abonnement Unibet Coolblue
  donderdag 14 december 2006 @ 21:30:15 #1
121830 Kadesh
The Protectors of the Garden
pi_44438775
quote:
Vos: ambtenaar schuldig aan gifschipaffaire
Gepost door Rob (R@b) - Bron: Het Parool
Gepubliceerd: donderdag 14 december 2006 @ 15:17
De Amsterdamse GroenLinks-wethouder Marijke Vos van Milieu legt de schuld van het debacle met gifschip Probo Koala volledig bij haar topambtenaar Joke Goedhart. Een onafhankelijke onderzoekscommissie concludeerde onlangs dat Vos ingeschakeld had moeten worden toen deze zomer bleek dat van alles mis was met het gifschip dat later een drama veroorzaakte in Ivoorkust, waar tien doden vielen en duizenden mensen gewond raakten.

Volgens Vos heeft Goedhart verzuimd om haar op de hoogte te stellen van de problemen met het schip, toen het in de Amsterdamse haven lag. Joke Goedhart, directeur van de Dienst Milieu- en Bouwtoezicht, vertelde volgens Vos pas over de affaire toen de doden in Ivoorkust al waren gevallen.

Tegen topambtenaar Goedhart worden evenwel geen maatregelen genomen. Sterker nog, zij wordt binnenkort benoemd tot stadsdeelsecretaris - de hoogste ambtenaar - in Zeeburg. Er zou geen sprake zijn van wegpromoveren, omdat die overgang al langer in het vat zat.

De Amsterdamse SP-fractie stelde gisteren voor humanitaire en juridische steun te geven aan Abidjan, de stad in Ivoorkust waar de Probo Koala haar giftige lading dumpte. Wethouder Vos ziet daar echter niets in, omdat Amsterdam ''op geen enkele wijze verantwoordelijk is'' voor het drama.
Wel een beetje zwak van Vos om het maar even op een ambtenaar af te schuiven. Maarja zij blijft natuurlijk eindverandwoordelijk. Het is wel vreemd dat ik de linkse partijen in de Tweede Kamer er niet over hoor, die zijn toch altijd zo begaan met het milieu enzo.
For thirteen generations we have protected it from the unclean
  donderdag 14 december 2006 @ 21:31:13 #2
17137 Sander
Nerds do it rarely
pi_44438809
Wat een bullshit, of die hele ramp heeft plaatsgevonden is ook nog maar de vraag. Daar zijn genoeg vraagtekens bij gezet.
  donderdag 14 december 2006 @ 21:35:52 #3
121830 Kadesh
The Protectors of the Garden
pi_44438968
quote:
Op donderdag 14 december 2006 21:31 schreef Slarioux het volgende:
Wat een bullshit, of die hele ramp heeft plaatsgevonden is ook nog maar de vraag. Daar zijn genoeg vraagtekens bij gezet.
Welke vraagtekens?
For thirteen generations we have protected it from the unclean
  donderdag 14 december 2006 @ 21:36:41 #4
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_44438998
quote:
Op donderdag 14 december 2006 21:30 schreef Kadesh het volgende:

[..]

Wel een beetje zwak van Vos om het maar even op een ambtenaar af te schuiven. Maarja zij blijft natuurlijk eindverandwoordelijk. Het is wel vreemd dat ik de linkse partijen in de Tweede Kamer er niet over hoor, die zijn toch altijd zo begaan met het milieu enzo.
Ik zou er gewoon nog een topic over openen...

V.
Ja inderdaad, V. ja.
  donderdag 14 december 2006 @ 21:56:35 #5
17137 Sander
Nerds do it rarely
pi_44439714
quote:
Op donderdag 14 december 2006 21:35 schreef Kadesh het volgende:

[..]

Welke vraagtekens?
Vraagtekens als "was die gedumpte meuk nou echt zo giftig gezien de manier waarop het gedumpt is?" en "gratis medicijnen uitdelen onder broodarme mensen, wie zegt dat die wel ziek waren?" en "gezien de chemische samenstelling van het afval kan de ramp nooit zo groot geweest zijn" enzo.
pi_44454589
quote:
Marijke Vos Molenaar

Omdat het verdacht stil blijft op IndyMedia doen wij het dan maar. Een cursus Spandoeken Maken om te protesteren tegen die GroenLinkse regentenmevrouw die met twee-componentenlijm aan het Amsterdamse pluche lijkt vastgeplakt. Ja, Marijke Vos bedoelen we. Die GroenLinks-akela die dat vieze Probo Koala chemo-schip vol leukemie-smurrie naar Ivoorkust liet varen. Volgens Vos zat er 'scheepsafval' in het ruim. Gevolg: 10 negerts dood, en duizenden Ivoorkustianen kregen last van bloedogen, waterpeop en abcessen vol geelgroen pus. Eigenlijk zou Marijke Vos met een collectebus langs de deuren moeten gaan om in te zamelen voor de negertjes, maar mevrouw geeft gewoon de schuld aan iemand anders. Een grof schandaal, vinden ze zelfs in dat linkse 020-bolwerk. Hoogste tijd dus om de geveltjes te verfraaien met vrijheden van meningsuiting. U hebt nodig: witte lakens, zwarte en rode verf, diverse lettertypes en een eetlepel creativiteit. Kind kan de was doen. Bekijk Voorbeeld A en Voorbeeld B en Voorbeeld C.

bron: geenstijl
Wat een schande, met het bloed aan haar handen probeert ze nog te ontkennen
"Mensen die tegen Israël zijn, zijn in werkelijkheid antisemieten." Doctor Martin Luther King - 1967
pi_44458978
Het is altijd de schuld van anderen maar het is de minister/ wethouder die de verantwoordelijkheid draagt. Zo en niet anders.

Laf en dom van Vos als ze anders beweert.
You're a fucking ugly bitch. I want to stab you to death, and then play around with your blood.
pi_44461728
Waar blijft Halsema met met haar grote bek ? Als een Groen-Linkser de politiek verantwoordelijke is bij zo'n debacle dan is het zeker minder erg. Sterker, we schenken er gewoon geen aandacht aan en we schoffelen het wel onder het tapijt. Het blijkt maar weer waar GL voor staat.
Als je geen kop hebt kan je niet uit het raam kijken.
  woensdag 20 december 2006 @ 22:42:14 #10
151157 Wupppie
We gaan niets nieuws doen!
pi_44612949
quote:
Probo Koala blunder heeft geen gevolgen voor Vos
Wethouder Vos van Milieu in Amsterdam, mag voorlopig blijven

Dat is de conclusie van het slotdebat die woensdag middag gevoerd is over het gifschip de Probo Koala.
De fouten die haar milieudienst heeft gemaakt zijn voor de raad geen aanleiding om de wethouder weg te sturen. Alleen het OM, dat op dit moment de zaak in onderzoek heeft kan Vos nog schaden, als blijkt dat haar ambtenaren strafbare feiten hebben gepleegd.
Vos presenteerde woensdag ook maatregelen die moeten voorkomen dat in toekomst zich een dergelijk drama nog eens voltrekt.
Heerlijk,

Groenlinks in de 2e kamer stuurt minister Verdonk de laan uit, omdat zij "verantwoordelijk" wordt gehouden voor de schiphol brand waarbij uitgezette mensen omkomen.
Deze brand was aangestoken door een mongool, een idioot.

Een minister (die ver op afstand staat) wordt hiervoor politiek verantwoordelijk gehouden, en een motie van wantrouwen is ingediend....


Een wethouder, vandezelfde partij, verdomd het om naar haar ambtenaren te luisteren over problemen met deze boot.
Meerdere malen is haar gewaarschuwd dat dit schip waarschijnlijk gif bevatte.
En wat doet mevrouw Vos? die slaat die berichten in de wind, laat het schip uitvaren....

het gevolg..... evenveel doden in een ander land door dit gif.

Wat zijn we toch een hypocriet land, als het op eigen bodem gebeurd dan staan we op onze achterste poten, een minister wordt verantwoordelijk gehouden voor de actie van een malloot, minister moet weg.

als een wethouder berichten in de wind slaat over gif aan boord van een boot, vervolgens dat gif geloosd wordt en er mensen om komen, dan is het een "foutje"

(dit bericht is al op de FP gesubmit, niet geplaatst, of eigenlijk helemaal niets mee gedaan, leuk om te onthouden als ze weer zitten te zeiken voor nieuwsposters)
pi_44613037
het focust natuurlijk wel op de verkeerde daders. Over het bedrijf hoor je niks meer, want tja, groot en machtig enzo.
  woensdag 20 december 2006 @ 22:47:03 #12
151157 Wupppie
We gaan niets nieuws doen!
pi_44613128
het bedrijf maakt me niet uit.

Er zijn beide fouten gemaakt, al reken ik de blunder met die boot tot "blunder" en het geval op schiphol tot een "ongeluk"

waar het mij om gaat is dat een "ongeluk" in eigen land leid tot het vertrek van een minister

en de "blunder" in de amsterdamse gemeenteraad geen probleem is.
pi_44614152
Als Verdonk op enigerlij wijze hierbij betrokken kon worden was het een landelijke rel geworden. Maar goed, zo zijn er meer voorbeelden, 2.5 miljoen vluchtelingen en een paar honderdduizend doden in Dafur, en men discussieert onverstoorbaar verder over de "zionisten". En blijkbaar is onderhand zelfs het communisme weer "en voque"
  donderdag 21 december 2006 @ 08:41:46 #14
162483 Haaglander
Zoo ik iets ben ....
pi_44619467
De Linkse Mantel der Liefde

Ondanks de 10 doden en heel veel gewonden...

Linkse wethouder gifschip vrijuit

AMSTERDAM - De Amsterdamse Groen Links-wethouder onder wiens verantwoordelijkheid het gifschip Probo Koala uit de hoofdstad kon vertrekken, mag van de gemeenteraad aanblijven. Het schip met chemisch afval zaaide dood en verderf in het Afrikaanse Ivoorkust.
De fouten die haar milieudienst heeft gemaakt zijn voor de raad geen aanleiding om de wethouder weg te sturen. Alleen het OM, dat op dit moment de zaak in onderzoek heeft kan Vos nog schaden, als blijkt dat haar ambtenaren strafbare feiten hebben gepleegd, zo meldt de tv-zender AT5. In totaal werd 500 ton afval aan land gebracht waardoor tienduizenden mensen ziek werden en tien mensen overleden. Marijke Vos, die eerder jaren in de Tweede Kamer zat voor Groen Links, zei politiek verantwoordelijk te zijn voor de affaire. De gemeenteraad geeft haar echter nog een kans.

reacties:

Nogal raar van Groen Links. Bij haar eigen mensen wordt alles vergeven en vergeten, maar als Verdonk een foutje maakt, moet ze hangen. Typisch links Nederland: zo hypocriet as de neten!
Jan, Montreal wo 20/12, 21:52

De slachtoffers in Ivoorkust krijgen die ook een tweede kans? Tien in ieder geval niet meer. De linkse mantel der liefde is in het Amsterdamse vrij groot.
Theo, Elst wo 20/12, 21:54

Ben benieuwd of ze zelf hier nou conclusies aan verbindt
Jan, Ter Apel wo 20/12, 21:59

Lang leve Groen-Links en milieu. Dus zolang het maar niet in eigen tuin is! Bestuurder neem je verantwoording!
Eric, Deventer wo 20/12, 22:01

En dat noemt zich GROEN-links??? Opzouten met die gasten. Verantwoordelijkheid dragen, moet ik ook op mijn werk en anders ontslaan ze me ook! Op deze manier bergen geld verdienen is een smerige zaak! Gaan ze maar lekker bij opvangtehuis Halsema. Zij heeft toch plaats genoeg in die riante kooi van haar! Komen trouwens nog busladingen Afro-Italianen deze kant op, kunnen ze gelijk ook daarheen doorsturen. We moeten meer voor elkander doen volgens de linkse.Beginnen ze gelijk bij links kunnen ze het goede voorbeeld geven
Roel, Limburg wo 20/12, 22:07

Nog een Kans? Schandalig hypocriet zeg, altijd voor elk wissewasje het aftreden van ministers eisen en nu gewoon blijven zitten? er zijn wel ff 10 doden en duizenden gewonden gevallen! Donner en Dekker hebben ook niet zelf gefaald maar hun ambtenaren en die zag ze graag vertrekken, om over Verdonk nog maar te zwijgen. Ze is ook nog eens al 2jaar op rij tot slechtste wethouder gekozen door haar collega's,wat moet je met zo een incompetent figuur die moet zo snel mogelijk het veld ruimen.VOS HEEFT BLOED AAN HAAR HANDEN
Donny, Amsterdam wo 20/12, 22:08

Dit verbaast me als Groen Links zijnde. Altijd fel voor het milieu ten koste van alles, en nu hier een milieuramp tgv een prominent Groen Links lid hoor je ze er niet over. Hypocriet??
Paul, wo 20/12, 22:08

Dit is toch zedelfde wethouder die zei dat haar mensen adequaat gehandeld hadden
Wouter, Zwolle wo 20/12, 22:09

Verdonk is na de eerste fout ook niet weggestuurd!
Gerrit, Huizen wo 20/12, 22:09

En zo heeft de dame die zo graag de drek over mw. Verdonk pleurde haar eigen Waterloo. Aanblijven uit politiek plucheplakkerij belang terwijl ze tot haar knieen in het bloed van de slachtoffers zit. Hoezee voor mw. Vos, die toont pas karakter.
l. freteri, amsterdam wo 20/12, 22:09

Als ze zich werkelijk politiek verantwoordelijk voelt, dan moet ze uit zich zelf aftreden als wethouder.
kees, amsterdam wo 20/12, 22:11

Ja natuurlijk,ze dekken elkaar nog harder als konijnen,maar ja het zijn ambtenaren he,en die zitten met velpon op hun stoel.
john, dordrecht wo 20/12, 22:11

Ik hoop wel dat Marijke Vos haar verantwoordelijk neemt om op te stappen anders is ze voor heel Nederland niet betrouwbaar/geloofwaardig meer. Wel voor de Amsterdamse Gemeente natuurlijk want die vinden haar leuk en lief en 'slachtoffer'. Kom op Mevrouw Vos, Rita weg, U ook weg. U wist dat het een Gifschip was, half Amsterdam rook het. U heeft daarna een stap genomen die letterlijk dood en verderf heeft gezaaid. Terwijl juist U zo moralistisch bent kunt u het nu niet maken te blijven zitten!
Josje, Rotterdam wo 20/12, 22:14

zo lost links op een linke manier zijn zaakjes op en maar piepen als een ander iets dergelijks overkomt.er moet meteen op en afgetreden worden.als Mevr.Vos een beetje fatsoen zou hebben dient ze de eer aan zichzelf te houden.Ik heb helaas Mevr.Halsema in het geheel niet gehoord in deze.vreemde partij dat Groen lINK(S).opvallend. Rins
R.Brijker, Amsterdam wo 20/12, 22:17

Tja, eerlijk gezegd verbaast me dit niet. Schijnbaar kan alles als je ambtenaar of politicus bent in Nederland. Behalve als je Rita Verdonk heet. Zij voerder gewoon kabinetsbeleid uit (van een vorig kabinet notabene) alsmede de rechterlijke uitspraak. Doch deze "dame" heeft 10 doden op haar geweten en mag blijven.
Gerard van Stijn, Almere wo 20/12, 22:20

Joh, das normaal hier in Nederland....de killer uit die Schiphol-cel is nu toch ook vrij....krijgt nog geld mee ook. Trouwens Wim K. had als MP ook 8000 moorden op zijn naam staan....nooit meer iets over gehoord.
Wim Dorsman, Rotterdam wo 20/12, 22:21

Groen links en SP, protestpartijen, die als het er op aan komt niet eens willen denken over het regeren van het land. En dan groen links.. de mond vol over het milieu en dan maken ze zelf een grove fout met dodelijke gevolgen.. En het wordt gekker. Ze mag dan ook nog aanblijven. Opheffen die partijen. Aftreden Vos, als je tenminste ballen hebt.
Frank, Voorschoten wo 20/12, 22:22

links of rechts....of je door de hond of de kat wordt gebeten. Politiek genaaid worden we allemaal! Reden waarom ik al jaren niet meer stem. OM, nee dat is lachen...staat zeker voor Ons Milieu en is geen haar beter dan de politieke elite.
Ben Zeen, Ivoorkust wo 20/12, 22:24

Zelf blijven zitten ;maar als anderen het doen eisen dat ze aftreden. Links kan zich kennelijk alles permitteren.
Henk, Amsterdam wo 20/12, 22:29

altijd hetzelfde verhaal met die linkse mao figuren verbeter de wereld maar begin bij jezelf bouwfroudefiguur ga dat verhaal maar in nigeria vertellen.groene linkse rakker
kees, amsterdam wo 20/12, 22:30

Inhoudloze baantjes jagers. Als ze maar kunnen zeiken en zeuren dan hebben ze het best wel naar het zin in dit kut landje. Maar als het erop aan lomt weten ze van niets. Linkse hufters
Bas, Zwolle wo 20/12, 22:30

Dit is nou typisch een gevalletje voor Mr Pieter van Vollenhoven. Kunt u even een onderzoekje doen. Dank u.
Marcel, Arnhem wo 20/12, 22:30

Tuurlijk mag ze aanblijven. Immers geen VVDer en ze heet geen Rita. Prachtige voorbode van wat de toekomstige regeing gaat doen: PvdA en SPers kunnen ook ongestoord hun gang gaan.Waarom de rekening niet naar haar prive? Of naar haar parij? Moeten de Amsterdammers hiervoor opdraaien? Arm Nederland
W.J.G.Kruiswijk, Gouda wo 20/12, 22:32

Femke Femke, ik dacht dat je partij recht door zee was, nu blijkt onder je verantwoording alleen nog gifschepen recht door zee te varen. Toch maar rechts stemmen voortaan, lijkt me een stuk milieu bewuster.
ND, Betuwe wo 20/12, 22:33

Toen verdonk na de schipholbrand vond dat haar ambtenaren adequaat hadden gehandeld sprak mevrouw Halsema daar schande van. Nu Vos hetzelfde doet is het oorverdovend stil in het groen links kamp. Toe Femke, lijkt me een ideaal item voor een spoeddebat!
peter, den haag wo 20/12, 22:33

Dat zijn de echte SOCIALISTEN.De KAMERADEN dekken elkaar.De door hun veroorzaakte ellende in Ghana intereseert ze geen ene bliksem.Als zij hun kloten maar klaren.Groen SLINKS is een betere naam voor die club.
IJ.Plokker., Dordrecht. wo 20/12, 22:45

Dit was een grotere ramp dan de schiphol brand en ze blijft gewoon zitten? De brand is nog door iemand aangestoken, zij heeft bewust een gifschip weggestuurd. Kamervragen iedereen terugroepen van reces en een motie van wantrouwen. Normaal is groenlinks daar de eerste mee. Nu niet! Hoezo hypocriet. Het valt me overigens op dat de balk hieronder de kleur van groen links heeft.
Pietje, Poppen wo 20/12, 22:45

Ik sta hier versteld van. Groen Links moet zich schamen. Wat hier gebeurt is door de beslissing van een GLse wethouder is moreel gezien onvergetelijk maar politiek gezien kan zij blijven van haar partij. Zoals nu blijkt een partij zonder karakter. Als hun aanvoerster bloed ruikt schopt ze waar zij kan (Rita Verdonk). Waar blijft deze moraal dame nu?
T.Overmeer, Venlo wo 20/12, 22:53

Nu heeft rechts een stok om te slaan. Groen Links kan niemand meer aanspreken op zijn daden. Heeft de functie van oppositie partij dan nog wel zin. Ik denk dat Groen Links zichzelf wel kan opheven, als je een iemand die politiek verantwoordelijk is voor de dood van 10 mensen en vele zwaar gewonden laat zitten wat kan je dan nog doen. Gelukkig heeft men in de tweede kamer meer zelf kennis, die willen in ieder geval niet regeren, kunnen ze ook geen blunders maken.
Johan, Krommenie wo 20/12, 22:54
Lekkeâh bèdehand. Nâh je zin?
  donderdag 21 december 2006 @ 08:54:52 #15
136 V.
Fuck you and your eyebrows
pi_44619635
Ik bespeur toch weer een hoge Calimero-vibe

V.
Ja inderdaad, V. ja.
pi_44619692
quote:
Op vrijdag 15 december 2006 15:32 schreef Napalm het volgende:
Het is altijd de schuld van anderen maar het is de minister/ wethouder die de verantwoordelijkheid draagt. Zo en niet anders.
Dat dacht ik dus ook Kennelijk is die interpretatie voor verschillende interpretaties vatbaar
Eerste beste voetbalkenner binnen BoF!
[b]Winnaar van de Band of FOK!kers Michael Rasmussen Award[/b]
Alpe d'Huez (1:16), Col du Telegraphe (0:56) & Col du Galibier (1:20)
  donderdag 21 december 2006 @ 09:15:26 #17
138668 SjonLok
Veel voor weinig
pi_44619923
Blijkt maar weer eens dat schreeuwen vanaf de zijlijn een stuk makkelijker is dan het zelf doen.

Het zou mevrouw Vos sieren als ze uit zichzelf opstapt.
pi_44621878
Vreemd verhaal dit. Dat uitgerekend GL dit nu moet overkomen.

Ik hou niet voor onmogelijk dat ze het hardst hadden lopen roepen om aftreden van de wethouder als ze hem zelf niet geleverd hadden.
  donderdag 21 december 2006 @ 11:39:15 #19
138668 SjonLok
Veel voor weinig
pi_44623052
quote:
Op donderdag 21 december 2006 10:55 schreef Genverbrander het volgende:
Vreemd verhaal dit. Dat uitgerekend GL dit nu moet overkomen.

Ik hou niet voor onmogelijk dat ze het hardst hadden lopen roepen om aftreden van de wethouder als ze hem zelf niet geleverd hadden.
Is Marijke eigenlijk een man?
pi_44623147
quote:
Op donderdag 21 december 2006 11:39 schreef SjonLok het volgende:
Is Marijke eigenlijk een man?
Nee Groen Links is mannelijk.
alhoewel ik daar de juistheid zo 1-2-3 kan bevestigen
Eerste beste voetbalkenner binnen BoF!
[b]Winnaar van de Band of FOK!kers Michael Rasmussen Award[/b]
Alpe d'Huez (1:16), Col du Telegraphe (0:56) & Col du Galibier (1:20)
pi_44623570
Zeer vreemd van GroenLinks. Eerst klagen over een 'sorry'-democratie en er dan volledig aan meedoen door simpelweg andere ambtenaren de schuld te geven. Verantwoordelijkheid nemen is ook GroenLinks wereldvreemd.
Een wijs man doorziet de valsheid van wat de algemene domheid bewondert.
pi_44623622
quote:
Op donderdag 21 december 2006 11:39 schreef SjonLok het volgende:

[..]

Is Marijke eigenlijk een man?
wethouder is mannelijk he.
pi_44624231
quote:
Op donderdag 21 december 2006 08:54 schreef Verbal het volgende:
Ik bespeur toch weer een hoge Calimero-vibe

V.
Het lijkt toch aardig op de situatie rondom de schipholbrand waarbij Donner en Dekker ook niet direct schuld hadden, maar toch zijn afgetreden.
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_44624417
quote:
Op donderdag 21 december 2006 12:22 schreef Monolith het volgende:

[..]

Het lijkt toch aardig op de situatie rondom de schipholbrand waarbij Donner en Dekker ook niet direct schuld hadden, maar toch zijn afgetreden.
Dat is ministriële verantwoordelijkheid. Dat is iets anders dan ambtenaren die schuldig zijn.
Een wijs man doorziet de valsheid van wat de algemene domheid bewondert.
  donderdag 21 december 2006 @ 12:33:10 #25
138668 SjonLok
Veel voor weinig
pi_44624508
quote:
Op donderdag 21 december 2006 11:58 schreef Genverbrander het volgende:

wethouder is mannelijk he.
wethoudster
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')