Denk goed na wat je gaat gebruiken. Een pasta-pan is handig als je voor een groot gezin pasta moet maken. Voor 1 a 2 personen voldoet een grotere "kook"pan prima.quote:Op zondag 23 december 2012 20:17 schreef kanovinnie het volgende:
Ik woon nu sinds kort op mezelf. Op dit moment heb ik een aantal pannen die de vorige bewoner achtergelaten heeft, maar dingen zoals de wok en de koekenpannen zijn van die goedkope prullen. Daarnaast is er maar 1 steelpannetje en 1 andere pan.
Daarom ben ik eigenlijk opzoek naar een mooie nieuwe set pannen. Dan denk ik aan:
Klein/middel/grote pannen
Wok
Steelpan (normaal formaat)
"Pasta" pan. (http://img.jumbo-outlet.nl/pastapan_1056_detail.jpg)
Welke merken zijn prijs/kwaliteit goed? Design maakt me geen bal uit. Liever 10 euro meer in kwaliteit steken dan in design.
Qua budget denk ik dat ik zo'n 50-100 euro per pan, dus 500 in totaal zou willen uitgeven. Daar moet toch wel wat knaps van te kopen zijn?
Das waar. Maar het is deels het gemak wat je er van hebt. En ik ben alleen, maar kook meestal voor 3/4 man zodat ik er een tijdje van kan eten. Al zal inderdaad een kleinere pastapan wel voorkeur hebben boven een grote.quote:Op maandag 24 december 2012 09:38 schreef Underdoggy het volgende:
[..]
Denk goed na wat je gaat gebruiken. Een pasta-pan is handig als je voor een groot gezin pasta moet maken. Voor 1 a 2 personen voldoet een grotere "kook"pan prima.
Pasta moet ik ruim water koken.quote:Op maandag 24 december 2012 09:42 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
Das waar. Maar het is deels het gemak wat je er van hebt. En ik ben alleen, maar kook meestal voor 3/4 man zodat ik er een tijdje van kan eten. Al zal inderdaad een kleinere pastapan wel voorkeur hebben boven een grote.
En een grotere kookpan voldoet, maar een pastapan is hander toch? En of je nou een grote of een kleine pastapan hebt maakt verder toch niet uit? Alleen met opbergen en afwassen is het wat onhandiger. Of zie ik iets over het hoofd?
Dat is denk ik meer dan wat ik aan de pannen besteed heb waar ik mee werk.quote:Op zondag 23 december 2012 20:17 schreef kanovinnie het volgende:
Ik woon nu sinds kort op mezelf. Op dit moment heb ik een aantal pannen die de vorige bewoner achtergelaten heeft, maar dingen zoals de wok en de koekenpannen zijn van die goedkope prullen. Daarnaast is er maar 1 steelpannetje en 1 andere pan.
Daarom ben ik eigenlijk opzoek naar een mooie nieuwe set pannen. Dan denk ik aan:
Klein/middel/grote pannen
Wok
Steelpan (normaal formaat)
"Pasta" pan. (http://img.jumbo-outlet.nl/pastapan_1056_detail.jpg)
Welke merken zijn prijs/kwaliteit goed? Design maakt me geen bal uit. Liever 10 euro meer in kwaliteit steken dan in design.
Qua budget denk ik dat ik zo'n 50-100 euro per pan, dus 500 in totaal zou willen uitgeven. Daar moet toch wel wat knaps van te kopen zijn?
Patequote:Op zondag 23 december 2012 20:53 schreef timmmmm het volgende:
Piet, ik heb je nodig. Een vriendin van mij heeft een maandje terug veel kiezen moeten laten trekken, dat is niet goed gegaan, de hele boel ontstoken, allemaal redelijk nu maarrrrrrrrrrr, ze kan nog steeds nauwelijks eten.
Kan jij iets vloeibaars verzinnen, wat toch kerstig is. Want daar baalt ze van, het kerstdiner
Nee, eerste lijkt me niet lekker dus nooit wat mee gedaan en tweede vind ik niet lekker, altijd als mensen pompoensoep maken proef ik alleen kerrie en dat vind ik niks. Dat is natuurlijk wel een idee, pompoensoep met kerrie, veel mensen vinden dat lekker maar ik niet.quote:Op maandag 24 december 2012 00:44 schreef Ansu het volgende:
Piet, heb je een lekker recept voor maissoep en kerriesoep?
Een grote 8 liter pan (of nog groter, heb een 15 liter hier) is natuurlijk wel ideaal om Bouillon in te trekken. Een paar schenkels, een prei, penen, knolselder of wortelpeterselie, bleekselder, kruiden, etc is snel al veel.quote:Op maandag 24 december 2012 09:38 schreef Underdoggy het volgende:
[..]
Denk goed na wat je gaat gebruiken. Een pasta-pan is handig als je voor een groot gezin pasta moet maken. Voor 1 a 2 personen voldoet een grotere "kook"pan prima.
Wat ik zelf zou doen is kijken welke pannen je nu veel gebruikt en welke je mist in je keuken. Wij kunnen wel zeggen dat je 2 bakpannen nodig hebt, maar als je nu al een bakpan vol stof in de kast hebt liggen is dat misschien helemaal niet nodig.quote:Op maandag 24 december 2012 08:38 schreef kanovinnie het volgende:
[..]
100 euro is een hoop geld ja, maar ik wil gewoon goede pannen waar ik een jaar of 5/10 mee kan doen. Of langer. En niet dat ik over 2 jaar weer een nieuwe set pannen nodig heb. Bedankt voor je post, ik wacht nog even op Piet zijn post af.
Erop laten, kruislings insnijden:quote:Op maandag 24 december 2012 02:38 schreef Gaoxing het volgende:
Piet, ik heb een beenham met zwoerd (en zonder been ). Volgens mij kwam ik hier een tijdje terug tegen dat je de zwoerd moest laten zitten, maar alle recepten die ik tegenkom zeggen dat 't eraf moet, vet laten zitten, dan in de oven. What to do.....?
Ik zie dat ik je overzien hadquote:Op maandag 24 december 2012 02:38 schreef Gaoxing het volgende:
Piet, ik heb een beenham met zwoerd (en zonder been ). Volgens mij kwam ik hier een tijdje terug tegen dat je de zwoerd moest laten zitten, maar alle recepten die ik tegenkom zeggen dat 't eraf moet, vet laten zitten, dan in de oven. What to do.....?
Andere ouders zoeken wordt hem helaas niet dus ik ga die eendenborstfilet in sinaasappelsaus die je in eerdere topics wel eens noemde proberen te maken. Deze dus: CUL / Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic - #22quote:Op dinsdag 18 december 2012 23:05 schreef Pietverdriet het volgende:
Andere vrienden uitnodigen, ipv ganzenlever kan je ook eendenlever nemen.
Welke groene kruiden zijn hier geschikt voor?quote:Blaadje laurier, knoflookteentje, wat groene kruiden, eventueel 1 ansjovisfiletje
de eendenborst zelf helemaal niet kruiden dan? of wel peper/zout?quote:De eendenborst filets,
De speklaag van de eend wiebertvormig insnijden, met een breekmesje of een stanleymes als je geen superscherp scherp koksmes hebt.
Op de huid braden op laag vuur tot de huid knapperig is, en de filet rosé.
Eend uit de pan nemen, plakken van snijden en met de huid naar boven serveren, het eventuele sap kan je nog in de saus doen.
dan ben ik benieuwd wat je van bijvoorbeeld deze pannen vind: http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/00101155/quote:Op maandag 24 december 2012 09:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat is denk ik meer dan wat ik aan de pannen besteed heb waar ik mee werk.
Koop geen design pannen, zonde van het geld. Je kan 3 dingen doen.
1. Ga naar de hema en koop daar een set, vuistregel, hoe zwaarder een pan hoe beter die is.
2. Leen een pasje van de Hanos/sligro en koop professionele pannen van hun huismerk,
3. Wacht tot de Aldi weer eens pannen in de aanbieding heeft, de laatste keer waren ze echt degelijk.
Hoe beoordeel je of een pan goed is? In mijn optiek het volgende:
1. Dikke bodems,
2. Zwaar
3. Geen kunstof handvatten, die gaan altijd stuk
4. Geen glazen deksels
Heb ze niet in handen gehad maar behalve dat ik ze te rond vind naar de bodem toe (de bodem is dus klein in verhouding tot de pan waardoor je minder warmte kan overdragen) heb ik verder geen commentaar.quote:Op maandag 24 december 2012 12:32 schreef loecje het volgende:
[..]
dan ben ik benieuwd wat je van bijvoorbeeld deze pannen vind: http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/00101155/
Ik heb 'm wel in mijn handen gehad en daar is niks mis mee, als je 'm mooi vindt.quote:Op maandag 24 december 2012 12:32 schreef loecje het volgende:
[..]
dan ben ik benieuwd wat je van bijvoorbeeld deze pannen vind: http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/00101155/
Afschrikken met ijswater, uitlekken, goed droogdeppen inrollen en je kan ze ruim van te voren klaarmaken.quote:Op maandag 24 december 2012 13:33 schreef Bleie het volgende:
Ik wil vanavond boontjes gewikkeld in spek serveren (hoe origineel ), maar tot welk punt kan ik dat al eerder voorbereiden? Boontjes koken - niet te gaar, lijkt me geen probleem, maar kan ik ze ook al in het spek rollen en dan in de koelkast bewaren tot we gaan eten? Of beter vlak van tevoren inrollen?
Ge zijt n'n toffe !quote:
Hollandaise?quote:Op maandag 24 december 2012 15:38 schreef floris_b het volgende:
Wat voor saus hoor je bij zalmfilet te serveren?
Ben dit aan het voorbereiden voor morgenquote:Op maandag 24 december 2012 15:17 schreef phluphy het volgende:
[..]
Ge zijt n'n toffe !
Ik heb de komkommers nog niet gemaakt, we aten steeds "iets anders". Ik laat het zeker nog weten.
Maar Pierre, wat ik vragen wilde: wat eet iemand als jij nou zelf met Kerst?
Klinkt ge-wel-dig! Veel plezier met de bereiding, en eet smakelijk!quote:Op maandag 24 december 2012 15:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ben dit aan het voorbereiden voor morgen
Amuses, mousse van gerookte wilde zalm, noordzeegarnalen in mayonaise,
Romige bloemkoolcreme soep met jacobsschelpen
Salade
Pate de foie grass
Wilde eend gevuld met een farce van Hert en reebiefstuk met een rodewijnsaus met eekhoorntjesbrood garnituur: aardappelgratin, rode kool, spruitjes, stoofpeertjes
Kazen
Tiramisu
Koffie met pralines, digestives
Daarbij passende wijnen, water, schorles
mee eens. daarom was ik ook benieuwd naar piet zijn mening want deze pannen voldoen volgens mij aan de 4 punten die werden genoemd. en kan ook nog eens in de ovenquote:Op maandag 24 december 2012 13:49 schreef Isegrim het volgende:
Ik vind de IKEA 365-pannen altijd erg fijn. Prima prijs-kwaliteit-verhouding.
ik heb ze al sinds mn studententijd. sowieso koop ik pannen niet voor de mooi, het moet praktisch zijn. gebruikt op zowel elektrisch als gas en bevallen nog steeds prima.quote:Op maandag 24 december 2012 14:04 schreef RobinOok het volgende:
Ik
[..]
Ik heb 'm wel in mijn handen gehad en daar is niks mis mee, als je 'm mooi vindt.
Zal je leven lang meegaan, schat ik zo in.
En door die bolle buitenkant roert het fijner.
Over de lengte uiteraardquote:Op maandag 24 december 2012 17:34 schreef RobinOok het volgende:
Altijd halveren en uitschrapen. Altijd. En dan alles bij de peertjes doen.
*oeps*quote:Op maandag 24 december 2012 17:24 schreef RobinOok het volgende:
Het voelt alsof er een niet weg is gevallen? Wel of niet voor de mooi?
je hebt toch ook zo'n gepimpte keukenmachine.... kitchenaids ofzo?quote:Op maandag 24 december 2012 17:58 schreef Pietverdriet het volgende:
Ken een kapster die heeft voor een klein vermogen pannen van AMC gekocht, echt, zonde van het geld. Ik heb ook altijd de indruk dat mensen die het zich het minst kunnen veroorloven (kapsters verdienen echt weinig en werken zelden fulltime) het meeste geld aan dit soort uitgeven.
