Denk goed na wat je gaat gebruiken. Een pasta-pan is handig als je voor een groot gezin pasta moet maken. Voor 1 a 2 personen voldoet een grotere "kook"pan prima.quote:Op zondag 23 december 2012 20:17 schreef kanovinnie het volgende:
Ik woon nu sinds kort op mezelf. Op dit moment heb ik een aantal pannen die de vorige bewoner achtergelaten heeft, maar dingen zoals de wok en de koekenpannen zijn van die goedkope prullen. Daarnaast is er maar 1 steelpannetje en 1 andere pan.
Daarom ben ik eigenlijk opzoek naar een mooie nieuwe set pannen. Dan denk ik aan:
Klein/middel/grote pannen
Wok
Steelpan (normaal formaat)
"Pasta" pan. (http://img.jumbo-outlet.nl/pastapan_1056_detail.jpg)
Welke merken zijn prijs/kwaliteit goed? Design maakt me geen bal uit. Liever 10 euro meer in kwaliteit steken dan in design.
Qua budget denk ik dat ik zo'n 50-100 euro per pan, dus 500 in totaal zou willen uitgeven. Daar moet toch wel wat knaps van te kopen zijn?
Das waar. Maar het is deels het gemak wat je er van hebt. En ik ben alleen, maar kook meestal voor 3/4 man zodat ik er een tijdje van kan eten. Al zal inderdaad een kleinere pastapan wel voorkeur hebben boven een grote.quote:Op maandag 24 december 2012 09:38 schreef Underdoggy het volgende:
[..]
Denk goed na wat je gaat gebruiken. Een pasta-pan is handig als je voor een groot gezin pasta moet maken. Voor 1 a 2 personen voldoet een grotere "kook"pan prima.
Pasta moet ik ruim water koken.quote:Op maandag 24 december 2012 09:42 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Das waar. Maar het is deels het gemak wat je er van hebt. En ik ben alleen, maar kook meestal voor 3/4 man zodat ik er een tijdje van kan eten. Al zal inderdaad een kleinere pastapan wel voorkeur hebben boven een grote.
En een grotere kookpan voldoet, maar een pastapan is hander toch? En of je nou een grote of een kleine pastapan hebt maakt verder toch niet uit? Alleen met opbergen en afwassen is het wat onhandiger. Of zie ik iets over het hoofd?
Dat is denk ik meer dan wat ik aan de pannen besteed heb waar ik mee werk.quote:Op zondag 23 december 2012 20:17 schreef kanovinnie het volgende:
Ik woon nu sinds kort op mezelf. Op dit moment heb ik een aantal pannen die de vorige bewoner achtergelaten heeft, maar dingen zoals de wok en de koekenpannen zijn van die goedkope prullen. Daarnaast is er maar 1 steelpannetje en 1 andere pan.
Daarom ben ik eigenlijk opzoek naar een mooie nieuwe set pannen. Dan denk ik aan:
Klein/middel/grote pannen
Wok
Steelpan (normaal formaat)
"Pasta" pan. (http://img.jumbo-outlet.nl/pastapan_1056_detail.jpg)
Welke merken zijn prijs/kwaliteit goed? Design maakt me geen bal uit. Liever 10 euro meer in kwaliteit steken dan in design.
Qua budget denk ik dat ik zo'n 50-100 euro per pan, dus 500 in totaal zou willen uitgeven. Daar moet toch wel wat knaps van te kopen zijn?
Patequote:Op zondag 23 december 2012 20:53 schreef timmmmm het volgende:
Piet, ik heb je nodig. Een vriendin van mij heeft een maandje terug veel kiezen moeten laten trekken, dat is niet goed gegaan, de hele boel ontstoken, allemaal redelijk nu maarrrrrrrrrrr, ze kan nog steeds nauwelijks eten.
Kan jij iets vloeibaars verzinnen, wat toch kerstig is. Want daar baalt ze van, het kerstdiner
Nee, eerste lijkt me niet lekker dus nooit wat mee gedaan en tweede vind ik niet lekker, altijd als mensen pompoensoep maken proef ik alleen kerrie en dat vind ik niks. Dat is natuurlijk wel een idee, pompoensoep met kerrie, veel mensen vinden dat lekker maar ik niet.quote:Op maandag 24 december 2012 00:44 schreef Ansu het volgende:
Piet, heb je een lekker recept voor maissoep en kerriesoep?
Een grote 8 liter pan (of nog groter, heb een 15 liter hier) is natuurlijk wel ideaal om Bouillon in te trekken. Een paar schenkels, een prei, penen, knolselder of wortelpeterselie, bleekselder, kruiden, etc is snel al veel.quote:Op maandag 24 december 2012 09:38 schreef Underdoggy het volgende:
[..]
Denk goed na wat je gaat gebruiken. Een pasta-pan is handig als je voor een groot gezin pasta moet maken. Voor 1 a 2 personen voldoet een grotere "kook"pan prima.
Wat ik zelf zou doen is kijken welke pannen je nu veel gebruikt en welke je mist in je keuken. Wij kunnen wel zeggen dat je 2 bakpannen nodig hebt, maar als je nu al een bakpan vol stof in de kast hebt liggen is dat misschien helemaal niet nodig.quote:Op maandag 24 december 2012 08:38 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
100 euro is een hoop geld ja, maar ik wil gewoon goede pannen waar ik een jaar of 5/10 mee kan doen. Of langer. En niet dat ik over 2 jaar weer een nieuwe set pannen nodig heb. Bedankt voor je post, ik wacht nog even op Piet zijn post af.
Erop laten, kruislings insnijden:quote:Op maandag 24 december 2012 02:38 schreef Gaoxing het volgende:
Piet, ik heb een beenham met zwoerd (en zonder been ). Volgens mij kwam ik hier een tijdje terug tegen dat je de zwoerd moest laten zitten, maar alle recepten die ik tegenkom zeggen dat 't eraf moet, vet laten zitten, dan in de oven. What to do.....?
Ik zie dat ik je overzien hadquote:Op maandag 24 december 2012 02:38 schreef Gaoxing het volgende:
Piet, ik heb een beenham met zwoerd (en zonder been ). Volgens mij kwam ik hier een tijdje terug tegen dat je de zwoerd moest laten zitten, maar alle recepten die ik tegenkom zeggen dat 't eraf moet, vet laten zitten, dan in de oven. What to do.....?
Andere ouders zoeken wordt hem helaas niet dus ik ga die eendenborstfilet in sinaasappelsaus die je in eerdere topics wel eens noemde proberen te maken. Deze dus: CUL / Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic - #22quote:Op dinsdag 18 december 2012 23:05 schreef Pietverdriet het volgende:
Andere vrienden uitnodigen, ipv ganzenlever kan je ook eendenlever nemen.
Welke groene kruiden zijn hier geschikt voor?quote:Blaadje laurier, knoflookteentje, wat groene kruiden, eventueel 1 ansjovisfiletje
de eendenborst zelf helemaal niet kruiden dan? of wel peper/zout?quote:De eendenborst filets,
De speklaag van de eend wiebertvormig insnijden, met een breekmesje of een stanleymes als je geen superscherp scherp koksmes hebt.
Op de huid braden op laag vuur tot de huid knapperig is, en de filet rosé.
Eend uit de pan nemen, plakken van snijden en met de huid naar boven serveren, het eventuele sap kan je nog in de saus doen.
dan ben ik benieuwd wat je van bijvoorbeeld deze pannen vind: http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/00101155/quote:Op maandag 24 december 2012 09:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat is denk ik meer dan wat ik aan de pannen besteed heb waar ik mee werk.
Koop geen design pannen, zonde van het geld. Je kan 3 dingen doen.
1. Ga naar de hema en koop daar een set, vuistregel, hoe zwaarder een pan hoe beter die is.
2. Leen een pasje van de Hanos/sligro en koop professionele pannen van hun huismerk,
3. Wacht tot de Aldi weer eens pannen in de aanbieding heeft, de laatste keer waren ze echt degelijk.
Hoe beoordeel je of een pan goed is? In mijn optiek het volgende:
1. Dikke bodems,
2. Zwaar
3. Geen kunstof handvatten, die gaan altijd stuk
4. Geen glazen deksels
Heb ze niet in handen gehad maar behalve dat ik ze te rond vind naar de bodem toe (de bodem is dus klein in verhouding tot de pan waardoor je minder warmte kan overdragen) heb ik verder geen commentaar.quote:Op maandag 24 december 2012 12:32 schreef loecje het volgende:
[..]
dan ben ik benieuwd wat je van bijvoorbeeld deze pannen vind: http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/00101155/
Ik heb 'm wel in mijn handen gehad en daar is niks mis mee, als je 'm mooi vindt.quote:Op maandag 24 december 2012 12:32 schreef loecje het volgende:
[..]
dan ben ik benieuwd wat je van bijvoorbeeld deze pannen vind: http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/00101155/
Afschrikken met ijswater, uitlekken, goed droogdeppen inrollen en je kan ze ruim van te voren klaarmaken.quote:Op maandag 24 december 2012 13:33 schreef Bleie het volgende:
Ik wil vanavond boontjes gewikkeld in spek serveren (hoe origineel ), maar tot welk punt kan ik dat al eerder voorbereiden? Boontjes koken - niet te gaar, lijkt me geen probleem, maar kan ik ze ook al in het spek rollen en dan in de koelkast bewaren tot we gaan eten? Of beter vlak van tevoren inrollen?
Ge zijt n'n toffe !quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |