FOK!forum / Sport Algemeen / Doping #87 ‘Ik ben clean. Dinsdag werd ik nog getest.’
debeterebobdonderdag 25 juli 2013 @ 16:12
epo.1.jpg

Er bestaat een hele waaier aan dopingmiddelen, hieronder vind je een (vereenvoudigd) beknopt overzicht:

(Androgene) Anabole steroïden: zorgen ondermeer voor een hogere eiwitaanmaak en mindere eiwitafbraak in het lichaam wat kan resulteren in extra spiergroei en kracht. Hierdoor kan een atleet meer en harder trainen omdat zijn lichaam veel beter recupereert van de verrichte arbeid. Kan ook bij blessures gebruikt worden om weer sneller op de been te zijn.
Bv. Stanozolol, Nandrolon, Dianabol, Deca durabolin, Estragol, THG, ...

Groeihormonen: kunnen voor wat extra spier- en weefselgroei zorgen (regelmatig in combinatie met anabole steroïden) en helpen ook om sneller te genezen bij een blessure. Wordt sinds de jaren ’80 gebruikt en is zelfs nu nog steeds moeilijk op te sporen.
HGH, GH, Somatrotopine, Somatropine


EPO:
dit hormoon zorg er voor dat er meer rode bloedlichaampjes worden aangemaakt. Hierdoor kan het bloed meer zuurstof transporteren en dat zorgt er voor dat je een inspanning langer kan volhouden.
Erytropoëtine, rhEPO, Darbepoëtine alfa (Aranesp), epoëtine delta (Dynepo), CERA

Bloedtransfusie: Een atleet laat bloed aftappen om later terug te injecteren. Bij de heropname van dat bloed zal de atleet zijn aantal rode bloedlichaampjes goed zien toenemen, waardoor zijn uithoudingsvermogen beter zal zijn.

Stimulantia: bevorderen de werking van het centrale zenuwstelsel, je reageert sneller/harder op prikkels en voelt je ook alerter/energieker.
efedra, ritalin, amfetamine, cocaïne, cafeïne, nicotine, ...

Beta 2 agonisten : verhogen de stofwisseling en worden onder meer bij wielrenners gebruikt omdat je hiermee goed vet kan verbranden zonder kostbare spieren te verliezen. Het is mogelijk dat er een beetje extra spiergroei onder invloed van deze middelen plaatsvind. Je vindt ze bijvoorbeeld in astmamedicijnen.
Clenbuterol, Salbutamol

Insuline: een hormoon dat de suikerspiegel in het bloed regelt en kan gebruikt worden om extra koolhydraten in de spieren op te slaan, waardoor de spieren een grotere energievoorraad hebben.

Diuretica: medicijnen die de urineproductie verhogen. Hierdoor kunnen verboden middelen sneller uit het lichaam verdwijnen en wordt de urine erg waterachtig. Dit resulteert dan in geen positieve test voor de dopingmiddelen die een atleet gebruikt, maar wel een positieve test voor diuretica en dat kan zoals het geval F. Schleck heel wat vragen oproepen.
Furosemide, Xipamide, ...

Probenicide: een middel dat (doping)metabolieten aan zich vasthecht waardoor het dopinggebruik gemaskeerd wordt omdat ze niet in de urinetest terechtkomen. Is eigenlijk een geneesmiddel dat wordt gebruikt bij jicht.

Enkele notoire gezichten:
SPOILER
Tom Simpson, de bekendste dopingdode
15i2q8w.jpg

Marita Koch, een van de superatletes gevormd door Staatsplan 14.25 van de DDR (haar WR uit 1985 op de 400 m. is nog steeds een onbereikbare droom voor de huidige topatletes)
hx4wie.jpg

Ben Johnson, een kantelpunt in de anti-dopingwedloop
3537gx0.jpg

Bjarne Riis, mr. 60%
drcohv.jpg

Marion Jones, het gezicht van de Balco affaire
34rhirb.jpg

Lance Armstrong, de man die de professionaliteit in dopinggebruik een trapje hoger schakelde
maexhu.jpg

Fuentes, Spaans gynaecoloog die sporters van vers bloed voorzag.
eufemiano-fuentes_2465130b.jpg
Enkele docu's, interviews en heroÎsche prestaties
SPOILER
Doping in de DDRBekijk deze YouTube-video

Reputations: The Ben Johnson Story
(Je vindt deel 2 tem 5 bij dit filmpje in youtube.)

Catche me if you can: de Balco-affaire (Je vindt deel 2 tem 5 bij dit filmpje in youtube)

ForaTV lezing over doping (voornamelijk effectiviteit van Epo, en de opsoring van Epo) door 2 profs van de universiteit van Zurich:

Doping in de Harm Kuipers realiteit:
Harm Kuipers over doping in de sport

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Filmpjes van legendarische prestaties op doping :P
Riis op Hautacam

Landis 2006

Lance Armstrong 2003 Luz Ardiden (vanaf 8:30 wordt het interessant!)

Seoul '88
Ben Johnson ex-WR 100 m. 9.79s Florence Griffith Joyner WR 200 m. 21.34s (staat nog steeds Koch-style)
Enkele bekende dopingzaken: (knip en plakwerk :@ )
SPOILER
Knud Enemark Jensen In 1960 liep de Deense wielrenner Knud Enemark Jensen hoofdletsel op als gevolg van een val bij een van de wedstrijdonderdelen tijdens de Olympische Zomerspelen in Rome. Zijn val was het gevolg van een collaps. Hij werd opgenomen in een ziekenhuis in Rome. Daar werd vastgesteld dat hij al overleden was. Bij de autopsie werden sporen van amfetamine gevonden. Het autopsierapport meldde echter dat zijn dood het gevolg was van uitdroging.

Tommy Simpson In 1967 overleed de Engelse wielrenner Tommy Simpson bij de beklimming van de Mont Ventoux tijdens de Tour de France door een combinatie van de hitte, oververmoeidheid, alcoholgebruik en gebruik van amfetamines. Omdat Simpson een bekend wielrenner was, leidde zijn dood tot veel commotie. Niet in het minst omdat er van het dramatische moment veel televisie- en filmbeelden bestaan. In die tijd was een live verslag van sportevenementen zoals de Tour de France niet algemeen gangbaar. Het geval Simpson bleek een belangrijk keerpunt. Zijn dood leidde internationaal zowel bij sportorganisaties als bij overheden tot actie tegen het gebruik van doping.

Michel Pollentier In 1978 werd Michel Pollentier na zijn overwinning op de Alpe d’Huez tijdens de Tour de France betrapt op manipulatie. Hij had schone urine verborgen in een condoom onder zijn oksel. Deze urine werd via een ingenieus stelsel van slangetjes naar een buisje onder zijn penis geleid. Bij de dopingcontrole bleek echter dat hij het sluitertje van het condoom naar het stelsel van slangetjes niet geopend kreeg. Het gepruts om het klemmetje los te maken wekte de argwaan van de dopingcontroleurs. Nadere inspectie door de dopingcontrolearts bracht het bedrog aan het licht. Sindsdien moet een sporter dan ook zijn bovenlichaam en onderlichaam gedeeltelijk ontbloten bij het leveren van het urinemonster.

Nikolaj Goeljajev De Russische wereldkampioen schaatsen van 1987, Nikolaj Goeljajev, bleek de Noorse schaatser Björn Nyland een pakje te hebben meegegeven voor zijn goede vriend Stein Krosby. Nyland kreeg argwaan, opende het pakje en zag tot zijn verbazing een grote hoeveelheid anabole steroïden. Een en ander leidde tot een schorsing van Krosby, op wiens verzoek de "transactie" had plaatsgevonden, en het ontslag van Valeri Smetanin, de arts van de Russische ploeg die het brein bleek achter de handel. Deze zaak was aanleiding voor het IOC om de handel in doping strafbaar te stellen. Nikolaj Goeljajev werd uiteindelijk niet gestraft en deed in februari mee aan de Olympische Spelen in Calgary, waar hij goud won op de 1000 m.

Ben Johnson
Tijdens de Olympische Spelen van 1988 werd Ben Johnson positief bevonden op stanozolol, een anabool middel, nadat hij het koningsnummer - de 100 m sprint - overtuigend had gewonnen. Hij werd gediskwalificeerd en zijn medaille en zijn wereldrecord werden hem afgenomen. Naar aanleiding van de "affaire Ben Johnson" vond in Canada een regeringsonderzoek plaats naar dopinggebruik in Canada. Op 5 oktober 1988 werd dit onderzoek officieel gestart. Het onderzoek, dat meer dan een jaar duurde, mondde uiteindelijk uit in een uitgebreide rapportage. Hieruit bleek onder meer dat in bepaalde takken van sport (zoals atletiek en worstelen) subsidiegeld van de overheid werd misbruikt om dopinggebruik te financieren. Dit rapport is bekend geworden als "The Dubin Inquiry", genoemd naar de voorzitter van de onderzoekscommissie. Het rapport leidde ertoe dat in 1991 een onafhankelijke dopingorganisatie in Canada werd opgericht die verantwoordelijk werd voor de dopingcontroles en implementatie van een dopingreglement.

Pedro Delgado In 1988 testte de Spaanse wielrenner Pedro Delgado positief op het maskerende middel probenicide. Dit middel was volgens het IOC verboden, maar omdat probenicide niet op de dopinglijst van de internationale wielerunie (UCI) stond oordeelde de UCI dat Delgado onschuldig was. Hierdoor behield hij zijn gele trui en won de Tour de France van datzelfde jaar.

Michelle de Bruin-Smith De Ierse zwemster Michelle Smith deed voor de eerste keer mee met Olympische Spelen van 1988 in Seoul. Ook tijdens de Olympische Spelen van 1992 in Barcelona was ze van de partij. Zowel in Seoul als in Barcelona speelde ze echter geen rol van betekenis. Tijdens de Olympische Spelen van Barcelona ontmoette ze de Nederlandse discuswerper Erik de Bruin met wie ze later trouwde. Vanaf 1993 werd hij ook haar coach en dat leidde tot een opmerkelijke progressie in haar zwemprestaties.
In 1995 won ze 2 gouden medailles en één zilveren medaille tijdens de Europese kampioenschappen. Tijdens de Olympische Spelen van 1996 in Atlanta won ze drie gouden medailles en één bronzen plak. Ook in 1997 was ze succesvol tijdens de Europese kampioenschappen waar ze toen twee gouden en twee zilveren medailles veroverde.
Het was al wat langer verdacht dat zij haar grootste successen beleefde terwijl ze ouder was dan haar concurrentes, temeer daar haar coach en echtgenoot Erik de Bruin in 1993 voor vier jaar geschorst werd vanwege een positieve bevinding op testosteron. In 1998 werd Michelle de Bruin schuldig bevonden aan manipulatie bij een dopingtest. Haar urinemonster was namelijk verontreinigd met alcohol en dat werd door de FINA (internationale zwemfederatie) bestraft met een schorsing van vier jaar. Zij vocht dit tevergeefs aan bij het CAS, waardoor de schorsing gehandhaafd bleef. Tijdens de rechtszitting bij het CAS werd ook bekend dat de drie urinemonsters die ze in november 1997 inleverde, sporen bevatten van het anabool steroïde androsteendion.

DDR In de negentiger jaren kwam na de val van de muur informatie uit het Stassi-archief boven water over het DDR staatsbesluit 14.25. In dit plan staat beschreven hoe in het voormalige Oost-Duitsland, de DDR, aan (minderjarige) sporters systematisch anabolen, met name Oral-Turinabol, werd toegediend. Voor iedere sporter bleek een individueel programma van toediening van anabolen en training te bestaan. Dit heeft tot blijvende lichamelijke – en soms ook tot psychosociale schade bij sporters geleid.
Zo gaf kogelstootster Heidi Krüger aan zich door anabolengebruik meer man te voelen dan vrouw en zij zag geen andere uitweg dan een geslachtsverandering te ondergaan. Hij trouwde later met Ute Kraus, een zwemster die ook uit voormalig Oost-Duitsland afkomstig is en deel uitmaakte van de groep topsporters die systematisch doping kreeg toegediend. Het is echter nooit wetenschappelijk aangetoond dat toediening van anabolen dit effect kan hebben.
In 2000 werden de voormalige directeur van de sportfederaties van de DDR Manfred Ewald tot 22 maanden en de sportarts Manfred Höppner tot 18 maanden gevangenisstraf veroordeeld wegens lichamelijke mishandeling van minderjarigen.

BALCO-affaire In 1985 richtte Victor Conte de firma Bay Area Laboratory Cooperative (BALCO) op. Conte testte zijn cliënten op vitamine- en mineralentekorten en gaf hen op basis van de bloedonderzoeken adviezen over suppletie van hun (sport)voeding. Patrick Arnold vervaardigde dopinggeduide stoffen die op dat moment nog niet te detecteren waren en Conte verkocht deze. Er werden verschillende soorten stoffen verkocht, waaronder EPO, humaan groeihormoon, het stimulantium Modafinil, testosteron en epitestosteron (in een crème: the Cream, ook wel aangeduid als The Clear) en het designersteroïd tetrahydrogestrinon (THG).
Vanaf 1996 betrok de American footballspeler Bill Romanowski zijn supplementen van BALCO en kreeg de firma meer bekendheid. Daarna volgden meerdere getalenteerde sporters en vanwege hun “successen” begonnen de verkoopcijfers te stijgen.
In 2003 kwamen onderzoekers van de Amerikaanse anti-dopingorganisatie USADA in het bezit van een injectiespuit dat sporen bevatte van een vreemde stof. Het bleek te gaan om het designersteroïd THG.
Bekende afnemers van Conte’s producten waren de sprinters Tim Montgomery, Marion Jones en Dwain Chambers, de kogelstoters Kevin Toth en C.J. Hunter (echtgenoot van Marion Jones), de middenafstandloopster Regina Jacobs en de honkballer Barry Bonds.
In oktober 2005 werd Victor Conte door de federale rechter veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf, vier maanden huisarrest en een juridische ondertoezichtstelling van twee jaar.

De zaak Fuentes ofwel Operación Puerto Op 23 mei 2006 werden in de kliniek van Eufemiano Fuentes in Madrid (Spanje) meer dan 200 zakjes bloed gevonden en transfusiemateriaal bij een inval van de Guardia Civil. Naast Fuentes werden ook de ploegleiders Manolo Saiz (Liberty Seguros) en Ignacio Labarta (Comunidad Valenciana) opgepakt.
Verder werden voornamelijk veel namen van wielrenners genoemd die bij deze zaak zijn betrokken. Een dag voor de start van de Tour de France werd aan negen renners, waaronder de favorieten de Duitser Jan Ullrich en de Italiaan Ivan Basso een startverbod opgelegd. Van Michele Scarponi en Jörg Jaksche is het inmiddels ook duidelijk dat ze betrokken waren. Begin 2009 wordt de Spaanse wielrenner Alejandro Valverde opnieuw genoemd in de zaak Fuentes. Het CONI (het Italiaans Olympisch Comité) vroeg twee jaar schorsing voor Valverde. Op 11 mei 2009 werd Valverde door CONI geschorst. Deze schorsing gold vooralsnog alleen op Italiaans grondgebied, maar kon dan nog wereldwijd worden omdat de internationale wielerunie UCI op dat moment overwoog om deze schorsing over te nemen. Op 31 mei 2010 werd Valverde voor twee jaar wereldwijd geschorst en de schorsing ging met terugwerkende kracht op 1 januari 2010 in. Al zijn uitslagen van 2010 werden geschrapt, maar die van de voorgaande jaren blijven gehandhaafd. Hij ging tegen deze uitspraak in beroep bij CAS, maar het beroep werd tot twee keer toe afgewezen. Van de Duitse wielrenner Jan Ullrich is nooit bewezen dat hij bij de zaak Fuentes betrokken was; hij heeft vervolging door de Duitse justitie afgekocht en de precieze inhoud van die overeenkomst is niet openbaar gemaakt.
In december 2009 bepaalde een Spaanse rechtbank dat de bloedstalen niet overgedragen hoefden te worden aan internationale sportbonden, omdat het onderzoek nog niet afgerond is. Tot op heden is er nog steeds geen afgerond onderzoek gepresenteerd.
Artikels:
SPOILER
Leesvoer:
SPOILER
The dirtiest race in history - Richard Moore
Het boek vond ik beter dan de documentaire. (Seoul '88)
The secret race - Tyler Hamilton
Blik op dopinggebruik in de wielerwereld tijdens het Armstrong tijdperk.
Run, swim, throw, cheat: the science behind drugs in sport - Chris Cooper
Boek dat focust op het gebruik, de werking (redelijk diepgaand en gedetailleerd), de opsporing, de geschiedenis en evt. de toekomst van doping.
Speed Trap - Charly Francis
Coach van Ben Johnson geeft interessante inkijk over hoe hij Ben Johnson tot een medaillewinaar kneedde en hoe het er achter de schermen van de atletiek aan toe ging tijdens de 70's en 80's
Leugentje om bestwil?
SPOILER
Tyler Hamilton
Tyler Hamilton’s excuus voor zijn positieve dopingtest in 2004 was wel erg sterk. Hij zei dat de abnormale bloedwaarden die de test had gedetecteerd afkomstig waren van het bloed van een tweelingbroer/zus die in de baarmoeder reeds overleden was.

Dennis Mitchell
Zijn veel te hoge testosteronwaardes waren volgens Mitchell te wijten aan een slapeloze nacht, 5 biertjes en 4 keer sex met zijn vrouw. De Amerikaanse atletiekbond aanvaardde deze uitvlucht zelfs, maar de Internationale atletiekbond behield zijn gezond verstand en Mitchell werd toch positief bevonden.

Petr Korda
Zijn abnormale hoge testosteron waarden waren volgen Petr afkomstig van rundsvlees dat te veel nandrolon zou bevatten. Zijn uitvlucht werd doorprikt door de officials, simpelweg omdat er een dieet van 40 kalfjes per dag over een periode van 20 jaar zou nodig zijn om Korda's waardes te verkrijgen.

Adri van der Poel
De strychnine die de dopingtest aanwees, was blijkbaar afkomsig van besmet duivenvlees. Zijn schoonvader was duivenmelker en "die duivenmelkers doperen hun beestjes" aldus Adri.

Frank Vandenbroucke
De politie vond bij een huiszoeking in 2002 EPO, morfine en clenbuterol. Volgens Frank zou de clenbuterol een medicijn voor zijn zieke hond zijn.
Dionne was vroeger lekker
ThePlaneteerdonderdag 25 juli 2013 @ 16:19
Ik vind dat het verhaal van Vansevenant ook wel topic waardig is _O_
debeterebobdonderdag 25 juli 2013 @ 16:20
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juli 2013 16:19 schreef ThePlaneteer het volgende:
Ik vind dat het verhaal van Vansevenant ook wel topic waardig is _O_
Was dat het TB500 verhaal?
rubbereenddonderdag 25 juli 2013 @ 16:21
Hoogtijdagen voor dit topic
ThePlaneteerdonderdag 25 juli 2013 @ 16:21
quote:
17s.gif Op donderdag 25 juli 2013 16:20 schreef debeterebob het volgende:

[..]

Was dat het TB500 verhaal?
Nee het aminozuren verhaal.

:D
debeterebobdonderdag 25 juli 2013 @ 16:28
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juli 2013 16:21 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Nee het aminozuren verhaal.

:D
Zelfde verhaal dus :P
ThePlaneteerdonderdag 25 juli 2013 @ 16:29
Ja klopt :p

Maar kwam nu een verhaal tegen dat het dus wél gevaarlijke shit was en geen aminozuren zoals z'n advocaat zei?
Stippendonderdag 25 juli 2013 @ 16:38
Vind die sneer richting Europcar van TSP (David Millar?) heerlijk en volledig op z'n plaats. Evenals het insinueren van dopegebruik van renners in het oude wielrennen die tegenwoordig nog geen klassement bij elkaar gefietst krijgen (zoals een Cunego).
debeterebobdonderdag 25 juli 2013 @ 16:39
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juli 2013 16:38 schreef Stippen het volgende:
Vind die sneer richting Europcar van TSP (David Millar?) heerlijk en volledig op z'n plaats. Evenals het insinueren van dopegebruik van renners in het oude wielrennen die tegenwoordig nog geen klassement bij elkaar gefietst krijgen (zoals een Cunego).
Heb je een link?
Stippendonderdag 25 juli 2013 @ 16:40
quote:
17s.gif Op donderdag 25 juli 2013 16:39 schreef debeterebob het volgende:

[..]

Heb je een link?
http://cyclingtips.com.au(...)r-de-france-edition/
ThePlaneteerdonderdag 25 juli 2013 @ 16:41
David Millar :')

Hypocriete kerel vind ik het maar. Daarnaast, wel Europcar dissen maar Sky volledig blind vertrouwen? Sorry hoor...
baggerbaasdonderdag 25 juli 2013 @ 16:44
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juli 2013 16:38 schreef Stippen het volgende:
Vind die sneer richting Europcar van TSP (David Millar?) heerlijk en volledig op z'n plaats. Evenals het insinueren van dopegebruik van renners in het oude wielrennen die tegenwoordig nog geen klassement bij elkaar gefietst krijgen (zoals een Cunego).
TSP zal wss niet David Millar zijn. Kan nu helaas niet linken naar het topic op CN-forum, maar ze hadden het daar al behoorlijk ver gefilterd tot wie het wel zou kunnen zijn.
Stippendonderdag 25 juli 2013 @ 16:46
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juli 2013 16:44 schreef baggerbaas het volgende:

[..]

TSP zal wss niet David Millar zijn. Kan nu helaas niet linken naar het topic op CN-forum, maar ze hadden het daar al behoorlijk ver gefilterd tot wie het wel zou kunnen zijn.
Tipje van de sluier?
Mani89donderdag 25 juli 2013 @ 16:49
Koen de Kort.
baggerbaasdonderdag 25 juli 2013 @ 16:50
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juli 2013 16:46 schreef Stippen het volgende:

[..]

Tipje van de sluier?
Aanvankelijk ging men uit van een renner met sterke Anglosaksische links die in ieder geval in een erkend dopingploeg moet hebben gereden. Dat eerste is later losgelaten nav van latere stukken van TSP. Volgens mij was nu Koen de Kort de meest waarschijnlijke renner (in het begin dacht men vooral aan Bernie Eisel en Adam Hansen).
TheArtdonderdag 25 juli 2013 @ 16:50
TSP zou ook zo maar Koen de Kort kunnen zijn. Dat gerucht is ook al een aantal keer voorbij gekomen. Ook wel logisch gezien zijn link met Australië (hij heeft een Australische vriendin).
debeterebobdonderdag 25 juli 2013 @ 16:52
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juli 2013 16:50 schreef TheArt het volgende:
TSP zou ook zo maar Koen de Kort kunnen zijn. Dat gerucht is ook al een aantal keer voorbij gekomen. Ook wel logisch gezien zijn link met Australië (hij heeft een Australische vriendin).
Zou echt mooi zijn, ook in het licht van dit topic: TDF / Koen de Kort: " Uhh...Makuhhh...Maarrruu.."

:D
ThePlaneteerdonderdag 25 juli 2013 @ 16:52
Ha toen ik het las dacht ik echt gelijk aan Adam Hansen :P

Maar Koen klinkt ook wel erg logisch ja.
Stippendonderdag 25 juli 2013 @ 16:52
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juli 2013 16:50 schreef baggerbaas het volgende:

[..]

Aanvankelijk ging men uit van een renner met sterke Anglosaksische links die in ieder geval in een erkend dopingploeg moet hebben gereden. Dat eerste is later losgelaten nav van latere stukken van TSP. Volgens mij was nu Koen de Kort de meest waarschijnlijke renner (in het begin dacht men vooral aan Bernie Eisel en Adam Hansen).
De Kort heeft natuurlijk wel in een erkend dopingploeg gereden. Zelf zou ik het nooit achter hem zoeken, maar ik heb dan ook lang niet alle stukken van TSP gelezen. Vind het altijd wel leuke stukken om te lezen.
Rellende_Rotscholierdonderdag 25 juli 2013 @ 16:53
Wat een dom stuk van The Secret Pro. :')
quote:
It seems that the media theme of this year’s Tour was all the commotion about the performance calculations and analysis of the top riders and the climbs. The whole thing about performance analysis and Froome not being clean was only a media driven story. I haven’t heard one guy in the peloton say a negative thing about Froome, and I haven’t heard a single person in the peloton suggest Froome isn’t clean. From the interactions I’ve had with him over the years he’s been a complete gentleman and his performances certainly haven’t come from nowhere.
Weer iemand die durft te beweren dat Froome niet uit het niets komt.

quote:
In terms of this being a clean Tour, one thing I can say is that the style of racing has changed, even in the past five years. The previous generation of riders, who we all now know were dopers, would put in five or six attacks and then ride to the top of the HC mountain without even being out of breath. Now, you’ll only see a couple attacks and that’s it. Riders are coming past the finish line cross-eyed and completely destroyed now.
Zou ook wel opmerkelijk zijn als mensen nog vijf of zes keer op een berg zouden kunnen aanvallen na tijdens de hele aanloop 50 km/u gereden te hebben. Dat het gemiddeld gezien sneller gaat dan in de hoogtijdagen van de doping hoor je 'm niet over.

Zou goed Koentje kunnen zijn, maar deze teksten vallen me dan toch een beetje tegen van 'm.
debeterebobdonderdag 25 juli 2013 @ 16:59
quote:
You’ll know this already but the post-Tour crits are completely fixed.
:(
THEFXRdonderdag 25 juli 2013 @ 17:00
Wel jammer dat blijlevens ontslag neemt.
THEFXRdonderdag 25 juli 2013 @ 17:01
wat een hoeren bij cyclingnews, dat forum van hun is al 10 dagen gesloten
j0rdiiiidonderdag 25 juli 2013 @ 17:03
quote:
Open brief Jeroen Blijlevens

Met deze open brief wil ik mijn bekentenis doen die ik wellicht veel eerder had moeten doen.

Het is toch moeilijk om je fouten toe te geven. Met deze brief wil ik graag mijn verhaal kwijt. Velen zullen teleurgesteld in mij zijn en dat respecteer ik.

Op 8-jarige leeftijd ben ik gaan koersen en vanaf toen was er maar één ding waar alles om draaide en dat was wielrennen. Ik wilde beroepsrenner worden en zou daar alles voor doen en laten.

Alle jeugdcategorieën heb ik doorlopen. Daarna nieuwelingen, junioren en amateurs. In 1994 kreeg ik een profcontract en mijn grote doel had ik bereikt. In 1995 mocht ik aan de Tour de France deelnemen en won ik ook nog eens de vijfde rit. Twee dagen later ben ik afgestapt omdat ik te ver achter lag in de Ardennen. In 1996 heb ik weer deelgenomen aan de Tour en won ik weer de vijfde etappe, deze Tour heb ik ook uitgereden maar dat was een hels karwei.

Een peloton dat alle dagen van start tot finish volle bak over de Franse wegen reed en bergop veelal op het buitenblad. Er werd veel over het wondermiddel epo gesproken. In 1997 besloot ik voor het eerst voor de Tour epo te gaan gebruiken (bij de Dopingautoriteit zal ik mijn hele verhaal vertellen). Dit was een stom besluit, maar in mijn ogen wel een beslissing die ik moest nemen. Ik had het gevoel dat ik op een splitsing stond. Epo nemen en grote koersen rijden of het zou heel moeilijk zijn om een behoorlijke prof te zijn. Het was een tweestrijd!

Mijn hele leven had in het teken gestaan van het wielrennen en dan wil je dat niet zomaar opgeven, omdat er een wondermiddel was in het peloton. Ik heb zelf de keuze gemaakt om het te gaan gebruiken en de epo zelf gekocht. Er zijn nooit verboden producten aangeboden vanuit een ploeg waar ik heb gereden.

Vaak is mij gevraagd of ik ooit doping heb genomen, altijd heb ik het ontkend. Je geeft natuurlijk niet graag toe dat je doping hebt gebruikt.

Dit jaar moest iedereen die werkzaam was bij een van de drie Nederlandse ploegen of KNWU een verklaring ondertekenen en aangeven of je ooit met doping in aanraking was geweest. Als je op dat moment toegaf kreeg je een half jaar schorsing en kon je later je werkzaamheden hervatten. Ik heb toen de keuze gemaakt om de vier vragen met nee te beantwoorden. Ik heb hiervoor gekozen omdat je enerzijds niet graag toegeeft en anderzijds de afweging maakt wat de consequenties zijn om een half jaar niet te werken.

Onze ploeg was op zoek naar een sponsor en het was niet zeker of Blanco in 2014 nog zou bestaan. Als ik zou bekennen dan zou ik maar 3 maanden (buiten het wegseizoen) mijn beroep als ploegleider kunnen uitvoeren in 2013. Ik heb de keuze gemaakt om aan de slag te gaan en mijzelf te bewijzen. Mocht de ploeg toen al zeker zijn geweest van een sponsor t/m 2015, dan zou ik wellicht een andere keuze hebben gemaakt.

Het wielrennen anno 2013 is echt goed bezig en er is een grote cultuuromslag gekomen, dit is zeker te danken aan de nieuwe generatie. Graag had ik in deze tijd wielrenner geweest en ik ben ervan overtuigd dat veel renners van mijn tijd er zo over denken.

Geef de renners het respect. Zij willen, net als ik destijds, hun droom verwezenlijken. Geef de sporters de ruimte en luister naar hun stem. Ik ben nu 7 maanden aan de slag geweest bij Blanco/Belkin en daar worden de nieuwe regels zeer strikt nageleefd en is er een antidopinghouding binnen de ploeg.

Jeroen Blijlevens, Meerle, 25 juli 2013
debeterebobdonderdag 25 juli 2013 @ 17:04
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juli 2013 16:52 schreef ThePlaneteer het volgende:
Ha toen ik het las dacht ik echt gelijk aan Adam Hansen :P

Maar Koen klinkt ook wel erg logisch ja.
Hij loopt lekker te haten op Europcar en op types als A. Schleck en Cunego :P
DeeBeedonderdag 25 juli 2013 @ 17:05
quote:
17s.gif Op donderdag 25 juli 2013 16:52 schreef debeterebob het volgende:

[..]

Zou echt mooi zijn, ook in het licht van dit topic: TDF / Koen de Kort: " Uhh...Makuhhh...Maarrruu.."

:D
33kch1d.jpg

TDF / Koen de Kort #1 - Neerlands hoop in lange etappe's.
SPT / Koen de Kort #2 - Op bedevaart naar de Ronde van Polen!

Echt geniale topics, iemand was echt teveel fan van die gast... _O- Heb hem nog eens legendarisch op z'n bek zien gaan in Wateringen bij het criterium daar, maar verder wel een mooie renner, en rijden voor z'n boevenploeg als Astana moet toch ook geniaal zijn geweest. :D
ThePlaneteerdonderdag 25 juli 2013 @ 17:06
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juli 2013 16:53 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Wat een dom stuk van The Secret Pro. :')

[..]

Weer iemand die durft te beweren dat Froome niet uit het niets komt.

[..]

Zou ook wel opmerkelijk zijn als mensen nog vijf of zes keer op een berg zouden kunnen aanvallen na tijdens de hele aanloop 50 km/u gereden te hebben. Dat het gemiddeld gezien sneller gaat dan in de hoogtijdagen van de doping hoor je 'm niet over.

Zou goed Koentje kunnen zijn, maar deze teksten vallen me dan toch een beetje tegen van 'm.
Zou geniaal zijn als het hele peloton al weet dat Koen de Kort voor die website schrijft. Dan is het niet zo gek dat Koen nooit geruchten over Vroem hoort :D
Omerta dit dat.
debeterebobdonderdag 25 juli 2013 @ 17:09
quote:
10s.gif Op donderdag 25 juli 2013 17:05 schreef DeeBee het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

TDF / Koen de Kort #1 - Neerlands hoop in lange etappe's.
SPT / Koen de Kort #2 - Op bedevaart naar de Ronde van Polen!

Echt geniale topics, iemand was echt teveel fan van die gast... _O- Heb hem nog eens legendarisch op z'n bek zien gaan in Wateringen bij het criterium daar, maar verder wel een mooie renner, en rijden voor z'n boevenploeg als Astana moet toch ook geniaal zijn geweest. :D
Ensaf aan het plaatje te zien :D
Ereiniondonderdag 25 juli 2013 @ 17:19
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juli 2013 16:53 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:
Wat een dom stuk van The Secret Pro. :')

[..]

Weer iemand die durft te beweren dat Froome niet uit het niets komt.

[..]

Zou ook wel opmerkelijk zijn als mensen nog vijf of zes keer op een berg zouden kunnen aanvallen na tijdens de hele aanloop 50 km/u gereden te hebben. Dat het gemiddeld gezien sneller gaat dan in de hoogtijdagen van de doping hoor je 'm niet over.

Zou goed Koentje kunnen zijn, maar deze teksten vallen me dan toch een beetje tegen van 'm.
word ook een beetje moe van die overdreven verhalen over het verleden. Ik heb die Tours van Armstrong ook gezien, en ik kan me eigenlijk niet herinneren dat hij ooit 5 keer op een HC berg aanviel. Sterker nog, het was praktisch altijd bij de eerste poging raak. Die talloze aanvallen bergop zijn eerder een accurate beschrijving van de Vuelta van vorig jaar.

Overigens denk ik dat hij met zijn verzwakte oud-winnaars vooral op Schleck en Contador doelt. Cunego is al jaren matigheid, geen reden om daar nu ineens twijfels bij te zetten. Het is vooral Bertje die van een Armstrong in een Paco Mancebo is verandert.
Sautordonderdag 25 juli 2013 @ 17:30
The Secret Pro is dus in ieder geval iemand die in Boxmeer heeft gedaan.

quote:
But the day after Paris is always the funny one.
Stippendonderdag 25 juli 2013 @ 17:31
quote:
1s.gif Op donderdag 25 juli 2013 17:19 schreef Ereinion het volgende:

[..]

word ook een beetje moe van die overdreven verhalen over het verleden. Ik heb die Tours van Armstrong ook gezien, en ik kan me eigenlijk niet herinneren dat hij ooit 5 keer op een HC berg aanviel. Sterker nog, het was praktisch altijd bij de eerste poging raak. Die talloze aanvallen bergop zijn eerder een accurate beschrijving van de Vuelta van vorig jaar.

Overigens denk ik dat hij met zijn verzwakte oud-winnaars vooral op Schleck en Contador doelt. Cunego is al jaren matigheid, geen reden om daar nu ineens twijfels bij te zetten. Het is vooral Bertje die van een Armstrong in een Paco Mancebo is verandert.
Contador is weliswaar absoluut een heel stuk minder gaan fietsen dan een aantal jaar geleden, maar is nog altijd een meer dan prima renner. Daarom denk ik niet dat TSP hem bedoelt. Ik lees het meer als een verschil tussen de afgelopen 3 jaar en die van 10 jaar geleden. Vandaar Cunego.

Dat 4 a 5 keer aanvallen gebeurde overigens dan wel weer door Contador samen met o.a. Rasmussen en Ricco. Zo gek is die bewering toch niet?
baggerbaasdonderdag 25 juli 2013 @ 17:34
quote:
7s.gif Op donderdag 25 juli 2013 17:30 schreef Sautor het volgende:
The Secret Pro is dus in ieder geval iemand die in Boxmeer heeft gedaan.

[..]

of Aalst ;)
opgebaardedonderdag 25 juli 2013 @ 17:35
quote:
7s.gif Op donderdag 25 juli 2013 17:30 schreef Sautor het volgende:
The Secret Pro is dus in ieder geval iemand die in Boxmeer heeft gedaan.

[..]

Kan toch ook betekenen dat het wennen is na drie weken hard fietsen en een enorme tumult?
Heb de context niet gelezen, bedreigingen en andere verwensingen mogen per PM :P
Sautordonderdag 25 juli 2013 @ 17:38
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juli 2013 17:34 schreef baggerbaas het volgende:

[..]

of Aalst ;)
Ik dacht die altijd de dinsdag na was :@

quote:
0s.gif Op donderdag 25 juli 2013 17:35 schreef opgebaarde het volgende:

[..]

Kan toch ook betekenen dat het wennen is na drie weken hard fietsen en een enorme tumult?
Heb de context niet gelezen, bedreigingen en andere verwensingen mogen per PM :P
Toch maar voor de rest even context erbij :) (Voor de rest)
quote:
ou’ll know this already but the post-Tour crits are completely fixed. That doesn’t mean they’re easy though. We still do our best to put on a show for the crowd. Part of the show is the fact that the organiser tells us before the race what the finishing order will be, who gets the sprint primes, who leads out who, who gets in breaks, and generally how the race will play out. But the day after Paris is always the funny one. Every last rider is hung over from the party on the Champs-Élysées and we always make a mess of it. It’s tough to get right even without a hangover!
Zelvadonderdag 25 juli 2013 @ 18:16
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juli 2013 16:38 schreef Stippen het volgende:
Evenals het insinueren van dopegebruik van renners in het oude wielrennen die tegenwoordig nog geen klassement bij elkaar gefietst krijgen (zoals een Cunego).
Cunego is schoon hoor. Die heeft een antidopingtattoo.
THEFXRdonderdag 25 juli 2013 @ 18:44
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juli 2013 17:38 schreef Sautor het volgende:

[..]

Ik dacht die altijd de dinsdag na was :@

[..]

Toch maar voor de rest even context erbij :) (Voor de rest)

[..]

morgen naar heerlen, wie wint daar?
wimderondonderdag 25 juli 2013 @ 19:14
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juli 2013 16:53 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

Dat het gemiddeld gezien sneller gaat dan in de hoogtijdagen van de doping hoor je 'm niet over.

Zijn visie daarop geeft hij gewoon hoor, in de volgende alinea zelfs.
wimderondonderdag 25 juli 2013 @ 19:16
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juli 2013 17:06 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Zou geniaal zijn als het hele peloton al weet dat Koen de Kort voor die website schrijft. Dan is het niet zo gek dat Koen nooit geruchten over Vroem hoort :D
Omerta dit dat.
Als je iets weet of bepaalde verdenkingen hebt dan ga je toch juist even wat lekken bij zo iemand?
Sautordonderdag 25 juli 2013 @ 19:50
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juli 2013 18:44 schreef THEFXR het volgende:

[..]

morgen naar heerlen, wie wint daar?
Ruijgh, omdat: Limburger
debeterebobdonderdag 25 juli 2013 @ 19:51
quote:
7s.gif Op donderdag 25 juli 2013 19:50 schreef Sautor het volgende:

[..]

Ruijgh, omdat: Limburger
Lijkt me niet, hij reed niet eens tour.
Sautordonderdag 25 juli 2013 @ 19:52
quote:
17s.gif Op donderdag 25 juli 2013 19:51 schreef debeterebob het volgende:

[..]

Lijkt me niet, hij reed niet eens tour.
Nee, heeft vorig jaar al gewonnen zie ik :P. Dan de kleine van Poppel.
debeterebobdonderdag 25 juli 2013 @ 19:53
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juli 2013 19:16 schreef wimderon het volgende:

[..]

Als je iets weet of bepaalde verdenkingen hebt dan ga je toch juist even wat lekken bij zo iemand?
Ach ik denk ook dat het om persoonlijkheid gaat. Je kan veel zeggen maar Froome is geen klootzakje zoals Armstrong, Ricco', Voeckler, Rolland, etc.
Joost-mag-het-wetendonderdag 25 juli 2013 @ 20:44
Oef, Usain Bolt zegt op zijn persconferentie bij de Golden League in Londen dat hij clean loopt.
THEFXRdonderdag 25 juli 2013 @ 20:46
quote:
7s.gif Op donderdag 25 juli 2013 19:50 schreef Sautor het volgende:

[..]

Ruijgh, omdat: Limburger
Tommie doet ook mee :D
THEFXRdonderdag 25 juli 2013 @ 20:48
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juli 2013 20:44 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
Oef, Usain Bolt zegt op zijn persconferentie bij de Golden League in Londen dat hij clean loopt.
jij dacht dat hij even ging biechten?
kaasplankjedonderdag 25 juli 2013 @ 20:50
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juli 2013 18:44 schreef THEFXR het volgende:

[..]

morgen naar heerlen, wie wint daar?
Ten Dam of Dumoulin. Profcriterium is ongeveer hetzelfde als een dernykoers imo.
Pandarusdonderdag 25 juli 2013 @ 21:07
quote:
17s.gif Op donderdag 25 juli 2013 19:53 schreef debeterebob het volgende:

[..]

Ach ik denk ook dat het om persoonlijkheid gaat. Je kan veel zeggen maar Froome is geen klootzakje zoals Armstrong, Ricco', Voeckler, Rolland, etc.
Volgens mij staat Voeckler ook bekend om zijn vriendelijkheid.
Froome is gewoon introvert.
THEFXRdonderdag 25 juli 2013 @ 21:23
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juli 2013 21:07 schreef Pandarus het volgende:

[..]

Volgens mij staat Voeckler ook bekend om zijn vriendelijkheid.
Froome is gewoon introvert.
Froome was zo geel als zijn trui, dat levertje van hem trok de doping even niet meer.
#ANONIEMdonderdag 25 juli 2013 @ 22:26
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juli 2013 20:44 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:
Oef, Usain Bolt zegt op zijn persconferentie bij de Golden League in Londen dat hij clean loopt.
Zijn argument was dat hij sinds zijn 15e alle records heeft gebroken. Alsof een 15-jarige geen doping kan gebruiken. :')

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 25-07-2013 22:30:16 ]
Joost-mag-het-wetendonderdag 25 juli 2013 @ 22:29
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juli 2013 22:26 schreef LeTourdeFrance het volgende:

[..]

Zij argument was dat hij sinds zijn 15e alle records heeft gebroken. Alsof een 15-jarige geen doping kan gebruiken. :')
"in alle mogelijke disciplines" zei hij er dan nog bij ook. Op n manier dat ie zelfs de Tour zou kunnen winnen als hij er zich op toelegde...

Supermens dus. Niks aan de hand mensen. Gewoon doorlopen
Van_Poppeldonderdag 25 juli 2013 @ 22:37
Het is alleen nog de vraag wanneer Dekker en Knaven eruit worden geflikkerd.
Sjiznitdonderdag 25 juli 2013 @ 22:43
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juli 2013 22:26 schreef LeTourdeFrance het volgende:

[..]

Zijn argument was dat hij sinds zijn 15e alle records heeft gebroken. Alsof een 15-jarige geen doping kan gebruiken. :')
Net als Ricco die al sinds zijn jeugd een hoog hematocriet had en daardoor niet verdacht werd.


Ik vond Ricco wel een leuk baasje trouwens, een grote blaaskaak :D
Sjiznitdonderdag 25 juli 2013 @ 22:44
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juli 2013 22:43 schreef Sjiznit het volgende:

[..]

Net als Ricco die al sinds zijn jeugd een hoog hematocriet had en daardoor niet verdacht werd.

Ik vond Ricco wel een leuk baasje trouwens, een grote blaaskaak :D

Dat er bij Dekker niet al veel langer een jacht ophem gemaakt wordt zoals ze bij Boogerd hebben gedaan snap ik echt niet. 3 etappes winnen als niet sprinter en niet klassementsrenner in de Tour van 2001. Sowieso in die periode grote klassiekers winnen zónder dope. Lijkt me met de kennis van nu vrij onmogelijk.
#ANONIEMdonderdag 25 juli 2013 @ 22:44
quote:
De organgisatie van de Vuelta heeft afscheid genomen van Abraham Olano. De oud-renner was technisch directeur van de grootste wielerronde van Spanje, maar is afgedankt nadat zijn naam opdook in het dopingdossier van de Franse senaat. Olano zou in de Tour van 1998 EPO gebruikt hebben.

Olano won tijdens zijn actieve carrière de Vuelta (1998) en werd wereldkampioen op de weg (1995) en tegen de klok (1998). De directie van de Vuelta besloot hem op staande voet te ontslaan. De Spanjaard is verbaasd. "Nooit ben ik positief bevonden", citeert Sporza Olano. "Ik vind mezelf niet schuldig en heb niet het gevoel dat ik iets illegaals gedaan heb."
GotenSSJdonderdag 25 juli 2013 @ 22:57
http://www.thesportscampu(...)er-failing-dope-test

Crosspost van elders hier op Fok (ATP topic). Troicki weigerde een bloedtest :') Benieuwd wat die wou verbergen ^O^

Voor de duidelijkheid: Troicki 18 maanden geschorst
#ANONIEMdonderdag 25 juli 2013 @ 22:58
quote:
Troicki achttien maanden geschorst na overtreden dopingregels
Viktor Troicki mag achttien maanden niet tennissen. De Serviër weigerde in april bloed af te geven bij een dopingtest in Monte Carlo en is daarvoor hard gestraft door de ITF.

De internationale tennisfederatie maakte donderdag bekend dat de normale straf van twee jaar slechts met zes maanden is teruggebracht omdat Troicki onder stress zou hebben gestaan.
De nummer 53 van de wereld, die twee jaar geleden nog twaalfde stond, beweerde dat de dopingcontroleur had gezegd dat een urinetest afdoende was tijdens het toernooi in het Franse prinsendom.
De ITF dacht daar echter anders over. Troicki voelde zich tijdens het evenement niet goed en wilde liever geen bloed afstaan. Dat komt de vriend van Novak Djokovic nu duur te staan. De 27-jarige Troicki mag pas op 25 januari 2015 weer in wedstrijdverband tennissen.
Naast zijn schorsing moet Troicki ook zijn prijzengeld van Monte Carlo en zijn behaalde punten voor de wereldranglijst inleveren. Al te veel gevolgen zal dat laatste echter niet hebben. Troicki verloor al in de eerste ronde van de Fin Jarkko Nieminen.
Wat is dat nu weer voor een flutreden om geen bloed af te geven? :')
debeterebobdonderdag 25 juli 2013 @ 23:01
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juli 2013 22:58 schreef LeTourdeFrance het volgende:

[..]

Wat is dat nu weer voor een flutreden om geen bloed af te geven? :')
Vroeger kwam je hier toch gewoon mee weg (aka Serena in paniek)
#ANONIEMdonderdag 25 juli 2013 @ 23:13
quote:
17s.gif Op donderdag 25 juli 2013 23:01 schreef debeterebob het volgende:

[..]

Vroeger kwam je hier toch gewoon mee weg (aka Serena in paniek)
Serenaty now!
ThePlaneteerdonderdag 25 juli 2013 @ 23:29
Inderdaad, heeft Troicki niet goed aangepakt dit. Had zich gewoon moeten verstoppen of opsluiten.
wimderondonderdag 25 juli 2013 @ 23:32
quote:
17s.gif Op donderdag 25 juli 2013 23:01 schreef debeterebob het volgende:

[..]

Vroeger kwam je hier toch gewoon mee weg (aka Serena in paniek)
No-show ≠ weigeren mee te werken, al zijn volgens mij niet alle details van die gemiste test van Serena.
Pandarusdonderdag 25 juli 2013 @ 23:46
Dus toch niet positief getest. Dus wel schorsing maar geen bewijs van doping?

Dekker is al een keer betrapt op doping. Hematocriet te hoog. Dus ik weet niet waarom ze nog meer bewijs nodig hebben.
Van_Poppelvrijdag 26 juli 2013 @ 00:03
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juli 2013 22:44 schreef Sjiznit het volgende:

[..]

Dat er bij Dekker niet al veel langer een jacht ophem gemaakt wordt zoals ze bij Boogerd hebben gedaan snap ik echt niet. 3 etappes winnen als niet sprinter en niet klassementsrenner in de Tour van 2001. Sowieso in die periode grote klassiekers winnen zónder dope. Lijkt me met de kennis van nu vrij onmogelijk.
Vooral omdat hij vanuit het niets op relatief late leeftijd een absolute wereldtopper werd, is super verdacht.
fl4puitvrijdag 26 juli 2013 @ 00:15
Blijlevens deed het uiteraard helemaal alleen. Onderstaande is natuurlijk toeval, zie halverwege twee TVM renners bij Conconi.

http://nos.nl/video/478255-de-bron-dopingarts-conconi.html

Zal vast wel een bekend item zijn, blijft jammer dat de de bekenners doen alsof er open kaart wordt gespeeld maar dit keer op keer niet waar blijkt te zijn. De liefhebbers zijn toch niet gek, behandel ze dan ook niet zo.
0ne_of_the_fewvrijdag 26 juli 2013 @ 00:47
Renners doen net of ze een soort van prisoner dilemma voor zich hadden. Terwijl dat natuurlijk niet zo is. Aangezien iedereen wist dat EPO het product was dat je moest hebben is er ook gepraat. Dan kan je praten om het te nemen of om met elkaar een groep te vormen om het niet te doen.
Het blijft een keuze, enkel zeggen dat je het nam omdat je wel moest om prof te zijn vind ik wel heel mager. Dan heb je imo ook niet echt een alternatief gezocht of geprobeerd. Alleen al een poging tot een alternatief is nog door geen betrapte renner genoemd. Mager.

Natuurlijk is de begeleiding ook een belangrijke factor. Als ze echt een schonere sport willen voor de toekomst zal je toch het systeem moeten ontmantelen. Maar gezien hun motivatie om doping te nemen zal die de motivatie om het systeem bloot te leggen en te veranderen er ook niet zijn.
THEFXRvrijdag 26 juli 2013 @ 01:17
Jamaicaanse voetballer betrapt op doping

http://www.nieuws.nl/spor(...)er-betrapt-op-doping
Joost-mag-het-wetenvrijdag 26 juli 2013 @ 01:27
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 01:17 schreef THEFXR het volgende:
voetballer betrapt op doping

:{ :D
Reyavrijdag 26 juli 2013 @ 06:40
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 00:47 schreef 0ne_of_the_few het volgende:
Renners doen net of ze een soort van prisoner dilemma voor zich hadden. Terwijl dat natuurlijk niet zo is. Aangezien iedereen wist dat EPO het product was dat je moest hebben is er ook gepraat. Dan kan je praten om het te nemen of om met elkaar een groep te vormen om het niet te doen.
Het blijft een keuze, enkel zeggen dat je het nam omdat je wel moest om prof te zijn vind ik wel heel mager. Dan heb je imo ook niet echt een alternatief gezocht of geprobeerd. Alleen al een poging tot een alternatief is nog door geen betrapte renner genoemd. Mager.

Natuurlijk is de begeleiding ook een belangrijke factor. Als ze echt een schonere sport willen voor de toekomst zal je toch het systeem moeten ontmantelen. Maar gezien hun motivatie om doping te nemen zal die de motivatie om het systeem bloot te leggen en te veranderen er ook niet zijn.
Een Blijlevens had wel even de rest van het peloton kunnen overtuigen om te stoppen met doping pakken? Hij heeft simpelweg de keuze gemaakt die hem het meest opleverde; als hij niet had gepakt had hij wellicht geen etappe-overwinningen behaald.
De_Fietservrijdag 26 juli 2013 @ 08:06
Het schijnt zo te zijn dat veel renners in een zwart gat belanden na hun actieve loopbaan als prof. Hier de oplossing: ga praten, over alles wat je weet, dan weet je zeker dat je een boek kunt schrijven dat goed gaat verkopen en dat je veel media-optredens zult hebben het aankomende jaar.
Wombcatvrijdag 26 juli 2013 @ 08:22
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 01:17 schreef THEFXR het volgende:
Jamaicaanse voetballer betrapt op doping

http://www.nieuws.nl/spor(...)er-betrapt-op-doping
Hij trainde zeker met de sprintploeg :P
ThePlaneteervrijdag 26 juli 2013 @ 08:53
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 00:47 schreef 0ne_of_the_few het volgende:
Renners doen net of ze een soort van prisoner dilemma voor zich hadden. Terwijl dat natuurlijk niet zo is. Aangezien iedereen wist dat EPO het product was dat je moest hebben is er ook gepraat. Dan kan je praten om het te nemen of om met elkaar een groep te vormen om het niet te doen.
Het blijft een keuze, enkel zeggen dat je het nam omdat je wel moest om prof te zijn vind ik wel heel mager. Dan heb je imo ook niet echt een alternatief gezocht of geprobeerd. Alleen al een poging tot een alternatief is nog door geen betrapte renner genoemd. Mager.
Mwah als je zo hard werkt kan ik het me heel goed voorstellen dat je het laatste stapje ook wilt nemen dankzij doping... Helemaal als je weet dat de controles barslecht zijn en het hele peloton het ook doet.

Boek van Hamilton wel eens gelezen?
Eppie_NLvrijdag 26 juli 2013 @ 10:00
Lefevere :') :r

quote:
Lefevere steunt Tom Steels

ANTWERPEN -
De Belg Tom Steels krijgt steunt van zijn huidige werkgever Omega Pharma-Quick Step. De oud-renner en huidige ploegleider hoeft niet te vrezen voor zijn baan ondanks dat zijn naam voorkomt op de door een Franse senaatscommissie gepubliceerde lijst met dopinggevallen uit de Tour van 1998.

"Wij staan onvoorwaardelijk achter Tom Steels. Bestaat er dan geen voordeel van de twijfel meer? Ik maak er geen woorden meer aan vuil”, zegt manager Patrick Lefevere in Het Nieuwsblad. "Ik heb even gekeken naar de voorstelling van dat rapport, maar ik heb mijn tv uitgezet. Moet een land met zo'n hoge werkloosheid daar zijn geld aan uitgeven?"

Ontslag Blijlevens

Jeroen Blijlevens is ontslagen door Belkin omdat hij heeft gelogen over zijn gebruik van verboden middelen. Ook Erik Zabel moet vrezen voor zijn functie als sportdirecteur van de wielerwedstrijd Hamburger Cyclassics.
Bron: Telegraaf
Szuravrijdag 26 juli 2013 @ 10:01
Troicki :') :') :')
Joost-mag-het-wetenvrijdag 26 juli 2013 @ 10:29
quote:
15s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 10:00 schreef Eppie_NL het volgende:
Lefevere :') :r

[..]

Bron: Telegraaf
Tjah, hem als ploegleider ontslaan omdat hij in jouw ploeg als renner doping nam zou natuurlijk ook hypocriet zijn :D
kl1172vrijdag 26 juli 2013 @ 10:29
quote:
15s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 10:00 schreef Eppie_NL het volgende:
Lefevere :') :r

[..]

Bron: Telegraaf
Lefevre :') Hij probeert almaar te doen alsof ie boven de dopingperikelen staat en probeert ze dan ook steeds weg te relativeren. Maar vond de atletenbegeleiding in Oost-Duitsland wel fantastisch, dat dan weer wel... :D
planethugovrijdag 26 juli 2013 @ 10:54
Leuk stukje van die secret pro en hier heeft ie absoluut een punt:
quote:
Speaking of past performance-enhancing methods, there are a lot of guys in the peloton who aren’t the riders they used to be only a few years ago. I won’t name names, but there’s a few elephants in the peloton who I’m sure you’re aware of. It astounds me that some are even Grand Tour winners. Should these guys be applauded for changing their ways now that we see they’re not the riders they once were? Well, I don’t think it was their choice really.

They’ve gained much of their success, money, and notoriety through doping, but now have a lot to lose if caught. Applauded — definitely not. I do find it interesting how the media were putting all the tough questions on Froome, who was winning, and no tough questions were being asked about some of the other riders who aren’t smashing the field like they used to. I guess that doesn’t make as good a headline for all those journalists who say they want to clean up cycling.
Andy Schleck, Contador en Evans voorop natuurlijk
Reyavrijdag 26 juli 2013 @ 11:03
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 10:29 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

Tjah, hem als ploegleider ontslaan omdat hij in jouw ploeg als renner doping nam zou natuurlijk ook hypocriet zijn :D
Hij kan het ook wat makkelijker maken dan bijvoorbeeld Belkin; zijn ploeg blijft zeer succesvol, en het wielerjournaille houdt hem over het algemeen de hand wel boven het hoofd.
planethugovrijdag 26 juli 2013 @ 11:09
quote:
2s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 11:03 schreef Reya het volgende:

[..]

Hij kan het ook wat makkelijker maken dan bijvoorbeeld Belkin; zijn ploeg blijft zeer succesvol, en het wielerjournaille houdt hem over het algemeen de hand wel boven het hoofd.
ze hebben daar natuurlijk ook niet zo een commotie gehad zoals bij ons het afgelopen half jaar. Als de Nederlandse ploegen niet zo een verdrag hadden opgesteld en iedereen had laten tekenen, of bekennen dan was er denk ik ook een goed gesprek geweest en kon ie weer verder.
Tommekevrijdag 26 juli 2013 @ 11:26
De beerput bij de ploegen van Lefevere mag idd wel eens open man :')

Als je een schone sport wil moet je beginnen met zulke figuren eruit te trappen.
GotenSSJvrijdag 26 juli 2013 @ 11:32
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 10:54 schreef planethugo het volgende:
Leuk stukje van die secret pro en hier heeft ie absoluut een punt:

[..]

Andy Schleck, Contador en Evans voorop natuurlijk
Andy Schleck? :')

Die rijdt volgend jaar gewoon weer voor tour winst denk ik hoor, de blessure die hij had is niet niks. Het is dat hij overal afstapt voor de tour anders rijd hij voor zijn doen dit jaar niet zo slecht. Kijk naar zo'n Gesink, sinds een beenbreuk ook niet meer dezelfde helaas. Schleck breekt iets in z'n wervelkolom wat me ook niet heel bevoordelijk lijkt als je wielrenner bent.
Felagundvrijdag 26 juli 2013 @ 11:38
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 10:54 schreef planethugo het volgende:
Leuk stukje van die secret pro en hier heeft ie absoluut een punt:

[..]

Andy Schleck, Contador en Evans voorop natuurlijk
Evans is toch gewoon langzaam iets slechter geworden? Eindigde dit jaar nog derde in de Giro. Bij Andy Schleck spelen motivatieproblemen waarschijnlijk ook mee.
Cavaliersvrijdag 26 juli 2013 @ 11:44
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 10:54 schreef planethugo het volgende:
Leuk stukje van die secret pro en hier heeft ie absoluut een punt:

[..]

Andy Schleck, Contador en Evans voorop natuurlijk
Newsflash: Andy Schleck heeft een zware blessure gehad. Sterker nog, die kerel heeft misschien wel een van zijn betere Tours gereden. Daar zijn we nog lang niet vanaf.

Ten tweede: Evans is de 35 al gepasseerd en heeft er al een Giro opzitten, waar hij derde werd. Wat verwacht je, dat hij drie maanden lang kan pieken?
ThePlaneteervrijdag 26 juli 2013 @ 11:52
Vind het grappig dat iemand die 2 dagen voor Parijs sterk op de 2e plaats van het algemeen klassement rijdt, maar door een zeer sportieve 'alles of niets' houding uiteindelijk buiten het podium beland dan opeens wordt betiteld als iemand die geen deuk in een pakje boter rijdt :')
Hou toch op. Contador is gewoon nog één van de sterkste renners atm, buiten de marginal gains om.
Tenzij je Tinkoff van je achternaam heet misschien.
Cavaliersvrijdag 26 juli 2013 @ 11:57
Zijn basisniveau waarmee hij Parijs - Nice en dergelijke op zijn sloffen won is hij wel kwijt.
planethugovrijdag 26 juli 2013 @ 11:57
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 11:44 schreef Cavaliers het volgende:

[..]

Newsflash: Andy Schleck heeft een zware blessure gehad. Sterker nog, die kerel heeft misschien wel een van zijn betere Tours gereden. Daar zijn we nog lang niet vanaf.

Ten tweede: Evans is de 35 al gepasseerd en heeft er al een Giro opzitten, waar hij derde werd. Wat verwacht je, dat hij drie maanden lang kan pieken?
Die blessure was toch vorig jaar? Schleck was toch ook depressief en aan de zuip? Toevallig nadat zijn broertje gepakt werd. Daarbij is ie ook aan Riis en Bruyneel verbonden geweest als kopman, voor mij al genoeg rede om aan 'm te twijfelen.

Voor hem geldt net als voor Evans: erg opmerkelijk als je het 2 jaar geleden nog met de beste naar de top kon rijden en nu er zo ongeveer als eerste af moet.
planethugovrijdag 26 juli 2013 @ 11:58
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 11:52 schreef ThePlaneteer het volgende:
Vind het grappig dat iemand die 2 dagen voor Parijs sterk op de 2e plaats van het algemeen klassement rijdt, maar door een zeer sportieve 'alles of niets' houding uiteindelijk buiten het podium beland dan opeens wordt betiteld als iemand die geen deuk in een pakje boter rijdt :')
Hou toch op. Contador is gewoon nog één van de sterkste renners atm, buiten de marginal gains om.
Tenzij je Tinkoff van je achternaam heet misschien.
hij is zeker sterk, maar absoluut niet meer zo sterk als een paar jaar geleden. Bij lange na niet
Cavaliersvrijdag 26 juli 2013 @ 12:06
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 11:57 schreef planethugo het volgende:

[..]
Voor hem geldt net als voor Evans: erg opmerkelijk als je het 2 jaar geleden nog met de beste naar de top kon rijden en nu er zo ongeveer als eerste af moet.
http://cqranking.com/men/asp/gen/race.asp?raceid=24026

Je kunt niet Giro én Tour goed zijn, dat bestaat niet. Tenzij je Indurain of Pantani heet. Evans is gewoon heel simpel over zijn piek heen.
GotenSSJvrijdag 26 juli 2013 @ 12:07
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 11:57 schreef planethugo het volgende:

[..]

Die blessure was toch vorig jaar? Schleck was toch ook depressief en aan de zuip? Toevallig nadat zijn broertje gepakt werd. Daarbij is ie ook aan Riis en Bruyneel verbonden geweest als kopman, voor mij al genoeg rede om aan 'm te twijfelen.

Voor hem geldt net als voor Evans: erg opmerkelijk als je het 2 jaar geleden nog met de beste naar de top kon rijden en nu er zo ongeveer als eerste af moet.
Vorig jaar inderdaad, maar het is geen gebroken vinger ofzo waar we over praten he :') Depressief aan de zuip kan, heeft weinig te maken met zijn niveau als wielrenner.

Als je er als eerste af moet kan je niet demarreren op de Alpe D'huez uit de groep der favorieten. Let nou maar op, die staat er volgend jaar gewoon.
SaintOfKillersvrijdag 26 juli 2013 @ 12:12
Evans heeft al zijn hele carrière problemen met 2 grote rondes op rij, er is altijd een mindere bij (behalve in 2007). Hij werd in die jaren 24e en 30e in de Tour, nu 39e. Zo'n groot verschil zie ik niet.
Ereinionvrijdag 26 juli 2013 @ 12:12
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 11:52 schreef ThePlaneteer het volgende:
Vind het grappig dat iemand die 2 dagen voor Parijs sterk op de 2e plaats van het algemeen klassement rijdt, maar door een zeer sportieve 'alles of niets' houding uiteindelijk buiten het podium beland dan opeens wordt betiteld als iemand die geen deuk in een pakje boter rijdt :')
Hou toch op. Contador is gewoon nog één van de sterkste renners atm, buiten de marginal gains om.
Tenzij je Tinkoff van je achternaam heet misschien.
Die alles of niets houding heeft Contador alleen op papier beleden. Hij heeft nauwelijks een klap uitgevoerd deze Tour. Nou ja, twee versnelingkjes op de Manse, en vijf minuutjes voorop gereden in een afdaling. Contador is nog steeds wel een goede renner, maar geen schim meer van wat hij 2 jaar terug was. Dat is eigenlijk het hele seizoen al zo, en deze Tour was het niet anders. Hij was gewoon een mindere klimmer dan Froome, Quintana, Rodriguez en ongeveer gelijkwaardig aan Kreuziger. Voor Contador bergrippen is dat inderdaad matig.

Andy Schleck zal nooit meer een topcoureur worden. Die kan wel afgeschreven worden voor podium in grote rondes en winst in klassiekers.
opgebaardevrijdag 26 juli 2013 @ 12:13
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 12:12 schreef Ereinion het volgende:

[..]
knip

Andy Schleck zal nooit meer een topcoureur worden. Die kan wel afgeschreven worden voor podium in grote rondes en winst in klassiekers.
Waarom denk je dat? Vanwege zijn blessure?
ThePlaneteervrijdag 26 juli 2013 @ 12:17
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 12:12 schreef Ereinion het volgende:

[..]

Die alles of niets houding heeft Contador alleen op papier beleden. Hij heeft nauwelijks een klap uitgevoerd deze Tour. Nou ja, twee versnelingkjes op de Manse, en vijf minuutjes voorop gereden in een afdaling. Contador is nog steeds wel een goede renner, maar geen schim meer van wat hij 2 jaar terug was. Dat is eigenlijk het hele seizoen al zo, en deze Tour was het niet anders. Hij was gewoon een mindere klimmer dan Froome, Quintana, Rodriguez en ongeveer gelijkwaardig aan Kreuziger. Voor Contador bergrippen is dat inderdaad matig.

Andy Schleck zal nooit meer een topcoureur worden. Die kan wel afgeschreven worden voor podium in grote rondes en winst in klassiekers.
Hij is zeker niet meer zo overheersend als voor/tijdens zijn schorsing inderdaad.
Maar dee Vuelta won hij vorig jaar ook van een sterke Purito. Dit jaar is het allemaal wat minder, vooral zijn tijdrit, maar zijn terugslag wordt wel een beetje overdreven hier vind ik.
Sautorvrijdag 26 juli 2013 @ 12:18
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 12:12 schreef Ereinion het volgende:

[..]
Andy Schleck zal nooit meer een topcoureur worden. Die kan wel afgeschreven worden voor podium in grote rondes en winst in klassiekers.
Als Zaugg en Florencio klassiekers kunnen winnen, moet een mindere Schleck dat ook altijd kunnen. Maar podium in grote rondes ben ik wel mee eens ja.
Ereinionvrijdag 26 juli 2013 @ 12:25
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 12:13 schreef opgebaarde het volgende:

[..]

Waarom denk je dat? Vanwege zijn blessure?
Nee, die blessure is een rookgordijn. Hij kwam al niet vooruit voor die val, en sinds hij ervan hersteld is heeft hij ook geen enkel niveau. Hij heeft is nu al 2 jaar niet meer in de verste verte bij zijn topniveau in de buurt gekomen, die gaat echt niet meer terugkomen. Wat de reden ook is dat hij sinds de Tour van 2011 niet meer kan fietsen (luiheid, afgeschrikt), van zo'n terugval kom je niet meer terug.
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 12:17 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Hij is zeker niet meer zo overheersend als voor/tijdens zijn schorsing inderdaad.
Maar dee Vuelta won hij vorig jaar ook van een sterke Purito. Dit jaar is het allemaal wat minder, vooral zijn tijdrit, maar zijn terugslag wordt wel een beetje overdreven hier vind ik.
Vooral door een tactisch manoeuvre en een slechte dag van Purito (die daar ook 2.5 minuut op Valverde verliest bv.). Op Bola Del Muno verliest hij toch ook weer 45 seconden op Purito, een renner die hij in 2011 en daarvoor nog op elke lange beklimming moeiteloos op een minuut reed. Het staat buiten kijf dat Contador gewoon een grote hap van zijn vermogen verloren heeft. Nu was hij voor zijn schorsing extreem dominant, dus ondanks zijn grote teruggang is hij nog steeds een goede renner, maar ik denk dat het moeilijk voor hem word om in de toekomst weer bv. de Tour te gaan winnen.
quote:
12s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 12:18 schreef Sautor het volgende:

[..]

Als Zaugg en Florencio klassiekers kunnen winnen, moet een mindere Schleck dat ook altijd kunnen. Maar podium in grote rondes ben ik wel mee eens ja.
Ja, ok, in die zin kan hij een klassieker winnen, net zoals een stuk of 80 andere renners. Maar iedereen in een solo van 20 kilometer op meer dan een minuut rijden, zoals hij in Luik 2009 deed, dat gaat niet meer gebeuren.
planethugovrijdag 26 juli 2013 @ 12:46
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 12:07 schreef GotenSSJ het volgende:

[..]

Vorig jaar inderdaad, maar het is geen gebroken vinger ofzo waar we over praten he :') Depressief aan de zuip kan, heeft weinig te maken met zijn niveau als wielrenner.

Als je er als eerste af moet kan je niet demarreren op de Alpe D'huez uit de groep der favorieten. Let nou maar op, die staat er volgend jaar gewoon.
waar zou die toch depressief van worden? Misschien omdat ie zonder dope niet meer mee kan? Niet dat ik dat zeker weet maar het zou me niets verbazen.

Evans geef ik dan maar het voordeel van de twijfel. Hij is al op leeftijd. Maar ook in Australie is een groot dopingschandaal geweest dus wellicht dat bij hem ook wat dingen zijn veranderd.

Dit waren trouwens maar 3 namen die me invielen toen ik dat stuk van de secret pro, die geen namen wil noemen maar dat iedereen wel ziet dat een aantal toprenners van een paar jaar geleden geen schim meer van zichzelf zijn.

Wie denken jullie dan die hij bedoelt?
j0rdiiiivrijdag 26 juli 2013 @ 12:49
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 12:46 schreef planethugo het volgende:

Wie denken jullie dan die hij bedoelt?
Contador.
Klopkoekvrijdag 26 juli 2013 @ 13:09
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 12:12 schreef Ereinion het volgende:

[..]

Die alles of niets houding heeft Contador alleen op papier beleden. Hij heeft nauwelijks een klap uitgevoerd deze Tour. Nou ja, twee versnelingkjes op de Manse, en vijf minuutjes voorop gereden in een afdaling. Contador is nog steeds wel een goede renner, maar geen schim meer van wat hij 2 jaar terug was. Dat is eigenlijk het hele seizoen al zo, en deze Tour was het niet anders. Hij was gewoon een mindere klimmer dan Froome, Quintana, Rodriguez en ongeveer gelijkwaardig aan Kreuziger. Voor Contador bergrippen is dat inderdaad matig.

Andy Schleck zal nooit meer een topcoureur worden. Die kan wel afgeschreven worden voor podium in grote rondes en winst in klassiekers.
Hoe is het dan mogelijk dat Contador vorig jaar in de Vuelta wel goed was? Of was dat een kwestie van de tegenstand?
Cavaliersvrijdag 26 juli 2013 @ 13:12
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 13:09 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Hoe is het dan mogelijk dat Contador vorig jaar in de Vuelta wel goed was? Of was dat een kwestie van de tegenstand?
Zo goed was hij niet. Geen schim van de oude Contador. Purito was veel en veel beter dan hij.
IkeDubaku99vrijdag 26 juli 2013 @ 13:18
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 13:09 schreef Klopkoek het volgende:

[..]

Hoe is het dan mogelijk dat Contador vorig jaar in de Vuelta wel goed was? Of was dat een kwestie van de tegenstand?
Dat viel wel mee. De Contador in de vorm van bijvoorbeeld 2009 zou de rest hebben vernederd met wat minuten. Hij moest het in die Vuelta hebben van een goede aanval waarmee hij de Vuelta won.
opgebaardevrijdag 26 juli 2013 @ 13:25
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 13:12 schreef Cavaliers het volgende:

[..]

Zo goed was hij niet. Geen schim van de oude Contador. Purito was veel en veel beter dan hij.
Die zakte er de laatste week "doorheen" toch?
ThePlaneteervrijdag 26 juli 2013 @ 13:29
Dus in de Vuelta zakte z'n concurrenten er door en in de Tour zakt Contador er door.
Conclusie: concurrenten zijn beter dan Bertje.

Ok.
Cavaliersvrijdag 26 juli 2013 @ 13:31
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 13:25 schreef opgebaarde het volgende:

[..]

Die zakte er de laatste week "doorheen" toch?
Viel wel mee, verval was, op één rit na, niet groot. En juist die ene rit heeft hem de eindzege gekost. (klik) Sterker nog, ook in de derde week eindigde hij in groep Contador/Valverde of er zelfs voor.
planethugovrijdag 26 juli 2013 @ 13:41
De tegenstand in de Vuelta is natuurlijk ook net iets minder dan in de tour ;)
Zelvavrijdag 26 juli 2013 @ 13:45
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 01:27 schreef Joost-mag-het-weten het volgende:

[..]

:{ :D
Dan ben je wel een enorme faalhaas als sporter ja.
Ereinionvrijdag 26 juli 2013 @ 13:54
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 13:25 schreef opgebaarde het volgende:

[..]

Die zakte er de laatste week "doorheen" toch?
nee hoor, had 1 slechte dag, maar een paar dagen later weer zijn beste. In de Vuelta van vorig jaar was hij bergop van hetzelfde niveau als Valverde en Rodriguez (zou eigenlijk die laatste iets hoger inschalen). Dat is een behoorlijke teruggang, kijk naar bv. De Giro van 2011, of de Tour van 2010, waar Rodriguez geen schim was van de klimmer Contador.
_-_ratjetoe_-_vrijdag 26 juli 2013 @ 14:01
Nou lijkt Rodriguez ook met het jaar beter te worden... :')

Maar goed, staat buiten kijf dat Contador gewoon minder watts trapt dan vroeger.
fl4puitvrijdag 26 juli 2013 @ 14:16
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 12:46 schreef planethugo het volgende:
Evans geef ik dan maar het voordeel van de twijfel. Hij is al op leeftijd. Maar ook in Australie is een groot dopingschandaal geweest dus wellicht dat bij hem ook wat dingen zijn veranderd.
Leeftijd zal zeker een rol spelen, net als de tweede grote ronde in één jaar. Aan de andere kant is wel toevallig dat meer BMC rijders het niveau van een paar jaar terug niet meer halen.
Slobeendvrijdag 26 juli 2013 @ 15:07
Interessant opiniestuk uit de Volkskrant: http://www.volkskrant.nl/(...)is-dat-dan-erg.dhtml
quote:
EPO is verleden tijd. Gendoping is de toekomst, schrijft Terry Vrijenhoek van SciencePalooza. 'Als de wielersport nu inzet op gendoping , heeft men zelfs de kans om deze gecontroleerd in te voeren.'

EPO als prestatiebevorderend middel is verleden tijd. Het is inmiddels gemakkelijk op te sporen, en misschien eigenlijk ook niet zo goed voor het lichaam op de lange termijn
Het was dit jaar de Tour van Chris Froome. Maar natuurlijk ook die van 'Bau & Lau'. En toch ook weer die van Mart, die met zijn Avondetappe met doping-overdosis minstens evenveel fans en critici op de been wist te krijgen als met zijn Noorse truien tijdens het schaatsseizoen.

Zondaars als 'Boogie' waren niet meer welkom bij Mart. Maar het onderwerp kwam wel iedere avond aan de orde. Zinsnedes als 'vraagtekens zetten bij (...)', 'schoon of niet' en 'twijfelen aan' vlogen meerdere malen over tafel. Factchecker was sidekick en ex-wielrenner Thijs Zonneveld, die uit eigen ervaring kon vertellen over eigenaardigheden in het peloton. Was hij het nou, die IGF-1 - het nieuwe wondermiddel - ter sprake bracht?

Heeft u het ook gehoord, van IGF-1? Het schijnt next-generation EPO te zijn. Een lichaamseigen eiwit dat spiergroei bevordert. Het is een van de eerste vormen van gendoping.

Twee soorten gendoping
EPO als prestatiebevorderend middel is verleden tijd. Het is inmiddels gemakkelijk op te sporen, en misschien eigenlijk ook niet zo goed voor het lichaam op de lange termijn. En dus zijn wielrenners op zoek naar iets wat minder langetermijnschade oplevert. Gendoping, dus.

Er zijn twee manieren om aan gendoping te doen. De eerste behelst het toedienen van extra genen via virussen. De virussen positioneren de genen vervolgens in het DNA van de wielrenner, die daarmee extra kopieën van bestaande genen in zijn DNA krijgt. Nadelen van deze methode: ze is vrij ingewikkeld en het effect is langdurig, want de genen gaan niet meer weg uit het lichaam. Wat dat betreft past de andere vorm van gendoping beter bij topsporters: genen worden vrij in de spiercellen van sporters gespoten, en worden dus ook na bepaalde tijd afgevoerd uit het lichaam.

Gecontroleerde doping
Het is niet gezegd dat het peloton schaamteloos overstapt van de ene verboden drug op de andere. De kenners bij Mart aan tafel beweerden dat de cultuur nu echt aan het veranderen is. Veel anderen zijn sceptisch, en sommigen wagen zich zelfs aan een totaal andere aanpak. 'Gecontroleerde doping is beter en leuker dan elke prestatie met argwaan bekijken,' schreef columnist Malou van Hintum vorige week op Volkskrant.nl. Aannemende dat gecontroleerde doping mogelijk zou zijn, heeft ook Van Hintum moeite met het leggen van een grens. Wat haar betreft ligt die bij gezondheidsschade voor de sporters. EPO nee, gendoping nee.

Hoogleraar Toine Pieters ging in zijn boek 'Supergenen en turbosporters nog verder. Naast de Olympische Spelen en de Paralympicsm bepleit hij, moet er een soort Cyborglympics komen. Een competitie voor 'opgevoerde' en kunstmatig versterkte atleten. Met goud voor de beste sporter, maar ook voor de innovatiefste wetenschapper.

Hoe graag de wielerliefhebbers het ook zouden willen, de tijd van boterhammen-met-pindakaas is voorbij. En dat is niet erg; zelfs de meest fervente wielerfan houdt van de Tour vanwege het spektakel. Maakt het dan uit of dat spektakel een handje geholpen wordt? Nu gendoping nog niet op grote schaal wordt ingezet, is er de kans om beide kampen te verenigen. Gendoping werkt waarschijnlijk alleen als het aansluit bij het al aanwezige genenpakket in de wielrenner. Dichter bij zijn natuurlijke aanleg kun je niet komen. En als de wielersport nu inzet op gendoping , heeft men zelfs de kans om deze gecontroleerd in te voeren.
Ook al is dit een wel heel wetenschappelijke benadering en vind ik dat je nooit kan pleiten voor het controleren en legaliseren van doping, ik blijf het naïef vinden van de Wagendorp's en Dijkstra's van deze wereld om in het schone wielrennen/een schone sport te geloven.

[ Bericht 0% gewijzigd door Slobeend op 26-07-2013 15:13:13 ]
Ericrvrijdag 26 juli 2013 @ 15:31
Wat een baggerstuk, IGF-1 heeft niks met gendoping te maken. IGF-1 is nog een stuk ouder dan EPO en is een stof verwant aan insuline. Wordt al vele jaren in de bodybuildingscene gebruikt.
#ANONIEMvrijdag 26 juli 2013 @ 15:35
De klok horen luiden dat dan weer wel.

[ Bericht 4% gewijzigd door #ANONIEM op 26-07-2013 15:35:35 ]
rubbereendvrijdag 26 juli 2013 @ 16:13
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 01:17 schreef THEFXR het volgende:
Jamaicaanse voetballer betrapt op doping

http://www.nieuws.nl/spor(...)er-betrapt-op-doping
je let niet meer zo goed op in dit topic :P

SPT / Doping #86 Of ik doping heb gebruikt? Ik ben nooit gepakt!
rubbereendvrijdag 26 juli 2013 @ 16:16
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 10:54 schreef planethugo het volgende:
Leuk stukje van die secret pro en hier heeft ie absoluut een punt:

[..]

Andy Schleck, Contador en Evans voorop natuurlijk
Evans werd gewoon derde in de Giro, niet gek dat hij op die leeftijd dan nog een goede Tour rijdt
0ne_of_the_fewvrijdag 26 juli 2013 @ 16:51
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 15:31 schreef Ericr het volgende:
Wat een baggerstuk, IGF-1 heeft niks met gendoping te maken. IGF-1 is nog een stuk ouder dan EPO en is een stof verwant aan insuline. Wordt al vele jaren in de bodybuildingscene gebruikt.
Stuk van de Volkskrant over ovaal tandwiel sloeg ook nergens op. Als je het niet weet, schrijf er dan niet over denk ik dan.
supernigervrijdag 26 juli 2013 @ 17:03
E.dekker mag ook wel gaan bekennen. Lekker solidair zijn met Blijlevens
Wombcatvrijdag 26 juli 2013 @ 17:05
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 15:07 schreef Slobeend het volgende:
Interessant opiniestuk uit de Volkskrant: http://www.volkskrant.nl/(...)is-dat-dan-erg.dhtml

[..]

Ook al is dit een wel heel wetenschappelijke benadering en vind ik dat je nooit kan pleiten voor het controleren en legaliseren van doping, ik blijf het naïef vinden van de Wagendorp's en Dijkstra's van deze wereld om in het schone wielrennen/een schone sport te geloven.
Gecontroleerde doping is een illusie. Als je het gedeeltelijk toestaat, zijn er toch wel weer renners/atleten die over de grens gaan.
Wombcatvrijdag 26 juli 2013 @ 17:06
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 10:54 schreef planethugo het volgende:
Leuk stukje van die secret pro en hier heeft ie absoluut een punt:

[..]

Andy Schleck, Contador en Evans voorop natuurlijk
Wel aardig dat 'ie vragen stelt bij de teruggang van sommige renners, maar dan weer niet bij de vooruitgang van anderen, die eerst in de bus rondreden en nu opeen grote rondes kunnen winnen. Da's ook een flink verschil (nog veel groter zelfs dan de teruggang van de voormalige toppers).
rubbereendvrijdag 26 juli 2013 @ 17:08
Cunego lijkt trouwens echt ieder jaar minder te gaan rijden
planethugovrijdag 26 juli 2013 @ 17:18
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 17:06 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Wel aardig dat 'ie vragen stelt bij de teruggang van sommige renners, maar dan weer niet bij de vooruitgang van anderen, die eerst in de bus rondreden en nu opeen grote rondes kunnen winnen. Da's ook een flink verschil (nog veel groter zelfs dan de teruggang van de voormalige toppers).
dat klopt ook. Al kan dat ook met de ontwikkeling van een renner te maken hebben, andere doelen, andere training etc. Maar iemand die aan de top was, de jaren daarna ook weer hetzelfde traint en hetzelfde doel heeft zoals de tour en dan structureel heel veel minder is vind ik toch opmerkelijker :)
Wombcatvrijdag 26 juli 2013 @ 17:22
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 17:18 schreef planethugo het volgende:

[..]

dat klopt ook. Al kan dat ook met de ontwikkeling van een renner te maken hebben, andere doelen, andere training etc. Maar iemand die aan de top was, de jaren daarna ook weer hetzelfde traint en hetzelfde doel heeft zoals de tour en dan structureel heel veel minder is vind ik toch opmerkelijker :)
Dat is ook opmerkelijk, maar ik vind de stap van de bus naar de 1e plek toch een stuk opmerkelijker dan de stap van 1e plek naar 4e plek. En de stappen van Schleck en Evans naar beneden zijn ook goed verklaarbaar.
TheVulturevrijdag 26 juli 2013 @ 17:44
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 11:26 schreef Tommeke het volgende:
De beerput bij de ploegen van Lefevere mag idd wel eens open man :')

Als je een schone sport wil moet je beginnen met zulke figuren eruit te trappen.
Amen, de dag dat hij voor de bijl gaat O+
Ereinionvrijdag 26 juli 2013 @ 17:52
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 17:03 schreef superniger het volgende:
E.dekker mag ook wel gaan bekennen. Lekker solidair zijn met Blijlevens
Eigenlijk wel bizar ja. Je ziet dat je oud-ploeggenoot Boogerd met stront overgoten wordt en uiteindelijk wel moet bekennen, je zoon schrijft een brief over hoe onschuldig zijn vader is, je collega Blijlevens wordt intussen ontslagen om iets dat jij ook gedaan hebt, en dan nog stijf de kaken op elkaar houden. Dan begin je redelijk sociopathische trekjes te vertonen, hoewel hij zoals zoveel renners het voor zichzelf wel weet te rechtvaardigen met verhalen over hoe iedereen het deed, en je geen keus had.
planethugovrijdag 26 juli 2013 @ 17:55
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 17:52 schreef Ereinion het volgende:

[..]

Eigenlijk wel bizar ja. Je ziet dat je oud-ploeggenoot Boogerd met stront overgoten wordt en uiteindelijk wel moet bekennen, je zoon schrijft een brief over hoe onschuldig zijn vader is, je collega Blijlevens wordt intussen ontslagen om iets dat jij ook gedaan hebt, en dan nog stijf de kaken op elkaar houden. Dan begin je redelijk sociopathische trekjes te vertonen, hoewel hij zoals zoveel renners het voor zichzelf wel weet te rechtvaardigen met verhalen over hoe iedereen het deed, en je geen keus had.
tja, ik zou óf in januari bekend hebben of mijn mond houden en hopen dat er niet weer ergens een commissie opstaat die hertesten gaat uitvoeren. Logisch als je baan op het spel staat
Ereinionvrijdag 26 juli 2013 @ 17:57
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 17:06 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Wel aardig dat 'ie vragen stelt bij de teruggang van sommige renners, maar dan weer niet bij de vooruitgang van anderen, die eerst in de bus rondreden en nu opeen grote rondes kunnen winnen. Da's ook een flink verschil (nog veel groter zelfs dan de teruggang van de voormalige toppers).
Het blijft toch altijd verbazingwekkend, die blinde vlek van de journalisten, veel volgers en blijkbaar ook in het peloton op al het Angelsaksische gebied. Hoe vaak hoor je niet mensen rustig beweren dat ze zo'n boef als Santambrogio wel zagen aankomen, zo'n verbetering op die leeftijd is niet mogelijk, en dan compleet negeren dat de Tourwinaars van 2012 en 2013 nog veel grotere sprongen maakten. Alsof er alleen in Zuid-Europa doping werd gebruikt in het verleden.

Het journaille lijkt nu af en toe een 'kritische' vraag te stellen aan Froome, maar dat lijkt ook niet van harte, en meer zoiets van 'bij Armstrong zijn we zo zwaar in de fout gegaan, nu moeten we in ieder geval wat doen'.
alpekovrijdag 26 juli 2013 @ 17:59
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 17:52 schreef Ereinion het volgende:

[..]

Eigenlijk wel bizar ja. Je ziet dat je oud-ploeggenoot Boogerd met stront overgoten wordt en uiteindelijk wel moet bekennen, je zoon schrijft een brief over hoe onschuldig zijn vader is, je collega Blijlevens wordt intussen ontslagen om iets dat jij ook gedaan hebt, en dan nog stijf de kaken op elkaar houden. Dan begin je redelijk sociopathische trekjes te vertonen, hoewel hij zoals zoveel renners het voor zichzelf wel weet te rechtvaardigen met verhalen over hoe iedereen het deed, en je geen keus had.
Dat is nogal overdreven! Het is gewoon menselijk gedrag. Als je eenmaal kiest voor de leugen dan is er geen weg meer terug. Dan is het hopen dat er geen bewijs komt. Ik denk dat de meerderheid zo handelt in zo'n situatie.
Wombcatvrijdag 26 juli 2013 @ 18:01
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 17:57 schreef Ereinion het volgende:

[..]

Het blijft toch altijd verbazingwekkend, die blinde vlek van de journalisten, veel volgers en blijkbaar ook in het peloton op al het Angelsaksische gebied. Hoe vaak hoor je niet mensen rustig beweren dat ze zo'n boef als Santambrogio wel zagen aankomen, zo'n verbetering op die leeftijd is niet mogelijk, en dan compleet negeren dat de Tourwinaars van 2012 en 2013 nog veel grotere sprongen maakten. Alsof er alleen in Zuid-Europa doping werd gebruikt in het verleden.

Het journaille lijkt nu af en toe een 'kritische' vraag te stellen aan Froome, maar dat lijkt ook niet van harte, en meer zoiets van 'bij Armstrong zijn we zo zwaar in de fout gegaan, nu moeten we in ieder geval wat doen'.
Di Luca reed opeens podium in de Giro, en veel mensen hadden zoiets van :'). Later won 'ie. Nog wat later bleek 'ie niet zuiver te zijn en toen zei (vrijwel) iedereen dat het geen verrassing was. Zijn progressie is vergelijkbaar met die van Wiggins en Froome, maar Di Luca presteerde dan tenminste nog voor die tijd ook goed in heuvelklassiekers. Dus eigenlijk was zijn progressie veel logischer.
_-_ratjetoe_-_vrijdag 26 juli 2013 @ 18:26
Als je al die jaren tegen je eigen kinderen liegt vind ik het niet zo vreemd dat je na het ontslag van een collega niet opeens wel gaat bekennen :P.
Ereinionvrijdag 26 juli 2013 @ 18:31
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 17:59 schreef alpeko het volgende:

[..]

Dat is nogal overdreven! Het is gewoon menselijk gedrag. Als je eenmaal kiest voor de leugen dan is er geen weg meer terug. Dan is het hopen dat er geen bewijs komt. Ik denk dat de meerderheid zo handelt in zo'n situatie.
Maar er waren tal van wegen terug. Hij had zelfs gewoon zijn baan kunnen houden.dat je doping gebruikte in die tijd, begrijpelijk. Dat je er over gelogen hebt? Dat volgt uit het eerste. Maar als je nu nog actief bent in het wielrennen, en je er nog voor kiest je mond te houden, en te liegen (terwijl er de laatste maanden genoeg mogelijkheden waren voor een redelijk gemakkelijke bekentenis) dan heb je wat mij betreft er niets meer te zoeken.
Wombcatvrijdag 26 juli 2013 @ 18:32
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 18:31 schreef Ereinion het volgende:

[..]

Maar er waren tal van wegen terug. Hij had zelfs gewoon zijn baan kunnen houden.dat je doping gebruikte in die tijd, begrijpelijk. Dat je er over gelogen hebt? Dat volgt uit het eerste. Maar als je nu nog actief bent in het wielrennen, en je er nog voor kiest je mond te houden, en te liegen (terwijl er de laatste maanden genoeg mogelijkheden waren voor een redelijk gemakkelijke bekentenis) dan heb je wat mij betreft er niets meer te zoeken.
Het geeft idd niet echt een betrouwbare indruk.
SaintOfKillersvrijdag 26 juli 2013 @ 18:35
Het blijft wel wat absurd.

Geef toe dat je de boel bedonderd hebt en iedereen al jaren hebt voorgelogen, want anders maak je een onbetrouwbare indruk en moet je oprotten, want we willen geen bedriegers.
Felagundvrijdag 26 juli 2013 @ 18:36
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 18:26 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:
Als je al die jaren tegen je eigen kinderen liegt vind ik het niet zo vreemd dat je na het ontslag van een collega niet opeens wel gaat bekennen :P.
Bij Erik Dekker staat er denk ik ook nog wel meer op het spel, lijkt mij niet goed voor zijn huwelijk als hij nu opeens gaat bekennen. Wat moet hij dan tegen zijn kinderen zeggen.
alpekovrijdag 26 juli 2013 @ 18:46
quote:
1s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 18:31 schreef Ereinion het volgende:

[..]

Maar er waren tal van wegen terug.
Dat weet je niet. Je kijkt nu alleen van het perspectief van zijn baan. Er is meer. Als hij vrienden en familie heeft gezworen dat hij niets heeft gebruikt bijv. Dan is er maar een optie: ten onder gaan.
_-_ratjetoe_-_vrijdag 26 juli 2013 @ 19:04
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 18:36 schreef Felagund het volgende:

[..]

Bij Erik Dekker staat er denk ik ook nog wel meer op het spel, lijkt mij niet goed voor zijn huwelijk als hij nu opeens gaat bekennen. Wat moet hij dan tegen zijn kinderen zeggen.
Ja daar doel ik ook op. Dekker was zelfs blijven ontkennen als 'ie op die lijst had gestaan vermoed ik :P.
Wombcatvrijdag 26 juli 2013 @ 19:24
Wat zijn nou eigenlijk de aanbevelingen van die franse senaatscommissie? Zijn die nog ergens te vinden? Want het gaat de hele tijd maar over de oude gevallen, maar niet hoe doping beter bestreden kan worden.
TargaFloriovrijdag 26 juli 2013 @ 20:01
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 18:36 schreef Felagund het volgende:

[..]

Bij Erik Dekker staat er denk ik ook nog wel meer op het spel, lijkt mij niet goed voor zijn huwelijk als hij nu opeens gaat bekennen. Wat moet hij dan tegen zijn kinderen zeggen.
Voor z'n huwelijk maakt het niets meer uit want hij is een paar jaar geleden al gescheiden. ;)
groenenvrijdag 26 juli 2013 @ 21:08
Moet wel bijzonder pijnlijk zijn als je zoon zo'n open brief schrijft.

Zou niet zo graag in zijn schoenen staan.

Den Bakker clean? 2de en 3de in EPO-feestjes als Waalse Pijl en LBL 1999.
Mani89vrijdag 26 juli 2013 @ 21:13
quote:
15s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 21:08 schreef groenen het volgende:
Moet wel bijzonder pijnlijk zijn als je zoon zo'n open brief schrijft.

Zou niet zo graag in zijn schoenen staan.
Die jongen is natuurlijk keihard uitgelachen, als je dan als vader niet eens je verantwoordelijkheid durft te nemen ben je echt een loser.
_-_ratjetoe_-_vrijdag 26 juli 2013 @ 21:25
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 21:13 schreef Mani89 het volgende:

[..]

Die jongen is natuurlijk keihard uitgelachen, als je dan als vader niet eens je verantwoordelijkheid durft te nemen ben je echt een loser.
Misschien heeft hij het toen wel tegen zijn zoon verteld. Maar als hij gaat bekennen zet hij zijn puberende zoon publiekelijk voor lul. Het is wel een lastige situatie natuurlijk: liegen tegen je familie is natuurlijk niet zo fraai, maar je zoon grootbrengen met het idee dat valsspelen loont is ook niet alles.
rubbereendvrijdag 26 juli 2013 @ 21:32
quote:
15s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 21:08 schreef groenen het volgende:
Moet wel bijzonder pijnlijk zijn als je zoon zo'n open brief schrijft.

Zou niet zo graag in zijn schoenen staan.

Den Bakker clean? 2de en 3de in EPO-feestjes als Waalse Pijl en LBL 1999.
Waar staat dat Den Bakker een schone renner was? Hij is alleen in die Tour niet betrapt. Het kan zomaar zijn dat hij in die Tour niet gebruikt heeft maar dat beperkte tot periodes waarin hij wilde pieken.
_-_ratjetoe_-_vrijdag 26 juli 2013 @ 21:46
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 21:32 schreef rubbereend het volgende:

[..]

Waar staat dat Den Bakker een schone renner was? Hij is alleen in die Tour niet betrapt. Het kan zomaar zijn dat hij in die Tour niet gebruikt heeft maar dat beperkte tot periodes waarin hij wilde pieken.
Wel getest? Heeft Den Bakker eigenlijk ook die verklaring ondertekend? Naar zijn verhaal ben ik oprecht benieuwd.
Zelvavrijdag 26 juli 2013 @ 22:57
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 17:05 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Gecontroleerde doping is een illusie. Als je het gedeeltelijk toestaat, zijn er toch wel weer renners/atleten die over de grens gaan.
Mensen die daarvoor pleiten snappen ook totaal niet waarom mensen doping gebruiken.

Bovendien zou het echt de doodssteek zijn voor de sport als je gedwongen bent om van jongs af aan je vol te spuiten.
opgebaardevrijdag 26 juli 2013 @ 23:01
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 21:46 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Wel getest? Heeft Den Bakker eigenlijk ook die verklaring ondertekend? Naar zijn verhaal ben ik oprecht benieuwd.
Vanwaar jouw interesse in Den Bakker?
Ik ken hem nauwelijks nl
Van_Poppelvrijdag 26 juli 2013 @ 23:02
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 23:01 schreef opgebaarde het volgende:

[..]

Vanwaar jouw interesse in Den Bakker?
Ik ken hem niet nl
Ik ben ook wel benieuwd naar het verhaal van de Nederlandse (sub)toppers van de jaren '90 en begin 2000. Nu krijgt Boogerd alle shit over zich heen, maar dat lijkt me niet terecht.
rubbereendvrijdag 26 juli 2013 @ 23:23
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 21:46 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Wel getest? Heeft Den Bakker eigenlijk ook die verklaring ondertekend? Naar zijn verhaal ben ik oprecht benieuwd.
werkt hij nog in het wielrennen dan?
Zelvavrijdag 26 juli 2013 @ 23:39
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 23:23 schreef rubbereend het volgende:

[..]

werkt hij nog in het wielrennen dan?
Ploegleider bij de A-selectie van De Jonge Renner.
wimderonvrijdag 26 juli 2013 @ 23:45
quote:
0s.gif Op vrijdag 26 juli 2013 23:01 schreef opgebaarde het volgende:

[..]

Vanwaar jouw interesse in Den Bakker?
Ik ken hem nauwelijks nl
Waarschijnlijk omdat die als aardige middenmoter vanaf 1997 ineens mee de heuvelklassiekers/eendagskoersen ging bepalen. En na het invoeren van de epotest in 2000 ook weer snel terug was op het niveau van een middenmoter.

Niet dat dat laatste wat zegt, want Boogerd bleef keurig op niveau en Erik Dekker ging beter rijden dan ooit vlak daarna.
#ANONIEMvrijdag 26 juli 2013 @ 23:52
Veel wielrenners komen uit een ontkenningscultuur van huis uit.
Christelijke of Katholieke dorpen.
THEFXRzaterdag 27 juli 2013 @ 00:01
quote:
0s.gif Op donderdag 25 juli 2013 20:50 schreef kaasplankje het volgende:

[..]

Ten Dam of Dumoulin. Profcriterium is ongeveer hetzelfde als een dernykoers imo.
leuke dames in heerlen, was heerlijk weer en Tom heeft gewonnen, had nog foto's gemaakt maar zelfs in de bocht reden ze nog te hard om die goed te krijgen.
#ANONIEMzaterdag 27 juli 2013 @ 00:39
Die Tom doet het goed bij de vrouwtjes. :)
wimderonzaterdag 27 juli 2013 @ 00:44
Volgens Kroatische media heeft Marin Cilic (nummer 15 atp-ranking) positief getest bij een bloedtest in Munchen en zou hij nu een silent ban van drie maanden hebben ipv een knieblessure.

Vertaling van een Kroatisch artikel:
quote:
Marin Cilic tested positive in a drug test during the ATP tournament in Munich this year. Though no information is yet disclosed by the ITF, Marin’s manager Vincent Stavaux claimed, “There will be no comment until we are able to comment,” indirectly confirming there was a problem.

According to the information available, Marin Cilic failed the drug test during the tournament in April, only two weeks after passing a doping check with flying colors, during the Monte Carlo Masters 1000. When he lost to Ivan Dodig in Munich, he was tested again and confirmed to have an illegal substance in his body.

Reports claim that careless consumption of glucose was to blame for the test coming up positive. Marin was left with no glucose during the Munich tournament, and one of his confidants bought some in a pharmacy. The glucose supposedly had a warning labeled on it for sportsmen. According to sources close to Marin, he failed to read the warning and then subsequently tested positive.

Further supporting this theory is what transpired after Munich. Croatia’s top player agreed to cooperate with the ITF anti-doping agency as soon as he was informed about testing positive. Cilic found out during Wimbledon and therefore forfeited his second round match against Kenny De Schepper. Therefore, his knee injury was a ruse as Marin awaited for the situation to unfold after Wimbledon.

According to Marin’s statement for the Jutarnji list paper, he hopes to be able to play in Montreal. Considering the tournament begins on the 5th of August, there is a theory stating the ITF will suspend Marin for three months, but retroactively. Considering he lost against Dodig on the 2nd of May, the three month suspension could fit from then on up until the beginning of Montreal. Its assumed that the penalty is so lenient due to Marins co-operation with the ITF.

If this retroactive suspension would be the case, then Cilic would be stripped of all the points and prize money he won in the last three months. In this case, Canada would be a new start. The worst case scenario for the Croat would be that his statement about Montreal, and the matching dates, would only be a coincidence. In this case, Cilic has hard times ahead of him as we await for the ITF to issue a statement.
THEFXRzaterdag 27 juli 2013 @ 01:06
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 juli 2013 00:44 schreef wimderon het volgende:
Volgens Kroatische media heeft Marin Cilic (nummer 15 atp-ranking) positief getest bij een bloedtest in Munchen en zou hij nu een silent ban van drie maanden hebben ipv een knieblessure.

Vertaling van een Kroatisch artikel:

[..]

er waren toch opvallend veel blessures op wimbledon
_-_ratjetoe_-_zaterdag 27 juli 2013 @ 01:55
Goeie comeback van die Stavaux wel :')
APKzaterdag 27 juli 2013 @ 02:23
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 juli 2013 00:44 schreef wimderon het volgende:

Volgens Kroatische media heeft Marin Cilic (nummer 15 atp-ranking) positief getest bij een bloedtest in Munchen en zou hij nu een silent ban van drie maanden hebben ipv een knieblessure.

Tennis *;
THEFXRzaterdag 27 juli 2013 @ 03:13
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 juli 2013 00:44 schreef wimderon het volgende:
Volgens Kroatische media heeft Marin Cilic (nummer 15 atp-ranking) positief getest bij een bloedtest in Munchen en zou hij nu een silent ban van drie maanden hebben ipv een knieblessure.

Vertaling van een Kroatisch artikel:

[..]

http://www.changeovertenn(...)oping-test-in-munich
supernigerzaterdag 27 juli 2013 @ 06:43
Die ene schaatser met een 'rugblessure' had ook een silent ban
Szurazaterdag 27 juli 2013 @ 11:46
Zou eens een wielrenner moeten zijn :')
Wombcatzaterdag 27 juli 2013 @ 11:54
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 juli 2013 06:43 schreef superniger het volgende:
Die ene schaatser met een 'rugblessure' had ook een silent ban
Je bedoelt Sven Kramer?
IkeDubaku99zaterdag 27 juli 2013 @ 12:33
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 juli 2013 06:43 schreef superniger het volgende:
Die ene schaatser met een 'rugblessure' had ook een silent ban
Beckert?
supernigerzaterdag 27 juli 2013 @ 12:43
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 juli 2013 11:54 schreef Wombcat het volgende:

[..]

Je bedoelt Sven Kramer?
ja
Wombcatzaterdag 27 juli 2013 @ 12:48
quote:
1s.gif Op zaterdag 27 juli 2013 12:43 schreef superniger het volgende:

[..]

ja
Daar is op dit forum (waarschijnlijk in deze reeks) ook wel over gespeculeerd in de periode dat 'ie die blessure had.
poiuytrzaterdag 27 juli 2013 @ 12:50
Williams die een pees afscheurde in de voet door in een stuk glas te gaan staan _O_
Szurazaterdag 27 juli 2013 @ 13:41
Soderling die 2 jaar Pfeiffer heeft :')
#ANONIEMzaterdag 27 juli 2013 @ 13:42
Martin Verkerk die iedere keer weer betrapt werd. :')
TargaFloriozaterdag 27 juli 2013 @ 13:45
Lekker onder de pet houden. ITF :') :') :')
GotenSSJzaterdag 27 juli 2013 @ 13:46
Maar meer controles waren niet nodig in het tennis toch? Kwam omdat ze allemaal schoon waren :')
Zelvazaterdag 27 juli 2013 @ 16:03
Tennis :')
ThePlaneteerzaterdag 27 juli 2013 @ 16:16
Geniaal toch.
Je ontloopt een dopingcontrole: 18 maanden straf + dopingstempel op je voorhoofd.
Je test positief: 3 maanden stille straf.


Troicki zal nu wel helemaal balen.
_-_ratjetoe_-_zaterdag 27 juli 2013 @ 18:02
quote:
0s.gif Op zaterdag 27 juli 2013 16:16 schreef ThePlaneteer het volgende:
Geniaal toch.
Je ontloopt een dopingcontrole: 18 maanden straf + dopingstempel op je voorhoofd.
Je test positief: 3 maanden stille straf.


Troicki zal nu wel helemaal balen.
Silent bans zijn er alleen voor de top 20 natuurlijk.
THEFXRzondag 28 juli 2013 @ 16:25
Tyson Gay doping confirmed, second positive likely

http://timesofindia.india(...)cleshow/21410904.cms

nog een tweede staal positief :')
Gramulanionzondag 28 juli 2013 @ 18:51
NUsport twitterde op zondag 28-07-2013 om 18:48:08 Erik Zabel geeft langdurig dopinggebruik toe. Tussen 1996 en 2003 gebruikte hij verboden prestatiebevorderende middelen. reageer retweet
_O-
baggerbaaszondag 28 juli 2013 @ 19:07
quote:
0s.gif Op zondag 28 juli 2013 18:51 schreef Gramulanion het volgende:
NUsport twitterde op zondag 28-07-2013 om 18:48:08 Erik Zabel geeft langdurig dopinggebruik toe. Tussen 1996 en 2003 gebruikte hij verboden prestatiebevorderende middelen. reageer retweet
_O-
Prachtig :D
rubbereendzondag 28 juli 2013 @ 19:08
verrassend :o
Zelvazondag 28 juli 2013 @ 19:10
Mijn wereld stort in.
Evertjanzondag 28 juli 2013 @ 19:11
snap nog altijd niet dat Erik Dekker niks zegt over zijn dopingverleden
rubbereendzondag 28 juli 2013 @ 19:15
quote:
2s.gif Op zondag 28 juli 2013 19:11 schreef Evertjan het volgende:
snap nog altijd niet dat Erik Dekker niks zegt over zijn dopingverleden
hij was schoon
Zelvazondag 28 juli 2013 @ 19:17
Over een paar jaar komt O'Grady ook nogmaals uit de kast. O+
Mani89zondag 28 juli 2013 @ 19:20
quote:
2s.gif Op zondag 28 juli 2013 19:11 schreef Evertjan het volgende:
snap nog altijd niet dat Erik Dekker niks zegt over zijn dopingverleden
Geen lijk geen zaak.
baggerbaaszondag 28 juli 2013 @ 19:21
Betreffende Zabel:

OlympicStatman twitterde op zondag 28-07-2013 om 19:08:42 @MikeKaltoft So he says he stopped using just before the 8 year punishment limit. So no more punishment possible. Very lucky for him... reageer retweet
Marcosszondag 28 juli 2013 @ 19:23
Hier het artikel

http://www.sueddeutsche.d(...)-begleiten-1.1732953
Gramulanionzondag 28 juli 2013 @ 19:23
quote:
0s.gif Op zondag 28 juli 2013 19:21 schreef baggerbaas het volgende:
Betreffende Zabel:

OlympicStatman twitterde op zondag 28-07-2013 om 19:08:42 @MikeKaltoft So he says he stopped using just before the 8 year punishment limit. So no more punishment possible. Very lucky for him... reageer retweet
_O- _O- _O-
0ne_of_the_fewzondag 28 juli 2013 @ 19:36
Hehe, nooit meer toegeven dan strikt noodzakelijk hè. Maar ja, je werd eigenlijk gedwongen om te gebruiken als prof wilde worden. Net zoals je werd gedwongen te liegen bij je eerste bekentenis. Oh wacht..

:')
marcodejzondag 28 juli 2013 @ 19:38
Mr. Clean _O_
Mani89zondag 28 juli 2013 @ 19:40
quote:
0s.gif Op zondag 28 juli 2013 19:21 schreef baggerbaas het volgende:
Betreffende Zabel:

OlympicStatman twitterde op zondag 28-07-2013 om 19:08:42 @MikeKaltoft So he says he stopped using just before the 8 year punishment limit. So no more punishment possible. Very lucky for him... reageer retweet
............................................................ :')
Ereinionzondag 28 juli 2013 @ 19:54
quote:
0s.gif Op zondag 28 juli 2013 19:21 schreef baggerbaas het volgende:
Betreffende Zabel:

OlympicStatman twitterde op zondag 28-07-2013 om 19:08:42 @MikeKaltoft So he says he stopped using just before the 8 year punishment limit. So no more punishment possible. Very lucky for him... reageer retweet
ik wil verder Zabel niet verdedigen, maar 2003 is natuurlijk niet net voor 2005. Praktisch al zijn grote koersen had hij al voor 2004 geboekt (behalve een keer Parijs-Tours).
j0rdiiiizondag 28 juli 2013 @ 20:11
quote:
0s.gif Op zondag 28 juli 2013 19:21 schreef baggerbaas het volgende:
Betreffende Zabel:

OlympicStatman twitterde op zondag 28-07-2013 om 19:08:42 @MikeKaltoft So he says he stopped using just before the 8 year punishment limit. So no more punishment possible. Very lucky for him... reageer retweet
Dat deden al die gasten in het USADA rapport ook toch? Allemaal in 2005 gestopt. _O_
GotenSSJzondag 28 juli 2013 @ 20:21
Wat een pauper zeg die Zabel :')
supernigerzondag 28 juli 2013 @ 20:42
Die zwemmers zitten ook aan de dope
baggerbaaszondag 28 juli 2013 @ 20:50
quote:
0s.gif Op zondag 28 juli 2013 20:42 schreef superniger het volgende:
Die zwemmers zitten ook aan de dope
Dat is puur techniek
Falcozondag 28 juli 2013 @ 21:42
Neeeeh, Zabel, wat doe je :'(
JohnDDDzondag 28 juli 2013 @ 21:47
Zabel :r Het is met die renners ook wel: eerst ontkennen, dan liegen, dan nog een keer half de waarheid vertellen en blijven liegen, dan nogmaals ontkennen en dan eindelijk de hele (of 90%?) waarheid vertellen
rubbereendzondag 28 juli 2013 @ 21:48
Zabel heeft het vast ook allemaal op eigen houtje gedaan
IkeDubaku99zondag 28 juli 2013 @ 22:33
Die Zabel toch. _O- :')
ThePlaneteerzondag 28 juli 2013 @ 22:37
quote:
0s.gif Op zondag 28 juli 2013 21:47 schreef JohnDDD het volgende:
Zabel :r Het is met die renners ook wel: eerst ontkennen, dan liegen, dan nog een keer half de waarheid vertellen en blijven liegen, dan nogmaals ontkennen en dan eindelijk de hele (of 90%?) waarheid vertellen
Dit.
Gek word je er van.
Leatherfacezondag 28 juli 2013 @ 22:39
Zabel. :')
opgebaardezondag 28 juli 2013 @ 22:49
Wel mooi, men verwijt de gebruikers ook de leugens.
Joh 8)7
THEFXRzondag 28 juli 2013 @ 23:16
Jullie maken je wel druk om Zabel.
#ANONIEMzondag 28 juli 2013 @ 23:22
Alles valt wel door de mand nu, de grote vraag is: Welke renners waren echt schoon in die tijd?
opgebaardezondag 28 juli 2013 @ 23:24
Van de winnaars geen? Doh?
THEFXRzondag 28 juli 2013 @ 23:27
quote:
11s.gif Op zondag 28 juli 2013 23:22 schreef sig000 het volgende:
Alles valt wel door de mand nu, de grote vraag is: Welke renners waren echt schoon in die tijd?
bij de amateurs en de junioren zitten ze er al aan en dan kom je bij de Profs en is de meerderheid ineens schoon? 8)7
wimderonzondag 28 juli 2013 @ 23:32
quote:
11s.gif Op zondag 28 juli 2013 23:22 schreef sig000 het volgende:
Alles valt wel door de mand nu, de grote vraag is: Welke renners waren echt schoon in die tijd?
Moncoutié, hoop ik.

En Matthé Pronk.
THEFXRzondag 28 juli 2013 @ 23:33
quote:
9s.gif Op zondag 28 juli 2013 23:32 schreef wimderon het volgende:

[..]

Moncoutié, hoop ik.

En Matthé Pronk.
Vind wel dat Boogie slecht reed op de dope, anders had hij net zoveel gepresteerd als Pronk.
Rellende_Rotscholierzondag 28 juli 2013 @ 23:39
quote:
0s.gif Op zondag 28 juli 2013 23:33 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Vind wel dat Boogie slecht reed op de dope, anders had hij net zoveel gepresteerd als Pronk.
Dude, wat.
#ANONIEMzondag 28 juli 2013 @ 23:46
quote:
9s.gif Op zondag 28 juli 2013 23:32 schreef wimderon het volgende:

[..]

Moncoutié, hoop ik.

En Matthé Pronk.
Pronk wel denk ik, die mocht niet van zijn vrouw.
THEFXRzondag 28 juli 2013 @ 23:48
quote:
0s.gif Op zondag 28 juli 2013 23:39 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Dude, wat.
Als boogie clean had gereden dan had hij op het niveau van Pronk gepresteerd, omdat hij met Doping ook niet veel won.
Gramulanionzondag 28 juli 2013 @ 23:49
quote:
0s.gif Op zondag 28 juli 2013 23:48 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Als boogie clean had gereden dan had hij op het niveau van Pronk gepresteerd, omdat hij met Doping ook niet veel won.
Uh, oke.
Rellende_Rotscholierzondag 28 juli 2013 @ 23:52
quote:
0s.gif Op zondag 28 juli 2013 23:48 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Als boogie clean had gereden dan had hij op het niveau van Pronk gepresteerd, omdat hij met Doping ook niet veel won.
Wow, zoveel domheid.
opgebaardezondag 28 juli 2013 @ 23:52
quote:
0s.gif Op zondag 28 juli 2013 23:48 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Als boogie clean had gereden dan had hij op het niveau van Pronk gepresteerd, omdat hij met Doping ook niet veel won.
Maar placebo middelen werken bijna altijd
THEFXRzondag 28 juli 2013 @ 23:53
quote:
3s.gif Op zondag 28 juli 2013 23:46 schreef sig000 het volgende:

[..]

Pronk wel denk ik, die mocht niet van zijn vrouw.
en dan denk ik toch weer altijd aan Betsy, die de tour zat te kijken en haar man ging met de beste mee omhoog, terwijl zij wist dat hij als een natte krant bergop ging.
Wat was er aan de hand, gelijk andere wielrenvrouwen bellen, volgens mij stond ze achter de deur met de deegroller toen haar man thuiskwam. :D
THEFXRzondag 28 juli 2013 @ 23:54
quote:
0s.gif Op zondag 28 juli 2013 23:52 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Wow, zoveel domheid.
altijd hetzelfde met jou, niet onderbouwd kleineren, tyf op,man
Slobeendzondag 28 juli 2013 @ 23:56
Steven de Jongh had net zo'n bekentenis als Zabel toch? Wat een falende leugenaars zijn het toch allemaal :')
opgebaardezondag 28 juli 2013 @ 23:59
quote:
1s.gif Op zondag 28 juli 2013 23:56 schreef Slobeend het volgende:
Steven de Jongh had net zo'n bekentenis als Zabel toch? Wat een falende leugenaars zijn het toch allemaal :')
Nou al die wielrenners verzwijgen nog iets. Dat moet we iets groots zijn, we moeten niet kijken wat ze wel bekennen maar wat ze niet zeggen. Het klopt voor geen meter
Rellende_Rotscholiermaandag 29 juli 2013 @ 00:02
quote:
0s.gif Op zondag 28 juli 2013 23:54 schreef THEFXR het volgende:

[..]

altijd hetzelfde met jou, niet onderbouwd kleineren, tyf op,man
Nee, lekker ongefundeerd schreeuwen, dat helpt.
THEFXRmaandag 29 juli 2013 @ 00:03
quote:
10s.gif Op maandag 29 juli 2013 00:02 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Nee, lekker ongefundeerd schreeuwen, dat helpt.
Daar gaat het niet om, ik leg mijn visie uit en jij komt weer kraken zonder visie, als een soort van stoepslet, sleur je het topic weer het dal in, dat vind ik ervan.
Rellende_Rotscholiermaandag 29 juli 2013 @ 00:05
quote:
0s.gif Op maandag 29 juli 2013 00:03 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Daar gaat het niet om, ik leg mijn visie uit en jij komt weer kraken zonder visie, als een soort van stoepslet, sleur je het topic weer het dal in, dat vind ik ervan.
Als jouw visie is dat Boogerd een sukkel is omdat hij met doping niets won dan snap je er bijzonder weinig van. Dan moet je misschien eerst eens alle uitslagen van Boogerd opzoeken, voor je zoiets gaat roepen. Scheelt weer een hoop onzinposts.
THEFXRmaandag 29 juli 2013 @ 00:09
quote:
14s.gif Op maandag 29 juli 2013 00:05 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Als jouw visie is dat Boogerd een sukkel is omdat hij met doping niets won dan snap je er bijzonder weinig van. Dan moet je misschien eerst eens alle uitslagen van Boogerd opzoeken, voor je zoiets gaat roepen. Scheelt weer een hoop onzinposts.
ik zeg nergens dat hij een sukkel is, dat maak jij er weer van, woorden in de mond leggen, dat soort tactieken.
Laat mij maar weten wanneer jij eens geen onzin post.
Gramulanionmaandag 29 juli 2013 @ 00:11
quote:
0s.gif Op maandag 29 juli 2013 00:09 schreef THEFXR het volgende:

[..]

ik zeg nergens dat hij een sukkel is, dat maak jij er weer van, woorden in de mond leggen, dat soort tactieken.
Laat mij maar weten wanneer jij eens geen onzin post.
Dat doe jij nooit nee:
quote:
0s.gif Op zondag 28 juli 2013 23:27 schreef THEFXR het volgende:

[..]

bij de amateurs en de junioren zitten ze er al aan en dan kom je bij de Profs en is de meerderheid ineens schoon? 8)7
Rellende_Rotscholiermaandag 29 juli 2013 @ 00:12
quote:
0s.gif Op maandag 29 juli 2013 00:09 schreef THEFXR het volgende:

[..]

ik zeg nergens dat hij een sukkel is, dat maak jij er weer van, woorden in de mond leggen, dat soort tactieken.
Laat mij maar weten wanneer jij eens geen onzin post.
Als je op niveau Mathé Pronk fietst ben je een sukkel.

Maar iemand, die met doping in 1999 na VDB zo ongeveer de beste renner was en jarenlang een topper is geweest, had die zonder doping op niveau Pronk gefietst? Dat hij niet veel won ligt eerder aan een gebrekkig koersinzicht dan aan doping. Boogerd werd vaak tweede achter een net wat slimmere renner.

Ben benieuwd met wat voor gelul je nu weer komt aanzetten.
THEFXRmaandag 29 juli 2013 @ 00:12
quote:
0s.gif Op maandag 29 juli 2013 00:11 schreef Gramulanion het volgende:

[..]

Dat doe jij nooit nee:

[..]

idd, ik leg anderen geen woorden in de mond, het is een visie die ik geef en niet op de man gespeeld!
THEFXRmaandag 29 juli 2013 @ 00:16
quote:
14s.gif Op maandag 29 juli 2013 00:12 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Als je op niveau Mathé Pronk fietst ben je een sukkel.

Maar iemand, die met doping in 1999 na VDB zo ongeveer de beste renner was en jarenlang een topper is geweest, had die zonder doping op niveau Pronk gefietst? Dat hij niet veel won ligt eerder aan een gebrekkig koersinzicht dan aan doping. Boogerd werd vaak tweede achter een net wat slimmere renner.

Ben benieuwd met wat voor dikke lul je nu weer komt aanzetten.
Dus je noemt Pronk dus een sukkel?
en als Boogerd niet slim was, dan was hij dom?
Ik denk van niet, want met doping hij heeft toch veel meer verdiend dan zonder, want dan had hij dus tig niveaus lager gereden.
Ik heb hem iig nooit horen zeggen ik ga wat geld terugbetalen.
Sterker nog, hij praat zichzelf vaker een slachtoffer rol aan.
Rellende_Rotscholiermaandag 29 juli 2013 @ 00:18
quote:
0s.gif Op maandag 29 juli 2013 00:16 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Dus je noemt Pronk dus een sukkel?
en als Boogerd niet slim was, dan was hij dom?
Ik denk van niet, want met doping hij heeft toch veel meer verdiend dan zonder, want dan had hij dus tig niveaus lager gereden.
Ik heb hem iig nooit horen zeggen ik ga wat geld terugbetalen.
Sterker nog, hij praat zichzelf vaker een slachtoffer rol aan.
Jouw argument, of 'visie', is dat Boogerd zonder doping op niveau Pronk had gefietst omdat hij nooit won. Terwijl je niet alleen doping nodig hebt om te winnen, maar ook iets van inzicht, wat bij Boogerd ontbrak. Boogerd gaf altijd gas, ging niet linkeballen, dat heeft hem overwinningen gekost.

Kun je het zelf nog wel allemaal uit elkaar houden?
THEFXRmaandag 29 juli 2013 @ 00:20
quote:
10s.gif Op maandag 29 juli 2013 00:18 schreef Rellende_Rotscholier het volgende:

[..]

Jouw argument, of 'visie', is dat Boogerd zonder doping op niveau Pronk had gefietst omdat hij nooit won. Terwijl je niet alleen doping nodig hebt om te winnen, maar ook iets van inzicht, wat bij Boogerd ontbrak. Boogerd gaf altijd gas, ging niet linkeballen, dat heeft hem overwinningen gekost.

Kun je het zelf nog wel allemaal uit elkaar houden?
zie je wel dat je het kan, dat "onderbouwen" :D
is beter dan die onliners, gast.
ThePlaneteermaandag 29 juli 2013 @ 00:22
THEFXR is weer hard op weg om de Syntix van het doping topic te worden.
Ericrmaandag 29 juli 2013 @ 08:41
Optieftopic.
JohnDDDmaandag 29 juli 2013 @ 10:22
ik geloof ook niets van al die bekentenissen dat ze sinds 1996 ofzo gebruiken, die gasten gebruiken waarsch al sinds de junioren, kleine beetjes van dit en van dat...
TheArtmaandag 29 juli 2013 @ 11:19
OlympicStatman twitterde op maandag 29-07-2013 om 11:10:02 Russian #Doping news - update on the numbers - last 5 days have seen 38 doping suspensions announced by Russian Anti-Doping Agency reageer retweet
_O-
DeeBeemaandag 29 juli 2013 @ 11:21
Haha, Rusland. :')

Nu al zin in al die Russen die gepiekt hebben naar het WK in Moskou. O+
fl4puitmaandag 29 juli 2013 @ 12:58
quote:
Kittel: levenslang schorsen bij doping

Marcel Kittel is voor een zwaardere aanpak van dopingzondaars. Dat zegt de Duitse sprinter van Argos-Shimano maandag in een interview met de krant Die Welt. Het is niet de eerste keer dat Kittel zich nadrukkelijk laat gelden als een fel tegenstander van doping.

„Doping zou een strafbaar feit moeten zijn in Duitsland. We willen allemaal dat dopingzondaars harder worden aangepakt. Wie gebruik maakt van illegale bloedtransfusies of zich met epo injecteert zou levenslang geschorst moeten worden”, vindt Kittel, die dit jaar vier ritten in de Ronde van Frankrijk won.

In het verleden was het onderwerp taboe en gold een zogenoemde omerta onder renners. „Die bestaat niet meer”, zegt Kittel. „De meeste renners zeggen nu wat ze denken en zien.”
Bron: http://www.telegraaf.nl/t(...)lang_bij_dope__.html
_-_ratjetoe_-_maandag 29 juli 2013 @ 13:01
quote:
Als Kittel gepakt wordt, pas dan ben ik al mijn vertrouwen in de wielersport kwijt.
debeterebobmaandag 29 juli 2013 @ 13:07
quote:
14s.gif Op maandag 29 juli 2013 13:01 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Als Kittel gepakt wordt, pas dan ben ik al mijn vertrouwen in de wielersport kwijt.
Mr. Clean heeft het anders ook niet gered. Ik zou voor niemand mijn handen in het vuur steken.
Ereinionmaandag 29 juli 2013 @ 13:12
quote:
Was Ullrich in het verleden ook voorstander van. Je moet het hem wel nageven, na 2006 ook nooit meer teruggekomen in de wielersport.

In het geval van EPO en bloedtransfusies vind ik een levenslange schorsing geen probleem, sowieso mag er wel wat meer onderscheid in de straffen komen.
ThePlaneteermaandag 29 juli 2013 @ 13:15
quote:
14s.gif Op maandag 29 juli 2013 13:01 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Als Kittel gepakt wordt, pas dan ben ik al mijn vertrouwen in de wielersport kwijt.
Kittel zocht ook altijd al de grenzen op van het toelaatbare.
Zou me niets verbazen als hij daar enkele malen (per ongeluk) overheen gegaan is.
_-_ratjetoe_-_maandag 29 juli 2013 @ 14:11
quote:
17s.gif Op maandag 29 juli 2013 13:07 schreef debeterebob het volgende:

[..]

Mr. Clean heeft het anders ook niet gered. Ik zou voor niemand mijn handen in het vuur steken.
Je handen in het vuur steken is hoe dan ook een nogal domme actie ;). Maar zoals Bassons een dopingcontrole missen tel ik natuurlijk niet mee.
quote:
0s.gif Op maandag 29 juli 2013 13:15 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Kittel zocht ook altijd al de grenzen op van het toelaatbare.
Zou me niets verbazen als hij daar enkele malen (per ongeluk) overheen gegaan is.
Nouja zoeken... Je doelt op het feit dat hij als 18-jarig broekie de toen èn nu legale uv-behandeling van zijn bloed heeft ondergaan? Denk dat dat niet echt actief zoeken was van zijn kant.
THEFXRmaandag 29 juli 2013 @ 14:55
quote:
14s.gif Op maandag 29 juli 2013 13:01 schreef _-_ratjetoe_-_ het volgende:

[..]

