Duderinnetje | woensdag 25 januari 2006 @ 19:02 |
In de hoop een receptje te maken dat ik jaren geleden eens bij iemand at, kocht ik een paar dagen terug een venkel-knol. Ik kon het bedoelde gerecht nergens meer vinden, maar stuitte op een ander maaltje dat ik zojuist heb gemaakt. En het was heerlijk ![]() Van de hand van Jamie Oliver: Venkel in stukken snijden, toppen eraf, kontje eraf en groen eraf. In een ovenschaal gooien en de oven voorverwarmen op 220 graden. In de schaal erbij: minimaal 1 teen knoflook in plakjes (ik drie tenen dus ![]() ![]() Op het eerste gezicht was ik niet eens zo'n venkel-fan (ik vond het veel te anijzig), maar nu ben ik geheel pro-venkel ![]() Wie heeft er nog meer venkel-recepten, nu ik eenmaal verkocht ben? | |
Jordy-B | woensdag 25 januari 2006 @ 19:17 |
Werkt goed met appel... Kan prima door een waldorf-salade. | |
Jordy-B | woensdag 25 januari 2006 @ 19:22 |
Crispy Waldorf Salad Makes 6 to 8 servings 1 cup pecan halves 1 one-pound fennel bulb, trimmed 2 tablespoons plus 1 teaspoon freshly squeezed lemon juice 1 Granny Smith apple 1 medium bunch seedless red grapes, halved (about 1 1/2 cups) 4 stalks celery, strings removed, thinly sliced crosswise 6 to 8 escarole* leaves, stacked and cut crosswise into thin strips 1/4 cup chopped fresh dill 1/4 cup plain yogurt 2 tablespoons extra-virgin olive oil Salt and freshly ground black pepper 1. Heat oven to 350°. Spread pecans on a baking pan. Bake until golden and fragrant, 10 to 15 minutes. Cool on a wire rack. Halve pecans; set aside. 2. Slice fennel bulb very thin using a mandoline or a sharp knife. Transfer to a large bowl; add 1 teaspoon lemon juice, and toss. 3. Cut apple, with skin on, into thin wedges; add to fennel, and toss to combine. Add grapes, celery, escarole, and half the dill to bowl. Toss to combine. Salad may be made to this point up to 4 hours ahead. 4. In a small bowl, combine remaining 2 tablespoons lemon juice, yogurt, olive oil, and salt and pepper to taste. Drizzle vinaigrette over the salad, using only as much as needed to lightly coat the salad. Transfer to a serving bowl; garnish with remaining dill and the pecans. Serve immediately. *Escarole is (krul)andijvie | |
Manono | woensdag 25 januari 2006 @ 23:52 |
quote:Goed recept van JO hier Venkelsoep met belegen kaas 4 personen 2 grote venkelknollen met mooi groen 1 l kruidenbouillon 1 sjalotje 1/2 eetlepel karwijzaad 150 g geraspte belegen kaas De venkel schoonmaken, het groen ter garnering achterhouden en de knollen in dunne repen snijden. Het sjalotje snipperen en in de olie goudgeel fruiten, het karwijzaad erbij roeren en nog even meebakken. De bouillon erbij schenken, de venkel toevoegen en in 5 minuten beetgaar koken. Het venkelgroen kleiner snijden en met de kaas bij de soep roeren. Direct serveren. Variatie: 200 g oesterzwammen met het sjalotje meefruiten. Het karwijzaad weglaten. Geraspte Fougerond gebruiken en nog 2 eetlepels gehakte dragon toevoegen. | |
Duderinnetje | donderdag 26 januari 2006 @ 08:14 |
Venkel met appel: ik kan me helemaal voorstellen dat dat een goede combinatie is ja! Goed recept ![]() Dat soepie klinkt helemáál lekker. Die zet ik voor as. weekend sowieso op het menu. Vertel me nog even wat fougerond voor kaas is als je wil! | |
Blues | donderdag 26 januari 2006 @ 09:12 |
Wat lekker klinkt het ![]() Ik heb voor zover ik weet nog nooit venkel zelf bereid. Ga het zeker proberen... wat at je erbij? | |
Duderinnetje | donderdag 26 januari 2006 @ 10:44 |
quote:Gebakken krieltjes en een Tivallburgertje met kaas en zongedroogde tomaatjes ![]() Of vroeg je het niet aan mij? ![]() | |
Leonoor | donderdag 26 januari 2006 @ 13:02 |
![]() ![]() Wij eten thuis vaak venkel-van-de-AH-recept-kaart: Ingrediënten 6 eetlepels olijfolie 1 duopak krieltjes (700 g) 2 schaaltjes Provençaals gekruide runderreepjes (a ca. 250 g) 1 winterwortel 2 venkelknollen 2 uien 1 teentje knoflook 1 pakje crème fraîche schenkbaar (200 ml) Bereiden In koekenpan 3 eetlepels olie verhitten en krieltjes volgens gebruiksaanwijzing bakken. In braadpan rest van olie verhitten en vlees bruin bakken. Intussen wortel schillen en in dunne plakjes snijden. Wortel door vlees scheppen en meebakken. Venkel schoonmaken en in repen snijden. Uien en knoflook pellen en snipperen. Venkel, ui en knoflook toevoegen aan vleesmengsel en in ca. 6 minuten beetgaar bakken. Crème fraîche erdoor roeren en schotel afgedekt ca. 5 minuten door en door verwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Serveren met krieltjes. bron | |
bixister | donderdag 26 januari 2006 @ 22:27 |
ik vind venkel heel lekker maar ook wel echt iets dat ik niet te vaak moet eten, want dan gaat die anijssmaak me al snel tegenstaan. maar de recepten hier zijn wel iets om te onthouden! | |
Blues | donderdag 26 januari 2006 @ 23:05 |
Ja doedje, ik vroeg het aan jou, en het recept daarna is ook leuk ![]() | |
flipsen | donderdag 26 januari 2006 @ 23:08 |
Venkel is ook lekker met vis, uit de oven. Had een goed recept uit een of ander Engels boek (!), maar heb het hier (Buenos Aires) niet bij de hand ![]() | |
Blues | vrijdag 27 januari 2006 @ 00:24 |
Dat houden we dan wel tegoed flipsen ![]() | |
Duderinnetje | vrijdag 27 januari 2006 @ 00:40 |
En nog goed voor lijf en leden ook, die venkel! ![]() quote:bron | |
golfer | vrijdag 27 januari 2006 @ 00:43 |
quote:En je wordt bedankt. ![]() Ik vind het dus niet te vreten, maar toen ik net aan mijn liefje vroeg wat ze morgenavond wilde eten kreeg ik dus dit topic voorgeschoteld. ![]() Mooi niet dus. ![]() | |
Duderinnetje | vrijdag 27 januari 2006 @ 00:45 |
quote: ![]() Ik was er ook niet zo weg van hoor, maar zoals met alles (nou ja, veel): in de juiste combinatie van smaken is het heerlijk ![]() Gewoon proberen ![]() | |
Chrisje101 | vrijdag 27 januari 2006 @ 13:03 |
Die anijssmaak vind ik juist lekker. Ik doe altijd een scheutje Pernod in de pan als ik venkel kook om die smaak nog te accentueren. (Bij broccoli doe ik dat ook) Venkelsoep is lekker (uitje fruiten in boter, venkel erbij, water, melk/water of groentefond erbij, pernod, gaarkoken, pureren in blender, eventueel nog extra binden als je een dikkere soep wil met room en/off eidooiers). Gegratineerde venkel (met oude Goudse of Parmezaan) is ook lekker. Middeleeuws venkelsoepje uit 14de eeuws Engeland: Ui en venkel fruiten in olijfolie, beetje water erbij, saffraan, gemberpoeder, peper, zout. Broodblokjes bakken in olie. Soep in kom doen, broodblokjes erin. Voordat iemand denkt het beter te weten: olijfolie werd inderdaad toen al gebruikt, niet alleen in Engeland maar ook in Nederland. | |
Euc- | vrijdag 27 januari 2006 @ 13:20 |
Gewoon venkelpuree maken, voor bij hert of haas oid. Indien je de beschikking hebt over een prof apparatuur: een uur op 100 graden stoom, snotgaar laten worden, dan ff in de keukenmachine laten draaien, wat mayo erbij en klaar Indien je dat niet hebt: snotgaar koken, door de pureeknijper, dat zeven door een fijne zeef, daarna wat mayo erbij, goed roeren, weer zeven en klaar ![]() | |
Duderinnetje | vrijdag 27 januari 2006 @ 13:22 |
quote:Klinkt goed! Het zal wel behoorlijk slinken als je het zo gaar kookt? | |
Martijn_77 | vrijdag 27 januari 2006 @ 19:43 |
Er is zelfs een site volledig aan venkel gewijd Venkel | |
Duderinnetje | vrijdag 27 januari 2006 @ 20:00 |
Weer twee knolletjes gescoord ![]() Morgen maar eens de soep proberen. Overigens kom ik op internet meerdere enthousiaste recensies tegen van een ander venkel-recept van Oliver, namelijk die voor pasta: quote:Ik heb hem hier ook in een boek staan. Ziet er heerlijk uit! ![]() | |
Shark.Bait | maandag 30 januari 2006 @ 18:17 |
quote: ![]() Venkel.. tja..ehm... wel eens bij de vis gegeten. Anijs smaak is wel grappig. Volgens mij ook een keer bij de griek naar binnen gewerkt dacht ik.... | |
Blues | maandag 30 januari 2006 @ 20:07 |
We hebben nog steeds geen venkel gegeten ![]() Wel kwam ik dit tegen ![]() Venkelkroketjes met gemarineerde rode ui Voor 4 personen 2 rode uien sap van een citroen 70 gram boter fijngesnipperd sjalotje 95 gram bloem 150 ml groentebouillon 50 ml room peper en zout nootmuskaat 3 eieren 100 gram geraspte peccorino 2 venkelknollen in blokjes venkelgroen zonnebloemolie paneermeel Bereidingswijze: Snij de rode uien in dunne ringetjes en laat ze minimaal 3 uur marineren in het sap van een citroen. Fruit het sjalotje zachtjes in de boter en voeg vrij snel 95 gram bloem toe. Roer goed door en laat flink warm worden. Het mengsel moet loskomen van de pan. Voeg de koude bouillon toe en roer de massa met een garde glad. Voeg vervolgens de room toe en laat het geheel 30 minuten op een heel zacht vuurtje gaar worden. Dit is nodig om de meel- smaak kwijt te raken. De massa is nu behoorlijk dik. Voeg peper, zout en nootmuskaat naar smaak toe. Meng de afgekoelde ragout met de venkelblokjes, het venkelgroen, de peccorino en een eidooier. Kneed de massa in kleine kroketjes en doe bloem, twee losgeklopte eieren en paneermeel elk op een eigen bordje. Haal de kroketjes eerst door de bloem, daarna door het ei en als laatste door het paneer- meel. Frituur ze op 180° C tot ze goudbruin zijn. Serveren met de gemarineerde rode ui. En die van JamieDude klinkt ook lekker ![]() | |
Duderinnetje | maandag 30 januari 2006 @ 20:10 |
quote:Oh! ![]() ![]() | |
Serendips | maandag 6 februari 2006 @ 17:44 |
quote:Idd. lekker! ![]() Verder heb ik wel eens gehoord dat venkel heel lekker is als salade, aangemaakt met hazelnootolie. Moet ik zelf nog eens proberen. | |
Jordy-B | woensdag 29 maart 2006 @ 19:42 |
Ik heb net het recept uit de OP gemaakt, maar met appelsap ipv witte wijn ('k wilde geen fles losmaken en venkel werkt toch al goed met appel) Was heerlijk... Heerlijk zachte stukjes die qua structuur en smaak wat deden denken aan appelcompote (figures...) maar toch ook totaal anders waren. ![]() [ Bericht 11% gewijzigd door Jordy-B op 29-03-2006 23:46:40 ] | |
HaverMoutKoekje | woensdag 29 maart 2006 @ 21:39 |
http://www.bbc.co.uk/food(...)rapefruits_582.shtml Deze vond ik erg lekker, van de BBC food site Orange and grapefruit salad Ingredients 1 orange, peeled and segmented 1 pink grapefruit, peeled and segmented 1 fennel bulb, thinly sliced 1 tsp coriander seeds 1 tsp cumin seeds Method 1. Mix together the orange and grapefruit segments with their juice. Stir in the sliced fennel. 2. Dry roast the coriander and cumin seeds until their aroma is released. 4. Crush and mix into the salad. | |
Duderinnetje | woensdag 29 maart 2006 @ 21:41 |
quote:Lekker hè? ![]() Ik heb het laatst ook weer gemaakt. Hoe simpel het kan zijn zeg. En dan die zachtgestoofde stukjes knoflook erdoorheen ![]() * Acuut zin heeft in venkel ![]() Recept van computergirl klinkt ook zeer jummie ![]() | |
Blues | woensdag 29 maart 2006 @ 23:22 |
Ik krijg het er hier niet in ![]() En tóch ga ik een keer die kroketten maken ![]() | |
Duderinnetje | woensdag 29 maart 2006 @ 23:47 |
Gewoon maken en als hij het niet wil gaat 'ie maar naar de snackbar ![]() ![]() | |
ondeugend | woensdag 29 maart 2006 @ 23:48 |
In de salade! | |
Blues | woensdag 29 maart 2006 @ 23:48 |
quote:Binnenkort krijgen we 4 pers. to dinner, waaronder 2 verstokte veggies... ![]() | |
golfer | woensdag 29 maart 2006 @ 23:51 |
quote:Dat zag ik, toevallig. ![]() | |
ElizabethR | woensdag 29 maart 2006 @ 23:59 |
quote:Ouwe boer die niet lust wat ie niet kent! ![]() Nog een lekker venkelsnackje: Snij een knolletje per 'blad' los en maak schelpjes van zo'n blad. Doet er vervolgens schepjes boursin in allerlei variaties op en smullen maar. Lekker bij de borrel hoor!!! | |
golfer | donderdag 30 maart 2006 @ 00:07 |
quote:In dit geval een ouwe boer die gewoon niet lust wat ie wel kent. Ik vind venkel gewoon niet lekker. ![]() | |
Behh | donderdag 30 maart 2006 @ 12:05 |
Venkel heerlijk ! Staat hier geregeld op het menu. Gister een hele lekkere variant gemaakt : Gegratineerde venkel voor 4 personen * 3 venkelknollen, overlangs in vieren gesneden * 2 el olijfolie * 50 gr kruim van volkorenbrood * 2 el vers gehakte snijpeterselie * 2 teentjes knoflook, geperst - Kook de venkel in een pan met kokend water en wat zout in ong 10 min net gaar. - Laat de stukken venkel uitlekken en leg ze dan op een bakplaat en bestrijk ze met de helft van de olijfolie. verwarm de oven voor op 190 graden - Meng in een kom de knoflook, broodkruimels en peterselie met de rest van de olie. Verdeel het mengels gelijkmatig over de venkel en kruid alles met peper en zout. - Schuif in de oven en bak alles circa 30 min, tot de venkel gaar en het broodkruim knapperig en goudbruin is. Serveer warm Een andere makkelijkere tip is venkel even kort koken, uitlekken met olijfolie besprenkelen plakjes kaas naar keuze erover en 20 min in de oven tot de kaas een korstje is. | |
Duderinnetje | donderdag 30 maart 2006 @ 12:18 |
quote:Deze gaat hier morgenavond de oven in als ik tijd heb om te koken ![]() ![]() | |
Blues | donderdag 30 maart 2006 @ 12:30 |
Ik gebruik daar wel eens paneermeel voor ![]() Lekker recept ![]() | |
Behh | donderdag 30 maart 2006 @ 12:50 |
quote:Nou zal ik eerlijk zijn weet ook niet wat snijpeterselie is wij hebben gewoon verse peterselie gebruikt ! En een verse boterham kan je ook even in de 15 min in de oven gooien dan kan je hem ook verpulveren. | |
Martijn_77 | donderdag 30 maart 2006 @ 19:34 |
quote:Je kunt Broodkruim ook in een pakje kopen. staat bij de paneermeel ![]() | |
Jordy-B | donderdag 30 maart 2006 @ 19:58 |
quote:Even een half minuutje in de magnetron, en laten opdrogen op een rekje. | |
Duderinnetje | donderdag 30 maart 2006 @ 21:29 |
quote:Vanavond al gemaakt bij gebrek aan geduld ![]() Lekker hoor! Had de boterham trouwens gewoon even in het broodrooster gedaan en verkruimeld, en in plaats van de venkel voor te koken, heb ik de boel voorgepingd in de magnetron ![]() Het was erg lekker, de venkel was zachtzoetig geworden, maar het broodkruim iets te donker (mijn fout, niet opgelet). Wel vond ik de twee eetlepels olijfolie vrij weinig om én de venkels mee in te smeren én het kruim, knoflook en de peterselie mee aan te maken. Dus daar heb ik iets meer olie en een scheutje sherry aan toegevoegd. Goed recept ![]() | |
Behh | vrijdag 31 maart 2006 @ 12:08 |
quote:Lekker is het he ?! Ja dat is ook een idee idd om het even in de broodrooster te gooien. En wij hebben ook iets meer olijfolie gebruikt hoor ! Maar niet teveel want dan word het brood zo week. Verder kan je kan je bij het kruim, knoflook en peterselie wat parmezaanse kaas toevoegen is ook lekker. | |
MLF | dinsdag 4 april 2006 @ 17:19 |
men neme een zalm of ander vis leg die in folie daar omheen en onder kan ook geraspte venkel in de oven en smullen maar | |
Qarinx | donderdag 6 april 2006 @ 13:43 |
Kabeljauwfilet (kunnen van die diepvriesstukjes zijn) insmeren met olijfolie en op een ovenplaat leggen. Bestrooien met plakjes zwarte en groene olijf, stukjes venkel, stukjes rode paprika, stukjes aubergine en geraspte kaas. Beetje witte wijn er overheen en ruim een half uur in de oven.. Lekker!! | |
_BassFace_ | donderdag 6 april 2006 @ 15:31 |
Wat ik meestal doe als ik venkel klaarmaak als groenten voor bij mijn vis : - venkel schoonmaken en in stukjes snijden - aanstoven in wat boter of olijfolie - beetje witte wijn toevoegen en even laten inkoken - room toevoegen en nog wat laten inkoken - flink wat parmezaanse kaas erboven raspen - even omroeren en klaar. Lekker bij witte vis en pasta :yummie: | |
NoSigar | donderdag 6 april 2006 @ 16:40 |
Venkel steeltjes eraf en halveren, in ovenschaal leggen peper en zout en met olijflie beprenkelen, 25 minuten in de oven van 200 graden, laatste 3 á 4 minuten op elke helft een plak roquefort leggen. Na uit de oven garneren met flink wat geroosterderde hazelnoten. Heerlijk~! [ Bericht 13% gewijzigd door NoSigar op 07-04-2006 10:14:04 ] | |
Manono | vrijdag 7 april 2006 @ 16:18 |
quote:klinkt idd heerlijk | |
Duderinnetje | zaterdag 8 april 2006 @ 00:37 |
quote:Komende week wil ik dit recept gaan proberen ![]() | |
NoSigar | zaterdag 8 april 2006 @ 00:46 |
Ik vind het lekker en het ziet er erg rustiek en ambachtelijk uit als je het uit de oven haalt. Het maakt veel indruk op gasten ![]() | |
W1ZZ | zaterdag 8 april 2006 @ 18:33 |
Een vriendin van me heeft ooit gegratineerde venkel voor me klaargemaakt. Een knol in stukjes snijden, sauteren met een paar hele teentjes knoflook in boter. venkel in een ovenschaal storten (zonder de tenen knoflook), zwarte peper eroverheen malen en bestrooien met geraspte parmezaanse kaas. In de oven gratineren. Kan je helaas geen tijden of exacte hoeveelheden ofzo geven maar zo gaat 't ongeveer. Was erg smakelijk iig, ook al houd ik niet zo van venkel (ook vanwege de anijzige smaak). Te serveren naast een stuk vlees. | |
Duderinnetje | dinsdag 11 april 2006 @ 16:33 |
quote:He-mels ![]() Gisteren gegeten. Wel machtig, maar ronduit zalig ![]() Algemeen vraagje over venkel: nadat ik het uit de oven haal heeft het vaak zo'n taai 'velletje'. Is het de bedoeling dat je venkel eerst schilt of zo? ![]() | |
Behh | dinsdag 11 april 2006 @ 19:05 |
Ik haal de buitenste laag er eerst vanaf ! Vooral als die een beetje bruining ziet. | |
Duderinnetje | dinsdag 11 april 2006 @ 19:19 |
quote:Ga ik ook doen dan ![]() Ik vind het eigenlijk zo zonde ![]() | |
Behh | dinsdag 11 april 2006 @ 19:23 |
Is het ook ! Maar ja, wat moet je er anders mee ? Misschien voor in de soep gebruiken ? Pel en snipper de ui. Maak de venkel schoon en snij de knollen in stukjes, bewaar het groen. Verhit de olie in een pan. Fruit de ui even aan. Bak de venkel al omscheppend mee en voeg de tijm, rozemarijn, Pernod en bouillon toe. Kook de venkel in circa 10 minuten zachtjes gaar. Pureer het geheel met de staafmixer tot een gladde soep. Voeg zout en peper naar smaak toe. Verkruimel de feta. Hak het venkelgroen fijn. Pel de knoflook en hak het teentje zeer fijn. Schep de peterselie, een eetlepel fijn gehakte venkel en de geraspte citroenschil door de knoflook. Verwarm de soep opnieuw. Schep de soep in 4 warme soepborden. Strooi de fetakruimels erover. | |
Duderinnetje | dinsdag 11 april 2006 @ 19:26 |
Ook weer een goed recept zo te zien! Zullen mijn konijnen wel jammer vinden, dat het venkelafval nu gewoon in de soep gaat ![]() | |
Behh | dinsdag 11 april 2006 @ 19:27 |
ahaah ach zo af en toe kan je best een venkelstukje aan hun geven toch? Trouwens op de ah site heb je ook heerlijke venkel recepten, gewoon kijken bij recepten zoeken en dan als ingredient venkel intypen. ![]() | |
Martijn_77 | dinsdag 11 april 2006 @ 19:28 |
Zou dat eigenlijk smaken konijn met venkel? ![]() | |
Duderinnetje | dinsdag 11 april 2006 @ 19:35 |
quote:Goede tip! Deze bijvoorbeeld: ![]() quote:Heerlijk lijkt me, die combinatie van romig, met mosterd en balsamico ![]() | |
Duderinnetje | dinsdag 11 april 2006 @ 19:40 |
quote:Ja hoor ![]() ![]() quote:. | |
Behh | dinsdag 11 april 2006 @ 19:47 |
Hmm lekker venkel met room en geitenkaas, die gaan we van het weekend maar eens proberen ![]() | |
Isabeau | dinsdag 11 april 2006 @ 21:43 |
Elke keer als ik deze topictitel voorbij zag komen dacht ik in mijn hoofd "in de winkel laten liggen" Maar als ik die recepten zo zie moet ik het toch maar weer een keer proberen ![]() Ik roep altijd dat ik in weze alles lust, dan moet ik het ook op z'n minst proberen. | |
NoSigar | dinsdag 11 april 2006 @ 22:26 |
quote:Hehee, leuk! ![]() | |
bixister | maandag 1 mei 2006 @ 23:11 |
ooh nou kan ik niet kiezen. ![]() ![]() ![]() | |
Duderinnetje | maandag 1 mei 2006 @ 23:16 |
quote:Weet je zeker dat je deze quote:niet wil proberen? ![]() ![]() | |
bixister | maandag 1 mei 2006 @ 23:34 |
![]() ![]() ![]() ![]() | |
Duderinnetje | maandag 1 mei 2006 @ 23:44 |
quote:Ik zou voor redelijke neutrale smaken kiezen. Een beetje eenvoudig, zodat het niet te veel botst met de sterke venkel. Aardappeltjes poffen. Of bakken. Wat lichte salade erbij (met appel - past goed bij venkel!). | |
Blues | maandag 1 mei 2006 @ 23:56 |
quote: ![]() Hoppa ![]() | |
Duderinnetje | dinsdag 2 mei 2006 @ 00:16 |
Ja Bloes! ![]() Ik had mijn venkel-verslaving net een beetje onder controle! ![]() Casserole van venkel en kabeljauw... ![]() | |
Blues | dinsdag 2 mei 2006 @ 00:21 |
![]() VENKEL ALS BORRELHAPJE 1 grote of 2 kleine venkelknollen, zout, citroensap. Maak de venkel schoon en snijd hem in lange dunne repen, besprenkel ze met iets citroensap en zout. let ze in een glas en serveer ze met een dipsaus zoals: Chantilly-dip: 1,5 dl mayonaise, 2 tl citroensap, 3 el stijf geslagen room. Deze ingrediënten vermengen. Of met een caloriearme dipsaus, door de volgende ingrediënten te vermengen: 100 g kwark, 1,5 dl yoghurt,1 tl selderijzout, geperst teentje knoflook, peper, peterselie, bieslook en venkelgroen. ![]() | |
Duderinnetje | dinsdag 2 mei 2006 @ 00:24 |
quote:Oh.... Oh! Dat zou ik, bij wijze van spreken, nu nog kunnen gaan maken ![]() Maar ik heb geen venkel ![]() Zeker eentje om te onthouden ![]() | |
Blues | dinsdag 2 mei 2006 @ 00:26 |
Tis alleen jammer van die calorie-arme suggestie ![]() Ik ga wat dingen uitprinten, vanaf vrijdag een week naar de ardennen, en mijn zus die ook meegaat krijg ik -in tegenstelling tot Meneer Bloes - wel aan de venkel ![]() | |
bixister | dinsdag 2 mei 2006 @ 00:28 |
het venkel-toetje ontbreekt nog. ![]() | |
Duderinnetje | dinsdag 2 mei 2006 @ 00:31 |
quote:Die calorie-arme variant lijkt me niks an, dus die is geen optie ![]() Leuk van je Ardennen-week! Ben benieuwd wat je gaat maken! Dat kom je daarna nog wel even melden toch hier? | |
Blues | dinsdag 2 mei 2006 @ 00:31 |
quote: quote: | |
bixister | dinsdag 2 mei 2006 @ 00:36 |
quote:voorgerecht. ![]() groetjes, bixisstar. ![]() | |
Blues | dinsdag 2 mei 2006 @ 00:38 |
![]() ![]() Omdat het kaas, fruit en room heeft. Herkansing : quote: | |
Duderinnetje | dinsdag 2 mei 2006 @ 00:52 |
Ik zat ook al te zoeken ![]() Kwam ergens venkel-strüdel tegen, maar toen deed de link het niet ![]() | |
Blues | dinsdag 2 mei 2006 @ 00:55 |
quote:En nou hou ik op, anders ga ik van venkeltjes dromen ![]() | |
Duderinnetje | dinsdag 2 mei 2006 @ 00:58 |
![]() | |
bixister | woensdag 3 mei 2006 @ 15:37 |
het is uiteindelijk de gevulde venkel geworden, en 't was echt verrukkelijk. de buitenste laag erafhalen is trouwens echt zonde, en kan ook niet goed met dit recept, want de lagen zijn zo dik dat je knol meteen een flinke maat kleiner geworden is. we waren trouwens met z'n vieren en ik had ingrediënten voor vijf personen, maar alles ging tot de laatste kruimel op hoor. | |
Blues | zondag 25 juni 2006 @ 15:27 |
Vanavond eten we dit, mét venkel. Dus. ![]() Wat eten en/of drinken we vandaag deel 18 ! | |
Duderinnetje | zondag 25 juni 2006 @ 15:32 |
quote: ![]() ![]() | |
Blues | zondag 25 juni 2006 @ 15:33 |
quote:Hij heeft het nog niet gegeten he ![]() ![]() Én het is heel vissig, en IK ging boodschappen doen en koken ![]() | |
Duderinnetje | zondag 25 juni 2006 @ 15:36 |
quote:Als hij het straks een lekker soepje vond ga ik hem hééééél hard toeroepen: TOLD YOU SO!!!!!!!!!!!!! ![]() | |
seeya_40 | zondag 25 juni 2006 @ 15:40 |
Mijn moeder heeft een tijd geleden venkel gemaakt in Bladerdeeg. Volgens mij te vergelijken met de Venkel in broodkruim, maar dan dus in bladerdeeg met wat kaas eroverheen. Zalig!! Wel erg vullend ![]() | |
golfer | zondag 25 juni 2006 @ 19:53 |
quote:Roept U maar, want ik vond het een heel lekker vissoepje. ![]() | |
Duderinnetje | zondag 25 juni 2006 @ 19:54 |
quote:* diep inademt... I TOLD YOU SOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!!!!! ![]() ![]() | |
Blues | zondag 25 juni 2006 @ 20:06 |
![]() Voor een fotoreportagetje : Het SOEP topic | |
Duderinnetje | zondag 25 juni 2006 @ 20:16 |
Ziet er lekker uit ![]() Nú doorpakken hè? Deze week een venkelsoepje met een beetje krab en drie garnaaltjes maken ![]() | |
Serendips | maandag 26 juni 2006 @ 09:22 |
Ooh la la... Net venkel gekocht om deze week weer eens wat uit te proberen, komt opeens dit topic in MyAT! ![]() | |
Matness | donderdag 31 augustus 2006 @ 14:28 |
er wordt hier maar weinig venkel gegeten he? ik heb hier nog wel een heerlijk gerecht voor 4 personen! Nodig: 2 x venkel goeie handvol ontpitte zwarte olijven stuk of 30 cherry tomaatjes (pommodori cherry's zijn lekkerder!) 2 tenen knoflook, in plakjes handje verse tijm peper en zout uit de molen, boter 1 glas witte wijn olijfolie de fluffy toppen van de venkel erafsnijden en fijnsnijden, in de braadslee mikken venkel in 4en snijden, en al die stukken weer in 2en venkel 10 minuutjes koken in gezouten water, eruitvissen met de schuimspaan, en ook in de braadslee mikken oven voorverwarmen op 220 graden de tomaatjes een heel klein stukje insnijden, en 45 seconden aankoken in het kookwater van de venkel. afspoelen onder de koude kraan, en de velletjes eraftrekken in de braadslee ermee de olijven, de tijm, knoflook erbij, peper en zout naar smaak, 2 scheutjes olie erbij, en alles lekker goed husselen. glas wijn plus 2 klontjes boter erbij, en het geheel in de oven schuiven, laten we zeggen 35 minuutjes mjam ![]() | |
Liejannuh | zaterdag 9 september 2006 @ 10:46 |
Hmmm... het eerste en het laatste recept zien er wel uit als iets wat ik vanavond wel even kan gaan maken. ![]() ![]() | |
assepoes | dinsdag 12 september 2006 @ 17:50 |
Ik heb ook 2 recepten met venkel: Recept 1 (soep): Varkensvlees in blokjes. 2 a 3 venkelknollen in stukken gesneden tomatenpuree aardappels in blokjes zout, peper, italiaanse kruiden naar smaak uitje beetje olie Fruit het uitje tot ie glazig ziet Bak het vlees aan. Doe de tomatenpuree erbij Zet het geheel net onder water Breng het aan de kook Doe de venkel erbij Zet het geheel net onder water Breng het aan de kook Doe de aardappels erbij Zet het geheel net onder water Breng het aan de kook Als de aardappels gaar zijn de soep op smaak brengen met peper,zout en italiaanse kruiden. De soep is nu klaar Recept 2 (ovengerecht met vis): koolvisfilet mosterd aardappelpuree gerapste worteltje (fijn geraspt) 2 venkelknollen in stukjes (ongeveer 5 minuten gekookt) sesamzaad aantal klontjes boter Doe de koolvis onder in de ovenschaal en besmeer hem ruim met mosterd Doe daar de venkel op Doe daarboven de aardappelpuree, nadat je de wortel erdoorheen heb geroerd/gestampt Bestrooi het geheel met sesamzaad en leg daar een aantal klontjes boter op Zet het geheel in een voorverwarmde oven van 200 gradenNa ongeveer 30 minuten is de ovenschotel klaar. Dit was een recept van mijn oma en ik at bij wijze van spreken mijn vinger erbij op. Dit gerecht vind ik zelf meer iets voor de winter, dus maakt ik hem dan. Het is wel vrij veel werk, aangezien ik altijd de aardappelpuree met verse aardappels maak. Dat vind ik nu eenmaal lekkerder. Deze recepten zij makelijk voor veel personen te maken, want dan neem je gewoon meer ingredienten | |
n0a | dinsdag 12 september 2006 @ 22:50 |
Ik gooide venkel altijd in een geimproviseerde stoofpot met wortel, ui, bouillon, kip en kruiden. | |
iggy_in_the_house | vrijdag 29 september 2006 @ 10:12 |
quote:Heb dit gisteren ook gemaakt, maar....de venkelstukjes waren nog vrij hard. Hoe zou dit kunnen? [ Bericht 1% gewijzigd door iggy_in_the_house op 29-09-2006 10:17:56 ] | |
Matness | vrijdag 29 september 2006 @ 17:11 |
quote:te weinig vocht, te grote stukken venkel, temperatuur van de oven te laag? het kan best veel oorzaken hebben... | |
Duderinnetje | vrijdag 29 september 2006 @ 17:47 |
quote:Even voorkoken. (Of voorpingen) | |
Martijn_77 | zaterdag 30 september 2006 @ 21:25 |
quote:Bron | |
Duderinnetje | zondag 3 december 2006 @ 18:31 |
Schop! Wij eten venkel ![]() Schijnt dat iedereen alleen nog maar stoofpotten eet ![]() | |
Blues | zondag 3 december 2006 @ 18:33 |
Recept woman ![]() | |
Matness | zondag 3 december 2006 @ 18:33 |
quote:hoe wat waar? ![]() | |
Duderinnetje | zondag 3 december 2006 @ 18:34 |
quote:Ik doe vandaag mijn ouwe trouwe receptje uit de OP ![]() | |
donleo | zondag 3 december 2006 @ 21:14 |
venkel is ook perfect om rauw te eten. Venkel heel fijn snijden op de snijmachine of met 'n mandonline (schaaf) marnineren met zout en sinaasappel sap. Heerlijk bij 'n gegrild visje. | |
Vork | maandag 4 december 2006 @ 08:53 |
Nou Matness die Venkel-ui soep is eigenlijk heel simpel, zonder poespas. Ingrediënten: 1 venkel 3 middelgrote uien 1,5 liter bouillon (ik heb groentebouillon gebruikt, als vegetariër zijnde, kippenbouillon kan ook) 2 dl witte wijn 1 klontje boter wat peper evt. wat peterselie Vervolgens snijdt men de uien in ringen en fruit men deze met de boter in een grote soeppan. Daar gaat daar de venkel bij, gesneden in blokjes, of wat je ook maar wilt. Kieper de bouilon en de wijn erbij en breng de hele handel aan de kook. Laat ze soep dan enige tijd zachtjes doorkoken tot de soep goed op smaak is en de venkel en uien zacht zijn. Dat is een half uur tot een uur afhankelijk van je voorkeur. Peper en peterselie erbij en serveren maar. Je zou er ook rode wijn kunnen gebruiken, of knoflook erbij of vanalles en nogwat wat ermee mogelijk is. Eigenlijk is het gewoon een uiensoep met venkel ![]() | |
Delicieux | maandag 4 december 2006 @ 09:43 |
Venkel doormidden snijden Harde stukken verwijderen ( de kern) Ongeveer 20 minuten koken in gewoon water Laten uitlekken In dezelfde pan roomboter smelten Beetje Aromat over de venkel doen, en dan de gesmolten boter eroverheen! Heerlijk! ![]() | |
Blues | zaterdag 9 december 2006 @ 23:03 |
![]() ![]() Vandaag op de beurs gekocht... je ziet de stukjes venkel ook echt zitten. De smaak is heerlijk ![]() ![]() ![]() | |
Mirjam | dinsdag 26 december 2006 @ 10:51 |
watch and learn venkel, stuk of 4 al die groene stokjes tot aan de knol klein snijden, knol wegleggen gorgonzola, fijn brokkelen/snijden stuk of 2 sinaasappels, wat mandarijn, schillen, in partjes, en erbij zwarte olijven erbij dressing maken van wat olie, mosterd, ketjap en yoghurt alles husselen góddelijk! [ Bericht 0% gewijzigd door Mirjam op 26-12-2006 17:03:04 ] | |
Blues | dinsdag 26 december 2006 @ 15:23 |
Wat bijzonder klinkt dit ![]() ![]() | |
Mirjam | dinsdag 26 december 2006 @ 17:03 |
quote:heerlijk! | |
Mirjam | zaterdag 31 maart 2007 @ 19:52 |
quote:staat nu lekker te pruttelen in de oven ![]() | |
Duderinnetje | zaterdag 31 maart 2007 @ 22:00 |
Hier ook weer venkel op vanavond ![]() | |
Mirjam | zondag 1 april 2007 @ 19:03 |
quote:deze vanmiddag gegeten, was lekker. de gorgonzola was érg pittig, dus die overheerste wat, maar dat vond ik best ![]() | |
winterapfel | zondag 20 mei 2007 @ 14:24 |
Gisteren voor het eerst van m'n leven zelf iets met venkel gemaakt ![]() ![]() Ingrediënten (2 personon, wel nog iets extra nodig, salade of zo) 0.5 kg aardappels (kruimig) 1 venkel (groene deel niet nodig) 4 gedroogde tomaten in olie (potje) 1 pakje gravad lachs (à 100 g) 125 g (Hollandse)garnalen 25 g boter of margarine Bereiden Aardappels schillen, wassen en in stukken snijden. Venkel wassen en in vieren snijden, harde kern verwijderen en venkel in kleine stukjes snijden. In ruime pan aardappels met water en zout in ca. 20 minuten gaar koken. In pan venkel in ca. 15 minuten gaar koken (kan dus na 5 minuten bij de aardappelen) Tomaten in stukjes snijden. Plakjes zalm in stukken snijden. Aardappels en venkel afgieten. Met pureestamper aardappels + venkel fijnmaken (wel nog stukjes over houden, geen hele fijne puree). Boter toevoegen. Zongedroogde tomaat, zalm en garnalen erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper. ![]() | |
knuppelhout | zondag 20 mei 2007 @ 14:52 |
venkel... een van de zeer weinige dingen die ik echt niet zo heel lekker vind. wat doe ik ermee? weggeven? | |
deom | zondag 20 mei 2007 @ 21:16 |
quote:Hier sluit ik me bij aan. Zelfs pastinaak kan ik nog wegkrijgen mits door de pannekoeken, maar ik trek de grens bij venkel ![]() |