Rory78 | woensdag 30 november 2005 @ 09:19 |
Hoe maak ik dat? Moet ik een klein gasbrandertje kopen of zou het ook onder de grill kunnen? Iemand tips en/of recepten? | |
Blues | woensdag 30 november 2005 @ 09:34 |
Met een klein gasbrandertje ![]() Ik heb een heel leuk linkje gevonden : http://www.coquinaria.nl/recepten/05.2histrecept.htm Compleet met recept. | |
Coolfool | woensdag 30 november 2005 @ 11:05 |
Ik heb van sinterklaas vorig jaar dit boekje gekregen en daar inmiddels al een aantal keer creme brulee van gemaakt. Goddelijk! Ik maak het suikerlaagje met een gasbrandertje. Wel zo makkelijk. Het boekje bevat trouwens 40 verrukkelijke recepten en is van Sara Lewis in het nederlands. O.a. ook te bestellen bij bol.com.![]() | |
coolbabe | woensdag 30 november 2005 @ 11:06 |
Ik heb nog nooit creme brulee gegeten maar wil het wel eens zelf maken. Om niet af te gaan, wat is de bedoeling? Eet je het koud uit de koelkast of warm? | |
Coolfool | woensdag 30 november 2005 @ 11:09 |
Ik eet het meestal op kamertemperatuur. | |
Pietverdriet | woensdag 30 november 2005 @ 11:22 |
Ga naar de bouwmarkt en koop een gasbrander, zo eentje om mee te solderen, met van die verfafbrand hulpstukken erbij. Ideaal voor in de keuken. kost een paar euro's maar het zijn de beste euros die je kan besteden aan keukenapparatuur. Ik eet creme brulee trouwens lauwwarm. | |
Rory78 | woensdag 30 november 2005 @ 12:58 |
Super! Nu dus nog een gasbrandertje kopen... | |
superheist | woensdag 30 november 2005 @ 13:53 |
Oeh, dit is wel een heel goed idee als cadeau voor m'n vriendinnetje (verzot op creme brulee ![]() Maar wat voor gasbrander is nou handig? bij de gamma hadden ze alleen (ongeveer) deze hieronder, alleen dan nog 'lomper' en groter. niet handig voor in de keuken in ieder geval ![]() Bij de bijenkort hadden ze wel een 'creme brulee gasbrander' maar die was 42 euro ![]() Iemand enig idee waar ik (voor zondag) een beetje elegeante en niet te dure gasbrander kan vinden? | |
Pietverdriet | woensdag 30 november 2005 @ 13:55 |
Ik gebruik de gewone gamma, die design dingen zijn ontwikkeld om geld te slaan uit de handel, niets beter (zelfs soms ronduit belabberd) en gillend duur | |
superheist | woensdag 30 november 2005 @ 13:56 |
hebben ze nergens zo'n ding die ze bij 'ready steady cook' gebruiken? (kookprogramma op BBC) | |
Rory78 | woensdag 30 november 2005 @ 15:17 |
O en nog een vraag: Kan je servies wel tegen een beetje vuur? | |
Erosjuhhh | woensdag 30 november 2005 @ 16:08 |
quote:je moet wel hitte bestendige bakjes hebben. daarbij is je servies ook gebakken he ![]() | |
Fiorenza | woensdag 30 november 2005 @ 16:20 |
http://www.nonplusultra.nl/cache/producten/Creme_Brulee_set/index.asp?strPageType=productpagina&intHoofdgroepID=&intSubgroepID=&intProductID=9482 die ziet er nog altijd verleidelijk uit... | |
mirugai | woensdag 30 november 2005 @ 16:52 |
als je zo'n brandertje vaak gebruikt, dan is een model met een zelfonstekertje wel handig. Anders heb je een vuurtje nodig voor het aansteken. Verder zou ik gewoon het goedkoopste modelletje nemen (met zelfonsteker dus). | |
Duderinnetje | woensdag 30 november 2005 @ 19:55 |
Mijn vriend heeft een heel guitig brandertje met een gas-dingetje erin en die zet daarmee de fik in zijn crème. Staat net iets eleganter in de keuken dan zo'n klusbrander vind ik ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 30 november 2005 @ 20:00 |
quote:ja, hij is mooier, dat klopt, maar ik ben erg gehecht aan mijn (inmiddels al 20 jaar oude) brander | |
tim2308 | woensdag 30 november 2005 @ 20:03 |
Ik heb gisteren crème gehad met speculaas en pepernoten erin verwerkt. Heerlijk! Wellicht een idee om als basis voor crème brulée te gebruiken? | |
Duderinnetje | woensdag 30 november 2005 @ 20:04 |
quote:Jij zal zo'n brander ook vaker gebruiken als fanatieke hobby-kok neem ik aan. Mijn vriendje kreeg hem als grapje een keer cadeau en hij gebruikt hem alleen soms voor crème brûlée. Volgens mij is het ding eigenlijk bedoeld voor het maken van bouwpakketten of zo ![]() Hoe dan ook, met vuur spelen blijft leuk ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 30 november 2005 @ 20:35 |
quote:Eerlijkheidshalve gebruik ik hem niet alleen in de keuken, maar ook om te solderen, wespen mee te jagen, de BBQ mee aan te maken, en al die andere dingen waar je zo een ding voor gebruikt. | |
Duderinnetje | woensdag 30 november 2005 @ 22:01 |
Ombouwen tot vlammenwerper en er een loods met geboefte mee in de fik steken ![]() (Ja dat deed The A-Team er mee tenminste) | |
Martijn_77 | woensdag 30 november 2005 @ 22:40 |
Als je geen gasbander hebt kun je het ook met een hete onderkant van de pan doen. Maar zo'n gasbrander werkt stukken beter | |
Serendips | zaterdag 3 december 2005 @ 14:15 |
quote:Met de hete onderkant van een pan? Verklaar u nader... Moet je die hete pan dan gewoon boven het suikjerlaagje houden? Is dat heet genoeg om het te laten karameliseren? | |
Serendips | zaterdag 3 december 2005 @ 14:22 |