Van mij mogen mensen dat, maar echt, besteed je geld liever aan een degelijk stel pannen van de aldi, Hema, Ikea of van een huismerk van een horecahandel.
Degelijk staal spul en gaan een leven lang mee. Koop een grote soeppan en een plaatstalen en gietijzeren koekenpan.
Ik heb een mengeling van pannen van een horecagroothandel, steelpannetjes van de aldi, en nog wat spul.
Nu we samen zijn gaan wonen is er een en ander de kelder ingegaan, oude BK pannen met koperen bodems uit de jaren vijftig waar de bakkelieten handvatten van stuk waren.
Heb nu zoveel messen in de keuken dat je een grootkeuken er mee zou kunnen draaien. En ja, als ik dan weer eens een mooie patevorm zie, of een puntzeef, dan krijg ik slappe knieen.
Maar over het algemeen geef ik liever geld uit aan ingredienten dan aan design. Spul moet degelijk zijn. En ja, we hebben een Jamie Oliver koelbox, maar die hebben we cadeau gekregen.
waarschijnlijk ben jij de schrik van je huisarts. de gemiddelde patient is 5 minuten op consult ofzo. geen idee wat het kost maar vast minimaal 25 euro.quote:Op maandag 24 december 2012 18:02 schreef RobinOok het volgende:
Verdienen kapsters weinig? De mijne vraagt meer voor een consult dan mijn huisarts hoor. Lijkt mij goud geld verdienen, knippen.... Pandje, paar wasbakken, fohns, klaar.
het is niet dat het niet mooi mag zijn. maar als je 'goedkope' pannen wilt dan moet je vaak kiezen tussen praktisch en mooi. dan gaat bij mij praktisch toch echt voor het mooie.quote:Op maandag 24 december 2012 17:58 schreef RobinOok het volgende:
Dat dacht ik al ja. Merk wel vaker dat mensen het niks uitmaakt hoe iets eruit ziet als het voor de keuken is.
ik denk dat robin een paar prachtpannen heeft waar je niet eens in kan koken. zomaar een gokjequote:Op maandag 24 december 2012 18:03 schreef loecje het volgende:
piet, heb jij nog een aanrader voor een lichte (= makkelijk te tillen) koekenpan?
ik heb nu een tefal pannetje voor pannenkoeken. werkt prima maar is niet goedkoop en slijt snel.
[..]
het is niet dat het niet mooi mag zijn. maar als je 'goedkope' pannen wilt dan moet je vaak kiezen tussen praktisch en mooi. dan gaat bij mij praktisch toch echt voor het mooie.
Hmm,quote:Op maandag 24 december 2012 17:58 schreef RobinOok het volgende:
Dat dacht ik al ja. Merk wel vaker dat mensen het niks uitmaakt hoe iets eruit ziet als het voor de keuken is.
dat was al bekend (voor de piet adopten, de haters hou ik er even buiten )quote:Op maandag 24 december 2012 18:06 schreef timmmmm het volgende:
Pietverdriet:
Je bent awesome
/einde mededeling
Ja, degelijk zwaar spul, niet gedesigned om mooi te zijn maar om degelijk te zijn, staal en gietijzer.quote:Op maandag 24 december 2012 18:02 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
je hebt toch ook zo'n gepimpte keukenmachine.... kitchenaids ofzo?
- 10 minuten consult huisarts = 9 euroquote:Op maandag 24 december 2012 18:03 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
waarschijnlijk ben jij de schrik van je huisarts. de gemiddelde patient is 5 minuten op consult ofzo. geen idee wat het kost maar vast minimaal 25 euro.
quote:Op maandag 24 december 2012 18:08 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ja, degelijk zwaar spul, niet gedesigned om mooi te zijn maar om degelijk te zijn, staal en gietijzer.
echt? ow shit je hebt gewoon gelijk.quote:Op maandag 24 december 2012 18:08 schreef RobinOok het volgende:
[..]
- 10 minuten consult huisarts = 9 euro
- Consult langer dan 20 minuten = 18 euro
- Visite van 10 minuten (huisbezoek van de arts) = 13,50 euro
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |