FOK!forum / Culinesse à gogo / Kapsalon (shoarma gerecht)
super-muffinzondag 19 november 2006 @ 23:27
Wie kent het? Hoe is het onstaan? Volgens mijn moeder zit er een heel verhaal achter.

Voor de mensen die het niet kennen:
shoarma, friet, kaas, saus en salade (en eventueel sambal) in een bak

Ik vind het iig erg lekker!
Ruudzondag 19 november 2006 @ 23:30
als ik zeg dat ik er m'n haar laat knippen ben ik dan voorspelbaar?
Ruudzondag 19 november 2006 @ 23:31
quote:
Op zondag 19 november 2006 23:27 schreef super-muffin het volgende:
shoarma, friet, kaas, saus en salade (en eventueel sambal) in een bak
klinkt niet verkeerd, al zou ik de kaas weglaten denk ik
Shirleyzondag 19 november 2006 @ 23:32
Ja, het is één grote drap eigenlijk en ook nog eens een caloriebom, maar verdomd lekker! Vooral na een avondje stappen.
Bepzondag 19 november 2006 @ 23:32
Het is ontstaan door iemand die na het stappen honger had en niet alles netjes achter elkaar wilde opeten , dus gewoon de hele zooi in 1 bak gegooid heeft
Matnesszondag 19 november 2006 @ 23:33
ik vind het zo'n vreselijk rare en onsmakelijke naam.
dontf0kwithmezondag 19 november 2006 @ 23:48
Haha ik eet het zelf ook, erg lekker. maar die naam is inderdaad wel een beetje van de rare kant, toen ik het zag hangen bij een shoarmatent d8 ik zo van, ohh knippen ze nu ook al haren hier
gekkehoedenmakermaandag 20 november 2006 @ 00:21
Kapsalon. Krijg spontaan puisten als ik ernaar kijk, maar het is zo lekker.

Ik heb het trouwens een keer gevraagd aan de kok van de shoarmatent bij ons op het Weena. Hij vertelde iets over een kapsalon die elke vrijdag hetzelfde gerecht bestelde (dat dus niet op de kaart stond), en dat de shoarmazaak het toen maar kapsalon heeft genoemd. Ik weet niet wat ik ervan moet geloven.
Rekkiemaandag 20 november 2006 @ 00:22
Klintk goed
vrolijke-fritsmaandag 20 november 2006 @ 00:31
quote:
Op maandag 20 november 2006 00:22 schreef Rekkie het volgende:
Klinkt goed
Eensch is
MissHobjemaandag 20 november 2006 @ 01:23
Ik dacht even huh! wat doet dit in Cul
Maargoed ik moet eerlijk bekennen ik het het niet..
Maar ik houd dus ook niet van shoarma, dus mja logich
Misschien is het wel een broodje aap verhaal of gewoon een plaatselijke uitspraak.

Hmm ben even aan het zoeken en zie toch wel 1 en ander erover verschijnen.

linkje van het stukje erover
nog meer

TT verduidelijkt
gekkehoedenmakermaandag 20 november 2006 @ 01:36
quote:
Op maandag 20 november 2006 01:23 schreef MissHobje het volgende:

nog meer
Noh, mijn shoarmadealer praatte dus geen bullshit!

(trouwens...slade?)
golfermaandag 20 november 2006 @ 01:45
quote:
Op maandag 20 november 2006 01:23 schreef MissHobje het volgende:
Ik dacht even huh! wat doet dit in Cul
Maargoed ik moet eerlijk bekennen ik het het niet..
Maar ik houd dus ook niet van shoarma, dus mja logich
Misschien is het wel een broodje aap verhaal of gewoon een plaatselijke uitspraak.

Hmm ben even aan het zoeken en zie toch wel 1 en ander erover verschijnen.
[afbeelding]
linkje van het stukje erover
nog meer

TT verduidelijkt
Ook zo goed Nederlands, die teksten op het plaatje.
MissHobjemaandag 20 november 2006 @ 01:47
quote:
Op maandag 20 november 2006 01:45 schreef golfer het volgende:

[..]

Ook zo goed Nederlands, die teksten op het plaatje.
Past prima bij een shoarma tent toch
Mikkiemaandag 20 november 2006 @ 01:49
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. -

[ Bericht 93% gewijzigd door Sander op 19-05-2011 14:15:55 ]
#ANONIEMmaandag 20 november 2006 @ 01:50
quote:
Op maandag 20 november 2006 00:21 schreef gekkehoedenmaker het volgende:
Kapsalon. Krijg spontaan puisten als ik ernaar kijk, maar het is zo lekker.

Ik heb het trouwens een keer gevraagd aan de kok van de shoarmatent bij ons op het Weena. Hij vertelde iets over een kapsalon die elke vrijdag hetzelfde gerecht bestelde (dat dus niet op de kaart stond), en dat de shoarmazaak het toen maar kapsalon heeft genoemd. Ik weet niet wat ik ervan moet geloven.
Dit verhaal klopt.
Sebassermaandag 20 november 2006 @ 01:58
Heerlijk

Ik bestel het altijd bij de shoarma tent
alleen dan heet het Shoarma hawaii
Rekkiemaandag 20 november 2006 @ 11:52
quote:
Op maandag 20 november 2006 00:31 schreef vrolijke-frits het volgende:

[..]

Eensch is
Eensch is met verbetering
steve2003maandag 20 november 2006 @ 13:41
Kapsalon, zoooo lekker... Voor de Rotterdammers, je moet het bij Abu halen, die staat tegenover de oude ingang van het Blijdorp, Bij de uitgang van het Wolfer van Borselen.... Die is zo lekker, maakt alles vers, niet duur en super aardige vent....
Curiositymaandag 20 november 2006 @ 15:46
De bedenker is de zaak El Aviva uit Delfshaven.
Curiositymaandag 20 november 2006 @ 15:49
Het recept

Ingrediënten:
100 gram shoarmavlees;
kruiden;
handvol friet;
twee plakken kaas;
komkommer in schijfjes;
tomaat in stukjes;
sla, gesneden;
knoflooksaus;
sambal.

Bereidingswijze:
Bak de friet. Kruid de shoarma en bak het vlees in een koekenpan bruin. Leg de friet in een aluminiumbakje met daarop het shoarmavlees. Voeg naar smaak de knoflooksaus en sambal toe. Leg vervolgens de twee plakken kaas bovenop de shoarma en zet het geheel even onder de grill, zodat de kaas lekker smelt en tussen de shoarma en friet terecht komt. Mmm..
De komkommerschijfjes, stukjes tomaat en de sla dienen ter garnering. Plant er een plastic vorkje in en je hebt je eigen Kapsalon! Eet smakelijk.
Brentmeistermaandag 20 november 2006 @ 15:56
Is die kerel niet een keer bij Paul de Leeuw geweest?
Rapaillemaandag 20 november 2006 @ 15:58
Het verhaal wat ik hoorde was het het vaste gerecht van een shoarmatent die kapsalon heette. Er was na de verbouwing geen geld om buitenreclame te veranderen en toen namen ze de tijdelijke 'kapsalon' aan. Het liep goed en de naam veranderen was nutteloos want iedereen kende kapsalon
SlaggYmaandag 20 november 2006 @ 16:01
Klinkt goed. Ben het hier in Maastricht nog niet tegen gekomen. Maar het zal binnenkort wel overwaaien.
Caesumaandag 20 november 2006 @ 18:35
lijkt me wel ok maar dan zonder kaas...
super-muffinmaandag 20 november 2006 @ 18:52
quote:
Op maandag 20 november 2006 00:21 schreef gekkehoedenmaker het volgende:
Kapsalon. Krijg spontaan puisten als ik ernaar kijk, maar het is zo lekker.

Ik heb het trouwens een keer gevraagd aan de kok van de shoarmatent bij ons op het Weena. Hij vertelde iets over een kapsalon die elke vrijdag hetzelfde gerecht bestelde (dat dus niet op de kaart stond), en dat de shoarmazaak het toen maar kapsalon heeft genoemd. Ik weet niet wat ik ervan moet geloven.
Moppie
Ik wou je net mailen dat ik een topic heb geopend, heb jij er al lang op gereageerd
Aloisemaandag 20 november 2006 @ 18:53


[ Bericht 78% gewijzigd door Martijn_77 op 20-11-2006 19:13:45 (Reageer dan niet) ]
gekkehoedenmakermaandag 20 november 2006 @ 19:13
quote:
Op maandag 20 november 2006 18:52 schreef super-muffin het volgende:

[..]

Moppie
Ik wou je net mailen dat ik een topic heb geopend, heb jij er al lang op gereageerd


Ja goed, hè?
gekkehoedenmakermaandag 20 november 2006 @ 19:16
quote:
Op maandag 20 november 2006 18:53 schreef Aloise het volgende:

En dan met kaas en patat een keiveel sambal en dan de hele dag lekker stinken.
steve2003dinsdag 21 november 2006 @ 00:10
maar ik eet het bijna altijd met doner ipv shoarma, veeeeeeel lekkerder.... ik rotterdam wordt shoarma vaak trouwens gebruikt om doner aan te duiden, in rotterdam krijg je dus ook overal doner op je kapsalon, niet shoarma...
brrrrrrtdinsdag 21 november 2006 @ 02:32
wat is het verschil tussen doner en shoarma dan?
Off-ShoRedinsdag 21 november 2006 @ 07:35
quote:
Op dinsdag 21 november 2006 02:32 schreef brrrrrrt het volgende:
wat is het verschil tussen doner en shoarma dan?
de smaak
het vlees

Shoarma met (cedar) kaas is ntlk altijd super maar ik hoef er niet per sé friet bij hoor. Zeker als er knoflooksaus bij is verliest de patat alle waarde imo.
Isabeaudinsdag 21 november 2006 @ 10:52
Ik heb het hier in de buurt trouwens nog nergens gezien (ik woon in Drenthe), maar het lijkt wel op een maaltijd die ik zo zou eten: gewoon alles door elkaar

Niet dat ik shoarma lust, maar toch
steve2003maandag 27 november 2006 @ 16:34
Shoarma zijn dunne reepjes vlees die gebakken worden emt shoarma kruiden, en doner wordt van zo'n homp vlees aan een spies afgesneden.... andere smaak, en ander vlees...
Japemaandag 27 november 2006 @ 16:38
Grappig dat het een Rotterdams iets is, het viel me inderdaad als eerste op bij de (toen nieuwe) shoarmazaak aan de Coolsingel, bij de Gemeentebelastingen. Heb 'm alleen nog niet geprobeerd, kom de laatste tijd weinig bij shoarmazaken
2Minimaandag 27 november 2006 @ 19:02
Vooral verkrijgbaar in R'dam..
Iemand die een adresje weet in Den Haag?
Shirleymaandag 27 november 2006 @ 23:03
quote:
Op maandag 27 november 2006 16:38 schreef Jape het volgende:
Grappig dat het een Rotterdams iets is, het viel me inderdaad als eerste op bij de (toen nieuwe) shoarmazaak aan de Coolsingel, bij de Gemeentebelastingen. Heb 'm alleen nog niet geprobeerd, kom de laatste tijd weinig bij shoarmazaken
Mac Tel Aviv! Daar haal ik het altijd na het stappen
Japewoensdag 29 november 2006 @ 14:16
quote:
Op maandag 27 november 2006 23:03 schreef Shirley het volgende:

[..]

