abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 3 juni 2009 @ 14:33:46 #1
62913 Blik
The one and Only!
pi_69665292
[quote]Op vrijdag 11 juli 2008 14:25 schreef Paaskonijn het volgende:


Basisgegevens
Officiële landstaal: Vietnamees
Hoofdstad: Hanoi
Regeringsvorm: Volksrepubliek
Staatshoofd: Nguyen Minh Triet
Regeringsleider: Nguyen Tan Dung
Religie: boeddhisme 93%, rooms-katholicisme 6,7%
Oppervlakte: 331.689 km² [1] (1,3% water)
Inwoners: 76.323.173 (1999[2]), 86.116.559 (2008[3]) (259,6/km² (2008))

Vietnam
Vietnam (Vietnamees: Việt Nam), officieel de Socialistische Republiek Vietnam, is een volksrepubliek met 86.116.559 (2008) inwoners in Zuidoost-Azië. De oostelijke kustlijn van het Zuidoost-Aziatische schiereiland maakt deel uit van het land.

Vietnam wordt in het noorden begrensd door China, door de Golf van Tonkin en het daarin gelegen Chinese eiland Hainan in het noordoosten, door de Zuid-Chinese Zee in het zuidoosten, door Cambodja in het zuidwesten en door Laos in het noordwesten.

De hoofdstad is het noordelijke Hanoi (Hà Nội) en de grootste stad is de zuidelijke Ho Chi Minhstad (Thành Phố Hồ Chí Minh), het vroegere Saigon.



Geschiedenis

Vietnam werd door westerlingen ingedeeld in de historische gebieden Tonkin, Annam en Cochin China. In het noordelijk deel van deze gebieden was een Vietnamese staat gevestigd die afwisselend onder Chinese controle stond en onafhankelijk was. Het zuiden van hedendaags Vietnam stond onder invloed van diverse rijken, achtereenvolgens; Funan, het Khmer-rijk en Champa. Portugese handelaren bereikten het land in 1535 en stichten een handelspost bij Faifo.

In 1772 begon de Tay Son-rebellie tegen de heerschappij van de Le-dynastie. Door slim handelen van onder andere de Franse priester Pierre Pigneau de Behaine kwam Gia Long aan de macht. Mede door deze priester werd de Franse interesse in Vietnam aangewakkerd.

Vanaf de negentiende eeuw kwam het gebied onder invloed van de Fransen en op 17 oktober 1887 werd de Unie van Indochina gevormd. Na de val van het Franse garnizoen in Dien Bien Phu in 1954 werd Vietnam verdeeld in Noord-Vietnam en Zuid-Vietnam. De Vietnamoorlog (1957-1975) kwam voort uit de poging om communistische Vietcong-guerrilla's, actief in Zuid-Vietnam, te verslaan. Over het algemeen wordt aangenomen dat de Vietcong werden gesteund door de communistische Noord-Vietnamese regering, maar men is het er niet over eens hoe groot de invloed van Noord-Vietnam was gedurende de oorlog. De door de VS gesteunde overheid van Zuid-Vietnam kwam ten val in 1975 en het land werd herenigd in 1976.

Bestuurlijke indeling
http://nl.wikipedia.org/wiki/Provincies_van_Vietnam

Naast de vijf steden, is het land verdeeld in zestig provincies (tỉnh).

Geografie

De noordelijke en westelijke gebieden van Vietnam worden overheerst door de bergen van de Annamese Cordillera, een voortzetting van de bergen van de Chinese provincies Yunnan en Guangxi in het noorden. Het smalste stuk is 50 km en de grootste 600 km.

De bergen bereiken een hoogte van meer dan 2440 m, en er zijn opmerkelijke plateaus die bekendstaan als de Centrale Hooglanden (80 - 490 m). In dit gebied worden allerlei gewassen gekweekt, zoals rubber, koffie en thee, hoewel het gebied dunbevolkt is.

Rivieren

Het oosten van de Annamese Cordillera in het noorden is een alluviale vlakte die door de Rode Rivier en een aantal kleinere rivieren wordt doorstroomd. Deze rivieren monden uit in de Golf van Tonkin. Ten zuiden van de delta van de Rode Rivier liggen de Centrale Laaglanden, een smalle kuststrook waar de korte, vaak snelstromende rivieren doorheen stromen.

De riviertjes stromen van het westen naar het oosten en vormen vruchtbare delta's. Het zuiden van het Centrale Laagland is de alluviale vlakte van de delta van de Mekong rivier, die door het zuidelijke gedeelte van het land stroomt.

