FANNvanhetlaatsteuur | woensdag 8 juni 2011 @ 18:17 |
Hier maar verder wachten op nieuws? vervolg op EHEC bacterie in Duitsland2 , nu nog meer doden en zieken [ Bericht 45% gewijzigd door FANNvanhetlaatsteuur op 08-06-2011 18:23:26 ] | |
Pietverdriet | woensdag 8 juni 2011 @ 18:29 |
Dit is deel 3 | |
Janneke141 | woensdag 8 juni 2011 @ 18:29 |
Welke groente zullen we in dit topic de schuld geven? | |
FANNvanhetlaatsteuur | woensdag 8 juni 2011 @ 18:31 |
jahaaaaaaaaa ik heb het al gevraagd in FB maar ze zijn niet zo vlot | |
paddy | woensdag 8 juni 2011 @ 18:39 |
Ahum, de SC is geen FB In de SC kijk ik nauwelijks. [NWS VVSC #24] discussieer hier Ferdo zijn roze bril | |
FANNvanhetlaatsteuur | woensdag 8 juni 2011 @ 18:40 |
excuus... maar dank je wel ! | |
snoekiesnoeksnoek | woensdag 8 juni 2011 @ 19:00 |
Toch een komkommer: http://www.bild.de/news/i(...)9-18277122.bild.html Net een stuk op radio 1 (uur geleden), zeer waarschijnlijk dat dit de bron is. Nu uitzoeken waar die komkommer vandaan komt. | |
Pietverdriet | woensdag 8 juni 2011 @ 19:13 |
Wat natuurlijk ook kan is dat de mensen de bacterie op het eten hebben gebracht (en elders besmet zijn) ipv dat het een besmette komkommer was. Niet vreemd dat je in een huishouden waar mensen ziek zijn bacteriën vindt. | |
FANNvanhetlaatsteuur | woensdag 8 juni 2011 @ 19:24 |
Staal zei al in het vorige topic, de bron is weer Duitsland, dus die bronnen vertrouw ik sowieso al niet echt en wat Pietermans zegt.. is ook weer waar , nog even uit het vorige voor de duidelijkheid. Dus als er iemand besmet is en die schilt een komkommer dan zit het dus op de komkommerschillen (goed woord voor scrabble !) en als diegene een appeltje had geschild had het op de appelschillen gezeten. etc... etc... etc... | |
Noelle06 | woensdag 8 juni 2011 @ 23:55 |
Nee, nee nu zijn het bieten spruiten wo 08 jun 2011, 23:44 EHEC op Nederlandse bietenspruiten DEN HAAG - Op een partij rode bietenspruiten, afkomstig van een Nederlandse teler, zijn in Duitsland EHEC- bacteriën aangetroffen. Dat heeft de Europese Unie Nederland woensdagavond laten weten. Hierbij gaat het niet om het type O104, dat in Duitsland de crisis heeft veroorzaakt, maakte een woordvoerster van het ministerie van Volksgezondheid woensdag bekend. Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) heeft echter besloten om de producten van het betreffende bedrijf uit de handel te halen omdat de nVWA deze week monsters heeft genomen bij dat bedrijf en ook EHEC heeft aantroffen. Over de locatie van het bedrijf worden geen mededelingen gedaan. Bron:telegraaf | |
barthol | donderdag 9 juni 2011 @ 00:41 |
Volgens mij had iemand hier voorkennis,heel verdacht | |
FANNvanhetlaatsteuur | donderdag 9 juni 2011 @ 00:55 |
Ik denk dat we toch in de goeie richting zaten http://www.nu.nl/binnenla(...)-bietenspruiten.html Bleker Staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw) erkende woensdag in het tv-programma Knevel & Van den Brink dat hij niet precies wist wat bietenspruiten zijn. Hij had zich laten bijpraten door een stewardess in het vliegtuig dat hem woensdag vanuit Rusland naar Nederland bracht. ''Ik begrijp dat het product meer ter decoratie op een bord wordt gelegd'', had Bleker op grote hoogte geleerd. ''Je hoort het eigenlijk niet te eten'', voegde hij daar aan toe. ''Ik ben blij dat het niet de vreselijk ziekmakende bacterie is, maar het geeft maar weer aan: we moeten elke dag alert zijn en controles houden.'' Goh... Heer bleker wordt ook wakker | |
FANNvanhetlaatsteuur | donderdag 9 juni 2011 @ 00:56 |
stom toeval | |
hmmmz | donderdag 9 juni 2011 @ 04:00 |
om de paar dagen is het weer wat anders, als ze maar vaak genoeg iets roepen hebben ze vast wel een keer gelijk | |
woid | donderdag 9 juni 2011 @ 06:05 |
wil ik weten hoe je last van niet verse diaree hebben kan..? | |
FANNvanhetlaatsteuur | donderdag 9 juni 2011 @ 07:01 |
Wat is dit nu weer voor achterlijk nieuws ? http://www.volkskrant.nl/(...)-EHEC-epidemie.dhtml Natuurlijk middel oplossing tegen EHEC-epidemie 09/06/11, 06:36 Wetenschappers van onderzoekscentrum TNO claimen een natuurlijk middel te hebben gevonden dat een eind zou kunnen maken aan verdere verspreiding van de EHEC-bacterie. De onderzoekers maken het nieuws vandaag bekend, zo bericht de Telegraaf. Het zou gaan om een middel dat is gemaakt om de ook erg gevaarlijke ESBL-bacterie tegen te gaan. Volgens het TNO is het product geschikt om de levensgevaarlijke EHEC-variant aan te pakken. Dat zou een doorbraak zijn, omdat de bacterie steeds immuun blijkt voor antibiotica. Dr. Jan Pieter van der Lugt, directeur Voeding bij het onderzoekscentrum, benadrukt dat de samenstelling van het product geheim moet blijven Maar op termijn zouden deze stoffen, die we nu bij zieke kippen in het voer stoppen, ook als supplement in voedsel kunnen. Waarom moet dat in Godsnaam geheim blijven ? Dit mogen we ook al niet weten... http://www.nu.nl/politiek(...)-bleker-rechter.html Wakker Dier sleept Bleker voor de rechter 17 mei 2011 16:50 Wakker Dier stapt naar de rechter om staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw) te dwingen openheid te geven over besmetting van vlees. Dat heeft Wakker Dier dinsdag laten weten. De organisatie neemt die stap, omdat naar eigen zeggen de bewindsman tot nu toe weigert door haar gevraagde onderzoeksresultaten openbaar te maken. Vervuiling Het gaat om vervuiling van vlees met antibioticaresten, hormonen, dioxines en ESBL-bacteriën. Wakker Dier wil onder meer weten bij welke supermarkten of slachterijen resistente bacteriën zijn gevonden. Openbaarmaking zou supermarkten en slachterijen stimuleren meer werk te maken van preventie, en consumenten beter informeren. De nieuwe Voedsel- en Warenautoriteit (nVWA) moet op grond van Europese richtlijnen vlees onderzoeken op schadelijke stoffen en resistente bacteriën. Via een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) heeft Wakker Dier die meetresultaten opgevraagd, maar het krijgt ze al bijna een jaar niet. Dat verbaast de organisatie, omdat het kabinet eerder de Tweede Kamer toezegde actief controlegegevens openbaar te maken, zoals bijvoorbeeld bij bestrijdingsmiddelen op groente en fruit. en nu mogen we dus niet weten wat er in dat zogenaamde ''natuurlijke middel'' zit (de onderzoeksreseltaten inzake vervuiling van vlees met antibioticaresten, hormonen, dioxines en ESBL-bacteriën zijn nog steeds niet vrij gegeven trouwens) Je zou bijna gaan geloven dat ze iets te verbergen hebben .... Belachelijk... | |
Pietverdriet | donderdag 9 juni 2011 @ 08:32 |
Goh, Voedselbanken zeggen geen nee tegen groente en fruit http://www.telegraaf.nl/b(...)selbank__.html?p=3,2 | |
oompaloompa | donderdag 9 juni 2011 @ 08:47 |
Misschien omdat ze het middel aan het ontwikkelen waren, er nog geen patent op zit maar ze het onetisch vonden het middel achter te houden nu er zo'n vraag naar is? | |
FANNvanhetlaatsteuur | donderdag 9 juni 2011 @ 09:21 |
Nou nee ze waren het niet aan het ontwikkelen ze zijn het nog aan het ontwikkelen http://www.nu.nl/binnenland/2535765/tno-vindt-oplossing-ehec.html Het middel is een mengsel van de ingrediënten. Het is inmiddels uitvoerig getest op zieke kippen en die leefden daarna weer helemaal op, aldus directeur Voeding Jan Pieter van der Lugt. Voor de huidige patiënten biedt het nog geen soelaas. TNO schat dat de vinding pas over twee jaar in de praktijk toepasbaar is. Van der Lugt: ''We hebben nog zes maanden nodig om de oplossing kant-en-klaar door te ontwikkelen. Daarna moeten we nog voldoen aan de regelgeving van de overheid. Dat laatste kost veel tijd. Raar verhaal... en ik krijg er een ''dooie mus'' gevoel bij | |
FANNvanhetlaatsteuur | donderdag 9 juni 2011 @ 09:26 |
Nah... scheelt weer het ongesneden brood vonden ze niet goed genoeg. Voedselbank weigert ongesneden brood Hopenlijk hoeven de komkommers niet eerst geschild te worden voordat ze worden aangenomen. neh....... zal toch niet ??? | |
oompaloompa | donderdag 9 juni 2011 @ 09:33 |
Dus waren ze het idd aan het ontwikkelen... | |
FANNvanhetlaatsteuur | donderdag 9 juni 2011 @ 09:39 |
Nee ze zijn het nog aan het ontwikkelen dat is weer heel iets anders dus, gewoon kul dus, dat patent zullen ze dan wel al aangevraagd hebben neem ik aan, maar zou ook zo maar kunnen van niet zo slim zijn ze volgens mij allemaal niet, maar ik zou toch wel graag willen weten wat erin zit nah jah... het kippetje knapte er in ieder geval van op dat scheelt | |
oompaloompa | donderdag 9 juni 2011 @ 09:47 |
Ik ben nu aan het posten, en was hier 1 minuut geleden ook aan het posten Nou ja boeiend, ik snap je probleem niet. Ik gok bijna helemaal goed wat er aan de hand is en dan ga je lopen emmeren over waren v.s. zijn... Weet niet precies hoe het met patenten e.d. zit maar als het alleen getest is tegen ESBL en ontwikkeld is tegen ESBL, heb je dan geen losse patenten nodig tegen EHEC? | |
FANNvanhetlaatsteuur | donderdag 9 juni 2011 @ 09:58 |
Excuses.. ik wist niet dat het van jou een gok was, ik had het al gelezen voordat ik dat andere bericht plaatste... Er zijn namelijk wel tig verschillende bronnen http://www.rtl.nl/(/actueel/rtlnieuws/binnenland/)/components/actueel/rtlnieuws/2011/06_juni/09/binnenland/tno-komt-met-oplossing-tegen-ehec.xml Ik plaatste alleen dat ene bericht omdat daarin stond dat de samenstelling van het product geheim moet blijven; Dar vond ik nogal vreemd, er staat namelijk niet dat de samenstelling voorlopig geheim moet blijven, dan zou het ook weer anders zijn. ach jah... is ook niet boeiend... ik ga nog een bakkie koffie maken | |
oompaloompa | donderdag 9 juni 2011 @ 10:00 |
Ok Ik vind het ook best vreemd dat er nu weer staat dat het 2 jaar zal duren. Waarom dan uberhaupt dat bericht naar buiten brengen? Misschien heeft TNO een betere persvoorlichter nodig | |
RM-rf | donderdag 9 juni 2011 @ 10:15 |
Het is werkelijk weer verworden tot een laag politiek spelletje, nu vooral de lobbyisten zich ermee zijn gaan bemoeien. | |
snoekiesnoeksnoek | donderdag 9 juni 2011 @ 12:15 |
Ik zag gisteren op het nieuws een paar boeren in spanje die gratis alle groentes weggaven omdat men ze niet meer wilde kopen. Dat mogen ze hier ook gaan doen wat mij betreft, dat zag er niet verkeerd uit In de supermarkten bij ons hangen bij alle komkommers nu bordjes met uitleg dat ze niet uit Spanje komen... ik snap trouwens niet waarom die dingen nog 79 cent per stuk kosten en ik aan de andere kant overa lees dat die boeren er niks meer voor krijgen. Waarom kan ik nu geen komkommers, tomaten en sla en bijv. bieten voor een paar cent kopen? Dat klopt toch niet met elkaar? [ Bericht 39% gewijzigd door snoekiesnoeksnoek op 09-06-2011 12:23:10 ] | |
Killaht | donderdag 9 juni 2011 @ 13:34 |
Alternatief voor Antibiotica: http://www.nu.nl/algemeen(...)ief-antibiotica.html | |
Staal | donderdag 9 juni 2011 @ 13:34 |
Beetje off-topic misschien maar ik vind het eigenlijk schunnig dat er iets op het bord gelegd wordt dat je niet hoort te eten i.v.m. hygiëne. Het is algemeen geaccepteerd blijkbaar en ook heeft men nooit van overdracht gehoord. Jonge kinderen eten als eerst die gesneden decoratie omdat ze het mooi vinden. | |
Staal | donderdag 9 juni 2011 @ 13:37 |
Je kan ook veel Oregano in de keuken gebruiken. | |
snoekiesnoeksnoek | donderdag 9 juni 2011 @ 13:44 |
De volgende keer dat ik naar de chinees ga en van die decoratiedingen op mijn bord krijg snijd ik ze in 4 stukken na het eten en neem er vervolgens geen hap van. Als die dingen inderdaad vaker gebruikt worden kan ik dat zo mooi voorkomen | |
FANNvanhetlaatsteuur | donderdag 9 juni 2011 @ 14:14 |
Neu... helemaal niet off-topic want ten eerste wordt door dat bericht dat ''de Heer Bleker'' daar nu pas achter komt maar weer eens zien wat een Noob hij is. maar ''die Noob'' heeft wel heel veel macht en kan zo maar van alles beslissen zoals het hele land volbouwen met Megastallen waar dus gewoon Mega veel antibiotica gebruikt gaat worden dat kan je op je vingers natellen. maar nu een stewardess hem dit heeft uitgelegd is hij opeens wakker ??? hmmmmmmmmm zal wel een leuke stewardess geweest zijn dan en ja het is schunnig dat het gebeurd, maar er is gewoon geen controle genoeg, en ik mag het eigenlijk niet zeggen want dat worden er weer mensen pissig enzo maar juist diegene die zoveel mogelijk proberen te controleren krijgen geen subsidie (Wakker Dier en De Dierenbescherming bijvoorbeeld) en de Bioindustrie krijgt dus gewoon miljoenen per jaar. Maar inderdaad zeker die ''leuke wortelroosjes'' zijn voor kleine kindertjes misschien wel extra aanlokkelijk | |
oompaloompa | donderdag 9 juni 2011 @ 14:18 |
Ik vind het belachelijk dat met al die voedseltekorten wij eten op een bord gaan leggen dat niet bedoeld is om op te eten maar gewoon ter decoratie. Koop dan mooiere borden :/ (en met wij bedoel ik natuurlijk zij) | |
FANNvanhetlaatsteuur | donderdag 9 juni 2011 @ 14:18 |
Ow... dat brengen ze nu ook ineens als nieuws? De Bio-industrie Is niks nieuws aan weten ''ze'' ook allang... maar ja.. ook daar is geen geld voor (zeggen ''ze'') | |
FANNvanhetlaatsteuur | donderdag 9 juni 2011 @ 14:24 |
Ik zou eerst 3x nadenken voor je bij de Chinees gaat eten of ze moeten eindelijk eens die stickers gaan invoeren... EHEC bacterie in Duitsland2 , nu nog meer doden en zieken | |
snoekiesnoeksnoek | donderdag 9 juni 2011 @ 14:29 |
Ach, heb nog maar 1 keer een salmonella vergiftiging van de chinees opgelopen De algemene inspectiedienst van de voedsel en waren autoriteit is toen nog bij mij thuisgeweest omdat ik het restant bewaard had, ging in een koelkastje mee in de auto en het bleek te kloppen en de Chinees had al vaker dit geflikt en werd ondanks dat net gesloten Het probleem was dat ze niks konden met mijn sample omdat het anderhalve week oud was. Ik had eerder moeten bellen. Ja, ik lag #$^%##% een week in foetushouding omdat ik amper kon lopen vanwege de pijn Maar verder niks aan de hand | |
FANNvanhetlaatsteuur | donderdag 9 juni 2011 @ 14:31 |
| |
snoekiesnoeksnoek | donderdag 9 juni 2011 @ 14:33 |
Die chinees zit nog steeds in zwolle, op google zijn ze nog steeds enthousiast... eigenlijk moet de vwa de klachten gewoon openbaar maken.Ik eet nooit meer bij de chinees, heel soms nog als ik ergens ben en iemand bestelt het, maar laatste keer was al 2 jaar geleden... | |
FANNvanhetlaatsteuur | donderdag 9 juni 2011 @ 14:37 |
Ze moeten gewoon weer eens werk maken van zo'n sticker en dan ook meteen vermelden welk restaurant wel of niet Biologisch vlees gebruikt zodat je ook niet ongewild een lading antibiotica binnenkrijgt. Maar daar zal wel weer ''geen geld'' voor zijn | |
VakantieNancy | donderdag 9 juni 2011 @ 14:44 |
Thee maken van Oregano, Goudsbloem, Engelwortel, Kamille en Zoethout, zijn allemaal antisceptisch en als je dat een paar dagen drinkt is darmflora goed van slag. De vraag is of het verstandig is, omdat de EHEC bacterie wilt remmen/doden, maar niet de rest van je darmflora, wat je al helemaal niet wilt is de rest van de darmflora om zeep helpen en de EHEC niet. Dit is precies de reden waarom er geen antibiotica wordt ingezet, als je darmflora wordt genekt heeft EHEC helemaal vrij spel. | |