Mac Tel Aviv! Daar haal ik het altijd na het stappen
Mac El Aviv

Lees ook even deze práchtige recensie:
quote:
deze mensen zijn de oprigters van alle el-avivs in rotterdam als eerst zijn ze begonnen op het grote visserij straat dan op het schiedamseweg dan hood straat dan goudse rijweg dan weer op het hoog straat en nu op het coolsingel zij doen hun werk goed daarom bestaan ze nu al bij 15 jaar hun doel is hun naam te laten weten aan het nederlandse mensen ze verkopen hun zaken met hun naam alleen aan mensen waar ze van zeker zijn die het even goed als hun zal doen ( meestal familie ) dus ik ben er wel van zeker dat deze mensen goeie vlees en schoone winkel hebben ik kom er al jaren en ik heb er geen fuot gezien ik raad jullie ook aan eet lekker schoon en bij vriendelijke mensen die hun werk met plezier doen !!!!
http://www.eet.nu/Rotterdam/Grand_Cafe-Restaurant_MAC_El_Aviv
Sjoepadonderdag 30 november 2006 @ 00:23
Bij Mooi! weer de Leeuw was de man die het bedacht heeft volgens mij.
Kijk de afleveringen maar ff terug op www.mooiweerdeleeuw.nl en je hoort het verhaal erachter.
DaMookdonderdag 30 november 2006 @ 01:15
Klinkt wel goed eigenlijk . Al denk ik dat ik de voorkeur geef aan een pitta met kaas en shoarma .
Slasherdonderdag 30 november 2006 @ 12:36
Laatst zag ik dat als aanplakbiljet in buiten voor een shaorma boer, kapsalon 5,=
ik dacht dus serieus dat je daar je haar kon laten knippen
2Minidonderdag 30 november 2006 @ 13:59
quote:
Op donderdag 30 november 2006 00:23 schreef Sjoepa het volgende:
Bij Mooi! weer de Leeuw was de man die het bedacht heeft volgens mij.
Kijk de afleveringen maar ff terug op www.mooiweerdeleeuw.nl en je hoort het verhaal erachter.
Dit ga ik doen als ik tijd heb...

Ik krijg honger als ik naar dit topic terug kom..
kidkash19donderdag 7 december 2006 @ 16:47
En maar zeuren dat men last heeft van overgewicht
Repeatdonderdag 7 december 2006 @ 16:49
is ook bij mooi weer de leeuw geweest. die gast die het bedacht had.
super-muffindonderdag 7 december 2006 @ 18:56
quote:
Op dinsdag 21 november 2006 10:52 schreef Isabeau het volgende:
Ik heb het hier in de buurt trouwens nog nergens gezien (ik woon in Drenthe), maar het lijkt wel op een maaltijd die ik zo zou eten: gewoon alles door elkaar

Niet dat ik shoarma lust, maar toch
met kebab is het ook vele malen lekkerder.

En bij Troje doen ze er geen sla bij, jammer. Zal er de volgende keer maar om vragen.
Curiosityzondag 14 januari 2007 @ 16:50
Up
_Henry_maandag 15 januari 2007 @ 13:46
Absalon, kapsalon!
Leefmaandag 15 januari 2007 @ 16:23
Het is Av Shalom, vader des vredes, אב שלום
SlaggYmaandag 15 januari 2007 @ 16:37
Bij mijn lokale kebabzaak is het nu ook een tijdje verkrijgbaar. Ik bestel 't meestal met pikant saus en nog wat feta er bovenop.
BonteAvondmaandag 15 januari 2007 @ 16:39
quote:
Op maandag 20 november 2006 01:23 schreef MissHobje het volgende:
Ik dacht even huh! wat doet dit in Cul
Maargoed ik moet eerlijk bekennen ik het het niet..
Maar ik houd dus ook niet van shoarma, dus mja logich
Misschien is het wel een broodje aap verhaal of gewoon een plaatselijke uitspraak.

Hmm ben even aan het zoeken en zie toch wel 1 en ander erover verschijnen.
[afbeelding]
linkje van het stukje erover
nog meer

TT verduidelijkt
Shoarma, patat, kaas over heen, slade
Martijn_77maandag 15 januari 2007 @ 18:52
quote:
Op zondag 14 januari 2007 15:57 schreef RijstNatie het volgende:
Sinds een jaar eet ik nu regelmatig een kapsalon, nog meer mensen hier die van deze mix hebben mogen genieten?

Het lijkt op een frietje speciaal, alleen dan met shoarma of doner
Voordeel is dat het goedkoper is als een schotel en precies genoeg

http://www.ad.nl/rotterdam/article563435.ece
quote:
Op zondag 14 januari 2007 16:25 schreef Isegrim het volgende:
Nu ik sinds ruim een week in Rotterdam woon, moet ik dit eigenlijk wel een keertje gaan proberen.
quote:
Op zondag 14 januari 2007 16:30 schreef Leintjeuh het volgende:
De kapsalon van de turk met het shoarma karretje vlakbij de oude hoofdingang van Diergaarde Blijdorp, vind ik persoonlijk het lekkerste.

En FYI, een kapsalon is van onder naar boven: patat. doner of shoarma, kaas, (dan even onder de grill om de kaas te laten smelten) dan knoflooksaus en sambalsaus en salade er bovenop. Dus waar je een frietje speciaal vandaan haalt, beats me...
Uit Kapsalon
RijstNatiemaandag 15 januari 2007 @ 19:27
en smullen maar
Flashwinmaandag 15 januari 2007 @ 19:33
Heerlijk na een avond stappen, maar echt super ongezond. wat zouden de voedingswaarden zijn?
Tourniquetmaandag 15 januari 2007 @ 20:50
Uit het AD artikel:
quote:
100 gram shoarmavlees (293 kcal), met kruiden
Een handvol patat (100 g is 322 kcal)
Twee plakken kaas (100 kcal)
Gesneden sla, tomaat en komkommer (samen 10 kcal)
Knoflooksaus (420 kcal) en sambal
Dan zit je dus al op 1145 kcal
Brentmeistermaandag 15 januari 2007 @ 21:04
quote:
Op maandag 15 januari 2007 20:50 schreef Tourniquet het volgende:
Uit het AD artikel:
[..]

Dan zit je dus al op 1145 kcal
Ingrediënten zijn niet veel anders dan het gebruikelijke broodje kebab- of shoarmaschotel lijkt me.
Flashwinmaandag 15 januari 2007 @ 22:37
quote:
Op maandag 15 januari 2007 20:50 schreef Tourniquet het volgende:
Uit het AD artikel:
[..]

Dan zit je dus al op 1145 kcal
ah ok..zonder die knoflooksaus valt het wel mee op zich
HAL9000Smaandag 15 januari 2007 @ 22:39
Wtf? Is die knoflooksaus alleen al 420 kcal??
Leefdinsdag 16 januari 2007 @ 04:19
knofsaus is een saus op mayo basis dus dat is OLIE en EIEREN en dus veel kcal ja.
Maar dat is niet per se ongezond!
Er is wetenschappelijk aangetoond dat sommige mensen daadwerkelijk kcal nodig hebben om te overleven
Monotomydinsdag 16 januari 2007 @ 10:55
quote:
Op dinsdag 16 januari 2007 04:19 schreef Leef het volgende:
Er is wetenschappelijk aangetoond dat sommige mensen daadwerkelijk kcal nodig hebben om te overleven
Isegrimwoensdag 24 januari 2007 @ 21:45
Dat is echt zoooo lekker, ik heb een verslaving opgelopen. Wel met döner, niet met shoarma.
Leintjeuhwoensdag 24 januari 2007 @ 23:26
quote:
Op woensdag 24 januari 2007 21:45 schreef Isegrim het volgende:
Dat is echt zoooo lekker, ik heb een verslaving opgelopen. Wel met döner, niet met shoarma.
Waar haal jij je Kapsalon? Heb je die bij de dierentuin al geprobeert?
Isegrimdonderdag 25 januari 2007 @ 06:02
quote:
Op woensdag 24 januari 2007 23:26 schreef Leintjeuh het volgende:

[..]

Waar haal jij je Kapsalon? Heb je die bij de dierentuin al geprobeert?
Nee, nog niet. Ik haal het bij de dönerzaak om de hoek in Schiebroek.
Mitchell-Kmaandag 3 maart 2008 @ 18:03
Nieuw gerecht in de snackbarren van nederland. Het heet dus Kapsalon (is in sommige snackbarren al een tijdje naast de kaart te bestellen)


Het is een bak met een bodem patat, een laag shoarma/doner(is maar wat je vraagt), gesmolten kaas met spekjes, sla en daarover heen knoflook saus/sambal

Wat vinden jullie ervan?
OldJellermaandag 3 maart 2008 @ 18:05
Wat is de achterliggende gedachte bij dit 'gerecht'? Haar in je eten?
LostFormatmaandag 3 maart 2008 @ 18:09
quote:
Op maandag 3 maart 2008 18:05 schreef OldJeller het volgende:
Wat is de achterliggende gedachte bij dit 'gerecht'? Haar in je eten?
Het werd het eerst besteld bij een shoarmazaak in R'dam door werknemers van een kapsalon. Dat is blijven hangen. Nog nooit geprobeerd though.
Muckmaandag 3 maart 2008 @ 18:10
nieuw? hoe kom je daar nou bij?
FleshWoundmaandag 3 maart 2008 @ 18:10
Jaaaaaa! Kapsalon kip!

Minimaal één keer per week vaste kost

Met knoflooksaus en sambal natuurlijk.
quote:
In Rotterdam is een zogenaamde shoarmaschotel "De Kapsalon", bestaande uit patat bedekt met shoarma, kaas en salade bijzonder populair. De naam ontstond nadat personeelsleden van een kapsalon bij een afhaalcentrum hun eigen favoriete gerecht hadden samengesteld.
Van Wiki.
Smallishmaandag 3 maart 2008 @ 18:10
quote:
Op maandag 3 maart 2008 18:05 schreef OldJeller het volgende:
Wat is de achterliggende gedachte bij dit 'gerecht'? Haar in je eten?


Is dat het?? Ik heb me al vaker afgevraagd wat in vredesnaam Kapsalon kon zijn in de snackbar.... Ben benieuwd naar reacties van de 'kenners'.
Smallishmaandag 3 maart 2008 @ 18:12
quote:
Op maandag 3 maart 2008 18:10 schreef Muck het volgende:
nieuw? hoe kom je daar nou bij?
O...
Mitchell-Kmaandag 3 maart 2008 @ 18:12
Maar na 1 zo'n bakkie zit je pens echt wel vol hoor:P
Mitchell-Kmaandag 3 maart 2008 @ 18:13
quote:
Op maandag 3 maart 2008 18:10 schreef Muck het volgende:
nieuw? hoe kom je daar nou bij?
quote:
(is in sommige snackbarren al een tijdje naast de kaart te bestellen)

GasTurbinemaandag 3 maart 2008 @ 18:15
Enorm lekker. Jammergenoeg is de turk hier gesloten ivm de Voedsel en Warenauthoriteit. _!
Mitchell-Kmaandag 3 maart 2008 @ 18:20
quote:
Op maandag 3 maart 2008 18:15 schreef GasTurbine het volgende:
Enorm lekker. Jammergenoeg is de turk hier gesloten ivm de Voedsel en Warenauthoriteit. _!
Heb jij je testament al geschreven?
GasTurbinemaandag 3 maart 2008 @ 18:24
quote:
Op maandag 3 maart 2008 18:20 schreef Mitchell-K het volgende:

[..]

Heb jij je testament al geschreven?
Ik was wel bang eigenlijk. At daar ong. elke schooldag wel een turkse pizza en als we genoeg doekoe hadden gerepresent gingen we allemaal foodies daar kopen (o.a. Kapsalon)

Maar het ging erom dat hij naast zijn normale verkoop ook ander eten verkocht voor familieleden enzovoorts ofzo. Vaag verhaal.
Houtspeermaandag 3 maart 2008 @ 18:24
Hoeveel moet dat kosten dan?
Mitchell-Kmaandag 3 maart 2008 @ 18:27
Hmm varieert bij de donerking in hsum kosten de grote-pittige 4,50 en dat heb ik er ook cker voor over
Houtspeermaandag 3 maart 2008 @ 18:52
Het ziet er niet uit. En zo duur.
Pistolekemaandag 3 maart 2008 @ 20:34
Het is het dubbel en dwars waard. Zeer zeker te preferen boven ander fastfood. Of je het lekkerder vindt dan een broodje shoarma of durum doner, om daar achter te komen moet je het proberen. Het behoort toe aan het gastronomisch cultureel erfgoed van Rotterdam. Iiedereen zal een keer kapsalon moeten hebben gegeten bij Mac El Aviv aan de Coolsingel waar niet alleen de kapsalon geweldig is, maar ook de service.

Overigens kan ik niet oordelen over de kapsalon buiten Rotterdam, dat is ongeveer als sushi buiten Japan.
Bijna nooit echt even goed.
Ringomaandag 3 maart 2008 @ 20:40
Alles wordt klef en gaat naar elkaar smaken. Paupersdelicatesse.
Shirleymaandag 3 maart 2008 @ 21:19
quote:
Op maandag 3 maart 2008 20:34 schreef Pistoleke het volgende:
Iedereen zal een keer kapsalon moeten hebben gegeten bij Mac El Aviv aan de Coolsingel waar niet alleen de kapsalon geweldig is, maar ook de service.
Daar at ik het voor eerst eens na het uitgaan en was echt verkocht! En idd, van meerdere zaken inmiddels kapsalon gegeten en nergens echt zo lekker als daar.
calabi_yaumaandag 3 maart 2008 @ 21:23
quote:
Op maandag 3 maart 2008 20:40 schreef Ringo het volgende:
Alles wordt klef en gaat naar elkaar smaken. Paupersdelicatesse.
Daar was ik ook al bang voor idd.
Isegrimmaandag 3 maart 2008 @ 21:25
Nieuw?

http://www.ad.nl/rotterdam/article563435.ece

Hier bestaat het al heel lang.
n0amaandag 3 maart 2008 @ 21:51
Heb het nog nooit gegeten wel vaker gezien in menu'tjes enzo. Het klinkt eigenlijk best ranzig. Ben ook niet zo'n kaas liefhebber. Ga het denk ik toch wel eens proberen.
SHEmaandag 3 maart 2008 @ 21:52
El aviv om 05.00 s'ochtends na een nacht zuipen.
Je rolt met een grote glimlach je nest in en wil de volgende dag je lever uitkotsen
MissHobjemaandag 3 maart 2008 @ 22:23
Ik moest meteen aan Rotjeknor denken

en verder brrrrrrrr
Mirjammaandag 3 maart 2008 @ 23:35
quote:
Op maandag 3 maart 2008 22:23 schreef MissHobje het volgende:
brrrrrrrr
dattem.
vieze slappe patat, alles smaakt naar elkaar, warme sla, getver man
Curiositydinsdag 4 maart 2008 @ 14:29
Als ik deze haal in schiedam ( passage) dan gaat de sla ed. er na de oven op, veel lekkerder en geen natte troep dan.
Hij maakt het erg lekker.
Curiositydinsdag 4 maart 2008 @ 14:30
quote:
Op maandag 3 maart 2008 18:03 schreef Mitchell-K het volgende:
Nieuw gerecht in de snackbarren van nederland. Het heet dus Kapsalon (is in sommige snackbarren al een tijdje naast de kaart te bestellen)
[ afbeelding ]

Het is een bak met een bodem patat, een laag shoarma/doner(is maar wat je vraagt), gesmolten kaas met spekjes, sla en daarover heen knoflook saus/sambal

Wat vinden jullie ervan?
Er moet helemaal geen spek op.

patat, vlees, knoflooksaus en/of sambal, geraspte kaas, dan in de oven en dan sla en tomaat ed. naar smaak.
kabouter.mutsdinsdag 4 maart 2008 @ 14:53
Er was al eens een topic over dit gerecht.
Met uitleg en alles enzo.
Kan t niet vinden.
n0adinsdag 4 maart 2008 @ 15:11
quote:
Op dinsdag 4 maart 2008 14:29 schreef Curiosity het volgende:
Als ik deze haal in schiedam ( passage) dan gaat de sla ed. er na de oven op, veel lekkerder en geen natte troep dan.
Hij maakt het erg lekker.
Die in de passage is zo lekker. Heb er tot nu toe alleen maar broodje doner gehaald. Heb er ook een in de straat 3 min van m'n huis maar die is niet lekker :/. Zit hier ook "pas" een turkse supermarkt (NMS) en daar staat ook een bakkers/doner gedeelte klaar. Ben benieuwd wanneer ze het eindelijk gaan gebruiken.
Curiositydinsdag 4 maart 2008 @ 15:15
quote:
Op dinsdag 4 maart 2008 15:11 schreef n0a het volgende:

[..]

Die in de passage is zo lekker. Heb er tot nu toe alleen maar broodje doner gehaald. Heb er ook een in de straat 3 min van m'n huis maar die is niet lekker :/. Zit hier ook "pas" een turkse supermarkt (NMS) en daar staat ook een bakkers/doner gedeelte klaar. Ben benieuwd wanneer ze het eindelijk gaan gebruiken.
Gelukkig, nog een kenner

Die supermarkt ben ik nog niet binnen geweest, is dat wat.
Giechel_Hodinsdag 4 maart 2008 @ 15:21
Mn Rotterdamse vrienden zweren erbij. Ikzelf heb er totaal geen trek in. Vieze kleffe vette zooi
Innocencedinsdag 4 maart 2008 @ 15:47
Spekjes?
123hopsaflopsdinsdag 4 maart 2008 @ 15:56
een bak kapsalon, MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
TheHamsterSlayerdinsdag 4 maart 2008 @ 22:10
Wat toevallig zeg, heb het net een half uur geleden zelf gemaakt en opgegeten! Ik wilde er net zelf een topic over openen. Recept heb ik van elsevier.nl of was het nou AD.nl?

Voor 1 persoon (met gezonde eetbehoeften):
- handje patat (gefrituurd)
- 200gr shoarmavlees
- twee handjes ijsbergsla, reepjes gesneden (weet ik veel hoe je sla hoeveelheden moet uitdrukken)
- 1 tomaat, schijfjes
- 1/5 van een kommer, schijfjes
- drie plakjes kaas, jong belegen
- knoflooksaus
- sambalsaus, echter ik heb chilisaus van de Lidl gebruikt, smaakt ook goed

1. Shoarma bakken
2. Patat frituren, pas als de shoarma bijna klaar is
3. Eerst de patat en daarna shoarma in een ovenbestendige schaal doen (aluminium bak als je die hebt maar gewone ovenschaal kan ook)
4. Plakjes kaas en sausen erover heen doen
5. Zooi in voorverwarmde oven doen op 250 gr C, 3 min. ofzo kaas laten smelten, zelf beetje geimproviseerd hier, het gaat erom dat de kaas goed smelt dus tijd is niet zo belangrijk.
6. Sla, komkommer en tomaten erop doen als topping

Het is simpel te maken, alleen je moet wel een grote trek hebben anders is het niet echt de moeite waard om alle ingredienten in huis te halen. Het is wel redelijk duur voor een student maar heel lekker en ook nog relatief gezond.
Annedinsdag 4 maart 2008 @ 22:11
Ahaaaaaa!

Ik dacht dat je een gratis knipbeurt kreeg bij de friet .

Even uitleggen: Ik heb hier nog nooit van gehoord en sinds een week hangt er een groot karton met daarop "Kapsalon" geschreven en daaronder heel klein iets van Friet. Vandaar bovenstaande.

[ Bericht 41% gewijzigd door Anne op 04-03-2008 22:21:03 ]
calabi_yaudinsdag 4 maart 2008 @ 22:13
quote:
Op dinsdag 4 maart 2008 22:10 schreef TheHamsterSlayer het volgende:
Wat toevallig zeg, heb het net een half uur geleden zelf gemaakt en opgegeten! Ik wilde er net zelf een topic over openen. Recept heb ik van elsevier.nl of was het nou AD.nl?

Voor 1 persoon (met gezonde eetbehoeften):
- handje patat (gefrituurd)
- 200gr shoarmavlees
- twee handjes ijsbergsla, reepjes gesneden (weet ik veel hoe je sla hoeveelheden moet uitdrukken)
- 1 tomaat, schijfjes
- 1/5 van een kommer, schijfjes
- drie plakjes kaas, jong belegen
- knoflooksaus
- sambalsaus, echter ik heb chilisaus van de Lidl gebruikt, smaakt ook goed

1. Shoarma bakken
2. Patat frituren, pas als de shoarma bijna klaar is
3. Eerst de patat en daarna shoarma in een ovenbestendige schaal doen (aluminium bak als je die hebt maar gewone ovenschaal kan ook)
4. Plakjes kaas en sausen erover heen doen
5. Zooi in voorverwarmde oven doen op 250 gr C, 3 min. ofzo kaas laten smelten, zelf beetje geimproviseerd hier, het gaat erom dat de kaas goed smelt dus tijd is niet zo belangrijk.
6. Sla, komkommer en tomaten erop doen als topping

Het is simpel te maken, alleen je moet wel een grote trek hebben anders is het niet echt de moeite waard om alle ingredienten in huis te halen. Het is wel redelijk duur voor een student maar heel lekker en ook nog relatief gezond.
Relatief gezond? Wat vreet je normaal dan?
koen_pijldinsdag 4 maart 2008 @ 22:14
Lijkt me op de een of andere manier toch niet zo lekker. Weet neit toch maar een keer proberen.
Isegrimdinsdag 4 maart 2008 @ 22:21
quote:
Op dinsdag 4 maart 2008 22:13 schreef calabi_yau het volgende:

[..]

Relatief gezond? Wat vreet je normaal dan?
Idd. Die drie stukjes sla maken het echt niet gezond.
TheHamsterSlayerdinsdag 4 maart 2008 @ 23:46
quote:
Op dinsdag 4 maart 2008 22:21 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Idd. Die drie stukjes sla maken het echt niet gezond.
Heu...jawel hoor, die sla, tomaat en komkommer komt al gauw neer op bijna 150 gr, das bijna de ADH groente.

(de overige vetten die erin zitten compenseer ik gewoon door veel te sporten)
Isegrimwoensdag 5 maart 2008 @ 07:28
2 ons groente. Maar als je het bij de Turk haalt, is het meestal niet echt verse sla e.d. die erop zit, volgens mij zijn alle vitaminen daar allang uit vertrokken.
Curiositywoensdag 5 maart 2008 @ 08:59
quote:
Op woensdag 5 maart 2008 07:28 schreef Isegrim het volgende:
2 ons groente. Maar als je het bij de Turk haalt, is het meestal niet echt verse sla e.d. die erop zit, volgens mij zijn alle vitaminen daar allang uit vertrokken.
Het is net zo vers als die voorgesneden sla van de AH.
BIj de mijne krijg je, ijsbergsla, rode ui, reepjes rode kool, tomaat, komkommer, olijven , mag je naar smaak toevoegen.
123hopsaflopswoensdag 5 maart 2008 @ 09:33
één ding is heel zeker: na een kapsalon moet je minstens twee balansweken houden om weer een beetje in het gareel te komen
beelzwoensdag 5 maart 2008 @ 10:12
Rotterdammers
Dat is toch geen vreten man... En zoveel verschil met boerenpatat is het ook niet...
Little_Angelwoensdag 5 maart 2008 @ 10:15
Het lijkt mij niet lekker, eerder iets waar ik snel misselijk van word.
Het ziet er ook niet bepaald smakelijk uit, dus nee... liever niet .
Miamwoensdag 5 maart 2008 @ 10:23
Ik vind't niet lekker.
kabouter.mutswoensdag 5 maart 2008 @ 10:54
Kapsalon hét grote snacksucces van 2006!
12.01.07 | categorie: Snackbars


ROTTERDAM - Ondanks alle verhalen en maatregelen omtrent gezonde voeding, is een caloriebom hét grote succes van de snackbranche in 2006 geworden. Shoarma- annex fritesschotel Kapsalon ontwikkelde zich vorig jaar tot een ware hype in de regio Groot-Rotterdam.

Het gerecht - frites, shoarmavlees, kaas, sla en saus in laagjes in een aluminium bakje - werd in het voorjaar van 2006 bedacht door shoarmazaak El Aviva in de wijk Delfshaven, maar de schotel verspreidde zich als een inktvlak over de Maasstad via snackbars en shoarmazaken.


De Kapsalon dankt zijn naam aan kapperszaak Tati. De kappers in deze zaak bestelden bij El Aviva steevast een gerecht met de combinatie van de ingrediënten die uiteindelijk tot de Shoarma-Frites Kapsalon leidden.

Vooral onder de jongeren is De Kapsalon favoriet. De foto's zijn gemaakt door de jeugdige Kapsalon-liefhebber Poul Vinther uit Rotterdam.
Mikkiewoensdag 5 maart 2008 @ 11:01
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. -

[ Bericht 68% gewijzigd door Sander op 19-05-2011 14:15:55 ]
ABombaliwoensdag 5 maart 2008 @ 16:52
Ziet er niet lekker uit, maar is echt heeeel lekker!
OldJellerwoensdag 5 maart 2008 @ 18:41
Ik snap niet echt waarom die combinatie.
Ik eet het dan liever los;
- bak patat met mayo
- shaorma met knoflooksaus
- bak sla
geen kaas, want dat is smerig.

Maar ik eet die dingen zeer zelden.
Of wil iedereen dat eigenlijk ook, maar is dit een soort van voordeelmenu ipv alles los bestellen?
Lijkt mij maar een kleffe boel, nee dank.
Curiositywoensdag 5 maart 2008 @ 19:23
quote:
Op woensdag 5 maart 2008 18:41 schreef OldJeller het volgende:
Ik snap niet echt waarom die combinatie.
Ik eet het dan liever los;
- bak patat met mayo
- shaorma met knoflooksaus
- bak sla
geen kaas, want dat is smerig.

Maar ik eet die dingen zeer zelden.
Of wil iedereen dat eigenlijk ook, maar is dit een soort van voordeelmenu ipv alles los bestellen?
Lijkt mij maar een kleffe boel, nee dank.

Dat was ook de opzet van die kapper , maar door tijd gebrek zei hij, flikker alles maar bij elkaar, en zo is het ontstaan.
Men, wat een gezeur over hoe iets eruit ziet, het is heerlijk en een goede kapsalon is niet klef.
TheHamsterSlayerwoensdag 5 maart 2008 @ 20:18
quote:
Op woensdag 5 maart 2008 09:33 schreef JoPiDo het volgende:
één ding is heel zeker: na een kapsalon moet je minstens twee balansweken houden om weer een beetje in het gareel te komen
dacht het toch ff niet....heb nog 200gr shoarma over en die moet voor morgen op, dus straks weer ff klussen in de keuken en eten maar
bianca en michaelwoensdag 5 maart 2008 @ 20:29
O, het is héérlijk....! Wij hebbenhet nog niet lekkerder gegeten dan van snackbar 'De Buurman' In de Genestetstraat in Schiedam (zijstraat Rembrandtlaan). Ook ¤ 4,50 en dan zit je helemaal vol. Onze vrienden komen van ver om daar af en toe een kapsalon te eten.

[ Bericht 0% gewijzigd door bianca en michael op 05-03-2008 20:34:20 ]
TheHamsterSlayerwoensdag 5 maart 2008 @ 20:57
Net klaar! ben em nu aan het opsmikkelen....mijn creatie is echt meesterlijk, heb er zelfs wat foto's van gemaakt. Ik ben er echt trots op, want ik kook bijna nooit en wat ik kook is vaak crap. Mijn creatie weegt denk ik 1 kilo exclusief ovenschaal
Vandaag...woensdag 5 maart 2008 @ 21:56
Laat die foto´s eens zien, HamsterSlayer
marcb1974woensdag 5 maart 2008 @ 21:59
Niets nieuw, en niet lekker ook
TheHamsterSlayerwoensdag 5 maart 2008 @ 22:12
quote:
Op woensdag 5 maart 2008 21:56 schreef Vandaag... het volgende:
Laat die foto´s eens zien, HamsterSlayer
ja als ik heb uitgevonden hoe je foto's hier moet posten
Vandaag...woensdag 5 maart 2008 @ 22:33
hier uploaden http://tinypic.com/
TheHamsterSlayerwoensdag 5 maart 2008 @ 22:38




voor volgend recept (de witte):


To be continued...

[ Bericht 30% gewijzigd door TheHamsterSlayer op 05-03-2008 22:48:51 ]
Isegrimwoensdag 5 maart 2008 @ 22:39
Ik zie enkel sla.
Vandaag...woensdag 5 maart 2008 @ 22:45
soort maaltijdsalade met frietjes.
TheHamsterSlayerwoensdag 5 maart 2008 @ 22:50
quote:
Op woensdag 5 maart 2008 22:45 schreef Vandaag... het volgende:
soort maaltijdsalade met frietjes.
nee daaronder ligt echt 200-250gr shoarma, maar ik heb deze keer ook aardig wat sla gebruikt om voor al het vet te compenseren
n0adonderdag 6 maart 2008 @ 08:20
quote:
Op dinsdag 4 maart 2008 15:15 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Gelukkig, nog een kenner

Die supermarkt ben ik nog niet binnen geweest, is dat wat.
Vind de NMS wel okay. Genoeg "Nederlandse" producten te krijgen. Veel soorten brood. Veel soorten kaas waaronder feta en halumi. Veel soorten pasta, rijst, groente in zuur. Qua vlees heb je kip, rund en schaap. Groente afdeling vind ik so so. Ik ga toch nog regelmatig naar de plus voor bijv smoothies en verwerkte stukjes vlees. Vind het sws wel leuk om in supermarkten/toko's onbekende producten langs te gaan.
calabi_yaudonderdag 6 maart 2008 @ 09:22
Vet vervelend topic om in je myAT te hebben staan trouwens.... ik krijg er continu honger van
Houtspeerdonderdag 6 maart 2008 @ 10:53
Het ziet er gewoon niet uit
Stelletje vetkleumen.
Curiositydonderdag 6 maart 2008 @ 14:20
quote:
Op donderdag 6 maart 2008 14:18 schreef JoPiDo het volgende:

[..]

vetzucht slaat langzaam over in vetangst

er is niets mis met vet!
Precies, en erg off topic al die gezondheids fratsen.
Kapsalon is gewoon lekker, en gewoon met mate eten, net zoals alles.
uniekhoorndonderdag 6 maart 2008 @ 20:36
Ow, ken het concept al lang maar het lijkt me zo lekker, en dan de ongezondste versie
In friesland volgens mij nog niet bekent
Liquidootjedonderdag 6 maart 2008 @ 22:19
Ik ga dat morgen eten. Dat weet ik NU al.
Muckdonderdag 6 maart 2008 @ 22:38
Jongens, het is mooi geweest zo.
Hoe (on)gezond kapsalon ook is, het is écht nergens voor nodig om elkaar te lopen bashen en af te zeiken.
Ik heb een hele berg posts verwijderd en hoop dat jullie nu ontopic verder kunnen gaan.
#ANONIEMdonderdag 6 maart 2008 @ 22:48
Yes ik ga het morgen maken
Asiledonderdag 6 maart 2008 @ 22:49
Is dit zeer smakelijk uitziende gerecht toevallig al gesignaleerd in Amsterdam?
Isdatzodonderdag 6 maart 2008 @ 23:53
Ziet dr goed eetbaar uit

Keertje proberen of ik het hier ook kan krijgen
MissHobjevrijdag 7 maart 2008 @ 13:16
quote:
Jongens, het is mooi geweest zo.
Hoe (on)gezond kapsalon ook is, het is écht nergens voor nodig om elkaar te lopen bashen en af te zeiken.
Ik heb een hele berg posts verwijderd en hoop dat jullie nu ontopic verder kunnen gaan.
Dat dus !
123hopsaflopsvrijdag 7 maart 2008 @ 14:29
vanavond gaan we een kapsalon klaren
ABombalizaterdag 8 maart 2008 @ 01:53
In Den haag naast die nieuwe bioscoop, zijn er 2 'snackbars' die kapsalon verkopen. De 1 is heel goedkoop(2.50) en de ander 5 euro....Die tweede heeft echt de lekkerste kapsalon ooit!
Greysmaandag 10 maart 2008 @ 23:46
Het ziet er vreselijk uit en het is een bom calorietjes... maar oh oh oh oh wat is het lekker
Mijn schoonouders gingen eerst bijna gillen toen we het ze hadden voorgezet van de plaatselijke shoarmaboer, maar tegenwoordig vragen ze er al vaak om of we weer een kapsalonnetje gaan eten
Schoonmoeders heeft er gráág een paar weekjes lijnen voor over
4EverBlackEyeddinsdag 11 maart 2008 @ 00:36
quote:
Op woensdag 5 maart 2008 19:23 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Dat was ook de opzet van die kapper , maar door tijd gebrek zei hij, flikker alles maar bij elkaar, en zo is het ontstaan.
Men, wat een gezeur over hoe iets eruit ziet, het is heerlijk en een goede kapsalon is niet klef.
Blijft die patat knapperig dan? Want als iets niet lekker is is het kleffe patat..
koen_pijlvrijdag 18 april 2008 @ 16:10
Hey mensen kan je dit ook ergens in Utrecht centrum krijgen?
#ANONIEMzaterdag 19 april 2008 @ 21:32
Hier nog nergens tegengekomen
SHEzaterdag 19 april 2008 @ 21:40
Kapsalon is Rotterdams, klaar.
In hoef het niet in Utrecht en Amsterdam te zien. Den Haag mag nog net

Zodra het weer een beetje zonniger gaat worden, dan zal ik mijn eerste zomernacht afsluiten met een kapsalonnetje
Ik mis mijn Rotterdam
Isegrimzaterdag 19 april 2008 @ 21:42
Zeg, wat doe je daar eigenlijk? Je miept altijd dat je Rotterdam mist. Kom dan terug!
SHEzaterdag 19 april 2008 @ 21:50
Mijn vent wil niet mee
Maar geloof mij nou maar dat ik niet huw voor we verkast zijn. Dus als dat loeder ooit nageslacht wil, zal hij toch echt zijn reet naar de maas stad moeten brengen.
Isegrimzaterdag 19 april 2008 @ 21:52
Tezzzaterdag 19 april 2008 @ 21:56
quote:
Op dinsdag 11 maart 2008 00:36 schreef 4EverBlackEyed het volgende:

[..]

Blijft die patat knapperig dan? Want als iets niet lekker is is het kleffe patat..
Nee natuurlijk blijft de patat niet knapperig als het bedolven is onder een berg andere zooi. Dat is nu het hele idee van een kapsolon natuurlijk, dat het klef is.
Mirjamzaterdag 19 april 2008 @ 21:58
quote:
Op zaterdag 19 april 2008 21:56 schreef Tezz het volgende:

klef
bah

RijstNatiezaterdag 19 april 2008 @ 21:58
beste gerecht wat ze in de shoarma zaak verkopen !!!!!!!!
SHEzaterdag 19 april 2008 @ 22:02
quote:
Op zaterdag 19 april 2008 21:56 schreef Tezz het volgende:

[..]

Nee natuurlijk blijft de patat niet knapperig als het bedolven is onder een berg andere zooi. Dat is nu het hele idee van een kapsolon natuurlijk, dat het klef is.
Ho ho. Stop. Arret. Alto!
Een kapsalon is altijd knapperig en knusperig in den beginne!. De natte toegift volgt pas als de bodem is bereikt en je smaakpapillen al zodanig explosief zijn bezoedeld, dan de zompige toegift een geschenk uit de hemel lijkt.

Isegrimzaterdag 19 april 2008 @ 22:04
Ik vind kleffe patat lekker.
SHEzaterdag 19 april 2008 @ 22:12
Ik ook. Dit even tussen ons, en de eerste die dit ooit tegen mij gebruikt vermoord ik, maar als ik een kutdag heb..zo'n dag dat iedereen en alles kapot kan, dan rijd ik s 'avonds sniekie naar Alexandria, een ontzettend vieze shoarmazaak in Utrecht, die volgens mij 24 uur per dag open is.
Daar bestel ik patat, een bakje knoflooksaus en een bakje sambal.
Thuis aangekomen, flikker ik alles over elkaar, en wacht tot het helemaal zacht is en dan ben ik een half uurtje in prozac-heaven.

Isegrimzaterdag 19 april 2008 @ 22:15
Da's wel heel erg. En dat gaat zeker tegen je gebruikt worden als je weer eens ageert tegen fout eten.
SHEzaterdag 19 april 2008 @ 22:17
Ik ontken alles.
shinydiscoballzaterdag 19 april 2008 @ 23:21
Ik hoorde er laatst voor het eerst van en het eerste wat ik dacht was dat als ik dit zou eten ik daarna 10 weken op water en brood zou moeten gaan leven

Weet iemand of ze dit al in Amsterdam verkopen? Doner & patat + kaas en saus = ultieme combinatie

Misschien eigenlijk wel goed als dit in Rotterdam blijft
beelzzondag 20 april 2008 @ 10:51
Pfff 3 weken geleden gegeten en schijt nogsteeds raar...
Isegrimzondag 20 april 2008 @ 11:08
quote:
Op zondag 20 april 2008 10:51 schreef beelz het volgende:
Pfff 3 weken geleden gegeten en schijt nogsteeds raar...
Kom nou toch. Zijn je darmen van suiker ofzo?
Liquidootjezondag 20 april 2008 @ 12:40
Ik wilde het als ontbijt, maar kan het echt nergens vinden. Vanochtend rond 5 wilde nieumand het meer maken
quirinazondag 20 april 2008 @ 14:15
Het lijkt me helemaal niks zo'n kapsalon. Het ziet er smerig uit.
SHEzondag 20 april 2008 @ 14:54
Boerenkool stamppot ziet er ook uit als een hoopje gal en kots uit de maag van een grasgrage koe, maar toch krijg ik het makkelijk weg.
Beauty is in the eye of the beholder
littledrummergirlzondag 20 april 2008 @ 14:56
lekker lekker!

minstens een keer per week halen we hier een bak van en het stomme is, je verwacht dat het heel klef is maar om de een of andere reden, blijft je friet enzo heerlijk knapperig.

en je zit hartstikke vol voor 3,50e
kriorozondag 20 april 2008 @ 15:23
Nog nooit op maar het lijkt me best lekker. Het is hier wel te krijgen maar ik denk er nooit aan om het een keer te halen.

En dan hopen dat het goed klef wordt. Klef = .
Principessa.Farfallazondag 20 april 2008 @ 17:56
Dat aten ze bij puberruil
#ANONIEMzondag 20 april 2008 @ 17:57
Kapsalon. !.

[ Bericht 6% gewijzigd door #ANONIEM op 20-04-2008 18:00:11 ]
littledrummergirlzondag 20 april 2008 @ 19:57
quote:
Op zondag 20 april 2008 17:56 schreef Principessa.Farfalla het volgende:
Dat aten ze bij puberruil
dat was hier om de hoek

"wil je shoarma of kapsalon?" en dat kind het maar nie snappen

vriendjelief trouwens toen we hier net een dag woonden, we liepen langs een reclamebord zegt ie "wat een stomme combinatie een pizzaria met een kapsalon" ( was dus een shoarma tent met lamacun en kapsalon)
shinydiscoballzondag 20 april 2008 @ 20:00
Door puberruil ken ik het ook idd
koen_pijlzondag 20 april 2008 @ 20:49
Gevonden in Utrecht hoor. De shoarma zaak die in de zelfde straat zit als de Plato verkoopt het. Wel met wat weinig kaas er op en redelijk duur (5,70), maar de friet is wel krokant en saus kan je zelf zo veel als je wilt toevoegen.
123hopsaflopsdinsdag 22 april 2008 @ 18:08
quote:
Op zondag 20 april 2008 20:00 schreef shinydiscoball het volgende:
Door puberruil ken ik het ook idd

hahaha geniaal stukje was dat!

meisje in heel duur restaurant met een prachtig hoofdgerecht voor haar neus:

'als ik kon kiezen tussen dit gerecht of een kapsalon, dan zou ik het niet weten'
littledrummergirldinsdag 22 april 2008 @ 18:27
quote:
Op dinsdag 22 april 2008 18:08 schreef JoPiDo het volgende:

[..]

hahaha geniaal stukje was dat!

meisje in heel duur restaurant met een prachtig hoofdgerecht voor haar neus:

'als ik kon kiezen tussen dit gerecht of een kapsalon, dan zou ik het niet weten'
wat lief en naief

hoewel kapsalon wel erg lekker is...
littledrummergirldinsdag 22 april 2008 @ 18:28
waarom werd dit topic gekickt rond etenstijd? nou heb ik zin in kapsalon en geen zin meer in alle verse groenten die ik heel verantwoord heb gekocht vandaag
Thetallguydinsdag 22 april 2008 @ 18:32
Ik vond het al weken stom dat er bij elke Shoarmatent stond 'nu ook kapsalon' dacht dat ze achterin de zaak een kapsalon hadden oid

Tijdje terug puberruil gezien en weeer een paar weken later viel het kwartje
Curiositydinsdag 22 april 2008 @ 18:33
quote:
Op dinsdag 22 april 2008 18:32 schreef Thetallguy het volgende:
Ik vond het al weken stom dat er bij elke Shoarmatent stond 'nu ook kapsalon' dacht dat ze achterin de zaak een kapsalon hadden oid

Tijdje terug puberruil gezien en weeer een paar weken later viel het kwartje

quirinadinsdag 22 april 2008 @ 20:51
Ze hadden kapsalon beter VUILNISBAK kunnen noemen.
Het ziet er zo uit en het ruikt smerig en het smaakt ook uberranzig.
Liquidootjedinsdag 22 april 2008 @ 20:55
De eerste keer toen ik döner rook en proefde ging ik ook over mijn nek. Maar tegenwoordig ga ik er van watertanden.

Het is vast lekker, maar wel anders. Gewoon salade met shoarma is ook lekker, maar dit is helemaal lekker.

Dus niet zeiken boer.
quirinadinsdag 22 april 2008 @ 21:00
Het is gewoon goor!
Lauwe sla, vies schapevlees, slappe patat en dan ook nog een plak kaassaus erover
Net of dat iemand ff lekker aan het nekken is geweest en het opgewarmd heeft
littledrummergirldinsdag 22 april 2008 @ 21:17
quote:
Op dinsdag 22 april 2008 21:00 schreef quirina het volgende:
Het is gewoon goor!
Lauwe sla, vies schapevlees, slappe patat en dan ook nog een plak kaassaus erover
Net of dat iemand ff lekker aan het nekken is geweest en het opgewarmd heeft
je moet ook geen schapenvlees nemen ( als ze dat al hebben.. heb het hier in kapsalon hometown nog nooit gezien ) lamsvlees is het lekker of eventueel kip.
Liquidootjedinsdag 22 april 2008 @ 21:20
Ik wist niet eens dat het met schapevlees kwam Lijkt mij ook wel lekker

Maar ik vermoed dat quirina nog nooit shoarma zaak van binnen heeft gezien


Oh heb ik al gezegd dat ik nog nooit een kapsalon heb gegeten...
HaverMoutKoekjedonderdag 24 april 2008 @ 14:02
quote:
Op dinsdag 22 april 2008 18:32 schreef Thetallguy het volgende:
Ik vond het al weken stom dat er bij elke Shoarmatent stond 'nu ook kapsalon' dacht dat ze achterin de zaak een kapsalon hadden oid
Ik zag laatst bij een tentje op de Albert Cuypmarkt een groot handgeschreven bord met 'Kabsalon'
Lijkt me erg vies trouwens
littledrummergirldonderdag 24 april 2008 @ 14:06
quote:
Op donderdag 24 april 2008 14:02 schreef computergirl het volgende:

[..]

Ik zag laatst bij een tentje op de Albert Cuypmarkt een groot handgeschreven bord met 'Kabsalon'
Lijkt me erg vies trouwens
niet zeuren, gewoon proberen
Principessa.Farfalladonderdag 24 april 2008 @ 14:28
quote:
Op dinsdag 22 april 2008 18:08 schreef JoPiDo het volgende:

[..]

hahaha geniaal stukje was dat!

meisje in heel duur restaurant met een prachtig hoofdgerecht voor haar neus:

'als ik kon kiezen tussen dit gerecht of een kapsalon, dan zou ik het niet weten'
Dat was de luxe variant van kapsalon geloof ik
In ieder geval, dat zij die vader..
abnormaartendonderdag 24 april 2008 @ 16:40
Is Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeerlijk !!!!!!
MPGvrijdag 25 april 2008 @ 13:00
Waarom deze schoppen als deze: Kapsalon er ook is?
Muckvrijdag 25 april 2008 @ 17:05
quote:
Op vrijdag 25 april 2008 13:00 schreef MPG het volgende:
Waarom deze schoppen als deze: http://forum.fok.nl/topic/1131820 er ook is?
dat vroeg ik me ook af ja
daarom zijn ze nu gemerged
Mikkievrijdag 25 april 2008 @ 18:03
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. -

[ Bericht 83% gewijzigd door Sander op 19-05-2011 14:15:56 ]
Curiosityvrijdag 25 april 2008 @ 18:13
quote:
Op vrijdag 25 april 2008 18:03 schreef Mikkie het volgende:
Er wordt bij de plaatselijke Turk hier ook mee geadverteerd, maar ik betwijfel of ik 't aandurf .
Joh, vreet het gewoon, deed je ook zo moeilijk over je allereerste broodje shoarma ?( als je die al hebt gehad)
Aventurazaterdag 26 april 2008 @ 14:37
Nooit van gehoord (en in amsterdam zijn toch ook veel shaormatoko's).
#ANONIEMzaterdag 26 april 2008 @ 14:45
quote:
Op zaterdag 26 april 2008 14:37 schreef Aventura het volgende:
Nooit van gehoord (en in amsterdam zijn toch ook veel shaormatoko's).
Het is een Rotterdams gerecht... Je moet veel lager zoeken. .
geelkuikentjezaterdag 26 april 2008 @ 14:53
Kende het eerst helemaal niet maar ff terug voor het eerst geprobeerd bij die tent aan de GJ de Jonghweg (bij Hogeschool R'dam Academieplein) en vond het eigenlijk wel erg lekker
Aventurazaterdag 26 april 2008 @ 14:54
quote:
Op zaterdag 26 april 2008 14:45 schreef zarGon het volgende:

[..]

Het is een Rotterdams gerecht... Je moet veel lager zoeken. .
Oops, dat krijg je als je alleen pagina 1 leest
dus als ik nu een shoarmatent open in Amsterdam en ik verkoop deze meuk, dan loop ik binnen?
Boombasticzaterdag 26 april 2008 @ 14:57
quote:
Op maandag 20 november 2006 01:36 schreef gekkehoedenmaker het volgende:

Noh, mijn shoarmadealer praatte dus geen bullshit!

(trouwens...slade?)
!!!
#ANONIEMzaterdag 26 april 2008 @ 14:58
quote:
Op zaterdag 26 april 2008 14:54 schreef Aventura het volgende:

[..]

Oops, dat krijg je als je alleen pagina 1 leest
dus als ik nu een shoarmatent open in Amsterdam en ik verkoop deze meuk, dan loop ik binnen?
Je hebt het zelf nooit eens geproeft en je wil al een zaakje openen. . Maar het zou inderdaad goed kunnen lopen, want dat bakje is hemelsch.
HostiMeisterzaterdag 26 april 2008 @ 15:39
Gisteren voor het eerst gegeten, in Nijmegen zelfs. Begreep de associatie met kapperszaak ook niet meteen. Maar het was een stevige hoeveelheid en zeer smakelijk
shinydiscoballzondag 27 april 2008 @ 16:51
Ik heb er vannacht over gedroomd ik legde aan iemand uit wat er allemaal in zat. Conclusie: ik ben geobsedeerd en moet het toch eens heel snel gaan zoeken hier
Terpentin07zondag 27 april 2008 @ 16:57
Potverdomme.Nu heb ik ook trek.Dat lijkt me echt heel lekker.Maar in Amsterdam heb ik het nog nergens gezien.
mrSPLIFFYzondag 27 april 2008 @ 17:10
quote:
Op zondag 27 april 2008 16:51 schreef shinydiscoball het volgende:
Ik heb er vannacht over gedroomd ik legde aan iemand uit wat er allemaal in zat. Conclusie: ik ben geobsedeerd en moet het toch eens heel snel gaan zoeken hier
hahahha
super-muffinzondag 27 april 2008 @ 17:48
Ik had er gister een op, maar ik kreeg em niet weg.
littledrummergirlzondag 27 april 2008 @ 19:31
quote:
Op zondag 27 april 2008 17:48 schreef super-muffin het volgende:
Ik had er gister een op, maar ik kreeg em niet weg.
als in smering, of als in veel te veel?
NMGN23dinsdag 29 april 2008 @ 10:01
Nieuw in Nijmegen

Zaterdag voor het eerst gegeten... Damn, dat smaakt best goed
Dirkhwoensdag 30 april 2008 @ 17:23
Spullen in huis gehaald en morgen ga ik dit maar eens proberen.
Alvast even de rode uiensaus gemaakt uit dit topic: De Ultieme saus voor bij de Shoarma of Gyros
Die staat nu af te koelen, vind het iets te veel naar tomaat smaken, maar dat valt vast wel op te lossen.

Dat wordt flink uit m'n bek stinken vrijdag op het werk, lekker rustig.
Greyswoensdag 30 april 2008 @ 17:27
Ik ga het vanavond weer eten
Verheug me er nu al op
Dirkhdonderdag 1 mei 2008 @ 18:14
Zo, vandaag maar eens geprobeerd.
Gister heb ik de uiensaus al voorbereid, deze hoort er écht bij bleek achteraf.



Daarna zelf de shoarma gesneden van varkenslapjes, shoarmakruiden en een scheutje ketjap.



Alleen de geur van beide was al voldoende om honger te krijgen, maar even geduld.



Even patat bakken, de shoarma in de pan en een paar minuten wachten, TING!
Patat op het bord:



Daarna de shoarma:



Daarna de uiensaus!



Vervolgens de knoflooksaus:



En daarna de kaas



Vervolgens onder de grill, wachten... wachten...



Nadat de kaas is gesmolten ziet het er zo uit:



Dan gaan we even voor de sier gezond doen door wat komkommer, tomaat en ijsbergsla over het eten te drapperen.



Dat ziet er te netjes uit en het moet natuurlijk wel een béétje ranzig worden, dus even husselen:



Heerlijk gegeten, de groente moest er echt bij en de uiensaus is echt geweldig.
Eigenlijk hoort er een citroenijsje als toetje bij. Nu aan de koffie, ik zit vol.

Goed recept, gaan we vaker doen.
Sebasserdonderdag 1 mei 2008 @ 18:20
Dat ziet er erg goed uit
#ANONIEMdonderdag 1 mei 2008 @ 18:22
Jezus Dirkh, !.

[ Bericht 2% gewijzigd door #ANONIEM op 01-05-2008 18:23:01 ]
Flashwindonderdag 1 mei 2008 @ 18:31
Curiositydonderdag 1 mei 2008 @ 19:08
quote:
Op donderdag 1 mei 2008 18:14 schreef Dirkh het volgende:
Zo, vandaag maar eens geprobeerd.
Gister heb ik de uiensaus al voorbereid, deze hoort er écht bij bleek achteraf.

[ afbeelding ]

Daarna zelf de shoarma gesneden van varkenslapjes, shoarmakruiden en een scheutje ketjap.

[ afbeelding ]

Alleen de geur van beide was al voldoende om honger te krijgen, maar even geduld.

[ afbeelding ]

Even patat bakken, de shoarma in de pan en een paar minuten wachten, TING!
Patat op het bord:

[ afbeelding ]

Daarna de shoarma:

[ afbeelding ]

Daarna de uiensaus!

[ afbeelding ]

Vervolgens de knoflooksaus:

[ afbeelding ]

En daarna de kaas

[ afbeelding ]

Vervolgens onder de grill, wachten... wachten...

[ afbeelding ]

Nadat de kaas is gesmolten ziet het er zo uit:

[ afbeelding ]

Dan gaan we even voor de sier gezond doen door wat komkommer, tomaat en ijsbergsla over het eten te drapperen.

[ afbeelding ]

Dat ziet er te netjes uit en het moet natuurlijk wel een béétje ranzig worden, dus even husselen:

[ afbeelding ]

Heerlijk gegeten, de groente moest er echt bij en de uiensaus is echt geweldig.
Eigenlijk hoort er een citroenijsje als toetje bij. Nu aan de koffie, ik zit vol.

Goed recept, gaan we vaker doen.
Lekker,

Hoe maak je die uiensaus, receptje?
super-muffindonderdag 1 mei 2008 @ 19:08
quote:
Op zondag 27 april 2008 19:31 schreef littledrummergirl het volgende:

[..]

als in smering, of als in veel te veel?
Te veel. Ranzig vind ik het niet, anders had ik er nooit dit topic over geopend
IQMdonderdag 1 mei 2008 @ 19:12
quote:
Op donderdag 1 mei 2008 19:08 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Lekker,

Hoe maak je die uiensaus, receptje?
Lezen blijft een vak apart. Een reactie ervoor:
quote:
Op woensdag 30 april 2008 17:23 schreef Dirkh het volgende:
Spullen in huis gehaald en morgen ga ik dit maar eens proberen.
Alvast even de rode uiensaus gemaakt uit dit topic: De Ultieme saus voor bij de Shoarma of Gyros
Die staat nu af te koelen, vind het iets te veel naar tomaat smaken, maar dat valt vast wel op te lossen.

Dat wordt flink uit m'n bek stinken vrijdag op het werk, lekker rustig.
Dirkhdonderdag 1 mei 2008 @ 19:18
quote:
Op donderdag 1 mei 2008 19:08 schreef Curiosity het volgende:

[..]

Lekker,

Hoe maak je die uiensaus, receptje?
Wat IQM al zegt, wees allen voorzichtig met de tomaat, ik heb er vier doorheen, maar dat is teveel. Dat mag rustig terug naar twee. Lekkere schep sambal er doorheen, best wel wat zout en een klein beetje suiker.... voila.
SHEdonderdag 1 mei 2008 @ 19:22
Tering Dirk. Zomaar heb ik iets zinnigs uit je handen zien komen.
Ik weet niet eens meer wat ik moet zeggen...,

Honger.
Liquidootjedonderdag 1 mei 2008 @ 19:23
quote:
Op donderdag 1 mei 2008 19:22 schreef SHE het volgende:
Tering Dirk. Zomaar heb ik iets zinnigs uit je handen zien komen.
Ik weet niet eens meer wat ik moet zeggen...,

Honger.
Wanneer heb jij eens niet honger.
SHEdonderdag 1 mei 2008 @ 19:30
En dat is een probleem...want?
NJdonderdag 1 mei 2008 @ 19:43
Verdomme Dirk, dat ziet er lekker uit!
Greysdonderdag 1 mei 2008 @ 20:00
Die laatste foto, de gehusselde versie...
steve2003vrijdag 2 mei 2008 @ 22:56
Mensen, een aanrader voor jullie Kapsalon fans:

Bij de oude ingang van het Blijdorp in rotterdam staat de onbetwiste Kapsalon koning van rotterdam! Geen man die ze zo lekker maakt als Abu!
Chinlesszondag 25 mei 2008 @ 17:17
Kan iemand mij dat vertellen wat het is?
Ik heb hier zn kaart van een eet cafe waar dat te bestellen is, alleen ik heb er nog nooit van gehoord.
Biancaviazondag 25 mei 2008 @ 17:20
Met shoarma en sla en friet door elkaar in één bak.
quote:
In Rotterdam is een zogenaamde shoarmaschotel "De Kapsalon", bestaande uit patat bedekt met shoarma, kaas en salade bijzonder populair. De naam ontstond nadat personeelsleden van een kapsalon bij een afhaalcentrum hun eigen favoriete gerecht hadden samengesteld.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Kapsalon
Meddozondag 25 mei 2008 @ 17:21
wat een kut naam
naImazondag 25 mei 2008 @ 17:23
Soms zit er ook kaas in en een soort rode scherpe saus.
Het is een vette plakkerige brij.
Biancaviazondag 25 mei 2008 @ 17:30
Volgens mij is het ook echt enorm ranzig.
Loohcszondag 25 mei 2008 @ 17:37
Kapsalon topic
skyfirezondag 25 mei 2008 @ 17:43
Dan zitten er haren in je eten...
MinderMutsigzondag 25 mei 2008 @ 17:43
Het lijkt me echt heeeeel vies...
Hephaistos.zondag 25 mei 2008 @ 17:53
Kapsalon

Heerlijk na het uitgaan!
weasel85zondag 25 mei 2008 @ 17:56
quote:
Op zondag 25 mei 2008 17:30 schreef Biancavia het volgende:
Volgens mij is het ook echt enorm ranzig.
nee uiterst lekker... maak het zelf ook af en toe
FleshWoundzondag 25 mei 2008 @ 18:29
Het heet geen patatje kapsalon, het heet gewoon Kapsalon.

En het is smerig lekker
poepeneesjezondag 25 mei 2008 @ 18:32
quote:
Op zondag 25 mei 2008 18:29 schreef FleshWound het volgende:
Het heet geen patatje kapsalon, het heet gewoon Kapsalon.

En het is smerig lekker
Of gewoon frietje Kapsalon.

Maargoed, ik houd het liever bij een frietje super .
meike69zondag 25 mei 2008 @ 18:33
nog nooit van gehaard!
littledrummergirlzondag 25 mei 2008 @ 19:24
lekker!

soort van maaltijd bij elkaar in een bakje, het klinkt best klef, maar het valt ech reuze mee!

ow als je het bij de turk haalt, de rode saus is heeeeeeel pittig
Flashwinzondag 25 mei 2008 @ 19:41
quote:
Op zondag 25 mei 2008 18:33 schreef meike69 het volgende:
nog nooit van gehaard!
Little_Angelzondag 25 mei 2008 @ 22:09
Het lijkt me niet lekker maar ik ga het toch een x proberen . Dan pas oordelen, toch?!
Bullebakzondag 25 mei 2008 @ 22:10
Dat krijg je toch niet uit je strot

Tokkies
littledrummergirlzondag 25 mei 2008 @ 22:16
quote:
Op zondag 25 mei 2008 22:10 schreef Bullebak het volgende:
Dat krijg je toch niet uit je strot

Tokkies
niet eruit, erin!

niks tokkie achtigs aan gewoon een donershotel in een bakje
Mr.Noodlezondag 25 mei 2008 @ 22:16
quote:
Op zondag 25 mei 2008 17:43 schreef MinderMutsig het volgende:
Het lijkt me echt heeeeel vies...
Nietus, het is misschien wel een enorme caloriebom, maar het is zeker niet vies!


Alleen zijn er geen lekkere foto's van te vinden
ki_kiwoensdag 2 juli 2008 @ 19:55
quote:
Op zondag 25 mei 2008 22:16 schreef Mr.Noodle het volgende:

[..]

Nietus, het is misschien wel een enorme caloriebom, maar het is zeker niet vies!

Alleen zijn er geen lekkere foto's van te vinden
Hoezo???
check dan:
staat nota bene in het topic

Flashwinwoensdag 2 juli 2008 @ 20:30
je zou er heel makkelijk een gezonde variant van kunnen maken.

vetvrij gegrilde kipstukjes ipv doner
20+ of enige andere "light" geraspte kaas
ovenfriet of zelfs gekookte aardappelschijfjes
salade

Dirkhwoensdag 2 juli 2008 @ 20:33
quote:
Op woensdag 2 juli 2008 20:30 schreef Flashwin het volgende:
je zou er heel makkelijk een gezonde variant van kunnen maken.

vetvrij gegrilde kipstukjes ipv doner
20+ of enige andere "light" geraspte kaas
ovenfriet of zelfs gekookte aardappelschijfjes
salade

Zeg, doe eens even niet. Gezond eten moet je met mate doen.
SHEwoensdag 2 juli 2008 @ 21:16
quote:
Op woensdag 2 juli 2008 20:30 schreef Flashwin het volgende:
je zou er heel makkelijk een gezonde variant van kunnen maken.

vetvrij gegrilde kipstukjes ipv doner
20+ of enige andere "light" geraspte kaas
ovenfriet of zelfs gekookte aardappelschijfjes
salade



Eens met Dirk..waar ben je mee bezig?

Zelfs ik, als voedsel-nazi, vind dat je crap in ere moet houden.
Als ik zondig, dan is dat met de kapsalon. Het meest hard heersende gerecht op deze planeet.
Het is net als de andere zonde: lust. Hoe smeriger de sex, hoe memorabeler.
TheMagnificentwoensdag 2 juli 2008 @ 22:27
Ziet er goed uit, Dirkh. Ga ik ook maar eens proberen.

Flashwinwoensdag 2 juli 2008 @ 23:47
nou sorry hoor dat ik met rekening wil houden met jullie dichtslibbende aderen
floris.exedonderdag 3 juli 2008 @ 08:37
quote:
Op woensdag 2 juli 2008 23:47 schreef Flashwin het volgende:
nou sorry hoor dat ik met rekening wil houden met jullie dichtslibbende aderen
Deze post
Jovatovwoensdag 27 augustus 2008 @ 17:47
Ik heb dit pas ontdekt, het is echt heerlijk, sterker nog, ik geniet er op dit moment van
geelkuikentjewoensdag 27 augustus 2008 @ 17:51
quote:
Op woensdag 27 augustus 2008 17:47 schreef Jovatov het volgende:
Ik heb dit pas ontdekt, het is echt heerlijk, sterker nog, ik geniet er op dit moment van
Eetse Het is heerlijk
Liquidootjewoensdag 27 augustus 2008 @ 17:56
Dat je dan met je vettige tengels en druipende kinkaas aan je toetsenbord wil zitten...
Jovatovwoensdag 27 augustus 2008 @ 17:58
quote:
Op woensdag 27 augustus 2008 17:56 schreef Liquidootje het volgende:
Dat je dan met je vettige tengels en druipende kinkaas aan je toetsenbord wil zitten...
Ik eet met mijn vork, dus mijn vingers zijn niet vet Sowieso, hoe stelde je kapsalon eten met je vingers voor?

Ze doen er bij mij trouwens geen kaas in, maar dat vind ik niet erg. Ik hou toch al niet van kaas
geelkuikentjewoensdag 27 augustus 2008 @ 18:00
quote:
Op woensdag 27 augustus 2008 17:56 schreef Liquidootje het volgende:
Dat je dan met je vettige tengels en druipende kinkaas aan je toetsenbord wil zitten...
Jij bent echt leuk
Liquidootjewoensdag 27 augustus 2008 @ 18:06
Ik zeg toch niet dat het niet lekker is. Kutkeuken.
Trustenwoensdag 27 augustus 2008 @ 19:17
quote:
Op zondag 25 mei 2008 22:16 schreef Mr.Noodle het volgende:
Alleen zijn er geen lekkere foto's van te vinden


Thoricalwoensdag 27 augustus 2008 @ 19:23
quote:
Op donderdag 1 mei 2008 18:14 schreef Dirkh het volgende:
Zo, vandaag maar eens geprobeerd.
Gister heb ik de uiensaus al voorbereid, deze hoort er écht bij bleek achteraf.

[ afbeelding ]

Daarna zelf de shoarma gesneden van varkenslapjes, shoarmakruiden en een scheutje ketjap.

[ afbeelding ]

Alleen de geur van beide was al voldoende om honger te krijgen, maar even geduld.

[ afbeelding ]

Even patat bakken, de shoarma in de pan en een paar minuten wachten, TING!
Patat op het bord:

[ afbeelding ]

Daarna de shoarma:

[ afbeelding ]

Daarna de uiensaus!

[ afbeelding ]

Vervolgens de knoflooksaus:

[ afbeelding ]

En daarna de kaas

[ afbeelding ]

Vervolgens onder de grill, wachten... wachten...

[ afbeelding ]

Nadat de kaas is gesmolten ziet het er zo uit:

[ afbeelding ]

Dan gaan we even voor de sier gezond doen door wat komkommer, tomaat en ijsbergsla over het eten te drapperen.

[ afbeelding ]

Dat ziet er te netjes uit en het moet natuurlijk wel een béétje ranzig worden, dus even husselen:

[ afbeelding ]

Heerlijk gegeten, de groente moest er echt bij en de uiensaus is echt geweldig.
Eigenlijk hoort er een citroenijsje als toetje bij. Nu aan de koffie, ik zit vol.

Goed recept, gaan we vaker doen.
Jezus Dirkh,

Daar heb je het enige fastfood dat alleen met mes en vork te eten is.
Als de kaas heet is brand je je klauwen en je muil. En als het koud is een dragline om een hapklare portie uit elkaar te scheuren.
In Utrech heb ik het genoegen gehad een salon de coiffure te mogen smaken. Het is bijna het zelfde maar met Raspatat en knoflooksaus maar zonder de kaas. Om dit culinaire hoogstandje te verorberen was een plastic vorkje voldoende.
Toch lijkt het mij heerlijk om in bezopen toestand een kapsalon te nuttigen. Al was het maar om te kunnen bevestigen dat niet alles wat uit Rotterdam komt slecht voor je hart is.
xminatorzondag 23 november 2008 @ 15:00
LeeHarveyOswaldzondag 23 november 2008 @ 21:09
Tijdje terug zag ik dat ze in 020 dit gerecht ook poogde te maken

Daar noemde ze het paksalon Das best wel sneu

Rotterdamse Haute-Cuisine
Syb-rund.maandag 24 november 2008 @ 06:15
toch maar eens proberen, ik vond het er altijd smerig uitzien dus heb het nooit besteld, maar het klinkt best lekker (shoarma, veel kaas=q, hur)
Man-E-Facesmaandag 24 november 2008 @ 06:38
Die kaas is juist lekker joh. kleeft zo heerlijk an de patat en het vlees Ik had plakjes chedar op mijn kaspalon.

Heb de lokale shoarmaboer er een keer mee lastig gevallen. Of ie het voor me kon maken want hij verkocht het niet en alles moest los gekocht worden. Uiteindelijk deed ie het. Ik was ook met een meisje en ze heeft toen een fototje gemaakt. Zal es vragen via msn of ze die kan sturen. Zag er verdomd goed uit
kraaksandaalmaandag 24 november 2008 @ 06:45
Een klein beetje shoarmaboer in de provincie heeft het gerecht al opgepikt man.
Man-E-Facesmaandag 24 november 2008 @ 11:34
Warme chedar blijft zo lang zacht
Gele platte kaas niet
NEC-Nijmegenmaandag 24 november 2008 @ 13:05
quote:
Op zondag 23 november 2008 15:00 schreef xminator het volgende:
[ afbeelding ]
lol
shinydiscoballdinsdag 25 november 2008 @ 11:32
Oh mên, waarom moet dit nou weer omhooggeschopt worden. Honger
SlaggYdinsdag 25 november 2008 @ 12:51
Ik ga vanavond ook een poging wagen het zelf te maken.
zquingdinsdag 25 november 2008 @ 13:49
Vanavond mag ik er weer 1tje kopen
xminatordinsdag 25 november 2008 @ 13:50
quote:
Op dinsdag 25 november 2008 13:49 schreef zquing het volgende:
Vanavond mag ik er weer 1tje kopen
ShinobizWinterdinsdag 25 november 2008 @ 21:36
Weet iemand waar je dit in adam (west) kan kopen, met echt lamsvlees?

