Wat ik hier eigenlijk mee bedoel is dat het hele distributieproces al minimaal 2 dagen in beslag neemt. Van het schoonmaken in de fabriek tot aan de levering in de supermarkt zitten misschien wel 3 dagen. Maar laten we het op 2 houden. In de winkel is de haring ook nog eens een dag of 4 houdbaar denk ik ( niet gekeken wat er op staat ) Dus de haring kan er al een tijdje liggen. Door te vacumeren voorkom je bederf enigsinds, maar ideaal is het niet. Persoonlijk vind ik het belachelijk dat alles maar gevacumeerd moet worden. Vis komt bij ons iedere dag in zijn geheel binnen op ijs in kratten. Helaas wordt alleen vlees vacuum binnen gesleept. Wel aan grote technische delen maar toch. Weer dat vieze plastic. En nu weer ontopicquote:Op woensdag 14 juni 2006 09:24 schreef dahei het volgende:
[..]
Je hebt gelijk, maar die van de AH liggen in het bakje zonder zuurstof. Hierdoor blijft het iets langer warm. Ik koop ze in ieder geval niet bij de AHm maar bij de visboer. Die zijn altijd lekkerder.
quote:Op woensdag 14 juni 2006 10:21 schreef maduropa het volgende:
haring bij de AH?
doei
weet nog twee leuke resultaten van haring-testen in limburg,
Danny van der Zwan in Roermond werd slecht getest, andere viskramen best wel goed.
Wat bleek, hij was de vis-leverancier geweest van al die goed bevonden kraampjes.
En een test, dat de palingroker uit Baexem ook zeer goed scoorde. Haalde net niet de hoogste plaats omdat zijn winkeltje nu niet uitblonk in prachtig mooi sanitair. Maar wat wil je bij een rokerij.
Over dat ik nooit haring bij de AH koop, maar gewoon bij een echte vis-winkel of anders-soortige specialist. Veel betere en lekkerdere haringquote:
Volgens mij wordt bijna alle hollandse nieuwe in de buurt van Noorwegen gevangen en heeft het hollandse betrekking op de manier van schoonmakenquote:Op woensdag 14 juni 2006 10:49 schreef TokkieB het volgende:
De "hollandse nieuwe" van de appie wordt NIET in Nederland verwerkt... maar in Noorwegen! Een keer gelezen in de Allerhande. Dus eigenlijk is het een noorse nieuwe.. Oftewel Nieuwe Noorse Snot.
Een goede kaasboer is echt fantastisch idd , heerlijk om af en toe een stukje van wat nieuws te proeven. Zo heb ik laatst iets van prei-kaas gegeten Heeeeerlijk.quote:Op woensdag 14 juni 2006 10:04 schreef Jarno het volgende:
[..]
Bij de kaasboer krijg ik altijd iets aparts te proeven, of als ik niet weet welke kaas ik zal nemen, krijg ik uitvoerig uitleg en advies. Echt, dat voegt voor mij zoveel toe. Even een praatje, goh ken je dit al, en goh neem deze eens, heerlijk toch. Waarom zou je dag in dag uit die hetzelfde smakende prefab meuk naar binnen schuiven?
een haring maak je schoon ., die fileer je niet.quote:Op woensdag 14 juni 2006 11:45 schreef danosa het volgende:
De haringen van AH zijn zo ongelovelijk slecht gefileerd, ik trap er niet meer in. Hoe vaak ik wel niet terleurgesteld de hele zooi in de prullenbak heb gegooid. Nu staat er een viskraam in de buurt![]()
Waarom praat je alsof je Pierre Wind bentquote:Op woensdag 14 juni 2006 13:49 schreef tinny het volgende:
NOu... ben net naar de visboer gestrompeld en heb er 3 (voor 5 euri) meegenomen...
eentje is er inmiddels gesneuveld....
Tja... niet echt vet nee, beetje zoete blanke smaak niet echt uitkomend. Wat ik me kan herinneren van vorig jaar is dat ik hem toen opvallender vond ...
eigenlijk zou ik voor de objectiviteit er nu ook 3 bij de AH moeten halen en vergelijkend warenonderzoek doen..
Gezond en lekkerquote:Op woensdag 14 juni 2006 14:20 schreef Repeat het volgende:
Al opgelost
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |