Delft dus best redelijk centraal tenzij je in Limburg woont of Friesland. Heb ook altijd genoeg slaapplek met een beetje passen en metenquote:Op dinsdag 26 december 2006 23:11 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
![]()
Waar zit je ongeveer, in Nederland? Beetje centraal?
quote:Op dinsdag 26 december 2006 23:14 schreef Duderinnetje het volgende:
Och stoofpotten... Ik kan er wel om janken zo dol ben ik erop. Het eten ervan, maar ook de bereiding! Die geur die doordringt tot in elke porie van het huis. Het zacht gepruttel op het fornuis. Het Urenlang Roeren in een Grote Zware Pan met Grote Stukken Weerbarstig Vlees en Hompen Ui en Takkenbossen Kruiden. Ik word er zo tja... óér van. Dan wil ik een schort! Pollepels! Kindermonden om te voeden! Een man die houthakt! Mijn haar in een knot en weldadige hangborsten in een boerse blommenjurk!
quote:Op dinsdag 26 december 2006 23:17 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
Delft dus best redelijk centraal tenzij je in Limburg woont of Friesland. Heb ook altijd genoeg slaapplek met een beetje passen en meten![]()
Lijkt mij ook erg leuk...als meerdere mensen die in het vorige topic hebben gepost het ook even laten weten dan kunnen we misschien een datum prikken.quote:Op dinsdag 26 december 2006 23:18 schreef Duderinnetje het volgende:
Nou Delft zou mij prima zijn. Liefst een keer op een zondagmiddag of zo. Lijkt me erg gezellig
Ja maar kom je naar de meet!? Dát willen we weten!quote:Op dinsdag 26 december 2006 23:22 schreef zoalshetis het volgende:
ik laat het meestal een uur of 8 pruttelen op 70 graden. oh ja en natuurlijk met versgeknepen puree.
Slaapplek is dan weerquote:Op dinsdag 26 december 2006 23:25 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
Ik bied het ook alleen maar aan met eventueel een slaapplek![]()
![]()
Ja ook een beetjequote:Op dinsdag 26 december 2006 23:27 schreef zoalshetis het volgende:
is dit het grote stoofpottenmeet topic?
Jij moet met je spaanse-stoofpottenreceptje ook gewoon op de pottenmeet komenquote:Op dinsdag 26 december 2006 23:42 schreef Remco_h het volgende:
even een klein tvptje...
pottenmietquote:Op dinsdag 26 december 2006 23:44 schreef SeaOfLove het volgende:
[..]
Jij moet met je spaanse-stoofpottenreceptje ook gewoon op de pottenmeet komen![]()
Moet nog besproken worden ...Dude-potje kwam net pas met het ideequote:Op dinsdag 26 december 2006 23:53 schreef zoalshetis het volgende:
wanneer hadden jullie in gedachten?
Ja dat is wel een goeie op zich, maar dan wordt het een herhaling van zetten. Iedereen leest maar gewoon deel 1 hoor, dat is er niet voor niks.quote:Op dinsdag 26 december 2006 23:58 schreef De_Hertog het volgende:
Is het geen idee om een aantal goede recepten uit het vorige topic in de OP te plaatsen, in plaats van de Op gewoon te kopiëren?
Als jij ook goed het vlees tot een heerlijke maaltijd kan laten pruttelen dan moet je natuurlijk ook komenquote:Op woensdag 27 december 2006 00:18 schreef golfer het volgende:
Een pottenmeet is iets waar ik nou altijd van gedroomd heb.![]()
Ik van Gordon Ramsey, maar dat wist je al...quote:Op woensdag 27 december 2006 00:18 schreef golfer het volgende:
Een pottenmeet is iets waar ik nou altijd van gedroomd heb.![]()
Die ziet er erg lekker uit. Binnenkort maar eens proberen, denk ik.quote:Op woensdag 27 december 2006 00:39 schreef Oblivion het volgende:
Uit het boek van Gordon Ramsey:
Winter stoofpot:
-knip-
Als je de bijgerechten erbij wilt hebben, gil je maar...quote:Op woensdag 27 december 2006 00:46 schreef golfer het volgende:
Die ziet er erg lekker uit. Binnenkort maar eens proberen, denk ik.
*scream*quote:Op woensdag 27 december 2006 00:47 schreef Oblivion het volgende:
Als je de bijgerechten erbij wilt hebben, gil je maar...
Morgen ben je de eerste.quote:
quote:Op woensdag 27 december 2006 00:48 schreef Duderinnetje het volgende:
Obli, mijn nachrust, wat doe je???
O wat klinkt dat heerlijk zeg.
Verklaring: Het braadaanbaksel oplossen.quote:
En wat is deglaceren?
Het (sudder)vleesch is geduldig en wacht.quote:Op woensdag 27 december 2006 00:51 schreef Oblivion het volgende:
Morgen ben je de eerste.
Als je het niet erg vind.![]()
Topic lezenquote:Op woensdag 27 december 2006 17:24 schreef Martijn_77 het volgende:
Wat is volgens jullie het beste deel van een beest om te stoven?
Tevens TVP
Het is ook heel lekker. Variaties hierop ben ik ook in Spanje tegengekomen als tapa.quote:
Maar kun je die ovenschotels ook niet bereiden op een klein sudderpitje?quote:Op donderdag 28 december 2006 13:33 schreef UIO_AMS het volgende:
90% van de gerechten in dat boek zijn voor ovenstoofschotels. Ik heb geen oven. En van die resterende 10% is een groot deel vegetarisch.
Gelukkig hebben we dit topic en het voorgaande nog voor lekkere gerechten die zonder oven gemaakt kunnen worden.
Ik heb geen idee, dus ik hoop dat dit een retorische vraag van je was. Hopelijk wel, want er staan veel lekkere stoofschotels in.quote:Op donderdag 28 december 2006 13:39 schreef Duderinnetje het volgende:
Maar kun je die ovenschotels ook niet bereiden op een klein sudderpitje?
Ja kan vast!quote:Op donderdag 28 december 2006 13:41 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Ik heb geen idee, dus ik hoop dat dit een retorische vraag van je was. Hopelijk wel, want er staan veel lekkere stoofschotels in.
quote:Op woensdag 27 december 2006 00:51 schreef Oblivion het volgende:
OverMorgen ben je de eerste.
Als je het niet erg vind.![]()
Zondag ga je dat maken kokkiequote:Op woensdag 27 december 2006 00:46 schreef golfer het volgende:
Die ziet er erg lekker uit. Binnenkort maar eens proberen, denk ik.
Zie net je edit pas.quote:Op donderdag 28 december 2006 13:39 schreef Duderinnetje het volgende:
O en voor een goed vegetarisch recept hou ik me wel aanbevolen hoor! Is weer eens wat anders
Ja, zo kan je het ook lezen.quote:Op donderdag 28 december 2006 14:00 schreef Oblivion het volgende:
[afbeelding]
Kijk eens goed naar wat er op het boekje staat?![]()
Hartverwarmende gerechten voor op het fornuis OF in de oven.
Lijkt me dus dat je het prima op een kleine pit kan laten sudderen.
Ja toch?quote:Op donderdag 28 december 2006 14:05 schreef UIO_AMS het volgende:
[..]
Ja, zo kan je het ook lezen.
Maar ik ga het wel proberen zonder oven.![]()
quote:Op donderdag 28 december 2006 13:45 schreef Oblivion het volgende:
[..]![]()
Vort met de geit!![]()
Veldsla-selderijsalade met fourme d'armbert:
5 stengels bleekselderij.
200 gr veldsla.
150 gr fourme d'armbert.
6 el klassieke vinaigrette. (komt ook een recept van.)
Zeezout en vers geraspte peper een handvol geplette, geroosterde walnoten. (naar wens)
Hak de selderij en doe hem in een grote slakom.
Haal de dikke uiteinde van de bundeltjes veldsla en voeg de blaadjes bij de selderij .
Verkruimel de helft van de kaas in de kom en bedruppel hem met 3-4 el vinaigrette.
Op aparte borden serveren, verkruimel rest van kaas over de borden.
Strooi dan wat voor extra beet een handje vol walnoten.
Daarna de vinaigrette.
Tip: Vervang de kaas als u deze niet kunt krijgen met Blue d'Auvergne of elke andere milde, kruimelige blauwschimmelkaas.
Is goed, alleen vervang ik die blauwgeaderde kaas ui het recept van Obli/Gordon wel door iets anders.quote:
waarom? nooit een echt mooie romige adertjeskaas gehad? je kan een kaasroute door frankrijk, italië en spanje maken. lekker een maand of 2 met een auto en tent onderweg. vergeet het grote kaasboek niet. de streek waar de beesten grazen en vaak ook kruiden kauwen is bepalend voor de smaak van de melk en daarmee kaas.quote:Op donderdag 28 december 2006 16:13 schreef golfer het volgende:
[..]
Is goed, alleen vervang ik die blauwgeaderde kaas ui het recept van Obli/Gordon wel door iets anders.![]()
dan maak ik de route wel voor bluezz en mijn eigen vriendin. droppen de dames ons bij een wijnhuis, gaan zij kaasproeven. wij lekker wijnproevenquote:Op donderdag 28 december 2006 17:37 schreef golfer het volgende:
Ik ben in tegenstelling tot Bluezz absoluut geen kaasliefhebber, vandaar.
Dat gaat niet door vader.quote:Op donderdag 28 december 2006 17:39 schreef zoalshetis het volgende:
dan maak ik de route wel voor bluezz en mijn eigen vriendin. droppen de dames ons bij een wijnhuis, gaan zij kaasproeven. wij lekker wijnproeven![]()
Laat even weten wat je er door doet, want ik ben ook niet van de kazen...quote:Op donderdag 28 december 2006 17:37 schreef golfer het volgende:
Ik ben in tegenstelling tot Bluezz absoluut geen kaasliefhebber, vandaar.
Had er net een flinke eetlepel witte basterdsuiker doorheen gegooid en dat lijkt te werken.quote:Op donderdag 28 december 2006 18:51 schreef Oblivion het volgende:
Hmmm, bitterheid...Misschien wat bruine suiker? Of gewone witte?
Mooi zo!quote:Op donderdag 28 december 2006 19:02 schreef UIO_AMS het volgende:
Had er net een flinke eetlepel witte basterdsuiker doorheen gegooid en dat lijkt te werken.![]()
Alle ingrediënten in huis gehaald. Morgen lekker sudderen.quote:Op woensdag 27 december 2006 00:39 schreef Oblivion het volgende:
Ik doe nu eerst even de stoofpot overtypen...![]()
6 Personen:
800 g stoofvlees.
3 el bloem.
zeezout en versgemalen peper.
Olijfolie om in te bakken.
200 g rookspek, in blokjes.
2 winterwortels, geschraapt.
1 kleine knolselderij van ca. 700 gram, geschild.
150 g zilveruitjes (of mini sjalotten), gepeld.
enkele takjes tijm.
2 laurierblaadjes.
250 kastanje champignons, schoongemaakt, grote exemplaren gehalveerd.
1 tl tomatenpuree.
500 ml rode wijn.
300 ml runderbouliion.
Handvol bladpeterselie.
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Snij het vlees in blokjes. Breng de bloem op smaak met zout en peper en wentel het vlees erdoor.
Verhit wat olijfolie in een grote gietijzeren braadpan op middelhoog vuur.
Bak het rundvlees in 2 of 3 porties rondom bruin en leg het op een bord.
Doe de spekblokjes in de pan en bak ze op laag vuur goudbruin, voeg indien nodig exra olijfolie toe.
Snijd intussen de wortels en de knolselderij in blokjes van 2 cm.
Schep ze met de hele uien, de tijm en de laurierblaadjes in de pan en roerbak op middelhoog vuur 5 minuten, tot de groenten zacht worden.
Roer de paddestoelen en de tomatenpuree erdoor en bak ze 2-3 minuten.
Schenk de rode wijn erbij, schraap de bodem van de pan met een pollepel af om te deglaceren.
Voeg de bouillon toe en breng de vloeistof aan de kook, temper het vuur en laat alles enkele minuten sudderen.
Doe het vlees weer in de pan en roer tot al het vlees onder de vloeistof staat.
Doe het (?) deksel op de pan en zet hem 2 1/2 uur in de oven, of tot het vlees helemaal gaar is.
Proef even en strooi de gehakte peterselie over de stoofpot.
Ben zeer benieuwd wat jullie ervan vinden.quote:Op zaterdag 30 december 2006 17:12 schreef golfer het volgende:
[..]
Alle ingrediënten in huis gehaald. Morgen lekker sudderen.
Oh, gewone? Of toch die met mosterd?quote:
Zelfgemaaktequote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |