abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_58038909
Oooooh mammie wat lekker.
Ik heb hier zo ondertussen al heel wat ovenvaste bakjes verzameld.
Ook handig om eenpersoons tart-tartin te maken of apple crumble of kleine chocotaartjes.
Zo'n brandertje is een must.
Ik kwam laatst een recept tegen van pate brulee
Meng roompate met congnac.
doe dit op een amuze lepel of chinees soeplepel.
beetje suiker erover en de fik er in.
Nog niet gemaakt maar ik ga het eens proberen.
Ik moet ook nog steeds zelf creme brulee proberen te maken.
  vrijdag 25 april 2008 @ 11:00:45 #62
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_58297667
Die Bon mamma zie ik ook wel zitten, eerst een keer of twee kopen om te zien wat het ongeveer is, en dan met de op die manier verworven bakjes zelf maken!
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
  vrijdag 25 april 2008 @ 13:17:07 #63
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_58301112
Die creme brulee van Bonne Mama is erg lekker Captain-Fabulous, zitten geen andere dingen in dan wanneer je het zelf zou maken, dus lekker de bakjes leegeten en van genieten, bakjes schoonmaken en zelf maken. Is erg makkelijk en erg lekker, als je maar verse ingrediënten gebruikt en niet te zuinig bent met de eieren en room enn vanille
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  vrijdag 25 april 2008 @ 13:43:29 #64
3185 Adelante
To let it go now
pi_58301840
met die nieuwe verpakking zijn die krengen van bonne mamman nog duurder geworden ook, 2,70 euro per twee die van de aldi voor 1,29 per twee smaken ook best okee
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
pi_58308072
Vandaag ook maar eens een poging gedaan. Ik had het één keer eerder gemaakt en toen is het hopeloos mislukt Deze keer ging het beter. Net uit de koelkast:

Oh, and that's a bad miss!
  vrijdag 25 april 2008 @ 18:59:21 #66
3185 Adelante
To let it go now
pi_58308138
ik mis de gecaramelliseerde suiker
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
pi_58308190
Daarom, net uit de koelkast Ik eet em nog niet op.
Oh, and that's a bad miss!
pi_58311966
quote:
Op vrijdag 25 april 2008 13:43 schreef Adelante het volgende:
met die nieuwe verpakking zijn die krengen van bonne mamman nog duurder geworden ook, 2,70 euro per twee die van de aldi voor 1,29 per twee smaken ook best okee
Bij AH E 2,09 nu (ipv 1,99) valt dus nog mee
pi_58344445
bij de aldi hier (venlo) heb ik ze al heel lang niet meer gezien. Shit man, ze waren wel lekker, lekkerder dan die van de c1000 (die hebben altijd zo'n dun laagje vocht erover zodat de suiker niet echt karameliseert.
Trouwens, die branders kun je goed bij de geerlings ofzo kopen. Kost wel wat (ik geloof 20 euro ofzo) maar ja dan kun je ook als de beste zelf creme brulee maken (of je moet zo'n moderne nieuwe grill hebben zodat ze maar 10 of 20 sec. eronder hoeven)
Als ze ze weer hebben trouwens, koop ik er meteen 20 ofzo, voordat ze weer verdwenen zijn.
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_63247449
Mega kisk!

Hoe lang van te voren zou je creme brulee kunnen maken? 's ochtends maken en 's avonds eten lijkt me sowieso wel ok, als je het suikerlaagje dus op het laatste moment doet, maar zou je het ook een dag van te voren kunnen maken? En wordt het daar dan lekkerder van? Zoals met veel het geval is? Of is dat te lang?
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  zondag 16 november 2008 @ 01:10:15 #71
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_63254083
TVP!

Wil dinsdag dit ook gaan maken, en dan in het groot in een ovenschaal
Confidence through competence
  zondag 16 november 2008 @ 01:11:17 #72
3185 Adelante
To let it go now
pi_63254097
een dag vantevoren maken lijkt me geen probleem (mits nog niet besuikerd, hoewel als het al wel dichtgeschroeid is beschermt dat laagje misschien ook nog)
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
  zondag 16 november 2008 @ 01:21:45 #73
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_63254248
Ik lees overal op internet dat je het juist een goed idee is om een dag van tevoren te maken. Maar de suiker doe je er pas op het laatste moment op. Ik denk dat die anders helemaal oplost in de pudding. Kan nooit de bedoeling zijn.
pi_63256843
Brandertjes zijn nu bij de Aldi in de aanbieding.
Sweet and innocent...
  zondag 16 november 2008 @ 13:09:08 #75
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_63259932
quote:
Op zondag 16 november 2008 09:19 schreef Innocence het volgende:
Brandertjes zijn nu bij de Aldi in de aanbieding.
Kostda?
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  zondag 16 november 2008 @ 13:19:59 #76
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_63260235
quote:
Op zondag 16 november 2008 09:19 schreef Innocence het volgende:
Brandertjes zijn nu bij de Aldi in de aanbieding.
Linkje? Ik zie het niet op http://www.aldi.nl
Confidence through competence
pi_63260407
quote:
Op zondag 16 november 2008 13:09 schreef -Mellow- het volgende:


Kostda?
Ik zat ook al te kijken op de aldi-site, maar kan het niet vinden
pi_63273646
De aldi heeft in ieder geval wel weer de Creme Brulee:



Crème brûlée

• voor directe, koude bereiding
• 2 glazen potjes à 97 g met 2 zakjes gekaramelliseerde suiker van 3 g
• per 2 stuks met kleurig bedrukte kartonnen wikkel
pi_63274738
irritant!
heb hem idd gezien in een foldertje van het weekend, maar kan hem niet meer vinden!
pi_63275738
die van ad.nl is het niet, daar betaal je 35 euro voor. misschien in de allerhande van de albert heyn, daar staat ook een creme catalana in namelijk...
pi_63276043
hebbes!!!
vanaf morgen voor 8 euro bij de xenos!!!
  zondag 16 november 2008 @ 23:28:46 #82
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_63276926
Xenos.

Thanks, morgen eentje halen.
Confidence through competence
pi_63277388
Gevonden
klik op bekijk HIER onze folder en dan pagina 12
pi_63277440
TVP. Ik moet het hoognodig weer eens maken, zeg
  zondag 16 november 2008 @ 23:55:27 #85
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_63277740
Relaxed.
Ik ga er ook een halen morgen. Kan ik ook eens creme brulee maken. Ik ben er gek op, maar heb het nog nooit zelf gemaakt.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_63281120
ik heb er eentje voor sinterklaas gevraagd, nu maar hopen dat piet inderdaad deze week in de stad komt!
pi_63282196
Ik ga die vandaag ook halen
  dinsdag 18 november 2008 @ 00:24:42 #88
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_63305923
Ik dacht btw altijd dat je creme brulee gewoon in de oven doet om t suiker te laten carameliseren, zag laatst pas voor t eerst zo'n gasbrandertje.
Maakt het veel uit?
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_63306028
quote:
Crème brûlée (letterlijk: gebrande room) is een custardachtig toetje, met daar overheen een gekaramelliseerde laag suiker. De precieze oorsprong van het toetje is onbekend. Het kan afkomstig zijn uit Catalonië of Groot-Brittannië. De traditionele crème brûlée bestaat uit custard gemaakt van room, suiker en eieren, op smaak gebracht met vanille.

Na het maken van de custard wordt deze in kleine schaaltjes gestort om af te koelen. Vlak voor het opdienen wordt de pudding met een laagje suiker bestrooid en vervolgens verhit met een kleine gasbrander. Karamelliseren onder de grill bijvoorbeeld is niet mogelijk, omdat de crème brûlée koud geserveerd moet worden met een knapperige bovenkant. Na het karamelliseren moet het dessert dan ook direct worden opgediend.
Dit is de essentie van een echte CB....
  dinsdag 18 november 2008 @ 00:33:36 #90
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_63306057
quote:
Op dinsdag 18 november 2008 00:24 schreef -Mellow- het volgende:
Ik dacht btw altijd dat je creme brulee gewoon in de oven doet om t suiker te laten carameliseren, zag laatst pas voor t eerst zo'n gasbrandertje.
Maakt het veel uit?
Hangt ervan af. Als ik nog met die persoon moet dan een gasbrandertje om indruk te maken. Anders gewoon onder de grill, veel makkelijker en minder gevaarlijk.
Confidence through competence
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')