abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_32689828
Hoe maak ik dat?
Moet ik een klein gasbrandertje kopen of zou het ook onder de grill kunnen?
Iemand tips en/of recepten?
pi_32690059
Met een klein gasbrandertje

Ik heb een heel leuk linkje gevonden :
http://www.coquinaria.nl/recepten/05.2histrecept.htm
Compleet met recept.
pi_32691599
Ik heb van sinterklaas vorig jaar dit boekje gekregen en daar inmiddels al een aantal keer creme brulee van gemaakt. Goddelijk! Ik maak het suikerlaagje met een gasbrandertje. Wel zo makkelijk. Het boekje bevat trouwens 40 verrukkelijke recepten en is van Sara Lewis in het nederlands. O.a. ook te bestellen bij bol.com.

pi_32691617
Ik heb nog nooit creme brulee gegeten maar wil het wel eens zelf maken. Om niet af te gaan, wat is de bedoeling? Eet je het koud uit de koelkast of warm?
Aan de manier waarop zij op haar bezem zat, zag ik dat ik met een nymfomane heks te maken had.
pi_32691689
Ik eet het meestal op kamertemperatuur.
  woensdag 30 november 2005 @ 11:22:01 #6
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_32691976
Ga naar de bouwmarkt en koop een gasbrander, zo eentje om mee te solderen, met van die verfafbrand hulpstukken erbij. Ideaal voor in de keuken. kost een paar euro's maar het zijn de beste euros die je kan besteden aan keukenapparatuur.
Ik eet creme brulee trouwens lauwwarm.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_32694013
Super!
Nu dus nog een gasbrandertje kopen...
pi_32695401
Oeh, dit is wel een heel goed idee als cadeau voor m'n vriendinnetje (verzot op creme brulee

Maar wat voor gasbrander is nou handig? bij de gamma hadden ze alleen (ongeveer) deze hieronder, alleen dan nog 'lomper' en groter. niet handig voor in de keuken in ieder geval


Bij de bijenkort hadden ze wel een 'creme brulee gasbrander' maar die was 42 euro

Iemand enig idee waar ik (voor zondag) een beetje elegeante en niet te dure gasbrander kan vinden?
  woensdag 30 november 2005 @ 13:55:22 #9
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_32695469
Ik gebruik de gewone gamma, die design dingen zijn ontwikkeld om geld te slaan uit de handel, niets beter (zelfs soms ronduit belabberd) en gillend duur
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_32695501
hebben ze nergens zo'n ding die ze bij 'ready steady cook' gebruiken? (kookprogramma op BBC)
pi_32697631
O en nog een vraag:
Kan je servies wel tegen een beetje vuur?
  woensdag 30 november 2005 @ 16:08:44 #12
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_32699148
quote:
Op woensdag 30 november 2005 15:17 schreef Rory78 het volgende:
O en nog een vraag:
Kan je servies wel tegen een beetje vuur?
je moet wel hitte bestendige bakjes hebben. daarbij is je servies ook gebakken he
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
pi_32700560
als je zo'n brandertje vaak gebruikt, dan is een model met een zelfonstekertje wel handig. Anders heb je een vuurtje nodig voor het aansteken. Verder zou ik gewoon het goedkoopste modelletje nemen (met zelfonsteker dus).
  woensdag 30 november 2005 @ 19:55:01 #15
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_32706045
Mijn vriend heeft een heel guitig brandertje met een gas-dingetje erin en die zet daarmee de fik in zijn crème. Staat net iets eleganter in de keuken dan zo'n klusbrander vind ik
Snobs have more fun!
KLIK!
  woensdag 30 november 2005 @ 20:00:00 #16
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_32706233
quote:
Op woensdag 30 november 2005 19:55 schreef Duderinnetje het volgende:
Mijn vriend heeft een heel guitig brandertje met een gas-dingetje erin en die zet daarmee de fik in zijn crème. Staat net iets eleganter in de keuken dan zo'n klusbrander vind ik
ja, hij is mooier, dat klopt, maar ik ben erg gehecht aan mijn (inmiddels al 20 jaar oude) brander
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_32706354
Ik heb gisteren crème gehad met speculaas en pepernoten erin verwerkt. Heerlijk! Wellicht een idee om als basis voor crème brulée te gebruiken?
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
  woensdag 30 november 2005 @ 20:04:54 #18
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_32706398
quote:
Op woensdag 30 november 2005 20:00 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

ja, hij is mooier, dat klopt, maar ik ben erg gehecht aan mijn (inmiddels al 20 jaar oude) brander
Jij zal zo'n brander ook vaker gebruiken als fanatieke hobby-kok neem ik aan. Mijn vriendje kreeg hem als grapje een keer cadeau en hij gebruikt hem alleen soms voor crème brûlée. Volgens mij is het ding eigenlijk bedoeld voor het maken van bouwpakketten of zo

Hoe dan ook, met vuur spelen blijft leuk
Snobs have more fun!
KLIK!
  woensdag 30 november 2005 @ 20:35:01 #19
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_32707371
quote:
Op woensdag 30 november 2005 20:04 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Jij zal zo'n brander ook vaker gebruiken als fanatieke hobby-kok neem ik aan. Mijn vriendje kreeg hem als grapje een keer cadeau en hij gebruikt hem alleen soms voor crème brûlée. Volgens mij is het ding eigenlijk bedoeld voor het maken van bouwpakketten of zo

Hoe dan ook, met vuur spelen blijft leuk
Eerlijkheidshalve gebruik ik hem niet alleen in de keuken, maar ook om te solderen, wespen mee te jagen, de BBQ mee aan te maken, en al die andere dingen waar je zo een ding voor gebruikt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 30 november 2005 @ 22:01:01 #20
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_32710548
Ombouwen tot vlammenwerper en er een loods met geboefte mee in de fik steken

(Ja dat deed The A-Team er mee tenminste)
Snobs have more fun!
KLIK!
  woensdag 30 november 2005 @ 22:40:15 #21
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_32712043
Als je geen gasbander hebt kun je het ook met een hete onderkant van de pan doen.

Maar zo'n gasbrander werkt stukken beter
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_32779807
quote:
Op woensdag 30 november 2005 22:40 schreef Martijn_77 het volgende:
Als je geen gasbander hebt kun je het ook met een hete onderkant van de pan doen.

Maar zo'n gasbrander werkt stukken beter
Met de hete onderkant van een pan? Verklaar u nader...
Moet je die hete pan dan gewoon boven het suikjerlaagje houden? Is dat heet genoeg om het te laten karameliseren?
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
pi_32779956
quote:
Op woensdag 30 november 2005 20:03 schreef tim2308 het volgende:
Ik heb gisteren crème gehad met speculaas en pepernoten erin verwerkt. Heerlijk! Wellicht een idee om als basis voor crème brulée te gebruiken?
Toevallig vond ik net dit. (En ik was niet eens op zoek naar dat recept...)

Benodigdheden


1.25 dl deciliter melk
2.5 deciliter slagroom
4 eidooiers
65 gram suiker
4 theelepels speculaaskruiden
4 eetlepels suiker (om te bestrooien)
extra nodig: garde, 4 eenpersoons ovenschaaltjes, grote vuurvaste schaal

Bereiding
Verwarm de oven voor op 170ºC. Breng de melk met de room aan de kook. Meng in een kom de eidooiers, suiker en speculaaskruiden.
Schenk het melkmengsel al roerend met een garde op het dooiermengsel en meng het goed door elkaar. Schenk het in de schaaltjes. Zet de schaaltjes in een grote schaal met heet water en laat het in de oven in ca. 25 minuten gaar worden. Laat afkoelen. Bestrooi het met suiker en karamelliseer het met een gasbrandertje of onder de grill.

