De onderbouwing waarom er niks mis is met die beloningen vind ik anders een stuk sterker dan het geklaag dat het oneerlijk zou zijnquote:Op donderdag 15 maart 2007 14:44 schreef rebel6 het volgende:
5 topics vol en nog zijn de HenriO's, de FJD's en de Pietenverdrieten er niet in geslaagd om die achterlijke beloningen te onderbouwen.
En waarom zou dat geen onderbouwing zijn? Arbeid is niks meer of minder dan een productiemiddel, is hier een overschot van dan drukt dat heel logisch de prijs.quote:En nee, vraag-aanbod noem ik geen onderbouwing waarom het rechtvaardig zou zijn.
quote:Op donderdag 15 maart 2007 15:45 schreef Chewie het volgende:
En waarom zou dat geen onderbouwing zijn? Arbeid is niks meer of minder dan een productiemiddel, is hier een overschot van dan drukt dat heel logisch de prijs.
Zoals je in de volgende alinea al aangeeft is de markt een mechanisme en geen religie. De markt is wel het eerlijkste mechanisme om vraag en aanbod op elkaar af te stemmen, interventie zorgt juist voor verstoring wat kan leiden tot overproductie of juist schaarste.quote:Op donderdag 15 maart 2007 16:00 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
De markt zegt : dit is het antwoord..... Is het een religie dat ons normen en waarden moet opleggen? Is elke uitkomst daarmee moreel aanvaardbaar en dan slikken maar. Tegen lettelijk en figuurlijk elke prijs?
Ja maar daarmee hecht je toch juist wel een moreel/ethische waarde aan de markt?quote:Een marktechnische uitleg is imo geen morele/ehtische uitleg, maar een gevolgduiding vanuit de wetten van de markt..... Niks meer of minder, toch?
Die board of directors spelen onder 1 hoedje met de CEO's, en de shareholders hebben in Nederland amper invloed. Protectionistische wetgeving enzovoorts..quote:Op donderdag 15 maart 2007 16:25 schreef Vampier het volgende:
waar is een board of directors bij deze bedrijven? En wat denken de shareholders van dit alles?
En dan komt er een keer een brief van een shareholder, en dan staat het hele land op z'n achterste potenquote:Op donderdag 15 maart 2007 16:26 schreef weerdo het volgende:
[..]
Die board of directors spelen onder 1 hoedje met de CEO's, en de shareholders hebben in Nederland amper invloed. Protectionistische wetgeving enzovoorts..
Wat dat betreft zou de fusie tussen euronext en de nyse een grote vooruitgang zijn.quote:Op donderdag 15 maart 2007 16:26 schreef weerdo het volgende:
[..]
Die board of directors spelen onder 1 hoedje met de CEO's, en de shareholders hebben in Nederland amper invloed. Protectionistische wetgeving enzovoorts..
Touché.quote:Op donderdag 15 maart 2007 16:29 schreef Richboy het volgende:
En dan komt er een keer een brief van een shareholder, en dan staat het hele land op z'n achterste poten
Maar die staan ook onderdruk om hoge rendementen te halen, om de pensioenen te kunnen blijven betalen (tegen een fatsoenlijke premie). Ook dat is een maatschappeljike verantwoordelijkheid.quote:Op donderdag 15 maart 2007 16:34 schreef weerdo het volgende:
[..]
Touché.
Overigs zijn in Nederland de pensioenfondsen veruit de grootste aandeelhouders, en die zouden ook eens op hun maatschappelijke functie aangesproken mogen worden.
Vergeet ook niet dat de vakbonden een flinke vinger in de pap hebben bij de pensioenfondsenquote:Op donderdag 15 maart 2007 16:34 schreef weerdo het volgende:
[..]
Touché.
Overigs zijn in Nederland de pensioenfondsen veruit de grootste aandeelhouders, en die zouden ook eens op hun maatschappelijke functie aangesproken mogen worden.
Het zou al een hoop schelen als de amerikaanse beursregels (die nu al voor een aantal bedrijven die bij Euronext genoteerd zijn van toepassing zijn) in Nederland overgenomen zouden worden, en dat er ook naar gehandeld werd. Angelsaksische beloning: prima, als er maar ook Angelsaksische straffen op wanbeleid staat.quote:Op donderdag 15 maart 2007 16:30 schreef Chewie het volgende:
Wat dat betreft zou de fusie tussen euronext en de nyse een grote vooruitgang zijn.
Welke onderbouwing, ik heb alleen pogingen gezien om te verklaren dat dit zou berusten op een tekort aan topmanagers. Maar zelfs als dat waar zou zijn is dat slechts een verklaring en nog geen rechtvaardiging waarom ze 100x de beloning van een minister zouden verdienen.quote:Op donderdag 15 maart 2007 15:45 schreef Chewie het volgende:
Wil je eerst de vorige volmaken? Dan mag deze weer open (weer open dus)
[..]
De onderbouwing waarom er niks mis is met die beloningen vind ik anders een stuk sterker dan het geklaag dat het oneerlijk zou zijn
Welk overschot heb je het over?quote:En waarom zou dat geen onderbouwing zijn? Arbeid is niks meer of minder dan een productiemiddel, is hier een overschot van dan drukt dat heel logisch de prijs.
Minister = publiek geld = niet te vergelijken.quote:Op donderdag 15 maart 2007 17:09 schreef rebel6 het volgende:
[..]
Welke onderbouwing, ik heb alleen pogingen gezien om te verklaren dat dit zou berusten op een tekort aan topmanagers. Maar zelfs als dat waar zou zijn is dat slechts een verklaring en nog geen rechtvaardiging waarom ze 100x de beloning van een minister zouden verdienen.
[..]
Ook weer overheid.quote:Kijk alleen al naar de provincies, naar de vele overbodige managers bij ziekenhuizen (of bestaan die managers alleen als je klaagt over hoge zorguitgaven)
Er is dan ook geen tekort aan managers, maar een tekort aan capabele managers. Dit geldt trouwens niet alleen voor de top, maar ook voor het middenkader.quote:Op donderdag 15 maart 2007 17:09 schreef rebel6 het volgende:die steeds hogere instroom van hogeropgeleiden heb ik al eerder als argument gegeven maar daar werd niet op gereageerd omdat jij en geestverwanten waarschijnlijk liever de mythe van het managerstekort in stand willen houden.![]()
Ik blijf erbij dat het verkeerd is om naar rechtvaardiging te zoeken. Rechtvaardigheid kent geen concrete maatstaf. Wat de een rechtvaardig vindt, vindt de ander een gotspe en vice versa. Juist dan ligt het meer voor de hand om partijen onderling te laten bepalen wat de een aan de ander betaalt en wat de ander in ruil voor die betaling presteert.quote:Op donderdag 15 maart 2007 17:09 schreef rebel6 het volgende:
[..]
Welke onderbouwing, ik heb alleen pogingen gezien om te verklaren dat dit zou berusten op een tekort aan topmanagers. Maar zelfs als dat waar zou zijn is dat slechts een verklaring en nog geen rechtvaardiging waarom ze 100x de beloning van een minister zouden verdienen.
Een salaris is niets meer dan de kostprijs van de tijd die de werknemer aan zijn werkgever besteedt. Een prijs, die zoals alle prijzen een marktprijs is en alle marktprijzen komen uitsluitend door vraag en aanbod tot stand. Uitgangspunt is immers dat de betalende partij geen cent meer betaalt dan hij wil en kan betalen en de ontvangende partij ontvangt geen cent minder dan hij wil en kan ontvangen (met kunnen moet je je in dit geval voorstellen, de eigen financiele ruimte om een aanbod van de betalende partij af te wijzen). Ergens in dat spanningsveld ligt de balans tussen de betalende partij en de ontvangende partij en dat is de prijs die zij overeenkomen.quote:Welk overschot heb je het over?
En zonder overheidsingrijpen zijn er geen schaarsten en overschotten door het NIET of NIET goed functioneren marktmechanisme.?..Varkencycli worden echt niet door overheidsinterventies veroorzaakt. Integendeel zelfs. Het is inherrent aan datzelfde mechanisme...(zie arbeidsmarkteconomie dat voor geen meter werkt: of er zijn er veel te veel of te weinig en dat afgewisseld blijkende chronsiche varkenscycli)quote:Op donderdag 15 maart 2007 16:14 schreef Chewie het volgende:
[..]
Zoals je in de volgende alinea al aangeeft is de markt een mechanisme en geen religie. De markt is wel het eerlijkste mechanisme om vraag en aanbod op elkaar af te stemmen, interventie zorgt juist voor verstoring wat kan leiden tot overproductie of juist schaarste.
een marktmechanisme is voor mij slechs een instrument waarmee een deel van de economie kan worden gerund (ik doel dus dat het kan werken op die plek waar het instrument zijn oorsprong heeft: in de marktkraam dus) . En ik lever mijn opvattingen over de uikomsten niet uit aan datzelfde mechanisme. Het is voor mij dus geen religie...En stel uitwassen als gevolg van het vaak disfunctioneren van dat systeem aan de kaak.(omdat het mechanisme wordt toegepast op activiteiten die er niet voor geschikt zijn) En ik vind dat we niet vies moeten zijn, dat als dat eenmaal is vastgesteld dat het instrument op gebieden klaarblijkelijk niet of niet goed werkt, om dan van overheidswege in te grijpen. Zeker als daar een groeiend draagvlak voor is...quote:Ja maar daarmee hecht je toch juist wel een moreel/ethische waarde aan de markt?
Al zou iemand 168 uur per week maken (meer uren paasen er namelijk niet in, dat is dat hooguit 4 keer zo lange werkweek ......)quote:Op donderdag 15 maart 2007 16:10 schreef opgebaarde het volgende:
Ik weet nog hoeveel moeite het kostte om te proberen jou duidelijk te maken dat een CEO niet maximaal 35 uurtjes per week maakt achter zijn bureautje onderwijl hij uit zijjn neus peutert....
Kennelijk gaat het ergens over. Anders krijg je dat niet vol.quote:Als ik dan ook nog eens vergelijkingen zie met ambachtslui en de opmerkingen dat de martk niet werkt dan is het openen van deze 6de topic zonde van bytes die het kost.
Heel sterk van je.quote:En ja, ik vind een bonus van een tientallen miljoenen belachelijk en ja sommige salarissen zijn volledig doorgeslagen maar om nu heerlijk generaliserd alles over één kam (w00t dubbel) te scheren.... één groot kutverhaal dus, excuus
en je boodschap is: wat goed dat ze een lager bonus / salaris hebben gehad.....???quote:Op donderdag 15 maart 2007 16:28 schreef Richboy het volgende:
http://www.elsevier.nl/ni(...)el/asp/artnr/143650/
Connexxion
Nee, 850 keer zoveel waard voor het bedrijf volgens de eigenaren.quote:Op vrijdag 16 maart 2007 11:15 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
Ik heb ook duidelijk gemaakt hoe de prestaties van Bennink 850x!!!!!!! zoveel zijn als die van de laagste betaalde medewerker...Baan is dan ook 850XXXXX!!! zo zwaar.
Omdat Balkenende niet voor Numico werkt maar voor de staat.quote:Enne: premier Balkenende werkt minstens net zovele uren in een minstens even zo zware baan, ik durf wel te stellen dat Balkenende een zwaardere job heeft en minstens zo verantwoordelijk. Wat maakt dan dat dat Bennink dan 100 X meer moet worden beloond?? Heeft weing met presteren te maken dus....
Tering, je zoekt ook maar om te zieken zeg....quote:Op vrijdag 16 maart 2007 11:26 schreef EchtGaaf het volgende:
[..]
en je boodschap is: wat goed dat ze een lager bonus / salaris hebben gehad.....???
Je moet je schamen! net zoals die lui zelf!
Waarom krijgen die lui daar uberhaupt nog een bonus voor het leveren van een superslechte prestatie???? Ze hadden helemaal geen bonus mogen krijgen! Sterker nog: die lui hadden aan de dijk gezet moeten worden (zonder zak geld uiteraard). Een desastreuze fout, grote bedrijfsschade door een enorme rekenfout in de aanbieding, enorme IMAGOschade....
Ze krijgen nog bijkans driekwart van hun bonus!....hoe gek kan je als bedrijf nog worden...
Als Jan Lulleke zo'n fout zou hebben gemaakt, dan was hij er ZEKER de volgende ochtend keihard eruit getrapt...Laat staan een bonus hebben gekregen of een gouden handdruk....
Wet je nog waarvoor een bonus is bedoeld? Nee? Een bonus keer je uit als beloning voor het leveren van een GOEDE prestatie. Dus niet als je slecht presteert.....
Het is de wereld op zijn kop. Zie je wel dat ze met meerdere maten meten..Ja, bedrijfsgoddelijken worden goddelijke vereert, zelfs als ze slecht presteren...
En nog zijn er mensen die het fatsoenlijke/morele bedrijfpolitiek durven te noemen. Ziek, gewoon ziek.....
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |