FOK!forum / Culinesse à gogo / Nieuwe haring bij AH dit keer trap ik er niet in
tinnywoensdag 14 juni 2006 @ 09:01
Elk jaar word ik weer verleid zo omstreeks de tijd dat er nieuwe haring te verkrijgen is..
De vacuum getrokken blauwe pakjes in de koelvitrine bij de AH hebben toch een magische aantrekkingskracht... het blijf Hollandse Nieuwe...
Maar keer op keer word ik teleurgesteld... ik weet niet hoe AH het voor elkaar krijgt maar ze krijgen het iig niet voor elkaar een lekkere hollandse nieuwe te verkopen... smaak van levertraan en ranzigheid heeft altijd een ondertoon (soms heftig, soms als je geluk hebt wat minder) maar hij haalt het bij lange na niet met die van de markt of de visboer op de hoek...

Gisteren dus ook weer in de verleiding gekomen... (op zich raar, een dag te vroeg?) maar het toch niet gedaan (ondanks alle verkoop-promo in de AllerHande waarin men beweert dat AH de lekkerste heeft)

Ik heb hem laten liggen (ondanks de fabuleus lag eprijs van 2.99 de drie!!) Vanmiddag strompelen we maar eventjes naar de visboer...

[ Bericht 2% gewijzigd door tinny op 14-06-2006 09:07:43 ]
rickybeewoensdag 14 juni 2006 @ 09:08
Ook ik loop zo even naar de markt om daar een harinkie te scoren, die van de AH hoef ik ook niet!!
NIels25woensdag 14 juni 2006 @ 09:18
Het is heel simpel, vis koop je niet bij de supermarkt! Op gerookte zalm of paling na zal ik nooit vis kopen bij de super, geef mij de visboer maar!
Pilootjewoensdag 14 juni 2006 @ 09:19
Hollandse nieuwe is vanwegen het feit dat hij rauw is maar 1 of 2 dagen echt lekker houdbaar. De dag er na kan je hem nog wel eten maar begint ie al te ruiken. Niet meer lekker naar mijn idee.
Kijk eens hoe lang die van de appie heijn houdbaar zijn
Marn-xwoensdag 14 juni 2006 @ 09:24
Mensen die haring kopen bij de supermarkt (met alle respect) zijn eigenlijk geen echte viseters. Misschien een beetje cliché, maar de beste Haring is vers van het mes! Dit komt doordat als een Haring eenmaal is gesneden hij oxideert met de lucht en zo langzaam maar zeker een laagje 'rans' op de haring komt. En nee het vacumeren werkt dat heus niet tegen...

daheiwoensdag 14 juni 2006 @ 09:24
quote:
Op woensdag 14 juni 2006 09:19 schreef Pilootje het volgende:
Hollandse nieuwe is vanwegen het feit dat hij rauw is maar 1 of 2 dagen echt lekker houdbaar. De dag er na kan je hem nog wel eten maar begint ie al te ruiken. Niet meer lekker naar mijn idee.
Kijk eens hoe lang die van de appie heijn houdbaar zijn
Je hebt gelijk, maar die van de AH liggen in het bakje zonder zuurstof. Hierdoor blijft het iets langer warm. Ik koop ze in ieder geval niet bij de AHm maar bij de visboer. Die zijn altijd lekkerder.
polarbyteswoensdag 14 juni 2006 @ 09:26
Visboer is zo duur..
Joenewoensdag 14 juni 2006 @ 09:27
quote:
Op woensdag 14 juni 2006 09:26 schreef polarbytes het volgende:
Visboer is zo duur..
De vis word duur betaald.
Jarnowoensdag 14 juni 2006 @ 09:28
Haring haal ik alleen bij de visboer. Die van de AH zien er zó ranzig uit.

[ Bericht 34% gewijzigd door Martijn_77 op 14-06-2006 10:56:26 (Geen Kotssmilies in CUL) ]
Joenewoensdag 14 juni 2006 @ 09:33
quote:
Op woensdag 14 juni 2006 09:28 schreef Jarno het volgende:
Haring haal ik alleen bij de visboer. Die van de AH zien er zó ranzig uit.
Vis en Vlees en Kaas haal je niet bij een supermarkt. Groenten overigens liever ook niet.

[ Bericht 5% gewijzigd door Martijn_77 op 14-06-2006 10:56:51 ]
tinnywoensdag 14 juni 2006 @ 09:40
quote:
Op woensdag 14 juni 2006 09:33 schreef Joene het volgende:

[..]

Vis en Vlees en Kaas haal je niet bij een supermarkt. Groenten overigens liever ook niet.
ja eigenlijk haal je alleen een plastic zak bij de supermarkt!
Jarnowoensdag 14 juni 2006 @ 09:40
quote:
Op woensdag 14 juni 2006 09:33 schreef Joene het volgende:

[..]

Vis en Vlees en Kaas haal je niet bij een supermarkt. Groenten overigens liever ook niet.
Och, de kaas bij AH is niet echt heel slecht. En soms hebben ze echt hele leuke kaasjes voor bij de borrel oid. En het vlees, ach, uit gemak neem je het toch vaak mee. De kip is waardeloos, zaken als biefstuk kun je ook laten liggen en ik merk dat ik steeds vaker een vegaschijf meeneem omdat ik daar iig niet de associatie met vlees maak. .

Maar idd, kwaliteit staat niet voorop bij de meeste supermarkten. Helaas.
tinnywoensdag 14 juni 2006 @ 09:40
Maar ik ben wle benieuwd of iemand het lef heeft er toch één bij Appie te kopen en het te delen (hoe hij smaakte!)
Joenewoensdag 14 juni 2006 @ 09:41
quote:
Op woensdag 14 juni 2006 09:40 schreef tinny het volgende:

[..]

ja eigenlijk haal je alleen een plastic zak bij de supermarkt!
serieus gezien : ik haal bij de supermarkt zoet broodbeleg,snacks,frisdrank en dingen als rijst ,wasmiddelen enz.
Jarnowoensdag 14 juni 2006 @ 09:43
quote:
Op woensdag 14 juni 2006 09:41 schreef Joene het volgende:

[..]

serieus gezien : ik haal bij de supermarkt zoet broodbeleg,snacks,frisdrank en dingen als rijst ,wasmiddelen enz.
Groenten haal ik er ook wel. Ik merk weinig verschil met de (echte) groentenboer op de hoek. Dat verschil is er wel met vlees: de (keur)slager die op loopafstand zit heeft overduidelijk beter vlees. Maar goed, wij zijn wel een beetje verwend met 2 supermarkten, een (prijswinnende) visboer, een keurslager, een groentenboer en een kaas-speciaalzaak op loopafstand.
AlohaXawoensdag 14 juni 2006 @ 09:45
quote:
Op woensdag 14 juni 2006 09:41 schreef Joene het volgende:

[..]

serieus gezien : ik haal bij de supermarkt zoet broodbeleg,snacks,frisdrank en dingen als rijst ,wasmiddelen enz.
En de plasticzak natuurlijk
Tatutatuwoensdag 14 juni 2006 @ 09:52
Haring vind ik echt het lekkerste wat er is maar alleen als ie vers van het mes komt.
Gelukkig ken ik een visboer die ze altijd ter plekke schoonmaakt, als zachte boter op mijn tong.
skiczukiewoensdag 14 juni 2006 @ 09:53
quote:
Op woensdag 14 juni 2006 09:40 schreef tinny het volgende:
Maar ik ben wle benieuwd of iemand het lef heeft er toch één bij Appie te kopen en het te delen (hoe hij smaakte!)
Die van vorig jaar vond ik best lekker.
Jarnowoensdag 14 juni 2006 @ 09:54
quote:
Op woensdag 14 juni 2006 09:52 schreef Tatutatu het volgende:
Haring vind ik echt het lekkerste wat er is maar alleen als ie vers van het mes komt.
Gelukkig ken ik een visboer die ze altijd ter plekke schoonmaakt, als zachte boter op mijn tong.
Vrijdag ben ik vrij, dan ga ik er weer een paar halen hoor. .
Tatutatuwoensdag 14 juni 2006 @ 09:57
Trouwens vaak is ''nieuwe'' haring echt niet de lekkerste haring van het jaar.
Een mythe.
CrazyTaxiwoensdag 14 juni 2006 @ 09:57
Het is ook gezellig om even de stad in te gaan of het centrum van een 'groter dorp', waar je rustig naar de slager en / of visboer gaat. Je kan even vragen hoe je het beste kan bakken bijv. of vragen wat je erbij kan doen. Ook de kaasspecialist heeft vaak enorm veel bijzondere dingen (wel duurder dan gemiddeld, maar waarom zou je op je voedsel willen besparen?) Voeding is essentieel, en als je de keus hebt zoals wij - dan wil je toch elke dag lekker eten.
Xanthewoensdag 14 juni 2006 @ 09:59
Hou zelf niet zo van haring , maar kan mijn man er heel blij mee maken...
Dus vanmiddag even langs de visboer en er een paar halen. En idd. haring moet vers van het mes (het lekkerste is en blijft ie als je m zelf gaat schoonmaken , mits je dit kunt natuurlijk. Al is het een super simpel klusje.) , maar vervolgens ligt het ook nog aan je visboer welke haring maat hij inkoopt of een haring lekker is , al zal dat bij hollandse nieuwe misschien niet zo meespelen.
Mwanatabuwoensdag 14 juni 2006 @ 10:02
quote:
Op woensdag 14 juni 2006 09:40 schreef tinny het volgende:
Maar ik ben wle benieuwd of iemand het lef heeft er toch één bij Appie te kopen en het te delen (hoe hij smaakte!)
Ik ben er van de week weer ingetrapt (zwanger, kan er niets aan doen) en het was sme-rig. Het was nog geen nieuwe, maar ook nog eens slecht gefileerd en traanachtig.
Ik stuur mannie deze week naar een visboer en hoop me vanmiddag te kunnen beheersen als ik de superwup ga scoren bij Appie.
Mwanatabuwoensdag 14 juni 2006 @ 10:03
quote:
Op woensdag 14 juni 2006 09:59 schreef Xanthe het volgende:
Hou zelf niet zo van haring , maar kan mijn man er heel blij mee maken...
Dus vanmiddag even langs de visboer en er een paar halen. En idd. haring moet vers van het mes (het lekkerste is en blijft ie als je m zelf gaat schoonmaken , mits je dit kunt natuurlijk. Al is het een super simpel klusje.) , maar vervolgens ligt het ook nog aan je visboer welke haring maat hij inkoopt of een haring lekker is , al zal dat bij hollandse nieuwe misschien niet zo meespelen.
Yup, wij halen hem ook weleens compleet uit het vat en fileren hem zelf. Maar in het algemeen dient het gemak de mens he
Jarnowoensdag 14 juni 2006 @ 10:04
quote:
Op woensdag 14 juni 2006 09:57 schreef CrazyTaxi het volgende:
Het is ook gezellig om even de stad in te gaan of het centrum van een 'groter dorp', waar je rustig naar de slager en / of visboer gaat. Je kan even vragen hoe je het beste kan bakken bijv. of vragen wat je erbij kan doen. Ook de kaasspecialist heeft vaak enorm veel bijzondere dingen (wel duurder dan gemiddeld, maar waarom zou je op je voedsel willen besparen?) Voeding is essentieel, en als je de keus hebt zoals wij - dan wil je toch elke dag lekker eten.
Bij de kaasboer krijg ik altijd iets aparts te proeven, of als ik niet weet welke kaas ik zal nemen, krijg ik uitvoerig uitleg en advies. Echt, dat voegt voor mij zoveel toe. Even een praatje, goh ken je dit al, en goh neem deze eens, heerlijk toch. Waarom zou je dag in dag uit die hetzelfde smakende prefab meuk naar binnen schuiven?
Pilootjewoensdag 14 juni 2006 @ 10:06
quote:
Op woensdag 14 juni 2006 09:24 schreef dahei het volgende:

[..]

Je hebt gelijk, maar die van de AH liggen in het bakje zonder zuurstof. Hierdoor blijft het iets langer warm. Ik koop ze in ieder geval niet bij de AHm maar bij de visboer. Die zijn altijd lekkerder.
Wat ik hier eigenlijk mee bedoel is dat het hele distributieproces al minimaal 2 dagen in beslag neemt. Van het schoonmaken in de fabriek tot aan de levering in de supermarkt zitten misschien wel 3 dagen. Maar laten we het op 2 houden. In de winkel is de haring ook nog eens een dag of 4 houdbaar denk ik ( niet gekeken wat er op staat ) Dus de haring kan er al een tijdje liggen. Door te vacumeren voorkom je bederf enigsinds, maar ideaal is het niet. Persoonlijk vind ik het belachelijk dat alles maar gevacumeerd moet worden. Vis komt bij ons iedere dag in zijn geheel binnen op ijs in kratten. Helaas wordt alleen vlees vacuum binnen gesleept. Wel aan grote technische delen maar toch. Weer dat vieze plastic. En nu weer ontopic
Ik denk dat het met die nieuwe haring ook een hoop placebo effect is. Verderop in het jaar zijn ze nog iets vetter en naar het schijnt veel lekkerder. Nu is het een beetje een geforceerde start omdat het eigenlijk toch al zo laat is.
maduropawoensdag 14 juni 2006 @ 10:21
haring bij de AH?

doei

weet nog twee leuke resultaten van haring-testen in limburg,
Danny van der Zwan in Roermond werd slecht getest, andere viskramen best wel goed.
Wat bleek, hij was de vis-leverancier geweest van al die goed bevonden kraampjes.

En een test, dat de palingroker uit Baexem ook zeer goed scoorde. Haalde net niet de hoogste plaats omdat zijn winkeltje nu niet uitblonk in prachtig mooi sanitair. Maar wat wil je bij een rokerij.
skiczukiewoensdag 14 juni 2006 @ 10:24
quote:
Op woensdag 14 juni 2006 10:21 schreef maduropa het volgende:
haring bij de AH?

doei

weet nog twee leuke resultaten van haring-testen in limburg,
Danny van der Zwan in Roermond werd slecht getest, andere viskramen best wel goed.
Wat bleek, hij was de vis-leverancier geweest van al die goed bevonden kraampjes.

En een test, dat de palingroker uit Baexem ook zeer goed scoorde. Haalde net niet de hoogste plaats omdat zijn winkeltje nu niet uitblonk in prachtig mooi sanitair. Maar wat wil je bij een rokerij.


Waar heb je het over.
maduropawoensdag 14 juni 2006 @ 10:37
quote:
Op woensdag 14 juni 2006 10:24 schreef skiczukie het volgende:

[..]



Waar heb je het over.
Over dat ik nooit haring bij de AH koop, maar gewoon bij een echte vis-winkel of anders-soortige specialist. Veel betere en lekkerdere haring
Dus niet bij de AH, of Edah, Super, Konmar.
Doekeswoensdag 14 juni 2006 @ 10:38
Ik heb zaterdag al twee Hollandse Nieuwe op en die waren heel erg lekker!
Lekker mals enzo!
TokkieBwoensdag 14 juni 2006 @ 10:49
De "hollandse nieuwe" van de appie wordt NIET in Nederland verwerkt... maar in Noorwegen! Een keer gelezen in de Allerhande. Dus eigenlijk is het een noorse nieuwe.. Oftewel Nieuwe Noorse Snot.
Martijn_77woensdag 14 juni 2006 @ 10:57
quote:
Op woensdag 14 juni 2006 10:49 schreef TokkieB het volgende:
De "hollandse nieuwe" van de appie wordt NIET in Nederland verwerkt... maar in Noorwegen! Een keer gelezen in de Allerhande. Dus eigenlijk is het een noorse nieuwe.. Oftewel Nieuwe Noorse Snot.
Volgens mij wordt bijna alle hollandse nieuwe in de buurt van Noorwegen gevangen en heeft het hollandse betrekking op de manier van schoonmaken
L-ISwoensdag 14 juni 2006 @ 10:59
lol ik zag het net in de krant (advertentie tubantia ), zo'n afgelebberd bakje met ruimte voor drie harinkjes en een portie uitjes
Joenewoensdag 14 juni 2006 @ 11:11
quote:
Op woensdag 14 juni 2006 10:04 schreef Jarno het volgende:

[..]

Bij de kaasboer krijg ik altijd iets aparts te proeven, of als ik niet weet welke kaas ik zal nemen, krijg ik uitvoerig uitleg en advies. Echt, dat voegt voor mij zoveel toe. Even een praatje, goh ken je dit al, en goh neem deze eens, heerlijk toch. Waarom zou je dag in dag uit die hetzelfde smakende prefab meuk naar binnen schuiven?
Een goede kaasboer is echt fantastisch idd , heerlijk om af en toe een stukje van wat nieuws te proeven. Zo heb ik laatst iets van prei-kaas gegeten Heeeeerlijk.
MUUSwoensdag 14 juni 2006 @ 11:15
Ik vind de haring er juist totaal niet aantrekkelijk uitzien in die blauwe bakkies. .


Haring van de visboer en alleen van de visboer, dank u vriendelijk.
danosawoensdag 14 juni 2006 @ 11:45
De haringen van AH zijn zo ongelovelijk slecht gefileerd, ik trap er niet meer in. Hoe vaak ik wel niet terleurgesteld de hele zooi in de prullenbak heb gegooid. Nu staat er een viskraam in de buurt
Joenewoensdag 14 juni 2006 @ 11:48
quote:
Op woensdag 14 juni 2006 11:45 schreef danosa het volgende:
De haringen van AH zijn zo ongelovelijk slecht gefileerd, ik trap er niet meer in. Hoe vaak ik wel niet terleurgesteld de hele zooi in de prullenbak heb gegooid. Nu staat er een viskraam in de buurt
een haring maak je schoon ., die fileer je niet.
tinnywoensdag 14 juni 2006 @ 13:49
NOu... ben net naar de visboer gestrompeld en heb er 3 (voor 5 euri) meegenomen...
eentje is er inmiddels gesneuveld....
Tja... niet echt vet nee, beetje zoete blanke smaak niet echt uitkomend. Wat ik me kan herinneren van vorig jaar is dat ik hem toen opvallender vond ...

eigenlijk zou ik voor de objectiviteit er nu ook 3 bij de AH moeten halen en vergelijkend warenonderzoek doen..
Jarnowoensdag 14 juni 2006 @ 13:51
Vorig jaar waren ze al vrij vroeg erg goed te eten ja.
blrrrtwoensdag 14 juni 2006 @ 13:55
De Hollandse Nieuwe van AH is vanaf het moment van schoonmaken en inpakken 3 dagen houdbaar.
AlohaXawoensdag 14 juni 2006 @ 14:02
quote:
Op woensdag 14 juni 2006 13:49 schreef tinny het volgende:
NOu... ben net naar de visboer gestrompeld en heb er 3 (voor 5 euri) meegenomen...
eentje is er inmiddels gesneuveld....
Tja... niet echt vet nee, beetje zoete blanke smaak niet echt uitkomend. Wat ik me kan herinneren van vorig jaar is dat ik hem toen opvallender vond ...

eigenlijk zou ik voor de objectiviteit er nu ook 3 bij de AH moeten halen en vergelijkend warenonderzoek doen..
Waarom praat je alsof je Pierre Wind bent
allsystemshaltwoensdag 14 juni 2006 @ 14:16
Ik eet nu een Broodje Nieuwe haring

Met ui natuurlijk

Van ouwehand gekocht bij de dirk 8 voor 5 eurie
Weemzwoensdag 14 juni 2006 @ 14:19
Ik haal altijd alles bij de supermarkt (dus ook vlees, vis, kaas, groenten, fruit, aardappels en zuivel) en vind het allemaal prima smaken!

Kijk, vis (want daar gaat het hier om) is inderdaad lekkerder van de visboer, evenals groenten van de groenteboer, kaas van de kaasboer enzovoorts, maar er is niks mis met de supermarkt!
allsystemshaltwoensdag 14 juni 2006 @ 14:23
quote:
Op woensdag 14 juni 2006 14:20 schreef Repeat het volgende:
Al opgelost
Gezond en lekker

[ Bericht 8% gewijzigd door Martijn_77 op 14-06-2006 14:26:23 ]
Martijn_77woensdag 14 juni 2006 @ 14:31
Off topic en Kotssmilies verwijderd.

En nu weer ontopic
blrrrtwoensdag 14 juni 2006 @ 14:38

rickybeewoensdag 14 juni 2006 @ 14:43
3 voor 5 euro op de markt gehaald. Visboer kon er niet tegenop schoonmaken. Drukste kraam uitgekozen, zullen ze daar wel het lekkerste zijn. En idd. ze waren errrrrggg lekkkerrrr.

Mijn vriendin heeft wel eens de diepvries haring van de ALDI meegenomen, nou die meurde door het folie heen en zijn ongeopend in de kliko terecht gekomen. Die zijn echt RANZIGGG!!
Jarnowoensdag 14 juni 2006 @ 14:44
Diepvries haring?!
rickybeewoensdag 14 juni 2006 @ 14:46
idd...4 in een geseald plastic met omdoosje in de diepvries van de ALDI....

Trouwens de haring die je over 10 maanden eet kan ook uit de diepvries van de visgroothandel zijn!!
skiczukiewoensdag 14 juni 2006 @ 14:52
quote:
Op woensdag 14 juni 2006 14:44 schreef Jarno het volgende:
Diepvries haring?!
Nee.
nonzzwoensdag 14 juni 2006 @ 15:03
quote:
Op woensdag 14 juni 2006 09:52 schreef Tatutatu het volgende:
Haring vind ik echt het lekkerste wat er is maar alleen als ie vers van het mes komt.
Gelukkig ken ik een visboer die ze altijd ter plekke schoonmaakt, als zachte boter op mijn tong.
Hij maakt ze schoon op je tong? Weet je zeker dat je niet bij de tandarts zat?
Weemzwoensdag 14 juni 2006 @ 15:29
quote:
Op woensdag 14 juni 2006 10:04 schreef Jarno het volgende:

[..]

Bij de kaasboer krijg ik altijd iets aparts te proeven, of als ik niet weet welke kaas ik zal nemen, krijg ik uitvoerig uitleg en advies. Echt, dat voegt voor mij zoveel toe. Even een praatje, goh ken je dit al, en goh neem deze eens, heerlijk toch. Waarom zou je dag in dag uit die hetzelfde smakende prefab meuk naar binnen schuiven?
Nou, ik geef mijn klanten ook altijd extra informatie heur! Nou ja, gaf... 'k Werk er niet meer.
Jarnowoensdag 14 juni 2006 @ 15:33
quote:
Op woensdag 14 juni 2006 15:29 schreef Weemz het volgende:

[..]

Nou, ik geef mijn klanten ook altijd extra informatie heur! Nou ja, gaf... 'k Werk er niet meer.
En jij werkt(e) bij...?
eL.woensdag 14 juni 2006 @ 15:38
quote:
Op woensdag 14 juni 2006 09:33 schreef Joene het volgende:
Vis en Vlees en Kaas haal je niet bij een supermarkt. Groenten overigens liever ook niet.
Die kaas zie ik nietzo. Brood haal ik absoluut niet bij de Ap, groenten merk ik niet, de visboer zit naast de AH hier en vlees vind ik zelfs bij de keurslager niet meer je dat. Die haal ik bij een of andere ambachtelijke ambachtelijke.
cinnamongirlwoensdag 14 juni 2006 @ 15:44
Waar halen jullie de tijd vandaan om naar de visboer, de kaasboer, de ambachtelijke slager en de groenteboer te gaan? Die bij mij in de buurt zijn rond 17:00 uur dicht en dan zit ik nog op kantoor.
AlohaXawoensdag 14 juni 2006 @ 15:46
quote:
Op woensdag 14 juni 2006 15:44 schreef cinnamongirl het volgende:
Waar halen jullie de tijd vandaan om naar de visboer, de kaasboer, de ambachtelijke slager en de groenteboer te gaan? Die bij mij in de buurt zijn rond 17:00 uur dicht en dan zit ik nog op kantoor.
Elke zaterdagochtend om vervolgens in de koelkast of diepvries te doen, zodat het een week meegaat
Jarnowoensdag 14 juni 2006 @ 15:50
quote:
Op woensdag 14 juni 2006 15:44 schreef cinnamongirl het volgende:
Waar halen jullie de tijd vandaan om naar de visboer, de kaasboer, de ambachtelijke slager en de groenteboer te gaan? Die bij mij in de buurt zijn rond 17:00 uur dicht en dan zit ik nog op kantoor.
Als ik dat doe, doe ik dat ook voor een paar dagen en dan duurt een rondje niet veel langer dan een bezoek aan de AH. En idd, meestal op een dag dat ik vrij ben ofzo.
cinnamongirlwoensdag 14 juni 2006 @ 15:52
quote:
Op woensdag 14 juni 2006 15:46 schreef AlohaXa het volgende:

[..]

Elke zaterdagochtend om vervolgens in de koelkast of diepvries te doen, zodat het een week meegaat
Dat is toch zonde; kwaliteitsvoedsel kopen en vervolgens invriezen!
Kun je net zo goed brood en vlees kopen bij de supermarkt.
Jarnowoensdag 14 juni 2006 @ 15:53
quote:
Op woensdag 14 juni 2006 15:52 schreef cinnamongirl het volgende:

[..]

Dat is toch zonde; kwaliteitsvoedsel kopen en vervolgens invriezen!
Kun je net zo goed brood en vlees kopen bij de supermarkt.
Mwoch. Of ik een ingevroren kipfiletje van de AH pak, of 1 van de 'echte' slager, daar zit nog steeds wat verschil in hoor.
eL.woensdag 14 juni 2006 @ 15:55
quote:
Op woensdag 14 juni 2006 15:44 schreef cinnamongirl het volgende:
Waar halen jullie de tijd vandaan om naar de visboer, de kaasboer, de ambachtelijke slager en de groenteboer te gaan? Die bij mij in de buurt zijn rond 17:00 uur dicht en dan zit ik nog op kantoor.
Ploegendienst.
DIGGERwoensdag 14 juni 2006 @ 20:54
quote:
Op woensdag 14 juni 2006 09:26 schreef polarbytes het volgende:
Visboer is zo duur..
Dan maar wat minder vaak toch?

Ik snap het ook niet, mensen die bewust minder betalen maar daarvoor echt ranzige haring gaan zitten kanen.
okee6woensdag 14 juni 2006 @ 21:14
quote:
Op woensdag 14 juni 2006 09:18 schreef NIels25 het volgende:
Het is heel simpel, vis koop je niet bij de supermarkt! Op gerookte zalm of paling na zal ik nooit vis kopen bij de super, geef mij de visboer maar!
Voor 100%! Kaas zou ik er nog wel kunnen kopen, maar dat is op de markt voordeliger. Zo veel stunt de AH daar niet mee. De haring bij Ap ziet er ook niet smakelijk uit
okee6woensdag 14 juni 2006 @ 21:14
-dubbel-
XTracerwoensdag 14 juni 2006 @ 21:25
Alle vis koop ik bij de visboer, hier in Stadshagen (Zwolle) hebben we zooooo'n lekkere visboer!
TC03woensdag 14 juni 2006 @ 21:32
Haring in de supermarkt kopen. Ik koop haring altijd bij zo'n kraampje hier in de buurt, superlekker!
skiczukiewoensdag 14 juni 2006 @ 21:33
quote:
Op woensdag 14 juni 2006 21:32 schreef TC03 het volgende:
Haring in de supermarkt kopen. Ik koop haring altijd bij zo'n kraampje hier in de buurt, superlekker!
Rolmops is lekker hoor.
veldmuiswoensdag 14 juni 2006 @ 21:36
quote:
Op woensdag 14 juni 2006 21:25 schreef XTracer het volgende:
Alle vis koop ik bij de visboer, hier in Stadshagen (Zwolle) hebben we zooooo'n lekkere visboer!
Coming-out?
allsystemshaltwoensdag 14 juni 2006 @ 21:42
quote:
Op woensdag 14 juni 2006 21:36 schreef veldmuis het volgende:

[..]

Coming-out?


Voordeel is wel dat je altijd verse vis hebt
TC03woensdag 14 juni 2006 @ 21:43
quote:
Op woensdag 14 juni 2006 21:33 schreef skiczukie het volgende:

[..]

Rolmops is lekker hoor.
Jawohl aber das ist sauer und ich möchte ECHTE haring und keine neppe Shischle.
TC03woensdag 14 juni 2006 @ 21:46
quote:
Op woensdag 14 juni 2006 21:43 schreef TC03 het volgende:

[..]

Jawohl aber das ist sauer und ich möchte ECHTE haring und keine neppe Shischle.
Waarom zeg ik dat in het Duits?
EnderOnlinewoensdag 14 juni 2006 @ 21:59
verkeerde topic enzo nvm
Erosjuhhhwoensdag 14 juni 2006 @ 22:42
kaas kan je best in de supermarkt halen vind ik, het is allemaal t zelfde en bijv. bij de AH wordt de kaas voor je gezicht gesneden.
en vlees kan je ook soms wel in de supermarkt halen, hier in twente hebben de de Sanders, heeft eigen slagerij erbij en die heeft toch echt zeer goed (en vooral lekker) vlees voor een prijs waar de slager niet tegen op kan.
loveliwoensdag 14 juni 2006 @ 23:53
quote:
Op woensdag 14 juni 2006 10:06 schreef Pilootje het volgende:
Wat ik hier eigenlijk mee bedoel is dat het hele distributieproces al minimaal 2 dagen in beslag neemt.
Ben heel benieuwd waar dat op gebaseerd is.
Pilootjedonderdag 15 juni 2006 @ 00:48
Weet je wat vreemd is ?
Dat de kaas van de appie uit de zelgde fabriek komt als die van de kaasboer.
Ohnee elke kaasboer maakt nog zelf kaas....
De groenten bij de appie heijn komt van de zelfde veiling als waar de groentenboer op de hoek zijn groenten vandaan heeft.
Ohnee elke groentenboer rijd iedere ochtend stad en land af om bij 40 boeren verschillende groenten te halen.
*zucht* deze discussie hebben we toch al lang gehad ?
Bovendien zijn er geen haringen die uit nederand komen. Ze zwemmen in de nederlandse noordzee niet met zulke getalen dat er goed op gevist kan worden. Bijna alles komt uit het hoge noorden.
Maatjesharing, hollandse nieuwe zijn allemaal namen die de nederlanders aan hebben gegeven. Deze zijn de enige of een van de weinige landen die de haring rauw eten.
Doekesvrijdag 16 juni 2006 @ 13:13
Ik heb zojuist bij de AH een stukje haring geproefd.

Geen slimme actie van ze. Ik denk dat er niet veel mensen overgaan tot het kopen van AH haring als ze dit hebben geproefd.
Jernau.Morat.Gurgehzaterdag 17 juni 2006 @ 14:19
Net 3 stuks gehaald bij de visboer .

En de haring van dit jaar is ook met glans goedgekeurd door de kat .
Frappelsienzondag 18 juni 2006 @ 20:04
Ik zag ze gister liggen bij AH in eindhoven een stukje van het station af...

Allemaal 25% korting

Zal nooit mijn vis kopen bij een supermarkt... Yuk!
AlohaXazondag 18 juni 2006 @ 21:49
quote:
Op zaterdag 17 juni 2006 14:19 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:
Net 3 stuks gehaald bij de visboer .

En de haring van dit jaar is ook met glans goedgekeurd door de kat .
Al waren het verrotte haringen die drie dagen in de goot hebben gelegen voor de lokale albert heijn... dat zal je kat een bal wezen
Okselzondag 18 juni 2006 @ 22:01
Ik werk in een luxe restaurant.. daar kwamen ze gister ook op het ijs binnen, chefkok maakte er 1 voor me schoon! Goddelijk. Boterzacht.
Okselzondag 18 juni 2006 @ 22:02
En over kaas: De blauwschimmel van de Lidl voor 1,79 ofzo is érg lekker..
Jernau.Morat.Gurgehwoensdag 21 juni 2006 @ 01:13
quote:
Op zondag 18 juni 2006 21:49 schreef AlohaXa het volgende:

[..]

Al waren het verrotte haringen die drie dagen in de goot hebben gelegen voor de lokale albert heijn... dat zal je kat een bal wezen
Dan ken jij mijn kat niet... Die laat eerder duidelijk merken dat iets niet meer vers is dan ik het zelf kan ruiken of proeven.
Jernau.Morat.Gurgehwoensdag 21 juni 2006 @ 01:15
quote:
Op zondag 18 juni 2006 20:04 schreef Frappelsien het volgende:
Ik zag ze gister liggen bij AH in eindhoven een stukje van het station af...

Allemaal 25% korting

Zal nooit mijn vis kopen bij een supermarkt... Yuk!
Het ligt aan de supermarkt. De Konmar hier heeft een zeer fatsoenlijke visafdeling. Vers, heldere volle ogen. (En dan heb ik het over de vis, niet over het personeel)
cinnamongirlwoensdag 21 juni 2006 @ 08:59
quote:
Op zondag 18 juni 2006 22:02 schreef Oksel het volgende:
En over kaas: De blauwschimmel van de Lidl voor 1,79 ofzo is érg lekker..
Die gorgonzola? Inderdaad, die is zeer goed.
Pietverdrietwoensdag 21 juni 2006 @ 11:29
quote:
Op donderdag 15 juni 2006 00:48 schreef Pilootje het volgende:
Weet je wat vreemd is ?
Dat de kaas van de appie uit de zelgde fabriek komt als die van de kaasboer.
Nope, veel van de goudse kaas van de supermarkten komt uit ierland, heb recent een kleine introductie kaashandel gehad van een bevriende kaasboer.
quote:
De groenten bij de appie heijn komt van de zelfde veiling als waar de groentenboer op de hoek zijn groenten vandaan heeft.
Ook dat is niet waar, veel groenteboeren kopen direct bij de telers in. Andere kopen op veilingen maar dan ligt het dezelfde dag in de zaak, en door de kortere lijnen en simpele distributie is het spul verser.
Verder zijn er kwaliteitsverschillen bij dagproducten, aardbeien en asperges bv moet je zo vers mogelijk eten, die haal je dus bij een handelaar of teler die dezelfde dag als ze van het veld komen verkoopt, itt tot de AH, waar je vaak zeer oude griekse asperges kan kopen.
quote:
Ohnee elke groentenboer rijd iedere ochtend stad en land af om bij 40 boeren verschillende groenten te halen.
*zucht* deze discussie hebben we toch al lang gehad ?
Ik denk dat jij je eens moet verdiepen in de handel en de kwaliteit
quote:
Bovendien zijn er geen haringen die uit nederand komen. Ze zwemmen in de nederlandse noordzee niet met zulke getalen dat er goed op gevist kan worden. Bijna alles komt uit het hoge noorden.
Maatjesharing, hollandse nieuwe zijn allemaal namen die de nederlanders aan hebben gegeven. Deze zijn de enige of een van de weinige landen die de haring rauw eten.
Ook hiervoor geld dat je kwaliteitverschillen hebt, en een haring oxideert heel snel, daarom moet je een haring daar eten waar ie voor je neus wordt schoongemaakt. Haring die van te voren is schoongemaakt en dan een tijdje ligt tijdens vervoer of in de winkel smaakt letterlijk ranzig in de betekenis van het woord.

Kortom, zelden een post gezien met zoveel nekgeklets.
Jarnowoensdag 21 juni 2006 @ 11:30
Idd Piet.
Erosjuhhhwoensdag 21 juni 2006 @ 12:36
dit vind ik altijd zo mooi aan pietverdiet
MUUSwoensdag 21 juni 2006 @ 12:39
quote:
Op zondag 18 juni 2006 20:04 schreef Frappelsien het volgende:
Ik zag ze gister liggen bij AH in eindhoven een stukje van het station af...

Allemaal 25% korting

Zal nooit mijn vis kopen bij een supermarkt... Yuk!
Korting, omdat die dag de uiterste houdbaarheidsdatum zou verlopen zeker?

Iew. .
Isabeauwoensdag 21 juni 2006 @ 13:04
Als ik iets niet met korting zou kopen vanwege houdbaarheidsdata dan is het wel vis.
En ik eet nu een heerlijk harinkje van de markt. Smaak is prima, lekker vet, maar ik vind hem helaas slecht schoongemaakt
Stereotomywoensdag 21 juni 2006 @ 13:24
In het boek Hoffman's Honger van Leon de Winter wordt de hoofdpersoon (met chronische verstopping en vreetbuien in de nacht ) aangeraden om haring te eten die *net* aan het rotten is. Schijnt dan erg lekker te zijn.

Maar je weet maar nooit, met die Nederlandse literatuur
mirugaiwoensdag 21 juni 2006 @ 13:29
ik heb net tijdens m'n lunchpauze een haring gehaald bij een viswinkel: de vis zag er mooi glanzend uit, had een mooie kleur, rook goed en was netjes schoongemaakt/gefileerd. De winkel zelf was schoon en de haringen werden bewaard in een kleine aparte afgesloten koeling. Deze haring smaakte prima.
Daarna nog iets gehaald bij de Appie en zag daar voorverpakte haring liggen in de koeling: donkere kleur en droog/geen glans...
Tsja, wellicht overbodig te zeggen, maar de ene haring is de andere niet...
Pietverdrietwoensdag 21 juni 2006 @ 13:34
quote:
Op woensdag 21 juni 2006 13:29 schreef mirugai het volgende:
ik heb net tijdens m'n lunchpauze een haring gehaald bij een viswinkel: de vis zag er mooi glanzend uit, had een mooie kleur, rook goed en was netjes schoongemaakt/gefileerd. De winkel zelf was schoon en de haringen werden bewaard in een kleine aparte afgesloten koeling. Deze haring smaakte prima.
Daarna nog iets gehaald bij de Appie en zag daar voorverpakte haring liggen in de koeling: donkere kleur en droog/geen glans...
Tsja, wellicht overbodig te zeggen, maar de ene haring is de andere niet...
En het belangrijkste, werd ie voor je neus voor jou schoongemaakt? Of lag hij daar schoongemaakt op klanten te wachten?
Jarnowoensdag 21 juni 2006 @ 13:37
Bij mijn (favo) visboer liggen ze (helaas) reeds schoongemaakt in de vitrine. Niet optimaal, maar ik snap het ook wel anders is er echt niet tegenop te boksen. Je kunt ze wel schoongemaakt zien worden (open "keuken") dus het is allemaal zeker wel vers. En als je erom vraagt en het is niet al te druk maken ze 'm zo voor je schoon.

Wanneer zijn de haringen ook alweer op hun best qua smaak en vetgehalte?
loveliwoensdag 21 juni 2006 @ 13:39
quote:
Op woensdag 21 juni 2006 11:29 schreef Pietverdriet het volgende:
Nope, veel van de goudse kaas van de supermarkten komt uit ierland, heb recent een kleine introductie kaashandel gehad van een bevriende kaasboer.
De meeste goudse kaas kom bij Campina vandaan, bij mijn weten is dan het land van herkomst Nederland of Duitsland. Maar ik kan me vergissen. Voor de rest kan ik het alleen maar met je eens zijn.
mirugaiwoensdag 21 juni 2006 @ 13:46
quote:
Op woensdag 21 juni 2006 13:34 schreef Pietverdriet het volgende:
En het belangrijkste, werd ie voor je neus voor jou schoongemaakt? Of lag hij daar schoongemaakt op klanten te wachten?
ja, dat was het enige minpunt, dat de vis al was schoongemaakt. Ik heb wel de indruk dat het net was gedaan (waarschijnlijk om de lunchdrukte te kunnen verwerken). De koeling had trouwens de grootte van een 1/2 GN 15 cm diepe bak en was max. halfvol en het visje kwam van bovenop het stapeltje, dus uitgaande van Last In First Out zal het de meest recent schoongemaakte haring zijn geweest. Maar je hebt helemaal gelijk; eigenlijk had ie voor m'n neus klaargemaakt moeten worden.
Isabeauwoensdag 21 juni 2006 @ 13:52
quote:
Op woensdag 21 juni 2006 13:34 schreef Pietverdriet het volgende:

En het belangrijkste, werd ie voor je neus voor jou schoongemaakt? Of lag hij daar schoongemaakt op klanten te wachten?
Bij mijn visboer worden ze voor je neus schoongemaakt, maar ik vind dus dat hij dat niet zo heel goed doet... Dan heb je er nog niets aan.
HPoiwoensdag 21 juni 2006 @ 13:53
Ik heb het idee dat die haring naar de verpakking smaakt. De verse haring van de visboer vind ik ook het lekkerst.
Jarnowoensdag 21 juni 2006 @ 13:53
quote:
Op woensdag 21 juni 2006 13:52 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Bij mijn visboer worden ze voor je neus schoongemaakt, maar ik vind dus dat hij dat niet zo heel goed doet... Dan heb je er nog niets aan.
Klopt, dan zit je echt niet meer voor je plezier te eten. Dan heb ik liever dat ze een paar minuten geleden zijn schoongemaakt, maar dan wel goed.
Pietverdrietwoensdag 21 juni 2006 @ 14:01
quote:
Op woensdag 21 juni 2006 13:52 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Bij mijn visboer worden ze voor je neus schoongemaakt, maar ik vind dus dat hij dat niet zo heel goed doet... Dan heb je er nog niets aan.
Tja, je kan ook zelf schoonmaken, maar waar het bij voor je neus schoonmaken om gaat is dat de tijd tussen schoonmaken en eten minimaal is. Haring is heel gevoelig voor zuurstof en gaat ranzig smaken als ie een tijdje ligt.
Daarom klinkt je opmerking dat je haring haalt en die tot morgen in de koelkast legt niet echt als muziek.

Je herkent trouwens een goede haring ook aan het volgende, als je hem gegeten hebt en de smaak komt terug bij een boertje dan was ie niet top
Pietverdrietwoensdag 21 juni 2006 @ 14:03
quote:
Op woensdag 21 juni 2006 13:37 schreef Jarno het volgende:


Wanneer zijn de haringen ook alweer op hun best qua smaak en vetgehalte?
Dat ligt aan het weer en de zeewater temperatuur.
Isabeauwoensdag 21 juni 2006 @ 14:11
quote:
Op woensdag 21 juni 2006 14:01 schreef Pietverdriet het volgende:
Daarom klinkt je opmerking dat je haring haalt en die tot morgen in de koelkast legt niet echt als muziek.
Nee, dat was ook te proeven. Maar mijn moeder wilde gisteren haring halen terwijl ik helemaal geen zin in eten had.
AlohaXawoensdag 21 juni 2006 @ 14:22
Wees blij dat je ergens woont waar er in de buurt een markt is
MissHobjewoensdag 21 juni 2006 @ 14:24
quote:
Op woensdag 14 juni 2006 09:26 schreef polarbytes het volgende:
Visboer is zo duur..
Dat zie je verkeerd.. je hebt er te weinig voor over..
Denk daar maar eens over na.
Pietverdrietwoensdag 21 juni 2006 @ 14:24
quote:
Op woensdag 21 juni 2006 14:22 schreef AlohaXa het volgende:
Wees blij dat je ergens woont waar er in de buurt een markt is
Na, ik zie op de markt vaak genoeg een RVS bak met schoongemaakte haring liggen, die naar alle waarschijnlijkheid schoongemaakt is aangeleverd.
Een goede haringboer is en blijft een aanwinst, wat ieder jaar weer blijkt uit de AD haringtest.
Pietverdrietwoensdag 21 juni 2006 @ 14:27
quote:
Op woensdag 21 juni 2006 14:24 schreef MissHobje het volgende:

[..]

Dat zie je verkeerd.. je hebt er te weinig voor over..
Denk daar maar eens over na.
Er zijn veel mensen die hun smaakpapillen in hun portemonee hebben.
Isabeauwoensdag 21 juni 2006 @ 14:46
Op eten bezuinig ik denk ik het minst
Jarnowoensdag 21 juni 2006 @ 14:51
Nouja, dure dingen zjin niet altijd goed natuurlijk, maar mensen geven hun geld zo vreemd uit wat dat betreft. Wel extreem dure meuk als bapao-soufflés en t-pads kopen, maar dan gaan miepen over een haring van 1 euro nogwat. .
Pietverdrietwoensdag 21 juni 2006 @ 15:00
quote:
Op woensdag 21 juni 2006 14:46 schreef Isabeau het volgende:
Op eten bezuinig ik denk ik het minst
Dat is een verkeerde insteek denk ik als ik je goed begrijp wat je bedoelt te zeggen. Ik bepaal of hetgeen ik koop een goede prijs/kwaliteit verhouding heeft. Duur is namelijk helemaal geen garantie voor goed. De Brie van de aldi bijvoorbeeld is een hele goede supermarktbrie maar ook erg betaalbaar. Rauwemelkse van de kaasboer kan beter zijn, maar is dat niet altijd, maar wel altijd duurder.

Ik ben bereid meer te betalen, maar dan wil ik wel betere spullen. Als ik naar de asperge/aardbeienboer ga dan is die goedkoper dan de supermarkt maar wel veel beter.
Isabeauwoensdag 21 juni 2006 @ 15:04
Ik koop ook gewoon wat me het beste lijkt hoor, Pietverdriet Als het goedkoper is dan is dat mooi meegenomen. Het is heus niet zo dat ik denk: hoe duurder hoe beter. Ik ga alleen niet miepen over de prijs van iets wat ik echt lekker en goed vind. Vooral niet als het om iets gaat wat maar een paar dubbeltjes duurder is dan de minder lekkere variant.
Jarnowoensdag 21 juni 2006 @ 15:09
quote:
Op woensdag 21 juni 2006 15:04 schreef Isabeau het volgende:
Ik koop ook gewoon wat me het beste lijkt hoor, Pietverdriet Als het goedkoper is dan is dat mooi meegenomen. Het is heus niet zo dat ik denk: hoe duurder hoe beter. Ik ga alleen niet miepen over de prijs van iets wat ik echt lekker en goed vind. Vooral niet als het om iets gaat wat maar een paar dubbeltjes duurder is dan de minder lekkere variant.
Idd. Tuurlijk is Ben & Jerrry's ijs duur spul, maar we vinden het wel heerlijk, dus kopen heel af en toe een emmer en eten we daarnaast amper ijs. Kwestie van kiezen en delen.
Isabeauwoensdag 21 juni 2006 @ 15:10
quote:
Op woensdag 21 juni 2006 15:09 schreef Jarno het volgende:

Idd. Tuurlijk is Ben & Jerrry's ijs duur spul, maar we vinden het wel heerlijk, dus kopen heel af en toe een emmer en eten we daarnaast amper ijs. Kwestie van kiezen en delen.
Precies! En dan kom ik bij mijn ouders waar ze zo'n beetje het goedkoopste van het goedkoopste hebben en dan sla ik dat af: ik moet dat spul gewoon niet. Het ijs van de Aldi is trouwens ook verrukkelijk (als je het dan toch over prijs-kwaliteit verhoudingen hebt )
Pietverdrietwoensdag 21 juni 2006 @ 15:21
Okay, als we het dan over lekker ijs hebben, koop een ijsmachine!
Geen enkel fabrieksijs kan op tegen een goed versgedraait aardbeienijs uit een sorbetiere waar alleen rijpe aardbeien en wat suiker in zijn gegaan.
Jarnowoensdag 21 juni 2006 @ 15:23
quote:
Op woensdag 21 juni 2006 15:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Okay, als we het dan over lekker ijs hebben, koop een ijsmachine!
Na de Senseo ( ), rijststomer (mwa) en broodbakmachine (yay!) mag ik ff niet meer, Piet.
Isabeauwoensdag 21 juni 2006 @ 15:25
Allemaal overgewaardeerde apparaten, Jarno

Maar terug naar AH-haring (hebben andere supermarkten eigenlijk ook voorverpakte haringen?)
HPoiwoensdag 21 juni 2006 @ 15:33
Super de Boer heeft ze ook. Waren vet maar een beetje neutraal van smaak vond ik.
popolonwoensdag 21 juni 2006 @ 15:34
Nou het nieuwe is er wel af hoor, ondertussen eten de mensen gewoon weer haring die uit de vriezer komt.
Pietverdrietwoensdag 21 juni 2006 @ 15:39
quote:
Op woensdag 21 juni 2006 15:25 schreef Isabeau het volgende:
Allemaal overgewaardeerde apparaten, Jarno

Maar terug naar AH-haring (hebben andere supermarkten eigenlijk ook voorverpakte haringen?)
Als ik moet kiezen tussen
Magnetron
Sorbetiere
Broodbakmachine
Espressomachine
Keukenrobot
Senseo
Yoghurtmaker
Eierkoker
Waterkoker
Mixer
Blender
Rijststomer
KItchenaid
en nog meer van dit soort apparaten, dan is de shortlist Espressomachine en Sorbetiere
Jarnowoensdag 21 juni 2006 @ 15:40
Kweenie, ik vind de broodbakkert toch ook wel lekker hoor. Vandaag weer zelfgebakken krentenbrood mee, smaakt erg goed.

Senseo is idd enorm overrated en die rijststomer was een bevlieging.
Jernau.Morat.Gurgehwoensdag 21 juni 2006 @ 15:41
quote:
Op woensdag 21 juni 2006 15:23 schreef Jarno het volgende:
Na de Senseo ( ), rijststomer (mwa) en broodbakmachine (yay!) mag ik ff niet meer, Piet.
Ik mis de beertender/perfectdraft in het lijstje .
Pietverdrietwoensdag 21 juni 2006 @ 15:43
quote:
Op woensdag 21 juni 2006 15:40 schreef Jarno het volgende:
Kweenie, ik vind de broodbakkert toch ook wel lekker hoor. Vandaag weer zelfgebakken krentenbrood mee, smaakt erg goed.
Klopt, maar brood kan ik ook in de oven bakken.
mirugaiwoensdag 21 juni 2006 @ 15:50
Ik heb maar een nieuw topic gemaakt over wat mensen voor hun eten willen uitgeven: Waar haal jij je eten?
Isabeauwoensdag 21 juni 2006 @ 16:09
En ik heb een topic over de keukenapparaten gemaakt Keukenapparaten, welke zijn onmisbaar?
kareltje_de_grotewoensdag 21 juni 2006 @ 16:14
ok, dus nu weer over naar de haringen.

Als ik vanavond toevallig in de AH loop en mijn oog valt op de haringen

kopen of niet?
zijn ze lekker of niet?
Mirjamwoensdag 21 juni 2006 @ 16:15
quote:
Op woensdag 21 juni 2006 16:14 schreef kareltje_de_grote het volgende:
ok, dus nu weer over naar de haringen.

Als ik vanavond toevallig in de AH loop en mijn oog valt op de haringen

kopen of niet?
zijn ze lekker of niet?
volgens mij is de overheersende mening dat ze niet lekker zijn
Jarnowoensdag 21 juni 2006 @ 16:15
quote:
Op woensdag 21 juni 2006 16:14 schreef kareltje_de_grote het volgende:
ok, dus nu weer over naar de haringen.

Als ik vanavond toevallig in de AH loop en mijn oog valt op de haringen

kopen of niet?
zijn ze lekker of niet?
Als je geluk hebt zijn ze niet echt verschrikkelijk smerig. Aan jou de keuze of je die middelmatigheid acceptabel vindt.
kareltje_de_grotewoensdag 21 juni 2006 @ 16:16
quote:
Op woensdag 21 juni 2006 16:15 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

volgens mij is de overheersende mening dat ze niet lekker zijn
quote:
Op woensdag 21 juni 2006 16:15 schreef Jarno het volgende:

[..]

Als je geluk hebt zijn ze niet echt verschrikkelijk smerig. Aan jou de keuze of je die middelmatigheid acceptabel vindt.
niet verschrikkelijk smerig


Ik loop zaterdag dus wel ff naar de markt.
Isabeauwoensdag 21 juni 2006 @ 16:17
Ze zijn wel goedkoop
tinnywoensdag 28 juni 2006 @ 09:23
Nou gisteren maar even 3 "nieuwe" gekocht bij AH, ze waren weer in de Bonus en tja... als niemand dan het aandurft om ze toch te kopen dan de TS maar he...

En hoe zijn ze??
Tja... ik moet zeggen de smaak van de eerste die ik mijn mond had viel niet tegen, echter de andere 2 in het bakje hadden een lichte bijsmaak.
Eigenlijk viel de smaak me nog niet tegen... Ik kan me voorstellen als je nog nooit een echte verse op hebt van de visboer dat je dit best acceptabel vind. Het vlees is wel veel harder en witter dan bij de visboer (maar ik weet niet goed wat dit zegt). Waar ik nog de grootste problemen mee had was het (slechte) schoonmaken...volgens mij gebeurt dit bij de AH-maatjes machinaal en dus niet goed!!! Het stikt er van de graatjes maar ook vaak nog flardes "hoofdgraat" (die dikke die door het midden loopt) daar irriteerde ik me het nog het meeste aan. Icm de lichte bijsmaak van de twee heb ik uiteindelijk de boel halverwege toch weggeflikkerd.

Conclusie: de smaak haalde het niet bij die van de visboer, maar was niet zo beroerd als ik op voorhand had verwacht. Slechte schoonmaak irriteert me nog het meeste. Als ik er op terugkijk zou ik hem heeeeelll misschien voor salades gebruiken, maar dan los je het smaakprobleem op echter die graatjes blijft in de salade ook irritant..

Weet iemand nog wat de betekenis is van het "wittere" vlees bij de Appie haring??
ps
overigens had ik die van mij gekocht op 27 juni en ze hadden een tht t/m 29 juni.
blrrrtzondag 16 juli 2006 @ 18:53
En vervolgens wordt AH gewoon 12e in de haringtest van het AD met een 8,0!!
Pietverdrietzondag 16 juli 2006 @ 19:11
quote:
Op zondag 16 juli 2006 18:53 schreef blrrrt het volgende:
En vervolgens wordt AH gewoon 12e in de haringtest van het AD met een 8,0!!
Post ff een overzichtje van de haringtestfinalisten,,
blrrrtzondag 16 juli 2006 @ 19:12
quote:
Op zondag 16 juli 2006 19:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Post ff een overzichtje van de haringtestfinalisten,,
http://www.ad.nl/haringtest/

Vind je alles.
golferzondag 16 juli 2006 @ 19:58
quote:
Op zondag 16 juli 2006 19:12 schreef blrrrt het volgende:


http://www.ad.nl/haringtest/

Vind je alles.
Alweer Kees Koning uit Rijswijk als winnaar.
Pietverdrietzondag 16 juli 2006 @ 20:21
quote:
Op zondag 16 juli 2006 19:12 schreef blrrrt het volgende:

[..]

http://www.ad.nl/haringtest/

Vind je alles.
* Pietverdriet is dankbaar
Joenezondag 16 juli 2006 @ 22:12
Totaal nietszeggende test
bosnymfjezondag 16 juli 2006 @ 22:16
hmm ik vind de haring bij de visboer hier in de buurt echt niet zo duur hoor...en die haring van ah is echt om te zitten vaak ook erg veel graten in...bah
Pieldeprutkarbonkelzondag 16 juli 2006 @ 22:22
Grappig dat al die mensen die zeggen nooit een haring te kopen in de supermarkt omdat die niet vers zou zijn wél Chinees of Braziliaans kippevlees kopen dat een jaar in de vriezer heeft gelegen!
Pietverdrietzondag 16 juli 2006 @ 23:40
quote:
Op zondag 16 juli 2006 22:22 schreef Pieldeprutkarbonkel het volgende:
Grappig dat al die mensen die zeggen nooit een haring te kopen in de supermarkt omdat die niet vers zou zijn wél Chinees of Braziliaans kippevlees kopen dat een jaar in de vriezer heeft gelegen!
Grappig dat jij niet begrijpt waar het over gaat.
Het gaat niet om hoe lang de haring is ingevroren is geweest, maar de tijd tussen het schoonmaken en het eten, als de haring wordt schoongemaakt, wordt ie aan lucht blootgesteld. Dan begint de oxidatie van de vetten en de microbiologische afbraak.