FANNvanhetlaatsteuur | donderdag 9 juni 2011 @ 14:48 |
Knoflook en Uien http://www.preventievegezondheidszorg.com/knoflook.php edit: als je je knoflookadem een beetje wil temperen gewoon daarna op rauwe peterselie kauwen, scheelt een stuk als je nog moet ''daten'' ofzo daarna | |
Pietverdriet | donderdag 9 juni 2011 @ 18:15 |
Zou BSB zijn opgenomen?http://www.telegraaf.nl/b(...)evallen__.html?p=2,1 | |
Staal | donderdag 9 juni 2011 @ 20:48 |
Nee, die krakende wagen dacht wrs. lollig te zijn totdat er serieuze reacties kwamen. Laatste bezoek was iig 3 uur, 10 minuten geleden. | |
Pietverdriet | vrijdag 10 juni 2011 @ 08:58 |
Nu is het niet meer een voedingsmiddel, maar gewoon besmetting van mens tot mens http://www.welt.de/vermis(...)hen-uebertragen.html Kortom, handen wassen na toiletbezoek en voor het eten. | |
Pietverdriet | vrijdag 10 juni 2011 @ 09:01 |
DPA Meldt dat alle waarschuwingen voor het eten van tomaten, komkommers en sla worden opgeheven. | |
RM-rf | vrijdag 10 juni 2011 @ 09:41 |
en die catering-medewerkers moeten ook eens ophouden in het eten te spugen | |
Pietverdriet | vrijdag 10 juni 2011 @ 09:50 |
Vakpersoneel aannemen ipv ongeschoolde uitzendkrachten. Horeca en Cateringbedrijven staan nu niet bepaald bekend als een bedrijfstak waar je een carrière wilt gaan opbouwen. | |
fokthesystem | vrijdag 10 juni 2011 @ 12:54 |
Mooi streven allemaal wat hieronder staat.Verder is in BNW e.e.a. te vinden dat zou duiden op een man-made ehec variant, angst zaaien als doel hebbende. Verder dus GEEN compensatie's voor de schuldige telers, bedrijven die geld-geil-zieke-junks zijn en dus hun LEVENDE 'handel' vol antibiotica knallen en de mensheid aldus vertraag om zeep schieten. En dat het überhaupt allemaal mag, dank je partij waarop je stemde.... | |
Pietverdriet | vrijdag 10 juni 2011 @ 13:21 |
Sinds wanneer is het TNO zo van de zweefteverij geworden, natuurlijke ingrediënten, wat denk je dat antibiotica zijn? En antiseptische middelen en bacterie dodende medicamenten is ook niet wat nieuws, dat deden sulfa's ook al voor de ontwikkeling van de antibiotica. Alleen worden bacteriën daar nog sneller tegen resistent dan voor antibiotica. En dan die geheimdoenerij, dat slaat al helemaal nergens op. | |
fokthesystem | vrijdag 10 juni 2011 @ 13:28 |
Zie ook: EHEC en de politieke 'verantwoording' voor 'levende handel' | |
Pietverdriet | vrijdag 10 juni 2011 @ 19:02 |
Duitse media melden dat het definitief de biologische "spruiten" zijn als in Tauge en ander gekiemd zaad. (niet te verwarren met spruitjes) | |
barthol | vrijdag 10 juni 2011 @ 19:13 |
Ja, de kiemgroenten, maar dat kan natuurlijk nooit de uiteindelijke bron zijn waar de bacterie is onstaan. Het blijft een darmbacterie. Bij dat kiemproces in die trommels is de bacterie alleen vermeerderd. . | |
fokthesystem | vrijdag 10 juni 2011 @ 19:28 |
Je bedoelt initiële ? Wellicht een aangekochte (kunst-)mest, of juist mest 'van eigen maak', die de boel her en der met ehec infecteerde. | |
barthol | vrijdag 10 juni 2011 @ 19:58 |
Ja Bij het kiem proces in die kiemtrommels is geen bemesting. Bovendien was het betreffende bedrijf een strikt vegetarisch bedrijf wat helemaal geen dierlijke mest gebruikte, ook niet bij de gewassen die op het land werden verbouwd. Uit kunstmest kunnen ook geen darmbacterien komen. Die bacterien leven echt in de darmen van vee. Wat wel kan is dat de gebruikte zaden voor de kiemgroenten (elders gekocht, of geimporteerd) al licht verontreingd waren voordat ze voor het kiemproces gebruikt werden. Dat die zaden dus al voordat ze bij dat bedrijf kwamen, in aanraking zijn geweest met dierlijke mest, en dat in de kiemtrommels de bacterie is vermeerderd. | |
FANNvanhetlaatsteuur | vrijdag 10 juni 2011 @ 20:13 |
Weer in een vuilnisbak gevonden dus. Als je er nu vanuit gaat dat die mensen al besmet waren voordat ze ooit die tauge hadden aangeraakt dan kan het dus gewoon zo zijn dat ze (nog) niet wisten dat ze besmet waren iemand heeft het eten klaar gemaakt, en de tauge aangeraakt, wat over was ging in de vuilisbak, zo was het dus waarschijnlijk ook met die komkommer die ze eerst in de vuilnisbak hadden gevonden. Ik geloof er geen biet meer van eerlijk gezegd | |
fokthesystem | zaterdag 11 juni 2011 @ 10:15 |
Weer wat geleerd, dit wist ik niet. Ook dat nog, dus ergens in de ketting moeten er dieren, hen uitwerpselen, aan te pas zijn gekomen? Of is een boerenbedrijf met En vee En gewas waar men niet zo hygiënisch te werk gaat ook al voldoende? En die koeien of ander vee, die hebben er zelf geen last van? want ik las eigenlijk nergens van 'omvallende of zieke' koeien. | |
FANNvanhetlaatsteuur | zaterdag 11 juni 2011 @ 10:57 |
Dat is dus letterlijk de ''Hamvraag'', waarom blijven ze maar zoeken bij de groenteteelt terwijl de bron toch echt moet liggen bij de veeteelt. Dit is wel een duidelijk artikel. http://dierenrechten.blog(...)hec-bacterie-op.html Duitsers zoeken EHEC-bacterie op verkeerde plek Feit 1: de EHEC-bacterie komt uit de darmen van herkauwers en dan vooral uit de darmen van koeien. Dat weten we al heel lang. Feit 2: Groenten zijn geen herkauwers. Sterker nog: ze hebben niet eens darmen. Dat weten we al heel lang. Toch concentreert de zoektocht naar de bacterie in Duitsland zich op groenten. Dat is dus niet erg logisch. Eerst waren het de Spaanse komkommers, vervolgens werden alle sla en tomaten verdacht gemaakt en afgelopen zondag wisten de Duitsers het zo goed als zeker: Taugé. Bovendien, niet zomaar taugé, maar taugé van een biologische bedrijf. Maandagmiddag was die zelfverzekerdheid al iets afgenomen omdat op 23 van de 40 genomen monsters veel is gevonden, maar geen EHEC-bacterie. De voor de hand liggende verdediging werd meteen uit de kast gehaald: de besmettingen zijn drie weken geleden begonnen, en de taugé die daar voor verantwoordelijk was, is al lang opgegeten of in de biobak verdwenen. Waarom er dan toch taugé voor onderzoek in beslag werd genomen is niet helemaal duidelijk. Het zou geloofwaardiger zijn geweest als ze die smoes hadden gebruikt voordat het betreffende bio-bedrijf in de beklaagdenbank werd gezet. Nog geloofwaardiger zou het zijn geweest als de Duitsers echt serieus naar de bron van de EHEC-besmetting zouden zoeken. Want zelfs al zou de komkommer, de tomaat, de sla of de taugé met hard bewijs kunnen worden aangewezen als de boosdoener van de verspreiding, dan nog hebben we maar een tussenstation te pakken. De bron van de EHEC-bacterie is het darmstelsel van de koe. En daarom ligt het veel meer voor de hand om naast groentemarkten, groentebedrijven en restaurants eens een serieus kijkje te nemen bij de vele melkveehouderijen in de omgeving van Hamburg. En als ze dan toch bezig zijn, om ook eens een blik te werpen in de talloze mestvergisters in diezelfde streek die uit koemest zogenaamd biogas produceren. Biogas: http://www.animalfreedom.(...)/Site/MestFrame.html In een koeiendarm is het lekker warm en vochtig. Donker ook. Ideale omstandigheden voor de ontwikkeling van een deftig nest EHEC-bacteriën. De hamvraag is niet waarom de Duitsers de EHEC-bacterie niet vinden De hamvraag is waarom de Duitsers met een grote boog om de meest voor de hand liggende vindplaats heen lopen.
