FOK!forum / Culinesse à gogo / Wat eten en drinken we vandaag # 29
Martijn_77zondag 29 oktober 2006 @ 01:41
Linkje naar het oude topic
Wat eten en drinken we vandaag # 28

Nu Roosvicee Multi vit
Blueszondag 29 oktober 2006 @ 01:42
Blokjes spaanse schapenkaas in olie en knoflook van Spanish Harlem, en een Chileens wit wijntje


Martijn waar is het plaatje
Stereotomyzondag 29 oktober 2006 @ 01:42
Ik zit aan mijn 4e pakje melba toast met pindakaas

golferzondag 29 oktober 2006 @ 02:31
Hete gamba's uit Spanish Harlem met een whiskietje.
Zij-en-Hijzondag 29 oktober 2006 @ 07:40
Vanavond eten we minikrieltjes van CêlaVita (gebakken in roomboter uiteraard), een rundervink en tuinerwtjes met gefruite ui.
Wat appelmoes en mayo erbij..
Sjeenzondag 29 oktober 2006 @ 09:42
Nu... een full English
Oftewel: scrambled eggs, baked beans, mushrooms, grilled tomato, bacon, sausage and toast... Met HP sauce
K-mailzondag 29 oktober 2006 @ 09:44
Simpel ontbijt, met een croissantje uit de oven, en normandische Boter (d'Isigny), die zooo is
Haaibaaikezondag 29 oktober 2006 @ 11:18
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 01:42 schreef Bluezz het volgende:
Blokjes spaanse schapenkaas in olie en knoflook van Spanish Harlem, en een Chileens wit wijntje


Martijn waar is het plaatje
Volgens mij eten jullie vaak iets aparts Echte lekkerbekken zijn jullie
En gelijk hebben jullie
#ANONIEMzondag 29 oktober 2006 @ 11:21
Ik ga zo aan de koffie. Dat is hard nodig.
Martijn_77zondag 29 oktober 2006 @ 13:16
Zit nu aan de Orangina Light
Haaibaaikezondag 29 oktober 2006 @ 14:13
Ik ga koffie zetten
rubyzondag 29 oktober 2006 @ 14:19
Surinaamse zuurkool met gesudderd rundvlees en rijst.
BrauNzondag 29 oktober 2006 @ 14:21
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 14:19 schreef ruby het volgende:
Surinaamse zuurkool met gesudderd rundvlees en rijst.
Wat is er Surinaams aan zuurkool?
Haaibaaikezondag 29 oktober 2006 @ 14:27
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 14:21 schreef BrauN het volgende:

[..]

Wat is er Surinaams aan zuurkool?
Dat heb ik ook nooit gehoord
rubyzondag 29 oktober 2006 @ 14:39
Dit is Surinaamse zuurkool, zoals ik het ooit heb geleerd van een ex-collega. Er zijn ongetwijfeld andere manieren, maar zo doe ik het dus:

Benodigdheden:
Pak runderlappen (ik koop meestal een groot pak met ongeveer 2 à 3 lappen er in).
Zuurkool naturel (2 zakken)
Genoeg tenen knoflook (paar teentjes voor het rundvlees en paar een teentjes voor de zuurkool)
Uien (2 à 3, hangt er vanaf hoe groot ze zijn)
Ajuma (peper)
Zout, peper
Klein blikje tomatenpuree
Pimentballetjes
Kruidnageltjes
Rijst (pandanrijst vind ik persoonlijk lekker erbij)

Bereiding rundvlees:
Peper en zout op het rundvlees strooien. Gooi wat braadboter in je koekenpan en ondertussen snij je een paar teentjes knoflook fijn.
Knoflook gooi je in de pan en roer je door de boter heen dat ondertussen gesmolten is.
Vlees erbij en beide kanten een mooi kleurtje geven. Kruidnageltjes en pimentballetjes erbij gooien.
Ben je tevreden over de kleur van het vlees, dan doe je wat water in de pan, zet je je vuurtje laag, dan doe je de deksel op de pan en laat je de boel sudderen tot dat het gaar is.

Bereiding zuurkool:
Zuurkool uit de zakjes halen en in een vergiet stoppen. Wassen die handel maar niet te overdreven, want er mag best nog een beetje een zure smaak aan zitten.
In een braadpan doe je een beetje olie. Als de olie klaar is voor gebruik doe je er je uie, knoflook en peper bij en fruit je de boel.
Na het fruiten voeg je het blikje tomatenpuree toe en roer je het allemaal door elkaar.
Na deze handeling doe je je gewassen zuurkool bij en roer je wederom alles door elkaar totdat de zuurkool een mooie oranje/rode kleur heeft.
Deksel op de pan, vuur op z'n laagst zetten en zo'n 20 à 25 minuten laten sudderen om het zo maar te noemen. Aan het einde strooi je er nog wat wat zwarte peper over heen.

Ondertussen kook je je rijst. Ik hoef vast niet uit te leggen hoe dat moet.

Als alles klaar is, doe je je rijst op een bord, zuurkool en een lap vlees. Nu is het compleet en smullen maar!

[ Bericht 0% gewijzigd door ruby op 29-10-2006 14:59:34 ]
Natha-zondag 29 oktober 2006 @ 16:23
Ik ga iets maken met appel, kaas, walnoten, eikebladsla, hertenbiefstuk, struisvolgelsteak, aardappelpartjes in schil enzo
LaPrestigezondag 29 oktober 2006 @ 16:28
Biefstukje, salade met pestodressing, tonijn, olijven en feta en dan nog gebakken aardappeltjes erbij.
BrauNzondag 29 oktober 2006 @ 16:30
Spacecake.
golferzondag 29 oktober 2006 @ 16:46
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 11:18 schreef Haaibaaike het volgende:

[..]

Volgens mij eten jullie vaak iets aparts Echte lekkerbekken zijn jullie
En gelijk hebben jullie


We zijn gek op lekker eten en experimenteren met voedsel.
I.p.v. uitgebreid of vaak met vakantie gaan, besteden wij het geld liever aan lekkere hapjes gedurende het hele jaar.
Haaibaaikezondag 29 oktober 2006 @ 16:48
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 16:46 schreef golfer het volgende:

[..]



We zijn gek op lekker eten en experimenteren met voedsel.
I.p.v. uitgebreid of vaak met vakantie gaan, besteden wij het geld liever aan lekkere hapjes gedurende het hele jaar.
Daar heb je ook meer aan als op vakantie gaan.
Wij gaan houden ook van lekker eten.
Curiosityzondag 29 oktober 2006 @ 17:02
Varkenshaasje met champignonsaus, kreukelfrieten en een rucola salade.
Appeltaartenzondag 29 oktober 2006 @ 17:27
aardig brak na een leuk avondje stappen in doornroosje en nu na de 3de helft bij de hockey heb ik besloten om de chinees maar ff te bellen
#ANONIEMzondag 29 oktober 2006 @ 18:35
Net twee pizza's met gratis brownies bij New York Pizza besteld.
denkazondag 29 oktober 2006 @ 18:40
stoommaaltijd kip provencaals van de AH
#ANONIEMzondag 29 oktober 2006 @ 18:45
Ik neem even een glaasje cola.
Blueszondag 29 oktober 2006 @ 18:51
Zometeen weer aan het fornuis :

Biefstukkies uit de recl. van AH met kruidenboter (met geb. champignons die ik nog vond)
Bourgondische krieltjes (die naam alleen al )
Gebakken witlof, beetje van de Blijker en een beetje van een kokkie hier in CUL, ik ga het dan eindelijk eens maken
poszondag 29 oktober 2006 @ 19:44
Gekookte mosselen
Blueszondag 29 oktober 2006 @ 20:24
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 18:51 schreef Bluezz het volgende:
Zometeen weer aan het fornuis :

Biefstukkies uit de recl. van AH met kruidenboter (met geb. champignons die ik nog vond)
Bourgondische krieltjes (die naam alleen al )
Gebakken witlof, beetje van de Blijker en een beetje van een kokkie hier in CUL, ik ga het dan eindelijk eens maken
Die lof is echt superlekker, en de rest ook




Restjes ijs opmaken met een lekker likeurtje en koffie erbij om het geheel maar vervelend af te sluiten


Stereotomyzondag 29 oktober 2006 @ 21:13
Trrrring, da's niet verkeerd
Blueszondag 29 oktober 2006 @ 21:26
*burp*
Martijn_77zondag 29 oktober 2006 @ 22:19
Drambuie
Koninginmaandag 30 oktober 2006 @ 08:22
Bluezz, hoe maak je die witlof dan??

