Toch betwijfel ik of je Hertog Jan er bij een blinde proeverij uit zou kunnen halen.quote:Op donderdag 10 december 2009 22:59 schreef TUFKAL het volgende:
[..]
Drink jij dat maar eens een hele avond, drink ik Hertog Jan, volgende dag even de bevindingen delen?
Met de blinde kater test kan ik zo de Hertog Jan van een B merk kunnen onderscheidenquote:Op donderdag 10 december 2009 23:45 schreef Zero2Nine het volgende:
[..]
Toch betwijfel ik of je Hertog Jan er bij een blinde proeverij uit zou kunnen halen.
Morgen staat ie op uitzending gemist.quote:Op donderdag 7 januari 2010 21:07 schreef Pietverdriet het volgende:
Damn, gemist en ook niet opgenomen.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op donderdag 7 januari 2010 21:08 schreef Erasmo het volgende:
[..]SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
quote:Op donderdag 7 januari 2010 21:13 schreef Igen het volgende:
[..]SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[CUL TV tip] De wilde keukenquote:Op donderdag 7 januari 2010 21:18 schreef Gimmick het volgende:
Wouter Klootwijk heeft ook een nieuw progromma, op de woensdagavond. 'De wilde keuken'. Lijkt best wel veel op de Keuringsdienst, dus een beetje gek van de RVU om de twee programma's naast elkaar te houden.
Aflevering van gisteren ging over appels en de marketing daarvan.
Als elke kweker dat doet, hebben we zo meteen spruitjes uit china.quote:Op donderdag 7 januari 2010 21:26 schreef Piles het volgende:
Kwestie van vraag en aanbod. De spruitjesboer kan ook zeggen: ik verkoop niet onder prijs, ik ga iets anders doen Daalt het aanbod, en stijgt de prijs.
De koper bepaalt altijd de prijs hoor
En die wil het nu eenmaal over het algemeen zo goedkoop mogelijk.quote:
Ik heb die site gelijk na de uitzending bezocht, van mij mogen er wel meer van zulke initiatieven zijnquote:Op donderdag 7 januari 2010 22:25 schreef golfer het volgende:
Wat ik jammer vond is dat het item met Willem&Drees niet verder uitgediept werd. De vraag waarom hij wel 40 ct. per kilo betaalt en de buren het met 17 ct. per kilo moeten doen bijvoorbeeld.
http://www.willemendrees.nl/index.php?page=willemendrees
Verklap het nou nietquote:Op donderdag 14 januari 2010 15:08 schreef Pietverdriet het volgende:
Vanillevla is een namaak custard, en dat is geel vanwege de eieren, Vla is niet met eieren gemaakt, dus doet men er wat kleurstof bij
Als ze er de bruine kleurstof in zouden doen zoals bv in de caramel-, hopjes- of chocoladevla, dan smaakt de vanillevla ineens naar chocolade.quote:Op donderdag 14 januari 2010 15:08 schreef Pietverdriet het volgende:
Vanillevla is een namaak custard, en dat is geel vanwege de eieren, Vla is niet met eieren gemaakt, dus doet men er wat kleurstof bij
leuke tip!!quote:Op donderdag 14 januari 2010 15:33 schreef Walter81 het volgende:
[..]
Als ze er de bruine kleurstof in zouden doen zoals bv in de caramel-, hopjes- of chocoladevla, dan smaakt de vanillevla ineens naar chocolade.
Heb dat ook eens op tv gezien: beker voor de helft vullen met vanillevla, rietje erin zetten, stukje folie bovenop de vanillevla leggen, aanvullen met chocoladevla o.i.d. en dan iemand laten proeven en vragen wat ze eten.
9 van de 10 zal chocolade zeggen.
Wat een onzin, heb mijn hele leven nog nooit vla gegeten.quote:Op donderdag 14 januari 2010 15:04 schreef golfer het volgende:
Vla is Hollandser dan haring. Zegt de Nederlander toetje, dan bedoelt hij vla. Vanillevla that is. Een heel simpel toetje en altijd stralend geel.
Dat komt omdat je chocolade ruikt en zoet proeft. Je smaak is een combinatie van geur en proeven. Op je tong proef je alleen zoet, zout, zuur, bitter en umami.quote:Op donderdag 14 januari 2010 15:33 schreef Walter81 het volgende:
[..]
Als ze er de bruine kleurstof in zouden doen zoals bv in de caramel-, hopjes- of chocoladevla, dan smaakt de vanillevla ineens naar chocolade.
Heb dat ook eens op tv gezien: beker voor de helft vullen met vanillevla, rietje erin zetten, stukje folie bovenop de vanillevla leggen, aanvullen met chocoladevla o.i.d. en dan iemand laten proeven en vragen wat ze eten.
9 van de 10 zal chocolade zeggen.
Je hoeft het niet gegeten te hebben om 'vla' te bedoelen als je het als Nederlander hebt over 'toetje'.quote:Op donderdag 14 januari 2010 15:47 schreef computergirl het volgende:
[..]
Wat een onzin, heb mijn hele leven nog nooit vla gegeten.
Als jij aan chocoladevla ruikt zonder het te zien, betwijfel ik ook of je ruikt dat het chocolade is. Waarschijnlijk ruik je iets bekends, maar weet je niet wat het is.quote:Op donderdag 14 januari 2010 15:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat komt omdat je chocolade ruikt en zoet proeft. Je smaak is een combinatie van geur en proeven. Op je tong proef je alleen zoet, zout, zuur, bitter en umami.
Andere aromas zoals die van vanillie, koffie en chocolade zijn grotendeels geur.
De test deugt niet.
Hier nog een leuk informatief pdfje, met als toepasselijke titel: waarom gele vla niet paars isquote:U ook gele cola met blauwe cake?
Wie dit als vieruurtje voorgesteld krijgt, zal waarschijnlijk vriendelijk bedanken. We leven allemaal met de overtuiging dat eten smaakt zoals het smaakt omdat we nu eenmaal kunnen proeven.
Maar, hoe moeilijk dit ook te geloven is, we laten ons ronduit bedotten door de kleur van eten. Dat heeft het Nederlandse consumentenprogramma Weet wat je koopt bewezen. Geblinddoekte proefpersonen konden een stukje blauwe cake best appreciëren. Ze proefden geen verschil met het volgende plakje cake, dat er heel gewoon en geel uitzag. Maar zonder blinddoek was niemand bereid om van de blauwe cake zelfs maar te proeven, omdat iedereen blauw associeert met vergif en gevaar. Op dezelfde manier associëren we rood met zoet en aardbeien, groen met fris en zurig.
Maar dat is nog niet alles! Proefpersonen blijken helemaal niet in staat om cola te herkennen als die geel gekleurd is, ook al is er helemaal niets aan de smaak van de cola veranderd. 'Echte sinaasappel, geen twijfel mogelijk', zegt een proefkonijn. 'Sinaasappel, citroen, koolzuur' luidt de mening van een andere. En, raar maar waar, omgekeerd werkt het ook: al wie bruin gekleurd bruisend sinaasappelsap drinkt, is er stellig van overtuigd dat het om cola gaat.
Gewoon de kleur van eten of drinken veranderen zet dus blijkbaar onze hele smaakbeleving op zijn kop. Een reden te meer om de volgende keer de ingrediëntenlijst eens goed te lezen als u een 'aardbeienyoghurt' met een mooi, rood kleurtje binnenlepelt. Want het is niet omdat de yoghurt rood is, dat er ook écht aardbeien in zitten.
Bekijk hier het fragment uit 'Weet wat je Koopt'. U moet wel eerst Microsof Silverlight installeren om de beelden te kunnen zien
ik bedoel nooit vla als ik het over een toetje heb. omdat ik nooit vla eet en ook niemand ken in mijn omgeving die wel vla eet.quote:Op donderdag 14 januari 2010 16:22 schreef Walter81 het volgende:
[..]
Je hoeft het niet gegeten te hebben om 'vla' te bedoelen als je het als Nederlander hebt over 'toetje'.
Je weet niet wat je mistquote:Op donderdag 14 januari 2010 16:37 schreef computergirl het volgende:
[..]
ik bedoel nooit vla als ik het over een toetje heb. omdat ik nooit vla eet en ook niemand ken in mijn omgeving die wel vla eet.
Dat is alleen maar waar voor bekende levensmiddelen in andere kleuren.quote:Op donderdag 14 januari 2010 16:25 schreef Walter81 het volgende:
[..]
Als jij aan chocoladevla ruikt zonder het te zien, betwijfel ik ook of je ruikt dat het chocolade is. Waarschijnlijk ruik je iets bekends, maar weet je niet wat het is.
In ieder geval is het zo, dat vooral de combinatie zien+ruiken bepaalt hoe iets smaakt.
Zo'n zelfde soort experiment was eens op tv met cola, dat er uitziet als sinas (maar niet ruikt naar sinaasappelen). Dan heb je ook geen idee wat je proeft.
[..]
