abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 4 juli 2006 @ 22:45:09 #1
129732 MostValuablePrincess
welke kant draait 'ie op?
pi_39522145
--WAT DE MATRIX IS--

De Matrix is het systeem gebruikt door buiten het systeemzijnde intelligentie op deze planeet, om spirituele keuzes van elk individu te beïnvloeden, zonder de vrije wil te schaden/negeren.

Ze gebruiken aardse vormen om zo als personen onder ons te leven -vermomd- geïnfiltreerd in onze samenleving, terwijl ze zich exact zo gedragen als 'normale' mensen.
Sinds enkele decennia gaat de aarde al gebukt onder deze buitensysteemse Interventie.


De Matrix is een systeem van controle gebaseerd op gedachtelezen, Pavloviaanse associatie van ideeën en op de manipulatie van taal en 'doubletalk'.

Het is ook gebaseerd op subliminale technieken van controle die sommige triviale antwoorden over je dagelijkse leven uit je vist, die je manipulators al lang bekend zijn.


Het zoekt bewust naar wiskundige overeenkomsten tussen je leven en dat van de levens van de Intelligentie achter de schermen.

Het creëert gevoelens van zelfmedelijden door kunstmatig dingen op te zetten met een sterke overeenkomst met aspecten uit je verleden.

Het gebruikt de structuur van het menselijk geheugen -dat gelijkende informatie in verschillende deposits sorteert en ze opelkaar 'stapelt'- om zo een Bel-achtige sensatie bij de bewuste persoon te genereren, door associatie van ideeen tussen de leven en de facetten (woorden, ideeën, feiten, gebeurtenissen, ervaringen, trauma's) die zich boven op de geheugenstapel bevinden.


Het projecteert kunstmatige afbeeldingen gedurende nacht in je dromen, symbolen en archetypes manipulerend.

Het manipuleert -en verstrooit soms- hedendaagse beschavings-waarden (zoals geld, seks, succes, roem, intellectuele erkenning, etc. om zo "dromen" in je te plaatsen waarvan je nooit gedacht had dat je ze zou hebben.

Het systeem is blijkbaar ontworpen op het ware gevoel van liefde uit je hart te onderdrukken, om zodoende je '(be)ziel(ing) te verliezen'. Desondanks, als je er in slaagt altijd je hart te volgen, zal je jezelf steeds meer spiritualiseren en kan je je Kundalini-energie laten ontwaken en jezelf verlichten.

De Matrix is een systeem dat werkelijkheden rond jou vormt, gebaseerd op je eigen gevoelens, angsten, begeerten, verwachtingen, overtuigingen, emoties en gedachten.

Het is een interactief systeem dat automatisch nieuwe ideeën 'update', afhankelijk van je reacties op voorgaande. Het is een systeem dat constant werkt met uitzondering, duidelijk zoekende naar een scheurtje in je overtuigingen.


"This is the world that you know.
It exists now only as part of a neural interactive simulation,
that we call 'the Matrix'"

(Morpheus to Neo, in "The Matrix")
Het probeert je overtuigingen kapot te maken en ze tegen je te laten keren, door elementen te grbuiken met sterk wiskundige overeenkomsten met de elementen die voorkomen in je overtuigingen.



--OVER DE REGELS VAN DE MATRIX--
Yet their strength and their speed are still based in a world that is built on rules. Because of that, they will never be as strong or as fast as you can be."
(Morpheus, in "The Matrix")
"THEY are the gatekeepers. THEY are holding all the keys, THEY are guarding all the doors"
(Morpheus, in "The Matrix")

"ZIJ" zijn de buitensysteem zijnden die leven op de aarde, asl ook de aardse leden van hun groep, de "bewakers van de zichtbare wereld"...

Welnu, enkele regels (meer volgt):


11. Ze kunnen alleen de elementen tegen je gebruiken die je ze zelf overhandigt.



Dit is een belangrijke regel die je in bijna alle situatie kunt zien, van veiligheidsmaatregelen tot de kracht van stilte, van het wissen van je persoonlijke geschiedenis tot situatie waarbij je kundalini-energie een rol speelt.


Denk aan het jongetje uit "The Matrix" : "It's not the spoon that bends, it's only yourself".

In elk gesprek waar hun karakters bij zijn betrokken geldt dit. Als ze jouw persoonlijke geschiedenis achterhalen, of bepaalde informatie over je, of je mening over iets, of gewoonweg een wetenswaardigheid betreffende een onderwerp, dan gebruiken ze het tegen je, door het manipuleren van hun dubbele-bodem sleutelwoorden, of door de realiteit in stukjes te delen pratend over spelletjes of sport bijvoorbeeld. Als je geinteresseerd raakt in een bepaald gesprek, dan proberen ze jouw enthousiasme tegen je te gebruiken.

Het valt je misschien op dat ze een typische manier van praten hebben: ze gaan niet meteen 'to the point'; ze willen je deelname uitlokken, dus praten ze over een onderwerp zonder de kernpunten aan te snijden. Wanneer ze willen dat je iets zegt, vragen ze het je gewoonlijk niet direct: ze insinueren de zinnen, de ideeën, de woorden, alles.

Je moet leren deze techniek te bespeuren en alleen te antwoorden op wat je precies en direct is gevraagd, je zegt alleen wat je wil zeggen, niet wat zij willen dat je zegt.

Het is heel moeilijk om vlot al je zinnen te controleren, en al je bewegingen, maar je kan het blijven oefenen en trainen. Je kan ook trainen wat Castaneda noemt "the power of silence" : bewust zijn van hun 'vis-pogingen' en ze te vermijden.

Verder, als je realiteit rationaliseert -ergens over denken, gebruikend de aardse logica- kunnen ze proberen je te "straffen" met behulp van doubletalk en linguïstische manipulatie. Rationalisatie als: 'Ik moet er op tijd zijn'; 'Dit is goedkoper dan de ander; ' Ik kan dit voedsel niet weggooien'; etc. Afhankelijk van de situatie zijn deze redeneringen niet langer geldig.

Ze willen je leven en je energieeen controleren. Net als jijzelf. Al het andere is een gevolg van dit feit: een gedissimuleerde oorlog om je lot te beheersen.

Laten we eens kijken naar een voorbeeld van het tegen je gebruiken van wat je doet, op het gebied van veiligheidsmaatregelen. Laten we zeggen dat je een homepage hebt over Nagual-zaken, en dat je veel prijst stel op je anonimiteit, en dat je een extra kopie van alles op een cd-roms hebt, die op je werk in je bureaula liggen ver naar achter geschoven. Wanner je werkt, blijft de la open omdat je iets moet pakken. Maar niemand durft je la open te maken. Dat is jouw privacy.

Op een dag neemt je collega een 4-jarige koter mee naar kantoor. Het kind maakt een flinke rommel van het kantoor. Een voor een, verlaat iedereen het kantoor, totdat je alleen over blijf met het kind. Je begint een beetje te spelen met het kind, en voor de grap leer je het kind hoe het moet typen op de computer. Je voelt je gelukkig, omdat het kind duidelijk niet een van hun speculatoren is: het kind is niet cynisch of hypocriet, het is gewoon een kind. Thuisgekomen die dag bedenk je hoe fijn het wel niet zou zijn als iedereen zich als die kind zou gedragen.

Drie dagen later, is het kind er weer. Dit keer gaat de koter direct naar je bureau, je hebt tenslotte eerst een vriendschap met het kindje gestart. In je gedachte heb je toen de "onschuldigheid" van het kind geprezen. Niemand schenkt er echt aandacht aan, maar het kind geraakt verwonderd over de objecten op je bureau, je la, etc.

Nu heb je dus een probleem. Het kind is ook een 'fantoom' -een van hun speculatoren- die nu jouw blijdschap en je aardigheid tegen je gebruikt. 's Nachts stoppen ze een andere droom in je hersenen : je droomt erover dat je "per ongeluk" -door het kind- je anonimiteit verliest en beken wordt. Dat is hoe ze werken: door proefballonnetjes op te laten insinueren ze hun ideeën en proberen ze je acties tegen je te gebruiken.

Je realiseert je dat als je niks doet, het kind vroeg of laat "toevallig" je cd's vind en ze in de pc stopt en dat als je er niet bent dat iemand anders "toevallig" aan het kind laat zien hoe je een cd-rom - die het kind reeds in zijn handen heeft- in de pc stopt, en hoe je de bestanden op die cd-rom opent, en -TADAA!- weg is je anonimiteit.

Dus je bedenkt de oplossing: je stopt al je cd-roms in een doos, die je hermetisch afsluit alsof het een pakketje voor op de post is. Nu is er geen reden meer voor hun speculaties. Dus het kind reageert op je acties en verschijnt niet meer voor een op z'n minst een lange periode.


"Yet their strength and their speed are still based in a world that is built on rules. Because of that, they will never be as strong or as fast as you can be"
(Morpheus, in "The Matrix")

Het bovenstaande voorbeeld is een goede illustratie bij dit citaat uit "The Matrix"-film. Ze moeten je vrije wil respecteren. Ze moeten eerst elementen insinueren - vaak meerdere keren, in maat toenemend- zo dat wanneer je niks doet, ze het je kunnen verwijten in de toekomst voor hun kunstmatige bewegingen, en zodoende proberen ze energie van je af te nemen. Ze kunnen niet simpelweg je anonimiteit breken. Ze moeten insinueren op een of andere manier, en ze doen het rustig, dag na dag.

--------------------------------------------------------------------------------

12. Hun karakters respecteren altijd je vrije wil

-toelichting volgt tzt.


--------------------------------------------------------------------------------


13. Ze dwingen je nooit voorbij je grenzen


Het betekent dat, wat de omstandigheden ook zijn, alles om je heen is altijd zorgvuldig gedoseerd zodat je in staat bent om de situatie correct af te handelen, mits je je hart volgt.

Illusie kent een limiet. De kracht van deze Matrix reality -deze "Stage World" waar we leven- moet nooit onderschat worden. Tenzij je je paranormale gaven ontwikkelt en de elementen rondom je kan controleren, is er altijd een grens aan je perceptie-veld. En tenzij je specifieke oefeningen krijgt, zal er ook altijd een grens aan je Kundalini-energei zitten.


Desondanks hoef je niet bang te zijn dat je de controle verliest of je "ziel verliest", als je eenmaal begrijpt, ontvangt en voelt dat ze GEDWONGEN zijn deze regel te volgen.

Je zal nooit bloot gesteld worden aan elementen die sterker dan jij zijn langer dan je het uit kan houden. M.a.w. alles is gedoseerd in voorkomendheid of in duur van blootstelling. Als voorbeeld, van tijd tot tijd kan een machtige mooie "verpakking" (matrix-verpakking) je voorbijlopen in de straat - op berekende gedoseerde wijze, maar ze zal niet regelmatig in je werkplaats, je klas of je sportschool zijn, tenzij je er klaar voor bent.
En mooie verpakkingen in het algemeen (van je "broeders" of "zusters") zullen altijd de situatie rondom jou doseren" lange haren kunnen gebonden of losgegooid worden, wanneer dat nodig is, ze kunnen ergens komen of gaan, meer of minder sexy worden, etc.

Ze kun je angsten en verlangens alleen dupliceren. Alles wat buiten je bestaat, bestaat ook binnen in je. Onthoud: er zijn geen Neutrale personen in je omgeving meer, zo dat letterlijk elk element dat significant is voor je gedachten waarschijnlijk gesynchroniseerd is met je acties, gevoelens of gedachten. Dat betekent dat ze slecht regelmatig een element kunnen presenteren boven je limiet, als je eerst een duidelijke en herhaaldelijke interesse toont in de zoektocht er naar.

Het spirituele pad is oneindig, zodat je altijd iets leert, ofwel voor ofwel na het beginnen van de fysieke relatie met je geliefde. Ze zijn gedwongen zich aan te passen aan je limieten, voor na of tijdens deze relatie.


--------------------------------------------------------------------------------


14. Ze zullen proberen je te straffen als je je actie rationaliseert



--------------------------------------------------------------------------------


15. Ze proberen jou te verwijten- of verantwoordelijk te laten voelen voor- hun eigen acties, in het verleden of het heden.



--------------------------------------------------------------------------------


16. Ze houden ervan om je te beschuldigen van wat zij zijn



--------------------------------------------------------------------------------


17. Ze manipuleren de top van je geheugen-stapel en synchroniseren je gedachten met hun acties



--------------------------------------------------------------------------------


18. Ze manipuleren de as natuurlijk versus kunstmatig, claimen dat hun kunstmatige acties natuurlijk zijn



--------------------------------------------------------------------------------


19. Ze willen je graag doen geloven dat je een karakter bent

Zie rest topicgesprek


Er zijn 2 dingen die belangrijk zijn om te opposen en jezelf te legen. Te weten het uitschakelen van je 'Militaire perceptie' en het opzettelijk maken van fouten.
[u]I)- Je Militaire Perceptie "Uitzetten":[/u]

Een belangrijk startpunt is het "uitschakelen" van de sensatie van "militaire perceptie" die ze je soms opdringen, door opzettelijk fouten te creëren, opzettelijke ongelukken, opzettelijke ziektes, alswel constante veranderingen in hun routines.

Verder, er zijn GEEN "men in black" die je onderzoekeen, geen AIVD-ventjes, geen MJ-12 of Bilderburgers, geen zwarte helikopters, geen militaire inlichtingendienst, geen KGB, geen MI-6 of Scotland Yard, geen Surete', NIKS ! Tenslotte doen ze maar alsof, en moeten ze je eigen overtuigingen dupliceren en respecteren ze je vrij wil.


In "The Truman Show", staat er op de poster op de muur van het reisagentschap:

"TRAVELER'S BEWARE : TERRORISTS - DISEASES - WILD ANIMALS - STREET GANGS"

"Listen to me, Truman. There's no more truth out there than there is in the world that I created for you. The same lies, the same deceit, but in my world you have nothing to fear. (...) You're afraid. That's why you can't leave. It's OK, Truman. I understand. I have been watching you your whole life. (...) You can't leave, Truman. You belong here, with me."

(Christoff tegen Truman in de slotscène van "The Truman Show")

Ik hoop dat jullie nog volgen, het is wat...

Hun karakters doen absurde dingen om de mensen in de gevangenis der militaire perceptie te houden: ze vinden zeldzame fossielen van uitgestorven dinosaurussen en laten leeuwen uit een circuskooi ontsnappen. Ze praten over het gebruik van rattengif of het doden van paarden. Ze kunnen 'belletjes' met niets dan geruis maken. Ze vergissen zich opzettelijk, en laten je zien dat ze wisselende gewoontes hebben.


Ze kunnen triviale en opzettelijke problemen associëren voor je geest (zoals het defect van een koffie-apparaat of een vaag probleem met de kantoorprinter) met vergezelde militaire acties aan de Andere Kant, etc.

De naakte ruwe waarheid is dat al deze potentiële dreigingen slechts denkbeeldig zijn. Het zijn fantasieën die ze in je hoofd stoppen. De eerste stap in het 'legen van jezelf' is het overtuigen van je hersenen dat er geen Lizards, agents, of camera's om je heen zijn.


--------------------------------------------------------------------------------

II) - Continu opzettelijk fouten maken

Je kan 'jezelf legen' door hun modus operandi te imiteren. Een natuurlijk gevolg hiervan is dat je hersenen stoppen met het zoeken van occulte verklaringen voor de opzettelijke fouten van hun karakters, omdat je ze zelf ook creëert. Je zal zien dat in veel gevallen zij ook slechts zich zelf 'legen', net als jij en niks anders.

Je moet natuurlijk niet overdrijven met het maken van zulke fouten, omdat in sommige gevallen ze kunnen proberen je fouten tegen je te gebruiken.


Mijn suggestie is wanneer je voelt dat hun fouten opzettelijk zijn gecreëerd vanwege jou, je onmiddellijk zelf een fout maakt. Dit zal hun fout van de top van je geheugenstapel wissen, doordat het jouwe erboven op komt.

Het is raadzaam dat je dagelijks een flinke hoeveelheid fouten creëert om zo je zelf te legen. Het is ook verstandig dat je varieert in je fouten en de type fouten en vermijd dat je steeds de zelfde fout na elkaar maakt, om zo een ongedwongen natuurlijke vertoning van je fouten te creëren. Anders oogt het gekunsteld en dat is niet strategisch.

Gebruik je verbeelding. Je kan je sleutels de hele tijd laten vallen, bijvoorbeeld. Het punt is dat het beter is dat je dit doet voordat zij het doen, zodat wanneer zij hun sleutels laten vallen, er niks gebeurt in je hersenen. Er zal geen ongewenste draaikolk van gedachten over je 'problemen' ontstaan.


De waarheid is dat er geen problemen zijn. Het enige echte probleem is dat ze zeggen dat je problemen hebt om zo je leven en je lot in hun macht te krijgen.


Dit is een fragment uit het boek "Journey to Ixtlan" van Carlos Castaneda :

"Look at the shadow of that boulder. The shadow is the boulder, and yet it isn't. To observe the boulder in order to know what the boulder is, is doing, but to observe its shadows is not-doing. (...) Shadows are like doors, the doors of not-doing."

"Shadows" zijn een eufemisme voor hun linguïstische speculatie, doubletalk en gekunstelde acties in het algemeen. In plaats van te zoeken naar iets op de top van je geheugenstapel dat een overeenkomst met een of ander element vertegenwoordigt, analyseer je het mechanisme van speculatie zelf, en/of je pakt het web achter het element aan: het element is het element en niks anders.


En als ze hun sleutels eerst laten vallen, kun je de jouwe het volgende ogenblik laten vallen, om zo hun fouten te kopieren


Een paar andere voorbeeld-ideeën.


Als je een bril hebt; laat hem vallen.
Je kan je knie stoten tegen een tafel.
Je kan de lift uitstappen op een verkeerde verdieping.
Je kan de verkeerde bus nemen.
Je ken de bus opzettelijk missen.
Je kan je computer "per ongeluk" onafgesloten uitzetten.
De mogelijkheden zijn eindeloos, gebruik gewoon je fantasie.


Soms kun je een fout maken die schade of gevaar oplevert, laat bijvoorbeeld eens een kop hete koffie vallen in een publieke ruimte.

Een ander belangrijk type fout is vergeetachtigheid. Je kan praktisch alles vergeten, van een afspraak met je tandarts tot je autosleutels.

Je kan je paraplu vergeten tijdens een regenachtige dag, en zodoende het archetype "nat zijn" creëren. Letterlijk. "Maar ik kan verkouden worden", zeg je misschien. Ja dus... dat kan. Geeft niet. Zij raken opzettelijk verkouden, dus waarom jij niet? Zie je hoe belangrijk het is de aardse rationalisme uit te schakelen?

Op kantoor kun je een hoop fouten creëren. Tijdens het schrijven of typen kun je lettrse omdraiaen, etc. Je kan documenten op de kop leggen of verkeerd sorteren, etc.

Deze berekende fouten zijn noodzakelijk om je zelf te legen en ook om het effect van hun fouten op je brein te minimaliseren. Observeer wat ze doen en imiteer hun fouten wanneer dat mogelijk is.


"They are the gatekeepers. They are holding all the keys, they are guarding all the doors".
(morpheus to Neo, in "The Matrix")
Opzettelijke fouten zijn deel van de routine van de karakters, dus waarom kunnen ze niet ook deel van jouw routine zijn?

Desondanks zul je je realiseren dat je niet alles wat ze doen kunt imiteren, omdat je niet de zelfde krachten noch de complexiteit van deze personen bezit.

Een gevolg hiervan is dat het niet reëel is dat je opzettelijk je been breekt, bijvoorbeeld, of dat je auto opzettelijk tegen een boom knalt, terwijl je weet dat zij het soms wel met opzet doen. Maar zij manipuleren de factoren, zij kunnen de fysieke pijn onderdrukken gebruik makend van de geest, zij kunnen vervangen worden door kopieeen en zij kunnen gebruik maken van buitensysteemse dingen om de schade te doseren.

Een ander belangrijk punt is dat je linguïstische fouten kunt maken. M.a.w., fouten die archetypen produceren.
Of je kan kleuren verwisselen!


Je kan ook hun fouten kopiëren, door een ander. Iemand laat bijvoorbeeld zijn hoed vallen, jij hebt geen hoed, maar wel een bril dus laat je die vallen, of je sleutels Iemand lult over het "verschrikkelijke nadeel" van voetballen zonder schoenen, je kunt dat je schoen kapotsnijden, etc.


Het brein werkt met beelden, symbolen en associatie van ideeën. Daarom kan een variatie op de methode hierboven beschreven zijn om je bepaalde beelden en/of een combinatie van beelden en woorden in te beelden om je zelf te legen, meteen nadat ze hun zinnen of acties.

[ Bericht 2% gewijzigd door MostValuablePrincess op 05-07-2006 14:49:15 (spelfouten2) ]
  dinsdag 4 juli 2006 @ 23:00:53 #2
91333 displission
||stockpile wierrook || +30 :)
pi_39522910
TFP

ps: hoe kom je aan deze ervaring? vanwaar deze "waarheid"?? Heb je ervoor gestudeerd?
een heks zorgt altijd voor een goede zak appels..twee groene en een bruine..zorg er als heks voor dat er een mooie rode in het midden legt en dat deze als eerste wordt gepakt omdat hij er smakelijk uitziet..Sluit het gesprek af met: eet smakelijk
pi_39523106
Ondanks de lange OP leest het lekker weg.
Ik reageer later nog inhoudelijk.
ijs_beer fan!
pi_39523488
Jij hebt de laatste 5 jaar alleen maar aan deze OP gewerkt, terwijl je non-stop the matrix keek.
  dinsdag 4 juli 2006 @ 23:15:35 #5
47102 Elvi
miemkwien
pi_39523562
En nu de samenvatting....
pi_39523680
quote:
Op dinsdag 4 juli 2006 23:15 schreef Elvi het volgende:
En nu de samenvatting....
De computerhacker Forumnerd Neo MostValuablePrincess komt er achter dat het leven op aarde Fok niets meer is dan een computersimulatie, opgezet door machines om de mensheid in bedwang te houden. Hij wordt door enkele vrijheidsstrijders uit deze "Matrix" gehaald, en samen met hen begint hij een strijd tegen de machines, om de mensheid z'n vrijheid weer terug te geven.
  woensdag 5 juli 2006 @ 06:27:45 #7
84252 Verdwaalde_99
Definitief uitgelogged.
pi_39530261
Ik vind het larie-koek

Opzettelijk fouten maken

Mij kun je veel wijs brengen, maar wat de topic-starter beweert dat geloof ik dus echt niet.

Ik ga dus ook echt geen fouten maken met opzet

Pure onzin

Daarbij worden al genoeg fouten gemaakt.

Waarom opzettelijke fouten onzinnig en zelfs ongewenst zijn daar kom ik wellicht later op terug. Ik ben wel op dit moment 100 procent overtuigd dat de topic-starter het totaal bij het foute eind heeft.

Maar dan zal ik me straks even open stellen voor die onzinnige theorie en alsnog dieper erop ingaan.

Hoewel ik de visie niet te hard zal opvangen, ik wil geen virus in mijn hoofd door teksten van anderen die niet kloppen

En jah, als je andermans foute visies leest, dan kun je besmet raken in je eigen visie. Daarom zal ik met afstand lezen. Op afstand lezen om mijn gezonde verstand te behouden

Ik zie net dat de topic-starter in het profiel een cijfer-reeks heeft staan

Is dat ook een reeks met opzettelijke fouten?

Ik schrijf altijd reeksen op die geen fouten bevatten naar mijn gevoel Persoonlijke reeksen schrijf ik dus op. Menselijke reeksen.

En zo zal ik dat ook altijd blijven doen.

Nog een toevoeging. Een architect van een huis gaat toch geen fouten maken, dat kan helemaal niet en mag helemaal niet. Volgens mij vat de topicstarter de matrix verkeerd op en ook neemt de topicstarter het te serieus. Een theorie die gebaseerd is op lucht.

Deze wereld moet functioneren en als deze wereld functioneert dan is dat mooi.

Als de topic-starter fouten wilt maken dan moet ze gewoon even de hand in kokend water houden voor 5 minuten. Kijken of het invloed heeft op de matrix

Wegens het ontoerekenings-vatbaarheids gehalte van de openingspost zal ik even waarschuwen.

Steek nooit je hand in kokend water of in frituur-vet

Je weet maar nooit of topicstarter straks echt de hand in kokend water gaat steken dus ik waarschuw even erbij.

Logisch denken Logisch denken bevat vanzelf geen fouten

Zometeen even op vliegen-jacht. Heb te maken met 3 lastige vliegen. Dat zijn pas fouten in the matrix, mocht de matrix bestaan. Vliegen zijn fouten. Het is belangrijker om de foute eruit te halen inplaats van nieuwe fouten te verzinnen.

[ Bericht 18% gewijzigd door Verdwaalde_99 op 05-07-2006 06:45:33 ]
Sinds 2007 anti depressiva vrij,
In 2008 gezonder enigsins rustiger blij.
Gekte en waanzin voorbij.
Eindelijk tijd voor de normalere realiteit.
  woensdag 5 juli 2006 @ 06:43:38 #8
72545 Megumi
Go Rin No Sho
pi_39530280
Mooie post om te lezen. Verder zit er geen enkel bronvermelding bij en dergelijke. Dus idd larie-koek.
Wordt als iemand die voortdurend dood is. De ware volgeling van bushidõ sterft elke ochtend en avond opnieuw. En wordt niet gehinderd door angst voor de dood. Yamamoto Tsunetomo's hagakure.
  woensdag 5 juli 2006 @ 07:00:29 #9
84252 Verdwaalde_99
Definitief uitgelogged.
pi_39530331
Hele grote larie-koek.

Als iedereen met opzet fouten gaat maken, dan krijg je met een nog grotere hel te maken dan de matrix zelf is, als de matrix bestaat.

Alles stort dan in.

Je kunt tegen zaken ingaan op deze wereld. Je kunt je mening uitten over politieke kwesties. Je kunt zelf de politiek instappen om te proberen het beter te doen. Je kunt proberen te gaan uitvinden om mooie uitvindingen te maken.

Maar met opzet dingen kapot maken die heel zijn

If it ain't broken, don't try to fix it

Maar de topic-starter gaat er vanuit.

If it is fixed, break it

Als ik even aan the matrix denk als film, dan is het zo dat ze zelf ook opbouwend bezig zijn. Hoewel ze zich verzetten tegen de huidige gang van zaken.

Sowieso geloof ik niet dat een met opzet gebroken glas, zorgt voor een ketting-reactie.

Gisteren schreef de TS de post in nieuwehoer hier in truth. En toen las ik over gebroken glas. Glazen breken. Dat zet dus echt geen zoden aan de dijk.

Als je met opzet fouten maakt dan roep je denk ik alleen maar het ongeluk op jezelf af. Je hebt er alleen jezelf maar mee. En het voegt volgens mij nogmaals totaal niets toe.
Sinds 2007 anti depressiva vrij,
In 2008 gezonder enigsins rustiger blij.
Gekte en waanzin voorbij.
Eindelijk tijd voor de normalere realiteit.
  woensdag 5 juli 2006 @ 07:18:32 #10
84252 Verdwaalde_99
Definitief uitgelogged.
pi_39530410
Over zaken beter maken

Dat kun je misschien beter met toegevoegde waarde doen. Positieve input brengen.

Zaken veranderen door verzet is zeker okey. Maar dan wel op een manier die goed is. En niet nog meer fouten maken.

Over angsten. Daar kan ik niet over meepraten. Ik heb zelden tot nooit last van angsten. Ik voel me gewoon op mijn gemak op deze wereld. Hoewel ik wel van mening ben dat er meer ligt achter de horizon maar daar kan ik nu niet verder op ingaan omdat ik koffie nodig heb.

Ik liep net per ongeluk tegen de rand van een tafel aan. En dat is een fout die per ongeluk doet optreden. Ongewenste fouten zijn het. Sowieso vind ik fouten ongewenst. Maar fouten zijn nodig om te komen tot success.

Deze wereld heeft geen fouten nodig. Integendeel. Deze wereld heeft optimalisatie nodig. Zonder dat je kunt spreken van afname van vrijheid.

Vrijheid is een gevoel dat tussen de oren zit ook. Als je niet vrij bent of vrij voelt. Dan kun je denk ik eerst beter bij jezelf te rade slaan of jij misschien niets fout doet. Inplaats alles af te schuiven op externe zaken.

Tuurlijk zitten we opgesloten in 1 realiteit. Er zijn geen 10101010010101 keuze-mogelijkheden. Maar ik ga er nog altijd vanuit dat we als mensheid ooit meer keuze-mogelijkheden gaan scheppen voor onszelf.

Zodra we meer weten. En de wetenschap komt met de dag.

En de techniek staat voor alles Hoewel een ander gezegde het tegendeel beweert.
Sinds 2007 anti depressiva vrij,
In 2008 gezonder enigsins rustiger blij.
Gekte en waanzin voorbij.
Eindelijk tijd voor de normalere realiteit.
  woensdag 5 juli 2006 @ 07:41:25 #11
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_39530480
Wel apart om te zien dat jij iets als onzin verkondigt, DV .

Anyway, TS. Betekent dit nou ook dat we volgens jou in een computerwereld zitten of zitten we hier in een organische wereld en probeert 'men' ons onder controle te krijgen om wat precies(?) te doen. Is er een groter doel waar we heen worden gestuurd of vinden ze het gewoon kek om met ons te spelen?
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
  woensdag 5 juli 2006 @ 08:05:26 #12
84252 Verdwaalde_99
Definitief uitgelogged.
pi_39530593
Jogy. Ik kan niet alles geloven wat geschreven wordt. Daarom geloof ik ook niet alles. Niet ieder mens weet hoe het in elkaar steekt. Genoeg mensen die leugens verspreiden omdat ze zichzelf wat wijs maken. Als ik alles moet geloven wat mensen beweren dan weet ik niet eens meer wat 1 + 1 betekend. Daarom sluit ik me ook vaker af voor de mening en visie van anderen. Vaak neem ik afstand. En vanaf afstand beoordeel ik. Heb ik zelf een visie dan bekijk ik het ook van afstand of ik het juist of fout kan hebben.

Genoeg mensen die totaal niet weten hoe het in elkaar steekt. Mensen die op een dwaal-spoor zitten van heb ik jou daar. En mensen die gewoon verdwaald zijn in de realiteit.

Opzettelijke fouten. Ik vind dat dus echt onzin.

Ik ben dus de hele dag bezig om mezelf te optimalseren als mens. Ik blijf dan mens, maar ik haal mijn fouten eruit. De fouten uit mijn systeem. En dan ben ik alsnog een mens. De fouten eruit halen vooral op het gebied van mijn visie op de wereld en alles. Hoe ik denk dat alles in elkaar steekt en hoe het zou moeten gaan en nog meer.

Als deze wereld vrij is van fouten, dan is de wereld geen machine.

Politiek is niet meer nodig. Economie is niet meer nodig. Niets is nodig nog.

Als deze wereld optimaal is, dan heb je totaal geen last meer van zaken die niet kloppen.

En dat bereik je niet door fouten te maken. Je moet juist al het foute eruit halen.

Op de wereld zijn genoeg zaken die wel kloppend zijn. Genoeg zaken die wel door de beugel kunnen. Genoeg zaken waar je wat aan hebt. En genoeg zaken die voor vermaak zorgen.

Alleen nog steeds teveel beperkingen en zaken die gewoon foutief zijn.

Ik vind het prettig als de bus aansluiting heeft, als ik nooit hoef te staan in de bus. Als de bus-chauffeur niet iedere minuut de stoep-rand raakt. Als gebouwen stevig zijn. Als computers zich niet ophangen.

Ik vind het prettig als het niet in de soep loopt hier.

Ik denk ook dat de topic-starter het verschijnsel the matrix te serieus neemt. Misschien is het belangrijk dat de topic-starter eerst eens kijkt naar de wereld op zich.

We leven nog altijd op een wereld. En moeten zorgen dat deze wereld schoon blijft. Schone energie en ga zo door. En dat bereik je niet met fouten. Dat bereik je juist door geen fouten.

En fouten maken doet iedereen, ik heb bergen fouten gemaakt. Zonder opzet in het spel. Fouten die per ongeluk naar voren kwamen. Maar dat is helemaal niet erg. Dat is juist goed. Door fouten te maken leer je.

Maak je opzettelijk fouten dan wordt je daadwerkelijk geen ene moer wijzer.

En nogmaals. Ik zie het heil niet in van opzettelijke fouten.

Als een radio-station of tv-station aan het uitzenden is. Dan gaan ze toch ook niet met opzet ruis toevoegen of wel soms?

Dat is niet reeël. Het past niet in deze "realiteit".

Geen ruis toevoegen omdat het duidelijk en helder moet blijven dus

Om maar een reden te geven waarom radio en tv geen ruis mogen toevoegen. En ruis voegen ze toch niet toe. Omdat ze weten dat de luisteraar en kijker een duidelijk ontvangst op prijs doet stellen.

Een duidelijk ontvangst en goede programma's
Sinds 2007 anti depressiva vrij,
In 2008 gezonder enigsins rustiger blij.
Gekte en waanzin voorbij.
Eindelijk tijd voor de normalere realiteit.
  woensdag 5 juli 2006 @ 08:11:25 #13
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_39530627
Als fouten opzettelijk gemaakt worden dan hoeft het vanuit het perspectief van degene die de fout veroorzaakt geen fout te zijn natuurlijk. de fouten, zoals ik het gelezen heb, worden erin gezet zodat het slachtoffer een bepaald iets gaat geloven of juist niet, we worden gestuurd naar een bepaalde richting. Zo ziet de TS het dan, vermoedelijk.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
  woensdag 5 juli 2006 @ 08:21:27 #14
84252 Verdwaalde_99
Definitief uitgelogged.
pi_39530698
Gestuurd naar een bepaalde richting, dat gevoel heb ik dus niet.

Ik beschouw mezelf als individueel onafhankelijk en ik heb ook sterk het gevoel dat ik zelf de weg bepaal die ik opga.

Wel vaak genoeg kom ik mensen tegen die mij een richting willen opduwen. Maar dat komt omdat mensen zich al snel graag bemoeien met de ander. Dat is een menselijk trekje. Dat zit erin. Dat is dus een fout. Fouten die erin zitten dat spreekt mij dus meer aan dan fouten erin zetten

Maar die mensen schudt ik niet wakker door fouten te maken. Ik leg het helder en duidelijk uit hoe ik in het leven sta.

Pas geleden vroeg een dokter nog aan mij of ik het idee heb dat ik word aangestuurd de hele tijd.

Het enige dat mij aanstuurt is mijn ziel en wil.

Dus daar zal ik het moeten zoeken.

Niets staat boven mij. En als iets boven mij zou staan. Dan pak ik het anders aan. Fouten maken. Ik zie nogmaals het nut niet in van fouten.

Sowieso zou ik dat niet kunnen.

Maar goed, ieder zijn eigen pakkie an.

De een maakt opzettelijk fouten, de ander verteld waar het op staat en laat zich geen mening opdringen door de ander.

Of the film the matrix zo serieus genomen moet worden daar twijfel ik ook aan.

Net zoals de bijbel, de koran en nog meer zaken.

Zo is overal op de wereld literatuur gemaakt die niet kloppend is. Ga je zulke literatuur serieus nemen dan verlies je inderdaad alles.

Daarom nogmaals. Ik geloof niet alles Zelfs al is het een boek dat miljoenen keren over de toonbalk is gegaan. Mensen zijn te goedgelovig vaker.
Sinds 2007 anti depressiva vrij,
In 2008 gezonder enigsins rustiger blij.
Gekte en waanzin voorbij.
Eindelijk tijd voor de normalere realiteit.
  woensdag 5 juli 2006 @ 08:27:27 #15
84252 Verdwaalde_99
Definitief uitgelogged.
pi_39530746
Kleine post erachter aan.

Als ik met opzet fouten ga maken dus. Dan ontspoor ik op een negatieve manier. Het past niet bij mijn instelling dus. Ik zou de weg kwijt raken. En dat is niet de bedoeling

Er zijn betere wegen die naar Rome leiden. Dus ik zal sowieso niet overschakelen op opzettelijke fouten

Het past niet bij me en het leidt tot verwarring in mijn hoofd.

Verwarring bereik je trouwens vrij weinig mee. Helderheid en duidelijkheid is beter.

De zaak helder bekijken. Duidelijke inzichten verschaffen.

Ga je met opzet fouten maken, dan verlies je het complete overzicht.

Over the matrix even. Volgens mij een zwaar over-rated film. Sean Connery vind het een schande voor hollywood. Die is zelfs gestopt met films maken vanwege the matrix.

Dus hoe sterk moet je die film serieus nemen?

Ik heb dan wel dat rode pilletje in mijn icoon, maar die haal ik zometeen weg. Sowieso wissel ik iedere dag van icoon Opzettelijk die icoon weghalen.

Maar goed

Ik ben blij met deze wereld op zich. Ik heb dus ook geen achterdocht dat er zaken bespeeld worden achter de schermen. Ik geloof wel dat er iets achter de schermen kan plaats vinden dat mooi is.

Wantrouwen, ik hou daar niet meer zo van. Als je altijd wantrouwend bent, dan maak je jezelf het leven zuur.

Zoals die eeuwig herhalende zaken van die chem-trails hier. Het zijn gewoon straaljagers. Mensen zijn vaak achterdochtig.

Je hoeft niet alles te geloven. Je kunt twijfelen bij politieke kwesties. Maar je moet wel weten waar de grenzen liggen.

Ik weet alles af van achterdocht. Mensen zien vaak spoken die niet bestaan op dat moment.

Er is zeker een diepere waarheid ergens, maar die waarheid krijg je alleen aan het daglicht met gezond verstand. En niet door in de wilde weg te schreeuwen en te roepen.

[ Bericht 25% gewijzigd door Verdwaalde_99 op 05-07-2006 08:36:56 ]
Sinds 2007 anti depressiva vrij,
In 2008 gezonder enigsins rustiger blij.
Gekte en waanzin voorbij.
Eindelijk tijd voor de normalere realiteit.
  woensdag 5 juli 2006 @ 08:39:18 #16
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_39530878
quote:
Op woensdag 5 juli 2006 08:27 schreef Dromenvanger het volgende:


Als ik met opzet fouten ga maken dus. Dan ontspoor ik op een negatieve manier. Het past niet bij mijn instelling dus. Ik zou de weg kwijt raken. En dat is niet de bedoeling

Er zijn betere wegen die naar Rome leiden. Dus ik zal sowieso niet overschakelen op opzettelijke fouten

Het past niet bij me en het leidt tot verwarring in mijn hoofd.
Dat is een ander verhaal, ik zou er op zich weinig problemen mee hebben, kan me er niet druk om maken. Dat is echter voor iedereen verschillend net zoals de manier waarop men er mee om gaat. Zolang je bewust leeft zal 'het systeem' minder grip op je krijgen lijkt me.

En the matrix is gewoon een leuke film, goed kijkvermaak.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
  woensdag 5 juli 2006 @ 08:50:45 #17
84252 Verdwaalde_99
Definitief uitgelogged.
pi_39531038
quote:
Op woensdag 5 juli 2006 08:39 schreef jogy het volgende:

[..]

Dat is een ander verhaal, ik zou er op zich weinig problemen mee hebben, kan me er niet druk om maken. Dat is echter voor iedereen verschillend net zoals de manier waarop men er mee om gaat. Zolang je bewust leeft zal 'het systeem' minder grip op je krijgen lijkt me.

En the matrix is gewoon een leuke film, goed kijkvermaak.
Vaak genoeg voel ik me wel opgesloten in de realiteit. Dan komen de muren op me af van de realiteit. Dus niet de muren van het huis. Maar de muren van de realiteit, ook buiten kunnen de muren op me afkomen. Overal kunnen muren op me afkomen.

Dat alles tussen de oren plaats vind denk ik soms wel eens. Maar dat is maar een denkwijze, weet ik ook niet zeker of die klopt.

Dus als ik merk dat ik opgesloten zit, dan doe ik wel even anders focussen. Maar dat is geen fout, dat is aanpassing. Even snel anders denken en dan zijn die muren weer weg.

Maar het valt niet te ontkennen dat we hier te maken hebben met slechts 1 realiteit waar we niet uit kunnen stappen. Je kunt niet op vakantie naar realiteit 19. Of droomwereld 29.

Zover is het niet. Als anderen fouten maken is dat okey. Ik maak me er niet druk om. Als ze maar niet op mijn tenen trappen Of door de bocht vliegen.

Gisteren nog kwam een vrachtwagen uit de straat rijden waar ik inkijk als ik uit het raam kijk. Die chauffeur wist totaal niet om te gaan met de auto. Storend vond ik dat. Hij kon de auto niet onder controle krijgen.

En dat stoort me dus Maar misschien is het voor die chauffeur wel okey om wakker te worden Dat mensen wakker worden door eigen fouten. Maar ik ben dan niet zo dat ik met opzet fouten ga maken om mensen wakker te schudden Ik zal mensen op straat aanspreken als het zo is, dan praat ik erover hoe het in elkaar zit. Zoals ik bij mijn sigaretten-boer altijd doe En ook in de slijterij en elders. Dan maak ik een praatje met mensen en gooi ik een muntje op. Kijken hoe mensen reageren. Maar vaak weten ze niet eens waar ik het over heb. Omdat ze inderdaad niet beseffen waar ze leefbaar in zijn. Ze leven wel, maar hebben het besef niet. Ze zijn zich niet bewust.

Chauffeurs op de weg die het rijbewijs niet waardig zijn stoort me ook. Niet eens de hard-rijders. Eerder de trage rijders en mensen die de bocht niet nemen. Of mensen die te snel een routonde naderen. Maar misschien werkt dat wel mee ook. Ik weet het niet.

Over bewust leven heb je gelijk Alert blijven is belangrijk. Ik ben dus ook alert vaak genoeg. Zelfs als ik bier opheb In slaap vallen is niet prettig. Sowieso is in slaap vallen niet prettig overdag. Fit zijn is wel prettig De hele dag optimaal fit zijn. Dat heb ik dus wel vaak genoeg. Maar nog lang niet hoe het zijn moet. Ben ik helemaal fit, dan is het duidelijker en helderder. Maar dat gaat stap voor stap hier. Bewuster worden is ook een keuze en een proces dat je zelf in gang kunt zetten. Je kunt jezelf bewuster maken als je wilt.

Maar dat zie je vaak genoeg. Mensen zijn niet wakker vaak. Ik zie zoveel mensen die niet wakker zijn. Alsof ze een zombie zijn of iets dergelijks. Alsof mensen nog moeten ontwaken vaker.

Ooit in het centrum stond iemand met folders die hij uitdeelde. "De grote ontwaking".

Komt die gast naar me toe en zegt ie van..." Wil je iets leuks lezen???"

Niet aangenomen dus. Mensen die op straat boodschappen zitten te verkondigen heb ik geen behoefte aan. Ik hoef niet wakker geschudt te worden. Ik schud mezelf wel wakker

[ Bericht 12% gewijzigd door Verdwaalde_99 op 05-07-2006 08:59:04 ]
Sinds 2007 anti depressiva vrij,
In 2008 gezonder enigsins rustiger blij.
Gekte en waanzin voorbij.
Eindelijk tijd voor de normalere realiteit.
  woensdag 5 juli 2006 @ 09:00:38 #18
84252 Verdwaalde_99
Definitief uitgelogged.
pi_39531184
Deja vus heb je ook nog.

In the matrix beweren ze dat ze dan bezig zijn met aanpassingen doorvoeren in het systeem. Dat de vijand aanpassingen aan het doorvoeren is.

The matrix vond ik trouwens ook zeker geen slechte film. Maar toch hadden ze de boodschap nog duidelijker kunnen brengen. Iets minder actie en iets meer boodschap. Ik hou dus niet zo heel erg van actie-films. Ik hou van films met een boodschap.

Films die tot denken doen aanzetten. Net zoals bij boeken en muziek.

De boodschap dus
Sinds 2007 anti depressiva vrij,
In 2008 gezonder enigsins rustiger blij.
Gekte en waanzin voorbij.
Eindelijk tijd voor de normalere realiteit.
  woensdag 5 juli 2006 @ 09:17:08 #19
84252 Verdwaalde_99
Definitief uitgelogged.
pi_39531501
Ik zat net even buiten met een sigaret. En dan is het echt zo dat er druk wordt uitgeoefend volgens mij. Ik ervaar een hoge druk. Alsof de realiteit druk uitoefend. Dat de realiteit zich in stand wilt houden door middel van druk.

Dan lijkt het ook te zijn alsof mijn denken gekidnaped wilt worden. Dan moet ik dus gaan focussen om weer te komen tot het vrije gevoel, en tevens moet ik vaak zorgen dat mijn denken up to date blijft, alsof iets het denken wilt weghalen en dingen wilt voorkomen als het ware. Maar ik hervat altijd het denkproces waarmee ik bezig ben, 1 denk-proces is het, 1 denk-proces dat richting de uitgang wilt gaan En zo is het dus altijd gegaan hier. Vanaf mijn jonge jaren was dat zo. Ik bedoel, in het allereerste begin moest ik al overleven hier.

Maar volgens mij heeft iedereen daar last van gehad in zekere mate. Alleen is de een meer vatbaar daarvoor dan de ander.

Alsof er toch achter de schermen iets plaats aan het vinden is. Misschien zijn wij wel onderdeel van een experiment Nee dat kan te ver gaan natuurlijk.

Maar je weet maar nooit.

Het enige dat mijn in leven houdt dat is de vecht-lust om door te gaan. Ik kan niet stoppen met vechten. Zelf-moord is geen optie. Dus dan ga ik vanzelf door met schrijven en zoeken.

Ontspanning en ontsnapping.

En 's avonds een biertje om helemaal bij te komen

Toch moet er ergens de uitgang zijn. En dan zijn dromen handig. Dromen vertellen ook genoeg. De juiste dromen kunnen de sleutel bevatten om af te rekenen met alles.

Alsof mensen iets van nature hebben gekregen om te ontsnappen. Alsof we voorbestemd zijn tot ontsnapping.

Dat het zo is dat het een kooi is, maar dat wij de sleutel hebben om die kooi open te maken. Om zo de vogel te laten vliegen.

Ziel en geest speelt ook nog mee, en hersens ook.

Kan ook zijn dat het vanaf het begin zo was dat er iets is ingezet. Niet alles hoeft met goede reden gedaan zijn.

En nu ga ik even rusten

Vanavond lekker biertje weer Verheug me er nu al op
Sinds 2007 anti depressiva vrij,
In 2008 gezonder enigsins rustiger blij.
Gekte en waanzin voorbij.
Eindelijk tijd voor de normalere realiteit.
  woensdag 5 juli 2006 @ 09:18:14 #20
78654 Viking84
Going, going, gone
pi_39531518
tvp
Niet meer actief op Fok!
  woensdag 5 juli 2006 @ 09:19:00 #21
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_39531535
quote:
Op dinsdag 4 juli 2006 23:18 schreef dialMforMonkey het volgende:

[..]

De computerhacker Forumnerd Neo MostValuablePrincess komt er achter dat het leven op aarde Fok niets meer is dan een computersimulatie, opgezet door machines om de mensheid in bedwang te houden. Hij wordt door enkele vrijheidsstrijders uit deze "Matrix" gehaald, en samen met hen begint hij een strijd tegen de machines, om de mensheid z'n vrijheid weer terug te geven.
Wow, weet je hoe goed dat zou zijn voor een film! Of wacht, 3!
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
  woensdag 5 juli 2006 @ 09:23:24 #22
149257 Circle
Cogito ergo sum!
pi_39531600
quote:
Op dinsdag 4 juli 2006 22:45 schreef MostValuablePrincess het volgende:
--WAT DE MATRIX IS--

[knipperdeknipperdeknip ...]
Oei... dit gaat wel heel erg ver. Ik ben echter wel benieuwd of je dit ook meent of dat dit een leuk afstudeerprojectje is aan een opleiding voor bv. journalistiek (onderzoeksvraag: hoeveel onzin kan ik spuien op een forum en toch nog reacties krijgen van posters die er serieus op ingaan...?).

Laten we aannemen dat je posting serieus is. Dan verdient het ook een serieus antwoord en niet zoiets als 'lariekoek'. Dat is misschien wel zo, maar daar mag dan wel een onderbouwing bij, aangezien je zelf ook nogal wat tekst genereert om je punt te maken.

Jouw theorie is gebaseerd op een science-fiction film en is dus niet echt. Dat wil niet zeggen dat het niet KAN, maar het geeft aan dat de film op zich en enig citaat daaruit niet direct als bewijs gelden.Daarnaast citeer je erg zorgvuldig uit een paar algemene bronnen, maar deze citaten zijn niet meer dan 'catchy one-liners' om je eerdere stellingen kracht bij te zetten. Het voegt dus niets toe. Tenslotte beschrijf je in je tekst het 'hoe' van een aantal zaken (1. hoe worden wij 'gecontroleerd' of 'overheersd' en 2. hoe kan je jezelf er tegen beschermen) maar je gaat voorbij aan een paar essentiele kernvragen. Ik hoop dat je daarom op de volgende vragen antwoord wil geven:
quote:
1. WIe hebben onze kunstmatige omgevingen gecreeerd

2. Wat is hun belang om dit zo complex op te zetten. Een volk of identiteit die deze mogelijkheid zou kunnen toepassen, moet wel een goede reden hebben om het zo aan te pakken. Eenvoudige overheersing is simpeler met wat stevige dwangmaatregelen (dictatuur, af en toe wat executies, wat vijfde colonne medewerkers zoals STASI achtige organisaties etc. Kost minder en levert veel meer plezier op)

3. Wanneer is het begonnen en welke sporen van de eerste experimenten zijn er te vinden in onze historie (of was het er opeens ?)

4. Hoe weet je welke tegenmaatregelen effectief zijn. Je beschrijft er een aantal met een stelligheid die erop duidt dat je erg veel ervaring hebt.

5. Moest ik nou de rode of de blauwe pil nemen ?
Houdoe,
( )
  woensdag 5 juli 2006 @ 09:38:17 #23
84252 Verdwaalde_99
Definitief uitgelogged.
pi_39531890
De vraag is ook. Waarom willen ze ons opsluiten in een wereld waar grenzen bestaan.

Je kunt dan God erbij nemen. God heeft dit niet gemaakt. Of misschien is het een combinatie tussen Goden onderling. Of naderhand zijn zaken naar voren gekomen. En zo kun je verder gaan met een analyse. Een analyse over het hoe en wat en nog meer.

Wie het gemaakt heeft dus. Met welke bedoelingen ook wel.

Om te observeren? Als vermaak?

Wat is de bedoeling van de realiteit? Wat heeft het voor zin?

Over cijfer-reeksen even. Ik schrijf dus altijd logische reeksen op. Misschien moet ik toch maar eens beginnen met reeksen die niet logisch zijn

Getal pi omver werpen:)

Getal pi erbij nemen en getal pi anders indelen.

Getal pi mag dan wel groeien steeds, maar goed. Een circel. Een circel staat ook voor geslotenheid. Een circel betekend dat je opgesloten bent binnen de circel.

Of je moet buiten de circel treden.

Ik denk dus ook dat er wellicht codes zijn. Je hebt sowieso 6 machten die het universum in stand houden.

Misschien moeten die getallen wel kapot worden gemaakt.

Maak je omega kapot, dan breek je de tijd doormidden. En zo kun je alle 6 de getallen kapot maken.

En dit is dus een deja vus moment weer
Sinds 2007 anti depressiva vrij,
In 2008 gezonder enigsins rustiger blij.
Gekte en waanzin voorbij.
Eindelijk tijd voor de normalere realiteit.
  woensdag 5 juli 2006 @ 09:44:03 #24
34775 Metro2005
Mind explorer
pi_39532012
Ik moet dus fouten gaan maken om het systeem te doorbreken, dat is wat er min of meer in de OP staat.
Zal wel dom zijn maar ik snap het niet helemaal.
Childhood is over the moment you know you're going to die.
'Snelwegen verbreden om files op te lossen? Dat is zoals de broeksriem losser maken tegen obesitas'
  woensdag 5 juli 2006 @ 09:47:48 #25
84252 Verdwaalde_99
Definitief uitgelogged.
pi_39532091
Ik denk dat de topic-starter bedoeld dat je het systeem in verwarring moet brengen. Dat het systeem niet meer weet wat links of rechts is.

En dat kan ieder mens doen. Je pakt een pen en papier en schrijft onlogische reeksen op.

Ik heb tijden uren lang liggen cijferen, maar ik was bezig met logische reeksen. Vellen papier volgeschreven maar het leidde nergens toe.

Ooit kreeg ik een boodschap binnen. Over het getal pi. Dat getal pi niet goed is.

Zijn wij leefbaar binnen een circel, dan moet die circel oplossen in het niets. Dan pas zijn alle grenzen weg.

Dan pas kun je vrij zijn. Een circel staat dus niet voor vrijheid.

Een circel staat voor geslotenheid.

Heb ook een teken-pad liggen, waar je op kunt tekenen. Zo'n electrisch ding waarmee je kunt tekenen op de computer. Ook daar staat een circel op. Een circel om de aarde. Een circel in de vorm van getallen.

En dan is pi het getal dat nader onderzocht moet worden. Omdat pi te maken heeft met de circel.

Dat boek over de 6 machten die het universum in stand houden moet ik eens gaan lenen nog een keer.

Volgens mij staat dat boek bomvol informatie die nuttig kan zijn

Denk dat ik vandaag al naar de bibliotheek ga om het boek te lenen. Anders reserveren.

De juiste boeken lezen is okey
Sinds 2007 anti depressiva vrij,
In 2008 gezonder enigsins rustiger blij.
Gekte en waanzin voorbij.
Eindelijk tijd voor de normalere realiteit.
  woensdag 5 juli 2006 @ 10:55:52 #26
149257 Circle
Cogito ergo sum!
pi_39533707
quote:
Op woensdag 5 juli 2006 09:38 schreef Dromenvanger het volgende:
Een circel staat ook voor geslotenheid. Een circel betekend dat je opgesloten bent binnen de circel.

Of je moet buiten de circel treden.
Hé DV, niet te persoonlijk worden over circels, hè? Je weet hoe gevoelig ik kan reageren op verhalen over Circle's.

Oh ja, een weetje: de kortste weg tussen twee punten is niet meer langs een rechte lijn, maar langs een cirkel met oneindige straal waarbij beide punten op de cirkel liggen.

Het draait dus allemaal om circles in deze wereld (zelfs de uitdrukking 'draait om...' impliceert iets ronds. Mooi hè,

Greetz
( )
  woensdag 5 juli 2006 @ 11:02:34 #27
84252 Verdwaalde_99
Definitief uitgelogged.
pi_39533877
Ik had het niet over jou toen ik over circels had

Ik had het over de circel in zijn algemeenheid.

Als de circel onbeperkt groot is, dan is dat natuurlijk beter. Maar worden wij omsingeld door circels. Dan kunnen we nooit ontsnappen.

Mijn computer draait inderdaad, maar goed, mijn computer kan alleen maar draaien nu. Mijn computer weet geen andere manier dan draaien. Processor die draait toch? Steeds herhalingen die naar voren komen ook. Als iets draait, dan krijg je altijd hetzelfde te zien. Draaien schiet niet op. Je begint altijd weer van voren af aan, ik bij een circel is dat zo. Heb je een circel getekend, en ga je met je vinger over de circel, dan kom je steeds weer op hetzelfde punt uit.

Misschien dat er in de toekomst andere zaken komen, waardoor het niet om het draaien gaat. Een compleet nieuwe processor. Een processor die over een rechte lijn gaat. Oneindig en niet door circels. Maar dan schrijf ik weer op zomaar, processor die over een rechte lijn gaat dus. Maar misschien is dat wel de grootste onzin. Toch schrijf ik het even op. Omdat het in mijn hoofd kwam net.

Een rechte lijn misschien. Een oneindig rechte lijn. Een lijn zonder begin en zonder einde.

Maar dat is dus ook weer een losse gedachte van mij.

Door de circel zit je wel in je veilige gebied. Je sluit je af van impulsen van buitenaf. Je krijgt dan geen slechte invloeden binnen.

Maar hoe het precies zit weet ik nu ook even niet

Heb net een boek gehaald over de 6 getallen die het universum in stand houden. Zal me daar de komende weken in verdiepen om te kijken of ik misschien mijn mening kan aanpassen middels dat boek.

Zoveel boeken zijn er geschreven, dan is het sowieso handig om eerst eens te kijken hoe iemand anders naar de zaak kijkt.

Ook op fok! dus. In principe zou ik iedere mening serieus moeten nemen in eerste instantie. En daarna pas gaan oordelen of ik er verder mee kan.

Verder kunnen in mijn eigen omgeving dus.



Greetz back
Sinds 2007 anti depressiva vrij,
In 2008 gezonder enigsins rustiger blij.
Gekte en waanzin voorbij.
Eindelijk tijd voor de normalere realiteit.
pi_39534026
tis maar een film hoor...
pi_39534080
tvp, geen flauw idee waar het overgaat maar volgens mij suggereert de TS dat we in een matrix leven
Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen geluk, houdt je iemand anders verantwoordelijk voor jouw eigen geluk........................Dan ben je tijd aan het verliezen!
  woensdag 5 juli 2006 @ 11:17:26 #30
84252 Verdwaalde_99
Definitief uitgelogged.
pi_39534336
We leven in een wereld en kosmos die ontstaan is op de een of andere manier.

Dan kun je zeggen. Het was een knal zonder bijbedoelingen. Je kunt zeggen dat het een oer-knal was die toevallig is ontstaan.

Of je zegt en denkt dat er meer achter steekt.

Het beste is altijd dat je alle opties open doet houden.

Ik denk dat het toch met bewust opzet gedaan is. En niet alles is slecht te noemen. Het zou pas slecht zijn als we allemaal slaven waren van ons eigen lichaam.

Dat wij kunnen denken erover, dat is een hele zege. Dat je kunt beseffen dat er iets is.

Stel we zouden het besef niet hebben. Dan ben je gewoon een slaaf.

Het feit dat mensen het besef hebben erover, dat maakt het al bijna tot een zege. Dan is het even zaak dat je het allemaal in kaart gaat brengen. En dat is niet moeilijk als je samen gaat werken.

Ga je samen werken aan het probleem, dan lost het probleem zich vanzelf op.

Ik zie mezelf dus ook niet als slaaf. Omdat ik boven de realiteit sta. Ik sta niet compleet boven de realiteit. Maar ik besef me wel dat het niet in orde hoeft te zijn. Dus de realiteit heeft mij niet in de greep. Hoewel ik soms dus nogmaals het idee heb dat ze mijn denken willen pakken. Dat merk ik omdat ik vaker het denk-proces weer moet aanwakkeren. Let ik 10 minuten niet op. Dan is er stront aan de knikker. Daarom moet ik ook alert blijven. Altijd alert. Als je niet uitkijkt dan hebben ze je zo te pakken. Ze zuigen je dan leeg volgens mij. Zo denk ik dus erover. Hou je de concentratie en focus niet. Dan verlies je in een mum van tijd je hele gedachten-goed.

De realiteit heeft me wel tot en met 2000 in de greep gehad. Toen was ik een slaaf. Tot mijn 23ste ben ik een slaaf geweest zonder besef.

En Godzijdank is dat nu anders. En in de toekomst zal het al helemaal anders zijn. Kwestie van speuren en jagen. En niet alles als vanzelfsprekend zien. Twijfelen af en toe.

Twijfelen over de gang van zaken zoals die nu is.

In principe overal aan twijfelen. Niet alles zomaar aannemen voor koek en ei.
Sinds 2007 anti depressiva vrij,
In 2008 gezonder enigsins rustiger blij.
Gekte en waanzin voorbij.
Eindelijk tijd voor de normalere realiteit.
  woensdag 5 juli 2006 @ 11:37:14 #31
129732 MostValuablePrincess
welke kant draait 'ie op?
pi_39535082
Was wel leuk geweest als ik zelf antwoorden mag geven op de vragen, maar goed.
Het is natuurlijk erg makkelijk de boel af te branden door te wijzen naar de gelijkenissen met de film, maar dat is onzinnig, daar de Matrix 1 het gewoon deels bij het rechte eind heeft. Dan kun je wel zeggen: dit is gebaseerd op een sci-fi film dus larie.... maar dat kun je ook gewoon niet doen. Ik heb eerlijk gezegd de posts van dromenvanger niet allemaal gelezen, (of bijna beter gezegd allemaal niet), maar ik zag iets over een hand in frituurvet, wat er op wijst dat de desbetreffende persoon het verhaal niet heeft gelezen.

Dus vanaf deze post wil ik graag concrete vragen horen en dan zal ik ze beantwoorden.
Dank voor het lezen trouwens.

EDIT: Ps. verpest het topic nou niet. Of je snapt het niet, of je loopt opzettelijk te kutten.

[ Bericht 11% gewijzigd door MostValuablePrincess op 05-07-2006 11:48:08 (ps) ]
pi_39536240
buitensysteemse interventie?
door wie of wat
waarom
wat is het doel
waarom zou ik ertegen moeten zijn
Monday morning I open a beer and light a cigarr. Put my pen to paper and write I hate you all
  woensdag 5 juli 2006 @ 13:04:42 #33
129732 MostValuablePrincess
welke kant draait 'ie op?
pi_39537871
Voeding. Onze energie is hun voeding. Door ervoor te zorgen dat wij onze energie op op voorhand bepaalde punten richten, krijgen ze precies wat ze willen. Je moet er van mij niet tegen zijn, maar het is wel zo 'verstandig'. Niet alleen kost het niet opposeren meer energie dan het wel opposeren, het ondermijnt ook je potentiaal. Zoals ik al zei willen ze je graag doen geloven dat slechts een karakter bent; dat je bijvoorbeeld slechts Jan de accountant uit Zeewolde bent, dat je zijn lichaam bent. Terwijl je veel meer bent...
  woensdag 5 juli 2006 @ 13:04:50 #34
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_39537875
Concrete vraag.
quote:
Op woensdag 5 juli 2006 07:41 schreef jogy het volgende:
Anyway, TS. Betekent dit nou ook dat we volgens jou in een computerwereld zitten of zitten we hier in een organische wereld en probeert 'men' ons onder controle te krijgen om wat precies(?) te doen. Is er een groter doel waar we heen worden gestuurd of vinden ze het gewoon kek om met ons te spelen?
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
  woensdag 5 juli 2006 @ 13:15:38 #35
84252 Verdwaalde_99
Definitief uitgelogged.
pi_39538262
Ik vind het maar wazig allemaal. Mijn energie is van mij Ik kan me er ook niet veel bij voorstellen op dit moment.

Ik ben wel van mening dat je eerst het normale leven moet begrijpen voordat je met moeilijke zaken aan komt zetten die boven de realiteit staan.

Eerst jezelf kennen, vervolgens de wereld kennen en daarna pas bezig zijn met paranormale zaken.

Kan best zijn dat ze mijn energie willen stelen. Maar goed, ze doen maar.

Op dit moment ervaar ik gewoon het leven als okey. Zonder dat ik onderdeel ben van de meute.

Maar ik zal het topic links laten liggen.

Het topic is me te wazig. Het topic is niet duidelijk genoeg. En uit zelfbescherming neem ik afstand ervan.

Dus ik zeg

Tegen het topic. En neem me voor om niet meer te klikken.

Een citaat even van de TS:

"Zoals ik al zei willen ze je graag doen geloven dat slechts een karakter bent; dat je bijvoorbeeld slechts Jan de accountant uit Zeewolde bent, dat je zijn lichaam bent. Terwijl je veel meer bent..."

Je bent wie je bent. Je bent wie je zelf gelooft te zijn. Je kunt niet meer dan jezelf zijn.

Ik ben dromenvanger hier. In het echt Danny.

En daar valt niets op af te dingen

Dat is mijn identiteit ook wel.

En ik ben blij met die identiteit.

En ik weet ook dat ik meer dan mijn lichaam ben. Ik heb een geest en een ziel en eigen wil.

Volgens mij is er hier weer sprake van teveel achterdocht.

Maar nogmaals zeg ik. Er dienen uitbreidingen te komen nog.

En misschien heb ik het wel fout. Dan is dat zo. Maar ik heb geen boodschap aan vage theorien.

Duidelijkheid dus.

Bewijzen en voorbeelden. Duidelijke voorbeelden.

Wil je de waarheid aan het daglicht stellen dan moet je helder en duidelijk overkomen.

En dit topic is alles behalve duidelijk.

En dat is geen persoonlijke aanval. Het is kritiek op het formuleren en kritiek op de zaken die worden aangehaald.

Of het verstandig is, dat bepaal ik overigens zelf. Topic-starter komt iets te zelfverzekerd over naar mijn idee. Ik vind het verstandiger om me bezig te houden met aardse zaken nog En heb ik inzicht in alle aardse zaken dan schakel ik vervolgens over op de rest.

Eerst deze realiteit begrijpen en dan verder gaan.

Je kunt geen stappen overslaan. Stap voor stap dus.
Sinds 2007 anti depressiva vrij,
In 2008 gezonder enigsins rustiger blij.
Gekte en waanzin voorbij.
Eindelijk tijd voor de normalere realiteit.
  woensdag 5 juli 2006 @ 13:29:55 #36
129732 MostValuablePrincess
welke kant draait 'ie op?
pi_39538736
quote:
Op woensdag 5 juli 2006 13:04 schreef jogy het volgende:
Concrete vraag.
[..]
Allereerst, goede vraag. Kijk alles om je heen is simulatie/illusie. Dus in principe is het eigenlijk beide. Zowel een computersimulatie als organisch, omdat het organische er binnen ligt in feite. En hoewel alles om je heen simpelweg illusie is, is er een ding 'vast' en dat is de vrije wil. Deze wordt nooit violated. Maar ik snap dat je je dat afvraagt, al is het lastig vanwege de definitie van organisch. Een pasgeboren kalfje definieren we als organisch, dus is de wereld om ons heen organisch, maar dit kalfje is evenwel een computer simulatie... dus beide.
  woensdag 5 juli 2006 @ 13:33:18 #37
129732 MostValuablePrincess
welke kant draait 'ie op?
pi_39538864
@Dromenvanger, is goed. Respect. 't Is goed als/dat je het topic even links laat liggen. En je hoort mij heus niet zeggen 'je bent er niet klaar voor', want dat is zo denigrerend arrogant. Maar ik wil het nu gewoon bij concrete vragen houden en die dan beantwoorden. Toch dank voor je feedback.
  woensdag 5 juli 2006 @ 14:01:08 #38
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_39539772
quote:
Op woensdag 5 juli 2006 13:29 schreef MostValuablePrincess het volgende:

[..]

Allereerst, goede vraag. Kijk alles om je heen is simulatie/illusie. Dus in principe is het eigenlijk beide. Zowel een computersimulatie als organisch, omdat het organische er binnen ligt in feite. En hoewel alles om je heen simpelweg illusie is, is er een ding 'vast' en dat is de vrije wil. Deze wordt nooit violated. Maar ik snap dat je je dat afvraagt, al is het lastig vanwege de definitie van organisch. Een pasgeboren kalfje definieren we als organisch, dus is de wereld om ons heen organisch, maar dit kalfje is evenwel een computer simulatie... dus beide.
Als alles een simulatie is dan is niets organisch maar kan je het uiteindelijk allemaal als digitaal beschouwen lijkt me. Als die [whatever it is] waar we ons 'leven' in leiden wordt uitgezet dan bestaat [het] niet meer zoals we dat kennen.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
  woensdag 5 juli 2006 @ 14:05:16 #39
129732 MostValuablePrincess
welke kant draait 'ie op?
pi_39539914
Ligt er maar even aan welke definitie je hanteert. In de zin van koolwaterstof bevattend: Ja. In de zin van niet-kunstmatig:Nee.
  woensdag 5 juli 2006 @ 14:08:15 #40
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_39540005
Maar in principe zouden we [daarbuiten] net zo goed een stel hersenen in een potje kunnen zijn, aangesloten op een netwerk?
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
  woensdag 5 juli 2006 @ 14:16:14 #41
129732 MostValuablePrincess
welke kant draait 'ie op?
pi_39540267
Ja en dat kun je zelfs nog verder door trekken .
  woensdag 5 juli 2006 @ 14:24:30 #42
129732 MostValuablePrincess
welke kant draait 'ie op?
pi_39540521
Het nadeel van dit besef is dat men misschien gaat denken: Oh dit lichaam is een illusie, dit huis is een illusie, dus hop! de fik erin en breken die benen!.....
Nou, nee dat kun je beter niet doen. Je bent namelijk wel verbonden met je illusie-lichaam zolang je in de Matrix zit, al kun je hier wel degelijk van loskomen, maar dit vergt enorm veel training, inzicht en besef. Sommige mensen denken ook dat zodra ze sterven hun geest de matrix verlaat, maar dit is onjuist ook het afterlife of een reincarnatie (voor zij die erin geloven) kan net zo goed in de Matrix zelf plaats vinden.
  woensdag 5 juli 2006 @ 14:30:09 #43
129732 MostValuablePrincess
welke kant draait 'ie op?
pi_39540690
"Death is no cure for ignorance"

"If consciousness left the body believing totally that it was going to the heaven of Jesus and the Christian version of God, this would be its experience; that is what it would 'see' because that is what it believed it would see. It was the same with the other religious beliefs and the Matrix maintained a Christian 'heaven', Islamic 'heaven', Hindu 'heaven' and Jewish 'heaven', etc. But these were nothing more than figments of expectation. Only that which was free of conditioned belief was able to transcend the vibratory illusions of the Matrix and become consciously one with the Infinite. Belief was the prison and other levels of the Matrix were different levels of illusion. This meant that the overwhelming majority of information 'channelled' through psychics in the Time Loop was from consciousness still caught in the Matrix. This might know more than those in the Time Loop density, but it was still in the web of illusion."
-David Icke-
pi_39540785
Ik denk dat TS de filosofie uit de Matrix iets te letterlijk heeft genomen.
Ja, die met de ballen in de bek.
  woensdag 5 juli 2006 @ 14:34:07 #45
91333 displission
||stockpile wierrook || +30 :)
pi_39540821
quote:
Op woensdag 5 juli 2006 10:55 schreef Circle het volgende:

[..]

Hé DV, niet te persoonlijk worden over circels, hè? Je weet hoe gevoelig ik kan reageren op verhalen over Circle's.

Oh ja, een weetje: de kortste weg tussen twee punten is niet meer langs een rechte lijn, maar langs een cirkel met oneindige straal waarbij beide punten op de cirkel liggen.

Het draait dus allemaal om circles in deze wereld (zelfs de uitdrukking 'draait om...' impliceert iets ronds. Mooi hè,

Greetz
( )
Staat de eeuwige cirkel vast? Meningen gevraagd zie ook dit topic eens over de eeuwige cirkel en of ie vaststaat..wat je iig leert als je dit topic doorleest is dat DV zijn lappen tekst nog steeds niet verleerd heeft

Maar zekers, zal ik reageren..

Maar eerst ga ik buiten zitten..
een heks zorgt altijd voor een goede zak appels..twee groene en een bruine..zorg er als heks voor dat er een mooie rode in het midden legt en dat deze als eerste wordt gepakt omdat hij er smakelijk uitziet..Sluit het gesprek af met: eet smakelijk
pi_39540922
quote:
Op woensdag 5 juli 2006 14:33 schreef Biancavia het volgende:
Ik denk dat TS de filosofie uit de Matrix iets te letterlijk heeft genomen.
Volgens mij neem jij zulke zaken veel te lichtvoetig.
pi_39541069
tvp

leuke zienswijze. ik geloof er zelfs wel het e.e.a van. Interesting ook om zelf met brain-manipulatie aan de gang te gaan.
  woensdag 5 juli 2006 @ 14:44:18 #48
34614 jogy
Hersenflatulent
pi_39541108
Waarom zoek je het eigenlijk in het digitale?

Mij klinkt het wel redelijk in de oren als men zegt dat 'er meer is'. Maar ik denk dat het potentieel in ons zelf zit en dat het niet via één of ander digitaal netwerk waar ons volk dan al duizenden jaren in gevangen zit. Alleen al het feit dat het aantal mensen op de aarde nog steeds per dag toeneemt vind ik al een potentiele aanwijzing dat dit is wat het is, niet meer en niet minder. Waarom? ik ga er vanuit dat de mensen die ik tegen kom ook daadwerkelijk hetzelfde in elkaar steken als mij hè. Misschien met een paar digitale mensachtige ertussen die het één en ander in goede banen leidt maar that's it. Nu lijkt het me moeilijk voor een opsalgplaats om extra ruimte te creëren, met welk doel trouwens? Ok, daar valt wel een mouw aan te passen. Misschien moet ons soort wel een bepaalde tijd overleven in stasis omdat er iets met de planeet aan de hand is en het tijd nodig heeft om weer leefbaar te worden, niet belangrijk.
Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
'Goatboy is hurt by your indifference'
<a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
[b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
pi_39542511
erg interessant om te lezen tot dusver MostValuablePrincess, echt wel.
maareh hoe weet je dat het zo is? geloof je dat, weet je het of heb je dit ergens gelezen?
quote:
Sommige mensen denken ook dat zodra ze sterven hun geest de matrix verlaat, maar dit is onjuist ook het afterlife of een reincarnatie (voor zij die erin geloven) kan net zo goed in de Matrix zelf plaats vinden.
net zo goed, of net zo goed niet, is het niet?dat is een keuze die je op dat moment maakt, eh niet?
en je ziel dan? waar gaat je ziel heen volgens jou?
ik heb nog niet alles gelezen, alleen de eerste helft van je openingspost, rest doe ik later, dus misschien had je dit al beantwoord.
hoor het wel.
  woensdag 5 juli 2006 @ 15:46:06 #50
129732 MostValuablePrincess
welke kant draait 'ie op?
pi_39543092
Net zo goed wel.
Het is fout te denken dat zodra je sterft je ziel/geest whatever, de Matrix verlaat. Zie mijn Icke-quote anders.
Maar leuk dat je leest .
  woensdag 5 juli 2006 @ 15:51:19 #51
149257 Circle
Cogito ergo sum!
pi_39543255
Als wij dus in een gesimuleerde 'realiteit' leven, vraag ik me af waarom onze 'hoeders' dan zo'n complexe simulatie aan ons opdringen. Het zou voor alle partijen acceptabeler en eenvoudiger (en dus beduidend minder risicovol) zijn om de realiteit en dus de kwaliteit van ons leven tot 'the bare minimum' uit te kleden. Weg met gevoelens zoals honger, verliefd worden, jaloersheid of zelfs alle denkbare negatieve gevoelens.

Als ik een kudde zou moeten hoeden, zou ik er voor zorgen dat alle kuddedieren zich prettig en op hun gemak voelen. Gezapig ingedut met z'n allen, klaar om 'gemolken' te worden op z'n tijd. Dit is echter niet zo, want in de realiteit om ons heen trekken we toch met z'n allen ten strijde, is er honger op wereldschaal en kloppen er nog een handvol dingetjes niet in deze wereld.

Je stelling of wij in een gefingeerde realiteit leven is van dezelfde orde of alsde vraag of god bestaat. Dat is een kwestie van geloof en niet van bewijzen. Elk tegenargument kan worden uitgelegd als ondersteuning van eigen gelijk, zie verder discussies over geloof/wetenschap of samenzweringstheorieen. In de kern vind je dezelfde patstelling tussen voor- en tegenstanders.

Oh ja, mocht je 'wetenschappelijk' willen quoten, ga dan eens te raden bij Vincent Icke ipv David Icke. De eerste heeft zijn sporen ruimschoots verdiend in de academische wereld, de tweede is the 'laughing stock' van de pseudowetenschappers.

Greetz vanuit mijn warme coconnetje,
( )
  woensdag 5 juli 2006 @ 15:55:10 #52
129732 MostValuablePrincess
welke kant draait 'ie op?
pi_39543386
Om op je eerste 2 alinea's in te gaan: Energie, energie. Vandaar die gevoelens ook.
Om je laatste 2 alinea's in te gaan: Ik heb zelf ook wel ruimschoots mn sporen verdiend in de academische wereld, edoch hecht ik daar geen enkele (meer)waarde aan.
pi_39543625
Wat een raar topic
pi_39543658
quote:
Op woensdag 5 juli 2006 15:51 schreef Circle het volgende:
Oh ja, mocht je 'wetenschappelijk' willen quoten, ga dan eens te raden bij Vincent Icke ipv David Icke. De eerste heeft zijn sporen ruimschoots verdiend in de academische wereld, de tweede is the 'laughing stock' van de pseudowetenschappers.
voor jou en je gehersenspoelde achter de feiten aanlopende vriendjes maybe
och jee, alweer zo'n wetenschap geilertje, net alsof 'de wetenschap' alles is.
tja, de berekeningen kloppen op aannames welke gedaan worden,....gaap.
ach ja, ieder z'n geloofje.
  woensdag 5 juli 2006 @ 16:02:55 #55
129732 MostValuablePrincess
welke kant draait 'ie op?
pi_39543667
quote:
Op woensdag 5 juli 2006 16:01 schreef jd1982 het volgende:
Wat een raar topic
In de catagorie nuttige bijdragen. Lees het maar als je wilt.
  woensdag 5 juli 2006 @ 16:03:12 #56
149257 Circle
Cogito ergo sum!
pi_39543682
quote:
Op woensdag 5 juli 2006 15:55 schreef MostValuablePrincess het volgende:
Om op je eerste 2 alinea's in te gaan: Energie, energie. Vandaar die gevoelens ook.
Om je laatste 2 alinea's in te gaan: Ik heb zelf ook wel ruimschoots mn sporen verdiend in de academische wereld, edoch hecht ik daar geen enkele (meer)waarde aan.
Mijn vragen blijven overeind. Antwoorden zoals 'energie', 'energie' verklaren niet echt veel. Er zijn dus eenvoudigere methoden te bedenken indien 'iets' onze energie wil hebben.

Het gaat er niet over dat jij je sporen hebt verdiend of niet, het gaat erover dat David Icke dat iig NIET heeft. Leuk citaatje maar verder geen substantie. Als je zelf ooit iets wetenschappelijks hebt gedaan, zou je zelf de waarde van D. Icke's bijdragen kunnen beoordelen en dus zien dat het gebakken lucht is. Ik blijf erbij: je kan erin geloven maar er geen discussie over voeren.
pi_39543683
Een ding ben ik wel met de topicstarter eens... dit leven klopt niet, mijn innerlijke "geest"/"ik" zegt dat er iets niet klopt aan deze wereld, maar hoe of wat is me nog niet helemaal duidelijk, ben al in staat geweest dingen te forceren, weet alleen nog niet helemaal hoe.
pi_39543688
quote:
Op woensdag 5 juli 2006 15:55 schreef MostValuablePrincess het volgende:
Om je laatste 2 alinea's in te gaan: Ik heb zelf ook wel ruimschoots mn sporen verdiend in de academische wereld, edoch hecht ik daar geen enkele (meer)waarde aan.
Waarom hecht je geen waarde aan je academische achtergrond. Sorry, maar dan kan ik je nauwelijks serieus nemen.
  woensdag 5 juli 2006 @ 16:03:48 #59
129732 MostValuablePrincess
welke kant draait 'ie op?
pi_39543712
quote:
Op woensdag 5 juli 2006 16:02 schreef JoZzephus het volgende:

[..]

voor jou en je gehersenspoelde achter de feiten aanlopende vriendjes maybe
och jee, alweer zo'n wetenschap geilertje, net alsof 'de wetenschap' alles is.
tja, de berekeningen kloppen op aannames welke gedaan worden,....gaap.
ach ja, ieder z'n geloofje.
alsjeblieft zeg. Als je wat quote... lees het dan eerst.
  woensdag 5 juli 2006 @ 16:04:43 #60
84244 Scorpie
Abject en infaam!
pi_39543747
Nou TS, met topics zoals Slotjesgestapo maak je je zelf onsterfelijk belachelijk
Op dinsdag 13 augustus schreef Xa1pt:
Neuh, fraude mag best aangepakt worden. Maar dat het de maatschappij meer oplevert of beter is voor de samenleving, is nog maar de vraag.
Op donderdag 25 juni 2015 schreef KoosVogels:
Klopt. Ik ben een racist.
pi_39543760
quote:
Op woensdag 5 juli 2006 16:03 schreef jd1982 het volgende:
Een ding ben ik wel met de topicstarter eens... dit leven klopt niet, mijn innerlijke "geest"/"ik" zegt dat er iets niet klopt aan deze wereld, maar hoe of wat is me nog niet helemaal duidelijk, ben al in staat geweest dingen te forceren, weet alleen nog niet helemaal hoe.
Je laat je misleiden. Als je zo beïnvloedbaar bent zou ik eens te rade gaan bij iemand gespecialiseerd is, voordat je jezelf wat aandoet.
pi_39543805
quote:
Op woensdag 5 juli 2006 16:03 schreef MostValuablePrincess het volgende:

[..]

alsjeblieft zeg. Als je wat quote... lees het dan eerst.
wanneer ik iets quote lees ik het eerst, wat bedoel je dan? lees jij wel wat ik bedoel?
  woensdag 5 juli 2006 @ 16:06:20 #63
149257 Circle
Cogito ergo sum!
pi_39543807
quote:
Op woensdag 5 juli 2006 16:02 schreef JoZzephus het volgende:
voor jou en je gehersenspoelde achter de feiten aanlopende vriendjes maybe
och jee, alweer zo'n wetenschap geilertje, net alsof 'de wetenschap' alles is.
tja, de berekeningen kloppen op aannames welke gedaan worden,....gaap.
ach ja, ieder z'n geloofje.
Oei... wat een frustratie zonder verdere uitleg. We blijken elkaar te kennen ? Althans, jij weet wie ik ben, gezien je duidelijke mening. Hoezo 'geloofje.' ...
  woensdag 5 juli 2006 @ 16:08:05 #64
129732 MostValuablePrincess
welke kant draait 'ie op?
pi_39543865
quote:
Op woensdag 5 juli 2006 16:06 schreef JoZzephus het volgende:

[..]

wanneer ik iets quote lees ik het eerst, wat bedoel je dan? lees jij wel wat ik bedoel?
Sorry u heeft gelijk. Ik dacht dat je mij quote. Excuses.
  woensdag 5 juli 2006 @ 16:08:16 #65
32346 Xebrozius
tactloze lul
pi_39543869
Zelfdestructie is een onderdeel van ons allemaal. Ons onderbewuste laat ons soms rare dingen doen. Een goed voorbeeld van opzettelijke zelfdestructie was Hitler.

Maar om te stellen dat er regels zijn of een formule... Dat hoort wat meer in het rijk der fantasie. Overigens zou ik de TS verzoeken wat meer naar buiten te gaan. ( ja ik ben net terug van het stand, om de inkopper alvast even te voorkomen )
  woensdag 5 juli 2006 @ 16:11:45 #66
129732 MostValuablePrincess
welke kant draait 'ie op?
pi_39543942
Loop het topic nou niet naar de kut te helpen. Concrete vragen over wat ik heb neergezet ok.
Dank.
(en ja ik ga zo zwemmen, maar dat boeit niet)
  woensdag 5 juli 2006 @ 16:13:09 #67
32346 Xebrozius
tactloze lul
pi_39543965
quote:
Op woensdag 5 juli 2006 16:11 schreef MostValuablePrincess het volgende:
Loop het topic nou niet naar de kut te helpen. Concrete vragen over wat ik heb neergezet ok.
Dank.
(en ja ik ga zo zwemmen, maar dat boeit niet)
Concrete vragen? Sorry maar ik heb een contrete mening, en als die niet strookt met jouw opvattingen moet je niet jouw visie gaan afdwingen. Dat komt nogal kinderachtig en beperkt over...
  woensdag 5 juli 2006 @ 16:15:20 #68
149257 Circle
Cogito ergo sum!
pi_39544034
quote:
Op woensdag 5 juli 2006 16:11 schreef MostValuablePrincess het volgende:
Loop het topic nou niet naar de kut te helpen. Concrete vragen over wat ik heb neergezet ok.
Dank.
(en ja ik ga zo zwemmen, maar dat boeit niet)
Mijn eerdere vraag blijft dus:
quote:
Als wij dus in een gesimuleerde 'realiteit' leven, vraag ik me af waarom onze 'hoeders' dan zo'n complexe simulatie aan ons opdringen. Het zou voor alle partijen acceptabeler en eenvoudiger (en dus beduidend minder risicovol) zijn om de realiteit en dus de kwaliteit van ons leven tot 'the bare minimum' uit te kleden. Weg met gevoelens zoals honger, verliefd worden, jaloersheid of zelfs alle denkbare negatieve gevoelens.
Ofwel: waarom zo moeilijk doen als het ook vele malen eenvoudiger kan. Alleen het antwoord 'energie' is wat te weinig, dus ik hoop op wat meer.

Have fun met zwemmen,
Greetz,
( )
  woensdag 5 juli 2006 @ 16:19:13 #69
129732 MostValuablePrincess
welke kant draait 'ie op?
pi_39544148
@Xebrozius ik had het niet tegen jou....
@Circle wat bedoel je met simpeler, complexiteit is maar subjectief. Als je het hebt over emotie e.d. dan is het antwoord simpelweg energie. Emotie-Energie. Natuurlijk zit het allemaal wat moeilijker in elkaar, maar die uitleg kom tzt.

eerst eten, dan kom ik terug, dan ga ik weg.
  woensdag 5 juli 2006 @ 16:23:44 #70
4283 nietzman
Geen zin meer.
pi_39544299
Waarom is dít ineens lariekoek? De illuminatie hebben jullie gehersenspoeld en daarom moet het wel waar zijn, dombo's!
Ik ga naar huis.
  woensdag 5 juli 2006 @ 16:40:46 #71
32346 Xebrozius
tactloze lul
pi_39544893
quote:
Op woensdag 5 juli 2006 16:23 schreef nietzman het volgende:
Waarom is dít ineens lariekoek? De illuminatie hebben jullie gehersenspoeld en daarom moet het wel waar zijn, dombo's!
Ja dat dromenvanger zegt dat het onzin is, is eigenlijk een topic op zich waard...
pi_39546300
Functionele tvp
Een nichterige moslim, is een Islamietje.[/b] H. Finkers
[b]Die met de hoogste percentages gaan het eerst.[/b] B. B.
|[b]DASOO
| LastFM|
pi_39548797
quote:
Op woensdag 5 juli 2006 16:40 schreef Xebrozius het volgende:

[..]

Ja dat dromenvanger zegt dat het onzin is, is eigenlijk een topic op zich waard...
pi_39551098
Er zit wel wat in.
Kijk maar hoe je leven geleefd is/wordt door anderen.
Je eigen ik en je eigen gevoelens weggemoffeld.

Probeer maar eens met een zwerver normaal te praten en of niet verkeerd over hem of haar te denken en dus hoesnel je je oordeel over anderen klaar hebt staan. Meestal bekruipt gelijk het gevoel van waarom praat jij met mij? Ik wil niet met jou praten, jij minderwaardig iemand. Val me niet lastig.

Probeer maar eens om zo iemand aandacht te geven ipv een iemand in een net pak waarvoor je alles doet ookal zou je er niks voor terug krijgen en jou zelfs dus dingen afpakt om erzelf beter van te worden maar ondanks dat blijft volgen.

Iets doen om erzelf niet beter van te worden, probeer dat (niet dat ik nu zo tevreden ben over mezelf, ben zelf ook nog steeds zeker niet waar ik wil zijn)
Wat tegen de algemene regels gaat waar het bijna altijd gaat om erzelf beter van te worden en niet een ander beter van wordt en dus ook meestal met oordelen op voorhand. Het is altijd ''voor wat, hoort wat'' en dus niet uit onbaatzuchtigheid

Rennen in een winkelcentrum is raar.
Waarom? Waarom wordt dat raar bevonden, als je wilt rennen moet jij dat weten maar iedereen kijkt je aan; die is gek.

Het gaat allemaal om uiterlijke schijn.
Heb je echte vrijheid of is het simpel een schijnvrijheid die je denkt te hebben?
In werkelijkheid zit je gevangen en opgesloten in de dingen die je doet bepaald door andere mensen.

Probeer het goede/je hart/liefde/je eigen ik te volgen en je zal waarschijnlijk meer vijanden dan vrienden krijgen en daarom het niet meer volgen omdat het zeker niet een gemakkelijke weg is!


En misschien weet je geeneens meer wie je nu echt bent omdat je niet meer anders weet, opgslokt in de werkelijkheid gemaakt door anderen.

Als je met een kind praat en hem of haar aandacht schenkt dat bekruipen gelijk die gevoelens van, misschien denken anderen nu wel dat ik een pedo ben!

Of wanneer ik met een homo praat dat ik ook een homo ben en daarom is het beter zo'n iemand te negeren.

Er zitten zoveel muren om ons heen gebouwd!!!

Op school.
Wanneer een leerling het heel goed doet wordt ie geprezen en iemand die het slecht doet teneer geslagen en daarom verliest hij of zij zijn plezier daarin en zal enkel slechter presteren.

Als je goed bent in sporten kiest iedereen jou omdat je zo goed bent en als je slecht bent ga je liever niet meer sporten ookal zou je erveel plezier in beleven.
En hoe moeilijk is het ook niet om diezelfde mening te dragen, enkel om wat anderen vinden en denken over hem of haar.

Als iedereen de piss op iemand heeft hoe makkelijk ga jezelf dan niet mee? En hoe moeilijk is het om je eigen mening te uiten op dat moment?
Hoe moeilijk was het wel niet in de tijdperk van Hitler wanneer je in die tijd zou leven om niet hetzelfde te denken? De denkwijze van de massa en de algemene acceptatie?

Waar gaat het nu werkelijk om?

Gaat het nu daadwerkelijk om jou? Of om de werkelijkheid gemaakt door andren om jou heen?

[ Bericht 6% gewijzigd door Tatutatu op 05-07-2006 21:44:50 ]
  woensdag 5 juli 2006 @ 21:01:57 #75
152948 Fruithapje
The Nosy One
pi_39552273
Op zich ben ik het niet helemaal oneens met deze theorie, want dat is het tenslotte. Hier valt niets te bewijzen, maar ook niets te ontkrachten, maar dit terzijde.. Ik ben me de laatste tijd aan het verdiepen quantum mechanics, een beetje lekker gemaakt door de film "what the "BLEEB" do we know".

Onze realiteit is volgens de QM niet de realiteit wat we altijd hebben gedacht dat het was. Wanneer we maar diep genoeg een kijkje nemen door onze microscopen en de resultaten van de deeltjesversneller in Bern blijkt dat alle "materie" uiteindelijk is opgebouwd uit "waves" die er tegelijkertijd wel en niet zijn, of deeltjes die zich in meerdere plaatsen tegelijkertijd bevinden in de zg superpositie.

De waarnemer is hier van grote invloed want hij of zij bepaald op basis van ideeen, gevoelens (emoties) en (genetische) achtergrond plus locatie welke positie ten opzichte van de superpositie wordt bepaald.
En dit gaat elke nanoseconde in giga-aantallen ineens, continue en in weer elk nieuw nu-moment. Dusss: dat idee vd Matrix is niet zo raar, maar wel dat idee dat we worden gemanipuleerd, want dat is alleen maar zo wanneer je dat als je eigen werkelijkheid schept.

Het klinkt ook een beetje paranoia want dat betekent dat ik niet meer mijn buurman kan groeten, de timmerman kan laten komen of zelfs een kat op straat mag aaien zonder dat ik het idee krijg: daar heb je ze weer, ze willen mn energie..

[ Bericht 2% gewijzigd door Fruithapje op 05-07-2006 21:07:08 (alineas aangebracht plus wat spelfoutjes) ]
"We are all one, nomatter what you initiate to divide us"
Nickname 05-07-2006
pi_39552412
quote:
Op woensdag 5 juli 2006 21:01 schreef Fruithapje het volgende:
op zich ben ik het niet helemaal oneens met deze theorie, want dat is het tenslotte. Hier valt niets te bewijzen, maar ook niets te ontkrachten, maar dit terzijde.. Ik ben me de laatste tijd aan het verdiepen quantum mechanics, een beetje lekker gemaakt door de film "what the "BLEEB" do we know". Onze realiteit is volgens de QM niet de realiteit wat we altijd hebben gedacht dat het was. Wanneer we maar diep genoeg een kijkje nemen door onze microscopen en de resusltaten van de deeltjesversneller in Bern blijkt dat alle "materie" uiteindelijk is opgebouwd uit "waves" die er tegelijkertijd wel en niet zijn, of deeltjes die zich in meerdere plaatsen tegelijkertijd bevinden in de zg superpositie. De waarnemer is hier van grote invloed want hij of zij bepaald op basis van ideeen, gevoelens (emoties) en (genetische) achtergrond plus locatie welke positie ten opzichte van de superpositie wordt bepaald. en dit gaat elke nanoseconde in giga-aantallen ineens, continue en in weer elk nieuw nu-moment.. Dusss: dat idee vd Matrix is niet zo raar, maar wel dat idee dat we worden gemanipuleerd, want dat is alleen maar zo wanneer je dat als je eigen werkeljkheid schept.. Het klinkt ook een beetje paranoia want dat betekent dat ik niet meer mijn buurman kan groeten, de timmerman kan laten komen of zelfs een kat op straat mag aaien zonder dat ik het idee krijg: daar heb je ze weer, ze willen mn energie..
Het zal wel zijn; ''het ontrekken van je ware gevoelens/liefde die in jezelf is/bestaat waarvoor je wijkt/bezwijkt voor de negatieve energie = haat in het dagelijkse leven voor jouzelf en/of anderen door anderen?

Hoe moeilijk is het wel niet om je echte gevoelens en je ware ''ik'' te volgen wat dus niet is gebaseerd op de mening en denkwijzes van anderen?

Misschien klopt bovenstaande toch niet helemaal....

Je kan het slechte haten en het goede liefhebben en de dingen die je haat is opzichzelf is niet altijd slecht en of negatieve energie?. Gewoon een haat tegen de negatieve energie om die te bevechten en de wegen van het goede (positieve energie) weer recht te maken is nog altijd positieve energie zijn ookal is het haat jegens deze negatieve energie? Of is goede energie altijd goed en kent het nooit geen haat? Dit is nog altijd een stukje waar ik mee zit...... En is goed dus altijd goed/positieve energie? Of mag deze positieve energie ook haat gevoelens hebben tegen het kwade/negatieve energie? Altijd een stukje wat lastig is... voor mij.

Tot hoeverre is een mens zich bewust van wat nu goed is en is haten mogelijk als je gewoon enkel het goede volgt?

[ Bericht 1% gewijzigd door Tatutatu op 05-07-2006 22:35:06 ]
pi_39561118
Hm heel interessant topic hier, zou er wel meer op willen zeggen, maar ik beperk me in ider geval voor nu even tot dit;
quote:
Op woensdag 5 juli 2006 21:05 schreef Tatutatu het volgende:

Je kan het slechte haten en het goede liefhebben en de dingen die je haat is opzichzelf is niet altijd slecht en of negatieve energie?. Gewoon een haat tegen de negatieve energie om die te bevechten en de wegen van het goede (positieve energie) weer recht te maken is nog altijd positieve energie zijn ookal is het haat jegens deze negatieve energie? Of is goede energie altijd goed en kent het nooit geen haat? Dit is nog altijd een stukje waar ik mee zit...... En is goed dus altijd goed/positieve energie? Of mag deze positieve energie ook haat gevoelens hebben tegen het kwade/negatieve energie? Altijd een stukje wat lastig is... voor mij.

Tot hoeverre is een mens zich bewust van wat nu goed is en is haten mogelijk als je gewoon enkel het goede volgt?
Haat is imho altijd haat, of je nou iets 'slechts' haat of iets 'goeds' (en wat is goed en wat is slecht?hoe stel je dat vast? is er wel een door ons vast te stellen absoluut goed of kwaad?) haat is dus altijd negatief.
Zelf heb ik hier lang mee geworsteld, ik haatte ook het 'kwaad'(zoals ik dat waarnam dan) en wilde dit 'bestrijden'
Als je de haat haat, haat je jezelf op dat moment dus ook.
Duister verdrijf je met licht, niet met meer duister.
We kjken denk ik allemaal teveel films waar het kwaad makkelijk te identificeren en onherroepelijk onverbeterlijk absoluut kwaad is, dat je kan haten en bestrijden zonder wroeging.
De held kan dit kwaad dan vernietigen zonder minder goed en puur te worden. We identificeren ons graag met zo'n held, die een simpel en duidelijk leven en doel heeft, en romantisch zijn heroische daden stelt.
zo een simpel leven willen wij misschien ook wel, maar dat gaat niet.
De propaganda lijkt af en toe wel dit beeld van het filmdoek naar het dagelijks leven te willen overhevelen, doch in het dagelijks leven is het niet zo zwart wit... meer grijstinten.... en dingen kunnen hier ten goede veranderen, niets is onherroepelijk en onverbeterlijk alleen maar slecht.

Daarom kwam ik op een gegeven moment tot de conclusie dat het beter is niet het(in onze perceptie) kwaad te haten en te bestrijden, maar dat wat we als goed zien lief te hebben en te bevorderen.
Waar liefde is, moet haat vanzelf wijken... haat tegen haat is meer haat...
Strijd niet tegen het kwaad, en al helemaal niet uit haat, heb het goede lief, neem schoonheid waar... Vernietig en bestrijd niet, maar verzorg, bevorder en bouw.....
Simpel, niet kijken naar waar je tegen bent, maar waar je voor bent....
Verdeel de wereld in 'naar mijn mening wel/meer wenselijk' en 'naar mijn mening niet/minder wenselijk' en probeer de wenselijke dingen te bevorderen, zonder de niet wenselijke te haten.

Twee kanten van medaille; twee manieren van kijken naar de dingen, de positieve en de negatieve....
Zo kan je in een keer (met een pil? ) de 'matrix' veranderen van een hel die met strijd moet worden weerhouden van nog erger te worden(terwijl die strijd het juist slechts erger maakt) naar een paradijs dat met liefde nog mooier gemaakt kan worden.
Misschien is dit wel de grootste illusie van onze 'matrix'... het idee vuur met vuur te moeten bestrijden, dat we kwaad en haat moeten haten en bestrijden, oorlogen tegen oorlog voeren etc.
En zo houden we de narigheid in stand voor onszelf.

Ook de strijd om energie, het is gebaseerd op het standaard idee dat als iemand energie van mij krijgt/afpakt ik daarna minder of tekort heb.... maar is dat wel zo? kost die strijd om te pakken of te behouden niet ook veel energie? haten verslindt energie...... misschien moeten we proberen mensen die een tekort lijken te hebben die energie te geven.... dan hoeven ze het niet te jatten.... minder strijd.... en mijn ervaring is dat liefde nooit opraakt... je vult je energie dan weer aan.....

Als je in een woestijn zit vecht je om een glas water, je kan echter ook in de rivier gaan zitten, elke keer als je je glas door iemand laat leegdrinken zit het dan alweer vol
Wees de verandering die je in de wereld wilt zien!
voor diegenen die willen weten waarom ik bijna "Ohforf'sake" had geheten
  donderdag 6 juli 2006 @ 13:31:18 #78
129732 MostValuablePrincess
welke kant draait 'ie op?
pi_39571376
quote:
Op donderdag 6 juli 2006 13:31 schreef MostValuablePrincess het volgende:
tvp
euhz? Je bent de TS
ijs_beer fan!
pi_39571393
goeie band he? Tool
  donderdag 6 juli 2006 @ 13:37:42 #81
129732 MostValuablePrincess
welke kant draait 'ie op?
pi_39571533
Dan nog.
Nog concrete vragen?
Paar leuke reacties trouwens .
  donderdag 6 juli 2006 @ 13:47:37 #82
84252 Verdwaalde_99
Definitief uitgelogged.
pi_39571922
Wat wil je bereiken met het topic?

Ik bedoel. Wil je dat iedereen fouten gaat maken?

En nog steeds denk ik dat andere wegen naar Rome leiden.

De code kraken.

Het heelal bestaat uit oneindig veel cijfers. Het heelal is opgebouwd uit oneindig veel cijfers. Jet moet die cijfers denk ik op een andere manier rangschikken. Op een juiste manier rangschikken eerder. Door de cijfers te lezen. En wie weet hoeven die cijfers niet eens gerangschikt te worden. Dat je ze alleen maar hoeft te kennen en te weten. Of misschien gaat het wel helemaal vanzelf. Dat de grote escape vanzelf naar voren gaat komen doordat vader tijd mee gaat spelen.

Alles bestaat uit cijfers. En wil je dat die cijfers goed verlopen dan moet je zorgen dat alle cijfers juist zijn.

Ook in de economie dus. Niet voor niets moeten bedrijven een passende balans maken en nog meer. De cijfers moeten op een rijtje staan volgens mij.

De cijfers moeten van 0 tot en met 10 op een rijtje staan.

Ik denk eerder dat de cijfers op dit moment fout op een rijtje staan.

Dat het dus eerder een zaak is om de fouten eruit te halen, inplaats van de fouten erin te stoppen.

Ik zeg je nogmaals. Opzettelijke fouten maken leidt nergens toe.

Het wordt er alleen maar erger door.

En fouten zijn tevens ergerlijk. Iedere fout is om te ergeren. Maar dan geldt ook dat fouten uiteindelijk leiden tot een betere situatie. Iedere fout die geweest is, die is geweest. En is een fout geweest dan kan die fout in de toekomst niet meer gebeuren.

En zo zal het allemaal meer foutloos worden. De wereld zal beter functioneren zonder fouten. Mensen zullen meer weten zonder fouten.

Maar dan is het zaak dat de fouten aan het daglicht komen. En zeker ook dat bepaalde mensen leren van fouten.

Een ezel stoot zich geen 3 maal aan dezelfde steen.

Maar dan heb ik niets te zeggen daarover. Ik heb me al 1000 keer gestoten aan dezelfde steen. Maar goed, ik leer er wel nog altijd van

Een foutloos systeem.

Je gaat toch ook geen fouten in windows zetten? Dan zou je niet eens hier aanwezig kunnen zijn mocht je windows gebruiken.

Fouten eruit halen dus

[ Bericht 53% gewijzigd door Verdwaalde_99 op 06-07-2006 13:54:15 ]
Sinds 2007 anti depressiva vrij,
In 2008 gezonder enigsins rustiger blij.
Gekte en waanzin voorbij.
Eindelijk tijd voor de normalere realiteit.
  donderdag 6 juli 2006 @ 13:53:18 #83
152870 spliffy
cogito ergo sum
pi_39572145
quote:
Op donderdag 6 juli 2006 13:47 schreef Dromenvanger het volgende:
(...)
Weet je zeker dat je de juiste pil hebt genomen?
Op woensdag 8 november 2006 19:14 schreef Alicey het volgende:
Stelletje kutmods, zelfs een topic in het goede subforum plaatsen kunnen jullie niet. :r
  donderdag 6 juli 2006 @ 13:56:36 #84
84252 Verdwaalde_99
Definitief uitgelogged.
pi_39572277
quote:
Op donderdag 6 juli 2006 13:53 schreef spliffy het volgende:

[..]

Weet je zeker dat je de juiste pil hebt genomen?
Ik weet zeker dat ik me vandaag goed voel

Mijn hersens bevatten geen fouten. Ik voel me op mijn gemak hier op de wereld.

En ontsnappen aan de realiteit kan via meer manieren. En wie weet is het niet eens nodig. Dat de realiteit straks mooi genoeg gaat zijn. Sowieso is de realiteit niet zo erg als je je geestelijk gezond voelt. Als je je geestelijk gezond voelt dan is de wereld zelfs okey vaak.

Meer wegen leiden naar Rome.

Rustig doorgaan met leven ook wel.

Je kunt bepaalde zaken toch niet forceren.

Maar over mijn gevoel. Ik heb lucht in het hoofd. Geen enkele gedachte. Ik roep op commando een gedachte in leven als ik wil nadenken. Daarna stop ik met denken en is het luchtig

The matrix als film, nogmaals neem ik die film niet serieus.

Die film kan dan wel een eventueel kloppend beeld schetsen. Maar ik ga ervan uit dat niemand hoeft te weten hoe het in elkaar zit.

Misschien is die film wel gebaseerd op de grootste larie-koek.

Tis maar een film ook.

Sowieso die gaten die ze maken in het lichaam. Dat slaat op oorlog. En nog meer zaken slaan op oorlog in die film.

Op dat gebied heeft Sean Connery gelijk gehad.

Maar toch is er in de evolutie een matrix aanwezig. Dat stond in dat wetenschappelijke boek. Maar die matrix in de evolutie is anders. Dan moet ik dat dikke boek erbij halen. Je kunt alles wetenschappelijk in kaart brengen en oplossen ook wel. En niet door fouten te maken.

En dan vermeldt ik er even bij van. Zo slecht is het hier niet. Ik heb geen last van dingen die mijn gevoel wegkapen en ik heb niet het idee dat mijn energie wordt weggehaald en nog meer.

Enige waar ik een probleem mee heb dat is de warmte vandaag. Maar dat ligt ook wetenschappelijk in elkaar.
Sinds 2007 anti depressiva vrij,
In 2008 gezonder enigsins rustiger blij.
Gekte en waanzin voorbij.
Eindelijk tijd voor de normalere realiteit.
  donderdag 6 juli 2006 @ 14:04:11 #85
84252 Verdwaalde_99
Definitief uitgelogged.
pi_39572559
En dat ik het als onzin zie nu, dat komt omdat ik probeer meer realistisch te denken. Ik ga niet alles geloven meer. Heb de afgelopen 6 jaar mezelf lang genoeg voor de gek gehouden. En dan verdwaal je dus. Je wordt chaotisch en je inzicht en overzicht verdwijnd. Je bent dan niet van de wereld. Je verliest het contact met alles.

Ik kan dan wel vaker als gek zijn overgekomen maar dat had zijn redenen. Ik ben op dit moment gewoon helder genoeg om iets te geloven of als onzin aan te kaarten.

Mijn gekheid is ver verleden tijd

Ik weet een beter beeld te schetsen en vooral weet ik mezelf niet meer zoveel voor de gek te houden.

Anders zou ik door het lezen van dit topic helemaal ingaan erop, en zou ik mezelf besmetten met bepaalde denkbeelden van anderen. Je raakt besmet met denkbeelden als je alles gaat geloven. Je weet dan nogmaals niet wat links of rechts is. Ook veel boeken in de bibliotheek zijn onzin. In de bibliotheek moet je zelfs uitkijken wat je leest. En zo kun je overal voor de gek gehouden worden. Waardoor het heldere denken verdwijnt. Ontsporing treedt dan op. Geloven is niet erg, maar je moet wel weten wat je moet geloven. Als iemand zegt dat je kunt vliegen, dan ga je toch ook niet meteen van een gebouw springen omdat je de ander gelooft?

Als je alles gaat geloven dan weet je niet eens meer wat boven of onder is. Dan lig je zo in het gekkenhuis En dat is niet de bedoeling

Gebalanceerd bezig zijn ook wel.

Maar alsnog geloof ik in bepaalde zaken. Maar ik beperk het nu. Ik geef grenzen aan. Omdat ik gewoon met beide benen op de grond wil blijven. En dan kun je niet alles geloven. Omdat genoeg zaken niet kloppend zijn.

En nogmaals. Het begint met een goed beeld over jezelf en een goed beeld over de wereld. Heb je geen goed inzicht in jezelf en in de wereld. Dan zul je ook niet snel een goed inzicht hebben in eventuele boven-natuurlijke zaken.

Omdat het begint bij het mens zijn. Het menselijke zijn. En dan de wereld. Vervolgens het universum.

En veel is wetenschappelijk.

Maar goed. Ik ben nu een beetje als critici bezig. Voor de afwisseling ook maar een keer. Om het evenwicht te houden. Ik kan niet mijn hele leven van de wereld zijn

Maar dan zeg ik wel erbij. Er valt genoeg te onderzoeken nog.

Xebrozius even Ik begrijp jou nu beter, tijdje begreep ik je niet. Maar ik begrijp je manier van posten beter nu. Wilde dat even kwijt nog

Over mezelf. 6 jaar in gekte geleefd. Omdat ik te goed-gelovig was dus. In 2000 begonnen met foute boeken lezen, en als je dan direct zaken voor waar gaat aannemen, dan raak je inderdaad gestoord.

Op afstand beoordelen of iets onzin is of niet. Dat is pas een manier van bezig zijn waar je gezond mee blijft.

Gezond verstand behouden dus. En dat bereik je niet door Jan en allemaan serieus te nemen.

Er zijn zoveel mensen met een bepaalde visie. Als je al die visies gaat geloven dan heb je wat te doen. Ieder mens heeft in zekere mate zijn eigen waarheid. En denk dat het de ultieme waarheid is.

Ondanks alles kan er maar 1 waarheid zijn. En dat is de gezonde waarheid. De waarheid die algemeen geldig is.

En het is een feit dat we dus leven op aarde en binnen een oneindig universum.

En of het dan zo is dat onze gedachtes gekidnapped worden en onze energie gestolen wordt dat hoeft niet eens waar te zijn. Dat er iets achter het universum ligt hoeft ook niet waar te zijn.

Wie weet is er alleen maar de oneindig grote en lange ruimte van het universum.

Dat mensen die het idee hebben dat energie gestolen wordt en gedachtes gestolen wordt, gewoon niet goed in hun vel zitten dus. Dat mensen achterdochtig worden omdat ze niet gezond genoeg zijn.

Ik voel me vandaag dus gezond, heb totaal geen problemen met het leven. Ik voel me lekker en okey. En dan denk ik nog steeds aan meer mogelijkheden van entertainment en nieuwe dingen. Maar volgens mij bereik je dat met de wetenschap en techniek.

Virtuele werelden maken misschien. Maar dat weet ik ook niet.

Fouten eruit halen Ik haal de fouten uit mezelf nog. En ik ga zeker niet fouten maken in mijn omgeving. Dan schaadt dat alleen mezelf.

Genoeg geschreven weer.

Ben benieuwd wat de TS te zeggen heeft nu.

Ik zou zeggen, ga gerust door met je verhaal. Laat je niet tegenhouden. Kom met tegen-argumenten. Ieder mens is vrij om zijn of haar mening te laten zien.

En zo ontstaat er dus altijd een discussie.

De discussie is okey.

De discussie over de waarheid ook wel.

Misschien is de waarheid wel heel simpel. Zoals 1 + 1 = 2

[ Bericht 15% gewijzigd door Verdwaalde_99 op 06-07-2006 14:22:42 ]
Sinds 2007 anti depressiva vrij,
In 2008 gezonder enigsins rustiger blij.
Gekte en waanzin voorbij.
Eindelijk tijd voor de normalere realiteit.
  donderdag 6 juli 2006 @ 14:26:10 #86
129732 MostValuablePrincess
welke kant draait 'ie op?
pi_39573273
Kerel. Je zou het topic links laten liggen. Enfin, ik zal eens lezen wat je zegt.
  donderdag 6 juli 2006 @ 14:27:52 #87
129732 MostValuablePrincess
welke kant draait 'ie op?
pi_39573342
Wederom vraag ik me af of je de OP wel hebt gelezen. Zo niet, dan hoop ik dat je bereid bent je berichten leeg te editen, want het raakt kant noch wal.
  donderdag 6 juli 2006 @ 14:29:43 #88
149257 Circle
Cogito ergo sum!
pi_39573425
quote:
Op donderdag 6 juli 2006 13:37 schreef MostValuablePrincess het volgende:
Dan nog.
Nog concrete vragen?
Paar leuke reacties trouwens .
Jawel... al meerdere keren gesteld zoals je weet. Ik krijg alleen geen antwoord van je, tenzij je het volgende als antwoord hebt bedoeld:
quote:
@Circle wat bedoel je met simpeler, complexiteit is maar subjectief. Als je het hebt over emotie e.d. dan is het antwoord simpelweg energie. Emotie-Energie. Natuurlijk zit het allemaal wat moeilijker in elkaar, maar die uitleg kom tzt.
Voor het geval je op mijn toelichting zit te wachten: met complexiteit bedoel ik alle entiteiten en dwarsverbanden daartussen die je nodig hebt om een doel te bereiken. Jouw 'energie-zuig' theorie rammelt aan alle kanten en geeft een bijzonder wazige omschrijving van een mogelijk complot tegen de mensheid. Het doel is om de mensheid als energiebron te gebruiken en om dat enigzins in de hand te houden, worden de mensen kunstmatig gevoed met illusies die zij als realiteit accepteren (kijk gewoon ff lekker The Matrix en iedereen weet waar je je idee vandaan haalt).

Mijn punt over complexiteit: als je mensen onder de duim wilt houden door ze een kunstwereld te bieden waarin je volledig baas bent over hetgeen daarbinnen gebeurt, waarom zou je dan in godsnaam zo'n ingewikkelde wereld maken (ergo: je hebt bijzonder veel entiteiten en dwarsverbanden nodig om die wereld in stand te houden == complexiteit). Waarom zou je mensen in hun kunstwereld verliefd laten worden, boos laten worden, ziek laten worden, oorlog laten voeren en meer van die onzin. Dat maakt het beheer van die kunstwereld alleen maar ingewikkelder zodat de kans op foutgaan groter wordt. Complexiteit is dus helemaal niet subjectief, zolang je maar een maat hebt om dat tot uitdrukking te brengen.

Ik ben benieuwd naar je visie,

( )
  donderdag 6 juli 2006 @ 14:32:35 #89
149257 Circle
Cogito ergo sum!
pi_39573512
quote:
Op donderdag 6 juli 2006 14:27 schreef MostValuablePrincess het volgende:
Wederom vraag ik me af of je de OP wel hebt gelezen. Zo niet, dan hoop ik dat je bereid bent je berichten leeg te editen, want het raakt kant noch wal.
Interessant.... heb jouw OP gelezen (meerdere keren zelfs, maar om nou te zeggen dat het steekhoudender is dan DV's bijdragen ???? Ik dacht dat TRU juist de gemeenplaats was waar onbevangen en onbevooroordeeld gedachten uitgewisseld konden worden.

Nog een vraagje: hoe bepaal jij of berichten 'kant noch wal raken' ?
Weer eentje: ben je bereid je eigen criteria dan op je eigen teksten los te laten ?
  donderdag 6 juli 2006 @ 14:37:29 #90
84252 Verdwaalde_99
Definitief uitgelogged.
pi_39573680
quote:
Op donderdag 6 juli 2006 14:26 schreef MostValuablePrincess het volgende:
Kerel. Je zou het topic links laten liggen. Enfin, ik zal eens lezen wat je zegt.
Vrijheid blijheid

Dat ik gisteren het topic links wilde laten liggen dat was gisteren zo.

Nu denk ik anders

Zo is het bij mij nog steeds niet rechtlijnig genoeg.

Ik wissel nog te vaak en ben niet standvastig genoeg.

Stabiliteit ben ik aan het nastreven dus. Rechtlijnig handelen en denken. 1 proces van rechtlijnigheid

Je bent een beetje te verdedigend ingesteld. Alsof je jou theorie als heilig ziet ook wel.

Volgens mij sta je niet helemaal open voor kritiek.

Heb ik dus ook tijden gedaan in the truth. Niet open staan voor kritiek. Dat is een typisch karakter-trekje als je heilig overtuigd bent van je eigen gelijk

Kun je niets aandoen. Net zoals ik de afgelopen 6 jaar weinig kon doen eraan.

Maar zo heb ik de fouten eruit gehaald.

Zodat het rechtlijnig gaat

Helderheid en rechtlijnigheid is voor mij heilig.

En dan zeg ik meteen erbij. De opstelling van jou bericht is niet helder gebracht.

Ik hou van duidelijkheid en helderheid. Alles helder en duidelijk.

Streef ik dat niet na, dan verlies ik contact met alles om me heen. Dan verlies ik tevens mezelf.

Maar goed. Open staan voor kritiek. Op die manier kan the truth zeker mooi blijven. Als je bezig bent met zoeken naar de waarheid, dan zul je je sowieso moeten open stellen voor kritiek.

Geen enkel mens heeft de complete wijsheid in pacht om de waarheid te weten.

Kritiek en advies aannemen is verstandig wil je zelf een juist beeld krijgen en jezelf niet voor de gek houden
Sinds 2007 anti depressiva vrij,
In 2008 gezonder enigsins rustiger blij.
Gekte en waanzin voorbij.
Eindelijk tijd voor de normalere realiteit.
  donderdag 6 juli 2006 @ 14:40:20 #91
129732 MostValuablePrincess
welke kant draait 'ie op?
pi_39573792
quote:
Op donderdag 6 juli 2006 14:29 schreef Circle het volgende:
Mijn punt over complexiteit: als je mensen onder de duim wilt houden door ze een kunstwereld te bieden waarin je volledig baas bent over hetgeen daarbinnen gebeurt, waarom zou je dan in godsnaam zo'n ingewikkelde wereld maken (ergo: je hebt bijzonder veel entiteiten en dwarsverbanden nodig om die wereld in stand te houden == complexiteit). Waarom zou je mensen in hun kunstwereld verliefd laten worden, boos laten worden, ziek laten worden, oorlog laten voeren en meer van die onzin.
Ik weet dat je dit niet weel horen, maar toch - je ziet toch wel het verband tussen die voorbeelden van onzin die je daar oprakelt? Het zijn allemaal vormen van veel energie. Je onderschat de sterkte van de binding emotie - energie. Ik bespeur ook enige aversie tegen simpele antwoorden, en dat terwijl de antwoorden gewoon simpel en eenvoudig zijn. Wat wil je horen? Iets met Aliens, Agenten o.i.d.?


verder.
quote:
Dat maakt het beheer van die kunstwereld alleen maar ingewikkelder zodat de kans op foutgaan groter wordt. Complexiteit is dus helemaal niet subjectief, zolang je maar een maat hebt om dat tot uitdrukking te brengen.
Des te complexer een systeem, des te stabieler het is. Ook al zo simpel. Je zegt dat er in een ingewikkeld systeem meer kans is op het fout gaan van niets. Maar dat is zeker niet aannemelijk. Juist een simpel ongecompliceerd systeem ligt zo op zn gat.

gegroet.
  donderdag 6 juli 2006 @ 14:42:33 #92
84252 Verdwaalde_99
Definitief uitgelogged.
pi_39573868
Je praat onzin

Een simpel systeem is ultiem.

Simpelheid siert tevens de mens. Complexheid leidt tot niets. Heb je te maken met complex denken, wat ik dus altijd heb gehad. Dan ben je zo grijs en versleten. Je moet teveel nadenken om antwoorden te vinden.

Bij complexheden moet je teveel en telang zoeken naar antwoorden.

Onzin dus. Een systeem is simpel en effectief. Zo zal dat in de toekomst ook zeker moeten gaan.

Je gaat als programmeur toch niet onnodig veel moeite doen door veel complexe zaken erin te zetten terwijl je het met 1 druk op de knop ook kunt krijgen?

Logica is ook logisch en belangrijk.

Van 0 tot en met 10 op 1 rijtje.

Op die manier bereik je het mekka. Op die manier kun je systemen bouwen die in orde zijn.

Op die manier speel je als mensheid voor God.
Sinds 2007 anti depressiva vrij,
In 2008 gezonder enigsins rustiger blij.
Gekte en waanzin voorbij.
Eindelijk tijd voor de normalere realiteit.
  donderdag 6 juli 2006 @ 14:45:24 #93
129732 MostValuablePrincess
welke kant draait 'ie op?
pi_39573976
@cirlce en dv
Ik vraag me al tijden af of dv de OP wel heeft gelezen. Als hij dit niet heeft gedaan is het toch niet echt netjes om dan de helft van het topic te vullen met zijn teksten of wel? Kritiek is altijd welkom, graag zelfs. Maar de berichten van dv zijn naast dat ze door laten schemeren dat hij de OP niet of nauwelijks heeft gelezen, vrij irrelevant. Hij heeft het over mij en hem, terwijl het daar nu niet over gaat. Het gaat over de OP, easy as that. Interesseert het mij dat de dv 'lucht in zn hoofd heeft', of voreger ook 'defensief was', of hij de film serieus neemt ? Nee niet echt, of beter: echt niet.
En dan de hele tijd die commentaren op het opzettelijk fouten maken....->LEES! Je komt met voorbeelden van fouten die nergens op slaan... Lees de OP nou maar.
  donderdag 6 juli 2006 @ 14:48:07 #94
129732 MostValuablePrincess
welke kant draait 'ie op?
pi_39574067
quote:
Op donderdag 6 juli 2006 14:42 schreef Dromenvanger het volgende:
Je praat onzin

Een simpel systeem is ultiem.

Simpelheid siert tevens de mens. Complexheid leidt tot niets. Heb je te maken met complex denken, wat ik dus altijd heb gehad. Dan ben je zo grijs en versleten. Je moet teveel nadenken om antwoorden te vinden.

Bij complexheden moet je teveel en telang zoeken naar antwoorden.

Onzin dus. Een systeem is simpel en effectief. Zo zal dat in de toekomst ook zeker moeten gaan.

Je gaat als programmeur toch niet onnodig veel moeite doen door veel complexe zaken erin te zetten terwijl je het met 1 druk op de knop ook kunt krijgen?

Logica is ook logisch en belangrijk.

Van 0 tot en met 10 op 1 rijtje.

Op die manier bereik je het mekka. Op die manier kun je systemen bouwen die in orde zijn.

Op die manier speel je als mensheid voor God.
Koppel nou eens niet alles aan jouw persoonlijkheid ajb. Dat jouw complex denken je narigheid bezorgt, is geen geldig argument noch boeiend.
Over programmeurs gesproken... ik weet niet hoeveel kaas je gegeten hebt van Wiskunde en systematiek, maar het staat wel vast dat hoe meer variabelen en constanten een systeem heeft, hoe kleiner de kans dat dit systeem in elkaar dondert bij wisselende omstandigheden.
  donderdag 6 juli 2006 @ 15:12:59 #95
149257 Circle
Cogito ergo sum!
pi_39574723
quote:
Op donderdag 6 juli 2006 14:40 schreef MostValuablePrincess het volgende:
Ik weet dat je dit niet weel horen, maar toch -
Ik vraag me af of je 'weet wat ik niet wil horen'. Ik weet dat zelf niet eens, dus het zou knap zijn van je.

Anyway :
quote:
je ziet toch wel het verband tussen die voorbeelden van onzin die je daar oprakelt? Het zijn allemaal vormen van veel energie. Je onderschat de sterkte van de binding emotie - energie. Ik bespeur ook enige aversie tegen simpele antwoorden, en dat terwijl de antwoorden gewoon simpel en eenvoudig zijn. Wat wil je horen? Iets met Aliens, Agenten o.i.d.?
Aha... wederom jouw mening over mij: "je ziet toch wel ...". Om je wat beter te informeren: neen, ik zie het verband tussen die voorbeelden ECHT niet. Derhalve kan ik ook de sterkte van een binding tussen emotie en energie niet onderschatten, gewoonweg omdat ik geen reet begrijp van wat je probeert te zeggen.

Had ik maar een aversie tegen simpele antwoorden, dan kreeg ik die blijkbaar nog, maar op dit moment heb ik nog geen enkel antwoord van je gezien. Verwijzingen naar 'het is gewoon energie' vallen voor mij niet onder antwoorden vanwege twee redenen:

  • omdat ik het niet begrijp, of;
  • omdat het nergens op slaat (omdat het geen antwoord is).

    Ik probeer die laatste conclusie te vermijden, dus ik doe mijn uiterste best om te begrijpen en heb daar je hulp bij nodig.
    quote:
    Des te complexer een systeem, des te stabieler het is. Ook al zo simpel. Je zegt dat er in een ingewikkeld systeem meer kans is op het fout gaan van niets. Maar dat is zeker niet aannemelijk. Juist een simpel ongecompliceerd systeem ligt zo op zn gat.
    Oei...u is abuis. Complexiteit en stabiliteit hebben weinig met elkaar te maken en al helemaal niet via jouw relatie 'hogere complexiteit == meer stabiliteit'. Laat me je een voorbeeld geven: het weer op aarde is een van de meest complexe systemen die we kennen. Ik laat het aan jou over om te bepalen hoe stabiel het is. Stabiliteit zou je kunnen definieren als de eigenschap van een systeem om in een specifieke toestand te geraken en hoe complexer het systeem is, hoe meer toestanden je kan verwachten. Of en hoe vaak zo'n systeem in zo'n toestand komt, is niet triviaal te bepalen. Lees eens wat over moderne regeltechniek en chaos-theorie en denk dan eens terug aan bovenstaande quootje van jezelf.

    Ik zou kiezen voor de mogelijkheid: hogere complexiteit leidt veelal tot instabiliteit en dus tot ongewenste uitkomsten. Ongewenste uitkomsten moeten vermeden worden, dus complexiteit zou vermeden worden. Dit heeft zelfs tot de volkswijsheid geleid : waarom moeilijk doen als het ook gemakkelijk kan. Mijn vraag staat dus nog steeds open: waarom zo'n ingewikkelde schijnwereld creeeren als iedereen bij wijze van spreken gewoon in een coma gebracht kan worden om af en toe energie te oogsten. Is trouwens ook een film van : Coma, maar dat laten we even liggen voor een nieuw topic.

    [ Bericht 0% gewijzigd door Circle op 06-07-2006 15:30:25 ]
  •   donderdag 6 juli 2006 @ 15:19:28 #96
    84252 Verdwaalde_99
    Definitief uitgelogged.
    pi_39574875
    Een computer-chip heeft niet voor niets alleen maar enen en nullen. Zou het complex moeten zijn dan hadden ze het tot en met de 9 erin gezet.

    Maar ik ga even de OP lezen, en dan zal ik verder gaan.

    Even in zijn algemeenheid toevoegen. Princess, je komt erg verdedigend over. Dat jij een topic opend, wilt niet zeggen dat het topic van jou is

    Open je een topic dan nodig je mensen uit om te reageren. Besef je dat? Ontopic blijven is dan okey, maar je kunt ook mensen totaal geen vrijheid gunnen. Zou ieder topic zo gaan als deze, dan was ik allang van fok weg. Maar zo heb ik me ook wel eens opgesteld. Je denkt alles te weten en de critici hebben bij voorhand ongelijk. Dan ben je blind voor commentaar. En dat is een van de grootste struikel-blokken in het leven.

    Maar ik zal de OP eens lezen.

    De titel van het topic zegt me overigens genoeg al

    En over een topic even, een topic gaat soms bepaalde wegen op, je hebt hier te maken met een forum met gemiddeld 600 gebruikers, dan is het zaak dat je je flexibel opstelt omdat je te maken hebt met mensen die een mening willen laten zien.

    Je doet net alsof je dictator bent van je topic. Laat mensen in Godsnaam hun mening zien. Lijkt wel alsof je zelf zaken aan het wegkapen bent door de mening van anderen niet toe te laten.

    Alsof jij alles weet en de ander niets weet.

    Open stellen dus

    [ Bericht 17% gewijzigd door Verdwaalde_99 op 06-07-2006 15:31:01 ]
    Sinds 2007 anti depressiva vrij,
    In 2008 gezonder enigsins rustiger blij.
    Gekte en waanzin voorbij.
    Eindelijk tijd voor de normalere realiteit.
      donderdag 6 juli 2006 @ 15:23:42 #97
    84252 Verdwaalde_99
    Definitief uitgelogged.
    pi_39574983
    Gelezen eerste gedeelte.

    Het creeert medelijden ten opzichte van jezelf

    Je doet net alsof ieder mens medelijden heeft met zichzelf. Misschien dat jij medelijden met jezelf hebt als mens zijnde. Maar dat hoeft niet voor elk mens te gelden.

    Laat mij dus totaal geen medelijden hebben met mezelf

    Verder geloof ik ook niet dat er iets achter de schermen gebeurt.

    Maar dit topic is gewoon niet prettig om te reageren. Alleen de instelling van princess die de indruk wekt met haar naam het belangrijkste te zijn, die is al fout.

    Nogmaals veels te verdedigend.

    Alsof dit een topic is dat de ultieme waarheid betekend.

    Kom je aan met zelf-medelijden dat opgewekt wordt. Dan moet ik je in mijn geval teleurstellen.

    Ik heb amper te maken met zelfmedelijden.

    Nog sterker, het bevalt me hier op aarde goed.

    Ik wil niet eens dat het veranderd. Betere computersystemen die makkelijker zijn wil ik wel.

    1 druk op de knop en een gratis kop koffie. De afwas die zichzelf doet. En ga zo door.

    En dat bereik je niet met fouten en complexheden.

    10101010.

    Computers draaien op enen en nullen. Wie weet dat er in de toekomst iets nog beters komt. Zodra men een betere chip gelanceerd wordt.

    Princess, volgens mij denk je dat jij de wereld gaat redden Die indruk krijg ik van jou.

    Luister eens naar het nummer van Tina Turner.

    " We don't need another hero".

    En even wat circle zegt. De wereld is al complex genoeg en het universum ook, we leven inderdaad al in een van de meest complexe systemen, het menselijk lichaam alleen al is al complex genoeg om van door te draaien. Je hersens alleen al genomen en de samenstelling van het bloed en hoe moleculen werken. Dat is belangrijk, om dat in kaart te brengen helemaal. Laat de mensheid eerst alles gaan verklaren en in kaart brengen. Eerst eens verklaren hoe het universum in elkaar steekt. Vervolgens kun je verder.
    Sinds 2007 anti depressiva vrij,
    In 2008 gezonder enigsins rustiger blij.
    Gekte en waanzin voorbij.
    Eindelijk tijd voor de normalere realiteit.
      donderdag 6 juli 2006 @ 15:32:35 #98
    149257 Circle
    Cogito ergo sum!
    pi_39575186
    quote:
    Op donderdag 6 juli 2006 15:23 schreef Dromenvanger het volgende:
    En even wat circle zegt. De wereld is al complex genoeg en het universum ook, we leven inderdaad al in een van de meest complexe systemen, het menselijk lichaam alleen al is al complex genoeg om van door te draaien. Je hersens alleen al genomen en de samenstelling van het bloed en hoe moleculen werken. Dat is belangrijk, om dat in kaart te brengen helemaal. Laat de mensheid eerst alles gaan verklaren en in kaart brengen. Eerst eens verklaren hoe het universum in elkaar steekt. Vervolgens kun je verder.
    ....en dat is nou precies wat het doel van de wetenschap is ;-). Thanks DV, je gaat weer goed
      donderdag 6 juli 2006 @ 15:43:10 #99
    84252 Verdwaalde_99
    Definitief uitgelogged.
    pi_39575444
    quote:
    Op donderdag 6 juli 2006 15:32 schreef Circle het volgende:

    [..]

    ....en dat is nou precies wat het doel van de wetenschap is ;-). Thanks DV, je gaat weer goed


    Maar zo is het wel

    Voordat je uberhaupt kunt weten wat zich achter het universum bevindt, moet je eerst weten hoe het universum is.

    Je zult de rand van het universum moeten benaderen. Daar is hetgeen wat erachter ligt.

    Als je het einde van het universum bereikt. Dan zie je wat er achter de horizon ligt Sommigen beweren dat je meer universums naast elkaar hebt. Sommigen beweren dat er ontelbaar veel universums zijn. Ook dan is het een zaak van de wetenschap om die universums te bereiken. Eventueel door een totaal andere telescoop in elkaar te zetten. Een telescoop die zo krachtig is dat die dwars door de realiteit heenkijkt. En dan denk ik niet dat daar een systeem is, ik denk dat daar gewoon een ander universum is weer. Dat je gewoon naast ons universum nog een universum hebt en nog een en nog een. Net zoveel universums als sterren in de hemel. Maar dat hoeft niet waar te zijn. Alles waarvan ik niet weet of het waar is, daar twijfel ik enigszins aan. Zo blijf ik tenminste met beide benen op de grond.
    Sinds 2007 anti depressiva vrij,
    In 2008 gezonder enigsins rustiger blij.
    Gekte en waanzin voorbij.
    Eindelijk tijd voor de normalere realiteit.
      donderdag 6 juli 2006 @ 17:02:16 #100
    129732 MostValuablePrincess
    welke kant draait 'ie op?
    pi_39577737
    quote:
    Op donderdag 6 juli 2006 15:12 schreef Circle het volgende:
    Mijn vraag staat dus nog steeds open: waarom zo'n ingewikkelde schijnwereld creeeren als iedereen bij wijze van spreken gewoon in een coma gebracht kan worden om af en toe energie te oogsten.
    Ah, kijk je edit brengt werpt wat licht op de zaak. Dit is inderdaad een duidelijke vraag .
    Welnu dit heeft te maken met de regels van de matrix, vrije wil e.d. En wederom heeft het te maken met de hoeveelheid energie die er te winnen valt uit mensen die bewust keuzes maken, emoties kennen e.d. t.o.v. mensen die lam in coma liggen. Dat lijkt me een 'logische verklaring', maar eerlijk is eerlijk ik weet niet exact waarom de huidige matrix deze mate van complexiteit kent en niet een andere. Ik denk ook niet dat het veel uitmaakt eerlijk gezegd.

    @dv: Je persoonlijke aanvallen op mij, kunnen me niet echt boeien. Je kent me niet. Jij laat jezelf daarentegen wel flink kennen.

    Je wekt een soort van halfdepressieve schoneschijnophoudende indruk, maar ik kan het mishebben hoor.
    Maar goed ik hoop dat dit de laatste offtopic reactie is. Kijk kritiek is altijd welkom, dus beticht me nou niet van tunnelvisie en dictatoriale trekjes. Kijk eens naar circle, zijn kritiek is 100% constructief, daar reageer graag op. Maar persoonlijke aanvallen en dat depressieve gezeik over hoe jij vroeger was, interesseert me niet en heb ik dan ook liever niet in dit topic -maar ja als je dat zo graag wilt blijven doen, be my guest.
    En die universum-analogie, daar lust ik er nog wel tien van.
    Zeg maar tegen de dierenarts dat hij zich niet met dieren moet bezig houden, voordat hij zijn eigen lichaam helemaal doorgrond heeft.
    Zeg maar tegen de schoonheidsspecialist dat ze met haar poten van je afblijft voordat ze er zelf piekfijn uitziet.
    Zeg maar tegen de (2e Fase)- leraar dat hij zijn mond houdt voordat hij het zelf allemaal snapt.
    etc.etc.etc.
      donderdag 6 juli 2006 @ 17:09:11 #101
    84252 Verdwaalde_99
    Definitief uitgelogged.
    pi_39577942


    Princess. Jij zegt dat ik jou niet ken, en vervolgens ga je mij analyseren

    Wat wil je nu precies bereiken?

    Ik verklaar jou voor half gestoord. Dat is mijn mening over jou.

    Matrix my ass.

    2012 staat voor dromen.

    Het wordt 1 droom. En dromen bereik je niet met fouten.

    Je kunt gewoon niet tegen kritiek en leest maar half.

    Je bent niet van deze wereld en houdt jezelf voor de gek.

    Plankje voor de kop misschien??

    Over mijn depressie, je moest eens weten hoe positief ik ben. Ik twijfel eerder aan jou geestelijke gezondheid met je half-gare theorien. Als je over depressie wilt praten dan ben je hier aan het juiste adres, ik leg je depressie uit zoals het is. Omdat ik zwaar depressief ben geweest. En die depressie had totaal niets met de matrix te maken. Vraag me uberhaupt af of er uberhaupt iets is dat met de matrix te maken heeft.

    Lijkt wel alsof je reip bent voor het gesticht.

    Moest er ff uit. Ik laat me niet analyseren door gestoorde lui.
    Sinds 2007 anti depressiva vrij,
    In 2008 gezonder enigsins rustiger blij.
    Gekte en waanzin voorbij.
    Eindelijk tijd voor de normalere realiteit.
      donderdag 6 juli 2006 @ 17:12:17 #102
    84252 Verdwaalde_99
    Definitief uitgelogged.
    pi_39578025
    En hou je oordelen maar voor je voortaan.

    Volgens mij ben jij ook nog eens te jong om te oordelen over depressie.

    Je foto in je fotoboek staat voor een piep-jong meisje dat eens verteld hoe het zit. Je bent nog te jong om uberhaupt te beseffen hoe het leven in elkaar steekt. En denkt de waarheid in pacht te hebben??? Groei eerst maar eens op meisje.

    Groei eerst maar eens op tot volwassen persoon en kom daarna aan mijn adres aankloppen

    Dat ik uberhaupt inga op je is fout.

    Maar je topic lokt het uit. Ik kan het niet aanzien dat een topic als deze serieus genomen wordt.

    Vandaar mijn reacties.

    Maar vanwege die plank voor je kop, zul je wel doorgaan zeker?
    Sinds 2007 anti depressiva vrij,
    In 2008 gezonder enigsins rustiger blij.
    Gekte en waanzin voorbij.
    Eindelijk tijd voor de normalere realiteit.
      donderdag 6 juli 2006 @ 17:21:08 #103
    84252 Verdwaalde_99
    Definitief uitgelogged.
    pi_39578295
    Ik hoop dus ook niet dat dit topic een 2e deel krijgt.

    Sowieso de instelling van de TS.

    Klein meisje met grote mond. Zonder levens-ervaring.

    Laat me niet lachen zeg.

    Denkt ze ook nog een grote mond te mogen opzetten tegen mij. Belachelijk. Billenkoek kan ze krijgen.

    Die meid moet eerst maar eens levenservaring gaan opdoen voordat ze met domme visies komt.

    Mostvaluable princess

    Wat is er zo waardevol aan die half-gare theorie?

    Ik noem het eerder waardeloos.

    Past totaal niet binnen the truth. En dan hoef ik me meteen niet meer af te vragen waarom het subforum the truth niet serieus genomen wordt vaak. Vanwege topics als deze.

    Subforum the truth slaat af en toe de plank raak. Maar dit is gewoon pure onzin.

    Verspreiding van leugens. Denk ook echt niet dat dit wereld-nieuws gaat worden

    Dat ze morgen op het journaal komen ermee.
    Sinds 2007 anti depressiva vrij,
    In 2008 gezonder enigsins rustiger blij.
    Gekte en waanzin voorbij.
    Eindelijk tijd voor de normalere realiteit.
      donderdag 6 juli 2006 @ 17:28:00 #104
    84252 Verdwaalde_99
    Definitief uitgelogged.
    pi_39578486
    Sommige mensen zijn dus echt het spoor bijster

    Dat de topic-starter zichzelf serieus neemt is nog het ergste.

    En dan kan ze ook niet tegen kritiek. Iedereen moet ja en amen knikken en dan pas mag je meedoen hier.

    Alles moet in het straatje passen van de topicstarter.

    En dit is dus geschreven vanuit depressief oogpunt



    Laat me niet lachen zeg.

    Depressief ben ik amper nog.

    Integendeel zelfs

    Depressie is weg

    Paradijs is aanwezig

    Paradijs zonder fouten. Dat is pas een paradijs

    In de toekomst gebeurt dat nog

    1 droom zonder fouten. Of realiteit zonder fouten. Maakt niet uit

    Ziekenhuizen leeg en ga zo door.

    Omdat de wetenschap de lucht ingaat nog.

    Mensen als topic-starter zijn overbodig in principe, de wetenschap lost alles op. Maar topic-starter denkt de wereld te redden

    Met absurde ideeen.

    Volgens mij een beetje psychotisch aan het worden? Heb ik namelijk ook gehad. Vandaar maak ik me zorgen aan de gezondheid van TS. Ik kan het dus ook begrijpen dat sommigen komen met de meest krankzinnige visies. Maar het is fouter dan fout. En dan proberen ze anderen mee te sleuren ook nog. Anderen een mening opdringen ook wel. Een valse waarheid verspreiden.

    Ik ben gezond verklaard
    Sinds 2007 anti depressiva vrij,
    In 2008 gezonder enigsins rustiger blij.
    Gekte en waanzin voorbij.
    Eindelijk tijd voor de normalere realiteit.
      donderdag 6 juli 2006 @ 18:23:15 #105
    34614 jogy
    Hersenflatulent
    pi_39579947
    DV, je doet nu precies hetzelfde als sommige mensen tegen jou doen wat je niet leuk vindt, je zegt dat de TS onzin verkoopt en zijn eigen visie als waarheid. Ten eerste verkoop jij nu jouw visie als waarheid en ten tweede ben je nou wel erg aan het doordrammen .
    Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
    'Goatboy is hurt by your indifference'
    <a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
    [b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
      donderdag 6 juli 2006 @ 18:38:59 #106
    129732 MostValuablePrincess
    welke kant draait 'ie op?
    pi_39580350
    Een 4-posts lachertje, maar goed. Daar sta ik boven.
    Mag er wat offtopic bagger verwijderd worden?

    Ontopic graag, kritiek, vragen alles is welkom. Geen levensverhalen van depressieven, danku .
    dv
      donderdag 6 juli 2006 @ 18:40:49 #107
    84252 Verdwaalde_99
    Definitief uitgelogged.
    pi_39580403
    quote:
    Op donderdag 6 juli 2006 18:23 schreef jogy het volgende:
    DV, je doet nu precies hetzelfde als sommige mensen tegen jou doen wat je niet leuk vindt, je zegt dat de TS onzin verkoopt en zijn eigen visie als waarheid. Ten eerste verkoop jij nu jouw visie als waarheid en ten tweede ben je nou wel erg aan het doordrammen .
    Ik ben niet meer ontspoord

    Ik ben niet meer gek.

    Dus ik zal ook niet snel meer aangesproken worden op mijn gekheid. Dat mensen mij zo vaak voor gek verklaard hebben was hun volste recht. Daarom heb ik het recht op TS voor gek te verklaren Mensen die gek zijn, mag je voor gek verklaren. Om ze wakker te schudden ook wel.

    Maar ik zal het topic weer links laten liggen

    Topic bloedt vanzelf wel dood. Maar volgens mij is de TS erg overtuigd van eigen gelijk.

    Maar ze doet maar. Maakt niet uit. Iedereen loopt ooit tegen de lamp en ziet het licht

    Hopelijk verdwijnt dit topic diep in de aderen van het forum hier

    Helemaal diep ergens waar het nooit meer gevonden kan worden.

    Want het zijn leugens en het is bedrog
    Sinds 2007 anti depressiva vrij,
    In 2008 gezonder enigsins rustiger blij.
    Gekte en waanzin voorbij.
    Eindelijk tijd voor de normalere realiteit.
      donderdag 6 juli 2006 @ 18:42:41 #108
    129732 MostValuablePrincess
    welke kant draait 'ie op?
    pi_39580458
    Laat het topic eens links liggen dan.... kun je niet he....
      donderdag 6 juli 2006 @ 18:43:01 #109
    84252 Verdwaalde_99
    Definitief uitgelogged.
    pi_39580466
    quote:
    Op donderdag 6 juli 2006 18:38 schreef MostValuablePrincess het volgende:


    Ontopic graag, kritiek, vragen alles is welkom. Geen levensverhalen van depressieven, danku .
    dv
    Hoe weet je dat ik depressief ben

    Kun je mijn gevoel voelen

    Ik moet je teleurstellen want ik ben spring levend

    Levender dan jou met je waan-beelden
    Sinds 2007 anti depressiva vrij,
    In 2008 gezonder enigsins rustiger blij.
    Gekte en waanzin voorbij.
    Eindelijk tijd voor de normalere realiteit.
      donderdag 6 juli 2006 @ 18:43:31 #110
    84252 Verdwaalde_99
    Definitief uitgelogged.
    pi_39580484
    quote:
    Op donderdag 6 juli 2006 18:42 schreef MostValuablePrincess het volgende:
    Laat het topic eens links liggen dan.... kun je niet he....
    Het topic is een doorn in mijn oog inderdaad.

    Vandaar mijn reacties.

    De waarheid is belangrijk daarnaast.

    Leugens mogen de wereld niet regeren.

    Als jij bezig bent met leugens verspreiden. Dan nodig je mij uit tot reageren.

    Als anderen niet jou tegenhouden met je leugens, dan moet ik dat maar doen

    Dus ik hoop dat anderen zich eens gaan mengen in deze topic. Dat meer mensen zich gaan mengen erin. Want je bent een last-post

    Volgens mij ben jij zo'n harde volharder, die niet opgeeft. Iemand die denkt gelijk te hebben op een idiote manier.

    Toen ik je onder-titel las gisteren.

    " Dwang-matig leugenaar". Dwang-matig leugenaar heb je snel weg gehaald natuurlijk. Nu staat er een of andere zinloze code waarmee jij denkt zaken te kunnen beinvloeden. Laat me niet lachen zeg. Laat je nakijken, ga naar de dokter en slik een medicijn.

    Toen wist ik ook al genoeg.

    Dat had je dus staan onder je naam, dwangmatig leugenaar. En daarbij zegt je gebruikersnaam genoeg. En je icoon. Je bent gewoon ziek in de kop. Ga je maar bezig houden met je ziekte.

    En je hele manier van schrijven en de berichten die je verspreidt.

    Maar gelukkig ben je niet wereld-wijd bezig

    Dus je bereikt sowieso weinig. Omdat de massa jou nooit voor vol zal aanzien

    En aan Jogy even. Ik ben veranderd. Ik ben niet zoals vroeger.

    Ik word met de dag gezonder en verstandiger. Jij kunt me niet vergelijken met gisteren of eergisteren. Omdat ik iedere dag logischer ga nadenken.

    [ Bericht 29% gewijzigd door Verdwaalde_99 op 06-07-2006 18:48:58 ]
    Sinds 2007 anti depressiva vrij,
    In 2008 gezonder enigsins rustiger blij.
    Gekte en waanzin voorbij.
    Eindelijk tijd voor de normalere realiteit.
      donderdag 6 juli 2006 @ 18:47:34 #111
    34614 jogy
    Hersenflatulent
    pi_39580611
    quote:
    Op donderdag 6 juli 2006 18:40 schreef Dromenvanger het volgende:

    [..]

    Ik ben niet meer ontspoord

    Ik ben niet meer gek.

    Dus ik zal ook niet snel meer aangesproken worden op mijn gekheid. Dat mensen mij zo vaak voor gek verklaard hebben was hun volste recht. Daarom heb ik het recht op TS voor gek te verklaren Mensen die gek zijn, mag je voor gek verklaren. Om ze wakker te schudden ook wel.
    Mja, dan doe je dus alleen maar mee met die ongein die elke discussie naar de tering kan helpen. Zeker in dit subforum, zou jammer zijn.
    quote:
    Maar ik zal het topic weer links laten liggen
    Mooi .
    quote:
    Topic bloedt vanzelf wel dood. Maar volgens mij is de TS erg overtuigd van eigen gelijk.

    Maar ze doet maar. Maakt niet uit. Iedereen loopt ooit tegen de lamp en ziet het licht

    Hopelijk verdwijnt dit topic diep in de aderen van het forum hier

    Helemaal diep ergens waar het nooit meer gevonden kan worden.

    Want het zijn leugens en het is bedrog
    Kan wel zo zijn maar dat maakt het topic zelf niet minder leuk om te lezen toch? Maar misschien heb je gelijk, misschien ook niet.
    Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
    'Goatboy is hurt by your indifference'
    <a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
    [b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
      donderdag 6 juli 2006 @ 18:48:30 #112
    34614 jogy
    Hersenflatulent
    pi_39580639
    MVP, moet je er zelf ook niet op doorgaan .
    Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
    'Goatboy is hurt by your indifference'
    <a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
    [b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
      donderdag 6 juli 2006 @ 18:50:13 #113
    84252 Verdwaalde_99
    Definitief uitgelogged.
    pi_39580687
    Waarom moet een topic leuk zijn om te lezen Jogy

    Het gaat hier om de waarheid. En de waarheid moet aan het licht komen.

    Leuk doe je maar in onzin

    Hier gaat het om de waarheid. En als leugens verspreid worden mag je daar best op ingaan.

    Hier hoeft het niet leuk om te lezen te zijn. Als TS leugens verspreid. Dan heeft iedereen het recht om die leugens de kop in te drukken.

    Een topic dat gaat om de waarheid moet feiten bevatten gebaseerd op een fundament.

    Leuk doe je maar elders.

    Soms is iets wel serieus. En dan mag je best eens kritiek leveren

    Zoals ik ook dankbaar ben aan de mensen die mij kritiek geleverd hebben toen ik niet van deze planeet was.

    Dus ik dank Xebrozius even

    Ik begrijp de topic-starter dus wel. Ontsporing en verdwaling leidt tot zulk gedrag.

    Dat is het grappige aan het verhaal

    Dat ik de topic-starter begrijp

    Het is de grootste onzin en de grootste humor

    Dus Jogy, het topic is leuk

    Kijk nou de TS en mij tegen elkaar ingaan

    Is dat geen humor

    [ Bericht 29% gewijzigd door Verdwaalde_99 op 06-07-2006 19:12:15 ]
    Sinds 2007 anti depressiva vrij,
    In 2008 gezonder enigsins rustiger blij.
    Gekte en waanzin voorbij.
    Eindelijk tijd voor de normalere realiteit.
      donderdag 6 juli 2006 @ 19:04:52 #114
    129732 MostValuablePrincess
    welke kant draait 'ie op?
    pi_39580751
    @jogy: ok
    Maar zou u dan zo vriendelijk willen zijn wat van die zinloze reacties te verwijderen? 't Is toch duidelijk dat hier opzettelijk een topic wordt gesaboteerd.
      donderdag 6 juli 2006 @ 19:05:44 #115
    84252 Verdwaalde_99
    Definitief uitgelogged.
    pi_39580771
    En Jogy, ik breng geen ongein. Ik ga serieus erop in.

    Altijd Ja en amen knikken is dus logisch

    Als je ergens niet mee eens bent dat is ongein

    Mag ik ook eens ergens niet mee eens zijn??? Zo zal ik het vaker ergens niet mee eens zijn.

    Dit forum hoeft toch geen sekte te zijn van Ja knikkers of wel soms

    Iemand opend een topic en de rest loopt mee Allemaal lopen ze de TS achterna

    Klopt naar mijn gevoel dus niet.

    Als mensen het ergens niet mee eens zijn, dan mag dat gezegd worden.
    Sinds 2007 anti depressiva vrij,
    In 2008 gezonder enigsins rustiger blij.
    Gekte en waanzin voorbij.
    Eindelijk tijd voor de normalere realiteit.
      donderdag 6 juli 2006 @ 19:07:01 #116
    84252 Verdwaalde_99
    Definitief uitgelogged.
    pi_39580805
    quote:
    Op donderdag 6 juli 2006 19:04 schreef MostValuablePrincess het volgende:
    @jogy: ok
    Maar zou u dan zo vriendelijk willen zijn wat van die zinloze reacties te verwijderen? 't Is toch duidelijk dat hier opzettelijk een topic wordt gesaboteerd.
    Ik heb eerder het idee dat jij sabotage wilt plegen door opzettelijk fouten te maken.

    Maar goed, dat kan aan mij liggen.

    Leer eens omgaan met kritiek meisje.

    Daar leer je wat van.

    Hopelijk wordt niets verwijderd van deze topic. Deden ze bij mijn topics ook nooit. Mijn topics werd nooit wat verwijderd. Dus ik hoop en verlang dat het met deze topic net zo gaat. Gelijkheid dus ook wel.

    En kritiek mag gezegd worden. Kritiek is gezond. Loop je iemand blindelings achterna dan krijg je te maken met .....slechte zaken.

    Je bent net op fok en stelt al grote eisen hier





    Eigenwijs blaag
    Sinds 2007 anti depressiva vrij,
    In 2008 gezonder enigsins rustiger blij.
    Gekte en waanzin voorbij.
    Eindelijk tijd voor de normalere realiteit.
      donderdag 6 juli 2006 @ 19:12:35 #117
    84252 Verdwaalde_99
    Definitief uitgelogged.
    pi_39580947
    Toch is TS lief

    En eigenwijs. En niet van de partij. Niet helder.

    Juist haar onrealistische kijk maakt haar lief.

    Zo onschuldig en onwetend.
    Sinds 2007 anti depressiva vrij,
    In 2008 gezonder enigsins rustiger blij.
    Gekte en waanzin voorbij.
    Eindelijk tijd voor de normalere realiteit.
      donderdag 6 juli 2006 @ 19:37:28 #118
    84252 Verdwaalde_99
    Definitief uitgelogged.
    pi_39581561
    En nog iets. Mensen die denken dat ze het beter weten. Mensen die 100 procent overtuigd zijn van eigen gelijk. Mensen die geen mm afwijken. Mensen die blind zijn. Mensen die eigenwijs zijn. Mensen die anderen de ruimte niet laten binnen een discussie. Mensen die anderen de plaats niet gunnen. Mensen die anderen een mening opdringen.

    Mensen die gewoon dom zijn. Mensen die ook nog eens persoonlijk worden als ze commentaar krijgen



    En vooral als het een foute mening is.

    Leuk of niet Jogy??? Vind je dat niet leuk ???

    Ik vind het lachen

    Dus niet. Topics als deze storen me dus. Ik heb me ook zo gedragen dus. En daarom ga ik er ook op in. Om een andere noot aan te slaan. Om eens te laten zien dat ik niet gek ben

    Dat een mens kan veranderen. Dat een mens niet zijn hele leven hetzelfde is. Dat een mens wakker kan worden.
    Sinds 2007 anti depressiva vrij,
    In 2008 gezonder enigsins rustiger blij.
    Gekte en waanzin voorbij.
    Eindelijk tijd voor de normalere realiteit.
    pi_39582471
    MostValuablePrincess

    Wow.. thnx voor dit topic zeg.. een zeer interessante kijk op de Matrix. Zelf heb ik me wel eens afgevraagd waarom zo'n film uberhaupt gemaakt wordt.. Voor mijn gevoel is het verhaal namelijk meer dan alleen een verhaal.
    De Matrix is wat ik als het collectief zie. Het geheel. Het ene. De Matrix is in mijn ogen de druppel die wegging uit de universele bron van bewustzijn. De bron had alles gecreëerd hiervoor, zodat de druppel kon weggaan. Deze druppel werd dus de Matrix. Een illusie, maar zo sterk dat eenieder die zich aan de Matrix verbond, terstond zijn/haar afkomst vergat. Volgens mij is dat wel zo ongeveer de essentie. Wij zijn alles en toch denk ik af en toe nog dat ik slechts 'ik' ben. Terwijl ik al langer weet dat ik (mijn lichaam) slechts een onderdeel is van mij, om in dit deel van de Matrix te kunnen overleven. Wij zijn de Matrix volgens deze gedachtengang. Alles en toch ook weer niets, want het is slechts Maya.. een illusie waar Boeddha (een slim programma??) ook al over sprak..

    Ik zal dit topic zeker blijven volgen en ik zal nog eens kijken of ik ergens nog wat verheldering kan geven.. Ik sluit in ieder geval af met een quote uit Waking Life.. my life altering movie kan ik wel stellen. Het begin van het einde of het einde van het begin.. wie weet.. De Ontdekking van de Hemel zal ik maar zeggen anywayz komt ie:
    quote:
    On this bridge, Lorca warns, "Life is not a dream. Beware. And beware. And beware." And so many think because Then happened, Now isn't. But didn't I mention the ongoing WOW is happening right now? We are all co-authors of this dancing exuberance where even our inabilities are having a roast. We are the authors of ourselves, co-authoring a gigantic Dostoevsky novel, starring clowns. This entire thing we're involved with called the world is an opportunity to exhibit how exciting alienation can be. Life is a matter of a miracle that is collected over time by moments, flabbergasted to be in each other's presence. The world is an exam to see if we can rise into direct experience. Our eyesight is here as a test to see if we can see beyond it. Matter is here as a test for our curiosity. Doubt is here as an exam for our vitality. Thomas Mann wrote that he would rather participate in life than write 100 stories. Giacometti was once run down by a car, and he recalled falling into a lucid faint, a sudden exhilaration as he realized that at last, something was happening to him. An assumption develops that you cannot understand life and live life simultaneously. I do not agree entirely. Which is to say, I do not exactly disagree. I would say that life understood is life lived. But, the paradox is, Bug Me, that I can learn to love and make love to the paradoxes that bug me, and on really romantic evenings of self I go salsa dancing with my confusion. And before you drift off, don't forget, which is to say, remember, because remembering is so much more a psychotic activity than forgetting. Lorca, in that same poem, said that the iguana will bite those who do not dream, and as one realizes that one is a dream figure in another person's dream, that is self awareness.
    Ook een mooie aanvulling hierop - vooral voor de TS - is 1 van de verklaring achter Waking Life (de film die over de droomwereld vs de wakkere wereld gaat):
    link

    Verder is het natuurlijk jammer dat niet alles OT is, maar MVP.. je snapt natuurlijk ook wel dat Off-topic er bij hoort. Want in het geval van jouw topic, moet je zelf toch eigenlijk ook wel tot de conclusie komen dat wij 1 collectief zijn. En dat alles dus verbonden is en alles dus 'klopt'.. maar ik weet uit ervaring dat dit nogal lastig kan zijn. Maar bedenk je wel: het is jouw spiegel waarop jij reageert, niet op hen!

    Mvg Boswachtertje aka Pieter
    Ware Wijsheid Liefdevolle Vrede
    Peaceful Warrior "What are you?" "This Moment"
      donderdag 6 juli 2006 @ 21:39:18 #120
    129732 MostValuablePrincess
    welke kant draait 'ie op?
    pi_39585723
    quote:
    Op donderdag 6 juli 2006 17:02 schreef MostValuablePrincess het volgende:

    [..]
    , maar eerlijk is eerlijk ik weet niet exact waarom
    Liet ik daar toch even weten dat ik mezelf niet alwetend acht.!!

    @Boswachtertje: 3 maal dank voor je reactie, en die link die ga ik eens even heerlijk lezen, dank.
    En oja over offtopic gaan, zoals u dat doet is dat natuurlijk niet erg, maar ik heb het eerlijk gezegd niet zo op persoonlijke aanvallen die ik van ene user te verduren krijg, tenminste niet in dit topic.

      donderdag 6 juli 2006 @ 21:40:34 #121
    129732 MostValuablePrincess
    welke kant draait 'ie op?
    pi_39585763
    quote:
    Op donderdag 6 juli 2006 20:09 schreef Boswachtertje het volgende:
    Maar bedenk je wel: het is jouw spiegel waarop jij reageert, niet op hen!
    +1 scherp.
    pi_39588854
    quote:
    Op donderdag 6 juli 2006 19:07 schreef Dromenvanger het volgende:

    [..]

    Ik heb eerder het idee dat jij sabotage wilt plegen door opzettelijk fouten te maken.

    Maar goed, dat kan aan mij liggen.

    Leer eens omgaan met kritiek meisje.

    Daar leer je wat van.

    Hopelijk wordt niets verwijderd van deze topic. Deden ze bij mijn topics ook nooit. Mijn topics werd nooit wat verwijderd. Dus ik hoop en verlang dat het met deze topic net zo gaat. Gelijkheid dus ook wel.

    En kritiek mag gezegd worden. Kritiek is gezond. Loop je iemand blindelings achterna dan krijg je te maken met .....slechte zaken.

    Je bent net op fok en stelt al grote eisen hier





    Eigenwijs blaag
    Rustig, rustig.
    Waarom gelijk in de aanval gaan?

    Zij is een hij volgens mij.
    quote:
    Hopelijk wordt niets verwijderd van deze topic. Deden ze bij mijn topics ook nooit. Mijn topics werd nooit wat verwijderd. Dus ik hoop en verlang dat het met deze topic net zo gaat. Gelijkheid dus ook wel. ]
    Ach, arme jij.
    Jij mag wel je oordeel en mening tot het uiterste brengen over iets maar als ze over jou beginnen dan kan je het niet zo goed aan?

    Het gaat hier niet om jou of om hem.

    We weten dat je het allemaal kul vindt en dus als jij over iets begint wat jij denkt wat waar is en iemand zegt enkel: wat een kul moet je kijken hoe snel jij erop springt en verdedigd tot het einde toe.
    Tenminste dat denk ik.....

    Het was meer om je eigen mening te doen over dit dan dat je daadwerkelijk ook maar 1 goede reden aan gaf waarom het nu echt kul is.
    pi_39614010
    -

    [ Bericht 100% gewijzigd door NorthernStar op 07-07-2006 19:01:21 ]
    Tralalalala Die Dom Die Dom
    pi_39625685
    Ik heb nog steeds nergens een bronvermelding gezien.
    Bestond dit "geloof" trouwens al voordat de Matrix (de film dus) bestond?
    Op zondag 8 maart 2009 21:38 schreef Danny het volgende:
    fuck de policy. posten die hap!
      zaterdag 8 juli 2006 @ 17:46:48 #125
    138227 hakkersszz
    The Truth Is Out There
    pi_39637171
    @DV

    Stop de aanvallen man...
    Er zijn mensen die hier serieus over willen praten...
    Dus laat het topic lekker links liggen, neem een blowtje, en ga ff een paar uur in de tuin liggen maffen...
    Maar laat dit topic AUB met rust...

    @MVP
    Ik zelf had ook al zo'n theorie vóór de film bestond...
    Toen noemde ik het dus nog geen Matrix.
    Ik zelf had al lang het idee dat er IETS aan de wereld niet klopten, er moest iets achter zitten...
    Iets moest dit alles hebben opgezet voor een reden...
    Ik ging van iets heel simpels uit, zonder wetenschappelijke shit of wat dan ook:
    Als alles van atomen is, waarom kan dan mijn hand niet door een muur?
    De atomen verder uit elkaar zetten zodat er ruimte onstaat, en dat ze er dan door kunnen...?
    Dat is best wel leuk om overna te denken.

    Nu moet ik eerlijk zeggen dat ik nog niet heel de OP heb gelezen dat zal ik nu eerst even gaan doen.
    Maximaal
    4
    regels
    heur!
      zaterdag 16 september 2006 @ 17:53:42 #126
    129732 MostValuablePrincess
    welke kant draait 'ie op?
      zondag 17 september 2006 @ 15:04:03 #127
    129732 MostValuablePrincess
    welke kant draait 'ie op?
    pi_41889616
    CREËREN
    In je realiteit in de Matrix zijn er geen grenzen aan wat je kan creëren. Dat is ook wat zij doen, ze creëren.
    Maar alles wat ze kunnen is slechts het 'klonen' van je twijfels en angsten en ze te overdrijven en nieuwe tijfels en angsten te maken. Jij geeft ze de elementen die zij gebruiken om te creëren. Totdat je snapt dat je sterker bent dan zij.
    "You have no time for fear, doubt or disbelief. Free your mind."
    (Morpheus tegen Neo,"The Matrix")

    In het creëren is er geen plek voor rationeel denken, omdat rationeel denken je open stelt voor hun suggestie en speculatie. Om te creëren moet je geheel toegewijd en oprecht zijn jegens wat je wilt creëren, tevens moet je touw aan je zelf en het universum zijn. Je kan niet iets creëren, louter uit nieuwsgierigheid, of omdat je jezelf wilt bewijzen dat je het kan. Je moet ook eerlijk zijn over wat je wilt creëren, je kan niet iets uit je hart scheppen en tegelijkertijd er een dubbele bedoeling op nahouden.

    Hetgeen je gaat creëren moet ook duidelijke grenzen en limieten kennen. Je kan niet iets creëren dat vaag en niet precies is.
    Het mag ook niet vervangbaar zijn door andere gelijke elementen, je moet goed weten wat je wilt.
    Je moet toegewijd zijn. Je moet sterk en kalm geloven in de materalisatie van je creatie. Je moet niet twijfelen aan je capaciteit of aan je rol als schepper of aan je bestaan in het geheel.
    Je moet het echt willen, zelfs meer dan dat. En er zolang mee bezig zijn totdat het gebeurt. Als je het zo aanpakt, kun je de wereld om je heen laten trillen.

    Het 'geloven' is niet iets intellectueels of conceptueels waarvan je gelooft dat het theoretisch mogelijk is. Dit zou pretenderen te geloven zijn. Je moet absoluut zeker zijn van het verloop van je creatie.

    Het 'geloven' en het scheppen van realiteit is iets anders dan een droom hebben over hoe je je leven er uit zou willen laten zien. Het is niet iets los van jou. Jij neemt deel aan het proces van creatie.
    Het is ook iets anders dan het wachten op iets dat kan gebeuren in de toekomst. Het is totaal iets anders dan het religieuze 'hopen'. Je moet niet blijven wachten tot er wat gebeurt. Je moet niet geloven in een theoretische mogelijkheid in de toekomst.

    Je genereert je verwachting.
    "You're the weapon. Find the will."
    (A.T. tegen Joe Talbot, "Crossworlds")

    Het heeft ook niks te maken met "bidden" tot een externe god, zodat hij het voor je uitvoert. Het is ook niet gelijk het idee van het doen van drie wensen bij een geest uit de lamp. Het is ook totaal anders dan het gooien van een muntje in een wensput, of het doen van een wens na het zien van een vallende ster.
    Het zit in ons, niet buiten ons.
    pi_41890311
    Waashaas

    Ik vind het maar een wazig verhaal.

    En volgens mij neem je de film the matrix wel erg serieus.

    No offence trouwens. Maar een film zo serieus nemen kan niet goed zijn. Dan leef je in een waan.

    Pilletje hebben?

    Is niet bedoeld als wraak of wat dan ook.

    Ik vind je maar wazig en ik kan vrij weinig met je verhaal. En de film the matrix is ook niet alles. Waar ze een biefstuk zien als slecht en ga zo door. Teveel overbodige zaken laten ze zien in die film.

    Je bent teveel aan het spacen volgens mij.

    Ik heb me de vrijheid genomen om te twijfelen aan je beweringen dus. Net zoals je mij loopt af te kraken En dan schrijf ik hier zomaar omdat je verhaal kant nog wal slaat.

    Te wazig, niet helder en ga zo door.

    Mensen leven in een gezamlijke wereld dus Een gezamelijk systeem, en dat zal altijd zo blijven
    Sight_key als user was een uit de hand gelopen iets en is derhalve niet meer actief.
      zondag 17 september 2006 @ 15:35:08 #129
    129732 MostValuablePrincess
    welke kant draait 'ie op?
    pi_41890417
    Hee Drollenvangert. Het geeft niet dat je niets met dit verhaal kan. Dan is dit verhaal ook niet voor je bedoelt. Laat het links liggen, heb er vrede mee.
    pi_41905431
    Lijmpoging 1
    quote:
    Op zondag 17 september 2006 15:31 schreef Sight_key het volgende:
    Waashaas
    Ik vind het maar een wazig verhaal.
    En volgens mij neem je de film the matrix wel erg serieus.
    No offence trouwens. Maar een film zo serieus nemen kan niet goed zijn. Dan leef je in een waan.
    Pilletje hebben?
    Is niet bedoeld als wraak of wat dan ook.
    Ik vind je maar wazig en ik kan vrij weinig met je verhaal. En de film the matrix is ook niet alles. Waar ze een biefstuk zien als slecht en ga zo door. Teveel overbodige zaken laten ze zien in die film.
    Je bent teveel aan het spacen volgens mij.
    Ik heb me de vrijheid genomen om te twijfelen aan je beweringen dus. Net zoals je mij loopt af te kraken En dan schrijf ik hier zomaar omdat je verhaal kant nog wal slaat.
    Te wazig, niet helder en ga zo door.
    Mensen leven in een gezamlijke wereld dus Een gezamelijk systeem, en dat zal altijd zo blijven
    Dream is Destiny.. iets waar jij wel achter zal staan toch? En dat is voor mij juist de reden dat ik hier kom kijken in het topic! Want voor mij is dit heel goed te combineren met al mijn gedachten over het leven en dan met name dat dit wel eens een zelfgenerende droom kan zijn! En dan ben ik zo vrij om het woord Matrix te vervangen door Droom. De Universele droombox, waarin wij kunnen creëren wat wij willen. In het dagelijkse leven leren wij om te gaan met onze eigen rationele gedachten en leren wij ook in de wereld vanuit onze intuitie werken en speelt ons gevoel een belangrijke rol; de interne strijd die ontstaat door het continue afwegen van ratio vs emotie vormt de belangrijkste les. Wat je zwaarder laat wegen, vormt je persoon. Maar wat het verhaal van MVP zo leuk maakt, is dat het ons de mogelijkheid schept om te spelen met die interne strijd. Alles is bedoelt om een synthese te vormen binnen ons denken, om zo de ogenschijnlijke dualiteit te kunnen ontstijgen en werkelijk te zien zoals het is. Alles is subjectief en dat maakt het zo makkelijk om vanuit de ratio te reageren. Hoe vaak vergeten wij niet dat ons denken onszelf vormt en dat dit vervolgens in iedere situatie een afweging maakt gebasseerd op ons denken. Ik bijvoorbeeld weet dat ik nogal sterk vertrouw op wat ik denk en dit speelt in iedere situatie weer zijn spelletje. En hoe meer je er bij stil staat, hoe beter je het bij jezelf kunt doorzien. Ik merk bijvoorbeeld wanneer ik de fout in dreig te gaan in een discussie, maar vooral in de zelfreflectieve natuur van alles. Ik ben er erg sterk in, mezelf open en bloot te geven, omdat ik weet dat dit het meest postieve resultaat zal opleveren, wanneer ik mijn ogen durf te openen voor de waarheid omtrent mijn werkelijke zelf. Het is heerlijk om jezelf onder ogen te durven komen! Je leert en geniet en je leert voornamelijk om wat milder te zijn in de reactie naar andere mensen; immers iedereen zal uiteindelijk hetzelfde proces moeten doorlopen alvorens hij/zij zichzelf waarlijk kan aanschouwen voor de volheid welke aanwezig is in ieder van ons!
    quote:
    Op zondag 17 september 2006 15:35 schreef MostValuablePrincess het volgende:
    Hee Drollenvangert. Het geeft niet dat je niets met dit verhaal kan. Dan is dit verhaal ook niet voor je bedoelt. Laat het links liggen, heb er vrede mee.
    Heb jij er vrede mee? Het hele verhaal is wat dat betreft ook een reactie op jouw reactie. Want hoe moeilijk het ook is, ik heb leren omgaan met vervelende reaguurders en ik sta er nu vaak boven en kan alle kritiek - na even de woede of mijn ongeloof te hebben afgekoeld door niet meteen te kiezen om op de reactie knop te drukken - rustig beantwoorden middels een veel gematigdere reactie. Juist door even rustig alles te overdenken, kun je er voor zorgen dat jij begrip creëert voor jouw verhaal, zonder dat je de ander op zijn verhaal hoeft aan te vallen middels flames of negatieve opmerkingen zoals Sight weleens wil toepassen in zijn reacties - zoals ik al vaak heb gezien in de vele topics welke ik met hem heb gedeeld

    Ik leer en word ouder en wijzer. En ik wil deze kennis graag delen.. Om het hier wat plezieriger te maken op FOK! en om zelf verder te komen. Want ik zie dit leven als een spel. Een spel met risico, belangen die ver boven ons uit stijgen.. Wij hebben besloten te gaan creëren en dit is een moeilijke en verantwoordelijke taak. Het is soms niet even makkelijk, de weg omhoog is niet altijd mooi en recht voor ons.. welnee, het is als we door bergdalen wandelen. Op en neer over de dalen en pieken welke we onderweg tegenkomen. Maar nimmer mogen wij vergeten dat wij verantwoordelijk zijn voor al onze keuzes, door ontstane problemen of situaties in een vluchtpoging door overmacht proberen te verklaren. Alles wat ons overkomt, is daar voor ons met een reden. Creatie levert Actie en Reactie.. Strijd. Botsingen. Mooie momenten. Verdriet. Liefde. Dood. Begin. Einde. Alpha en Omega zijn in ons aanwezig, op ieder moment staan wij voor een keuze. Waar gaan we heen vanaf nu met ons leven? Wat wil ik nog bereiken? Wat wil ik eigenlijk nog? En die vragen zijn alleen maar te beantwoorden door samen de weg van het leven te bewandelen en samen de antwoorden te vinden en nog belangrijker aan de mensen geven.. Want hoeveel mooier is het niet om steeds meer gelijken te ontmoeten? Is dat niet het doel van communicatie? Om ons zelf in een extase te brengen, een vervoering.. omdat er het besef is dat we elkaar begrijpen? Dient daar communicatie niet toe? Om onze gedachten op zo'n manier te kunnen delen, dat anderen de ervaring van het begrijpen ook zelf mogen ervaren en zo onze eigen levenskennis op een mooie en efficiënte manier te delen?

    Want zeg nou zelf.. Waarom zou ik anders dit verhaal hebben getikt, als het niet voor jullie en iedereen bedoelt is?


    Greetz Pieter
    Ware Wijsheid Liefdevolle Vrede
    Peaceful Warrior "What are you?" "This Moment"
      maandag 18 september 2006 @ 00:05:46 #131
    155779 moemoe.nl
    www.moemoe.nl
    pi_41907646
    ik ben al bevreid , niet echt een aanrader, maar nu kan ik niet meer trug door de dikke firewall die de aarde beschermt
      dinsdag 19 september 2006 @ 09:35:33 #132
    57546 Masta-t
    King and Queen of Cheese
    pi_41943703
    DV en princess... Jullie lijken allebei wel een stel kinderen...

    please, Agree to Disagree!
    Disclaimer: Alles wat hierboven staat is onzin. De steen des aanstoots zit in je hoofd. Degene die aanstoot neemt is kortzichtig. Respect is belangrijk. Onnodig kwetsen is slecht. Per ongeluk is niet erg. De Blauwe Banaan HEEFT echt het antwoord!
      dinsdag 19 september 2006 @ 09:45:26 #133
    130154 BarraCupraCuda
    yeah im talking to you!
    pi_41943850
    the last time i made mistakes... people died... so unless your up for WW3 .....
    Death is lighter than a feather, duty heavier than a mountain.
    The only easy day is yesterday
    stay frosty
      woensdag 27 september 2006 @ 17:15:06 #134
    129732 MostValuablePrincess
    welke kant draait 'ie op?
    pi_42173398
    Matrix(Matrixje) -> nonsens, verwarring
    quote:
    Sony patent takes first step towards real-life Matrix
    IMAGINE movies and computer games in which you get to smell, taste and perhaps even feel things. That's the tantalising prospect raised by a patent on a device for transmitting sensory data directly into the human brain - granted to none other than the entertainment giant Sony.

    The technique suggested in the patent is entirely non-invasive. It describes a device that fires pulses of ultrasound at the head to modify firing patterns in targeted parts of the brain, creating "sensory experiences" ranging from moving images to tastes and sounds. This could give blind or deaf people the chance to see or hear, the patent claims.

    While brain implants are becoming increasingly sophisticated, the only non-invasive ways of manipulating the brain remain crude. A technique known as transcranial magnetic stimulation can activate nerves by using rapidly changing magnetic fields to induce currents in brain tissue. However, magnetic fields cannot be finely focused on small groups of brain cells, whereas ultrasound could be.

    If the method described by Sony really does work, it could have all sorts of uses in research and medicine, even if it is not capable of evoking sensory experiences detailed enough for the entertainment purposes envisaged in the patent.

    “This was a prophetic invention. It was based on an inspiration that this may someday be the direction technology takes us”Details are sparse, and Sony declined New Scientist's request for an interview with the inventor, who is based in its offices in San Diego, California. However, independent experts are not dismissing the idea out of hand. "I looked at it and found it plausible," says Niels Birbaumer, a pioneering neuroscientist at the University of Tübingen in Germany who has created devices that let people control devices via brain waves.

    The application contains references to two scientific papers presenting research that could underpin the device. One, in an echo of Galvani's classic 18th-century experiments on frogs' legs that proved electricity can trigger nerve impulses, showed that certain kinds of ultrasound pulses can affect the excitability of nerves from a frog's leg. The author, Richard Mihran of the University of Colorado, Boulder, had no knowledge of the patent until New Scientist contacted him, but says he would be concerned about the proposed method's long-term safety.

    Sony first submitted a patent application for the ultrasound method in 2000, which was granted in March 2003. Since then Sony has filed a series of continuations, most recently in December 2004 (US 2004/267118).

    Elizabeth Boukis, spokeswoman for Sony Electronics, says the work is speculative. "There were not any experiments done," she says. "This particular patent was a prophetic invention. It was based on an inspiration that this may someday be the direction that technology will take us."

    From issue 2494 of New Scientist magazine, 07 April 2005, page 10
      woensdag 27 september 2006 @ 20:25:55 #135
    34614 jogy
    Hersenflatulent
    pi_42178954
    MVP, ik heb me laatst verdiept in een boekwerkje dat eigenlijk hetzelfde zegt maar met een andere insteek, een andere schil zogezegd maar basicly hetzelfde.

    Nu mijn vraag, heb je al iets met de kennis kunnen doen? iets ervaren wat in jouw opinie kwam omdat je 'het door hebt' of niet? En verder dikke hulde nog steeds voor het topic, lekker out of the box dit .
    Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
    'Goatboy is hurt by your indifference'
    <a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
    [b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
      woensdag 27 september 2006 @ 22:15:24 #136
    129732 MostValuablePrincess
    welke kant draait 'ie op?
    pi_42182556
    quote:
    Op woensdag 27 september 2006 20:25 schreef jogy het volgende:
    MVP, ik heb me laatst verdiept in een boekwerkje dat eigenlijk hetzelfde zegt maar met een andere insteek, een andere schil zogezegd maar basicly hetzelfde.

    Nu mijn vraag, heb je al iets met de kennis kunnen doen? iets ervaren wat in jouw opinie kwam omdat je 'het door hebt' of niet? En verder dikke hulde nog steeds voor het topic, lekker out of the box dit .
    Oja!
    Het komt sowieso (wat je niet zou denken) mijn gemoedstoestand flink ten goede. Ik heb het meteen (vaak dan) door wanneer mensen met dubbele intenties mij benaderen, doordat ik bestudeerd hebt hoe mijn de taal 'misbruikt'.
    Verder en belangrijker nog kan ik mijn directe omgeving naar mijn hand zetten. Dit klinkt spectaculair... en dat is het ook.
    Mijn wil is meer dan mijn wil. Je kan het een beetje vergelijken met wat ze in "The Secret" opperen. The Law of Attraction zeg maar...... Heel handig (understatement).
      woensdag 27 september 2006 @ 22:18:05 #137
    129732 MostValuablePrincess
    welke kant draait 'ie op?
    pi_42182681
    Vandaar ook dat nieuwe stukje creeren..... erg belangrijk. De OP is in principe het constateren en analyseren van 'het probleem' of beter: de situatie, de omgeving. En het stuk creeren is de volgende stap. Men moet niet blijven hangen in analyse, men moet gaan creeren. Let wel de analyse is natuurlijk de basis, zonder die kennis geen creatie.
    Binnenkort....veeeeel meer over het creeren en het 'verdergaan'.
      woensdag 27 september 2006 @ 22:19:45 #138
    34614 jogy
    Hersenflatulent
    pi_42182744
    quote:
    Op woensdag 27 september 2006 22:15 schreef MostValuablePrincess het volgende:

    [..]

    Oja!
    Het komt sowieso (wat je niet zou denken) mijn gemoedstoestand flink ten goede. Ik heb het meteen (vaak dan) door wanneer mensen met dubbele intenties mij benaderen, doordat ik bestudeerd hebt hoe mijn de taal 'misbruikt'.
    Verder en belangrijker nog kan ik mijn directe omgeving naar mijn hand zetten. Dit klinkt spectaculair... en dat is het ook.
    Mijn wil is meer dan mijn wil. Je kan het een beetje vergelijken met wat ze in "The Secret" opperen. The Law of Attraction zeg maar...... Heel handig (understatement).
    En dat is het belangrijkst, alleen, en don't get me wrong natuurlijk, word je niet een beetje achterdochtig doordat je aan iedereen twijfelt? En zijn ze alleen uit op negatieve emoties (energie) of gewoon heftige emoties ( verliefdheid oid)?
    Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
    'Goatboy is hurt by your indifference'
    <a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
    [b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
      woensdag 27 september 2006 @ 22:20:54 #139
    34614 jogy
    Hersenflatulent
    pi_42182785
    quote:
    Op woensdag 27 september 2006 22:18 schreef MostValuablePrincess het volgende:
    Vandaar ook dat nieuwe stukje creeren..... erg belangrijk. De OP is in principe het constateren en analyseren van 'het probleem' of beter: de situatie, de omgeving. En het stuk creeren is de volgende stap. Men moet niet blijven hangen in analyse, men moet gaan creeren. Let wel de analyse is natuurlijk de basis, zonder die kennis geen creatie.
    Binnenkort....veeeeel meer over het creeren en het 'verdergaan'.
    Creëer je eigen werkelijkheid, dat is de shizzle ja .
    Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
    'Goatboy is hurt by your indifference'
    <a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
    [b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
    pi_42195672
    quote:
    Op dinsdag 4 juli 2006 23:00 schreef displission het volgende:
    TFP

    ps: hoe kom je aan deze ervaring? vanwaar deze "waarheid"?? Heb je ervoor gestudeerd?
    Uit de film 'de Matrix'
      donderdag 28 september 2006 @ 12:16:50 #141
    130154 BarraCupraCuda
    yeah im talking to you!
    pi_42195811
    quote:
    Op donderdag 28 september 2006 12:10 schreef mgerben het volgende:

    [..]

    Uit de film 'de Matrix'
    Death is lighter than a feather, duty heavier than a mountain.
    The only easy day is yesterday
    stay frosty
    pi_42197780
    quote:
    Op woensdag 27 september 2006 22:19 schreef jogy het volgende:
    En dat is het belangrijkst, alleen, en don't get me wrong natuurlijk, word je niet een beetje achterdochtig doordat je aan iedereen twijfelt? En zijn ze alleen uit op negatieve emoties (energie) of gewoon heftige emoties ( verliefdheid oid)?
    Juist als je dit alles door hebt, kun je er mensen op wijzen dat je daar niet gediend van bent. Je twijfelt niet zo zeer aan anderen, maar aan de reacties van jou naar die ander toe. De buitenwereld wordt een spiegel met vergrootfunctie
    Ware Wijsheid Liefdevolle Vrede
    Peaceful Warrior "What are you?" "This Moment"
      donderdag 28 september 2006 @ 14:00:59 #143
    34614 jogy
    Hersenflatulent
    pi_42198276
    quote:
    Op donderdag 28 september 2006 13:39 schreef Boswachtertje het volgende:

    [..]

    Juist als je dit alles door hebt, kun je er mensen op wijzen dat je daar niet gediend van bent. Je twijfelt niet zo zeer aan anderen, maar aan de reacties van jou naar die ander toe. De buitenwereld wordt een spiegel met vergrootfunctie
    Ik lees het eigenlijk op een andere manier, dat er mensen onder ons zijn die helemaal buiten deze realiteit functioneren en elke vorm aan kunnen nemen die ze willen om ons te beinvloeden. En natuurlijk de mensen die worden beinvloed door die wezens en het niet door hebben dat er met hun emoties gespeelt wordt. Maar het ligt in principe eigenlijk aan de manier hoe je op die zaken reageert dus. Heb je enkel positieve gevoelens dan zul je een groot deel van hun gereedschap wegnemen om mee te spelen want ze kunnen niet creëeren. Toch?

    Dus in principe als je het mentale equivalent van teflon bent zijn die wezens machteloos.

    Oh en even tussendoor, ik ben gisteren op zoek gegaan naar die film 'waking life' door die quote van jou in dit topic, bijna nergens te koop trouwens maar ik heb iets gevonden . Bedankt.
    Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
    'Goatboy is hurt by your indifference'
    <a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
    [b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
    pi_42206779
    Het is een film
    Reich mir den Stengel, du Bengel !
    Liebling, ich habe die Kinder gefickt !
    Ich werde immer wissen wer dich letzten Sommer gefickt hat !
    www.catsthatlooklikehitler.com
    pi_42208976
    quote:
    Op woensdag 27 september 2006 22:15 schreef MostValuablePrincess het volgende:
    Oja!
    Het komt sowieso (wat je niet zou denken) mijn gemoedstoestand flink ten goede. Ik heb het meteen (vaak dan) door wanneer mensen met dubbele intenties mij benaderen, doordat ik bestudeerd hebt hoe mijn de taal 'misbruikt'.
    Verder en belangrijker nog kan ik mijn directe omgeving naar mijn hand zetten. Dit klinkt spectaculair... en dat is het ook.
    Mijn wil is meer dan mijn wil. Je kan het een beetje vergelijken met wat ze in "The Secret" opperen. The Law of Attraction zeg maar...... Heel handig (understatement).
    En wat zijn jouw intenties om te creeëren dan?
      donderdag 28 september 2006 @ 20:19:39 #146
    34614 jogy
    Hersenflatulent
    pi_42210096
    quote:
    Op donderdag 28 september 2006 19:52 schreef The_Shining het volgende:

    [..]

    En wat zijn jouw intenties om te creeëren dan?
    Als hij slim is, goeie, harde stevige batsiesex met bevallige jonge dames.

    Oh wacht, reflectie .
    Iedereen is de hoofdrolspeler van zijn eigen comedie.
    'Goatboy is hurt by your indifference'
    <a href="https://www.youtube.com/watch?v=M9srplWe_QQ" target="_blank" rel="nofollow">Vrijheid</a>
    [b]Dean Radin presenteert: "Science and the taboo of psi"[/b]
      donderdag 28 september 2006 @ 21:16:52 #147
    129732 MostValuablePrincess
    welke kant draait 'ie op?
    pi_42212878
    quote:
    Op woensdag 27 september 2006 22:15 schreef MostValuablePrincess het volgende:

    [..]

    Ik heb het meteen (vaak dan) door wanneer mensen met dubbele intenties mij benaderen...
    Nog even een toelichting n.a.v. de vragen. Ik merk dat het doorhebben van deze intenties en het aantal voorvallen met deze intenties omgekeerd evenredig zijn, zeg maar. Handig dus.

    Ja "The Matrix is een film"

    [ Bericht 2% gewijzigd door MostValuablePrincess op 28-09-2006 21:17:28 (spelliefouten) ]
      donderdag 28 september 2006 @ 21:18:14 #148
    129732 MostValuablePrincess
    welke kant draait 'ie op?
    pi_42212956
    quote:
    Op donderdag 28 september 2006 19:52 schreef The_Shining het volgende:

    [..]

    En wat zijn jouw intenties om te creeëren dan?
      zondag 1 oktober 2006 @ 02:29:16 #149
    77699 Neurotica
    Nunc aut Nunquam
    pi_42273133
    tvp
    ...stamp mijn Bass nog ff aan, wil je?..
      dinsdag 3 oktober 2006 @ 17:09:42 #150
    129732 MostValuablePrincess
    welke kant draait 'ie op?
    abonnement Unibet Coolblue
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')