Ik begin vandaag de morgen met een kopje cappuccino...
Zij-en-Hijmaandag 30 oktober 2006 @ 10:44
Vanavond eten we:

* kapucijners
* uitgebakken spekjes (gerookt vetspek)
* gesnipperde (rauwe) ui
* piccalilly

Simpel, voedzaam en lekker...
#ANONIEMmaandag 30 oktober 2006 @ 12:28
Ik ga zo lunchen, ik denk wat brood met beleg en een kopje soep...
#ANONIEMmaandag 30 oktober 2006 @ 13:15
quote:
Op maandag 30 oktober 2006 12:28 schreef iamredleader het volgende:
Ik ga zo lunchen, ik denk wat brood met beleg en een kopje soep...
Koolvisburger, twee bammetjes kaas, kopje broccolisoep en een flesje cola light. En voor straks een banaan!
Matnessmaandag 30 oktober 2006 @ 13:16
ik eer nu een nasipeer
een wat? een nasipeer
maar ben er niet zo ondersteboven van.
daarvoor een papaya,met wat limoen, die heb ik maar weggegooid, smaakte niet
Bluesmaandag 30 oktober 2006 @ 15:30
quote:
Op maandag 30 oktober 2006 08:22 schreef Koningin het volgende:
Bluezz, hoe maak je die witlof dan??
Lof in grove repen snijden, na het bittere stuk verwijderd te hebben.
Roerbakken in olijfolie met een schep bruine bastersuiker, minuutje of 3,4
Afblussen met een scheut balsamico-azijn, nog even doorbakken op hoog vuur, klaar.
Simpel en zelfs de niet-witlof liefhebbers vinden dit erg lekker
Raissamaandag 30 oktober 2006 @ 15:36
Vanavond gyros met wat sla..
#ANONIEMmaandag 30 oktober 2006 @ 16:09
quote:
Op maandag 30 oktober 2006 13:15 schreef iamredleader het volgende:

[..]

Koolvisburger, twee bammetjes kaas, kopje broccolisoep en een flesje cola light. En voor straks een banaan!
De banaan is op
Koninginmaandag 30 oktober 2006 @ 16:14
quote:
Op maandag 30 oktober 2006 15:30 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Lof in grove repen snijden, na het bittere stuk verwijderd te hebben.
Roerbakken in olijfolie met een schep bruine bastersuiker, minuutje of 3,4
Afblussen met een scheut balsamico-azijn, nog even doorbakken op hoog vuur, klaar.
Simpel en zelfs de niet-witlof liefhebbers vinden dit erg lekker
Danke
Bluesmaandag 30 oktober 2006 @ 16:17
Ik heb geen inspiratie voor vandaag
Na de heerlijkheden van gisteren wil ik iets lichts
K-mailmaandag 30 oktober 2006 @ 16:52
ik heb net turkse pizzza gegeten, en vanavond Andijviestamppot, maar daar heb ik geen zin in
Bluesmaandag 30 oktober 2006 @ 17:46
quote:
Op maandag 30 oktober 2006 16:17 schreef Bluezz het volgende:
Ik heb geen inspiratie voor vandaag
Na de heerlijkheden van gisteren wil ik iets lichts
Vandaag maak ik :

Gevuld stokbrood in de oven met een komkommersalade erbij
2 pers.

4 zongedroogde tomaten op olie
6 olijven met piment
200 gram rundergehakt
zout en peper
1 afbak stokbrood
10 takjes basilicum (gedroogde gebruik ik ervoor)
50 gram goudsalami

Verwarm de oven voor op 200ºC (hetelucht 180ºC).
Snijd de tomaten in stukjes en kneed deze samen met de olijven door het gehakt. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd het stokbrood in 4 stukken.
Hol het stokbrood uit en beleg de binnenkanten met de basilicumblaadjes en de goudsalami.
Vul het stokbrood met het gehakt.
Laat het gevulde stokbrood in circa 15 minuten gaar worden.
LaPrestigemaandag 30 oktober 2006 @ 17:50
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 16:28 schreef LaPrestige het volgende:
Biefstukje, salade met pestodressing, tonijn, olijven en feta en dan nog gebakken aardappeltjes erbij.
Gister werd het toch macaroni met een vreemd zelfbedacht sausje.

Vandaag wordt het biefstuk met gebakken aardappeltjes en wat spinazie a la creme.
Curiositymaandag 30 oktober 2006 @ 18:36
Spruitjes, gekookte aardappels en een karbonade gegeten, als toetje bosvruchten vla.
rubymaandag 30 oktober 2006 @ 18:52
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 14:19 schreef ruby het volgende:
Surinaamse zuurkool met gesudderd rundvlees en rijst.
Dit dus weer.
TheTh1ngmaandag 30 oktober 2006 @ 18:54
Zo! Heb ook maar eens gebakken witlof geprobeerd..
Ik heb ze alleen gebakken in honing, thijm en rozemarijn..
Verder een biefstukje met gebakken aardappeltjes met rozemarijn

't ziet er misschien wat minder charmant uit dan bij Bluezz maja



Hier het recept voor de gebakken witlof in honing
http://www.rtl.nl/huistui(...)t_uitzending_1_3.xml

[ Bericht 13% gewijzigd door TheTh1ng op 30-10-2006 19:32:56 ]
Martijn_77maandag 30 oktober 2006 @ 18:55
Gebakken aardappels, schnitzel, rode bietjes
Stereotomymaandag 30 oktober 2006 @ 18:58
Gebakken aardappelballetjes (AH) met DRIE ( ) pakken Euroshopper Sate Babi en ben nu een appeltje aan het eten

Heb even een culinaire dip
LaPrestigemaandag 30 oktober 2006 @ 19:02
Mn biefstuk was mislukt
Bluesmaandag 30 oktober 2006 @ 19:15
quote:
Op maandag 30 oktober 2006 18:54 schreef TheTh1ng het volgende:

Zo! Heb ook maar eens gebakken witlof geprobeerd..
Ik heb ze alleen gebakken in honing, thijm en rozemarijn..
Verder een biefstukje met gebakken aardappeltjes met rozemarijn

't ziet er misschien wat minder charmant uit dan bij Bluezz maja

[afbeelding]

Hier het recept voor de gebakken witlof in honing
http://www.rtl.nl/huistui(...)t_uitzending_1_3.xml
Foto is niet te zien, multikabelinlog nodig
TheTh1ngmaandag 30 oktober 2006 @ 19:33
Fixed!
dank je..
Bluesmaandag 30 oktober 2006 @ 19:35
Ziet er goed uit
Hoe vond je het smaken?

Ik zal straks het gehaktbrood ook ff op de pic zetten
Editor eat your heart out
Appeltaartenmaandag 30 oktober 2006 @ 19:47
Vanavond stond er op `t menu: Gebakken aardappelschijfjes met shoarma en salade
denkamaandag 30 oktober 2006 @ 19:49
Maaltijdsalade met kipstukjes
edje34maandag 30 oktober 2006 @ 20:19
Vanavond broodje Donner op.
Bluesmaandag 30 oktober 2006 @ 20:24
quote:
Op maandag 30 oktober 2006 17:46 schreef Bluezz het volgende:


Vandaag maak ik :

Gevuld stokbrood in de oven met een komkommersalade erbij
2 pers.

4 zongedroogde tomaten op olie
6 olijven met piment
200 gram rundergehakt
zout en peper
1 afbak stokbrood
10 takjes basilicum (gedroogde gebruik ik ervoor)
50 gram goudsalami

Verwarm de oven voor op 200ºC (hetelucht 180ºC).
Snijd de tomaten in stukjes en kneed deze samen met de olijven door het gehakt. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd het stokbrood in 4 stukken.
Hol het stokbrood uit en beleg de binnenkanten met de basilicumblaadjes en de goudsalami.
Vul het stokbrood met het gehakt.
Laat het gevulde stokbrood in circa 15 minuten gaar worden.


Het was lekker
TheTh1ngmaandag 30 oktober 2006 @ 20:26
quote:
Op maandag 30 oktober 2006 19:35 schreef Bluezz het volgende:
Ziet er goed uit
Hoe vond je het smaken?

Ik zal straks het gehaktbrood ook ff op de pic zetten
Editor eat your heart out
Ja, vond het heerlijk..
Heb nog nooit zo'n lekker een stukje witlof gegeten.. hou het recept wel in m'n achterhoofd
Ik had alleen de honing wat meer mogen laten karameliseren op de witlof maar ach..
Wel goed te doen
4EverBlackEyedmaandag 30 oktober 2006 @ 21:24
Op dit moment nog niets, maar ik ga een bananen -chocolade taart maken
janatworkmaandag 30 oktober 2006 @ 21:42
Rauwe andijvie stampot met een in wijn gestoofd stuk kip... t was weer heerlijk
LaPrestigemaandag 30 oktober 2006 @ 23:00
quote:
Op maandag 30 oktober 2006 17:46 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Vandaag maak ik :

Gevuld stokbrood in de oven met een komkommersalade erbij
2 pers.

4 zongedroogde tomaten op olie
6 olijven met piment
200 gram rundergehakt
zout en peper
1 afbak stokbrood
10 takjes basilicum (gedroogde gebruik ik ervoor)
50 gram goudsalami

Verwarm de oven voor op 200ºC (hetelucht 180ºC).
Snijd de tomaten in stukjes en kneed deze samen met de olijven door het gehakt. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd het stokbrood in 4 stukken.
Hol het stokbrood uit en beleg de binnenkanten met de basilicumblaadjes en de goudsalami.
Vul het stokbrood met het gehakt.
Laat het gevulde stokbrood in circa 15 minuten gaar worden.
Klinkt erg lekker! Moet ik dan het gehakt rauw in de oven doen of eerst bakken?
Isabeaumaandag 30 oktober 2006 @ 23:22
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 20:24 schreef Bluezz het volgende:

Restjes ijs opmaken met een lekker likeurtje en koffie erbij om het geheel maar vervelend af te sluiten

Iemand wist mij vorige week te vertellen dat koffie + 'iets' (een bonbon of likeurtje bijv.) in een menu als gang gold.
Dus dat je met voorgerecht, soep, hoofdgerecht, dessert en koffie met likeurtje dus al een 5-gangendiner hebt. Weet iemand hier of dat klopt?

Wij hadden vandaag trouwens tortilla's.
Gisteren zeeduivel (yum!) met rijst en zabaglione (yumyum!) als dessert. Mijn vriend vond dat er teveel marsala in de zabaglione zat, maar het recept was nou eenmaal 1 dl marsala. Zou ik dat zomaar kunnen verminderen zonder dat het de luchtige structuur aantast?
Bluesdinsdag 31 oktober 2006 @ 03:10
quote:
Op maandag 30 oktober 2006 23:00 schreef LaPrestige het volgende:


Klinkt erg lekker! Moet ik dan het gehakt rauw in de oven doen of eerst bakken?
Rauw, en ik heb het 20 minuutjes erin gelaten omdat het na 15 min. na controle/doorsnijden nog niet helemaal gaar was
Isabeaudinsdag 31 oktober 2006 @ 03:11
Ik heb net een bolletje met ham op
Bluesdinsdag 31 oktober 2006 @ 03:17
Isa, wat had je met die zeeduivel gedaan?
Isabeaudinsdag 31 oktober 2006 @ 03:51
quote:
Op dinsdag 31 oktober 2006 03:17 schreef Bluezz het volgende:
Isa, wat had je met die zeeduivel gedaan?
Een Creoolse visschotel met o.a. kokosmelk, pindakaas en spaanse peper gemaakt.
edje34dinsdag 31 oktober 2006 @ 08:48
Pastaschotel met Pestosaus.
HaverMoutKoekjedinsdag 31 oktober 2006 @ 09:46
Straks bij de lunch: komkommersalade en 2 grof volkoren boterhammen met pindakaas
Vanavond: pompoensoep met salade.
#ANONIEMdinsdag 31 oktober 2006 @ 10:13
Zo een kopje koffie.
Nunadinsdag 31 oktober 2006 @ 10:28
Door mijn mama gemaakte bami
#ANONIEMdinsdag 31 oktober 2006 @ 10:42
En nu wat heerlijke krokante stengels, zoute smaak!
Matnessdinsdag 31 oktober 2006 @ 11:21
danerolles croissants in de oven gegooid, dus die ga ik straks lekker oppeuzelen
#ANONIEMdinsdag 31 oktober 2006 @ 11:52
Nog maar een kopje koffie.
Camplodinsdag 31 oktober 2006 @ 12:14
Dalijk lekker vers brood, als mn ma terug is, met wat weet ik nog niet

En kopje Wiener Melange.
Koningindinsdag 31 oktober 2006 @ 13:10
2 boterhammen met stroop en een cup a soup tomaat...

Vanavond spruiten!
#ANONIEMdinsdag 31 oktober 2006 @ 13:11
Kopje muntthee met stokbroodje ham&honingmosterdsaus
edje34dinsdag 31 oktober 2006 @ 13:11
Weet het nog niet ben net thuis van de kaakchirurg.
Raissadinsdag 31 oktober 2006 @ 13:37
Hamburgers, worteltjes en ovenfrietjes..
Appeltaartendinsdag 31 oktober 2006 @ 14:26
nu m&m`s heb nog geen id wat ik vnvnd ga eten..
denkadinsdag 31 oktober 2006 @ 14:35
quote:
Op dinsdag 31 oktober 2006 13:11 schreef Razztwizzle het volgende:
Kopje muntthee met stokbroodje ham&honingmosterdsaus
Isabeaudinsdag 31 oktober 2006 @ 14:49
quote:
Op dinsdag 31 oktober 2006 13:11 schreef edje34 het volgende:
Weet het nog niet ben net thuis van de kaakchirurg.
Olvarit een idee?
Erosjuhhhdinsdag 31 oktober 2006 @ 14:50
magere yoghurt
#ANONIEMdinsdag 31 oktober 2006 @ 14:54
Net vier boterhammen kaas-ketshup gegeten.
Bluesdinsdag 31 oktober 2006 @ 16:35
Het recept van vandaag is: Andijvis
Lauwwarme andijviesalade met kabeljauw en spek

De ingredienten zijn voor 4 pers.
700g kabeljauwfilets
150g ontbijtspek
250 andijvie
2 tomaten
200g brie

Bak de plakken spek in een beetje olie. Leg de kabeljauwfilets bij het spek in de pan. Haal het spek uit de pan wanneer het begint te verkleuren en laat de filets kort doorbakken op een laag vuurtje. Zet de kabeljauw in een ovenschaal tien minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Snijd de tomaten in kleine blokjes, en doe ze samen met het spek terug in een koekenpan. Bak 1 minuut en voeg dan de andijvie toe. Bak nog een minuut op hoog vuur. Snijd de brie in plakken en vervolgens in kleine stukjes. Meng de brie door de andijvie.

(receptje van Ramon Beuk)
Zij-en-Hijdinsdag 31 oktober 2006 @ 16:40
Wij eten vandaag (heel burgerlijk ) :

* Gekookte krielaardappels
* Bloemkool
* Gepaneerde (runder)hamburger
* Jus
edje34dinsdag 31 oktober 2006 @ 16:47
quote:
Op dinsdag 31 oktober 2006 14:26 schreef Appeltaarten het volgende:
nu m&m`s heb nog geen id wat ik vnvnd ga eten..
Leg even een pizza in de oven dan.
Little_Angeldinsdag 31 oktober 2006 @ 17:26
Gekooktje aardappeltjes, kip, jus, en rode kool.
shiNinG_staRdinsdag 31 oktober 2006 @ 17:45
Pasta
#ANONIEMdinsdag 31 oktober 2006 @ 18:05
Ik eet nu een Big tasty
rubydinsdag 31 oktober 2006 @ 18:10
Niet uitgebreid want ik ga zo sporten. Daarna eet ik een boterham met roerei of een omelet. Iets van dien aard.
clauwheeedinsdag 31 oktober 2006 @ 18:23
Boerenkool met spekjes!
Bluesdinsdag 31 oktober 2006 @ 18:28
quote:
Op dinsdag 31 oktober 2006 16:35 schreef Bluezz het volgende:


Het recept van vandaag is: Andijvis
Lauwwarme andijviesalade met kabeljauw en spek

De ingredienten zijn voor 4 pers.
700g kabeljauwfilets
150g ontbijtspek
250 andijvie
2 tomaten
200g brie

Bak de plakken spek in een beetje olie. Leg de kabeljauwfilets bij het spek in de pan. Haal het spek uit de pan wanneer het begint te verkleuren en laat de filets kort doorbakken op een laag vuurtje. Zet de kabeljauw in een ovenschaal tien minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Snijd de tomaten in kleine blokjes, en doe ze samen met het spek terug in een koekenpan. Bak 1 minuut en voeg dan de andijvie toe. Bak nog een minuut op hoog vuur. Snijd de brie in plakken en vervolgens in kleine stukjes. Meng de brie door de andijvie.

(receptje van Ramon Beuk)
Het was lekker

blaaatkipjedinsdag 31 oktober 2006 @ 18:49
Net andijviestamppot op met spekjes
Martijn_77dinsdag 31 oktober 2006 @ 19:00
Giro's met pitabroodjes en knoflooksaus
#ANONIEMdinsdag 31 oktober 2006 @ 19:23
Er is nu een heerlijke ovenschotel aan het bakken voor zometeen!

Tomaat, courgette, paprika, aardappel, fetakaas, oude kaas, olijfolie, olijven. En een beetje kruiden/zout. Dus lekker.
Curiositydinsdag 31 oktober 2006 @ 19:32
Hier ook Gyros gegeten .
uniekhoorndinsdag 31 oktober 2006 @ 19:36
Wij gaan voor broodjes Donner en shoarma.
Morgen is er weer een dag om gezond te doen.
Mikkiedinsdag 31 oktober 2006 @ 19:59
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. -

[ Bericht 80% gewijzigd door Sander op 19-05-2011 13:52:28 ]
Haaibaaikedinsdag 31 oktober 2006 @ 20:10
Wij hebben hutspot op met schouder karbonaadjes erbij
edje34dinsdag 31 oktober 2006 @ 20:49
Pasta met Pestosaus
PdeHoogdinsdag 31 oktober 2006 @ 20:59
Net een stoommaaltijd van de AH naar binnen geschoven
edje34dinsdag 31 oktober 2006 @ 21:16
quote:
Op dinsdag 31 oktober 2006 20:59 schreef PdeHoog het volgende:
Net een stoommaaltijd van de AH naar binnen geschoven
Welke ?
#ANONIEMdinsdag 31 oktober 2006 @ 21:19
Hey, ik heb ook net stoommaaltijd op de euh.. het was vis met een soort laagje erover, met courgette en broccoli en gegratineerde aardappeltjes. Was heerlijk!
BrauNdinsdag 31 oktober 2006 @ 22:15
Veur 'n gezelschapje gekookt, en wel: kibbeling, gebakken aardappels en sla met mais ende tonijn.

Lachen, gieren, smullen!
Appeltaartendinsdag 31 oktober 2006 @ 22:51
M`n m&m`s zijn op

OT:
Ravioli met goed gevulde saus en veel kaas!
Zij-en-Hijwoensdag 1 november 2006 @ 10:27
Wij eten vandaag:

* Moussaka..
#ANONIEMwoensdag 1 november 2006 @ 11:22
Zometeen een lunch met de collega's, intro van een nieuwe chef. Geen idee wat we gaan eten, meestal zijn het broodjes voor zoiets!
#ANONIEMwoensdag 1 november 2006 @ 12:41
Een bolletje met geitenkaas en appel en honing
Tommekewoensdag 1 november 2006 @ 13:16
Melk plus een witbroodje met kaas
Haaibaaikewoensdag 1 november 2006 @ 13:18
quote:
Op woensdag 1 november 2006 12:41 schreef Razztwizzle het volgende:
Een bolletje met geitenkaas en appel en honing
Zo'n lekkere appel die jij in je iconplaatje hebt heb ik ook.
En ik neem nou die lekkere appel
Blueswoensdag 1 november 2006 @ 13:37
Lunch
Met een olijvenciabatta, tomaat brie en salami.
* Bluezz is dol op restjes uit de koelkast
Haaibaaikewoensdag 1 november 2006 @ 14:15
* Haaibaaike lust geen salami
Blueswoensdag 1 november 2006 @ 14:38
quote:
Op woensdag 1 november 2006 14:15 schreef Haaibaaike het volgende:
* Haaibaaike lust geen salami
* Bluezz haalt de salami er even tussenuit


Banaantje nu
#ANONIEMwoensdag 1 november 2006 @ 15:03
Nou, het waren belegde broodjes met o.a. zalm en eiersalade, zoals ik wel dacht. Lekker.

Zometeen een kopje thee!
Appeltaartenwoensdag 1 november 2006 @ 15:03
Cup-a-Soup kerrie
Raissawoensdag 1 november 2006 @ 15:06
Ik twijfel of we vanavond spaghetti gaan eten of de frituurpan aanzetten en lekker wat kroketjes/frikandelletjes met patat gaan eten....
Mini_rulezwoensdag 1 november 2006 @ 15:28
Gedroogde abrikoosjes. Dadelijk een stokbroodje met kruidenboter, dat gaat nu de oven in.

Vanavond ga ik uit eten met mijn vriendje, dus ik ben heel benieuwd wat het gaat worden.
Appeltaartenwoensdag 1 november 2006 @ 15:38
quote:
Op woensdag 1 november 2006 15:06 schreef Raissa het volgende:
Ik twijfel of we vanavond spaghetti gaan eten of de frituurpan aanzetten en lekker wat kroketjes/frikandelletjes met patat gaan eten....
patat met kroketjes/frikandelletjes is nog niet eens zo`n gek idee
uniekhoornwoensdag 1 november 2006 @ 17:14
Witlof ham/kaas uit de oven met gebakken aardappeltjes.
golferwoensdag 1 november 2006 @ 17:17
Basmatirijst, thaise wokgroentes en (van de visboer) voorgemarineerde Oosterse reuzengarnalen.
BrauNwoensdag 1 november 2006 @ 17:24
quote:
Op woensdag 1 november 2006 17:17 schreef golfer het volgende:
Basmatirijst, thaise wokgroentes en (van de visboer) voorgemarineerde Oosterse reuzengarnalen.
Golfer, eet eens gewoon een keer gekookte aardappels, bloemkool en een sudderlapje.

Dit gaat te ver telkens hoor!
Isabeauwoensdag 1 november 2006 @ 17:25
Ik heb vanavond sudderlapjes (met bruin bier), rode kool met appeltjes en aardappels
golferwoensdag 1 november 2006 @ 17:28
quote:
Op woensdag 1 november 2006 17:24 schreef BrauN het volgende:


Golfer, eet eens gewoon een keer gekookte aardappels, bloemkool en een sudderlapje.

Dit gaat te ver telkens hoor!
Nunawoensdag 1 november 2006 @ 17:30
Vanavond: Pizza .
Bepwoensdag 1 november 2006 @ 17:33
Hutspot met rookworst
shiNinG_staRwoensdag 1 november 2006 @ 17:43
Chicken Tonight .
Curiositywoensdag 1 november 2006 @ 18:16
Kroten, gekookte aardappels, uitje en een gemarineerd speklapje gegeten.
HostiMeisterwoensdag 1 november 2006 @ 18:17
zelfgemaakte pimp-ass lasagne...
#ANONIEMwoensdag 1 november 2006 @ 18:52
Nu thee, straks aardappel, groente en springrolls.
#ANONIEMwoensdag 1 november 2006 @ 18:54
quote:
Op woensdag 1 november 2006 18:16 schreef Curiosity het volgende:
Kroten, gekookte aardappels, uitje en een gemarineerd speklapje gegeten.
Wat zijn kroten

Wij aten lasagna
Matnesswoensdag 1 november 2006 @ 19:07
quote:
Op woensdag 1 november 2006 18:54 schreef Razztwizzle het volgende:

[..]

Wat zijn kroten
bieten.
wij gaan straks uit eten, avondje wetime
rubywoensdag 1 november 2006 @ 19:13
Kip Korma met rijst en naanbrood.
Blueswoensdag 1 november 2006 @ 19:18
quote:
Op woensdag 1 november 2006 17:24 schreef BrauN het volgende:


Golfer, eet eens gewoon een keer gekookte aardappels, bloemkool en een sudderlapje.

Dit gaat te ver telkens hoor!

Brrr gekookte aardappels en bloemkool
Sudderlapjes

Isa, hoe doe jij dat met bier???
Isabeauwoensdag 1 november 2006 @ 19:20
Ik smeer de runderlappen in met mosterd, pak ze aan weerszijden in een braadpan met wat ui en giet er dan 1 of soms 2 flesjes bruin bier bij. Twee uur laten staan en klaar
golferwoensdag 1 november 2006 @ 19:56
quote:
Op woensdag 1 november 2006 17:17 schreef golfer het volgende:
Basmatirijst, thaise wokgroentes en (van de visboer) voorgemarineerde Oosterse reuzengarnalen.
De zogenaamde reuzengarnalen bleken te bestaan uit surimi-vlees in garnaalvorm geperst. Niet lekker dus.
Rest was prima te eten.

Isabeauwoensdag 1 november 2006 @ 19:57
quote:
Op woensdag 1 november 2006 19:56 schreef golfer het volgende:

De zogenaamde reuzengarnalen bleken te bestaan uit surimi-vlees in garnaalvorm geperst. Niet lekker dus.
Rest was prima te eten.

[afbeelding]
Dezelfde visboer als wij hebben?
Die fout hebben wij ook 1x gemaakt. Gatver de gatver de gatver.

Isabeauwoensdag 1 november 2006 @ 19:58
Ik wilde het nog vragen toen ik zag wat je ging eten, maar ik dacht: nah, dat zien Golfer en Bluezz wel.

golferwoensdag 1 november 2006 @ 19:59
quote:
Op woensdag 1 november 2006 19:58 schreef Isabeau het volgende:
Ik wilde het nog vragen toen ik zag wat je ging eten, maar ik dacht: nah, dat zien Golfer en Bluezz wel.


Misschien stond het er zelfs wel bij bij de viswinkel, maar we hebben gewoon niet goed opgelet tijdens het kopen.
Isabeauwoensdag 1 november 2006 @ 20:00
Ik kan van mezelf nog herinneren dat ik tegen de verkoopster iets zei als 'oh lekker, die garnalen zien er lekker uit! Doe die maar'. En ze heeft me niet verteld dat het surimi was. Ik vond dat nogal kwalijk.

Bij ons stond het er trouwens niet bij.
#ANONIEMwoensdag 1 november 2006 @ 20:02
Ik twijfel nog of ik koffie of thee zal maken.


Waar is m'n Senseo-apparaat?


Oh, om thee te maken natuurlijk
Blueswoensdag 1 november 2006 @ 20:10
quote:
Op woensdag 1 november 2006 20:00 schreef Isabeau het volgende:
Ik kan van mezelf nog herinneren dat ik tegen de verkoopster iets zei als 'oh lekker, die garnalen zien er lekker uit! Doe die maar'. En ze heeft me niet verteld dat het surimi was. Ik vond dat nogal kwalijk.

Bij ons stond het er trouwens niet bij.
Dat vroeg ik me dus ook meteen af
Maar we hadden behoorlijk trek toen we boodschappen gingen doen, en voor de eerste keer in de geheel vernieuwde zaak zagen we het allemaal niet zo helder meer denk ik
Gadver wat een vieze smaak ook nog zeg
Isabeauwoensdag 1 november 2006 @ 20:38
Ja, kan me niemand voorstellen die die dingen -die op de foto zien er exact zo uit als die wij hadden- lekker vindt. Het was gewoon smerig en ik heb er dus een hap van gehad en de rest weggegooid. Helaas hebben we geen kat.
Blueswoensdag 1 november 2006 @ 20:40
quote:
Op woensdag 1 november 2006 20:38 schreef Isabeau het volgende:
Ja, kan me niemand voorstellen die die dingen -die op de foto zien er exact zo uit als die wij hadden- lekker vindt. Het was gewoon smerig en ik heb er dus een hap van gehad en de rest weggegooid. Helaas hebben we geen kat.
Wij wel, maar ze zijn té gekruid. golfer heeft er 3 naar binnen geworsteld, onder het mom van 'zonde' ik nam 1 hap, schrok me dood gewoon
Isabeauwoensdag 1 november 2006 @ 20:42
Ik zeg het niet snel van eten, maar: vies hè
Martijn_77woensdag 1 november 2006 @ 21:01
Rijst, sausijs, koolraab
Blueswoensdag 1 november 2006 @ 21:06
quote:
Op woensdag 1 november 2006 20:42 schreef Isabeau het volgende:
Ik zeg het niet snel van eten, maar: vies hè
Ik kon een kotssmilie nog maar nét onderdrukken
Matnesswoensdag 1 november 2006 @ 22:06
zo, ik had spare ribs met patatjes en knoflooksaus
als je ernaar keek, viel het vlees al van het bot
en vriendlief een schnitzel is 'ie zo gek op.
vooraf stokbrood met kruidenboter, en gegratineerde champignons. heerlijk gegeten

zo met een lekker wijntje op de bank zitten.
Xenniadonderdag 2 november 2006 @ 01:09
Op het werk pompoensoep en stokbrood

Nu: chocolade kruidnoten !
BrauNdonderdag 2 november 2006 @ 01:10
quote:
Op woensdag 1 november 2006 22:06 schreef Matness het volgende:
zo, ik had spare ribs met patatjes en knoflooksaus
als je ernaar keek, viel het vlees al van het bot
en vriendlief een schnitzel is 'ie zo gek op.
vooraf stokbrood met kruidenboter, en gegratineerde champignons. heerlijk gegeten

zo met een lekker wijntje op de bank zitten.
Met friet is het veel lekkerder.
Muckdonderdag 2 november 2006 @ 01:19
noodle-soep
Stereotomydonderdag 2 november 2006 @ 01:21
Vanmiddag bij de toko indisch gegeten. Vanavond snel soul food naar binnen gewerkt in de vorm van gebakken aardappeltjes, sate en joppiesaus

* Stereotomy gooit er nog maar een vitaminepilletje achteraan
vrolijke-fritsdonderdag 2 november 2006 @ 01:23


Moragh_DaughterofSunedonderdag 2 november 2006 @ 10:36
Ontbijt was thee, 2 stukjes toast met geitenkaas en een bakje furchtentraum frambozen.

Nu drink ik thee en eet ik 2 brownie koekjes.

Vanavond andijviestamppot met kaas en rookworst
Mini_rulezdonderdag 2 november 2006 @ 11:45
Stokbroodje met wat Mora-snacks. Lekker ongezond maar het mag, want ik heb hard gewerkt.

[ Bericht 3% gewijzigd door Mini_rulez op 02-11-2006 12:02:53 ]
Matnessdonderdag 2 november 2006 @ 11:47
quote:
Op donderdag 2 november 2006 01:10 schreef BrauN het volgende:

[..]

Met friet is het veel lekkerder.
potato, potato
Mikkiedonderdag 2 november 2006 @ 12:01
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. -

[ Bericht 84% gewijzigd door Sander op 19-05-2011 13:52:29 ]
Zij-en-Hijdonderdag 2 november 2006 @ 12:39
Zodadelijk 2 volkorenboterhammen: 1 met kaas en 1 met hagelslag..

Vanavond: pasta, italiaanse roerbakgroenten, zongedroogde tomaatjes en de tomaat-mascarponesaus van Grand'Italia..
Haaibaaikedonderdag 2 november 2006 @ 12:43
Ik heb al grofvolkoren brood op met melk erbij !
Vanavond eten wij spitskool+aardappelen en een gehaktbal met een uitje erdoor
RobinKdonderdag 2 november 2006 @ 12:53
vanavond?
iets makkelijks.. weinig tijd om te koken
(boodschappen e.d. je ken het wel..)
Moragh_DaughterofSunedonderdag 2 november 2006 @ 14:50
Ik heb nu earl grey thee en gevulde speculaas met échte amandelspijs
shiNinG_staRdonderdag 2 november 2006 @ 14:52
Pizza
#ANONIEMdonderdag 2 november 2006 @ 14:58
Vanavond eet ik witlof met honing (roergebakken) of witlofsalade met appel en geitenkaas en honing.. ik weet het nog niet. Vriendje boontjes, en samen gebakken aardappeltjes erbij en een karbonade
PdeHoogdonderdag 2 november 2006 @ 15:20
Vanmiddag een bord macaroni en nu sultana tomaat-kaas
PdeHoogdonderdag 2 november 2006 @ 15:21
quote:
Op donderdag 2 november 2006 01:23 schreef vrolijke-frits het volgende:
[afbeelding]

Ik heb gister aan de XO-versie gezeten
#ANONIEMdonderdag 2 november 2006 @ 15:39
Glaasje water.
Muckdonderdag 2 november 2006 @ 15:41
vanavond pizza denk ik (geld is bijna op, moe, weinig tijd...)
Nu een lekker kopje afternoon spirit thee
golferdonderdag 2 november 2006 @ 16:24
Vanavond:
Boeuf Bourguignon met zelfgemaakte aardappelpuree en restjes groentes uit onze groentenla.
WesHelldonderdag 2 november 2006 @ 16:25
Donderdag avond altijd :

Patat.....
Nunadonderdag 2 november 2006 @ 16:50
quote:
Op donderdag 2 november 2006 12:39 schreef Zij-en-Hij het volgende:

Vanavond: pasta, italiaanse roerbakgroenten, zongedroogde tomaatjes en de tomaat-mascarponesaus van Grand'Italia..
Haha, precies hetzelfde hier
#ANONIEMdonderdag 2 november 2006 @ 17:40
Lasagne
Kaukidonderdag 2 november 2006 @ 18:04
Boterham met frikadel.
Zij-en-Hijdonderdag 2 november 2006 @ 18:06
quote:
Op donderdag 2 november 2006 12:39 schreef Zij-en-Hij het volgende:
Zodadelijk 2 volkorenboterhammen: 1 met kaas en 1 met hagelslag..

Vanavond: pasta, italiaanse roerbakgroenten, zongedroogde tomaatjes en de tomaat-mascarponesaus van Grand'Italia..
En chocoladevla van De Zuivelhoeve toe..
Martijn_77donderdag 2 november 2006 @ 18:25
Broodje Bapao
Kaukidonderdag 2 november 2006 @ 18:29
quote:
Op donderdag 2 november 2006 18:06 schreef Zij-en-Hij het volgende:

[..]

En chocoladevla van De Zuivelhoeve toe..
Oh ja, vla... Ik heb nog een pak aardbei-vanillevla staan, daar moet ik dadelijk ook maar weer eens een schaaltje van pakken, anders kan ik het ook weggooien....
#ANONIEMdonderdag 2 november 2006 @ 18:47
Pasta met champignons, kaas en pesto uit de oven.
rubydonderdag 2 november 2006 @ 18:50
Saotosoep.
ikwilookwatzeggendonderdag 2 november 2006 @ 18:52
Broodje geroosterde kip.
Underdoggydonderdag 2 november 2006 @ 20:17
Op dit moment staan er gevulde paprikaatjes in de oven. Met gehakt, rijst, rode ui, knoflook, champignonnetje en wat bascilicum en peterselie. Hoop dat het gaat smaken straks
PdeHoogdonderdag 2 november 2006 @ 20:18
Chinees gegeten Ossehaas met cashewnoten.
janatworkdonderdag 2 november 2006 @ 20:24
De zelf gemaakte kip cordon bleu is nu gaar aan het worden net zoals de aardappelen die samen met de witlof een stampot gaan vormen!
edje34donderdag 2 november 2006 @ 20:29
Vanavond nasi met babi pangang en tjap tjoy gegeten.
Syrenadonderdag 2 november 2006 @ 20:29
Ontbijt: rijstwafel met chocopasta
Tussendoor: Banaan en kopje chocolademelk
Lunch: Twee sneetjes bruin brood met roomkaas, kopje thee
Tussendoor: pakje Sultana Appel en kopje thee
Avondeten: halve kop broccoli-creme-soep met knapperbolletjes, tortilla gevuld met ei, spekjes en prei en brie erbovenop gesmolten.
Xenniadonderdag 2 november 2006 @ 23:48
Uit eten geweest. Heerlijke ravioli met spinazie, truffelroomsaus en parmezaanse kaas
vatsvrijdag 3 november 2006 @ 06:56
Op vrijdag is het altijd weer een verassing, dan schuif ik altijd bij mijn ouwe lui aan
Zij-en-Hijvrijdag 3 november 2006 @ 10:46
Vanavond eten wij:

* Patat
* Vlammetjes
* Yogonaise
* Sweet Chilliesauce (van go-tan.. Mmmmmmm...)
* Appelmoes

Simpel simpel simpel, maar ooooooooooooooooooo zo lekkerrrrrr!!!
Moragh_DaughterofSunevrijdag 3 november 2006 @ 10:46
Onbijt : pakje crackers belegd met frambozenjam en huttenkase en thee erbij.

Nu: thee met een stuk amandelstaaf uit de oven
shiNinG_staRvrijdag 3 november 2006 @ 10:51
M'n ontbijt bestond uit een boterham met kipfilet, beetje cruesli met melk en een banaan, nu aan de thee en vanavond shoarma .
RobinKvrijdag 3 november 2006 @ 11:03
ik eet mijn ontbijt tijdens mijn lunch
Koninginvrijdag 3 november 2006 @ 11:04
Vanavond simpel rijst met saté
K-mailvrijdag 3 november 2006 @ 11:04
mona boordevol, perzik mango passievrucht smoothie
Underdoggyvrijdag 3 november 2006 @ 11:05
Vanavond wordt het tagliatella met varkenshaasmedaillons in een roomsaus met kastanje champignons met vooraf een focaccia met roomboter.
Matnessvrijdag 3 november 2006 @ 11:08
een overheerlijke kaascroissant van de ak al bakker.
geen idee wat ze erin stoppen, maar ze zijn heerlijk.
RobinKvrijdag 3 november 2006 @ 11:55
quote:
Op vrijdag 3 november 2006 11:05 schreef Underdoggy het volgende:
Vanavond wordt het tagliatella met varkenshaasmedaillons in een roomsaus met kastanje champignons met vooraf een focaccia met roomboter.
mag ik mee eten?
Appeltaartenvrijdag 3 november 2006 @ 12:16
nu worstenbroodjes, ff opwarmen in de pan en hatsee, mbt vanavond weet ik `t nog niet.
ikwilookwatzeggenvrijdag 3 november 2006 @ 12:18
En zelf gebakken hamburger
WesHellvrijdag 3 november 2006 @ 12:33
Vanavond Pizza, moet tot 9 uur werken vanavond....
uniekhoornvrijdag 3 november 2006 @ 16:14
Taco's met een lekkere frisse salade en creme fraise!! Njammie
PdeHoogvrijdag 3 november 2006 @ 16:25
Vanmiddag kabeljauwfilet, kringelfriet en worteltjes gegeten Straks maar een maaltijdsalade denk ik
#ANONIEMvrijdag 3 november 2006 @ 16:56
Ik doe nog snel een bakkie koffie, zometeen borrelen met de collega's en daarna bij m'n ouders eten.
QTPivrijdag 3 november 2006 @ 17:10
Vanavond boerenkool met worst en spekjes
golfervrijdag 3 november 2006 @ 17:13
Vanavond een lekkere Turkse pizza.
Kaukivrijdag 3 november 2006 @ 17:32
Ik heb zojuist voor het eerst in mn leven rijst gekookt. Precies de aanwijzing op de verpakking gevolgd en verder nog nooit een maaltijd de soep in gedraaid, dus ik dacht dat er niet veel mis kon gaan. Maar mensen, wat een smerige zooi. Er zit gewoon een soort van chemische nasmaak aan de rijst Zelfs de sate maakt het niet goed, dus ik heb het vlees er tussen uit gehaald en opgegeten en de rest van de rijst gaat naar de afvalbak...
K-mailvrijdag 3 november 2006 @ 17:33
Ach...

Ik heb een pizza in de oven gesmeten, Salamie Piccante
Kaukivrijdag 3 november 2006 @ 17:38
quote:
Op vrijdag 3 november 2006 17:33 schreef K-mail het volgende:
Ach...

Ik heb een pizza in de oven gesmeten, Salamie Piccante
Je bent niet de eerste die lacht hoor... En op zich heb ik precies die aanwijzingen gevolgd dus ik voel me ook geen josti ofzo die niet kan koken
Ik ben nu zin aan het verzamelen om naar de supermarkt te lopen om inderdaad ook nog maar iets van een pizza ofzo te gaan halen. Alleen de stukjes vlees van de sate vullen niet echt...
Moragh_DaughterofSunevrijdag 3 november 2006 @ 17:38
Vanmiddag was het een tosti met mozarella, pesto en tomaat

En vanavond word het lekker simpel geroerbakte broccoli met krieltjes en knoflook met een kaassouflé erbij
Zij-en-Hijvrijdag 3 november 2006 @ 18:20
Hoe kun je nou in godsnaam rijst verne*ken??

Als het water (met zout) kookt gooi je de rijst erin. Niet meer roeren! Na de kooktijd de rijst in het vergiet, terug in de pan en ff uit laten dampen.. Losroeren met een vork, et voilà!
Kaukivrijdag 3 november 2006 @ 18:25
quote:
Op vrijdag 3 november 2006 18:20 schreef Zij-en-Hij het volgende:
Hoe kun je nou in godsnaam rijst verne*ken??

Als het water (met zout) kookt gooi je de rijst erin. Niet meer roeren! Na de kooktijd de rijst in het vergiet, terug in de pan en ff uit laten dampen.. Losroeren met een vork, et voilà!
Dat is precies wat ik gedaan heb hoor
Maar mn moeder vertelde dat het waarschijnlijk aan de soort rijst lag, omdat ik blijkbaar sowieso niet alle rijst lust. Had dat even eerder gezegd

OT: Ik heb lekker stokbrood en soep gehaald. Daarvan weet ik tenminste wel dat ik het allebei lust
Appeltaartenvrijdag 3 november 2006 @ 19:13
AH Excellent pizza Toscane
Bluesvrijdag 3 november 2006 @ 19:15
quote:
Op vrijdag 3 november 2006 18:25 schreef Kauki het volgende:

[..]

Dat is precies wat ik gedaan heb hoor
Maar mn moeder vertelde dat het waarschijnlijk aan de soort rijst lag, omdat ik blijkbaar sowieso niet alle rijst lust. Had dat even eerder gezegd

OT: Ik heb lekker stokbrood en soep gehaald. Daarvan weet ik tenminste wel dat ik het allebei lust
wat voor soort rijst was het dan ?
Kaukivrijdag 3 november 2006 @ 19:36
quote:
Op vrijdag 3 november 2006 19:15 schreef Bluezz het volgende:

[..]

wat voor soort rijst was het dan ?
Ik had zelf witte snelkookrijst gehaald bij de Lidl (enige wat ze toen aan rijst hadden). Blijkbaar lust ik alleen zilvervliesrijst. Nooit geweten dat er nog zoveel verschil in rijst zat, maar goed... Volgende keer beter
Bluesvrijdag 3 november 2006 @ 19:39
Probeer maar eens basmati
Mikkievrijdag 3 november 2006 @ 20:08
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. -

[ Bericht 91% gewijzigd door Sander op 19-05-2011 13:52:29 ]
Moragh_DaughterofSunevrijdag 3 november 2006 @ 20:29
quote:
Op vrijdag 3 november 2006 19:13 schreef Appeltaarten het volgende:
AH Excellent pizza Toscane
Ooh mn favo diepvries pizza Die is lekker

Nu thee en een stuk gevulde speculaas met échte amandelspijs
edje34vrijdag 3 november 2006 @ 20:31
Vanavond een halve kip op.
HostiMeistervrijdag 3 november 2006 @ 20:42
ik heb kip in ham gedraait, in een ovenschaal gedaan samen met wat tomaten en tomatensaus met pesto en wat kruiden, geraspte kaas en daar heb ik een salade bij gegeten... was goed te doen...
edje34vrijdag 3 november 2006 @ 20:46
Zometeen wat chips op tafel met toastjes filet American en krabsalade en een glaasje bacardi cola.
Little_Angelvrijdag 3 november 2006 @ 23:22


.
Mikkievrijdag 3 november 2006 @ 23:28
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. -

[ Bericht 93% gewijzigd door Sander op 19-05-2011 13:52:29 ]
Little_Angelvrijdag 3 november 2006 @ 23:35
quote:
Op vrijdag 3 november 2006 23:28 schreef Mikkie het volgende:

[..]

Met suiker?
Uiteraard .
Haha lekker gezond ook (Not )
golferzaterdag 4 november 2006 @ 00:35
ff nog een turkse pizza in de oven gegooid.
Stereotomyzaterdag 4 november 2006 @ 01:52
3 eieren en een halve quiche

Ik moet weer eens gezonder gaan eten geloof ik
edje34zaterdag 4 november 2006 @ 09:36
Vanmiddag eten we soep en brood met saté.

Vanavond eten wij broodje warm vlees met championgs paprika en sate saus.
tonkszaterdag 4 november 2006 @ 09:38
Brood met senseo cappuccino
Zij-en-Hijzaterdag 4 november 2006 @ 10:11
Vanavond kiezen we voor het gemak en eten we:



* Beef Chimichurri

Lekker..
_Flame_zaterdag 4 november 2006 @ 10:20
Gisteravond pizza besteld
NU aan de koffie en zometeen denk ik een gebakken ei op witbrood
Martijn_77zaterdag 4 november 2006 @ 10:25
Net boterhammen met kaas en dou pennotti.
PdeHoogzaterdag 4 november 2006 @ 10:25
Tijd voor tosti's
QTPizaterdag 4 november 2006 @ 11:33
2 kaiserbrötchens, 1 is belegd met ossenworst en die andere tartaar met ui. Weggespoeld met een beker melk.
#ANONIEMzaterdag 4 november 2006 @ 16:42
Nu een kopje koffie, straks wat in de stad halen tijdens museumnacht
tonkszaterdag 4 november 2006 @ 16:48
bifi en cola
_Flame_zaterdag 4 november 2006 @ 17:05
over n uurtje frietjes, nu een plakje kaas
Curiosityzaterdag 4 november 2006 @ 18:05
Dr Oetker pizza greek style.
Blueszaterdag 4 november 2006 @ 18:10
quote:
Op zaterdag 4 november 2006 10:11 schreef Zij-en-Hij het volgende:
Vanavond kiezen we voor het gemak en eten we:

[afbeelding]

* Beef Chimichurri

Lekker..
Ik ben heel benieuwd hoe het smaakte?

Vanavond een kreeftensoepie (kant en klaar van Appie) en een paar wraps erbij met vanalles erin
Appeltaartenzaterdag 4 november 2006 @ 18:12
gebakken aardappelschijfjes met appelmoes, doppetjes en worteltjes en lekker stukje vlees er bij
Erosjuhhhzaterdag 4 november 2006 @ 18:17
vanavond kebab van de aldi met pita broodjes en zelf gemaakte knoflooksaus (3 kwart yoghurt + 1 kwart mayonaise + veel knoflook (3 tenen ofzo.) + bieslook, beetje peper zout en suiker. uur laten staan et voila. met beetje knoflooksaus (paprika poeder oplossen in drank (cognac) en dat met mayonaise en ketchup vermengen met beetje licht opgeslagen room met peper zout en beetje chilipoeder )
Blueszaterdag 4 november 2006 @ 18:24

Heb je die kebab al eens gehad? Dat zijn toch die zakken in de diepvries?
tonkszaterdag 4 november 2006 @ 18:35
Die aldi kebab is zo smerig he
Erosjuhhhzaterdag 4 november 2006 @ 18:36
ja die zakken ja, zijn echt heerlijk hahaahah ik heb nog nooit zulke lekkere kebab gevonden in een supermarkt (en ze zijn binnen een dag ook altijd bij de aldi hier weg en liggen er alleen nog dozen shoarma.
Matnesszaterdag 4 november 2006 @ 18:42
lekker hoor, die kebab
die gyros is ook wel aardig
Mini_rulezzaterdag 4 november 2006 @ 19:10
Toscaanse aardappeltpartjes van Albert Heijn, ben benieuwd of het wat is. Daarbij een kaasschnitzel en een salade met stukjes kaas en caesardressing.
PdeHoogzaterdag 4 november 2006 @ 19:35
Soep, brood en philadelphia en daarna lekker verse ananas
QTPizaterdag 4 november 2006 @ 19:39
Tipan Shan Chin --> Tipan met inktvis, garnalen, tongfilet en groenten. Met witte rijst. Opgehaald bij de plaatselijke Chinees
Martijn_77zaterdag 4 november 2006 @ 19:46
Aardappels, rollade, bleekselderij
Blueszaterdag 4 november 2006 @ 19:59
quote:
Op zaterdag 4 november 2006 19:39 schreef QTPi het volgende:
Tipan Shan Chin --> Tipan met inktvis, garnalen, tongfilet en groenten. Met witte rijst. Opgehaald bij de plaatselijke Chinees
Klinkt erg goed

Zit nu aan een chileens wijntje
uniekhoornzaterdag 4 november 2006 @ 20:01
Door autopech nu pas koken.
Hele kip uit de oven met satesaus, witte rijst en sperciebootjes.
Raissazaterdag 4 november 2006 @ 22:37
Een biefstukje, stokbroodje aioli en een groentemix (worteltjes, bloemkool en brocoli)


Morgen trouwens gewoon wat hapjes:

toastjes met sellery salade en roomkaas, augurkjes gerold in salami, wat kleine bifiworstjes enzo...
#ANONIEMzaterdag 4 november 2006 @ 23:10
Spareribs en frietjes
Stereotomyzaterdag 4 november 2006 @ 23:52
Kip Madras
#ANONIEMzaterdag 4 november 2006 @ 23:58
Pepernoten, misschien helpen die tegen m'n dronken kop.
QTPizondag 5 november 2006 @ 00:35
quote:
Op zaterdag 4 november 2006 19:59 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Klinkt erg goed

Zit nu aan een chileens wijntje
Chileens wijntje klinkt ook erg lekker
Mikkiezondag 5 november 2006 @ 00:39
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. -

[ Bericht 78% gewijzigd door Sander op 19-05-2011 13:52:29 ]
Mini_rulezzondag 5 november 2006 @ 01:26
Water... Ik weet niet wat het is vanavond, maar ik heb ontzettende dorst, heb al meer dan een liter op.
Erosjuhhhzondag 5 november 2006 @ 01:28
chocolademelk & golden power * blacklabel kaas + mergpijpjes + haribo kersjes

vreetkick
golferzondag 5 november 2006 @ 01:36
Portie kibbeling nu.
Erosjuhhhzondag 5 november 2006 @ 01:44
wtf daar heb ik ook zin in. met ravigottesaus
Mini_rulezzondag 5 november 2006 @ 01:46
quote:
Op zondag 5 november 2006 01:36 schreef golfer het volgende:
Portie kibbeling nu.
Nu heb ik daar ook zin in. Maar waar krijg je nou verse kibbeling op dit tijdstip?
Blueszondag 5 november 2006 @ 01:57
De saus was zuur
Maar de kibbelingetjes lekker

(appie koelvak )
thedude0zondag 5 november 2006 @ 02:39
pizza
Zij-en-Hijzondag 5 november 2006 @ 08:27
quote:
Op zaterdag 4 november 2006 18:10 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Ik ben heel benieuwd hoe het smaakte?
We hebben gesmuld!

De rijst vind ik persoonlijk iets minder (heb nou eenmaal liever gewoon basmatirijst), maar het vlees met de paprika en haricots verts is erg smakelijk door de marinade en de saus die je erover kunt doen!

Zeker voor herhaling vatbaar!

Overigens eten we vandaag:

* Minikrieltjes (celâvita)
* Zigeunerschnitzel (en onze dochter: vissticks)
* Tuinerwtjes
* Stoofpeertjes
* Appelmoes
Zij-en-Hijzondag 5 november 2006 @ 08:31
Gisteravond trouwens genoten van een paar heerlijke glazen Amarula..

Kent iemand die drank? Is echt iets om van te genieten..

PdeHoogzondag 5 november 2006 @ 08:50
Aardbeien
BrauNzondag 5 november 2006 @ 09:36
golfer & Bluezz, hoe zwaar zijn jullie eigenlijk tesamen?
Martijn_77zondag 5 november 2006 @ 10:37
Boterhammen met leverpastei
poszondag 5 november 2006 @ 11:02
quote:
Op zondag 5 november 2006 08:31 schreef Zij-en-Hij het volgende:
Gisteravond trouwens genoten van een paar heerlijke glazen Amarula..

Kent iemand die drank? Is echt iets om van te genieten..

[afbeelding]
Amarula is inderdaad heerlijk. Heb het al heel lang niet meer gedronken...maar weer eens halen

Nu een cappuccino en een geroosterde boterham met kaas.
#ANONIEMzondag 5 november 2006 @ 11:44
Net een thee gedronken.
Haaibaaikezondag 5 november 2006 @ 12:06
Ik zit aan de
vatszondag 5 november 2006 @ 12:08
Net een heerlijke AH biologische chroissaint in de oven gemikt.. lekker hoor!
Curiosityzondag 5 november 2006 @ 12:12
Net 2 bruine pistoletjes op met (4 halve),2 x yorkham, duitse cervelaat en fleischworst, een kop koffie en een glas roosvice.
Mikkiezondag 5 november 2006 @ 12:17
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. -

[ Bericht 43% gewijzigd door Sander op 19-05-2011 13:52:30 ]
QTPizondag 5 november 2006 @ 12:19
quote:
Op zondag 5 november 2006 08:31 schreef Zij-en-Hij het volgende:
Gisteravond trouwens genoten van een paar heerlijke glazen Amarula..

Kent iemand die drank? Is echt iets om van te genieten..

[afbeelding]
Ik ken Amarula van naam, maar waar smaakt het naar? Is het een zoete likeur?

Zelf zit ik nu aan een bakkie koffie uit de Senseo
Mini_rulezzondag 5 november 2006 @ 12:32
Koffie verkeerd.
poszondag 5 november 2006 @ 12:43
quote:
Op zondag 5 november 2006 12:19 schreef QTPi het volgende:

[..]

Ik ken Amarula van naam, maar waar smaakt het naar? Is het een zoete likeur?

Zelf zit ik nu aan een bakkie koffie uit de Senseo
Heel zacht van smaak, een beetje als Baileys, maar dan fruitiger en zoeter.
#ANONIEMzondag 5 november 2006 @ 12:45
Zometeen maar een kopje koffie maken, kan ik goed gebruiken.
Mikkiezondag 5 november 2006 @ 12:47
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. -

[ Bericht 91% gewijzigd door Sander op 19-05-2011 13:52:30 ]
Curiosityzondag 5 november 2006 @ 13:33
Nu een griekse salade, vanavond eten we Ayam Betawi met Basmati, ben er net mee klaar, en het smaakt weer heerlijk.
Mini_rulezzondag 5 november 2006 @ 14:30
quote:
Op zondag 5 november 2006 12:47 schreef Mikkie het volgende:

[..]

Ik blijf erbij: dat mag geen koffie genoemd worden
Er staat toch ook dat het verkeerd is.

Ontopic: net een broodje grillworst met mosterd gehad, maar ik denk dat ik zo maar eens een pizza in de oven ga gooien. Ben aan het leren voor een tentamen en ik krijg er een beetje een vreetkick van.
#ANONIEMzondag 5 november 2006 @ 14:45
quote:
Op zondag 5 november 2006 14:30 schreef Mini_rulez het volgende:
Ben aan het leren voor een tentamen en ik krijg er een beetje een vreetkick van.
Dat is heel normaal en ook absoluut niks om je voor te schamen

Zei Razztwizzle met de (ontopic dus:) enorme zak amaretto-koekjes naast zich, bezig met een werkstuk

[ Bericht 10% gewijzigd door #ANONIEM op 05-11-2006 14:45:41 ]
Blueszondag 5 november 2006 @ 14:58
quote:
Op zondag 5 november 2006 09:36 schreef BrauN het volgende:
golfer & Bluezz, hoe zwaar zijn jullie eigenlijk tesamen?
Goed op gewicht hoor
(wij eten meestal maar 2 keer per dag, het liefst lekker, maar niet zo veel, waarom die vraag?)

Sinaasappelsappie met ontbijtkoek
zometeen
QTPizondag 5 november 2006 @ 15:09
quote:
Op zondag 5 november 2006 12:43 schreef pos het volgende:

[..]

Heel zacht van smaak, een beetje als Baileys, maar dan fruitiger en zoeter.
Klinkt lekker, maar ben niet zo'n Baileysfan. Dat vind ik net koffiemelk eigenlijk
BrauNzondag 5 november 2006 @ 15:11
quote:
Op zondag 5 november 2006 14:58 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Goed op gewicht hoor
(wij eten meestal maar 2 keer per dag, het liefst lekker, maar niet zo veel, waarom die vraag?)

Sinaasappelsappie met ontbijtkoek
zometeen
Och, die vraag stelde ik omdat jullie elke dag gruwelijk culinair hoogstaand spul eten, maar blijkbaar niet in grote porties dus, okee...
Blueszondag 5 november 2006 @ 15:18
quote:
Op zondag 5 november 2006 15:11 schreef BrauN het volgende:


Och, die vraag stelde ik omdat jullie elke dag gruwelijk culinair hoogstaand spul eten, maar blijkbaar niet in grote porties dus, okee...
Misverstandje
We eten geen vette frituur meuk elke dag
Is het gruwelijk culinair hoogstaand, alleen omdat wij niet elke dag groente, vlees en gekookte aardappelen eten Brauntje, gekkie ?
Mikkiezondag 5 november 2006 @ 15:21
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. -

[ Bericht 92% gewijzigd door Sander op 19-05-2011 13:52:30 ]
BrauNzondag 5 november 2006 @ 15:24
quote:
Op zondag 5 november 2006 15:18 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Misverstandje
We eten geen vette frituur meuk elke dag
Is het gruwelijk culinair hoogstaand, alleen omdat wij niet elke dag groente, vlees en gekookte aardappelen eten Brauntje, gekkie ?
Ja, dat is het!

Mijns inziens dient elke Nederlander om 17:00 aan te schuiven voor een bord groentesoep, gevolgd door gekookte aardappelen, groente en een stukje vlees met jus, waarna men een bordje pap nuttigt. Geen fratsen.
Blueszondag 5 november 2006 @ 15:31
quote:
Op zondag 5 november 2006 15:24 schreef BrauN het volgende:


Ja, dat is het!

Mijns inziens dient elke Nederlander om 17:00 aan te schuiven voor een bord groentesoep, gevolgd door gekookte aardappelen, groente en een stukje vlees met jus, waarna men een bordje pap nuttigt. Geen fratsen.
Klinkt mij té gezellig allemaal

Ik heb er maar een koffie verkeerd bij genomen
_Flame_zondag 5 november 2006 @ 15:53
straks naar de burger king....ben zoo slecht bezig dit weekend
K-mailzondag 5 november 2006 @ 16:41
Vanavond Kangoeroe medaillons... Ik ben erg benieuwd!
Mini_rulezzondag 5 november 2006 @ 16:55
Kopje Senseo cappuccino. Eigenlijk is het overpriced rotzooi, maar af en toe vind ik het toch wel lekker.
Haaibaaikezondag 5 november 2006 @ 16:58
Wij eten vanavond nasi
#ANONIEMzondag 5 november 2006 @ 17:00
Restjessalade hmm
IJsbergsla, ontbijtspekstukjes, geitenkaas, tomaatjes, gedroogde tomaat, appel, honing, mosterd, lente-ui, bieslook, basilicum en zelfgeroosterde croutons.
Mikkiezondag 5 november 2006 @ 17:01
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. -

[ Bericht 80% gewijzigd door Sander op 19-05-2011 13:52:30 ]
Masterdeuszondag 5 november 2006 @ 17:03
Haribo Kersen!
Mini_rulezzondag 5 november 2006 @ 17:03
quote:
Op zondag 5 november 2006 17:01 schreef Mikkie het volgende:
Ik denk dat ik straks friet ga halen
Breng me nou niet op slechte ideeën...
Er is nog sla over van gisteren, misschien moet ik die maar gewoon opeten.
ikwilookwatzeggenzondag 5 november 2006 @ 17:12
Een Hawaï pizza uit het vriesvak!
Kaukizondag 5 november 2006 @ 17:13
Of spaghetti of brood met sate... Ligt er vooral aan hoe lang mijn ganggenoten de keuken nog bezetten.
Als toetje denk ik dat ik een McFlurry ga halen. Die zijn schijnbaar Euroknaller of iets dergelijks en tis lang geleden dat ik een Flurry op heb
Radjeshzondag 5 november 2006 @ 17:22
Vieze Macaroni, met ham en crap

Daarna maar een gevuld stokbrood naar binnen gehaald
golferzondag 5 november 2006 @ 17:23
Straks coq au vin uit de oven met basmatirijst en gebakken prei en ui.
Mikkiezondag 5 november 2006 @ 17:26
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. -

[ Bericht 90% gewijzigd door Sander op 19-05-2011 13:52:30 ]
Mikkiezondag 5 november 2006 @ 17:27
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. -

[ Bericht 90% gewijzigd door Sander op 19-05-2011 13:52:31 ]
Kaukizondag 5 november 2006 @ 17:30
quote:
Op zondag 5 november 2006 17:27 schreef Mikkie het volgende:

[..]

Je gaat speciaal naar de Mac fietsen voor een ijsje
De Mac zit op nog geen 5 minuten fietsen voor mij hoor
En ja, als ik een toetje wil, zal ik wel ergens naar toe moeten fietsen aangezien ik zelf geen vla ofzo meer in de koelkast heb staan.

Het gaat trouwens sate worden, anders heb ik om 22u nog niet gegeten. Ik zie die bui al weer helemaal hangen...
#ANONIEMzondag 5 november 2006 @ 17:32
Kheb mar bij de IKEA patat en balletjes gegeten, en twee glaasjes cola. Straks voor het avondeten weet ik nog niet, zal zo ff m'n vrouw aankijken en zien waar ze zin in heeft
Mini_rulezzondag 5 november 2006 @ 17:45
quote:
Op zondag 5 november 2006 17:26 schreef Mikkie het volgende:

[..]

Je bent toch geen konijn?

Lekkere friet met frikandellen
Ik hoef ook niet moddervet te worden. Stop teasing!

Die sla ligt op m'n andere kamer dus da's ook niet handig. Dan maar brood met wat lekkers.