abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 25 december 2005 @ 21:09:37 #51
30488 coolbabe
My little pwny
pi_33400446
Ik hebn vandaag chocolade crème brûlée gemaakt, en dat was goehoed!
Ingrediënten:

1.25 dl deciliter melk
2.5 deciliter slagroom
5 eidooiers
70 gram suiker
4 blokjes pure chocolade

Bereidingswijze zoals eerder vermeld in dit topic.
Aan de manier waarop zij op haar bezem zat, zag ik dat ik met een nymfomane heks te maken had.
pi_33412949
Ik heb hem gisteren laten verbranden onder de grill, maar na een kleine reddingsoperatie was hij nog heel smakelijk! Tja, dat krijg je als iets te gezellig wordt van al de goede wijn...
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
pi_35409706
quote:
Op donderdag 8 december 2005 20:07 schreef Serendips het volgende:

Weer twee varianten op de klassieke crème brûlée. Naar 17e eeuws recept...
Ik zie dat dit recept niet als basis room heeft, maar melk.
Bedankt dat je mij de eer aandoet een recept van mij letterlijk over te nemen. Leuk was geweest als je de bron erbij had vermeld:
http://www.coquinaria.nl/recepten/05.2histrecept.htm
Dan kunnen mensen ook de historische context lezen en de foto's van de bereide gerechten zien.
Voor de nieuwste recepten en updates op Coquinaria:
http://uk.groups.yahoo.com/group/coquinaria/
pi_35414920
Dit herinnert mij eraan ooit nog een gasbrandertje aan te schaffen

Onder de gril wordt namelijk 10x niks.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_35415015
quote:
Op donderdag 23 februari 2006 15:57 schreef Chrisje101 het volgende:
[..]
Bedankt dat je mij de eer aandoet een recept van mij letterlijk over te nemen. Leuk was geweest als je de bron erbij had vermeld:
http://www.coquinaria.nl/recepten/05.2histrecept.htm
Dan kunnen mensen ook de historische context lezen en de foto's van de bereide gerechten zien.
Als je verder had gekeken dan je neus lang was, dan had je gezien dat de link al helemaal bovenin het topic gegeven werd...Om nou nog een keer naar dezelfde link te verwijzen binnen één topic lijkt me een beetje veel van het goede...
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
  maandag 13 maart 2006 @ 12:38:13 #56
122182 Chrisje101
Semper Delicata
pi_35987159
quote:
Op donderdag 23 februari 2006 18:39 schreef Serendips het volgende:

[..]

Als je verder had gekeken dan je neus lang was, dan had je gezien dat de link al helemaal bovenin het topic gegeven werd...Om nou nog een keer naar dezelfde link te verwijzen binnen één topic lijkt me een beetje veel van het goede...
Als degene die mijn recept woordelijk zonder bronvermelding over heeft genomen dat nou ook had gedaan ...
Voor de nieuwste recepten en updates op Coquinaria:
http://uk.groups.yahoo.com/group/coquinaria/
pi_36123610
Afgelopen woensdag nog gegeten.
Het doet er niet toe wie ik ben, maar wie ik wil zijn.
  zaterdag 12 april 2008 @ 17:14:47 #58
3185 Adelante
To let it go now
pi_58005896
kick...

heb van de week een heerlijke champagne creme brulee gehad, heeft iemand daar hier een recept van toevallig?
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
pi_58038409
Ik vind alleen creme brullee van witte chocolade erg lekker, verder snap ik niet wat de ophef over zo'n bakje warme room is
Sweet and innocent...
pi_58038550
hier zijn ze met kerst gewoon onder de grill gegaan... duurt wel vrij lang trouwens, ook als de grill heet is moeten ze zeker wel 5 a 10 minuten staan..

maar zoooo heerlijk
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_58038909
Oooooh mammie wat lekker.
Ik heb hier zo ondertussen al heel wat ovenvaste bakjes verzameld.
Ook handig om eenpersoons tart-tartin te maken of apple crumble of kleine chocotaartjes.
Zo'n brandertje is een must.
Ik kwam laatst een recept tegen van pate brulee
Meng roompate met congnac.
doe dit op een amuze lepel of chinees soeplepel.
beetje suiker erover en de fik er in.
Nog niet gemaakt maar ik ga het eens proberen.
Ik moet ook nog steeds zelf creme brulee proberen te maken.
  vrijdag 25 april 2008 @ 11:00:45 #62
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_58297667
Die Bon mamma zie ik ook wel zitten, eerst een keer of twee kopen om te zien wat het ongeveer is, en dan met de op die manier verworven bakjes zelf maken!
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
  vrijdag 25 april 2008 @ 13:17:07 #63
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_58301112
Die creme brulee van Bonne Mama is erg lekker Captain-Fabulous, zitten geen andere dingen in dan wanneer je het zelf zou maken, dus lekker de bakjes leegeten en van genieten, bakjes schoonmaken en zelf maken. Is erg makkelijk en erg lekker, als je maar verse ingrediënten gebruikt en niet te zuinig bent met de eieren en room enn vanille
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  vrijdag 25 april 2008 @ 13:43:29 #64
3185 Adelante
To let it go now
pi_58301840
met die nieuwe verpakking zijn die krengen van bonne mamman nog duurder geworden ook, 2,70 euro per twee die van de aldi voor 1,29 per twee smaken ook best okee
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
pi_58308072
Vandaag ook maar eens een poging gedaan. Ik had het één keer eerder gemaakt en toen is het hopeloos mislukt Deze keer ging het beter. Net uit de koelkast:

Oh, and that's a bad miss!
  vrijdag 25 april 2008 @ 18:59:21 #66
3185 Adelante
To let it go now
pi_58308138
ik mis de gecaramelliseerde suiker
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
pi_58308190
Daarom, net uit de koelkast Ik eet em nog niet op.
Oh, and that's a bad miss!
pi_58311966
quote:
Op vrijdag 25 april 2008 13:43 schreef Adelante het volgende:
met die nieuwe verpakking zijn die krengen van bonne mamman nog duurder geworden ook, 2,70 euro per twee die van de aldi voor 1,29 per twee smaken ook best okee
Bij AH E 2,09 nu (ipv 1,99) valt dus nog mee
pi_58344445
bij de aldi hier (venlo) heb ik ze al heel lang niet meer gezien. Shit man, ze waren wel lekker, lekkerder dan die van de c1000 (die hebben altijd zo'n dun laagje vocht erover zodat de suiker niet echt karameliseert.
Trouwens, die branders kun je goed bij de geerlings ofzo kopen. Kost wel wat (ik geloof 20 euro ofzo) maar ja dan kun je ook als de beste zelf creme brulee maken (of je moet zo'n moderne nieuwe grill hebben zodat ze maar 10 of 20 sec. eronder hoeven)
Als ze ze weer hebben trouwens, koop ik er meteen 20 ofzo, voordat ze weer verdwenen zijn.
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_63247449
Mega kisk!

Hoe lang van te voren zou je creme brulee kunnen maken? 's ochtends maken en 's avonds eten lijkt me sowieso wel ok, als je het suikerlaagje dus op het laatste moment doet, maar zou je het ook een dag van te voren kunnen maken? En wordt het daar dan lekkerder van? Zoals met veel het geval is? Of is dat te lang?
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  zondag 16 november 2008 @ 01:10:15 #71
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_63254083
TVP!

Wil dinsdag dit ook gaan maken, en dan in het groot in een ovenschaal
Confidence through competence
  zondag 16 november 2008 @ 01:11:17 #72
3185 Adelante
To let it go now
pi_63254097
een dag vantevoren maken lijkt me geen probleem (mits nog niet besuikerd, hoewel als het al wel dichtgeschroeid is beschermt dat laagje misschien ook nog)
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
  zondag 16 november 2008 @ 01:21:45 #73
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_63254248
Ik lees overal op internet dat je het juist een goed idee is om een dag van tevoren te maken. Maar de suiker doe je er pas op het laatste moment op. Ik denk dat die anders helemaal oplost in de pudding. Kan nooit de bedoeling zijn.
pi_63256843
Brandertjes zijn nu bij de Aldi in de aanbieding.
Sweet and innocent...
  zondag 16 november 2008 @ 13:09:08 #75
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_63259932
quote:
Op zondag 16 november 2008 09:19 schreef Innocence het volgende:
Brandertjes zijn nu bij de Aldi in de aanbieding.
Kostda?
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  zondag 16 november 2008 @ 13:19:59 #76
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_63260235
quote:
Op zondag 16 november 2008 09:19 schreef Innocence het volgende:
Brandertjes zijn nu bij de Aldi in de aanbieding.
Linkje? Ik zie het niet op http://www.aldi.nl
Confidence through competence
pi_63260407
quote:
Op zondag 16 november 2008 13:09 schreef -Mellow- het volgende:


Kostda?
Ik zat ook al te kijken op de aldi-site, maar kan het niet vinden
pi_63273646
De aldi heeft in ieder geval wel weer de Creme Brulee:



Crème brûlée

• voor directe, koude bereiding
• 2 glazen potjes à 97 g met 2 zakjes gekaramelliseerde suiker van 3 g
• per 2 stuks met kleurig bedrukte kartonnen wikkel
pi_63274738
irritant!
heb hem idd gezien in een foldertje van het weekend, maar kan hem niet meer vinden!
pi_63275738
die van ad.nl is het niet, daar betaal je 35 euro voor. misschien in de allerhande van de albert heyn, daar staat ook een creme catalana in namelijk...
pi_63276043
hebbes!!!
vanaf morgen voor 8 euro bij de xenos!!!
  zondag 16 november 2008 @ 23:28:46 #82
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_63276926
Xenos.

Thanks, morgen eentje halen.
Confidence through competence
pi_63277388
Gevonden
klik op bekijk HIER onze folder en dan pagina 12
pi_63277440
TVP. Ik moet het hoognodig weer eens maken, zeg
  zondag 16 november 2008 @ 23:55:27 #85
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_63277740
Relaxed.
Ik ga er ook een halen morgen. Kan ik ook eens creme brulee maken. Ik ben er gek op, maar heb het nog nooit zelf gemaakt.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_63281120
ik heb er eentje voor sinterklaas gevraagd, nu maar hopen dat piet inderdaad deze week in de stad komt!
pi_63282196
Ik ga die vandaag ook halen
  dinsdag 18 november 2008 @ 00:24:42 #88
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_63305923
Ik dacht btw altijd dat je creme brulee gewoon in de oven doet om t suiker te laten carameliseren, zag laatst pas voor t eerst zo'n gasbrandertje.
Maakt het veel uit?
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_63306028
quote:
Crème brûlée (letterlijk: gebrande room) is een custardachtig toetje, met daar overheen een gekaramelliseerde laag suiker. De precieze oorsprong van het toetje is onbekend. Het kan afkomstig zijn uit Catalonië of Groot-Brittannië. De traditionele crème brûlée bestaat uit custard gemaakt van room, suiker en eieren, op smaak gebracht met vanille.

Na het maken van de custard wordt deze in kleine schaaltjes gestort om af te koelen. Vlak voor het opdienen wordt de pudding met een laagje suiker bestrooid en vervolgens verhit met een kleine gasbrander. Karamelliseren onder de grill bijvoorbeeld is niet mogelijk, omdat de crème brûlée koud geserveerd moet worden met een knapperige bovenkant. Na het karamelliseren moet het dessert dan ook direct worden opgediend.
Dit is de essentie van een echte CB....
  dinsdag 18 november 2008 @ 00:33:36 #90
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_63306057
quote:
Op dinsdag 18 november 2008 00:24 schreef -Mellow- het volgende:
Ik dacht btw altijd dat je creme brulee gewoon in de oven doet om t suiker te laten carameliseren, zag laatst pas voor t eerst zo'n gasbrandertje.
Maakt het veel uit?
Hangt ervan af. Als ik nog met die persoon moet dan een gasbrandertje om indruk te maken. Anders gewoon onder de grill, veel makkelijker en minder gevaarlijk.
Confidence through competence
  dinsdag 18 november 2008 @ 00:58:54 #91
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_63306382
Maar na de grill kan ie toch afkoelen? Die gekarameliseerde suiker blijft toch gewoon?

Ik heb ook wel eens warme creme brulee gehad, ook lekker.

Maar t lijkt mij ook wel wat om in de weer te gaan met zo'n gasbrander
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  dinsdag 18 november 2008 @ 01:02:03 #92
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_63306429
ik krijg wel ineens verdomde zin in creme brulee....
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_63306995
Het gasbrandertje doet het 'm hoor
Ik ga morgen naar Xenos
  dinsdag 18 november 2008 @ 03:07:57 #94
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_63307025
quote:
Op dinsdag 18 november 2008 00:58 schreef -Mellow- het volgende:
Maar na de grill kan ie toch afkoelen? Die gekarameliseerde suiker blijft toch gewoon?
Het blijft.
Confidence through competence
pi_63308908
Heeft iemand misschien een recept voor een mokka-versie van creme brulee?
pi_63316215
quote:
Op dinsdag 18 november 2008 09:35 schreef Axia het volgende:
Heeft iemand misschien een recept voor een mokka-versie van creme brulee?
Ik denk dat je met oploskoffie bij je crème een heel eind komt! Goed idee
pi_63317837
quote:
Op dinsdag 18 november 2008 14:13 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Ik denk dat je met oploskoffie bij je crème een heel eind komt! Goed idee
Zou het smaken als je oploskoffie met een klein beetje cacao-poeder mengt?
pi_63318089
Voor het cappuccino-gevoel? Ik zie niet in waarom niet Gewoon je 'vla' blijven proeven.
pi_63334602


[ Bericht 51% gewijzigd door Mellow_ op 19-11-2008 00:49:42 (-laat maar, spuit 11 reactie :')-) ]
  woensdag 19 november 2008 @ 00:50:18 #100
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_63334660
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')