abonnement Unibet Coolblue
pi_120708331
quote:
0s.gif Op zondag 23 december 2012 20:17 schreef kanovinnie het volgende:
Ik woon nu sinds kort op mezelf. Op dit moment heb ik een aantal pannen die de vorige bewoner achtergelaten heeft, maar dingen zoals de wok en de koekenpannen zijn van die goedkope prullen. Daarnaast is er maar 1 steelpannetje en 1 andere pan.
Daarom ben ik eigenlijk opzoek naar een mooie nieuwe set pannen. Dan denk ik aan:

Klein/middel/grote pannen
Wok
Steelpan (normaal formaat)
"Pasta" pan. (http://img.jumbo-outlet.nl/pastapan_1056_detail.jpg)

Welke merken zijn prijs/kwaliteit goed? Design maakt me geen bal uit. Liever 10 euro meer in kwaliteit steken dan in design.

Qua budget denk ik dat ik zo'n 50-100 euro per pan, dus 500 in totaal zou willen uitgeven. Daar moet toch wel wat knaps van te kopen zijn?
Denk goed na wat je gaat gebruiken. Een pasta-pan is handig als je voor een groot gezin pasta moet maken. Voor 1 a 2 personen voldoet een grotere "kook"pan prima.
  maandag 24 december 2012 @ 09:42:17 #102
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_120708405
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2012 09:38 schreef Underdoggy het volgende:

[..]

Denk goed na wat je gaat gebruiken. Een pasta-pan is handig als je voor een groot gezin pasta moet maken. Voor 1 a 2 personen voldoet een grotere "kook"pan prima.
Das waar. Maar het is deels het gemak wat je er van hebt. En ik ben alleen, maar kook meestal voor 3/4 man zodat ik er een tijdje van kan eten. Al zal inderdaad een kleinere pastapan wel voorkeur hebben boven een grote.

En een grotere kookpan voldoet, maar een pastapan is hander toch? En of je nou een grote of een kleine pastapan hebt maakt verder toch niet uit? Alleen met opbergen en afwassen is het wat onhandiger. Of zie ik iets over het hoofd?
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_120708463
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2012 09:42 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

Das waar. Maar het is deels het gemak wat je er van hebt. En ik ben alleen, maar kook meestal voor 3/4 man zodat ik er een tijdje van kan eten. Al zal inderdaad een kleinere pastapan wel voorkeur hebben boven een grote.

En een grotere kookpan voldoet, maar een pastapan is hander toch? En of je nou een grote of een kleine pastapan hebt maakt verder toch niet uit? Alleen met opbergen en afwassen is het wat onhandiger. Of zie ik iets over het hoofd?
Pasta moet ik ruim water koken.

Maar wat ik meer probeer te zeggen is dat als ik 1 pan niet zo kopen (omdat hij m.i. overbodig is) is het een pastapan. Ik zou het geld liever uitgeven aan een goede koekenpan, braadpan etc
  maandag 24 december 2012 @ 09:51:58 #104
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120708595
quote:
0s.gif Op zondag 23 december 2012 20:17 schreef kanovinnie het volgende:
Ik woon nu sinds kort op mezelf. Op dit moment heb ik een aantal pannen die de vorige bewoner achtergelaten heeft, maar dingen zoals de wok en de koekenpannen zijn van die goedkope prullen. Daarnaast is er maar 1 steelpannetje en 1 andere pan.
Daarom ben ik eigenlijk opzoek naar een mooie nieuwe set pannen. Dan denk ik aan:

Klein/middel/grote pannen
Wok
Steelpan (normaal formaat)
"Pasta" pan. (http://img.jumbo-outlet.nl/pastapan_1056_detail.jpg)

Welke merken zijn prijs/kwaliteit goed? Design maakt me geen bal uit. Liever 10 euro meer in kwaliteit steken dan in design.

