abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 14 december 2006 @ 21:30:15 #1
121830 Kadesh
The Protectors of the Garden
pi_44438775
quote:
Vos: ambtenaar schuldig aan gifschipaffaire
Gepost door Rob (R@b) - Bron: Het Parool
Gepubliceerd: donderdag 14 december 2006 @ 15:17
De Amsterdamse GroenLinks-wethouder Marijke Vos van Milieu legt de schuld van het debacle met gifschip Probo Koala volledig bij haar topambtenaar Joke Goedhart. Een onafhankelijke onderzoekscommissie concludeerde onlangs dat Vos ingeschakeld had moeten worden toen deze zomer bleek dat van alles mis was met het gifschip dat later een drama veroorzaakte in Ivoorkust, waar tien doden vielen en duizenden mensen gewond raakten.

Volgens Vos heeft Goedhart verzuimd om haar op de hoogte te stellen van de problemen met het schip, toen het in de Amsterdamse haven lag. Joke Goedhart, directeur van de Dienst Milieu- en Bouwtoezicht, vertelde volgens Vos pas over de affaire toen de doden in Ivoorkust al waren gevallen.

Tegen topambtenaar Goedhart worden evenwel geen maatregelen genomen. Sterker nog, zij wordt binnenkort benoemd tot stadsdeelsecretaris - de hoogste ambtenaar - in Zeeburg. Er zou geen sprake zijn van wegpromoveren, omdat die overgang al langer in het vat zat.

De Amsterdamse SP-fractie stelde gisteren voor humanitaire en juridische steun te geven aan Abidjan, de stad in Ivoorkust waar de Probo Koala haar giftige lading dumpte. Wethouder Vos ziet daar echter niets in, omdat Amsterdam ''op geen enkele wijze verantwoordelijk is'' voor het drama.
Wel een beetje zwak van Vos om het maar even op een ambtenaar af te schuiven. Maarja zij blijft natuurlijk eindverandwoordelijk. Het is wel vreemd dat ik de linkse partijen in de Tweede Kamer er niet over hoor, die zijn toch altijd zo begaan met het milieu enzo.
For thirteen generations we have protected it from the unclean
  donderdag 14 december 2006 @ 21:31:13 #2
17137 Sander
Nerds do it rarely
pi_44438809
Wat een bullshit, of die hele ramp heeft plaatsgevonden is ook nog maar de vraag. Daar zijn genoeg vraagtekens bij gezet.
  donderdag 14 december 2006 @ 21:35:52 #3
121830 Kadesh
The Protectors of the Garden
pi_44438968
quote:
Op donderdag 14 december 2006 21:31 schreef Slarioux het volgende:
Wat een bullshit, of die hele ramp heeft plaatsgevonden is ook nog maar de vraag. Daar zijn genoeg vraagtekens bij gezet.
Welke vraagtekens?
For thirteen generations we have protected it from the unclean
  donderdag 14 december 2006 @ 21:36:41 #4
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_44438998
quote:
Op donderdag 14 december 2006 21:30 schreef Kadesh het volgende:

[..]

Wel een beetje zwak van Vos om het maar even op een ambtenaar af te schuiven. Maarja zij blijft natuurlijk eindverandwoordelijk. Het is wel vreemd dat ik de linkse partijen in de Tweede Kamer er niet over hoor, die zijn toch altijd zo begaan met het milieu enzo.
Ik zou er gewoon nog een topic over openen...

V.
Ja inderdaad, V. ja.
  donderdag 14 december 2006 @ 21:56:35 #5
17137 Sander
Nerds do it rarely
pi_44439714
quote:
Op donderdag 14 december 2006 21:35 schreef Kadesh het volgende:

[..]

Welke vraagtekens?
Vraagtekens als "was die gedumpte meuk nou echt zo giftig gezien de manier waarop het gedumpt is?" en "gratis medicijnen uitdelen onder broodarme mensen, wie zegt dat die wel ziek waren?" en "gezien de chemische samenstelling van het afval kan de ramp nooit zo groot geweest zijn" enzo.
pi_44454589
quote:
Marijke Vos Molenaar

Omdat het verdacht stil blijft op IndyMedia doen wij het dan maar. Een cursus Spandoeken Maken om te protesteren tegen die GroenLinkse regentenmevrouw die met twee-componentenlijm aan het Amsterdamse pluche lijkt vastgeplakt. Ja, Marijke Vos bedoelen we. Die GroenLinks-akela die dat vieze Probo Koala chemo-schip vol leukemie-smurrie naar Ivoorkust liet varen. Volgens Vos zat er 'scheepsafval' in het ruim. Gevolg: 10 negerts dood, en duizenden Ivoorkustianen kregen last van bloedogen, waterpeop en abcessen vol geelgroen pus. Eigenlijk zou Marijke Vos met een collectebus langs de deuren moeten gaan om in te zamelen voor de negertjes, maar mevrouw geeft gewoon de schuld aan iemand anders. Een grof schandaal, vinden ze zelfs in dat linkse 020-bolwerk. Hoogste tijd dus om de geveltjes te verfraaien met vrijheden van meningsuiting. U hebt nodig: witte lakens, zwarte en rode verf, diverse lettertypes en een eetlepel creativiteit. Kind kan de was doen. Bekijk Voorbeeld A en Voorbeeld B en Voorbeeld C.

bron: geenstijl
Wat een schande, met het bloed aan haar handen probeert ze nog te ontkennen
"Mensen die tegen Israël zijn, zijn in werkelijkheid antisemieten." Doctor Martin Luther King - 1967
pi_44458978
Het is altijd de schuld van anderen maar het is de minister/ wethouder die de verantwoordelijkheid draagt. Zo en niet anders.

Laf en dom van Vos als ze anders beweert.
You're a fucking ugly bitch. I want to stab you to death, and then play around with your blood.
pi_44461728
Waar blijft Halsema met met haar grote bek ? Als een Groen-Linkser de politiek verantwoordelijke is bij zo'n debacle dan is het zeker minder erg. Sterker, we schenken er gewoon geen aandacht aan en we schoffelen het wel onder het tapijt. Het blijkt maar weer waar GL voor staat.
Als je geen kop hebt kan je niet uit het raam kijken.
  woensdag 20 december 2006 @ 22:42:14 #10
151157 Wupppie
We gaan niets nieuws doen!
pi_44612949
quote:
Probo Koala blunder heeft geen gevolgen voor Vos
Wethouder Vos van Milieu in Amsterdam, mag voorlopig blijven

Dat is de conclusie van het slotdebat die woensdag middag gevoerd is over het gifschip de Probo Koala.
De fouten die haar milieudienst heeft gemaakt zijn voor de raad geen aanleiding om de wethouder weg te sturen. Alleen het OM, dat op dit moment de zaak in onderzoek heeft kan Vos nog schaden, als blijkt dat haar ambtenaren strafbare feiten hebben gepleegd.
Vos presenteerde woensdag ook maatregelen die moeten voorkomen dat in toekomst zich een dergelijk drama nog eens voltrekt.
Heerlijk,

Groenlinks in de 2e kamer stuurt minister Verdonk de laan uit, omdat zij "verantwoordelijk" wordt gehouden voor de schiphol brand waarbij uitgezette mensen omkomen.
Deze brand was aangestoken door een mongool, een idioot.

Een minister (die ver op afstand staat) wordt hiervoor politiek verantwoordelijk gehouden, en een motie van wantrouwen is ingediend....


Een wethouder, vandezelfde partij, verdomd het om naar haar ambtenaren te luisteren over problemen met deze boot.
Meerdere malen is haar gewaarschuwd dat dit schip waarschijnlijk gif bevatte.
En wat doet mevrouw Vos? die slaat die berichten in de wind, laat het schip uitvaren....

het gevolg..... evenveel doden in een ander land door dit gif.

Wat zijn we toch een hypocriet land, als het op eigen bodem gebeurd dan staan we op onze achterste poten, een minister wordt verantwoordelijk gehouden voor de actie van een malloot, minister moet weg.

als een wethouder berichten in de wind slaat over gif aan boord van een boot, vervolgens dat gif geloosd wordt en er mensen om komen, dan is het een "foutje"

(dit bericht is al op de FP gesubmit, niet geplaatst, of eigenlijk helemaal niets mee gedaan, leuk om te onthouden als ze weer zitten te zeiken voor nieuwsposters)
pi_44613037
het focust natuurlijk wel op de verkeerde daders. Over het bedrijf hoor je niks meer, want tja, groot en machtig enzo.
  woensdag 20 december 2006 @ 22:47:03 #12
151157 Wupppie
We gaan niets nieuws doen!
pi_44613128
het bedrijf maakt me niet uit.

Er zijn beide fouten gemaakt, al reken ik de blunder met die boot tot "blunder" en het geval op schiphol tot een "ongeluk"

waar het mij om gaat is dat een "ongeluk" in eigen land leid tot het vertrek van een minister

en de "blunder" in de amsterdamse gemeenteraad geen probleem is.
pi_44614152
Als Verdonk op enigerlij wijze hierbij betrokken kon worden was het een landelijke rel geworden. Maar goed, zo zijn er meer voorbeelden, 2.5 miljoen vluchtelingen en een paar honderdduizend doden in Dafur, en men discussieert onverstoorbaar verder over de "zionisten". En blijkbaar is onderhand zelfs het communisme weer "en voque"
  donderdag 21 december 2006 @ 08:41:46 #14
162483 Haaglander
Zoo ik iets ben ....
pi_44619467
De Linkse Mantel der Liefde

Ondanks de 10 doden en heel veel gewonden...

