oh ja, nog niet helemaal wakker naar het speciaalbieren menu van gister (brand, witkap pater triple, rochefort 8 en deugniet)quote:Op zondag 28 januari 2007 17:22 schreef schatje het volgende:
LIF >>> CUL
Vanzelfsprekend.quote:Op zondag 28 januari 2007 17:22 schreef TrenTs het volgende:
Duvel, PUNT. Dat vind ik niet, dat is zo.
Ten Dolen!!! Ja!!! Dat is lang geleden....er is hier in het dorp 1 cafe wat dat schonk, ik ga van de week echt ff checken of ze dat nog steeds hebben uit het vat. Heerlijk!quote:Op zondag 28 januari 2007 18:36 schreef Roolio het volgende:
Nou dat wil ik ook wel weten. Ik heb er al aardig wat op maar ik vind tot nog toe Ten Dolen Blond het lekkerst. Al moet ik zeggen dat ik een normale Grolsch nog steeds lekkerder vind. Maar dat weegt natuurlijk niet op tegen de charme van een avondje speciaalbiertjes proberen.
Of Rose-bier, ook zo'n typisch vrouwenbiertje. Heerlijk zomers op het terras!quote:
Dat is toch geen speciaalbier??quote:Op zondag 28 januari 2007 22:09 schreef Serendips het volgende:
Wieckse Witte doet het voor mij. Proost!
[afbeelding]
wat is precies speciaalbier dan?quote:
Het was wachten op die reactie. Geef jij dan maar eens een definitie van 'speciaalbier'.quote:Op zondag 28 januari 2007 22:36 schreef Duvel het volgende:
Dat is toch geen speciaalbier??
Nummer 1 hierquote:Op zondag 28 januari 2007 23:17 schreef Marsepein het volgende:
En op 2, Guinness van de tap:
[afbeelding]
Gatver, Guinness, dat smaakt naar hele oude koffie...quote:Op zondag 28 januari 2007 23:17 schreef Marsepein het volgende:
Op 1, de Westmalle trippel:
[afbeelding]
En op 2, Guinness van de tap:
[afbeelding]
quote:
wat lullnquote:
herfstbokquote:
Heineken is pilsener, dat is geen speciaalbier. Dat is dus geen goede vergelijking. Als je de definitie wilt verbinden aan het commerciële karakter van een bepaald bier kun je die begripsomschrijving nooit helemaal sluitend krijgen.quote:Op maandag 29 januari 2007 15:04 schreef Duvel het volgende:
Weet ik veel wat een speciaalbier is? Maar als een product zoals Wieckse bijna bij iedere dorpskroeg te krijgen is, vind ik het niet heel erg speciaal. Stel dat ik Heineken mijn favoriete speciaalbier vind, dan kijk je toch ook raar op?
daar vind ik nou net weinig smaak aanzitten.quote:Op maandag 29 januari 2007 12:13 schreef Litpho het volgende:
Elfde Gebod.
Ik denk dat het duidelijk is dat Heiniken een pilsner is, de vraag is: Wat is speciaalbier? Alles andere dan pils?quote:Op maandag 29 januari 2007 18:03 schreef Serendips het volgende:
[..]
Heineken is pilsener, dat is geen speciaalbier. Dat is dus geen goede vergelijking. Als je de definitie wilt verbinden aan het commerciële karakter van een bepaald bier kun je die begripsomschrijving nooit helemaal sluitend krijgen.
Mocht je dan eens in Düsseldorf zijn, ga naar Brouwerij/cafe Ürige, die hebben het bitterste bier van Duitsland, heerlijk verfrissend.quote:Op dinsdag 30 januari 2007 09:57 schreef DaDude1987 het volgende:
Zelf hou ik van de wat bittere bieren![]()
Anders had ik ze er wel bij gezetquote:Op dinsdag 30 januari 2007 12:32 schreef Frollo het volgende:
Ik zie dat Orval, Maredsous
en La Chouffe
al genoemd zijn? Mooi, dat scheelt mij weer typen.
Vind Karakter en de Bok eigenlijk beter dan de GrandPrestige, wil niet zeggen dat die ook erg lekker is.. Ook de trippel is heerlijk.quote:Op woensdag 31 januari 2007 22:23 schreef BoereKool het volgende:
De Herton-Jan Grand Prestige doet het hem voor mij!
[afbeelding]
zelf ben ik een groot Weizen liefhebber; maar die van Grolsch kon me niet echt overtuigen. Er gaat toch niets boven een echt Duits Weizen (naturtrüb van het vatquote:Op donderdag 1 februari 2007 10:19 schreef Dr.Aart het volgende:
Voor mij gaat er niets boven een goed koude Grolsch Weizen[afbeelding]
quote:Op donderdag 1 februari 2007 18:09 schreef Babs_voor_intimi het volgende:
Brugse Trippel
bij mij in de buurt nauwelijks meer te koop omdat hij niet verkocht wordtquote:Op donderdag 1 februari 2007 10:19 schreef Dr.Aart het volgende:
Voor mij gaat er niets boven een goed koude Grolsch Weizen[afbeelding]
Ga lekker in Twente wonen!quote:Op donderdag 1 februari 2007 18:21 schreef borisz het volgende:
[..]
bij mij in de buurt nauwelijks meer te koop omdat hij niet verkocht wordt![]()
* Weird- sluit zich daar bij aanquote:Op donderdag 1 februari 2007 18:08 schreef Tha_Butcha het volgende:
* Tha_Butcha verlangt nu alweer naar warme terrasjes, korte rokjes en bier *zucht*
Hij is heerlijkquote:Op donderdag 1 februari 2007 02:44 schreef Toet het volgende:
Verder binnenkort ook maar eens oude kriek van 3 Fonteinen proberen, zag hem gisteren nog staan
ja native bierquote:Op dinsdag 6 maart 2007 10:39 schreef Pietverdriet het volgende:
Is er nu al een definitie van speciaal bier?
"speciaal bier" is denk ik gewoon "niet-pilsener".quote:Op dinsdag 6 maart 2007 10:39 schreef Pietverdriet het volgende:
Is er nu al een definitie van speciaal bier?
tja, dat dacht ik ook al, maar dat betekend dat Lager en zwaar bier, helles, export, kolsch enzo ook allemaal speciaal bier zijn.quote:Op dinsdag 6 maart 2007 12:50 schreef slaveloos het volgende:
[..]
"speciaal bier" is denk ik gewoon "niet-pilsener".
Of dat ook een definitie is weet ik niet maar ik denk gezien de antwoorden dat dat waar de meesten het over hebben.
ik denk dat dat in het kader van dit topic zeker waar is, "alles wat anders is dan heinekengrolschamstelbrand etc" is speciaal bier.quote:Op dinsdag 6 maart 2007 12:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
tja, dat dacht ik ook al, maar dat betekend dat Lager en zwaar bier, helles, export, kolsch enzo ook allemaal speciaal bier zijn.
Tja, voor veel mensen is bier=pilsquote:Op dinsdag 6 maart 2007 13:27 schreef slaveloos het volgende:
[..]
ik denk dat dat in het kader van dit topic zeker waar is, "alles wat anders is dan heinekengrolschamstelbrand etc" is speciaal bier.
Kölsch eigenlijk, dat is een uilenzeik wat men in Keulen brouwt en drinkt, flikkerlimonade (Schwulenbrause) noemen ze het in Düsseldorf. Het is een bier van hoge gisting http://nl.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6lschquote:en wat is kolsch?
vandaar dat ik het niet kenquote:Op dinsdag 6 maart 2007 13:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Tja, voor veel mensen is bier=pils
[..]
Kölsch eigenlijk, dat is een uilenzeik wat men in Keulen brouwt en drinkt, flikkerlimonade (Schwulenbrause) noemen ze het in Düsseldorf. Het is een bier van hoge gisting http://nl.wikipedia.org/wiki/K%C3%B6lsch
LaTrappe Quadrupel is in ieder geval het beste Nederlandse speciaalbier. Voor de rest is het nog even te moeilijk kiezen. Westvleteren heb ik nog niet op, maar staat wel bovenaan m'n lijstje, alhoewel ik nu zie dat ie op ratebeer.com is verstoten door Närke Kaggen Stormaktsporter (wel met veel minder stemmen). Maar ik ben een beetje huiverig voor de oververtegenwoordiging van imperial stout biertjes bij ratebeer.com.quote:
Gollem, In de Wildeman en het Arendsnest in A'dam.quote:Op vrijdag 11 mei 2007 04:20 schreef hannekethemaster het volgende:
weet iemand nog leuke speciaalbierencafe's in NL?
'T Moordgat in Arnhemquote:Op vrijdag 11 mei 2007 04:20 schreef hannekethemaster het volgende:
weet iemand nog leuke speciaalbierencafe's in NL?
de zotte in a'damquote:Op vrijdag 11 mei 2007 04:20 schreef hannekethemaster het volgende:
weet iemand nog leuke speciaalbierencafe's in NL?
Dat is de gefilterde Duvel, toch?quote:Op vrijdag 11 mei 2007 18:22 schreef OFfSprngr het volgende:
Overigens moet iedereen die van Duvel houd een keer kijken of je aan de groene variant kan komen, die worden alleen verkocht in speciale bierwinkels en in cafes rond de brouwerij in Mortgat.
beetje ranzig salmiaksmaakje vind ik dat hebben. maar is idd wel erg zwaar.quote:Op maandag 14 mei 2007 17:49 schreef The6thgate het volgende:
kasteelbier triple is ook goed te drinken. hakt er ook behoorlijk in
Locus Publicus in Rotterdamquote:Op vrijdag 11 mei 2007 04:20 schreef hannekethemaster het volgende:
weet iemand nog leuke speciaalbierencafe's in NL?
Kandinsky in Tilburg. Zeer goed vertoeven en heel veel verschillende bieren (http://www.biercafe-kandinsky.nl/)quote:Op vrijdag 18 mei 2007 02:25 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Locus Publicus in Rotterdam
Erg leuk. Ze hebben er ook een (werkende) haardhout. Lekker voor de open haard waar je zelf in mag purren met een goed biertje
De Locus inderdaad! Verreweg m'n favoriete cafétje in Rotterdam als ik rustig met vrienden een biertje wil drinken. Ben er de hele kaart af aan het gaan.quote:Op vrijdag 18 mei 2007 02:25 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Locus Publicus in Rotterdam
Erg leuk. Ze hebben er ook een (werkende) haardhout. Lekker voor de open haard waar je zelf in mag purren met een goed biertje
op voorraad ??quote:Op zondag 3 juni 2007 14:23 schreef klotezooi het volgende:
Kasteelbier blond
Westmalle Tripel
Dulle Teve
La Chouffe
Mac Chouffe
Big Chouffe
Deze heb ik altijd allemaal op voorraad staan
Grappig om dat hier te zien, drink het elke dag. Omdat het lager is, zou ik het inderdaad ook geen speciaal bier noemen, maar het is (van wat ik tot nu toe heb geproefd) wel het beste Japanse bier.quote:
Ik wel..quote:Op woensdag 31 januari 2007 20:16 schreef hannekethemaster het volgende:
ik snap niet wat zo veel mensen lekker vinden aan duvel
Erg lekker, maar valt wat mij betreft niet onder de noemer 'speciaalbier'.quote:Op maandag 11 juni 2007 17:02 schreef Aoristus het volgende:
[afbeelding]
Of een ander lekker ondergistend Czechisch pilsje
Wat mij betreft wel.quote:Op maandag 11 juni 2007 17:08 schreef Whiteguy het volgende:
[..]
Erg lekker, maar valt wat mij betreft niet onder de noemer 'speciaalbier'.
wat mij betreft ook...quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |