Gisteren voor het eerst van m'n leven zelf iets met venkel gemaakt
![]()
moet zeggen dat het erg goed beviel, daarom hier maar even het recept (van de allerhande, zelf aangepast)
Ingrediënten (2 personon, wel nog iets extra nodig, salade of zo)
0.5 kg aardappels (kruimig)
1 venkel (groene deel niet nodig)
4 gedroogde tomaten in olie (potje)
1 pakje gravad lachs (à 100 g)
125 g (Hollandse)garnalen
25 g boter of margarine
Bereiden
Aardappels schillen, wassen en in stukken snijden. Venkel wassen en in vieren snijden, harde kern verwijderen en venkel in kleine stukjes snijden. In ruime pan aardappels met water en zout in ca. 20 minuten gaar koken. In pan venkel in ca. 15 minuten gaar koken (kan dus na 5 minuten bij de aardappelen) Tomaten in stukjes snijden. Plakjes zalm in stukken snijden. Aardappels en venkel afgieten. Met pureestamper aardappels + venkel fijnmaken (wel nog stukjes over houden, geen hele fijne puree). Boter toevoegen. Zongedroogde tomaat, zalm en garnalen erdoor scheppen. Op smaak brengen met zout en peper.
![]()
mjammie