Linkse wethouder gifschip vrijuit

AMSTERDAM - De Amsterdamse Groen Links-wethouder onder wiens verantwoordelijkheid het gifschip Probo Koala uit de hoofdstad kon vertrekken, mag van de gemeenteraad aanblijven. Het schip met chemisch afval zaaide dood en verderf in het Afrikaanse Ivoorkust.
De fouten die haar milieudienst heeft gemaakt zijn voor de raad geen aanleiding om de wethouder weg te sturen. Alleen het OM, dat op dit moment de zaak in onderzoek heeft kan Vos nog schaden, als blijkt dat haar ambtenaren strafbare feiten hebben gepleegd, zo meldt de tv-zender AT5. In totaal werd 500 ton afval aan land gebracht waardoor tienduizenden mensen ziek werden en tien mensen overleden. Marijke Vos, die eerder jaren in de Tweede Kamer zat voor Groen Links, zei politiek verantwoordelijk te zijn voor de affaire. De gemeenteraad geeft haar echter nog een kans.

reacties:

Nogal raar van Groen Links. Bij haar eigen mensen wordt alles vergeven en vergeten, maar als Verdonk een foutje maakt, moet ze hangen. Typisch links Nederland: zo hypocriet as de neten!
Jan, Montreal wo 20/12, 21:52

De slachtoffers in Ivoorkust krijgen die ook een tweede kans? Tien in ieder geval niet meer. De linkse mantel der liefde is in het Amsterdamse vrij groot.
Theo, Elst wo 20/12, 21:54

Ben benieuwd of ze zelf hier nou conclusies aan verbindt
Jan, Ter Apel wo 20/12, 21:59

Lang leve Groen-Links en milieu. Dus zolang het maar niet in eigen tuin is! Bestuurder neem je verantwoording!
Eric, Deventer wo 20/12, 22:01

En dat noemt zich GROEN-links??? Opzouten met die gasten. Verantwoordelijkheid dragen, moet ik ook op mijn werk en anders ontslaan ze me ook! Op deze manier bergen geld verdienen is een smerige zaak! Gaan ze maar lekker bij opvangtehuis Halsema. Zij heeft toch plaats genoeg in die riante kooi van haar! Komen trouwens nog busladingen Afro-Italianen deze kant op, kunnen ze gelijk ook daarheen doorsturen. We moeten meer voor elkander doen volgens de linkse.Beginnen ze gelijk bij links kunnen ze het goede voorbeeld geven
Roel, Limburg wo 20/12, 22:07

Nog een Kans? Schandalig hypocriet zeg, altijd voor elk wissewasje het aftreden van ministers eisen en nu gewoon blijven zitten? er zijn wel ff 10 doden en duizenden gewonden gevallen! Donner en Dekker hebben ook niet zelf gefaald maar hun ambtenaren en die zag ze graag vertrekken, om over Verdonk nog maar te zwijgen. Ze is ook nog eens al 2jaar op rij tot slechtste wethouder gekozen door haar collega's,wat moet je met zo een incompetent figuur die moet zo snel mogelijk het veld ruimen.VOS HEEFT BLOED AAN HAAR HANDEN
Donny, Amsterdam wo 20/12, 22:08

Dit verbaast me als Groen Links zijnde. Altijd fel voor het milieu ten koste van alles, en nu hier een milieuramp tgv een prominent Groen Links lid hoor je ze er niet over. Hypocriet??
Paul, wo 20/12, 22:08

Dit is toch zedelfde wethouder die zei dat haar mensen adequaat gehandeld hadden
Wouter, Zwolle wo 20/12, 22:09

Verdonk is na de eerste fout ook niet weggestuurd!
Gerrit, Huizen wo 20/12, 22:09

En zo heeft de dame die zo graag de drek over mw. Verdonk pleurde haar eigen Waterloo. Aanblijven uit politiek plucheplakkerij belang terwijl ze tot haar knieen in het bloed van de slachtoffers zit. Hoezee voor mw. Vos, die toont pas karakter.
l. freteri, amsterdam wo 20/12, 22:09

Als ze zich werkelijk politiek verantwoordelijk voelt, dan moet ze uit zich zelf aftreden als wethouder.
kees, amsterdam wo 20/12, 22:11

Ja natuurlijk,ze dekken elkaar nog harder als konijnen,maar ja het zijn ambtenaren he,en die zitten met velpon op hun stoel.
john, dordrecht wo 20/12, 22:11

Ik hoop wel dat Marijke Vos haar verantwoordelijk neemt om op te stappen anders is ze voor heel Nederland niet betrouwbaar/geloofwaardig meer. Wel voor de Amsterdamse Gemeente natuurlijk want die vinden haar leuk en lief en 'slachtoffer'. Kom op Mevrouw Vos, Rita weg, U ook weg. U wist dat het een Gifschip was, half Amsterdam rook het. U heeft daarna een stap genomen die letterlijk dood en verderf heeft gezaaid. Terwijl juist U zo moralistisch bent kunt u het nu niet maken te blijven zitten!
Josje, Rotterdam wo 20/12, 22:14

zo lost links op een linke manier zijn zaakjes op en maar piepen als een ander iets dergelijks overkomt.er moet meteen op en afgetreden worden.als Mevr.Vos een beetje fatsoen zou hebben dient ze de eer aan zichzelf te houden.Ik heb helaas Mevr.Halsema in het geheel niet gehoord in deze.vreemde partij dat Groen lINK(S).opvallend. Rins
R.Brijker, Amsterdam wo 20/12, 22:17

Tja, eerlijk gezegd verbaast me dit niet. Schijnbaar kan alles als je ambtenaar of politicus bent in Nederland. Behalve als je Rita Verdonk heet. Zij voerder gewoon kabinetsbeleid uit (van een vorig kabinet notabene) alsmede de rechterlijke uitspraak. Doch deze "dame" heeft 10 doden op haar geweten en mag blijven.
Gerard van Stijn, Almere wo 20/12, 22:20

Joh, das normaal hier in Nederland....de killer uit die Schiphol-cel is nu toch ook vrij....krijgt nog geld mee ook. Trouwens Wim K. had als MP ook 8000 moorden op zijn naam staan....nooit meer iets over gehoord.
Wim Dorsman, Rotterdam wo 20/12, 22:21

Groen links en SP, protestpartijen, die als het er op aan komt niet eens willen denken over het regeren van het land. En dan groen links.. de mond vol over het milieu en dan maken ze zelf een grove fout met dodelijke gevolgen.. En het wordt gekker. Ze mag dan ook nog aanblijven. Opheffen die partijen. Aftreden Vos, als je tenminste ballen hebt.
Frank, Voorschoten wo 20/12, 22:22

links of rechts....of je door de hond of de kat wordt gebeten. Politiek genaaid worden we allemaal! Reden waarom ik al jaren niet meer stem. OM, nee dat is lachen...staat zeker voor Ons Milieu en is geen haar beter dan de politieke elite.
Ben Zeen, Ivoorkust wo 20/12, 22:24

Zelf blijven zitten ;maar als anderen het doen eisen dat ze aftreden. Links kan zich kennelijk alles permitteren.
Henk, Amsterdam wo 20/12, 22:29

altijd hetzelfde verhaal met die linkse mao figuren verbeter de wereld maar begin bij jezelf bouwfroudefiguur ga dat verhaal maar in nigeria vertellen.groene linkse rakker
kees, amsterdam wo 20/12, 22:30

Inhoudloze baantjes jagers. Als ze maar kunnen zeiken en zeuren dan hebben ze het best wel naar het zin in dit kut landje. Maar als het erop aan lomt weten ze van niets. Linkse hufters
Bas, Zwolle wo 20/12, 22:30

Dit is nou typisch een gevalletje voor Mr Pieter van Vollenhoven. Kunt u even een onderzoekje doen. Dank u.
Marcel, Arnhem wo 20/12, 22:30

Tuurlijk mag ze aanblijven. Immers geen VVDer en ze heet geen Rita. Prachtige voorbode van wat de toekomstige regeing gaat doen: PvdA en SPers kunnen ook ongestoord hun gang gaan.Waarom de rekening niet naar haar prive? Of naar haar parij? Moeten de Amsterdammers hiervoor opdraaien? Arm Nederland
W.J.G.Kruiswijk, Gouda wo 20/12, 22:32

Femke Femke, ik dacht dat je partij recht door zee was, nu blijkt onder je verantwoording alleen nog gifschepen recht door zee te varen. Toch maar rechts stemmen voortaan, lijkt me een stuk milieu bewuster.
ND, Betuwe wo 20/12, 22:33

Toen verdonk na de schipholbrand vond dat haar ambtenaren adequaat hadden gehandeld sprak mevrouw Halsema daar schande van. Nu Vos hetzelfde doet is het oorverdovend stil in het groen links kamp. Toe Femke, lijkt me een ideaal item voor een spoeddebat!
peter, den haag wo 20/12, 22:33

Dat zijn de echte SOCIALISTEN.De KAMERADEN dekken elkaar.De door hun veroorzaakte ellende in Ghana intereseert ze geen ene bliksem.Als zij hun kloten maar klaren.Groen SLINKS is een betere naam voor die club.
IJ.Plokker., Dordrecht. wo 20/12, 22:45

Dit was een grotere ramp dan de schiphol brand en ze blijft gewoon zitten? De brand is nog door iemand aangestoken, zij heeft bewust een gifschip weggestuurd. Kamervragen iedereen terugroepen van reces en een motie van wantrouwen. Normaal is groenlinks daar de eerste mee. Nu niet! Hoezo hypocriet. Het valt me overigens op dat de balk hieronder de kleur van groen links heeft.
Pietje, Poppen wo 20/12, 22:45

Ik sta hier versteld van. Groen Links moet zich schamen. Wat hier gebeurt is door de beslissing van een GLse wethouder is moreel gezien onvergetelijk maar politiek gezien kan zij blijven van haar partij. Zoals nu blijkt een partij zonder karakter. Als hun aanvoerster bloed ruikt schopt ze waar zij kan (Rita Verdonk). Waar blijft deze moraal dame nu?
T.Overmeer, Venlo wo 20/12, 22:53

Nu heeft rechts een stok om te slaan. Groen Links kan niemand meer aanspreken op zijn daden. Heeft de functie van oppositie partij dan nog wel zin. Ik denk dat Groen Links zichzelf wel kan opheven, als je een iemand die politiek verantwoordelijk is voor de dood van 10 mensen en vele zwaar gewonden laat zitten wat kan je dan nog doen. Gelukkig heeft men in de tweede kamer meer zelf kennis, die willen in ieder geval niet regeren, kunnen ze ook geen blunders maken.
Johan, Krommenie wo 20/12, 22:54
Lekkeâh bèdehand. Nâh je zin?
  donderdag 21 december 2006 @ 08:54:52 #15
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_44619635
Ik bespeur toch weer een hoge Calimero-vibe

V.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_44619692
quote:
Op vrijdag 15 december 2006 15:32 schreef Napalm het volgende:
Het is altijd de schuld van anderen maar het is de minister/ wethouder die de verantwoordelijkheid draagt. Zo en niet anders.
Dat dacht ik dus ook Kennelijk is die interpretatie voor verschillende interpretaties vatbaar
Eerste beste voetbalkenner binnen BoF!
[b]Winnaar van de Band of FOK!kers Michael Rasmussen Award[/b]
Alpe d'Huez (1:16), Col du Telegraphe (0:56) & Col du Galibier (1:20)
  donderdag 21 december 2006 @ 09:15:26 #17
138668 SjonLok
Veel voor weinig
pi_44619923
Blijkt maar weer eens dat schreeuwen vanaf de zijlijn een stuk makkelijker is dan het zelf doen.

Het zou mevrouw Vos sieren als ze uit zichzelf opstapt.
pi_44621878
Vreemd verhaal dit. Dat uitgerekend GL dit nu moet overkomen.

Ik hou niet voor onmogelijk dat ze het hardst hadden lopen roepen om aftreden van de wethouder als ze hem zelf niet geleverd hadden.
  donderdag 21 december 2006 @ 11:39:15 #19
138668 SjonLok
Veel voor weinig
pi_44623052
quote:
Op donderdag 21 december 2006 10:55 schreef Genverbrander het volgende:
Vreemd verhaal dit. Dat uitgerekend GL dit nu moet overkomen.

Ik hou niet voor onmogelijk dat ze het hardst hadden lopen roepen om aftreden van de wethouder als ze hem zelf niet geleverd hadden.
Is Marijke eigenlijk een man?
pi_44623147
quote:
Op donderdag 21 december 2006 11:39 schreef SjonLok het volgende:
Is Marijke eigenlijk een man?
Nee Groen Links is mannelijk.
alhoewel ik daar de juistheid zo 1-2-3 kan bevestigen
Eerste beste voetbalkenner binnen BoF!
[b]Winnaar van de Band of FOK!kers Michael Rasmussen Award[/b]
Alpe d'Huez (1:16), Col du Telegraphe (0:56) & Col du Galibier (1:20)
pi_44623570
Zeer vreemd van GroenLinks. Eerst klagen over een 'sorry'-democratie en er dan volledig aan meedoen door simpelweg andere ambtenaren de schuld te geven. Verantwoordelijkheid nemen is ook GroenLinks wereldvreemd.
Een wijs man doorziet de valsheid van wat de algemene domheid bewondert.
pi_44623622
quote:
Op donderdag 21 december 2006 11:39 schreef SjonLok het volgende:

[..]

Is Marijke eigenlijk een man?
wethouder is mannelijk he.
pi_44624231
quote:
Op donderdag 21 december 2006 08:54 schreef Verbal het volgende:
Ik bespeur toch weer een hoge Calimero-vibe

V.
Het lijkt toch aardig op de situatie rondom de schipholbrand waarbij Donner en Dekker ook niet direct schuld hadden, maar toch zijn afgetreden.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_44624417
quote:
Op donderdag 21 december 2006 12:22 schreef Monolith het volgende:

[..]

Het lijkt toch aardig op de situatie rondom de schipholbrand waarbij Donner en Dekker ook niet direct schuld hadden, maar toch zijn afgetreden.
Dat is ministriële verantwoordelijkheid. Dat is iets anders dan ambtenaren die schuldig zijn.
Een wijs man doorziet de valsheid van wat de algemene domheid bewondert.
  donderdag 21 december 2006 @ 12:33:10 #25
138668 SjonLok
Veel voor weinig
pi_44624508
quote:
Op donderdag 21 december 2006 11:58 schreef Genverbrander het volgende:

wethouder is mannelijk he.
wethoudster
pi_44624584
quote:

De Amsterdamse GroenLinks-wethouder Marijke Vos van Milieu legt de schuld van het debacle met gifschip Probo Koala volledig bij haar topambtenaar Joke Goedhart. Een onafhankelijke onderzoekscommissie concludeerde onlangs dat Vos ingeschakeld had moeten worden toen deze zomer bleek dat van alles mis was met het gifschip dat later een drama veroorzaakte in Ivoorkust, waar tien doden vielen en duizenden mensen gewond raakten.

Volgens Vos heeft Goedhart verzuimd om haar op de hoogte te stellen van de problemen met het schip, toen het in de Amsterdamse haven lag. Joke Goedhart, directeur van de Dienst Milieu- en Bouwtoezicht, vertelde volgens Vos pas over de affaire toen de doden in Ivoorkust al waren gevallen.

Tegen topambtenaar Goedhart worden evenwel geen maatregelen genomen. Sterker nog, zij wordt binnenkort benoemd tot stadsdeelsecretaris - de hoogste ambtenaar - in Zeeburg. Er zou geen sprake zijn van wegpromoveren, omdat die overgang al langer in het vat zat.

De Amsterdamse SP-fractie stelde gisteren voor humanitaire en juridische steun te geven aan Abidjan, de stad in Ivoorkust waar de Probo Koala haar giftige lading dumpte. Wethouder Vos ziet daar echter niets in, omdat Amsterdam ''op geen enkele wijze verantwoordelijk is'' voor het drama.
Vos legt de schuld bij haar ambtenaar, dus erkent dat de gemeente schuld heeft.
(merk trouwens het verschil in mentaliteit, Verdonk ging achter haar medewerkers staan, zij hadden goed gehandeld)
Goedhart is volgens Vos nalatig geweest. Dit lijkt mij vrij ernstig en is op zich al reden tot rechtsvervolging en ontslag.
Maar er worden geen maatregelen tegen Goedhart getroffen.
Als de SP voorsteld om hulp te geven aan de slachtoffers, dan ontkent Vos dat er sprake is van enige schuld.
Merkwaardige linkse logica, maar daar heeft GL geen moeite mee. De fractie heeft meer ervaren criminelen en leugenaars in haar gelederen.
Exaudi orationem meam
Requiem aeternam dona eis, Domine.
Et lux perpetua luceat eis.
  donderdag 21 december 2006 @ 12:53:01 #27
162483 Haaglander
Zoo ik iets ben ....
pi_44624998
quote:
Marijke Vos bungelt nog
parool.nl

AMSTERDAM - De Amsterdamse gemeenteraad heeft zijn oordeel over het optreden van GroenLinks-wethouder Marijke Vos van Milieu rond het gifschip Probo Koala opgeschort totdat het openbaar ministerie klaar is met onderzoeken.

Vos moest zich gisteren in de gemeenteraad verantwoorden over de conclusies van de onafhankelijke commissie van Hein Hulshof, die onderzoek deed naar de wederwaardigheden van de Probo Koala in de Amsterdamse haven. Daaruit bleek dat ten onrechte gif werd teruggepompt in het schip en ambtenaren verzuimden de wethouder in te lichten over de problemen. Gif uit de Probo Koala werd deze zomer gedumpt in Ivoorkust, waar tien doden vielen en duizenden gewonden.

Verbetering toezicht op schepen


Alleen coalitiepartij PvdA geeft nu al aan dat Vos 'genoeg verantwoordelijkheid' heeft genomen door maatregelen te nemen om de procedures van haar milieudienst in de haven te verbeteren.

Een ruime meerderheid van de gemeenteraad steunde een SP-motie, waarin het stadsbestuur wordt opgedragen in april met een plan te komen voor verbetering van het toezicht op schepen en scheepsafval. Met de huidige regels zou het mogelijk zijn scheepsladingen beter te controleren, ook als schepen de haven al hebben verlaten.

De Tweede Kamer wil ook onderzoek doen. De commissie-Hulshof concludeerde dat de nationale scheepvaartinspectie de Probo Koala tegen had kunnen houden, maar volgens staatssecretaris Pieter van Geel van Milieu is dat praten 'met de wijsheid van achteraf'.

Het aantal onderzoeken naar de Probo Koala komt met het onderzoek van de Kamer op zeven. Amsterdam en het rijk zijn klaar, de onderzoeken van het OM, de EU, de VN en Ivoorkust lopen nog.
Lekkeâh bèdehand. Nâh je zin?
  donderdag 21 december 2006 @ 12:56:36 #28
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_44625099
quote:
Op donderdag 21 december 2006 12:22 schreef Monolith het volgende:

[..]

Het lijkt toch aardig op de situatie rondom de schipholbrand waarbij Donner en Dekker ook niet direct schuld hadden, maar toch zijn afgetreden.
... maar de meest genoemde is natuurlijk Verdonk... en als er iemand aan het zogeheten pluche blijft plakken, dan is zij het wel

En Dekker en Donner traden bij mijn weten af na een afgerond onderzoek. Volgens mij is dat onderzoek nog niet klaar èn gaat nu de Kamer ook een onderzoek beginnen. Dus vergelijkbaar?

V.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_44625277
De naam "Vos" moet in het buitenland zo'n onderhand worden geassocieerd met "Stalin", "Mao", "Pot" of "Hoesein" (sorry Saddam ) Een paar jaar geleden een gifschandaal in Haïti door Vos BV waardoor een dozijn schoolkinderen omkomen door giftige glycerine, en nu tien dooien en tienduizenden gewonden in Ivoorkust door een andere Vos BV
pi_44625566
Schandalige en walgelijke houding van Vos en consorten.
pi_44626817
quote:
Op donderdag 21 december 2006 12:56 schreef Verbal het volgende:

[..]

... maar de meest genoemde is natuurlijk Verdonk... en als er iemand aan het zogeheten pluche blijft plakken, dan is zij het wel
Verdonk had al lang geen minister meer moeten zijn, maar daar gaat deze discussie verder niet over.
quote:
En Dekker en Donner traden bij mijn weten af na een afgerond onderzoek. Volgens mij is dat onderzoek nog niet klaar èn gaat nu de Kamer ook een onderzoek beginnen. Dus vergelijkbaar?

V.
De onafhankelijke onderzoekscommissie heeft in ieder geval geconcludeerd dat er slecht gehandeld door een topambtenaar van een dienst die Vos hoort aan te sturen. Een inhoudelijk onderzoek is volgens mij inderdaad nog niet afgerond. Dat maakt het echter wel opmerkelijk dat Vos nu al stelt dat Amsterdam op geen enkele wijze verantwoordelijk is. Wat dat betreft begint ze al aardig op Verdonk te lijken.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  donderdag 21 december 2006 @ 13:59:48 #32
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_44627011
quote:
Op donderdag 21 december 2006 13:53 schreef Monolith het volgende:

[..]

Verdonk had al lang geen minister meer moeten zijn, maar daar gaat deze discussie verder niet over.
[..]

De onafhankelijke onderzoekscommissie heeft in ieder geval geconcludeerd dat er slecht gehandeld door een topambtenaar van een dienst die Vos hoort aan te sturen. Een inhoudelijk onderzoek is volgens mij inderdaad nog niet afgerond. Dat maakt het echter wel opmerkelijk dat Vos nu al stelt dat Amsterdam op geen enkele wijze verantwoordelijk is. Wat dat betreft begint ze al aardig op Verdonk te lijken.
Nee, ze stelde dat alles goed was gebeurt (á la Verdonk ) en nam dat vervolgens uit eigen beweging terug (niet á la Verdonk) en stond zelf op een onderzoen (ook niet á la Verdonk).

En er lopen nogal wat onderzoeken. Laten we die nou gewoon afwachten, ipv om de paar weken een nieuw topic te openen.

V.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_44628006
quote:
Op donderdag 21 december 2006 13:59 schreef Verbal het volgende:

[..]

Nee, ze stelde dat alles goed was gebeurt (á la Verdonk ) en nam dat vervolgens uit eigen beweging terug (niet á la Verdonk) en stond zelf op een onderzoen (ook niet á la Verdonk).
Zolang je geen conclusies verbindt aan een onderzoek, maakt dat onderzoek natuurlijk ook niet uit.
Dat is nodeloos kwetsend, stigmatiserend, tendentieus en ongefundeerd!
  donderdag 21 december 2006 @ 21:59:58 #34
111382 Ofyles2
Bestemming: onbekend
pi_44641338
Het is me wat:

  • Een groene wethouder stuurt een gifschip naar Ivoorkust.
  • Socialen gaan illegaal onderhuren.
  • Een VVD-staatssecretaris van Milieu rijdt enige tijd rond in een Toyota Prius.

    What's next?
  • pi_44649336
    quote:
    Op woensdag 20 december 2006 23:18 schreef Godslasteraar het volgende:
    Als Verdonk op enigerlij wijze hierbij betrokken kon worden was het een landelijke rel geworden. Maar goed, zo zijn er meer voorbeelden, 2.5 miljoen vluchtelingen en een paar honderdduizend doden in Dafur, en men discussieert onverstoorbaar verder over de "zionisten". En blijkbaar is onderhand zelfs het communisme weer "en voque"
    En zie de vele reacties op dit topique.
    Als Verdonk de vinger hier in had gehad, was je nu al op pagina 4.
    If everything isn't black and white, I say, 'Why the hell not?'
      vrijdag 22 december 2006 @ 09:11:06 #36
    37676 freako
    Onverbeterlijke optimist
    pi_44650459
    quote:
    Op donderdag 21 december 2006 21:59 schreef Ofyles2 het volgende:

  • Een VVD-staatssecretaris van Milieu rijdt enige tijd rond in een Toyota Prius.
  • Pieter van Geel is van het CDA. .
    pi_44651969
    quote:
    Op vrijdag 22 december 2006 06:17 schreef Het_hupt het volgende:

    [..]

    En zie de vele reacties op dit topique.
    Als Verdonk de vinger hier in had gehad, was je nu al op pagina 4.
    Ha, voor de gein even een topic openen in POL: "Nog geen reactie Verdonk op gifstort Ivoorkust"

    Eerlijk gezegd begrijp ik ook niet waarom er geen consequenties worden getrokken naar aanleiding van de giframp. Toegegeven, hoewel van GL denk ik dat mevrouw Vos een integer mens is die vast wakker zal hebben gelegen van de gevolgen (sterker nog daar twijfel ik niet aan).

    Echter omdat we maandenlang het gezeik hebben moeten aanhoren over de Schipholbrand waarbij Links Nederland heerlijk van kiet kon gaan tegen Verdonk en Donner, eis ik nu (in commissie van midden-rechts nederland) dat er eindelijk eens een keer tegen Links wordt aangetrapt (en hard ook )
      vrijdag 22 december 2006 @ 10:34:34 #38
    27166 mr.vulcano
    Op naar de top!
    pi_44652002
    Is er al een reactie geweest van Femke of de partij GroenLinks? Of geven ze aan dat dit een gemeentelijke kwestie is.
    Dat is nodeloos kwetsend, stigmatiserend, tendentieus en ongefundeerd!
    pi_44652022
    quote:
    Op woensdag 20 december 2006 22:42 schreef Wupppie het volgende:

    [..]

    Heerlijk,

    Groenlinks in de 2e kamer stuurt minister Verdonk de laan uit, omdat zij "verantwoordelijk" wordt gehouden voor de schiphol brand waarbij uitgezette mensen omkomen.
    Deze brand was aangestoken door een mongool, een idioot.
    Get your facts straight, voor je kansloos probeert te rellen randmongool
    Werken is voor arbeiders
      vrijdag 22 december 2006 @ 12:04:59 #40
    151157 Wupppie
    We gaan niets nieuws doen!
    pi_44654259
    wel, edeldier.

    Groenlinks steunde de motie tegen verdonk toch?
    pi_44658676
    Als het niet zo tragisch was zou ik er om moeten lachen.

    GL de partij die moord en brand heeft geschreeuwd in het debat over de Schipholbrand maar zich nu angstvallig stil lijkt te houden. Waar zijn de stoere praatjes van Femke en consorten?

    Een partijgenoot die politiek verantwoordelijk is voor de dood van die Afrikanen. Nee het is me wel weer duidelijk. GL huilt krokodillentranen en dit geval bewijst maar weer eens dat ze niets geven om een dode meer of minder en slechts politiek gewin proberen te slaan uit bijv. een Schipholbrand.

    Spijt betuigen is genoeg. Schandalig is het.
    pi_45847442
    Blijkbaar hebben alle media met elkaar afgesproken dat er niets meer over de affaire wordt gemeld onder het mom van "we wachten op de resultaten van het onderzoek".
    Als de media deze policy ook op andere onderwerpen zou toepassen, wat zou het dan rustig worden op de TV en blanco pagina's in de kranten
    Exaudi orationem meam
    Requiem aeternam dona eis, Domine.
    Et lux perpetua luceat eis.
    pi_45847504
    Het blijft erg frappant inderdaad. Ik wil het mezelf niet toestaan te geloven dat de publieke omroep zo bevooroordeeld is maar waar het gifschip in eerste instantie wereldnieuws was blijft het nu bekend is wie daarvoor verantwoordelijk is angstvallig stil
    Eerste beste voetbalkenner binnen BoF!
    [b]Winnaar van de Band of FOK!kers Michael Rasmussen Award[/b]
    Alpe d'Huez (1:16), Col du Telegraphe (0:56) & Col du Galibier (1:20)
      woensdag 31 januari 2007 @ 09:31:25 #44
    130955 Floripas
    Blast from the past
    pi_45848380
    quote:
    De Amsterdamse SP-fractie stelde gisteren voor humanitaire en juridische steun te geven aan Abidjan, de stad in Ivoorkust waar de Probo Koala haar giftige lading dumpte. Wethouder Vos ziet daar echter niets in, omdat Amsterdam ''op geen enkele wijze verantwoordelijk is'' voor het drama.
    Ja, wat de fuck is het nou? Wel of niet verantwoordelijk?
    pi_45848394
    quote:
    Op woensdag 31 januari 2007 09:31 schreef Floripas het volgende:
    Ja, wat de fuck is het nou? Wel of niet verantwoordelijk?
    Toen men dacht dat het de schuld van Nederland was waren we wel verantwoordelijk, toen bleek dat het de schuld van GL was waren we niet verantwoordelijk. Zo komt het iig een beetje op me over
    Eerste beste voetbalkenner binnen BoF!
    [b]Winnaar van de Band of FOK!kers Michael Rasmussen Award[/b]
    Alpe d'Huez (1:16), Col du Telegraphe (0:56) & Col du Galibier (1:20)
      woensdag 31 januari 2007 @ 09:50:58 #46
    130955 Floripas
    Blast from the past
    pi_45848701
    quote:
    Op woensdag 31 januari 2007 09:32 schreef FJD het volgende:

    [..]

    Toen men dacht dat het de schuld van Nederland was waren we wel verantwoordelijk, toen bleek dat het de schuld van GL was waren we niet verantwoordelijk. Zo komt het iig een beetje op me over
    Het lijkt me in elk geval dat we het verschuldigd zijn aan de kustbewoners. Laten we de rekening maar verhalen op het bedrijf.
      woensdag 31 januari 2007 @ 10:24:04 #47
    121830 Kadesh
    The Protectors of the Garden
    pi_45849325
    quote:
    Op woensdag 31 januari 2007 09:50 schreef Floripas het volgende:

    [..]

    Het lijkt me in elk geval dat we het verschuldigd zijn aan de kustbewoners. Laten we de rekening maar verhalen op het bedrijf.
    We? Ik denk vooral Groen Links wethouder Marijke V. en het betreffende bedrijf.
    For thirteen generations we have protected it from the unclean
    pi_45849475
    http://www.nos.nl/nosjour(...)okoala_tijdlijn.html

    http://www.nrc.nl/binnenl(...)gifschip_Probo_Koala

    De Kamerfracties van PvdA, SP en GroenLinks drongen gisteren aan op een breed en onafhankelijk onderzoek zoals dat van Hulshof.
    Eerste beste voetbalkenner binnen BoF!
    [b]Winnaar van de Band of FOK!kers Michael Rasmussen Award[/b]
    Alpe d'Huez (1:16), Col du Telegraphe (0:56) & Col du Galibier (1:20)
    pi_45850133
    quote:
    Op woensdag 31 januari 2007 10:30 schreef FJD het volgende:
    http://www.nos.nl/nosjour(...)okoala_tijdlijn.html

    http://www.nrc.nl/binnenl(...)gifschip_Probo_Koala

    De Kamerfracties van PvdA, SP en GroenLinks drongen gisteren aan op een breed en onafhankelijk onderzoek zoals dat van Hulshof.
    Is het dan niet beter om, net als bij de schipholbrand, zo'n onderzoek af te wachten voor te oordelen?
    Als het niet wil branden moet je beter stoken.
      woensdag 31 januari 2007 @ 11:00:33 #50
    130955 Floripas
    Blast from the past
    pi_45850191
    quote:
    Op woensdag 31 januari 2007 10:24 schreef Kadesh het volgende:

    [..]

    We? Ik denk vooral Groen Links wethouder Marijke V. en het betreffende bedrijf.
    Haar departement dan, ze is wethouder, ónze volksvertegenwoordiger dus. We, ja.
    pi_45850233
    quote:
    Op woensdag 31 januari 2007 11:00 schreef Floripas het volgende:

    [..]

    Haar departement dan, ze is wethouder, ónze volksvertegenwoordiger dus. We, ja.
    Wel schattig hoe die jongens zich plotseling wel druk maken over dode negertjes als het om een GL wethouder gaat he?
    Als het niet wil branden moet je beter stoken.
      woensdag 31 januari 2007 @ 11:02:08 #52
    96190 PJORourke
    Beautiful burnout
    pi_45850239
    quote:
    Op woensdag 31 januari 2007 10:58 schreef du_ke het volgende:
    Is het dan niet beter om, net als bij de schipholbrand, zo'n onderzoek af te wachten voor te oordelen?
    Goed voorbeeld.
    What are you going to do to me? You go fuck yourself - I say what I want.
    - Oriana Fallaci 1929-2006
    pi_45850263
    quote:
    Op woensdag 31 januari 2007 10:58 schreef du_ke het volgende:
    Is het dan niet beter om, net als bij de schipholbrand, zo'n onderzoek af te wachten voor te oordelen?
    Sorry de quote komt uit een ouder nieuwsbericht. Daarnaast ligt er al een onderzoek van een of andere commissie maar goed we wachten af.

