De aarde zou zeker een heel stuk fijner zijn met veel minder mensen! De helft of zo, of nog veel minder: gewoon een half miljard mensen, dan is NL nog steeds overbevolkt trouwens!quote:Op zaterdag 8 april 2006 16:26 schreef Astrix het volgende:
[..]
Voor de korte termijn niet denk ik maar misschien wel voor de lange termijn.
Minder kinderen nemen?quote:Op zaterdag 8 april 2006 17:47 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
De aarde zou zeker een heel stuk fijner zijn met veel minder mensen! De helft of zo, of nog veel minder: gewoon een half miljard mensen, dan is NL nog steeds overbevolkt trouwens!
Maar ja, niemand wil er vrijwillig afstand doen van z'n leven, dus we klungelen fijn door met z'n allen.
Onze grote vriend Jacques Cousteau heeft een leuker idee: "In order to stabilize world population, we must eliminate 350,000 per day. "quote:
Mja das beetje cru en zal je niet zoveel draagvlak voor krijgen denk ik!.quote:Op zaterdag 8 april 2006 19:52 schreef NightH4wk het volgende:
[..]
Onze grote vriend Jacques Cousteau heeft een leuker idee: "In order to stabilize world population, we must eliminate 350,000 per day. "
Naja, als je een half miljard mensen hebt in een deal (250-500 miljoen is het doel) die het willen kunnen er nog rare dingen gebeuren.quote:Op zaterdag 8 april 2006 20:01 schreef DtchDopey het volgende:
[..]
Mja das beetje cru en zal je niet zoveel draagvlak voor krijgen denk ik!.
Da's 100 miljoen per jaar. Dat is inderdaad wel grofweg de groei. Maar i.p.v. "eliminate" klinkt geboortebeperking toch net ff iets vriendelijker.quote:Op zaterdag 8 april 2006 19:52 schreef NightH4wk het volgende:
[..]
Onze grote vriend Jacques Cousteau heeft een leuker idee: "In order to stabilize world population, we must eliminate 350,000 per day. "
en laat de productie nu deels van prijs afhangen....(daarom waren de investeringen in refineren te laag het laatste decenium)quote:Op zaterdag 8 april 2006 13:35 schreef pberends het volgende:
[..]
Prijzen bepalen welvaart niet, de productie wel. De productie gaat omlaag en dus is er minder welvaart.
nee? denk je? hoe weet je dat?quote:Op zaterdag 8 april 2006 16:21 schreef DtchDopey het volgende:
[..]
En waarom zouden die oliebedrijven gaan investeren ? Ze maken minder winst/omzet doordat de olieproductie omlaag gaat en dan zouden ze bovenop die daling ook nog eens meer geld gaan uitgeven om alternatieven te zoeken. Neem van mij aan dat willen die aandeelhouders niet, die hebben echt geen boodschap aan een toekomstig probleem.
Volgens mij is de propaganda daar in Taiwan doorgeslagen!quote:Op zondag 9 april 2006 04:37 schreef SeLang het volgende:
Er is momenteel een overschot / overproductie aan olie.
De voorraden zijn sinds jaren niet meer zo hoog geweest als nu. Er is wel een probleempje met raffinage capaciteit, dus om benzine te fabriceren uit ruwe olie. Dat is de voornaamste reden voor de stijging van de benzineprijs.
Enig idee hoeveel procent van het energieverbruik in Nederland opgaat aan vervoer? Nog geen 20%! Het overgrote deel wordt gebruikt voor de productie. Jouw geliefde computer bijvoorbeeld heeft zo'n 260 liter olie gekost...quote:Op zondag 9 april 2006 04:46 schreef SeLang het volgende:
Overigens, op een bepaald moment wordt olie natuurlijk wel schaars. Maar het olieverbruik kan fors teruggedrongen worden. Veel van de oplossingen bestaan allang. De belangrijkste is wat mij betreft niet biodiesel, waterstof, etc maar INTERNET.
De meerderheid van het woon-werk verkeer is pure onzin. Sowieso de meeste kantoorbanen kunnen net zo goed thuis gedaan worden. Iedereen heeft tegenwoordig breedband internet dus waarom zou je naar het werk komen? Of je beperkt het tot één dag in de week om toch nog het persoonlijke contact te houden.
quote:OPEC: 'Machteloos tegen hoge olieprijs'
De organisatie van olie-exporterende landen (Opec) zegt machteloos te staan tegenover de hoge olieprijs. Die sluipt weer richting de 70 dollar per vat.
Robuuste vraag
"Fundamenteel gezien is er niets dat we kunnen doen", zegt de minister van olie Hamli van de Verenigde Arabische Emiraten over de hoge olieprijs. "De huidige prijs is gebaseerd op een robuuste vraag naar olie, waar eerdere pieken werden veroorzaakt door onrust in de wereld."
De laatste dagen is er weer onrust op de mondiale oliemarkt, doordat Iran dreigt met blokkades. De Verenigde Naties dreigen met sancties naar het land, omdat het bezig is met een programma om uranium te verrijken. Iran is een belangrijke olieproducent.
Strategische voorraden
Het Internationale Energie Agentschap (IEA) zal zijn strategische voorraden vooralsnog niet aanspreken. Het agentschap zegt genoeg voorraad te hebben om een oliestop uit Iran minstens 18 maanden op te vangen. "Mocht er door politieke problemen enige disruptie ontstaan in de olietoevoer dan zullen we het aanspreken van de voorraad overwegen. Maar er zijn nu geen problemen", aldus het IEA. Claude Mandil, hoofd het IEA, verklaarde tegenover Bloomberg dat hij geen productiestop van Iran verwacht.
Shell Nigeria
Ondertussen kan de productie van Shell in Nigeria naar verwachting weer worden hervat. De laatste maanden werd het olieconcern er geteisterd door de rebellengroep Bend. Zij strijden voor een meer gelijkwaardige verdeling van de olieopbrengsten. Nigeria's olieminister Edmund Daukoru verwacht de productie van het E.A. olieveld in Nigeria, goed voor een productie van 115.000 vaten per dag, 'begin volgende week' kan worden hervat.
Iran kan wel leuk dreigen met z'n olie, want het Westen wil die olie graag hebben, maar Iran kan die honderden miljoenen dollars per dag ook helemaal niet missen! Dus ze moeten wel gek zijn om de export te staken.quote:De laatste dagen is er weer onrust op de mondiale oliemarkt, doordat Iran dreigt met blokkades.
Mja dit ben ik toch echt met je oneens en vind het een beetje naief. Wat een aandeelhouder doet is z'n geld verplaatsen van een minder succesvol bedrijf naar een bedrijf dat wel succesvol is. Ze zijn geintreseerd in het geld, niet in risicovole investeringen, er is zelfs geen incentive voor ze om in de energiebranche te blijven. Aandeelhouders zijn fondsen of andere instellingen, zie ze niet als personen met een emotioneel of ander soortig belang in een bedrijf, dus ze MOETEN niets.quote:Op zondag 9 april 2006 00:15 schreef pmb_rug het volgende:
[..]
nee? denk je? hoe weet je dat?
Je geeft terecht aan dat de winst onder druk zal komen te staan en trekt dan de verkeerde conclusie door te stellen dat ze niks zullen doen. een kat in het nauw MOET een sprong maken, dat vinden aandeelhouders ook. ALs de grote bedrijven de kans niet pakken om marktleider te worden in de nieuwe energie, dan doen andere bedrijven het. Dat moment gaat absoluut komen!
Je vergeet China.quote:Op zondag 9 april 2006 04:37 schreef SeLang het volgende:
Er is momenteel een overschot / overproductie aan olie.
De voorraden zijn sinds jaren niet meer zo hoog geweest als nu. Er is wel een probleempje met raffinage capaciteit, dus om benzine te fabriceren uit ruwe olie. Dat is de voornaamste reden voor de stijging van de benzineprijs.
De prijs van ruwe olie volgt vreemd genoeg de benzineprijs terwijl de prijs van ruwe olie logischerwijs juist zou moeten dalen als er een tekort is aan raffinage capaciteit (er blijft immer olie 'over'). Maar omdat speculanten domweg olie, propaan, aardgas, etc kopen als reactie op hogere benzineprijzen wordt de prijs kunstmatig opgedreven. Gewoon een luchtbel dus.
Ik verwacht op termijn fors lagere olieprijzen, in elk geval in de US$4x range
quote:Op zondag 9 april 2006 11:28 schreef pberends het volgende:
Shell Nigeria
Ondertussen kan de productie van Shell in Nigeria naar verwachting weer worden hervat. De laatste maanden werd het olieconcern er geteisterd door de rebellengroep Bend. Zij strijden voor een meer gelijkwaardige verdeling van de olieopbrengsten. Nigeria's olieminister Edmund Daukoru verwacht de productie van het E.A. olieveld in Nigeria, goed voor een productie van 115.000 vaten per dag, 'begin volgende week' kan worden hervat.
bron : DFTquote:’Herstart oliewinning Shell Niger-delta nabij’
AMSTERDAM (ANP-AFX) - Oliemaatschappij Shell hoopt snel weer aan het werk te kunnen in een van haar olievelden in de Niger-delta in Nigeria. Rebellen houden het Nederlands-Britse concern in het deltagebied van de rivier Niger nu al bijna twee maanden in hun greep.
Mede door het productieverlies in Nigeria van zo’n 500.000 vaten (van 159 liter) olie per dag steeg de olieprijs de afgelopen weken richting een recordniveau van 70 dollar per vat.
Inmiddels is de prijs teruggezakt tot zo’n 67 dollar per vat na uitlatingen van Malcolm Brinded, productiechef van Shell, vrijdag in Parijs. De Brit zei te verwachten dat Shell "binnen een paar dagen" weer veilig aan de slag kan op het EA-veld vlak voor de kust van Nigeria, waar dagelijks 120.000 vaten olie worden gewonnen.
Brinded deed zijn uitspraken op een energiecongres in de Franse hoofdstad. De eveneens in Parijs aanwezige Nigeriaanse olieminister Edmund Daukoro zei te verwachten dat het EA-veld volgende week en het grotere Forcados-olieveld, waar Shell dagelijks 380.000 vaten olie oppompt, binnen een maand weer in bedrijf is.
De Nigeriaanse regering hield woensdag besprekingen met stamhoofden in de Niger-delta. De rebellen lieten vrijdag in een reactie weten iedereen die terugkeert naar de verlaten olie-installaties te zullen doden.
Shell trok zich in februari terug uit delen van de Niger-delta na een nieuwe golf van geweld van militante Nigerianen tegen buitenlandse olieconcerns. De Niger-delta is het belangrijkste oliewingebied van Afrika. De lokale bevolking probeert door aanslagen, gijzelingen en bezettingen greep te krijgen op de olie-inkomsten.
Shell is de grootste buitenlandse olie- en gasproducent in Nigeria. Het Afrikaanse land is goed voor zo’n tien procent van Shells’ wereldwijde olie- en gaswinning. In een rapport van eind 2003 stelden deskundigen dat Shell mogelijk tegen 2008 het onrustige Delta-gebied zou moeten verlaten. Shell had zelf opdracht gegeven voor de studie.
Er zijn nog veel meer figuren met allemaal beargumentaties, waar we meer mee zitten is dat er op dit moment een grote groep is die niet geloofd dat het zo'n vaart zal lopen. Helaas zal deze groep ook niet makkelijk te bereiken zijn op het moment dat er door vele kopstukken ook verteld wordt dat het niet zo'n vaart zal lopen.quote:Op zondag 9 april 2006 11:38 schreef Drugshond het volgende:
Aha off we go. Een peak-oil discussie.
Aanraders om eens te bekijken.Micheal Ruppert : End of Denail Colin J Capbell : A turning point for mankind
Vooral laatst genoemde is erg goed met 70 wetenschappelijke slides.
Verneukeratieve grafiek. De getallen op de y-as staan op een soort van logaritmische schaal.quote:
Anders komt die trendlijn niet mooi uitquote:Op zondag 9 april 2006 17:45 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Verneukeratieve grafiek. De getallen op de y-as staan op een soort van logaritmische schaal.
Iran kan een behoorlijk deel van z'n olie aan b.v. China slijten. Maar er is idd een wederzijdse afhankelijkheid.quote:Op zondag 9 april 2006 11:34 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Iran kan wel leuk dreigen met z'n olie, want het Westen wil die olie graag hebben, maar Iran kan die honderden miljoenen dollars per dag ook helemaal niet missen! Dus ze moeten wel gek zijn om de export te staken.
Doet dat iets af aan de stijging van minder dan 30$ naar bijna 70?quote:Op zondag 9 april 2006 18:18 schreef Richie_Rich het volgende:
[..]
Anders komt die trendlijn niet mooi uit![]()
Nee, maar die afvlakking rond de 60$ kun je zo mooi verdoezelen.quote:Op zondag 9 april 2006 18:52 schreef du_ke het volgende:
[..]
Doet dat iets af aan de stijging van minder dan 30$ naar bijna 70?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |