abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 17 oktober 2006 @ 15:56:58 #1
35189 Troel
scherp en bot
pi_42743105
vervolg van Transport Tycoon deel 10




Transport Tycoon Het beste spel ooit gemaakt

Wat is het?
Transport Tycoon is een Tycoon spel waarin jij de baas van een vervoersbedrijf bent. Je begint in 1950. Het is de bedoeling om zoveel mogelijk geld te verdienen en de concurrentie voor te blijven. In het begin kun je wat ouderwetse vrachtwagens, boten, treinen en een vliegtuig kopen. In de loop van de tijd komen daar steeds nieuwere vervoersmiddelen bij. Eerst kun je bijvoorbeeld alleen een klein vliegveld bouwen maar later ook een grote. De treinen zijn eerst stoomtreinen, daarna diesels en daarna elektrische treinen. In 2000 krijg je de beschikking over Monorail. Dan kan je al je spoor gaan vervangen en met Monorail treinen gaan rijden. Bij de boten krijg je later de beschikking over hovercrafts en bij de vliegtuigen nog een vliegtuig dat veel lijkt op de Concorde. Nog later krijg je er weer een railsoort bij: MagLev. Deze treinen gaan nog veel harder dan monorail.

Transport Tycoon is er in diverse varianten. In den beginne was er Transport Tycoon (original). Later kwam er een tweede versie, Transport Tycoon DeLuxe. Beide versies draaien niet onder Windows XP. Om dit probleem op te lossen zijn diverse programmeurs aan de slag gegaan, met als resultaat twee stromingen. De eerste stroming is TTDPatch, de tweede heet OpenTTD.

Waar kan ik het downloaden en hoe installeer ik het?
Om te beginnen moet je hier Transport Tycoon DeLuxe for Windows downloaden en installeren. Deze versie werkt echter niet onder Windows XP.
Hiervoor heb je dus TTDPatch (download hier) of OpenTTD (download hier) nodig.

Installeren van TTDPatch: Unzip de bestanden in je TTD map.
Klik hier voor een FAQ over de installatie. Om het spel te spelen moet je ttdpacthW.exe starten. Om patches te wijzigen moet je ttdpatch.cfg openen in kladblok, je kunt dan wijzigen wat je wil.

Installeren van OpenTTD: Bij OpenTTD zit gewoon een installatie programma, dit wijst zichzelf. Ook het wijzigen van patches zit in de grafische interface van OpenTTD verwerkt, in het spel zelf.

Ik snap er helemaal niets van!
Oke, dan volgt hier een korte tutorial.

Het doel is geld te verdienen door goederen en passagiers te vervoeren. Passagiers en post willen van de ene naar de andere stad vervoerd worden, goederen van de ene industrie naar de andere. Om uit te wat nou wat produceert en/of vinden accepteert, klik je gewoon op een industrie. Een paar voorbeelden: kolenmijn =>energiecentrale, boerderij =>fabriek, ijzerertsmijn =>hoogoven, oliebron =>raffinaderij. Hiervoor kunnen bussen/vrachtwagens, treinen, boten en vliegtuigen gebruikt worden. Voor goederen worden over het algemeen treinen gebruikt, in de eerste plaats omdat daar de meeste keus in is, in de tweede plaats omdat dat de meeste winst oplevert, en in de derde plaats omdat het een uitdaging is doordat er een complex netwerk van rails en seinen neergelegd moet worden. Treinen kunnen namelijk botsen!

De basis is voor alle voertuigen hetzelfde. Je hebt minimaal 2 stations/docks/vliegvelden/bushaltes (vanaf nu allemaal stations) nodig. Verder heb je natuurlijk een voertuig nodig, die bouw je in een depot:


Je geeft een voertuig een order om naar het ene station te gaan, en een order om naar het andere station te gaan:

Als de stations verbonden zijn met elkaar (door respectievelijk rails/water/lucht/weg) kan het voertuig zijn orders gaan uitvoeren. Dit houdt natuurlijk niet gelijk winst in! Hiervoor moeten goederen vervoerd
worden. Je zet dus 1 station bij een kolenmijn, een andere bij een energiecentrale, je verbindt ze met
elkaar en je laat er vervolgens een trein tussen rijden met orders om van het ene station naar het andere
te rijden. Et voila, du profit!

Ik wil meer winst!
Dat kan! Laat meer treinen rijden tussen je stations. Hieronder volgen enkele plaatjes om te laten zien hoe dat kan zonder botsingen te krijgen. Om botsingen te voorkomen maak je seinen (signals).


Dit is de makkelijkste manier om een lijn te bouwen. Gewoon 1 spoortje, met 1 treintje en 2 stations.
Alleen niet erg efficiënt bij hoge aantallen goederen of passagiers.


Je kunt ook 2 lijntjes naast elkaar leggen. Dit geeft al een dubbele capaciteit, maar je hebt ook de dubbele ruimte nodig. Als je veel ruimte hebt, en veel geld en tijd en zin om veel spoor aan te leggen, dan
blijft dit een goede manier om opstoppingen te voorkomen bij gebruik van veel treinen. Als iedere trein
zijn eigen spoor heeft, ontstaan er natuurlijk nooit opstoppingen. Door fanatieke spelers wordt dit wel als een lelijke oplossing beschouwd. Ook is dit niet realistisch, de NS heeft ook geen 30 rails tussen Amsterdam en Utrecht liggen.


Oke, wat zien we hier? Weer een dubbele lijn, maar nu met seinen en wissels. Er zijn verschillende soorten seinen in TTD. De belangrijkste zijn: one-way signals, two-way signals, pre-signals en exit-signals. Op de afbeelding kun je zien wat ze doen. One-way signals zorgen ervoor dat treinen op een bepaald stuk spoor maar 1 richting op kunnen rijden. Hierdoor kunnen er meerdere treinen achter elkaar rijden op 1 spoor tussen 2 stations. Op het ene spoor laat je ze de ene kant op rijden, op het andere spoor de andere kant op. De onderlinge afstand tussen de one-way signals bepaalt hoeveel treinen er tussen 2 stations kunnen rijden. Een mooie afstand is bijvoorbeeld om de 4 vakjes een sein. Maar wat is de spaghetti voor een station? Dit is er zo gemaakt dan aankomende treinen naar allebei de sporen kunnen rijden op het station, en tevens kan van ieder stationsspoor de trein naar het “afvoer”-spoor rijden.
Hoe werkt het dan met die pre- en exit-signals? Die gebruik je bij een station met meerdere sporen. Het laatste sein op het “aanvoer”-spoor maak je een one-way pre-signal. Dit sein heeft een horizontaal geel
balkje. Vervolgens bouw je op ieder stationsspoor een two-way exit-signal. Deze hebben een verticaal wit balkje. Het werkt als volgt: als een trein een stationsspoor bezet, wordt het bijbehorende exit-signal rood. Als alle exit-signals rood zijn, wordt het bijbehorende pre-signal ook rood. Duidelijker uitgelegd:
een trein rijdt niet verder de wissel op als alle stationssporen bezet zijn. Het nut hiervan is dat het
wissel vrij blijft, zodat treinen nog uit het station kunnen rijden. Als je geen pre- en exit-signals zou
gebruiken, zou de wachtende trein de wissels oprijden, waarna de treinen op het station niet weg zouden kunnen rijden. Gevolg: algehele opstopping a la NS. Dat kunnen wij natuurlijk beter


Hoe bouw je de verschillende seinen? Door 1 keer te klikken maak je een two-way. Nog 1 keer klikken op hetzelfde sein een one-way, en nog een keer klikken een one-way de andere kant op. Door ctrl-klikken op een bestaand sein (dus niet ctrl-klikken als er nog geen sein staat!) bouw je een pre-signal. Nog een keer ctrl-klikken: exit signal, en een derde keer ctrl-klikken: een combo-signal (pre- en exit-signal in 1, voor de gevorderden. Dit ga ik hier niet uitleggen).


Wat is het verschil tussen een one-way en een two-way op een splitsing? Bij een splitsing met one-way signals (onderste situatie) zal een trein de korste route kiezen. De route is in dit geval bezet, voor de trein maakt dit echter niet uit, hij zal net zo lang wachten tot de route vrij is. Bij een two-way signal
splitsing zal de trein niet de kortste route pakken, maar de vrije. Zie de bovenste situatie. Dit is ook de
reden waarom bij de ingang van een station altijd two-way signals moeten zijn. Op deze manier zal een trein altijd een leeg spoor kiezen, tenzij er geen meer zijn! Als een station one-way signals zou hebben, zou een spoor altijd bezet zijn, en er een file voor dat spoor staan, terwijl er bijvoorbeeld 3 lege sporen zijn!

Voor een nog veel uitgebreidere sein-uitleg verwijs ik naar

deze site.

Een station met veel treinen kan natuurlijk veel efficiënter dan bovenstaande voorbeeld met seinen. Dat kan met zogenaamde RoRo-stations. Dit staat voor Roll-on Roll-off.

Zoals je ziet komen treinen aan de ene kant het station binnen, en gaan er aan de andere kant weer uit. Dit heeft tot gevolg dat binnenkomende treinen de weggaande treinen niet in de weg zitten.

Klik hier voor een groter plaatje.


Zo maak je een kruising van een lijn naar een andere lijn.

Hieruit kun je ook een soort van klaverblad afleiden:


Dit is wel ongeveer de basis van het spel, hier kun je een heel eind mee komen. Experimenteer vooral lekker zelf en lekker veel met verschillende stations, sporen en seinen, dit is juist de fun-factor! De kunst is volgens velen om zoveel mogelijk treinen te laten rijden in 1 netwerk zonder dat de boel vastloopt.

Zijn er nog leuke of interessante downloads beschikbaar?
Jazeker!
* Voor OpenTTD is een
savegame beschikbaar waarin heel veel kruisingen (junctions) opgenomen zijn als voorbeeld.
* Hier is een scenario van Nederland te downloaden voor OpenTTD.
* Er zijn ook nightlies (soort van Beta-versie) te downloaden voor OpenTTD. Deze hebben vaak net iets meer “neat features” dan de officiële versie. Downloaden kan hier
* Tot slot zijn er ook nieuwe graphics en voertuigen te downloaden voor zowel TTDPatch als OpenTTD. Deze dingen heten newgrf's. Op deze site zijn er een hoop te vinden.

Handige links
OpenTTD
* Officiële website: http://www.openttd.org
* Laatste versie: http://www.openttd.org/downloads.php
* SourceForge pagina: http://sourceforge.net/projects/openttd/
* Nightlies: http://www.openttd.org/nightly.php
* Server browser: http://servers.openttd.org

TTDPatch
* Offciële website: http://www.ttdpatch.net
* Development versie (alpha's): http://www.ttdpatch.net/src/

Informatie
* Forums voor OpenTTD, TTDPatch, Locomotion en andere: http://www.tt-forums.net
* Stations, voertuiglijsten, tips en kruispunten: http://www.transporttycoon.net/

Deze OP is gemaakt door Merovingian, voor vragen, opmerkingen of tips voor wijzigingen/toevoegingen kunnen jullie bij hem terecht. Deze OP vind je hier.

[ Bericht 2% gewijzigd door Troel op 17-10-2006 16:02:13 ]
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  dinsdag 17 oktober 2006 @ 16:02:27 #2
35189 Troel
scherp en bot
pi_42743235
Zo.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  dinsdag 17 oktober 2006 @ 16:06:37 #3
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_42743344
Mooie OP .
pi_42743345
tvp
ik type ook mar wat
pi_42743561
quote:
Op dinsdag 17 oktober 2006 15:56 schreef Troel het volgende:

[..]

??
OpenTTD (Transport Tycoon) Server Topic
pi_42743696
TVP-tje...zodat ik thuis vanaaf de NL map kan downloaden
pi_42743786
need
In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst!
  dinsdag 17 oktober 2006 @ 16:28:55 #8
35189 Troel
scherp en bot
pi_42743872
quote:
Ow, het was meer een opmerking dan dat er iets mee meost gebeuren hoor. Was toch zo ongeveer de enige die aan het spelen was vanmiddag.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_42743925
quote:
Op dinsdag 17 oktober 2006 16:06 schreef bleiblei het volgende:
Mooie OP .
pi_42743937
Ik moet niet weer aan het spel beginnen, dan raak ik weer verslaafd
  dinsdag 17 oktober 2006 @ 16:35:08 #11
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_42744029
Ow en Troel, de kant dat seinen op staan kan je zien aan welke kant van het spoor het sein staat .
Stoplicht links van spoor is trein naar boven, stoplicht rechts van spoor is trein naar onder. (En andersom, stoplicht boven is trein naar links en stoplicht beneden is trein naar rechts.)
pi_42744055
weet iemand een leuke treinset voor openttd 0.4.8 versie
ik type ook mar wat
  dinsdag 17 oktober 2006 @ 16:37:36 #13
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_42744099
quote:
Op dinsdag 17 oktober 2006 16:36 schreef armmoetzaaier het volgende:
weet iemand een leuke treinset voor openttd 0.4.8 versie
Ik gebruik de DB XL set. Die is wel tof .
En ze hebben de verdiensten en kosten wat recht getrokken waardoor het spelen iets moeilijker wordt.
pi_42744181
tvp
This message is intended for the addressee shown. It contains information that is confidential and protected from disclosure. The contents of this message do not necessarily represent the views or policies of myself.
pi_42744224
quote:
Op dinsdag 17 oktober 2006 16:37 schreef bleiblei het volgende:

[..]

Ik gebruik de DB XL set. Die is wel tof .
En ze hebben de verdiensten en kosten wat recht getrokken waardoor het spelen iets moeilijker wordt.
ja die kon ik ook wel vinden maar maar lukte niet om het te laten werken. ik heb wel reedmy gelezen maar mijn engels is niet zo geweldig dat ik het helemaal snap.
kan je een klein betje uit legeen wat je moet doen
ik type ook mar wat
pi_42744278
vanavond weer
dag
  dinsdag 17 oktober 2006 @ 16:45:48 #17
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_42744325
quote:
Op dinsdag 17 oktober 2006 16:41 schreef armmoetzaaier het volgende:

[..]

ja die kon ik ook wel vinden maar maar lukte niet om het te laten werken. ik heb wel reedmy gelezen maar mijn engels is niet zo geweldig dat ik het helemaal snap.
kan je een klein betje uit legeen wat je moet doen
euh, gewoon in je datamap mikken en aanroepen in de .cfg file .
Ofwel uitgetypt:
Download:
dbsetxlw.grf
Zet deze in de map:
C:Program FilesOpenTTDdata
Zoek in de map:
C:Program FilesOpenTTD
Naar:
openttd.cfg
Rechtermuisknop -> openen met -> kladblok of notepad
Ga helemaal naar beneden en type dit:
dbsetxlw.grf
Onder de tekst:
[newgrf]

[ Bericht 11% gewijzigd door bleiblei op 17-10-2006 16:51:12 ]
pi_42744699
quote:
Op dinsdag 17 oktober 2006 16:45 schreef bleiblei het volgende:

[..]

euh, gewoon in je datamap mikken en aanroepen in de .cfg file .
Ofwel uitgetypt:
Download:
dbsetxlw.grf
Zet deze in de map:
C:Program FilesOpenTTDdata
Zoek in de map:
C:Program FilesOpenTTD
Naar:
openttd.cfg
Rechtermuisknop -> openen met -> kladblok of notepad
Ga helemaal naar beneden en type dit:
dbsetxlw.grf
Onder de tekst:
[newgrf]
kijk zo moet het wel lukken zo technische ben ik niet met een pc thanks
ik type ook mar wat
pi_42744878
Zijn er ergens ookal NS-setjes te krijgen? waar?
dag
pi_42744901
en al staat [newgrf] er niet tussen ????
[currency]
[servers]
[bans]

deze wel
ik type ook mar wat
  dinsdag 17 oktober 2006 @ 17:07:21 #21
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_42744968
quote:
Op dinsdag 17 oktober 2006 17:05 schreef armmoetzaaier het volgende:
en al staat [newgrf] er niet tussen ????
[currency]
[servers]
[bans]

deze wel
Helemaal onderaan.
En anders zet je em der ff bij .
  dinsdag 17 oktober 2006 @ 17:07:48 #22
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_42744980
quote:
Op dinsdag 17 oktober 2006 17:04 schreef petre86 het volgende:
Zijn er ergens ookal NS-setjes te krijgen? waar?
Een halve. A la lekker makertje hebben ze 4 treinen gereleased. De hele NS set zijn ze nog mee bezig.
pi_42745076
thanks hij is gelukt
ik type ook mar wat
pi_42745545
Dit spel was zo geniaal..
geniaal genoeg voor een tvptje.
  dinsdag 17 oktober 2006 @ 17:42:20 #26
86072 thatsme
and That's you!
pi_42745892
ik zag in het vorig topic screens van Nederland... Maar waarom wordt er daar links gereden?
I never joke about my work!
1: Ik heb altijd gelijk
2: Zo niet dan treedt regel 1 vanzelf in werking.
pi_42747387
quote:
Op dinsdag 17 oktober 2006 17:42 schreef thatsme het volgende:
ik zag in het vorig topic screens van Nederland... Maar waarom wordt er daar links gereden?
de map heb je op links staan?
This message is intended for the addressee shown. It contains information that is confidential and protected from disclosure. The contents of this message do not necessarily represent the views or policies of myself.
  dinsdag 17 oktober 2006 @ 18:59:29 #28
86072 thatsme
and That's you!
pi_42747911
quote:
Op dinsdag 17 oktober 2006 18:42 schreef existenz het volgende:

[..]

de map heb je op links staan?
nee de seinen zijn zo neergezet... dat heb je toch zelf in de hand?
I never joke about my work!
1: Ik heb altijd gelijk
2: Zo niet dan treedt regel 1 vanzelf in werking.
pi_42747998
quote:
Op dinsdag 17 oktober 2006 18:59 schreef thatsme het volgende:

[..]

nee de seinen zijn zo neergezet... dat heb je toch zelf in de hand?
Ik snap ff niet waar je het over hebt.
This message is intended for the addressee shown. It contains information that is confidential and protected from disclosure. The contents of this message do not necessarily represent the views or policies of myself.
  dinsdag 17 oktober 2006 @ 19:08:49 #30
35189 Troel
scherp en bot
pi_42748233
Nou, wat een lol.
Ik heb het wel weer even gehad.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_42748733
Kun je trouwens ook met TTD en/of OpenTTD ook nog oldskool TT spelen, zonder presignals enzo?
FOK! verstandig, lees een P.I.
  dinsdag 17 oktober 2006 @ 19:30:24 #32
86072 thatsme
and That's you!
pi_42749031
quote:
Op dinsdag 17 oktober 2006 19:01 schreef existenz het volgende:

[..]

Ik snap ff niet waar je het over hebt.
quote:
Op dinsdag 17 oktober 2006 15:54 schreef bleiblei het volgende:

[..]

Met waypoints kan je treinen over een bepaald spoor sturen.
Ik heb hier bijv.
[afbeelding]
6 sporen links liggen waarvan er 2 voor ICE's (ICE's rijden max 320km/h, goederentreinen max 120 km/h vandaar dat ik ze gescheiden wil houden). En 4 sporen rechts waarover ICE's en goederentreinen gemengd rijden. Om te voorkomen dat de ICE's links op het goederenspoor terecht komen heb ik die 2 waypoints neer gezet die de ICE's forceren om daar onderdoor en dus op de "HSL-lijn" te rijden.

Een waypoint is eigenlijk een station zonder stationfunctie. Een soort van "Boei" maar dan op je railnetwerk .
In bovenstaande gequote post zie je dat de treinen van bleiblei links rijden en dat in een nederlands scenario. Dat bedoel ik dus.
I never joke about my work!
1: Ik heb altijd gelijk
2: Zo niet dan treedt regel 1 vanzelf in werking.
  dinsdag 17 oktober 2006 @ 19:32:05 #33
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_42749065
Mooie OP!



tevens verkapte TVP
quote:
Op dinsdag 17 oktober 2006 19:21 schreef JohnnyKnoxville het volgende:
Kun je trouwens ook met TTD en/of OpenTTD ook nog oldskool TT spelen, zonder presignals enzo?
ja, gewoon geen pre-signals bouwen bouwen
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  dinsdag 17 oktober 2006 @ 20:21:14 #34
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_42750513
quote:
Op dinsdag 17 oktober 2006 14:11 schreef allardh het volgende:

[..]

Volgens mij niet.
Volgens mij wel. En ik weet het beter
Nee maar serieus, de winst wordt inderdaad berekend aan de hand van de hemelsbrede afstand tussen de stationsnaambordjes, en de tijd die de trein onderweg is. In theorie is het natuurlijk best mogelijk om meer winst te halen terwijl je via een omweg rijdt, bijvoorbeeld als rechtstreeks heel heuvelachtig is, of er ligt daar een heel druk spoor waar vaak files zijn. Normaalgesproken echter niet.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  dinsdag 17 oktober 2006 @ 21:12:53 #35
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_42752455
quote:
Op dinsdag 17 oktober 2006 19:30 schreef thatsme het volgende:

[..]


[..]

In bovenstaande gequote post zie je dat de treinen van bleiblei links rijden en dat in een nederlands scenario. Dat bedoel ik dus.
Omdat ik het het makkelijkst vind wanneer signals tussen de sporen in staan.
Heb je minder snel last van twijfels of een sein wel goed staat omdat er zo een pokke boompje voor staat .
Dus... enzo.... je weets .
pi_42752650
quote:
Op dinsdag 17 oktober 2006 20:21 schreef Merovingian het volgende:

[..]

Nee maar serieus, de winst wordt inderdaad berekend aan de hand van de hemelsbrede afstand tussen de stationsnaambordjes,
Tussen de industriën zelf afaik. Maar dat scheelt niet zoveel
pi_42754739
quote:
Op dinsdag 17 oktober 2006 20:21 schreef Merovingian het volgende:

[..]

Volgens mij wel. En ik weet het beter
Nee maar serieus, de winst wordt inderdaad berekend aan de hand van de hemelsbrede afstand tussen de stationsnaambordjes, en de tijd die de trein onderweg is. In theorie is het natuurlijk best mogelijk om meer winst te halen terwijl je via een omweg rijdt, bijvoorbeeld als rechtstreeks heel heuvelachtig is, of er ligt daar een heel druk spoor waar vaak files zijn. Normaalgesproken echter niet.
Beetje jammer. Maarja, geld genoeg. Gaat me er meer om dat er geen files zijn .
pi_42759632
Vergeet ik helemaal een tvp te zetten
pi_42760033
quote:
Op dinsdag 17 oktober 2006 21:12 schreef bleiblei het volgende:

[..]

Omdat ik het het makkelijkst vind wanneer signals tussen de sporen in staan.
Heb je minder snel last van twijfels of een sein wel goed staat omdat er zo een pokke boompje voor staat .
Dus... enzo.... je weets .
doe ik ook juist zo en ook om die reden ( dacht al dat ik apart was daarmee )
dag
  woensdag 18 oktober 2006 @ 01:23:02 #40
386 Harrie
Geile Neuk Furby
pi_42760262
Ik zoek meestal ff een paar goederen die een behoorlijk eind uit elkaar liggen, spoortje er tussen, een zooi treinen er op en dan komt dat geld vanzelf wel.
  woensdag 18 oktober 2006 @ 02:27:04 #41
50442 DaMook
Lonely together ( Miss u Caro)
pi_42761038
Dit topic al meerdere malen gezien, maar nog steeds niet gedownload Lijkt me lijk iig . TVP dus om eraan herinert te worden
The only easy day, was yesterday. (USMC)

Live for today, cause yesterday is gone and tomorrow may never come. (Ducky, NCIS)
I'll grow old with her, just from a far. (Harold, POI)
pi_42762555
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 01:23 schreef Harrie het volgende:
Ik zoek meestal ff een paar goederen die een behoorlijk eind uit elkaar liggen, spoortje er tussen, een zooi treinen er op en dan komt dat geld vanzelf wel.
Ik begin _altijd_ met kolentransport...
pi_42763008
GEWELDIGE nieuwere versie....
Ik had dit nog nooit gespeeld met kanalen, sluizen, en vele andere mogelijkheden.
Maakt het spelen nog leuker


maaruh....vroegâh, had ik altijd het gezeik dat na verloop van tijd het berichtje
quote:
Vehicle Limit reached
.
Is dat gezeik nu ook verholpen???
pi_42763402
Ja dat gezeik is nu ook over
pi_42763798
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 08:39 schreef CasB het volgende:
Ik begin _altijd_ met kolentransport...
Me too. .

En daarna wat subsidielijnen die ik na aflopen van de subsidie uitbouw tot netwerken tussen een stad of 8.
FOK! verstandig, lees een P.I.
  woensdag 18 oktober 2006 @ 10:08:08 #46
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_42763899
Waarom kolen?
Ik werk altijd met erts. Puur omdat je dat 3 keer kunt vervoeren .
Als erts, als staal en als goods.
pi_42763929
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 10:08 schreef bleiblei het volgende:
Waarom kolen?
Ik werk altijd met erts. Puur omdat je dat 3 keer kunt vervoeren .
Als erts, als staal en als goods.
Die ertsmijnen kakken soms in na verloop van tijd.
FOK! verstandig, lees een P.I.
  woensdag 18 oktober 2006 @ 10:21:20 #48
35189 Troel
scherp en bot
pi_42764146
Ik vond het gisteren echt vervelend dat iemand, ondanks dat er nog diverse kolenmijnen met goede productie vrij waren, een station ging bouwen naast een mijn waar ik bezig was.

Belachelijk vond ik het dat vervolgens daar meer kolen heen gingen dan naar mijn treintjes.

Ik heb niks tegen concurrentie, maar dan moet dat wel eerlijk gebeuren. Ik ga juist op zoek naar lege plekjes om niemand voor het hoofd te stoten, ben ik dan zo lief en aardig of moet ik ook maar gewoon een mooie plek uitzoeken en naast een ander gaan bouwen?
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_42764357
Als jij voor een betere rating zorgt gaat er meer naar jou.
pi_42764548
Hm, misschien dat online gebeuren ook maar eens checken.
FOK! verstandig, lees een P.I.
pi_42766676
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 09:15 schreef Timis.ro het volgende:
GEWELDIGE nieuwere versie....
Ik had dit nog nooit gespeeld met kanalen, sluizen, en vele andere mogelijkheden.
Maakt het spelen nog leuker [afbeelding]


maaruh....vroegâh, had ik altijd het gezeik dat na verloop van tijd het berichtje
[..]

.
Is dat gezeik nu ook verholpen???[afbeelding]
Dat was een van de eerste dingen die ze hebben gefixt bij de nieuwe versies
pi_42767317
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 10:30 schreef allardh het volgende:
Als jij voor een betere rating zorgt gaat er meer naar jou.
Maar hoe krijg je dat voor elkaar dan?
pi_42767428
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 12:25 schreef CasB het volgende:
Maar hoe krijg je dat voor elkaar dan?
Meer treinen laten rijden bijvoorbeeld.
FOK! verstandig, lees een P.I.
pi_42767625
Meerdere kleinere treinen, zodat er gemiddeld meer treinen op het station stoppen. De meer (en vaker) voertuigen een station aandoen, de hoger de rating wordt.
  woensdag 18 oktober 2006 @ 13:26:28 #55
35189 Troel
scherp en bot
pi_42768948
Bij mij reden er meer treinen dan bij die andere, dus dat zal het niet zijn. Of maakt het dan ook nog uit of ze op meerdere perrons stoppen of maar op 1 perron.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_42769001
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 13:26 schreef Troel het volgende:
Bij mij reden er meer treinen dan bij die andere, dus dat zal het niet zijn. Of maakt het dan ook nog uit of ze op meerdere perrons stoppen of maar op 1 perron.
Het gaat er niet zo zeer om dat je dan meer treinen hebt dan de concurrent, het gaat erom dat de frequentie van stationsbezoek hoger ligt dan die van de concurrent. Als je dus maar 1 perron hebt, zijn er momenten dat er geen enkele trein staat te wachten, wanneer de eerste trein wegrijdt en de twee het station inrijdt. Als je meerdere perrons hebt, kun je áltijd een trein hebben staan wachten. Dát telt mee voor de rating
  woensdag 18 oktober 2006 @ 13:36:43 #57
35189 Troel
scherp en bot
pi_42769245
Ja, dus dan zou je met 2 perrons meer rating moeten hebben dan met 1 perron en zou mijn rating hoger geweest moeten zijn dan die van die ander.
Wat dus niet zo was, of er moeten meer dingen meetellen.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_42769285
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 13:36 schreef Troel het volgende:
Ja, dus dan zou je met 2 perrons meer rating moeten hebben dan met 1 perron en zou mijn rating hoger geweest moeten zijn dan die van die ander.
Wat dus niet zo was, of er moeten meer dingen meetellen.
Met 2 perrons én met een hogere treinfrequentie dus.
FOK! verstandig, lees een P.I.
pi_42769336
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 13:38 schreef JohnnyKnoxville het volgende:

[..]

Met 2 perrons én met een hogere treinfrequentie dus.
Psies.
  woensdag 18 oktober 2006 @ 13:46:18 #60
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_42769538
Wat toch ook meeteld is hoeveel % je vervoert vanaf een station?
Dwz. als je 4 langere treinen op een baan zet ipv. 4 kortere treinen die alle 4 op "Full load" staan krijg je ook hogere rating omdat vrijwel alles wat door de fabriek op het perron gezet wordt ook direct vervoert wordt.

Ik meen ook dat de rating meer afhangt van hoe snel wordt een product van het perron geplukt door een trein dan frequentie, aantal perrons etc. Natuurlijk hebben die laatste factoren wel weer invloed op hoe snel een product meegenomen wordt .
  woensdag 18 oktober 2006 @ 13:49:07 #61
35189 Troel
scherp en bot
pi_42769639
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 13:38 schreef JohnnyKnoxville het volgende:

[..]

Met 2 perrons én met een hogere treinfrequentie dus.
Dan moet er dus nog steeds meer meetellen.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  woensdag 18 oktober 2006 @ 13:49:59 #62
35189 Troel
scherp en bot
pi_42769668
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 13:46 schreef bleiblei het volgende:
Wat toch ook meeteld is hoeveel % je vervoert vanaf een station?
Dwz. als je 4 langere treinen op een baan zet ipv. 4 kortere treinen die alle 4 op "Full load" staan krijg je ook hogere rating omdat vrijwel alles wat door de fabriek op het perron gezet wordt ook direct vervoert wordt.

Ik meen ook dat de rating meer afhangt van hoe snel wordt een product van het perron geplukt door een trein dan frequentie, aantal perrons etc. Natuurlijk hebben die laatste factoren wel weer invloed op hoe snel een product meegenomen wordt .
Ik neem eigenlijk aan dat he took uitmaakt waarnaartoe de boel vervoert wordt wellicht?

Dus als je naar de andere kant van de map gaat, dat dat anders is dan als je het naar dichtbij vervoert ofzo.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  woensdag 18 oktober 2006 @ 13:57:47 #63
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_42769916
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 13:49 schreef Troel het volgende:

[..]

Ik neem eigenlijk aan dat he took uitmaakt waarnaartoe de boel vervoert wordt wellicht?

Dus als je naar de andere kant van de map gaat, dat dat anders is dan als je het naar dichtbij vervoert ofzo.
Dat niet. Maar als je naar de andere kant van de map gaat moet je wel veeeeel meer treinen laten rijden om de snelheid waarmee goederen opgehaald worden hoog te krijgen.

Als je bijv. 1 trein laat rijden issie een jaar bezig voor op en neer. Dus wordt er maar 1 keer per jaar spullen van het station gehaald. 2 treinen is al om het half jaar een trein op het station. 4 treinen elk kwartaal. Enz enz enz.

Daarnaast als je kan kiezen als fabriek tussen een transporteur die 1 keer per jaar je afhaaldepot leeg haalt of 1 keer per week is het makkelijk kiezen natuurlijk . Ik gebruik met industrie daarom vrijwel altijd full load.
pi_42771058
Ohja, dat was het...Op het moment dat er altijd een trein op het station aanwezig is (bezig met laden/lossen, gaat weg, dat dan de volgende trein er al staat) heb je een hoge (99%), rating...
pi_42771831
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 12:01 schreef MaxMark het volgende:

[..]

Dat was een van de eerste dingen die ze hebben gefixt bij de nieuwe versies
gelukkig, want dat zoog echt...was ik net lekker op weg...groot emperium aan het bouwen...kon ik ineens geen voertuigen meer bouwen. Eerst alle kutbussen vervangen voor treinen enzo om het te rekken...maarja...geen houden aan
pi_42771937
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 14:57 schreef Timis.ro het volgende:

[..]

gelukkig, want dat zoog echt...was ik net lekker op weg...groot emperium aan het bouwen...kon ik ineens geen voertuigen meer bouwen. Eerst alle kutbussen vervangen voor treinen enzo om het te rekken...maarja...geen houden aan
Wehehe, ik ken het. Ik was op een gegeven moment ook gestopt met het spel om die reden. Vooral als je steeds beter wordt en steeds sneller aan de limiet zit. Frustrerend
pi_42772208
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 15:00 schreef MaxMark het volgende:
Wehehe, ik ken het. Ik was op een gegeven moment ook gestopt met het spel om die reden. Vooral als je steeds beter wordt en steeds sneller aan de limiet zit. Frustrerend
Ik hield op een gegeven moment helemaal op met bussen bouwen.
Schoot niet op.
FOK! verstandig, lees een P.I.
pi_42774236
Klopt, dat was ook de reden dat ie bij mji van de HD verdween....heel blij dat ze dat opgelost hebben.
Ik vind de nieuwe Kanalen optie overigens ook geweldig
pi_42774309
Die kanalen optie, is dat TTDpatch of OpenTTD?
FOK! verstandig, lees een P.I.
pi_42774430
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 16:16 schreef JohnnyKnoxville het volgende:
Die kanalen optie, is dat TTDpatch of OpenTTD?
OpenTTD
pi_42774694
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 16:19 schreef MaxMark het volgende:
OpenTTD
Ook in de scenario-makert?
Binnenkort maar eens even zoeken dan. .

-edit- Breedbeeld TTD-en is erg okay trouwens, al wordt alles wat klein op 1680x1050 .
FOK! verstandig, lees een P.I.
pi_42775539
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 16:26 schreef JohnnyKnoxville het volgende:

[..]

Ook in de scenario-makert?
Binnenkort maar eens even zoeken dan. .

-edit- Breedbeeld TTD-en is erg okay trouwens, al wordt alles wat klein op 1680x1050 .
Ik heb nog nooit de scenario-makert gebruikt in OTTD
pi_42775852
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 16:48 schreef MaxMark het volgende:
Ik heb nog nooit de scenario-makert gebruikt in OTTD
Vroeger maakte ik voor TTD altijd zelf speelvelden met vooral veel industrie en steden en verder zo vlak mogelijk.
Kon ik gewoon lekker spoorlijntjes aanleggen.

Heb gister nog een eerste opzet gemaakt voor een vergelijkbaar veld 512x512. Verkeek me er een beetje op dat dat al veul groter is dan de speelvelden van vroeger (256x256).
FOK! verstandig, lees een P.I.
pi_42776273
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 16:57 schreef JohnnyKnoxville het volgende:

[..]

Vroeger maakte ik voor TTD altijd zelf speelvelden met vooral veel industrie en steden en verder zo vlak mogelijk.
Kon ik gewoon lekker spoorlijntjes aanleggen.

Heb gister nog een eerste opzet gemaakt voor een vergelijkbaar veld 512x512. Verkeek me er een beetje op dat dat al veul groter is dan de speelvelden van vroeger (256x256).
hehe....als ik civilisation speel, neem ik direct een HUGE map...veel leuker, dus ik een random game starten met TTDL, 2056x2056....FUCK die zijn pas groooooooooooooooot
toch maar een nieuwe gedaan met 256x256 om te beginnen
pi_42776683
Ik legde vroeger altijd van die "proeftuintjes" aan als ik heel rijk was. Dan ging ik van het uiterste linkerpunt naar het uiterste rechterpunt van de map, daar legde ik dan een spoor en 2 vliegvelden aan. Zodoende kwam ik erachter dat treinen veel sneller zijn dan vliegtuigen, ook al gaan die volgens de info 952km p/u
  woensdag 18 oktober 2006 @ 17:25:01 #76
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_42776839
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 16:16 schreef JohnnyKnoxville het volgende:
Die kanalen optie, is dat TTDpatch of OpenTTD?
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 16:19 schreef MaxMark het volgende:

[..]

OpenTTD


beide
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  woensdag 18 oktober 2006 @ 17:26:43 #77
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_42776906
quote:
Op dinsdag 17 oktober 2006 21:18 schreef Nevermind het volgende:

[..]

Tussen de industriën zelf afaik. Maar dat scheelt niet zoveel
deze discussie is tijden terug ook een keer gevoerd op tt-forums.net, en daar hebben ze toen de broncode erbij gehaald, waaruit bleek dat het toch echt om de afstand tussen de naambordjes gaat
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  woensdag 18 oktober 2006 @ 17:29:41 #78
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_42777036
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 17:20 schreef MaxMark het volgende:
Ik legde vroeger altijd van die "proeftuintjes" aan als ik heel rijk was. Dan ging ik van het uiterste linkerpunt naar het uiterste rechterpunt van de map, daar legde ik dan een spoor en 2 vliegvelden aan. Zodoende kwam ik erachter dat treinen veel sneller zijn dan vliegtuigen, ook al gaan die volgens de info 952km p/u
vliegtuigen vliegen een factor 4 langzamer dan treinen rijden. In TTDpatch zit een optie om dit recht te trekken, de vliegtuigen gaan daar echt allejezus snel

Voor OpenTTD is een dergelijke patch trouwens ook in de maak dacht ik.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_42777916
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 17:25 schreef Merovingian het volgende:

[..]


[..]



beide
Niet toen ik het speelde
pi_42777950
quote:
Op woensdag 18 oktober 2006 17:29 schreef Merovingian het volgende:

[..]

vliegtuigen vliegen een factor 4 langzamer dan treinen rijden. In TTDpatch zit een optie om dit recht te trekken, de vliegtuigen gaan daar echt allejezus snel

Voor OpenTTD is een dergelijke patch trouwens ook in de maak dacht ik.
Ja, dat had ik ook gemerkt. Dan wordt het weer té onrealistisch.
  donderdag 19 oktober 2006 @ 21:30:06 #81
35189 Troel
scherp en bot
pi_42817661
Vriendjelief zit boven te spelen, ik beneden
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_42841563
Is het iemand al eens opgevallen bij die reclame van OHRA (Kan 'ie?!), dat ze bij die spoorwegovergang het geluid van TT (gejat) hebben?
  Lieve Belg vrijdag 20 oktober 2006 @ 21:10:27 #83
86282 Jump
[Belg.] Jump (de ~ (m.))
pi_42847109
Die geluidjes kan je overal vinden hoor
Op zondag 28 oktober 2007 01:07 schreef clumsy_clown het volgende:
Jump daarentegen, is wáy minder braaf en lief dan hij lijkt
          «shmoop|dingen» jawel, jij bent Superjump
pi_42849060
quote:
Op vrijdag 20 oktober 2006 21:10 schreef Jump het volgende:
Die geluidjes kan je overal vinden hoor
Ja, Chris Sawyer heeft ze ook gejat
pi_42849835
geluidjes
bye
pi_42849911
Zijn al die TT-geluidjes eigenlijk te downloaden ergens? Of kun je ze op de een of andere manier uit de bestanden zelf halen?
  zaterdag 21 oktober 2006 @ 06:28:04 #87
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_42856836
de muziekjes zijn in ieder geval wel op internet te vinden... probeer eens te googlen zou ik zeggen
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  zaterdag 21 oktober 2006 @ 10:21:10 #88
158175 Bilbao
Rood, Wit, GROEN
pi_42857787
Ik heb ook een server draaien voor 8 spelers.
IP: 85.92.138.159
pi_42858547
ik wil die geluidjes niet eens jatten....jeez wat zijn die irritant )
Altijd al gevonden
pi_42860301
Ik heb geluid gewoon uitstaan bij dit spel.
pi_42860324
quote:
Op zaterdag 21 oktober 2006 12:46 schreef allardh het volgende:
Ik heb geluid gewoon uitstaan bij dit spel.
Ik heb muziek uit en FX aan... heeerlijk, dat geluid van de kassa
pi_42860952
Vreselijk dat geluid van treintjes en vooral als de spoorlijn langs een stad loopt met die overwegen .
pi_42862336
Joepie laptop terug ga me eens fijn downloaden dit spel
pi_42864714
quote:
Op zaterdag 21 oktober 2006 13:19 schreef allardh het volgende:
Vreselijk dat geluid van treintjes en vooral als de spoorlijn langs een stad loopt met die overwegen .


muziek uit, maar de treintjes wel aan, want ik moet het wel horen als een van mijn treinen, de bussen en trucks van mijn tegenstanders kapot rijden
pi_42913279
ik ben nederland aan het na maken al me sporen liggen er al alleen die stoplichten neer zetten. wat is dat een rot klus zeg. en een beetje al die treinen verdellen.
ik type ook mar wat
pi_42916091
Download de MiniIN en maak gebruik van 'auto-complete signs'
pi_42928271
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 11:28 schreef Nevermind het volgende:
Download de MiniIN en maak gebruik van 'auto-complete signs'
mooie functie idd
This message is intended for the addressee shown. It contains information that is confidential and protected from disclosure. The contents of this message do not necessarily represent the views or policies of myself.
pi_42928335
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 18:00 schreef existenz het volgende:

[..]

mooie functie idd
Mee eens
Verdomme, wat scheelt dat veel werk (vooral op de lange termijn)
pi_42929169
quote:
Op woensdag 25 oktober 2006 18:02 schreef MaxMark het volgende:

[..]

Mee eens
Verdomme, wat scheelt dat veel werk (vooral op de lange termijn)
Scheelt RSI
This message is intended for the addressee shown. It contains information that is confidential and protected from disclosure. The contents of this message do not necessarily represent the views or policies of myself.
pi_42976877
Nog een vraagje (waarschijnlijk al gesteld):

Ik heb een bovenleidingen grf gedownload, in mijn openttd submap gezet, in openttd.cfg de goede [newgrf] toegevoegd.
Als ik dan in het spel zelf kijk welke nieuwe grf's zijn toegevoegd, staat-ie er netjes bij, ik zie alleen geen bovenleidingen. Ook als ik een nieuw stukje spoor bouw wordt er geen bovenleiding toegevoegd.

Wat doe ik verkeerd?
FOK! verstandig, lees een P.I.
pi_42977319
Na dit topic bekeken te hebben, ben ik erachter gekomen dat ik spel 'fout' speel... Ik deed altijd gewoon voor elke (lange) trein 1 spoor...
Nu probeer ik het te doen zoals het in de OP staat, maar ik krijg die seinen nog niet echt onder de knie...

Maar goed, daar gaat mijn vraag niet over. Mijn vraag is: Als je bijvoorbeeld een traject kolenmijn-elektriciteitscentrale hebt, wat is dan het voordeel van veel korte treintjes boven 1 lange trein? Als je al die korte treintjes laat rijden, heb je toch veel meer vervoers- en onderhoudskosten dan wanneer je 1 lange trein vol laat laden en dan heen en weer rijdt?
pi_42977359
quote:
Op vrijdag 27 oktober 2006 09:52 schreef Rianne84 het volgende:
Na dit topic bekeken te hebben, ben ik erachter gekomen dat ik spel 'fout' speel... Ik deed altijd gewoon voor elke (lange) trein 1 spoor...
Nu probeer ik het te doen zoals het in de OP staat, maar ik krijg die seinen nog niet echt onder de knie...

Maar goed, daar gaat mijn vraag niet over. Mijn vraag is: Als je bijvoorbeeld een traject kolenmijn-elektriciteitscentrale hebt, wat is dan het voordeel van veel korte treintjes boven 1 lange trein? Als je al die korte treintjes laat rijden, heb je toch veel meer vervoers- en onderhoudskosten dan wanneer je 1 lange trein vol laat laden en dan heen en weer rijdt?
Je kosten gaan inderdaad omhoog, maar je rating van het station ook, omdat er veel vaker een treintje komt. Dus worden er weer meer goederen aangeboden en kunnen je treinen vaker rijden. Het levert dus wel meer op.
FOK! verstandig, lees een P.I.
  vrijdag 27 oktober 2006 @ 09:54:56 #103
36431 bleiblei
Toogmakker:copyright:
pi_42977364
quote:
Op vrijdag 27 oktober 2006 09:52 schreef Rianne84 het volgende:
Na dit topic bekeken te hebben, ben ik erachter gekomen dat ik spel 'fout' speel... Ik deed altijd gewoon voor elke (lange) trein 1 spoor...
Nu probeer ik het te doen zoals het in de OP staat, maar ik krijg die seinen nog niet echt onder de knie...

Maar goed, daar gaat mijn vraag niet over. Mijn vraag is: Als je bijvoorbeeld een traject kolenmijn-elektriciteitscentrale hebt, wat is dan het voordeel van veel korte treintjes boven 1 lange trein? Als je al die korte treintjes laat rijden, heb je toch veel meer vervoers- en onderhoudskosten dan wanneer je 1 lange trein vol laat laden en dan heen en weer rijdt?
Met veel korte treintjes heb je altijd wel een trein op het station staan om coal op te halen.
Daardoor zet de kolenmijn een hoger percentage van zijn capaciteit aan coal op jouw station.

Zie het beetje als in het echt. Stel je woont in een dorp waar de bus 1 keer per 3 uur voorbij komt ben je eerder geneigd om de auto te pakken naar bestemming x dan wanneer het ding om de 5 minuten voorbij komt .
Zo werkt het ook in TTD. Hoe korter het aangeboden product op het station staat/hoe vaker er een trein voorbij komt die het zooitje meeneemt des te liever dat de fabriek/mijn/houtzagerij/oliebron zijn spullen op jouw station zet.

Ow en over de bovenleidingen, ik geloof dat de bovenleidingen pas na een bepaald jaartal kunnen en dat het werkt a la signals. Dus met ctrl bovenleiding, zonder ctrl geen bovenleiding (als ik het me goed herinner van tig jaar geleden )
  vrijdag 27 oktober 2006 @ 13:04:02 #104
124172 Maikalo
Feyenoord 1908
pi_42981929
Tijd om hem vanmiddag, na een pauze van een maandje of twee, maar weer eens te gaan spelen.

Wie zijn er vanavond allemaal online?
"Ja."
"Wat ja?"
"Ja toch!!"
pi_42982092
quote:
Op vrijdag 27 oktober 2006 13:04 schreef Maikalo het volgende:
Tijd om hem vanmiddag, na een pauze van een maandje of twee, maar weer eens te gaan spelen.

Wie zijn er vanavond allemaal online?
Vraag het even in het andere topic
pi_42983224
quote:
Op vrijdag 27 oktober 2006 09:54 schreef bleiblei het volgende:
Ow en over de bovenleidingen, ik geloof dat de bovenleidingen pas na een bepaald jaartal kunnen en dat het werkt a la signals. Dus met ctrl bovenleiding, zonder ctrl geen bovenleiding (als ik het me goed herinner van tig jaar geleden )
Okay, zal het thuis eens proberen.
Bedankt.
FOK! verstandig, lees een P.I.
  vrijdag 27 oktober 2006 @ 17:35:29 #107
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_42990280
quote:
Op vrijdag 27 oktober 2006 13:47 schreef JohnnyKnoxville het volgende:

[..]

Okay, zal het thuis eens proberen.
Bedankt.
als je de laatste nightly speelt, hoef je niets te doen om bovenleiding te hebben, die zit daar al ingebouwd.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  vrijdag 27 oktober 2006 @ 17:36:18 #108
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_42990295
quote:
Op vrijdag 27 oktober 2006 09:52 schreef Rianne84 het volgende:
Na dit topic bekeken te hebben, ben ik erachter gekomen dat ik spel 'fout' speel... Ik deed altijd gewoon voor elke (lange) trein 1 spoor...
Nu probeer ik het te doen zoals het in de OP staat, maar ik krijg die seinen nog niet echt onder de knie...

Maar goed, daar gaat mijn vraag niet over. Mijn vraag is: Als je bijvoorbeeld een traject kolenmijn-elektriciteitscentrale hebt, wat is dan het voordeel van veel korte treintjes boven 1 lange trein? Als je al die korte treintjes laat rijden, heb je toch veel meer vervoers- en onderhoudskosten dan wanneer je 1 lange trein vol laat laden en dan heen en weer rijdt?
wat lukt je dan precies niet aan de seinen? laat anders een plaatje zien, dan kunnen we helpen.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_43030635
quote:
Op vrijdag 27 oktober 2006 17:36 schreef Merovingian het volgende:

[..]

wat lukt je dan precies niet aan de seinen? laat anders een plaatje zien, dan kunnen we helpen.
na flink oefenen begin ik het door te krijgen ik ben nu zover dat ik weet hoe ik de treinen alle sporen op een station kan laten gebruiken, die junctions heb ik nu ook aardig onder de knie. als je nog tips hebt, graag
  zondag 29 oktober 2006 @ 13:21:45 #110
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_43033526
Nou ja, lees de geweldige OP goed door
Als je het daarna nog niet snapt, dan kun je altijd nog vragen
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  zondag 29 oktober 2006 @ 13:38:15 #111
130426 armmoetzaaier
ik type me suf
pi_43034078
ik heb een probleem ik heb van die train sets gedowload en ben al ver in een veld en nu rijdne in eens me teinen erg langzaam. in me spel heb ik ook de tijd terug gezet misscihen heeft dar er mee te maken. heeft iemand dat wel eens eerder gehad. of weet iemand hiero voor een oplossing dat het weer goed komt
ik type ook mar wat
  zondag 29 oktober 2006 @ 14:37:17 #112
86072 thatsme
and That's you!
pi_43036021
het kan zijn dat je pc het gewoon niet meer trekt, hoe meer treintjes hoe langzamer het gaat. Ik merk als ik mijn laptop op accu draai dat alles veel trager gaat dan als ik hem aan de stroom heb.
I never joke about my work!
1: Ik heb altijd gelijk
2: Zo niet dan treedt regel 1 vanzelf in werking.
  zondag 29 oktober 2006 @ 19:32:23 #113
130426 armmoetzaaier
ik type me suf
pi_43043915
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 14:37 schreef thatsme het volgende:
het kan zijn dat je pc het gewoon niet meer trekt, hoe meer treintjes hoe langzamer het gaat. Ik merk als ik mijn laptop op accu draai dat alles veel trager gaat dan als ik hem aan de stroom heb.
sommige treinen rijdne gewoon normaal en andere rijden een heel stuk langzamer.
kan misschien te maken hebben dat ik de tijd terug gezet heb. voor de tijd dat de trein nog niet bestond of zo ???
ik type ook mar wat
  zondag 29 oktober 2006 @ 19:43:27 #114
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_43044251
dus sommige treinen rijden snel en andere langzaam, terwijl ze van hetzelfde type zijn? ik heb dat nog nooit meegemaakt... kan je dus niet helpen
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_43044632
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 19:43 schreef Merovingian het volgende:
dus sommige treinen rijden snel en andere langzaam, terwijl ze van hetzelfde type zijn? ik heb dat nog nooit meegemaakt... kan je dus niet helpen
Sommige grafix komen ook met aangepaste treinen. Hierdoor hebben de wagons een maximum snelheid en niet de treinen. De treinen nemen echter de snelheid van de wagons aan, dus daarom gaan ze langzamer dan de rest.
This message is intended for the addressee shown. It contains information that is confidential and protected from disclosure. The contents of this message do not necessarily represent the views or policies of myself.
  zondag 29 oktober 2006 @ 19:59:11 #116
130426 armmoetzaaier
ik type me suf
pi_43044761
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 19:55 schreef existenz het volgende:

[..]

Sommige grafix komen ook met aangepaste treinen. Hierdoor hebben de wagons een maximum snelheid en niet de treinen. De treinen nemen echter de snelheid van de wagons aan, dus daarom gaan ze langzamer dan de rest.
ze reden eerst harden dus het ligt niet aan de treinen of wagonnentjes
ik type ook mar wat
pi_43044820
quote:
Op vrijdag 27 oktober 2006 17:35 schreef Merovingian het volgende:

[..]

als je de laatste nightly speelt, hoef je niets te doen om bovenleiding te hebben, die zit daar al ingebouwd.
Bij de laatste nightly kun je kiezen tussen met en zonder bovenleiding
This message is intended for the addressee shown. It contains information that is confidential and protected from disclosure. The contents of this message do not necessarily represent the views or policies of myself.
  zondag 29 oktober 2006 @ 20:05:22 #118
130426 armmoetzaaier
ik type me suf
pi_43044936
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 20:01 schreef existenz het volgende:

[..]

Bij de laatste nightly kun je kiezen tussen met en zonder bovenleiding
jep klopt en ja kan alleen treinen met boveleiding op een bovenleiding rails laten rijden en stoom treintjes kunnen niet op die bovenleiding rails
ik type ook mar wat
pi_43045723
waar vind ik de laatste nightly? (en moet ik dan ook eerdere nightlies downloaden of niet?)
pi_43046706
http://www.openttd.org/nightly.php Je kan gewoon de laatste versie downloaden, dan komt alles goed.
  zondag 29 oktober 2006 @ 21:09:54 #121
1316 PLAE@
Founded by fuckers
pi_43047279
Ik krijg het spel maar niet in fullscreen in win2k.

Ik moet dan een zinnetje in die .cfg file zetten? Maar welke zin dan precies :S
pi_43047482
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 20:05 schreef armmoetzaaier het volgende:

[..]

jep klopt en ja kan alleen treinen met boveleiding op een bovenleiding rails laten rijden en stoom treintjes kunnen niet op die bovenleiding rails
fout, je kunt ze ook op elkaar laten rijden door een vinkje aan te zetten
This message is intended for the addressee shown. It contains information that is confidential and protected from disclosure. The contents of this message do not necessarily represent the views or policies of myself.
pi_43048058
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 20:55 schreef CasB het volgende:
http://www.openttd.org/nightly.php Je kan gewoon de laatste versie downloaden, dan komt alles goed.
in welke map moet ik dat dan zetten?
pi_43048429
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 21:28 schreef Rianne84 het volgende:

[..]

in welke map moet ik dat dan zetten?
Welke map je maar wil. Kopiëer de data-folder van een werkende OpenTTD naar de data-folder van de nightly, en zorg ervoor dat je geen bestanden overschrijft. Als het goed is moet het dan direct werken
pi_43049359
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 21:36 schreef Nevermind het volgende:

[..]

Welke map je maar wil. Kopiëer de data-folder van een werkende OpenTTD naar de data-folder van de nightly, en zorg ervoor dat je geen bestanden overschrijft. Als het goed is moet het dan direct werken
waaraan kan ik zien of het gelukt is? (ik zie geen verschil... sorry voor al m'n vragen, ben op 't moment nog een OpenTTD kneus )
pi_43055301
quote:
Op zondag 29 oktober 2006 21:57 schreef Rianne84 het volgende:

[..]

waaraan kan ik zien of het gelukt is? (ik zie geen verschil... sorry voor al m'n vragen, ben op 't moment nog een OpenTTD kneus )
Bovenin het venster (in de titelbalk) staat het versienummer Als er iets als r6543 staat heb je een nightly.
Ook zul je bij de 'Configure patches' (weet vertaling even niet) een hoop nieuwe opties zien.
pi_43062737
Is er eigenlijk een makkelijke manier om je treinrails te vervangen door b.v. monorail? Of moet je dan al je treintjes verkopen, je rails weghalen en alles opnieuw aanleggen?
pi_43062896
quote:
Op maandag 30 oktober 2006 12:36 schreef Rianne84 het volgende:
Is er eigenlijk een makkelijke manier om je treinrails te vervangen door b.v. monorail? Of moet je dan al je treintjes verkopen, je rails weghalen en alles opnieuw aanleggen?
Je selecteert in het railconstructiemenu "monorail" en dan gebruik je de éénnalaatste knop:



dus.

En dan klik en sleep je gewoon de muis over de gedeeltes die je wilt vervangen
pi_43063120
quote:
Op maandag 30 oktober 2006 12:36 schreef Rianne84 het volgende:
Is er eigenlijk een makkelijke manier om je treinrails te vervangen door b.v. monorail? Of moet je dan al je treintjes verkopen, je rails weghalen en alles opnieuw aanleggen?
Het is altijd een hoop werk. Maar er zijn wel een paar dingen die het makkelijker maken:


Stuur eerst al je treinen naar het depot. Helaas is er nog geen knopje om alle treinen in 1 keer daarheen te sturen (wel in de MiniIN), dus je moet het handmatig doen via het treinenoverzicht.
Ga nu naar de monorailconstructie-tools, en selecteer het eenalaatste knopje (converteer railtype).
Hou het knopje van de landkaart ingedrukt en selecteer 'Extra kijkvenster'. Ga nu in het hoofdvenster helemaal naar linksonder en in het extra kijkvenster naar rechtsboven. Als je nu sleept vanaf linksonder in het hoofdvenster naar het extra kijkvenster heb je de hele kaart in 1 keer geselecteerd. Al je rails en stations zijn nu in 1 keer vervangen.

Het vervelende is dat de treinen overblijven. Dat is kutwerk. Ik bouw meestal een monoraildepot naast het depot waar treinen in staan en bouw de treinen stuk voor stuk na. Je kunt de orders kopieren door naar de orderlijst te gaan, op 'ga naar' te klikken en dan op de oude trein te klikken. Als je dit gedaan hebt verkoop je de oude trein en ga je verder met de volgende.

Het is een hoop werk, maar als je dit soort dingen niet weet is het nog veel meer werk
pi_43063270
quote:
Op maandag 30 oktober 2006 12:54 schreef Nevermind het volgende:

[..]

Het is altijd een hoop werk. Maar er zijn wel een paar dingen die het makkelijker maken:
[afbeelding]

Stuur eerst al je treinen naar het depot. Helaas is er nog geen knopje om alle treinen in 1 keer daarheen te sturen (wel in de MiniIN), dus je moet het handmatig doen via het treinenoverzicht.
Ga nu naar de monorailconstructie-tools, en selecteer het eenalaatste knopje (converteer railtype).
Hou het knopje van de landkaart ingedrukt en selecteer 'Extra kijkvenster'. Ga nu in het hoofdvenster helemaal naar linksonder en in het extra kijkvenster naar rechtsboven. Als je nu sleept vanaf linksonder in het hoofdvenster naar het extra kijkvenster heb je de hele kaart in 1 keer geselecteerd. Al je rails en stations zijn nu in 1 keer vervangen.

Het vervelende is dat de treinen overblijven. Dat is kutwerk. Ik bouw meestal een monoraildepot naast het depot waar treinen in staan en bouw de treinen stuk voor stuk na. Je kunt de orders kopieren door naar de orderlijst te gaan, op 'ga naar' te klikken en dan op de oude trein te klikken. Als je dit gedaan hebt verkoop je de oude trein en ga je verder met de volgende.

Het is een hoop werk, maar als je dit soort dingen niet weet is het nog veel meer werk
Het lijkt me wel handig om de treinen éérst naar het depot te sturen, daarna pas de boel te converteren? Anders krijg je dat ze in the middle of nowhere vast komen te zitten.
pi_43063288
quote:
Op maandag 30 oktober 2006 13:00 schreef MaxMark het volgende:

[..]

Het lijkt me wel handig om de treinen éérst naar het depot te sturen, daarna pas de boel te converteren? Anders krijg je dat ze in the middle of nowhere vast komen te zitten.
Dat zeg ik toch ook in de tweede zin?
pi_43063316
thanks! dat wist ik nog niet. jammer van die treinen vervangen, maar de rails scheelt al een hoop zo!
pi_43063346
quote:
Op maandag 30 oktober 2006 13:01 schreef Nevermind het volgende:

[..]

Dat zeg ik toch ook in de tweede zin?
Oohja, sorry
pi_43063375
Was er niet een nightly waarmee alle treinen ook vervangen werden als je de boel converteerde?
  maandag 30 oktober 2006 @ 21:16:48 #135
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_43081473
dat kan met de MiniIN heel makkelijk.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_43088779
Klopt het dat de monorail niet in OpenTTD zit?
Vond dat vervangen (wat uiteraard vroeger heeeeeel lang duurde) van gewone rails naar monorail en later naar maglev juist wel leuk .
FOK! verstandig, lees een P.I.
pi_43090114
quote:
Op maandag 30 oktober 2006 23:51 schreef JohnnyKnoxville het volgende:
Klopt het dat de monorail niet in OpenTTD zit?
Vond dat vervangen (wat uiteraard vroeger heeeeeel lang duurde) van gewone rails naar monorail en later naar maglev juist wel leuk .
Monorail zit gewoon in OpenTTD hoor. Ben je wel al in het jaar 2001? Dan is het pas beschikbaar.
  maandag 6 november 2006 @ 21:07:25 #138
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_43304734
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  dinsdag 7 november 2006 @ 08:20:37 #139
124172 Maikalo
Feyenoord 1908
pi_43316264
quote:
Op maandag 30 oktober 2006 13:02 schreef Rianne84 het volgende:
thanks! dat wist ik nog niet. jammer van die treinen vervangen, maar de rails scheelt al een hoop zo!
Je kunt ook je depots zo veranderen. En als je snel genoeg bent dan onthoud hij de opdrachten die je hebt gegeven voor de trein.
"Ja."
"Wat ja?"
"Ja toch!!"
pi_43317863
quote:
Op dinsdag 31 oktober 2006 00:41 schreef MaxMark het volgende:
Monorail zit gewoon in OpenTTD hoor. Ben je wel al in het jaar 2001? Dan is het pas beschikbaar.
Ah, dat zal het zijn.
Zit nu in 95 volgens mij, maar kreeg al wel een aanbieding om die monorail trein een jaar te testen.
Nog maar even een paar jaar doorspelen dus.
FOK! verstandig, lees een P.I.
pi_43318651
quote:
Op dinsdag 7 november 2006 10:13 schreef JohnnyKnoxville het volgende:

[..]

Ah, dat zal het zijn.
Zit nu in 95 volgens mij, maar kreeg al wel een aanbieding om die monorail trein een jaar te testen.
Nog maar even een paar jaar doorspelen dus.
Als je die aanbieding hebt geaccepteerd kun je al monorails bouwen hoor
pi_43318678
quote:
Op dinsdag 7 november 2006 10:48 schreef MaxMark het volgende:
Als je die aanbieding hebt geaccepteerd kun je al monorails bouwen hoor
Dat lukte dus juist niet.
FOK! verstandig, lees een P.I.
  dinsdag 7 november 2006 @ 19:24:21 #143
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_43333902
je moet wel je rails knopje ingedrukt houden om monorail te selecteren he
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_43351336
quote:
Op dinsdag 7 november 2006 19:24 schreef Merovingian het volgende:
je moet wel je rails knopje ingedrukt houden om monorail te selecteren he
Dat is dus het gekke, als ik dan rails ga leggen, dan wordt het gewone rails, geen monorails.
Ook nieuwe stukjes dus.
FOK! verstandig, lees een P.I.
pi_43351366
Of komt er een soort fly-out uit het knopje dan?
FOK! verstandig, lees een P.I.
  woensdag 8 november 2006 @ 10:18:33 #146
124172 Maikalo
Feyenoord 1908
pi_43351490
quote:
Op woensdag 8 november 2006 10:11 schreef JohnnyKnoxville het volgende:
Of komt er een soort fly-out uit het knopje dan?
Als je lang op het railway icoontje drukt,dan verschijnt er een menutje he. Daar kan je railway/monolrail/maglev kiezen.
Maar dat wist je vast al
"Ja."
"Wat ja?"
"Ja toch!!"
pi_43351507
quote:
Op woensdag 8 november 2006 10:18 schreef Maikalo het volgende:
Als je lang op het railway icoontje drukt,dan verschijnt er een menutje he. Daar kan je railway/monolrail/maglev kiezen.
Maar dat wist je vast al
Natuurlijk wist ik dat al!

( ).
FOK! verstandig, lees een P.I.
  woensdag 8 november 2006 @ 10:23:08 #148
141482 Q.
JurassiQ
pi_43351582
Ik moet hem ook weer eens spelen, is al weer te lang geleden. Locomotion speel ik nog wel eens.
For great justice!
pi_43351851
quote:
Op woensdag 8 november 2006 10:19 schreef JohnnyKnoxville het volgende:

[..]

Natuurlijk wist ik dat al!

( ).
pi_43353320
is het mogelijk om stations te maken met meerdere verdiepingen? (denkend aan station Amsterdam Sloterdijk of b.v. Duivendrecht)
pi_43353452
quote:
Op woensdag 8 november 2006 11:37 schreef Rianne84 het volgende:
is het mogelijk om stations te maken met meerdere verdiepingen? (denkend aan station Amsterdam Sloterdijk of b.v. Duivendrecht)
Neen. Maar dan zal de bovenste verdieping dus ook met een hoek van 90 graden er boven moeten staan, neem ik aan.
pi_43353639
quote:
Op woensdag 8 november 2006 11:42 schreef MaxMark het volgende:

[..]

Neen. Maar dan zal de bovenste verdieping dus ook met een hoek van 90 graden er boven moeten staan, neem ik aan.
ja
pi_43353782
quote:
Op woensdag 8 november 2006 11:49 schreef Rianne84 het volgende:

[..]

ja
Stel het voor op het TT-forum, zou ik zeggen
  woensdag 8 november 2006 @ 16:43:44 #154
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_43363079
quote:
Op woensdag 8 november 2006 10:11 schreef JohnnyKnoxville het volgende:
Of komt er een soort fly-out uit het knopje dan?
quote:
Op dinsdag 7 november 2006 19:24 schreef Merovingian het volgende:
je moet wel je rails knopje ingedrukt houden om monorail te selecteren he
Lezen is ook moeilijk he
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  woensdag 8 november 2006 @ 16:46:06 #155
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_43363164
quote:
Op woensdag 8 november 2006 11:37 schreef Rianne84 het volgende:
is het mogelijk om stations te maken met meerdere verdiepingen? (denkend aan station Amsterdam Sloterdijk of b.v. Duivendrecht)
Hiervoor zul je toch echt bij Locomotion moeten zijn. Als de nieuwe map-array uit is voor OpenTTD zal het echter wel kunnen verwacht ik. Dat duurt alleen nog wel minstens een jaar, en reken maar op twee.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_43363849
quote:
Op woensdag 8 november 2006 16:43 schreef Merovingian het volgende:
Lezen is ook moeilijk he
Ik kan het nu niet uitproberen, dat kan pas thuis weer, vandaar. .
FOK! verstandig, lees een P.I.
pi_43392229
Vraagje, kzit al weer int jaar 2006, met bedrijfswaarde van zon 500.000.000 ....

Maar waar voor is eigenlijk die CONTROLEPOST ?.......ksnap niet waarvoor je die op de rails moet zetten..
Dussss.... ?
pi_43392493
Nevermind al gevonden, zijn dus waypoints....jeetje wat een slim idee
Dussss.... ?
pi_43423623
Handig, die mensen die hun eigen vragen beantwoorden
pi_43424495
Kben er zojuis achterkomen dat er ook nog monorails waren.....gelijk maar ff gemaakt op de lange afstands trajecten

toch wel leuk spel voor op stage
Dussss.... ?
pi_43424569
quote:
Op vrijdag 10 november 2006 13:22 schreef Rann het volgende:
Kben er zojuis achterkomen dat er ook nog monorails waren.....gelijk maar ff gemaakt op de lange afstands trajecten

toch wel leuk spel voor op stage
De posts voor die van jou gingen allemaal over monorail, goed ingelezen hoor
  vrijdag 10 november 2006 @ 14:22:37 #162
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_43426494
quote:
Op vrijdag 10 november 2006 13:24 schreef MaxMark het volgende:

[..]

De posts voor die van jou gingen allemaal over monorail, goed ingelezen hoor
sommige mensen.... zucht
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_43426748
Vorige week TTD+ttdpatch weer "herontdekt" (voor de 10e keer ofzo)...

Scotland 1956 is echt een top-scenario. Heeft iemand scenario's die hierop lijken (qua landschap en concurrenten)?
Xbox Live Gamertag: Harmen84
pi_43427830
Maxmark...je hebt ook controleposts met treinen en daar had ik het over
Dussss.... ?
pi_43431600
quote:
Op vrijdag 10 november 2006 15:07 schreef Rann het volgende:
Maxmark...je hebt ook controleposts met treinen en daar had ik het over
Daar had ik het toch ook niet over?
Ik bedoelde je monorail-verhaaltje
pi_43500067
Ik dacht dat je het over me eerdere had lol.....
Ach ja, houd het topic levend

Zit inmiddils alweer in 2010...
Kheb idd weinig te doen @ stage
Dussss.... ?
pi_43502577
quote:
Op maandag 13 november 2006 10:03 schreef Rann het volgende:
Ik dacht dat je het over me eerdere had lol.....
Ach ja, houd het topic levend

Zit inmiddils alweer in 2010...
Kheb idd weinig te doen @ stage
Relaxte stage
Wat doe je? (Of beter gezegd, wat hóór je te doen?)
pi_43502856
ICT Beheer
Alleen ben er al achter gekomen dat ik deze richting van ict beheer niet zo leuk vind...
Toch liever een andere richting
Dussss.... ?
pi_43515584
is dit spel ook voor de mac beschikbaar, dat zou namelijk wel godelijk zijn , heb het heel erg lang op de PC gespeeld, en ben nu, op mac over gestapt. Dus, waar is het te krijgen/downloaden
want er van genieten zou ik zeer zeker willen!!
pi_43516148
quote:
Op maandag 13 november 2006 18:32 schreef seekfaM het volgende:
is dit spel ook voor de mac beschikbaar, dat zou namelijk wel godelijk zijn ,
Openttd is voor de MAC te downloaden, maar je hebt de orginele versie nodig volgens mij. Geen idee hoe dat zit. Mss kun op www.openttd.org wat info vinden
pi_43903939
ben al een tijdje met nederland bezig.
had eerst allemaal stations voor passagiers gemaakt.
en later met vrachtwagens producten naar het dicht bijzijnde station gereden en daar dan weer verder ver voeren met de trein.
maar nu moet ik al mijn station veranderen omdat al die goederen treinen. niet om me station heen rijden maar wachten toch ze door het staion kunnen rijden. erg irritant. dus ben nog zeker een maand bezig voor dat alles een betje loop.

wat een werk
ik type ook mar wat
  zondag 26 november 2006 @ 14:25:30 #172
141482 Q.
JurassiQ
pi_43904268
quote:
Op maandag 13 november 2006 18:48 schreef Piles het volgende:

[..]

Openttd is voor de MAC te downloaden, maar je hebt de orginele versie nodig volgens mij. Geen idee hoe dat zit. Mss kun op www.openttd.org wat info vinden
Doet het prima op mijn MacBook.
For great justice!
pi_43905177
Hey, ik probeer een anders station look in de game te implanteren (container set, genaamd harbourw_456), deze komt ook in de newgrf lijst te staan in het spel zelf, maar er blijft een rood vierkantje voorstaan. Heb het bestand wel aan het .cfg bestand toegevoegd uiteraard. Weet iemand wat ik fout doe?

Bvd,

sjoerd
pi_43911854
Ik heb de nieuwste versie van OpenTTD op m'n Mac.
En nu wil ik wat nieuwe voertuigen hebben. Maar ik kan alleen maar dingen vinden voor TTDPatch
Is er ook iets voor OpenTTD?
Was ik maar rijk en niet zo gelukkig.
pi_44337026
Ik snapte er vroeger al geen klote van. Nu dacht ik laat ik het spel toch eens proberen!

Snap ik het nog niet . Ik heb dat Nederland scenario gedownload (eindelijk een treinstation bij Hellevoetsluis bouwen, dan hoef ik niet meer met die kutbus!), maar nee hoor..
Ik krijg telkens de melding "kan niet bouwen"
Ik kan alleen wegen bouwen

Ow en is de map te draaien? .


edit:

Ah dat ligt waarschijnlijk aan dat Nederland scenario, bij een willekeurig nieuw spel kan ik wel bouwen, maar dat is zo vol.
pi_44337188
Map is niet te draaien. En mag je wel bouwen van de gemeente?
  maandag 11 december 2006 @ 20:46:41 #177
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_44337892
quote:
Op maandag 11 december 2006 20:23 schreef VoreG het volgende:
Ik snapte er vroeger al geen klote van. Nu dacht ik laat ik het spel toch eens proberen!

Snap ik het nog niet . Ik heb dat Nederland scenario gedownload (eindelijk een treinstation bij Hellevoetsluis bouwen, dan hoef ik niet meer met die kutbus!), maar nee hoor..
Ik krijg telkens de melding "kan niet bouwen"
Ik kan alleen wegen bouwen

Ow en is de map te draaien? .


edit:

Ah dat ligt waarschijnlijk aan dat Nederland scenario, bij een willekeurig nieuw spel kan ik wel bouwen, maar dat is zo vol.
als je je startdatum nou eens van 1920 verandert in 1950

en wat is er zo vol? de kaart? start maar eens een random map met grootte 2048², eens kijken of je die zo vol hebt
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_44338220
quote:
Op maandag 11 december 2006 20:46 schreef Merovingian het volgende:

[..]

als je je startdatum nou eens van 1920 verandert in 1950

en wat is er zo vol? de kaart? start maar eens een random map met grootte 2048², eens kijken of je die zo vol hebt
Nee niet vol heb, ik zie alleen maar bomen en andere troep.
Ik verander de startdatum even .


Dat scenario van Nederland start in 1920, nu heb ik aangepast bij opties dat het spel moet starten in 1920, maar dat heeft niet geholpen. Ook veranderen naar 1950 werkt niet.
Ik kan alleen maar wegen bouwen, maar geen vrachtwagens etc. kopen.

Volgens mij ligt het aan het scenario..
pi_44338685
3 treintjes rijden tussen een kolenmijn en een energiecentralen.
Seinen werken ook nog.
Yeaaah. Nu de rest .
pi_44381055
na lange tijd locomotion te hebben gespeeld toch maar weer dit spel uit de kast gaan halen

[ Bericht 5% gewijzigd door sk888er op 14-12-2006 01:12:43 ]
pi_44670216
Eindelijk, daar issie dan: 0.5.0! Het is nog wel RC1, dus nog even wachten op de 'goede' versie.
quote:
Massive amounts of features, fixes and updates make this a more than worthy update.
Ik ga em meteen ff proberen
pi_44670518
Ik zie geen verschil, eigenlijk
Hooguit 2 of 3 nieuwe opties bij de patches..
  zaterdag 23 december 2006 @ 12:36:09 #183
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_44679325
Op TTforums zie ik anders genoeg nieuwe dingen staan...
quote:
Changelog:

* - General fixes and improvements to TTDPatch's newgrf format, most noticable are newstations, newsounds, more callbacks and I18n
* - Feature: Show NewGRF compatability of network games; green for full compatibility, yellow for missing newgrfs and red for invalid revision (r7505)
* - Feature: Load a list of NewGRFs from the config (in the [newgrf-static] section) that should always be loaded (r7490)
* - Feature: Double the length of the cargo and rating indicators in the station list window for better visibility (r7466)
* - Feature: NewGRF set up window and browser which allows modification and viewing of NewGRF settings ingame or the main menu (r7357)
* - Feature: Support for saving NewGRF settings with savegames (r7348)
* - Feature: Add support for gradual (un)loading of vehicles (r7326)
* - Feature: Add freight trains patch option which is a multiplier for the weight of cargo on freight trains, to simulate longer heavier trains (r7269)
* - Feature: UNICODE/UTF8 support, with (optional) usage of fonts rendered by Freetype instead of sprites. This means full unicode support (input, rendering, file/io) and greatly enhanced internationalization for non-latin languages (utf8) (r7182)
* - Feature: Add Slovak, Brazil and Slovenian currency [SF 1243657, 1171147; FS#131] (r7160, r5964)
* - Feature: Allow towns to be built on top of trees in the scenario editor [FS#396] (r7152)
* - Feature: Allow over-building of compatible railtypes, i.e. normal and electrified rail. If building electrified rail, normal rail is upgraded for you (at a cost) (r7106)
* - Feature: Additional positioning for long dropdown lists with scrollbar support if dropdown list wouldn't fit (r7086)
* - Feature: [win32] Remember the window size between restarts when quit in fullscreen mode (r7061)
* - Feature: Increase the chatbuffer of chat messages, messages longer than the graphical box will be wrapped to a new line (r6956)
* - Feature: Allow typing longer text than visible for an editbox; it will scroll properly now (r6954)
* - Feature: Allow spectators to team-speak to eachother (r6933)
* - Feature: Allow for " to be in console tokens. Escape them with . eg " (r6875)
* - Feature: Change the functionality of the chat window. SHIFT+ENTER (SHIFT+T) sends a message to all players, CTRL+ENTER (CTRL+T) sends a message to all team mates and ENTER (T) is customizable (r6824)
* - Feature: (Train is) lost message is now generated immediately when pathfinder can't find the path (r6800)
* - Feature: Add a measurement tool that will show dimensions and height differences of various draggable tools (r6758)
* - Feature: Added sort options to the build aircraft and train windows (r6708)
* - Feature: Depot lists are now sorted, so vehicle 1 is always first and so on (r6652)
* - Feature: Ability to pause a server if not enough players are connected. The setting for this is 'min_players' (r6628)
* - Feature: Ability for servers to execute a script just after a client has connected, e.g. for a MOTD, etc (r6625)
* - Feature: Add refit commands to vehicle orders (can only be done in goto depot orders) (r6624)
* - Feature: Support cargo subtypes in the refit window. The refit window has been altered to support resizing and scrolling (r6601)
* - Feature: Depot and vehicle list windows reworked a bit with more buttons to include 'Autoreplace all' (instantly), 'Sell all', 'Start all' and 'Stop all' (r6542, r6552, r6515)
* - Feature: Using goto depot with a different control selection will now alter the service/stopping in depot flag instead of cancelling the goto depot order (r6295)
* - Feature: When automatically detecting the language try to first match language+territory (e.g. de_CH), then just language (e.g. de) and fall back to en_GB otherwise (r6290)
* - Feature: Add a "goto depot" button to various vehicle list windows (r6229, r6246)
* - Feature: Save max_companies/clients/spectators in the config file (r6170)
* - Feature: Vehicle status bar will show the heading string in different colours to visually discern the difference between a service and a forced stop (r6165, r6414)
* - Feature: Control clicking Goto Depot will now make the vehicle service instead of stop in depot (r6165)
* - Feature: List of vehicles with the same shared orders, accessible from the orders-window of a given vehicle (r6161)
* - Feature: Added -s (source) and -d (destination) to strgen to specify paths for input and output files (r6089)
* - Feature: After removing a farm, its farmland is removed too (over time) [FS#82]
* - Feature: Clicking twice on the location button in the smallmap centers to your position, clicking twice centres your viewport [FS#54] (r6040)
* - Feature: Change the original date format to a 32 bits format based at the year 0. Highest date is the year 5.000.000AC (r5999)
* - Feature: Auto-completion in chat-window. It completes Player and Town names (in that order) using <tab> (r5968)
* - Feature: Catalan Town Names generator [FS#261] (r5965)
* - Feature: Possibility to generate scenarios by importing heightmaps. It can be in PNG or BMP format
* - Feature: New (optional) landscape generator based on TerraGenesis Perlin noise with GUI, progress bar and fine-tuning options (r5946)
* - Feature: Filter for textboxes to only allow input of certain patterns (like numbers only) (r5944)
* - Feature: [win32] Remember the maximized state of the game window and restore on start [FS#234] (r5874)
* - Feature: Add an icon to the SDL openttd executable (r5872)
* - Feature: Also allow horizontal and vertical rails on steep slopes (r5864)
* - Feature: Allow building of (certain) rails, roads and bridge ramps on steep sloped tiles (r5833)
* - Feature: Replacing from a train engine without cargo capacity to one with cargo capacity will now make autoreplace refit the engine to carry the cargo type from the last wagon in the train (r5465)
* - Feature: [OSX] Macs with touchpads that support two finger scrolling can now use this feature to move around the map (r5460)
* - Feature: Allow building canals at sea-level, using ctrl to toggle canal or plain water tile. This allows building of non-raisable sea-level water ways (useful in multiplayer) and dikes for low-level areas (r5403)
* - Feature: Add 4 new airports. 2 for aircraft, 2 for helicopters (r5346)
* - Feature: Implement smooth horizontal depot and, vehicle list scrolling for trains (r5046)
* - Feature: Add new pathfinder, YAPF. Has greatly improved performance and better, fully configurable, pathfinding (yapf) (r4987)
* - Feature: Add a new console command "players" that lists current players along with basic stats [FS#150] (r4828)
* - Feature: Station List View can now be sorted and filtered (by waiting cargo type and facilities) (r4822)
* - Feature: The integer-list parser now accepts a space character as an item seperator next to the comma for openttd.cfg (r4490)
* - Feature: Add support for electric railways as a seperate tracktype. Electric trains will not run on non-electrfied track unless otherwise controlled by patch option (elrails) (r4150)
* - Feature: A new multi-lingual multi-measuring-unit system (r4126)
* - Feature: Add proper OPENTTD <> LOCALCODE conversion using iconv. Savegames with special characters will be legible in filesystem (r4105)
* - Feature: Undraw the mouse when it leaves the window and draw it again when it enters (r4075, r4083)
* - Feature: It is now possible to turn a single unit in a train (CTRL+Click on unit in depot) (r3944)
* - Feature: Delete news items about vehicles when they get stale (r3757)
* - Feature: Save patch settings with the savegame so you are presented with the same behaviour when loading the game on another machine/installment (r3726)
* - Feature: Add 2cc (two company colours) livery schemes. This replaces the original colour selection window (r3717, r6455)
* - Feature: [OSX] Added support for tripple binaries (binaries optimised for G3, G5 and i686) (r3674)
* - Feature: Allow autoreplacing of train wagons (r3535)
* - Feature: Allow sorting of vehicle lists by model or value (r3528)
* - Feature: Allow trains details view to be resized (r3521)
* - Codechange: Improve the usability of the signal-dragger, do not bail out at (certain) errors, just silently ignore them [FS#149] (r7127)
* - Codechange: Make the zoom in/out buttons of the extra viewport into proper push-buttons (r7078)
* - Codechange: Make the AI choose road vehicles based on a rating (currently max speed * capacity) instead of either the cost or the index of the vehicle (r7070)
* - Codechange: Truncate text in window captions to prevent overflow (r7058)
* - Codechange: Allow standard ini-file style comments (Wink (r6972)
* - Codechange: Send server messages with format NETWORK_ACTION_SERVER_MESSAGE so it is general colour like the rest of the server messages. Spectators speak in grey (r6932)
* - Codechange: Change textmessage format a bit. Only the sender's name and target are in the sender's colour, the actual message is in white. Should improve readability (r6932)
* - Codechange: Add an MD5 sum check of our own data files, and warn if they don't match (r6921)
* - Codechange: Add strict bounds checking in string formatting system to check for possible buffer overflows (r6884)
* - Codechange: Have the dropdown menus fall fully inside the top toolbar (r6745)
* - Codechange: Determine the length of the main toolbar dropdown list based on the length of the strings in that list (r6744)
* - Codechange: When vehicles never expire they will stay at peak reliability instead of the lowest to make them useful even when old (r6681)
* - Codechange: Show more correct capacity of articulated wagons in the train purchase list (r6650)
* - Codechange: When showing tooltips, properly position the tooltip taking into account window dimensions and cursor (r6405)
* - Codechange: Speed up the animated cursors a bit so they move once in a while at least (r6367)
* - Codechange: Remove the "unsorted" vehicle sorter, because it's plain useless (r6270)
* - Codechange: Remove MSVC6 support. The compiler was too stupid and too many workarounds were needed. Please switch to mingw or VC2005++ express (r5286)
* - Codechange: Allow a switch in Makefile.config to disable threads in OpenTTD (r5978)
* - Codechange: [win32] Add native x64 target to VS2005 project files (r5813)
* - Codechange: [win32]The exception dialog showed the last modification-date of win32.c instead of the last compilation-date (r5801)
* - Codechange: Add owner attribute to canals and locks. This makes them more useful in multiplayer games, as only the owner can delete them. Does not affect usage (r5084)
* - Codechange: [OSX] Shark (Xcode's profiling tool) can now relate CPU usage to lines (r3611)
* - Codechange: Rewrite the multistop slot assignment system. More resource-friendly, several slot-assignment improvements (r3730, r4259)
* - Codechange: Completely remove the deprecated -p parameter (is superseded by -n) (r3508)
* - Fix: Town ratings were not reset when a company went bankrupt (r7433)
* - Fix: With realistic acceleration, guarantee a minimum braking force is applied. This ensures trains will stop when going down hill (r7425)
* - Fix: Changed "kick off" acceleration resulted in only a small amount of power being applied; this resulted in a perceived delay before trains moved. (r7421)
* - Fix: Long delay for message windows to appear. Immediately show a new message if present if no news window is open, or has just been closed instead of waiting for the timer of the current news to time out [FS#255] (r7402)
* - Fix: Deleting Train in depot with autoreplace fails [FS#418] (r7385)
* - Fix: Don't update vehicle images when turning a train around. During this procedure the train is split into parts which can result in incorrect images being used (r7378)
* - Fix: OpenTTD could crash under certain circumstances when a vehicle as autoreplaced and a news window was open [FS#332] (r7368)
* - Fix: Segmentation fault in the SDL video driver when one goes to fullscreen and there are no suitable resolutions (r7332)
* - Fix: When loading a game from a dedicated server the local player set to 0, theoretically enabling the dedicated server to also play (r7312)
* - Fix: TTDPatch vars are little endian (r7282)
* - Fix: Always display the excavation of roadworks even when fully zoomed out or "full details" are off (r7240)
* - Fix: Window allocation and deletion messed with the actual window pointer, possibly crashing OpenTTD [FS#350, SF#1560913] (r7205)
* - Fix: Callback not executed for non-player based patch changes in multiplayer for all clients; possible desync issue (r7190)
* - Fix: Station sign (and base station coordinates) didn't move along with station when station moved by walking. [FS#388] (r7169)
* - Fix: MiniMap was misplacing vehicles sometimes [FS#402] (r7166)
* - Fix: Some mouse events possibly lost under high CPU load, handle mouse input right away instead of waiting for GameLoop. [FS#221, SF1168820] (r7157)
* - Fix: Some keyboard events possibly lost under high CPU load, handle keyboard input in place instead of global variables magic. [FS#279] (r7153)
* - Fix: "Position of Main Toolbar" option isn't honored when starting new game or loading saved [FS#172] (r7130)
* - Fix: Synchronize the engine-renew settings of a player when joining a multiplayer game (r7126)
* - Fix: Several errors/glitches related to multiplayer and bankrupcy (mainly server), and non-updated company-information (r7125)
* - Fix: Cloning a vehicle that has been refitted would incur the expense as running costs, not new vehicles [FS#371] (r7115)
* - Fix: Do not let ships enter partial water tiles under bridges; they will travel up land... (r7110)
* - Fix: AI tried to build road from the back or side of road stop/depot (r7069)
* - Fix: Zooming out near map-borders would previously fail because the new centre would be outside the map [FS#317] (r7047)
* - Fix: 'Goto' button in orders window got depressed along with all other buttons when an existing order was modified [FS#311] (r7046)
* - Fix: Scenario bridges/tunnels cannot be demolished [FS#200] (r7028)
* - Fix: Pressing F1 in scenario editor did not work (r7023)
* - Fix: Properly guard against viewing company-sensitive information from invalid players (eg spectators) which could lead to crashes [FS#292] (r7022)
* - Fix: In the replace vehicle window, the left vehicle list was not drawn when an engine was not selected (r7009)
* - Fix: Crash at game end when server company is bankrupt [FS#369] (r7008)
* - Fix: List of actions panel in the town authority window went underneath its scrollbar (r6885)
* - Fix: Pressing ^D (EOF) at a dedicated console caused it to repeat the last command, instead of doing nothing (r6835)
* - Fix: Don't add up running cost of articulated engine parts (r6765)
* - Fix: If a rail is not available, don't show toolbar even with hotkey 'A' (r6740)
* - Fix: Only apply the virtual transfer profit if the order is a transfer order, rather than to any unload order (r6738)
* - Fix: Disable main toolbar buttons showing company list drop downs when there are no companies [FS#356] (r6695)
* - Fix: Autoreplace can now use the money for selling the old vehicle to build the new one (r6640)
* - Fix: A loop-hole that allowed docks to be built regardless of town authority rating (r6477)
* - Fix: [win32] The dedicated server could overwrite the keyboard input buffer before it was handled by OpenTTD (r6449)
* - Fix: Reset the location of the last sound as that location can be outside the map when you are loading another, (smaller) map (r6437)
* - Fix: Show an error message when executing 'scrollto x' with x < 0 or >= MapSize() instead of asserting later on [FS#340] (r6435)
* - Fix: Station catchment area persists after switching tools [FS#136] (r6368)
* - Fix: Do not reset the current cursor action when centering on a depot/hangar (r6360)
* - Fix: Go to hangar orders for aircraft could get spuriously removed when a road or rail depot got deleted (r6355)
* - Fix: Due to some off-by-one errors the width or height of a clipping rectangle could become 0, which isn't sensible. This should fix a very rare and hard to trigger assertion in GfxFillRect() (r6351)
* - Fix: Never allow scrolling the map in the main menu (scroll-settings weren't reset if switched to mainmenu) (r6037)
* - Fix: Never set I-am-a-thread bool to true IN the thread, dual-core machines could flip [FS#78] (r5977)
* - Fix: Town-growth removed houses under construction to make way for road; unwanted behaviour [FS#49] (r5970)
* - Fix: Cloned toad vehicles are not refitted to correct cargo [FS#275] (r5917)
* - Fix: Bugfix for errors in FindNearestHangar function in aircraft_cmd.c [FS#235] (r5914)
* - Fix: Sort order for produced amount and transported percentage was reversed in the industry list (r5912)
* - Fix: Changing patch settings through the console didn't accept on/off or true/false [FS#170] (r5903)
* - Fix: Differing price calculation for tunnels depending on starting point [FS#253] (r5901)
* - Fix: Goto sepot not always working for road vehicles [FS#249] (r5898)
* - Fix: Bus trying to service in depot of other company [SF1519167] (r5897)
* - Fix: If vehicles break down and service is turned off, the vehicles failed to enter any depots; now they will quickly go to a depot if set to be replaced (r5888)
* - Fix: Incomplete removal of player owned property due to lack of money [FS#273] (r5886)
* - Fix: < > boxes in patch-settings didn't grey out when they hit the limit of their range (r5714)
* - Fix: Check the configuration file for valid values and clamp them to their ingame minimum/maximum [SF1288024] (r3726)
* - Fix: Remove the restriction that the 'patch' console command can only be run from network games [SF1366446] (r3723)
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_44679625
quote:
Op zaterdag 23 december 2006 12:36 schreef Merovingian het volgende:
Op TTforums zie ik anders genoeg nieuwe dingen staan...
[..]
Ja, dat had ik allemaal al gelezen. Maar je merkt er niet barre veel van. Het meeste is ook voor MP, geloof ik.
  zaterdag 23 december 2006 @ 15:49:04 #185
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_44683248
tja, als je altijd nightly's gebruikt merk je er niets van
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_44683617
quote:
* - Feature: Change the original date format to a 32 bits format based at the year 0. Highest date is the year 5.000.000AC (r5999)
Altijd al eens willen meemaken
pi_44685554
quote:
Op zaterdag 23 december 2006 16:05 schreef sk888er het volgende:

[..]

Altijd al eens willen meemaken
Er schijnen mensen te zijn die gewoon 1000 jaar in het spel hebben gespeeld
Dus deze feature zal wel gewild zijn..
pi_44721224
Hoe kan het dat ik bij een map van 2048 x 2048 offline lag heb?
pi_44722391
quote:
Op zondag 24 december 2006 23:17 schreef sk888er het volgende:
Hoe kan het dat ik bij een map van 2048 x 2048 offline lag heb?
Computer kan het niet meer helemaal bijhouden?
pi_44725260
quote:
Op maandag 25 december 2006 00:04 schreef MaxMark het volgende:

[..]

Computer kan het niet meer helemaal bijhouden?
Dat zou het denk ik niet echt zijn;) aangezien ik wel gewoon rainbow six: vegas e.d. kan afspelen.
  dinsdag 26 december 2006 @ 16:54:15 #191
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_44750549
Ligt aan de hoeveelheid treinen die je hebt rijden. Ik heb een C2D E6600, 2GB ram en een 8800GTX, maar als ik 800 treinen en 300 vliegtuigen heb rijden en vliegen, dan draait ie bij mij ook niet soepel. Het kan echter ook zijn dat je versie niet helemaal stabiel is, download gewoon 0.5.0RC1 of de laatste nightly.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  Moderator maandag 1 januari 2007 @ 20:05:15 #192
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_44922446
Hij is bij mij invalid language packs?
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
pi_44932922
quote:
Op maandag 1 januari 2007 20:05 schreef Renesite het volgende:
Hij is bij mij invalid language packs?
RC1 of 2?
  Moderator dinsdag 2 januari 2007 @ 15:46:58 #194
72712 crew  Rene
Dabadee dabadaa
pi_44942979
quote:
Op dinsdag 2 januari 2007 01:33 schreef MaxMark het volgende:

[..]

RC1 of 2?
De laatste (net gedownload)
 | ❤ | Triquester... | ツ Met een accént aigu
pi_44944511
quote:
Op dinsdag 2 januari 2007 15:46 schreef Renesite het volgende:

[..]

De laatste (net gedownload)
Heb je het bij de installer of de .zip? In dat geval gewoon de andere downloaden
Iedereen heeft problemen met 1 van die 2.
pi_44991696
Leuk

Dit spel heb ik jaren geleden echt kapot gespeelt en kon ik het redelijk
Echt jaren gezocht naar dit spel, Ik kende het onder de naam Trans (?) maar was dus Transport Tycoon kwam ik net achter.. vandaar dat ik nooit het spel meer had gevonden =')

tevens tvp
FOK! Fukt Whatpulse... Help jij mee?
pi_44992951
Waaah ik speelde het origineel van dit speel gigantisch vaak.... totdat ik het niet meer kon draaien vanwege compatitbiliteitsproblemen met mijn hardware
ウプピエ 八十三 &lt;&lt; u-pu-pi-e hachi-ju-san, ik denk ik zeg het er maar ff bij :P
pi_44996113
quote:
Op donderdag 4 januari 2007 00:06 schreef uppie83 het volgende:
Waaah ik speelde het origineel van dit speel gigantisch vaak.... totdat ik het niet meer kon draaien vanwege compatitbiliteitsproblemen met mijn hardware
www.ttdpatch.net
www.openttd.org
  Lieve Belg donderdag 4 januari 2007 @ 02:40:37 #199
86282 Jump
[Belg.] Jump (de ~ (m.))
pi_44996137
quote:
Op maandag 25 december 2006 03:15 schreef sk888er het volgende:

[..]

Dat zou het denk ik niet echt zijn;) aangezien ik wel gewoon rainbow six: vegas e.d. kan afspelen.
De pathfinding van 1000 treinen ofzo kost iets meer rekenkracht dan een kubusje tekenen in een spel hoor
Op zondag 28 oktober 2007 01:07 schreef clumsy_clown het volgende:
Jump daarentegen, is wáy minder braaf en lief dan hij lijkt
&nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; &nbsp; «shmoop|dingen» jawel, jij bent Superjump
pi_45001368
weet iemand cheats voor geld ofzo ?
FOK! Fukt Whatpulse... Help jij mee?
  donderdag 4 januari 2007 @ 12:44:30 #201
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_45001647
ctrl-alt-c
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_45002192
quote:
Op donderdag 4 januari 2007 12:44 schreef Merovingian het volgende:
ctrl-alt-c



Btw... Welke patch is beter... die openTTD of die andere ?
FOK! Fukt Whatpulse... Help jij mee?
pi_45002362
quote:
Op donderdag 4 januari 2007 12:34 schreef Lampje_NL het volgende:
weet iemand cheats voor geld ofzo ?
Dat zou je nooit nodig moeten hebben.

Ctrl+Alt+C


Edit: Oh, was al gezegd
pi_45002391
quote:
Op donderdag 4 januari 2007 13:03 schreef Lampje_NL het volgende:

[..]

Dat is een serieus antwoord, geen Alt+F4-achtig grapje
quote:
Btw... Welke patch is beter... die openTTD of die andere ?
OpenTTD heeft toch wel de voorkeur bij iedereen.
pi_45002504
-.- Maar het is het zelfde Alt F4 achtig grapje

Hmm.. oke
Maar kan ik die patch allebei instaleren ?
want nu moet ik eerst die andere verwijderen of heel ttd verwijderne ?
FOK! Fukt Whatpulse... Help jij mee?
  donderdag 4 januari 2007 @ 13:13:19 #206
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_45002521
quote:
Op donderdag 4 januari 2007 13:03 schreef Lampje_NL het volgende:

[..]



anders probeer je het gewoon ff voordat je begint te 'en
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_45002547
quote:
Op donderdag 4 januari 2007 13:13 schreef Merovingian het volgende:

[..]



anders probeer je het gewoon ff voordat je begint te 'en
Had ik allang gedaan
FOK! Fukt Whatpulse... Help jij mee?
  donderdag 4 januari 2007 @ 13:14:27 #208
39338 poehej
Tukker in hart en nieren.
pi_45002556
geld cheats

Je begint gewoon met 1 spoorlijn van een kolenmijn naar een stroomcentrale.. 1 keer afleveren en je hebt al bijna weer genoeg voor een 2e spoorlijn..
  donderdag 4 januari 2007 @ 13:16:07 #209
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_45002607
quote:
Op donderdag 4 januari 2007 13:12 schreef Lampje_NL het volgende:
-.- Maar het is het zelfde Alt F4 achtig grapje

Hmm.. oke
Maar kan ik die patch allebei instaleren ?
want nu moet ik eerst die andere verwijderen of heel ttd verwijderne ?
welke is beter? lees de OP... Ze hebben allebei voor- en nadelen. En je moet ze gewoon allebei in een aparte map installeren. Zoveel ruimte neemt het spel niet in.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_45002626
quote:
Op donderdag 4 januari 2007 13:12 schreef Lampje_NL het volgende:
-.- Maar het is het zelfde Alt F4 achtig grapje
Doe het maar als je in een spel zit (OpenTTD), dan krijg je een cheatvenster waarin je oa. extra geld kunt krijgen.
quote:
Hmm.. oke
Maar kan ik die patch allebei instaleren ?
want nu moet ik eerst die andere verwijderen of heel ttd verwijderne ?
TTDPatch is, zoals de naam zegt, een patch van het originele spel (TT Deluxe). OpenTTD is een compleet eigengemaakte versie van TT, maar dan met dezelfde graphics, zeg maar. Voor beide versies heb je een origineel bestand van Transport Tycoon (Deluxe) nodig, geloof ik.
pi_45002729


Oke Merovingian

sorry... ik wor chagreinig als iets niet lukt

ik ga nu proberen openTdd te instaleren
FOK! Fukt Whatpulse... Help jij mee?
pi_45002800
nvm
FOK! Fukt Whatpulse... Help jij mee?
pi_45002846
quote:
Op donderdag 4 januari 2007 13:22 schreef Lampje_NL het volgende:
Welke is beter ?
0.5.0-RC2. of 0.4.8.

De nieuwste natuurlijk
pi_45002867
Soms niet (bij andere programma's)
FOK! Fukt Whatpulse... Help jij mee?
  donderdag 4 januari 2007 @ 13:24:45 #215
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_45002877
0.5.0 RC2 is de nieuwste versie en bevat meer features dan 0.4.8
Alleen is het nog een Release Candidate en is dus niet gegarandeerd stabiel. Uit ervaring blijkt dat het echter gewoon stabiel draait en geen errors geeft. Ik zou dus voor 0.5.0 RC2 gaan.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  donderdag 4 januari 2007 @ 13:25:13 #216
39338 poehej
Tukker in hart en nieren.
pi_45002894
Ik wou zeggen probeer eens de Mini-IN (Mini Integrated Nightly) maar ik zie dus net dat ze daar niet meer mee verder gaan.. bummer
pi_45002908
quote:
Op donderdag 4 januari 2007 13:25 schreef poehej het volgende:
Ik wou zeggen probeer eens de Mini-IN (Mini Integrated Nightly) maar ik zie dus net dat ze daar niet meer mee verder gaan.. bummer
Niet?
  donderdag 4 januari 2007 @ 13:26:44 #219
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_45002945
Nee stopt de maker mee, kostte te veel tijd om telkens de patches zo te wijzigen dat ze werkten met de laatste nightly, dat het niet meer een leuke hobby was, maar een sleur. Vandaar dat ze ermee stoppen.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_45002975
quote:
Heb ik het origineel nog nodig? En is die ttdpatch website voor het origineel of voor de OpenTTD versie? Begrijp er even geen snars van
ウプピエ 八十三 &lt;&lt; u-pu-pi-e hachi-ju-san, ik denk ik zeg het er maar ff bij :P
  donderdag 4 januari 2007 @ 13:28:48 #221
39338 poehej
Tukker in hart en nieren.
pi_45003004
quote:
Op donderdag 4 januari 2007 13:27 schreef uppie83 het volgende:

[..]

Heb ik het origineel nog nodig? En is die ttdpatch website voor het origineel of voor de OpenTTD versie? Begrijp er even geen snars van
Je hebt een paar bestanden nodig van de originele Transport Tycoon Deluxe
  donderdag 4 januari 2007 @ 13:29:10 #222
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_45003019
lees de OP dan ff goed door onder het kopje Waar kan ik het downloaden en hoe installeer ik het?
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_45003070
Hij Doet het (OpenTTD) Ty

Alleen resolutie iets te hoog gezet
FOK! Fukt Whatpulse... Help jij mee?
  donderdag 4 januari 2007 @ 13:31:44 #224
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_45003099
en dan kun je nu ctrl-alt-c doen
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_45003133
Maar probeer het eerst eens zonder
pi_45003176
Oh men het begint weer te kriebelen... helemaal gaaf is dat als ik het goed begrijp er nu ook netwerk opties in zitten Dat wordt heftig de volgende LAN
ウプピエ 八十三 &lt;&lt; u-pu-pi-e hachi-ju-san, ik denk ik zeg het er maar ff bij :P
pi_45003254
quote:
Op donderdag 4 januari 2007 13:34 schreef uppie83 het volgende:
Oh men het begint weer te kriebelen... helemaal gaaf is dat als ik het goed begrijp er nu ook netwerk opties in zitten Dat wordt heftig de volgende LAN
Moet je wel je LANmatties geïnteresseerd krijgen in het spel
  donderdag 4 januari 2007 @ 13:37:08 #228
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_45003258
Je kunt ook online spelen...
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_45003361
quote:
Op donderdag 4 januari 2007 13:36 schreef MaxMark het volgende:

[..]

Moet je wel je LANmatties geïnteresseerd krijgen in het spel
Oh ik ken er zo al 2 die het geweldig vinden om dit weer eens te gaan spelen. Ik kan niet wachten... jammer dat ik nog zoveel te doen heb anders had ik het pronto geinstalleerd.
ウプピエ 八十三 &lt;&lt; u-pu-pi-e hachi-ju-san, ik denk ik zeg het er maar ff bij :P
pi_45003365
quote:
Op donderdag 4 januari 2007 13:37 schreef Merovingian het volgende:
Je kunt ook online spelen...
En daarvoor kun je hier kijken:
OpenTTD (Transport Tycoon) Server Topic deel 2
  donderdag 4 januari 2007 @ 13:40:44 #231
39338 poehej
Tukker in hart en nieren.
pi_45003388
quote:
Op donderdag 4 januari 2007 13:36 schreef MaxMark het volgende:

[..]

Moet je wel je LANmatties geïnteresseerd krijgen in het spel
Dat is bij mijn klas precies hetzelfde.. die spelen liever zo'n kutspel als SoF2

Zitten we daar met zn 3en OpenTTD te spelen
  donderdag 4 januari 2007 @ 14:09:58 #232
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_45004257
Online is het ook altijd wel druk hoor, genoeg mensen te vinden om tegen te spelen en in tegenstelling tot schietspellen heb je met ttd ook nog een beetje de tijd om te chatten. Best leuk, spelers komen uit de hele wereld
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_45008762
En waarschijnlijk zijn de spelers vriendelijker omdat het niet zo'n stress-spel is als bijvoorbeeld counterstrike ofzo
ウプピエ 八十三 &lt;&lt; u-pu-pi-e hachi-ju-san, ik denk ik zeg het er maar ff bij :P
  donderdag 4 januari 2007 @ 16:25:10 #234
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_45008930
inderdaad. er zijn heel veel newbies online, en iedereen helpt iedereen ook als mensen weinig geld hebben in het begin, willen anderen hun nog wel eens gewoon geld geven, als je wat verder bent in het spel heb je toch genoeg.

soms zijn er echter ook van die lamers die proberen sporen te blokkeren enzo, echt triest. maar nu heb ik mijn eigen server en kan ik die dus lekker kicken
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_45009014
Sommige ja
Er zijn er ook die helemaal los gaan als je net eerder bent een spoorlijn
pi_45009019
ik zat net in een online server... helaas niet met nederlandse, maar met mensen uit UK, DE, AT (?) en nog wel paar
ze holpen mij wel
En gezellig alhoewel ik niet goed engels kan
FOK! Fukt Whatpulse... Help jij mee?
pi_45009064
quote:
Op donderdag 4 januari 2007 16:27 schreef Lampje_NL het volgende:
ik zat net in een online server... helaas niet met nederlandse, maar met mensen uit UK, DE, AT (?) en nog wel paar
ze holpen mij wel
En gezellig alhoewel ik niet goed engels kan
AT is Oostenrijk.
Zoek anders Maartens Server of Barts Server op, dat zijn de servers van twee Nederlanders die in dit topic rondhangen
  donderdag 4 januari 2007 @ 16:45:32 #238
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_45009687
Nou op mijn server zitten momenteel ook een aantal duitsers, ik kan ook geen duits dus ik versta er niet veel van
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_45009721
Wanneer ik het spel geinstalleerd heb dan laat ik dat hier wel weten Voorlopig eerst nog even leren voor wat tentamens
ウプピエ 八十三 &lt;&lt; u-pu-pi-e hachi-ju-san, ik denk ik zeg het er maar ff bij :P
  donderdag 4 januari 2007 @ 16:58:53 #240
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_45010212
tentamens
daar heb je toch herkansingen voor?
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_45010431
Goed goed... ik heb herkansingen
ウプピエ 八十三 &lt;&lt; u-pu-pi-e hachi-ju-san, ik denk ik zeg het er maar ff bij :P
pi_45010705
Net effe weer multiplayer gespeelt... maar toen wouw ik vliegveld bouwen en vliegtuigen =' ) te veel voertuigen in het spel ofzo toen zocht ik het niet meer
ik speel ook weel eens op die bart en die maarten servers
FOK! Fukt Whatpulse... Help jij mee?
pi_45010788
alleen ik snap er nog steeds geen flikker van
wel dat je van dat naar dat moet maar van dubbele trainen op meerdere sporen enzo allemaal niet
FOK! Fukt Whatpulse... Help jij mee?
pi_45010885
quote:
Op donderdag 4 januari 2007 17:14 schreef Lampje_NL het volgende:
Net effe weer multiplayer gespeelt... maar toen wouw ik vliegveld bouwen en vliegtuigen =' ) te veel voertuigen in het spel ofzo toen zocht ik het niet meer
Als je even op het knopje van 'patches' klikt, dan zie je daar onder het kopje 'voertuigen' de mogelijkheid om het maximaal toegestane aantal voertuigen te verhogen. Zie dan nog maar eens over de limiet te komen
quote:
Op donderdag 4 januari 2007 17:17 schreef Lampje_NL het volgende:
alleen ik snap er nog steeds geen flikker van
wel dat je van dat naar dat moet maar van dubbele trainen op meerdere sporen enzo allemaal niet
Hier een uitleg over hoe je signalen moet plaatsen. Met behulp van deze signalen kun je dus een erg efficiënt rail-netwerk aanleggen waar vele treinen tegelijk over kunnen rijden

http://wiki.openttd.org/index.php/Signals
http://wiki.openttd.org/index.php/Advanced_signal_placement

En ja, het is Engels. Dat hoor je te kennen
pi_45012677
Maar ik ken het niet
Maar toch bedankt zal het proberen te begrijpen anders maar plaatjes kijken
FOK! Fukt Whatpulse... Help jij mee?
  donderdag 4 januari 2007 @ 18:49:13 #246
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_45013495
quote:
Op donderdag 4 januari 2007 18:22 schreef Lampje_NL het volgende:
Maar ik ken het niet
Maar toch bedankt zal het proberen te begrijpen anders maar plaatjes kijken
In de OP staat een beknopte nederlandse uitleg. En om het te leren kun je het beste kijken hoe ze het in multiplayer doen, en gewoon vragen als je iets niet snapt waarom iemand het zo doet...
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_45013637
Ja maar in die servers die ik altijd zit, Of is alles al gebouwt dus kan ik niet zien hoe... of bouwen ze gewoon 1 trein per spoort

Edit

Ik pak gewoon een stuk land en ga daar op proberen

[ Bericht 38% gewijzigd door Lampje_NL op 04-01-2007 19:03:40 ]
FOK! Fukt Whatpulse... Help jij mee?
pi_45014196
Probeer het anders eens in single player Kan je mooi van alles uitproberen... gaat het dan fout, dan start je gewoon een nieuw potje.
ウプピエ 八十三 &lt;&lt; u-pu-pi-e hachi-ju-san, ik denk ik zeg het er maar ff bij :P
pi_45014734
Ik had net gewoon stukje land gemaakt, paar steden, paar fabrieken en proberen

Het is tot nu toe gelukt... met 2 sporen (Heen en terug 1 dus) met 4 treinen, alleen loopt alles nog niet soepel
Ik moet nog leren welke signaal voor welke ding is
FOK! Fukt Whatpulse... Help jij mee?
pi_45016036
Heb het volgende even in TTD gemaakt ...
Maar ik krijg hem maar niet vloeiend door laten rijen (met 4 treinen)
Waar moete welke singalen ?



FOK! Fukt Whatpulse... Help jij mee?
pi_45016571
Zal is ff painten hoe ik dat had gedaan
bye
  donderdag 4 januari 2007 @ 20:19:49 #252
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_45016659
Welk gedeelte van de afbeeldingen van de OP snap je niet?
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  donderdag 4 januari 2007 @ 20:25:56 #253
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_45016907
Speciaal voor jou is hier een plaatje te vinden.
© Merovingian

Hoe je de seinen maakt, is in een duidelijk plaatje in de OP te zien. Dat plaatje is ook © Merovingian.

Succes ermee

edit: Hier nog een plaatje (zelfde als boven), maar dan met rijdende treintjes. Zoals je kunt zien is het pre-signal (met het horizontale gele balkje) rood als de 2 exit-signals (met verticaal wit balkje) ook allebei rood zijn. Hierdoor blijft een trein wachten tot er een spoor leeg komt op het station, waarna hij gelijk naar het eerste lege spoor rijdt. Zoals al eerder gezegd (OP), een pre-signal moet one-way zijn en bouw je met door eerst 2 of 3 x te klikken (hangt van de richting af) en als de richting goed is, ctrl-klik je nog 1x op het sein. Exit-signals moeten two-way zijn en bouw je door 1x te klikken, en daarna er nog 2x op te ctrl-klikken.

[ Bericht 22% gewijzigd door Bart op 04-01-2007 20:40:05 ]
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_45020957
Zit er eigenlijk nog verschil in het spel als je de TTD patch download of dat je de OpenTTD gebruikt???
ウプピエ 八十三 &lt;&lt; u-pu-pi-e hachi-ju-san, ik denk ik zeg het er maar ff bij :P
  donderdag 4 januari 2007 @ 22:34:56 #255
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_45021838
euh ja, anders zouden het geen verschillende spellen zijn en geen verschillende naam hebben, denk je niet?
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_45022220
Er staat namelijk niet in de OP wat het verschil is wanneer je het spel speelt met de TTD patch en wanneer je het spel speelt met de Open TTD versie. Heeft het nog consequenties als voor de één kiest of voor de ander. Kunnen de 2 versies op dezelfde servers bijvoorbeeld? Zijn er gave uitbreidingen die bij de een wel werken en bij de ander niet... enz, enz enz
ウプピエ 八十三 &lt;&lt; u-pu-pi-e hachi-ju-san, ik denk ik zeg het er maar ff bij :P
  donderdag 4 januari 2007 @ 22:43:38 #257
124172 Maikalo
Feyenoord 1908
pi_45022266
quote:
Op donderdag 4 januari 2007 22:42 schreef uppie83 het volgende:
Er staat namelijk niet in de OP wat het verschil is wanneer je het spel speelt met de TTD patch en wanneer je het spel speelt met de Open TTD versie. Heeft het nog consequenties als voor de één kiest of voor de ander. Kunnen de 2 versies op dezelfde servers bijvoorbeeld? Zijn er gave uitbreidingen die bij de een wel werken en bij de ander niet... enz, enz enz
Je kan het niet echt vergelijken. Volgens mij kunnen ze ook niet op dezelfde server gespeeld worden. Het zijn compleet andere versies van TTD
"Ja."
"Wat ja?"
"Ja toch!!"
  donderdag 4 januari 2007 @ 22:45:23 #258
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_45022358
In de OP staat bovenaan een link naar deel 10. In de OP van deel 10 staan wel verschillen genoemd. Daar ff lezen...
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_45022474
Ah... blijft misschien een handig stukje voor in de OP, vanwaar is het weggehaald

Anyway ik gok dat de meesten hier Open TTD spelen als ik dat zo lees, klopt dat?
ウプピエ 八十三 &lt;&lt; u-pu-pi-e hachi-ju-san, ik denk ik zeg het er maar ff bij :P
pi_45022963


Die gele signal zorgt ervoor dat er alleen treinen het kruispunt op gaan als er een plaatsje op het station is ( wanneer de signals met dat grijze op rood staan, staat die met geel ook op rood.)
verder is het tussenstuk dubbelspoor maar met een rijrichting per spoor.
bye
  donderdag 4 januari 2007 @ 23:17:41 #261
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_45023812
quote:
Op donderdag 4 januari 2007 22:47 schreef uppie83 het volgende:
Ah... blijft misschien een handig stukje voor in de OP, vanwaar is het weggehaald

Anyway ik gok dat de meesten hier Open TTD spelen als ik dat zo lees, klopt dat?
Het is om mij onbekende reden weggehaald, maar in de OP van het volgende deel zal het weer in zitten, heb vanmiddag de OP weer geupdate op de fok!wiki.

En de meesten in dit topic zullen wel openttd spelen
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  donderdag 4 januari 2007 @ 23:19:41 #262
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_45023884
Je kan met ctrl-s een screenshot maken... (wel eerst in de spel opties of game options screenshot formaat op png zetten, op jpg is namelijk niet te zien welke kleur de balkjes van de signals hebben).

edit: petre, ben je daar nou serieus 2 uur en 40 minuten mee bezig geweest?
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_45025734
En jawel... ik ben ook begonnen

Moet wel nadenken over waar je de seinpaaltjes neerzet
ウプピエ 八十三 &lt;&lt; u-pu-pi-e hachi-ju-san, ik denk ik zeg het er maar ff bij :P
pi_45025956
sorry ....

Ik was de hele tijd TT spelen... vergeten dat hier uit leg stond... iemand legte (:P) mij alles uit in TTD alleen dan uitgebreiderstations

Sorry dat jullie alles voor niks hebben gepaint/getypt

Het lukt me nu... heb het op klad blokje ge tekent zodat ik het niet vergeet

Dude... (Als je op fok zit )(Alltransport ofzo heette hij) nog bedankt voor alles
FOK! Fukt Whatpulse... Help jij mee?
pi_45026850
Hoe werkt het eigenlijk als je online speelt? Wordt je online game dan ook opgeslagen zodat je later door kan???

[ Bericht 35% gewijzigd door uppie83 op 05-01-2007 01:46:27 ]
ウプピエ 八十三 &lt;&lt; u-pu-pi-e hachi-ju-san, ik denk ik zeg het er maar ff bij :P
pi_45028393
quote:
Op vrijdag 5 januari 2007 00:58 schreef uppie83 het volgende:
Hoe werkt het eigenlijk als je online speelt? Wordt je online game dan ook opgeslagen zodat je later door kan???
Kun je zelf gewoon doen, op elk gewenst moment. En dan kun je via het cheatmenu (ctrl+alt+c) zelfs nog in de huid van andere spelers kruipen
pi_45028425
quote:
Op vrijdag 5 januari 2007 02:02 schreef MaxMark het volgende:

[..]

Kun je zelf gewoon doen, op elk gewenst moment. En dan kun je via het cheatmenu (ctrl+alt+c) zelfs nog in de huid van andere spelers kruipen
En is het dan ook mogelijk om later met die savegame weer in multiplay verder te gaan?
ウプピエ 八十三 &lt;&lt; u-pu-pi-e hachi-ju-san, ik denk ik zeg het er maar ff bij :P
pi_45028448
quote:
Op vrijdag 5 januari 2007 02:04 schreef uppie83 het volgende:

[..]

En is het dan ook mogelijk om later met die savegame weer in multiplay verder te gaan?
Misschien als je zelf een server draait wel, maar daar kan MaartenA of Merovingian beter antwoord op geven.
pi_45028451
Men ik ben begonnen met spelen en het is gelijk weer zo verslavend dat ik niet kan stoppen
ウプピエ 八十三 &lt;&lt; u-pu-pi-e hachi-ju-san, ik denk ik zeg het er maar ff bij :P
pi_45028476
quote:
Op vrijdag 5 januari 2007 02:06 schreef uppie83 het volgende:
Men ik ben begonnen met spelen en het is gelijk weer zo verslavend dat ik niet kan stoppen

Serieus, de meer je speelt, de complexer je je netwerkjes gaat neerleggen. En dan wordt het alleen nog maar meer verslavend
pi_45028485
Ah crap haha

Wat me trouwens wel opvalt is dat de computerspelers vaak gelijk tot max lenen... veel verspillen...veel kapen maar toch niet echt veel winst draaien... worden ze vanzelf dan een keer failliet verklaard o.i.d. ?
ウプピエ 八十三 &lt;&lt; u-pu-pi-e hachi-ju-san, ik denk ik zeg het er maar ff bij :P
pi_45028494
Binnenkort heb ik een 24 inch scherm op m'n bureau. Ik kan niet wachten om daarop te TTD'en
pi_45028507
quote:
Op vrijdag 5 januari 2007 02:08 schreef Bolkesteijn het volgende:
Binnenkort heb ik een 24 inch scherm op m'n bureau. Ik kan niet wachten om daarop te TTD'en
Ik doe het momenteel al op 20,1" en dat kickt al ass
ウプピエ 八十三 &lt;&lt; u-pu-pi-e hachi-ju-san, ik denk ik zeg het er maar ff bij :P
pi_45028519
quote:
Op vrijdag 5 januari 2007 02:09 schreef uppie83 het volgende:

[..]