    Ga overigens wel lekker in Amsterdam zeg
    Eerste beste voetbalkenner binnen BoF!
    [b]Winnaar van de Band of FOK!kers Michael Rasmussen Award[/b]
    Alpe d'Huez (1:16), Col du Telegraphe (0:56) & Col du Galibier (1:20)
    pi_45850328
    quote:
    Op woensdag 31 januari 2007 11:02 schreef PJORourke het volgende:

    [..]

    Goed voorbeeld.
    Ze gedragen zich nu uiteraard geen ruk beter dan die krakers destijds.
    Als het niet wil branden moet je beter stoken.
      woensdag 31 januari 2007 @ 11:06:13 #55
    96190 PJORourke
    Beautiful burnout
    pi_45850366
    quote:
    Op woensdag 31 januari 2007 11:05 schreef du_ke het volgende:
    Ze gedragen zich nu uiteraard geen ruk beter dan die krakers destijds.
    Ik zie nog geen spandoeken, posters, demonstraties en bijbehorende mediahysterie.
    What are you going to do to me? You go fuck yourself - I say what I want.
    - Oriana Fallaci 1929-2006
      woensdag 31 januari 2007 @ 11:06:59 #56
    96190 PJORourke
    Beautiful burnout
    pi_45850379
    quote:
    Op woensdag 31 januari 2007 11:01 schreef du_ke het volgende:
    Wel schattig hoe die jongens zich plotseling wel druk maken over dode negertjes als het om een GL wethouder gaat he?
    Gewoon rechtlijnigheid. Als je je druk maakt om de Schipholbrand, hoor je je minstens zo druk te maken over deze zaak.
    What are you going to do to me? You go fuck yourself - I say what I want.
    - Oriana Fallaci 1929-2006
      woensdag 31 januari 2007 @ 11:08:18 #57
    130955 Floripas
    Blast from the past
    pi_45850423
    quote:
    Op woensdag 31 januari 2007 11:06 schreef PJORourke het volgende:

    [..]

    Gewoon rechtlijnigheid. Als je je druk maakt om de Schipholbrand, hoor je je minstens zo druk te maken over deze zaak.
    Natuurlijk, dat staat buiten kijf. Gebeurt dat in jouw omgeving niet, dan? In de mijne wel, maar misschien omdat ik met veel Amsterdammers werk. Onder hen is het een heet hangijzer.
      woensdag 31 januari 2007 @ 11:09:44 #58
    96190 PJORourke
    Beautiful burnout
    pi_45850456
    quote:
    Op woensdag 31 januari 2007 11:08 schreef Floripas het volgende:
    Natuurlijk, dat staat buiten kijf. Gebeurt dat in jouw omgeving niet, dan? In de mijne wel, maar misschien omdat ik met veel Amsterdammers werk. Onder hen is het een heet hangijzer.
    Nee, hier niet zo. Terwijl de Reisbureau Rita's niet van de lucht waren.
    What are you going to do to me? You go fuck yourself - I say what I want.
    - Oriana Fallaci 1929-2006
    pi_45850460
    quote:
    Op woensdag 31 januari 2007 11:05 schreef du_ke het volgende:

    [..]

    Ze gedragen zich nu uiteraard geen ruk beter dan die krakers destijds.
    Ik mis de 'Reisbureau Marijke' posters.
    Werken is voor arbeiders
    pi_45850490
    quote:
    Op woensdag 31 januari 2007 11:06 schreef PJORourke het volgende:

    [..]

    Gewoon rechtlijnigheid. Als je je druk maakt om de Schipholbrand, hoor je je minstens zo druk te maken over deze zaak.
    Het gaat hier echter om mensen die zich niet druk maakten om de schipholbrand en het vaak zelfs wel mooi vonden dat er een paar negers verbrandden maar zich nu wel druk maken.
    Als het niet wil branden moet je beter stoken.
      woensdag 31 januari 2007 @ 11:12:28 #61
    130955 Floripas
    Blast from the past
    pi_45850541
    quote:
    Op woensdag 31 januari 2007 11:10 schreef du_ke het volgende:

    [..]

    Het gaat hier echter om mensen die zich niet druk maakten om de schipholbrand en het vaak zelfs wel mooi vonden dat er een paar negers verbrandden maar zich nu wel druk maken.
    Overdrijf niet zo.
      woensdag 31 januari 2007 @ 11:12:49 #62
    130955 Floripas
    Blast from the past
    pi_45850553
    quote:
    Op woensdag 31 januari 2007 11:09 schreef Richboy het volgende:

    [..]

    Ik mis de 'Reisbureau Marijke' posters.
    Spuit elf ejaculeert modder en kleine visjes.
    pi_45850585
    quote:
    Op woensdag 31 januari 2007 11:09 schreef Richboy het volgende:

    [..]

    Ik mis de 'Reisbureau Marijke' posters.


    1e pagina van dit topic.
    Als het niet wil branden moet je beter stoken.
      woensdag 31 januari 2007 @ 11:14:08 #64
    96190 PJORourke
    Beautiful burnout
    pi_45850590
    quote:
    Op woensdag 31 januari 2007 11:10 schreef du_ke het volgende:
    Het gaat hier echter om mensen die zich niet druk maakten om de schipholbrand en het vaak zelfs wel mooi vonden dat er een paar negers verbrandden maar zich nu wel druk maken.
    Kap eens met dit gezeik.
    What are you going to do to me? You go fuck yourself - I say what I want.
    - Oriana Fallaci 1929-2006
    pi_45850630
    quote:
    Op woensdag 31 januari 2007 11:14 schreef PJORourke het volgende:

    [..]

    Kap eens met dit gezeik.
    Is het niet waardan?
    Als het niet wil branden moet je beter stoken.
    pi_45850665
    quote:
    Op woensdag 31 januari 2007 11:12 schreef Floripas het volgende:

    [..]

    Spuit elf ejaculeert modder en kleine visjes.
    Wat is dit dan voor 'n achtelijke reactie? Ik ben beter van jou gewend.
    Werken is voor arbeiders
    pi_45850714
    quote:
    Op woensdag 31 januari 2007 11:10 schreef du_ke het volgende:
    Het gaat hier echter om mensen die zich niet druk maakten om de schipholbrand en het vaak zelfs wel mooi vonden dat er een paar negers verbrandden maar zich nu wel druk maken.
    Ware het niet dat het rapport van van Vollenhoven nog al wat vreemde dingen bevatte. Plus natuurlijk dat het sowieso vreemd is dat iemand van het koninklijk huis zich gaat bemoeien met de politiek. Ben benieuwd naar dit rapport.

    Goed, verder kun je natuurlijk wel users en posts aanwijzen die je insinuatie ondersteunen?
    Eerste beste voetbalkenner binnen BoF!
    [b]Winnaar van de Band of FOK!kers Michael Rasmussen Award[/b]
    Alpe d'Huez (1:16), Col du Telegraphe (0:56) & Col du Galibier (1:20)
      woensdag 31 januari 2007 @ 11:35:23 #68
    162483 Haaglander
    Zoo ik iets ben ....
    pi_45851197
    quote:
    Op woensdag 31 januari 2007 08:15 schreef FJD het volgende:
    Het blijft erg frappant inderdaad. Ik wil het mezelf niet toestaan te geloven dat de publieke omroep zo bevooroordeeld is maar waar het gifschip in eerste instantie wereldnieuws was blijft het nu bekend is wie daarvoor verantwoordelijk is angstvallig stil
    Inderdaad frappant. Daags na de Schipholbrand was de immer in staat van geschoktheid verkerende volksvertegenwoordiger Femke Halsema niet van de interruptiemicrofoon weg te slaan. En nu? Een oorverdovende stilte van deze politica die met de dag ongeloofwaardiger wordt.
    Lekkeâh bèdehand. Nâh je zin?
      woensdag 31 januari 2007 @ 11:39:14 #69
    130955 Floripas
    Blast from the past
    pi_45851291
    quote:
    Op woensdag 31 januari 2007 11:16 schreef Richboy het volgende:

    [..]

    Wat is dit dan voor 'n achtelijke reactie? Ik ben beter van jou gewend.
    Ik moest er gewoon om lachen, omdat we het al lang over die posters en spandoeken hádden. Het was niet lullig bedoeld.
      woensdag 31 januari 2007 @ 11:39:53 #70
    130955 Floripas
    Blast from the past
    pi_45851314
    quote:
    Op woensdag 31 januari 2007 11:35 schreef Haaglander het volgende:

    [..]

    Inderdaad frappant. Daags na de Schipholbrand was de immer in staat van geschoktheid verkerende volksvertegenwoordiger Femke Halsema niet van de interruptiemicrofoon weg te slaan. En nu? Een oorverdovende stilte van deze politica die met de dag ongeloofwaardiger wordt.
    Volgens mij is GroenLinks er nu mee bezig.
    pi_45851544
    quote:
    Op woensdag 31 januari 2007 11:01 schreef du_ke het volgende:
    Wel schattig hoe die jongens zich plotseling wel druk maken over dode negertjes als het om een GL wethouder gaat he?
    Nee, ik als super rechtse racist, geef niets om een paar dode negers meer of minder.
    Maar we hebben het nu over GL en sympatisanten. Voor hen zijn deze levens, getuige de schipholbrand, zoveel waard. Dus dan zouden ze, als ze consequent zijn, net zo verontwaardigd moeten zijn als over de doden bij de schipholbrand.
    En als je werkelijk iets zou geven om Afrikanen, dan zou je direct troepen sturen naar Darfur, daar streven ze per 100.000den.
    maar dat ligt gevoelig voor de PC denkers, immers het zijn moslims die het veroorzaken
    Exaudi orationem meam
    Requiem aeternam dona eis, Domine.
    Et lux perpetua luceat eis.
      woensdag 31 januari 2007 @ 11:50:01 #72
    130955 Floripas
    Blast from the past
    pi_45851603
    quote:
    Op woensdag 31 januari 2007 11:47 schreef Oud_student het volgende:

    [..]

    Nee, ik als super rechtse racist, geef niets om een paar dode negers meer of minder.
    pi_45851852
    quote:
    Op woensdag 31 januari 2007 11:39 schreef Floripas het volgende:

    [..]

    Ik moest er gewoon om lachen, omdat we het al lang over die posters en spandoeken hádden. Het was niet lullig bedoeld.
    Ah ok. Ik heb inderdaad een stuk van de discussie overgeslagen.
    Werken is voor arbeiders
    pi_45851855
    quote:
    Op woensdag 31 januari 2007 11:50 schreef Floripas het volgende:

    [..]

    Is dat een uiting van PC denken
    Exaudi orationem meam
    Requiem aeternam dona eis, Domine.
    Et lux perpetua luceat eis.
      woensdag 31 januari 2007 @ 12:00:50 #75
    130955 Floripas
    Blast from the past
    pi_45851924
    quote:
    Op woensdag 31 januari 2007 11:58 schreef Richboy het volgende:

    [..]

    Ah ok. Ik heb inderdaad een stuk van de discussie overgeslagen.
    En ik vond het een leuk idee dat jij modder en visjes ejaculeerde.
    Dat dan ook wel weer.
      woensdag 31 januari 2007 @ 12:01:17 #76
    130955 Floripas
    Blast from the past
    pi_45851936
    quote:
    Op woensdag 31 januari 2007 11:58 schreef Oud_student het volgende:

    [..]

    Is dat een uiting van PC denken
    Dat ik het erg vind als er mensen doodgaan? In dat geval ben ik hyperPC.
    pi_45852003
    quote:
    Op woensdag 31 januari 2007 12:00 schreef Floripas het volgende:

    [..]

    En ik vond het een leuk idee dat jij modder en visjes ejaculeerde.
    Dat dan ook wel weer.
    Zelden vrouwen gehoord met zulke twisted ideeën.
    Werken is voor arbeiders
    pi_45852055
    quote:
    Op woensdag 31 januari 2007 11:18 schreef FJD het volgende:

    Goed, verder kun je natuurlijk wel users en posts aanwijzen die je insinuatie ondersteunen?
    Lees de eerste pakweg 30 replies in dit topic maar eens door.
    Als het niet wil branden moet je beter stoken.
      woensdag 31 januari 2007 @ 12:09:46 #79
    130955 Floripas
    Blast from the past
    pi_45852172
    quote:
    Op woensdag 31 januari 2007 12:03 schreef Richboy het volgende:

    [..]

    Zelden vrouwen gehoord met zulke twisted ideeën.
    Socialist op het pluche, liberaal tussen de lakens.
    pi_45852966
    quote:
    Op woensdag 31 januari 2007 12:09 schreef Floripas het volgende:

    [..]

    Socialist op het pluche, liberaal tussen de lakens.
    Liberaal op het pluche, sociaal tussen de lakens.
    Werken is voor arbeiders
      woensdag 31 januari 2007 @ 13:17:57 #81
    136 V.
    Fuck you and your eyebrows
    pi_45853989
    Waar ik mij over blijf verbazen is toch de verbetenheid waarmee mensen die 'arme Rita' er steeds bijhalen, terwijl zo'n beetje het enige dat in deze te vergelijken is is de uitspraken van beide die erop neerkwamen dat ze te snel de ambtenaren hebben afgeschermd. Vos was volgens mij beduidend sneller met haar excuses omtrent te snel en ongeïnformeerd uitspraken doen dan Verdonk, en Verdonk heeft natuurlijk jaren structureel sloopbeleid uitgevoerd.

    Nou ja, verbazen, hier in POL verbaast bitter weinig mij meer, eigenlijk.

    V.
    Ja inderdaad, V. ja.
    pi_45854208
    De enige overeenkomst die bij mij verbazing opwekt is het feit dat onder de politieke verantwoordelijkheid mensen zijn omgekomen door een falende overheid. Dat is de zuivere overeenkomst tussen de Schipholbrand en het gifschip. De consequentie zou dus hetzelfde moeten zijn.

    Dat jij Verbal dat allemaal niet helder ziet zegt iets over je subjectiviteit.
      woensdag 31 januari 2007 @ 13:51:53 #83
    136 V.
    Fuck you and your eyebrows
    pi_45854900
    quote:
    Op woensdag 31 januari 2007 13:25 schreef MrX1982 het volgende:
    De enige overeenkomst die bij mij verbazing opwekt is het feit dat onder de politieke verantwoordelijkheid mensen zijn omgekomen door een falende overheid. Dat is de zuivere overeenkomst tussen de Schipholbrand en het gifschip. De consequentie zou dus hetzelfde moeten zijn.
    Weet jij wel precies wat er is gebeurd?
    quote:
    Dat jij Verbal dat allemaal niet helder ziet zegt iets over je subjectiviteit.
    Nee, het feit dat jij dingen een op een met elkaar vergelijkt die niet een op een met elkaar te vergelijken zijn zegt iets over jouw subjectiviteit.

    Het is, ongeacht de verantwoordelijkheid van Vos in deze, vrij duidelijk dat de buitenproportionele hysterie hierover op Fok! een vrij duidelijk voorbeeld van het Sündenbock-principe is.

    V.
    Ja inderdaad, V. ja.
    pi_45855072
    quote:
    Op woensdag 31 januari 2007 13:51 schreef Verbal het volgende:
    Weet jij wel precies wat er is gebeurd?
    Ik was er niet bij zoals ik ook niet bij de Schiphol brand was. Maar jij wel?
    Drogargument.
    quote:
    Nee, het feit dat jij dingen een op een met elkaar vergelijkt die niet een op een met elkaar te vergelijken zijn zegt iets over jouw subjectiviteit.

    Het is, ongeacht de verantwoordelijkheid van Vos in deze, vrij duidelijk dat de buitenproportionele hysterie hierover op Fok! een vrij duidelijk voorbeeld van het Sündenbock-principe is.
    V.
    Als jij deze kwestie al buitenproportionele hysterie noemt hoe wil je de Schipholbrand dan kenmerken. Ik kan me herinneren dat daar iets meer commotie over was ook in het aantal threads hier op Fok maar dat is blijkbaar mijn subjectiviteit.

    Je zit blijkbaar de politieke verantwoordelijkheid van aan de ene kant Verdonk bij de Schipholbrand en Vos bij dit incident niet. Dat is opmerkelijk omdat deze er wel degelijk is.
      woensdag 31 januari 2007 @ 19:55:56 #85
    43624 Martijn_77
    It was a good year
    pi_45860472
    quote:
    Op woensdag 31 januari 2007 11:39 schreef Floripas het volgende:
    Volgens mij is GroenLinks er nu mee bezig.
    Waar is GL mee bezig?

    Dit in de doofpot te krijgen?
    Experience is what you get when you don't get what you wanted
    Take my advice ... I don't use it anyway...
    Een goede Fok! Search
    Een goede Fok! Search
      woensdag 31 januari 2007 @ 20:34:38 #86
    130955 Floripas
    Blast from the past
    pi_45861895
    quote:
    Op woensdag 31 januari 2007 19:55 schreef Martijn_77 het volgende:

    [..]

    Waar is GL mee bezig?

    Dit in de doofpot te krijgen?
    Vragen stellen.
      donderdag 1 februari 2007 @ 09:34:21 #87
    136 V.
    Fuck you and your eyebrows
    pi_45874819
    quote:
    Op woensdag 31 januari 2007 13:58 schreef MrX1982 het volgende:

    [..]

    Ik was er niet bij zoals ik ook niet bij de Schiphol brand was. Maar jij wel?
    Drogargument.
    Nee, want ik zeg geen van beide en ik stel je een vraag. Een vraag is geen argument.
    quote:
    Als jij deze kwestie al buitenproportionele hysterie noemt hoe wil je de Schipholbrand dan kenmerken. Ik kan me herinneren dat daar iets meer commotie over was ook in het aantal threads hier op Fok maar dat is blijkbaar mijn subjectiviteit.
    Daar was ook commotie over, dat zul je mij niet horen ontkennen.
    quote:
    Je zit blijkbaar de politieke verantwoordelijkheid van aan de ene kant Verdonk bij de Schipholbrand en Vos bij dit incident niet. Dat is opmerkelijk omdat deze er wel degelijk is.
    Je trekt zelf een conclusie, en gaat vervolgens op die foute conclusie mij verwijten dat ik het verkeerd zie? Opvallend.

    Het enige dát ik zeg, is dat de politieke verantwoordelijkheden in beide gevallen wel verschillen. Waar de commotie over het een (de dood van mensen die in handen waren van de Nederlandse overheid, en het onverwijld uitzetten van overlevenden terwijl de belofte er lag dat voorlopig niet zou gebeuren) gebaseerd is op een officieel en keihard onderzoek door een onafhankelijke commissie, is een onderzoek van die omvang in de onderhavige kwestie nog niet afgerond.

    Nogmaals, de hysterie over Vos is meer een pueriele wraakoefening dan oprechte boosheid. Alles wijst daarop. Lui met een intrinsieke minachting voor alles dat niet westers is, en die als het effe kon zelf nog op negers zouden schieten die nu ineens boos zijn over 'waardevolle levens'? puhleeeeese

    V.
    Ja inderdaad, V. ja.
    pi_45875127
    quote:
    Op donderdag 1 februari 2007 09:34 schreef Verbal het volgende:
    ...
    Nogmaals, de hysterie over Vos is meer een pueriele wraakoefening dan oprechte boosheid. Alles wijst daarop. Lui met een intrinsieke minachting voor alles dat niet westers is, en die als het effe kon zelf nog op negers zouden schieten die nu ineens boos zijn over 'waardevolle levens'? puhleeeeese

    V.
    Wat pueriel is weet ik niet maar de rest wat je schrijft is uitermate misselijkmakend. Ik voel me aangesproken want zelf heb ik ook een aantal topics over deze affaire geopend. De reden hiervoor was dat ik de giframp groot nieuws vond vanwege de slachtoffers in Africa, de schade aan het milieu, Nederland als vestigingsland voor obscure bv'tjes en de fouten die er zijn gemaakt op de 'werkvloer' en aan bestuurlijke kant. Daarnaast natuurlijk nog de geur van doofpot die er omheen hangt, de linkse poltiek en pers die er tegenaan schurken en de vergelijkingen die te maken zijn met de schipholbrand.

    En pleurt lekker op met je "schieten op negers"
      donderdag 1 februari 2007 @ 10:11:04 #89
    136 V.
    Fuck you and your eyebrows
    pi_45875445
    quote:
    Op donderdag 1 februari 2007 09:52 schreef buachaille het volgende:

    [..]

    Wat pueriel is weet ik niet maar de rest wat je schrijft is uitermate misselijkmakend. Ik voel me aangesproken
    En terecht. Want jij bent het schoolvoorbeeld van de heilige geveinsde verontwaardiging, die alles erbij trekt om Vos te nagelen. Van blowverboden tot circusdieren.

    V.
    Ja inderdaad, V. ja.
    pi_45875550
    quote:
    Op donderdag 1 februari 2007 10:11 schreef Verbal het volgende:

    [..]

    En terecht. Want jij bent het schoolvoorbeeld van de heilige geveinsde verontwaardiging, die alles erbij trekt om Vos te nagelen. Van blowverboden tot circusdieren.

    V.
    En jij bent een schoolvoorbeeld van een figuur die rampzalig gedrag van bestuurders door de vingers ziet alleen omdat ze links zijn.

    En een belachelijk figuur om je posts met 'V' te ondertekenen

    B.
      donderdag 1 februari 2007 @ 10:23:04 #91
    136 V.
    Fuck you and your eyebrows
    pi_45875686
    quote:
    Op donderdag 1 februari 2007 10:16 schreef buachaille het volgende:

    [..]

    En jij bent een schoolvoorbeeld van een figuur die rampzalig gedrag van bestuurders door de vingers ziet alleen omdat ze links zijn.
    Ik zie niks door de vingers, en ben van mening dat Vos politiek verantwoordelijk is. Verder ben ik van mening dat onderzoeken afgewacht moeten worden.
    quote:
    En een belachelijk figuur om je posts met 'V' te ondertekenen
    Vind jij. Mag, maar kun je ook uitleggen waarom? Verder val ik hierom vannacht wel huilend in slaap, goed?

    V.
    Ja inderdaad, V. ja.
      donderdag 1 februari 2007 @ 10:25:31 #92
    10086 Heerlijkheid
    gebiedt mij te zeggen
    pi_45875741
    "Onderzoek afwachten". Ik snap niet hoe je zoiets kan zeggen. Er zijn 10 mensen dood, er wordt zelfs door de wethouder gezegd dat een topambtenaar van de gemeente er schuldig aan is. Impliciet wordt dus erkend dat je als gemeente verantwoordelijkheid draagt voor dit drama. De wethouder is eindverantwoordelijk. Ik snap niet dat hier zo getreuzeld wordt.

    Ik vind het best wel een slechte ontwikkeling dat er een trend lijkt te ontstaat waarin ministers/wethouders bij een ramp de schuld in de schoenen van ambtenaren schuiven. Die zijn immers niet te ontslaan, of juridisch verantwoordelijk. Dan kom je overal mee weg. Niet het soort overheidsbestuur waar ik heel blij mee ben, of het nu om Verdonk of Vos gaat.
      donderdag 1 februari 2007 @ 10:29:08 #93
    136 V.
    Fuck you and your eyebrows
    pi_45875813
    quote:
    Op donderdag 1 februari 2007 10:25 schreef Heerlijkheid het volgende:
    "Onderzoek afwachten". Ik snap niet hoe je zoiets kan zeggen.
    Heel simpel, omdat het zo werkt. Zo werkte het bij Donner en Dekker bij de Schipholbrand. En zo werkte het ook voor Verdonk, al draagt zij nooit en te nimmer ergens politieke verantwoordelijkheid ergens voor en wordt zij desondanks (en waarom is mij een raadsel) door velen (ik zeg niet jou)aangevoerd als slachtoffer in deze discussie. En zo hoort het dus ook te werken voor een Vos.

    V.
    Ja inderdaad, V. ja.
      donderdag 1 februari 2007 @ 10:37:06 #94
    10086 Heerlijkheid
    gebiedt mij te zeggen
    pi_45875966
    quote:
    Op donderdag 1 februari 2007 10:29 schreef Verbal het volgende:

    [..]

    Heel simpel, omdat het zo werkt. Zo werkte het bij Donner en Dekker bij de Schipholbrand. En zo werkte het ook voor Verdonk, al draagt zij nooit en te nimmer ergens politieke verantwoordelijkheid ergens voor en wordt zij desondanks (en waarom is mij een raadsel) door velen (ik zeg niet jou)aangevoerd als slachtoffer in deze discussie. En zo hoort het dus ook te werken voor een Vos.

    V.
    Ik vind de Schipholbrand trouwens wel wat anders dan dit geval. Bij de Schipholbrand was nog niet meteen duidelijk of de overheid had gefaald. In dit voorbeeld is dat wat anders: zelfs Vos erkend al indirect dat het onder de verantwoordelijkheid van de gemeente Amsterdam valt dat de PK naar het buitenland is gegaan. Dan is het toch een uitgemaakte zaak? Als je dat zelf vindt, moet je ook de eer aan jezelf houden en niet hopen op een onderzoeksverslag waar je misschien nog een aanknopingspunt in kan vinden om te blijven. Als je echt principieel bent dan stap je op.

    H.
      donderdag 1 februari 2007 @ 10:52:45 #95
    136 V.
    Fuck you and your eyebrows
    pi_45876286
    quote:
    Op donderdag 1 februari 2007 10:37 schreef Heerlijkheid het volgende:

    [..]

    Ik vind de Schipholbrand trouwens wel wat anders dan dit geval. Bij de Schipholbrand was nog niet meteen duidelijk of de overheid had gefaald.
    Niet?
    quote:
    In dit voorbeeld is dat wat anders: zelfs Vos erkend al indirect dat het onder de verantwoordelijkheid van de gemeente Amsterdam valt
    O? Voor zover ik weet is gebleken dat Verkeer & Waterstaat en VROM EN Amsterdam langs elkaar heen hebben gewerkt. Dan zouden Winsemius en Peijs ook op moeten stappen, lijkt mij? En/of Van Geel? Daarnaast is de regelgeving vanuit VROM bijzonder onduidelijk en niet sluitend gebleken; ook Winsemius / Van Geel. Maar die namen worden in al die Probo-topics maar niet genoemd.

    V.

    [ Bericht 1% gewijzigd door V. op 01-02-2007 11:12:57 ]
    Ja inderdaad, V. ja.
      donderdag 1 februari 2007 @ 11:14:11 #96
    136 V.
    Fuck you and your eyebrows
    pi_45876794
    Waarschijnlijk niet interessant, omdat het niet over Vos gaat, maar toch maar even geplaatst:
    quote:
    Inspectie nalatig inzake Probo Koala’

    Staatssecretaris Van Geel: gifschip had de haven van Amsterdam nooit mogen verlaten.

    Ambtenaren te passief

    DEN HAAG De VROM-inspectie is medeverantwoordelijk voor de giframp met de Probo Koala. Ambtenaren hadden moeten voorkomen dat het schip de Amsterdamse haven zou verlaten.

    Dat heeft staatssecretaris Van Geel van Milieu dinsdag tijdens een Kamerdebat toegegeven. VROM-ambtenaren hebben de Amsterdamse milieudienst verkeerd voorgelicht, zei hij. Ze zeiden in juli dit jaar dat de Probo Koala de haven mocht verlaten, terwijl dat in strijd was met nationale en Europese regelgeving.

    De Probo Koala voer daarop met 500 ton gevaarlijk afval naar Ivoorkust. Na een illegale dumping vonden tien mensen de dood.

    Volgens Van Geel stelden zijn ambtenaren zich te passief op. Ze beantwoordden de gestelde vragen weliswaar correct, maar verzuimden door te vragen. ‘Achteraf gezien hadden ze ongevraagd advies moeten geven. Maar dat is wijsheid achteraf.’

    De CDA-bewindsman toonde wel begrip voor zijn ondergeschikten. De regels voor het vervoer van afvalstoffen zijn erg moeilijk te doorgronden, zelfs voor experts. Mondiale, Europese en nationale regels lopen door elkaar heen.

    Het kabinet gaat onderzoeken welke ‘witte vlekken’ er nog zijn. De rol van het ministerie van Verkeer en Waterstaat wordt apart onderzocht. Een Amsterdamse commissie concludeerde dat de scheepvaartinspectie de Probo Koala aan de ketting had moeten leggen. De Kamer wil weten of dat zo is.

    Het onderzoek begint als het Openbaar Ministerie klaar is met het strafrechtelijk onderzoek. Mogelijk is dat vandaag duidelijk.

    PvdA-Kamerlid Samsom is blij dat Van Geel toegeeft dat op zijn ministerie fouten zijn gemaakt. ‘Dat heb ik vanaf het begin gezegd. Maar Van Geel zei destijds dat ik klinkklare nonsens verkondigde. Dat is nu niet meer zo.’

    De Kamer vindt het niet nodig dat Van Geel opstapt. Voor de PvdA speelt mee dat het kabinet demissionair is en de VROM-inspectie op eigen houtje handelde, zonder medeweten van Van Geel.

    Van Geel heeft al toegezegd dat hij zijn ambtenarij gaat bijscholen. Protocollen moeten verduidelijken welke instantie verantwoordelijk is.
    V.
    Ja inderdaad, V. ja.
    pi_45878181
    quote:
    Op woensdag 31 januari 2007 10:24 schreef Kadesh het volgende:

    [..]

    We? Ik denk vooral Groen Links wethouder Marijke V. en het betreffende bedrijf.
    Waarom toch steeds GL erbij zetten? Als ze CDA was geweest, dan was er ook minder ophef. Beetje veel potten die hier de ketel lopen te verwijten. Er blijkt dat ze niet geïnformeerd was, dan is verantwoordelijkheid nemen leuk, maar het ís een fout van de ambtenaar. Als blijkt dat ze daarover liegt ofzo (uit onderzoek), dan moet ze aftreden.
    Van Verdonk werd geeist dat ze zou aftreden, omdat de nazorg abominabel was. Ze is niet afgetreden omdat ze 'verantwoordelijk' was voor de brand. Verder was de onveiligheid van die gevangenis bekend bij de betreffende ministeries, doorgerapporteerd naar de ministers.
    Zoals gezegd, wacht toch lekker het onderzoek af voordat je zo gaat lopen gillen. Als blijkt dat de wethouder bij naam en toenaam verantwoordelijk was voor de ramp, zet 'r dan uit d'r ambt. Als blijkt dat het ministerie (want daar wordt ook over gesproken, daar hoor ik jullie dan steeds weer niet over) verantwoordelijk is, of alleen het bedrijf, onderneem daar dan stappen.
    pi_45878709
    quote:
    Op woensdag 31 januari 2007 19:55 schreef Martijn_77 het volgende:

    [..]

    Waar is GL mee bezig?

    Dit in de doofpot te krijgen?
    GroenLinks was één van de eerste partijen die riep om een onderzoek. Dat jij dat door je zwarte brilletje niet wilt zien omdat je een schijthekel aan GL hebt, maakt het niet minder waar.
    pi_45895759
    quote:
    Op donderdag 1 februari 2007 10:37 schreef Heerlijkheid het volgende:

    [..]

    Ik vind de Schipholbrand trouwens wel wat anders dan dit geval. Bij de Schipholbrand was nog niet meteen duidelijk of de overheid had gefaald.
    Huh? Meen je dat? Dan heb je denk ik een andere schipholbrand meegekregen dan ik.
    Als het niet wil branden moet je beter stoken.
    pi_45895830
    Begrijp ik het nou goed, treft dat schip nou helemaal geen blaam?
      donderdag 1 februari 2007 @ 20:50:25 #101
    136 V.
    Fuck you and your eyebrows
    pi_45895993
    quote:
    Op donderdag 1 februari 2007 20:46 schreef Toffe_Ellende het volgende:
    Begrijp ik het nou goed, treft dat schip nou helemaal geen blaam?
    Nee, dat zie je verkeerd. Het is de schuld van het anker.

    V.
    Ja inderdaad, V. ja.
      maandag 5 februari 2007 @ 08:38:24 #102
    121830 Kadesh
    The Protectors of the Garden
    pi_45998716
    quote:
    CLAIM BIJ A’DAM NA GIFDRAMA

    Mogelijk miljoenen geëist uit Ivoorkust

    door Martijn Koolhoven


    AMSTERDAM, maandag
    Letselschade-advocaat mr. Bob van der Goen stelt namens 1075 slachtoffers van de ramp met het gifschip Probo Koala in Ivoorkust de gemeente Amsterdam mede aansprakelijk voor de schade. De ramp kostte in totaal aan tien mensen het leven en 44.000 mensen hebben zich gemeld voor medische behandeling.
    De gemeente Amsterdam heeft twee weken de tijd gekregen om aansprakelijkheid te erkennen, anders volgt een dagvaarding. De claim kan in de vele miljoenen euro’s lopen. Van der Goen heeft namens zijn cliënten zijn pijlen vooral gericht op GroenLinks-wethouder Marijke Vos (Milieu), die tot nu toe iedere aansprakelijkheid heeft afgewezen. Van der Goen noemt haar rol ’schandalig’. Het gif in de Probo Koala was eerst voor verwerking aangeboden in Amsterdam, maar toen dat niet doorging, werd het gif teruggepompt en kon het schip vertrekken.
    Een maand later werd het gif gedumpt in Ivoorkust, waarna vele slachtoffers vielen.
    De falende directeur Joke Goedhart van de Dienst Milieu en Bouwtoezicht kreeg een week nadat haar rol in de affaire bekend werd, een topbaan als hoogste baas van alle ambtenaren van het stadsdeel Zeeburg. Dit ondanks dat zij van Marijke Vos de schuld voor het debacle voor een belangrijk deel in de schoenen geschoven kreeg. Ook de wethouder zelf trok geen (politieke) consequenties uit de zaak. Zij oordeelde dat ze beter orde op zaken kon stellen, dan aftreden.

    "Tijdens de bouwfraude had ze zo’n grote mond, maar nu valt ze door de mand door aan haar zetel te blijven kleven”, zo meent de advocaat. „Ze had onmiddellijk moeten aftreden.”

    Slachtoffers giframp richten pijlen op wethouder Vos

    Van een onzer verslaggevers


    AMSTERDAM, maandag
    Letselschadeadvocaat mr. Bob van der Goen klaagt namens slachtoffers van de ramp met het gifschip Probo Koala in Ivoorkust de gemeente Amsterdam aan. Hij richt zijn pijlen vooral op GroenLinks-wethouder Marijke Vos (Milieu), die tot nu toe iedere aansprakelijkheid heeft afgewezen.
    „Iedere dag krijg ik berichten uit Ivoorkust van mensen die vragen: waar blijven de Nederlandse dokters?” vertelt de advocaat. „Mijn cliënten vinden het echt onbegrijpelijk dat zo’n wethouder nog aan de macht is in een beschaafd land als Nederland.”
    Van der Goen: „Onder háár verantwoordelijkheid is het gif terug het schip in gepompt. Onder háár verantwoordelijkheid is het schip de haven uitgestuurd. Ze is nota bene van GroenLinks! Ze is juridisch én moreel aansprakelijk!”
    Naar aanleiding van de ramp met de Probo Koala liet Marijke Vos een onafhankelijk onderzoek uitvoeren door de commissie-Hulshof. De commissie tikte de gemeente Amsterdam weliswaar op de vingers door te stellen dat het gif nooit had mogen worden teruggepompt en dat Amsterdam het rampschip nooit had mogen laten vertrekken, maar was tevens van oordeel dat het te ver ging om een oorzakelijk verband te leggen tussen wat er in Amsterdam verkeerd was gegaan met de Probo Koala en de ramp in Ivoorkust.

    De gemeente Amsterdam zegt zich te beraden op de ontstane situatie. Een woordvoerster bevestigt dat de brief van de advocaat is ontvangen. „Het college stelt dat het geen aansprakelijkheid neemt voor wat in Ivoorkust is gebeurd”, aldus een woordvoerster. „Maar de zaak ligt nu bij onze juristen.”
    Bron: Telegraaf.




    For thirteen generations we have protected it from the unclean
    pi_46003320
    Tja die van der Groen klinkt wel heel erg als een golddigger .
    Als het niet wil branden moet je beter stoken.
    pi_46005494
    Ik wist niet Vos de opdracht gaf om die troep te dumpen?
    pi_46015619
    quote:
    Op maandag 5 februari 2007 13:45 schreef Toffe_Ellende het volgende:
    Ik wist niet Vos de opdracht gaf om die troep te dumpen?
    Jup vervuilen ist verboten behalve buiten eigen land.......
    pi_46016882
    quote:
    Op maandag 5 februari 2007 18:57 schreef salutem het volgende:

    [..]

    Jup vervuilen ist verboten behalve buiten eigen land.......
    Dat was de vraag niet. Heeft Vos die opdracht gegeven?
    Als het niet wil branden moet je beter stoken.
      maandag 5 februari 2007 @ 19:54:13 #107
    136 V.
    Fuck you and your eyebrows
    pi_46017748
    quote:
    Op maandag 5 februari 2007 19:30 schreef du_ke het volgende:

    [..]

    Dat was de vraag niet. Heeft Vos die opdracht gegeven?
    Ja maar, ja maar... dat is een retorische vraag

    V.
    Ja inderdaad, V. ja.
    pi_46022700
    Tijdens de Bouwfraude had Marijke zo'n grote mond, maar nu valt ze door de mand door aan haar zetel te blijven kleven. Ze had onmiddellijk moeten aftreden.

    Die GroeneFeeks heeft gewoon 10 dode Afrikanen en 1000 zwaar zieke Afrikanen op haar geweten, die mensen zijn allemaal het ziekenhuis uitgezet en mevrouw is te beroerd om een paar dokters te sturen!

    Nu weten we meteen waar GroenLinks voor staat; ontkennen met het bloed nog aan de handen

    OH YEAH BABY, wat een heerlijk topic dit, super!!
    "Mensen die tegen Israël zijn, zijn in werkelijkheid antisemieten." Doctor Martin Luther King - 1967
    pi_46022778
    Wie hapt? Ik niet, ik ben te moe...
      maandag 5 februari 2007 @ 22:01:18 #110
    136 V.
    Fuck you and your eyebrows
    pi_46022880
    quote:
    Op maandag 5 februari 2007 21:59 schreef Toffe_Ellende het volgende:
    Wie hapt? Ik niet, ik ben te moe...
    Dat impliceert dat JD niet meent wat hij schrijft. En ik vrees met groten vreze...:'(

    V.
    Ja inderdaad, V. ja.
      maandag 5 februari 2007 @ 22:02:16 #111
    96190 PJORourke
    Beautiful burnout
    pi_46022930
    quote:
    Op maandag 5 februari 2007 21:59 schreef Toffe_Ellende het volgende:
    Wie hapt? Ik niet, ik ben te moe...
    Ik wil best voor je happen hoor...

    Psst, doe mij eens zo'n links dogma
    What are you going to do to me? You go fuck yourself - I say what I want.
    - Oriana Fallaci 1929-2006
    pi_46022943
    Dit kunnen jullie zelfs niet ontkennen, dit is hypocriete humor ten top En gewoon blijven zitten ook

    Dikke vette groene moord.
    "Mensen die tegen Israël zijn, zijn in werkelijkheid antisemieten." Doctor Martin Luther King - 1967
    pi_46689340
    Terwijl de Partij van de dieren zich druk maakt om een vossenbontje (niet afkomstig van de Vos van dit topic) is het hier al weer 3 weken stil geweest.
    Jammer voor die dode en gewonde Afrikanen dat zij niet tot de dieren gerekend mogen worden, want dan hadden ze wel support gehad.
    Exaudi orationem meam
    Requiem aeternam dona eis, Domine.
    Et lux perpetua luceat eis.
    pi_46689580
    Laatst nog wel een bericht over geplaatst op NWS: Trafigura strafrechtelijk vervolgd in Nederland?
    quote:
    Trafigura wist wel degelijk dat het giftige afval van de olietanker Probo Koala in Ivoorkust zou worden gedumpt. Dat stelt een Ivoriaanse onderzoekscommissie.

    Daarnaast komen er uit het rapport van de Ivoriaanse commissie een aantal andere opmerkelijke zaken naar voren:
    - In correspondentie met de Ivoriaanse afvalverwerker Tommy staat duidelijk dat het afval gestort gaat worden. Over verwerken wordt niet gerept.
    - Tommy werd pas opgericht toen duidelijk was dat het giftige afval niet in Europa verwerkt kon worden.
    - Lokale overheden zijn gedeelte medeschuldig aan de hele giframp (ook de gemeente Amsterdam is nalatig geweest).
    -Trafigura, dat vorig jaar een omzet behaalde van twintig miljard euro, kwam onlangs met de regering van het Afrikaanse land een schadevergoeding 152 miljoen euro overeen.

    Bron: http://www.parool.nl/nieuws/2007/FEB/23/ams1.html

    Aangezien Trafigura (op papier) in Nederland gevestigd is (Amstelveen) lijkt het me dat Nederland op basis van het rapport moet beginnen met een strafrechtelijke procedure tegen het bedrijf. In ieder geval is dit een mogelijkheid voor wethouder Vos van Amsterdam

    om SCHOON SCHIP te maken. Voor zover ik weet is het in Nederland niet mogelijk om misdaden van een dergelijk aard met geld af te kopen.
    Als Nederland geen strafrechtelijke vervolging instelt dan weet ik ook niet wie het wel moet doen. Ik denk dat over 6 maanden iedereen de hele zaak vergeten zal zijn.
    abonnement Unibet Coolblue
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')