| |
Pietverdriet | zaterdag 11 juni 2011 @ 11:33 |
Fann, hou eens op met je vegaisme, je maakt iedereen zieker dan ehec dat doet. Het is vaker gezegd, je werkt mensen tegen je in het harnas. Ik rij nu naar de kiloknaller en Zet de grill buiten en nodig de buurt uit voor een vleesvreetfestijn. | |
FANNvanhetlaatsteuur | zaterdag 11 juni 2011 @ 11:42 |
en toch denk ik dat ze in de verkeerde richting zoeken, de tijd zal het leren... | |
Pietverdriet | zaterdag 11 juni 2011 @ 11:47 |
Beter in een verkeerde richting zoeken dan de weg helemaal kwijt zijn | |
FANNvanhetlaatsteuur | zaterdag 11 juni 2011 @ 11:51 |
De weg zijn ze al kwijt... nu weer op het ''goede spoor'' komen | |
Injetta | zaterdag 11 juni 2011 @ 12:00 |
Ik snap ook niet waarom ze maar blijven hangen in die groente. Wat een enorm demonstratie hoe tunnelvisie werkt. Ze zijn op die komkommers gekomen omdat veel mensen die ziek waren komkommers hadden gegeten. Dat bleek dus het verkeerde spoor. Toen hadden ze weer alle opties open moeten houden, maar nee. Want er is geen enkele logica in de conclusie dat het dan een andere groente moet zijn. Onbegrijpelijk. | |
oompaloompa | zaterdag 11 juni 2011 @ 12:05 |
Zou het kunnen dat een deel van de zieken vegetarisch / veganistisch is? Daarnaast gaat de bacterie dood bij 80 graden, naast groenten is er weinig eten dat je niet tot 80 graden verhit... | |
Injetta | zaterdag 11 juni 2011 @ 12:05 |
En gisteren deden ze het weer. Persconferentie: het is zeker kiemgroente (lekker breed genomen), ook al hebben ze het er niet op aan getroffen. Hoe ze dat dan wel weten, blijft onbekend. Na al die vorige verklaringen kan geen mens toch nog enige waarde aan hechten ? Het is een klassiek geval van de Man who cried wolve. | |
Injetta | zaterdag 11 juni 2011 @ 12:09 |
Dat is nooit ergens gezegd dat er veel veganisten waren onder de zieken Er zijn volgens mij wel meer dingen die je niet verhit consumeert. Water bijv. Lijkt mij nl. Ook een aardige bron voor besmetting. In water gedijdt veel, met name bacteriën. | |
Pietverdriet | zaterdag 11 juni 2011 @ 12:35 |
Ik had het over jou | |
FkTwkGs2012 | zaterdag 11 juni 2011 @ 12:36 |
In puur water valt dat nogal tegen. | |
FANNvanhetlaatsteuur | zaterdag 11 juni 2011 @ 12:42 |
en ik over jou maar even serieus, ik meen het al ben jij het niet met me eens, maakt me niet uit, gebeurd wel vaker... nogmaals, de tijd zal het leren, (als de waarheid tenminste ooit aan het licht komt) en nu weer ontopic please anders gaat het straks een wellus , nietus spelletje worden tussen ons dat lijkt me niet de bedoeling. | |
Pietverdriet | zaterdag 11 juni 2011 @ 13:00 |
Het punt is fann, dat je niet altijd en overal maar je vegaismische fundamentalisme moet blaaten. | |
FkTwkGs2012 | zaterdag 11 juni 2011 @ 13:02 |
Ik ben gewoon vleeseter. Het is logisch dat het uit de bio industrie komt (van origine), vanwege de resistentie. Bij plantjes gebruiken ze in zoverre ik ermee bekend ben geen antibiotica. | |
barthol | zaterdag 11 juni 2011 @ 13:27 |
Wat is hygienisch. Planten houden van bemesting. En het is volstrekt natuurlijk dat planten profiteren van de mest van dieren. Maar groenten moet je dan natuurlijk wel goed wassen als je ze wil consumeren. Er zijn ook veel bacterien die niet schadelijk zijn. Maar hier gaat het om een gemuteerde bacterie, en wel een die resistent is geworden tegen wel 14 soorten antibiotica. Zulke varianten onstaan via natuurlijke selectie in een omgeving waar rijkelijk met antibiotica wordt gestrooid. De minst resistente bacterien worden er dan steeds tussenuit gewied, en de bacterien die resistenter zijn hebben een evolutionair voordeel. Maar hoe komen die bacterien terecht bij zo'n vegetarisch bedrijf wat juist heel erg let op het vermijden van contact met dierlijke mest? En trouwens ook heel goed let op de hygiene. De besmetting kan alleen via het gebruikte water, of via de grondstoffen in die kiemtrommels terecht zijn gelomen. Het water lijkt me onwaarschijnlijk, maar dan de grondstoffen. Taugé ontstaat niet uit het niets. Het is het spruitsel van mungbonen. Waar komen die mungobonen vandaan? Vaak worden Mungobonen (en ook wel Adzukibonen waaruit ook taugé-achtig spruitsel wordt gemaakt) uit Azie geimporteerd. Ik heb twijfels of het bedrijf zelf die bonen kweekte, het is voornamelijk een Aziatische groente. Ik heb eigenlijk niet zo'n goed beeld hoe die percentages liggen tussen de import van mungbonen en eigen productie hier in Europa. Het is natuurlijk wel heel wrang dat die bacterie juist via zo'n vegetarisch bedrijf in de voedselketen terecht is gekomen. Maar de methode met die kiemtrommels (veel water en een temperatuur van 38 graden) is dus wel een ideale broeikas voor de bacterien als zij er toevallig terecht komen. Het is dan een kweekvijver. Goede vraag, en ik denk dat ik net iets te weinig weet om er een goed antwoord op te kunnen geven. Maar het kan natuurlijk heel goed dat het ene dier niet ziek wordt van bepaalde bacterien en het andere wel. Ook kan het zijn dat de bacterien in de darmen niet tot ziekte leidt, maar wel tot ziekte kan leiden als diezelfde bacterie in andere organen terecht komt. | |
FANNvanhetlaatsteuur | zaterdag 11 juni 2011 @ 15:07 |
Waarom blijf je me nu steeds hardnekkig Veganist noemen? Tertwijl je heel goed weet dat dat niet zo is. beetje flauw wordt ik daarvan hoor... | |
Pietverdriet | zaterdag 11 juni 2011 @ 17:02 |
Ik noem je geen vegaNist, ik noem je een vegaist. | |
FANNvanhetlaatsteuur | zaterdag 11 juni 2011 @ 17:17 |
noem me zoals je wilt, maar dan ben ik niet de enige die denkt dat ''ze'' het op de groente gooien omdat ''ze'' gewoon niet willen dat de oorzaak die veel meer voor de hand ligt (namelijk vlees c.q. mest of vervuild water door mest) bekend zal worden, dus maken ze er een verhaaltje van en dan nog het liefst een ''biologisch'' bedrijf de schuld geven, nog makkelijker.. of is een hoogleraar voedingsleer ook maar meteen een vegaist of ''gek'? Denk jij nou maar wat jij denkt en laat mij maar voor mezelf denken zonder me steeds belachelijk te maken, want ik denk toch echt dat deze mensen er meer verstand van hebben dan jij en ik bijelkaar http://www.agf.nl/nieuwsbericht_detail.asp?id=71349 emeritus hoogleraar voedingsleer: "alleen via besmet water of via besmette mest" Groenten zelden besmet met EHEC-bacterie http://www.volkskrant.nl/(...)s-is-bron-EHEC.dhtml WHO: Niet groente maar vlees is bron EHEC ja ik heb nog veeeeeeeel meer bronnen maar dan ga je daar weer over klagen dus ik laat het hier maar bij, echt ik word er flauw van ik ga koken... | |
fokthesystem | zaterdag 11 juni 2011 @ 17:28 |
http://www.blikopnieuws.n(...)itse_taug%C3%A9.html Positieve testuitslag EHEC-bacterie op Duitse taugé vrijdag 10 juni 2011 17:31 Den Haag - Vrijdag is in Duitsland voor het eerst een agressieve variant van de EHEC-bacterie aangetroffen op taugé. De taugé werd verbouwd op een biologische boerderij in de deelstaat Nedersaksen. Dit heeft de Duitse regering vrijdagmiddag bekend gemaakt. Het vermoeden was er al dagen dat deze boerderij de bron van de bacterie-uitbraak was, maar onderzoekers konden tot nu toe de EHEC-bacterie nergens vinden. De bacterie werd uiteindelijk door wetenschappers aangetroffen op een partij taugé in de deelstaat Noordrijn-Westfalen, in het westen van Duitsland. Vrijdagochtend liet het Duitse Robert Koch Instituut al weten dat kiemgroenten, zoals taugé, hoogstwaarschijnlijk de oorzaak van de uitbraak van de EHEC-bacterie zijn. De 26 restaurants waarvan gasten ziek zijn geworden hadden allemaal ingekocht bij dezelfde boerderij in Nedersaksen. Maar dan: Vandaag ook de 1e FRIES die er mee besmet is. http://www.harlingen-onli(...)patint-in-friesland/ Zou die ook taugé in / vanuit duitsland binnengekregen hebben? > edit en update, ze zijn met het artikel bezig er staat nu dat hij het in duitsland opliep, althans 'daar zou die het hebben opgelopen'..... | |
hmmmz | zondag 12 juni 2011 @ 04:32 |
ik eet helemaal niks meer, ga ik tenminste niet dood aan die bacterie | |
fokthesystem | zondag 12 juni 2011 @ 08:15 |
Dan ga je in elk geval door eigen keuze en betaalde je bovendien niet voor een product welke je stiekem om gaat leggen! | |
FANNvanhetlaatsteuur | zondag 12 juni 2011 @ 09:13 |
Gewoon geen vlees eten van een Koe die komkommers, tomaten, sla, bietenspruiten of taugé heeft gegeten en geen slootwater heeft gedronken, dan zit je wel safe Tis wel lekker BBQ weer http://www.nujij.nl/gezon(...)worst.12609967.lynkx EHEC-bacterie gevonden op braadworst media.nu.nl Na de komkommer, taugé en bietspruit zijn er nu sporen van de EHEC-bacterie gevonden op een braadworst. Ook ditmaal werd deze vondst gedaan in het afval van besmette personen in Duitsland. Onderzoekers van onze oosterburen raden het eten van barbecuevlees en in het bijzonder de braadworst af. Volgens de staatssecretaris van landbouw is er geen reden tot zorgen. "Het eten van braadworsten is ongezond, dat is niets nieuws", aldus meneer Bleker. "Wellicht oogt de worst nog wel leuk als decoratie op de barbecue". | |
fokthesystem | zondag 12 juni 2011 @ 13:08 |
Overeenkomsten in allerlei groenten...? VERVOER Wellicht zijn er groenten vervoerd in schepen / wagens waar ook vee in vervoerd is en toen niet goed schoongemaakt. Als namelijk alles in een partij besmet was, waren de zieken afkomstig uit dezelfde gemeenten, cq bezoekers van de zelfde supermarkten. | |
Injetta | zondag 12 juni 2011 @ 14:55 |
Hmmm, het gaat er nu op lijken dat het dus toch groenten is. Maar hoe kan het nou dat er dan ineens allerlei soorten groenten zijn? Kiemgroente, bloemkool, avocado...... Veeteelt en groenteteelt zijn toch redelijk gescheiden bedrijven? Of zijn er boeren die het allebei doen? Of komt het toch door bemesting?? En hoe gaat dat dan? Koopt een tuinder mest van een veeteeltboer bijv.?? En hoe zit dat dan met kunstmest? Pfffff, het wordt wel steeds lastiger wat je eigenlijk veilig kunt eten.. Dus ik eet alles maar gewoon.. | |
michaelmoore | zondag 12 juni 2011 @ 15:04 |
Gewoon geen biologische groente meer eten dat is het beste | |
Banjerkanjer | zondag 12 juni 2011 @ 15:07 |
Bemesting of besmet water, lijkt de enige bron te kunnen zijn voor een darmbacterie die op groenten wordt aangetroffen. Dan nog, blijft het heel vreemd dat het juist de kiemgroenten zijn (die geen enkele bemesting behoeven) die als bron zijn aangewezen. En dan ook nog eens biologische kiemgroenten (waarbij iedere vorm van bemesting sowieso al een taboe is, want dan mag het niet meer biologisch heten). Ik blijf het maar een raar verhaal vinden. Overigens, is het bijzonder simpel om zelf kiemgroenten te kweken. Vooral als het om Taugé gaat. Koop gewoon een zak gedroogde mungbonen (die staan in vrijwel iedere supermarkt bij alle andere bonen en linzen), mik een flinke eetlepel in een grote wekpot, vul hem met lauwwarm water, en zet hem weg in de donkere kast bij je ketel. Iedere dag even omspoelen en van vers water voorzien, en na 7 dagen heb je je eigen volle pot Taugé gekweekt. | |
Pietverdriet | zondag 12 juni 2011 @ 15:53 |
Banjer, dat hoeft niet, slechte hygiene bij medewerkers kan ook, en hoe je het kweekproces beschrijft gilt dat om zeer strikte hygiene. Je moet eens weten hoeveel mensen hun handen niet wassen na toilet bezoek, en de mensen die het wel doen wassen hun handen niet maar maken ze alleen even nat. | |
Banjerkanjer | zondag 12 juni 2011 @ 15:56 |
True, maar wanneer je echt productie kweekt, gaat het natuurlijk allemaal anders. Dan is dat water verversen geautomatiseerd, en raak je de inhoud van een dergelijke kweekbak niet meer aan. Hoe er dan besmet water bij kan komen, is me werkelijk een raadsel. | |
Pietverdriet | zondag 12 juni 2011 @ 15:58 |
Ik heb genoeg bedrijven van binnen gezien om te weten dat het heel makkelijk is | |
Banjerkanjer | zondag 12 juni 2011 @ 15:58 |
Maar ook een biologische kiemgroenten kwekerij? | |
Banjerkanjer | zondag 12 juni 2011 @ 16:01 |
Of de bonen van waaruit de kiemgroenten worden gekweekt zijn besmet, dat kan natuurlijk. Maar met al dat dagelijks noodzakelijke spoelen en water verversen, zou dat dan niet uit moeten maken. Lijkt mij? | |
michaelmoore | zondag 12 juni 2011 @ 17:33 |
Juist die werken veel met natuurlijk water, en hebben er vaak een biologisch vleesbedrijf bij Daarnaast heb ik het idee dat juist die bedrijfjes niet erg hygiënisch werken omdat ze natuurlijk zijn en dat is dus altijd beter, of niet?? | |
michaelmoore | zondag 12 juni 2011 @ 17:35 |
Dit is juist in een biologisch kwekerij geen logische zaak | |
Pietverdriet | zondag 12 juni 2011 @ 18:03 |
jep | |
Banjerkanjer | zondag 12 juni 2011 @ 18:09 |
Want dan wordt het water ineens niet meer ververst? Dat is noodzaak bij kiemgroenten. Water met een temperatuur van 38 C is een broeinest van bacteriën. Niet van bacteriën die afkomstig zijn uit de darmen, maar evengoed. | |
Banjerkanjer | zondag 12 juni 2011 @ 18:10 |
Dan weet je toch, dat niemand met zijn handen in die (afgesloten) bakken zit te wroeten? | |
michaelmoore | zondag 12 juni 2011 @ 18:14 |
Ja en hoe gaat dat in de praktijk?? Eerst een biologische koe geholpen met de bevalling en daarna even helpen met de taugé, het is biologisch, dus dan is alle ok he | |
Banjerkanjer | zondag 12 juni 2011 @ 18:46 |
Meestal lopen er geen koeien rond op een biologische kiemgroentenkwekerij Net zo min als er dikbilkoeien door een komkommerkas rondbanjeren. | |
Pietverdriet | zondag 12 juni 2011 @ 18:47 |
dream on | |
Banjerkanjer | zondag 12 juni 2011 @ 18:48 |
Ik zou nog maar eens beter kijken dan, als je er weer eens rondloopt. | |
michaelmoore | zondag 12 juni 2011 @ 19:16 |
verbaasd me niets dat dit op een biologisch boerderij is gebeurd, echt helemaal niets | |
Pietverdriet | zondag 12 juni 2011 @ 19:18 |
Mensen die geloven in antroposofie, koeienhoorns vullen met mest en met volle maan begraven, homeopatie en nog meer van die onzin vertrouw ik dit helemaal toe. | |
Pietverdriet | zondag 12 juni 2011 @ 19:19 |
Wat me verder nogal opviel altijd bij bioboeren is dat ze verschrikkelijk omgaan met hun personeel | |
Banjerkanjer | zondag 12 juni 2011 @ 19:23 |
| |
Pietverdriet | zondag 12 juni 2011 @ 19:40 |
Biologisch boeren is vaak zwaar beinvloed door antroposofie | |
Banjerkanjer | zondag 12 juni 2011 @ 19:57 |
Misschien is dat zo (geen idee). Zouden conventionele boeren dan misschien allemaal PVV-ers zijn? | |
michaelmoore | zondag 12 juni 2011 @ 20:04 |
Nee trouwe CDA ers | |
erodome | zondag 12 juni 2011 @ 20:11 |
Wat een ongelovelijke onzin.... | |
Banjerkanjer | zondag 12 juni 2011 @ 20:12 |
En allemaal een rekening bij de RobaBank zeker | |
erodome | zondag 12 juni 2011 @ 20:14 |
Dat geld wel voor meer in die sector Net zoals dat geld dat ze allemaal niet zo schoon zijn als ze zelf wel beweren. Ik heb sorteermachine's gezien die maar eens in het half jaar werden "schoongemaakt", ja tussen haakjes, want er kwam geen ontsmetting of zelfs schoonmaakmiddel bij kijken(moet dat dan, die machine spoelt toch alles al met water en die prut onderin de bak daar is toch geen probleem?). Dat waren geen biologische bedrijven, maar daar zal het vast niet beter gaan. | |
michaelmoore | zondag 12 juni 2011 @ 20:26 |
En allemaal een portret van de Juliana en prins Bernhard in de hal | |
Banjerkanjer | zondag 12 juni 2011 @ 20:27 |
Dan kan het daar iig nooit vandaan komen | |
michaelmoore | zondag 12 juni 2011 @ 20:29 |
Ik geef ze het voordeel van de twijfel , die ouderwetse boeners, overigens doen die geen taugé en koeien naast elkaar , bij hen gaat het meer om 1000 koeien of 100 ton aardappels | |
Banjerkanjer | zondag 12 juni 2011 @ 20:36 |
Dat geldt voor vrijwel alle boeren: of landbouw, of veeteelt. | |
FANNvanhetlaatsteuur | zondag 12 juni 2011 @ 21:48 |
Superbacterie EHEC Antibiotica (vlees) is de bron van alle kwaad NaturalNews meldde al op 2 juni dat de media er totaal naast zitten met het toeschrijven van de uitbraak met de EHEC aan komkommers. De EHEC superbacterie is namelijk familie van de E coli bacterie die simpelweg niet kan groeien op komkommers en ander fruit. Het kan wel eens de eerste van een serie superbacteriën zijn die bovendien resistent zijn voor het laatste redmiddel van Big Farma: antibiotica! Vrijwel elk rapport dat je leest in de media zitten er met de feiten rond de EHEC besmetting totaal naast. Het gaat niet om fruit wat besmet is maar om vlees. De bacterie groeit namelijk uitsluitend in de darmen van dieren, - en mensen – en dus niet bij groenten. De media geven dit echter niet graag toe. De hele agenda is er op gericht om groenten, en ook biologische groenten in een kwaad daglicht te zetten. De vleesindustrie die nu het de rekening gepresenteerd krijgt van het ongelimiteerd toedienen van antibiotica bij dieren wordt uit de wind gehouden. In plaats daarvan is het een middel om het toepassen van bestraling op verse groenten er door te drukken. Nog steeds lezen we in de media dat men geen idee heeft waar de bacterie vandaan komt. Het tegendeel is echter waar. Het eten van vlees is waar het gevaar schuilt. Fabriekmatig gerunde boerderijen waar dieren onder ongezonde omstandigheden opeen gepakt zitten en al jaren met grote hoeveelheden antibiotica op de been gehouden worden. Al jaren wordt gewaarschuwd dat dit tot een catastrofe moet gaan leiden, welnu dit is inmiddels een feit. De ontlasting van deze dieren wordt op grote schaal gebuikt als bemesting en viola, groenten krijgen de schuld. Als daarna de consumenten de ongewassen komkommers eten komt de bacterie in een warm nest, immers velen gebruiken zelf antibiotica. Een milieu dus waar de EHEC bacterie zich uitstekend thuis voelt om zijn destructieve werk voort te zetten. Het E coli broertje de EHEC bacterie is dus een regelrecht antibiotica probleem! Voedingsveiligheid is geen moeilijke wetenschap. Als je dieren laat opgroeien in vieze onwaardige condities en ze moeten met antibiotica in leven gehouden worden dan gaat dit vroeg of laat fout aflopen. Eet uitsluitend vlees van een biologische boer die de regels van de natuur respecteert. De kiloknallers zijn het grootste risco. Bron Natural News http://www.naturalnews.com/032590_ecoli_superbugs.html | |
fokthesystem | zondag 12 juni 2011 @ 22:01 |
Het jammere is (en gelukkig maar ergens ook) dat je steeds gedateerde-re 'nieuws' links post. Alsof je uitzoekt welk nieuws moment je beter uitkomt, toen, net, actueel, en straks wellicht ehhh tja, straks... | |
FANNvanhetlaatsteuur | zondag 12 juni 2011 @ 22:07 |
nee dat komt omdat ik steeds klachten kreeg over ''linkdumping'' dus probeerde ik het zonder ''bronnen'' of linkdumping hoe ze het willen noemen, maar ik las jullie discussie en toen dacht ik... nou.... misschien schept dit iets meer duidelijkheid ook niet goed dus begrijp ik Wat ik zojuist heb gepost kun je in al mijn eerdere beweringen terugvinden, zelfs in mijn OP van De Bio-industrie en toen was er nog geen sprake van een EHEC bacterie uitbraak of hoe je het wilt noemen. Mensen schijnen gewoon een hekel te hebben aan ''bronnen'' of een te lange tekst. | |
Tism | maandag 13 juni 2011 @ 02:46 |
Als wij de straf kregen die wij verdienen voor de manier waarop wij voedsel produceren dan huh!?..omfg..dan huh!??.... http://brandpunt.kro.nl/s(...)w_met_midas_dekkers/ Interview met Midas Dekkers waarin hij zijn mening geeft over het nut van controles op ons voedsel om de EHEC-uitbraak in Nederland te voorkomen.. [ Bericht 0% gewijzigd door Tism op 13-06-2011 03:18:39 ] | |
michaelmoore | maandag 13 juni 2011 @ 06:47 |
nee de biologische doen er vaak meerdere taken naast elkaar en dan kan kruisbestuiving van een EHEC uit de poep van een koe op de taugé komen | |
fokthesystem | maandag 13 juni 2011 @ 10:49 |
Niks van aantrekken, trek je eigen plan, loop je eigen route. Ik sta aan jouw kant, echter wat ik dus jammer vindt is dat je niet nieuwe ontwikkelingen gebruikt om de mensen wijzer te maken, maar terug in de tijd gaat met nieuws berichten, elke nieuwe dag, een ouder bericht aanhalen, dat overtuigt niet, dat doet mensen juist denken : "die zoekt bewijzen bij de gedachten die ze heeft". En zo is er vast in de jaren '50 in rusland ook al ehec e.d. onderzoek gedaan met verschillende conclusies en gedachten . . . Ik niet hoor, maar als ik zie dat de aangehaalde bron van het gesettelde hoernaille is, en dan ook steeds verder terug vanaf de huidige datum, dan frons ik wel even. | |
Donna_99 | maandag 13 juni 2011 @ 10:52 |
Ik maak me er geen zorgen over. Alles schillen en/of goed verhitten en je hoeft je geen zorgen te maken. | |
michaelmoore | maandag 13 juni 2011 @ 10:56 |
taugé koken alleen heel kort, ander ziet het er niet uit | |
Donna_99 | maandag 13 juni 2011 @ 10:58 |
Gewokt, dan. | |
FANNvanhetlaatsteuur | maandag 13 juni 2011 @ 12:53 |
Oke, jij hebt geen hekel aan lange posten dat is mooi want dan kan ik bewijzen dat ik geen bronnen ''achteraf'' zoek, maar gewoon soms dingen niet post omdat ik dan al ZEKER weet dat er NOG meer bagger komt dit interview met Midas Dekker zie ik voor het eerst. Dat we ooit de rekening gepresenteerd zouden krijgen voor de manier hoe we omgaan met ons Milieu en de Dieren dat heb ik wel al vaker gepost, maar het interesseert blijkbaar een heleboel mensen gewoon helemaal NIKS, serieus, je kan het checken in diverse topics waar ik heb gepost. De Bio-industrie Megastallen, veel nederlanders zeggen tegen te zijn EHEC bacterie in Duitsland2 , nu nog meer doden en zieken EHEC bacterie in Duitsland #3 , Nu nog meer doden en zieken zie ook mijn post hier EHEC en de politieke 'verantwoording' voor 'levende handel' Het enige wat gebeurd is dat het belachelijk wordt gemaakt of als niet interessant of gebagatelliseerd of zelfs boos. Het is een mentaliteit van ''we weten het eigenlijk wel, maar we willen het eigenlijk liever niet weten dus we doen maar gewoon of er geen probleem is''. Dit is wat ik dacht en denk toen ik het filmpje met het interview met Midas bekeek. Ja, er zit veel waarheid in wat Midas Dekker hier zegt, het is volkomen absurd zoals we nu met de dieren en de natuur omgaan. Het heen en weer gesleep van dieren van het ene land naar het andere is domweg achterlijk. Aan de ene kant produceren wij in Nederland zo'n 3x zoveel vlees (rund, varkens en kippen) dan we hier ooit zouden kunnen opeten dus die dat wordt geëxporteerd, maar aan de andere kant importeren we dan weer vlees uit een ander land. Volkomen absurd dus. Een goed voorbeeld hiervan is het rundvlees wat onder de merknaam Greenfields bij Albert Heijn verlocht wordt. http://www.ahgreenfields.nl/Husbandry.htm Het lijkt allemaal prima, want je hebt in ieder geval vlees van dieren die een beter leven hebben gehad dan een koe die in Nederland in een Megastal zit. De dieren worden ook niet volgespoten met antibiotica of andere rotzooi. Maar als je even beter nadenkt is het allemaal volkomen absurd, we produceren dus 3x zoveel vlees dan we consumeren en zitten daardoor dus wel met een gigantisch Mestoverschot. (stom toeval is dat op dezelfde dag de eerste berichten in de kranten verschenen over de EHEC bacterie ook dit bericht in de krant stond) De Bio-industrie http://www.telegraaf.nl/m(...)rburen__.html?p=17,1 Mestoorlog met oosterburen di 24 mei 2011 Tussen ons land en Duitsland ontstaat een diplomatiek conflict over het Nederlandse mestoverschot. Dat wordt door boeren vooral over de oostgrens geëxporteerd. Volgens ingewijden is er sprake van een ’mestoorlog’. --- In Den Haag reageert men gelaten. „Het principe van vraag en aanbod geldt”, vindt een zegsman bij het departement van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Maar dat wordt in Düsseldorf niet ontkend. Zij willen echter de grondwaterproblemen aanpakken. „Wij willen minder mest. Holland moet zijn problemen zelf te lijf gaan”, valt in de modestad aan de Rijn te horen. -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 's avonds kwam pas het bericht over de EHEC bacterie, dus als je je door al het gezeik over linkdumping, kritiek en boze Boeren gejammer heen kunt worstelen door dat topic dan zie je daar een aantal posten verderop al staan dat ik toen al dacht dat het bijna geen toeval kon zijn en dat het best eens zo zou kunnen zijn dat er een verband zou zitten tussen die twee berichten. Buiten het Mestoverschot waar we dus mee blijven zitten als we zo doorgaan is het natuurlijk ook absurd dat door die in- en export van dieren blijven vastzitten aan die gruwelijke veetransporten. Maar goed ik begrijp wel waar Midas heen wil, maar zo gaan mensen dus geen insecten eten. http://insecteneten.nl/new/insecteneten/assortiment.php Ik zou er zelf niet eens aan moeten denken om eerlijk te zijn. Meelwormen om gerechten mee te maken. (gevriesdroogd) 50 gram per doos. ¤ 8,50 per doos Sprinkhanen om gerechten mee te maken, of om in de chocolade te dippen (gevriesdroogd) 35 stuks per doosje. ¤12,50 per doos De eerste keer dat ik hoorde dat er luizen zaten verwerkt in ''Roze Koeken'' en M&M's was mijn eerste reactie ook ''gadverdamme" Maar inmiddels weet ik dat het gewoon gaat om Cochenille een rode kleurstof gemaakt van een schildluizensoort (E120) en gewoon veilig niks mis mee, dus zit ik er verder niet mee en ik denk de meeste mensen niet, dat hoop ik tenminste want de meeste mensen eten ook gewoon allemaal rustig Roze Koeken, M&M's, Roodgekleurde Marsepein, en drinken drankjes zoals Wicky aardbei, dit zijn dus allemaal producten waar de rode kleurstof Cochenille inzit wat is gemaakt van Schildluis. Als je de insecten dus in een fabriek zodanig weet te verwerken tot voedsel dat het lekker is en er niet echt een Sprinkhaan of een Kakkerlak op je bord ligt, dan zal daar vast wel een markt voor zijn. (als we zo doorgaan hebben we trouwens niet veel keus meer straks ) Dit is bijvoorbeeld een schildluis en als je het zo op je bordje krijgt... Is toch heel anders dan dat je het zo krijgt aangeboden... Ik heb er nooit voor gepleit om GEEN vlees meer te eten, ook al ben ik daar diverse malen van beschuldigd, wel heb ik gepleit om MINDER vlees te eten en als je dan vlees eet in ieder geval Biologisch, omdat er domweg verder geen alternatieve zijn. Ja oké een potje maden of sprinkhanen dus, maar dat gaat niet werken bij de meeste mensen denk ik, (zelfs niet bij mij ) En verder prima wat Midas daar zegt , 1 of 2 dagen vlees per week voor de mensen die echt niet zonder kunnen en dan hebben die dieren die we dan nog ''nodig'' hebben een prima leventje in de wei, zodat het landschap ook weer een beetje ''normaal'' wordt. (wel alleen nog even een diervriendelijker manier vinden om te slachten, want zoals het er nu aan toe gaat in de slachterijen is gewoon goor en dierenmishandeling) Ook zegt Midas precies wat ik al zei en al diverse malen heb herhaalt op dit moment gaat het puur om de centen, de rest wordt domweg ''vergeten'' of er worden smoesen verzonnen. In ieder geval ben ik het 100 % met hem eens dat we zo gewoon niet door kunnen blijven gaan, en dat deze EHEC bacterie ''uitbraak'' nog maar slechts een kleine waarschuwing is. Op dit moment 35 mensen dood en 3.000 mensen ziek http://www.volkskrant.nl/(...)00-mensen-ziek.dhtml hoewel dit natuurlijk best zwaar balen is als je toevallig zelf bij die doden of zieken zit of iemand van je geliefden: Veel mensen die in Duitsland besmetting met de EHEC-bacterie overleefden, zullen de rest van hun leven kampen met de gevolgen. Ongeveer 100 mensen hebben zulke zware schade aan hun nieren dat ze een transplantatie nodig hebben of dialyse. Maar als het hierbij blijft, weet ik zeker dat het straks weer heel snel vergeten zal zijn, net als alle andere ''waarschuwingen'' die we al hebben gekregen. Nog even en het is wachten op de mensen die gaan roepen dat dit ook allemaal maar een Hoax was Nou dat het tropisch regenwoud wordt bedreigd door houtkap om o,a, de Bio-industrie in stand te houden hoef ik denk ik niet meer te herhalen dat weet nu ook wel zo'n beetje iedereen denk ik en wat de gevolgen zijn weten we ook wel allemaal ga ik vanuit, klimaatsverandering enzo... http://nl.wikipedia.org/wiki/Tropisch_regenwoud nog een filmpje en dan nu koffie | |
michaelmoore | maandag 13 juni 2011 @ 12:59 |
we krijgen gewoon voederkoeken net als koeien, en voor maagvulling mogen we dan een frietje, en in het weekend chinees halen, hoppa weg met de dure keuken Op naar het Jetsons tijdperk [ Bericht 21% gewijzigd door michaelmoore op 13-06-2011 13:19:16 ] | |
Mpj | maandag 13 juni 2011 @ 13:11 |
Ik wil niet dood door zo'n domme bacterie. | |
Injetta | maandag 13 juni 2011 @ 14:28 |
Nee, dat is inderdaad geen dood die je wilt. Maar je vraagt je wel af hoe je het kunt voorkomen, want nu is het dit en morgen is het weer wat anders. De hele voedselindustrie (vlees, vis, groenten en fruit) is op alle fronten verziekt volgens mij. Het is nogal wat om zoveel mensen dagelijks van voedsel te blijven voorzien dat vraagt om allerlei methoden die zorgen voor extra groei en snelheid. En verder moet het ook nog eens goedkoop, dat vraagt om ongelukken. Waarschijnlijk moeten er eerst nog heel vaak "ongelukken" gebeuren voordat dingen echt fundamenteel anders gaan worden. En ook voordat men weet hoe anders, want dat is natuurlijk ook niet allemaal zo simpel. | |
fokthesystem | maandag 13 juni 2011 @ 14:33 |
Rauw eten is gezond, als het voedsel niets mankeert. Veilig is echter de boel verhitten, 60 graden minimaal, tot stomen aan toe, oven e.d. Maar ja, hete groente, hete salade, niet echt lekker, niet knapperig, en het meeste gezonde daarin is er dan ook uitgekookt/verhit. | |
barthol | maandag 13 juni 2011 @ 16:21 |
Bron: Associated PressWat ik al vermoedde het spoor gaat verder naar de zaden. | |
Yuri_Boyka | donderdag 16 juni 2011 @ 01:20 |
Interessant artikel over de ziekte, a must read!! http://www.naturalnews.com/032622_ecoli_bioengineering.html Nederlandse Google Translate vertaling: http://translate.google.n(...)neering.html&act=url [ Bericht 55% gewijzigd door Yuri_Boyka op 16-06-2011 02:21:00 ] | |
boekenplank | donderdag 16 juni 2011 @ 01:25 |
Pff a must read, waarom niet gewoon in het Nederlands? | |
fokthesystem | donderdag 16 juni 2011 @ 01:45 |
Dit is de kern v/h verhaal: Kortom, de wetenschappers denken: deze ehec bacterie MOET GEMAAKT zijn, zoiets ontstaat niet. | |
Yuri_Boyka | donderdag 16 juni 2011 @ 02:14 |
Kortom, een bacterie die resistent is tegen 8 antibiotica is vrijwel lastig vanuit zichzelf te laten ontstaan. Het is ook de enige manier dat het gefrabiceerd is. Ik raad je dan ook aan om de Nederlandse vertaling te lezen, denk dat je die beter snapt. Ik heb er een vertaling bijgezet. [ Bericht 9% gewijzigd door Yuri_Boyka op 16-06-2011 02:20:49 ] | |
Yuri_Boyka | donderdag 16 juni 2011 @ 02:14 |
- [ Bericht 100% gewijzigd door Yuri_Boyka op 16-06-2011 02:20:33 ] | |
FANNvanhetlaatsteuur | donderdag 16 juni 2011 @ 03:35 |
De Shit Burger: nepvlees gemaakt van menselijke poep Eerst was er de Bug Mac. Toen kwam het kweekvlees En nu is er de Shit Burger: nepvlees gemaakt van menselijke poep. Volgens de Japanse wetenschapper prof. Ikeda is het vlees prima te eten, alleen moeten sommige mensen nog wel een psychologische barrière overwinnen voordat ze het product zullen kunnen waarderen. http://www.hetkanwel.net/(...)aakt-vlees-uit-poep/ http://inhabitat.com/poop(...)at-from-human-feces/ Eigenlijk is het gewoon heel simpel en hebben we er met zijn alle een Kutwereld van gemaakt http://www.kutwereld.nl/#JE | |
erodome | donderdag 16 juni 2011 @ 11:15 |
Bio industrie boeren hebben bv een schuur vol koeien en de rest van het land staat vol met landbouw, naast gras voor kuil. Dat wordt ook echt veel gecombineerd. Daarnaast zijn er stevige mestoverschotten en worden er smerige dingen uitgehaald om dat toch over het land uit te rijden ipv af te voeren, is harttikke illegaal, maar gebeurd vrij vaak. | |
meth77 | donderdag 16 juni 2011 @ 11:39 |
Ik ben er voor om die hele smerig bio bende af te schaffen | |
snoekiesnoeksnoek | donderdag 16 juni 2011 @ 11:48 |
God, krijgen we dat soort verhalen weer... | |
oompaloompa | donderdag 16 juni 2011 @ 11:55 |
welke wetenschappers denken dat? | |
fokthesystem | donderdag 16 juni 2011 @ 12:32 |
Degenen die de uitgebreide uitleg schreven over hoe bacteriën normaliter resistent worden op 1, 2 of 3 anti-stoffen e.d., maar niet tegen 8 of meer en dan ook nog in 'cocktail vorm'. Man-made dus? het lijkt er heel veel meer op dan een toevalstreffer, deze ehec variant. | |
FANNvanhetlaatsteuur | donderdag 16 juni 2011 @ 14:14 |
Oeps... nog meer narigheid op komst? http://www.nu.nl/buitenla(...)-treft-kinderen.html E.coli-uitbraak in Frankrijk treft kinderen 16 juni 2011 13:56 In het noorden van Frankrijk zijn vijf kinderen opgenomen in het ziekenhuis nadat ze vlees hadden gegeten dat was besmet met een E.coli-bacterie. De kinderen zijn er slecht aan toe, aldus gezondheidsfunctionarissen. De bacterie lijkt niet verwant aan de EHEC-bacterie die de afgelopen weken 37 mensen het leven kostte, op een na allemaal Duitsers. De EHEC-bacterie behoort tot de groep E.coli-bacteriën. Het vlees was waarschijnlijk afkomstig van de Lidl. Dat bedrijf heeft het vlees uit de schappen gehaald. Volgens een zegsman van Lidl kan het vlees afkomstig zijn uit Frankrijk, Italië, Duitsland, Nederland en nog meer landen. Zes kinderen, variërend in de leeftijd van 20 maanden tot 8 jaar, werden woensdag in Lille met hevige diarree opgenomen. Eén kind kon vrij snel weer naar huis, de rest ligt nog in ''ernstige toestand'' in het ziekenhuis. | |
Pietverdriet | donderdag 16 juni 2011 @ 14:33 |
Er komen heel veel mensen met voedselvergiftiging in aanraking, dat is normaal nooit nieuws, maar het is nu lekker hypen. | |
FANNvanhetlaatsteuur | donderdag 16 juni 2011 @ 14:52 |
mwa... het is ook niet ''niks'' er zijn wel grotere rampen geweest, maar je zou dit ook als weer een kleine waarschuwing beschouwen, zoals Midas zei in dat interview of gewoon weer laten overwaaien, dat kan ook natuurlijk.. http://www.nrc.nl/nieuws/(...)m_source=syndication Dodental EHEC-bacterie opgelopen tot 39 mwa... 39 doden valt nog best mee, tenzij je eigen kleuter erbij zit natuurlijk dan is het ineens niet meer een ''ver van je bed show''. maar eh... vijftig mensen meer besmet in één dag, gaat best wel hard toch? In totaal zijn in Duitsland op dit moment 3304 mensen besmet, dat zijn er vijftig meer dan gisteren. Vergeet niet dat het grootste deel van die besmette mensen levenslang problemen zullen blijven ondervinden na deze hype, toch ook niet leuk O ja op die pagina staat ook dit da's wel interessant... Acht vragen over de EHEC-bacterie vooral vraag 1 WAAR KOMT DE BACTERIE VANDAAN? antwoord: Het Hamburger Hygiëne-instituut maakte eind mei bekend dat besmettingen met EHEC, een gevaarlijke variant van de gewone darmbacterie E. coli, veroorzaakt waren door het eten van komkommers van kwekers uit Almería en Grenada in Spanje. Koeienmest op die komkommers zou de besmetting van producten in Noord-Duitse winkels veroorzaakt hebben. De analyse is in twijfel getrokken omdat in Duitsland slachtoffers zijn gevallen die deze besmette komkommers niet hebben gegeten. Sinds 31 mei bestaat ernstige twijfel over de herkomst van de bacterie. Nader onderzoek van Spaanse komkommers heeft uitgewezen dat twee daarvan besmet waren met de EHEC-bacterie, maar niet met de gevaarlijke variant O104. Tuurlijk gaan er weer mensen die conclusie in twijfel trekken, maar die zullen daar dan wel weer belang bij hebben. denk ik hoor... | |
Pietverdriet | donderdag 16 juni 2011 @ 14:55 |
Als het niet in je straatje past is het een complot? | |
FANNvanhetlaatsteuur | donderdag 16 juni 2011 @ 14:58 |
wie heeft het nu over een complot? ik heb toch al die tijd gezegd dat het aan Vlees en/of Mest ligt? Maar er zijn natuurlijk altijd mensen die liever niet hebben dat dat naar buiten komt, of is dat soms nooit eerder gebeurd in de geschiedenis? Blijf vooral al mijn woorden en de woorden van mensen die niet in jouw straatje lullen verdraaien, schiet lekker op Veel plezier nog... | |
Pietverdriet | donderdag 16 juni 2011 @ 15:00 |
Bedoel je dat je niet meer met je anti vlees rants voorbij komt? | |
FANNvanhetlaatsteuur | donderdag 16 juni 2011 @ 15:08 |
Neu... dan schat je je invloed op mij te hoog in... Als ik iets te melden heb of ergens op wil reageren zal ik echt niet weg blijven voor jou al moet ik zeggen dat ik eerder van jou de schijterij krijg dan van een biefstuk geloof ik. Maar eh... ik ga boodschappies doen, tomaten, komkommer, taugé enzulks... dus daaahaaag tot de volgende keer ....... | |
Pietverdriet | donderdag 16 juni 2011 @ 15:09 |
Post dan vooral inhoudelijk, en niet met al die veggiepropaganda. | |
Staal | donderdag 16 juni 2011 @ 15:12 |
Lijkt me niet in een land als bijv. Nederland. Er is door de jaren heen zoveel verbeterd. Ik heb in ieder geval nog nooit een voedselvergiftiging gehad. Wel jaren terug weleens als smoes gebruikt om ergens niet heen te hoeven. Zogenaamd Chinees gegeten. . | |
Pietverdriet | donderdag 16 juni 2011 @ 15:19 |
Er worden gemiddeld per jaar 585 gevallen gemeld bij de VWA. http://www.zorggegevens.n(...)edselvergiftigingen/ En je kan er van uit gaan dat de meeste dat niet worden, dat wordt gezien als een buikgriepje of zo. | |
Disana | donderdag 16 juni 2011 @ 16:02 |
In Nederland zijn inmiddels 30 miljoen kilo groenten doorgedraaid, waarvan 13 miljoen kilo komkommers. Maar de verkoop van komkommers trekt weer wat aan. | |
FANNvanhetlaatsteuur | zaterdag 18 juni 2011 @ 21:25 |
Laatste nieuws... mocht het nog iemand interesseren .... http://www.deredactie.be/(...)rie/110618_EHEC_Beek EHEC-variant gevonden in beek bij Frankfurt za 18/06/2011 - 19:46 In een beek in de omgeving van de Duitse stad Frankfurt is naar alle waarschijnlijkheid de gevaarlijke variant van de EHEC-bacterie aangetroffen. Twee biobedrijven in de omgeving gebruikten water uit de beek om groenten te besproeien, maar daar is de gevaarlijke variant niet aangetroffen. Het gaat om het riviertje Erlenbach, dat ook zjin naam aan de stad Erlenbach gaf. In de rivier is gisteren de dodelijke variant van de EHEC-bacterie aangetroffen. Verder onderzoek moet nu uitsluiten of het wel degelijk om die variant gaat. Ook wordt nog onderzocht hoe de bacterie in de rivier terechtkwam. Vermoedelijk is er water van een nabijgelegen zuiveringsinstallatie in de beek gestroomd. In de omgeving van de beek zijn geen nieuwe zieken gemeld. Maar het is wel zeker dat twee biologische landbouwbedrijven in de regio het water uit de beek hebben gebruikt om groenten te besproeien. In een van die bedrijven is een ongevaarlijke variant van de bacterie aangetroffen. Maar het bedrijf is nu toch preventief gesloten. De overheid van de deelstaat Hessen zegt dat er voorlopig geen gevaar is. Maar de inwoners krijgen wel de raad om niet te gaan zwemmen of om het water niet te gebruiken om tuinen te besproeien. | |
FANNvanhetlaatsteuur | maandag 20 juni 2011 @ 17:02 |
Ben ik de enige die het vreemd vind dat dit nieuws nog in geen enkele Nederlandse krant te lezen is? Belgische bronnen te over, maar niets in de Nederlandse kranten of Media.... | |
Pietverdriet | maandag 20 juni 2011 @ 19:05 |
Nederlandse kranten zijn gewoon niet erg goed | |
FANNvanhetlaatsteuur | woensdag 22 juni 2011 @ 03:19 |
Nee dat blijkt maar weer, ik zat ook al te wachten wanneer dit in de krant zou komen, maar niks gezien http://www.duurzaamnieuws.nl/bericht.rxml?id=65919 Mogelijk antibioticaresistente bacteriën in Utrechts oppervlaktewater 17-6-2011 Steeds vaker komen antibioticaresistente bacteriën bij dieren, mensen en in het milieu voor en dat levert een gevaar op voor de volksgezondheid. Een van deze bacteriën, de ESBL-bacterie, wordt bijvoorbeeld aangetroffen in 85% van de kip. Deze bacterie ontstaat door veelvuldig gebruik van antibiotica, zoals o.a. het geval is in de intensieve veehouderij en bij zogenaamde hotspots als ziekenhuizen en verpleegtehuizen. Deze resistente bacteriën bemoeilijken het bestrijden van infecties bij mens en dier. Omdat dierlijke mest ook voor bemesting van het land wordt gebruikt, zijn sommige grondgeteelde groenten, nu ook besmet met de ESBL-bacterie. De mest kan tevens afspoelen in het oppervlaktewater en terecht komen in zwemwater waar mensen recreëren. Omdat de provincie Utrecht verantwoordelijk is voor de kwaliteit van het zwemwater heeft de Partij voor de Dieren vragen gesteld. Het Rijksinstituut Voor Volksgezondheid en Milieuhygiëne (RIVM) heeft onderzoek gedaan naar ESBL’s die in oppervlaktewater terecht komen in gebieden waar veel veehouderijen gevestigd zijn. Daaruit is gebleken dat de ESBL-bacterie in zwemwater een directe of indirecte bedreiging kan vormen voor de gezondheid van de mens en ziekte tot gevolg heeft die moeilijk of niet te behandelen is. Antibiotica helpt niet meer bij mensen, die besmet zijn met de ESBL bacterie, vanwege de resistentie van deze bacterie voor antibiotica met alle vergaande gevolgen van dien. Deze situatie baart de fractie van de Partij voor de Dieren in Provinciale Staten van Utrecht grote zorgen. Daarom heeft de partij schriftelijke vragen gesteld aan het college van Gedeputeerde Staten, omdat de provinci belangrijke taken heeft op het gebied van schoon water en een veilige en schone leefomgeving. “Door de bemesting van groenten kan de ESBL-bacterie via de bodem in de waterkringloop terecht komen. Ook is directe afspoeling in het oppervlaktewater mogelijk. Dit kan grote gevolgen hebben voor recreanten die blootgesteld worden aan de gevaarlijke bacterie. Het zou goed zijn als de provincie onderzoekt of er ook in Utrecht eventueel gevaar is voor de volksgezondheid”, aldus fractievoorzitter Willem van der Steeg. Ook in geen enkele ''grote krant'' vermeld Straks kunnen we zelf niet meer zwemmen door al dat gerotzooi Er komen nu wel erg veel zaken aan het licht m.b.t. antibiotica resistente bacteriën nu weer dit ? http://www.blikopnieuws.n(...)stente_bacterie.html Onderzoek naar 21 doden met resistente bacterie dinsdag 21 juni 2011 21:20 artikel is te lang om te plaatsen dus maar even via de link lezen... en van de EHEC bacterie horen we gewoon niets meer... Toch wel triest eigenlijk, het wordt een soort van domino effect die resistente bacteriën, zal wel weer de ''doofpot'' ingaan of ''overwaaien en dan is iedereen het weer vergeten. nah... we horen het wel... | |
FANNvanhetlaatsteuur | woensdag 22 juni 2011 @ 14:03 |
http://www.volkskrant.nl/(...)ijkheid-blijft.dhtml daar staat dan ook eindelijk dat verhaal in van die beek, al is het een beetje beknopt EHEC bacterie in Duitsland #3 , Nu nog meer doden en zieken ow... en er staat ook de reden in waarom er geen nieuws meer was omdat het voor paniek zou zorgen, nee, lullo's voor duidelijkheid dat is iets anders, nu lag de hele Tuinbouw op zijn gat, nah jah... de heren met de stropdassen zullen wel weten wat ze doen.... | |
Mula | zondag 26 juni 2011 @ 21:35 |
Het ziet er naar uit dat de Duitse EHEC-variant in Bordeaux is opgedoken. 8 mensen liggen in het ziekenhuis. 7 vd 8 mensen hebben tauge gegeten bij een kinderrecreatiecenter. http://edition.cnn.com/20(...)ce.e.coli/index.html | |
FANNvanhetlaatsteuur | zondag 26 juni 2011 @ 22:10 |
mwja zo af en toe komt er nog wel een vaag bericht voorbij.. Nu weer dit. http://www.nu.nl/ehec/254(...)en-voorlopig-af.html Minister raadt eten rucolakiemen voorlopig af Laatste update: 26 juni 2011 21:56 In Frankrijk zijn deze groenten uit de handel gehaald, omdat in de omgeving van Bordeaux mensen de STEC (EHEC) bacterie O104:H4 hebben opgelopen en een aantal van hen ook de nieraandoening HUS heeft, aldus het ministerie. Deze bacterie is hetzelfde type dat in Duitsland de crisis heeft veroorzaakt. Frankrijk vermoedt dat de zaden van deze kiemgroenten de oorsprong van de besmetting zijn. De nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) onderzoekt nu of deze zaden ook in Nederland zijn gebruikt. | |
barthol | donderdag 30 juni 2011 @ 01:35 |
Van Nu.nlDe bron is dus gevonden. | |
das_phantom | donderdag 30 juni 2011 @ 01:58 |
Ook Zweden meldt eerste niet-Duitse EHEC-besmetting http://www.nrc.nl/nieuws/(...)tse-ehec-besmetting/ |