abonnement Unibet Coolblue
pi_120708331
quote:
0s.gif Op zondag 23 december 2012 20:17 schreef kanovinnie het volgende:
Ik woon nu sinds kort op mezelf. Op dit moment heb ik een aantal pannen die de vorige bewoner achtergelaten heeft, maar dingen zoals de wok en de koekenpannen zijn van die goedkope prullen. Daarnaast is er maar 1 steelpannetje en 1 andere pan.
Daarom ben ik eigenlijk opzoek naar een mooie nieuwe set pannen. Dan denk ik aan:

Klein/middel/grote pannen
Wok
Steelpan (normaal formaat)
"Pasta" pan. (http://img.jumbo-outlet.nl/pastapan_1056_detail.jpg)

Welke merken zijn prijs/kwaliteit goed? Design maakt me geen bal uit. Liever 10 euro meer in kwaliteit steken dan in design.

Qua budget denk ik dat ik zo'n 50-100 euro per pan, dus 500 in totaal zou willen uitgeven. Daar moet toch wel wat knaps van te kopen zijn?
Denk goed na wat je gaat gebruiken. Een pasta-pan is handig als je voor een groot gezin pasta moet maken. Voor 1 a 2 personen voldoet een grotere "kook"pan prima.
  maandag 24 december 2012 @ 09:42:17 #102
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_120708405
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2012 09:38 schreef Underdoggy het volgende:

[..]

Denk goed na wat je gaat gebruiken. Een pasta-pan is handig als je voor een groot gezin pasta moet maken. Voor 1 a 2 personen voldoet een grotere "kook"pan prima.
Das waar. Maar het is deels het gemak wat je er van hebt. En ik ben alleen, maar kook meestal voor 3/4 man zodat ik er een tijdje van kan eten. Al zal inderdaad een kleinere pastapan wel voorkeur hebben boven een grote.

En een grotere kookpan voldoet, maar een pastapan is hander toch? En of je nou een grote of een kleine pastapan hebt maakt verder toch niet uit? Alleen met opbergen en afwassen is het wat onhandiger. Of zie ik iets over het hoofd?
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_120708463
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2012 09:42 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Das waar. Maar het is deels het gemak wat je er van hebt. En ik ben alleen, maar kook meestal voor 3/4 man zodat ik er een tijdje van kan eten. Al zal inderdaad een kleinere pastapan wel voorkeur hebben boven een grote.

En een grotere kookpan voldoet, maar een pastapan is hander toch? En of je nou een grote of een kleine pastapan hebt maakt verder toch niet uit? Alleen met opbergen en afwassen is het wat onhandiger. Of zie ik iets over het hoofd?
Pasta moet ik ruim water koken.

Maar wat ik meer probeer te zeggen is dat als ik 1 pan niet zo kopen (omdat hij m.i. overbodig is) is het een pastapan. Ik zou het geld liever uitgeven aan een goede koekenpan, braadpan etc
  maandag 24 december 2012 @ 09:51:58 #104
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120708595
quote:
0s.gif Op zondag 23 december 2012 20:17 schreef kanovinnie het volgende:
Ik woon nu sinds kort op mezelf. Op dit moment heb ik een aantal pannen die de vorige bewoner achtergelaten heeft, maar dingen zoals de wok en de koekenpannen zijn van die goedkope prullen. Daarnaast is er maar 1 steelpannetje en 1 andere pan.
Daarom ben ik eigenlijk opzoek naar een mooie nieuwe set pannen. Dan denk ik aan:

Klein/middel/grote pannen
Wok
Steelpan (normaal formaat)
"Pasta" pan. (http://img.jumbo-outlet.nl/pastapan_1056_detail.jpg)

Welke merken zijn prijs/kwaliteit goed? Design maakt me geen bal uit. Liever 10 euro meer in kwaliteit steken dan in design.

Qua budget denk ik dat ik zo'n 50-100 euro per pan, dus 500 in totaal zou willen uitgeven. Daar moet toch wel wat knaps van te kopen zijn?
Dat is denk ik meer dan wat ik aan de pannen besteed heb waar ik mee werk.
Koop geen design pannen, zonde van het geld. Je kan 3 dingen doen.
1. Ga naar de hema en koop daar een set, vuistregel, hoe zwaarder een pan hoe beter die is.
2. Leen een pasje van de Hanos/sligro en koop professionele pannen van hun huismerk,
3. Wacht tot de Aldi weer eens pannen in de aanbieding heeft, de laatste keer waren ze echt degelijk.

Hoe beoordeel je of een pan goed is? In mijn optiek het volgende:
1. Dikke bodems,
2. Zwaar
3. Geen kunstof handvatten, die gaan altijd stuk
4. Geen glazen deksels
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 24 december 2012 @ 09:53:56 #105
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_120708641
Ik heb nu een lichte pan met kunststof hendels en een glazen deksel :')
Maar ok. Gewoon even de Hema plunderen. Wachten tot de Aldi pannen in de aanbieding heeft is niet echt een optie gezien ik die pannen toch wel binnen afzienbare tijd wil hebben.

Bedankt ^O^
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  maandag 24 december 2012 @ 09:54:37 #106
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120708657
quote:
0s.gif Op zondag 23 december 2012 20:53 schreef timmmmm het volgende:
Piet, ik heb je nodig. Een vriendin van mij heeft een maandje terug veel kiezen moeten laten trekken, dat is niet goed gegaan, de hele boel ontstoken, allemaal redelijk nu maarrrrrrrrrrr, ze kan nog steeds nauwelijks eten.

Kan jij iets vloeibaars verzinnen, wat toch kerstig is. Want daar baalt ze van, het kerstdiner
Pate
Cremesoep van bloemkool
Stoofpotje met puree en rode kool, appelmoes ( zet de staafmixer in de rode kool desnoods)
Pudding/ijs
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 24 december 2012 @ 09:58:44 #107
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120708744
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2012 00:44 schreef Ansu het volgende:
Piet, heb je een lekker recept voor maissoep en kerriesoep? :)
Nee, eerste lijkt me niet lekker dus nooit wat mee gedaan en tweede vind ik niet lekker, altijd als mensen pompoensoep maken proef ik alleen kerrie en dat vind ik niks. Dat is natuurlijk wel een idee, pompoensoep met kerrie, veel mensen vinden dat lekker maar ik niet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 24 december 2012 @ 10:07:07 #108
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120708978
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2012 09:38 schreef Underdoggy het volgende:

[..]

Denk goed na wat je gaat gebruiken. Een pasta-pan is handig als je voor een groot gezin pasta moet maken. Voor 1 a 2 personen voldoet een grotere "kook"pan prima.
Een grote 8 liter pan (of nog groter, heb een 15 liter hier) is natuurlijk wel ideaal om Bouillon in te trekken. Een paar schenkels, een prei, penen, knolselder of wortelpeterselie, bleekselder, kruiden, etc is snel al veel.
Ik trek dan een liter of 5-7 uiteindelijk, maak daar rundvlees soep mee en vries die in, altijd een lekker soepke in huis en veul beter dan blik.
Als je er bovendien een kippenkarkas, bij doet of gewoon een paar kippenpoten en hem veel langer laat trekken en hem dan zeeft kan je de 5 liter inkoken tot 1 liter. Af laten koelen en dan in ijsblokjeszakjes invriezen ( let wel, geen zout toevoegen tijdens het maken) dan heb je zelfgemaakte bouillonblokjes en deze zijn heerlijk om toe te voegen aan sauzen. Fond heet dit in de prof keuken.
Ik heb altijd een rits in de vriezer, maak het een keer in de twee maanden ongeveer en heb bij vrijwel iedere maaltijd in een handomdraai sauzen de bij masterchef niet zouden mistaan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120709670
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2012 08:38 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

100 euro is een hoop geld ja, maar ik wil gewoon goede pannen waar ik een jaar of 5/10 mee kan doen. Of langer. En niet dat ik over 2 jaar weer een nieuwe set pannen nodig heb. Bedankt voor je post, ik wacht nog even op Piet zijn post af. ^O^
Wat ik zelf zou doen is kijken welke pannen je nu veel gebruikt en welke je mist in je keuken. Wij kunnen wel zeggen dat je 2 bakpannen nodig hebt, maar als je nu al een bakpan vol stof in de kast hebt liggen is dat misschien helemaal niet nodig.
Als je goedkope wok nu de pan is die elke dag gebruikt wordt, investeer dan in een goede (evt. dure) wok. Als je nu merkt dat je grootste pan echt te klein is voor jouw wensen, koop dan een grotere pan, maar ga niet zinloos een hele set pannen kopen waarvan je de helft nooit gebruikt. Een pan erbij kopen kan altijd nog als je er behoefte aan krijgt.
  maandag 24 december 2012 @ 10:43:10 #110
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_120710026
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2012 02:38 schreef Gaoxing het volgende:
Piet, ik heb een beenham met zwoerd (en zonder been :+ ). Volgens mij kwam ik hier een tijdje terug tegen dat je de zwoerd moest laten zitten, maar alle recepten die ik tegenkom zeggen dat 't eraf moet, vet laten zitten, dan in de oven. What to do.....?
Erop laten, kruislings insnijden:



Krijg je een lekker knapperige zwoerd van en de ham droogt niet uit.
  maandag 24 december 2012 @ 10:59:18 #111
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120710494
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2012 02:38 schreef Gaoxing het volgende:
Piet, ik heb een beenham met zwoerd (en zonder been :+ ). Volgens mij kwam ik hier een tijdje terug tegen dat je de zwoerd moest laten zitten, maar alle recepten die ik tegenkom zeggen dat 't eraf moet, vet laten zitten, dan in de oven. What to do.....?
Ik zie dat ik je overzien had
Zwoerd kruiselings insnijden, met een scherp mes, gebruik bv een vers stanleymesje. Hoe dichter de inkepingen op elkaar staan hoe beter.
Inwrijven met zout en in de oven bij 150 graden tot je een juiste kerntemperatuur hebt bereikt. Is de zwoert kort daarvoor nog niet krokant, dan zet je de oven op 200 graden.
Mensen die zeggen dat de zwoert eraf moet weten niet wat lekker is, het geldt in Polen, Denemarken, Zweden, Duitsland, Belgie, Frankrijk, UK etc etc als het lekkerste van een gebraden ham.
Het is heerlijk crunchy, krokant knapperig met een heerlijke smaak.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 24 december 2012 @ 11:57:23 #112
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_120712315
Zwoerd. O+ Is echt heerlijk idd.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 24 december 2012 @ 12:09:36 #113
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_120712796
Uhuh. :N
  maandag 24 december 2012 @ 12:22:10 #114
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_120713209
Smaken verschillen. :P
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_120713332
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 december 2012 23:05 schreef Pietverdriet het volgende:
Andere vrienden uitnodigen, ipv ganzenlever kan je ook eendenlever nemen.
Andere ouders zoeken wordt hem helaas niet :( dus ik ga die eendenborstfilet in sinaasappelsaus die je in eerdere topics wel eens noemde proberen te maken. Deze dus: CUL / Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic - #22

paar vraagjes nog hierover:
quote:
Blaadje laurier, knoflookteentje, wat groene kruiden, eventueel 1 ansjovisfiletje
Welke groene kruiden zijn hier geschikt voor?

quote:
De eendenborst filets,
De speklaag van de eend wiebertvormig insnijden, met een breekmesje of een stanleymes als je geen superscherp scherp koksmes hebt.
Op de huid braden op laag vuur tot de huid knapperig is, en de filet rosé.
Eend uit de pan nemen, plakken van snijden en met de huid naar boven serveren, het eventuele sap kan je nog in de saus doen.
de eendenborst zelf helemaal niet kruiden dan? of wel peper/zout?

en tot slot: moet je het vet er nog afsnijden voor het serveren? (weet wel vet=smaak en zo, maar misschien na het bakken een beetje, omdat het zo'n dikke laag is?)
pi_120713548
quote:
1s.gif Op maandag 24 december 2012 09:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat is denk ik meer dan wat ik aan de pannen besteed heb waar ik mee werk.
Koop geen design pannen, zonde van het geld. Je kan 3 dingen doen.
1. Ga naar de hema en koop daar een set, vuistregel, hoe zwaarder een pan hoe beter die is.
2. Leen een pasje van de Hanos/sligro en koop professionele pannen van hun huismerk,
3. Wacht tot de Aldi weer eens pannen in de aanbieding heeft, de laatste keer waren ze echt degelijk.

Hoe beoordeel je of een pan goed is? In mijn optiek het volgende:
1. Dikke bodems,
2. Zwaar
3. Geen kunstof handvatten, die gaan altijd stuk
4. Geen glazen deksels
dan ben ik benieuwd wat je van bijvoorbeeld deze pannen vind: http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/00101155/
  maandag 24 december 2012 @ 13:07:02 #117
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120714732
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2012 12:32 schreef loecje het volgende:

[..]

dan ben ik benieuwd wat je van bijvoorbeeld deze pannen vind: http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/00101155/
Heb ze niet in handen gehad maar behalve dat ik ze te rond vind naar de bodem toe (de bodem is dus klein in verhouding tot de pan waardoor je minder warmte kan overdragen) heb ik verder geen commentaar.
De kleinere bodem onder de pan is natuurlijk een kostenbesparing, slim opgevangen door design.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120715753
Ik wil vanavond boontjes gewikkeld in spek serveren (hoe origineel :P), maar tot welk punt kan ik dat al eerder voorbereiden? Boontjes koken - niet te gaar, lijkt me geen probleem, maar kan ik ze ook al in het spek rollen en dan in de koelkast bewaren tot we gaan eten? Of beter vlak van tevoren inrollen?
  maandag 24 december 2012 @ 13:49:51 #119
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_120716313
Ik vind de IKEA 365-pannen altijd erg fijn. :Y Prima prijs-kwaliteit-verhouding.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 24 december 2012 @ 14:04:04 #120
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_120716783
Ik
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2012 12:32 schreef loecje het volgende:

[..]

dan ben ik benieuwd wat je van bijvoorbeeld deze pannen vind: http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/00101155/
Ik heb 'm wel in mijn handen gehad en daar is niks mis mee, als je 'm mooi vindt.
Zal je leven lang meegaan, schat ik zo in.
En door die bolle buitenkant roert het fijner.
  maandag 24 december 2012 @ 14:14:45 #121
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120717092
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2012 13:33 schreef Bleie het volgende:
Ik wil vanavond boontjes gewikkeld in spek serveren (hoe origineel :P), maar tot welk punt kan ik dat al eerder voorbereiden? Boontjes koken - niet te gaar, lijkt me geen probleem, maar kan ik ze ook al in het spek rollen en dan in de koelkast bewaren tot we gaan eten? Of beter vlak van tevoren inrollen?
Afschrikken met ijswater, uitlekken, goed droogdeppen inrollen en je kan ze ruim van te voren klaarmaken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120717387
Dank weer!
  maandag 24 december 2012 @ 14:28:59 #123
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120717586
We aim to please.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 24 december 2012 @ 15:17:05 #124
73207 phluphy
Lief vriendje...
pi_120719274
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2012 14:28 schreef Pietverdriet het volgende:
We aim to please.
O+ Ge zijt n'n toffe !

Ik heb de komkommers nog niet gemaakt, we aten steeds "iets anders". Ik laat het zeker nog weten.

Maar Pierre, wat ik vragen wilde: wat eet iemand als jij nou zelf met Kerst?
... ♥ ik mis je ♥
pi_120720106
Wat voor saus hoor je bij zalmfilet te serveren?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')