Ja.. die bedoel ik.. die is echt enorm lekker.quote:Op zaterdag 17 november 2007 20:46 schreef ColdFeet het volgende:
Ik maak die uiensaus altijd door wat uien en peterselie (en evt koriander) fijn te hakken, daar een lepel tomatenpuree, wat olie, wat zout en peper en een beetje suiker bij te doen.
Volgens mij is het bij de turk ook niet meer dan dat. En die ontzettende uiensmaak is
Deze gaat het wel worden denk ik.quote:Op zaterdag 17 november 2007 21:44 schreef fisc het volgende:
paar eetlepels mayo in een bakkie
paar tenen knoflook persen (naar eigen smaak, ik plemp er al snel 5 of 6 in)
dan een beetje koffie melk en een theelepel suiker er doorheen roeren.
(evt kan er nog peterselie oid doorheen voor de kleur)
5 a 6 tenen is niet goed voor een frisse ochtend adem trouwens
Belgische supermarktquote:Op zondag 18 november 2007 14:07 schreef Curiosity het volgende:
samurai saus?, ik hoor die naam wel vaker, maak je die zelf of koop je die, en waar.
quote:Op zaterdag 17 november 2007 20:46 schreef ColdFeet het volgende:
Ik maak die uiensaus altijd door wat uien en peterselie (en evt koriander) fijn te hakken, daar een lepel tomatenpuree, wat olie, wat zout en peper en een beetje suiker bij te doen.
Volgens mij is het bij de turk ook niet meer dan dat. En die ontzettende uiensmaak is
quote:Op zondag 18 november 2007 00:34 schreef Trusten het volgende:
Tomaten-uiensaus
Tomatenpuree
uien
zwarte peper
witte peper
oregano
basilicum
ketjap manis
paprikapoeder
olijfolie
komijn
Dit recept kreeg ik van een vriendin die het heeft ontfutseld bij een shoarmazaak. De hoeveelheden die zij opgaf was 1 kg. Tomatenpuree en 1 kg. uien. Dus verhouding is 1:1. Kruiden weet ik niet precies hoeveel maar is ook een kwestie van smaak en uitproberen...
Ik heb hem half geprobeerd want ik snapte niet wat de oregano en basilicum zouden kunnen toevoegen.
En de ketjap heb ik vervangen door een snuifje suiker maar dan is ie zeker te pruimen.
Dus voor mij een Toppertje.
Per grote gesnipperde ui een klein blikje tomatenpuree. De ui grof snipperen en in de olie garen.
Daarna de tomatenpuree toevoegen incl de kruiderij en nog een minuutje mee laten stoven.
Knoflooksaus
3 teentjes verse knoflook
6 eetlepels magere kwark
3 eetlepels mayonaise
dille uit potje/ of vers
Knoflook persen en alles door elkaar mengen...nog lekkerder word het met 'n klein beetje pittige mosterd erdoor en wat versgemalen peper![]()
Misschien was recept ook niet de goede benaming. Ze had gevraagd wat er allemaal voor kruiden in zatenquote:Op vrijdag 30 november 2007 21:52 schreef Thorical het volgende:
Ik heb hem half geprobeerd want ik snapte niet wat de oregano en basilicum zouden kunnen toevoegen.
En de ketjap heb ik vervangen door een snuifje suiker maar dan is ie zeker te pruimen.
wat zij zegtquote:Op zondag 18 november 2007 14:27 schreef Moragh_DaughterofSune het volgende:
Ik vind persoonlijk Tzatziki toch echt t lekkerst bij het bovengenoemde,
Men neme:
-1 redelijk grote komkommer
-2 dikke tenen knoflook (of meer naar smaak)
-500 ml griekse of turkse yoghurt
-1 bosje verse munt (bij de turkse winkel goedkoop te krijgen)
-Zout en peper
Schil de komkommer en rasp deze fijn. Doe de geraspte komkommer in een kom en druk overtollig vocht eruit en laat weglopen, Pers de knoflook uit boven de komkommer en meng door elkaar. Voeg de yoghurt toe en roer alles goed door elkaar, snipper daarna naar smaak de munt erover, Evt peper en zout toevoegen,
Idd als ik het thuis eet die van Calve en anders gewoon die van de shoarma tent zelfquote:
Bedankt Piet! Zal ik eens onthouden, ga van het weekend zelf Turkse Pizza maken, past dit ook wel bij.quote:Op maandag 17 januari 2011 19:33 schreef Pietverdriet het volgende:
Ajvar is trouwens ook erg lekker
rode paprika, aubergine, zout, plantaardige olie en kruiden,
Het is in heet en mild te koop, maar je kan het ook zelf maken.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Dikke Turkse Yoghurt met wat knoflook is ook erg lekker.quote:Op maandag 17 januari 2011 20:30 schreef foodlover het volgende:
[..]
Bedankt Piet! Zal ik eens onthouden, ga van het weekend zelf Turkse Pizza maken, past dit ook wel bij.
/agreedquote:Op zondag 18 november 2007 14:27 schreef Moragh_DaughterofSune het volgende:
Ik vind persoonlijk Tzatziki toch echt t lekkerst bij het bovengenoemde,
Men neme:
-1 redelijk grote komkommer
-2 dikke tenen knoflook (of meer naar smaak)
-500 ml griekse of turkse yoghurt
-1 bosje verse munt (bij de turkse winkel goedkoop te krijgen)
-Zout en peper
Schil de komkommer en rasp deze fijn. Doe de geraspte komkommer in een kom en druk overtollig vocht eruit en laat weglopen, Pers de knoflook uit boven de komkommer en meng door elkaar. Voeg de yoghurt toe en roer alles goed door elkaar, snipper daarna naar smaak de munt erover, Evt peper en zout toevoegen,
Dat is een Urban Legend.quote:Op dinsdag 18 januari 2011 16:02 schreef SiGNe het volgende:
Ik denk dat er maar weinig shoarmaboeren zijn die zelf knoflooksaus maken, de meesten kopen gewoon emmers van een grote fabrikant.
Laatste keer dat ik hoorde dat een shoarmaboer zelf knoflooksaus maakte kwam dat doordat de bezorgers er in klaar waren gekomen, er zat sperma in van 7 verschillende mannen.
maar da's ook een verhaal uit de vorige eeuw en of het ook echt gebeurd was of dat het een urban-myth was.. geen idee.
Ja of ze gooiden het erbij in zo een grote emmer, althans zo had ik het gehoord..quote:Op dinsdag 18 januari 2011 16:02 schreef SiGNe het volgende:
Ik denk dat er maar weinig shoarmaboeren zijn die zelf knoflooksaus maken, de meesten kopen gewoon emmers van een grote fabrikant.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |