abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 17 november 2007 @ 20:32:39 #1
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_54680554
Wie heeft er voor mij een recept voor een overheerlijke saus voor bij de shoarma of gyros.
Dus bijv, een onovertroffen knoflook of uiensaus.

Er zijn er heleboel te vinden als ik Google maar dat zegt verders niets over de smaak, thuis gebruikte recepten van jullie wil ik graag hebben.

Wie helpt mij?
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  zaterdag 17 november 2007 @ 20:42:46 #2
158344 RoodWitBlauw
rasechte hollander
pi_54680822
prober een knolooksaus te mengen met Heinz sandwichspread.

Zelf vind ik die tomaten ? saus bij de shoarmaboer enorm lekker.

tevens een tvpeetje
“YOU’RE FUCKING OUT, I’M FUCKING IN”
pi_54680922
Ik maak die uiensaus altijd door wat uien en peterselie (en evt koriander) fijn te hakken, daar een lepel tomatenpuree, wat olie, wat zout en peper en een beetje suiker bij te doen.
Volgens mij is het bij de turk ook niet meer dan dat. En die ontzettende uiensmaak is
  zaterdag 17 november 2007 @ 20:48:54 #4
158344 RoodWitBlauw
rasechte hollander
pi_54680977
quote:
Op zaterdag 17 november 2007 20:46 schreef ColdFeet het volgende:
Ik maak die uiensaus altijd door wat uien en peterselie (en evt koriander) fijn te hakken, daar een lepel tomatenpuree, wat olie, wat zout en peper en een beetje suiker bij te doen.
Volgens mij is het bij de turk ook niet meer dan dat. En die ontzettende uiensmaak is
Ja.. die bedoel ik.. die is echt enorm lekker.
Is zeker alleen maar zelf te maken? niet in de supermarkt verkrijgbaar( op de sligro en makro na?)

“YOU’RE FUCKING OUT, I’M FUCKING IN”
pi_54682396
knoflooksaus.
kaasboer
pi_54682494
tvppp
I pwn u!
  zaterdag 17 november 2007 @ 21:36:59 #7
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_54682503
klein bekertje creme fraiche in een bakje doen,
mayo (2 eetlepels ofzo) erbij
2 teentjes knoflook snijden/pureren en in bakje doen
gesneden peterselie en beetje gemalen peper erdoor en je bent klaar.

Evt. kan je er ook nog wat Tzaziki doorheen doen voor de lekere smaak.
pi_54682706
paar eetlepels mayo in een bakkie
paar tenen knoflook persen (naar eigen smaak, ik plemp er al snel 5 of 6 in )
dan een beetje koffie melk en een theelepel suiker er doorheen roeren.
(evt kan er nog peterselie oid doorheen voor de kleur )

5 a 6 tenen is niet goed voor een frisse ochtend adem trouwens
pi_54686483
Tomaten-uiensaus
Tomatenpuree
uien
zwarte peper
witte peper
oregano
basilicum
ketjap manis
paprikapoeder
olijfolie
komijn

Dit recept kreeg ik van een vriendin die het heeft ontfutseld bij een shoarmazaak. De hoeveelheden die zij opgaf was 1 kg. Tomatenpuree en 1 kg. uien. Dus verhouding is 1:1. Kruiden weet ik niet precies hoeveel maar is ook een kwestie van smaak en uitproberen...

Knoflooksaus

3 teentjes verse knoflook
6 eetlepels magere kwark
3 eetlepels mayonaise
dille uit potje/ of vers

Knoflook persen en alles door elkaar mengen...nog lekkerder word het met 'n klein beetje pittige mosterd erdoor en wat versgemalen peper
pi_54690429
TeeVeePee
  zondag 18 november 2007 @ 12:38:18 #11
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_54691291
quote:
Op zaterdag 17 november 2007 21:44 schreef fisc het volgende:
paar eetlepels mayo in een bakkie
paar tenen knoflook persen (naar eigen smaak, ik plemp er al snel 5 of 6 in )
dan een beetje koffie melk en een theelepel suiker er doorheen roeren.
(evt kan er nog peterselie oid doorheen voor de kleur )

5 a 6 tenen is niet goed voor een frisse ochtend adem trouwens
Deze gaat het wel worden denk ik.

Maar meer tips zijn altijd welkom.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_54692760
Een pikante saus (bv samurai saus) combineren met tzatziki. Heerlijk!
  zondag 18 november 2007 @ 14:06:39 #13
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_54692849
Shoarmasaus
ingrediënten:

1 eetlepel sambal
2 eetlepels schenkstroop
ketchup

bereiding:
Sambal en stroop door elkaar mengen. Ketchup toevoegen totdat het lekker tomaterig is, maar nog wel heet van de sambal en zoet van de stroop. Een handig trucje is om het schaaltje waarin je de ingredienten mengt in warm water te leggen, zodat de stroop wat dunner wordt en dus beter oplost.
http://www.jerryke.be/recept?id=250

Deze is trouwens ook erg lekker, ik maak deze als ik de kant en klare shoarma saus vergeten ben te kopen, zoals vandaag, de knoflooksaus is trouwens ook gemaakt, en erg lekker en pittig heb ik gemerkt, dat wordt smullen vanavond.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  zondag 18 november 2007 @ 14:07:59 #14
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_54692868
samurai saus?, ik hoor die naam wel vaker, maak je die zelf of koop je die, en waar.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_54693274
Ik vind persoonlijk Tzatziki toch echt t lekkerst bij het bovengenoemde,
Men neme:
-1 redelijk grote komkommer
-2 dikke tenen knoflook (of meer naar smaak)
-500 ml griekse of turkse yoghurt
-1 bosje verse munt (bij de turkse winkel goedkoop te krijgen)
-Zout en peper

Schil de komkommer en rasp deze fijn. Doe de geraspte komkommer in een kom en druk overtollig vocht eruit en laat weglopen, Pers de knoflook uit boven de komkommer en meng door elkaar. Voeg de yoghurt toe en roer alles goed door elkaar, snipper daarna naar smaak de munt erover, Evt peper en zout toevoegen,
There is nothing left to prove
No use deny this simple truth
Can’t find the reason to keep holding on
Now that the love is gone
pi_54694754
quote:
Op zondag 18 november 2007 14:07 schreef Curiosity het volgende:
samurai saus?, ik hoor die naam wel vaker, maak je die zelf of koop je die, en waar.
Belgische supermarkt
  zondag 18 november 2007 @ 15:35:56 #17
138258 LasTeR
Run for your life.
pi_54694799
WHISKEY SAUS
Elk huis z’n kruiswoordraadsels
Iedereen z'n plaats aan tafel
Maar ik kom wat later, ik kom wat later
  zondag 18 november 2007 @ 15:50:45 #18
158344 RoodWitBlauw
rasechte hollander
pi_54695137
Hierboven beschreven Tomaten uien saus-recept is beetje onvolledig:.

Hieronder een recept met hoeveelheden en bereidingswijze!::

Tomaten-uien saus

Ingredienten
1 grote ui
2 teentje knoflook
2 el fijn gehakte peterselie
4 pijpjes bieslook
1/2 tl zout of bouillonpoeder
4 tomaten of een klein blik gepelde tomaten
Sambal of zoete sambal saus

Bereiding
Smoor de ui in een beetje olie samen met de knoflook in 10 minuten gaar, maar zorg er voor dat hij niet te bruin wordt.
Roer er daarna de in blokjes gesneden tomaat door.
Doe dit op een hoog vuur en verdamp zoveel vocht dat er een leuke saus over blijft, maar probeer de tomaat niet helemaal fijn te koken.
Roer er nu de peterselie en de bieslook door samen met het zout en de bieslook.
Laat de saus koud worden en proef hem dan opnieuw en breng hem op smaak met wat sambal en eventueel nog wat zout.



Succes.
“YOU’RE FUCKING OUT, I’M FUCKING IN”
pi_54713992
quote:
Op zaterdag 17 november 2007 20:46 schreef ColdFeet het volgende:
Ik maak die uiensaus altijd door wat uien en peterselie (en evt koriander) fijn te hakken, daar een lepel tomatenpuree, wat olie, wat zout en peper en een beetje suiker bij te doen.
Volgens mij is het bij de turk ook niet meer dan dat. En die ontzettende uiensmaak is

Ga dat ook 's proberen, want de saus van de grillroom is veerukkelijk!
Sweet and innocent...
pi_54714187
Knoflooksaus;

Pot Mayonaise (zelf vindt ik het lekkerder met halvanaise)
6 a 7 tenen knoflook, geperst
Een eetlepel paprikapoeder
Een theelepeltje zout
Een theelepeltje zwarte peper

Eventueel kan er nog een scheutje koffiemelk worden toegevoegd om het geheel wat romiger te maken. Misschien het belangrijkste; minimaal een dag van tevoren klaar maken, dan trekken alle smaken goed in de mayonaise.

Eet Smakelijk!
pi_54721090
wiskey saus
Lawamena hitihala Lawamena haulala
  maandag 19 november 2007 @ 19:11:07 #22
97745 Thorical
finding a way
pi_54722340
Of het de ultieme is moet je zelf maar uitmaken. Ik ben al een paar jaar blijven hangen op dit recept.
Ik doe meestal harissa in het broodje. Ik ben lui en koop het bij de medelandersuper.
De knoflooksaus:
Ingrediënten: yoghurt/kwark
mayonaise
knoflook
bieslook
peterselie
citroensap
zout
cayennepeper
Verhouding 2/1 aan yoghurt/mayonaise daaraan per 3 eetlepels 1 teen knoflook toevoegen en de rest naar smaak. Met de kruiden hoef je niet te zuinig te zijn maar weest niet te royaal met het zout en de cayennepeper.
Je zou er desnoods nog een snuifje suiker aan toekunnen voegen en dan een kwartiertje laten staan.

Voor de uien en tomatensaus heb ik nog geen echt lekkere oplossing gevonden.
pi_54748068
Knoflooksaus
  woensdag 21 november 2007 @ 00:11:48 #24
129814 wolferl
Ik kan niets bedenken
pi_54751675
Curry Gewurz
pi_54797131
Mutsaers' Shoarmasaus:

* 2 delen (magere) yoghurt
* 1 deel frietsaus
* bieslook (een redelijke hoeveelheid)
* flinke snuf peper
* flinke snuf zout
* suiker
* knoflook (poeder of vers gemalen)

Doe alles in één kom en mixen maar. Speel een beetje met de hoveelheden om te zien wat jij het lekkerst vindt.

Let wel op met de suiker; teveel suiker maakt je saus veel te zoet!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')