FOK!forum / Travel / Vietnam #4: Chúc Mừng Năm Mới (voor ons dan...)
Ruuddonderdag 7 januari 2010 @ 18:12




Basisgegevens
Officiële landstaal: Vietnamees
Hoofdstad: Hanoi
Regeringsvorm: Volksrepubliek
Staatshoofd: Nguyen Minh Triet
Regeringsleider: Nguyen Tan Dung
Religie: boeddhisme 93%, rooms-katholicisme 6,7%
Oppervlakte: 331.689 km² [1] (1,3% water)
Inwoners: 76.323.173 (1999[2]), 86.116.559 (2008[3]) (259,6/km² (2008))

Vietnam
Vietnam (Vietnamees: Việt Nam), officieel de Socialistische Republiek Vietnam, is een volksrepubliek met 86.116.559 (2008) inwoners in Zuidoost-Azië. De oostelijke kustlijn van het Zuidoost-Aziatische schiereiland maakt deel uit van het land.

Vietnam wordt in het noorden begrensd door China, door de Golf van Tonkin en het daarin gelegen Chinese eiland Hainan in het noordoosten, door de Zuid-Chinese Zee in het zuidoosten, door Cambodja in het zuidwesten en door Laos in het noordwesten.

De hoofdstad is het noordelijke Hanoi (Hà Nội) en de grootste stad is de zuidelijke Ho Chi Minhstad (Thành Phố Hồ Chí Minh), het vroegere Saigon.



Geschiedenis

Vietnam werd door westerlingen ingedeeld in de historische gebieden Tonkin, Annam en Cochin China. In het noordelijk deel van deze gebieden was een Vietnamese staat gevestigd die afwisselend onder Chinese controle stond en onafhankelijk was. Het zuiden van hedendaags Vietnam stond onder invloed van diverse rijken, achtereenvolgens; Funan, het Khmer-rijk en Champa. Portugese handelaren bereikten het land in 1535 en stichten een handelspost bij Faifo.

In 1772 begon de Tay Son-rebellie tegen de heerschappij van de Le-dynastie. Door slim handelen van onder andere de Franse priester Pierre Pigneau de Behaine kwam Gia Long aan de macht. Mede door deze priester werd de Franse interesse in Vietnam aangewakkerd.

Vanaf de negentiende eeuw kwam het gebied onder invloed van de Fransen en op 17 oktober 1887 werd de Unie van Indochina gevormd. Na de val van het Franse garnizoen in Dien Bien Phu in 1954 werd Vietnam verdeeld in Noord-Vietnam en Zuid-Vietnam. De Vietnamoorlog (1957-1975) kwam voort uit de poging om communistische Vietcong-guerrilla's, actief in Zuid-Vietnam, te verslaan. Over het algemeen wordt aangenomen dat de Vietcong werden gesteund door de communistische Noord-Vietnamese regering, maar men is het er niet over eens hoe groot de invloed van Noord-Vietnam was gedurende de oorlog. De door de VS gesteunde overheid van Zuid-Vietnam kwam ten val in 1975 en het land werd herenigd in 1976.

Bestuurlijke indeling
http://nl.wikipedia.org/wiki/Provincies_van_Vietnam

Naast de vijf steden, is het land verdeeld in zestig provincies (tỉnh).

Geografie

De noordelijke en westelijke gebieden van Vietnam worden overheerst door de bergen van de Annamese Cordillera, een voortzetting van de bergen van de Chinese provincies Yunnan en Guangxi in het noorden. Het smalste stuk is 50 km en de grootste 600 km.

De bergen bereiken een hoogte van meer dan 2440 m, en er zijn opmerkelijke plateaus die bekendstaan als de Centrale Hooglanden (80 - 490 m). In dit gebied worden allerlei gewassen gekweekt, zoals rubber, koffie en thee, hoewel het gebied dunbevolkt is.

Rivieren

Het oosten van de Annamese Cordillera in het noorden is een alluviale vlakte die door de Rode Rivier en een aantal kleinere rivieren wordt doorstroomd. Deze rivieren monden uit in de Golf van Tonkin. Ten zuiden van de delta van de Rode Rivier liggen de Centrale Laaglanden, een smalle kuststrook waar de korte, vaak snelstromende rivieren doorheen stromen.

De riviertjes stromen van het westen naar het oosten en vormen vruchtbare delta's. Het zuiden van het Centrale Laagland is de alluviale vlakte van de delta van de Mekong rivier, die door het zuidelijke gedeelte van het land stroomt.

Klimaat

Het land heeft een tropisch moessonklimaat. Op het smalste stuk is het land slechts enkele tientallen kilometers breed. Omdat Vietnam een lang gerekt land is met een afstand van de noordelijke grens tot de zuidelijke grens van circa 2000 kilometer, verschilt het klimaat in het zuidelijk deel sterk van het klimaat in het noorden. Men zegt wel dat Noord-Vietnam vier seizoenen kent en Zuid-Vietnam slechts twee; een droogseizoen en een regenseizoen. Waar het in het zuiden het hele jaar vrij vochtig en heet is, kan het kwik in het noorden soms dalen tot tegen het vriespunt. In de bekende toeristische trekpleister Sapa ligt in december of januari soms zelfs sneeuw.

Steden

De hoofdstad van Vietnam is Hanoi.

Er zijn ook vier andere zelfstandige steden op provinciaal niveau:

* Can Tho
* Da Nang
* Hai Phong
* Ho Chi Minhstad

Demografie

Bevolking

De bevolking is geconcentreerd in de twee belangrijke rivierdelta's. De etnische Vietnamezen vertegenwoordigen meer dan 85% van de bevolking. Zij spreken een Annamese-Muong taal. Er zijn ongeveer 50 minderheidsgroepen in de hooglanden, waaronder de Muong, Tai, Hmong, Dao, Sedong, Jarai, Bahnar, Rhade, Cham en een groot aantal kleinere groepen. Er is een significante groep Cambodjanen, Khmer Krom genaamd, dichtbij de Cambodjaanse grens en bij de monding van de Mekong. Er zijn grote aantallen Chinezen in de stedelijke centra, in het bijzonder in het gebied genaamd Chợ Lớn (Grote Markt) van Ho Chi Minhstad, hoewel velen gevlucht zijn nadat Zuid-Vietnam door het Noorden werd verslagen en na een grensconflict met China in 1979 (zie Geschiedenis van Vietnam).

Bevolkingsontwikkeling




Taal

In Vietnam wordt Vietnamees gesproken. Tussen het noorden en het zuiden zitten duidelijke verschillen, niet alleen in de uitspraak, maar ook in de gebruikte woorden.

Totdat de Franse Jezuïet Alexandre de Rhodes in de 17e eeuw het Westerse alfabet introduceerde werd nog steeds een op het Chinees gelijkend schrift gebruikt. Ook tegenwoordig treft men, met name bij religieuze gelegenheden, nog steeds Chinese tekens aan. Het huidige schrift is evenwel gebaseerd op Latijnse letters en wordt "Quoc ngu" genoemd.

Het Vietnamees heeft meer klinkers dan Alexandre met het Franse alfabet kon beschrijven. Zijn oplossing was het gebruik van extra tekens, zoals het ^ , dat we ook al kennen vanuit het Frans. Maar hiernaast wordt er ook gebruik gemaakt van een boogje boven de a, of een haakje aan de rechterkant van een o en u.

Het Vietnamees is een toontaal net als het Chinees. In het Vietnamees zijn er 6 tonen. Hierdoor kan elke lettergreep / woord op 6 manieren worden uitgesproken. Ook deze tonen worden door extra tekens aangegeven.

Religie

Vietnam is een mengeling van aanhangers van het boeddhisme, confucianisme, traditionele lokale geloven en rooms-katholicisme. Hoewel de communistische overheid godsdienstige praktijken heeft afgeraden, wordt het getolereerd binnen de context van overheid-geregelde boeddhistische en katholieke groepen, en sinds de jaren '90 is de traditionele verering bij boeddhistische tempels toegestaan. De protestantse evangelische kerken (die hoofdzakelijk onder etnische minderheden worden gevonden) en andere niet-geregistreerde groepen worden actief onderdrukt.

Cultuur

In zijn vroege geschiedenis gebruikte Vietnam het Chinees schrift. In de 16e eeuw ontwikkelden de Vietnamezen hun eigen reeks karakters genaamd Chữ Nôm. Het gevierde epos Kim Van Kieu door Nguyễn Du werd geschreven in dit schrift. Tijdens de Franse koloniale periode werd Quốc Ngữ, de geromaniseerd Vietnamese alfabetvertegenwoordiging van het gesproken Vietnamees, populair en de alfabetisering nam snel toe. Dit had een wezenlijk effect op de politieke macht in het land.

Vanwege de lange vereniging van Vietnam met China, blijft de Vietnamese cultuur sterk confuciaans met zijn nadruk op familieplicht en harmonie. Het onderwijs wordt hoog gewaardeerd. Historisch was een goede opleiding het enige middel voor ambitieuze Vietnamezen om sociaal vooruit te komen. In de moderne tijd, proberen Vietnamezen om de traditionele cultuur met de Westers ideeën van individuele vrijheid, wantrouwen van gezag en de consumentencultuur in overeenstemming te brengen.

De meerderheid van Vietnamezen is boeddhist, met een sterke nadruk op voorouderverering. Sommige critici zeggen dat de tweede godsdienst Vietnamese bijgelovigheid en fatalisme is, een gevolg van de vele decennia van oorlog.

Binnen een stereotiepe Vietnamese katholieke familie zou men vinden: een intense toewijding aan Maagd Maria (de Heilige Moeder staat hoger dan de Zoon in de confuciaanse gedachte), beelden van overleden voorvaderen op het familiealtaar en geloofspraktijken in de Feng Shui (Phong Thủy) en communicatie met geesten en de doden.

De keuken en de muziek van Vietnam hebben drie verschillende thema's, overeenkomstig met de drie gebieden van Vietnam: Bắc of het noorden, Trung of Centraal, en Nam of zuiden. De noordelijke klassieke muziek is de oudste van Vietnam en is traditioneel. Deze muziekstroming stamt uit de tijd van de Mongoolse invasies, toen de Vietnamezen een Chinese opera hoogtij vierden. De centrale klassieke muziek vertoont invloeden van de Champacultuur dankzij zijn melancholische melodieën. De zuidelijke muziek heeft een levendig karakter. De Vietnamese keuken is gebaseerd op rijst, sojasaus en vissaus (nước mắm). Zijn kenmerkend aroma is zoet (suiker), kruidig (serranopeper), en op smaak gebracht door een verscheidenheid aan munt.

Bezienswaardigheden

http://nl.wikipedia.org/wiki/Werelderfgoedlijst#Vietnam

Economie

De landbouw is het primaire beroep onder de bevolking, en rijst is veruit het belangrijkste gewas. De Mekong en Rode rivierdelta's behoren tot de grootste rijstplantagegebieden van de wereld. In deze gebieden wordt dankbaar geprofiteerd van de zware regenval en rijke alluviale grond. Op de rijstplantages is een 4350 km lang gedetailleerd netwerk van dijken, dammen, kanalen, en sloten aangelegd dat irrigatie en overstromingsbeheer verstrekt. Pinda's, graan, bataten en bonen zijn secundaire voedselgewassen, en katoen, jute, koffie, thee en suikerriet zijn belangrijke geproduceerde marktgewassen. De visserij en de aquacultuur zijn ook belangrijke industrieën. De mariene producten zijn een belangrijke uitvoer van het land, vooral garnalen. Rubber is ook een belangrijk uitvoerproduct. Hout is er genoeg, in het bijzonder in het noorden, maar ontbossing als gevolg van nieuwe vestigingen op het hoogland, cultuurverplaatsing en de commerciële bosbouw worden een steeds ernstiger probleem.

De meeste delfstoffen van het land worden gevonden in het noorden. Vietnam wint grote hoeveelheden steenkool, evenals fosfaten, mangaan, bauxiet, chromaat en andere metaalertsen. Er zijn grote onderzeese aardoliebronnen (olie en gas) ontdekt in de zuidelijke wateren. De middelen om deze grondstoffen te winnen, worden nog ontwikkeld. Vroeger werd de industriële ontwikkeling van Vietnam ernstig belemmerd door langdurige oorlogen, maar in het kader van het nieuwe economische hervormingsprogramma (Doi Moi), is er een aanzienlijke industriële ontwikkeling geweest. De belangrijke industrieën zijn de landbouwverwerking, de machinebouw, autoassemblage en de vervaardiging van textiel en kleding, cement, chemische meststoffen, glas en banden. Veel van de grote en kapitaalintensieve projecten zijn gezamenlijke ondernemingen tussen buitenlandse en Vietnamese lokale regeringen. De toeristenindustrie is ook significant voor de economie van het land; bezochten in 1994 net meer dan één miljoen buitenlandse toeristen het land, in 2007 was aantal verviervoudigd tot 4.171.564 toeristen.[4]

De belangrijkste handelspartners van Vietnam zijn Singapore, Zuid-Korea en Japan.

Politiek

Overheid

De Socialistische Republiek Vietnam wordt door een hoogst gecentraliseerd systeem geregeerd dat door de Communistische Partij van Vietnam (Đảng Cộng Sản Việt Nam) wordt overheerst, een partij die vroeger de Vietnamese Partij van de Arbeid genoemd werd. De overheid is in theorie onafhankelijk van de partij, maar in de praktijk ontvangt het het grootste deel van zijn richtlijnen van de partij. Hoewel er enige inspanning is geweest om lidmaatschap in overlappende partij en staatsstandpunten af te raden, gaat deze praktijk tot op de dag van vandaag verder. Tran Duc Luong, Phan Van Khai, Nguyen Van An, Tan Nguyen Mest, Le Hong Anh en Pham Van Tra nemen hoge posities in de overheid in.

Er zijn geen wettelijke oppositiepartijen in Vietnam, hoewel een aantal onwettige groepen overzee verspreid onder ballingschapgemeenschappen in landen zoals Frankrijk en de Verenigde Staten bestaan. Deze gemeenschappen hebben demonstraties en opstanden tegen de overheid georganiseerd. Het prominentst zijn de Vietnamese Constitutionele Monarchistische Liga, de Volksactiepartij van Vietnam, Montagnard Foundation en de Regering van Vrij Vietnam. De Regering van Vrij Vietnam heeft de verantwoordelijkheid voor een aantal guerrillainvallen in Vietnam opgeëist. Deze invallen werden door de overheid als terrorisme gezien.

Internationale lidmaatschappen

* APEC
* ASEAN
* La Francophonie
* Verenigde Naties
* Wereldhandelsorganisatie

Vorig deel
Vietnam #3 Chúc ngày mới tốt lành

[ Bericht 0% gewijzigd door UIO_AMS op 09-01-2010 23:32:45 ]
Ruuddonderdag 7 januari 2010 @ 18:13
Omdat NelsonWandelaar te lui was om een nieuwe te openen
APKzaterdag 9 januari 2010 @ 20:34
LOL

Ik vond het een beetje saai, we kwamen op Phu Quoc en alles ging dicht op 21.15u.
Zelfs de (volgens de Lonely Planet) 'legendary Rainbow bar'
karoltjemaandag 11 januari 2010 @ 10:40
Wat een prachtig land zeg! Thailand stond voor mij altijd bovenaan van Zuid-Oost Azie, maar Vietnam was gewoon nog mooier! Wat ontzettend divers en zoveel te doen en te zien.

Alleen vond ik de mensen soms wat onbeschoft en je moet bij elke aankoop oppassen dat je niet genaaid wordt. Dan vond ik de Thai toch een stuk vriendelijker en beschaafder .
shibalmaandag 11 januari 2010 @ 17:26
ben net terrug. Heb er 20maanden gewoond voor studie en stage
karoltjemaandag 11 januari 2010 @ 17:31
Waar in Vietnam?
Blikmaandag 11 januari 2010 @ 17:33
prachtig land, tvp
shibaldinsdag 12 januari 2010 @ 01:27
quote:
Op maandag 11 januari 2010 17:31 schreef karoltje het volgende:
Waar in Vietnam?
In ho chi minh stad. wel zonde eigenlijk. Heb niet echt veel gereisd in vietnam terwijl ik er alle kans voor had.
SlamDdinsdag 12 januari 2010 @ 07:39
Hoewel het wellicht in KAA hoort:
Hoe beviel wonen in Vietnam je? Is de taal een beetje te leren?
shibaldinsdag 12 januari 2010 @ 13:36
Ik had een top tijd. Hoewel ik er op een gegeven moment wel genoeg had van die drukte. Het was er altijd druk. En hoewel vietnam groter is dan nederland Had ik toch het gevoel dat vietnam veel kleiner was dan ned. In nederland kan je bijvoorbeeld overal naartoe. Als ik in vietnam naar een ander stad wou, moest ik toch wel een eind reizen, vandaar dat ik ook voor het grootste gedeelte alleen maar in ho chi minh stad zat. En dan word Ho chi minh stad snel klein voor je gevoel.

En wat de taal betreft. Dat is wel te leren. Het lastige is van vietnamees is de uitspraak. Maar mijn ervaring is dat als je de woorden snel achter elkaar uitspreek in de juiste combinaties, dat mensen je wel verstaan. op de uni heb ik de taal 6maanden geleerd. ik zat bij amerikanen, koreanen duitsers en jappaners in de klas en aan het einde van de cursus kon iedereen zich in het vietnamees redden.
dus zo moeilijk was de taal niet.
SlamDdinsdag 12 januari 2010 @ 22:26
Bedankt, dat geeft wat moed. Zes maanden klinkt aan de ene kant lang, maar het valt me eigenlijk nog erg mee.
shibalwoensdag 13 januari 2010 @ 02:15
quote:
Op dinsdag 12 januari 2010 22:26 schreef SlamD het volgende:
Bedankt, dat geeft wat moed. Zes maanden klinkt aan de ene kant lang, maar het valt me eigenlijk nog erg mee.
Als ik zo vrij mag zijn om te vragen, vanwaar die intresse eigenlijk? ben je van plan om naar vietnam te gaan?
SlamDwoensdag 13 januari 2010 @ 04:44
Het is meer dat de familie van mijn vriendin haar - na ongeveer 10 jaar studeren en werken in Australie - wel weer eens wat langer wil zien. Wij zijn er nog niet over uit trouwens; zij is niet helemaal zeker dat ze zich weer thuis zal voelen daar, en ik zal dan sowieso Vietnamees moeten leren.

Op zich lijkt het me wel een mooie uitdaging - voor een gelimiteerde periode - maar zij was er nooit zo voor. Alleen nu lijkt de druk van haar ouders wat haarscheurtjes te veroorzaken, dus ik probeer me alvast lichtjes voor te bereiden...
Ruudzaterdag 16 januari 2010 @ 14:38
Afgelopen week de aflevering van Top Gear in Vietnam gekeken, fantastisch

Veel herkenbare beelden, aangezien ik zelf ook met de scooter door het chaotische verkeer heb gereden. De beelden in de bergen deden mij denken aan m'n Easy Rider tour

Edit: hier te bekijken trouwens.
Illuminarezaterdag 16 januari 2010 @ 14:40
quote:
Op zaterdag 16 januari 2010 14:38 schreef Ruud het volgende:
Afgelopen week de aflevering van Top Gear in Vietnam gekeken, fantastisch

Veel herkenbare beelden, aangezien ik zelf ook met de scooter door het chaotische verkeer heb gereden. De beelden in de bergen deden mij denken aan m'n Easy Rider tour

Edit: hier te bekijken trouwens.
Jaa, geweldige aflevering was dat!
buzz1291zaterdag 16 januari 2010 @ 17:59
Ik bereid me voor op mijn 5 weken trip vanaf volgende week maar ik zie dat het in Hanoi behoorlijk koud is, en in het Noorden nog kouder. Dus nu in twijfel of tropenkleding en een fleece wel voldoende zal zijn...
karoltjezondag 17 januari 2010 @ 10:37
'Koud' in Vietnam is gewoon een spijkerbroek en een lekker vest mee. Je hoeft niet je thermo-onderbroek mee ofzo .
RikKer93zondag 17 januari 2010 @ 14:19
ik heb vietnam een tijdje bestudeerd en het lijkt mij een prachtig land om naar af te reizen. Ik ben er helaas nog nooit geweest.
Forestimpdonderdag 28 januari 2010 @ 07:46
quote:
Op dinsdag 12 januari 2010 13:36 schreef shibal het volgende:
Ik had een top tijd. Hoewel ik er op een gegeven moment wel genoeg had van die drukte. Het was er altijd druk. En hoewel vietnam groter is dan nederland Had ik toch het gevoel dat vietnam veel kleiner was dan ned. In nederland kan je bijvoorbeeld overal naartoe. Als ik in vietnam naar een ander stad wou, moest ik toch wel een eind reizen, vandaar dat ik ook voor het grootste gedeelte alleen maar in ho chi minh stad zat. En dan word Ho chi minh stad snel klein voor je gevoel.
Ugh, daar kan ik je wel gelijk in geven. HCMC is echt geen fijne stad vind ik, de enige tijd dat het te doen is als je s'nachts met de nachttrein aankomt en dan door de stad gaat richting je slaapplek. Moet er wel vaker heen voor m'n werk, maar vermijd het liever. Buiten de grote steden is het al snel een stuk rustiger.

Ik zit zelf in Phan rang (ninh thuan provincie) gelukkig. Stuk rustiger en erg makkelijk om met een motor hier rond te rijden. Ik zou als toerist dit stukje toch overslaan, er is een leuk strand hier (beetje Nha trang-achtig) en wat leuke Cham-tempels maar dat is het ook ongeveer. Het zit echt in de bermuda driehoek van Mui ne, Da lat en Nha trang en is een tussenstop voor de meeste toeristen.
Het is trouwens wel een goede plek om te kite-surfen als je je eigen spullen meebrengt. Altijd veel aanlandige wind en weinig golven.
Blikdonderdag 28 januari 2010 @ 09:04
quote:
Op zondag 17 januari 2010 10:37 schreef karoltje het volgende:
'Koud' in Vietnam is gewoon een spijkerbroek en een lekker vest mee. Je hoeft niet je thermo-onderbroek mee ofzo .
Ik heb wel eens foto's gezien van Sapa incl. sneeuwpop...
buzz1291donderdag 28 januari 2010 @ 11:13
quote:
Op zondag 17 januari 2010 10:37 schreef karoltje het volgende:
'Koud' in Vietnam is gewoon een spijkerbroek en een lekker vest mee. Je hoeft niet je thermo-onderbroek mee ofzo .
Ik kan je nu op dit moment uit de eerste hand vertellen dat het hier in Sapa godvergeten koud en mistig is. Dus zou een thermobroek best welkom zijn, en wat anders dan een paar zomer sneakers ook. Maar goed, ook hier slaan we ons wel doorheen en afzakkend naar het zuiden wordt de temperatuur alleen maar beter.
Doekesdonderdag 28 januari 2010 @ 23:15
Okee mensen, onderstaande is wat ik over een paar weken ga doen. Mij lijkt het wel wat. Er zit ook wat Cambodja en Thailand bij, maar dat mag denk ik wel in dit topic.


07.03.2010 Amsterdam – Bangkok

08.03.2010 Bangkok – Siem Reap

- Doorvlucht Bangkok – Siem Reap (Bangkok Airways, Economy Class)

11:35 – 12:35

- Transfer van Siem Reap Airport – Radius International Hotel Angkor

- Verblijf van 2 nachten in het Radius International Hotel Angkor (Superior room)


10.03.2010 Siem Reap – Phnom Penh

- Transfer Siem Reap - Phnom Penh


Transfer van hotel naar speedboot

Speedboot REP-PNH

Transfer van speedboot naar hotel


- Verblijf van 3 nachten in Mittapheap Hotel (Superior room)


13.03.2010 Phnom Penh – Hanoi

- Transfer van Mittapheap Hotel – Phnom Penh Airport

- Internationale vlucht Phnom Penh – Hanoi (Vietnam Airlines, Economy Class)

15:50 – 19:10

- Transfer van Hanoi Airport – Anise Hotel

- Verblijf van 2 nachten in het Anise Hotel (Deluxe room)


15.03.2010 Hanoi – Halong Bay

- 1 nacht/2 dagen pakket met verblijf op Bai Tho boat

Transfer van Hanoi – Halong – Hanoi Airport

Dag 1 12:00 On board

13:00 Lunch

14:00 Boat trip to visit Halong Bay with it caves : Thien Cung, Tuan Chau, Con Cho, Dinh Huong. Swimming at Titop Island or at Bai Co Chanh. Dinner. Overnight on boat.

16.03.2010 Halong Bay – Hanoi Airport

Dag 2 07:00 Breakfast

08:00 Hon dau Nguoi, Hang Luon, Bai Tu Long, Hon Con Rong, Lang Chai

11:00 Lunch

12:00 Back to Harbour

- Binnenlandse vlucht Hanoi – Danang (Vietnam Airlines, Economy Class)

17:00 – 18:15

- Transfer van Danang Airport – Pho Hoi Riverside Hotel, Hoi An

- Verblijf van 4 nachten Pho Hoi Riverside Hotel (Superior room)

20.03.2010 Hoi An – Danang – Ho Chi Minh City

- Transfer van Pho Hoi Riverside Hotel – Danang Airport

- Binnenlandse vlucht Danang – HCMC (Vietnam Airlines, Economy Class)

13:40 – 14:50

- Transfer van HCMC Airport – Que Huong 3 Hotel

- Verblijf van 4 nachten in het Que Huong 3 Hotel (Superior room)

24.03.2010 HCMC – Bangkok

- Transfer van Que Huong 3 Hotel – HCMC Airport

- Internationale vlucht HCMC – Bangkok (Vietnam Airlines, Economy Class)

16:40 – 18:10

- Transfer van Bangkok Airport – Tai Pan Hotel

- Verblijf van 4 nachten in het Tai Pan Hotel (Superior room)

28.03.2010 Bangkok

- Transfer van Tai Pan Hotel – Bangkok Airport

29.03.2010 Bangkok – Amsterdam

02:25 – 09:10
APKdonderdag 28 januari 2010 @ 23:45
Lijkt mij niks, zo'n tot op de minuut geregiseerd klasje, maar ieder zijn ding.
Doekesdonderdag 28 januari 2010 @ 23:50
quote:
Op donderdag 28 januari 2010 23:45 schreef APK het volgende:
Lijkt mij niks, zo'n tot op de minuut geregiseerd klasje, maar ieder zijn ding.
Geen klasje hoor. Ik ga gewoon alleen.
APKdonderdag 28 januari 2010 @ 23:57
quote:
Op donderdag 28 januari 2010 23:50 schreef Doekes het volgende:

Geen klasje hoor. Ik ga gewoon alleen.
Oh, het zag er uit als een georganiseerde reis met al die transfers van en naar vliegvelden...
Als je films wil kijken op de terugweg zou ik niet een stoel achterin het vliegtuig kiezen, de projector is kapot.
Forestimpvrijdag 29 januari 2010 @ 04:38
quote:
Op donderdag 28 januari 2010 23:15 schreef Doekes het volgende:

10.03.2010 Siem Reap – Phnom Penh

- Transfer Siem Reap - Phnom Penh


Transfer van hotel naar speedboot

Speedboot REP-PNH

Transfer van speedboot naar hotel
Bedenk wel dat het nu het droog seizoen is, dus erg hoog zal het water niet zijn. Ik vraag me af of dat een leuke tocht gaat worden en dat je niet elke 10 minuten uit die boot moet springen omdat je vast zit .

Verder denk ik dat het erg slim van je is dat je nu al het vervoer hebt geregeld . Zodra je Vietnam binnenkomt zit je midden in het Vietnamese Nieuwjaar (Tet). Dus verwacht dat de prijzen erg hoog zijn en dat het moeilijk is om transport te krijgen! Vooral rond de grote steden, want iedereen wilt dan naar familie gaan dus alles is al volgeboekt. Als je rond die tijd als backpacker rondloopt zit je gewoon vast of ben je veel tijd/geld kwijt.
SlamDvrijdag 29 januari 2010 @ 08:47
Tet is toch een maand eerder?
Forestimpvrijdag 29 januari 2010 @ 10:06
quote:
Op vrijdag 29 januari 2010 08:47 schreef SlamD het volgende:
Tet is toch een maand eerder?
Nee, om precies te zijn begint tet officieel op zondag 14 februari (Valentijnsdag), maar rond de 10e beginnen de meeste Vietnamezen al te reizen. Dus verwacht dat pas na de 22e weer alles normaal is, want dan begint iedereen met werken. Je merkt al vorige week dat de prijzen tussen de 10e en 21e voor de trein al aan het stijgen waren.
SlamDvrijdag 29 januari 2010 @ 11:16
quote:
Op vrijdag 29 januari 2010 10:06 schreef Forestimp het volgende:

[..]

Nee, om precies te zijn begint tet officieel op zondag 14 februari (Valentijnsdag), maar rond de 10e beginnen de meeste Vietnamezen al te reizen. Dus verwacht dat pas na de 22e weer alles normaal is, want dan begint iedereen met werken. Je merkt al vorige week dat de prijzen tussen de 10e en 21e voor de trein al aan het stijgen waren.
Hij vertrekt in maart.
Forestimpvrijdag 29 januari 2010 @ 11:21
quote:
Op vrijdag 29 januari 2010 11:16 schreef SlamD het volgende:

[..]

Hij vertrekt in maart.
haha, wat een fail, dan heb ik niets gezegd
nsfwzaterdag 30 januari 2010 @ 18:02
TVP, ga dit jaar naar Vietnam
Doekeszondag 31 januari 2010 @ 11:10
quote:
Op donderdag 28 januari 2010 23:57 schreef APK het volgende:

[..]

Oh, het zag er uit als een georganiseerde reis met al die transfers van en naar vliegvelden...
Als je films wil kijken op de terugweg zou ik niet een stoel achterin het vliegtuig kiezen, de projector is kapot.
Ja, ik had ook liever met EVA Air gevlogen, maar een reisbureau heeft alle tickets opgekocht. Met een beetje geluk krijg ik nog wel een upgrade.

EVA air heeft trouwens vanaf april betere vliegtijden voor AMS-BKK. Met vertrek en aankomst overdag.
APKmaandag 1 februari 2010 @ 00:51
quote:
Op zondag 31 januari 2010 11:10 schreef Doekes het volgende:

EVA air heeft trouwens vanaf april betere vliegtijden voor AMS-BKK. Met vertrek en aankomst overdag.
Ah, daar zal ik even op reageren in het Thailandtopic.
zatoichimaandag 1 februari 2010 @ 17:28
Ik (en mijn vriendin) zitten er sterk over te denken om naar Vietnam te gaan voor onze huwelijksreis. Zij houdt van cultuur, natuur en relaxen, ik van azië, lekker eten, tropisch en voor mijn huwelijksreis wil ik aan het tropische strand liggen. Volgens mij maken we de juiste keuze

Dit topic de komende tijd maar even goed in de gaten houden; planning is om eind september tot eind oktober te gaan, maar dat staat nog niet vast; is dat een redelijke tijd om daar naar toe te gaan?

Verder denk ik er zeer sterk over om niet bij een reisbureau te boeken; sowieso ben ik daar normaal gesproken niet zo van, en van wat ik hoor zeggen is vietnam goed "op de bonnefooi" te doen. Meningen?

Verder tips wat ik echt niet moet missen (als ik op Internet zoek kom je zoveel tegen dat het lastig kiezen wordt...)
gifkwalmaandag 1 februari 2010 @ 18:17
quote:
Op maandag 1 februari 2010 17:28 schreef zatoichi het volgende:
Ik (en mijn vriendin) zitten er sterk over te denken om naar Vietnam te gaan voor onze huwelijksreis. Zij houdt van cultuur, natuur en relaxen, ik van azië, lekker eten, tropisch en voor mijn huwelijksreis wil ik aan het tropische strand liggen. Volgens mij maken we de juiste keuze

Dit topic de komende tijd maar even goed in de gaten houden; planning is om eind september tot eind oktober te gaan, maar dat staat nog niet vast; is dat een redelijke tijd om daar naar toe te gaan?

Verder denk ik er zeer sterk over om niet bij een reisbureau te boeken; sowieso ben ik daar normaal gesproken niet zo van, en van wat ik hoor zeggen is vietnam goed "op de bonnefooi" te doen. Meningen?

Verder tips wat ik echt niet moet missen (als ik op Internet zoek kom je zoveel tegen dat het lastig kiezen wordt...)
Je reisperiode lijkt me wel OK, het ergste van het regenseizoen moet dan al achter de rug zijn.

Vietnam is prima op de bonnefooi te doen, zo heb ik het vorige zomer ook gedaan. Sowieso zijn overnachtingen en bus/treinreizen super makkelijk te regelen, maar als je het nog makkelijker wil kan dit letterlijk op elke hoek van de straat. Er zijn enorm veel reisbureautjes die werkelijk alles voor je kunnen regelen. Ook in de meeste hotels/hostels kan je bij de receptie allerlei tourtjes en bus/trein/vliegtickets regelen. Ik denk dat de grootste debiel nog met gemak alleen door Vietnam kan reizen, want als je wil kan je dus alles voor je laten regelen. Hiervoor betaal je uiteraard wel een percentage aan commissie. Als je het leuker vind om dingen zelf te regelen is dat dus ook allemaal goed te doen hoor.

Zelf zou ik absoluut Hoi An niet overslaan: prachtige sprookjesachtige sfeer daar 's avonds wanneer het centrum wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer en overal de lampionnen aan gaan Het strand is ook erg mooi en een goede plek om te chillen. Heerlijk eten ook.

Verder natuurlijk de geijkte dingen als Ha Long Bay en Sapa. Vooral dat laatste vond ik prachtig. Wij regelden een individuele hike (dus alleen wij plus gids - lokaal Hmong meisje - in plaats van met zo'n hele groep) en dat is een absolute aanrader, heerlijk genieten van de rust en prachtige uitzichten!

Veel plezier in Vietnam, ik denk een prima bestemming voor een huwelijksreis!

O ja, zelf ben ik er niet geweest maar Phu Quoc schijnt een mooi bounty eiland te zijn, wellicht een leuke plek om de reis al chillend af te sluiten als je van noord naar zuid reist.
Blikmaandag 1 februari 2010 @ 18:21
quote:
Op maandag 1 februari 2010 18:17 schreef gifkwal het volgende:

[..]

O ja, zelf ben ik er niet geweest maar Phu Quoc schijnt een mooi bounty eiland te zijn, wellicht een leuke plek om de reis al chillend af te sluiten als je van noord naar zuid reist.
Of juist eindigen op Halong Bay
gifkwalmaandag 1 februari 2010 @ 18:29
quote:
Op maandag 1 februari 2010 18:21 schreef Blik het volgende:

[..]

Of juist eindigen op Halong Bay
Evengoed romantisch, samen wakker worden op een traditionele junk met al die karstgebergtes om je heen
APKmaandag 1 februari 2010 @ 18:45
quote:
Op maandag 1 februari 2010 18:17 schreef gifkwal het volgende:

O ja, zelf ben ik er niet geweest maar Phu Quoc schijnt een mooi bounty eiland te zijn, wellicht een leuke plek om de reis al chillend af te sluiten als je van noord naar zuid reist.
Ik ben er afgelopen december geweest maar ik was niet echt onder de indruk van Phu Quoc, veel rotzooi op het strand (behalve voor de grote resorts) en alles ging (in het hoogseizoen) erg vroeg dicht of was uitgestorven.
zatoichidinsdag 2 februari 2010 @ 17:04
Klinkt goed; Ha long bay doe ik uiteraard, al wordt het nog even zoeken naar welke van die cruises ik ga doen. Ze lijken nogal cheesy, maar aan de andere kant is lekker luxe ook wel fijn. Alleen al die cruises verwachten dat je om 07:00 op gaat staan... wat een tijden...

Phu Quoc zat ik ook aan te denken, als aflsuiter. Al zie ik dat die resorts die ze daar hebben ook niet op en top luxe zijn (hoeft ook niet, maar ze claimen het wel).

Het prijsverschil tussen alles laten regelen via een reisbureau in Nederland en direct bij de maatschappijen zelf is aanzienlijk. Een en dezelfde cruise op halong baai kost bij het reisbureau 225¤ en bij de maatschappij 170$.....
gifkwaldinsdag 2 februari 2010 @ 17:11
quote:
Op dinsdag 2 februari 2010 17:04 schreef zatoichi het volgende:
Het prijsverschil tussen alles laten regelen via een reisbureau in Nederland en direct bij de maatschappijen zelf is aanzienlijk. Een en dezelfde cruise op halong baai kost bij het reisbureau 225¤ en bij de maatschappij 170$.....
Sterker nog, in Hanoi ligt de prijs tussen de 70 en 100 dollar voor 3 dagen (1 nacht slapen op een junk, 1 nacht in een hotel op Cat Ba island, maaltijden en transport van en naar de haven inbegrepen). Dit zijn niet de meest luxe cruises, je hebt ze inderdaad nog veel duurder op echt hele mooie boten (wat je misschien op het oog hebt omdat het je huwelijksreis is). Maar voor deze prijsklasse krijg je ook al een prima cruise.
Blikdinsdag 2 februari 2010 @ 17:49
quote:
Op dinsdag 2 februari 2010 17:11 schreef gifkwal het volgende:

[..]

Sterker nog, in Hanoi ligt de prijs tussen de 70 en 100 dollar voor 3 dagen (1 nacht slapen op een junk, 1 nacht in een hotel op Cat Ba island, maaltijden en transport van en naar de haven inbegrepen). Dit zijn niet de meest luxe cruises, je hebt ze inderdaad nog veel duurder op echt hele mooie boten (wat je misschien op het oog hebt omdat het je huwelijksreis is). Maar voor deze prijsklasse krijg je ook al een prima cruise.
Je hebt ze al vanaf 40 dollar (tenminste in 2007). Ik had zelf de 80 dollar versie en dan zat je al op een redelijk luxe boot en zit je 3 dagen onder de pannen. Geef 150 dollar uit en je zit op de luxere boten die er zijn.
Blikdinsdag 2 februari 2010 @ 17:51
quote:
Op dinsdag 2 februari 2010 17:04 schreef zatoichi het volgende:
Alleen al die cruises verwachten dat je om 07:00 op gaat staan... wat een tijden...

Wen er maar aan, om 7 uur hebben de meeste Vietnamezen al ontbeten en hun ochtendgymnastiek gedaan rond het meertje in Hanoi-centrum
karoltjedinsdag 2 februari 2010 @ 17:52
Haha ik zat op Halong Bay op de boot ook al om half7 in een kano :s. En dat na een hele avond bier drinken op t dek!
Ruuddinsdag 2 februari 2010 @ 19:18
quote:
Op dinsdag 2 februari 2010 17:52 schreef karoltje het volgende:
Haha ik zat op Halong Bay op de boot ook al om half7 in een kano :s. En dat na een hele avond bier drinken op t dek!
Ik precies hetzelfde, voor het ontbijt even de kano in
Doekesdinsdag 2 februari 2010 @ 23:31
Op welke boot zaten jullie?
Ruudwoensdag 3 februari 2010 @ 07:25
792a

gifkwalwoensdag 3 februari 2010 @ 11:11
quote:
Op dinsdag 2 februari 2010 23:31 schreef Doekes het volgende:
Op welke boot zaten jullie?
Zo'n houten
Wat ik me wel herinner is dat het via de maatschappij ATM ging, en het was een prima cruise. Vooral het hotel op Cat Ba was eigenlijk heel mooi (het eten alleen ranzig).
Blikwoensdag 3 februari 2010 @ 12:42
quote:
Op dinsdag 2 februari 2010 23:31 schreef Doekes het volgende:
Op welke boot zaten jullie?
Er zijn er honderden...
Doekeswoensdag 3 februari 2010 @ 21:08
quote:
Op woensdag 3 februari 2010 07:25 schreef Ruud het volgende:
792a


Met die boot ga ik volgens mij ook!
Doekeszondag 7 februari 2010 @ 14:39
Heeft er iemand trouwens ervaring met visa on arrival in Vietnam? Zijn de websites die dit aanbieden te vertrouwen? Het lijkt me wel makkelijk, maar dan wil ik wel zeker weten dat het gaat lukken en ik niet terug naar huis wordt gestuurd.
APKzondag 7 februari 2010 @ 15:05
quote:
Op zondag 7 februari 2010 14:39 schreef Doekes het volgende:

Heeft er iemand trouwens ervaring met visa on arrival in Vietnam? Zijn de websites die dit aanbieden te vertrouwen? Het lijkt me wel makkelijk, maar dan wil ik wel zeker weten dat het gaat lukken en ik niet terug naar huis wordt gestuurd.
Was geen probleem, wij hebben het hier geregeld: http://tftravel.vn/lang_e(...)Visa-On-Arrival.html
Doekeswoensdag 10 februari 2010 @ 23:40
quote:
Op zondag 7 februari 2010 15:05 schreef APK het volgende:

[..]

Was geen probleem, wij hebben het hier geregeld: http://tftravel.vn/lang_e(...)Visa-On-Arrival.html
Ik heb de approval letter binnen. Nu maar hopen dat ik Vietnam binnen kom
Geregeld via visumvietnam.nl. ¤ 18,00: het is voor niks!
gifkwaldonderdag 11 februari 2010 @ 13:28
Een stuk goedkoper dan bij de ambassade langsgaan.
Blikdonderdag 11 februari 2010 @ 14:22
quote:
Op woensdag 10 februari 2010 23:40 schreef Doekes het volgende:

[..]

Ik heb de approval letter binnen. Nu maar hopen dat ik Vietnam binnen kom
Geregeld via visumvietnam.nl. ¤ 18,00: het is voor niks!
Is in Cambodja niet veel goedkoper, was toen 25 dollar
gifkwaldonderdag 11 februari 2010 @ 14:36
quote:
Op donderdag 11 februari 2010 14:22 schreef Blik het volgende:

[..]

Is in Cambodja niet veel goedkoper, was toen 25 dollar
Maar als je dat visa on arrival doet moet je naast die 18 euro geloof ik ook nog voor het visum zelf betalen op het vliegveld, toch? Ik dacht dat die 18 euro service kosten zijn van dat bureau waar je zaken mee doet.

Cambodia is inderdaad heerlijk goedkoop en snel (binnen 2 dagen)
13E227maandag 15 februari 2010 @ 19:59
Is het veilig / leuk genoeg om in je eentje een week in Vietnam te zitten ?

Ik heb namelijk niet veel tijd om te reizen dit jaar, maar wil dit land al een tijdje aandoen en vroeg me af of je er ook een week kan verblijven (hoef niet alles te zien, is natuurlijk ook niet mogelijk ).

Wellicht bijvoorbeeld een weekje Ho Chi Ming of Hanoi ? Iemand suggesties ? Ik wil wellicht in de toekomst er dan nog een keer heen voor een wat langere periode.
gifkwalmaandag 15 februari 2010 @ 20:29
quote:
Op maandag 15 februari 2010 19:59 schreef 13E227 het volgende:
Is het veilig / leuk genoeg om in je eentje een week in Vietnam te zitten ?

Ik heb namelijk niet veel tijd om te reizen dit jaar, maar wil dit land al een tijdje aandoen en vroeg me af of je er ook een week kan verblijven (hoef niet alles te zien, is natuurlijk ook niet mogelijk ).

Wellicht bijvoorbeeld een weekje Ho Chi Ming of Hanoi ? Iemand suggesties ? Ik wil wellicht in de toekomst er dan nog een keer heen voor een wat langere periode.
Ik heb het als meisje ook deels in mijn eentje gedaan, heel erg goed te doen hoor. Als je maar een weekje hebt zou ik Hanoi willen aanraden. In mijn optiek sowieso een charmantere stad dan HCMC omdat je er nog oude wijken kan vinden. Bovendien kan je leuke uitstapjes maken naar Halong Bay (een must als je toch in Hanoi bent! Prachtig daar) of bijvoorbeeld Ninh Binh/Tam Coc (mooie karstgebergtes in een agrarisch gebied, veel rijstvelden).

Desalniettemin kan je je in HCMC ook wel een week vermaken, bijvoorbeeld met uitstapjes naar de tunnels en de Mekong Delta.
fishbeerwoensdag 17 februari 2010 @ 14:14
helaas weer terug uit Vietnam, drie heerlijke weekjes gehad, van Can Tho to Hue gedaan, veels te veel te doen en te zien daar, heerlijk klimaat, heerlijk eten, vriendelijke en eerlijke mensen...

spijtig om weer in het in alle opzichten koude Nederland terug te zijn....
zatoichiwoensdag 17 februari 2010 @ 15:14
Nou nou niet zo depressief; vakantie is ook vooral leuk omdat je op vakantie bent

Maar vertel, ik moet ideeën opdoen voor mijn vakantie in oktober, wat kun je aanraden.

Verder nog een algemene vraag; aangezien ik lekker luxe halong wil gaan doen, zit ik aan de jasmine junk te denken; is dat verstandig om alvast nu te boeken via hun eigen site, of ook gewoon ter plekke en dus waarschijnlijk veel goedkoper?
Doekeszondag 21 februari 2010 @ 02:06
Nog even een vraagje: Kan je in Hoi An gewoon lekker met een brommer rondrijden of is het daar net zo druk als in Saigon of Hanoi?
Ruudzondag 21 februari 2010 @ 09:28
quote:
Op zondag 21 februari 2010 02:06 schreef Doekes het volgende:
Nog even een vraagje: Kan je in Hoi An gewoon lekker met een brommer rondrijden of is het daar net zo druk als in Saigon of Hanoi?
Hoi An is een stuk rustiger, maar het is niet zo groot, dus ik heb daar een fiets gehuurd. Maar als je ook naar My Son gaat is een brommer beter.
gifkwalzondag 21 februari 2010 @ 13:43
quote:
Op zondag 21 februari 2010 09:28 schreef Ruud het volgende:

[..]

Hoi An is een stuk rustiger, maar het is niet zo groot, dus ik heb daar een fiets gehuurd. Maar als je ook naar My Son gaat is een brommer beter.
Ook ik had daar een fiets gehuurd, dat is zeer goed te doen. Ook als je naar het strand wilt fietsen (5 km verderop of zo?) kan het best al kan het wel warm zijn. Met een brommer kan je inderdaad meer van de weidere omgeving bekijken. Let wel: op veel avonden wordt het historisch centrum 's avonds hermetisch afgesloten voor gemotoriseerd verkeer, en worden brommers die dan nog in het afgesloten deel staan zonder pardon verwijderd naar daarbuiten (met eigen ogen gezien).
Den_Haagmaandag 22 februari 2010 @ 15:29
iemand nog tips voor tickets daarheen?
meteen tvp
zatoichimaandag 22 februari 2010 @ 15:40
Zelf ga ik waarschijnlijk met Malaysia, kost ongveer 850 ~ 900 euro pp en dan vlieg ik heen naar Hanoi en terug van HCMC. BTW weet iemand of het mogelijk is om bij de overstap in Kuala Lumpur een paar dagen KL erbij te pakken, of kost dat extra geld? en zo ja, hoe doe ik dat?
Den_Haagmaandag 22 februari 2010 @ 16:36
ik wil eind juli tot half augustus. niet echt de goedkoopste periode
Vinsendinsdag 23 februari 2010 @ 11:38
Vandaag lekker wezen brommeren rondom Ninh Binh. Trang An is echt een aanrader! Vanavond naar Hoi An met de bus. Iemand nog leuke - niet voor de hand liggende - tips voor dit mooie stadje?
fishbeerdinsdag 23 februari 2010 @ 12:00
nee, het is gewoon een heel leuk stadje, en My Son is ook leuk, zorg ervoor dat je daar 06:00 bent ofzo, dan voorkom je de hordes mensen, maar nee, geen ongebaande paden daar te vinden :-)

Het strand is daar heerlijk (20 minuutjes fietsen) en de omgeving is schitterend om rond te fietsen! Marble mountains vond ik ook grappig. Maar ja, allemaal dingen die iedereen doet :-)

Als je kleding wilt laten maken kan ik je dong silk aanrader, goede kwaliteit, stukker beter dan Phuoc An, we hebben bij beide wat laten maken.

Sorry voor deze tips
Disavoweddinsdag 23 februari 2010 @ 14:00
TVP. Ik ben van plan om drie weken te gaan, maar helaas zit het er nog niet in .

Hopelijk vind ik snel een nieuwe baan, zodat ik dit jaar wel op vakantie kan.

Ik wil in september - oktober gaan. Is het dan nog een goede periode om te gaan ?
Blikdinsdag 23 februari 2010 @ 15:25
quote:
Op dinsdag 23 februari 2010 12:00 schreef fishbeer het volgende:
nee, het is gewoon een heel leuk stadje, en My Son is ook leuk, zorg ervoor dat je daar 06:00 bent ofzo, dan voorkom je de hordes mensen, maar nee, geen ongebaande paden daar te vinden :-)

Het strand is daar heerlijk (20 minuutjes fietsen) en de omgeving is schitterend om rond te fietsen! Marble mountains vond ik ook grappig. Maar ja, allemaal dingen die iedereen doet :-)

Als je kleding wilt laten maken kan ik je dong silk aanrader, goede kwaliteit, stukker beter dan Phuoc An, we hebben bij beide wat laten maken.

Sorry voor deze tips
Ik vond My Son echt helemaal niks aan, de brommertocht ernaartoe was veel leuker (maar misschien komt dat ook omdat ik Angkor Wat al dezelfde vakantie had gezien)
Blikdinsdag 23 februari 2010 @ 15:25
quote:
Op maandag 22 februari 2010 16:36 schreef Den_Haag het volgende:
ik wil eind juli tot half augustus. niet echt de goedkoopste periode
Vietnam is megagoedkoop, zal wellicht een paar euro schelen maar echt veel zal het nooit zijn
fishbeerdinsdag 23 februari 2010 @ 15:59
quote:
Op dinsdag 23 februari 2010 15:25 schreef Blik het volgende:
[..]Ik vond My Son echt helemaal niks aan, de brommertocht ernaartoe was veel leuker (maar misschien komt dat ook omdat ik Angkor Wat al dezelfde vakantie had gezien)
Daar ben ik nog niet geweest, dat scheelt waarschijnlijk, de weg er naar toe is inderdaad erg mooi...
Den_Haagdinsdag 23 februari 2010 @ 16:04
quote:
Op dinsdag 23 februari 2010 15:25 schreef Blik het volgende:

[..]

Vietnam is megagoedkoop, zal wellicht een paar euro schelen maar echt veel zal het nooit zijn
het ticket is best prijzig.
gifkwaldinsdag 23 februari 2010 @ 17:11
Ik zag My Son ook na Angkor te hebben gezien en daarom was het ietsje minder indrukwekkend, maar vond het alsnog een leuk uitje. Voor mensen die nog nooit in Angkor Wat zijn geweest is het vast wel indrukwekkend.
Blikdinsdag 23 februari 2010 @ 17:26
quote:
Op dinsdag 23 februari 2010 16:04 schreef Den_Haag het volgende:

[..]

het ticket is best prijzig.
Ook als je via Bangkok vliegt en dan een Air Asia vlucht pakt?
Ruuddinsdag 23 februari 2010 @ 17:42
quote:
Op dinsdag 23 februari 2010 17:11 schreef gifkwal het volgende:
Ik zag My Son ook na Angkor te hebben gezien en daarom was het ietsje minder indrukwekkend, maar vond het alsnog een leuk uitje. Voor mensen die nog nooit in Angkor Wat zijn geweest is het vast wel indrukwekkend.
Klopt, ik deed het andersom en vond My Son de moeite waard.
Ruuddinsdag 23 februari 2010 @ 17:51
quote:
Op dinsdag 23 februari 2010 11:38 schreef Vinsen het volgende:
Vandaag lekker wezen brommeren rondom Ninh Binh. Trang An is echt een aanrader!
Zeker, dat vond ik mooier dan Tam Coc. Bovendien veel rustiger, ik heb er maar 2 toeristen gezien terwijl er in Tam Coc tientallen waren.
quote:
Vanavond naar Hoi An met de bus. Iemand nog leuke - niet voor de hand liggende - tips voor dit mooie stadje?
Het enige dat ik zou kunnen bedenken is de boot naar de overkant nemen (ongeveer 10 minuten), daar kun je een wandeling maken door een dorpje waar men houtsnijwerk verkoopt. Maar niet echt spectaculair, meer voor als je tijd over hebt.

Je gaat niet naar Hué?
Vinsenwoensdag 24 februari 2010 @ 14:28
Hué wordt inderdaad overgeslagen, vergeleken met wat ik gezien heb en nog ga zien schijnt het nogal tegen te vallen. Zit nu trouwens nog in Ninh Binh De bus naar Hoi An was verongelukt, gelukkig zat ik er niet in...
Vandaag maar weer lekker rondgereden: Mua Cave, Hoa Lu, Kehnga Village... Zo heerlijk om met je schakelbrommer tussen de rijstvelden, dorpjes en rotspartijen te cruisen

Hopen dat vanavond alles goed gaat met de bus
Den_Haagwoensdag 24 februari 2010 @ 14:48
quote:
Op zaterdag 6 juni 2009 12:26 schreef MoneyTalks het volgende:
Trouwens dit is hoeveel onze vliegreis p.p. naar Vietnam kost van 6 juli tot 7 augustus:

Amsterdam - Londen (Heathrow) retour: ¤132,56 (British Midland Airways)
Londen (Heathrow) - Hanoi retour: ¤496,88 (overstap in Kuala Lumpur, Malaysia Airlines)
Ho Chi Minh City - Hanoi enkeltje: ¤38,26 (Jetstar Airways)

Totaal: ¤667,70

Boek je Amsterdam-Hanoi met Ho Chi Minh-Amsterdam als retour, dan ben je zo goedkoop mogelijk totaal ¤1156,- p.p. kwijt.

Een besparing van ¤488,30 per persoon dus!!!

Hieronder nog een mogelijkheid, maar onze manier blijft goedkoper:
SPOILER
Had je Londen-Hanoi met Ho Chi Minh-Londen als retour geboekt was je ¤792,- p.p. kwijt, en daar komt dan nog ¤132,56 p.p. bovenop voor het retourtje Amsterdam-Londen, wat het totaal op ¤924,56 brengt.

Dus ook op deze wijze een besparing van ¤256,86 per persoon!!
ik heb nog steeds problemen met de goedkope tickets vinden. Welke sites gebruiken jullie?
Den_Haagwoensdag 24 februari 2010 @ 14:49
quote:
Op dinsdag 23 februari 2010 17:26 schreef Blik het volgende:

[..]

Ook als je via Bangkok vliegt en dan een Air Asia vlucht pakt?
Als we op Bangkok vliegen kost een ticket naar Hanoi voor 2 personen 278 dollar (187 euro).
Met Emirates naar Bangkok vliegen kost 1570,96 euro.
Gezamelijk dus 878 euro pp
zatoichiwoensdag 24 februari 2010 @ 14:56
Dat is toch al hartstikke goedkoop? Hoe lang doe je er dan over? Ik vind de reisduur eigenlijk voor mij ook wel opwegen tegen kosten. Overigens kom ik gewoon op 850 euro met Malaysia voor Amsterdam - Hanoi en Ho chi Minh - Amsterdam. Volgens mij gewoon via de reguliere sites.

Edit: Dat is overgigens wel pas in oktober....
Superher0woensdag 24 februari 2010 @ 15:12
Ik wil dit jaar ook naar Vietnam. Zelf zat ik te denken om midden September te gaan en dan in 3 weken van zuid naar noord of net andersom te doen. Lekker op de bonnefooi. Mekong delta en duiken en de rest is mooi meegenomen (moet mij nog goed inlezen). Kortom dit is een TVP'tje
Den_Haagwoensdag 24 februari 2010 @ 15:15
quote:
Op woensdag 24 februari 2010 14:56 schreef zatoichi het volgende:
Dat is toch al hartstikke goedkoop? Hoe lang doe je er dan over? Ik vind de reisduur eigenlijk voor mij ook wel opwegen tegen kosten. Overigens kom ik gewoon op 850 euro met Malaysia voor Amsterdam - Hanoi en Ho chi Minh - Amsterdam. Volgens mij gewoon via de reguliere sites.

Edit: Dat is overgigens wel pas in oktober....
ik moet helaas straks in het hoogseizoen
Doekeswoensdag 24 februari 2010 @ 21:52
quote:
Op woensdag 24 februari 2010 15:12 schreef Superher0 het volgende:
Ik wil dit jaar ook naar Vietnam. Zelf zat ik te denken om midden September te gaan en dan in 3 weken van zuid naar noord of net andersom te doen. Lekker op de bonnefooi. Mekong delta en duiken en de rest is mooi meegenomen (moet mij nog goed inlezen). Kortom dit is een TVP'tje
In september ga je wel de regentijd in. En tyfoons komen dan ook regelmatig voor. Misschien beter om een maandje of twee/drie te wachten...
Blikwoensdag 24 februari 2010 @ 22:01
quote:
Op woensdag 24 februari 2010 15:12 schreef Superher0 het volgende:
Ik wil dit jaar ook naar Vietnam. Zelf zat ik te denken om midden September te gaan en dan in 3 weken van zuid naar noord of net andersom te doen. Lekker op de bonnefooi. Mekong delta en duiken en de rest is mooi meegenomen (moet mij nog goed inlezen). Kortom dit is een TVP'tje
Zie opmerking hierboven van regenseizoen (en vnl. tyfonen), en dan zullen de duikomstandigheden niet heel goed zijn
Den_Haagwoensdag 24 februari 2010 @ 22:30
heb goede tickets kunnen vinden. 850 euro
zatoichidonderdag 25 februari 2010 @ 08:54
Hoe zit het trouwens met de regen als je van half oktober (noord) tot half november (zuid) gaat?
gifkwaldonderdag 25 februari 2010 @ 12:55
quote:
Op woensdag 24 februari 2010 14:28 schreef Vinsen het volgende:
Hué wordt inderdaad overgeslagen, vergeleken met wat ik gezien heb en nog ga zien schijnt het nogal tegen te vallen. Zit nu trouwens nog in Ninh Binh De bus naar Hoi An was verongelukt, gelukkig zat ik er niet in...
Vandaag maar weer lekker rondgereden: Mua Cave, Hoa Lu, Kehnga Village... Zo heerlijk om met je schakelbrommer tussen de rijstvelden, dorpjes en rotspartijen te cruisen

Hopen dat vanavond alles goed gaat met de bus
Jeetje, lekker bericht zeg! Ben je goed aangekomen ondertussen? Ik vond Hue persoonlijk ook het minst interessant van alle plekken die ik in Vietnam heb gezien. Hoi An is duizend keer chiller.
buzz1291donderdag 25 februari 2010 @ 13:39
quote:
Op woensdag 24 februari 2010 22:30 schreef Den_Haag het volgende:
heb goede tickets kunnen vinden. 850 euro
Wat zijn goede tickets? Misschien een tip maar kijk ook eens op de site van Vietnam Airlines. Die vliegen ook vanaf Parijs en Frankfurt. En mogelijk dat een reisburo voor die LVM nog wat in de aanbieding heeft.
Blikdonderdag 25 februari 2010 @ 14:02
quote:
Op donderdag 25 februari 2010 12:55 schreef gifkwal het volgende:

[..]

Jeetje, lekker bericht zeg! Ben je goed aangekomen ondertussen? Ik vond Hue persoonlijk ook het minst interessant van alle plekken die ik in Vietnam heb gezien. Hoi An is duizend keer chiller.
Keizerlijk Paleis vond ik anders erg mooi, verder is er idd weinig te doen
gifkwaldonderdag 25 februari 2010 @ 14:08
quote:
Op donderdag 25 februari 2010 14:02 schreef Blik het volgende:

[..]

Keizerlijk Paleis vond ik anders erg mooi, verder is er idd weinig te doen
Dat vond ik ook wel mooi, ja. We hebben ook zo'n boottocht gedaan over de Parfumrivier om pagode's en graftombes van keizers te bekijken, dat was ook interessant. Maar als ik 1 stad in Vietnam had moeten overslaan was het denk ik toch Hue geworden. Misschien ook wel omdat het toen zo ontzettend heet en vochtig was dat de lust om dingen te bekijken je een beetje vergaat.
Doekesdonderdag 4 maart 2010 @ 21:51
Zondag vertrekt mijn vliegtuig Eerst een paar dagen naar Cambodja en dan naar Vietnam Ik heb een leuk klein laptopje gekocht dus ik zal jullie een beetje op de hoogte houden.
gifkwaldonderdag 4 maart 2010 @ 23:32
Cambodja

Veel plezier en hou ons inderdaad maar op de hoogte, leuk!
Netsplitterdinsdag 9 maart 2010 @ 08:11
tvp
Den_Haagdinsdag 9 maart 2010 @ 09:57
Tickets geboekt. Met China Airlines naar Hanoi, terug vanuit Ho Chi Minh
Blikdinsdag 9 maart 2010 @ 09:59
wanneer ga je?
Den_Haagdinsdag 9 maart 2010 @ 10:01
juli en augustus
niet de hele maanden natuurlijk
zatoichidinsdag 9 maart 2010 @ 10:02
Ga ik ook zo doen, heen naar Hanoi en terug vanuit HCMC. Wat heb je er uiteindelijk voor betaald als ik vragen mag?
Den_Haagdinsdag 9 maart 2010 @ 10:07
helaas hoogseizoen dus best prijzig, 900 euro. Maar dan heb je wel een acceptabele reisduur.
Blikdinsdag 9 maart 2010 @ 10:12
quote:
Op dinsdag 9 maart 2010 10:01 schreef Den_Haag het volgende:
juli en augustus
niet de hele maanden natuurlijk
31 juli heen en 1 augustus weer terug?

wees eens wat specifieker
Den_Haagdinsdag 9 maart 2010 @ 10:28
ga 3 weken. geen zin om de exacte data te vermelden
Blikdinsdag 9 maart 2010 @ 11:31
quote:
Op dinsdag 9 maart 2010 10:28 schreef Den_Haag het volgende:
ga 3 weken. geen zin om de exacte data te vermelden
ik hoef ook niet precies te weten wanneer je gaat, gewoon benieuwd hoe lang je in Vietnam bent.
Den_Haagdinsdag 9 maart 2010 @ 11:40
3 weken dus
3 weken ontbijten met noodlesoep
zatoichidinsdag 9 maart 2010 @ 13:55
quote:
Op dinsdag 9 maart 2010 11:40 schreef Den_Haag het volgende:
3 weken dus
3 weken ontbijten met noodlesoep
Heb je trouwens alleen de vlucht geboekt, en verder niets?

Ik ga waarschijnlijk de vlucht plus hotel bij aankomst regelen en de rest op de bonnefooi.
Den_Haagdinsdag 9 maart 2010 @ 13:56
alleen een vlucht. de rest zien we wel
Blikdinsdag 9 maart 2010 @ 14:03
Ik zou een ho(s)tel bij aankomst wel regelen hoor, vooral Hanoi is erg druk en warm, en na een lange vlucht is er niks irritanters dan op zoek moeten naar een ho(s)tel. Als je iets regelt hoef je alleen een taxi in te stappen (let op de zwarte taxi's in Hanoi) die je naar je ho(s)tel brengt. Geen stress etc. Dan kun je de dagen daarna altijd nog kijken waar je wilt slapen.
gifkwaldinsdag 9 maart 2010 @ 14:10
Wij hadden voor de nacht in Hanoi ook een hostel geregeld. Eigenlijk vooral voor de pick-up service die zij hebben vanaf het vliegveld, omdat we horrorverhalen hadden gehoord over de taxi-mafia daar. Omdat we 's avonds laat aankwamen hadden we daar geen zin in.
Blikdinsdag 9 maart 2010 @ 16:22
quote:
Op dinsdag 9 maart 2010 14:10 schreef gifkwal het volgende:
Wij hadden voor de nacht in Hanoi ook een hostel geregeld. Eigenlijk vooral voor de pick-up service die zij hebben vanaf het vliegveld, omdat we horrorverhalen hadden gehoord over de taxi-mafia daar. Omdat we 's avonds laat aankwamen hadden we daar geen zin in.
Je wilt ook gewoon echt niet rondlopen door Hanoi met 35 graden, rugzak, jetlag, enorme drukte die je niet gewend bent etc. En er dan achter komen dat je eerst 10x teveel betaald hebt voor je taxi en vervolgens erachter komen dat de eerste 3 hotels waar je langsloopt volgeboekt zitten.

Kortom: regel een ho(s)tel voor in ieder geval de eerste nacht, kan een hoop gezeik schelen.
zatoichidinsdag 9 maart 2010 @ 16:52
suggesties voor leuke ho(s)tels zijn altijd welkom!
Ruuddinsdag 9 maart 2010 @ 16:55
http://www.hanoibackpackershostel.com/

Ik zat in deze. Leuk hostel, wel vrij groot
gifkwaldinsdag 9 maart 2010 @ 17:42
Ik heb in Hanoi Guesthouse geslapen (1 nacht, en daar Ha Long Bay geboekt). Was wel oke, aardige staff, kamers niet heel speciaal maar wel compleet.

En ook nog een paar nachten in Hanoi Gecko Hotel, een klein beetje duurder maar wel een stuk mooier.

Beiden in het oude centrum.
Den_Haagdinsdag 9 maart 2010 @ 18:55
welke heeft warm water en airco?
gifkwaldinsdag 9 maart 2010 @ 19:00
quote:
Op dinsdag 9 maart 2010 18:55 schreef Den_Haag het volgende:
welke heeft warm water en airco?
Beide van mijn suggesties. Naar mijn weten zowat alle hostels in dat wijkje wel, hoor.
Den_Haagdinsdag 9 maart 2010 @ 21:13
top
Blikdinsdag 9 maart 2010 @ 22:45
airco is ook wel een must in Hanoi, heb het in weinig steden zo heet gehad als in Hanoi
APKdinsdag 9 maart 2010 @ 22:47
quote:
Op dinsdag 9 maart 2010 22:45 schreef Blik het volgende:

airco is ook wel een must in Hanoi, heb het in weinig steden zo heet gehad als in Hanoi
Maar wat je dan met een warme douche moet?
Blikwoensdag 10 maart 2010 @ 10:03
quote:
Op dinsdag 9 maart 2010 22:47 schreef APK het volgende:

[..]

Maar wat je dan met een warme douche moet?
warme douche heb je niet nodig in Hanoi (Eigenlijk alleen in Sapa en Dalat)
zatoichiwoensdag 10 maart 2010 @ 10:15
quote:
Op dinsdag 9 maart 2010 22:45 schreef Blik het volgende:
airco is ook wel een must in Hanoi, heb het in weinig steden zo heet gehad als in Hanoi
Als je eind oktober gaat, wat kun je dan verwachten? Ik ben ooit eind augustus in Tokyo geweest, en daar was het iedere ochtend tot 10:00 regen, en vervolgens de rest van de dag rond de 30-32 graden. Ik heb het echt zo warm gehad... (op zich hou ik er wel van, alleen gaan je shirts zo hard met dat zweet weer)
Blikwoensdag 10 maart 2010 @ 10:26
quote:
Op woensdag 10 maart 2010 10:15 schreef zatoichi het volgende:

[..]

Als je eind oktober gaat, wat kun je dan verwachten? Ik ben ooit eind augustus in Tokyo geweest, en daar was het iedere ochtend tot 10:00 regen, en vervolgens de rest van de dag rond de 30-32 graden. Ik heb het echt zo warm gehad... (op zich hou ik er wel van, alleen gaan je shirts zo hard met dat zweet weer)
Ik was er ook in augustus. Kan me voorstellen dat Hanoi in oktober een stuk vochtiger is, maar ook iets koeler. Blijft echter wel zweetweer
buzz1291woensdag 10 maart 2010 @ 13:09
quote:
Op woensdag 10 maart 2010 10:26 schreef Blik het volgende:

[..]

Ik was er ook in augustus. Kan me voorstellen dat Hanoi in oktober een stuk vochtiger is, maar ook iets koeler. Blijft echter wel zweetweer
Vorige maand was het er anders prima uit te houden met temperaturen tussen de 25- en 30 graden. Wat me van Hanoi (en Saigon en Phnom Penh) juist zo opviel was, dat het er veel minder vochtig was dan in Bangkok in dezelfde periode.
Blikwoensdag 10 maart 2010 @ 13:20
quote:
Op woensdag 10 maart 2010 13:09 schreef buzz1291 het volgende:

[..]

Vorige maand was het er anders prima uit te houden met temperaturen tussen de 25- en 30 graden. Wat me van Hanoi (en Saigon en Phnom Penh) juist zo opviel was, dat het er veel minder vochtig was dan in Bangkok in dezelfde periode.
Volgens mij zijn de temperatuurschommelingen in Hanoi wel iets groter dan in Bangkok, en is jan.-febr. niet het droge seizoen in Hanoi?
gifkwalwoensdag 10 maart 2010 @ 15:31
In Hanoi kan je in de wintermaanden zelfs een jas nodig hebben, heb ik gelezen. Ze hebben daar echt 4 seizoenen net als bij ons (al is de winter natuurlijk wel minder extreem). In Saigon en Phnom Penh is het momenteel het "koele" en droge seizoen, en daarom niet zo vochtig als Bangkok. Dat wordt in de zomermaanden wel anders.
Doekesdonderdag 11 maart 2010 @ 15:18
Ik zit nu in Phnom Penh en het is een graad of 35. Maar wel droge lucht, dus goed te doen. Overmorgen vlieg ik naar Hanoi. Het schijnt daar nu een graad of 20 te zijn en het regent
Volanomaandag 15 maart 2010 @ 06:34
Hier nog iemand die in het Hanoi Backpackers Hostel heeft gezeten.. een aanrader voor iedereen! Wat een goede sfeer! Zit nu in hetzelfde hostel maar dan in Hué. Weer in Hanoi was koud afgelopen dagen (hoody en lange broek) Voor Sapa heb ik een jacket moeten kopen en zelfs een sjaal! Maar het was het waard!
Iemand nog tips voor een hostel in Hoi An?
Blikmaandag 15 maart 2010 @ 08:28
quote:
Op maandag 15 maart 2010 06:34 schreef Volano het volgende:
Hier nog iemand die in het Hanoi Backpackers Hostel heeft gezeten.. een aanrader voor iedereen! Wat een goede sfeer! Zit nu in hetzelfde hostel maar dan in Hué. Weer in Hanoi was koud afgelopen dagen (hoody en lange broek) Voor Sapa heb ik een jacket moeten kopen en zelfs een sjaal! Maar het was het waard!
Iemand nog tips voor een hostel in Hoi An?
In Hoi An moet je voor een hotel gaan, betaalde 15 dollar voor een hotelkamer. Maar dan wel inclusief ontbijtbuffet en zwembad

Naam weet ik niet meer
gifkwalmaandag 15 maart 2010 @ 08:45
Misschien dat je Phuong Nam Hotel bedoelt? Wij vonden het hier heerlijk en zeer veel waar voor je geld (chill zwembad, uitgebreid ontbijt, het voelt een beetje of je in een resort zit).

Het is denk ik zo'n 15 minuten lopen vanuit het centrum van Hoi An maar het hotel biedt ook een gratis shuttlebusje aan dat heen en weer gaat. Aan de ene kant hadden we ook wel graag in het centrum gezeten, maar daar gaat toch rond 22u of 23u alles dicht en dood, dus was het niet zo erg om dan weer terug te gaan naar onze chille kamer ietsje verder weg.

Dit hadden we geboekd via hostelworld, daar is het geloof ik goedkoper dan als je rechtstreeks bij ze boekt.
zatoichimaandag 15 maart 2010 @ 08:45
Is het niet zo dat je in Vietnam sowieso wel voor hotels kunt gaan? Zoals ik dat nu hoor is het allemaal niet zo duur daar. (tenzij je natuurlijk een wereldreis van meerdere maanden aan het maken bent, dan kan ik me voorstellen dat je alles echt zo goedkoop mogelijk wil doen)
gifkwalmaandag 15 maart 2010 @ 08:47
quote:
Op maandag 15 maart 2010 08:45 schreef zatoichi het volgende:
Is het niet zo dat je in Vietnam sowieso wel voor hotels kunt gaan? Zoals ik dat nu hoor is het allemaal niet zo duur daar. (tenzij je natuurlijk een wereldreis van meerdere maanden aan het maken bent, dan kan ik me voorstellen dat je alles echt zo goedkoop mogelijk wil doen)
Ja, klopt wel. Maar het is ook zo dat alle hostels/guesthouses die ik daar heb gezien eigenlijk gewoon hotels zijn in de zin dat er geen dorm rooms zijn. De kamers zijn alleen wat meer basic zonder dingen als roomservice. Dus eigenlijk kan je net zo goed in een hostel gaan zitten, bijna hetzelfde idee als een hotel.
Blikmaandag 15 maart 2010 @ 08:56
quote:
Op maandag 15 maart 2010 08:45 schreef gifkwal het volgende:
Misschien dat je Phuong Nam Hotel bedoelt? Wij vonden het hier heerlijk en zeer veel waar voor je geld (chill zwembad, uitgebreid ontbijt, het voelt een beetje of je in een resort zit).

Het is denk ik zo'n 15 minuten lopen vanuit het centrum van Hoi An maar het hotel biedt ook een gratis shuttlebusje aan dat heen en weer gaat. Aan de ene kant hadden we ook wel graag in het centrum gezeten, maar daar gaat toch rond 22u of 23u alles dicht en dood, dus was het niet zo erg om dan weer terug te gaan naar onze chille kamer ietsje verder weg.

Dit hadden we geboekd via hostelworld, daar is het geloof ik goedkoper dan als je rechtstreeks bij ze boekt.
Nee, wij zaten op nog geen 5 minuten loopafstand van het centrum, ter hoogte van de Chinese Japanse brug. Heb het even opgezocht en het heet Thanh Binh 2, en volgens mij was buffet en zwembad in Thanh Binh 3 (overkant straat).

[ Bericht 0% gewijzigd door Blik op 15-03-2010 19:14:13 ]
Blikmaandag 15 maart 2010 @ 08:57
quote:
Op maandag 15 maart 2010 08:47 schreef gifkwal het volgende:

[..]

Ja, klopt wel. Maar het is ook zo dat alle hostels/guesthouses die ik daar heb gezien eigenlijk gewoon hotels zijn in de zin dat er geen dorm rooms zijn. De kamers zijn alleen wat meer basic zonder dingen als roomservice. Dus eigenlijk kan je net zo goed in een hostel gaan zitten, bijna hetzelfde idee als een hotel.
In Vietnam is het verschil tussen hotel en hostel inderdaad te verwaarlozen. En Vietnam is zo goedkoop dat je echt niet in een dorm hoeft te slapen.
gifkwalmaandag 15 maart 2010 @ 09:06
quote:
Op maandag 15 maart 2010 08:56 schreef Blik het volgende:

[..]

Nee, wij zaten op nog geen 5 minuten loopafstand van het centrum, ter hoogte van de Chinese brug. Heb het even opgezocht en het heet Thanh Binh 2, en volgens mij was buffet en zwembad in Thanh Binh 3 (overkant straat).
Oh, nog beter dan!
Doekesmaandag 15 maart 2010 @ 16:55
quote:
Op maandag 15 maart 2010 08:56 schreef Blik het volgende:

[..]

Nee, wij zaten op nog geen 5 minuten loopafstand van het centrum, ter hoogte van de Chinese brug.
Japanse brug waarschijnlijk.
Blikmaandag 15 maart 2010 @ 19:13
quote:
Op maandag 15 maart 2010 16:55 schreef Doekes het volgende:

[..]

Japanse brug waarschijnlijk.
ehh, die ja
Sinceriamaandag 15 maart 2010 @ 20:54
Hebben jullie tips met betrekking tot de tijd die je het beste kan doorbrengen in het zuiden van Vietnam? Ik heb zes weken om over Thailand, Cambodja en Vietnam te verdelen en ik dacht alleen het zuiden aan te doen. Is twee weken een beetje voldoende of hebben jullie ervaren dat je dan nog lang niet bent uitgekeken?
gifkwalmaandag 15 maart 2010 @ 21:07
Twee weken is daarvoor wel voldoende, denk ik. Je kan een dag of 6 uittrekken voor Ho Chi Minh City, een dagtripje naar de Cui Chi Tunnels en een overnight stay in de Mekong Delta. Dan hou je nog een weekje over voor eventueel Nha Trang (strand) en of Dalat (bergen) bijvoorbeeld.

Echter, ik zou je eerder aanraden om het noorden te bezoeken in plaats van het zuiden. Ik vond dat in elk geval veel mooier. Wat je daar bijvoorbeeld kan doen is een week doorbrengen in Hanoi/Ha Long Bay/Ninh Binh en Sapa bezoeken. De natuur in het noorden is zo overweldigend (die karstformaties) en Sapa vond ik echt prachtig om een paar dagen rond te trekken met die rijstvelden en ethnische minderheden in hun klederdracht.

Eigenlijk is het jammer dat Hoi An zo tussen het noorden en zuiden in ligt, je kan er niet even zomaar een dagje naar toe terwijl het daar zo mooi is.

Maar misschien kies je voor het zuiden omdat je over land vanuit Cambodia komt? Dan is de bus vanuit Phnom Penh naar HCMC natuurlijk wel handiger, al zou ik toch even Air Asia checken voor een goedkope vlucht naar Hanoi!
Blikmaandag 15 maart 2010 @ 21:11
quote:
Op maandag 15 maart 2010 21:07 schreef gifkwal het volgende:
Twee weken is daarvoor wel voldoende, denk ik. Je kan een dag of 6 uittrekken voor Ho Chi Minh City, een dagtripje naar de Cui Chi Tunnels en een overnight stay in de Mekong Delta. Dan hou je nog een weekje over voor eventueel Nha Trang (strand) en of Dalat (bergen) bijvoorbeeld.

Echter, ik zou je eerder aanraden om het noorden te bezoeken in plaats van het zuiden. Ik vond dat in elk geval veel mooier. Wat je daar bijvoorbeeld kan doen is een week doorbrengen in Hanoi/Ha Long Bay/Ninh Binh en Sapa bezoeken. De natuur in het noorden is zo overweldigend (die karstformaties) en Sapa vond ik echt prachtig om een paar dagen rond te trekken met die rijstvelden en ethnische minderheden in hun klederdracht.

Eigenlijk is het jammer dat Hoi An zo tussen het noorden en zuiden in ligt, je kan er niet even zomaar een dagje naar toe terwijl het daar zo mooi is.

Maar misschien kies je voor het zuiden omdat je over land vanuit Cambodia komt? Dan is de bus vanuit Phnom Penh naar HCMC natuurlijk wel handiger, al zou ik toch even Air Asia checken voor een goedkope vlucht naar Hanoi!
100% mee eens
Sinceriamaandag 15 maart 2010 @ 21:27
quote:
Op maandag 15 maart 2010 21:07 schreef gifkwal het volgende:
Twee weken is daarvoor wel voldoende, denk ik. Je kan een dag of 6 uittrekken voor Ho Chi Minh City, een dagtripje naar de Cui Chi Tunnels en een overnight stay in de Mekong Delta. Dan hou je nog een weekje over voor eventueel Nha Trang (strand) en of Dalat (bergen) bijvoorbeeld.

Echter, ik zou je eerder aanraden om het noorden te bezoeken in plaats van het zuiden. Ik vond dat in elk geval veel mooier. Wat je daar bijvoorbeeld kan doen is een week doorbrengen in Hanoi/Ha Long Bay/Ninh Binh en Sapa bezoeken. De natuur in het noorden is zo overweldigend (die karstformaties) en Sapa vond ik echt prachtig om een paar dagen rond te trekken met die rijstvelden en ethnische minderheden in hun klederdracht.

Eigenlijk is het jammer dat Hoi An zo tussen het noorden en zuiden in ligt, je kan er niet even zomaar een dagje naar toe terwijl het daar zo mooi is.

Maar misschien kies je voor het zuiden omdat je over land vanuit Cambodia komt? Dan is de bus vanuit Phnom Penh naar HCMC natuurlijk wel handiger, al zou ik toch even Air Asia checken voor een goedkope vlucht naar Hanoi!
Thnx voor de tips.

Ik wil inderdaad naar het zuiden omdat ik van plan ben om vanuit Cambodja te reizen. Ik ga het liefst over land maar mijn plannen liggen totaal nog niet vast. Het noorden lijkt me ook erg mooi maar ik denk dat ik daar meer tijd aan zou willen besteden dan de 2 á 3 weken die ik ik mijn hoofd heb, dus dat ik dat een andere keer in combinatie met Laos doe.

Maar wat je zegt brengt me wel een beetje aan het twijfelen, misschien trek ik er eigenlijk te veel tijd uit voor alleen het zuiden. Ik wil wel een weekje eiland ergens tussendoor, maar dat kan ook in Cambodja of Thailand natuurlijk.
gifkwalmaandag 15 maart 2010 @ 21:33
Het noorden is ook in 2 a 3 weken goed te doen hoor. Zo heb ik het zelf ook gedaan en ik had niet het gevoel dat ik tijd tekort kwam.

Maar je kan natuurlijk altijd later een keertje teruggaan, het zuiden is natuurlijk ook wel de moeite waard maar gewoon iets minder spectaculair.
Sinceriamaandag 15 maart 2010 @ 21:52
quote:
Op maandag 15 maart 2010 21:33 schreef gifkwal het volgende:
Het noorden is ook in 2 a 3 weken goed te doen hoor. Zo heb ik het zelf ook gedaan en ik had niet het gevoel dat ik tijd tekort kwam.

Maar je kan natuurlijk altijd later een keertje teruggaan, het zuiden is natuurlijk ook wel de moeite waard maar gewoon iets minder spectaculair.
Ah oke. Ik ga eens wat reisboeken doornemen en er even over denken (voorpret, jeej ). Het idee van grote afstanden afleggen in 1 keer staat me een beetje tegen alleen, vandaar mijn plan alleen het zuiden aan te doen. Het lijkt zo haastig, geeft je weinig tijd om dingen in je op te nemen.
gifkwalmaandag 15 maart 2010 @ 22:11
quote:
Op maandag 15 maart 2010 21:52 schreef Sinceria het volgende:

[..]

Ah oke. Ik ga eens wat reisboeken doornemen en er even over denken (voorpret, jeej ). Het idee van grote afstanden afleggen in 1 keer staat me een beetje tegen alleen, vandaar mijn plan alleen het zuiden aan te doen. Het lijkt zo haastig, geeft je weinig tijd om dingen in je op te nemen.
Ik snap wat je bedoelt hoor, ik reis zelf ook het liefst over land, lekker rustig aan. Maar ja, aan de andere kant is Phnom Penh - HCMC ook een grote afstand waar je 7 uur voor in de bus moet zitten. Dan ben je misschien nog wel sneller in Hanoi met het vliegtuig Maar goed zoals gezegd is alleen het zuiden bezoeken ook totaal geen slecht plan hoor! Veel plezier met je reis in elk geval, heb vorig jaar dezelfde landen aangedaan en er van genoten.
Sinceriamaandag 15 maart 2010 @ 22:22
quote:
Op maandag 15 maart 2010 22:11 schreef gifkwal het volgende:

[..]

Ik snap wat je bedoelt hoor, ik reis zelf ook het liefst over land, lekker rustig aan. Maar ja, aan de andere kant is Phnom Penh - HCMC ook een grote afstand waar je 7 uur voor in de bus moet zitten. Dan ben je misschien nog wel sneller in Hanoi met het vliegtuig Maar goed zoals gezegd is alleen het zuiden bezoeken ook totaal geen slecht plan hoor! Veel plezier met je reis in elk geval, heb vorig jaar dezelfde landen aangedaan en er van genoten.
Ja daar heb je een punt. Ach ik kijk nog wel, ik heb nog wel even om er over na te denken. Dank je wel in ieder geval.
Blikdinsdag 16 maart 2010 @ 08:37
je kunt in ieder geval makkelijk van Hanoi naar Bangkok vliegen. Moet alleen even kijken of je ook makkelijk van Pnomh Penh naar Hanoi kunt komen.
buzz1291dinsdag 16 maart 2010 @ 10:49
quote:
Op dinsdag 16 maart 2010 08:37 schreef Blik het volgende:
je kunt in ieder geval makkelijk van Hanoi naar Bangkok vliegen. Moet alleen even kijken of je ook makkelijk van Pnomh Penh naar Hanoi kunt komen.
Alleen met Lao Airlines, via Vientiane. En als ik het me nog goed herrinner van vorige maand is dat een prijzig tripje.
Blikdinsdag 16 maart 2010 @ 10:53
quote:
Op dinsdag 16 maart 2010 10:49 schreef buzz1291 het volgende:

[..]

Alleen met Lao Airlines, via Vientiane. En als ik het me nog goed herrinner van vorige maand is dat een prijzig tripje.
Je kunt ook naar Vientiane vliegen en vanaf daar de bus pakken
gifkwaldinsdag 16 maart 2010 @ 11:35
Of naar HCMC gaan en vanuit daar naar Hanoi vliegen. Allemaal omslachtig, misschien toch beter om gewoon zuid-Vietnam te bezoeken.
buzz1291dinsdag 16 maart 2010 @ 11:42
Dat laatste is natuurlijk de beste optie. (ik bedoel dus de bus naar HCMC en dan vliegen) Je hebt dan ook nog de keus om in het zuiden te blijven hangen, wat mij persoonlijk minder aanspreekt. Of naar welke plaats dan ook noordelijk te vliegen. Kost geen drol natuurlijk. En het noorden is gemiddeld natuurlijk mooier. Of je moet van het Vietnamese Benidorm houden, dan kun je ook de bus naar Nah Trang nemen en daar lekker op je luie reet in het zand gaan zitten en all night partying. het is maar waar je voorkeur ligt.
Volanodonderdag 18 maart 2010 @ 10:52
Over het grote afstanden reizen: ik zie niet in waarom je het niet zou doen, alles is hetzelfde op een gegeven moment. Ik heb Hanoi - Hué met de trein gedaan, ertussen is toch niets. Wat je kan doen voor de "echte" experience is een motor kopen en dan de afstand afleggen, kost je meer dagen maar dan heb je wel een vette ervaring (van Hué naar Hoi An zelf met de motorscooter gedaan). En wat hier inderdaad gezegd wordt: de nachtbus nemen, weer goedkoper dan de trein (ik ga nu op naar Benidorm met de nachtbus)
Om meer van het land te zien huur ik een scooter in de grote steden om zo op eigen houtje het te verdwalen het land te verkennen.
Blikdonderdag 18 maart 2010 @ 11:02
quote:
Op donderdag 18 maart 2010 10:52 schreef Volano het volgende:
Over het grote afstanden reizen: ik zie niet in waarom je het niet zou doen, alles is hetzelfde op een gegeven moment. Ik heb Hanoi - Hué met de trein gedaan, ertussen is toch niets. Wat je kan doen voor de "echte" experience is een motor kopen en dan de afstand afleggen, kost je meer dagen maar dan heb je wel een vette ervaring (van Hué naar Hoi An zelf met de motorscooter gedaan). En wat hier inderdaad gezegd wordt: de nachtbus nemen, weer goedkoper dan de trein (ik ga nu op naar Benidorm met de nachtbus)
Om meer van het land te zien huur ik een scooter in de grote steden om zo op eigen houtje het te verdwalen het land te verkennen.
Ik denk dat je het niet helemaal begrijpt. In de voorbeelden hierboven hebben we het over afstanden als Vientiane - Hanoi en HCMC - Hanoi. Is niet echt te vergelijken met de standaard nachtbus van Hanoi naar Hué, die doet ongeveer iedere sterveling in Vietnam. Ik heb echt gigantische horroverhalen gehoord over de busverbinding van Vientiane naar Hanoi, normale reis is 25 uur (in een Laotiaanse bus al geen pretje), maar door pech duurde de reis uiteindelijk 44 uur Dan kun je een lange busreis nog zo leuk vinden, dat is wel erg extreem en ook erg zonde van je tijd.
Doekesdonderdag 18 maart 2010 @ 12:05
quote:
Op dinsdag 16 maart 2010 10:49 schreef buzz1291 het volgende:

[..]

Alleen met Lao Airlines, via Vientiane. En als ik het me nog goed herrinner van vorige maand is dat een prijzig tripje.
Ik ben een aantal dagen geleden met Vietnam Airlines van Phnom Penh, via Vientiane, naar Hanoi gevlogen. Er was een thunderstorm in Hanoi, dus we hadden vier uur vertraging. Netjes van Vietnam Airlines een buffet diner aangeboden gekregen. Het buffet was eigenlijk bedoeld voor Loatiaanse studenten, maar wij mochten lekker mee eten. Ik heb bij een groep studenten aan tafel gezeten. Was heel gezellig. Gratis bier en wijn, dus dan komt het wel goed!
gifkwaldonderdag 18 maart 2010 @ 14:11
Ik heb ook al zulke verschrikkelijke verhalen gehoord over de bus van Laos naar Vietnam. Mensen die echt twee dagen onderweg waren en 's nachts door de modder moesten lopen zonder geld (want geen pinautomaten) omdat de bus gewoon niet verder ging, etc.
karoltjedonderdag 18 maart 2010 @ 17:19
quote:
Op donderdag 18 maart 2010 11:02 schreef Blik het volgende:

[..]

Ik denk dat je het niet helemaal begrijpt. In de voorbeelden hierboven hebben we het over afstanden als Vientiane - Hanoi en HCMC - Hanoi. Is niet echt te vergelijken met de standaard nachtbus van Hanoi naar Hué, die doet ongeveer iedere sterveling in Vietnam. Ik heb echt gigantische horroverhalen gehoord over de busverbinding van Vientiane naar Hanoi, normale reis is 25 uur (in een Laotiaanse bus al geen pretje), maar door pech duurde de reis uiteindelijk 44 uur Dan kun je een lange busreis nog zo leuk vinden, dat is wel erg extreem en ook erg zonde van je tijd.
Ik heb met de bus van Hanoi naar Nha Trang zo'n geintje meegemaakt! Eerst een uur gereden, daarna 1,5 stilstaan naast de weg. Daarna weer een uurtje gereden en daarna maar liefst 15 uur stilgestaan langs de weg!! Geen eten & drinken in de buurt, geen wc en vooral geen info want de chauffeurs spraken geen Engels. Toen we in Hue waren aangekomen om 3 uur 's nachts was de chauff moe en moesten we een hotel boeken en de dag erna een nieuwe bus pakken . Uiteindelijk duurde de reis 37 uur ipv 12 uur .
karoltjedonderdag 18 maart 2010 @ 17:20
Maar hey, dat is Azië he .
Blikdonderdag 18 maart 2010 @ 17:27
quote:
Op donderdag 18 maart 2010 17:19 schreef karoltje het volgende:

[..]

Ik heb met de bus van Hanoi naar Nha Trang zo'n geintje meegemaakt! Eerst een uur gereden, daarna 1,5 stilstaan naast de weg. Daarna weer een uurtje gereden en daarna maar liefst 15 uur stilgestaan langs de weg!! Geen eten & drinken in de buurt, geen wc en vooral geen info want de chauffeurs spraken geen Engels. Toen we in Hue waren aangekomen om 3 uur 's nachts was de chauff moe en moesten we een hotel boeken en de dag erna een nieuwe bus pakken . Uiteindelijk duurde de reis 37 uur ipv 12 uur .
12 uur lijkt me zeer sterk, aangezien die trip zo'n 1400 kilometer is, waaronder ook door de bergen. Het zijn sowieso ook twee nachtbussen achter elkaar (Hanoi - Hue en Hoi An - Nha Trang).

Neemt niet weg dat 37 uur natuurlijk ontzettend lang is...
karoltjedonderdag 18 maart 2010 @ 17:36
Wacht foutje, het was Hanoi - Hoi An!
Dynddonderdag 18 maart 2010 @ 17:39
Hey even een kort vraagje, in een aflevering van Topgear door Vietnam kwamen ze langs een soort vijver midden in een stad (Ik geloof Hanoi) met een neergestort vliegtuig. Er werd verder niet veel aandacht aan besteed, maar weet iemand hier meer over?
Ruuddonderdag 18 maart 2010 @ 18:14
quote:
Op donderdag 18 maart 2010 17:39 schreef Dynd het volgende:
Hey even een kort vraagje, in een aflevering van Topgear door Vietnam kwamen ze langs een soort vijver midden in een stad (Ik geloof Hanoi) met een neergestort vliegtuig. Er werd verder niet veel aandacht aan besteed, maar weet iemand hier meer over?
Deze bedoel je?



Heb ik niet gezien toen ik in Hanoi was
Dynddonderdag 18 maart 2010 @ 18:19
quote:
Op donderdag 18 maart 2010 18:14 schreef Ruud het volgende:

[..]

Deze bedoel je?

[ afbeelding ]

Heb ik niet gezien toen ik in Hanoi was
Haha ja! Vraag me af wat het verhaal hierachter is.
gifkwaldonderdag 18 maart 2010 @ 18:23
On 19/12/72, B-52-D Rose 1", s/n 56-0608 of the 99BW/307SW, was shot down over Ha Noi. The wreckage landing fairly squarely in the middle of the lake, and has remained there ever since. It has been partially cannibalized for building material, but the bulk of it continues to sink slowly into the soft bottom.

Link (nog meer info)
Dynddonderdag 18 maart 2010 @ 18:25
quote:
Op donderdag 18 maart 2010 18:23 schreef gifkwal het volgende:
On 19/12/72, B-52-D Rose 1", s/n 56-0608 of the 99BW/307SW, was shot down over Ha Noi. The wreckage landing fairly squarely in the middle of the lake, and has remained there ever since. It has been partially cannibalized for building material, but the bulk of it continues to sink slowly into the soft bottom.

Link (nog meer info)
Wow! Bedankt!
Ruuddonderdag 18 maart 2010 @ 18:25
http://www.aviationmuseum(...)/Hanoi/B-52_Lake.htm

Edit: gifkwal had al iets gevonden
gifkwaldonderdag 18 maart 2010 @ 18:31
quote:
Op donderdag 18 maart 2010 18:25 schreef Dynd het volgende:

[..]

Wow! Bedankt!
Bedank Google maar want ik wist het zelf ook niet
Doekesmaandag 22 maart 2010 @ 10:37
Vandaag naar de Cu Chi tunnels geweest. Ik zou echt gillend gek worden als ik daar doorheen zou moeten. Heb ik dus ook maar niet gedaan...
zatoichimaandag 22 maart 2010 @ 10:39
Mijn vriendin heeft licht claustrofobie en kan absoluut niet tegen plekken waar veel leed geweest is; die tunnels worden nog leuk....
gifkwalmaandag 22 maart 2010 @ 11:05
Ik ben vorig jaar de tunnel wel ingegaan maar ik werd gek. Vooral omdat je alleen maar kan kruipen/op je hurken kan lopen en niet ziet waar je er weer uit kan. Was echt blij toen ik weer buiten stond en begreep de mensen echt niet die er nog een keer in wilden Echt respect voor die Vietnamezen die daar gewoon jarenlang in geleefd hebben. Vooral als je bedenkt dat de tunnels in werkelijkheid nog veel nauwer waren.
Den_Haagmaandag 22 maart 2010 @ 11:31
Ik gok dat ik daar met mijn 'kleine' lengte maar niet in ga.
Blikmaandag 22 maart 2010 @ 13:40
Ik vond het helemaal niet heel eng, het was uiteraard wel krap maar was gewoon een kwestie van je voorganger volgen...
karoltjemaandag 22 maart 2010 @ 17:11
Stelt niks voor idd! Ik ben best lang en kom gewoon lopen maar dan wel helemaal gebukt zeg maar. Ik hoefde dus niet te kruipen in ieder geval! Bovendien kan je na elke 10m eruit als je het zat bent/ eng vindt. Ik zou het zeker doen, hoort er toch een beetje bij .



Wat ook vet is is schieten bij de Cu Chi tunnels! Neem wel eigen oordoppen mee want je krijgt daar een soort koptelefoon op die helemaal niet beschermd tegen de knoertharde knallen .

Blikmaandag 22 maart 2010 @ 17:30
quote:
Op maandag 22 maart 2010 17:11 schreef karoltje het volgende:

Wat ook vet is is schieten bij de Cu Chi tunnels! Neem wel eigen oordoppen mee want je krijgt daar een soort koptelefoon op die helemaal niet beschermd tegen de knoertharde knallen .

[ afbeelding ]
Dat schieten vind ik eigenlijk een absolute no-no, wie weet wat voor illegale dingen er allemaal zijn gebeurt met dat wapen...
zatoichimaandag 22 maart 2010 @ 17:35
Ja dat geld net zo goed voor die tunnels, gifgas, leed en martelingen...

Lijkt mij wel interessant om een keertje te schieten, ga het zeker wel doen!
Den_Haagmaandag 22 maart 2010 @ 17:41
quote:
Op maandag 22 maart 2010 17:11 schreef karoltje het volgende:
Stelt niks voor idd! Ik ben best lang en kom gewoon lopen maar dan wel helemaal gebukt zeg maar. Ik hoefde dus niet te kruipen in ieder geval! Bovendien kan je na elke 10m eruit als je het zat bent/ eng vindt. Ik zou het zeker doen, hoort er toch een beetje bij .

[ afbeelding ]

Wat ook vet is is schieten bij de Cu Chi tunnels! Neem wel eigen oordoppen mee want je krijgt daar een soort koptelefoon op die helemaal niet beschermd tegen de knoertharde knallen .

[ afbeelding ]
neem aan dat jij geen 2m bent of langer he

Maar schieten zeker
Blikmaandag 22 maart 2010 @ 17:43
quote:
Op maandag 22 maart 2010 17:35 schreef zatoichi het volgende:
Ja dat geld net zo goed voor die tunnels, gifgas, leed en martelingen...

Lijkt mij wel interessant om een keertje te schieten, ga het zeker wel doen!
Hoe is met een wellicht illegaal wapen schieten hetzelfde als door tunnels lopen...
zatoichimaandag 22 maart 2010 @ 17:52
Oh zo, ik dacht dat je bedoelde dat die wapens in het verleden wel eens gebruikt konden zijn bij criminaliteit e.d.
Ruudmaandag 22 maart 2010 @ 18:13
quote:
Op maandag 22 maart 2010 17:11 schreef karoltje het volgende:
Stelt niks voor idd! Ik ben best lang en kom gewoon lopen maar dan wel helemaal gebukt zeg maar. Ik hoefde dus niet te kruipen in ieder geval! Bovendien kan je na elke 10m eruit als je het zat bent/ eng vindt. Ik zou het zeker doen, hoort er toch een beetje bij .

[ afbeelding ]

Wat ook vet is is schieten bij de Cu Chi tunnels! Neem wel eigen oordoppen mee want je krijgt daar een soort koptelefoon op die helemaal niet beschermd tegen de knoertharde knallen .

[ afbeelding ]
Ik wist niet dat je daar ook kon schieten, helemaal niet gezien
Wel in Cambodja gedaan, tof
quote:
Op maandag 22 maart 2010 17:41 schreef Den_Haag het volgende:

[..]

neem aan dat jij geen 2m bent of langer he
Met mijn 1.90m kon ik er prima doorheen.
karoltjemaandag 22 maart 2010 @ 18:49
quote:
Op maandag 22 maart 2010 17:41 schreef Den_Haag het volgende:

[..]

neem aan dat jij geen 2m bent of langer he

Uhmmm nee dat ook weer niet, zo freaky zijn . Bijna 1.80 dat wel.

Maar ja als je naar zo'n plek gaat zou ik ook gewoon alles doen! Wie weet kom je er nooit meer terug en het hoort toch bij de ervaring. Ik had de Cu Chi tunnels nooit zo interessant gevonden als ik niet die twee dingen had gedaan!
Ruudmaandag 22 maart 2010 @ 18:56
Het is trouwens wel leuk om met de motorbike naar de tunnels te rijden. Zorg alleen wel dat je een goede kaart hebt, de stad uit komen is niet makkelijk en zoeken in die drukte ook niet
#ANONIEMmaandag 22 maart 2010 @ 18:59
quote:
Op maandag 22 maart 2010 18:56 schreef Ruud het volgende:
Het is trouwens wel leuk om met de motorbike naar de tunnels te rijden. Zorg alleen wel dat je een goede kaart hebt, de stad uit komen is niet makkelijk en zoeken in die drukte ook niet
Afgemeten tegen de prijs van de excursie (6-10 dollar) niet echt de moeite waard toch? Tijdens onze busreis hadden wij al eindeloze leuke verhalen van een veteraan.
Ruudmaandag 22 maart 2010 @ 19:03
quote:
Op maandag 22 maart 2010 18:59 schreef MCH het volgende:

[..]

Afgemeten tegen de prijs van de excursie (6-10 dollar) niet echt de moeite waard toch?
Ik vond het gewoon leuk, weer eens iets anders dan de bus. Niet naar prijzen gekeken
#ANONIEMmaandag 22 maart 2010 @ 19:07
quote:
Op maandag 22 maart 2010 19:03 schreef Ruud het volgende:

[..]

Ik vond het gewoon leuk, weer eens iets anders dan de bus. Niet naar prijzen gekeken
Leuk is het zeker.
gifkwalmaandag 22 maart 2010 @ 19:54
Ik heb dat schieten ook niet gedaan. Ik vond het sowieso al een beetje luguber om die schoten te horen terwijl je door de jungle liep, net zoals de mensen die daar vroeger leefden dat waarschijnlijk vaak hoorden. Ik zie de lol niet in van oorlogje spelen (want dat is het voor mij een beetje) op zo'n plek.
karoltjemaandag 22 maart 2010 @ 20:09
Ik vond het gewoon heel bijzonder dat je voelt wat een kracht er achter zo'n ding zit. Ik heb ook geen idee of ik uberhaupt iets geraakt heb . Vond het veel te spannend en leuk .

Maar als je het niks vindt moet je het gewoon lekker niet doen.
gifkwalmaandag 22 maart 2010 @ 20:10
Het lijkt mij ook wel interessant en spannend om een keer te beleven, maar liever niet daar.
Den_Haagmaandag 22 maart 2010 @ 20:44
quote:
Op maandag 22 maart 2010 20:09 schreef karoltje het volgende:
Ik vond het gewoon heel bijzonder dat je voelt wat een kracht er achter zo'n ding zit. Ik heb ook geen idee of ik uberhaupt iets geraakt heb . Vond het veel te spannend en leuk .
buzz1291maandag 22 maart 2010 @ 21:54
quote:
Op maandag 22 maart 2010 17:35 schreef zatoichi het volgende:
Ja dat geld net zo goed voor die tunnels, gifgas, leed en martelingen...

Lijkt mij wel interessant om een keertje te schieten, ga het zeker wel doen!
Als je echt wilt schieten ga je naar een shooting range buiten Phnom Penh. Kun je voor 200 dollar met een rocket launcher op je schouder schieten. Voor 100 dollar erbij zetten ze ook nog een oude koe in de wei..... Amerikanen zijn er helemaal gek van.

Bah!

Maar voor veel authentiekere tunnels ga je natuurlijk naar Vinh Moc in de voormalige DMZ. Een hele lange 8 dollar dagtocht in een uitgeleefde bus van DMZ tours vanuit Hue.
karoltjemaandag 22 maart 2010 @ 22:02
quote:
Op maandag 22 maart 2010 21:54 schreef buzz1291 het volgende:

[..]

Als je echt wilt schieten ga je naar een shooting range buiten Phnom Penh. Kun je voor 200 dollar met een rocket launcher op je schouder schieten. Voor 100 dollar erbij zetten ze ook nog een oude koe in de wei..... Amerikanen zijn er helemaal gek van.

Bah!
Dit verhaal heb ik idd ook gehoord, heel ziek dat dat kan . (En nog zieker dat er mensen zijn die het willen doen.. )
enilnomrowmaandag 22 maart 2010 @ 22:57
quote:
Op maandag 22 maart 2010 18:56 schreef Ruud het volgende:
Het is trouwens wel leuk om met de motorbike naar de tunnels te rijden. Zorg alleen wel dat je een goede kaart hebt, de stad uit komen is niet makkelijk en zoeken in die drukte ook niet
Hoe heb je dat geregeld? Je bent gewoon op eigen houtje op je brommertje erheen gereden begrijp ik? Is dat ver?
Den_Haagmaandag 22 maart 2010 @ 23:49
quote:
Op maandag 22 maart 2010 21:54 schreef buzz1291 het volgende:

[..]

Als je echt wilt schieten ga je naar een shooting range buiten Phnom Penh. Kun je voor 200 dollar met een rocket launcher op je schouder schieten. Voor 100 dollar erbij zetten ze ook nog een oude koe in de wei..... Amerikanen zijn er helemaal gek van.
Ruudmaandag 22 maart 2010 @ 23:59
quote:
Op maandag 22 maart 2010 21:54 schreef buzz1291 het volgende:

[..]

Als je echt wilt schieten ga je naar een shooting range buiten Phnom Penh. Kun je voor 200 dollar met een rocket launcher op je schouder schieten. Voor 100 dollar erbij zetten ze ook nog een oude koe in de wei..... Amerikanen zijn er helemaal gek van.
Daar heb ik ook geschoten. Ze vroegen nog of ik een kip af wilde schieten, heb ik maar niet gedaan.
Ruuddinsdag 23 maart 2010 @ 00:02
quote:
Op maandag 22 maart 2010 22:57 schreef enilnomrow het volgende:

[..]

Hoe heb je dat geregeld? Je bent gewoon op eigen houtje op je brommertje erheen gereden begrijp ik? Is dat ver?
Motorbike huren is simpel. Uurtje of 2/3 rijden.
zatoichidinsdag 23 maart 2010 @ 08:44
Raket is wel tof natuurlijk, tja een koe dat hoeft van mij niet; ik koop niet eens vlees in uit de bioindustrie hier dus.... goed als ze een biologisch koe neerzetten dan..
MoneyTalksdinsdag 30 maart 2010 @ 02:03
quote:
Op maandag 22 maart 2010 17:30 schreef Blik het volgende:

[..]

Dat schieten vind ik eigenlijk een absolute no-no, wie weet wat voor illegale dingen er allemaal zijn gebeurt met dat wapen...


Dat schieten was nog het leukste bij de Cu Chi Tunnels, ben blij dat ik het gedaan heb, leuke ervaring
MoneyTalksdinsdag 30 maart 2010 @ 02:04
quote:
Op maandag 22 maart 2010 20:09 schreef karoltje het volgende:
Ik vond het gewoon heel bijzonder dat je voelt wat een kracht er achter zo'n ding zit. Ik heb ook geen idee of ik uberhaupt iets geraakt heb . Vond het veel te spannend en leuk .

Maar als je het niks vindt moet je het gewoon lekker niet doen.
Als je iets raakte kreeg je een prijs, maar ze hebben die dingen zo scheef gemaakt dat je sowieso niks raakt
Blikdinsdag 30 maart 2010 @ 10:00
quote:
Op dinsdag 30 maart 2010 02:03 schreef MoneyTalks het volgende:

[..]



Dat schieten was nog het leukste bij de Cu Chi Tunnels, ben blij dat ik het gedaan heb, leuke ervaring
Beetje jammer, zo'n smiley. Iedereen heeft z'n mening, en dit is de mijne
MoneyTalksdinsdag 30 maart 2010 @ 10:24
quote:
Op dinsdag 30 maart 2010 10:00 schreef Blik het volgende:

[..]

Beetje jammer, zo'n smiley. Iedereen heeft z'n mening, en dit is de mijne
____!
Blikdinsdag 30 maart 2010 @ 10:43
quote:
Op dinsdag 30 maart 2010 10:24 schreef MoneyTalks het volgende:

[..]

____!
Sneu...
gifkwaldinsdag 30 maart 2010 @ 10:44
quote:
Op dinsdag 30 maart 2010 10:43 schreef Blik het volgende:

[..]

Sneu...
Inderdaad. Waar is dat nou voor nodig.
MoneyTalksdinsdag 30 maart 2010 @ 16:55
quote:
Op dinsdag 30 maart 2010 10:43 schreef Blik het volgende:

[..]

Sneu...
haphap
enilnomrowdinsdag 30 maart 2010 @ 16:57
Wij hebben geboekt! Van 5 - 25 juli zitten we in Vietnam.

Eens zien wat we gaan doen .q
fishbeerdinsdag 30 maart 2010 @ 17:05
Ter voorbereiding zou je Anthony Grey's "SAIGON" kunnen lezen, erg goed en spannend boek maar vertelt ook veel over de geschiedenis van het land, vanaf de Franse overheersing tot de Vietnam oorlog.

Maar erg goed boek, ikzelf heb hem gelezen nadat ik terug was....
Blikdinsdag 30 maart 2010 @ 17:33
quote:
Op dinsdag 30 maart 2010 16:55 schreef MoneyTalks het volgende:

[..]

haphap
sorry, was vergeten dat we nog op de basisschool zitten...
MoneyTalksdinsdag 30 maart 2010 @ 17:43
quote:
Op dinsdag 30 maart 2010 17:33 schreef Blik het volgende:

[..]

sorry, was vergeten dat we nog op de basisschool zitten...
guapodonderdag 1 april 2010 @ 16:10
Is Vietnam mooier en leuker dan Thailand?
gifkwaldonderdag 1 april 2010 @ 16:14
quote:
Op donderdag 1 april 2010 16:10 schreef guapo het volgende:
Is Vietnam mooier en leuker dan Thailand?
Dat ligt er natuurlijk aan wat jij leuk en mooi vindt.

Zelf heb ik maar een beperkt deel van Thailand gezien (Bangkok en regio Krabi/Aonang/Phi Phi). Van Vietnam heb ik meer gezien, vond het een enorm divers en afwisselend land. En heel mooi (mooie dorpjes zoals Hoi An maar ook prachtige natuur zoals Ha Long Bay en gecultiveerde natuur in Sapa).

Mijn idee bij Thailand is meer jungle (noorden) en zee/strand (zuiden). Wat dat laatste betreft is Vietnam minder spectaculair, er zijn weinig echt mooie stranden en zee zoals in Thailand. Wat cultuur en natuur betreft echter is het een enorm interessant land. Ook nog iets minder ontwikkeld dan Thailand (hoewel ook volop in ontwikkeling). Vond ook het platteland erg mooi, heel authentiek met rijstvelden en zo. Maar ja in Thailand heb ik dat niet gezien, voor hetzelfde geld is het daar hetzelfde, weet ik niet.

Ik had wel het idee dat er in Vietnam wat minder een backpack/party/chill cultuur hangt dan in Thailand. Persoonlijk vind ik dat een voordeel, maar misschien is dat juist wel wat jij onder "leuk" verstaat.
guapodonderdag 1 april 2010 @ 16:46
Ok want me pa wil een 22 daagse reis door vietnam maken en ik mag mee.
En in thailand zijn we 2 jaar geleden al een keer geweest.
gifkwaldonderdag 1 april 2010 @ 17:48
quote:
Op donderdag 1 april 2010 16:46 schreef guapo het volgende:
Ok want me pa wil een 22 daagse reis door vietnam maken en ik mag mee.
En in thailand zijn we 2 jaar geleden al een keer geweest.
Nou, zo'n kans zou ik dus echt niet laten gaan!
APKdonderdag 1 april 2010 @ 19:29
quote:
Op donderdag 1 april 2010 16:46 schreef guapo het volgende:

Ok want me pa wil een 22 daagse reis door vietnam maken en ik mag mee.
En in thailand zijn we 2 jaar geleden al een keer geweest.
Als het een rondreis is zou ik lekker naar vietnam gaan.
guapodonderdag 1 april 2010 @ 21:55
quote:
Op donderdag 1 april 2010 19:29 schreef APK het volgende:

[..]

Als het een rondreis is zou ik lekker naar vietnam gaan.
Ja het is die 22-daagse rondreis door vietnam met shoestring.
Maar er staat dat je een visum moet regelen bij de ambasade hier in nederland. Maar op internet staan ook verhalen dat het ook daar in vietnam kan als je land op het vliegveld bij de douane. Het is dan veel goedkoper. Maar omdat het een groepsrondreis is kan het dus zijn dat je lang moet wachten in de rij voor het visum. Dat is dan vervelend voor de mensen in de groep die hier het visum hebben geregeld.
Wie heeft er ervaring met het halen van het visum op het vliegveld in vietnam?
gifkwaldonderdag 1 april 2010 @ 23:39
quote:
Op donderdag 1 april 2010 21:55 schreef guapo het volgende:

[..]

Ja het is die 22-daagse rondreis door vietnam met shoestring.
Maar er staat dat je een visum moet regelen bij de ambasade hier in nederland. Maar op internet staan ook verhalen dat het ook daar in vietnam kan als je land op het vliegveld bij de douane. Het is dan veel goedkoper. Maar omdat het een groepsrondreis is kan het dus zijn dat je lang moet wachten in de rij voor het visum. Dat is dan vervelend voor de mensen in de groep die hier het visum hebben geregeld.
Wie heeft er ervaring met het halen van het visum op het vliegveld in vietnam?
Zelf geen ervaring mee maar wel vaak gehoord dat het werkt. Google maar even visa on arrival vietnam. Je moet dan wel een uitnodigingsbrief hebben van een sponsor in Vietnam, er zijn bedrijfjes die dit voor je kunnen regelen tegen een vergoeding. Kan zo uit mijn hoofd geen specifieke sites aanraden die betrouwbaar zijn omdat ik het zelf dus nog nooit heb gedaan (had mijn visum in Cambodia geregeld). Maar van wat ik op internet heb gelezen duurt het verkrijgen van het visa on arrival eenmaal op het vliegveld niet lang.

Maar ik zou even met Shoestring checken of zij dat wel OK vinden, misschien eisen ze wel van iedereen dat er in Nederland al een visum gehaald wordt? Vliegmaatschappijen mogen mensen zonder visum voor Vietnam namelijk weigeren in te laten stappen.
Kruitdampjemaandag 5 april 2010 @ 17:18
quote:
Op donderdag 1 april 2010 21:55 schreef guapo het volgende:

[..]

Ja het is die 22-daagse rondreis door vietnam met shoestring.
Maar er staat dat je een visum moet regelen bij de ambasade hier in nederland. Maar op internet staan ook verhalen dat het ook daar in vietnam kan als je land op het vliegveld bij de douane. Het is dan veel goedkoper. Maar omdat het een groepsrondreis is kan het dus zijn dat je lang moet wachten in de rij voor het visum. Dat is dan vervelend voor de mensen in de groep die hier het visum hebben geregeld.
Wie heeft er ervaring met het halen van het visum op het vliegveld in vietnam?
Heb toevallig gister het visum online aangevraagd en we moeten het bevestigen op het vliegveld van Hoi chi minh city. m'n zusje zit al in vietnam en die zei dat het best meeviel qua wachttijd. het enige nadeel is dat de mensen daar niet echt goed engels spreken. Maar online aanvragen ging vrij makkelijk.
enilnomrowdinsdag 6 april 2010 @ 11:10
quote:
Op maandag 5 april 2010 17:18 schreef Kruitdampje het volgende:

[..]

Heb toevallig gister het visum online aangevraagd en we moeten het bevestigen op het vliegveld van Hoi chi minh city. m'n zusje zit al in vietnam en die zei dat het best meeviel qua wachttijd. het enige nadeel is dat de mensen daar niet echt goed engels spreken. Maar online aanvragen ging vrij makkelijk.
Via welke site heb jij het geboekt? En wat kostte je dat? Wij moeten ook nog een visumpje regelen voor juli.
Kruitdampjewoensdag 7 april 2010 @ 12:29
quote:
Op dinsdag 6 april 2010 11:10 schreef enilnomrow het volgende:

[..]

Via welke site heb jij het geboekt? En wat kostte je dat? Wij moeten ook nog een visumpje regelen voor juli.
https://www.myvietnamvisa.com via deze site hebben we het visum geregeld.
De volgende dag al direct antwoordt terug gehad.
de kosten zie je op de site staan. je moet alleen nog een extra fee betalen op het vliegveld zelf.
De kosten tot nu toe voor 4 personen waren ongeveer 60 euro.
enilnomrowwoensdag 7 april 2010 @ 16:45
Top, dank je wel.
Den_Haagdinsdag 13 april 2010 @ 10:37
tickets zijn binnen.
zatoichivrijdag 14 mei 2010 @ 18:02
Kick, geen nieuwe informatie maar wel vliegtickets Vlieg met Malaysia airlines, op 23 oktober naar Hanoi, en op 19 november vanuit HCMC weer terug. Lekker veel tijd om op een relaxte manier door Vietnam te reizen. Waarschijnlijk gaan we veel met de trein reizen, gewoon omdat ik dat altijd een fijne manier van reizen vind.

Ik heb er nu al zin in!
buzz1291vrijdag 14 mei 2010 @ 20:30
quote:
Op vrijdag 14 mei 2010 18:02 schreef zatoichi het volgende:
Kick, geen nieuwe informatie maar wel vliegtickets Vlieg met Malaysia airlines, op 23 oktober naar Hanoi, en op 19 november vanuit HCMC weer terug. Lekker veel tijd om op een relaxte manier door Vietnam te reizen. Waarschijnlijk gaan we veel met de trein reizen, gewoon omdat ik dat altijd een fijne manier van reizen vind.

Ik heb er nu al zin in!
Realiseer je wel dat het overdag in het algemeen hard seats 3e klas treinen zonder airco zijn. 's Nachts rijden de beste en meest comfortabele sleeper treinen. je ziet dan niets, maar je spaart natuurlijk wel een nacht hotel uit. En denk er ook aan dat een slak sneller is dan een Vietnamese trein. Ik ben zelf slechts met de trein van Hanoi naar Sapa v.v. gereisd en die 375 km duurde iets van 8 uur geloof ik. Verder afzakkend naar het zuiden toch maar gekozen om de langere afstanden (Hanoi-Hue en DaNang-Saigon) te vliegen voor gemiddeld iets van 30 euro per trip.
enilnomrowvrijdag 14 mei 2010 @ 22:54
Godmiljaar:(. Wij zijn van 6 t/m 24 juli in Vietnam (5 en 25 vliegen we naar en van Hanoi), maar dat is echt veel te weinig tijd lijkt het wel! Rustig een dag of 3 ergens zijn en je bent zo je halve vakantie kwijt aan Sapa, Hanoi en Ha Long. En dan moet je nog die overige 1000km doen.

Hè, wat een luxeprobleem ook eigenlijk. Laten we de vliegreisjes ook maar eens overwegen.

[ Bericht 6% gewijzigd door enilnomrow op 14-05-2010 23:03:01 ]
zatoichizaterdag 15 mei 2010 @ 00:10
Hoe zit het met vliegen dan? Kun je dat redelijk last minute beslissen en is vietnam airlines een beetje betrouwbaar... Mijn vriendin laat zich nogal beïnvloeden door die crash van twee dagen terug, en het hielp niet bepaald dat ze op een gegeven moment een "sole survivor" van een trip van Nha Trang naar HCM gingen interviewen

Anyway die hard seats klinken ook niet bepaald comfy, dus wat mij betreft gaan we wel vliegen...
zatoichizaterdag 15 mei 2010 @ 00:15
Enilnomrow, volgens mij moet je gewoon vooral gaan doen en zien wat je per sé wil, als iets niet lukt, dan is dat maar jammer. Als je inderdaad vanuit Hanoi naar HCMC vliegt, kun je daar ook genoeg zien, zelfde geldt voor de andere steden.. En sowieso als je tijd tekort komt en niet alles kan zien, heb je altijd een goede reden om weer terug te keren!
Blikzaterdag 15 mei 2010 @ 10:33
quote:
Op zaterdag 15 mei 2010 00:10 schreef zatoichi het volgende:
Hoe zit het met vliegen dan? Kun je dat redelijk last minute beslissen en is vietnam airlines een beetje betrouwbaar... Mijn vriendin laat zich nogal beïnvloeden door die crash van twee dagen terug, en het hielp niet bepaald dat ze op een gegeven moment een "sole survivor" van een trip van Nha Trang naar HCM gingen interviewen

Anyway die hard seats klinken ook niet bepaald comfy, dus wat mij betreft gaan we wel vliegen...
Vietnam Airlines is volgens mij best prima. Je moet je maar bedenken dat iedere maatschappij wel eens een crash heeft gehad. Dus ook Vietnam Airlines
MoneyTalkszaterdag 15 mei 2010 @ 11:29
Ik heb een vluchtje met Vietnam Airlines van Phu Quoc naar HCM gedaan in een groot propellorvliegtuig en dat ging prima, ik post hier nog

En ik heb met Jetstar Airways van HCM naar Hanoi gevlogen en ook daar geen problemen mee. Dus volgens mij is vliegen gewoon safe hoor
zatoichizaterdag 15 mei 2010 @ 12:18
Ach we zien het ook wel; tenslotte zullen we een aardig eindje moeten vliegen om er uberhaupt te komen
buzz1291zaterdag 15 mei 2010 @ 16:59
Het is allemaal erg professioneel en ziet er gewoon safe uit. Ik heb zowel met Vietnam Airways als met Jetstar gevlogen in zowel 737 als in A320 toestellen. En die vluchten kun je op redelijk korte termijn boeken. Maar de populaire vluchten zoals om 9 uur vanuit Hanoi naar Danang zitten gauw vol. En boek ze wel via internet want die zgn Vietnam Airways boeking kantoortjes rekenen nogal wat bijkomende kosten. Proberen ze althans, want ik ben gewoon weggelopen toen ze me voor een vlucht die op internet all in 42 dollar kostte, opeens incl toeslagen 73 dollar wilden berekenen. Ben naar een bar om de hoek gelopen, internet boeking voor , inderdaad 42 dollar.
Xuzondag 16 mei 2010 @ 00:42
Iemand toevallig ervaringen met (goedkopere) spullen uit Vietnam meenemen langs de douane?

En of vluchten vanuit vietnam vaak worden gecontroleerd door de douane
Kruitdampjezondag 16 mei 2010 @ 18:47
quote:
Op zondag 16 mei 2010 00:42 schreef Xu het volgende:
Iemand toevallig ervaringen met (goedkopere) spullen uit Vietnam meenemen langs de douane?

En of vluchten vanuit vietnam vaak worden gecontroleerd door de douane
Ben vandaag teruggekomen uit vietnam en heb geen problemen gehad bij de douane.
Het scheelt wel als je niet direct uit vietnam terugvliegt, wij hadden een tussenstop in munchen en daar keek de douane met name naar.
travelmanmaandag 17 mei 2010 @ 19:05
mooi een Vietnam topic en mensen met ervaring!!

Het plan was 3 weken naar Thailand te gaan, maar dat is nu even lastig. De 2. optie is dus Vietnam!! We hebben 3 weken de tijd, hebben ons nog niet echter nog niet ingelezen. We willen niet georganiseerd gaan en van Noord naar Zuid reizen.

Alle tips, adviezen, wat te zien zijn welkom!!!

Bvd!!
Blikmaandag 17 mei 2010 @ 21:20
quote:
Op maandag 17 mei 2010 19:05 schreef travelman het volgende:
mooi een Vietnam topic en mensen met ervaring!!

Het plan was 3 weken naar Thailand te gaan, maar dat is nu even lastig. De 2. optie is dus Vietnam!! We hebben 3 weken de tijd, hebben ons nog niet echter nog niet ingelezen. We willen niet georganiseerd gaan en van Noord naar Zuid reizen.

Alle tips, adviezen, wat te zien zijn welkom!!!

Bvd!!
tip 1: reis van zuid naar noord, dan eindig je met het mooiste (Sapa, Halong Bay, Hanoi)
buzz1291maandag 17 mei 2010 @ 21:33
tip 2: Reis van Noord naar Zuid, want als je tijd te kort komt kun je beter wat van het, naar mijn bescheiden mening, mindere zuiden missen dan van de "Must See" in de noordelijk helft van Vietnam.
MoneyTalksmaandag 17 mei 2010 @ 22:49
quote:
Op maandag 17 mei 2010 21:33 schreef buzz1291 het volgende:
tip 2: Reis van Noord naar Zuid, want als je tijd te kort komt kun je beter wat van het, naar mijn bescheiden mening, mindere zuiden missen dan van de "Must See" in de noordelijk helft van Vietnam.
w0rd
Blikdinsdag 18 mei 2010 @ 08:23
quote:
Op maandag 17 mei 2010 21:33 schreef buzz1291 het volgende:
tip 2: Reis van Noord naar Zuid, want als je tijd te kort komt kun je beter wat van het, naar mijn bescheiden mening, mindere zuiden missen dan van de "Must See" in de noordelijk helft van Vietnam.
Zo zie je maar, iedereen heeft weer wat anders. ik plan mijn vakantie liever zodat ik eindig met de hoogtepunten
zatoichidinsdag 18 mei 2010 @ 11:47
Ik heb mijn tickets geboekt met aankomst in Hanoi en vertrek vanuit HCMC, van noord naar zuid dus, maar dat komt beter uit met de algemene weersverwachtingen.

Verder ga ik ook niet georganiseerd.

Even een vraagje; ik heb dit hotel voor ogen:

http://www.hanoielegancehotel.com/he4/

In Hanoi (of één van die) en zij bieden allerlei packages aan; aangezien ik toch naar Sapa en Halong wil, zat ik er over te denken deze ook te boeken. Is het verstandig om dat van tevoren te doen, of is dat vooral duur, en kan ik ter plekke beter het één en ander regelen voor Sapa en Halong?
MoneyTalksdinsdag 18 mei 2010 @ 12:02
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 11:47 schreef zatoichi het volgende:
Ik heb mijn tickets geboekt met aankomst in Hanoi en vertrek vanuit HCMC, van noord naar zuid dus, maar dat komt beter uit met de algemene weersverwachtingen.

Verder ga ik ook niet georganiseerd.

Even een vraagje; ik heb dit hotel voor ogen:

http://www.hanoielegancehotel.com/he4/

In Hanoi (of één van die) en zij bieden allerlei packages aan; aangezien ik toch naar Sapa en Halong wil, zat ik er over te denken deze ook te boeken. Is het verstandig om dat van tevoren te doen, of is dat vooral duur, en kan ik ter plekke beter het één en ander regelen voor Sapa en Halong?
Alles is ter plekke te regelen, ik weet niet of je budget wil, maar er zijn ook veel goedkopere hotels te vinden dan degene die jij zojuist noemt, en zoveel doen ze er niet voor onder.
zatoichidinsdag 18 mei 2010 @ 12:16
Het is mijn honeymoon, dus nee het hoeft niet goedkoop ;-)

Al ben ik ook geen type dat graag in vijf sterren hotels verblijft; wat dat betreft heb ik liever een gezellig hotel dan een luxe hotel...
captaintokyodinsdag 18 mei 2010 @ 14:54
Ik ga dit topic even doorlezen, want in augustus ga ik een paar dagen naar Hanoi. Is er iets wat ik zowieso niet mag missen in Hanoi??
MoneyTalksdinsdag 18 mei 2010 @ 17:05
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 14:54 schreef captaintokyo het volgende:
Ik ga dit topic even doorlezen, want in augustus ga ik een paar dagen naar Hanoi. Is er iets wat ik zowieso niet mag missen in Hanoi??
In Hanoi zelf zijn de highlights denk ik Temple of Literature en Ho Chi Minh's Mausoleum.

Verder kan ook leuk zijn om naar de Water Puppet Theatre te gaan, en sowieso moet je door het Old Quarter lopen, en 's avonds of 's ochtends rond Hoan Kiem Lake lopen als alle locals oefeningen aan het doen zijn.
Blikdinsdag 18 mei 2010 @ 18:23
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 17:05 schreef MoneyTalks het volgende:

[..]

In Hanoi zelf zijn de highlights denk ik Temple of Literature en Ho Chi Minh's Mausoleum.

Verder kan ook leuk zijn om naar de Water Puppet Theatre te gaan, en sowieso moet je door het Old Quarter lopen, en 's avonds of 's ochtends rond Hoan Kiem Lake lopen als alle locals oefeningen aan het doen zijn.
Ik vond Water Puppet Theatre best geinig, het is zo fout dat het leuk wordt. Eigenlijk geldt ook hetzelfde voor het Mausoleum, 2 uur in de rij om vervolgens 10 seconden een lijk te bekijken (en of het een echt lijk is, zijn de meningen verdeeld)
enilnomrowdinsdag 18 mei 2010 @ 18:46
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 18:23 schreef Blik het volgende:

[..]

Ik vond Water Puppet Theatre best geinig, het is zo fout dat het leuk wordt. Eigenlijk geldt ook hetzelfde voor het Mausoleum, 2 uur in de rij om vervolgens 10 seconden een lijk te bekijken (en of het een echt lijk is, zijn de meningen verdeeld)
Over dat Mausoleum: moet je daar nou een lange broek voor aanhebben (of rok)? Of is een korte broek tot over de knie plechtig genoeg. Ik heb namelijk niet zo'n zin om een hele dag in lange broek rond te lopen voor die 10 seconden .
Thetallguydinsdag 18 mei 2010 @ 21:55
Ik was er gewoon in korte broek en slippers
buzz1291dinsdag 18 mei 2010 @ 21:57
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 11:47 schreef zatoichi het volgende:
In Hanoi (of één van die) en zij bieden allerlei packages aan; aangezien ik toch naar Sapa en Halong wil, zat ik er over te denken deze ook te boeken. Is het verstandig om dat van tevoren te doen, of is dat vooral duur, en kan ik ter plekke beter het één en ander regelen voor Sapa en Halong?
Voor Sapa zou ik alleen een treinticket in Hanoi kopen en de rest veel goedkoper lokaal in Sapa regelen. Veronderstel dat het alleen maar mistig is of regent. Voor de trein kan je de Fanxipan Express aanbevelen. Voor Halong Bay zou ik wel een package tour in Hanoi regelen en wel bij een reisburo zo dicht mogelijk bij je hotel omdat de bus daar dan ook vertrekt. Ga je op eigen gelegenheid naar Halong, dan zoek je je werkelijk het lazerus naar het juiste ferry kantoor, wat zo maar in een achteraf restaurant verscholen kan liggen.
Blikdinsdag 18 mei 2010 @ 23:07
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 18:46 schreef enilnomrow het volgende:

[..]

Over dat Mausoleum: moet je daar nou een lange broek voor aanhebben (of rok)? Of is een korte broek tot over de knie plechtig genoeg. Ik heb namelijk niet zo'n zin om een hele dag in lange broek rond te lopen voor die 10 seconden .
Zou een afritsbroek ofzo aandoen. Kun je het afritsen als het nodig is. Vind namelijk wel dat je het respect moet hebben om in lange broek te komen als ze dat van je verwachten.
travelmanwoensdag 19 mei 2010 @ 13:35
Lekker, een topic dat leeft!

Ik ben nu aan het kijken naar tickets; wat is een beetje een normale prijs voor een retour (in: HCMC out:Hanoi of visa versa). Zit er zelfs aan te denken om een georganiseerde rondreis te doen, aangezien die niet veel duurder zijn (2100,-). Maar het liefst ga ik echter op eigen houtje!
fishbeerwoensdag 19 mei 2010 @ 14:00
ik heb 650 euro voor een retourtje HCMC betaald in februari met Malaysian Airlines, ik denk dat de prijzen nu wel iets hoger liggen, maar voor 800 moet je wel iets kunnen vinden denk ik.

Georganiseerd reizen zou ik afraden, is prima om zelfstandig te reizen daar, lekker een Pho'tje in de morgen en springrolls zijn ook mjummie! Is echt leuk Vietnam!
Blikwoensdag 19 mei 2010 @ 15:01
quote:
Op woensdag 19 mei 2010 13:35 schreef travelman het volgende:
Lekker, een topic dat leeft!

Ik ben nu aan het kijken naar tickets; wat is een beetje een normale prijs voor een retour (in: HCMC out:Hanoi of visa versa). Zit er zelfs aan te denken om een georganiseerde rondreis te doen, aangezien die niet veel duurder zijn (2100,-). Maar het liefst ga ik echter op eigen houtje!
2100 euro is knap veel geld voor Vietnam, Vietnam hoort bij de goedkoopste landen ter wereld om rond te reizen. Voorbeeld: De busrit van HCMC naar Hanoi met tussenstops in Dalat, Nha Trang, Hoi An en Hue kostte me 23 dollar. Ik denk dat ik voor 5 weken inclusief ticket nog geen 1500 euro kwijt was.
zatoichiwoensdag 19 mei 2010 @ 16:03
Tenzij je hier gaat zitten, dan heb je dat bedrag in 2 dagen uitgegeven: (site is langzaam btw)

http://www.sixsenses.com/Six-Senses-Hideaway-Ninh-Van-Bay/
travelmanwoensdag 19 mei 2010 @ 21:23
quote:
Op woensdag 19 mei 2010 14:00 schreef fishbeer het volgende:
ik heb 650 euro voor een retourtje HCMC betaald in februari met Malaysian Airlines, ik denk dat de prijzen nu wel iets hoger liggen, maar voor 800 moet je wel iets kunnen vinden denk ik.

Georganiseerd reizen zou ik afraden, is prima om zelfstandig te reizen daar, lekker een Pho'tje in de morgen en springrolls zijn ook mjummie! Is echt leuk Vietnam!
NICE!! Goedkoopste vlucht, die ik tot nu toe gevonden heb is ong. 1250,-, wat ik toch vrij veel vind.
APKwoensdag 19 mei 2010 @ 22:08
quote:
Op woensdag 19 mei 2010 21:23 schreef travelman het volgende:

NICE!! Goedkoopste vlucht, die ik tot nu toe gevonden heb is ong. 1250,-, wat ik toch vrij veel vind.
Via Bangkok en dan verder met Air Asia of Vietnam Airlines lijkt mij een stuk goedkoper.
travelmanwoensdag 19 mei 2010 @ 22:16
quote:
Op woensdag 19 mei 2010 22:08 schreef APK het volgende:

[..]

Via Bangkok en dan verder met Air Asia of Vietnam Airlines lijkt mij een stuk goedkoper.
Bangkok tot nu toe voor 1050,-, dus dan kom je op hetzelfde bedrag uit. Damn, had gedacht, dat de vluchten goedkoper waren!!
APKwoensdag 19 mei 2010 @ 22:35
quote:
Op woensdag 19 mei 2010 22:16 schreef travelman het volgende:

[..]

Bangkok tot nu toe voor 1050,-, dus dan kom je op hetzelfde bedrag uit. Damn, had gedacht, dat de vluchten goedkoper waren!!
Welke periode wil je gaan dan?
1050¤ vind ik erg duur naar Bangkok.
buzz1291woensdag 19 mei 2010 @ 23:28
quote:
Op woensdag 19 mei 2010 22:16 schreef travelman het volgende:

[..]

Bangkok tot nu toe voor 1050,-, dus dan kom je op hetzelfde bedrag uit. Damn, had gedacht, dat de vluchten goedkoper waren!!
Dan zoek je niet goed genoeg. Maar AMS of DUS naar BKK vlieg je makkelijk voor 800 euro. En van BKK is het met AirAsia veel goedkoper vliegen naar SGN dan naar HAN.
MoneyTalkswoensdag 19 mei 2010 @ 23:45
Volgens mij is het goedkoopste nog steeds om vanaf Londen met Malaysia Airlines te vliegen
travelmandonderdag 20 mei 2010 @ 08:57
quote:
Op woensdag 19 mei 2010 22:35 schreef APK het volgende:

[..]

Welke periode wil je gaan dan?
1050¤ vind ik erg duur naar Bangkok.
Vertrek: 17 Juli (evt. 1-2 dagen later kan ook)
Terug : 06 Augustus (evt. 1 dag eerder/later)

Ik heb idd nog niet alle sites grondig doorzocht (komend weekend pas weer tijd, vandaar dat ik medefokkers om hulp vraag ). Via Brussel/Düsseldorf/Frankfurt had ik al gekeken. Goedkoopste was nu 1100,- naar Vietnam.
Den_Haagdonderdag 20 mei 2010 @ 09:01
quote:
Op woensdag 19 mei 2010 21:23 schreef travelman het volgende:

[..]

NICE!! Goedkoopste vlucht, die ik tot nu toe gevonden heb is ong. 1250,-, wat ik toch vrij veel vind.
ik heb voor juli/augustus 920 euro voor het ticket met China airlines. Probeer het eens via de vliegvelden in Duitsland
zatoichidonderdag 20 mei 2010 @ 09:32
Afhankelijk van de periode zie ik dat je gewoon met cathay via hongkong kunt vliegen voor 845 euro (ik kijk bij vliegwinkel) dus het hoeft helemaal niet via het België of Duitsland. Maar ja als je in Enschede woont kan ik me dan wel weer voorstellen dat Duitsland makkelijker is, ik kom uit Utrecht, dus vlieg het liefst via Schiphol (20 min. met de trein).

Zelf heb ik geboekt voor 950 met Malaysia Air. De prijs is voor mij niet zo heel erg belangrijk (al zou ik geen 300 euro meer uitgeven als het ook goedkoper kan); ik heb mij vooral laten beïnvloeden op vertrektijden en totale vluchtduur.
zatoichidonderdag 20 mei 2010 @ 09:36
quote:
Op donderdag 20 mei 2010 08:57 schreef travelman het volgende:

[..]

Vertrek: 17 Juli (evt. 1-2 dagen later kan ook)
Terug : 06 Augustus (evt. 1 dag eerder/later)

Ah hierover heen gelezen, nee ik kom vooralsnog op hetzelfde uit, al ga ik niet uitgebreid zoeken hier op mijn werk
Den_Haagdonderdag 20 mei 2010 @ 09:39
quote:
Op donderdag 20 mei 2010 09:32 schreef zatoichi het volgende:
Afhankelijk van de periode zie ik dat je gewoon met cathay via hongkong kunt vliegen voor 845 euro (ik kijk bij vliegwinkel) dus het hoeft helemaal niet via het België of Duitsland. Maar ja als je in Enschede woont kan ik me dan wel weer voorstellen dat Duitsland makkelijker is, ik kom uit Utrecht, dus vlieg het liefst via Schiphol (20 min. met de trein).

Zelf heb ik geboekt voor 950 met Malaysia Air. De prijs is voor mij niet zo heel erg belangrijk (al zou ik geen 300 euro meer uitgeven als het ook goedkoper kan); ik heb mij vooral laten beïnvloeden op vertrektijden en totale vluchtduur.
voor de 300 euro die het scheelt pp ga ik liever wel via Duitsland
kan daar toch gratis heen rijden
enilnomrowdonderdag 20 mei 2010 @ 14:11
Fuck, ik kom er net achter dat de wedstrijden van het WK daar midden in de nacht zijn... Als wij er zijn worden alleen de de halve finales / finale gespeeld, en die beginnen om 20.30u... oftewel 01.30 Vietnamtijd.

Dat wordt bikkelen 's nachts!
fishbeerdonderdag 20 mei 2010 @ 14:20
haha, ik kan me herinneren dat wij in 2006 in China zaten met het WK... Nederland - Portugal was toen van 03:00 tot 05:00... eerst van twaalf tot twee een wedstrijd van Engeland nog wat gekeken in een soort van Engelse pub, toen die wedstrijd afgelopen was verdween iedereen... op basis van een tip wij met een taxi ergens anders naar toe... en ja hoor, stond een gozer in het Oranje buiten te bellen, binnen alles Oranje, gratis biertjes van de oranje vereniging, alles expats en KLM personeel binnen en zelfs bitterballen... helaas was dat die wedstrijd met 30 rode kaarten en gingen we in mineur om half zes in de taxi weer terug naar het hostel, de Chinezen waren alweer opweg naar het werk en het was alweer licht, ik geloof later op de dag enigszins duf en in de hitte (40 graden ofzo) door de verboden stad gestiffeld...
Blikdonderdag 20 mei 2010 @ 15:19
quote:
Op donderdag 20 mei 2010 14:11 schreef enilnomrow het volgende:
Fuck, ik kom er net achter dat de wedstrijden van het WK daar midden in de nacht zijn... Als wij er zijn worden alleen de de halve finales / finale gespeeld, en die beginnen om 20.30u... oftewel 01.30 Vietnamtijd.

Dat wordt bikkelen 's nachts!
Heb ik ook in Indonesië, zit daar van achtste finales tot aan finale... En zit ook nog eens in the middle of nowhere tijdens in ieder geval de achtste finale en kwartfinale. Ben benieuwd of ik uberhaupt iets kan zien.

In 94 was ik in Florida. Toen moest Nederland tegen Brazilië en kon ik het ook niet zien, maar we konden aan de juichende Brazilianen in het pretpark zien dat Nederland verloren had
Superher0dinsdag 8 juni 2010 @ 10:13
Kogel is door de kerk. 25 september vertrek ik naar Hanoi, met overstap in Frankfurt en Ho Chi Minh. Dan heb ik tot 17 oktober om weer in Ho Chi Minh te geraken om dan weer via Frankfurt terug te vliegen met Vietnam Airlines en KLM. Ticket 750 euro. NU nog even kijken naar visa. Ik heb 2.5 uur overstap tijd in Ho Chi Minh. Ik weet niet of dat voldoende is om een visa on arrival te regelen. Neig er naar deze in Nederland te regelen.

Heb nog geen hotels, hostels of andere geregeld. Waarschijnlijk alleen voor de eerste dag dat we aankomen zodat we ons niet hoeven te haasten en kunnen aclimatiseren.
Heb er zin in!
Blikdinsdag 8 juni 2010 @ 12:33
quote:
Op dinsdag 8 juni 2010 10:13 schreef Superher0 het volgende:
Kogel is door de kerk. 25 september vertrek ik naar Hanoi, met overstap in Frankfurt en Ho Chi Minh. Dan heb ik tot 17 oktober om weer in Ho Chi Minh te geraken om dan weer via Frankfurt terug te vliegen met Vietnam Airlines en KLM. Ticket 750 euro. NU nog even kijken naar visa. Ik heb 2.5 uur overstap tijd in Ho Chi Minh. Ik weet niet of dat voldoende is om een visa on arrival te regelen. Neig er naar deze in Nederland te regelen.

Heb nog geen hotels, hostels of andere geregeld. Waarschijnlijk alleen voor de eerste dag dat we aankomen zodat we ons niet hoeven te haasten en kunnen aclimatiseren.
Heb er zin in!
Ik kan niks zeggen over visa, aangezien ik die in Cambodja heb gehaald. Maar Hanoi kan ontzettend heet zijn, en dan is het wel heel relaxed om al een (mini)hotel/hostel geregeld te hebben zodat je direct kan douchen etc. Helemaal na een vlucht met twee keer overstappen.

Heb ik tenminste altijd zo gedaan, en niks is relaxters dan op het vliegveld aan te komen en direct in de taxi te kunnen stappen met je eindbestemming. Als het hostel ook een pick-up kan regelen bij het vliegveld doe ik dat er ook altijd bij. je bent iets meer geld kwijt maar is wel heel relax.
Den_Haagdinsdag 8 juni 2010 @ 12:40
Visum kun je ook regelen via de ANWB.

Hotel is geboekt voor de eerste 2 dagen in Hanoi, ook de pick-up is geregeld door het hotel
buzz1291dinsdag 8 juni 2010 @ 15:53
quote:
Op dinsdag 8 juni 2010 10:13 schreef Superher0 het volgende:
Ik heb 2.5 uur overstap tijd in Ho Chi Minh. Ik weet niet of dat voldoende is om een visa on arrival te regelen. Neig er naar deze in Nederland te regelen.
Dat zou ik dan ook maar doen want anders kun je in Frankfurt echt naar het vliegtuig gaan staan zwaaien. Je krijgt als individue helemaal geen visa upon arrival. Sterker nog, je mag helemaal niet met die vlucht mee vanaf Frankfurt zonder visum. Dat gaat alleen maar op wanneer je via een reisburo boekt. Die verzorgen dan een approval letter waarmee je een visa upon arrival kunt afhalen.
captaintokyodinsdag 8 juni 2010 @ 16:40
Ik heb een visa approval letter voor visa upon arrival geregeld via www.visumvietnam.nl. In totaal ben ik 18 eur. voor de approval letter + 25$ voor het visum kwijt. Weet niet of ik teveel betaald heb, maar dit was in mijn geval de eenvoudigste optie.
fishbeerdinsdag 8 juni 2010 @ 17:19
ik heb het visum bij de ambassade in Den Haag gehaald, daar woon ik ook (in Den Haag dan) dus dat is voor mij lekker dichtbij en ik was 60 euro kwijt, ging wel zo makkelijk.
Blikdinsdag 8 juni 2010 @ 17:42
als je vantevoren in Azië bent kun je het makkelijk via één van de ambassades doen, ik was in Cambodja volgens mij 35 dollar kwijt. Dat is 25 dollar voor het visum zelf en 10 dollar fee
travelmandinsdag 8 juni 2010 @ 19:13
Ipv Vietnam hebben we volgens plan:

naar Bangkok vliegen, via Cambodja naar Ho Chi Minh City te backpacken (vanuit daar een vlucht terug naar Bangkok pakken en daar nog even chillen).

Iemand die hier ervaring mee heeft?
Ruuddinsdag 8 juni 2010 @ 19:16
quote:
Op dinsdag 8 juni 2010 19:13 schreef travelman het volgende:
Ipv Vietnam hebben we volgens plan:

naar Bangkok vliegen, via Cambodja naar Ho Chi Minh City te backpacken (vanuit daar een vlucht terug naar Bangkok pakken en daar nog even chillen).

Iemand die hier ervaring mee heeft?
Niet met vliegen. Wel over de grond, maar dan andersom
travelmandinsdag 8 juni 2010 @ 19:18
quote:
Op dinsdag 8 juni 2010 19:16 schreef Ruud het volgende:

[..]

Niet met vliegen. Wel over de grond, maar dan andersom
Ok, hoe lang heb je erover gedaan en is het aan te raden?!
Ruuddinsdag 8 juni 2010 @ 19:29
quote:
Op dinsdag 8 juni 2010 19:18 schreef travelman het volgende:

[..]

Ok, hoe lang heb je erover gedaan en is het aan te raden?!
Reistijden weet ik niet meer. Het is best goed te doen, al blijft het lang wachten bij de grenzen (vooral Poipet).

Alleen de reis van Siem Reap naar de grens is niet zo heel goed, om het zacht uit te drukken
Vrij hobbelig en dat is lastig in een volle bus met weinig beenruimte. Maar er zijn misschien ook iets luxere bussen dan degene die ik had...
zatoichiwoensdag 9 juni 2010 @ 09:09
Ik ben ook druk met regelen; hotel in Hanoi is in ieder geval geboekt; het contact via de mail verloopt soepel, en het zijn erg vriendelijke mensen; hopelijk een voorbode voor de rest van vietnam.

Wordt lekker opgepikt van het vliegtuig, en ze kunnen ook van alles en nog wat regelen omtrent uitstapjes naar Sapa en Halong etc.

Halong ga ik ook al boeken, en dat ga ik bizar luxe doen in een junk met maar twee kamers, maar ja het is niet voor niets mijn honeymoon



gifkwalwoensdag 9 juni 2010 @ 09:21
Heerlijk zo´n luxe cruise, Zaitochi!

Travelman, ik heb ervaring met overland van Cambodja naar HCMC reizen. Vond het zelf wel meevallen. Vanuit Phnom Penh was het iets van 7 uur met de bus en hoewel er wel kakkerlakken rondscharrelden in die bus was de reis zelf niet verkeerd. Bij de grens wel lang moeten wachten op tassen- en paspoortcontrole, maar ook niet extreem of zo.

De busmaatschappij waarmee ik ging heette Sapaco. Ze zetten je midden in HCMC af (in het zgn backpackersdistrict, veel hotelletjes te vinden).
zatoichiwoensdag 9 juni 2010 @ 10:35
Zeker luxe, en direct daarna met de trein naar Sapa waarschijnlijk om ergens zo'n homestay te doen; twee werelden van verschil (maar wel leuk) (overigens die homestay verwacht ik ook niet zoveel van; klinkt zo toeristisch als maar kan )
gifkwalwoensdag 9 juni 2010 @ 12:25
quote:
Op woensdag 9 juni 2010 10:35 schreef zatoichi het volgende:
Zeker luxe, en direct daarna met de trein naar Sapa waarschijnlijk om ergens zo'n homestay te doen; twee werelden van verschil (maar wel leuk) (overigens die homestay verwacht ik ook niet zoveel van; klinkt zo toeristisch als maar kan )
Zelf heb ik in Sapa gewoon zelfstandig een hotelletje geboekt maar mijn zusje heeft vorige maand nog zo'n homestay gedaan in Sapa en vond het vrij teleurstellend. In feite slaap je gewoon in een guesthouse (met tv, douche, etc, niet echt "traditioneel" of zo) wat beheerd wordt door een familie, in plaats van dat je echt bij mensen thuis slaapt.
Blikwoensdag 9 juni 2010 @ 12:31
quote:
Op woensdag 9 juni 2010 09:21 schreef gifkwal het volgende:
Heerlijk zo´n luxe cruise, Zaitochi!

Travelman, ik heb ervaring met overland van Cambodja naar HCMC reizen. Vond het zelf wel meevallen. Vanuit Phnom Penh was het iets van 7 uur met de bus en hoewel er wel kakkerlakken rondscharrelden in die bus was de reis zelf niet verkeerd. Bij de grens wel lang moeten wachten op tassen- en paspoortcontrole, maar ook niet extreem of zo.

Klopt inderdaad, die reis is prima te doen
Blikwoensdag 9 juni 2010 @ 12:32
quote:
Op woensdag 9 juni 2010 12:25 schreef gifkwal het volgende:

[..]

Zelf heb ik in Sapa gewoon zelfstandig een hotelletje geboekt maar mijn zusje heeft vorige maand nog zo'n homestay gedaan in Sapa en vond het vrij teleurstellend. In feite slaap je gewoon in een guesthouse (met tv, douche, etc, niet echt "traditioneel" of zo) wat beheerd wordt door een familie, in plaats van dat je echt bij mensen thuis slaapt.
Kan ik ook be-amen, homestay is een groot woord. Het is echt niet traditioneel. Sterker nog, ik kreeg frietjes bij het eten Echter is de tocht wel erg mooi door het landschap, dus wel een must-do

In Sapa zelf kun je gewoon een hotelletje boeken
zatoichiwoensdag 9 juni 2010 @ 13:36
Ja dat is ook eigenlijk wat ik ervan verwacht; gewoon mooi wandelen en eindigen bij een klein dorpje..

Is dat wandelen daar overigens goed te doen? Ik denk er wel over om echte wandelschoenen te kopen, maar is het ook zonder te doen?
Ruudwoensdag 9 juni 2010 @ 14:00
Voor Sapa zou ik zeker goede wandelschoenen meenemen, kan best pittig zijn. Homestay is inderdaad vrij toeristisch, al kreeg ik er dan wel eten uit de heerlijke Vietnamese keuken
Blikwoensdag 9 juni 2010 @ 14:45
quote:
Op woensdag 9 juni 2010 13:36 schreef zatoichi het volgende:
Ja dat is ook eigenlijk wat ik ervan verwacht; gewoon mooi wandelen en eindigen bij een klein dorpje..

Is dat wandelen daar overigens goed te doen? Ik denk er wel over om echte wandelschoenen te kopen, maar is het ook zonder te doen?
Tja, over het wandelen. Ik heb na 2 dagen mijn Allstars weggegooid. Compleet onbruikbaar geworden. Het lopen ansich is helemaal niet zwaar, het is voornamelijk naar beneden en nauwelijks omhoog. Het regent er nogal veel en dat zorgt ervoor dat het veel plekken erg glad is en enorm modderig kan zijn. Ook al heb je tractorbanden om je voeten, nog steeds glij je weg

Laten we het zo zeggen, aan normale schoenen heb je helemaal niks tijdens het wandelen in Sapa. Wandelschoenen geven je wat meer grip.

Overigens heb ik 2 jaar geleden voor het eerst wandelschoenen gekocht, en ik heb er nog geen seconde spijt van gehad. Wandelschoenen zijn heerlijk bij iedere wandeling die je onderneemt in wat ruiger terrein. Ik doe ze nu zelfs in het vliegtuig aan (maar dat is meer omdat ze zo groot zijn)
zatoichiwoensdag 9 juni 2010 @ 15:46
Twee jaar geleden ben ik zelf ook tot de conclusie gekomen dat wandelschoenen best handig kunnen zijn; in Noorwegen betekent een licht wandeling een categorie die in Nederland niet eens bestaat (klauteren over rotsblokken e.d.)....
gifkwalwoensdag 9 juni 2010 @ 16:30
Ik droeg van die hele dunne Nike gympies in Sapa, heb mezelf erom vervloekt en later goede bergschoenen gekocht. Die kan je overigens ook in Sapa zelf kopen, weet niet hoe de kwaliteit/prijs daar is.
Ruudwoensdag 9 juni 2010 @ 18:29
quote:
Op woensdag 9 juni 2010 15:46 schreef zatoichi het volgende:
Twee jaar geleden ben ik zelf ook tot de conclusie gekomen dat wandelschoenen best handig kunnen zijn; in Noorwegen betekent een licht wandeling een categorie die in Nederland niet eens bestaat (klauteren over rotsblokken e.d.)....
Ik was in de jungle vlakbij Ninh Binh ook wel blij dat ik ze had
Ook rotsblokken enzo.
Blikwoensdag 9 juni 2010 @ 18:37
Als je op regelmatige basis een wandeltocht onderneemt zijn wandelschoenen gewoon heerlijk. En ze zijn er natuurlijk in alle soorten en maten
Den_Haagwoensdag 9 juni 2010 @ 21:00
Hier gaan ze ook mee. Nu mijn vriendin nog ompraten. Wandelschoenen staan niet mooi
Blikwoensdag 9 juni 2010 @ 21:02
quote:
Op woensdag 9 juni 2010 21:00 schreef Den_Haag het volgende:
Hier gaan ze ook mee. Nu mijn vriendin nog ompraten. Wandelschoenen staan niet mooi
Zeg maar dat modder op je kont (en de rest van je kleding) ook niet mooi staat . helemaal niet als je nog 2 dagen lang door moet
Ruudwoensdag 9 juni 2010 @ 21:02
quote:
Op woensdag 9 juni 2010 21:00 schreef Den_Haag het volgende:
Hier gaan ze ook mee. Nu mijn vriendin nog ompraten. Wandelschoenen staan niet mooi
Gips om een gebroken been ook niet
buzz1291woensdag 9 juni 2010 @ 21:48
quote:
Op dinsdag 8 juni 2010 19:13 schreef travelman het volgende:
Ipv Vietnam hebben we volgens plan:

naar Bangkok vliegen, via Cambodja naar Ho Chi Minh City te backpacken (vanuit daar een vlucht terug naar Bangkok pakken en daar nog even chillen).

Iemand die hier ervaring mee heeft?
Dan zou ik wel van Bangkok naar Phnom Penh vliegen, want een busreis is een gebed zonder eind. Die oude stenen tempels in Siem Reap kun je dan met boot en bus bezoeken en vanuit PP heb je de keuze uit boot bus of plane naar Vietnam.
remcorkkennykingkongvrijdag 25 juni 2010 @ 21:28
(ik quote zo want lukt me niet anders!?)
Ipv Vietnam hebben we volgens plan:

naar Bangkok vliegen, via Cambodja naar Ho Chi Minh City te backpacken (vanuit daar een vlucht terug naar Bangkok pakken en daar nog even chillen).

Iemand die hier ervaring mee heeft?

(einde quote)

JA,
Ik ben ook op bankok gevlogen, heb vanaf hier een bus gepakt naar siem riep. van siem riep met de bus naar phnom penn, en vanaf hier de boot vietnam in en n 1 nacht in Chau Doc met een busje naar saigon. hoe lang je overal blijft moet je zelf weten, hou er rekening mee dat je visum voor vietnam in cambodja moet regelen wat (voor zover ik kon vionden) minimaal 2 nachten duurt.

Vooral in cambodja een lastig verhaal maar wel goed te doen. Ik was helemaal alleen dus met 2 wel zo`n lekker gevoel. Zeker de boottocht over de mehkong vietnam in is echt een leuke ervaring. Een grenspost ergens aan de waterkant midden in de jungle en natuurlijk al het leven op de kade. (* remcorkkennykingkong wants back!!)

Als je intresse hebt moet je op mn hyves het verslag maar lezen. (PM)

was dit topic trouwens niet voor mensen die er wonen of willen of gaan wonen ipv reizen??
zatoichizaterdag 26 juni 2010 @ 11:25
quote:
Op vrijdag 25 juni 2010 21:28 schreef remcorkkennykingkong het volgende:

was dit topic trouwens niet voor mensen die er wonen of willen of gaan wonen ipv reizen??
Het staat in het subforum travel dus....
Ruudzaterdag 26 juni 2010 @ 12:26
quote:
Op vrijdag 25 juni 2010 21:28 schreef remcorkkennykingkong het volgende:
was dit topic trouwens niet voor mensen die er wonen of willen of gaan wonen ipv reizen??
Daar is deze voor: Zuid Oost Azie - Thailand
remcorkkennykingkongzaterdag 26 juni 2010 @ 14:00
quote:
Op zaterdag 26 juni 2010 12:26 schreef Ruud het volgende:

[..]

Daar is deze voor: Zuid Oost Azie - Thailand
hey daar begon ik met lezen.. ben ik afgedwaald.. niks gezegd dan! athans over topic plek that is
greatgonzomaandag 28 juni 2010 @ 12:47
dit jaar in Thailand geweest, en moet zeggen dat ZO-azie best bevalt. Ik wil volgend jaar juni-juli misschien weer 4 weken die kant op. Met als idee:
BKK - Angkor Wat - Vietnam - Laos.

Maar wat is het voor weer tegen die tijd, is het dan regenseizoen?
Den_Haagmaandag 28 juni 2010 @ 13:07
quote:
Op woensdag 9 juni 2010 21:02 schreef Blik het volgende:

[..]

Zeg maar dat modder op je kont (en de rest van je kleding) ook niet mooi staat . helemaal niet als je nog 2 dagen lang door moet
mijn idee
zatoichimaandag 28 juni 2010 @ 13:25
quote:
Op maandag 28 juni 2010 12:47 schreef greatgonzo het volgende:
dit jaar in Thailand geweest, en moet zeggen dat ZO-azie best bevalt. Ik wil volgend jaar juni-juli misschien weer 4 weken die kant op. Met als idee:
BKK - Angkor Wat - Vietnam - Laos.

Maar wat is het voor weer tegen die tijd, is het dan regenseizoen?
Voor zover ik het kan beoordelen uit de reisgidsen over Vietnam is het daar altijd wel ergens regenseizoen...
rubjemaandag 28 juni 2010 @ 14:03
ej ik zag laatst bij TOP GEAR dat mooie zijden kleiding en pakken en broeken in Vietnam echt nbiks kost,zeg maar Bristol prijze! Klopt dit? en hoe is het weer in de zomer of anders, wat is de beste tijd vh jaar om naar vietnam te gaan en is het duur om daar te verblijven?
MoneyTalksmaandag 28 juni 2010 @ 14:11
quote:
Op maandag 28 juni 2010 14:03 schreef rubje het volgende:
ej ik zag laatst bij TOP GEAR dat mooie zijden kleiding en pakken en broeken in Vietnam echt nbiks kost,zeg maar Bristol prijze! Klopt dit? en hoe is het weer in de zomer of anders, wat is de beste tijd vh jaar om naar vietnam te gaan en is het duur om daar te verblijven?
Beste tijd is in de winter, het is super goedkoop om daar te verblijven, en ja maatpakken etc. kosten daar geen drol.
Ruudmaandag 28 juni 2010 @ 14:11
quote:
Op maandag 28 juni 2010 14:03 schreef rubje het volgende:
ej ik zag laatst bij TOP GEAR dat mooie zijden kleiding en pakken en broeken in Vietnam echt nbiks kost,zeg maar Bristol prijze! Klopt dit?
Klopt. Hoi An moet je zijn.
Fantastische aflevering trouwens
remcorkkennykingkongmaandag 28 juni 2010 @ 14:20
quote:
Op maandag 28 juni 2010 12:47 schreef greatgonzo het volgende:
dit jaar in Thailand geweest, en moet zeggen dat ZO-azie best bevalt. Ik wil volgend jaar juni-juli misschien weer 4 weken die kant op. Met als idee:
BKK - Angkor Wat - Vietnam - Laos.

Maar wat is het voor weer tegen die tijd, is het dan regenseizoen?
verschilt per land. Bijvoorbeel vietnam is zo lang gerekt dat ze in het noorden 4 seizoenen hebben en in het zuiden maar 2 (regen en droog)
in juni juli is het vooral droog in de 4 landen. ( das jammer in laos bij het tuben!!! )
wil-bertmaandag 28 juni 2010 @ 15:49
quote:
Op maandag 28 juni 2010 12:47 schreef greatgonzo het volgende:
dit jaar in Thailand geweest, en moet zeggen dat ZO-azie best bevalt. Ik wil volgend jaar juni-juli misschien weer 4 weken die kant op. Met als idee:
BKK - Angkor Wat - Vietnam - Laos.

Maar wat is het voor weer tegen die tijd, is het dan regenseizoen?
Hier staat het e.e.a.

http://www.lonelyplanet.com/vietnam/weather
blindpilotdonderdag 8 juli 2010 @ 12:15
hallo allemaal!

is het toegestaan om alleen een enkeltje naar Ho Chi Minh te boeken? of moet je een retouticket boeken? is een visum ten alle tijde verplicht?
MoneyTalksdonderdag 8 juli 2010 @ 12:22
quote:
Op donderdag 8 juli 2010 12:15 schreef blindpilot het volgende:
hallo allemaal!

is het toegestaan om alleen een enkeltje naar Ho Chi Minh te boeken? of moet je een retouticket boeken? is een visum ten alle tijde verplicht?
Bij mij is niet gecontroleerd of ik een retourticket had, maar resultaten uit het verleden bieden uiteraard geen garantie voor de toekomst.
buzz1291donderdag 8 juli 2010 @ 14:11
quote:
Op donderdag 8 juli 2010 12:22 schreef MoneyTalks het volgende:

[..]

Bij mij is niet gecontroleerd of ik een retourticket had, maar resultaten uit het verleden bieden uiteraard geen garantie voor de toekomst.
Bij AirAsia kun je bijvoorbeeld echt wel een enkeltje BKK-HAN of BKK-SGN boeken. En niemand die je naar een retourticket zal vragen. Doen ze dat toch dan altijd je verhaal klaar hebben dat je over een paar weken met de bus van HCMC naar Phnom Penh wilt reizen.
Den_Haagdonderdag 8 juli 2010 @ 14:28
Nog 2,5 week
Den_Haagdinsdag 20 juli 2010 @ 08:33
zondag vliegen
zatoichidinsdag 20 juli 2010 @ 08:49
Ben benieuwd, hou ons op de hoogte!

Ik moet nog 3 maanden wachten