Volgens mij ongeveer hetzelfde als een voedingsbh. Dat je bovenaan bij het bandje de voorkant los kunt klikken en naar beneden slaan.quote:Op maandag 11 september 2006 23:48 schreef heaven7 het volgende:
Hoe werkt zo'n shirtje?
Herkenbaar... grote boezems zijn NIET makkelijk met borstvoeding geven... oh ja, mijn verloskundige had ook nog zo'n duffe opmerking, volgens haar konden grotere borsten meer melk opslaan... ik dacht dat dat een bakerpraatje was?quote:Op maandag 11 september 2006 17:18 schreef owlet het volgende:
Ik moet wel altijd lachen (als een boer met kiespijn weliswaar) als er weer iemand de duffe opmerking maakt "goh, met grote borsten kan je zeker perfect BV geven". Ik durf er iets op te verwedden dat het met een wat kleinere boezem een stuk makkelijker zou gaan!
Da's vast iemand die geen borstvoeding geeftquote:Op dinsdag 12 september 2006 09:12 schreef heaven7 het volgende:
Oke, dankjeVond het een gek gezicht omdat ze dat kind er zo voorhoudt alsof er een gat zit op de plek van de tepel ofzo
Dank je!quote:Op dinsdag 12 september 2006 10:45 schreef Belana het volgende:
Owlet, het merk BH is "Emma-Jane" , die gaan tot cup K zelfs. hoop dat je er wat aan hebt. mijn schoonzusje heeft een model met ritsjes en dat raadde ze wel af, is een beetje onhandig. ze hebben ook nog andere modellen.
Kan. Hij moet ineens een hoop meer verwerken, is ook vaker wakker en daardoor meer geprikkeld.quote:Op dinsdag 12 september 2006 13:18 schreef Sugar het volgende:
Ja, die regeldag had ik ontdekt. Maar heeft dat weerslag op slapen, huilen, darmen?
Sjoeg, wij hebben het met onze zoon niet gedaan omdat ik het niet aankon hem te laten schreeuwen toen hij nog zo klein was, maar volgens onze cb-arts kwam uit een groot onderzoek bij het Wilhelmina kinderziekenhuis dat onrustige babies/huilbabies wel degelijk baat hebben bij regelmaat en duidelijkheid- in concreto dat je ze, als ze duidelijk moe worden (wegkijken, gaan huilen) in bed moet leggen zodat ze leren zelf in slaap te vallen. Volgens haar duurt het een dag of 3 voordat de meeste babies dat doorhebben.quote:Op dinsdag 12 september 2006 14:09 schreef Sugar het volgende:
Muziek hebben we nog niet heel erg geprobeerd, behalve dan de gewone muziekdoosjes. Die helpen niet.
De speen is dus helaas geen succes, was dat maar zo.
Wel goed om te weten dat dit gedrag wel helemaal bij een regeldag hoort. Dat geeft hoop, dan gaat het snel over misschien. Nu is om de 3 kwartier aanleggen namelijk wel echt bluh, zeker omdat het nooit leidt tot slaap bij hem. Hij blijft wakker, en vooral: de hele dag en nacht huilen.
Welkomquote:Op woensdag 13 september 2006 00:25 schreef Tucana het volgende:
Kan ik erbij?
Ik geef 16 maand borstvoeding aan mijn oudste dochter ondertussen en ondertussen geef ik ook al 13 dagen borstvoeding aan de jongste...
Klopt het dat fles-kindjes wél eerder een hapje mogen hebben, en bv-kindjes liever pas na 6 maanden? Ik geef Merlijn alleen borstvoeding, maar hij heeft nu (4 mnd) z'n eerste 'eerste fruithapje' op. Heeft wel 2 dagen geduurd voordat hij 1 potje op had hahaquote:Op woensdag 13 september 2006 09:53 schreef Jelief het volgende:
Sjak, het beste is om tot ze 6 maanden oud is niets anders te geven dan bv. In de darmen van baby's zit een beschermlaagje dat mede helpt bij de afweer tegen diverse ziektes. Als je iets anders geeft breektdat laagje af (het bouwt daarna bij uitsluitend bv ook wel weer op maar dat duurt een paar weken) Jetske heeft echt genoeg aan jouw melk!
Nee, in principe geldt ook voor flesgevoede kinderen pas bij 6 maanden bijvoeden. Een enkele keer is er wel een reden voor flesgevoede kinderen om eerder te beginnen, waarom weet ik niet meer.quote:Op woensdag 13 september 2006 09:56 schreef lcicle het volgende:
[..]
Klopt het dat fles-kindjes wél eerder een hapje mogen hebben, en bv-kindjes liever pas na 6 maanden? Ik geef Merlijn alleen borstvoeding, maar hij heeft nu (4 mnd) z'n eerste 'eerste fruithapje' op. Heeft wel 2 dagen geduurd voordat hij 1 potje op had haha
Daar zou ik dus nog beter even mee kunnen wachten?
Bedankt voor je linkje!quote:Op woensdag 13 september 2006 10:11 schreef nebelung het volgende:
[..]
Nee, in principe geldt ook voor flesgevoede kinderen pas bij 6 maanden bijvoeden. Een enkele keer is er wel een reden voor flesgevoede kinderen om eerder te beginnen, waarom weet ik niet meer.
Ik zou zeker wachten tot 6 maanden. Het is nergens voor nodig namelijk.
Uitleg 6 maanden en beschermlaag darmpjes
PS: ook water of aangelegd vruchtensap valt onder bijvoeding, idem medicatie (maar dat is soms niet te verhelpen, zoals bij spruw bijvoorbeeld) alhoewel dat geen echte voeding is natuurlijk, maar tast wel het laagje aan.
Klopt, maar in principe wordt ook bij flesgevoede kindjes de 6 maanden grens aangeraden, maar dan met name vanwege de peristaltiek. Weet jij overigens waarom soms wel 4 maanden wordt aangeraden, had dat niet iets te maken met allergie? Ik weet het niet meer.quote:Op woensdag 13 september 2006 10:16 schreef _evenstar_ het volgende:
Kindjes die vanaf meets af aan normale Kunstvoeding hebben, missen dat beschermlaagje.
Artsen raden aan om met bijvoeding te wachten tot de 6 maanden wanneer zij een verhoogde allergie kans hebben.quote:Op woensdag 13 september 2006 10:17 schreef nebelung het volgende:
[..]
Klopt, maar in principe wordt ook bij flesgevoede kindjes de 6 maanden grens aangeraden, maar dan met name vanwege de peristaltiek. Weet jij overigens waarom soms wel 4 maanden wordt aangeraden, had dat niet iets te maken met allergie? Ik weet het niet meer.
nee je stelt je niet aan.quote:Op woensdag 13 september 2006 10:16 schreef nebelung het volgende:
PS: ik vind dit zo'n fijn topic, of stel ik me nu aan?
Ja, je stelt je best een beetje aan.quote:Op woensdag 13 september 2006 10:16 schreef nebelung het volgende:
PS: ik vind dit zo'n fijn topic, of stel ik me nu aan?
Ik gebruik voor Jetske de schema's uit dit boek. De meningen op bol.com zijn verdeeld zie ik. Ik heb het gekocht na aanraden van een kennis. Ons bevalt het erg goed, het past blijkbaar ook bij Jetske, al neem ik zeker niet alles letterlijk wat er in staat, maar lees het meer als tip-boek.quote:Op woensdag 13 september 2006 10:05 schreef owlet het volgende:
Sjak, het is al gezegd maar Jetske heeft echt nog niets anders nodig dan jouw melk. Ik ben wel benieuwd wat voor schema je volgt!
Ik heb regelmaat en inbakeren net binnen via marktplaats en moet het nog eens goed doorlezen.quote:Op woensdag 13 september 2006 11:43 schreef sjak het volgende:
[..]
Ik gebruik voor Jetske de schema's uit dit boek. De meningen op bol.com zijn verdeeld zie ik. Ik heb het gekocht na aanraden van een kennis. Ons bevalt het erg goed, het past blijkbaar ook bij Jetske, al neem ik zeker niet alles letterlijk wat er in staat, maar lees het meer als tip-boek.
Als ik kijk naar de tips dan wordt dit nog meer aangeraden. Deze is misschien ook wat meer gericht op nederland. Misschien ook wat voor jou Sugar?
Jetske heeft het ook niet nodig hoor, maar ik daarentegen wel. Na twee dagen werd ik erg nerveus dat ik niet wist wanneer ze honger had en wanneer ze moest slapen enz. Dat was de reden voor mij om met een schema te beginnen en het gaf mij zoveel rust dat ik er nu niet vanaf wil stappen. Ik heb vooral veel regelmaat nodig.quote:Op woensdag 13 september 2006 12:15 schreef owlet het volgende:
Tot nu toe is het voor Ronja nog niet nodig geweest om een heel strak schema aan te houden, ik vind dat zelf ook niet zo prettig.
IK heb even verder gelezen om deze vraag te beantwoorden. In dit boekje mag je beginnen (afhankelijk van de wens en grootte van je baby) met vaste voeding vanaf 3 maanden. Ze raadt zelf zo rond de 4 maanden aan. Ze beginnen met biologische rijstepap en gepureerde peer en appel. Het gaat om hele kleine hoeveelheden (theelepels tot eetlepel na 2 weken), BV blijft de belangrijkste groeibron. Eiwitten (vlees) wordt sterk afgeraden. Ze geeft aan dat de darmen van kinderen tot 4 maanden geen vast voedsel verdragen.quote:Om het weer even ontopic te maken: Ik ben wel benieuwd naar de gedachten over BV in dit boek (en ook wel in jouw boek, Sjak). Ik weet dat er in groeiwijzer ( het boekje dat "hoort" bij het antroposofisch consultatiebureau, zelfde serie als regelmaat en inbakeren) een aantal dingen worden gesteld waar ik het niet mee eens ben zoals het beginnen met bijvoeding met vier maanden en het zelf maken van kunstvoeding uit amandelmelk.
Gelukkig zijn ze inmiddels afgestapt van de ideeën dat Bv met zes tot acht maanden volkomen afgebouwd moet zijn om de zelfstandigheid van het kind te bevorderen!
Minder afleiding en rustiger, zittend is Merlijn veel drukker. Verder vind ik het een fijnere houding.quote:Op woensdag 13 september 2006 15:19 schreef bixister het volgende:
waarom doe je 't dan altijd liggend? als je zit kun je tussendoor nog een boek lezen bijv.
Vind je dat echt? Ik vind het zelf erg meevallen, ik voed haar met dit schema max. 6 keer per dag, dat valt dus erg mee. Ik heb erg veel tijd over om te spelen en te knuffelen. Het klinkt heel strak maar we houden veel tijd over op deze manier. Enne, het staat wel strak zo zwart op wit, in het "eggie" wijken we er ook wel vanaf hoor!quote:Op woensdag 13 september 2006 19:33 schreef YPPY het volgende:
Echt een strak schema Sjak, maar al jij het fijn vindt zo, is het wel handig natuurlijk. En fijn dat Jetske het accepteert.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |