Hij maakt ze schoon op je tong? Weet je zeker dat je niet bij de tandarts zat?quote:Op woensdag 14 juni 2006 09:52 schreef Tatutatu het volgende:
Haring vind ik echt het lekkerste wat er is maar alleen als ie vers van het mes komt.
Gelukkig ken ik een visboer die ze altijd ter plekke schoonmaakt, als zachte boter op mijn tong.
Nou, ik geef mijn klanten ook altijd extra informatie heur! Nou ja, gaf... 'k Werk er niet meer.quote:Op woensdag 14 juni 2006 10:04 schreef Jarno het volgende:
[..]
Bij de kaasboer krijg ik altijd iets aparts te proeven, of als ik niet weet welke kaas ik zal nemen, krijg ik uitvoerig uitleg en advies. Echt, dat voegt voor mij zoveel toe. Even een praatje, goh ken je dit al, en goh neem deze eens, heerlijk toch. Waarom zou je dag in dag uit die hetzelfde smakende prefab meuk naar binnen schuiven?
En jij werkt(e) bij...?quote:Op woensdag 14 juni 2006 15:29 schreef Weemz het volgende:
[..]
Nou, ik geef mijn klanten ook altijd extra informatie heur! Nou ja, gaf... 'k Werk er niet meer.
Die kaas zie ik nietzo. Brood haal ik absoluut niet bij de Ap, groenten merk ik niet, de visboer zit naast de AH hier en vlees vind ik zelfs bij de keurslager niet meer je dat. Die haal ik bij een of andere ambachtelijke ambachtelijke.quote:Op woensdag 14 juni 2006 09:33 schreef Joene het volgende:
Vis en Vlees en Kaas haal je niet bij een supermarkt. Groenten overigens liever ook niet.
Elke zaterdagochtend om vervolgens in de koelkast of diepvries te doen, zodat het een week meegaatquote:Op woensdag 14 juni 2006 15:44 schreef cinnamongirl het volgende:
Waar halen jullie de tijd vandaan om naar de visboer, de kaasboer, de ambachtelijke slager en de groenteboer te gaan? Die bij mij in de buurt zijn rond 17:00 uur dicht en dan zit ik nog op kantoor.
Als ik dat doe, doe ik dat ook voor een paar dagen en dan duurt een rondje niet veel langer dan een bezoek aan de AH. En idd, meestal op een dag dat ik vrij ben ofzo.quote:Op woensdag 14 juni 2006 15:44 schreef cinnamongirl het volgende:
Waar halen jullie de tijd vandaan om naar de visboer, de kaasboer, de ambachtelijke slager en de groenteboer te gaan? Die bij mij in de buurt zijn rond 17:00 uur dicht en dan zit ik nog op kantoor.
Dat is toch zonde; kwaliteitsvoedsel kopen en vervolgens invriezen!quote:Op woensdag 14 juni 2006 15:46 schreef AlohaXa het volgende:
[..]
Elke zaterdagochtend om vervolgens in de koelkast of diepvries te doen, zodat het een week meegaat![]()
Mwoch. Of ik een ingevroren kipfiletje van de AH pak, of 1 van de 'echte' slager, daar zit nog steeds wat verschil in hoor.quote:Op woensdag 14 juni 2006 15:52 schreef cinnamongirl het volgende:
[..]
Dat is toch zonde; kwaliteitsvoedsel kopen en vervolgens invriezen!
Kun je net zo goed brood en vlees kopen bij de supermarkt.
Ploegendienst.quote:Op woensdag 14 juni 2006 15:44 schreef cinnamongirl het volgende:
Waar halen jullie de tijd vandaan om naar de visboer, de kaasboer, de ambachtelijke slager en de groenteboer te gaan? Die bij mij in de buurt zijn rond 17:00 uur dicht en dan zit ik nog op kantoor.
Dan maar wat minder vaak toch?quote:
Voor 100%! Kaas zou ik er nog wel kunnen kopen, maar dat is op de markt voordeliger. Zo veel stunt de AH daar niet mee. De haring bij Ap ziet er ook niet smakelijk uitquote:Op woensdag 14 juni 2006 09:18 schreef NIels25 het volgende:
Het is heel simpel, vis koop je niet bij de supermarkt! Op gerookte zalm of paling na zal ik nooit vis kopen bij de super, geef mij de visboer maar!
Rolmops is lekker hoor.quote:Op woensdag 14 juni 2006 21:32 schreef TC03 het volgende:
Haring in de supermarkt kopen.Ik koop haring altijd bij zo'n kraampje hier in de buurt, superlekker!
![]()
Coming-out?quote:Op woensdag 14 juni 2006 21:25 schreef XTracer het volgende:
Alle vis koop ik bij de visboer, hier in Stadshagen (Zwolle) hebben we zooooo'n lekkere visboer!
Jawohl aber das ist sauer und ich möchte ECHTE haring und keine neppe Shischle.quote:
Waarom zeg ik dat in het Duits?quote:Op woensdag 14 juni 2006 21:43 schreef TC03 het volgende:
[..]
Jawohl aber das ist sauer und ich möchte ECHTE haring und keine neppe Shischle.
Ben heel benieuwd waar dat op gebaseerd is.quote:Op woensdag 14 juni 2006 10:06 schreef Pilootje het volgende:
Wat ik hier eigenlijk mee bedoel is dat het hele distributieproces al minimaal 2 dagen in beslag neemt.
Al waren het verrotte haringen die drie dagen in de goot hebben gelegen voor de lokale albert heijn... dat zal je kat een bal wezenquote:Op zaterdag 17 juni 2006 14:19 schreef Jernau.Morat.Gurgeh het volgende:
Net 3 stuks gehaald bij de visboer.
En de haring van dit jaar is ook met glans goedgekeurd door de kat.
Dan ken jij mijn kat niet... Die laat eerder duidelijk merken dat iets niet meer vers is dan ik het zelf kan ruiken of proeven.quote:Op zondag 18 juni 2006 21:49 schreef AlohaXa het volgende:
[..]
Al waren het verrotte haringen die drie dagen in de goot hebben gelegen voor de lokale albert heijn... dat zal je kat een bal wezen
Het ligt aan de supermarkt. De Konmar hier heeft een zeer fatsoenlijke visafdeling. Vers, heldere volle ogen. (En dan heb ik het over de vis, niet over het personeel)quote:Op zondag 18 juni 2006 20:04 schreef Frappelsien het volgende:
Ik zag ze gister liggen bij AH in eindhoven een stukje van het station af...
Allemaal 25% korting![]()
Zal nooit mijn vis kopen bij een supermarkt... Yuk!
Die gorgonzola? Inderdaad, die is zeer goed.quote:Op zondag 18 juni 2006 22:02 schreef Oksel het volgende:
En over kaas: De blauwschimmel van de Lidl voor 1,79 ofzo is érg lekker..
Nope, veel van de goudse kaas van de supermarkten komt uit ierland, heb recent een kleine introductie kaashandel gehad van een bevriende kaasboer.quote:Op donderdag 15 juni 2006 00:48 schreef Pilootje het volgende:
Weet je wat vreemd is ?
Dat de kaas van de appie uit de zelgde fabriek komt als die van de kaasboer.
Ook dat is niet waar, veel groenteboeren kopen direct bij de telers in. Andere kopen op veilingen maar dan ligt het dezelfde dag in de zaak, en door de kortere lijnen en simpele distributie is het spul verser.quote:De groenten bij de appie heijn komt van de zelfde veiling als waar de groentenboer op de hoek zijn groenten vandaan heeft.
Ik denk dat jij je eens moet verdiepen in de handel en de kwaliteitquote:Ohnee elke groentenboer rijd iedere ochtend stad en land af om bij 40 boeren verschillende groenten te halen.
*zucht* deze discussie hebben we toch al lang gehad ?
Ook hiervoor geld dat je kwaliteitverschillen hebt, en een haring oxideert heel snel, daarom moet je een haring daar eten waar ie voor je neus wordt schoongemaakt. Haring die van te voren is schoongemaakt en dan een tijdje ligt tijdens vervoer of in de winkel smaakt letterlijk ranzig in de betekenis van het woord.quote:Bovendien zijn er geen haringen die uit nederand komen. Ze zwemmen in de nederlandse noordzee niet met zulke getalen dat er goed op gevist kan worden. Bijna alles komt uit het hoge noorden.
Maatjesharing, hollandse nieuwe zijn allemaal namen die de nederlanders aan hebben gegeven. Deze zijn de enige of een van de weinige landen die de haring rauw eten.
Korting, omdat die dag de uiterste houdbaarheidsdatum zou verlopen zeker?quote:Op zondag 18 juni 2006 20:04 schreef Frappelsien het volgende:
Ik zag ze gister liggen bij AH in eindhoven een stukje van het station af...
Allemaal 25% korting![]()
Zal nooit mijn vis kopen bij een supermarkt... Yuk!
En het belangrijkste, werd ie voor je neus voor jou schoongemaakt? Of lag hij daar schoongemaakt op klanten te wachten?quote:Op woensdag 21 juni 2006 13:29 schreef mirugai het volgende:
ik heb net tijdens m'n lunchpauze een haring gehaald bij een viswinkel: de vis zag er mooi glanzend uit, had een mooie kleur, rook goed en was netjes schoongemaakt/gefileerd. De winkel zelf was schoon en de haringen werden bewaard in een kleine aparte afgesloten koeling. Deze haring smaakte prima.
Daarna nog iets gehaald bij de Appie en zag daar voorverpakte haring liggen in de koeling: donkere kleur en droog/geen glans...
Tsja, wellicht overbodig te zeggen, maar de ene haring is de andere niet...
De meeste goudse kaas kom bij Campina vandaan, bij mijn weten is dan het land van herkomst Nederland of Duitsland. Maar ik kan me vergissen. Voor de rest kan ik het alleen maar met je eens zijn.quote:Op woensdag 21 juni 2006 11:29 schreef Pietverdriet het volgende:
Nope, veel van de goudse kaas van de supermarkten komt uit ierland, heb recent een kleine introductie kaashandel gehad van een bevriende kaasboer.
ja, dat was het enige minpunt, dat de vis al was schoongemaakt. Ik heb wel de indruk dat het net was gedaan (waarschijnlijk om de lunchdrukte te kunnen verwerken). De koeling had trouwens de grootte van een 1/2 GN 15 cm diepe bak en was max. halfvol en het visje kwam van bovenop het stapeltje, dus uitgaande van Last In First Out zal het de meest recent schoongemaakte haring zijn geweest. Maar je hebt helemaal gelijk; eigenlijk had ie voor m'n neus klaargemaakt moeten worden.quote:Op woensdag 21 juni 2006 13:34 schreef Pietverdriet het volgende:
En het belangrijkste, werd ie voor je neus voor jou schoongemaakt? Of lag hij daar schoongemaakt op klanten te wachten?
Bij mijn visboer worden ze voor je neus schoongemaakt, maar ik vind dus dat hij dat niet zo heel goed doet... Dan heb je er nog niets aan.quote:Op woensdag 21 juni 2006 13:34 schreef Pietverdriet het volgende:
En het belangrijkste, werd ie voor je neus voor jou schoongemaakt? Of lag hij daar schoongemaakt op klanten te wachten?
Klopt, dan zit je echt niet meer voor je plezier te eten. Dan heb ik liever dat ze een paar minuten geleden zijn schoongemaakt, maar dan wel goed.quote:Op woensdag 21 juni 2006 13:52 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Bij mijn visboer worden ze voor je neus schoongemaakt, maar ik vind dus dat hij dat niet zo heel goed doet... Dan heb je er nog niets aan.
Tja, je kan ook zelf schoonmaken, maar waar het bij voor je neus schoonmaken om gaat is dat de tijd tussen schoonmaken en eten minimaal is. Haring is heel gevoelig voor zuurstof en gaat ranzig smaken als ie een tijdje ligt.quote:Op woensdag 21 juni 2006 13:52 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Bij mijn visboer worden ze voor je neus schoongemaakt, maar ik vind dus dat hij dat niet zo heel goed doet... Dan heb je er nog niets aan.
Dat ligt aan het weer en de zeewater temperatuur.quote:Op woensdag 21 juni 2006 13:37 schreef Jarno het volgende:
Wanneer zijn de haringen ook alweer op hun best qua smaak en vetgehalte?
Nee, dat was ook te proeven. Maar mijn moeder wilde gisteren haring halen terwijl ik helemaal geen zin in eten had.quote:Op woensdag 21 juni 2006 14:01 schreef Pietverdriet het volgende:
Daarom klinkt je opmerking dat je haring haalt en die tot morgen in de koelkast legt niet echt als muziek.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |