Hierboven beschreven Tomaten uien saus-recept is beetje onvolledig:.
Hieronder een recept met hoeveelheden en bereidingswijze!::
Tomaten-uien sausIngredienten
1 grote ui
2 teentje knoflook
2 el fijn gehakte peterselie
4 pijpjes bieslook
1/2 tl zout of bouillonpoeder
4 tomaten of een klein blik gepelde tomaten
Sambal of zoete sambal saus
Bereiding
Smoor de ui in een beetje olie samen met de knoflook in 10 minuten gaar, maar zorg er voor dat hij niet te bruin wordt.
Roer er daarna de in blokjes gesneden tomaat door.
Doe dit op een hoog vuur en verdamp zoveel vocht dat er een leuke saus over blijft, maar probeer de tomaat niet helemaal fijn te koken.
Roer er nu de peterselie en de bieslook door samen met het zout en de bieslook.
Laat de saus koud worden en proef hem dan opnieuw en breng hem op smaak met wat sambal en eventueel nog wat zout.
Succes.