.000 dong 1 dollar. Nu is 22.000 dong 1 dollar. Dat scheelt nogal in de prijzen. Dan zou die 45 dollar nog wel prima kunnen lukken, in ieder geval in Vietnam, Cambodja is wat moeilijker met in ieder geval Angkor, killing fields en tuol sleng met bijkomend vervoee.
Blikdinsdag 23 september 2014 @ 22:41
quote:
1s.gif Op dinsdag 23 september 2014 22:37 schreef buzz1291 het volgende:
Cambodja duurder dan Vietnam? Nou heb ik in Vietnam nog nooit een biertje in een bar kunnen krijgen voor $ 0,50 -0,75. In Phnom Penh wel. En een BBQ Steak tuna or chicken voor $ 3,00, of een Margarita voor $ 1,50. En mexican of indian food, ja ik weet het, vloeken in de kerk, maar in PP kan het allemaal voor <$ 10 en niet alleen tijdens happy hour hé. Guesthouse prijzen ken ik niet maar prima hotels voor $20 in PP en voor $ 15 in Sihanoukville.

Het enige waar ze je in Cambo steevast mee tillen is alles in Siem Reap en in PP de toegang tot Tuol Sleng en ze proberen het bij een rit naar de Killing Fields. Maar voor de rest, nog niet meegemaakt. In Vietnam kreeg ik wel eens een vage restaurant nota waarvan ik dacht, dit kan eigenlijk niet. Hotels vond ik in Vietnam aanmerkelijk duurder, het voedsel dacht ik ook maar Zeker de drank. Ik denk dat je uitgaven per dag in Cambodja gemiddeld wat lager liggen dan in Vietnam. Maar in PP is de boot naar Vietnam of SR ook weer kneiter duur in vergelijk met de bus.
Realiteit is dat 90% van de mensen alleen in Siem Reap, Pnomh Penh en wellicht nog Sihanoukville bezoeken. Dan is Cambodja wel degelijk duurder. En een biertje in een bia hoi in Hanoi kost je misschien 10-20 cent.
Retardeddinsdag 23 september 2014 @ 23:06
Ach, als ik zie dat hostels maximaal 11 dollar per nacht kosten... en ik zou bij wijze van spreken 14 dollar per dag uitgeven aan eten/drinken, dan heb ik nog 20 dollar per dag over voor excursies en vervoer. Dat zal de ene dag meer zijn dan de ander, maar gemiddeld zou het gewoon goed moeten komen lijkt me.
buzz1291dinsdag 23 september 2014 @ 23:41
quote:
0s.gif Op dinsdag 23 september 2014 23:06 schreef Retarded het volgende:
Ach, als ik zie dat hostels maximaal 11 dollar per nacht kosten... en ik zou bij wijze van spreken 14 dollar per dag uitgeven aan eten/drinken, dan heb ik nog 20 dollar per dag over voor excursies en vervoer. Dat zal de ene dag meer zijn dan de ander, maar gemiddeld zou het gewoon goed moeten komen lijkt me.
Ik denk dat je er met 45$ perdag best mee uitkomt, wanneer je met een hostel voor 11 dollar genoegen neemt. Wat er op zo'n budget wel weer inhakt is wanneer je een engels ontbijtje wilt scoren. Maar 14 dollar rekenen voor gemiddeld eten en drinken is niet heel erg veel maar het kan, al zou ik niet graag in Cambodja op een markt eten, dat doe ik soms nog wel eens in Thailand maar elders maar even niet.
bl44t1woensdag 24 september 2014 @ 00:31
Het is veel afhankelijk van hoe erg je luxe wilt :)
Maar ik ben het eens met buzz1291 dat Cambodja mijn inzien ook goedkoper was (afgelopen jaar geweest) met hotels / eten en drinken.

Hou er ook rekening mee dat ankor wat (als ik het me goed herinner ) 25 euro per dag kost.

Verder zou ik niet beginnen met Angkor omdat je een paar dagen wil acclimatiseren en je dat niet wil doen als je ook tempels moet beklimmen ;)

Nog een tip! als je wat avontuurlijker bent kan je bij ankor thom over de buitenmuren heen lopend of met de fiets (trek hier wel genoeg tijd voor uit bv een ochtend met de fiets) dit doen erg weinig toeristen maar is wel gewoon toegestaan.
Verder zou ik ook zeker beng malea bezoeken
bl44t1woensdag 24 september 2014 @ 00:33
Ik zie nu dat je ook hostels wil/gaat nemen
Dan zou ik inderdaad rekening houden met 10 per dag (als het meer is een hotel pakken!)
Retardedwoensdag 24 september 2014 @ 05:49
quote:
0s.gif Op woensdag 24 september 2014 00:33 schreef bl44t1 het volgende:
Ik zie nu dat je ook hostels wil/gaat nemen
Dan zou ik inderdaad rekening houden met 10 per dag (als het meer is een hotel pakken!)
Dat was idd het plan ;) ik heb financieel een flink achterdehandje, maar vind het toch wel fijn om ongeveer te weten wat een reis gaat van te voren gaat kosten.

45 dollar per dag gemiddeld is volgens tripadvisor en andere fora een gezond budget voor een backpacker... dagen met bijvoorbeeld Ankor Wat zullen misschien 55 dollar kosten, maar een dag in Sihanoukville kan dan weer 25 dollar kosten.

Ik begin wel in Siem Reap. Niet heel ideaal, I know ... maar ik vlieg terug vanaf Hanoi, dus op deze manier is de route heel logisch imho.

Siem Reap > Sihanoukville (of andere plekken in die buurt) > Phnom Phen > HCMC > noorden richting Hanoi.


Kan iemamd me nog wel info geven over Sapa en Halong Bay? Ik lees veel dat je Halong het beste met 1 overnachting kan doen. Wat kost dat ongeveer?
Blikwoensdag 24 september 2014 @ 10:20
quote:
1s.gif Op woensdag 24 september 2014 05:49 schreef Retarded het volgende:

Kan iemand me nog wel info geven over Sapa en Halong Bay? Ik lees veel dat je Halong het beste met 1 overnachting kan doen. Wat kost dat ongeveer?
Ik heb juist de mening dat je Halong Bay altijd 2 nachten moet doen. Met 1 nacht zit je effectief slechts 24 uur op de boot (van 12 uur tot 12 uur) en zie je echt heel weinig van het gebied. Je vaart dan eigenlijk naar de lelijke grot en vaar je nog wat rond daaromheen, slapen daar in de baai en dan ga je weer terug. Bij 2 nachten vaar je nog door naar Cat Ba Island, zie je veel meer van het gebied en heb je meer waar voor je geld.

Ik zou overigens niet voor de goedkoopste kiezen, dat zie je altijd terug in de boot waar je op vaart en het eten wat je krijgt. Betaal liever enkele tientallen dollar extra voor een luxe fijne boot, airco (indien het erg heet is) en goed vers eten. Wij betaalden toendertijd 80 dollar p.p. voor 2 nachten voor een vrij luxe trip. Weet niet wat nu de prijzen zijn
Blikwoensdag 24 september 2014 @ 10:25
quote:
1s.gif Op woensdag 24 september 2014 05:49 schreef Retarded het volgende:

[..]

45 dollar per dag gemiddeld is volgens tripadvisor en andere fora een gezond budget voor een backpacker... dagen met bijvoorbeeld Ankor Wat zullen misschien 55 dollar kosten, maar een dag in Sihanoukville kan dan weer 25 dollar kosten.
Hou maar rekening met een forse meerprijs voor die dagen in Angkor, en geen 55 dollar. Want naast de entree van Angkor voor 3 dagen, moet je ook rekening houden met het vervoer daarnaartoe. Je kunt best 1 dag met de fiets doen, maar de andere dagen als je naar de tempels verder weg gaat, zul je wel een taxi/tuktuk moeten nemen. Sommige tempels liggen 70 km van Siem Reap vandaan,

Ik zou dit overigens wel gewoon mee budgetteren want het zijn erg mooie tempels en een stuk rustiger dan de hoofdtempels rondom Siem Reap. Het zou zonde zijn om die niet mee te pakken als je daar bent omdat je een paar tientjes wilde besparen op je reis.
SeLangwoensdag 24 september 2014 @ 10:26
quote:
0s.gif Op maandag 22 september 2014 15:56 schreef Lot_1 het volgende:
Omdat ik met enorm veel plezier het topic heb gelezen, zal ik hier nog wat foto's van mijn geweldige reis laten zien:

[ afbeelding ]
HCMC

[ afbeelding ]
Hoi An

[ afbeelding ]
Hoi An

[ afbeelding ]
Ninh Binh

[ afbeelding ]
Lan Ha Bay

[ afbeelding ]
Onderweg naar Dong Van

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
in Meo Vac

[ afbeelding ]
de Ma Pi Leng-pass

[ afbeelding ]
't varken leeft gewoon ;)

[ afbeelding ]
Ergens in een bergdorpje; het was markt dus vandaar de drukte. Op de trouwposter staat de zoon des huizes. Inmiddels had het stel een schattig baby'tje :D

[ afbeelding ]
In traditionele kledij

[ afbeelding ]
Er wordt veel gevoetbald in Vietnam

[ afbeelding ]
Hanoi

Leuke foto's! ^O^
Retardedwoensdag 24 september 2014 @ 13:36
quote:
0s.gif Op woensdag 24 september 2014 10:25 schreef Blik het volgende:

[..]

Hou maar rekening met een forse meerprijs voor die dagen in Angkor, en geen 55 dollar. Want naast de entree van Angkor voor 3 dagen, moet je ook rekening houden met het vervoer daarnaartoe. Je kunt best 1 dag met de fiets doen, maar de andere dagen als je naar de tempels verder weg gaat, zul je wel een taxi/tuktuk moeten nemen. Sommige tempels liggen 70 km van Siem Reap vandaan,

Ik zou dit overigens wel gewoon mee budgetteren want het zijn erg mooie tempels en een stuk rustiger dan de hoofdtempels rondom Siem Reap. Het zou zonde zijn om die niet mee te pakken als je daar bent omdat je een paar tientjes wilde besparen op je reis.
Dat is ook idd niet het plan hoor... daarom heb ik dus een zakcentje achter de hand, maar wil het liefst toch een beetje binnen budget blijven ;) als ik echt graag iets wil doen, dan ga ik het hoe dan ook doen.


/edit: overigens zijn de 3-dagen tickets voor Ankor Wat 40 dollar/33 euro. Dat is dus maar 11 euro per dag. Komt idd nog wel vervoer bij enzo, maar valt toch wel mee hoor :)

[ Bericht 9% gewijzigd door Retarded op 24-09-2014 13:54:23 ]
Retardedwoensdag 24 september 2014 @ 13:55
quote:
0s.gif Op woensdag 24 september 2014 10:20 schreef Blik het volgende:

[..]

Ik heb juist de mening dat je Halong Bay altijd 2 nachten moet doen. Met 1 nacht zit je effectief slechts 24 uur op de boot (van 12 uur tot 12 uur) en zie je echt heel weinig van het gebied. Je vaart dan eigenlijk naar de lelijke grot en vaar je nog wat rond daaromheen, slapen daar in de baai en dan ga je weer terug. Bij 2 nachten vaar je nog door naar Cat Ba Island, zie je veel meer van het gebied en heb je meer waar voor je geld.

Ik zou overigens niet voor de goedkoopste kiezen, dat zie je altijd terug in de boot waar je op vaart en het eten wat je krijgt. Betaal liever enkele tientallen dollar extra voor een luxe fijne boot, airco (indien het erg heet is) en goed vers eten. Wij betaalden toendertijd 80 dollar p.p. voor 2 nachten voor een vrij luxe trip. Weet niet wat nu de prijzen zijn
Goeie tip, thanks :) 80 dollar voor 2 nachten voor die excursie valt dan nog meer vind ik!
Blikwoensdag 24 september 2014 @ 14:01
quote:
1s.gif Op woensdag 24 september 2014 13:36 schreef Retarded het volgende:

[..]

Dat is ook idd niet het plan hoor... daarom heb ik dus een zakcentje achter de hand, maar wil het liefst toch een beetje binnen budget blijven ;) als ik echt graag iets wil doen, dan ga ik het hoe dan ook doen.

/edit: overigens zijn de 3-dagen tickets voor Ankor Wat 40 dollar/33 euro. Dat is dus maar 11 euro per dag. Komt idd nog wel vervoer bij enzo, maar valt toch wel mee hoor :)
Ja, omdat het zo lang geleden haal ik ook prijzen door elkaar. Ik dacht dat het 40 dollar p.p. was voor 1 dag, maar dat is dus voor 2 personen. Wil dat nog wel eens door elkaar halen omdat ik met 2 personen aan het reizen was.

Tuktuk naar Banteay Srei zal je ongeveer 25 dollar kosten, dagje angkor wat met de tuktuk ongeveer 15 dollar.

Laten we het er maar op houden dat het met je budget prima goed moet komen :)
Blikwoensdag 24 september 2014 @ 14:03
quote:
1s.gif Op woensdag 24 september 2014 13:55 schreef Retarded het volgende:

[..]

Goeie tip, thanks :) 80 dollar voor 2 nachten voor die excursie valt dan nog meer vind ik!
Wel 7 jaar geleden, kan best wel wat duurder zijn geworden natuurlijk :) Aan de andere kant is de dong flink gedevalueerd. Gewoon goed rondkijken als je in Hanoi bent, en pik er dan eentje uit het vele aanbod dat er is
Retardedwoensdag 24 september 2014 @ 17:33
heb ondertussen al een beetje zitten zoeken op internet (thank god for tripadvisor!). Er is een enorm aanbod, maar ik maak gewoon een top 10 lijstje... en boek er wel eentje als ik daar ben.
LoveProfuzionvrijdag 24 oktober 2014 @ 18:22
Net paar dagen terug uit Vietnam. Prachtig land, geweldige lieve en leuke mensen.

Hanoi - Halong Bay (3 dagen) - Hanoi - Binh Vinh - Hoi An- Lang Co- Hoi An- HCMC
we vonden hoi an zo lekker rustig dat we er vrij lang zijn gebleven..8 dagen.
kikoooooozondag 26 oktober 2014 @ 11:25
12 december vertrekken naar Hong Kong en dan 15 dec vliegen naar Hanoi. Hierna nog ruim 3 weken in Vietnam.

Heb er echt zin in :D
Retardedzondag 26 oktober 2014 @ 11:35
quote:
0s.gif Op vrijdag 24 oktober 2014 18:22 schreef LoveProfuzion het volgende:
Net paar dagen terug uit Vietnam. Prachtig land, geweldige lieve en leuke mensen.

Hanoi - Halong Bay (3 dagen) - Hanoi - Binh Vinh - Hoi An- Lang Co- Hoi An- HCMC
we vonden hoi an zo lekker rustig dat we er vrij lang zijn gebleven..8 dagen.
Hoi an hoor ik van veel mensen dat dat erg de moeite waard is! Ga er zeker heen :) hoe beviel Ha long Bay? Welke junk had je?

Nog anderhalve week, en dan eerst paar dagen HK... gevolgd door 2 weken Cambodia, daarna 4 weken Vietnam :D
LoveProfuzionzondag 26 oktober 2014 @ 15:27
Hoi An is gewoon echt een gezellig stadje waar je lekker kunt winkelen, eten, fietsen en tot rust komen..we hadden palm view villa 10 minuten fietsen van hoi an op het platte land...erg aan te raden $35 per nacht.

Halong Bay hadden we tonkincruise via ons hotel geboekt en kregen we upgradte tot mercure cruise..we hebben de 3 dagen tour gedaan en wij vonden dag 2 toen de andere groep weer terug moest naar de kade ook het allerleukste. In Hanoi kan je eventueel Finnegans hotel boeken zit aan buitenkant van old quarter...erg vriendelijke mensen die voor ons na halong bay nog spring rolls hadden gemaakt als welkom terug cadeautje.
Ener-Gzondag 26 oktober 2014 @ 15:40
Hoi An centrum is wel megatoeristisch, het is net Volendam waar de touringcars af en aan rijden. Daar moet je wel van houden, wij vonden het opzich wel leuk voor een middagje.
SittingDuckiezondag 26 oktober 2014 @ 19:57
Ik ben in september onder andere 5 dagen in Hoi An geweest, heel fijn hotel (Essence Hoian Hotel & Spa) met een dagelijks meerdere ritten van een naar het centrum of strand. Lopen was ook wel te doen. Grappig is ook dat de inhoud van de minibar voor de helft of éénderde te koop is bij de "winkeltjes" naast het hotel. Ook je was laten doen is daar veel goedkoper.
Het centrum is inderdaad wel erg toeristisch en ze gooien je dood met kleding/schoenen winkels. Heb o.a. gegeten bij twee Indiase restaurants (Namaste en Ganesh) en bij chefHung home kitchen (dakterras was niets ga op het balkon zitten) en bij The Little Menu. Wat mij betreft in alle gevallen aanraders.
Strand was ook leuk, ligbed van het hotel met halve liters pils voor een euro.
Ik heb mij laten ophalen van het vliegveld (Da Nang) voor 18 dollar.
enginedonderdag 30 oktober 2014 @ 02:02
Het valt mij op dat bijna iedereen Da Nang overslaat. Zonde. Moderne en rustige stad die nog niet overspoeld is met toerisme. Als je tijd hebt om een paar dagen in Hoi An door te brengen zou ik ook zeker een dagje naar Da Nang gaan. Slechts 45 minuten met de scooter.
Blikdonderdag 30 oktober 2014 @ 10:58
quote:
0s.gif Op zondag 26 oktober 2014 15:40 schreef Ener-G het volgende:
Hoi An centrum is wel megatoeristisch, het is net Volendam waar de touringcars af en aan rijden. Daar moet je wel van houden, wij vonden het opzich wel leuk voor een middagje.
Hoi An moet je ook voornamelijk 's avonds zijn, dan is het veel sfeervoller. Ik heb me 4 dagen prima vermaakt in Hoi An met o.a. beetje relaxen, rondlopen, lekker eten, strand hangen, etc.
Ener-Gdonderdag 30 oktober 2014 @ 11:04
Het leuke van Hoi An zijn de lantaarntjes inderdaad, en dat het centrum brommer- en autovrij is tussen bepaalde periodes.

Verder is het wel helemaal volgestampt met barretjes, restaurantjes, en kleding- en prularia winkels. Het enige wat er nog authentiek is, is de japanse brug en zo heel erg veel stelt dat ook niet voor eerlijk gezegd.

Je moet er wel van houden dus :)
kikoooooodonderdag 20 november 2014 @ 08:15
Zijn er echte must-see plekken die te maken hebben met de oorlog? Iemand ervaring?
zatoichidonderdag 20 november 2014 @ 08:55
quote:
2s.gif Op donderdag 20 november 2014 08:15 schreef kikoooooo het volgende:
Zijn er echte must-see plekken die te maken hebben met de oorlog? Iemand ervaring?
Tja je hebt de standaard plekken, maar eigenlijk vond ik het het meest indrukwekkend om in Hue rond te lopen en daar in de monumentale stad de kogelgaten te zien zitten. Niet dat er verder veel te zien is van de oorlog daar; daarvoor kun je beter naar de cu chi tunnels gaan. Dat is echter weer zo toeristisch dat me dat al snel tegenstond (al blijft het indrukwekkend om door die tunnels te kruipen).
Ener-Gdonderdag 20 november 2014 @ 09:27
'De oorlog' bestaat niet echt, Vietnam is altijd al in oorlogen verwikkeld geraakt. Veel meer dan alleen de jaren 60 met de Amerikanen. Dat is iets wat je snel zal ontdekken als je daar bent.

Het oorlogsmuseum in Hanoi, de gevangenis (incl guillottine, en uitgegraven stuk riool waar de gevangenen door zijn ontsnapt), de DMZ (inclusief tunnels), stukje Ho Chi Minh trail tot aan de kust en het oorlogsmuseum op een voormalige Amerikaanse vliegbasis in de DMZ vond ik wel aardig indrukwekkend.

Tunnels hebben we in de DMZ gedaan en niet in Chu Chi, want Chu Chi paste ik niet in met m'n 1m90 :+
SimtekF1donderdag 20 november 2014 @ 21:47
Die tunnels zijn een aanrader, erg indrukwekkend.
Wat betreft de gevangenis waar John McCain heeft gezeten, nou die kun je gerust overslaan, wat een nep gedoe zeg. :')
ehousevrijdag 21 november 2014 @ 09:04
quote:
2s.gif Op donderdag 20 november 2014 08:15 schreef kikoooooo het volgende:
Zijn er echte must-see plekken die te maken hebben met de oorlog? Iemand ervaring?
Je kan de gedenkplaats van het My Lai bloedbad bezoeken. Niet dat van het oorspronkelijke dorp veel overblijft, maar het museum is mooi onderhouden. bovendien zit je ook echt ergens in de middle of nowhere, op een Vietnamese tourbus die aankwam nadat wij vertrokken, geen enkele toerist gezien.
Lot_1vrijdag 21 november 2014 @ 13:07
quote:
0s.gif Op donderdag 20 november 2014 21:47 schreef SimtekF1 het volgende:
Die tunnels zijn een aanrader, erg indrukwekkend.
Wat betreft de gevangenis waar John McCain heeft gezeten, nou die kun je gerust overslaan, wat een nep gedoe zeg. :')
Ja, ik vond die Hoa Lo gevangenis in Hanoi ook niet zo boeiend. Wel indrukwekkend: het War Remnants Museum in HCMC.
Lot_1vrijdag 12 december 2014 @ 11:43
Wat mij opviel was dat er in de grote steden haast niet gebedeld werd. We hadden ook nog een paar dagen in Bangkok en het contrast was enorm: daar zagen we zodra we op straat liepen gehandicapte mensen hun hand ophouden - iets wat we in Vietnam geen enkele keer hebben meegemaakt. We hebben wel gehandicapte/verminkte mensen gezien maar die waren altijd wat aan het verkopen. Slechts één keer hield een opdringerige schoenpoetsmevrouw haar hand op toen we duidelijk maakten dat we echt, écht geen schoenpoetsbeurt wilden hebben. Weet iemand van jullie waardoor dit komt? Is bedelen verboden? Of heeft het te maken met schaamte?

Ben inmiddels al weer drie maand terug maar deze vraag blijft hangen :P
Marvelousvrijdag 12 december 2014 @ 12:28
Dat komt omdat de snelle kleine diefstallen steeds meer voorkomen. Vorige week bij ons ook bijna een tas van de schouder afgejat in Saigon!
De lokale bevolking durft hun duurdere toestel niet eens meer uit hun zak te halen op straat!

* Marvelous is al bijna 7 weken in Vietnam nu..

Loten verkopen levert meer op als bedelen.. Net als blikjes en flesjes inzamelen! 1 lot verkopen a 10.000 brengt 1200 op voor de verkoper. En 3 lege blikjes kan je overal voor 1000 dong inleveren
MartijnUKdinsdag 16 december 2014 @ 15:05
Ik weet dat ik de Vietnam liefhebbers tegen het zere been schop omdat het zo kort is - maar volgend jaar hebben we 24 uur door te brengen in HCMC (tussenstop met Vietnam Airlines).
Heb een aardig hotel geboekt voor cheap in district 7

Wat te doen in die 24 uur? Ik dacht al aan het war remnants museum dat lijkt me machtig interessant. De tunnels zitten ietwat buiten de stad en ben niet zeker of het de moeite waard is
Verder nog tips qua tempels of markten?
Lot_1dinsdag 16 december 2014 @ 15:55
Het park in 's avonds! Hangt een heerlijk sfeertje dan: mensen die aan het fitnessen zijn, er wordt gedanst, en met een beetje geluk willen studenten met hun praten om je engels te oefenen

SPOILER
Plaatjes van google die wmb wel goed de sfeer pakken:
wpid-img_2899.jpeg
saigon-workout.jpg
DSC02065.JPG
Lot_1dinsdag 16 december 2014 @ 15:58
quote:
1s.gif Op vrijdag 12 december 2014 12:28 schreef Marvelous het volgende:
Dat komt omdat de snelle kleine diefstallen steeds meer voorkomen. Vorige week bij ons ook bijna een tas van de schouder afgejat in Saigon!
De lokale bevolking durft hun duurdere toestel niet eens meer uit hun zak te halen op straat!
Serieus? Wij vonden het zo'n veilig land.. zou jammer zijn als er vaker gestolen wordt.

quote:
* Marvelous is al bijna 7 weken in Vietnam nu..
Ben benieuwd wat je daar doet..
en hoe bevalt het?
quote:
Loten verkopen levert meer op als bedelen.. Net als blikjes en flesjes inzamelen! 1 lot verkopen a 10.000 brengt 1200 op voor de verkoper. En 3 lege blikjes kan je overal voor 1000 dong inleveren
Ja, dat zou het wel kunnen verklaren.. thanks!
Marvelouswoensdag 17 december 2014 @ 03:30
Begrijp me niet verkeerd, buiten de grote steden is het hier heel veilig!

Mijn vrouw is Vietnamees, en de familie woont in een gebied zonder toeristen. Ik vind het een geweldig land! Kom ieder jaar en dat blijven we ook doen.

Dit jaar van Phu Quoc tot Danang gedaan, en ook een weekje op de motor door Cambodja! Dat is ook zo'n geweldig land.
Miezziejwoensdag 17 december 2014 @ 11:28
quote:
0s.gif Op woensdag 17 december 2014 03:30 schreef Marvelous het volgende:
Begrijp me niet verkeerd, buiten de grote steden is het hier heel veilig!

Mijn vrouw is Vietnamees, en de familie woont in een gebied zonder toeristen. Ik vind het een geweldig land! Kom ieder jaar en dat blijven we ook doen.

Dit jaar van Phu Quoc tot Danang gedaan, en ook een weekje op de motor door Cambodja! Dat is ook zo'n geweldig land.
In de grote steden voelde ik me ook wel veilig :P
Maar misschien komt dat omdat mijn vriend Vietnamees is en wij vaak met familie op stap gingen enzo. Zelf droeg ik ook geen spullen bij mij (geen tasje oid), dus dat scheelt vast ook wel.

Ik wil weer terug O+
xinchaodonderdag 18 december 2014 @ 05:58
quote:
0s.gif Op dinsdag 16 december 2014 15:05 schreef MartijnUK het volgende:
Ik weet dat ik de Vietnam liefhebbers tegen het zere been schop omdat het zo kort is - maar volgend jaar hebben we 24 uur door te brengen in HCMC (tussenstop met Vietnam Airlines).
Heb een aardig hotel geboekt voor cheap in district 7

Wat te doen in die 24 uur? Ik dacht al aan het war remnants museum dat lijkt me machtig interessant. De tunnels zitten ietwat buiten de stad en ben niet zeker of het de moeite waard is
Verder nog tips qua tempels of markten?
Ik zou je aanraden om iig het war remnants museum te bezoeken. verder is een tochtje door Cholon aan te raden. Dit is het oude chinatown en heeft vele interessante markten, mooie gebouwen en nauwe straatjes. Een mekka voor straatfotografen. Neem een taxi naar Binh tay market als startpunt voor je cholon tour. In deze wijk vind je ook vele prachtige pagodes. Als je het iets avontuurlijker wilt doen boek dan een tourtje bij een van de vele xe-om drivers. Loop wat rond in de buurt van pham nhu lao en je wordt wel aangesproken. Kost iets van 15 usd voor een dag.
Mag ik vragen waarom je voor district 7 gekozen hebt? prima wijk om te wonen maar voor de toerist niet zo interessant. Kost je 20 minuten om het centrum te bereiken.
LoveProfuziondonderdag 18 december 2014 @ 11:09
Ik voelde me eigenlijk ook wel veilig. We werden wel gewaarschuwd 's avonds na 2200 niet meer in de parken te lopen en je camera niet te veel in het zicht te houden...mobieltjes ook niet. Ze rijden langs op hun scootertje en rukken je mobiel uit je handen. Iedereen waarschuwde ons ervoor maar we hebben niks ondervonden of gezien.
Ik vond de mensen er echt superlief en hulpvaardig..ook al wisten ze de weg niet, ze stuurden je vrolijk de andere kant op.

Ik heb overigens een erg leuk boek gekregen voor sinterklaas: bikes of burden met prachtige foto's van de motoren en hun handelswaar:)

Het leukste vond ik toen we op een motortje vanuit Hoi An naar een meubelmaker op het platteland reden en we in the middle of nowhere door iedereen begroet werden. Schoolkinderen die je allemaal het peace teken geven en lokale bevolking die moet lachen om 2 malloten op een motor met hun rijsthoedjes.
Ener-Gdonderdag 18 december 2014 @ 12:41
Hehe die motobikes heb ik ook een hele fotoserie van geschoten :)

Als je into de kookcursusjes en de Vietnamese cuisine bent kan ik dit kookboek van harte aanbevelen, wat een feest van herkenning is dat :)
MartijnUKdonderdag 18 december 2014 @ 16:38
quote:
0s.gif Op donderdag 18 december 2014 05:58 schreef xinchao het volgende:

[..]

Ik zou je aanraden om iig het war remnants museum te bezoeken. verder is een tochtje door Cholon aan te raden. Dit is het oude chinatown en heeft vele interessante markten, mooie gebouwen en nauwe straatjes. Een mekka voor straatfotografen. Neem een taxi naar Binh tay market als startpunt voor je cholon tour. In deze wijk vind je ook vele prachtige pagodes. Als je het iets avontuurlijker wilt doen boek dan een tourtje bij een van de vele xe-om drivers. Loop wat rond in de buurt van pham nhu lao en je wordt wel aangesproken. Kost iets van 15 usd voor een dag.
Mag ik vragen waarom je voor district 7 gekozen hebt? prima wijk om te wonen maar voor de toerist niet zo interessant. Kost je 20 minuten om het centrum te bereiken.
Thanks, sorry het was District 3 Phuong 7 (wat dat laatste ook moge zijn, een onderverdeling lijkt me). Was het beste hotel dat we vonden dicht bij het vliegveld voor weinig geld. Eerlijk gezegd kon ik op de kaart niet echt opmaken waar nou precies het centrum lag, het is één groot gekrioel.
kikoooooovrijdag 19 december 2014 @ 05:49
1024px-The_North_Face_logo.svg.png

:') :') :')
Ener-Gvrijdag 19 december 2014 @ 09:26
oke, en nu?
kikoooooovrijdag 19 december 2014 @ 14:47
quote:
0s.gif Op vrijdag 19 december 2014 09:26 schreef Ener-G het volgende:
oke, en nu?
Ik krijg jeuk van de toeristen, ik gok zo'n 90%, die in die meuk lopen

Verder tot nu toe een fantastisch land ^O^
kikoooooovrijdag 19 december 2014 @ 14:49
Weet iemand btw wat de boodschap is van die scootertjes met speaker die je dag en nacht dezelfde boodschap hoort schreeuwen?
Blikvrijdag 19 december 2014 @ 14:52
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 december 2014 14:47 schreef kikoooooo het volgende:

[..]

Ik krijg jeuk van de toeristen, ik gok zo'n 90%, die in die meuk lopen

Verder tot nu toe een fantastisch land ^O^
Ik heb ook jas van tnf, ben ik nu sneu?

Vietnam is overigens wel het land van nepspul van The North Face, dat was al zo in 2007 toen ik er was
SeLangvrijdag 19 december 2014 @ 14:58
TNF (het echte spul) is mooi (ik heb zelf een softshell van ze - mijn meest gedragen jas ooit). Ik vind het wel over het algemeen overpriced tov de concurrentie.
Lot_1vrijdag 19 december 2014 @ 15:23
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 december 2014 14:49 schreef kikoooooo het volgende:
Weet iemand btw wat de boodschap is van die scootertjes met speaker die je dag en nacht dezelfde boodschap hoort schreeuwen?
Oh.. dat was ik al weer helemaal vergeten! Geen idee overigens, ik ben ook benieuwd.

Ik had geen TNF-jas 8-)
lijken me eigenlijk heerlijke jassen hoor, ik had ze simpelweg niet nodig maar wie weet schaf ik er een volgende reis wel één aan.. ze zijn lelijk maar dat doet er toch niet toe :@

In Dalat had ik haast een jas gekocht, zo kkkkoud had ik het daar. Maar mijn man vond het onzin voor de twee dagen die we er nog door zouden brengen :+
Ener-Gvrijdag 19 december 2014 @ 15:47
Die scootertjes met speakers zie je vooral in de noordelijke helft van het land, en is volgens mij communistische propagandameuk.

TNF maakt opzich wel mooi spul maar dat hangt echt niet langs de straat in HCMC :+ Verder wel handig als je backpack gejat is of je een goedkoop jasje nodig hebt omdat het stiekem toch te koud blijkt te zijn in het noorden.

Sowieso vind ik TNF de laatste jaren een beetje een modemerk worden met veel goedkopere onzinprul en jasjes waar je eigenlijk niks aan hebt als het echt een keer goed koud/nat wordt.

Arc'teryx liefhebber hier trouwens :P
APKvrijdag 19 december 2014 @ 17:08
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 december 2014 14:47 schreef kikoooooo het volgende:

[..]

Ik krijg jeuk van de toeristen, ik gok zo'n 90%, die in die meuk lopen

Verder tot nu toe een fantastisch land ^O^
Een jaar of 7 geleden een prima rugzakje gekocht in HCMC, zit nog geen draadje aan los :Y)

Volgend jaar rond deze tijd misschien maar weer eens naar Vietnam :Y
ehousevrijdag 19 december 2014 @ 21:18
Vietnam is op zich wel veilig, alleen oppassen voor diefstal!
Mijn (vietnamese) vriendin is de laatste twee maanden twee keer bestolen geweest terwijl ze in haar zaak werkte. Zelf in de 5maanden dat ik nu hier ben, nog niks overkomen. Ook niet als ik snachts ga lopen of dergelijke.

Overigens een aanrader voor streetfood, banh trang tron en keo keo. Het eerst wordt over het algemeen verkocht door oudere vrouwtje. Gerecht bestaande uit rijstpapier, babyei, mango, gedroogd vlees etc.., tweede is een zoete snack met nootje. Allebei super lekker, naast het andere fantastische voedsel!
Marvelousvrijdag 26 december 2014 @ 14:59
quote:
1s.gif Op vrijdag 19 december 2014 14:49 schreef kikoooooo het volgende:
Weet iemand btw wat de boodschap is van die scootertjes met speaker die je dag en nacht dezelfde boodschap hoort schreeuwen?
In het zuiden roepen ze om wat ze verkopen, zo kan je makkelijk op tijd aan de weg staan als je gekookte of gebrande pinda`s bijvoorbeeld bij je biertje wilt hebben! (5000 dong per zakje). Natuurlijk moet je wel goed luisteren, anders koop je misschien wel andere vietnamees eetwaar 8-)

quote:
0s.gif Op vrijdag 19 december 2014 15:47 schreef Ener-G het volgende:
Die scootertjes met speakers zie je vooral in de noordelijke helft van het land, en is volgens mij communistische propagandameuk.

TNF maakt opzich wel mooi spul maar dat hangt echt niet langs de straat in HCMC :+ Verder wel handig als je backpack gejat is of je een goedkoop jasje nodig hebt omdat het stiekem toch te koud blijkt te zijn in het noorden.

Sowieso vind ik TNF de laatste jaren een beetje een modemerk worden met veel goedkopere onzinprul en jasjes waar je eigenlijk niks aan hebt als het echt een keer goed koud/nat wordt.

Arc'teryx liefhebber hier trouwens :P
Communistisch geleuter horen we in het zuiden gewoon om 5 uur in de morgen door de luidsprekers die aan de straat en in lantaarnpalen hangen.
Ener-Gzaterdag 27 december 2014 @ 01:05
Ah, geen last van gehad gelukkig.. had het idee dat dat streng communistische gebeuren vooral aan de noordelijke kant van het land ten noorden van de DMZ was.
Maarten1zondag 4 januari 2015 @ 20:21
Hoi, vraag:
Ik ga met m'n broer twee weken naar Vietnam en we vliegen op Ho Chi Minh, we willen twee a drie dagen blijven. Wat is een goede plek om te verblijven, wat is centraal? In Bangkok heb je bv Kao San Road, wat is de plek in Ho Chi Minh?