Als Kittel gepakt wordt, pas dan ben ik al mijn vertrouwen in de wielersport kwijt.
ik heb er geen vertrouwen in dat elke wielrenner wordt bekend gemaakt en hoe goed zijn de dopingstesten nog?
Verder heeft Kittel Parijs gehaald, dus voor mij is het duidelijk.
Pandarusmaandag 29 juli 2013 @ 15:46
KIttel zou dan zelf ook levelslang gekregen hebben voor die onzin-UV behandeling.

Wat heeft het voor nut om een of ander 18 jarige levelslang te schorsen als gasten als Lefevere en Riis nog gewoon de show runnen en gasten als Knaven en Dekker ploegleiders zijn.
Ericrmaandag 29 juli 2013 @ 16:01
quote:
0s.gif Op maandag 29 juli 2013 15:46 schreef Pandarus het volgende:
KIttel zou dan zelf ook levelslang gekregen hebben voor die onzin-UV behandeling.

Wat heeft het voor nut om een of ander 18 jarige levelslang te schorsen als gasten als Lefevere en Riis nog gewoon de show runnen en gasten als Knaven en Dekker ploegleiders zijn.
Niet aangemerkt als doping, dus nee. Maar het gaat er inderdaad om de oude structuren te ontmantelen en wat dat betreft is er weinig geleerd in het wielrennen. Ook blijft het wel lastig om aan te pakken natuurlijk. Een Lefevere, Riis, Dekker etc hebben als ploegleider redelijk schone handen. Tegen een Bruyneel zijn diverse getuigenissen wat zijn positie veel wankeler maakt.
Slobeendmaandag 29 juli 2013 @ 16:04
quote:
0s.gif Op maandag 29 juli 2013 16:01 schreef Ericr het volgende:

[..]

Niet aangemerkt als doping, dus nee. Maar het gaat er inderdaad om de oude structuren te ontmantelen en wat dat betreft is er weinig geleerd in het wielrennen. Ook blijft het wel lastig om aan te pakken natuurlijk. Een Lefevere, Riis, Dekker etc hebben als ploegleider redelijk schone handen. Tegen een Bruyneel zijn diverse getuigenissen wat zijn positie veel wankeler maakt.
Lefevere en Riis schone handen? Volgens mij wordt Riis meermaals in boeken genoemd, bijvoorbeeld die van Hamilton.
Ericrmaandag 29 juli 2013 @ 16:07
quote:
0s.gif Op maandag 29 juli 2013 16:04 schreef Slobeend het volgende:

[..]

Lefevere en Riis schone handen? Volgens mij wordt Riis meermaals in boeken genoemd, bijvoorbeeld die van Hamilton.
Je hebt wel iets meer nodig om een ploegleider onderuit te halen. Een Lefevere ontspringt al jaren de dans terwijl hij leiding heeft gegeven aan tig besmette renners. Renners die de overwinningen aan elkaar regen in een tijdperk dat de EPO uit de oren spoot.
Zelvamaandag 29 juli 2013 @ 16:17
quote:
0s.gif Op maandag 29 juli 2013 16:01 schreef Ericr het volgende:
Een Lefevere, Riis, Dekker etc hebben als ploegleider redelijk schone handen.
:D Dit moet een trollpost zijn.


Oh nu lees ik je tweede post. Je bedoelt dus niet dat ze schone handen hebben, maar ze handschoentjes dragen zodat de pikzwarte handen niet zichtbaar zijn?
debeterebobmaandag 29 juli 2013 @ 16:18
quote:
0s.gif Op maandag 29 juli 2013 16:07 schreef Ericr het volgende:

[..]

Je hebt wel iets meer nodig om een ploegleider onderuit te halen. Een Lefevere ontspringt al jaren de dans terwijl hij leiding heeft gegeven aan tig besmette renners. Renners die de overwinningen aan elkaar regen in een tijdperk dat de EPO uit de oren spoot.
En jij denkt dat Levefere niet op de hoogte was?
Ericrmaandag 29 juli 2013 @ 16:20
quote:
0s.gif Op maandag 29 juli 2013 16:17 schreef Zelva het volgende:

[..]

:D Dit moet een trollpost zijn.
Nee. Of is er een directe link tussen hun ploegleiderschap en het systematisch gebruik van doping binnen de ploegen waar ze leiding aan geven/gaven?

Dat ze leiding geven of gaven aan besmette ploegen maakt ze nog niet tot medeplichtig aan dopinggebruik binnen die ploegen. Dat ze veel meer weten dan ze doen voorkomen is een ander verhaal, bewijsbaar is het echter niet.

Lefevere, Dekker, Riis etc zouden beter opdonderen uit de sport maar je hebt er wel iets meer voor nodig dan wat geruchten op het internet of wat verhaaltjes in een boek van 1 renner.

quote:
17s.gif Op maandag 29 juli 2013 16:18 schreef debeterebob het volgende:

[..]

En jij denkt dat Levefere niet op de hoogte was?
Dat zeg ik toch niet. Zie mijn reactie op Zelva verder voor een toelichting.

Heb persoonlijk een grote afkeer van Lefevere omdat het 1 van de meest besmette ploegleiders is die nog actief is maar hypocrisie of schijnheiligheid zal er echt niet voor zorgen dat hij moet opstappen als ploegleider.
debeterebobmaandag 29 juli 2013 @ 16:22
quote:
0s.gif Op maandag 29 juli 2013 16:20 schreef Ericr het volgende:

[..]

Nee. Of is er een directe link tussen hun ploegleiderschap en het systematisch gebruik van doping binnen de ploegen waar ze leiding aan geven/gaven?

Dat ze leiding geven of gaven aan besmette ploegen maakt ze nog niet tot medeplichtig aan dopinggebruik binnen die ploegen. Dat ze veel meer weten dan ze doen voorkomen is een ander verhaal, bewijsbaar is het echter niet.

Lefevere, Dekker, Riis etc zouden beter opdonderen uit de sport maar je hebt er wel iets meer voor nodig dan wat geruchten op het internet of wat verhaaltjes in een boek van 1 renner.
Boek van Hamilton is anders maar al te vaak waarder geweest dan menigeen dacht :P

En de wiki van Lefevere lezen zegt al genoeg: http://nl.wikipedia.org/wiki/Patrick_Lefevere
Ericrmaandag 29 juli 2013 @ 16:26
quote:
17s.gif Op maandag 29 juli 2013 16:22 schreef debeterebob het volgende:

[..]

Boek van Hamilton is anders maar al te vaak waarder geweest dan menigeen dacht :P
Niet voldoende voor sluitend bewijs. Zie de zaak Armstrong. De kans dat het boek van Hamilton nog iets aan het rollen brengt inzake Riis acht ik vrij klein. Als daar een zaak was te maken was er al actie ondernomen. Of misschien boeit het ook niemand meer, renners aanpakken is vele simpeler omdat er vast nog wel ergens wat oude stalen liggen.

Ploegleiders aanpakken heb je zaken nodig zoals Tygart is opgestart, dat kost middelen. Het is maar de vraag of er veel autoriteiten zijn die zulke middelen beschikbaar willen stellen. Riis zou onder Deens recht vallen neem ik aan, heb nog geen Deense Tygart ter tonele zien komen.
ThePlaneteermaandag 29 juli 2013 @ 16:27
Riis is natuurlijk als renner gewoon een bewezen doper, maar als ploegleider is er nooit wat bij hem gevonden. Dus dan heb je er alsnog niets aan.
Ericrmaandag 29 juli 2013 @ 16:31
Overigens is selectief quoten wel erg makkelijk :
quote:
Niet aangemerkt als doping, dus nee. Maar het gaat er inderdaad om de oude structuren te ontmantelen en wat dat betreft is er weinig geleerd in het wielrennen. Ook blijft het wel lastig om aan te pakken natuurlijk. Een Lefevere, Riis, Dekker etc hebben als ploegleider redelijk schone handen. Tegen een Bruyneel zijn diverse getuigenissen wat zijn positie veel wankeler maakt.
Een pleidooi om afscheid te nemen van de oude garde maar om dat te veroorzaken heb je wel sluitend bewijs nodig.

Hoe lang heeft het niet geduurd voordat Armstrong viel terwijl er tegen Armstrong al jaren meer bewijs was dan het op zich flinterdunne bewijs tegen een Lefevere, Riis of zelfs maar een Dekker.

Ik denk dat Dekker nog wel omvalt maar dat kan nog wel even duren. Daarmee los je weinig op omdat er nog tig besmette artsen, ploegleiders etc rond blijven lopen in het wielrennen.
debeterebobmaandag 29 juli 2013 @ 16:45
quote:
0s.gif Op maandag 29 juli 2013 16:31 schreef Ericr het volgende:
Overigens is selectief quoten wel erg makkelijk :

[..]

Een pleidooi om afscheid te nemen van de oude garde maar om dat te veroorzaken heb je wel sluitend bewijs nodig.

Hoe lang heeft het niet geduurd voordat Armstrong viel terwijl er tegen Armstrong al jaren meer bewijs was dan het op zich flinterdunne bewijs tegen een Lefevere, Riis of zelfs maar een Dekker.

Ik denk dat Dekker nog wel omvalt maar dat kan nog wel even duren. Daarmee los je weinig op omdat er nog tig besmette artsen, ploegleiders etc rond blijven lopen in het wielrennen.
Om eerlijk te zijn denk ik dat Dekker als ploegleider weinig te doen heeft met doping, Riis en Lefevere daarentegen :')_
Pandarusmaandag 29 juli 2013 @ 17:43
quote:
0s.gif Op maandag 29 juli 2013 16:01 schreef Ericr het volgende:

[..]

Niet aangemerkt als doping, dus nee.
[/quote[

Het was toen geen doping, nu wel.

[quote]
Maar het gaat er inderdaad om de oude structuren te ontmantelen en wat dat betreft is er weinig geleerd in het wielrennen.
Juist.

quote:
Ook blijft het wel lastig om aan te pakken natuurlijk.
Makkelijker dan een dopende renner positief laten testen.

quote:
Een Lefevere, Riis, Dekker etc hebben als ploegleider redelijk schone handen. Tegen een Bruyneel zijn diverse getuigenissen wat zijn positie veel wankeler maakt.
Hier ga ik niet eens op in.
Ericrmaandag 29 juli 2013 @ 19:40
quote:
0s.gif Op maandag 29 juli 2013 17:43 schreef Pandarus het volgende:


Makkelijker dan een dopende renner positief laten testen.

En hoe wil je dat bewerkstelligen? De ploegleiders de wacht aan zeggen zonder aanleiding? Media die ploegleiders aanpakt? Ging ook zo goed bij Lefevere, gelijk een rechtszaak aan de broek voor de krant die de suggestie wekte dat Lefevere met doping te maken had. Kostte die krant nog geld ook. Goed plan dus om smadelijke uitingen te doen zonder enig bewijs.


quote:
0s.gif Op maandag 29 juli 2013 17:43 schreef Pandarus het volgende:

Hier ga ik niet eens op in.
Mooi

[ Bericht 49% gewijzigd door Ericr op 29-07-2013 19:48:41 ]
JohnDDDmaandag 29 juli 2013 @ 20:25
Als later blijkt dat die hele generatie van nu (Froome, Quintana, Mollema, dat soort mannen) ook aan de dope zat, dan ben ik misschien wel klaar met het wielrennen. Maar ergens geloof ik dat niet...volgens mij zijn ze allemaal schoon nu, misschien dat Contador nog wat kleins probeert hier en daar maar het heeft in elk geval niet mogen baten...
THEFXRmaandag 29 juli 2013 @ 20:46
quote:
0s.gif Op maandag 29 juli 2013 20:25 schreef JohnDDD het volgende:
Als later blijkt dat die hele generatie van nu (Froome, Quintana, Mollema, dat soort mannen) ook aan de dope zat, dan ben ik misschien wel klaar met het wielrennen. Maar ergens geloof ik dat niet...volgens mij zijn ze allemaal schoon nu, misschien dat Contador nog wat kleins probeert hier en daar maar het heeft in elk geval niet mogen baten...
De NOS heeft je goed te pakken.
wielrennen en doping zijn al 100 jaar met elkaar verbonden, niemand krijgt dat eruit.
JohnDDDmaandag 29 juli 2013 @ 20:51
quote:
0s.gif Op maandag 29 juli 2013 20:46 schreef THEFXR het volgende:

[..]

De NOS heeft je goed te pakken.
wielrennen en doping zijn al 100 jaar met elkaar verbonden, niemand krijgt dat eruit.
Mja vergeet niet dat ik hier 7, 8 jaar geleden degene was die riep dat ze allemaal gebruikten, al die ploegen, allemaal toen en in het verleden, ik was de grootste Armstrong-fan die riep dat Armstrong "natuurlijk" gebruikte, maar dat ik toch fan was...en ik ben nog steeds een groot fan.

Maar nu zie ik echt een omslag, de jongens zijn anders, ze hebben een andere houding, ze zijn opener en directer, ik denk echt dat er een cultuuromslag is geweest. Natuurlijk zitten er nog steeds de rotte appels van vroeger tussen, een Valverde, Contador, Voigt, de Schlecks, Evans, dat soort mannen die hun hele carrière gepakt hebben en nu maar mogen hopen dat ze aan kunnen pikken. Maar het lijkt erop dat de jongelingen de overhand krijgen...
marcodejmaandag 29 juli 2013 @ 20:53
giggs_boson twitterde op maandag 29-07-2013 om 19:17:30 (1/2) Estimated 1 in 200,000 young athletes die from sudden cardiac arrest. reageer retweet
giggs_boson twitterde op maandag 29-07-2013 om 19:17:39 (2/2) Number of footballers from top or second division dead from sudden cardiac arrest in last 10 years during a match or training: 10. reageer retweet
giggs_boson twitterde op maandag 29-07-2013 om 19:26:36 If 10 top tier cyclists had died during an event from a cardiac arrest during the last 10 years, I think we all know what would be blamed. reageer retweet
giggs_boson twitterde op maandag 29-07-2013 om 19:31:34 Top-tier football is currently averaging 1 sudden cardiac arrest death per year. That figure is *way* above what it "should" be. reageer retweet
giggs_boson twitterde op maandag 29-07-2013 om 19:34:55 10 year study of U.S marathons, 1 in every 184,000 runners had a sudden cardiac arrest. Roughly 5000 footballers in world's top 10 leagues. reageer retweet
giggs_boson twitterde op maandag 29-07-2013 om 19:37:25 2003-04, 8 cyclists died from sudden cardiac arrest. Including Marco Pantini. reageer retweet
giggs_boson twitterde op maandag 29-07-2013 om 19:40:01 The figures I've posted are only footballers that have actually died from the SCA, not all the SCA's that have happened. reageer retweet
giggs_boson twitterde op maandag 29-07-2013 om 19:44:48 Cyclists during the EPO peak era used to set heart rate alarms when they went to bed, in case they dropped to low. #professionalism reageer retweet
giggs_boson twitterde op maandag 29-07-2013 om 20:37:23 Not addressing or debating openly exactly why so many footballers are dying from cardiac arrest is part of the problem of not stopping it. reageer retweet
THEFXRmaandag 29 juli 2013 @ 21:22
quote:
0s.gif Op maandag 29 juli 2013 20:51 schreef JohnDDD het volgende:

[..]

Mja vergeet niet dat ik hier 7, 8 jaar geleden degene was die riep dat ze allemaal gebruikten, al die ploegen, allemaal toen en in het verleden, ik was de grootste Armstrong-fan die riep dat Armstrong "natuurlijk" gebruikte, maar dat ik toch fan was...en ik ben nog steeds een groot fan.

Maar nu zie ik echt een omslag, de jongens zijn anders, ze hebben een andere houding, ze zijn opener en directer, ik denk echt dat er een cultuuromslag is geweest. Natuurlijk zitten er nog steeds de rotte appels van vroeger tussen, een Valverde, Contador, Voigt, de Schlecks, Evans, dat soort mannen die hun hele carrière gepakt hebben en nu maar mogen hopen dat ze aan kunnen pikken. Maar het lijkt erop dat de jongelingen de overhand krijgen...
Als ik bijvb Kittel als voorbeeld neem, hij ziet eruit of hij elke dag 2 uur in de sportschool zit. daarnaast heeft hij nog genoeg over om na een zware tour met zware bergetappes een sprint te winnen?
Gertje Jacobs heeft vrijuit gepraat over doping, maar doet dat ook over van Poppel en in die jaren was de doping wel door de ploeg geregeld.
Fan zijn en doping zie ik als 2 aparte dingen, ik erger mij meer aan de NAÏEVE kruistocht van de NOS om maar geen duitse toestanden te krijgen, wel gek want die duitsers hadden een staatsprogramma met doping.
#ANONIEMmaandag 29 juli 2013 @ 21:50
quote:
0s.gif Op maandag 29 juli 2013 20:46 schreef THEFXR het volgende:

[..]

De NOS heeft je goed te pakken.
wielrennen en doping zijn al 100 jaar met elkaar verbonden, niemand krijgt dat eruit.
10 keer demarreren op de Ventoux en bijremmen in de bochten, de menselijke maat is terug!
alpekomaandag 29 juli 2013 @ 22:31
quote:
0s.gif Op maandag 29 juli 2013 21:22 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Daarnaast heeft hij nog genoeg over om na een zware tour met zware bergetappes een sprint te winnen?
Gast, zijn sprintcollega's toch even goed. Die slaan de bergetappes ook niet over. Wat had je dan verwacht? Dat Quintana de sprint in Parijs wint? Zegt dus weinig.
THEFXRmaandag 29 juli 2013 @ 22:34
quote:
1s.gif Op maandag 29 juli 2013 22:31 schreef alpeko het volgende:

[..]

Gast, zijn sprintcollega's toch even goed. Die slaan de bergetappes ook niet over. Wat had je dan verwacht? Dat Quintana de sprint in Parijs wint? Zegt dus weinig.
Heb je het Boogerd niet horen zeggen bij TDJ? dat ze in de tour herstelmiddelen gewoon nodig hebben.
alpekomaandag 29 juli 2013 @ 22:37
quote:
0s.gif Op maandag 29 juli 2013 22:34 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Heb je het Boogerd niet horen zeggen bij TDJ? dat ze in de tour herstelmiddelen gewoon nodig hebben.
Niet alle herstelmiddelen zijn verboden.
THEFXRmaandag 29 juli 2013 @ 22:40
quote:
1s.gif Op maandag 29 juli 2013 22:37 schreef alpeko het volgende:

[..]

Niet alle herstelmiddelen zijn verboden.
klopt ja, alleen doelde hij daar wel op.
GotenSSJmaandag 29 juli 2013 @ 23:42
quote:
0s.gif Op maandag 29 juli 2013 16:27 schreef ThePlaneteer het volgende:
Riis is natuurlijk als renner gewoon een bewezen doper, maar als ploegleider is er nooit wat bij hem gevonden. Dus dan heb je er alsnog niets aan.
Wait wut? Volgens mij zegt Hamilton toch gewoon in zijn boek dat Riis er van wist en zelfs vroeg aan hem bij zijn "sollicitatie" gesprek: Zeg knul, wat gebruik jij allemaal? Oh dit dat zus zo? Wij gaan jou nog beter maken.
Pino112dinsdag 30 juli 2013 @ 11:44
795275563.png?1375177182

Zabel over Galimzyanov.
ThePlaneteerdinsdag 30 juli 2013 @ 12:07
Ongelofelijk :')
debeterebobdinsdag 30 juli 2013 @ 12:13
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juli 2013 12:07 schreef ThePlaneteer het volgende:
Ongelofelijk :')
Elk mens is een tikje opportunistisch ;)
IkeDubaku99dinsdag 30 juli 2013 @ 12:20
Zabel. :')
planethugodinsdag 30 juli 2013 @ 12:43
quote:
0s.gif Op maandag 29 juli 2013 23:42 schreef GotenSSJ het volgende:

[..]

Wait wut? Volgens mij zegt Hamilton toch gewoon in zijn boek dat Riis er van wist en zelfs vroeg aan hem bij zijn "sollicitatie" gesprek: Zeg knul, wat gebruik jij allemaal? Oh dit dat zus zo? Wij gaan jou nog beter maken.
''ik weet nog wel een goede dokter in Madrid, ene Fuentes. ken je die?''

maar idd als puur bewijs zal het wel niet gelden. Al is Hamilton wel als getuige komen opdraven bij de spaanse zaak tegen fuentes.
Ereiniondinsdag 30 juli 2013 @ 13:00
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juli 2013 12:43 schreef planethugo het volgende:

[..]