Ik kom niet zovaak in rdam , maar het is wel echt lekker daar.. ik heb het in keer in leiden geprobeerd, was heel wat minder.
admiraal_anaalwoensdag 26 november 2008 @ 00:20
quote:
Op maandag 27 november 2006 19:02 schreef 2Mini het volgende:
Vooral verkrijgbaar in R'dam..
Iemand die een adresje weet in Den Haag?
El Basha tegenover de Bieb op het hoekje
Professionaldonderdag 27 november 2008 @ 02:14
Dat ziet er inderdaad lekker uit, maar ik had er werkelijk nog nooit van gehoord?
Verkopen ze dit echt in shoarmatenten?
Man-E-Facesdonderdag 27 november 2008 @ 02:27
quote:
Op donderdag 27 november 2008 02:14 schreef Professional het volgende:
Dat ziet er inderdaad lekker uit, maar ik had er werkelijk nog nooit van gehoord?
Verkopen ze dit echt in shoarmatenten?
is ontstaan uit een 1 april hoax. Heel fok was toen in de ban.
waar was jij?

[ Bericht 0% gewijzigd door Man-E-Faces op 27-11-2008 03:03:34 ]
123hopsaflopsdonderdag 27 november 2008 @ 03:25
quote:
Op dinsdag 25 november 2008 13:49 schreef zquing het volgende:
Vanavond mag ik er weer 1tje kopen



wel een balansmaand inlassen
#ANONIEMdonderdag 27 november 2008 @ 03:45
quote:
Op donderdag 27 november 2008 02:14 schreef Professional het volgende:
Verkopen ze dit echt in shoarmatenten?
Jawel. .
anna_nasjedonderdag 27 november 2008 @ 03:50
quote:
Op zondag 19 november 2006 23:32 schreef Bep het volgende:
Het is ontstaan door iemand die na het stappen honger had en niet alles netjes achter elkaar wilde opeten , dus gewoon de hele zooi in 1 bak gegooid heeft
wat een grote onzin. Het ontstond nadat een medewerker van een kapperszaak vaak bij de shoarmatent naast de kapperszaak wat eten ging halen. En hij nam dus dit gerecht. En zo kreeg het de naam kapsalon
Professionaldonderdag 27 november 2008 @ 19:29
quote:
Op donderdag 27 november 2008 02:27 schreef Man-E-Faces het volgende:

[..]

is ontstaan uit een 1 april hoax. Heel fok was toen in de ban.
waar was jij?
Waarschijnlijk thuis op de bank.
kikoooooodonderdag 27 november 2008 @ 19:40
Kapsalon
2Minivrijdag 28 november 2008 @ 09:17
Gisteren weer gegeten... zelf gemaakt.. simpel en goedkoop
SlaggYvrijdag 28 november 2008 @ 10:17
quote:
Op dinsdag 25 november 2008 12:51 schreef SlaggY het volgende:
Ik ga vanavond ook een poging wagen het zelf te maken.
Ja, dat is 'm niet helemaal geworden. Tegen de tijd dat ik wou beginnen met koken had ik er al zo veel trek ik dat ik maar naar de turk ben gereden.
Fratzvrijdag 28 november 2008 @ 13:18
Kapsalon!
Omnifacerdonderdag 11 december 2008 @ 19:38
Ik heb er nog steeds geen op
NEC-Nijmegendonderdag 11 december 2008 @ 19:46
quote:
Op donderdag 11 december 2008 19:38 schreef Omnifacer het volgende:
Ik heb er nog steeds geen op
jammer
Omnifacerdonderdag 11 december 2008 @ 19:50
Kun je hier in Amsterdam ergens een knappe Kapsalon halen?
Man-E-Facesdonderdag 11 december 2008 @ 20:24
up!
Tobesterdonderdag 11 december 2008 @ 22:09
quote:
Op maandag 15 januari 2007 16:39 schreef BonteAvond het volgende:

[..]

Shoarma, patat, kaas over heen, slade
Sla de? Sla de shoarmaboer voor z'n bakkes voor het maken van zulk goor vreten??
Man-E-Facesvrijdag 12 december 2008 @ 03:38
quote:
Op vrijdag 28 november 2008 09:17 schreef 2Mini het volgende:
Gisteren weer gegeten... zelf gemaakt.. simpel en goedkoop
Helemaal niet goedkoop. Shoarma vlees is F- Duur.
mannymaandag 22 december 2008 @ 10:15
gisteren ook weer een lekker bakkie gehaald. Heerlijk !

ik zie hier (Den Haag) dat het op steeds meer plaatsen verkocht wordt. Goede zaak !
Axiamaandag 22 december 2008 @ 10:34
In Amsterdam te verkrijgen in Amsterdamse Poort, in de Shopperhal bij het eetgedeelte.
Erg lekker en met de keuze uit kip- of lamsvlees.
Phosphorescentzondag 1 februari 2009 @ 14:32
Gister voor het eerst op, en dat gaat er zeker wel vaker in . Damn!
Leefzondag 1 februari 2009 @ 18:47
Iemand moet er eigenlijk iets culinairs mee doen, voor de grap. Serveren in een zilveren schaal en dan een wijnadvies erbij geven
kalinhomaandag 2 februari 2009 @ 00:48
*trek krijgt

Weet iemand wat er met de shoarma op de Coolsingel is gebeurd? Papa Joe's Wrap is al weken dicht
VeX-donderdag 12 maart 2009 @ 16:36
Ik ga dit binnenkort ook maar eens proberen.
xminatordonderdag 12 maart 2009 @ 17:05
Amsterdam -> Wibautstraat -> Sinbad

3.50 kleine ( is even groot als bij sommige plaatsen waar ze hem voor 5 euro verkopen)
5 grote ( erg groot, zit zelf met een kleine al super vol)
VeX-vrijdag 13 maart 2009 @ 12:06
Zijn die uit Amsterdam dan ook een beetje vergelijkbaar met de originele Kapsalon? Want er wordt hier beweert dat die niet te evenaren is.
Curiosityvrijdag 13 maart 2009 @ 12:18
http://www.missethoreca.n(...)nackrageKapsalon.htm

De oorsprong van de kapsalon.
#ANONIEMvrijdag 13 maart 2009 @ 13:53
Van de week voor het eerst op...gatverdamme wat ranzig
NEC-Nijmegenvrijdag 13 maart 2009 @ 14:06
quote:
Op vrijdag 13 maart 2009 13:53 schreef mascara-klodder het volgende:
Van de week voor het eerst op...gatverdamme wat ranzig
jouw nick ook
Liquidootjevrijdag 13 maart 2009 @ 14:19
Maakt niks uit. Jouw figuur kon het toch niet echt hebben.
#ANONIEMvrijdag 13 maart 2009 @ 14:20
quote:
Op vrijdag 13 maart 2009 14:06 schreef NEC-Nijmegen het volgende:

[..]

jouw nick ook
#ANONIEMvrijdag 13 maart 2009 @ 14:20
quote:
Op vrijdag 13 maart 2009 14:19 schreef Liquidootje het volgende:
Maakt niks uit. Jouw figuur kon het toch niet echt hebben.
verklaar je nader...
HostiMeistervrijdag 13 maart 2009 @ 14:49
quote:
Op vrijdag 13 maart 2009 14:20 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

verklaar je nader...
Hij zegt dat je dik bent
#ANONIEMvrijdag 13 maart 2009 @ 15:08
quote:
Op vrijdag 13 maart 2009 14:49 schreef HostiMeister het volgende:

[..]

Hij zegt dat je dik bent
allesbehalve zelfs
Omnifacervrijdag 13 maart 2009 @ 15:13
Heb je ze ook in Tilburg? Iemand?
Leefvrijdag 13 maart 2009 @ 16:14
Fok voor al uw bitchfights haha
ot: Hier in Amsterdam kan je kapsalons in elke snackbar op de hoek kopen.
Of ik het ook wil, is een 2e.

Wat me wel verbaast is dat mensen hier lopen te bedelen om een adres in hun stad waar je dit kan kopen.
Hoezo??? De hele essentie van een Kapsalon is alle ingredienten in stukken snijden, bakken en in een plastic bak bij mekaar flikkeren. Dat kan volgens mij de grootste kook-dummy nog. En alle ingredienten kan je in elke buurtsuper kopen.
Terpentin07zaterdag 11 april 2009 @ 18:52
Nog tips waar je in het centrum van Amsterdam een lekkere kapsalon kan eten? Het liefst met dönervlees.
#ANONIEMzaterdag 11 april 2009 @ 19:14
mijn vader verkoopt het ook maar heb het zelf nog nooit gegeten
Stereotomyzondag 12 april 2009 @ 02:34
De Hoek in Eindhoven heeft het nu voor 6,50. Ben best een grote eter, maar ik liet toch wel wat friet liggen.

Maargoed, wel efficiënt: méér kcal dan een Kapsalon kun je voor dat geld nauwelijks naar binnen werken
TJDoornbosmaandag 14 september 2009 @ 17:10
Als ik het zelf maak smaakt het minder dan van de shoarmaharry hier om de hoek!

Iemand tips?
Omnifacermaandag 14 september 2009 @ 17:16
quote:
Op zaterdag 11 april 2009 18:52 schreef Terpentin07 het volgende:
Nog tips waar je in het centrum van Amsterdam een lekkere kapsalon kan eten? Het liefst met dönervlees.
Op de Amstelstraat zit er 1, aan de kant van Fitness First, tegen de blauwbrug aan. Of ze doner hebben weet ik effe niet.
Leintjeuhmaandag 14 september 2009 @ 17:17
quote:
Op vrijdag 13 maart 2009 14:19 schreef Liquidootje het volgende:
Maakt niks uit. Jouw figuur kon het toch niet echt hebben.
Slaat echt helemaal nergens op Jij kent M-K niet, dat is overduidelijk
Gertmaandag 14 september 2009 @ 17:18
quote:
Op maandag 14 september 2009 17:10 schreef TJDoornbos het volgende:
Als ik het zelf maak smaakt het minder dan van de shoarmaharry hier om de hoek!

Iemand tips?
Ja: bespaar je de moeite en loop gewoon even naar shoarmaharry als je trek hebt in een kapsalon.
Isabeaumaandag 14 september 2009 @ 17:19
quote:
Op maandag 14 september 2009 17:17 schreef Leintjeuh het volgende:

[..]

Slaat echt helemaal nergens op Jij kent M-K niet, dat is overduidelijk
Nee, want vergeleken met MK zijn de meeste vrouwen dan walvissen en nijlpaarden

Maar goed, weer on the kapsalon topic
Mr.Noodlemaandag 14 september 2009 @ 17:30
Ik flikker altijd nog aardappelkruiden over de friet als extra..