abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 3 december 2006 @ 18:33:37 #101
97348 Matness
Matt about you
pi_44109854
quote:
Op zondag 3 december 2006 18:31 schreef Duderinnetje het volgende:
Schop! Wij eten venkel
hoe wat waar?
  zondag 3 december 2006 @ 18:34:46 #102
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_44109885
quote:
Op zondag 3 december 2006 18:33 schreef Matness het volgende:

[..]

hoe wat waar?
Ik doe vandaag mijn ouwe trouwe receptje uit de OP
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_44114308
venkel is ook perfect om rauw te eten.
Venkel heel fijn snijden op de snijmachine of met 'n mandonline (schaaf)
marnineren met zout en sinaasappel sap. Heerlijk bij 'n gegrild visje.
  maandag 4 december 2006 @ 08:53:31 #104
3878 Vork
Manisch creatief
pi_44123861
Nou Matness die Venkel-ui soep is eigenlijk heel simpel, zonder poespas.

Ingrediënten:

1 venkel
3 middelgrote uien
1,5 liter bouillon (ik heb groentebouillon gebruikt, als vegetariër zijnde, kippenbouillon kan ook)
2 dl witte wijn
1 klontje boter
wat peper
evt. wat peterselie

Vervolgens snijdt men de uien in ringen en fruit men deze met de boter in een grote soeppan. Daar gaat daar de venkel bij, gesneden in blokjes, of wat je ook maar wilt. Kieper de bouilon en de wijn erbij en breng de hele handel aan de kook. Laat ze soep dan enige tijd zachtjes doorkoken tot de soep goed op smaak is en de venkel en uien zacht zijn. Dat is een half uur tot een uur afhankelijk van je voorkeur. Peper en peterselie erbij en serveren maar.

Je zou er ook rode wijn kunnen gebruiken, of knoflook erbij of vanalles en nogwat wat ermee mogelijk is. Eigenlijk is het gewoon een uiensoep met venkel
  maandag 4 december 2006 @ 09:43:49 #105
129025 Delicieux
Délicieux A Paris
pi_44124454
Venkel doormidden snijden
Harde stukken verwijderen ( de kern)
Ongeveer 20 minuten koken in gewoon water
Laten uitlekken
In dezelfde pan roomboter smelten
Beetje Aromat over de venkel doen, en dan de gesmolten boter eroverheen!

Heerlijk!
Je venais, je voyais, je devenais fonctionnaire......
pi_44289209
Venkelsalami
Vandaag op de beurs gekocht... je ziet de stukjes venkel ook echt zitten.
De smaak is heerlijk




pi_44746379
watch and learn

venkel, stuk of 4
al die groene stokjes tot aan de knol klein snijden, knol wegleggen
gorgonzola, fijn brokkelen/snijden
stuk of 2 sinaasappels, wat mandarijn, schillen, in partjes, en erbij
zwarte olijven erbij
dressing maken van wat olie, mosterd, ketjap en yoghurt
alles husselen
góddelijk!

[ Bericht 0% gewijzigd door Mirjam op 26-12-2006 17:03:04 ]
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_44750073
Wat bijzonder klinkt dit
pi_44750637
quote:
Op dinsdag 26 december 2006 15:23 schreef Bluezz het volgende:
Wat bijzonder klinkt dit
heerlijk!
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zaterdag 31 maart 2007 @ 19:52:20 #110
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_47868294
quote:
2 x venkel
goeie handvol ontpitte zwarte olijven
stuk of 30 cherry tomaatjes (pommodori cherry's zijn lekkerder!)
2 tenen knoflook, in plakjes
handje verse tijm
peper en zout uit de molen, boter
1 glas witte wijn
olijfolie

de fluffy toppen van de venkel erafsnijden en fijnsnijden, in de braadslee mikken
venkel in 4en snijden, en al die stukken weer in 2en
venkel 10 minuutjes koken in gezouten water, eruitvissen met de schuimspaan, en ook in de braadslee mikken
oven voorverwarmen op 220 graden
de tomaatjes een heel klein stukje insnijden, en 45 seconden aankoken in het kookwater van de venkel.
afspoelen onder de koude kraan, en de velletjes eraftrekken
in de braadslee ermee
de olijven, de tijm, knoflook erbij, peper en zout naar smaak, 2 scheutjes olie erbij, en alles lekker goed husselen.
glas wijn plus 2 klontjes boter erbij, en het geheel in de oven schuiven, laten we zeggen 35 minuutjes
staat nu lekker te pruttelen in de oven
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zaterdag 31 maart 2007 @ 22:00:09 #111
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_47873107
Hier ook weer venkel op vanavond
Snobs have more fun!
KLIK!
  zondag 1 april 2007 @ 19:03:51 #112
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_47899932
quote:
Op dinsdag 26 december 2006 10:51 schreef MissyMirjaM het volgende:
watch and learn

venkel, stuk of 4
al die groene stokjes tot aan de knol klein snijden, knol wegleggen
gorgonzola, fijn brokkelen/snijden
stuk of 2 sinaasappels, wat mandarijn, schillen, in partjes, en erbij
zwarte olijven erbij
dressing maken van wat olie, mosterd, ketjap en yoghurt
alles husselen
góddelijk!
deze vanmiddag gegeten, was lekker.
de gorgonzola was érg pittig, dus die overheerste wat, maar dat vond ik best
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_49569582
Gisteren voor het eerst van m'n leven zelf iets met venkel gemaakt

moet zeggen dat het erg goed beviel, daarom hier maar even het recept (van de allerhande, zelf aangepast)

Ingrediënten (2 personon, wel nog iets extra nodig, salade of zo)
0.5 kg aardappels (kruimig)
1 venkel (groene deel niet nodig)
4 gedroogde tomaten in olie (potje)
1 pakje gravad lachs (à 100 g)
125 g (Hollandse)garnalen
25 g boter of margarine

Bereiden
Aardappels schillen, wassen en in stukken snijden. Venkel wassen en in vieren snijden, harde kern verwijderen en venkel in kleine stukjes snijden. In ruime pan aardappels met water en zout in ca. 20 minuten gaar koken. In pan venkel in ca. 15 minuten gaar koken (kan dus na 5 minuten bij de aardappelen) Tomaten in stukjes snijden. Plakjes zalm in stukken snijden. Aardappels en venkel afgieten. Met pureestamper aardappels + venkel fijnmaken (wel nog stukjes over houden, geen hele fijne puree). Boter toevoegen. Zongedroogde tomaat, zalm en garnalen erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper.

mjammie
  zondag 20 mei 2007 @ 14:52:46 #114
20330 knuppelhout
ouwe dibbes
pi_49570678
venkel... een van de zeer weinige dingen die ik echt niet zo heel lekker vind. wat doe ik ermee? weggeven?
voor die espresso van jou kom ik van de maan naar je toelopen!
pi_49585275
quote:
Op zondag 20 mei 2007 14:52 schreef knuppelhout het volgende:
venkel... een van de zeer weinige dingen die ik echt niet zo heel lekker vind. wat doe ik ermee? weggeven?
Hier sluit ik me bij aan. Zelfs pastinaak kan ik nog wegkrijgen mits door de pannekoeken, maar ik trek de grens bij venkel . Zelfs een lekker stuk zalm wat met venkel in de schaal heeft gelegen is voor altijd verpest. Bah. Gelukkig krijgen we het maar een paar keer per jaar in het groentenpakket.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')