quote:Toevallig vond ik net dit. (En ik was niet eens op zoek naar dat recept...) Benodigdheden 1.25 dl deciliter melk 2.5 deciliter slagroom 4 eidooiers 65 gram suiker 4 theelepels speculaaskruiden 4 eetlepels suiker (om te bestrooien) extra nodig: garde, 4 eenpersoons ovenschaaltjes, grote vuurvaste schaal Bereiding Verwarm de oven voor op 170ºC. Breng de melk met de room aan de kook. Meng in een kom de eidooiers, suiker en speculaaskruiden. Schenk het melkmengsel al roerend met een garde op het dooiermengsel en meng het goed door elkaar. Schenk het in de schaaltjes. Zet de schaaltjes in een grote schaal met heet water en laat het in de oven in ca. 25 minuten gaar worden. Laat afkoelen. Bestrooi het met suiker en karamelliseer het met een gasbrandertje of onder de grill. Serveertips Crème brûlée is supergemakkelijk te bereiden en onweerstaanbaar lekker! De basis bestaat uit room, melk, eidooiers en suiker. Je kunt de crème op smaak brengen met bijvoorbeeld kaneelpoeder, speculaaskruiden of vanille. De crème wordt au bain marie (in een warm waterbad) in de oven bereid om te voorkomen dat de crème te snel gaar wordt. Na het ovenproces laat je de crème afkoelen. Vervolgens bestrooi je het met suiker en maak je er met een speciale crème brûléebrander of onder de grill crème brûlée van door de suiker te laten karamelliseren. Je kunt dit nagerecht heel goed een dag van te voren bereiden en vlak voor het serveren afbranden. Van de overgebleven eiwitten kun je meringues maken. Je kunt de eiwitten maximaal 3 dagen in de koelkast bewaren. Crema Catalana is een Spaans nagerecht. Het is lichter dan crème brûlée omdat het met melk in plaats van room gemaakt wordt. Voor het gekaramelliseerde laagje op crema Catalana maken de Spanjaarden gebruik van ronde metalen plaat aan een steel. Deze wordt verhit in een vlam en vervolgens op de suiker gedrukt, zodat deze karamelliseert. | |
Serendips | zaterdag 3 december 2005 @ 16:52 |
Ik ga die Sinterklaas Brûlée (verbrande Sinterklaas haha ![]() ![]() | |
Martijn_77 | zaterdag 3 december 2005 @ 17:39 |
quote:Ja, je moet de hete onderkant van de pan dan gewoon op het suikerlaag je houden. Maar dit is meer een lap middel als je niet de beschikking hebt over een brander. | |
BBQ-kip | zaterdag 3 december 2005 @ 22:43 |
quote:Echt geweldig is het niet, bakjes onder de grill houden is ook geen toppertje vind ik. Gewoon fikken die hap, brûlée heet het dus brûlée moet en zal de bereidingswijze van de afwerking ook zijn ![]() | |
Serendips | zondag 4 december 2005 @ 12:10 |
De Speculaas Brûlée was echt top! ![]() ![]() ![]() Karameliseren onder de grill gaat trouwens prima. Gewoon even flink heet laten worden, het rooster hoog in de oven plaatsen zodat de bakjes een paar centimer onder het grillelement staan. Een minuut laten smelten en klaar is kees. Een mooi suikerkorstje! Amelie Poulain zou er jaloers op zijn! ![]() | |
janatwork | zondag 4 december 2005 @ 17:02 |
Laatst voor 100 man crème brulee gemaakt eigenlijk best simpel alleen het afbranden is erg veel werk met maar 2 branders ![]() voor ongeveer 10 personen: 1 liter koks room 400ml ei geel 250 gram suiker 1 vanille stokje De koksroom samen met de suiker het vanille stokje even verwarmen. Dan de warme room op het eigeel scheppen en goed blijven roeren. Daarna alles onder goed roeren weer verwarmen tot dat je voelt dat het dik word. Geef het dan nog een paar seconde en koel dan de pan snel af in een bak koud water. Verwarm je het te lang dan gaat het schiften, verwarm je het te kort dan word het niet mooi dik. Laat het vervolgens een nachtje in de koelkast stijven. En vlak voor het opdienen suiker er over en direct afbranden. Een erg lekker doch envoudig dessert. | |
janatwork | zondag 4 december 2005 @ 17:05 |
quote:Wat ik jammer vind van onder de gril Karameliseren is dat je volledige crème warm word. Bij afbranden heb je een warme bovenlaag en een koude onderlaag en dat vind ik persoonlijk heerlijk... | |
Serendips | zondag 4 december 2005 @ 20:46 |
quote:Daar heb je gelijk in. Ik vind het wel erg lekker als de crème warm is. Voor een mooier suikerkorstje hoef je geen brandertje aan te schaffen, dat lukt ook wel onder de grill... | |
Stansfield | donderdag 8 december 2005 @ 10:13 |
Ik heb er wel vaak van gehoord. Maar zelf nooit gegeten. Waar kan ik het mee vergelijken. En waar smaakt het ongeveer naar? | |
Charmian | donderdag 8 december 2005 @ 10:21 |
het houdt net tussen een vanillevla en pudding in maar dan romiger (vind ik) en er zit dat gebrande suikerlaagje op wat het apart maakt | |
BBQ-kip | donderdag 8 december 2005 @ 10:29 |
Wel het suikerlaagje kapot tikken met je lepeltje net zoals Amélie Poulain doet in Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain ![]() ![]() | |
jack4ya | donderdag 8 december 2005 @ 11:33 |
Ik ben een waardeloze kok, maar bij de supermarkt kan je ook zo'n setje kopen. 2 witte bakjes met zijn tweetjes naast elkaar in een kartonnetje, suikerachtige mixje erover strooien en in de grill gedaan (Ik vind het heerlijk als het warm is... ook de creme) Wel prijzig productje, en van die gebruiksaanwijzing lig je in een lachstuip (heel veel logica fouten) maar echt wel lekker. Waarschijnlijk niet lekker genoeg voor jullie culinaire smaak, maar toch. Ik haal ze nog 1 keer, dan heb ik mooi 4 geschikte bakjes, en dan ga ik zelf wel een keer proberen... denk ik ![]() | |
Serendips | donderdag 8 december 2005 @ 12:04 |
quote:Heel slim van die bakjes...Proberen kan altijd, grote kans dat het ook nog lukt! ![]() Laatst heb ik ook de crème brûlée van Bonne Maman gehad bij een vriendin, en ik moet eerljk toegeven dat die best heel aardig was... Weer een ander ideetje; nectarines met crème brûlée nagerecht voor 4 personen Ingrediënten: 4 nectarines 4 schaaltjes crème brûlée (bijv van Bonne Maman) Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Was de nectarines, halveer en verwijder de pitten. Snijd ze in dunne schijfjes en leg ze in een cirkel (dakpansgewijs) in vuurvaste ovenschaaltjes ø 15 à 17 cm. Verdeel de crème brûlée over de nectarines en strooi de suikerzakjes erover. Laat de schaaltjes voor ± 10 min in de oven of onder de grill totdat de suiker goudbruin gesmolten is. Voorzichtig uit de oven halen en op een onderbord serveren. En dan vraag ik me af...Waarom niet de nectarine op de crème brûlée leggen (vanwege het kookgemak), of gaat dat gigantisch mis als je daar suiker overheen strooit? | |
Chielus | donderdag 8 december 2005 @ 12:36 |
even een heel ordinaire tvp ten behoeve van de positieve stimulatie van mijn smaakpappillen. | |
jack4ya | donderdag 8 december 2005 @ 13:12 |
quote:Dat zijn ze!! Bonne Maman = Bonne mjammjam! | |
Pietverdriet | donderdag 8 december 2005 @ 13:15 |
quote: | |
Serendips | donderdag 8 december 2005 @ 14:27 |
Wat is precies het verschil tussen koksroom en slagroom? | |
Pietverdriet | donderdag 8 december 2005 @ 14:36 |
quote:Koksroom is een product uit de industrie, met veel toegevoegde zuut om het lagere vetgehalte te compenseren (in het gedrag tijdens het verwerken) slagroom is de room van de melk. Kortom, neem een halve liter room en voeg naar melk en een rijtje e-nummers aan toe en je hebt een liter koksroom. | |
Serendips | donderdag 8 december 2005 @ 20:07 |
O.k., bedankt voor de uitleg Piet! Weer twee varianten op de klassieke crème brûlée. Naar 17e eeuws recept... Ik zie dat dit recept niet als basis room heeft, maar melk. Ingrediëntenlijst Crème brulée met limoen: 1/2 liter melk 5 eidooiers 75 gram fijngemalen pistachenootjes van eerste kwaliteit 60 gram suiker 15 gram bloem 1 kaneelstokje geraspte schil van 3 limoenen eventueel half theelepeltje oranjebloesemwater genoeg (poeder)suiker om het oppervlak van de vla te bedekken Ingrediëntenlijst Crème brulée met sinaasappel: 1/2 liter melk 5 eidooiers 70 gram fijngemalen amandelen 60 gram suiker 15 gram bloem 1 kaneelstokje geraspte schil van 2 sinaasappels 1 theelepel (5cc) oranjebloesemwater genoeg (poeder)suiker om het oppervlak van de vla te bedekken Voorbereiding: Vermeng eidooiers met bloem en suiker, eventueel oranjebloesemwater, en ofwel gemalen amandelen, ofwel gemalen pistachenoten. Breng de melk aan de kook met het kaneelstokje. Zet het vuur laag, verwijder het kaneelstokje. Leng nu het eidooiermengsel aan met de hete melk zoals hier is beschreven. Doe nu de geraspte schil van limoen of sinasappel in de melk. Giet het eimengsel bij de melk in de pan (of giet de hete melk eerst over in een kom om verder au bain marie te bereiden), en verhit op laag vuur terwijl je al die tijd blijft roeren totdat het mengsel gebonden is. Het moet de consistentie van dikke vla hebben. En als je nu niet verder gaat met het recept, is dat precies wat je hebt gemaakt: vla. Giet het mengsel METEEN over in ofwel één grote, ondiepe schaal, of individuele ondiepe kommetjes, en laat de vla zonder af te dekken afkoelen tot kamertemperatuur. Als je dit lang van te voren doet, zet de vla dan in de koelkast na het afkoelen. Het is de bedoeling dat de bovenlaag iets indroogt, om een mooie knapperige suikerlaag te krijgen. Bereiding: Verwarm de grill voor, verhit je vuurschep, of pak je gasbrander. Bestrooi de crème die nu nog niet "brulée" is met een dunne laag suiker. De bovenkant moet helemaal bedekt zijn, want waar geen suiker ligt verbrandt de créme. Plaats de kommen of schaal onder de grill, of houd de gloeiend hete vuurschep erboven, of gebruik de gasbrander. Volgende vraag: Waar koop je oranjebloesemwater? Bij een Turkse winkel of zo? | |
Martijn_77 | donderdag 8 december 2005 @ 21:38 |
quote:Idd Turkse supermarkt of Toko | |
snijder | donderdag 8 december 2005 @ 21:44 |
quote:En zo hoort ie te zijn! ![]() | |
ruby | zaterdag 10 december 2005 @ 13:41 |
Je kunt ze ook bij de Albert Heijn halen van Bon Mama ofzoeits. Aangezien ik geen gasbrander heb, stop ik ze onder de gril. Lekker hoor. ![]() En zelf vind ik het niet erg als de crème warm word van de gril, maar ja smaken verschillen natuurlijk. | |
Serendips | zaterdag 10 december 2005 @ 18:14 |
Bonne Maman in correct frans...Inderdaad lekker, maar zelfgemaakt is nog lekkerder kan ik je vertellen. ![]() | |
ruby | zaterdag 10 december 2005 @ 19:19 |
Ik geloof je graag. Maar ik was allang blij dat ik dit overheerlijke toetje in de AH tegen kwam na onze trip in Frankrijk. ![]() | |
Sweetsixteen16 | dinsdag 20 december 2005 @ 00:31 |
Ik zou dat graag ook wel een keertje willen maken ![]() Amelie ![]() | |
Serendips | dinsdag 20 december 2005 @ 11:28 |
quote:Ideetje voor het kerstmenu misschien? Als je gewoon het recept volgt, kan er niet zoveel mis gaan... ![]() | |
Sweetsixteen16 | dinsdag 20 december 2005 @ 13:04 |
quote:Dat boekje ziet er erg leuk uit! Misschien een leuk kerstcadeau voor mijn mamsie ![]() Of voor haar verjaadag 20 januari ![]() | |
Sweetsixteen16 | dinsdag 20 december 2005 @ 13:07 |
quote:Ik zal het voorleggen aan de familie, dankjewel! ![]() | |
coolbabe | zondag 25 december 2005 @ 21:09 |
Ik hebn vandaag chocolade crème brûlée gemaakt, en dat was goehoed! Ingrediënten: 1.25 dl deciliter melk 2.5 deciliter slagroom 5 eidooiers 70 gram suiker 4 blokjes pure chocolade Bereidingswijze zoals eerder vermeld in dit topic. | |
Serendips | maandag 26 december 2005 @ 13:31 |
Ik heb hem gisteren laten verbranden onder de grill, maar na een kleine reddingsoperatie was hij nog heel smakelijk! Tja, dat krijg je als iets te gezellig wordt van al de goede wijn... ![]() | |
Chrisje101 | donderdag 23 februari 2006 @ 15:57 |
quote:Bedankt dat je mij de eer aandoet een recept van mij letterlijk over te nemen. Leuk was geweest als je de bron erbij had vermeld: http://www.coquinaria.nl/recepten/05.2histrecept.htm Dan kunnen mensen ook de historische context lezen en de foto's van de bereide gerechten zien. | |
Isabeau | donderdag 23 februari 2006 @ 18:35 |
Dit herinnert mij eraan ooit nog een gasbrandertje aan te schaffen ![]() Onder de gril wordt namelijk 10x niks. | |
Serendips | donderdag 23 februari 2006 @ 18:39 |
quote:Als je verder had gekeken dan je neus lang was, dan had je gezien dat de link al helemaal bovenin het topic gegeven werd...Om nou nog een keer naar dezelfde link te verwijzen binnen één topic lijkt me een beetje veel van het goede... ![]() | |
Chrisje101 | maandag 13 maart 2006 @ 12:38 |
quote:Als degene die mijn recept woordelijk zonder bronvermelding over heeft genomen dat nou ook had gedaan ... | |
Avani | vrijdag 17 maart 2006 @ 18:05 |
Afgelopen woensdag nog gegeten. ![]() | |
Adelante | zaterdag 12 april 2008 @ 17:14 |
kick... heb van de week een heerlijke champagne creme brulee gehad, heeft iemand daar hier een recept van toevallig? | |
Innocence | maandag 14 april 2008 @ 10:23 |
Ik vind alleen creme brullee van witte chocolade erg lekker, verder snap ik niet wat de ophef over zo'n bakje warme room is ![]() | |
littledrummergirl | maandag 14 april 2008 @ 10:30 |
hier zijn ze met kerst gewoon onder de grill gegaan... duurt wel vrij lang trouwens, ook als de grill heet is moeten ze zeker wel 5 a 10 minuten staan.. maar zoooo heerlijk ![]() | |
kabouter.muts | maandag 14 april 2008 @ 10:50 |
Oooooh mammie wat lekker. Ik heb hier zo ondertussen al heel wat ovenvaste bakjes verzameld. Ook handig om eenpersoons tart-tartin te maken of apple crumble of kleine chocotaartjes. Zo'n brandertje is een must. Ik kwam laatst een recept tegen van pate brulee Meng roompate met congnac. doe dit op een amuze lepel of chinees soeplepel. beetje suiker erover en de fik er in. Nog niet gemaakt maar ik ga het eens proberen. Ik moet ook nog steeds zelf creme brulee proberen te maken. | |
Captain_Fabulous | vrijdag 25 april 2008 @ 11:00 |
Die Bon mamma zie ik ook wel zitten, eerst een keer of twee kopen om te zien wat het ongeveer is, en dan met de op die manier verworven bakjes zelf maken! | |
BBQ-kip | vrijdag 25 april 2008 @ 13:17 |
Die creme brulee van Bonne Mama is erg lekker Captain-Fabulous, zitten geen andere dingen in dan wanneer je het zelf zou maken, dus lekker de bakjes leegeten en van genieten, bakjes schoonmaken en zelf maken. Is erg makkelijk en erg lekker, als je maar verse ingrediënten gebruikt en niet te zuinig bent met de eieren en room enn vanille ![]() | |
Adelante | vrijdag 25 april 2008 @ 13:43 |
met die nieuwe verpakking zijn die krengen van bonne mamman nog duurder geworden ook, 2,70 euro per twee ![]() ![]() | |
Brentmeister | vrijdag 25 april 2008 @ 18:56 |
Vandaag ook maar eens een poging gedaan. Ik had het één keer eerder gemaakt en toen is het hopeloos mislukt ![]() ![]() | |
Adelante | vrijdag 25 april 2008 @ 18:59 |
ik mis de gecaramelliseerde suiker ![]() | |
Brentmeister | vrijdag 25 april 2008 @ 19:01 |
Daarom, net uit de koelkast ![]() | |
kabouter.muts | vrijdag 25 april 2008 @ 23:08 |
quote:Bij AH E 2,09 nu (ipv 1,99) valt dus nog mee | |
sieske | zondag 27 april 2008 @ 19:29 |
bij de aldi hier (venlo) heb ik ze al heel lang niet meer gezien. Shit man, ze waren wel lekker, lekkerder dan die van de c1000 (die hebben altijd zo'n dun laagje vocht erover zodat de suiker niet echt karameliseert. Trouwens, die branders kun je goed bij de geerlings ofzo kopen. Kost wel wat (ik geloof 20 euro ofzo) maar ja dan kun je ook als de beste zelf creme brulee maken (of je moet zo'n moderne nieuwe grill hebben zodat ze maar 10 of 20 sec. eronder hoeven) Als ze ze weer hebben trouwens, koop ik er meteen 20 ofzo, voordat ze weer verdwenen zijn. | |
DancingPhoebe | zaterdag 15 november 2008 @ 17:49 |
Mega kisk! Hoe lang van te voren zou je creme brulee kunnen maken? 's ochtends maken en 's avonds eten lijkt me sowieso wel ok, als je het suikerlaagje dus op het laatste moment doet, maar zou je het ook een dag van te voren kunnen maken? En wordt het daar dan lekkerder van? Zoals met veel het geval is? Of is dat te lang? | |
Stereotomy | zondag 16 november 2008 @ 01:10 |
TVP! Wil dinsdag dit ook gaan maken, en dan in het groot in een ovenschaal ![]() | |
Adelante | zondag 16 november 2008 @ 01:11 |
een dag vantevoren maken lijkt me geen probleem (mits nog niet besuikerd, hoewel als het al wel dichtgeschroeid is beschermt dat laagje misschien ook nog) ![]() | |
RobinOok | zondag 16 november 2008 @ 01:21 |
Ik lees overal op internet dat je het juist een goed idee is om een dag van tevoren te maken. Maar de suiker doe je er pas op het laatste moment op. Ik denk dat die anders helemaal oplost in de pudding. Kan nooit de bedoeling zijn. | |
Innocence | zondag 16 november 2008 @ 09:19 |
Brandertjes zijn nu bij de Aldi in de aanbieding. | |
-Mellow- | zondag 16 november 2008 @ 13:09 |
quote:Kostda? | |
Stereotomy | zondag 16 november 2008 @ 13:19 |
quote:Linkje? Ik zie het niet op http://www.aldi.nl | |
Blues | zondag 16 november 2008 @ 13:26 |
quote:Ik zat ook al te kijken op de aldi-site, maar kan het niet vinden ![]() | |
Trusten | zondag 16 november 2008 @ 21:49 |
De aldi heeft in ieder geval wel weer de Creme Brulee: Crème brûlée • voor directe, koude bereiding • 2 glazen potjes à 97 g met 2 zakjes gekaramelliseerde suiker van 3 g • per 2 stuks met kleurig bedrukte kartonnen wikkel | |
kleinetrom | zondag 16 november 2008 @ 22:25 |
irritant! heb hem idd gezien in een foldertje van het weekend, maar kan hem niet meer vinden! | |
kleinetrom | zondag 16 november 2008 @ 22:52 |
die van ad.nl is het niet, daar betaal je 35 euro voor. misschien in de allerhande van de albert heyn, daar staat ook een creme catalana in namelijk... | |
kleinetrom | zondag 16 november 2008 @ 23:00 |
hebbes!!! vanaf morgen voor 8 euro bij de xenos!!! | |
Stereotomy | zondag 16 november 2008 @ 23:28 |
Xenos. ![]() Thanks, morgen eentje halen. ![]() | |
Blues | zondag 16 november 2008 @ 23:42 |
Gevonden ![]() klik op bekijk HIER onze folder en dan pagina 12 ![]() | |
ColdFeet | zondag 16 november 2008 @ 23:44 |
TVP. Ik moet het hoognodig weer eens maken, zeg ![]() | |
-Mellow- | zondag 16 november 2008 @ 23:55 |
Relaxed. Ik ga er ook een halen morgen. Kan ik ook eens creme brulee maken. Ik ben er gek op, maar heb het nog nooit zelf gemaakt. | |
kleinetrom | maandag 17 november 2008 @ 08:39 |
ik heb er eentje voor sinterklaas gevraagd, nu maar hopen dat piet inderdaad deze week in de stad komt! | |
Axia | maandag 17 november 2008 @ 09:52 |
Ik ga die vandaag ook halen ![]() | |
-Mellow- | dinsdag 18 november 2008 @ 00:24 |
Ik dacht btw altijd dat je creme brulee gewoon in de oven doet om t suiker te laten carameliseren, zag laatst pas voor t eerst zo'n gasbrandertje. Maakt het veel uit? | |
Blues | dinsdag 18 november 2008 @ 00:32 |
quote:Dit is de essentie van een echte CB.... | |
Stereotomy | dinsdag 18 november 2008 @ 00:33 |
quote:Hangt ervan af. Als ik nog met die persoon moet ![]() ![]() ![]() | |
-Mellow- | dinsdag 18 november 2008 @ 00:58 |
Maar na de grill kan ie toch afkoelen? Die gekarameliseerde suiker blijft toch gewoon? Ik heb ook wel eens warme creme brulee gehad, ook lekker. Maar t lijkt mij ook wel wat om in de weer te gaan met zo'n gasbrander ![]() | |
-Mellow- | dinsdag 18 november 2008 @ 01:02 |
ik krijg wel ineens verdomde zin in creme brulee.... | |
Blues | dinsdag 18 november 2008 @ 02:55 |
Het gasbrandertje doet het 'm hoor ![]() Ik ga morgen naar Xenos ![]() | |
Stereotomy | dinsdag 18 november 2008 @ 03:07 |
quote:Het blijft. ![]() | |
Axia | dinsdag 18 november 2008 @ 09:35 |
Heeft iemand misschien een recept voor een mokka-versie van creme brulee? | |
ColdFeet | dinsdag 18 november 2008 @ 14:13 |
quote:Ik denk dat je met oploskoffie bij je crème een heel eind komt! Goed idee ![]() | |
Axia | dinsdag 18 november 2008 @ 15:14 |
quote:Zou het smaken als je oploskoffie met een klein beetje cacao-poeder mengt? | |
ColdFeet | dinsdag 18 november 2008 @ 15:23 |
Voor het cappuccino-gevoel? Ik zie niet in waarom niet ![]() | |
Mellow_ | woensdag 19 november 2008 @ 00:47 |
[ Bericht 51% gewijzigd door Mellow_ op 19-11-2008 00:49:42 (-laat maar, spuit 11 reactie :')-) ] | |
-Mellow- | woensdag 19 november 2008 @ 00:50 |
![]() | |
Mellow_ | woensdag 19 november 2008 @ 01:53 |
Hé, een dubbelganger ![]() | |
Revenge2005 | woensdag 19 november 2008 @ 05:13 |
quote: Gewoon het normale standaard recept volgen maar inplaats van een vanille stokje bij je room te doen , doe je er wat mokka poeder door ( dus oploskoffie met mokka smaak) | |
Stansfield | woensdag 19 november 2008 @ 09:31 |
Ik heb eigenlijk nog nooit een creme brulee gegeten. Maar eens proberen in een restaurant. | |
PM-girl | woensdag 19 november 2008 @ 10:04 |
O, voor dat geld wil ik wel een gasbrandertje aanschaffen! Crème brûlée! ![]() | |
LeeHarveyOswald | woensdag 19 november 2008 @ 11:52 |
quote:Ik vind het juist lekker als de vulling ook warm is ![]() | |
-Mellow- | woensdag 19 november 2008 @ 11:56 |
quote:Ja ik dus ook. Tis geen geld natuurlijk, die 8 euro voor een gasbrandertje.... maar ik heb nogal ruimtegebrek in mijn keuken voor dat soort overbodige luxe | |
lighted | woensdag 19 november 2008 @ 12:36 |
tvp | |
RobinOok | woensdag 19 november 2008 @ 12:49 |
Ik heb ooit een gasbrander bij de Gamma gekocht, speciaal voor in de keuken. Dat zei dingetje, van Saturday Kitchen, James Martin. Nou, ik weet niet, ik moet me er nog eens in verdiepen, maar een doorslaand succes is het niet! Het brandt wel, maar daarna stinkt het naar gas of iets. Bluh. Vraag me af hoe dat met andere brandertjes zit. Iemand verstand van gas? | |
lighted | woensdag 19 november 2008 @ 12:58 |
quote:Nou het hoort niet echt naar gas te ruiken. Heb je niet de verkeerde gasflessen gekocht? Of scheetjes gas? | |
RobinOok | woensdag 19 november 2008 @ 13:25 |
't Is een butaan propaan mix. En als ik zo rondgoogle branden die keukenbrandertjes op aanstekergas en dat is ook een butaan propaan mix. | |
kleinetrom | woensdag 26 november 2008 @ 08:50 |
iemand die van de xenos gekocht en geprobeerd? en hoe beviel die? | |
Axia | woensdag 26 november 2008 @ 09:19 |
Heb het wel gekocht, maar nog niet geprobeerd. Moet eerst een flesje gas halen. Die koop ik morgen wel ff zodat ik het kan uitproberen. | |
sieske | woensdag 26 november 2008 @ 22:02 |
heeft niemand hier last van eier-smaak in de creme brulee, omdat je er veel eieren voor nodig hebt? Nou bedoel ik niet n beetje eiersmaak, maar alsof je n in room geweekte omelet naar binnen werkt? Het kan ook aan mij liggen, dat ik weer te zeikerig ben ofzo (heb ik ook bij zelfgemaakte cake, daar proef ik de bloem en dan vind ik hem niet lekker en dan gooi ik hem weg) | |
ColdFeet | donderdag 27 november 2008 @ 11:20 |
quote:Ik vind het niet stinken bij mijn brander, met van die bussen uit de kookwinkel (duur ![]() De ene butaan-propaanmix is de andere niet; zijn de verhoudingen van beide gassen gelijk? Sieske, ik heb een redelijke ei-fobie (daarom lust ik dus echt geen wentelteefjes), maar bij crème brulée is het me nooit opgevallen ![]() | |
Brentmeister | donderdag 27 november 2008 @ 12:14 |
quote:Nou ik denk niet dat je te zeikerig bent, dat zou toch niet echt de bedoeling moeten zijn. Ik weet nog van de eerste paar keren dat ik creme brulee maakte dat de eieren ook gingen stollen en dat is niet bepaald lekker. Hoe maak je de creme brulee in de oven? Misschien staat je oven te hoog? Als je het niet in de oven maakt zou je het ook eens alleen in een pannetje kunnen proberen. | |
littledrummergirl | donderdag 27 november 2008 @ 18:56 |
quote:dan heb je idd van die klontjes gestold eigeel erin, da's zo zonde, dat verziekt te hele smaak. | |
YPrue | donderdag 27 november 2008 @ 19:45 |
In de folder van de Lidl van volgende week staat trouwens ook zo'n gasbrandertje, die kost ¤19,99. | |
Trusten | donderdag 27 november 2008 @ 22:21 |
Ik heb vandaag eentje bij de Xenos gekocht (hij was nog niet binnen gekomen) ik moet zeggen dat hij er erg mooi en stevig uitziet! Vind het ook nogal een verschil met de Lidl.. Alleen er stond op voor u en onze veiligheid leveren wij deze brander exclusief gas....druk ik op het knopje zit er gewoon gas in ![]() [ Bericht 40% gewijzigd door Trusten op 27-11-2008 22:28:14 ] | |
SilverStar | zondag 14 december 2008 @ 14:05 |
zucht.. vandaag een tweede poging tot het maken van crème brûlée gedaan. als ik nou eerder hier had gelezen was het misschien wel gelukt.. roeren tot je een soort vla-achtige brei hebt dus. ![]() ![]() | |
SilverStar | zondag 14 december 2008 @ 14:48 |
hmm, heb het spul gewoon nog even terug in de oven gezet (bij ons moet alles eigenlijk langer in de oven dan voorgeschreven) en nu begint het wel dikkig te worden. dus ik heb nog maar even geduld ![]() | |
Adelante | zondag 14 december 2008 @ 17:13 |
![]() 35 euro voor een gasbrander en 4 terracotta schaaltjes ![]() | |
SilverStar | zondag 14 december 2008 @ 20:29 |
geduld is een schone zaak, 2 keer zolang in de oven, en ik heb net héérlijke zelfgemaakte crème brûlée gegeten ![]() | |
samara | woensdag 17 december 2008 @ 21:07 |
bij dirk van den broek 2 bakjes heerlijke creme brulee voor maar 1,49. superlekker! | |
Stansfield | woensdag 17 december 2008 @ 21:11 |
quote:Goede tip. Zaterdag even halen. heb het nog nooit gegeten en ben er wel benieuwd naar. | |
Untouchables | donderdag 18 december 2008 @ 01:34 |
quote:Dat zal een aparte creme brulee geweest zijn. ![]() | |
ColdFeet | donderdag 18 december 2008 @ 11:24 |
quote:Ik heb 't laatst geprobeerd, met gewoon een lepel oploskoffie (beetje naar smaak) ipv een vanillestokje. Men was enthousiast! En ik ook wel. | |
spearhead | donderdag 18 december 2008 @ 15:49 |
Ik heb ook zo'n el-cheapo brandertje bij de bouwmarkt gehaald, een Skandia meen ik, maar die geeft het probleem dat de brander ineens van die gele vlammen begint te spuwen wanneer je het ding kantelt. Het lijkt erop dat hij dan vloeistof begint te verbranden in plaats van gas. Doe ik iets verkeerd? Of gaat dat vanzelf over naarmate de vulling opraakt? | |
Mark_Boelen | vrijdag 19 december 2008 @ 02:01 |
tvp en zal binnenkort recept posten van waar ik werk ![]() Owh die is zo lekker ![]() | |
Chielus | woensdag 24 december 2008 @ 16:37 |
Vorige week ook zelf Creme brulee gemaakt van eendenlever, duurde even 3x zolang in de ovenals receptuur aangeeft. Waarschijnlijk gevolg van het feit dat het water nog niet warm genoeg was ten tijde van het ingaan van de oven. Maar het was al met al heerlijk. Krijgt zeker een vervolg, | |
golfer | donderdag 25 december 2008 @ 02:47 |
quote: ![]() | |
Chielus | donderdag 25 december 2008 @ 04:04 |
Beter bekend met ganzenlever, maar eendenlever geeft een wat subtielere smaak. Echt een aanrader. | |
Isabeau | donderdag 25 december 2008 @ 04:21 |
quote:Wat golfer met deze informatie waarschijnlijk bedoelt is: Creme Brulee is een toetje op basis van room met gebrande suiker. Het is een zoet toetje. Als je suiker op ganzenlever gaat branden dan heet dat nog niet creme brulee. Maar pin me er niet op vast. Misschien vraagt hij wel het recept, je weet het nooit met de ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door Isabeau op 25-12-2008 04:46:40 ] | |
Stereotomy | donderdag 25 december 2008 @ 04:43 |
Niet zo happen, beste mede Cullers ![]() | |
Chielus | donderdag 25 december 2008 @ 13:35 |
quote:Wat ik bedoel is ook op basis van room, melk en eigeel, daardoor pureer je de lever, waarna je het op eenzelfde manier bakt, af laat koelen en met rietsuiker afbrand. Een combinatie die erg goed gaat. Ganzenlever wordt niet voor niets vaak gecombineerd met een zoete Sauternes. Als iemand het recept wil knal ik het hier (na mn vakantie) wel neer | |
exporQ | donderdag 25 december 2008 @ 23:49 |
Neem aan dat het toen niet als dessert werd gegeten.. maar als voor/tussen gerecht..!? | |
golfer | vrijdag 26 december 2008 @ 00:07 |
quote:Apart. Nooit van gehoord en dan heet het ook nog steeds crème brulee? [ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 26-12-2008 00:18:22 ] | |
Isabeau | vrijdag 26 december 2008 @ 00:12 |
Ik heb er ook nog nooit van gehoord, maar ben nu wel nieuwsgierig ![]() | |
Chielus | vrijdag 26 december 2008 @ 13:32 |
Ik heb het idd als tussengerecht gemaakt. Maar zou evt. Ook als dessert door kunnen gaan. Ganzenlever werd vroeger in oude franse tijden ook al als dessert gegeten. Tja, en of het als creme brullee door het leven mag? Het productie proces is eenzelfde, de basisproducten zijn hetzelfde en het is een "gebrande" creme, dus tja zeg het maar. | |
cybermans | vrijdag 26 december 2008 @ 13:53 |
het mag dan wel hetzelfde zijn, maar het komt op mij niet echt appetijtelijk over ![]() | |
SHE | vrijdag 26 december 2008 @ 14:01 |
Nou, het is anders een fantastisch recept hoor en wordt vaker gemaakt in sterrenrestaurants. Eendelever schreeuwt om zoet, net als dat ganzenlever schreeuwt om espresso. En ja, dat heet gewoon creme brulee. Het is namelijk gewoon een creme die gebrand is. | |
Trusten | vrijdag 26 december 2008 @ 18:54 |
Mijn eerste keer creme brulee was gister super gelukt ![]() | |
Byte_Me | vrijdag 26 december 2008 @ 19:10 |
godsamme zeg, had gisteren creme brulee gemaakt en die was helemaal niet zo goed gelukt. en dat terwijl ik al een keer had geoefend en die was prima gelukt. gelukkig was hij wel weer erg lekker, maar de creme was veel te slap, leek eerder vla of sabayon, ipv pudding-achtig. Had dit recept gebruikt:quote:met als enige verschil dat ik de eerste keer alleen room had gebruikt, en de tweede keer half room half magere melk. dit keer zat er aan de kom waarin ik de creme au bain marie aan het maken was een laag stolsel, dat had ik de eerste keer helemaal niet. en ik had het nog wel beter gemixt en zo. iemand enig idee hoe dit zou kunnen komen? | |
Trusten | vrijdag 26 december 2008 @ 19:44 |
quote:Die van mij eerst ook maar heb hem toen 10 minuutjes langer in de oven gedaan en toen was het opgelost ![]() Ik heb dit recept gebruikt: http://www.smulweb.nl/1109945/koken/recept/Creme-brulee | |
dvr | zaterdag 27 december 2008 @ 03:18 |
Ha, amateurs! Je kunt wel zien dat jullie de Dikke Van Dam niet in huis hebben. De echte keukenprins brandt zijn creme immers met een salamander:![]() | |
Trusten | zaterdag 27 december 2008 @ 20:42 |
quote:Ging anders prima met me brander ![]() | |
Byte_Me | zaterdag 27 december 2008 @ 20:50 |
quote:de echte keukenprins uit de middeleeuwen ja, omdat ze toen nog geen gasbranders hadden ![]() | |
123hopsaflops | zaterdag 27 december 2008 @ 21:01 |
http://www.foodtube.nl/video/176/Crême-brûlée | |
Trusten | zaterdag 27 december 2008 @ 21:07 |
quote:Vrijwel precies het recept dat ik heb gebruikt....met inderdaad langere oventijd dan 40 minuten. Werkt prima ![]() | |
MinderMutsig | zaterdag 27 december 2008 @ 21:08 |
quote:Grapjas, 15 crème brûléetjes met zo'n ding. Dan ben je uren bezig om dat ding tussendoor opnieuw te verhitten en zijn de eerste suikerlaagjes alweer zacht of heeft de helft zijn dessert al op als de laatste zijne krijgt. Bovendien is klooien met een enorme gasbrander veel leuker. ![]() | |
Mr.Noodle | vrijdag 23 januari 2009 @ 16:57 |
Oja, ik moet nog een gasbrander kopen.. ![]() | |
hierissieweer | zondag 25 januari 2009 @ 01:31 |
bij de gamma, in de koopjesbakken. Ligteen gasbrandertje, tussen de 2,5 en 5 euro was die. Lijkt mij prima toch? ja dit is een tvp ![]() | |
sieske | zondag 1 februari 2009 @ 10:26 |
ik zal binnenkort eens een nieuwe poging wagen.Btw, ik had er geen stukjes gestold eigeel inzitten alleen heel veel eiersmaak.. Het smaakte gewoon als een omelet in roomsaus, ongeveer. De structuur was verder helemaal goed, ook niet te snel gebakken ofzo volgens mij, gewoon echt veel eiersmaak, niet echt lekker. | |
ColdFeet | zondag 1 februari 2009 @ 12:55 |
Gisteren creme brulee gemaakt met pure chocolade erdoor en superfijn geraspte sinaasappelschil. Lekkere combi! Volgende project: met witte choco en frambozen ![]() | |
MinderMutsig | zondag 1 februari 2009 @ 13:13 |
Oh frambozen erin is zooooooo lekker. ![]() | |
Mr.Noodle | woensdag 4 februari 2009 @ 15:36 |
Is dit trouwens wat?![]() Hier te krijgen ¤16,95 | |
Mr.Noodle | donderdag 5 maart 2009 @ 00:49 |
Vandaag Crème Brûlée gemaakt volgens dit recept:quote:Iets afgeweken volgens het recept, want je wilt natuurlijk altijd wat anders proberen.. ![]() Stukjes aardbei erin gedaan en net voordat de brander erop ging nog wat drupjes Grand Marnier erover heen geschonken zodat het leuk in de fik staat.. ![]() Het was een beetje veel, ik wilde er eigenlijk maar 2 schaaltjes mee vullen, maar uiteindelijk kon ik 8 van die schaaltjes vullen met die inhoud.. ![]() Hij smaakt erg zacht, niet meer naar ei, komt waarschijnlijk door de 2,5dl volle melk. Persoonlijk vind ik deze variant ook lekkerder dan de versie met de eiersmaak. Zal morgen foto's posten... ![]() | |
Superrnova | woensdag 11 maart 2009 @ 17:52 |
Heb vanmiddag 2 bakjes creme brulee bij de Aldi gekocht. Weet iemand of die een beetje te eten is of kan ik het net zo goed gelijk in de kliko gooien?? ![]() | |
-Mellow- | woensdag 11 maart 2009 @ 18:32 |
quote:ehh...aangezien je ze al gekocht hebt kan je ze ook gewoon proberen?? ![]() | |
Superrnova | woensdag 11 maart 2009 @ 18:48 |
quote:slim idee zeg! | |
LieLie | donderdag 15 oktober 2009 @ 23:04 |
Skupje! Wij hadden vandaag die creme brulee van de aldi.. Maar hoe werkt dat eigenlijk? Die koude bereiding? Vond het een beetje dubieus overkomen.... | |
Adelante | maandag 7 december 2009 @ 15:40 |
![]() Zag dat de Bonne Mamman weer in de Bonus is bij AH. ![]() (en ergens dacht ik een ander topic gezien te hebben hierover ![]() | |
Toky | dinsdag 8 december 2009 @ 12:40 |
die van de AH(bon maman) is erg lekker, alleen is de suiker wat bitter, maar dat geeft niet zo veel....... | |
Rory78 | maandag 28 december 2009 @ 18:39 |
Afgelopen kerst weer eens een veel te slappe crème gemaakt; hoe voorkom ik nou dat het allemaal te waterig wordt/blijft? Wat is nou echt een goede basisverhouding room/eigeel/suiker? | |
The_Hives | maandag 15 februari 2010 @ 15:36 |
gister voor het eerst zelf gemaakt. Redelijk gelukt, maar pudding was toch net even te slap. Iemand dus een antwoord op de vraag hierboven? ![]() | |
LieLie | maandag 15 februari 2010 @ 15:41 |
Ik heb deze gebruikt: http://www.ah.nl/recepten/recept?id=424716&rq=creme+brulee Maar dan zet ik wel de oven zachter (100 ongeveer, want anders gaat het koken) en zet ik het er wat langer in.. Tot het nog wel wat flubby is, maar niet meer vloeibaar.. En dan in de koelkast.. Wordt ie bij mij perfect! Trouwens! paar eetlepels flink sterke koffie erdoor ![]() | |
Quinn_Dexter | maandag 15 februari 2010 @ 16:08 |
quote:In tegenstelling tot de meeste recepten laat ik de custard heel zachtjes in de pan gaarkoken, totdat deze zo dik is dat ie aan de achterkant van een houten lepel blijft plakken...kost wel wat meer aandacht omdat je vaak moet roeren, maar ik heb nog nooit problemen gehad met slappe creme brulee...... | |
xxxAngelxxx | zaterdag 27 februari 2010 @ 21:48 |
Argh !! Ik word gek!! ![]() Wat ik gedaan heb; 25 dl Melk 25 dl Room 65 gram suiker 1 vanille stokje (merg + stokje zelf) 4 eierdooiers Als eerst de melk, room en vanille stokje + merg in een pan en warm laten worden (niet dat het gaat koken) In een schaal de eierdooiers met suiker roeren (zachtjes spatelen zodat er geen zuurstof bij komt). Dan een klein beetje het melk etc mengels bijvoegen, totdat het "went" en daarna de rest. Ik had een paar luchtbelletjes en die heb ik met de gasbrander verwijderd (1sec). Dan het mengsel voorzichtig in schaaltjes (had kersen erin gedaan voor de smaak) gieten en in ovenschaal doen met water (helaas vergeten kokend te maken). Oven voorverwarmen (200 graden) en 35 minuten erin. Daarna op kamertemperatuur laten rusen en in de koelkast gedaan 2.5 uur) Suiker erover gedaan (was nog steeds niet dik) en paar druppels grand marnier en dan de vlam erin. resultaat: het was alsof je soep op zat te slurken. Poging 2: Zelfde als boven (ik had nog mengsel over), maar nu geen kersen erin gedaan en dit keer wel met kokend water. Oven op 190 graden / 35 minuten erin gedaan. Weer stolt het niet. Temperatuur opgekrikt naar 125 graden. Ik heb het om 18.15 uur erin gezet en nu net 5 minuten geleden eruit gehaald. dus 2.5 uur in de oven gezeten!! Resultaat: SOEP!! snap er echt niets van. Ik had ene filmpje gezien van gordon Ramsay en daar was het dik (kon je zo het schaaltje onderste boven zetten en bleef erin zitten) Ik doe het dadelijk maar in de koelkast wie weet wordt het dan stijf na een nachtje.. Maar wie weet raad..? | |
Trusten | zaterdag 27 februari 2010 @ 22:02 |
Het draait vooral om de verhouding ten opzichte van de eidooiers: hoe meer dooiers je gebruikt, des te steviger het resultaat. Als je minder melk of slagroom gebruikt dan zit er natuurlijk ook relatief meer eidooier in. Ik neem aan dat je 2,5 dl bedoelt en niet 25 dl trouwens? En ik gebruik4 eidooiers op 200 ml room (en dus geen melk) dus ik denk dat dat een beetje het probleem is...quote: | |
Spanky78 | vrijdag 5 maart 2010 @ 21:49 |
Ik gebruik 500ml slagroom, 500ml volle melk 200 gram suiker en 10 eierdooiers voor 6 man... en oja, een vanillestokje... Bakjes met een deksel vind ik voor in de over trouwens retehandig... Is wel niet zo klassiek als ramekins, maargoed... ENnuh, rietsuiker gebruiken voor het suikerdekseltje! Nog lekkerder! | |
DonJames | zaterdag 6 maart 2010 @ 18:18 |
quote:Ik heb voor mijn cremmetjes alle suiker vervangen door rietsuiker, ik laat nog wel weten of het een succes is. Ze staan nu in de oven, nog een dagje geduld dus ![]() ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 6 maart 2010 @ 19:45 |
quote:vind rietsuiker teveel melasse smaak meebrengen. | |
BBQ-kip | zaterdag 6 maart 2010 @ 20:06 |
quote:yep, me too. Dan proef je je eitjes en room niet meer zo goed en wordt het te weeïg. Net als honing soms kan zijn in zaken waar het niet in thuis hoort of bij past. Honing in cappuccino bijvoorbeeld, brrrr | |
Spanky78 | zondag 7 maart 2010 @ 20:21 |
De rietsuiker doe ik alleen in het suikerdekseltje. HEt verdiept de caramelsmaak. Als je het niet in de creme doet proef je nog steeds vanille, room en ei. Wil je een sterkere caramelsmaak kun je ook basterdsuiker nemen, daarin zitten nog wat reducerende suikers (fructose, glucose) dus dat bruleert wat makkelijker. In donkere basterd zit al caramel, dus dan gaat het nog harder. | |
DonJames | maandag 8 maart 2010 @ 12:48 |
De rietsuiker-creme brulées (cremes brulee?) waren best aardig, maar inderdaad, niet zo lekker als met gewone suiker. Och, dat weten we dan ook weer. | |
The_Hives | maandag 8 maart 2010 @ 12:50 |
gister in een restaurant gegeten. Nou dan maak ik het (die ene keer dat ik het gedaan heb) dan toch een stuk beter ![]() | |
#ANONIEM | maandag 8 maart 2010 @ 12:51 |
Mr.Noodle | maandag 17 mei 2010 @ 15:19 |
Vandaag weer gemaakt ![]() |