Ik doe het momenteel al op 20,1" en dat kickt al ass
Ik heb nu een 19" CRT die alleen nog maar op 1024x768 wil.
pi_45028549
Dan is het spel wel op zijn mooist merk ik.
ウプピエ 八十三 &lt;&lt; u-pu-pi-e hachi-ju-san, ik denk ik zeg het er maar ff bij :P
pi_45028639
quote:
Op vrijdag 5 januari 2007 02:08 schreef uppie83 het volgende:
Ah crap haha

Wat me trouwens wel opvalt is dat de computerspelers vaak gelijk tot max lenen... veel verspillen...veel kapen maar toch niet echt veel winst draaien... worden ze vanzelf dan een keer failliet verklaard o.i.d. ?
Een CPU draait altijd wel winst, als je hem ongemoeid laat. Alleen is 'ie niet de slimste als het neerkomt op beste plaatsing van stations/routes. Het is vrij simpel om een CPU-speler failliet te laten gaan, als je wilt.
pi_45028703
quote:
Op vrijdag 5 januari 2007 02:21 schreef MaxMark het volgende:

[..]

Een CPU draait altijd wel winst, als je hem ongemoeid laat. Alleen is 'ie niet de slimste als het neerkomt op beste plaatsing van stations/routes. Het is vrij simpel om een CPU-speler failliet te laten gaan, als je wilt.
Ik wil het ... doneer eens wat tips
ウプピエ 八十三 &lt;&lt; u-pu-pi-e hachi-ju-san, ik denk ik zeg het er maar ff bij :P
pi_45028720
quote:
Op vrijdag 5 januari 2007 02:26 schreef uppie83 het volgende:

[..]

Ik wil het ... doneer eens wat tips
Volgens mij kun je de AI klem-bouwen, maar hoe precies weer ik niet. Ik zet het altijd uit, ze verpesten mijn mooie spoorwegconstructies.
pi_45028818
quote:
Op vrijdag 5 januari 2007 02:28 schreef Bolkesteijn het volgende:

[..]

Volgens mij kun je de AI klem-bouwen, maar hoe precies weer ik niet. Ik zet het altijd uit, ze verpesten mijn mooie spoorwegconstructies.
je koopt gewoon de grond op de plaats waar zij langs moeten of legt een traject aan die hetzelfde vervoert, maar dan sneller/effectiever.
bye
pi_45028819
quote:
Op vrijdag 5 januari 2007 02:26 schreef uppie83 het volgende:

[..]

Ik wil het ... doneer eens wat tips
Ik weet niet of het met de huidige versie van OTTD nog kan, maarrrr:
Tegen treinen:
Depot 1 hokje van zijn treinstation bouwen en wachten tot een van zijn treinen het station inrijdt. Dan het goedkoopste treintje kopen, trein laten rijden en snel 1 hokje spoor bouwen tussen jouw depot en zijn station. Dan hoef je alleen nog maar even te mikken dat beide treinen elkaar raken. Boem.
Tegen wegvoertuigen:
Stukjes rails op de weg bouwen op gedeeltes waar CPU rijdt. Dan gewoon die hokjes leegruimen en er eventueel een nieuw stukje rails tussen leggen, zodat er niet meer een nieuw stukje weg komt. Als je er dan ook nog voor zorgt dat zijn voertuigen niet meer bij het depot kunnen komen, kan hij zijn voertuigen niet verkopen en blijft hij verlies lijden door de 'running costs'. Wat je ook kunt doen is via het stadsmenuutje kiezen voor 'betaal wegreparatie'. Dan heb je overal wegopbrekingen in een stad, ook irritant.
Tegen schepen:
Als je geld genoeg hebt, verhoog het land rondom een schip van CPU. Zo komt 'ie dus nergens meer.
Tegen vliegtuigen:
Hier kun je weinig tegen doen, alleen:
Iets dat voor alle categorieën telt: Gewoon een concurrerende lijn opzetten, boompjes om je station zetten (dit trekt meer bezoekers) en bij zijn stations boompjes weghalen. Het is ook altijd mogelijk om voor een jaar de exclusieve transportrechten voor een stad te kopen, waardoor CPU helemaal geen nieuwe passagiers/goederen krijgt.

Zo. Klaar met typen
Ik ben alleen bang dat de eerstgenoemde trucjes voor treinen en wegvoertuigen geen van allen meer werken.
pi_45028947
Hmm als ik een stuk rails op de weg van mijn concurrent leg en die vervolgens probeer weg te halen, dan krijg ik de mededeling dat het zijn stuk weg is en dat ik het niet weg mag halen.
ウプピエ 八十三 &lt;&lt; u-pu-pi-e hachi-ju-san, ik denk ik zeg het er maar ff bij :P
pi_45029628
quote:
Op vrijdag 5 januari 2007 02:55 schreef uppie83 het volgende:
Hmm als ik een stuk rails op de weg van mijn concurrent leg en die vervolgens probeer weg te halen, dan krijg ik de mededeling dat het zijn stuk weg is en dat ik het niet weg mag halen.
Dan is het ook door hem gelegd en niet door jou denk ik.. vaag.. ( na x jaren kun je ook je concurrent opkopen trouwens..
bye
  vrijdag 5 januari 2007 @ 09:34:26 #283
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_45030937
quote:
Op vrijdag 5 januari 2007 02:04 schreef uppie83 het volgende:

[..]

En is het dan ook mogelijk om later met die savegame weer in multiplay verder te gaan?
Servers draaien een aantal jaren en resetten zichzelf dan. De mijne draait van 1965 tot 2020. Als je in die tijd een bedrijf bent gestart en je logt uit, kun je daarna waar in loggen op je eigen bedrijf (binnen 6 jaar, want dan word je bedrijf verwijderd om ruimte te maken voor andere spelers). Als je hem gewoon lokaal opslaat kun je lokaal zo lang doorspelen als je wil.
quote:
Op vrijdag 5 januari 2007 02:26 schreef uppie83 het volgende:

[..]

Ik wil het ... doneer eens wat tips
Als je zelf genoeg geld hebt: koop de exclusieve transport rechten voor een stad. Een jaar lang mag alleen jij goederen vervoeren van alle industrien die bij die stad horen, alsmede alle passagiers en post van die stad. Is wel duur.
quote:
Op vrijdag 5 januari 2007 02:38 schreef Petre het volgende:

[..]

je koopt gewoon de grond op de plaats waar zij langs moeten of legt een traject aan die hetzelfde vervoert, maar dan sneller/effectiever.
Als je de AI op snel bouwen heb ingesteld, lukt je dat niet echt meer, die hele lijn ligt dan in 1x... En de AI wordt ook bevoordeeld in het spel. Je ratings bij een station kunnen gewoon 3% worden (als er al een jaar geen trein meer is geweest ofzo), maar die van de AI zal niet dalen onder de 50% ofzo dacht ik. Zij blijven dus gewoon een zekere hoeveelheid vervoeren (genoeg voor winst), ook al doe jij het veel beter...
quote:
Op vrijdag 5 januari 2007 02:38 schreef MaxMark het volgende:

[..]

Ik weet niet of het met de huidige versie van OTTD nog kan, maarrrr:
Tegen treinen:
Depot 1 hokje van zijn treinstation bouwen en wachten tot een van zijn treinen het station inrijdt. Dan het goedkoopste treintje kopen, trein laten rijden en snel 1 hokje spoor bouwen tussen jouw depot en zijn station. Dan hoef je alleen nog maar even te mikken dat beide treinen elkaar raken. Boem.
Werkt niet meer in OpenTTD...
Wat je wel kan doen in OpenTTD is in de patches YAPF uitzetten voor treinen en NPF aanzetten, en dan treinen verbieden 90graden bochten te maken aanzetten. Aangezien de AI altijd 90 graden bochten in zijn lijntjes maakt, zal geen trein ooit van het ene naar het andere station komen
niet vergeten om dan zelf geen 90graden bochten te maken
quote:
Tegen wegvoertuigen:
Stukjes rails op de weg bouwen op gedeeltes waar CPU rijdt. Dan gewoon die hokjes leegruimen en er eventueel een nieuw stukje rails tussen leggen, zodat er niet meer een nieuw stukje weg komt. Als je er dan ook nog voor zorgt dat zijn voertuigen niet meer bij het depot kunnen komen, kan hij zijn voertuigen niet verkopen en blijft hij verlies lijden door de 'running costs'.
Werkt ook niet meer in OpenTTD... Wel een optie is er een rails overheen leggen en dan een trein erop stilzetten. Spoorbomen blijven dan dicht en de bussen kunnen dan niet verder rijden
quote:
Wat je ook kunt doen is via het stadsmenuutje kiezen voor 'betaal wegreparatie'. Dan heb je overal wegopbrekingen in een stad, ook irritant.
Wegopbrekingen is helaas alleen maar tijdelijk, en je eigen bussen hebben er ook last van.
quote:
Tegen schepen:
Als je geld genoeg hebt, verhoog het land rondom een schip van CPU. Zo komt 'ie dus nergens meer.
Tegen vliegtuigen:
Hier kun je weinig tegen doen, alleen:
Iets dat voor alle categorieën telt: Gewoon een concurrerende lijn opzetten, boompjes om je station zetten (dit trekt meer bezoekers) en bij zijn stations boompjes weghalen. Het is ook altijd mogelijk om voor een jaar de exclusieve transportrechten voor een stad te kopen, waardoor CPU helemaal geen nieuwe passagiers/goederen krijgt.
Wat betreft die bomen, dat maakt niets uit. Ik weet niet waar je dat vandaan hebt...
quote:
Zo. Klaar met typen
Ik ben alleen bang dat de eerstgenoemde trucjes voor treinen en wegvoertuigen geen van allen meer werken.
Helemaal gelijk, maar er zijn dus alternatieven
quote:
Op vrijdag 5 januari 2007 02:55 schreef uppie83 het volgende:
Hmm als ik een stuk rails op de weg van mijn concurrent leg en die vervolgens probeer weg te halen, dan krijg ik de mededeling dat het zijn stuk weg is en dat ik het niet weg mag halen.
Klopt, dan zou het namelijk wel heel makkelijk zijn om de concurrent dwars te zitten. Je kunt de rails wel weghalen, maar dan met het rails-weghaal-knopje (eerst 5e knopje links klikken en dan 3e knopje van rechts), dan kun je rails weghalen, zonder dat het land gelijk gesloopt wordt. Ook handig als je op een landje met 3 stukjes rails maar 1 stukje wil weghalen.

[ Bericht 1% gewijzigd door Bart op 05-01-2007 09:43:09 ]
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
  vrijdag 5 januari 2007 @ 09:45:31 #284
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_45031095
quote:
Op vrijdag 5 januari 2007 02:09 schreef uppie83 het volgende:

[..]

Ik doe het momenteel al op 20,1" en dat kickt al ass
Ik heb 1x 18' en 1x 19' (resolutie dus 2560*1024), en dat speelt pas lekker

alleen niet fullscreen, aangezien om onbegrijpelijke reden de developers van OpenTTD een maximale horizontale resolutie van 2000 pixels hebben ingebouwd

[ Bericht 20% gewijzigd door Bart op 05-01-2007 10:00:32 ]
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_45032102
Hmmz, ik heb 0.5.0-RC2 geïnstalleerd en ook een beetje met de patches lopen rommelen. Nu gaan m'n treinen opeens afremmen voor bochten en hellingen... Dat wil ik niet!!
M'n hele netwerk loopt in de soep zo

Iemand een idee hoe ik m'n treintjes weer gewoon door kan laten rijden?
  vrijdag 5 januari 2007 @ 10:48:06 #286
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_45032212
Realistische acceleratie uitschakelen. Dan remmen ze nog veel meer op hellingen, maar niet meer in bochten. Persoonlijk vind ik het juist leuk om het aan te zetten, het dwingt je om vloeiende bochten te maken en meer na te denken over de opzet van je netwerk. Zie het als een extra uitdaging.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_45032464
Die staat al uit. Ik snap er niks van.
Je hebt wel gelijk natuurlijk, dat het een extra uitdaging is. Ik probeer ook altijd al om ruime vloeiende bochten te maken, maar ik heb een paar puntjes waar dat wat problemen oplevert nu. Ik zal eens wat redesign moeten doen
pi_45032598
Iemand tip wat ik het beste kan doen als ik net een server in kom ?
Dan heb ik altijd maar 200.000 en kan ik altijd wat ik wil nog niet bouwen
Nu ook niet... klein spoortje... moes toch weer 100.000 bij lenen
Dus wat is het beste om als eerste te doen ?
FOK! Fukt Whatpulse... Help jij mee?
pi_45032645
Ik ga meestal voor een klein kolenlijntje.
Beetje geld bijlenen kan geen kwaad. Je verdient het toch zo weer terug.
  vrijdag 5 januari 2007 @ 11:11:01 #290
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_45032754
quote:
Op vrijdag 5 januari 2007 11:05 schreef Lampje_NL het volgende:
Iemand tip wat ik het beste kan doen als ik net een server in kom ?
Dan heb ik altijd maar 200.000 en kan ik altijd wat ik wil nog niet bouwen
Nu ook niet... klein spoortje... moes toch weer 100.000 bij lenen
Dus wat is het beste om als eerste te doen ?
Ik leen altijd maximaal in het begin, maak een lange kolenlijn met 2 a 3 treinen, dan is mijn geld wel op. Als de eerste trein binnenkom verdien ik meestal 100.000 eurotjes, en dan begin ik aan mijn volgende lijn. Als die af is heb ik meestal wel weer een half miljoen en kan ik weer 3 treinen maken voor die nieuwe lijn. Sommige servers heb je weinig startgeld, dan is het wat lastiger. Op mijn server heb je 600.000, dan kun je mooi beginnen.
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_45036690
Dit spel is echt verslavend
FOK! Fukt Whatpulse... Help jij mee?
pi_45038307
quote:
Op vrijdag 5 januari 2007 09:34 schreef Merovingian het volgende:

[..]

Wat betreft die bomen, dat maakt niets uit. Ik weet niet waar je dat vandaan hebt...
Ik heb hier het originele boekje van de originele TT uit 1995(wat is het spel al oud ):
quote:
Planting trees will increase your company's popularity in that area but you can only plant one tree per square in the 3-D.
En iets verderop in het boekje, onder Hints & Tips:
quote:
Placing trees around a station will attract more passengers to it. Very useful if you have a rival's station very close to one of yours. The trees will draw the passengers to your station instead of the rivals.
  vrijdag 5 januari 2007 @ 14:20:54 #293
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_45039157
Nou, ik heb hier nog nooit van gehoord, ook niet op tt-forums.net en ik denk dan ook dat het niet in OpenTTD zit...
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_45040990


4 uurtjes gespeelt nu
Ik vindt het best knap wat ik nu allemaal heb:

23 Treinen
6 Weg voertuigen
Bedrijfswaarde: 32.000.000
En bijna 30mil geld

En speel 2 dagen
FOK! Fukt Whatpulse... Help jij mee?
  vrijdag 5 januari 2007 @ 15:42:46 #295
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_45041991

Als je in 17 in-game jaren dit kan halen, dan doe je het goed
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_45042089
Hhee zo goed ben ik niet hoor
FOK! Fukt Whatpulse... Help jij mee?
  vrijdag 5 januari 2007 @ 16:03:46 #297
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_45042851
Ach, ik speel het spel ook nog niet zo lang hoor, jaartje of 10 denk ik
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
pi_45047610
Hey ... effe samen spelen (gewoon in een server ?) anderhalf uur ofzo
dan moet ik weg
ik zoek het niet om alleen te spelen, en ook niet in een server waar allemaal buitenlanders zitten
Kan ik niet kletsen (A)

... of moet dit in dat ander topic ?


Edit.. laat maar ook maar
FOK! Fukt Whatpulse... Help jij mee?
  vrijdag 5 januari 2007 @ 18:58:43 #299
60994 allardh
Carpe diem
pi_45049013
quote:
Op vrijdag 5 januari 2007 15:42 schreef Merovingian het volgende:
[[url=http://xs411.xs.to/xs411/07015/BartTransport28Jan2020.png.xs.jpg]afbeelding][/url]
Als je in 17 in-game jaren dit kan halen, dan doe je het goed
Hoe krijg je die minimale winst zo hoog? Ik heb dat altijd 0%.
pi_45049595
quote:
Op vrijdag 5 januari 2007 18:58 schreef allardh het volgende:

[..]

Hoe krijg je die minimale winst zo hoog? Ik heb dat altijd 0%.
Minimale winst is de laagste winst van één voertuig die jaarlijks wordt behaald ONDER ¤20,000. Als je met bussen rijdt, zul je hier vooral 'last' van hebben, omdat deze niet vaak boven de ¤20,000 per jaar winst maken. Mero heeft dus alleen maar vliegtuigen en treinen, dus heeft hij geen last van voertuigen die minder dan ¤20,000 winst maken
  vrijdag 5 januari 2007 @ 19:15:38 #301
65252 Bart
Slecht voor de gezondheid
pi_45049620
zorgen dat je geen voertuigen met verlies hebt rijden

psssst, rechts klikken geeft help weer


Edit: Hier verder

[ Bericht 30% gewijzigd door Bart op 05-01-2007 19:31:44 ]
I have the cape. I make the fucking Whoosh noise.
Op donderdag 12 juli 2012 19:56 schreef Lithia het volgende:
Ik durf hier niets over te zeggen. Bart is koning hier.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')