Qua budget denk ik dat ik zo'n 50-100 euro per pan, dus 500 in totaal zou willen uitgeven. Daar moet toch wel wat knaps van te kopen zijn?
Dat is denk ik meer dan wat ik aan de pannen besteed heb waar ik mee werk.
Koop geen design pannen, zonde van het geld. Je kan 3 dingen doen.
1. Ga naar de hema en koop daar een set, vuistregel, hoe zwaarder een pan hoe beter die is.
2. Leen een pasje van de Hanos/sligro en koop professionele pannen van hun huismerk,
3. Wacht tot de Aldi weer eens pannen in de aanbieding heeft, de laatste keer waren ze echt degelijk.

Hoe beoordeel je of een pan goed is? In mijn optiek het volgende:
1. Dikke bodems,
2. Zwaar
3. Geen kunstof handvatten, die gaan altijd stuk
4. Geen glazen deksels
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 24 december 2012 @ 09:53:56 #105
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_120708641
Ik heb nu een lichte pan met kunststof hendels en een glazen deksel :')
Maar ok. Gewoon even de Hema plunderen. Wachten tot de Aldi pannen in de aanbieding heeft is niet echt een optie gezien ik die pannen toch wel binnen afzienbare tijd wil hebben.

Bedankt ^O^
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  maandag 24 december 2012 @ 09:54:37 #106
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120708657
quote:
0s.gif Op zondag 23 december 2012 20:53 schreef timmmmm het volgende:
Piet, ik heb je nodig. Een vriendin van mij heeft een maandje terug veel kiezen moeten laten trekken, dat is niet goed gegaan, de hele boel ontstoken, allemaal redelijk nu maarrrrrrrrrrr, ze kan nog steeds nauwelijks eten.

Kan jij iets vloeibaars verzinnen, wat toch kerstig is. Want daar baalt ze van, het kerstdiner
Pate
Cremesoep van bloemkool
Stoofpotje met puree en rode kool, appelmoes ( zet de staafmixer in de rode kool desnoods)
Pudding/ijs
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 24 december 2012 @ 09:58:44 #107
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120708744
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2012 00:44 schreef Ansu het volgende:
Piet, heb je een lekker recept voor maissoep en kerriesoep? :)
Nee, eerste lijkt me niet lekker dus nooit wat mee gedaan en tweede vind ik niet lekker, altijd als mensen pompoensoep maken proef ik alleen kerrie en dat vind ik niks. Dat is natuurlijk wel een idee, pompoensoep met kerrie, veel mensen vinden dat lekker maar ik niet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 24 december 2012 @ 10:07:07 #108
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120708978
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2012 09:38 schreef Underdoggy het volgende:

[..]

Denk goed na wat je gaat gebruiken. Een pasta-pan is handig als je voor een groot gezin pasta moet maken. Voor 1 a 2 personen voldoet een grotere "kook"pan prima.
Een grote 8 liter pan (of nog groter, heb een 15 liter hier) is natuurlijk wel ideaal om Bouillon in te trekken. Een paar schenkels, een prei, penen, knolselder of wortelpeterselie, bleekselder, kruiden, etc is snel al veel.
Ik trek dan een liter of 5-7 uiteindelijk, maak daar rundvlees soep mee en vries die in, altijd een lekker soepke in huis en veul beter dan blik.
Als je er bovendien een kippenkarkas, bij doet of gewoon een paar kippenpoten en hem veel langer laat trekken en hem dan zeeft kan je de 5 liter inkoken tot 1 liter. Af laten koelen en dan in ijsblokjeszakjes invriezen ( let wel, geen zout toevoegen tijdens het maken) dan heb je zelfgemaakte bouillonblokjes en deze zijn heerlijk om toe te voegen aan sauzen. Fond heet dit in de prof keuken.
Ik heb altijd een rits in de vriezer, maak het een keer in de twee maanden ongeveer en heb bij vrijwel iedere maaltijd in een handomdraai sauzen de bij masterchef niet zouden mistaan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120709670
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2012 08:38 schreef kanovinnie het volgende:

[..]

100 euro is een hoop geld ja, maar ik wil gewoon goede pannen waar ik een jaar of 5/10 mee kan doen. Of langer. En niet dat ik over 2 jaar weer een nieuwe set pannen nodig heb. Bedankt voor je post, ik wacht nog even op Piet zijn post af. ^O^
Wat ik zelf zou doen is kijken welke pannen je nu veel gebruikt en welke je mist in je keuken. Wij kunnen wel zeggen dat je 2 bakpannen nodig hebt, maar als je nu al een bakpan vol stof in de kast hebt liggen is dat misschien helemaal niet nodig.
Als je goedkope wok nu de pan is die elke dag gebruikt wordt, investeer dan in een goede (evt. dure) wok. Als je nu merkt dat je grootste pan echt te klein is voor jouw wensen, koop dan een grotere pan, maar ga niet zinloos een hele set pannen kopen waarvan je de helft nooit gebruikt. Een pan erbij kopen kan altijd nog als je er behoefte aan krijgt.
  maandag 24 december 2012 @ 10:43:10 #110
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_120710026
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2012 02:38 schreef Gaoxing het volgende:
Piet, ik heb een beenham met zwoerd (en zonder been :+ ). Volgens mij kwam ik hier een tijdje terug tegen dat je de zwoerd moest laten zitten, maar alle recepten die ik tegenkom zeggen dat 't eraf moet, vet laten zitten, dan in de oven. What to do.....?
Erop laten, kruislings insnijden:



Krijg je een lekker knapperige zwoerd van en de ham droogt niet uit.
  maandag 24 december 2012 @ 10:59:18 #111
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120710494
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2012 02:38 schreef Gaoxing het volgende:
Piet, ik heb een beenham met zwoerd (en zonder been :+ ). Volgens mij kwam ik hier een tijdje terug tegen dat je de zwoerd moest laten zitten, maar alle recepten die ik tegenkom zeggen dat 't eraf moet, vet laten zitten, dan in de oven. What to do.....?
Ik zie dat ik je overzien had
Zwoerd kruiselings insnijden, met een scherp mes, gebruik bv een vers stanleymesje. Hoe dichter de inkepingen op elkaar staan hoe beter.
Inwrijven met zout en in de oven bij 150 graden tot je een juiste kerntemperatuur hebt bereikt. Is de zwoert kort daarvoor nog niet krokant, dan zet je de oven op 200 graden.
Mensen die zeggen dat de zwoert eraf moet weten niet wat lekker is, het geldt in Polen, Denemarken, Zweden, Duitsland, Belgie, Frankrijk, UK etc etc als het lekkerste van een gebraden ham.
Het is heerlijk crunchy, krokant knapperig met een heerlijke smaak.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 24 december 2012 @ 11:57:23 #112
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_120712315
Zwoerd. O+ Is echt heerlijk idd.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 24 december 2012 @ 12:09:36 #113
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_120712796
Uhuh. :N
  maandag 24 december 2012 @ 12:22:10 #114
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_120713209
Smaken verschillen. :P
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_120713332
quote:
1s.gif Op dinsdag 18 december 2012 23:05 schreef Pietverdriet het volgende:
Andere vrienden uitnodigen, ipv ganzenlever kan je ook eendenlever nemen.
Andere ouders zoeken wordt hem helaas niet :( dus ik ga die eendenborstfilet in sinaasappelsaus die je in eerdere topics wel eens noemde proberen te maken. Deze dus: CUL / Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic - #22

paar vraagjes nog hierover:
quote:
Blaadje laurier, knoflookteentje, wat groene kruiden, eventueel 1 ansjovisfiletje
Welke groene kruiden zijn hier geschikt voor?

quote:
De eendenborst filets,
De speklaag van de eend wiebertvormig insnijden, met een breekmesje of een stanleymes als je geen superscherp scherp koksmes hebt.
Op de huid braden op laag vuur tot de huid knapperig is, en de filet rosé.
Eend uit de pan nemen, plakken van snijden en met de huid naar boven serveren, het eventuele sap kan je nog in de saus doen.
de eendenborst zelf helemaal niet kruiden dan? of wel peper/zout?

en tot slot: moet je het vet er nog afsnijden voor het serveren? (weet wel vet=smaak en zo, maar misschien na het bakken een beetje, omdat het zo'n dikke laag is?)
pi_120713548
quote:
1s.gif Op maandag 24 december 2012 09:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat is denk ik meer dan wat ik aan de pannen besteed heb waar ik mee werk.
Koop geen design pannen, zonde van het geld. Je kan 3 dingen doen.
1. Ga naar de hema en koop daar een set, vuistregel, hoe zwaarder een pan hoe beter die is.
2. Leen een pasje van de Hanos/sligro en koop professionele pannen van hun huismerk,
3. Wacht tot de Aldi weer eens pannen in de aanbieding heeft, de laatste keer waren ze echt degelijk.

Hoe beoordeel je of een pan goed is? In mijn optiek het volgende:
1. Dikke bodems,
2. Zwaar
3. Geen kunstof handvatten, die gaan altijd stuk
4. Geen glazen deksels
dan ben ik benieuwd wat je van bijvoorbeeld deze pannen vind: http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/00101155/
  maandag 24 december 2012 @ 13:07:02 #117
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120714732
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2012 12:32 schreef loecje het volgende:

[..]

dan ben ik benieuwd wat je van bijvoorbeeld deze pannen vind: http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/00101155/
Heb ze niet in handen gehad maar behalve dat ik ze te rond vind naar de bodem toe (de bodem is dus klein in verhouding tot de pan waardoor je minder warmte kan overdragen) heb ik verder geen commentaar.
De kleinere bodem onder de pan is natuurlijk een kostenbesparing, slim opgevangen door design.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120715753
Ik wil vanavond boontjes gewikkeld in spek serveren (hoe origineel :P), maar tot welk punt kan ik dat al eerder voorbereiden? Boontjes koken - niet te gaar, lijkt me geen probleem, maar kan ik ze ook al in het spek rollen en dan in de koelkast bewaren tot we gaan eten? Of beter vlak van tevoren inrollen?
  maandag 24 december 2012 @ 13:49:51 #119
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_120716313
Ik vind de IKEA 365-pannen altijd erg fijn. :Y Prima prijs-kwaliteit-verhouding.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 24 december 2012 @ 14:04:04 #120
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_120716783
Ik
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2012 12:32 schreef loecje het volgende:

[..]

dan ben ik benieuwd wat je van bijvoorbeeld deze pannen vind: http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/00101155/
Ik heb 'm wel in mijn handen gehad en daar is niks mis mee, als je 'm mooi vindt.
Zal je leven lang meegaan, schat ik zo in.
En door die bolle buitenkant roert het fijner.
  maandag 24 december 2012 @ 14:14:45 #121
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120717092
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2012 13:33 schreef Bleie het volgende:
Ik wil vanavond boontjes gewikkeld in spek serveren (hoe origineel :P), maar tot welk punt kan ik dat al eerder voorbereiden? Boontjes koken - niet te gaar, lijkt me geen probleem, maar kan ik ze ook al in het spek rollen en dan in de koelkast bewaren tot we gaan eten? Of beter vlak van tevoren inrollen?
Afschrikken met ijswater, uitlekken, goed droogdeppen inrollen en je kan ze ruim van te voren klaarmaken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120717387
Dank weer!
  maandag 24 december 2012 @ 14:28:59 #123
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120717586
We aim to please.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 24 december 2012 @ 15:17:05 #124
73207 phluphy
Lief vriendje...
pi_120719274
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2012 14:28 schreef Pietverdriet het volgende:
We aim to please.
O+ Ge zijt n'n toffe !

Ik heb de komkommers nog niet gemaakt, we aten steeds "iets anders". Ik laat het zeker nog weten.

Maar Pierre, wat ik vragen wilde: wat eet iemand als jij nou zelf met Kerst?
... ♥ ik mis je ♥
pi_120720106
Wat voor saus hoor je bij zalmfilet te serveren?
  maandag 24 december 2012 @ 15:49:03 #126
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120720428
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2012 15:38 schreef floris_b het volgende:
Wat voor saus hoor je bij zalmfilet te serveren?
Hollandaise?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 24 december 2012 @ 15:54:17 #127
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120720642
quote:
14s.gif Op maandag 24 december 2012 15:17 schreef phluphy het volgende:

[..]

O+ Ge zijt n'n toffe !

Ik heb de komkommers nog niet gemaakt, we aten steeds "iets anders". Ik laat het zeker nog weten.

Maar Pierre, wat ik vragen wilde: wat eet iemand als jij nou zelf met Kerst?
Ben dit aan het voorbereiden voor morgen
Amuses, mousse van gerookte wilde zalm, noordzeegarnalen in mayonaise,
Romige bloemkoolcreme soep met jacobsschelpen
Salade
Pate de foie grass
Wilde eend gevuld met een farce van Hert en reebiefstuk met een rodewijnsaus met eekhoorntjesbrood garnituur: aardappelgratin, rode kool, spruitjes, stoofpeertjes
Kazen
Tiramisu

Koffie met pralines, digestives

Daarbij passende wijnen, water, schorles
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 24 december 2012 @ 16:33:35 #128
73207 phluphy
Lief vriendje...
pi_120722412
quote:
1s.gif Op maandag 24 december 2012 15:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ben dit aan het voorbereiden voor morgen
Amuses, mousse van gerookte wilde zalm, noordzeegarnalen in mayonaise,
Romige bloemkoolcreme soep met jacobsschelpen
Salade
Pate de foie grass
Wilde eend gevuld met een farce van Hert en reebiefstuk met een rodewijnsaus met eekhoorntjesbrood garnituur: aardappelgratin, rode kool, spruitjes, stoofpeertjes
Kazen
Tiramisu

Koffie met pralines, digestives

Daarbij passende wijnen, water, schorles
Klinkt ge-wel-dig! Veel plezier met de bereiding, en eet smakelijk!
... ♥ ik mis je ♥
pi_120724217
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2012 13:49 schreef Isegrim het volgende:
Ik vind de IKEA 365-pannen altijd erg fijn. :Y Prima prijs-kwaliteit-verhouding.
mee eens. daarom was ik ook benieuwd naar piet zijn mening want deze pannen voldoen volgens mij aan de 4 punten die werden genoemd. en kan ook nog eens in de oven :)
zelfs de koekenpan houd het hier al jaren uit terwijl ik al een aantal keer een nieuwe tefal koekenpan heb gekocht. die tefalpan gebruik ik eigenlijk alleen voor dingen pannenkoeken. daarvoor vind ik de ikea koekenpan te zwaar. maar dat heeft ook weer te maken met mn beroerde gewrichten.

quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2012 14:04 schreef RobinOok het volgende:
Ik

[..]

Ik heb 'm wel in mijn handen gehad en daar is niks mis mee, als je 'm mooi vindt.
Zal je leven lang meegaan, schat ik zo in.
En door die bolle buitenkant roert het fijner.
ik heb ze al sinds mn studententijd. sowieso koop ik pannen niet voor de mooi, het moet praktisch zijn. gebruikt op zowel elektrisch als gas en bevallen nog steeds prima.
roert idd ook fijn, nooit aangebrande randjes.

[ Bericht 0% gewijzigd door loecje op 24-12-2012 17:56:06 ]
  maandag 24 december 2012 @ 17:24:20 #130
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_120724907
Het voelt alsof er een niet weg is gevallen? Wel of niet voor de mooi?
pi_120725356
Mensen, ik heb een recept voor stoofpeertjes. Met een half kaneelstokje en een vanillestokje. Nu staat er in het recept niet of ik dat vanillestokje gewoon in het pannetje of eerst halveren en de inhoud in het pannetje doen.

Wat zouden jullie in dit geval doen?
Dit, dus.
  maandag 24 december 2012 @ 17:34:02 #132
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_120725493
Altijd halveren en uitschrapen. Altijd. En dan alles bij de peertjes doen.
  maandag 24 december 2012 @ 17:42:59 #133
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120725942
quote:
1s.gif Op maandag 24 december 2012 17:34 schreef RobinOok het volgende:
Altijd halveren en uitschrapen. Altijd. En dan alles bij de peertjes doen.
Over de lengte uiteraard
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 24 december 2012 @ 17:44:41 #134
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_120726035
Schraapt een beetje moeilijk anders! :D
pi_120726645
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2012 17:24 schreef RobinOok het volgende:
Het voelt alsof er een niet weg is gevallen? Wel of niet voor de mooi?
*oeps*
niet voor de mooi bedoelde ik
  maandag 24 december 2012 @ 17:58:11 #136
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_120726733
Dat dacht ik al ja. Merk wel vaker dat mensen het niks uitmaakt hoe iets eruit ziet als het voor de keuken is.
  maandag 24 december 2012 @ 17:58:45 #137
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120726760
Ken een kapster die heeft voor een klein vermogen pannen van AMC gekocht, echt, zonde van het geld. Ik heb ook altijd de indruk dat mensen die het zich het minst kunnen veroorloven (kapsters verdienen echt weinig en werken zelden fulltime) het meeste geld aan dit soort uitgeven.
Van mij mogen mensen dat, maar echt, besteed je geld liever aan een degelijk stel pannen van de aldi, Hema, Ikea of van een huismerk van een horecahandel.
Degelijk staal spul en gaan een leven lang mee. Koop een grote soeppan en een plaatstalen en gietijzeren koekenpan.
Ik heb een mengeling van pannen van een horecagroothandel, steelpannetjes van de aldi, en nog wat spul.
Nu we samen zijn gaan wonen is er een en ander de kelder ingegaan, oude BK pannen met koperen bodems uit de jaren vijftig waar de bakkelieten handvatten van stuk waren.
Heb nu zoveel messen in de keuken dat je een grootkeuken er mee zou kunnen draaien. En ja, als ik dan weer eens een mooie patevorm zie, of een puntzeef, dan krijg ik slappe knieen.
Maar over het algemeen geef ik liever geld uit aan ingredienten dan aan design. Spul moet degelijk zijn. En ja, we hebben een Jamie Oliver koelbox, maar die hebben we cadeau gekregen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 24 december 2012 @ 18:02:24 #138
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_120726913
Verdienen kapsters weinig? De mijne vraagt meer voor een consult dan mijn huisarts hoor. Lijkt mij goud geld verdienen, knippen.... Pandje, paar wasbakken, fohns, klaar.
pi_120726916
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2012 17:58 schreef Pietverdriet het volgende:
Ken een kapster die heeft voor een klein vermogen pannen van AMC gekocht, echt, zonde van het geld. Ik heb ook altijd de indruk dat mensen die het zich het minst kunnen veroorloven (kapsters verdienen echt weinig en werken zelden fulltime) het meeste geld aan dit soort uitgeven.
Van mij mogen mensen dat, maar echt, besteed je geld liever aan een degelijk stel pannen van de aldi, Hema, Ikea of van een huismerk van een horecahandel.
Degelijk staal spul en gaan een leven lang mee. Koop een grote soeppan en een plaatstalen en gietijzeren koekenpan.
Ik heb een mengeling van pannen van een horecagroothandel, steelpannetjes van de aldi, en nog wat spul.
Nu we samen zijn gaan wonen is er een en ander de kelder ingegaan, oude BK pannen met koperen bodems uit de jaren vijftig waar de bakkelieten handvatten van stuk waren.
Heb nu zoveel messen in de keuken dat je een grootkeuken er mee zou kunnen draaien. En ja, als ik dan weer eens een mooie patevorm zie, of een puntzeef, dan krijg ik slappe knieen.
Maar over het algemeen geef ik liever geld uit aan ingredienten dan aan design. Spul moet degelijk zijn. En ja, we hebben een Jamie Oliver koelbox, maar die hebben we cadeau gekregen.
je hebt toch ook zo'n gepimpte keukenmachine.... kitchenaids ofzo? :7
pi_120726948
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2012 18:02 schreef RobinOok het volgende:
Verdienen kapsters weinig? De mijne vraagt meer voor een consult dan mijn huisarts hoor. Lijkt mij goud geld verdienen, knippen.... Pandje, paar wasbakken, fohns, klaar.
waarschijnlijk ben jij de schrik van je huisarts. de gemiddelde patient is 5 minuten op consult ofzo. geen idee wat het kost maar vast minimaal 25 euro.
pi_120726959
piet, heb jij nog een aanrader voor een lichte (= makkelijk te tillen) koekenpan?
ik heb nu een tefal pannetje voor pannenkoeken. werkt prima maar is niet goedkoop en slijt snel.

quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2012 17:58 schreef RobinOok het volgende:
Dat dacht ik al ja. Merk wel vaker dat mensen het niks uitmaakt hoe iets eruit ziet als het voor de keuken is.
het is niet dat het niet mooi mag zijn. maar als je 'goedkope' pannen wilt dan moet je vaak kiezen tussen praktisch en mooi. dan gaat bij mij praktisch toch echt voor het mooie.
pi_120727005
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2012 18:03 schreef loecje het volgende:
piet, heb jij nog een aanrader voor een lichte (= makkelijk te tillen) koekenpan?
ik heb nu een tefal pannetje voor pannenkoeken. werkt prima maar is niet goedkoop en slijt snel.

[..]

het is niet dat het niet mooi mag zijn. maar als je 'goedkope' pannen wilt dan moet je vaak kiezen tussen praktisch en mooi. dan gaat bij mij praktisch toch echt voor het mooie.
ik denk dat robin een paar prachtpannen heeft waar je niet eens in kan koken. zomaar een gokje :7
  maandag 24 december 2012 @ 18:05:15 #143
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120727017
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2012 17:58 schreef RobinOok het volgende:
Dat dacht ik al ja. Merk wel vaker dat mensen het niks uitmaakt hoe iets eruit ziet als het voor de keuken is.
Hmm,
Ik vind het wel belangrijk, een met bloemetjes geemailleerde braadpan komt er bij mij niet in.
Het voordeel van degelijk prof spul is dat het een zeer to the point ontwerp heeft, het straalt degelijkheid uit, geen tirelantijntjes, maar klare lijn.
Een tefal koekenpan hebben allemaal een soort lelijkheid, terwijl een merkloze zwart geworden stalen wok of koekenpan schoonheid heeft. Het is als natuursteen versus plastic, natuursteen word met verwering allen maar mooier, plastic is lelijk en wordt alleen maar lelijker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 24 december 2012 @ 18:06:06 #144
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_120727051
Pietverdriet:

Je bent awesome _O_

/einde mededeling
Laffe huichelaar
pi_120727074
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2012 18:06 schreef timmmmm het volgende:
Pietverdriet:

Je bent awesome _O_

/einde mededeling
dat was al bekend (voor de piet adopten, de haters hou ik er even buiten :7)
pi_120727091
Hoi! Ik wil een kwarktaart maken in een zeeuwse knop bakvorm, maar hoe doe ik dan de bodem? En hoe keer ik hem om zonder dat het stukgaat...
  maandag 24 december 2012 @ 18:08:11 #147
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120727131
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2012 18:02 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

je hebt toch ook zo'n gepimpte keukenmachine.... kitchenaids ofzo? :7
Ja, degelijk zwaar spul, niet gedesigned om mooi te zijn maar om degelijk te zijn, staal en gietijzer.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 24 december 2012 @ 18:08:11 #148
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_120727132
quote:
0s.gif Op maandag 24 december 2012 18:03 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

waarschijnlijk ben jij de schrik van je huisarts. de gemiddelde patient is 5 minuten op consult ofzo. geen idee wat het kost maar vast minimaal 25 euro.
- 10 minuten consult huisarts = 9 euro
- Consult langer dan 20 minuten = 18 euro
- Visite van 10 minuten (huisbezoek van de arts) = 13,50 euro
pi_120727144
quote:
1s.gif Op maandag 24 december 2012 18:08 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, degelijk zwaar spul, niet gedesigned om mooi te zijn maar om degelijk te zijn, staal en gietijzer.
:D :X
pi_120727156
quote:
1s.gif Op maandag 24 december 2012 18:08 schreef RobinOok het volgende:

[..]

- 10 minuten consult huisarts = 9 euro
- Consult langer dan 20 minuten = 18 euro
- Visite van 10 minuten (huisbezoek van de arts) = 13,50 euro
echt? ow shit je hebt gewoon gelijk.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')