abonnement Unibet Coolblue
pi_76530850




Basisgegevens
Officiële landstaal: Vietnamees
Hoofdstad: Hanoi
Regeringsvorm: Volksrepubliek
Staatshoofd: Nguyen Minh Triet
Regeringsleider: Nguyen Tan Dung
Religie: boeddhisme 93%, rooms-katholicisme 6,7%
Oppervlakte: 331.689 km² [1] (1,3% water)
Inwoners: 76.323.173 (1999[2]), 86.116.559 (2008[3]) (259,6/km² (2008))

Vietnam
Vietnam (Vietnamees: Việt Nam), officieel de Socialistische Republiek Vietnam, is een volksrepubliek met 86.116.559 (2008) inwoners in Zuidoost-Azië. De oostelijke kustlijn van het Zuidoost-Aziatische schiereiland maakt deel uit van het land.

Vietnam wordt in het noorden begrensd door China, door de Golf van Tonkin en het daarin gelegen Chinese eiland Hainan in het noordoosten, door de Zuid-Chinese Zee in het zuidoosten, door Cambodja in het zuidwesten en door Laos in het noordwesten.

De hoofdstad is het noordelijke Hanoi (Hà Nội) en de grootste stad is de zuidelijke Ho Chi Minhstad (Thành Phố Hồ Chí Minh), het vroegere Saigon.



Geschiedenis

Vietnam werd door westerlingen ingedeeld in de historische gebieden Tonkin, Annam en Cochin China. In het noordelijk deel van deze gebieden was een Vietnamese staat gevestigd die afwisselend onder Chinese controle stond en onafhankelijk was. Het zuiden van hedendaags Vietnam stond onder invloed van diverse rijken, achtereenvolgens; Funan, het Khmer-rijk en Champa. Portugese handelaren bereikten het land in 1535 en stichten een handelspost bij Faifo.

In 1772 begon de Tay Son-rebellie tegen de heerschappij van de Le-dynastie. Door slim handelen van onder andere de Franse priester Pierre Pigneau de Behaine kwam Gia Long aan de macht. Mede door deze priester werd de Franse interesse in Vietnam aangewakkerd.

Vanaf de negentiende eeuw kwam het gebied onder invloed van de Fransen en op 17 oktober 1887 werd de Unie van Indochina gevormd. Na de val van het Franse garnizoen in Dien Bien Phu in 1954 werd Vietnam verdeeld in Noord-Vietnam en Zuid-Vietnam. De Vietnamoorlog (1957-1975) kwam voort uit de poging om communistische Vietcong-guerrilla's, actief in Zuid-Vietnam, te verslaan. Over het algemeen wordt aangenomen dat de Vietcong werden gesteund door de communistische Noord-Vietnamese regering, maar men is het er niet over eens hoe groot de invloed van Noord-Vietnam was gedurende de oorlog. De door de VS gesteunde overheid van Zuid-Vietnam kwam ten val in 1975 en het land werd herenigd in 1976.

Bestuurlijke indeling
http://nl.wikipedia.org/wiki/Provincies_van_Vietnam

Naast de vijf steden, is het land verdeeld in zestig provincies (tỉnh).

Geografie

De noordelijke en westelijke gebieden van Vietnam worden overheerst door de bergen van de Annamese Cordillera, een voortzetting van de bergen van de Chinese provincies Yunnan en Guangxi in het noorden. Het smalste stuk is 50 km en de grootste 600 km.

De bergen bereiken een hoogte van meer dan 2440 m, en er zijn opmerkelijke plateaus die bekendstaan als de Centrale Hooglanden (80 - 490 m). In dit gebied worden allerlei gewassen gekweekt, zoals rubber, koffie en thee, hoewel het gebied dunbevolkt is.

Rivieren

Het oosten van de Annamese Cordillera in het noorden is een alluviale vlakte die door de Rode Rivier en een aantal kleinere rivieren wordt doorstroomd. Deze rivieren monden uit in de Golf van Tonkin. Ten zuiden van de delta van de Rode Rivier liggen de Centrale Laaglanden, een smalle kuststrook waar de korte, vaak snelstromende rivieren doorheen stromen.

De riviertjes stromen van het westen naar het oosten en vormen vruchtbare delta's. Het zuiden van het Centrale Laagland is de alluviale vlakte van de delta van de Mekong rivier, die door het zuidelijke gedeelte van het land stroomt.

Klimaat

Het land heeft een tropisch moessonklimaat. Op het smalste stuk is het land slechts enkele tientallen kilometers breed. Omdat Vietnam een lang gerekt land is met een afstand van de noordelijke grens tot de zuidelijke grens van circa 2000 kilometer, verschilt het klimaat in het zuidelijk deel sterk van het klimaat in het noorden. Men zegt wel dat Noord-Vietnam vier seizoenen kent en Zuid-Vietnam slechts twee; een droogseizoen en een regenseizoen. Waar het in het zuiden het hele jaar vrij vochtig en heet is, kan het kwik in het noorden soms dalen tot tegen het vriespunt. In de bekende toeristische trekpleister Sapa ligt in december of januari soms zelfs sneeuw.

Steden

De hoofdstad van Vietnam is Hanoi.

Er zijn ook vier andere zelfstandige steden op provinciaal niveau:

* Can Tho
* Da Nang
* Hai Phong
* Ho Chi Minhstad

Demografie

Bevolking

De bevolking is geconcentreerd in de twee belangrijke rivierdelta's. De etnische Vietnamezen vertegenwoordigen meer dan 85% van de bevolking. Zij spreken een Annamese-Muong taal. Er zijn ongeveer 50 minderheidsgroepen in de hooglanden, waaronder de Muong, Tai, Hmong, Dao, Sedong, Jarai, Bahnar, Rhade, Cham en een groot aantal kleinere groepen. Er is een significante groep Cambodjanen, Khmer Krom genaamd, dichtbij de Cambodjaanse grens en bij de monding van de Mekong. Er zijn grote aantallen Chinezen in de stedelijke centra, in het bijzonder in het gebied genaamd Chợ Lớn (Grote Markt) van Ho Chi Minhstad, hoewel velen gevlucht zijn nadat Zuid-Vietnam door het Noorden werd verslagen en na een grensconflict met China in 1979 (zie Geschiedenis van Vietnam).

Bevolkingsontwikkeling




Taal

In Vietnam wordt Vietnamees gesproken. Tussen het noorden en het zuiden zitten duidelijke verschillen, niet alleen in de uitspraak, maar ook in de gebruikte woorden.

Totdat de Franse Jezuïet Alexandre de Rhodes in de 17e eeuw het Westerse alfabet introduceerde werd nog steeds een op het Chinees gelijkend schrift gebruikt. Ook tegenwoordig treft men, met name bij religieuze gelegenheden, nog steeds Chinese tekens aan. Het huidige schrift is evenwel gebaseerd op Latijnse letters en wordt "Quoc ngu" genoemd.

Het Vietnamees heeft meer klinkers dan Alexandre met het Franse alfabet kon beschrijven. Zijn oplossing was het gebruik van extra tekens, zoals het ^ , dat we ook al kennen vanuit het Frans. Maar hiernaast wordt er ook gebruik gemaakt van een boogje boven de a, of een haakje aan de rechterkant van een o en u.

Het Vietnamees is een toontaal net als het Chinees. In het Vietnamees zijn er 6 tonen. Hierdoor kan elke lettergreep / woord op 6 manieren worden uitgesproken. Ook deze tonen worden door extra tekens aangegeven.

Religie

Vietnam is een mengeling van aanhangers van het boeddhisme, confucianisme, traditionele lokale geloven en rooms-katholicisme. Hoewel de communistische overheid godsdienstige praktijken heeft afgeraden, wordt het getolereerd binnen de context van overheid-geregelde boeddhistische en katholieke groepen, en sinds de jaren '90 is de traditionele verering bij boeddhistische tempels toegestaan. De protestantse evangelische kerken (die hoofdzakelijk onder etnische minderheden worden gevonden) en andere niet-geregistreerde groepen worden actief onderdrukt.

Cultuur

In zijn vroege geschiedenis gebruikte Vietnam het Chinees schrift. In de 16e eeuw ontwikkelden de Vietnamezen hun eigen reeks karakters genaamd Chữ Nôm. Het gevierde epos Kim Van Kieu door Nguyễn Du werd geschreven in dit schrift. Tijdens de Franse koloniale periode werd Quốc Ngữ, de geromaniseerd Vietnamese alfabetvertegenwoordiging van het gesproken Vietnamees, populair en de alfabetisering nam snel toe. Dit had een wezenlijk effect op de politieke macht in het land.

Vanwege de lange vereniging van Vietnam met China, blijft de Vietnamese cultuur sterk confuciaans met zijn nadruk op familieplicht en harmonie. Het onderwijs wordt hoog gewaardeerd. Historisch was een goede opleiding het enige middel voor ambitieuze Vietnamezen om sociaal vooruit te komen. In de moderne tijd, proberen Vietnamezen om de traditionele cultuur met de Westers ideeën van individuele vrijheid, wantrouwen van gezag en de consumentencultuur in overeenstemming te brengen.

De meerderheid van Vietnamezen is boeddhist, met een sterke nadruk op voorouderverering. Sommige critici zeggen dat de tweede godsdienst Vietnamese bijgelovigheid en fatalisme is, een gevolg van de vele decennia van oorlog.

Binnen een stereotiepe Vietnamese katholieke familie zou men vinden: een intense toewijding aan Maagd Maria (de Heilige Moeder staat hoger dan de Zoon in de confuciaanse gedachte), beelden van overleden voorvaderen op het familiealtaar en geloofspraktijken in de Feng Shui (Phong Thủy) en communicatie met geesten en de doden.

De keuken en de muziek van Vietnam hebben drie verschillende thema's, overeenkomstig met de drie gebieden van Vietnam: Bắc of het noorden, Trung of Centraal, en Nam of zuiden. De noordelijke klassieke muziek is de oudste van Vietnam en is traditioneel. Deze muziekstroming stamt uit de tijd van de Mongoolse invasies, toen de Vietnamezen een Chinese opera hoogtij vierden. De centrale klassieke muziek vertoont invloeden van de Champacultuur dankzij zijn melancholische melodieën. De zuidelijke muziek heeft een levendig karakter. De Vietnamese keuken is gebaseerd op rijst, sojasaus en vissaus (nước mắm). Zijn kenmerkend aroma is zoet (suiker), kruidig (serranopeper), en op smaak gebracht door een verscheidenheid aan munt.

Bezienswaardigheden

http://nl.wikipedia.org/wiki/Werelderfgoedlijst#Vietnam

Economie

De landbouw is het primaire beroep onder de bevolking, en rijst is veruit het belangrijkste gewas. De Mekong en Rode rivierdelta's behoren tot de grootste rijstplantagegebieden van de wereld. In deze gebieden wordt dankbaar geprofiteerd van de zware regenval en rijke alluviale grond. Op de rijstplantages is een 4350 km lang gedetailleerd netwerk van dijken, dammen, kanalen, en sloten aangelegd dat irrigatie en overstromingsbeheer verstrekt. Pinda's, graan, bataten en bonen zijn secundaire voedselgewassen, en katoen, jute, koffie, thee en suikerriet zijn belangrijke geproduceerde marktgewassen. De visserij en de aquacultuur zijn ook belangrijke industrieën. De mariene producten zijn een belangrijke uitvoer van het land, vooral garnalen. Rubber is ook een belangrijk uitvoerproduct. Hout is er genoeg, in het bijzonder in het noorden, maar ontbossing als gevolg van nieuwe vestigingen op het hoogland, cultuurverplaatsing en de commerciële bosbouw worden een steeds ernstiger probleem.

De meeste delfstoffen van het land worden gevonden in het noorden. Vietnam wint grote hoeveelheden steenkool, evenals fosfaten, mangaan, bauxiet, chromaat en andere metaalertsen. Er zijn grote onderzeese aardoliebronnen (olie en gas) ontdekt in de zuidelijke wateren. De middelen om deze grondstoffen te winnen, worden nog ontwikkeld. Vroeger werd de industriële ontwikkeling van Vietnam ernstig belemmerd door langdurige oorlogen, maar in het kader van het nieuwe economische hervormingsprogramma (Doi Moi), is er een aanzienlijke industriële ontwikkeling geweest. De belangrijke industrieën zijn de landbouwverwerking, de machinebouw, autoassemblage en de vervaardiging van textiel en kleding, cement, chemische meststoffen, glas en banden. Veel van de grote en kapitaalintensieve projecten zijn gezamenlijke ondernemingen tussen buitenlandse en Vietnamese lokale regeringen. De toeristenindustrie is ook significant voor de economie van het land; bezochten in 1994 net meer dan één miljoen buitenlandse toeristen het land, in 2007 was aantal verviervoudigd tot 4.171.564 toeristen.[4]

De belangrijkste handelspartners van Vietnam zijn Singapore, Zuid-Korea en Japan.

Politiek

Overheid

De Socialistische Republiek Vietnam wordt door een hoogst gecentraliseerd systeem geregeerd dat door de Communistische Partij van Vietnam (Đảng Cộng Sản Việt Nam) wordt overheerst, een partij die vroeger de Vietnamese Partij van de Arbeid genoemd werd. De overheid is in theorie onafhankelijk van de partij, maar in de praktijk ontvangt het het grootste deel van zijn richtlijnen van de partij. Hoewel er enige inspanning is geweest om lidmaatschap in overlappende partij en staatsstandpunten af te raden, gaat deze praktijk tot op de dag van vandaag verder. Tran Duc Luong, Phan Van Khai, Nguyen Van An, Tan Nguyen Mest, Le Hong Anh en Pham Van Tra nemen hoge posities in de overheid in.

Er zijn geen wettelijke oppositiepartijen in Vietnam, hoewel een aantal onwettige groepen overzee verspreid onder ballingschapgemeenschappen in landen zoals Frankrijk en de Verenigde Staten bestaan. Deze gemeenschappen hebben demonstraties en opstanden tegen de overheid georganiseerd. Het prominentst zijn de Vietnamese Constitutionele Monarchistische Liga, de Volksactiepartij van Vietnam, Montagnard Foundation en de Regering van Vrij Vietnam. De Regering van Vrij Vietnam heeft de verantwoordelijkheid voor een aantal guerrillainvallen in Vietnam opgeëist. Deze invallen werden door de overheid als terrorisme gezien.

Internationale lidmaatschappen

* APEC
* ASEAN
* La Francophonie
* Verenigde Naties
* Wereldhandelsorganisatie

Vorig deel
Vietnam #3 Chúc ngày mới tốt lành

[ Bericht 0% gewijzigd door UIO_AMS op 09-01-2010 23:32:45 ]
pi_76530880
Omdat NelsonWandelaar te lui was om een nieuwe te openen
  zaterdag 9 januari 2010 @ 20:34:52 #3
6941 APK
Factual, I think.
pi_76611186
LOL

Ik vond het een beetje saai, we kwamen op Phu Quoc en alles ging dicht op 21.15u.
Zelfs de (volgens de Lonely Planet) 'legendary Rainbow bar'
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
pi_76669875
Wat een prachtig land zeg! Thailand stond voor mij altijd bovenaan van Zuid-Oost Azie, maar Vietnam was gewoon nog mooier! Wat ontzettend divers en zoveel te doen en te zien.

Alleen vond ik de mensen soms wat onbeschoft en je moet bij elke aankoop oppassen dat je niet genaaid wordt. Dan vond ik de Thai toch een stuk vriendelijker en beschaafder .
pi_76686051
ben net terrug. Heb er 20maanden gewoond voor studie en stage
pi_76686308
Waar in Vietnam?
  maandag 11 januari 2010 @ 17:33:36 #7
62913 Blik
The one and Only!
pi_76686380
prachtig land, tvp
pi_76707276
quote:
Op maandag 11 januari 2010 17:31 schreef karoltje het volgende:
Waar in Vietnam?
In ho chi minh stad. wel zonde eigenlijk. Heb niet echt veel gereisd in vietnam terwijl ik er alle kans voor had.
  dinsdag 12 januari 2010 @ 07:39:31 #9
1238 SlamD
That's all Folks!
pi_76709271
Hoewel het wellicht in KAA hoort:
Hoe beviel wonen in Vietnam je? Is de taal een beetje te leren?
pi_76718186
Ik had een top tijd. Hoewel ik er op een gegeven moment wel genoeg had van die drukte. Het was er altijd druk. En hoewel vietnam groter is dan nederland Had ik toch het gevoel dat vietnam veel kleiner was dan ned. In nederland kan je bijvoorbeeld overal naartoe. Als ik in vietnam naar een ander stad wou, moest ik toch wel een eind reizen, vandaar dat ik ook voor het grootste gedeelte alleen maar in ho chi minh stad zat. En dan word Ho chi minh stad snel klein voor je gevoel.

En wat de taal betreft. Dat is wel te leren. Het lastige is van vietnamees is de uitspraak. Maar mijn ervaring is dat als je de woorden snel achter elkaar uitspreek in de juiste combinaties, dat mensen je wel verstaan. op de uni heb ik de taal 6maanden geleerd. ik zat bij amerikanen, koreanen duitsers en jappaners in de klas en aan het einde van de cursus kon iedereen zich in het vietnamees redden.
dus zo moeilijk was de taal niet.
  dinsdag 12 januari 2010 @ 22:26:36 #11
1238 SlamD
That's all Folks!
pi_76742661
Bedankt, dat geeft wat moed. Zes maanden klinkt aan de ene kant lang, maar het valt me eigenlijk nog erg mee.
pi_76749679
quote:
Op dinsdag 12 januari 2010 22:26 schreef SlamD het volgende:
Bedankt, dat geeft wat moed. Zes maanden klinkt aan de ene kant lang, maar het valt me eigenlijk nog erg mee.
Als ik zo vrij mag zijn om te vragen, vanwaar die intresse eigenlijk? ben je van plan om naar vietnam te gaan?
  woensdag 13 januari 2010 @ 04:44:57 #13
1238 SlamD
That's all Folks!
pi_76750003
Het is meer dat de familie van mijn vriendin haar - na ongeveer 10 jaar studeren en werken in Australie - wel weer eens wat langer wil zien. Wij zijn er nog niet over uit trouwens; zij is niet helemaal zeker dat ze zich weer thuis zal voelen daar, en ik zal dan sowieso Vietnamees moeten leren.

Op zich lijkt het me wel een mooie uitdaging - voor een gelimiteerde periode - maar zij was er nooit zo voor. Alleen nu lijkt de druk van haar ouders wat haarscheurtjes te veroorzaken, dus ik probeer me alvast lichtjes voor te bereiden...
pi_76890347
Afgelopen week de aflevering van Top Gear in Vietnam gekeken, fantastisch

Veel herkenbare beelden, aangezien ik zelf ook met de scooter door het chaotische verkeer heb gereden. De beelden in de bergen deden mij denken aan m'n Easy Rider tour

Edit: hier te bekijken trouwens.
pi_76890405
quote:
Op zaterdag 16 januari 2010 14:38 schreef Ruud het volgende:
Afgelopen week de aflevering van Top Gear in Vietnam gekeken, fantastisch

Veel herkenbare beelden, aangezien ik zelf ook met de scooter door het chaotische verkeer heb gereden. De beelden in de bergen deden mij denken aan m'n Easy Rider tour

Edit: hier te bekijken trouwens.
Jaa, geweldige aflevering was dat!
  zaterdag 16 januari 2010 @ 17:59:32 #16
267333 buzz1291
Never a dull moment
pi_76896216
Ik bereid me voor op mijn 5 weken trip vanaf volgende week maar ik zie dat het in Hanoi behoorlijk koud is, en in het Noorden nog kouder. Dus nu in twijfel of tropenkleding en een fleece wel voldoende zal zijn...
2015: BUD - SAW - AUH - BKK - CNX - UTH - SIN - KUL - SGN - DAD - HUI - HAN - HKG . . . . . .
pi_76915969
'Koud' in Vietnam is gewoon een spijkerbroek en een lekker vest mee. Je hoeft niet je thermo-onderbroek mee ofzo .
  zondag 17 januari 2010 @ 14:19:48 #18
287850 RikKer93
Serious shit
pi_76922673
ik heb vietnam een tijdje bestudeerd en het lijkt mij een prachtig land om naar af te reizen. Ik ben er helaas nog nooit geweest.
Naatje_1 : Het is toch wat met die rikker
Men denkt van hem, hij is een pennenlikker
Maar hij zit gewoon achter fok
en niet in een ambtenaarshok
pi_77364944
quote:
Op dinsdag 12 januari 2010 13:36 schreef shibal het volgende:
Ik had een top tijd. Hoewel ik er op een gegeven moment wel genoeg had van die drukte. Het was er altijd druk. En hoewel vietnam groter is dan nederland Had ik toch het gevoel dat vietnam veel kleiner was dan ned. In nederland kan je bijvoorbeeld overal naartoe. Als ik in vietnam naar een ander stad wou, moest ik toch wel een eind reizen, vandaar dat ik ook voor het grootste gedeelte alleen maar in ho chi minh stad zat. En dan word Ho chi minh stad snel klein voor je gevoel.
Ugh, daar kan ik je wel gelijk in geven. HCMC is echt geen fijne stad vind ik, de enige tijd dat het te doen is als je s'nachts met de nachttrein aankomt en dan door de stad gaat richting je slaapplek. Moet er wel vaker heen voor m'n werk, maar vermijd het liever. Buiten de grote steden is het al snel een stuk rustiger.

Ik zit zelf in Phan rang (ninh thuan provincie) gelukkig. Stuk rustiger en erg makkelijk om met een motor hier rond te rijden. Ik zou als toerist dit stukje toch overslaan, er is een leuk strand hier (beetje Nha trang-achtig) en wat leuke Cham-tempels maar dat is het ook ongeveer. Het zit echt in de bermuda driehoek van Mui ne, Da lat en Nha trang en is een tussenstop voor de meeste toeristen.
Het is trouwens wel een goede plek om te kite-surfen als je je eigen spullen meebrengt. Altijd veel aanlandige wind en weinig golven.
  donderdag 28 januari 2010 @ 09:04:21 #20
62913 Blik
The one and Only!
pi_77365794
quote:
Op zondag 17 januari 2010 10:37 schreef karoltje het volgende:
'Koud' in Vietnam is gewoon een spijkerbroek en een lekker vest mee. Je hoeft niet je thermo-onderbroek mee ofzo .
Ik heb wel eens foto's gezien van Sapa incl. sneeuwpop...
  donderdag 28 januari 2010 @ 11:13:17 #21
267333 buzz1291
Never a dull moment
pi_77369283
quote:
Op zondag 17 januari 2010 10:37 schreef karoltje het volgende:
'Koud' in Vietnam is gewoon een spijkerbroek en een lekker vest mee. Je hoeft niet je thermo-onderbroek mee ofzo .
Ik kan je nu op dit moment uit de eerste hand vertellen dat het hier in Sapa godvergeten koud en mistig is. Dus zou een thermobroek best welkom zijn, en wat anders dan een paar zomer sneakers ook. Maar goed, ook hier slaan we ons wel doorheen en afzakkend naar het zuiden wordt de temperatuur alleen maar beter.
2015: BUD - SAW - AUH - BKK - CNX - UTH - SIN - KUL - SGN - DAD - HUI - HAN - HKG . . . . . .
  donderdag 28 januari 2010 @ 23:15:02 #22
72470 Doekes
Medisch wonder
pi_77398738
Okee mensen, onderstaande is wat ik over een paar weken ga doen. Mij lijkt het wel wat. Er zit ook wat Cambodja en Thailand bij, maar dat mag denk ik wel in dit topic.


07.03.2010 Amsterdam – Bangkok

08.03.2010 Bangkok – Siem Reap

- Doorvlucht Bangkok – Siem Reap (Bangkok Airways, Economy Class)

11:35 – 12:35

- Transfer van Siem Reap Airport – Radius International Hotel Angkor

- Verblijf van 2 nachten in het Radius International Hotel Angkor (Superior room)


10.03.2010 Siem Reap – Phnom Penh

- Transfer Siem Reap - Phnom Penh


Transfer van hotel naar speedboot

Speedboot REP-PNH

Transfer van speedboot naar hotel


- Verblijf van 3 nachten in Mittapheap Hotel (Superior room)


13.03.2010 Phnom Penh – Hanoi

- Transfer van Mittapheap Hotel – Phnom Penh Airport

- Internationale vlucht Phnom Penh – Hanoi (Vietnam Airlines, Economy Class)

15:50 – 19:10

- Transfer van Hanoi Airport – Anise Hotel

- Verblijf van 2 nachten in het Anise Hotel (Deluxe room)


15.03.2010 Hanoi – Halong Bay

- 1 nacht/2 dagen pakket met verblijf op Bai Tho boat

Transfer van Hanoi – Halong – Hanoi Airport

Dag 1 12:00 On board

13:00 Lunch

14:00 Boat trip to visit Halong Bay with it caves : Thien Cung, Tuan Chau, Con Cho, Dinh Huong. Swimming at Titop Island or at Bai Co Chanh. Dinner. Overnight on boat.

16.03.2010 Halong Bay – Hanoi Airport

Dag 2 07:00 Breakfast

08:00 Hon dau Nguoi, Hang Luon, Bai Tu Long, Hon Con Rong, Lang Chai

11:00 Lunch

12:00 Back to Harbour

- Binnenlandse vlucht Hanoi – Danang (Vietnam Airlines, Economy Class)

17:00 – 18:15

- Transfer van Danang Airport – Pho Hoi Riverside Hotel, Hoi An

- Verblijf van 4 nachten Pho Hoi Riverside Hotel (Superior room)

20.03.2010 Hoi An – Danang – Ho Chi Minh City

- Transfer van Pho Hoi Riverside Hotel – Danang Airport

- Binnenlandse vlucht Danang – HCMC (Vietnam Airlines, Economy Class)

13:40 – 14:50

- Transfer van HCMC Airport – Que Huong 3 Hotel

- Verblijf van 4 nachten in het Que Huong 3 Hotel (Superior room)

24.03.2010 HCMC – Bangkok

- Transfer van Que Huong 3 Hotel – HCMC Airport

- Internationale vlucht HCMC – Bangkok (Vietnam Airlines, Economy Class)

16:40 – 18:10

- Transfer van Bangkok Airport – Tai Pan Hotel

- Verblijf van 4 nachten in het Tai Pan Hotel (Superior room)

28.03.2010 Bangkok

- Transfer van Tai Pan Hotel – Bangkok Airport

29.03.2010 Bangkok – Amsterdam

02:25 – 09:10
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
  donderdag 28 januari 2010 @ 23:45:32 #23
6941 APK
Factual, I think.
pi_77399896
Lijkt mij niks, zo'n tot op de minuut geregiseerd klasje, maar ieder zijn ding.
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
  donderdag 28 januari 2010 @ 23:50:21 #24
72470 Doekes
Medisch wonder
pi_77400073
quote:
Op donderdag 28 januari 2010 23:45 schreef APK het volgende:
Lijkt mij niks, zo'n tot op de minuut geregiseerd klasje, maar ieder zijn ding.
Geen klasje hoor. Ik ga gewoon alleen.
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
  donderdag 28 januari 2010 @ 23:57:23 #25
6941 APK
Factual, I think.
pi_77400326
quote:
Op donderdag 28 januari 2010 23:50 schreef Doekes het volgende:

Geen klasje hoor. Ik ga gewoon alleen.
Oh, het zag er uit als een georganiseerde reis met al die transfers van en naar vliegvelden...
Als je films wil kijken op de terugweg zou ik niet een stoel achterin het vliegtuig kiezen, de projector is kapot.
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
pi_77403631
quote:
Op donderdag 28 januari 2010 23:15 schreef Doekes het volgende:

10.03.2010 Siem Reap – Phnom Penh

- Transfer Siem Reap - Phnom Penh


Transfer van hotel naar speedboot

Speedboot REP-PNH

Transfer van speedboot naar hotel
Bedenk wel dat het nu het droog seizoen is, dus erg hoog zal het water niet zijn. Ik vraag me af of dat een leuke tocht gaat worden en dat je niet elke 10 minuten uit die boot moet springen omdat je vast zit .

Verder denk ik dat het erg slim van je is dat je nu al het vervoer hebt geregeld . Zodra je Vietnam binnenkomt zit je midden in het Vietnamese Nieuwjaar (Tet). Dus verwacht dat de prijzen erg hoog zijn en dat het moeilijk is om transport te krijgen! Vooral rond de grote steden, want iedereen wilt dan naar familie gaan dus alles is al volgeboekt. Als je rond die tijd als backpacker rondloopt zit je gewoon vast of ben je veel tijd/geld kwijt.
  vrijdag 29 januari 2010 @ 08:47:46 #27
1238 SlamD
That's all Folks!
pi_77404780
Tet is toch een maand eerder?
pi_77406558
quote:
Op vrijdag 29 januari 2010 08:47 schreef SlamD het volgende:
Tet is toch een maand eerder?
Nee, om precies te zijn begint tet officieel op zondag 14 februari (Valentijnsdag), maar rond de 10e beginnen de meeste Vietnamezen al te reizen. Dus verwacht dat pas na de 22e weer alles normaal is, want dan begint iedereen met werken. Je merkt al vorige week dat de prijzen tussen de 10e en 21e voor de trein al aan het stijgen waren.
  vrijdag 29 januari 2010 @ 11:16:05 #29
1238 SlamD
That's all Folks!
pi_77408778
quote:
Op vrijdag 29 januari 2010 10:06 schreef Forestimp het volgende:

[..]

Nee, om precies te zijn begint tet officieel op zondag 14 februari (Valentijnsdag), maar rond de 10e beginnen de meeste Vietnamezen al te reizen. Dus verwacht dat pas na de 22e weer alles normaal is, want dan begint iedereen met werken. Je merkt al vorige week dat de prijzen tussen de 10e en 21e voor de trein al aan het stijgen waren.
Hij vertrekt in maart.
pi_77408967
quote:
Op vrijdag 29 januari 2010 11:16 schreef SlamD het volgende:

[..]

Hij vertrekt in maart.
haha, wat een fail, dan heb ik niets gezegd
  zaterdag 30 januari 2010 @ 18:02:46 #31
151326 nsfw
RIP voor de nabestaanden
pi_77455015
TVP, ga dit jaar naar Vietnam
  zondag 31 januari 2010 @ 11:10:25 #32
72470 Doekes
Medisch wonder
pi_77471858
quote:
Op donderdag 28 januari 2010 23:57 schreef APK het volgende:

[..]

Oh, het zag er uit als een georganiseerde reis met al die transfers van en naar vliegvelden...
Als je films wil kijken op de terugweg zou ik niet een stoel achterin het vliegtuig kiezen, de projector is kapot.
Ja, ik had ook liever met EVA Air gevlogen, maar een reisbureau heeft alle tickets opgekocht. Met een beetje geluk krijg ik nog wel een upgrade.

EVA air heeft trouwens vanaf april betere vliegtijden voor AMS-BKK. Met vertrek en aankomst overdag.
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
  maandag 1 februari 2010 @ 00:51:37 #33
6941 APK
Factual, I think.
pi_77500035
quote:
Op zondag 31 januari 2010 11:10 schreef Doekes het volgende:

EVA air heeft trouwens vanaf april betere vliegtijden voor AMS-BKK. Met vertrek en aankomst overdag.
Ah, daar zal ik even op reageren in het Thailandtopic.
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
pi_77519255
Ik (en mijn vriendin) zitten er sterk over te denken om naar Vietnam te gaan voor onze huwelijksreis. Zij houdt van cultuur, natuur en relaxen, ik van azië, lekker eten, tropisch en voor mijn huwelijksreis wil ik aan het tropische strand liggen. Volgens mij maken we de juiste keuze

Dit topic de komende tijd maar even goed in de gaten houden; planning is om eind september tot eind oktober te gaan, maar dat staat nog niet vast; is dat een redelijke tijd om daar naar toe te gaan?

Verder denk ik er zeer sterk over om niet bij een reisbureau te boeken; sowieso ben ik daar normaal gesproken niet zo van, en van wat ik hoor zeggen is vietnam goed "op de bonnefooi" te doen. Meningen?

Verder tips wat ik echt niet moet missen (als ik op Internet zoek kom je zoveel tegen dat het lastig kiezen wordt...)
pi_77520943
quote:
Op maandag 1 februari 2010 17:28 schreef zatoichi het volgende:
Ik (en mijn vriendin) zitten er sterk over te denken om naar Vietnam te gaan voor onze huwelijksreis. Zij houdt van cultuur, natuur en relaxen, ik van azië, lekker eten, tropisch en voor mijn huwelijksreis wil ik aan het tropische strand liggen. Volgens mij maken we de juiste keuze

Dit topic de komende tijd maar even goed in de gaten houden; planning is om eind september tot eind oktober te gaan, maar dat staat nog niet vast; is dat een redelijke tijd om daar naar toe te gaan?

Verder denk ik er zeer sterk over om niet bij een reisbureau te boeken; sowieso ben ik daar normaal gesproken niet zo van, en van wat ik hoor zeggen is vietnam goed "op de bonnefooi" te doen. Meningen?

Verder tips wat ik echt niet moet missen (als ik op Internet zoek kom je zoveel tegen dat het lastig kiezen wordt...)
Je reisperiode lijkt me wel OK, het ergste van het regenseizoen moet dan al achter de rug zijn.

Vietnam is prima op de bonnefooi te doen, zo heb ik het vorige zomer ook gedaan. Sowieso zijn overnachtingen en bus/treinreizen super makkelijk te regelen, maar als je het nog makkelijker wil kan dit letterlijk op elke hoek van de straat. Er zijn enorm veel reisbureautjes die werkelijk alles voor je kunnen regelen. Ook in de meeste hotels/hostels kan je bij de receptie allerlei tourtjes en bus/trein/vliegtickets regelen. Ik denk dat de grootste debiel nog met gemak alleen door Vietnam kan reizen, want als je wil kan je dus alles voor je laten regelen. Hiervoor betaal je uiteraard wel een percentage aan commissie. Als je het leuker vind om dingen zelf te regelen is dat dus ook allemaal goed te doen hoor.

Zelf zou ik absoluut Hoi An niet overslaan: prachtige sprookjesachtige sfeer daar 's avonds wanneer het centrum wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en overal de lampionnen aan gaan Het strand is ook erg mooi en een goede plek om te chillen. Heerlijk eten ook.

Verder natuurlijk de geijkte dingen als Ha Long Bay en Sapa. Vooral dat laatste vond ik prachtig. Wij regelden een individuele hike (dus alleen wij plus gids - lokaal Hmong meisje - in plaats van met zo'n hele groep) en dat is een absolute aanrader, heerlijk genieten van de rust en prachtige uitzichten!

Veel plezier in Vietnam, ik denk een prima bestemming voor een huwelijksreis!

O ja, zelf ben ik er niet geweest maar Phu Quoc schijnt een mooi bounty eiland te zijn, wellicht een leuke plek om de reis al chillend af te sluiten als je van noord naar zuid reist.
  maandag 1 februari 2010 @ 18:21:55 #36
62913 Blik
The one and Only!
pi_77521120
quote:
Op maandag 1 februari 2010 18:17 schreef gifkwal het volgende:

[..]

O ja, zelf ben ik er niet geweest maar Phu Quoc schijnt een mooi bounty eiland te zijn, wellicht een leuke plek om de reis al chillend af te sluiten als je van noord naar zuid reist.
Of juist eindigen op Halong Bay
pi_77521390
quote:
Op maandag 1 februari 2010 18:21 schreef Blik het volgende:

[..]

Of juist eindigen op Halong Bay
Evengoed romantisch, samen wakker worden op een traditionele junk met al die karstgebergtes om je heen
  maandag 1 februari 2010 @ 18:45:26 #38
6941 APK
Factual, I think.
pi_77521948
quote:
Op maandag 1 februari 2010 18:17 schreef gifkwal het volgende:

O ja, zelf ben ik er niet geweest maar Phu Quoc schijnt een mooi bounty eiland te zijn, wellicht een leuke plek om de reis al chillend af te sluiten als je van noord naar zuid reist.
Ik ben er afgelopen december geweest maar ik was niet echt onder de indruk van Phu Quoc, veel rotzooi op het strand (behalve voor de grote resorts) en alles ging (in het hoogseizoen) erg vroeg dicht of was uitgestorven.
Who the fuck can sleep with all this shit going on?
pi_77557339
Klinkt goed; Ha long bay doe ik uiteraard, al wordt het nog even zoeken naar welke van die cruises ik ga doen. Ze lijken nogal cheesy, maar aan de andere kant is lekker luxe ook wel fijn. Alleen al die cruises verwachten dat je om 07:00 op gaat staan... wat een tijden...

Phu Quoc zat ik ook aan te denken, als aflsuiter. Al zie ik dat die resorts die ze daar hebben ook niet op en top luxe zijn (hoeft ook niet, maar ze claimen het wel).

Het prijsverschil tussen alles laten regelen via een reisbureau in Nederland en direct bij de maatschappijen zelf is aanzienlijk. Een en dezelfde cruise op halong baai kost bij het reisbureau 225¤ en bij de maatschappij 170$.....
pi_77557571
quote:
Op dinsdag 2 februari 2010 17:04 schreef zatoichi het volgende:
Het prijsverschil tussen alles laten regelen via een reisbureau in Nederland en direct bij de maatschappijen zelf is aanzienlijk. Een en dezelfde cruise op halong baai kost bij het reisbureau 225¤ en bij de maatschappij 170$.....
Sterker nog, in Hanoi ligt de prijs tussen de 70 en 100 dollar voor 3 dagen (1 nacht slapen op een junk, 1 nacht in een hotel op Cat Ba island, maaltijden en transport van en naar de haven inbegrepen). Dit zijn niet de meest luxe cruises, je hebt ze inderdaad nog veel duurder op echt hele mooie boten (wat je misschien op het oog hebt omdat het je huwelijksreis is). Maar voor deze prijsklasse krijg je ook al een prima cruise.
  dinsdag 2 februari 2010 @ 17:49:23 #41
62913 Blik
The one and Only!
pi_77558803
quote:
Op dinsdag 2 februari 2010 17:11 schreef gifkwal het volgende:

[..]

Sterker nog, in Hanoi ligt de prijs tussen de 70 en 100 dollar voor 3 dagen (1 nacht slapen op een junk, 1 nacht in een hotel op Cat Ba island, maaltijden en transport van en naar de haven inbegrepen). Dit zijn niet de meest luxe cruises, je hebt ze inderdaad nog veel duurder op echt hele mooie boten (wat je misschien op het oog hebt omdat het je huwelijksreis is). Maar voor deze prijsklasse krijg je ook al een prima cruise.
Je hebt ze al vanaf 40 dollar (tenminste in 2007). Ik had zelf de 80 dollar versie en dan zat je al op een redelijk luxe boot en zit je 3 dagen onder de pannen. Geef 150 dollar uit en je zit op de luxere boten die er zijn.
  dinsdag 2 februari 2010 @ 17:51:33 #42
62913 Blik
The one and Only!
pi_77558877
quote:
Op dinsdag 2 februari 2010 17:04 schreef zatoichi het volgende:
Alleen al die cruises verwachten dat je om 07:00 op gaat staan... wat een tijden...

Wen er maar aan, om 7 uur hebben de meeste Vietnamezen al ontbeten en hun ochtendgymnastiek gedaan rond het meertje in Hanoi-centrum
pi_77558915
Haha ik zat op Halong Bay op de boot ook al om half7 in een kano :s. En dat na een hele avond bier drinken op t dek!
pi_77562320
quote:
Op dinsdag 2 februari 2010 17:52 schreef karoltje het volgende:
Haha ik zat op Halong Bay op de boot ook al om half7 in een kano :s. En dat na een hele avond bier drinken op t dek!
Ik precies hetzelfde, voor het ontbijt even de kano in
  dinsdag 2 februari 2010 @ 23:31:16 #45
72470 Doekes
Medisch wonder
pi_77575469
Op welke boot zaten jullie?
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
pi_77579885
792a

pi_77583960
quote:
Op dinsdag 2 februari 2010 23:31 schreef Doekes het volgende:
Op welke boot zaten jullie?
Zo'n houten
Wat ik me wel herinner is dat het via de maatschappij ATM ging, en het was een prima cruise. Vooral het hotel op Cat Ba was eigenlijk heel mooi (het eten alleen ranzig).
  woensdag 3 februari 2010 @ 12:42:02 #48
62913 Blik
The one and Only!
pi_77586742
quote:
Op dinsdag 2 februari 2010 23:31 schreef Doekes het volgende:
Op welke boot zaten jullie?
Er zijn er honderden...
  woensdag 3 februari 2010 @ 21:08:35 #49
72470 Doekes
Medisch wonder
pi_77606929
quote:
Op woensdag 3 februari 2010 07:25 schreef Ruud het volgende:
792a


Met die boot ga ik volgens mij ook!
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
  zondag 7 februari 2010 @ 14:39:29 #50
72470 Doekes
Medisch wonder
pi_77729717
Heeft er iemand trouwens ervaring met visa on arrival in Vietnam? Zijn de websites die dit aanbieden te vertrouwen? Het lijkt me wel makkelijk, maar dan wil ik wel zeker weten dat het gaat lukken en ik niet terug naar huis wordt gestuurd.
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')