Hier nog een leuk informatief pdfje, met als toepasselijke titel: waarom gele vla niet paars is
http://www.food-info.net/artikellevensmiddelentechnologie.pdf
Als je een vanille stokje kookt in melk dan geeft het wel degelijk een gelige kleur. Zie je ook wel terug in de biologische vla. Natuuurlijk niet zo geel als een pak vla.quote:Op donderdag 14 januari 2010 15:07 schreef k_man het volgende:
Ah, leuk. Heb ik me namelijk ook wel eens afgevraagd. Vanille is namelijk helemaal niet geel.
Neuh, heel licht beige, als je te lang kookt wordt het grijzigquote:Op donderdag 14 januari 2010 17:08 schreef TUFKAL het volgende:
[..]
Als je een vanille stokje kookt in melk dan geeft het wel degelijk een gelige kleur. Zie je ook wel terug in de biologische vla. Natuuurlijk niet zo geel als een pak vla.
Maar de normale pakken vla zitten natuurlijk vol kleurstoffen.
met zwarte puntjesquote:Op donderdag 14 januari 2010 17:12 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Neuh, heel licht beige, als je te lang kookt wordt het grijzig
quote:Op donderdag 14 januari 2010 20:43 schreef Tourniquet het volgende:
Eerst vragen of je het uitspreekt als vanille of vanilje en dan toch consequent vanilje blijven zeggen...
quote:Op donderdag 14 januari 2010 20:56 schreef Iblis het volgende:
Niet schokkend, wel leuk. Ik vind het altijd leuk als mensen gewoon duidelijk vertellen wat ze doen, en waarom ze het doen.
en omdat dat soort eerlijkheid steeds schaarser lijkt te worden, kan ik het des te meer waarderen als het er ineens weer eens is!quote:Op donderdag 14 januari 2010 20:56 schreef Iblis het volgende:
Niet schokkend, wel leuk. Ik vind het altijd leuk als mensen gewoon duidelijk vertellen wat ze doen, en waarom ze het doen.
Ik vind die van FrieslandCampina dan nog wel de lekkerste. Die smaakt ook nog het meest romig. Sommige goedkopere merken lijken gewoon op dikke melk met vanillesmaakvanillinesmaak.quote:Op donderdag 14 januari 2010 22:21 schreef borisz het volgende:
Ik vind de meeste vla uit de supermarkt niet echt lekker, chemisch smaakje die zum is. Eet het daarom ook nooit.
De biologische is echt lekker, van de reformwinkel in een fles, met name.quote:Op donderdag 14 januari 2010 22:21 schreef borisz het volgende:
Ik vind de meeste vla uit de supermarkt niet echt lekker, chemisch smaakje die zum is. Eet het daarom ook nooit.
Ik heb net cornflakes gehadquote:Op zondag 18 oktober 2009 10:54 schreef Kidney_bean01 het volgende:
Even een tvp, omdat ik nu, elke keer als ik cornflakes eet, denk aan het ijzer-item
Daar zit gemalen fiets in.quote:Op vrijdag 15 januari 2010 08:27 schreef Qwea het volgende:
[..]
Ik heb net cornflakes gehad
Wat heb ik gemist?
Das ook zo'n mooie ja Mensen die zo zwart mogelijk brood eten, omdat dat het gezondst isquote:Op vrijdag 15 januari 2010 10:48 schreef Pietverdriet het volgende:
Eco en gezond moet bruin zijn, daarom wordt brood ook geverfd met moutcaramel en de zich gezond voedende collegas zie ik ook altijd dit chocoladebruine brood nemen.
Dat brood kan wel heel lekker zijn met veel pitjes aan de buitenkant, en dan in combinatie met kaas of hagelslag Maar meestal heb ik gewoon volkoren brood omdat je voor dat donkere brood dieper in de buidel moe tasten. Heb die aflevering van de keuringsdienst over brood ook al eens gezien dus ik weet dat je vooral voor het kleurtje betaalt.quote:Op vrijdag 15 januari 2010 14:17 schreef Piles het volgende:
[..]
Das ook zo'n mooie ja Mensen die zo zwart mogelijk brood eten, omdat dat het gezondst is
Volgens mij zorgt men er zo ook voor dat handafwasmiddel meer schuimt dan nodig. Aangezien dat de indruk wekt dat het goed werkt.quote:Op vrijdag 15 januari 2010 10:48 schreef Pietverdriet het volgende:
Mhh, bedenk me net, ook eieren worden gekleurd. Er worden kleurstoffen aan het voer toegevoegd om de dooier te kleuren, omdat we willen dat een scharrelei mooi oranje is, en een bruine schaal heeft natuurlijk. Als je scharreleieren gaat verkopen die van schaal zijn en een lichtgele dooier hebben wil vrijwel niemand ze hebben omdat het niet aan de verwachting voldoend. Eco en gezond moet bruin zijn, daarom wordt brood ook geverfd met moutcaramel en de zich gezond voedende collegas zie ik ook altijd dit chocoladebruine brood nemen.
Recept werd aan het eind van de aflevering verteld. Iets van 1l melk, 60 gram suiker, 40 gram maizena en wat vanille. Eventjes koken, laten afkoelen, klaar. Dacht ik.quote:Op vrijdag 15 januari 2010 10:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik zal van het weekend eens kijken of ik een recept voor vla kan maken. Met melk, ei, suiker en vanille.
En nog wat eierdooiers voor de kleur, of je gooit er caroteen in.quote:Op vrijdag 15 januari 2010 14:33 schreef Igen het volgende:
[..]
Recept werd aan het eind van de aflevering verteld. Iets van 1l melk, 60 gram suiker, 40 gram maizena en vanille. Eventjes koken, laten afkoelen, klaar. Dacht ik.
En idd nog een paar eidooiers.quote:Op vrijdag 15 januari 2010 14:33 schreef Igen het volgende:
[..]
Recept werd aan het eind van de aflevering verteld. Iets van 1l melk, 60 gram suiker, 40 gram maizena en wat vanille. Eventjes koken, laten afkoelen, klaar. Dacht ik.
Je weet dat die pitjes er ook op worden gedaan om het gebrek aan knapperige korst te maskeren?quote:Op vrijdag 15 januari 2010 14:24 schreef Zero2Nine het volgende:
[..]
Dat brood kan wel heel lekker zijn met veel pitjes aan de buitenkant, en dan in combinatie met kaas of hagelslag Maar meestal heb ik gewoon volkoren brood omdat je voor dat donkere brood dieper in de buidel moe tasten. Heb die aflevering van de keuringsdienst over brood ook al eens gezien dus ik weet dat je vooral voor het kleurtje betaalt.
En al die parfum aan wasmiddel, dan ruikt het schoon bij gebrek aan buiten drogen.quote:Op vrijdag 15 januari 2010 14:29 schreef Iblis het volgende:
[..]
Volgens mij zorgt men er zo ook voor dat handafwasmiddel meer schuimt dan nodig. Aangezien dat de indruk wekt dat het goed werkt.
Eigenlijk niet, maar nu je het zegt, de korst is wel zacht. Echter dat is toch het geval met alle fabrieksbroden uit het schap van de supermarkt? Er zijn er eigenlijk geen met een harde korst is allemaal vrij zacht spul.quote:Op vrijdag 15 januari 2010 14:40 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je weet dat die pitjes er ook op worden gedaan om het gebrek aan knapperige korst te maskeren?
Nee want dat is een HOAX.quote:Op woensdag 20 januari 2010 16:06 schreef TUFKAL het volgende:
Is dat net zo'n onderzoek als bij een Arnhemse shoarmaboer waarin ze in knoflooksaus 12 soorten sperma aantroffen?
quote:
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Hoelaat?quote:
20:30 Ned3.quote:
In de varagids hebben ze het over een gehakstaafquote:Op woensdag 20 januari 2010 14:08 schreef Pietverdriet het volgende:
In de volgende uitzending gaat het over Döner
http://www.telegraaf.nl/b(...)r_kebab__.html?p=8,2
Varkensvlees in de Döner
quote:Op donderdag 21 januari 2010 19:08 schreef Bluezz het volgende:
[..]
In de varagids hebben ze het over een gehakstaaf
Dat is lekker hoor!quote:Op donderdag 21 januari 2010 18:53 schreef golfer het volgende:
[..]
Bedankt!
[quote]Op donderdag 21 januari 2010 19:08 schreef Bluezz het volgende:
[..]
In de varagids hebben ze het over een gehakstaaf
quote:Op donderdag 21 januari 2010 20:32 schreef henkde_j het volgende:
Ik denk niet dat ik dit wil zien. Wat moet ik straks gaan eten na het stappen.
Daar moet je niet over nadenken.quote:Op donderdag 21 januari 2010 20:32 schreef henkde_j het volgende:
Ik denk niet dat ik dit wil zien. Wat moet ik straks gaan eten na het stappen.
Ja, ik dus ookquote:Op donderdag 21 januari 2010 20:49 schreef rubbereend het volgende:
ik heb zin in een broodje Donner nu
quote:
quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |