abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 20 juni 2006 @ 15:57:24 #101
61891 zakjapannertje
rijksmonument
pi_39043450
Weet iemand wat prismatische batterijen zijn?
  dinsdag 20 juni 2006 @ 18:43:37 #103
61891 zakjapannertje
rijksmonument
pi_39044335
quote:
Gemeenten: CDA blijft ontwikkeling kenniseconomie vertragen

Van onze redactie economie

Gemeenten krijgen het, als het aan het CDA en de VVD ligt, moeilijker om telecomnetten aan te leggen. De gemeenten begrijpen het niet.

De Tweede Kamer stemt vandaag over een nieuwe telecomwet en moet zich daarbij uitspreken over een amendement van CDA en VVD dat de mogelijkheden van gemeenten zal beperken om in nieuwe telecomnetten te investeren. Een eerdere versie van dit plan maakte zulke investeringen in de praktijk onmogelijk, wat tot een stortvloed aan protesten leidde van gemeenten én bedrijven. Het CDA vroeg daarop uitstel van de stemmingen aan en levert nu een afgezwakte variant.

„Ook die beperkt gemeenten onnodig bij het stimuleren van moderne infrastructuur”, zo stelt wethouder Eric Helder van Enschede, ook sprekend namens de G27, een groep van 27 middelgrote gemeenten.

Dat de gemeenten door investeringen in glasvezelnetten marktpartijen dwarszitten die ook breedbandnetten willen realiseren, is onjuist, aldus Helder. „Hier in Enschede tekenen we binnenkort contracten met KPN die 25.000 huizen van glasvezel gaat voorzien. Dat hebben we als gemeenten gestimuleerd door er zelf een begin mee te maken. KPN is nu helemaal om en legt een open netwerk aan waarop ook all concurrenten van KPN diensten kunnen gaan leveren. Het zijn de kabelmaatschappijen die met hun gesloten netten op de rem trappen en de ontwikkeling willen tegenhouden.”

CDA’er Hessels had al niet verwacht dat de gemeenten de vlag zouden uitsteken voor zijn nieuwe amendement. „Maar we hebben een paar jaar geleden besloten dat telecom een marktsector zou worden en daar moeten we ons nu aan houden.” Pas als marktpartijen de modernisering van netwerken niet binnen vijf jaar oppakken, mogen gemeenten van hem aan de slag. Maar die moeten dat dan wel bewijzen.

Dat gaat tot jarenlange vertragingen leiden, voorspellen de gemeenten. „Als de Tweede Kamer dit aanneemt, raakt Nederland in Europa echt achterop. We moeten toch de kenniseconomie bevorderen?”
http://www.trouw.nl/hetni(...)iseconomie_vertragen

  dinsdag 20 juni 2006 @ 18:51:12 #104
120804 Yildiz
Freedom or loyalty?
pi_39044538
Joh, waar las ik net dat Kamerleden karige wetten doorvoeren, en teveel ingaan op de details?
Bovenstaande tekst = C C 3.0 NL BY-NC-ND - quotes inkorten uitgezonderd.
  dinsdag 20 juni 2006 @ 18:59:36 #105
120804 Yildiz
Freedom or loyalty?
pi_39044776
quote:
Je zou toch haast een hypotheek openen om 100 Hästens bedden voor die gasten aan te schaffen, jezus zeg.
Bovenstaande tekst = C C 3.0 NL BY-NC-ND - quotes inkorten uitgezonderd.
  dinsdag 20 juni 2006 @ 19:53:14 #109
78509 Harry_Sack
bidibidibidibidi
pi_39046785
Ingenieur in de ornithologische huisvesting <- Urbanus :P
Good ol' Buck : http://youtube.com/watch?v=VmxXIS2ot8w <- Fun
N.W.O : http://www.youtube.com/watch?v=WOeCpMwZo6o <- Pol
  dinsdag 20 juni 2006 @ 20:42:20 #113
62977 George-Butters
Super Geil Klasse
pi_39048859
Goedemiddag.
60% of what you say is crap.
Donner 1
Donner 2
Streng!
pi_39049039
Huilie GB
Allah Al Watan Al Malik
  dinsdag 20 juni 2006 @ 20:49:06 #115
62977 George-Butters
Super Geil Klasse
pi_39049230
quote:
Op dinsdag 20 juni 2006 20:45 schreef Mutant01 het volgende:
Huilie GB
60% of what you say is crap.
Donner 1
Donner 2
Streng!
  dinsdag 20 juni 2006 @ 20:49:44 #116
62977 George-Butters
Super Geil Klasse
pi_39049259
60% of what you say is crap.
Donner 1
Donner 2
Streng!
  dinsdag 20 juni 2006 @ 20:50:44 #117
62977 George-Butters
Super Geil Klasse
pi_39049296
quote:
VS al in actie bij geringste kans aanslag


Washington, 20 juni. Het Witte Huis valt mogelijke terroristen aan als er ook maar het geringste risico is dat zij een aanslag beramen. Die kans hoeft niet groter te zijn dan één procent.
Voorkant van het boek 'De een procent doctrine' van Ron Suskind.




Dit onthult de Amerikaanse onderzoeksjournalist Ron Suskind in het boek De een procent doctrine, dat deze week gelijktijdig in de Verenigde Staten en Nederland uitkomt. Het boek beschrijft de manier waarop de Amerikaanse regering in samenwerking met de inlichtingendienst CIA na 11 september 2001 de ‘oorlog tegen terreur’ opzette.

Het kader daarvoor is een doctrine van vice-president Dick Cheney. Hij formuleerde deze, aldus het boek, toen hij in november 2001 door toenmalig CIA-directeur George Tenet werd ingelicht dat terroristenleider Osama bin Laden een maand voor 11 september een ontmoeting had gehad met twee Pakistaanse kerngeleerden.

Hierop zei Cheney: „Als er één procent kans is dat de Pakistaanse geleerden Al-Qaeda helpen met het ontwikkelen of bouwen van een kernwapen, dan moeten we reageren als was het een zekerheid. Het gaat niet om onze analyse of het vinden van doorslaggevend bewijs. Het gaat om onze reactie.”

Volgens het boek is deze leerstelling later het ijkpunt van de regering in de oorlog tegen terreur geworden. Bush laat volgens het boek het vuile werk aan Cheney over en speelt zelf vooral de rol van de geïnteresseerde aanjager.

De CIA heeft in tachtig landen operaties uitgevoerd die verband houden met terreurbestrijding, aldus het boek. In al deze landen had de dienst een license to kill van president George W. Bush: CIA-medewerkers waren er geoorloofd verdachte terroristen te vermoorden.

Uit die vrijbrief verklaart de schrijver de ontsporingen – martelen van terreurverdachten, geheime CIA-gevangenissen in Oost-Europa – waaraan Amerikaanse militairen en inlichtingenmedewerkers zich de laatste jaren schuldig hebben gemaakt.

Het boek beschrijft een reeks niet eerder gepubliceerde ontsporingen: onder meer de arrestatie van de kinderen van een Al-Qaeda-leider en de marteling van een schizofrene terreurverdachte.

Suskind is een oud-winnaar van de journalistieke Pulitzer-prijs. Twee jaar terug baarde hij opzien met The Price of Loyalty, het eerste boek waarin een oud-lid van de regering-Bush, minister van Financiën Paul O’Neill, opening van zaken gaf over het Witte Huis onder president Bush. De onderzoeksjournalist kreeg voor dat project de beschikking over 19.000 interne documenten, die ten dele over de oorlog tegen terreur gaan. Die vormen de basis voor zijn nieuwe boek. Uit het boek blijkt verder dat hij onder meer oud-CIA-directeur Tenet en zijn plaatsvervanger John McLaughlin als bron heeft gehad.
60% of what you say is crap.
Donner 1
Donner 2
Streng!
pi_39049366
quote:
Op dinsdag 20 juni 2006 20:49 schreef George-Butters het volgende:

[..]

Allah Al Watan Al Malik
  dinsdag 20 juni 2006 @ 20:55:08 #119
62977 George-Butters
Super Geil Klasse
pi_39049528
En achtergrond info:
quote:
Ook bij kleinste risico ‘is er niets wat VS niet zullen doen’

Boek onthult de omstreden middelen van de regering-Bush in haar oorlog tegen terreur

Als er één procent kans is op een terreuraanslag reageren we alsof hij er zeker komt. Die doctrine van Dick Cheney is het geheim achter de oorlog tegen terreur, aldus een nieuw boek. Niet het recht maar de impuls wint.



Washington, 20 juni. Het is twee maanden na 11 september. In de Situation Room, de crisiskelder van het Witte Huis, komen de leiders van de ‘oorlog tegen terreur’ bijeen: vice-president Dick Cheney, nationaal veiligheidsadviseur Condoleezza Rice en directeur George Tenet van de CIA. De aanslagen van Al-Qaeda op New York en Washington zinderen nog na, Amerika zet zich schrap voor nieuwe terreuracties.

Die ochtend heeft Tenet nieuws. De CIA heeft uit Libische bron vernomen, vertelt hij, dat Osama bin Laden een maand vóór 11 september een ontmoeting heeft gehad met twee Pakistaanse kerngeleerden, van wie één gespecialiseerd is in de verrijking van uranium. „Meneer de vice-president, dit is nou waar we allemaal echt bang voor waren”, zegt Tenet. „Dit verandert alles.”

Cheney is perplex. Hij denkt hardop na. Het is „nog niet” mogelijk te omschrijven hoe de VS hierop moet reageren, zegt hij. Een medewerker van Tenet geeft details: de kerngeleerden zijn vooraanstaande Pakistani, ze zijn opgeroepen voor verhoor en aan een leugendetector onderworpen: de bliepjes duidden op bedrog. Dan weet Cheney genoeg. „Als er één procent kans is dat de Pakistaanse geleerden Al-Qaeda helpen met het ontwikkelen of bouwen van een kernwapen”, zegt hij, „dan moeten we reageren als was het een zekerheid. Het gaat niet om onze analyse of het vinden van doorslaggevend bewijs. Het gaat om onze reactie.”

Dit moment, beschrijft onderzoeksjournalist en Pulitzer-prijswinnaar Ron Suskind in zijn nieuwe boek, The one percent doctrine (De een procent doctrine), is bepalend voor de manier waarop de Amerikaanse regering daarna de oorlog tegen terreur is gaan voeren. Cheney’s woorden, die hij volgens het boek later in andere interne bijeenkomsten herhaalde, zouden het kader voor deze oorlog vormen. Bewijs was niet meer van belang. Voor analyse was geen tijd meer. Actie was geboden. En zo werden de terreurbestrijders van de VS – Tenets CIA voorop – met een „uitzonderlijk ruim mandaat” de wereld ingestuurd, aldus Suskind. Of, zoals CIA-directeur Tenet later het interpreteerde: „Er is niets wat we niet zullen doen.”

Aan de hand van een World Wide Attack Matrix bracht de CIA het slagveld in kaart: de dienst zou de jaren daarna, aldus het boek, in tachtig landen operaties uitvoeren. En in al deze landen had de dienst een license to kill van president George W. Bush: CIA-medewerkers waren er geoorloofd verdachte terroristen te vermoorden. Alles uiteraard in het geheim. Cheney: „Een heleboel dat nu moet worden gedaan zal in stilte moeten worden gedaan, zonder enige discussie (*).”

Het plaatst de ontsporingen waarin Amerikanen de laatste jaren verzeild raakten – Abu Ghraib, Guantánamo Bay, de Oost-Europese CIA-gevangenissen – in een logische context. In het boek wordt ook een reeks niet eerder gepubliceerde ontsporingen beschreven.

Zo is er de aanhouding van de operationele chef van Al-Qaeda, Khalid Sheikh Mohammed, in 2002 in het Pakistaanse Karachi. Daarbij besluit de CIA ook zijn twee kinderen – een jongetje (7) en een meisje (9) – in hechtenis te nemen. De verhoorders krijgen vanuit Langley, het hoofdkwartier van de CIA, te horen dat ze geen middel onbeproefd mogen laten om Mohammed aan de praat te krijgen. Mohammed blijft zwijgen. Vervolgens houden ze hem voor „dat ze zijn kinderen pijn zouden doen als hij niet meewerkte”. „Mooi”, reageert Mohammed, „dan kunnen ze zich bij Allah voegen, op een betere plek.”

Ook blijken de Amerikanen een verdachte terrorist te hebben gemarteld in de wetenschap dat hij schizofreen was. Het betrof een van de eerste ‘zware jongens’ die de VS na 11 september arresteerden, Abu Zubaydah, die destijds door Bush „een van de belangrijkste figuren” in Al-Qaeda werd genoemd.

Het zat anders. De CIA stelde na zijn aanhouding vast dat de man knettergek was: in zijn dagboeken bleek hij er drie persoonlijkheden op na te houden. In de terreurorganisatie was hij slechts een loopjongetje. Toch werd de man gemarteld om hem tot verklaringen te dwingen – waarna hij het ene na het andere terreurcomplot onthulde (aanslagen op kerncentrales, op de Brooklyn Bridge, op het Vrijheidsbeeld). Ze veroorzaakten grote paniek hoewel het stuk voor stuk verzinsels waren. Dat krijg je als je bewijsvoering en analyse afschaft, actie vooropstelt, en alles geheim houdt: dan kan je bevolking moeiteloos om de tuin leiden, aldus Suskind.

De bondgenoten van de VS konden een idee hebben over het nieuwe Amerikaanse denken, zo blijkt uit het boek. Op 6 juni 2002 bezocht minister van Defensie Donald Rumsfeld de NAVO in Brussel. In de schets van Rumsfelds speech stond volgens het boek dat „een absoluut bewijs geen allereerste voorwaarde kan zijn om handelend op te mogen treden’’.

Bush laat volgens het boek het vuile werk aan Cheney over en speelt zelf vooral de rol van de geïnteresseerde aanjager. Maar er is één pijnlijk detail: hij is een late leerling. In het boek wordt onthuld hoe cynisch de president reageert als hij in augustus 2001 – een maand vóór ‘9/11’ – bezoek krijgt van een CIA-analist die waarschuwt voor Bin Laden. „Goed hoor’’, zegt Bush. „Je hebt je nu wel genoeg ingedekt.”

De bronnen van journalist Suskind

Naar het boek van Pulitzerprijs winnaar Ron Suskind werd in de VS al enige tijd uitgekeken. De oud-verslaggever van The Wall Street Journal kon zijn research vanuit een uitzonderlijk goede uitgangspositie begonnen. Twee jaar terug publiceerde hij een boek over Paul O’Neill, oud-minister van Financiën, die als eerste uit de school klapte over de binnenwereld van het Witte Huis onder George W. Bush. O’Neill, lid van de Nationale Veiligheidsraad op 11 september, gaf Suskind 19.000 interne documenten, die ten dele betrekking hebben op de oorlog tegen terreur. Het vormde de basis van zijn research voor dit boek. Ook is bekend dat Suskind goede relaties heeft oud-directeur Tenet van de CIA en zijn plaatsvervanger John McLaughlin. Het boek steunt vooral op anonieme bronnen maar er blijkt ook uit dat zowel Tenet als McLaughlin een bron van Suskind zijn geweest.
60% of what you say is crap.
Donner 1
Donner 2
Streng!
  dinsdag 20 juni 2006 @ 21:05:29 #120
62977 George-Butters
Super Geil Klasse
pi_39050042
quote:
Op dinsdag 20 juni 2006 20:51 schreef Mutant01 het volgende:

[..]

60% of what you say is crap.
Donner 1
Donner 2
Streng!
  dinsdag 20 juni 2006 @ 21:14:16 #121
93744 Finder_elf_towns
Sterf nu en vloek tevergeefs
pi_39050427
Zo hoort dat, meneer Cheney. Je moet je vijanden wakkerschudden, wakker houden, opjagen en uiteindelijk elimineren.
  dinsdag 20 juni 2006 @ 21:27:50 #122
62977 George-Butters
Super Geil Klasse
pi_39051083
1 procent kans dat jij een terrorist bent, Wolfje!

Je moet dood
60% of what you say is crap.
Donner 1
Donner 2
Streng!
  dinsdag 20 juni 2006 @ 21:31:19 #123
93744 Finder_elf_towns
Sterf nu en vloek tevergeefs
pi_39051263
quote:
„een absoluut bewijs geen allereerste voorwaarde kan zijn om handelend op te mogen treden’’
Dat klopt natuurlijk, immers, het enige sluitende bewijs van een terreuraanslag is als de hulpdiensten de slachtoffers van de weg af schapen met een mesje van een onbekend merk.
  dinsdag 20 juni 2006 @ 21:40:32 #124
120804 Yildiz
Freedom or loyalty?
pi_39051705
quote:
Op dinsdag 20 juni 2006 20:50 schreef George-Butters het volgende:

[..]
Der rinkelt bij dit soort dingen altijd het belletje van Abdul Khan.

What about Abdul Khan, mister Cheney, what about Abdul Khan?
quote:
Op dinsdag 20 juni 2006 21:14 schreef Finder_elf_towns het volgende:
Zo hoort dat, meneer Cheney. Je moet je vijanden wakkerschudden, wakker houden, opjagen en uiteindelijk elimineren.
Blijkbaar was een simpele natuurkundewet 'actie geeft reactie' te lastig?

En maar afvragen waarom niet-westerse landen westerse landen haten.
En nee, het komt niet omdat dat kunststof van die spiegeltjes en kraaltjes nu verdroogt.
Bovenstaande tekst = C C 3.0 NL BY-NC-ND - quotes inkorten uitgezonderd.
  dinsdag 20 juni 2006 @ 21:43:02 #125
62977 George-Butters
Super Geil Klasse
pi_39051811
Er is een groot verschil tussen absoluut bewijs en heel weinig bewijs.
60% of what you say is crap.
Donner 1
Donner 2
Streng!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')