abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 29 oktober 2006 @ 01:41:36 #1
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_43025503
Linkje naar het oude topic
Wat eten en drinken we vandaag # 28

Nu Roosvicee Multi vit
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_43025513
Blokjes spaanse schapenkaas in olie en knoflook van Spanish Harlem, en een Chileens wit wijntje


Martijn waar is het plaatje
  zondag 29 oktober 2006 @ 01:42:37 #3
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_43025514
Ik zit aan mijn 4e pakje melba toast met pindakaas

Confidence through competence
  zondag 29 oktober 2006 @ 02:31:12 #4
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_43026189
Hete gamba's uit Spanish Harlem met een whiskietje.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 29 oktober 2006 @ 07:40:31 #5
160419 Zij-en-Hij
Je Doet Het Verkeerd Sukkel!!!
pi_43028209
Vanavond eten we minikrieltjes van CêlaVita (gebakken in roomboter uiteraard), een rundervink en tuinerwtjes met gefruite ui.
Wat appelmoes en mayo erbij..
"..Hij Spreekt Alien-taal! Kicken!!!.."
Verneukte Koffiepads..
  Licht Ontvlambaar zondag 29 oktober 2006 @ 09:42:53 #6
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_43028792
Nu... een full English
Oftewel: scrambled eggs, baked beans, mushrooms, grilled tomato, bacon, sausage and toast... Met HP sauce
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_43028808
Simpel ontbijt, met een croissantje uit de oven, en normandische Boter (d'Isigny), die zooo is
  zondag 29 oktober 2006 @ 11:18:52 #8
128272 Haaibaaike
50 jaar Golden Earring.
pi_43030407
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 01:42 schreef Bluezz het volgende:
Blokjes spaanse schapenkaas in olie en knoflook van Spanish Harlem, en een Chileens wit wijntje


Martijn waar is het plaatje
Volgens mij eten jullie vaak iets aparts Echte lekkerbekken zijn jullie
En gelijk hebben jullie
pi_43030469
Ik ga zo aan de koffie. Dat is hard nodig.
  zondag 29 oktober 2006 @ 13:16:20 #10
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_43033350
Zit nu aan de Orangina Light
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 29 oktober 2006 @ 14:13:02 #11
128272 Haaibaaike
50 jaar Golden Earring.
  zondag 29 oktober 2006 @ 14:19:08 #12
521 ruby
Hell yeah!
pi_43035400
Surinaamse zuurkool met gesudderd rundvlees en rijst.
Voetjes van de vloer en schud die heupen los!
  zondag 29 oktober 2006 @ 14:21:26 #13
34721 BrauN
U HAV EIGHTS LOLZ!!!11!!
pi_43035482
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 14:19 schreef ruby het volgende:
Surinaamse zuurkool met gesudderd rundvlees en rijst.
Wat is er Surinaams aan zuurkool?
  zondag 29 oktober 2006 @ 14:27:04 #14
128272 Haaibaaike
50 jaar Golden Earring.
pi_43035663
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 14:21 schreef BrauN het volgende:

[..]

Wat is er Surinaams aan zuurkool?
Dat heb ik ook nooit gehoord
  zondag 29 oktober 2006 @ 14:39:44 #15
521 ruby
Hell yeah!
pi_43036105
Dit is Surinaamse zuurkool, zoals ik het ooit heb geleerd van een ex-collega. Er zijn ongetwijfeld andere manieren, maar zo doe ik het dus:

Benodigdheden:
Pak runderlappen (ik koop meestal een groot pak met ongeveer 2 à 3 lappen er in).
Zuurkool naturel (2 zakken)
Genoeg tenen knoflook (paar teentjes voor het rundvlees en paar een teentjes voor de zuurkool)
Uien (2 à 3, hangt er vanaf hoe groot ze zijn)
Ajuma (peper)
Zout, peper
Klein blikje tomatenpuree
Pimentballetjes
Kruidnageltjes
Rijst (pandanrijst vind ik persoonlijk lekker erbij)

Bereiding rundvlees:
Peper en zout op het rundvlees strooien. Gooi wat braadboter in je koekenpan en ondertussen snij je een paar teentjes knoflook fijn.
Knoflook gooi je in de pan en roer je door de boter heen dat ondertussen gesmolten is.
Vlees erbij en beide kanten een mooi kleurtje geven. Kruidnageltjes en pimentballetjes erbij gooien.
Ben je tevreden over de kleur van het vlees, dan doe je wat water in de pan, zet je je vuurtje laag, dan doe je de deksel op de pan en laat je de boel sudderen tot dat het gaar is.

Bereiding zuurkool:
Zuurkool uit de zakjes halen en in een vergiet stoppen. Wassen die handel maar niet te overdreven, want er mag best nog een beetje een zure smaak aan zitten.
In een braadpan doe je een beetje olie. Als de olie klaar is voor gebruik doe je er je uie, knoflook en peper bij en fruit je de boel.
Na het fruiten voeg je het blikje tomatenpuree toe en roer je het allemaal door elkaar.
Na deze handeling doe je je gewassen zuurkool bij en roer je wederom alles door elkaar totdat de zuurkool een mooie oranje/rode kleur heeft.
Deksel op de pan, vuur op z'n laagst zetten en zo'n 20 à 25 minuten laten sudderen om het zo maar te noemen. Aan het einde strooi je er nog wat wat zwarte peper over heen.

Ondertussen kook je je rijst. Ik hoef vast niet uit te leggen hoe dat moet.

Als alles klaar is, doe je je rijst op een bord, zuurkool en een lap vlees. Nu is het compleet en smullen maar!

[ Bericht 0% gewijzigd door ruby op 29-10-2006 14:59:34 ]
Voetjes van de vloer en schud die heupen los!
pi_43038965
Ik ga iets maken met appel, kaas, walnoten, eikebladsla, hertenbiefstuk, struisvolgelsteak, aardappelpartjes in schil enzo
  zondag 29 oktober 2006 @ 16:28:45 #17
160848 LaPrestige
Nee jij bent tof!
pi_43039120
Biefstukje, salade met pestodressing, tonijn, olijven en feta en dan nog gebakken aardappeltjes erbij.
  zondag 29 oktober 2006 @ 16:30:42 #18
34721 BrauN
U HAV EIGHTS LOLZ!!!11!!
pi_43039167
Spacecake.
  zondag 29 oktober 2006 @ 16:46:20 #19
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_43039598
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 11:18 schreef Haaibaaike het volgende:

[..]

Volgens mij eten jullie vaak iets aparts Echte lekkerbekken zijn jullie
En gelijk hebben jullie


We zijn gek op lekker eten en experimenteren met voedsel.
I.p.v. uitgebreid of vaak met vakantie gaan, besteden wij het geld liever aan lekkere hapjes gedurende het hele jaar.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 29 oktober 2006 @ 16:48:24 #20
128272 Haaibaaike
50 jaar Golden Earring.
pi_43039634
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 16:46 schreef golfer het volgende:

[..]



We zijn gek op lekker eten en experimenteren met voedsel.
I.p.v. uitgebreid of vaak met vakantie gaan, besteden wij het geld liever aan lekkere hapjes gedurende het hele jaar.
Daar heb je ook meer aan als op vakantie gaan.
Wij gaan houden ook van lekker eten.
  zondag 29 oktober 2006 @ 17:02:38 #21
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_43040029
Varkenshaasje met champignonsaus, kreukelfrieten en een rucola salade.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_43040717
aardig brak na een leuk avondje stappen in doornroosje en nu na de 3de helft bij de hockey heb ik besloten om de chinees maar ff te bellen
Drukqs gebruik wordt zo geromantiseerd
last.fm
pi_43042364
Net twee pizza's met gratis brownies bij New York Pizza besteld.
  zondag 29 oktober 2006 @ 18:40:31 #24
118784 denka
Vrijheid! Blijheid!
pi_43042483
stoommaaltijd kip provencaals van de AH
Actually I don't remember being born, It must have happened during one of my black outs..
pi_43042607
Ik neem even een glaasje cola.
pi_43042754
Zometeen weer aan het fornuis :

Biefstukkies uit de recl. van AH met kruidenboter (met geb. champignons die ik nog vond)
Bourgondische krieltjes (die naam alleen al )
Gebakken witlof, beetje van de Blijker en een beetje van een kokkie hier in CUL, ik ga het dan eindelijk eens maken
  zondag 29 oktober 2006 @ 19:44:25 #27
18772 pos
@@sweet@@
pi_43044277
Gekookte mosselen
But maybe I'm crazy?
Maybe you're crazy?
Maybe we're crazy?
Probably!
pi_43045648
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 18:51 schreef Bluezz het volgende:
Zometeen weer aan het fornuis :

Biefstukkies uit de recl. van AH met kruidenboter (met geb. champignons die ik nog vond)
Bourgondische krieltjes (die naam alleen al )
Gebakken witlof, beetje van de Blijker en een beetje van een kokkie hier in CUL, ik ga het dan eindelijk eens maken
Die lof is echt superlekker, en de rest ook




Restjes ijs opmaken met een lekker likeurtje en koffie erbij om het geheel maar vervelend af te sluiten


  zondag 29 oktober 2006 @ 21:13:43 #29
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_43047433
Trrrring, da's niet verkeerd
Confidence through competence
pi_43047981
*burp*
  zondag 29 oktober 2006 @ 22:19:06 #31
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_43050309
Drambuie
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_43057837
Bluezz, hoe maak je die witlof dan??

Ik begin vandaag de morgen met een kopje cappuccino...
  maandag 30 oktober 2006 @ 10:44:42 #33
160419 Zij-en-Hij
Je Doet Het Verkeerd Sukkel!!!
pi_43060007
Vanavond eten we:

* kapucijners
* uitgebakken spekjes (gerookt vetspek)
* gesnipperde (rauwe) ui
* piccalilly

Simpel, voedzaam en lekker...
"..Hij Spreekt Alien-taal! Kicken!!!.."
Verneukte Koffiepads..
pi_43062546
Ik ga zo lunchen, ik denk wat brood met beleg en een kopje soep...
pi_43063689
quote:
Op maandag 30 oktober 2006 12:28 schreef iamredleader het volgende:
Ik ga zo lunchen, ik denk wat brood met beleg en een kopje soep...
Koolvisburger, twee bammetjes kaas, kopje broccolisoep en een flesje cola light. En voor straks een banaan!
  maandag 30 oktober 2006 @ 13:16:46 #36
97348 Matness
Matt about you
pi_43063727
ik eer nu een nasipeer
een wat? een nasipeer
maar ben er niet zo ondersteboven van.
daarvoor een papaya,met wat limoen, die heb ik maar weggegooid, smaakte niet
pi_43068123
quote:
Op maandag 30 oktober 2006 08:22 schreef Koningin het volgende:
Bluezz, hoe maak je die witlof dan??
Lof in grove repen snijden, na het bittere stuk verwijderd te hebben.
Roerbakken in olijfolie met een schep bruine bastersuiker, minuutje of 3,4
Afblussen met een scheut balsamico-azijn, nog even doorbakken op hoog vuur, klaar.
Simpel en zelfs de niet-witlof liefhebbers vinden dit erg lekker
pi_43068327
Vanavond gyros met wat sla..
pi_43069499
quote:
Op maandag 30 oktober 2006 13:15 schreef iamredleader het volgende:

[..]

Koolvisburger, twee bammetjes kaas, kopje broccolisoep en een flesje cola light. En voor straks een banaan!
De banaan is op
pi_43069634
quote:
Op maandag 30 oktober 2006 15:30 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Lof in grove repen snijden, na het bittere stuk verwijderd te hebben.
Roerbakken in olijfolie met een schep bruine bastersuiker, minuutje of 3,4
Afblussen met een scheut balsamico-azijn, nog even doorbakken op hoog vuur, klaar.
Simpel en zelfs de niet-witlof liefhebbers vinden dit erg lekker
Danke
pi_43069724
Ik heb geen inspiratie voor vandaag
Na de heerlijkheden van gisteren wil ik iets lichts
pi_43070974
ik heb net turkse pizzza gegeten, en vanavond Andijviestamppot, maar daar heb ik geen zin in
pi_43072935
quote:
Op maandag 30 oktober 2006 16:17 schreef Bluezz het volgende:
Ik heb geen inspiratie voor vandaag
Na de heerlijkheden van gisteren wil ik iets lichts
Vandaag maak ik :

Gevuld stokbrood in de oven met een komkommersalade erbij
2 pers.

4 zongedroogde tomaten op olie
6 olijven met piment
200 gram rundergehakt
zout en peper
1 afbak stokbrood
10 takjes basilicum (gedroogde gebruik ik ervoor)
50 gram goudsalami

Verwarm de oven voor op 200ºC (hetelucht 180ºC).
Snijd de tomaten in stukjes en kneed deze samen met de olijven door het gehakt. Breng op smaak met zout en peper.
Snijd het stokbrood in 4 stukken.
Hol het stokbrood uit en beleg de binnenkanten met de basilicumblaadjes en de goudsalami.
Vul het stokbrood met het gehakt.
Laat het gevulde stokbrood in circa 15 minuten gaar worden.
  maandag 30 oktober 2006 @ 17:50:34 #44
160848 LaPrestige
Nee jij bent tof!
pi_43073070
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 16:28 schreef LaPrestige het volgende:
Biefstukje, salade met pestodressing, tonijn, olijven en feta en dan nog gebakken aardappeltjes erbij.
Gister werd het toch macaroni met een vreemd zelfbedacht sausje.

Vandaag wordt het biefstuk met gebakken aardappeltjes en wat spinazie a la creme.
  maandag 30 oktober 2006 @ 18:36:29 #45
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_43074615
Spruitjes, gekookte aardappels en een karbonade gegeten, als toetje bosvruchten vla.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  maandag 30 oktober 2006 @ 18:52:12 #46
521 ruby
Hell yeah!
pi_43075170
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 14:19 schreef ruby het volgende:
Surinaamse zuurkool met gesudderd rundvlees en rijst.
Dit dus weer.
Voetjes van de vloer en schud die heupen los!
pi_43075247
Zo! Heb ook maar eens gebakken witlof geprobeerd..
Ik heb ze alleen gebakken in honing, thijm en rozemarijn..
Verder een biefstukje met gebakken aardappeltjes met rozemarijn

't ziet er misschien wat minder charmant uit dan bij Bluezz maja



Hier het recept voor de gebakken witlof in honing
http://www.rtl.nl/huistui(...)t_uitzending_1_3.xml

[ Bericht 13% gewijzigd door TheTh1ng op 30-10-2006 19:32:56 ]
  maandag 30 oktober 2006 @ 18:55:01 #48
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_43075285
Gebakken aardappels, schnitzel, rode bietjes
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  maandag 30 oktober 2006 @ 18:58:02 #49
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_43075388
Gebakken aardappelballetjes (AH) met DRIE ( ) pakken Euroshopper Sate Babi en ben nu een appeltje aan het eten

Heb even een culinaire dip
Confidence through competence
  maandag 30 oktober 2006 @ 19:02:35 #50
160848 LaPrestige
Nee jij bent tof!
pi_43075563
Mn biefstuk was mislukt
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')