FOK!forum / Culinesse à gogo / Help *hier* culinaire rampen de zomer door deel 3
Mirjammaandag 24 juli 2006 @ 07:25
Aangezien de zomer nog niet afgelopen is, en deel 2 volgepost was, maar er geen nieuwe was aangemaakt ( )
voorgaande delen:
Help een culinaire ramp de zomer door te komen!
Help *hier* culinaire rampen de zomer door -deel 2-


Kun je zelf niet koken, heb je geen idee wat een pan is, hebben je ouders/verzorgers je achtergelaten met alle nummers van de afhaalchinezen in de wijde omtrek, meld je hier!
Rewimomaandag 24 juli 2006 @ 07:29
TerugVoedPost
Maanvismaandag 24 juli 2006 @ 07:34
Een nieuwe dag, Tijd Voor een nieuw Prakkie!
Isabeaumaandag 24 juli 2006 @ 07:58
Wat eten we vandaag?
Noshmaandag 24 juli 2006 @ 08:10
quote:
Op maandag 24 juli 2006 07:58 schreef Isabeau het volgende:
Wat eten we vandaag?
Kip staat nu in de koelkast, op een bordje. Met knoflook erin, en friet erbij.
Isabeaumaandag 24 juli 2006 @ 08:13
Klinkt goed, ik heb ook nog een kippetje in de diepvries, maar ik vrees dat dat het eten voor morgen wordt als ik die er nu pas uithaal.
DropjesLovermaandag 24 juli 2006 @ 08:29
ik ga vandaag voor een aldi cordon bleu (die al n half jaar in de vriezer ligt -> eetbaar?) met krieltjes en italiaanse wokgroenten... tenminste, als k niet te moe ben om half 10 om het in elkaar te draaien, moet werken van 6 tot 9 en geen tijd ervoor om te koken....
LeBaguettemaandag 24 juli 2006 @ 10:14
Red curry met rijst; kuipje Red Curry van Conimex, kipfilet, pakje kokosmelk, evt. een paprika in stukjes en ik knikker er op het laatste moment altijd een klein blikje mais in. En dan rijst natuurlijk. Als je de aanbevolen hoeveelheden volgt en je bent alleen dan houd je genoeg over om het in te vriezen en een week later oid weer te eten. ( handig, als je pa en ma twee weken op vakantie zijn)
Mariposamaandag 24 juli 2006 @ 11:21
Kip uit de oven is lekker! Van de week eens een keer makkelijk gedaan en kip Piri Piri van de AH gekocht, dat was ook lekker. (ook veel knoflook en pittig, eens kijken of ik dat zelf na kan maken, maar dan zonder zout)

Denk je dat het gaat lukken Nosh?
Richardfunmaandag 24 juli 2006 @ 12:12
teeveepeetje
Richardfunmaandag 24 juli 2006 @ 13:44
Nog een doodsimpel receptje. M'n moeder noemt het rijst met prut, maar het is een stuk lekkerder dan de naam doet vermoeden

Men neme:

Gehakt
tomatenpuree
doperwten uit blik
rijst


Zet water op voor de rijst. Rul het gehakt, en als dat gaar is voeg je de tomatenpuree toe (2 of 3 van die kleine blikjes puree voor 2 personen). Vervolgens voeg je de doperwten inclusief het vocht toe. Rijst koken, gehakt prutje over de rijst heen, en klaar.



Edit: Voeg als je het lekker vindt nog wat sambal toe aan het sausje...

[ Bericht 7% gewijzigd door Richardfun op 24-07-2006 13:52:02 ]
Noshmaandag 24 juli 2006 @ 13:53
quote:
Op maandag 24 juli 2006 11:21 schreef Mariposa het volgende:
Kip uit de oven is lekker! Van de week eens een keer makkelijk gedaan en kip Piri Piri van de AH gekocht, dat was ook lekker. (ook veel knoflook en pittig, eens kijken of ik dat zelf na kan maken, maar dan zonder zout)

Denk je dat het gaat lukken Nosh?
Gaat wel goed komen.
Duurt alleen even (een heel uur! voor eten! ), maar dan heb je ook wat.
Alleen even kijken of je die kip gewoon op het rooster kan leggen, of dat er misschien een plaat oid onder moet. Verder dan pizza ben ik nog nooit gegaan met de oven, dus vandaar
LeBaguettemaandag 24 juli 2006 @ 14:03
Nosh, die kip kan je het beste in een ovenschaal doen. Er komt nl nogal wat vet en of vocht vrij. Variant: neem een hele citroen, prik er met een vork wat gaatjes in en stop die in de kip samen met wat takjes thijm. Twee of drie hele teentjes knoflook (in de schil) in de ovenschaal erbij mikken en dan dus een uurtje in de oven (1 niveau lager dan het midden vd oven). Je kan er ook nog wat tomaten bij doen (in vieren gesneden). Als de kip klaar is de knoflook even prakken met een vork en dan de saus even over de kip gieten. Helemaal goed. Beetje couscous erbij en je ben klaar. (Glas couscous, glas kokend water, 5 min laten staan, doorroeren met klontje boter, klaar)
Mariposamaandag 24 juli 2006 @ 14:10
quote:
Op maandag 24 juli 2006 13:53 schreef Nosh het volgende:
Gaat wel goed komen.
Duurt alleen even (een heel uur! voor eten! ), maar dan heb je ook wat.
Alleen even kijken of je die kip gewoon op het rooster kan leggen, of dat er misschien een plaat oid onder moet. Verder dan pizza ben ik nog nooit gegaan met de oven, dus vandaar
Die bereidingstijd ja, daarom kwam ik nog eventjes langs , om te zeggen dat je wel op tijd moet beginnen, want anders wordt het nachtwerk

Gelukkig dat dat niet nodig is!

OW, ja voor alles dat eventueel kan gaan lekken en druppen in de oven een bakplaat op de bodem leggen. Anders wordt je echt niet blij van het schoonmaakwerk.
LeBaguettemaandag 24 juli 2006 @ 14:50
ook lekker en snel: Broccoli met Rosti en Provencaalse Biefreepjes van de Appie. Broccoli in kleine roosjes snijden, koken (kort - 5 min ofzo-, moeten knapperig blijven, af en toe even testen met vork) Rosti bakken in koekepan volgens gebruiksaanwijzing, Biefreepjes ook een paar minuten bakken, klaar. Begin met de Rosti, ondertussen de broccoli en als de Rosti klaar is de biefreepjes want anders worden ze koud en taai...
LeBaguettemaandag 24 juli 2006 @ 15:47
quote:
Op maandag 24 juli 2006 14:03 schreef LeBaguette het volgende:
Nosh, die kip kan je het beste in een ovenschaal doen. Er komt nl nogal wat vet en of vocht vrij. Variant: neem een hele citroen, prik er met een vork wat gaatjes in en stop die in de kip samen met wat takjes thijm. Twee of drie hele teentjes knoflook (in de schil) in de ovenschaal erbij mikken en dan dus een uurtje in de oven (1 niveau lager dan het midden vd oven). Je kan er ook nog wat tomaten bij doen (in vieren gesneden). Als de kip klaar is de knoflook even prakken met een vork en dan de saus even over de kip gieten. Helemaal goed. Beetje couscous erbij en je ben klaar. (Glas couscous, glas kokend water, 5 min laten staan, doorroeren met klontje boter, klaar)
Umm, couscous en water wel bij elkaar doen he, en dan pas laten staan. Anders is het zo'n droge hap...
Noshmaandag 24 juli 2006 @ 16:20
quote:
Op maandag 24 juli 2006 15:47 schreef LeBaguette het volgende:

[..]

Umm, couscous en water wel bij elkaar doen he, en dan pas laten staan. Anders is het zo'n droge hap...
Couscous lijkt me later nog wel lekker. Nu staat er gewoon ouderwets friet op tafel.

Dat recept met citroen klinkt trouwens wel erg lekker. Even zien of ik daar voor ga, of voor het oorspronkelijke, simpelere kip-met-knoflook idee.

Al heb ik een vraag: hóe stop je in godsnaam een citroen in een kip? Kleine teentjes knoflook kan ik nog wel begrijpen, maar waar moet die citroen in hemelsnaam in?
Noshmaandag 24 juli 2006 @ 16:24
Zeg me dat het niet erin gaat, zoals ik denk dat het erin gaat.
LeBaguettemaandag 24 juli 2006 @ 16:36
eh ja, toch wel...
LeBaguettemaandag 24 juli 2006 @ 16:41
Vergeet niet gaatjes in die citroen te prikken, dan loopt het sap er goed uit. Hiermee blijft het vlees sappig en smaakt het beter. In plaats van couscous kan je ook wat aardappeltjes 10 minuten koken in de schil, in vieren snijden, met wat rozemarijn bestrooien, beetje olijfolie erbij en dan bij de kip gooien en dan voor een uurtje in de oven. Vergeet niet de kip even in te smeren met olijfolie en wat peper en zout. Wordt ie lekker knapperig van.
Noshmaandag 24 juli 2006 @ 18:55
Nou ja, de oven wordt voorverwamd nu.
Kip ligt al in een ovenschaal, knoflook doe ik er zo in.

Insmeren met olijfolie en peper en zout is een goeie LeBaguette, bedankt.
Leonoormaandag 24 juli 2006 @ 19:26
quote:
Op maandag 24 juli 2006 18:55 schreef Nosh het volgende:
Nou ja, de oven wordt voorverwamd nu.
Kip ligt al in een ovenschaal, knoflook doe ik er zo in.

Insmeren met olijfolie en peper en zout is een goeie LeBaguette, bedankt.
En, was 't lekker?
tvp
golfermaandag 24 juli 2006 @ 19:43
quote:
Op maandag 24 juli 2006 18:55 schreef Nosh het volgende:
Nou ja, de oven wordt voorverwamd nu.
Kip ligt al in een ovenschaal, knoflook doe ik er zo in.

Insmeren met olijfolie en peper en zout is een goeie LeBaguette, bedankt.
Ben benieuwd naar het resultaat ervan?
Noshmaandag 24 juli 2006 @ 19:52
quote:
Op maandag 24 juli 2006 19:43 schreef golfer het volgende:

[..]

Ben benieuwd naar het resultaat ervan?
Ik ook.
Geloof me, ik ook.

LeBaguettemaandag 24 juli 2006 @ 20:50
En, Nosh? Heb je nog kip over of is alles op?
Noshmaandag 24 juli 2006 @ 21:37
Alleen een deel van de borst, ligt nu netjes afgedekt in de koelkast. Misschien lekker voor morgen.

En het is erg, erg goed gelukt. Vind ik zelf.


Kip, met knoflookteentjes erin, en olijfolie enzo erover. In een ovenschaal, want anders zit ik zo wéér een uur te schrobben.


Kip zit in oven, en de oven doet zijn best, dus ik ren natuurlijk weg om Friends te kijken. En telkens weer te lachen als Chandler of Joey iets zegt, als de halve idioot die ik ben.


Snel weer terug gerend, om de friet in het vet te gooien!


En precies goed getimed, want op het moment dat de frietjes bijna klaar zijn, is de kip lekker bruin, en kan ie even een beetje afkoelen. En kan de ziekelijke rookontwikkeling even wegtrekken.


En het eindresultaat, gezellig in de achtertuin, tussen de schurende buurman aan de ene kant, en de volksmuziek aan de andere kant.

De knoflook in combinatie met de kip was ook erg lekker, al werden die teentjes wel zorgvuldig opzij geschoven.

Maar goed, weer een avond overleefd, zonder al te desastreuse gevolgen (op het feit dat ik 'vrienden voor het leven' nu mee kan zingen, na dan )

Noshmaandag 24 juli 2006 @ 21:39
Overigens lijkt het op die laatste foto net alsof de kip helemaal verkoold is, maar dat zijn simpelweg de neppe kleurinstellingen van mijn telefoon, in combinatie met een zon die langzaam onderging.

Richardfunmaandag 24 juli 2006 @ 22:00
Je hoort de teentjes er ook uit te halen hoor Nosh, als je die allemaal op eet stink je in 2007 nog uit je giecheltje
Mirjammaandag 24 juli 2006 @ 22:00
lekker man!
Rewimomaandag 24 juli 2006 @ 22:02
Nosh, voel je wat voor een carrière als kok? Ik vind het knap hoor, voor iemand die een week geleden nauwelijks wist wat een oven was
LeBaguettemaandag 24 juli 2006 @ 22:07
Held! Volgende keer het citroen recept? (Heb je nu gezien waar ie in moet? En dat ie er best in past? Vergeet die takjes thijm er niet bij te doen. ) De rest is zoals je het nu ook gedaan hebt. Om het wat "italiaanser" te maken kan je er dan ook nog die partjes tomaat bij doen (een stuk of vier vijf, afhankelijk van de mate waarin je gasten ook tomaten lekker vinden...)

Wat staat er morgen op het menu?
golfermaandag 24 juli 2006 @ 22:29
Ziet er goed gelukt uit, Nosh.
Volgende keer er misschien wat groentes of sla bij eten voor de broodnodige extra vitamientjes?
Rewimomaandag 24 juli 2006 @ 22:35
quote:
Op maandag 24 juli 2006 22:29 schreef golfer het volgende:
Ziet er goed gelukt uit, Nosh.
Volgende keer er misschien wat groentes of sla bij eten voor de broodnodige extra vitamientjes?
Er staat toch een plantje op tafel?
Martijn_77maandag 24 juli 2006 @ 22:36
Hoe veel kookdagen heb je eigenlijk nog te gaan Nosh?
Xenniamaandag 24 juli 2006 @ 22:48
Goed zo Nosh.

Ouders zouden vaker op vakantie moeten gaan, het bevordert de zelfredzaamheid
MUUSmaandag 24 juli 2006 @ 23:04
Oh Nosh, als je je moeder die foto's laat zien, zal ze in huilen uitbarsten, zo trots. .
-Marjo-maandag 24 juli 2006 @ 23:09
quote:
Op maandag 24 juli 2006 14:50 schreef LeBaguette het volgende:
ook lekker en snel: Broccoli met Rosti en Provencaalse Biefreepjes van de Appie. Broccoli in kleine roosjes snijden, koken (kort - 5 min ofzo-, moeten knapperig blijven, af en toe even testen met vork) Rosti bakken in koekepan volgens gebruiksaanwijzing, Biefreepjes ook een paar minuten bakken, klaar. Begin met de Rosti, ondertussen de broccoli en als de Rosti klaar is de biefreepjes want anders worden ze koud en taai...
Kan ook met stukjes kipfilet.
Broccoli 5 minuten koken, ondertussen kipfilet bakken, rosti erbij bakken.
Alvast grill verwarmen. Broccoli in ovenschaal doen, kip-rosti eroverheen.
Met juslepel 4 of 6 kuiltjes maken, rauw ei in de kuiltjes doen.
Geraspte kaas erover en 10 minuutjes onder de grill
Bruce117dinsdag 25 juli 2006 @ 00:27
Ziet er goed uit Nosh

Zou zo aanschuiven.
Noshdinsdag 25 juli 2006 @ 00:34
quote:
Op maandag 24 juli 2006 22:36 schreef Martijn_77 het volgende:
Hoe veel kookdagen heb je eigenlijk nog te gaan Nosh?
3, en voor vrijdag wil ik een heel lekker toetje (en misschien een smoothie oid) maken. Ze zijn al om 2 uur thuis, en aangezien ik tot half 6 werk, gaat het koken niet lukken waarschijnlijk.
quote:
Op maandag 24 juli 2006 22:29 schreef golfer het volgende:
Ziet er goed gelukt uit, Nosh.
Volgende keer er misschien wat groentes of sla bij eten voor de broodnodige extra vitamientjes?
Ja, groente is iets wat er nog wel eens in bij wil schieten.
quote:
Op maandag 24 juli 2006 22:07 schreef LeBaguette het volgende:
Held! Volgende keer het citroen recept? (Heb je nu gezien waar ie in moet? En dat ie er best in past? Vergeet die takjes thijm er niet bij te doen. ) De rest is zoals je het nu ook gedaan hebt. Om het wat "italiaanser" te maken kan je er dan ook nog die partjes tomaat bij doen (een stuk of vier vijf, afhankelijk van de mate waarin je gasten ook tomaten lekker vinden...)

Wat staat er morgen op het menu?
Schrijf alle recepten op, en bewaar ze voor een volgende keer.
Die kip doe ik zeker nog wel eens, compleet met citroen die er inderdaad mákkelijk in past. (toegegeven, ik had werkelijk geen idee dat dat ding zo hol zou zijn. Echt niet. )
Xenniadinsdag 25 juli 2006 @ 00:37
quote:
Op dinsdag 25 juli 2006 00:34 schreef Nosh het volgende:
3, en voor vrijdag wil ik een heel lekker toetje (en misschien een smoothie oid) maken. Ze zijn al om 2 uur thuis, en aangezien ik tot half 6 werk, gaat het koken niet lukken waarschijnlijk.
Vrijwel ieder mens werkt tot half 6 en gaat dan koken, wat is het probleem?
MUUSdinsdag 25 juli 2006 @ 00:41
Die bananendingen met ijs uit het vorige topic. .

.
Noshdinsdag 25 juli 2006 @ 00:44
quote:
Op dinsdag 25 juli 2006 00:37 schreef Xennia het volgende:

[..]

Vrijwel ieder mens werkt tot half 6 en gaat dan koken, wat is het probleem?
Voor mij is het geen probleem, ik eet de laatste tijd rond een uur of 8, 9. Maar mijn ouders hebben geen om te wachten, en eten desnoods 'wat bij de Chinees'. (erg leuk als je al een compleet feestmaal in gedachten hebt, als afsluit).

Maar desnoods regelen we wat, waardoor alles makkelijk de avond ervoor te bereiden is, en het alleen de oven in moet. Kunnen ze zich er ook niet onderuit bluffen.
Noshdinsdag 25 juli 2006 @ 00:48
quote:
Op dinsdag 25 juli 2006 00:41 schreef MUUS het volgende:
Die bananendingen met ijs uit het vorige topic. .

.
Die bedoelde ik dus idd!
DaMookdinsdag 25 juli 2006 @ 01:27
Goed bezig Ik ben begin september een hele week alleen, dus mischien heb ik ook nog iets aan dit topic .
DarkElfdinsdag 25 juli 2006 @ 01:47
heel leuk topic
zwelgje81dinsdag 25 juli 2006 @ 01:48
Niemand op het idee gekomen om de TT te veranderen in culinaire rampen
DarkElfdinsdag 25 juli 2006 @ 01:49
nu wel
zwelgje81dinsdag 25 juli 2006 @ 01:51
quote:
Op dinsdag 25 juli 2006 01:49 schreef DarkElf het volgende:
nu wel
ben geen letterneuker alleen in TT staat zo stom
WeirdMickydinsdag 25 juli 2006 @ 01:56
Een absurd topic, maar wel lekker blij en misschien leer ik nog eens wat.
Mirjamdinsdag 25 juli 2006 @ 07:23
quote:
Op dinsdag 25 juli 2006 01:48 schreef zwelgje81 het volgende:
Niemand op het idee gekomen om de TT te veranderen in culinaire rampen
wat stond er eerst dan?
Maanvisdinsdag 25 juli 2006 @ 08:00
quote:
Op maandag 24 juli 2006 23:04 schreef MUUS het volgende:
Oh Nosh, als je je moeder die foto's laat zien, zal ze in huilen uitbarsten, zo trots. .
Nadat ze eerst in alle keukenkastjes en onder alle bedden heeft gekeken waar die nieuwe MILF vriendin van hem toch uithangt
LeBaguettedinsdag 25 juli 2006 @ 08:44
Tot nu toe heb ik alleen nog maar vleesgerechten gezien. Zijn er nog liefhebbers voor een snel en makkelijk visgerecht uit de oven?
iokodinsdag 25 juli 2006 @ 12:12
Goed hoor Nosh!!! Ik heb zelf nog nooit een hele kip gemaakt, en ik denk velen met mij niet. Je bent een echte pionier . Deze instelling zouden meer mensen moeten hebben, ga zo door!!

Ik zal eens denken wat je met die laatste dag aanmoet
QuickSilverZdinsdag 25 juli 2006 @ 12:13
quote:
Op dinsdag 25 juli 2006 08:44 schreef LeBaguette het volgende:
Tot nu toe heb ik alleen nog maar vleesgerechten gezien. Zijn er nog liefhebbers voor een snel en makkelijk visgerecht uit de oven?
Rewimodinsdag 25 juli 2006 @ 12:31
Vis is altijd goed
Remco_hdinsdag 25 juli 2006 @ 14:02
nosh kook zondag voor je ouders!!! heb je meer tijd om te kokkerellen en hun hebben wat om naar uit tekijken & trots op te zijn

(en om de hele familie af te bellen om te vertellen dat je gaat koken......)
laBaguettedinsdag 25 juli 2006 @ 14:19
quote:
Op dinsdag 25 juli 2006 12:31 schreef Rewimo het volgende:
Vis is altijd goed
OK dan. Nosh, dit is misschien ook een idee voor je finale maal met je ouders. Het lijkt heel wat maar is toch makkelijk klaar te maken. En volgens mij als je tegen ze zegt dat ze niet naar de chinees hoeven omdat jij die avond kookt dan wachten ze toch wel?

Voor vier personen:

- Vier kleine kabeljauwfilets (bij de super uit het versvak of twee grote van de visboer die je dan bij het serveren opdeelt in vier stukken) .
- Twee courgettes
- Vier tomaten
- twee kleine potjes rode pestosaus ('t zijn kleine potjes bij de Appie, 1 grote kan natuurlijk ook)
- citroensap
- peper (gemalen uit de molen) en zout
- aluminiumfolie

Voorbereiding:
0. Bakplaat uit de oven halen
1.Oven voorverwarmen op 200 graden (180 bij hetelucht)
2.Courgettes en tomaten wassen en in dunne plakjes snijden
3. Pesto saus mengen in een kommetje met twee eetlepels citroensap
4.Alufolie knippen, lengte ongeveer 30 cm, twee per filet. Als je twee grote filets van de visboer hebt dan de alufolie aan beide kanten 5 cm langer afknippen dan dat de filet lang is.
5. vis aan beide kanten insmeren met beetje peper en zout
6. vis op de alufolie leggen en dan bovenkant insmeren met de pesto saus
7. plakjes tomaat en courgettes erop
8. alu folie er boven op en dan de zijkanten goed dichtvouwen zodat je een soort gesloten envelop krijgt.
9. Pakketjes op de bakplaat leggen met de randen een beetje omhoog gevouwen tegen evt. lekken
10. In de oven doen en de kokwekker op 20 minuten zetten (midden van de oven)
11. Ondertussen de pasta (verse taglitelle van de super ) koken of, in de laatste 10 minuten, de couscous maken.
12. Als de vis klaar is iedereen aan tafel zetten, bakplaat op tafel zetten en dan de vis uit de pakketjes serveren. Pas op, folie isse heet...
13. Pasta of couscous erbij en je bent klaar.
Optioneel:14. Met een gekoeld fris wit wijntje (Pinot Blanc van, weer, de Appie) of een rose erbij maak je het helemaal af.

Gegarandeerd succes en iedereen onder de indruk.

PS als dit van je budget moet dan kan je ook zeewolf nemen. Da's goedkoper en bijna net zo lekker. Vooral kabeljauw van de visboer kan erg duur zijn.
Rewimodinsdag 25 juli 2006 @ 14:22
De kookwekker niet in het midden van de oven zetten

Verder klinkt het erg lekker! Je zou er eventueel nog wat salade bij kunnen serveren.
laBaguettedinsdag 25 juli 2006 @ 14:27
quote:
Op dinsdag 25 juli 2006 14:22 schreef Rewimo het volgende:
De kookwekker niet in het midden van de oven zetten

Verder klinkt het erg lekker! Je zou er eventueel nog wat salade bij kunnen serveren.
ehh nee, de bakplaat that is...
Noshdinsdag 25 juli 2006 @ 15:42
LaBaguette, wat een geweldig recept!

Ik ben zelf geen visliefhebber (graatjes! paniek! ieh!), maar mijn ouders wel. Lijkt me een heel goed idee om dit als afsluiter zondag te koken.
quote:
Op dinsdag 25 juli 2006 08:00 schreef Maanvis het volgende:

[..]

Nadat ze eerst in alle keukenkastjes en onder alle bedden heeft gekeken waar die nieuwe MILF vriendin van hem toch uithangt
Stiekem loopt hier een russisch meisje helemaal in de war rond, omdat ze opeens alleen maar hoeft te koken in ruil voor een verblijfsvergunning.
Noshdinsdag 25 juli 2006 @ 15:45
Even een vraag over de kruiden die lekker zijn in een boerenomelet.
Zit nu op mijn werk een kort boodschappenlijstje te maken, maar ik heb geen idee wat er goed in smaakt, dus iemand tips?
kahaarindinsdag 25 juli 2006 @ 15:48
quote:
Op dinsdag 25 juli 2006 15:45 schreef Nosh het volgende:
Even een vraag over de kruiden die lekker zijn in een boerenomelet.
Zit nu op mijn werk een kort boodschappenlijstje te maken, maar ik heb geen idee wat er goed in smaakt, dus iemand tips?
Peterselie, gesnipperd uitje, zout, peper, paprikapoeder, snufje knoflookpoeder, bieslook, dun gesneden preiringetjes, geraspte kaas.
En de broodjes roosteren en een dun laagje echte boter erop!
laBaguettedinsdag 25 juli 2006 @ 16:00
quote:
Op dinsdag 25 juli 2006 15:42 schreef Nosh het volgende:
LaBaguette, wat een geweldig recept!

Ik ben zelf geen visliefhebber (graatjes! paniek! ieh!), maar mijn ouders wel. Lijkt me een heel goed idee om dit als afsluiter zondag te koken.
[..]
Dank je. En in filet zitten als het goed is geen graatjes meer dus daar hoef je je geen zorgen over te maken. (Maar schiet me niet af als je er toch nog wat vindt) En de pesto verbloemt de vissmaak redelijk. Ben ook niet zo'n liefhebber van vis maar dit is echt goed te eten.

En die russische, die kan vast wel wat anders doen voor die verblijfsvergunning?
Richardfundinsdag 25 juli 2006 @ 16:09
Ik zelf vind in een omlet tomaat ook erg lekker, en als je dat doet neem dan cherry tomaatjes. Die doormidden snijden en er een aantal van in je omelet. Viezer zal het er niet van worden

Ik ben zelf erg lui vandaag trouwens. Quiche was in de aanbieding bij de appie, dus ik eet Kip/pesto quiche vanavond. Vult goed en is best te nassen
laBaguettedinsdag 25 juli 2006 @ 16:23
De appie... zucht dat is het enige wat ik hier nog mis hier in frankrijk.
kahaarindinsdag 25 juli 2006 @ 16:40
quote:
Op dinsdag 25 juli 2006 16:23 schreef laBaguette het volgende:
De appie... zucht dat is het enige wat ik hier nog mis hier in frankrijk.
Maar bij de appie hier in NL hebben ze niet zulke lekkere kruiden als bij jullie op de markt!
Nog een paar dagen en ik kan zelf weer inslaan!
Mariposadinsdag 25 juli 2006 @ 17:09
Ik heb nog een lekker ovenrecept - mijn idee van Bobotie (Geïnspireerd door het Knorr wereldgerecht en staat dus veraf van de oroginele bobotie, maar ach, het smaakt goed!). Je kan het recept volgen. Of gewoon een pak Wereldgerechten Bobotie kopen (als dat nog bestaat, geen idee ) En die dan opleuken, met extraatjes die je in mijn recept kan vinden. (Is misschien nu wel makkelijker, het is misschien lastig vanwege de verschillende kruiden die ikzelf gebruik, uit een pakje is het kant en klaar.

Voor hoeveel personen?
3 flinke eters, of
4 gemiddelde eters, eventueel met wat salade erbij.

Wat heb je nodig?
1 kilo biologische aardappelen (AH vastkokend en geschikt voor ovenschotels) of van die voorgekookte schijfjes (lekker makkelijk) ongeveer 700 gr.
2 rode paprika's (in blokjes gesneden)
2 Jonagold appelen (in blokjes gesneden)
1 grote rode ui (in blokjes gesneden)
1 1/2 hand rozijnen
1 rode spaanse peper (fijngesneden)
1 stuk gember van +/- 1/2 cm (fijngesneden)
1 teen knoflook
200 gr gehakt (of meer naar eigen smaak)
200 ml creme fraiche
geraspte kaas
kerrie of hot curry of hindoestaanse massala
kurkuma
bak en braad

Hoeveel tijd kost het je? (of mij dan )
1 half uur als je de aardappelen zelf schilt en kookt
3 kwartier voor het snij- en bakwerk
1 half uur voor de oven
10 minuten voor de grill

Hoeveel afwas levert het op?
1 koksmes
1 snijplank
1 pan voor de aardappelen
1 koekepan
1 mengkom
1 ovenschaal (in principe, nu heb ik er 2)
1 roerunit (hier de pollepel dus)

Wat moet je doen?
Het is eigenlijk niet zo heel moeilijk. Het meeste werk zit hem in de voorbereiding. Vanwege mijn dieet kies ik ervoor de aardappelen zelf te koken. De voorgekookte uit de winkel hebben namelijk zout erdoor.

Tip
Wanneer je voorgekookte aardappelen gebruikt, is het handig ze nog even 2 minuten op vol vermogen in de magnetron te doen; daar worden ze iets gaarder van en hoeft de schotel niet te lang te oven in.[/Tip]

Doe in de koekepan wat bak en braad © en bak het gehakt met de rode peper, de gember en de knoflook. Voeg nadat het geheel even aangebakken is flink wat kerrie toe. Het mengsel moet een gele gloed over zich krijgen. (een half potje is dus te veel )Bak zolang tot het gehakt goed gaar is.

Roer de paprika, de aardappelblokjes, de blokjes appel en ui met de rozijnen door een mengkom. Voeg daarna het gehakt mengsel toe. Tot slot moet de creme fraiche er door heen met een dessertlepel kerrie (of ander soort, dit maal heb ik de massala gekozen)en een aantal snuffen kurkuma. Meng het geheel goed door elkaar.

Neem een flinke ovenschaal en stort de mix erover uit. Goed aandrukken. Let er wel op dat de schaal niet te vol wordt. Strooi er dan wat geraspte kaas over naar eigen smaak.

Verwarm de oven voor op 200 graden, met een heteluchtoven duurt dat 3 minuutjes. En laat de schaal 30 minuten op 200 graden staan, daarna even de grill erover voor zo'n 10 minuutjes.

En smullen maar!
Noshdinsdag 25 juli 2006 @ 21:28
Bobotie is erg lekker, maar ik heb geen flauw idee of het nog in wereldgerecht vorm is. Toch, bedankt!

De boerenomelet (met kliekjes van gisteren):


Gesneden groenten: tomaat, champignons, ui, en begraven daaronder de prei. De ui was trouwens een cunt om te snijden (kan aan het mes liggen, wat akelig bot was door mijn gehengst), maar toch.


Groente lag in een pan, dus 2 eieren in een kom. Heuj!
Eieren breken is trouwens té leuk om te doen. Stiekem had ik er nog 3 eieren bij willen doen, maar ik had geen zin om alles over te moeten.gooien in een gigantische wokpan.


Melk erbij, en lekker klutsen (geweldig woord trouwens )
So far so good!


Omelet met kruiden, en groenten en alles in een pan. Alleen, wanneer is een omelet klaar? Ik besloot te wachten tot de bovenkant een beetje fatsoenlijk eruit zag.


Niet slim, want de onderkant was echt pikzwart. Desalniettemin smaakte het best aardig, en het aangebrande gaf het iets stoers. Hield ik mezelf voor.
laBaguettedinsdag 25 juli 2006 @ 21:45
quote:
Op dinsdag 25 juli 2006 16:40 schreef kahaarin het volgende:

[..]

Maar bij de appie hier in NL hebben ze niet zulke lekkere kruiden als bij jullie op de markt!
Nog een paar dagen en ik kan zelf weer inslaan!
Bij een beetje tuincentrum kan je genoeg kruidenplantjes vinden hoor, ook in NL. Maar een lekkere "verse" (= niet diepvries) quiche vindt je hier niet bij de Carrefour of 1 van de andere mega ellende supers. Of voorgesneden wokgroeten, italiaanse groente mix enzo. Hier sta ik alles steeds zelf te snijden. Effe snel naar de super om voor je eentje wat vers voer te halen is er niet bij, alles gaat hier in, grote, gezinshoeveelheden . Verder vermaak ik me hier prima maar dit is toch iets wat ik wel mis. 't was zo makkelijk.
Bruce117dinsdag 25 juli 2006 @ 22:03
Omelet moet je op een niet zo hoog vuur zetten, zodat het langzaam gaar wordt en niet de onderkant zwart en de bovenkant drassig.

Op het moment dat de bovenkant een beetje opgedroogd is, kan je de omelet (met behulp van een bord) omdraaien.

Op die manier wordt hij aan beide kanten gebakken en krijgt hij een mooi kleurtje.
Erosjuhhhdinsdag 25 juli 2006 @ 22:42
wat je kan doen is lager vuur en dan een deksel op de pan zo wordt de bovenkant ook sneller gaar en heb je de onderkant niet zwart.
golferdinsdag 25 juli 2006 @ 22:53
Omelet inderdaad op laag vuurtje in de pan doen en dan met een spatel vanaf de zijkant steeds wat eimengsel er onder laten lopen, daarna snel omkeren met behulp van een deksel of een bord.
Nog heel even een beetje laten stollen, dubbelklappen en smullen maar.

Maar voor een eerste poging ziet het er niet verkeerd uit, Nosh.
Richardfundinsdag 25 juli 2006 @ 22:55
Volg de twee bovenstaande tips, en je hebt de volgende keer een perfecte omelet. Alhoewel ook deze er best smakelijk uitziet. Probeer de volgende keer, puur voor estetische waarde, de omelet heel te laten. Als ie klaar is, schud even met de pan totdat je merkt dat ie los zit(dat ie dus meeglijd als je schudt). Vervolgens met behulp van een spatel gewoon op de boterham laten vallen.

Nosh, ik denk dat ik voor iedereen hier spreek als ik zeg dat we trots zijn op wat je geleerd hebt. Het duurde bij mij iig een stuk langer
laBaguettedinsdag 25 juli 2006 @ 23:41
quote:
Op dinsdag 25 juli 2006 22:55 schreef Richardfun het volgende:


Nosh, ik denk dat ik voor iedereen hier spreek als ik zeg dat we trots zijn op wat je geleerd hebt. Het duurde bij mij iig een stuk langer
Yep, bij mij ook. Hele kippen doe ik ook nog niet zo heel lang en ik kook inmiddels toch al wat jaartjes. Echt petje af Nosh, je zal je ouders versteld doen staan. Mijn zoon is net drie maanden maar ik zou me als ouder echt supertrots voelen als hij dat over een jaar of achttien ook doet.

Noshwoensdag 26 juli 2006 @ 06:38
quote:
Op dinsdag 25 juli 2006 22:03 schreef Bruce117 het volgende:
Omelet moet je op een niet zo hoog vuur zetten, zodat het langzaam gaar wordt en niet de onderkant zwart en de bovenkant drassig.

Op het moment dat de bovenkant een beetje opgedroogd is, kan je de omelet (met behulp van een bord) omdraaien.

Op die manier wordt hij aan beide kanten gebakken en krijgt hij een mooi kleurtje.
Bedankt voor de tip. Ik hoopte dat mijn manier van 'wachten tot het minder drassig is van boven, en ondertussen hopen dat de onderkant niet verwoest is' ook zou werken, maar de bord-methode gebruik ik de volgende keer.

En bedankt voor de complimenten, de recepten en alles.
Echt, had niet verwacht dat dit zo'n toffe thread zou gaan worden, en dat ik daadwerkelijk een hele kip zou gaan bakken. Een typisch voorbeeld hoe fok users elkaar bijspringen, en ondertussen ook nog voor leuk leesvoer zorgen voor de rest. (ook al sta ik bij Tong80 nu bekend 'als die ene die een ei kon bakken, en dat met iedereen wilde delen' )
Rewimowoensdag 26 juli 2006 @ 07:34
quote:
Op dinsdag 25 juli 2006 23:41 schreef laBaguette het volgende:
Mijn zoon is net drie maanden maar ik zou me als ouder echt supertrots voelen als hij dat over een jaar of achttien ook doet.



Recepten voor/met/door kinderen
laBaguettewoensdag 26 juli 2006 @ 10:09
quote:
Cool, thanks!
Erasmowoensdag 26 juli 2006 @ 12:55
quote:
Op zondag 23 juli 2006 23:21 schreef Erosjuhhh het volgende:
nee,
dat laat je een nacht trekken met wortels ui prei en (knol)selderij evt nog meer en vaak beenderen van dieren (rund, kip etc.)
en dat is bouillon aan de hand daarvan bouw je de soep verder op
Ja was het maar zo, tegenwoordig is het allemaal zakje dit zakje dat zakje zus zakje zo

Wat ik bedoelde was dat het een makkelijk soepje is om mee te beginnen voor iemand die alleen nog maar zakjes soep in heet water heeft gegooid
kahaarinwoensdag 26 juli 2006 @ 13:26
quote:
Op dinsdag 25 juli 2006 21:45 schreef laBaguette het volgende:

[..]

Bij een beetje tuincentrum kan je genoeg kruidenplantjes vinden hoor, ook in NL. Maar een lekkere "verse" (= niet diepvries) quiche vindt je hier niet bij de Carrefour of 1 van de andere mega ellende supers. Of voorgesneden wokgroeten, italiaanse groente mix enzo. Hier sta ik alles steeds zelf te snijden. Effe snel naar de super om voor je eentje wat vers voer te halen is er niet bij, alles gaat hier in, grote, gezinshoeveelheden . Verder vermaak ik me hier prima maar dit is toch iets wat ik wel mis. 't was zo makkelijk.
Er staat ook thijm, bieslook en trostomaatjes op 't balkon, maar dat is niet zo groot dat er heel veel meer bijpast als wij er ook willen zitten.
Quiche! Dat maak ik het liefst zelf.
Wel lastig dat je niet even een zakje van 250 gram voorgesneden groente kan halen, oid.
Ondanks het AH gemis toch veel plezier in la douce france.
SHEwoensdag 26 juli 2006 @ 16:10
Het is veel en veel lekkerder om de knoflook tenen te pellen ( stuk of 6 ) en deze met wat laurier in de kip te proppen.
De knoflook gaart prachtig mee met de kip gedurende drie kwartier en geeft helemaal rondom zijn smaak af en wordt zelfs een beetje zoetig.

Er bovenop insteken vind ik zelf niet zo heel jofel, maar da's persoonlijk natuurlijk
kahaarindonderdag 27 juli 2006 @ 10:47
quote:
Op woensdag 26 juli 2006 16:10 schreef SHE het volgende:
Het is veel en veel lekkerder om de knoflook tenen te pellen ( stuk of 6 ) en deze met wat laurier in de kip te proppen.
De knoflook gaart prachtig mee met de kip gedurende drie kwartier en geeft helemaal rondom zijn smaak af en wordt zelfs een beetje zoetig.

Er bovenop insteken vind ik zelf niet zo heel jofel, maar da's persoonlijk natuurlijk
Klopt. dan heb je kans dat de kip wat droog wordt als je hem per ongeluk wat te lang in de oven laat zitten, goed inwrijven met kruiden (buitenkant en binnenkant) en geperste knoflooktenen en de kip inpakken in folie en dan een nacht in de koelkast is ook erg lekker, vooral makkelijk als je de volgende dag niet zoveel tijd hebt, de voorbereiding is dan al getroffen.
Noshdonderdag 27 juli 2006 @ 10:50
quote:
Op woensdag 26 juli 2006 16:10 schreef SHE het volgende:
Het is veel en veel lekkerder om de knoflook tenen te pellen ( stuk of 6 ) en deze met wat laurier in de kip te proppen.
De knoflook gaart prachtig mee met de kip gedurende drie kwartier en geeft helemaal rondom zijn smaak af en wordt zelfs een beetje zoetig.

Er bovenop insteken vind ik zelf niet zo heel jofel, maar da's persoonlijk natuurlijk
Dat is een goeie inderdaad. Nu waren de poten en vleugels iets minder gekruid.

Vanavond alweer de laatste avond dat ik op mezelf ben aangewezen om iets eetbaars op tafel te krijgen. Ga denk ik voor Xennia's shoarma, pitabroodjes met een kleine sla erbij.
En dan (hopelijk) zondag de vis.
MUUSdonderdag 27 juli 2006 @ 11:24
Hij! Had! Kliek! Jes! .
Erosjuhhhdonderdag 27 juli 2006 @ 12:35
quote:
Op donderdag 27 juli 2006 10:50 schreef Nosh het volgende:

[..]

Dat is een goeie inderdaad. Nu waren de poten en vleugels iets minder gekruid.

Vanavond alweer de laatste avond dat ik op mezelf ben aangewezen om iets eetbaars op tafel te krijgen. Ga denk ik voor Xennia's shoarma, pitabroodjes met een kleine sla erbij.
En dan (hopelijk) zondag de vis.
heerlijk, cocktailsaus en de salsa door elkaar in je broodje met knoflook er bovenop
Noshdonderdag 27 juli 2006 @ 14:58
Even nog snel vraagje. Ik wil de 'verrassing' vanavond al maken, omdat ik morgen 6 uur op moet en ik dan al blij mag zijn als ik 4 boterhammen gesmeerd krijg, laat staan een compleet toetje.

Maar is dan een milkshake/smoothie (zoals dat filmpje van conflict) dan niet een beter idee? Vier glazen in de koelkast, leg ik briefje neer, en valt het niemand op dat alle bloemen in de tuin nogal sip erbij staan.
Rewimodonderdag 27 juli 2006 @ 15:01
Dek ze dan wel even af met huishoudfolie Niet de bloemen, de shakes
Xenniadonderdag 27 juli 2006 @ 16:14
quote:
Op donderdag 27 juli 2006 15:01 schreef Rewimo het volgende:
Dek ze dan wel even af met huishoudfolie Niet de bloemen, de shakes
En even roeren voor het opdienen
Rey-clandonderdag 27 juli 2006 @ 16:16
t
quote:
Op donderdag 27 juli 2006 16:14 schreef Xennia het volgende:

[..]

En even roeren voor het opdienen
....en eventueel garneren met vers fruit....
Martijn_77donderdag 27 juli 2006 @ 21:53
Ik zou wel voor de smoothies gaan en niet voor de milkshake
Noshdonderdag 27 juli 2006 @ 22:33
quote:
Op donderdag 27 juli 2006 21:53 schreef Martijn_77 het volgende:
Ik zou wel voor de smoothies gaan en niet voor de milkshake
ik heb dus toch de milkshake gedaan
Bedacht me daarna ook dat een smoothie lekkerder was na een dag, maar toch.

Enfin:

De shoarma met broodjes:

Let u vooral ook op het semi-professioneel neergelegde shoarmabroodje. Echt, ik stond er zelf even van te kijken.

(let niet op die sla ernaast, die alles verpest, en mijn carriere als fastfood fotograaf in de weg staat )

Daarna alles opgeruimd, om wéér alles vies te maken met de milkshakes:

Banaan erin. Niet zo soepel als bij conflict, maar het leek wel ergens op, en ik was maar 2 keer bijna mijn vingertopjes kwijt!


Eerste proefshake, om de verhoudingen te controleren.


En de drie anderen.


Nu ben ik nog snel stofzuigen, de vissen voer geven, alles afstoffen, de boekenkast opnieuw indelen, alles afnemen en de ramen lappen.
Heel erg bedankt voor alles! Echt, ik hoop dat er nog meer sukkels tussen de tienduizenden users zitten, die ook geen schroom hebben om hier langs te komen en vragen over eieren te stellen.
Xenniadonderdag 27 juli 2006 @ 22:35
Oh Nosh, wat zullen je ouders versteld van je staan
Noshdonderdag 27 juli 2006 @ 23:11
quote:
Op donderdag 27 juli 2006 22:35 schreef Xennia het volgende:
Oh Nosh, wat zullen je ouders versteld van je staan
En dat allemaal dankzij jou. En Muus. En RichardF En Conflict En Kahaarin En Martijn_77 En alle anderen
Noshdonderdag 27 juli 2006 @ 23:18
gekke knopjes
iokodonderdag 27 juli 2006 @ 23:59
Mooie sluikreclame (bier) --> subtiel gedaan! (de shoarma ziet er lekker uit trouwens)
Erosjuhhhvrijdag 28 juli 2006 @ 00:00
nog grolsch ook, respect jongen!
iokovrijdag 28 juli 2006 @ 00:03
quote:
Op vrijdag 28 juli 2006 00:00 schreef Erosjuhhh het volgende:
nog grolsch ook, respect jongen!
hehe, ik wilde al geen merken noemen
Bruce117vrijdag 28 juli 2006 @ 00:04
Er is een wereld voor Nosh opengegaan de afgelopen weken.

Gelukkig heb je de foto's nog. Je ouders zouden je bijna niet gaangeloven.

QuickSilverZvrijdag 28 juli 2006 @ 09:50
Nosh, goed bezig geweest hoor!. Deze achteloze opmerking is ook
quote:
Nu ben ik nog snel stofzuigen, de vissen voer geven, alles afstoffen, de boekenkast opnieuw indelen, alles afnemen en de ramen lappen.
kahaarinvrijdag 28 juli 2006 @ 09:53
quote:
Op donderdag 27 juli 2006 23:11 schreef Nosh het volgende:

[..]

En dat allemaal dankzij jou. En Muus. En RichardF En Conflict En Kahaarin En Martijn_77 En alle anderen
En ga je nu volhouden? Je ouders af en toe tracteren op een heuse maaltijd?
Je vindt het stiekem best leuk, geef maar toe!
Noshvrijdag 28 juli 2006 @ 10:50
quote:
Op vrijdag 28 juli 2006 09:53 schreef kahaarin het volgende:

[..]

En ga je nu volhouden? Je ouders af en toe tracteren op een heuse maaltijd?
Je vindt het stiekem best leuk, geef maar toe!
Het koken vind ik serieus leuk, alleen heb ik nog steeds de hardnekkige gewoonte om me zo min mogelijk uit te sloven, om zo afwas te besparen.
Maar toch, het is gewoon tof om zelf iets eetbaars te maken, geeft nét wat meer voldoening dan een magnetronmaaltijd naar binnen te schuiven terwijl je homevideo's zit te kijken.
laBaguettevrijdag 28 juli 2006 @ 11:17
En die vis, zondag, dat wordt je meesterwerk!! (en geeft ook niet zoveel afwas, twee snijplanken en een pan voor de pasta of kom voor de couscous)

Succes!
Richardfunvrijdag 28 juli 2006 @ 12:59
Nosh, we zijn trots op je. Onze kleine jongen is groot geworden deze twee weken
MUUSvrijdag 28 juli 2006 @ 13:55
*tissues uitdeelt*
kahaarinvrijdag 28 juli 2006 @ 15:07
quote:
Op vrijdag 28 juli 2006 13:55 schreef MUUS het volgende:
*tissues uitdeelt*
Sterk spul he, die fishermans frend?
Martijn_77vrijdag 28 juli 2006 @ 19:24
En Nosh hoe vonden ze de smoothies?
golfervrijdag 28 juli 2006 @ 23:35
quote:
Op vrijdag 28 juli 2006 13:55 schreef MUUS het volgende:
*tissues uitdeelt*
Dankje.

Traantje wegpinkt.
Noshzondag 30 juli 2006 @ 02:22
quote:
Op vrijdag 28 juli 2006 19:24 schreef Martijn_77 het volgende:
En Nosh hoe vonden ze de smoothies?
Tof!

En ook veel, veel complimenten van hun kant voor jullie. Ze hebben het helemaal doorgelezen (na een korte cursus 'forum navigeren'), en met name de reacties van Muus en de filmpjes van conflict vonden ze briljant.

Al blijft het hele concept van 'wildvreemden die helpen zonder er iets voor terug te willen' nogal eng voor ze, maar toch.
Xenniazondag 30 juli 2006 @ 02:28
quote:
Op zondag 30 juli 2006 02:22 schreef Nosh het volgende:

[..]

Tof!

En ook veel, veel complimenten van hun kant voor jullie. Ze hebben het helemaal doorgelezen (na een korte cursus 'forum navigeren'), en met name de reacties van Muus en de filmpjes van conflict vonden ze briljant.

Al blijft het hele concept van 'wildvreemden die helpen zonder er iets voor terug te willen' nogal eng voor ze, maar toch.
We hebben er vermaak voor terug gekregen en een plaatsje in de hemel omdat jij niet verhongerd bent
Remco_hzondag 30 juli 2006 @ 02:38
quote:
Op zondag 30 juli 2006 02:22 schreef Nosh het volgende:

[..]

zonder er iets voor terug te willen
je ging toch voor heel fok! koken????
Urvinzondag 30 juli 2006 @ 11:39
quote:
Op maandag 24 juli 2006 22:48 schreef Xennia het volgende:
Goed zo Nosh.

Ouders zouden vaker op vakantie moeten gaan, het bevordert de zelfredzaamheid
Idd
Martijn_77zondag 30 juli 2006 @ 11:40
quote:
Op zondag 30 juli 2006 02:38 schreef Remco_h het volgende:

[..]

je ging toch voor heel fok! koken????
Ja zo iets had ik ook begrepen
sieskezondag 30 juli 2006 @ 15:30
quote:
Op maandag 24 juli 2006 16:24 schreef Nosh het volgende:
Zeg me dat het niet erin gaat, zoals ik denk dat het erin gaat.
sorry dat ik me rot heb gelachen, maar HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Maar ja, als je dat niet weet, is het wel een normale vraag natuurlijk en nu je het eenmaal weet kun je ook lachen als iemand anders dat een keer niet weet.
sieskezondag 30 juli 2006 @ 15:40
quote:
Op woensdag 26 juli 2006 06:38 schreef Nosh het volgende:

[..]

Bedankt voor de tip. Ik hoopte dat mijn manier van 'wachten tot het minder drassig is van boven, en ondertussen hopen dat de onderkant niet verwoest is' ook zou werken, maar de bord-methode gebruik ik de volgende keer.

En bedankt voor de complimenten, de recepten en alles.
Echt, had niet verwacht dat dit zo'n toffe thread zou gaan worden, en dat ik daadwerkelijk een hele kip zou gaan bakken. Een typisch voorbeeld hoe fok users elkaar bijspringen, en ondertussen ook nog voor leuk leesvoer zorgen voor de rest. (ook al sta ik bij Tong80 nu bekend 'als die ene die een ei kon bakken, en dat met iedereen wilde delen' )
Complimenten hoor!!!
Ik heb zelf ook niet al te veel ervaring, maar een hele kip durf ik niet, nu misschien wel, nodig ik mjin ouders uit, flesje wijn erbij , lekker toetje na. Zouden ze heel leuk vinden, en ik ook
H_Tzondag 13 augustus 2006 @ 20:47
Misschien dat het al es gevraagd is, maar met de zoekfunctie kon ik het niet vinden

Ik vind van mezelf dat ik best redelijk kan koken, en meestal is het resultaat ook erg lekker. Een enkele keer ook totaal niet, maar over het algemeen ben ik wel positief .

Waar ik alleen af en toe last van heb is dat als ik iets aan het bakken ben, er wat rook van de pan af komt. Soms ben ik erg aan het prutsen en is het erg veel rook, maar het eten is daarna alsnog prima te doen.

Nu vroeg ik me af of een van de users hier een of meerdere goede tips heeft om dit roken te voorkomen/verminderen, want erg netjes is het niet. En echt heel lekker ruikt het meestal ook niet.

Kortom: bij bakken onstaat soms rook. Hoe te voorkomen?
piepstermaandag 14 augustus 2006 @ 07:47
Waar bak je in? Boter en bakboter kan minder heet worden dan olie. En heb je het vuur niet te hoog staan? Dingen worden ook wel gaar als je het gas iets lager zet.
H_Tmaandag 14 augustus 2006 @ 12:27
Meestal bak ik in boter, soms ook in olie. Het vuur lager is misschien een idee, maar dan wordt volgens mij de kans groter dat wat je aan het bakken bent zich vol zuigt met vet. En de biefstuk wordt dan ook minder lekker, maar bedankt voor de suggestie!
piepstermaandag 14 augustus 2006 @ 13:08
Als je vind dat het teveel walmt, zou ik toch in olie gaan bakken. Dat kan veel heter worden. Als het dan walmt, is het echt goed heet! Het vuur hoeft ook weer niet zo laag dat de olie wordt opgezogen. Iets er tussenin.

Oh, en een kleinere pan, als je 1 stukje vlees bakt.

Trouwens, over biefstukken heet of lauw bakken zijn de meningen nogal verdeeld. Er is wel ergens een recent topic over in CUL.