abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 3 december 2005 @ 22:43:10 #26
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_32793447
quote:
Op zaterdag 3 december 2005 14:15 schreef Serendips het volgende:

[..]

Met de hete onderkant van een pan? Verklaar u nader...
Moet je die hete pan dan gewoon boven het suikjerlaagje houden? Is dat heet genoeg om het te laten karameliseren?
Echt geweldig is het niet, bakjes onder de grill houden is ook geen toppertje vind ik.
Gewoon fikken die hap, brûlée heet het dus brûlée moet en zal de bereidingswijze van de afwerking ook zijn
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_32803191
De Speculaas Brûlée was echt top! Heerlijke crème met een pepernotensmaak. De speculaassmaak was vrij overheersend, dus als je maar een lichte toets speculaas wilt, dan kun je beter maar 2 theelepels kruiden toevoegen.

Karameliseren onder de grill gaat trouwens prima. Gewoon even flink heet laten worden, het rooster hoog in de oven plaatsen zodat de bakjes een paar centimer onder het grillelement staan. Een minuut laten smelten en klaar is kees. Een mooi suikerkorstje! Amelie Poulain zou er jaloers op zijn!
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
pi_32811350
Laatst voor 100 man crème brulee gemaakt eigenlijk best simpel alleen het afbranden is erg veel werk met maar 2 branders

voor ongeveer 10 personen:
1 liter koks room
400ml ei geel
250 gram suiker
1 vanille stokje

De koksroom samen met de suiker het vanille stokje even verwarmen. Dan de warme room op het eigeel scheppen en goed blijven roeren. Daarna alles onder goed roeren weer verwarmen tot dat je voelt dat het dik word. Geef het dan nog een paar seconde en koel dan de pan snel af in een bak koud water. Verwarm je het te lang dan gaat het schiften, verwarm je het te kort dan word het niet mooi dik. Laat het vervolgens een nachtje in de koelkast stijven. En vlak voor het opdienen suiker er over en direct afbranden.

Een erg lekker doch envoudig dessert.
eten!!!
pi_32811404
quote:
Op zondag 4 december 2005 12:10 schreef Serendips het volgende:
De Speculaas Brûlée was echt top! Heerlijke crème met een pepernotensmaak. De speculaassmaak was vrij overheersend, dus als je maar een lichte toets speculaas wilt, dan kun je beter maar 2 theelepels kruiden toevoegen.

Karameliseren onder de grill gaat trouwens prima. Gewoon even flink heet laten worden, het rooster hoog in de oven plaatsen zodat de bakjes een paar centimer onder het grillelement staan. Een minuut laten smelten en klaar is kees. Een mooi suikerkorstje! Amelie Poulain zou er jaloers op zijn!
Wat ik jammer vind van onder de gril Karameliseren is dat je volledige crème warm word. Bij afbranden heb je een warme bovenlaag en een koude onderlaag en dat vind ik persoonlijk heerlijk...
eten!!!
pi_32817660
quote:
Op zondag 4 december 2005 17:05 schreef janatwork het volgende:

[..]

Wat ik jammer vind van onder de gril Karameliseren is dat je volledige crème warm word. Bij afbranden heb je een warme bovenlaag en een koude onderlaag en dat vind ik persoonlijk heerlijk...
Daar heb je gelijk in. Ik vind het wel erg lekker als de crème warm is. Voor een mooier suikerkorstje hoef je geen brandertje aan te schaffen, dat lukt ook wel onder de grill...
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
pi_32912644
Ik heb er wel vaak van gehoord. Maar zelf nooit gegeten. Waar kan ik het mee vergelijken. En waar smaakt het ongeveer naar?
pi_32912770
het houdt net tussen een vanillevla en pudding in maar dan romiger (vind ik) en er zit dat gebrande suikerlaagje op wat het apart maakt
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
  donderdag 8 december 2005 @ 10:29:26 #33
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_32912884
Wel het suikerlaagje kapot tikken met je lepeltje net zoals Amélie Poulain doet in Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain

Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_32914194
Ik ben een waardeloze kok, maar bij de supermarkt kan je ook zo'n setje kopen. 2 witte bakjes met zijn tweetjes naast elkaar in een kartonnetje, suikerachtige mixje erover strooien en in de grill gedaan (Ik vind het heerlijk als het warm is... ook de creme)
Wel prijzig productje, en van die gebruiksaanwijzing lig je in een lachstuip (heel veel logica fouten) maar echt wel lekker. Waarschijnlijk niet lekker genoeg voor jullie culinaire smaak, maar toch.
Ik haal ze nog 1 keer, dan heb ik mooi 4 geschikte bakjes, en dan ga ik zelf wel een keer proberen... denk ik
pi_32914847
quote:
Op donderdag 8 december 2005 11:33 schreef jack4ya het volgende:
Ik ben een waardeloze kok, maar bij de supermarkt kan je ook zo'n setje kopen. 2 witte bakjes met zijn tweetjes naast elkaar in een kartonnetje, suikerachtige mixje erover strooien en in de grill gedaan (Ik vind het heerlijk als het warm is... ook de creme)
Wel prijzig productje, en van die gebruiksaanwijzing lig je in een lachstuip (heel veel logica fouten) maar echt wel lekker. Waarschijnlijk niet lekker genoeg voor jullie culinaire smaak, maar toch.
Ik haal ze nog 1 keer, dan heb ik mooi 4 geschikte bakjes, en dan ga ik zelf wel een keer proberen... denk ik
Heel slim van die bakjes...Proberen kan altijd, grote kans dat het ook nog lukt!
Laatst heb ik ook de crème brûlée van Bonne Maman gehad bij een vriendin, en ik moet eerljk toegeven dat die best heel aardig was...

Weer een ander ideetje;

nectarines met crème brûlée

nagerecht voor 4 personen

Ingrediënten:
4 nectarines
4 schaaltjes crème brûlée (bijv van Bonne Maman)

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Was de nectarines, halveer en verwijder de pitten. Snijd ze in dunne schijfjes en leg ze in een cirkel (dakpansgewijs) in vuurvaste ovenschaaltjes ø 15 à 17 cm. Verdeel de crème brûlée over de nectarines en strooi de suikerzakjes erover. Laat de schaaltjes voor ± 10 min in de oven of onder de grill totdat de suiker goudbruin gesmolten is. Voorzichtig uit de oven halen en op een onderbord serveren.

En dan vraag ik me af...Waarom niet de nectarine op de crème brûlée leggen (vanwege het kookgemak), of gaat dat gigantisch mis als je daar suiker overheen strooit?
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
  donderdag 8 december 2005 @ 12:36:50 #36
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_32915546
even een heel ordinaire tvp ten behoeve van de positieve stimulatie van mijn smaakpappillen.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_32916387
quote:
Op donderdag 8 december 2005 12:04 schreef Serendips het volgende:

[..]

Heel slim van die bakjes...Proberen kan altijd, grote kans dat het ook nog lukt!
Laatst heb ik ook de crème brûlée van Bonne Maman gehad bij een vriendin, en ik moet eerljk toegeven dat die best heel aardig was...
Dat zijn ze!! Bonne Maman = Bonne mjammjam!
  donderdag 8 december 2005 @ 13:15:09 #38
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_32916479
quote:
Op zondag 4 december 2005 17:02 schreef janatwork het volgende:

koks slagroom
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_32918213
Wat is precies het verschil tussen koksroom en slagroom?
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
  donderdag 8 december 2005 @ 14:36:41 #40
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_32918445
quote:
Op donderdag 8 december 2005 14:27 schreef Serendips het volgende:
Wat is precies het verschil tussen koksroom en slagroom?
Koksroom is een product uit de industrie, met veel toegevoegde zuut om het lagere vetgehalte te compenseren (in het gedrag tijdens het verwerken) slagroom is de room van de melk.
Kortom, neem een halve liter room en voeg naar melk en een rijtje e-nummers aan toe en je hebt een liter koksroom.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_32926467
O.k., bedankt voor de uitleg Piet!

Weer twee varianten op de klassieke crème brûlée. Naar 17e eeuws recept...
Ik zie dat dit recept niet als basis room heeft, maar melk.

Ingrediëntenlijst Crème brulée met limoen:
1/2 liter melk
5 eidooiers
75 gram fijngemalen pistachenootjes van eerste kwaliteit
60 gram suiker
15 gram bloem
1 kaneelstokje
geraspte schil van 3 limoenen
eventueel half theelepeltje oranjebloesemwater
genoeg (poeder)suiker om het oppervlak van de vla te bedekken

Ingrediëntenlijst Crème brulée met sinaasappel:
1/2 liter melk
5 eidooiers
70 gram fijngemalen amandelen
60 gram suiker
15 gram bloem
1 kaneelstokje
geraspte schil van 2 sinaasappels
1 theelepel (5cc) oranjebloesemwater
genoeg (poeder)suiker om het oppervlak van de vla te bedekken

Voorbereiding:
Vermeng eidooiers met bloem en suiker, eventueel oranjebloesemwater, en ofwel gemalen amandelen, ofwel gemalen pistachenoten.
Breng de melk aan de kook met het kaneelstokje. Zet het vuur laag, verwijder het kaneelstokje. Leng nu het eidooiermengsel aan met de hete melk zoals hier is beschreven. Doe nu de geraspte schil van limoen of sinasappel in de melk. Giet het eimengsel bij de melk in de pan (of giet de hete melk eerst over in een kom om verder au bain marie te bereiden), en verhit op laag vuur terwijl je al die tijd blijft roeren totdat het mengsel gebonden is. Het moet de consistentie van dikke vla hebben. En als je nu niet verder gaat met het recept, is dat precies wat je hebt gemaakt: vla.
Giet het mengsel METEEN over in ofwel één grote, ondiepe schaal, of individuele ondiepe kommetjes, en laat de vla zonder af te dekken afkoelen tot kamertemperatuur. Als je dit lang van te voren doet, zet de vla dan in de koelkast na het afkoelen. Het is de bedoeling dat de bovenlaag iets indroogt, om een mooie knapperige suikerlaag te krijgen.

Bereiding:
Verwarm de grill voor, verhit je vuurschep, of pak je gasbrander. Bestrooi de crème die nu nog niet "brulée" is met een dunne laag suiker. De bovenkant moet helemaal bedekt zijn, want waar geen suiker ligt verbrandt de créme. Plaats de kommen of schaal onder de grill, of houd de gloeiend hete vuurschep erboven, of gebruik de gasbrander.

Volgende vraag: Waar koop je oranjebloesemwater? Bij een Turkse winkel of zo?
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
  donderdag 8 december 2005 @ 21:38:08 #42
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_32929105
quote:
Op donderdag 8 december 2005 20:07 schreef Serendips het volgende:
Volgende vraag: Waar koop je oranjebloesemwater? Bij een Turkse winkel of zo?
Idd Turkse supermarkt of Toko
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 8 december 2005 @ 21:44:40 #43
38433 snijder
snijderdotcom
pi_32929280
quote:
Op zondag 4 december 2005 17:05 schreef janatwork het volgende:

[..]

Wat ik jammer vind van onder de gril Karameliseren is dat je volledige crème warm word. Bij afbranden heb je een warme bovenlaag en een koude onderlaag en dat vind ik persoonlijk heerlijk...
En zo hoort ie te zijn!
Get a life.....Morgen lig je onder de tram
pi_32969022
Je kunt ze ook bij de Albert Heijn halen van Bon Mama ofzoeits. Aangezien ik geen gasbrander heb, stop ik ze onder de gril. Lekker hoor.

En zelf vind ik het niet erg als de crème warm word van de gril, maar ja smaken verschillen natuurlijk.
Voetjes van de vloer en schud die heupen los!
pi_32974542
Bonne Maman in correct frans...Inderdaad lekker, maar zelfgemaakt is nog lekkerder kan ik je vertellen.
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
pi_32975917
Ik geloof je graag. Maar ik was allang blij dat ik dit overheerlijke toetje in de AH tegen kwam na onze trip in Frankrijk.
Voetjes van de vloer en schud die heupen los!
pi_33234120
Ik zou dat graag ook wel een keertje willen maken

Amelie
Billie Holiday is Lady Day!
pi_33239832
quote:
Op dinsdag 20 december 2005 00:31 schreef Sweetsixteen16 het volgende:
Ik zou dat graag ook wel een keertje willen maken

Amelie
Ideetje voor het kerstmenu misschien? Als je gewoon het recept volgt, kan er niet zoveel mis gaan...
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
pi_33242379
quote:
Op woensdag 30 november 2005 11:05 schreef Coolfool het volgende:
Ik heb van sinterklaas vorig jaar dit boekje gekregen en daar inmiddels al een aantal keer creme brulee van gemaakt. Goddelijk! Ik maak het suikerlaagje met een gasbrandertje. Wel zo makkelijk. Het boekje bevat trouwens 40 verrukkelijke recepten en is van Sara Lewis in het nederlands. O.a. ook te bestellen bij bol.com.

[afbeelding]
Dat boekje ziet er erg leuk uit!
Misschien een leuk kerstcadeau voor mijn mamsie
Of voor haar verjaadag 20 januari
Billie Holiday is Lady Day!
pi_33242453
quote:
Op dinsdag 20 december 2005 11:28 schreef Serendips het volgende:

[..]

Ideetje voor het kerstmenu misschien? Als je gewoon het recept volgt, kan er niet zoveel mis gaan...
Ik zal het voorleggen aan de familie, dankjewel!
Billie Holiday is Lady Day!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')