Klimaat

Het land heeft een tropisch moessonklimaat. Op het smalste stuk is het land slechts enkele tientallen kilometers breed. Omdat Vietnam een lang gerekt land is met een afstand van de noordelijke grens tot de zuidelijke grens van circa 2000 kilometer, verschilt het klimaat in het zuidelijk deel sterk van het klimaat in het noorden. Men zegt wel dat Noord-Vietnam vier seizoenen kent en Zuid-Vietnam slechts twee; een droogseizoen en een regenseizoen. Waar het in het zuiden het hele jaar vrij vochtig en heet is, kan het kwik in het noorden soms dalen tot tegen het vriespunt. In de bekende toeristische trekpleister Sapa ligt in december of januari soms zelfs sneeuw.

Steden

De hoofdstad van Vietnam is Hanoi.

Er zijn ook vier andere zelfstandige steden op provinciaal niveau:

* Can Tho
* Da Nang
* Hai Phong
* Ho Chi Minhstad

Demografie

Bevolking

De bevolking is geconcentreerd in de twee belangrijke rivierdelta's. De etnische Vietnamezen vertegenwoordigen meer dan 85% van de bevolking. Zij spreken een Annamese-Muong taal. Er zijn ongeveer 50 minderheidsgroepen in de hooglanden, waaronder de Muong, Tai, Hmong, Dao, Sedong, Jarai, Bahnar, Rhade, Cham en een groot aantal kleinere groepen. Er is een significante groep Cambodjanen, Khmer Krom genaamd, dichtbij de Cambodjaanse grens en bij de monding van de Mekong. Er zijn grote aantallen Chinezen in de stedelijke centra, in het bijzonder in het gebied genaamd Chợ Lớn (Grote Markt) van Ho Chi Minhstad, hoewel velen gevlucht zijn nadat Zuid-Vietnam door het Noorden werd verslagen en na een grensconflict met China in 1979 (zie Geschiedenis van Vietnam).

Bevolkingsontwikkeling


Taal

In Vietnam wordt Vietnamees gesproken. Tussen het noorden en het zuiden zitten duidelijke verschillen, niet alleen in de uitspraak, maar ook in de gebruikte woorden.

Totdat de Franse Jezuïet Alexandre de Rhodes in de 17e eeuw het Westerse alfabet introduceerde werd nog steeds een op het Chinees gelijkend schrift gebruikt. Ook tegenwoordig treft men, met name bij religieuze gelegenheden, nog steeds Chinese tekens aan. Het huidige schrift is evenwel gebaseerd op Latijnse letters en wordt "Quoc ngu" genoemd.

Het Vietnamees heeft meer klinkers dan Alexandre met het Franse alfabet kon beschrijven. Zijn oplossing was het gebruik van extra tekens, zoals het ^ , dat we ook al kennen vanuit het Frans. Maar hiernaast wordt er ook gebruik gemaakt van een boogje boven de a, of een haakje aan de rechterkant van een o en u.

Het Vietnamees is een toontaal net als het Chinees. In het Vietnamees zijn er 6 tonen. Hierdoor kan elke lettergreep / woord op 6 manieren worden uitgesproken. Ook deze tonen worden door extra tekens aangegeven.

Religie

Vietnam is een mengeling van aanhangers van het boeddhisme, confucianisme, traditionele lokale geloven en rooms-katholicisme. Hoewel de communistische overheid godsdienstige praktijken heeft afgeraden, wordt het getolereerd binnen de context van overheid-geregelde boeddhistische en katholieke groepen, en sinds de jaren '90 is de traditionele verering bij boeddhistische tempels toegestaan. De protestantse evangelische kerken (die hoofdzakelijk onder etnische minderheden worden gevonden) en andere niet-geregistreerde groepen worden actief onderdrukt.

Cultuur

In zijn vroege geschiedenis gebruikte Vietnam het Chinees schrift. In de 16e eeuw ontwikkelden de Vietnamezen hun eigen reeks karakters genaamd Chữ Nôm. Het gevierde epos Kim Van Kieu door Nguyễn Du werd geschreven in dit schrift. Tijdens de Franse koloniale periode werd Quốc Ngữ, de geromaniseerd Vietnamese alfabetvertegenwoordiging van het gesproken Vietnamees, populair en de alfabetisering nam snel toe. Dit had een wezenlijk effect op de politieke macht in het land.

Vanwege de lange vereniging van Vietnam met China, blijft de Vietnamese cultuur sterk confuciaans met zijn nadruk op familieplicht en harmonie. Het onderwijs wordt hoog gewaardeerd. Historisch was een goede opleiding het enige middel voor ambitieuze Vietnamezen om sociaal vooruit te komen. In de moderne tijd, proberen Vietnamezen om de traditionele cultuur met de Westers ideeën van individuele vrijheid, wantrouwen van gezag en de consumentencultuur in overeenstemming te brengen.

De meerderheid van Vietnamezen is boeddhist, met een sterke nadruk op voorouderverering. Sommige critici zeggen dat de tweede godsdienst Vietnamese bijgelovigheid en fatalisme is, een gevolg van de vele decennia van oorlog.

Binnen een stereotiepe Vietnamese katholieke familie zou men vinden: een intense toewijding aan Maagd Maria (de Heilige Moeder staat hoger dan de Zoon in de confuciaanse gedachte), beelden van overleden voorvaderen op het familiealtaar en geloofspraktijken in de Feng Shui (Phong Thủy) en communicatie met geesten en de doden.

De keuken en de muziek van Vietnam hebben drie verschillende thema's, overeenkomstig met de drie gebieden van Vietnam: Bắc of het noorden, Trung of Centraal, en Nam of zuiden. De noordelijke klassieke muziek is de oudste van Vietnam en is traditioneel. Deze muziekstroming stamt uit de tijd van de Mongoolse invasies, toen de Vietnamezen een Chinese opera hoogtij vierden. De centrale klassieke muziek vertoont invloeden van de Champacultuur dankzij zijn melancholische melodieën. De zuidelijke muziek heeft een levendig karakter. De Vietnamese keuken is gebaseerd op rijst, sojasaus en vissaus (nước mắm). Zijn kenmerkend aroma is zoet (suiker), kruidig (serranopeper), en op smaak gebracht door een verscheidenheid aan munt.

Bezienswaardigheden

http://nl.wikipedia.org/wiki/Werelderfgoedlijst#Vietnam

Economie

De landbouw is het primaire beroep onder de bevolking, en rijst is veruit het belangrijkste gewas. De Mekong en Rode rivierdelta's behoren tot de grootste rijstplantagegebieden van de wereld. In deze gebieden wordt dankbaar geprofiteerd van de zware regenval en rijke alluviale grond. Op de rijstplantages is een 4350 km lang gedetailleerd netwerk van dijken, dammen, kanalen, en sloten aangelegd dat irrigatie en overstromingsbeheer verstrekt. Pinda's, graan, bataten en bonen zijn secundaire voedselgewassen, en katoen, jute, koffie, thee en suikerriet zijn belangrijke geproduceerde marktgewassen. De visserij en de aquacultuur zijn ook belangrijke industrieën. De mariene producten zijn een belangrijke uitvoer van het land, vooral garnalen. Rubber is ook een belangrijk uitvoerproduct. Hout is er genoeg, in het bijzonder in het noorden, maar ontbossing als gevolg van nieuwe vestigingen op het hoogland, cultuurverplaatsing en de commerciële bosbouw worden een steeds ernstiger probleem.

De meeste delfstoffen van het land worden gevonden in het noorden. Vietnam wint grote hoeveelheden steenkool, evenals fosfaten, mangaan, bauxiet, chromaat en andere metaalertsen. Er zijn grote onderzeese aardoliebronnen (olie en gas) ontdekt in de zuidelijke wateren. De middelen om deze grondstoffen te winnen, worden nog ontwikkeld. Vroeger werd de industriële ontwikkeling van Vietnam ernstig belemmerd door langdurige oorlogen, maar in het kader van het nieuwe economische hervormingsprogramma (Doi Moi), is er een aanzienlijke industriële ontwikkeling geweest. De belangrijke industrieën zijn de landbouwverwerking, de machinebouw, autoassemblage en de vervaardiging van textiel en kleding, cement, chemische meststoffen, glas en banden. Veel van de grote en kapitaalintensieve projecten zijn gezamenlijke ondernemingen tussen buitenlandse en Vietnamese lokale regeringen. De toeristenindustrie is ook significant voor de economie van het land; bezochten in 1994 net meer dan één miljoen buitenlandse toeristen het land, in 2007 was aantal verviervoudigd tot 4.171.564 toeristen.[4]

De belangrijkste handelspartners van Vietnam zijn Singapore, Zuid-Korea en Japan.

Politiek

Overheid

De Socialistische Republiek Vietnam wordt door een hoogst gecentraliseerd systeem geregeerd dat door de Communistische Partij van Vietnam (Đảng Cộng Sản Việt Nam) wordt overheerst, een partij die vroeger de Vietnamese Partij van de Arbeid genoemd werd. De overheid is in theorie onafhankelijk van de partij, maar in de praktijk ontvangt het het grootste deel van zijn richtlijnen van de partij. Hoewel er enige inspanning is geweest om lidmaatschap in overlappende partij en staatsstandpunten af te raden, gaat deze praktijk tot op de dag van vandaag verder. Tran Duc Luong, Phan Van Khai, Nguyen Van An, Tan Nguyen Mest, Le Hong Anh en Pham Van Tra nemen hoge posities in de overheid in.

Er zijn geen wettelijke oppositiepartijen in Vietnam, hoewel een aantal onwettige groepen overzee verspreid onder ballingschapgemeenschappen in landen zoals Frankrijk en de Verenigde Staten bestaan. Deze gemeenschappen hebben demonstraties en opstanden tegen de overheid georganiseerd. Het prominentst zijn de Vietnamese Constitutionele Monarchistische Liga, de Volksactiepartij van Vietnam, Montagnard Foundation en de Regering van Vrij Vietnam. De Regering van Vrij Vietnam heeft de verantwoordelijkheid voor een aantal guerrillainvallen in Vietnam opgeëist. Deze invallen werden door de overheid als terrorisme gezien.

Internationale lidmaatschappen

* APEC
* ASEAN
* La Francophonie
* Verenigde Naties
* Wereldhandelsorganisatie
pi_69665318
Er is al een topic, maar deze OP is veel beter
pi_69665371
Wat staat in de TT? Nummer 45 met witte rijst?

nog 6 weekjes tot Vietnam
2015: <span class="s">MLA - JFK - PMI</span>
  woensdag 3 juni 2009 @ 14:38:16 #4
62913 Blik
The one and Only!
pi_69665431
quote:
Op woensdag 3 juni 2009 14:36 schreef Thetallguy het volgende:
Wat staat in de TT? Nummer 45 met witte rijst?

nog 6 weekjes tot Vietnam
Goedemorgen

jammer dat het forum er niet goed mee overweg kan
pi_69665449
quote:
Op woensdag 3 juni 2009 14:36 schreef Thetallguy het volgende:
Wat staat in de TT? Nummer 45 met witte rijst?
Chúc betekent volgens mij prettig of fijn, maar ik heb geen idee
  woensdag 3 juni 2009 @ 14:41:13 #6
62913 Blik
The one and Only!
pi_69665515
quote:
:Op woensdag 3 juni 2009 14:01 schreef kepler het volgende:
Die brug is denk ik de Friendship-brug naar Thailand, volgens mij is daar niks aan
dioe brug is nog minder bijzonder dan de brug bij Zaltbommel
  woensdag 3 juni 2009 @ 14:47:21 #7
24329 KNAK
ff w88,......
pi_69665706
quote:
@Knak

Vientiane is opzich wel ok, maar als je tijd gebonden bent dan zou ik het ook overslaan Luang Namtha en Nong Kiew in het Noorden zijn ook zeker de moeite waard Het is mogelijk om vanuit Sapa naar Laos te reizen (een vriend van mij heeft het andersom gedaan), maar dat kost je wel 2/3 dagen (mooie omgevingen, datwel)

Die brug is denk ik de Friendship-brug naar Thailand, volgens mij is daar niks aan Ik was van plan om 8-9 dagen in Laos te blijven, maar dat is uiteindelijk 21 geworden Er zijn niet echt veel bezienswaardigheden, maar alles is gewoon erg relaxed

Ik vertrek morgenavond naar Sapa met de slaaptrein, ik denk dat ik met de bus terug ga, scheelt toch weer wat geld Ik was echt blij dat ik die airport-pickup heb gedaan, want ik was aardig ziek gisteren (nog steeds eigenlijk, haalt toch iets van de charme weg van Hanoi....)
Dank voor de uitleg
Friendschip brug is het inderdaad...ik bedenk me net dat ik daar zowiezo overheen ga aangezien ik na Laos naar Thailand doorreis, over die brug.

Dus..

-Aankomst Hanoi : 2 dagen
Daar in een hotel (wie kan me wat aanbevelen?) overnachten en tevens de tour (zijn dat alleen tickets of zit er meer bij) boeken naar Sapa en H.Bay. Ter plekke beslis ik wel aan de hand van de tijd e.d. hoe ik ga (bus/slaaptrein)

Is het aangeraden zoveel mogelijk overdag te reizen ivm de scenery buiten? ik neem aan dat je nogal veel mist als je in een slaaptrein zit. (?)

-H.Bay: 3 dagen (hotel, anyone?) en daar beetje rondkijken... Zag in het vorige topic iemand iets zeggen over een boot boeken. Is dat aan te raden? Wat doe je er dan? beetje langs de kust varen?

Dan weer de hort op naar Sapa

-Sapa: 3 dagen (recommended hotel anyone??) Dit zal vanaf H.bay wel met de trein moeten, gaat sneller, zal wel een x aantal uur duren. of niet?

Na Sapa naar Laos, maar ik vraag me af of het niet beter is naar Hanoj te gaan en daar een vlucht te pakken naar Vietiane, om daar dan even snel doorheen te crossen en de weg naar Luang Prabang te volgen.


Wat een gekloot is reizen eigenlijk


Ik heb een klein vraagje over het boeken van een 'tour'
Wat houdt dat precies in dan? boek je de alleen de tickets van en naar? (het vervoer?)
Mai pben rai~!
pi_69665921
quote:
Op woensdag 3 juni 2009 14:44 schreef KNAK het volgende:
-Aankomst Hanoi : 2 dagen
Daar in een hotel (wie kan me wat aanbevelen?) overnachten en tevens de tour (zijn dat alleen tickets of zit er meer bij) boeken naar Sapa en H.Bay. Ter plekke beslis ik wel aan de hand van de tijd e.d. hoe ik ga (bus/slaaptrein)
Tour is meestal trein/bus + overnachting, je moet in Hanoi gewoon wat van die tourbureau's langsgaan.
quote:
Is het aangeraden zoveel mogelijk overdag te reizen ivm de scenery buiten? ik neem aan dat je nogal veel mist als je in een slaaptrein zit. (?)
Mijn ervaring is dat je geen fuck ziet in de trein in Vietnam, er zitten namelijk hekken voor de toch al niet zo schone ramen. Als je kort gaat, is 's nachts ideaal, verlies je geen tijd.
quote:
-H.Bay: 3 dagen (hotel, anyone?) en daar beetje rondkijken... Zag in het vorige topic iemand iets zeggen over een boot boeken. Is dat aan te raden? Wat doe je er dan? beetje langs de kust varen?
Als je 3 dagen doet, kun je 1 nacht op de boot slapen en 1 nacht op Cat Ba Island. Het is inderdaad een beetje rondvaren ja, erg mooi. En 's ochtends een duik in het water (springen vanaf het hoogste dek )
quote:
Dan weer de hort op naar Sapa

-Sapa: 3 dagen (recommended hotel anyone??) Dit zal vanaf H.bay wel met de trein moeten, gaat sneller, zal wel een x aantal uur duren. of niet?
Er gaat geen trein van of naar Halong Bay, trein naar Sapa moet je vanuit Hanoi nemen. Hotel hangt af van de organisatie die je tour regelt.
quote:
Na Sapa naar Laos, maar ik vraag me af of het niet beter is naar Hanoj te gaan en daar een vlucht te pakken naar Vietiane, om daar dan even snel doorheen te crossen en de weg naar Luang Prabang te volgen.
Je zegt dat je van Laos via de Friendship bridge naar Thailand gaat, dan kun je beter van Hanoi naar Luang Prabang vliegen.
quote:
Wat een gekloot is reizen eigenlijk
Welnee, leuk man. En makkelijk ook.
quote:
Ik heb een klein vraagje over het boeken van een 'tour'
Wat houdt dat precies in dan? boek je de alleen de tickets van en naar? (het vervoer?)
Vervoer + overnachting + eten (al is dat laatste niet overal geloof ik)
  woensdag 3 juni 2009 @ 15:17:28 #9
62913 Blik
The one and Only!
pi_69666676
quote:
Op woensdag 3 juni 2009 14:47 schreef KNAK het volgende:

[..]

Dank voor de uitleg
Friendschip brug is het inderdaad...ik bedenk me net dat ik daar zowiezo overheen ga aangezien ik na Laos naar Thailand doorreis, over die brug.

Dus..

-Aankomst Hanoi : 2 dagen
Daar in een hotel (wie kan me wat aanbevelen?) overnachten en tevens de tour (zijn dat alleen tickets of zit er meer bij) boeken naar Sapa en H.Bay. Ter plekke beslis ik wel aan de hand van de tijd e.d. hoe ik ga (bus/slaaptrein)

Is het aangeraden zoveel mogelijk overdag te reizen ivm de scenery buiten? ik neem aan dat je nogal veel mist als je in een slaaptrein zit. (?)

-H.Bay: 3 dagen (hotel, anyone?) en daar beetje rondkijken... Zag in het vorige topic iemand iets zeggen over een boot boeken. Is dat aan te raden? Wat doe je er dan? beetje langs de kust varen?

Dan weer de hort op naar Sapa

-Sapa: 3 dagen (recommended hotel anyone??) Dit zal vanaf H.bay wel met de trein moeten, gaat sneller, zal wel een x aantal uur duren. of niet?

Na Sapa naar Laos, maar ik vraag me af of het niet beter is naar Hanoj te gaan en daar een vlucht te pakken naar Vietiane, om daar dan even snel doorheen te crossen en de weg naar Luang Prabang te volgen.


Wat een gekloot is reizen eigenlijk


Ik heb een klein vraagje over het boeken van een 'tour'
Wat houdt dat precies in dan? boek je de alleen de tickets van en naar? (het vervoer?)
In Hanoi zijn zoveel hotelletjes, zal niet heel veel moeite kosten om iets te vinden daar.

Een tour kun je boeken bij een reisbureau in Hanoi, in de tour zit over het algemeen het vervoer, overnachtingen, activiteiten en soms ook eten. Vaak niet inbegrepen is drinken en ook entreegelden. Check dit goed als je boekt. Als je een tour boekt hoef je je dus nergens zorgen over te maken voor wat betreft overnachtingen en dergelijke.

Naar Sapa moet je met de trein, en die gaat volgens mij alleen 's nachts. Vaak zit dit ook inclusief bij de tour. De bus doet er echt 10+ uur over en is echt geen pretje. Naar Halong Bay ga je met de minibus omdat je een tour geboekt hebt

Aangezien je niet veel tijd hebt zou ik een gecombineerde tour doen waarbij Sapa en HalongBay bij elkaar in het pakket zitten. Dan zit je niet met een "overstap" in Hanoi.

Vanaf Hanoi kun je een bus nemen naar Vientiaine, die doet er echter minimaal 24 uur over. Maar kan ook wel eens 36 uur duren. Denk maar aan een bustrip van Nederland naar Zuid-Spanje, maar dan niet in een Royal-Class bus. Kortom, niet aan te raden.
  woensdag 3 juni 2009 @ 15:17:52 #10
24329 KNAK
ff w88,......
pi_69666689
Nice! thx!!

Goede tips, vooral Hanoi naar Luang Prabang, niet eens over nagedacht... als Vientiane inderdaad weinig is, is dit zeer goed te doen!

Zo te lezen hangt de kwaliteit van de reis af aan de tour-boeking; vervoer en overnachting. De rest heb je zelf in de hand.... das aan de ene kant wel makkelijk maar je kan net zo goed een bagger hotel aantreffen... een ander opzoeken kan wel maar dan ben je een dubbel bedrag kwijt.

Wat moet ik me voorstellen met het overnachten op een boot? Geen sampan neem ik aan, ook geen cruise schip?

De laatste vraag dan maar, anders zijn we dalijk bezig met topique #4... Waar dit alles te boeken? Dit moet ik dan gelijk regelen zodra ik in Hanoi aankom ivm mijn krap schematje.... en waar hebben we het over wat prijs betreft? wat kost zo'n tour van Hanoi naar H.Bay, Sapa en terug naar Hanoi? (overnachting hotel en boot, de reis exclusief eten? eten regel ik zelf wel )
Mai pben rai~!
  woensdag 3 juni 2009 @ 15:17:52 #11
24329 KNAK
ff w88,......
pi_69666690
Mijn excuses...dubbol... Bangla internet
Mai pben rai~!
  woensdag 3 juni 2009 @ 15:18:36 #12
24329 KNAK
ff w88,......
pi_69666726
dubbol
Mai pben rai~!
  woensdag 3 juni 2009 @ 15:19:01 #13
24329 KNAK
ff w88,......
pi_69666741
dubbol
Mai pben rai~!
  woensdag 3 juni 2009 @ 15:26:31 #14
24329 KNAK
ff w88,......
pi_69667020
quote:
Op woensdag 3 juni 2009 15:17 schreef Blik het volgende:

[..]

In Hanoi zijn zoveel hotelletjes, zal niet heel veel moeite kosten om iets te vinden daar.

Een tour kun je boeken bij een reisbureau in Hanoi, in de tour zit over het algemeen het vervoer, overnachtingen, activiteiten en soms ook eten. Vaak niet inbegrepen is drinken en ook entreegelden. Check dit goed als je boekt. Als je een tour boekt hoef je je dus nergens zorgen over te maken voor wat betreft overnachtingen en dergelijke.

Naar Sapa moet je met de trein, en die gaat volgens mij alleen 's nachts. Vaak zit dit ook inclusief bij de tour. De bus doet er echt 10+ uur over en is echt geen pretje. Naar Halong Bay ga je met de minibus omdat je een tour geboekt hebt

Aangezien je niet veel tijd hebt zou ik een gecombineerde tour doen waarbij Sapa en HalongBay bij elkaar in het pakket zitten. Dan zit je niet met een "overstap" in Hanoi.

Vanaf Hanoi kun je een bus nemen naar Vientiaine, die doet er echter minimaal 24 uur over. Maar kan ook wel eens 36 uur duren. Denk maar aan een bustrip van Nederland naar Zuid-Spanje, maar dan niet in een Royal-Class bus. Kortom, niet aan te raden.
VOlgens Ruud is er een vlucht van Hanoi naar L. Prabang,.. denk dat ik hier even over ga nadenken. 24 hrs in een bus is kansloos! Dat wordt gewoon vliegen!

Ik zal wel even tijdens de (eerste) 2 dagen Hanoi naar een reisbureau kijken... als ik het vervoer geregeld heb is de rest vrij makkelijk... hotel kan ik zelf ook wel vinden (zou toch graag een aantal aanbevelingen willen hebben voor Sapa/Hanoi/H.Bay...met name de boot waar ik op kan overnachten,,,).

Aangezien ik denk ik maar ga vliegen naar Laos ( ) heb ik een vraag daarover. Kan je deze tickets op vliegveld aanschaffen? Of moet dit ook bij het reisbureau?
Mai pben rai~!
  woensdag 3 juni 2009 @ 15:35:40 #15
62913 Blik
The one and Only!
pi_69667410
quote:
Op woensdag 3 juni 2009 15:17 schreef KNAK het volgende:
Nice! thx!!

Goede tips, vooral Hanoi naar Luang Prabang, niet eens over nagedacht... als Vientiane inderdaad weinig is, is dit zeer goed te doen!

Zo te lezen hangt de kwaliteit van de reis af aan de tour-boeking; vervoer en overnachting. De rest heb je zelf in de hand.... das aan de ene kant wel makkelijk maar je kan net zo goed een bagger hotel aantreffen... een ander opzoeken kan wel maar dan ben je een dubbel bedrag kwijt.

Wat moet ik me voorstellen met het overnachten op een boot? Geen sampan neem ik aan, ook geen cruise schip?

De laatste vraag dan maar, anders zijn we dalijk bezig met topique #4... Waar dit alles te boeken? Dit moet ik dan gelijk regelen zodra ik in Hanoi aankom ivm mijn krap schematje.... en waar hebben we het over wat prijs betreft? wat kost zo'n tour van Hanoi naar H.Bay, Sapa en terug naar Hanoi? (overnachting hotel en boot, de reis exclusief eten? eten regel ik zelf wel )
Zoek maar eens op Halong Bay Junk, dat is de boot waar je op slaapt. Mijn boot was zeer luxe incl. airco etc. Eten zit toch vaak inbegrepen bij deze tours dus daar is vaak niks aan te doen.

Waar je moet boeken laat ik aan anderen over, mijn ervaringen zijn alweer 2 jaar oud. Er verandert veel in Vietnam in korte tijd, dus mijn ervaring is zeker niet uptodate
pi_69668090
Vietnam Airlines en Lao Airlines vliegen Hanoi - Luang Prabang. Ik heb een enkele reis (wel in de omgekeerde volgorde) geboekt voor ¤120 ongeveer.
2015: <span class="s">MLA - JFK - PMI</span>
  woensdag 3 juni 2009 @ 16:13:38 #17
24329 KNAK
ff w88,......
pi_69669087
120 eur ? das veel! en dat ticket? gekocht @ luchthaven??

Halong Bay Junk (http://www.halongjunk.net/) ... dat zijn ook flinke prijzen

Wie kan, zoals Blik al liet weten, een goede reisagent aanwijzen in Hanoi? liefst dichtbij een hotel waar ik gelijk na aankomst in Vietnam in kan duiken

edit...

die cruise tochtjes, erg leuk, maar das allemaal minimaal 2 nachten...
hmmm


edit-2...

Zie wat opties: 2 day, 1 night.
Nu nog even een leuke uitzoeken zijn er nl. nogal wat

[ Bericht 10% gewijzigd door KNAK op 03-06-2009 16:31:06 ]
Mai pben rai~!
pi_69669309
Online gekocht, zal daar vast ook wel kunnen (en misschien goedkoper) maar nu ben ik tenminste zekerder.

Het is ook verreweg het duurste van de hele vakantie (omgerekend naar retour bijna net zo duur als de Air Asia vlucht London - Kuala Lumpur retour )
2015: <span class="s">MLA - JFK - PMI</span>
  woensdag 3 juni 2009 @ 16:25:11 #19
24329 KNAK
ff w88,......
pi_69669576
Online kopen... ik moet het van last-minute zooi hebben... denk de dag voor de vlucht dat ik dit ticket moet aanschaffen aangezien ik alles ter plekke in elkaar moet puzzelen...

De vraag is echt nog steeds of het mogelijk is de ticket op vluchthaven te kopen is das in de regel altijd cheaper dan bij een reisagent
Mai pben rai~!
pi_69669907
Nog 33 dagen tot mijn vertrek naar Vietnam We vertrekken vanaf Amsterdam naar Londen, van Londen naar Hanoi met overstap in Kuala Lumpur. Op 8 juli komen we aan in Hanoi. Op 6 augustus vertrekken we weer uit Hanoi, en op 7 augustus komen we weer aan op Schiphol. Misschien niet zo handig dat we vanaf Hanoi weer moeten vertrekken, maar we zijn dus van plan om vanuit HCM City met het vliegtuig weer naar Hanoi te vliegen (kost ca. 50 euro p.p.). Op deze manier scheelt het ons toch een paar honderd euro.

Op het lijstje bestemmingen staan:

- Hanoi
- Sapa
- Halong Bay
- Hué
- Hoi An
- Nha Trang
- Ho Chi Minh City
- Mekong Delta
- Phu Quoc

Mis ik nog iets heel belangrijks? En heeft iemand misschien een idee voor een national park of natuurreservaat wat we onderweg kunnen/moeten bezoeken?
Karakter en zelfvertrouwen verkopen ze niet in kledingwinkels vrees ik.
  woensdag 3 juni 2009 @ 16:37:08 #21
24329 KNAK
ff w88,......
pi_69670075
Trek je Fok-shirt aan.. ik kom ook aan op 8 juli

Mai pben rai~!
  woensdag 3 juni 2009 @ 17:14:15 #22
24329 KNAK
ff w88,......
pi_69671386
http://www.halongjunk.net/cruise/dragonpearl/2daycruise.html

ziet er erg aardig uit!!!

Als je al in Halong bay bent , en je waant jezelf in zo'n cruise...wat is dan daarna de meerwaarde van een extra nacht verblijven @ Cat Ba Island?
Mai pben rai~!
pi_69671640
quote:
Op woensdag 3 juni 2009 17:14 schreef KNAK het volgende:
http://www.halongjunk.net/cruise/dragonpearl/2daycruise.html

ziet er erg aardig uit!!!

Als je al in Halong bay bent , en je waant jezelf in zo'n cruise...wat is dan daarna de meerwaarde van een extra nacht verblijven @ Cat Ba Island?
Volgens mij werd met Halong Bay Junk meer het type boot bedoeld, en niet per sé die site halongjunk.net die toevallig de eerste hit op Google is

En op Cat Ba heb je Cat Ba National Park waar je naartoe zou kunnen gaan volgens mij.
Karakter en zelfvertrouwen verkopen ze niet in kledingwinkels vrees ik.
  woensdag 3 juni 2009 @ 17:27:12 #24
62913 Blik
The one and Only!
pi_69671812
quote:
Op woensdag 3 juni 2009 17:14 schreef KNAK het volgende:
http://www.halongjunk.net/cruise/dragonpearl/2daycruise.html

ziet er erg aardig uit!!!

Als je al in Halong bay bent , en je waant jezelf in zo'n cruise...wat is dan daarna de meerwaarde van een extra nacht verblijven @ Cat Ba Island?
De Dragon Pearl staat ook bekend als één van de meest luxueuze junks.

Je bedoelt de meerwaarde van een 3-daagse vs 2-daagse cruise? Cat Ba Island is al een mooi eiland, maar het voornaamste is dat je gewoon een volle dag extra aan het varen bent. Bij de 2-daagse krijg je 's ochtends ontbijt op de boot en ga je alweer terug naar de kust. Bij de 3-daagse tocht ga je dan verder varen en verschillende activiteiten doen.
pi_69672361
teeveepee
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')