''ik weet nog wel een goede dokter in Madrid, ene Fuentes. ken je die?''

maar idd als puur bewijs zal het wel niet gelden. Al is Hamilton wel als getuige komen opdraven bij de spaanse zaak tegen fuentes.
Volgens mij heeft Jaksche in het verleden wel eens gelijkaardige uitspraken gedaan, en dan weten we niet wat Rasmussen aan de Deense anti-dopingautoriteiten verteld heeft. Riis heeft van de huidige actieve ploegleiders waarschijnlijk het meeste vuil op zijn stoep liggen, of het genoeg is om hem te schorsen is een tweede, dat vereist vooral een actieve wil om dat te bereiken bij de autoriteiten.
ThePlaneteerdinsdag 30 juli 2013 @ 13:07
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juli 2013 12:43 schreef planethugo het volgende:

[..]

maar idd als puur bewijs zal het wel niet gelden. Al is Hamilton wel als getuige komen opdraven bij de spaanse zaak tegen fuentes.
Die rechtzaak ging niet over het gebruik van doping.
Joost-mag-het-wetendinsdag 30 juli 2013 @ 13:10
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juli 2013 13:07 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Die rechtzaak ging niet over het gebruik van doping.
Iemand doping verstrekken is (was ???) dan ook volgens de spaanse wet niet strafbaar. Waar het er om ging is of Fuentes zijn medische boekje te buiten is gegaan ...
planethugodinsdag 30 juli 2013 @ 13:15
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juli 2013 13:07 schreef ThePlaneteer het volgende:

[..]

Die rechtzaak ging niet over het gebruik van doping.
ging me meer erom dat Hamilton dat blijkbaar wel wil verklaren onder ede. En een UCI die er helemaal niets mee doet
ThePlaneteerdinsdag 30 juli 2013 @ 13:16
Precies.

Inmiddels is doping wel verboden trouwens, in 2006 dus niet.
Maar uiteraard is de Spaanse justitie wel zo aardig om al het bewijsmateriaal te vernietigen want het is toch niet meer bruikbaar.
rubbereenddinsdag 30 juli 2013 @ 16:50
Jens Heppner weg bij Netapp-Endura
TheVulturedinsdag 30 juli 2013 @ 16:53
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juli 2013 13:00 schreef Ereinion het volgende:

[..]

Volgens mij heeft Jaksche in het verleden wel eens gelijkaardige uitspraken gedaan, en dan weten we niet wat Rasmussen aan de Deense anti-dopingautoriteiten verteld heeft. Riis heeft van de huidige actieve ploegleiders waarschijnlijk het meeste vuil op zijn stoep liggen, of het genoeg is om hem te schorsen is een tweede, dat vereist vooral een actieve wil om dat te bereiken bij de autoriteiten.
Lefevre is anders een hele goede 2e :D
baggerbaasdinsdag 30 juli 2013 @ 17:23
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juli 2013 16:53 schreef TheVulture het volgende:

[..]

Lefevre is anders een hele goede 2e :D
Ekimov hoort dan toch ook wel in het rijtje thuis
tong80dinsdag 30 juli 2013 @ 19:14
Doping vrijgeven? Eén renner die schoon wil rijden is al voldoende om het vrijgeven van doping niet te willen, betoogt Anne Spapens. .

Het is uitermate makkelijk om in een krantenstukje te schrijven dat doping moet worden vrijgegeven, maar de consequenties zijn dan ook simpel.Het vrijgeven van doping staat gelijk aan het verplichten van dopinggebruik voor elke sporter die meer wil dan recreatief een rondje door de polder rijden.

Ga maar na: als je in de MotoGP komt aanzetten op een brommer kun je beter thuisblijven. Een wielrenner die niet met zijn lijf wil experimenteren heeft in een wereld waarin doping gemeengoed is niets te zoeken. Willen we van de sport een freakshow maken, waarin de beste arts wint? Willen we dat echt, dat jongetje van twaalf dat wielrenner wil worden dwingen zijn droom op te geven óf aan het infuus/pillen/gendoping/watdanook te gaan?

Eén renner die schoon wil rijden is al voldoende om het vrijgeven van doping niet te willen. Of willen we via de omgekeerde weg een nieuwe Christophe Bassons creëren? Eigenlijk zou dit argument al voldoende moeten zijn, maar blijkbaar helpt het nog steeds niet.

Nog maar een paar argumenten tegen de geef-doping-vrij-kliek dan. 'Ze hebben het altijd al zo gedaan, ze gebruiken al eeuwen.' Dat is geen argument maar een niet ter zake doende vaststelling. Als we zo redeneren, zouden we nog steeds heksen verbranden.

'Het publiek wil spektakel, het moet steeds hoger en harder.' Daar valt bij de 100 meter hardlopen wellicht wat voor te zeggen. Maar bij wielrennen is snelheid vrij irrelevant. Of een etappe nou vijf of zes uur duurt, wat de wielerfan wil is strijd. En zoals we de laatste tijd af en toe zien: strijd tussen mensen die energie hebben voor twee, drie demarrages en dan instorten is spannender dan mannen die zonder ademhalen een berg op sprinten. Bij strijd horen juist verliezers.

'Dat gezeur over doping de hele tijd, als ze het vrijgeven zijn we daar ook vanaf.' Ik betwijfel het. Want dan willen we nog steeds weten wie wat gebruikt, welke producten er nieuw zijn en hoe ze prestaties beïnvloeden. Bovendien zullen de verwijten aan het adres van teams met veel geld blijven staan. Zij hebben de mogelijkheid het nieuwste van het nieuwste te proberen. Wie denkt dat het vrijgeven van doping de discussie beëindigt is naïef.

'Sport is sowieso oneerlijk, wie meer talent heeft maakt meer kans, heeft al een voorsprong.' Los van het feit dat talent niet oneerlijk is, maar juist waar het om draait in de sport, wordt talent vanuit dit oogpunt alleen maar oneerlijker als je er doping aan toevoegt. Je introduceert namelijk een extra oneerlijke factor.

'Wat is er mis met doping, niemand maakt zich druk om wat een rockster gebruikt om mooie nummers te schrijven.' (Ja, die onzin wordt nog steeds gebezigd, I kid you not.) Rockmuziek is geen sport en heeft dus andere regels en mores. Plagiaat, daar maken we ons bij muziek bijvoorbeeld druk om.

'De bedriegers zijn de controleurs toch altijd een stap voor.' Dat is inderdaad vaak zo. Maar door geteste monsters te bewaren en elke keer als je een nieuw product hebt gekraakt opnieuw te testen, weet de sporter dat hij vroeg of laat wordt gepakt. Vraag dat maar aan al die renners die met hun naam in de krant stonden de afgelopen tijd.

'Je kunt het prima medisch controleren.' Wellicht bij topsporters, al is zelfs dat nog zeer de vraag. Maar hoe zit het met jongeren? Ook gecontroleerd vrijgeven? Hoe? Wie betaalt dat? Wanneer begin je? Op de kleuterschool? O, misschien kunnen we een grens van, zeg, zestien jaar stellen. Tja, dan zitten we in de groep onder de zestien gewoon weer met het systeem wat we nu hebben. Namelijk met verboden producten. En ís het volledig te begeleiden?

Over de langetermijngevolgen van bepaalde producten is nog weinig duidelijk. Hoe beïnvloeden zij de gezondheid over veertig, vijftig jaar? Dus als we verantwoord willen zijn verbieden we die producten, totdat er meer duidelijkheid is. Waarmee we terug bij af zijn. Een lijst met verboden producten.

Verder lijken de vrijgevers te vergeten dat doping mondiaal is geregeld. Het is uitermate makkelijk om in een krantenstukje te schrijven dat het moet worden vrijgegeven, maar de consequenties zijn dan ook simpel. Dan gaan we terug naar sport op nationaal niveau. Dus geen Tour, geen Europacup voetbal, geen Olympische Spelen meer voor de Nederlanders. Lekker rustig, dat wel.

Streef naar een zo eerlijk mogelijke sport, bewaar monsters, hertest ze regelmatig, zorg voor artsen die niet in dienst zijn van een team maar bij een onafhankelijke instantie, schaf de verjaringstermijn af, gun jonge kinderen de kans hun dromen op een normale manier te verwezenlijken. En leg je er bij neer bij het feit dat er altijd valsspelers zullen zijn. Net als in het normale leven. Probeer ze te pakken en straf ze. Maar maak ze niet tot de maat der dingen.

Anne Spapens is mede-auteur van Thuis voor de Tour.

:P
0ne_of_the_fewdinsdag 30 juli 2013 @ 19:25
Kop spijker raak.
Wombcatdinsdag 30 juli 2013 @ 21:33
Idd goede analyse.
TheArtdinsdag 30 juli 2013 @ 23:34
http://www.strava.com/activities/70946199

Armstrong heeft de tweede tijd op de Mclendon's Big Medicine Hill :D
debeterebobdinsdag 30 juli 2013 @ 23:36
quote:
10s.gif Op dinsdag 30 juli 2013 23:34 schreef TheArt het volgende:
http://www.strava.com/activities/70946199

Armstrong heeft de tweede tijd op de Mclendon's Big Medicine Hill :D
Achter fucking Ted King als ik het goed zie :') Dat moet toch pijn doen :D
Wombcatdinsdag 30 juli 2013 @ 23:37
What's in a name.
debeterebobdinsdag 30 juli 2013 @ 23:37
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juli 2013 23:37 schreef Wombcat het volgende:
What's in a name.
:D
TheArtdinsdag 30 juli 2013 @ 23:39
quote:
0s.gif Op dinsdag 30 juli 2013 23:37 schreef Wombcat het volgende:
What's in a name.
Daar ging het me vooral om ja :D
Pino112dinsdag 30 juli 2013 @ 23:41
quote:
17s.gif Op dinsdag 30 juli 2013 23:36 schreef debeterebob het volgende:

[..]

Achter fucking Ted King als ik het goed zie :') Dat moet toch pijn doen :D
Tedje King _O_
DeeBeewoensdag 31 juli 2013 @ 00:03
quote:
Dan N. When is the next opportunity to see you in a competitive race? Thanks for posting on Strava and for all that you have done!
Dan N. heeft nog goede hoop op een comeback! ^O^
THEFXRwoensdag 31 juli 2013 @ 00:06
Edwin Moses hopes to lead anti-doping charge

http://www.espn.co.uk/athletics/sport/story/226093.html
kl1172woensdag 31 juli 2013 @ 10:20
quote:
14s.gif Op dinsdag 30 juli 2013 19:25 schreef 0ne_of_the_few het volgende:
Kop spijker raak.
Bwah... Als je echt een die hard anti-doping lobbyist bent misschien.

talent is an sich wel oneerlijk verdeeld, dus er is altijd wel een mate van oneerlijkheid. Die muziek analogie, please :{w Misschien heeft zij het wel mis met de waardes en mores in de sportwereld. Ze gaat er maar gemakkelijkheidshalve van uit dat ze gelijk heeft. Nee, die mores en waardes moeten ook in de muziekwereld niet goed gepraat worden, maar volgens mij is het in de sportwereld qua mores en waardes niet veel beter hoor. Uiteindelijk gaat het om wat de sponsors in hun zakken weten te stoppen 'in al hun onwetendheid' maar zolang het geld binnenstroomt wel een smile tot achter hun oren.

De rijkere ploegen kunnen betere doping kopen... oh oh, alsof de rijkere ploegen nu geen betere materialen, betere verzorgers, betere wattagemeters :X ... hebben.

Voor mij moet gewoon de hypocrisie weg, is dit door een waterdicht anti-dopingbeleid of door vrijgave oké voor mij (alhoewel een waterdicht anti-dopngbeleid wel de voorkeur heeft, maar de deur voor vrijgave is voor mij niet dicht).

[ Bericht 3% gewijzigd door kl1172 op 31-07-2013 10:30:10 ]
Wombcatwoensdag 31 juli 2013 @ 10:30
quote:
0s.gif Op woensdag 31 juli 2013 10:20 schreef kl1172 het volgende:

De rijkere ploegen kunnen betere doping kopen... oh oh, alsof de rijkere ploegen nu geen betere materialen, betere verzorgers, betere wattagemeters :X ... hebben.
Da's dan ook totaal haar punt niet, dat rijkere ploegen betere doping kunnen kopen.
quote:
Voor mij moet gewoon de hypocrisie weg, is dit door een waterdicht anti-dopingbeleid of door vrijgave, dat maakt mij eigenlijk niet zo veel uit.
Waterdicht krijg je het niet. En volledige vrijgave betekent dat er doden gaan vallen. Dus moet je controleren, dan verleg je alleen maar de grens van wat mag, en zullen er nog steeds mensen over de grens heen gaan.
De belangrijkste argumenten tegen vrijgave/gecontroleerd toelaten zijn de volgende:
quote:
'Je kunt het prima medisch controleren.' Wellicht bij topsporters, al is zelfs dat nog zeer de vraag. Maar hoe zit het met jongeren? Ook gecontroleerd vrijgeven? Hoe? Wie betaalt dat? Wanneer begin je? Op de kleuterschool? O, misschien kunnen we een grens van, zeg, zestien jaar stellen. Tja, dan zitten we in de groep onder de zestien gewoon weer met het systeem wat we nu hebben. Namelijk met verboden producten. En ís het volledig te begeleiden?

Over de langetermijngevolgen van bepaalde producten is nog weinig duidelijk. Hoe beïnvloeden zij de gezondheid over veertig, vijftig jaar? Dus als we verantwoord willen zijn verbieden we die producten, totdat er meer duidelijkheid is. Waarmee we terug bij af zijn. Een lijst met verboden producten.

Verder lijken de vrijgevers te vergeten dat doping mondiaal is geregeld. Het is uitermate makkelijk om in een krantenstukje te schrijven dat het moet worden vrijgegeven, maar de consequenties zijn dan ook simpel. Dan gaan we terug naar sport op nationaal niveau. Dus geen Tour, geen Europacup voetbal, geen Olympische Spelen meer voor de Nederlanders. Lekker rustig, dat wel.
Tav dat laatste kun je nog stellen dat je de vrijgave maar mondiaal moet regelen, maar dan kun je net zo goed willen dat iedereen in dezelfde god gelooft, da's ongeveer net zo realisitsch.
Ericrwoensdag 31 juli 2013 @ 10:49
Doping betreft in veel gevallen medicijnen die alleen op recept verkrijgbaar zijn, dat soort middelen worden nooit vrijgegeven voor andere doelen dan waar ze voor zijn ontwikkeld. Om nog maar niet te spreken over medicijnen die nog in ontwikkeling zijn en nog niet zijn vrijgegeven voor geneeskundige behandelingen.

Overigens zullen ze er bij farmaceutische bedrijven er niet echt wakker van liggen dat hun producten worden misbruikt. Omzet is omzet.
nostrawoensdag 31 juli 2013 @ 15:32
Cilic bevestigt positieve test. Fout middeltje, mogelijk vervuild, alleen onoplettend geweest. :')

quote:
Tenniscoach Bob Brett stelt dat zijn voormalige pupil Marin Cilic hem heeft verteld dat hij positief heeft getest bij een dopingcontrole tijdens het ATP-toernooi in München in april.

Kroatische media berichtten afgelopen weekeinde al dat de nummer vijftien van de wereld momenteel een schorsing van drie maanden uitzit. "Hij vertelde me in een telefoongesprek dat hij positief heeft getest", aldus Brett in The Guardian.

"Het ging om een te hoog gehalte aan glucose, nadat hij een middel had gebruikt. Een van de mensen in zijn team heeft het product gekocht in een apotheek. Ik begreep ook van Marin dat hij mee wil werken met de tennisautoriteiten. Hij was gewoon onoplettend."

Cilic, die in 2010 de halve finales bereikte op de Australian Open, zou tijdens Wimbledon op de hoogte zijn gesteld van de positieve test. In Londen besloot hij zich terug te trekken voor zijn partij in de tweede ronde tegen Kenny de Schepper. De Kroaat gaf een knieblessure als reden op.

Brett is teleurgesteld in de tennisser met wie hij liefst negen jaar samenwerkte tot de twee afgelopen mei uit elkaar gingen. "Ik heb hem zo vaak uitgelegd dat hij niet zomaar ergens producten moet aanschaffen. Die kunnen vervuild zijn. De spelers geloven dat alles goed is. Ze zijn een beetje naïef en worden later daarvoor bestraft."
Dubnobasswithmyheadmanwoensdag 31 juli 2013 @ 15:45
Zullen wel cortisonen zijn. Of groeihormonen, of andere troep.
ThePlaneteerwoensdag 31 juli 2013 @ 15:47
quote:
. De spelers geloven dat alles goed is. Ze zijn een beetje naïef en worden later daarvoor bestraft.
Enigen die naïef zijn, zijn de mensen die dit steeds blijven geloven :')
rubbereendwoensdag 31 juli 2013 @ 17:12
Negen Turkse atleten betrapt op dopinggebruik
Felagundwoensdag 31 juli 2013 @ 17:15
quote:
Was de doping in de aanbieding? Eerst al al die Russen en Jamaicanen, nu 9 Turken.
Pandaruswoensdag 31 juli 2013 @ 17:17
Alweer Turken? Zijn er nog Turkse sporters over die nog niet gepakt zijn? Ze moeten daar echt een prustdokter hebben die iedereen positief laat testen. Genant.
Pandaruswoensdag 31 juli 2013 @ 17:19
quote:
0s.gif Op woensdag 31 juli 2013 10:49 schreef Ericr het volgende:
Doping betreft in veel gevallen medicijnen die alleen op recept verkrijgbaar zijn, dat soort middelen worden nooit vrijgegeven voor andere doelen dan waar ze voor zijn ontwikkeld. Om nog maar niet te spreken over medicijnen die nog in ontwikkeling zijn en nog niet zijn vrijgegeven voor geneeskundige behandelingen.

Overigens zullen ze er bij farmaceutische bedrijven er niet echt wakker van liggen dat hun producten worden misbruikt. Omzet is omzet.
Amgen, uitvinder van de methode om EPO te maken, sponsort de Tour van California :D
rubbereendwoensdag 31 juli 2013 @ 17:41
Tahitiaan positief bij Confederations Cup
Felagundwoensdag 31 juli 2013 @ 17:47
quote:
quote:
De Tahitiaan werd betrapt na het duel tussen Tahiti en Uruguay op 23 juni in Recife. De kampioen van Oceanië verloor die wedstrijd met 8-0.
Zoveel heeft het niet geholpen. :D
Zelvawoensdag 31 juli 2013 @ 18:55
quote:
14s.gif Op woensdag 31 juli 2013 15:32 schreef nostra het volgende:
Cilic bevestigt positieve test. Fout middeltje, mogelijk vervuild, alleen onoplettend geweest. :')

[..]

Glucose? Yeah right.

En waarom verdoezel je de boel eerst met een knieblessure als het een moment van onoplettendheid was?
marcodejwoensdag 31 juli 2013 @ 19:30
quote:
0s.gif Op woensdag 31 juli 2013 17:15 schreef Felagund het volgende:

[..]

Was de doping in de aanbieding? Eerst al al die Russen en Jamaicanen, nu 9 Turken.
Het Turkse schandaal lijkt veel groter. Tientallen Turkse atleten zouden betrokken zijn.
TargaFloriowoensdag 31 juli 2013 @ 19:59
quote:
14s.gif Op woensdag 31 juli 2013 15:32 schreef nostra het volgende:
Cilic bevestigt positieve test. Fout middeltje, mogelijk vervuild, alleen onoplettend geweest. :')

[..]

En waarom hebben we hier nog geen persbericht van ITF of ATP over gehad?
Op de websites van beide organisaties is niets te vinden.
THEFXRwoensdag 31 juli 2013 @ 20:08
quote:
op gloeide roids uit de jaren 70 8)7
rubbereendwoensdag 31 juli 2013 @ 20:09
quote:
0s.gif Op woensdag 31 juli 2013 19:59 schreef TargaFlorio het volgende:

[..]

En waarom hebben we hier nog geen persbericht van ITF of ATP over gehad?
Op de websites van beide organisaties is niets te vinden.
omdat bonden helemaal niet verplicht zijn iets te melden. Alleen aan de atleet zelf
THEFXRwoensdag 31 juli 2013 @ 20:10
quote:
0s.gif Op woensdag 31 juli 2013 18:55 schreef Zelva het volgende:

[..]

Glucose? Yeah right.

En waarom verdoezel je de boel eerst met een knieblessure als het een moment van onoplettendheid was?
Omdat hij eerst een silent ban had.
http://www.tennis.com/pro-game/2013/07/silence-isnt-golden/48573/
rubbereendwoensdag 31 juli 2013 @ 20:11
quote:
0s.gif Op woensdag 31 juli 2013 20:10 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Omdat hij eerst een silent ban had.
http://www.tennis.com/pro-game/2013/07/silence-isnt-golden/48573/
zoals zoveel sporters met een "blessure"
TargaFloriowoensdag 31 juli 2013 @ 20:16
quote:
0s.gif Op woensdag 31 juli 2013 20:09 schreef rubbereend het volgende:

[..]

omdat bonden helemaal niet verplicht zijn iets te melden. Alleen aan de atleet zelf
quote:
0s.gif Op woensdag 31 juli 2013 20:10 schreef THEFXR het volgende:

[..]

Omdat hij eerst een silent ban had.
http://www.tennis.com/pro-game/2013/07/silence-isnt-golden/48573/
Doofpotten...geweldig _O_ _O_ _O_
kl1172woensdag 31 juli 2013 @ 21:32
quote:
Op de bekendste roids dan ook nog. _O-