Serveertips
Crème brûlée is supergemakkelijk te bereiden en onweerstaanbaar lekker! De basis bestaat uit room, melk, eidooiers en suiker. Je kunt de crème op smaak brengen met bijvoorbeeld kaneelpoeder, speculaaskruiden of vanille.
De crème wordt au bain marie (in een warm waterbad) in de oven bereid om te voorkomen dat de crème te snel gaar wordt. Na het ovenproces laat je de crème afkoelen. Vervolgens bestrooi je het met suiker en maak je er met een speciale crème brûléebrander of onder de grill crème brûlée van door de suiker te laten karamelliseren.
Je kunt dit nagerecht heel goed een dag van te voren bereiden en vlak voor het serveren afbranden. Van de overgebleven eiwitten kun je meringues maken. Je kunt de eiwitten maximaal 3 dagen in de koelkast bewaren.

Crema Catalana is een Spaans nagerecht. Het is lichter dan crème brûlée omdat het met melk in plaats van room gemaakt wordt. Voor het gekaramelliseerde laagje op crema Catalana maken de Spanjaarden gebruik van ronde metalen plaat aan een steel. Deze wordt verhit in een vlam en vervolgens op de suiker gedrukt, zodat deze karamelliseert.
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
pi_32783384
Ik ga die Sinterklaas Brûlée (verbrande Sinterklaas haha ) vanavond maken. Ik zal jullie laten weten of het gesmaakt heeft en wat mijn disgenoot ervan vond...
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
  zaterdag 3 december 2005 @ 17:39:18 #25
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_32784597
quote:
Op zaterdag 3 december 2005 14:15 schreef Serendips het volgende:

[..]

Met de hete onderkant van een pan? Verklaar u nader...
Moet je die hete pan dan gewoon boven het suikjerlaagje houden? Is dat heet genoeg om het te laten karameliseren?
Ja, je moet de hete onderkant van de pan dan gewoon op het suikerlaag je houden. Maar dit is meer een lap middel als je niet de beschikking hebt over een brander.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zaterdag 3 december 2005 @ 22:43:10 #26
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_32793447
quote:
Op zaterdag 3 december 2005 14:15 schreef Serendips het volgende:

[..]

Met de hete onderkant van een pan? Verklaar u nader...
Moet je die hete pan dan gewoon boven het suikjerlaagje houden? Is dat heet genoeg om het te laten karameliseren?
Echt geweldig is het niet, bakjes onder de grill houden is ook geen toppertje vind ik.
Gewoon fikken die hap, brûlée heet het dus brûlée moet en zal de bereidingswijze van de afwerking ook zijn
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_32803191
De Speculaas Brûlée was echt top! Heerlijke crème met een pepernotensmaak. De speculaassmaak was vrij overheersend, dus als je maar een lichte toets speculaas wilt, dan kun je beter maar 2 theelepels kruiden toevoegen.

Karameliseren onder de grill gaat trouwens prima. Gewoon even flink heet laten worden, het rooster hoog in de oven plaatsen zodat de bakjes een paar centimer onder het grillelement staan. Een minuut laten smelten en klaar is kees. Een mooi suikerkorstje! Amelie Poulain zou er jaloers op zijn!
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
pi_32811350
Laatst voor 100 man crème brulee gemaakt eigenlijk best simpel alleen het afbranden is erg veel werk met maar 2 branders

voor ongeveer 10 personen:
1 liter koks room
400ml ei geel
250 gram suiker
1 vanille stokje

De koksroom samen met de suiker het vanille stokje even verwarmen. Dan de warme room op het eigeel scheppen en goed blijven roeren. Daarna alles onder goed roeren weer verwarmen tot dat je voelt dat het dik word. Geef het dan nog een paar seconde en koel dan de pan snel af in een bak koud water. Verwarm je het te lang dan gaat het schiften, verwarm je het te kort dan word het niet mooi dik. Laat het vervolgens een nachtje in de koelkast stijven. En vlak voor het opdienen suiker er over en direct afbranden.

Een erg lekker doch envoudig dessert.
eten!!!
pi_32811404
quote:
Op zondag 4 december 2005 12:10 schreef Serendips het volgende:
De Speculaas Brûlée was echt top! Heerlijke crème met een pepernotensmaak. De speculaassmaak was vrij overheersend, dus als je maar een lichte toets speculaas wilt, dan kun je beter maar 2 theelepels kruiden toevoegen.

Karameliseren onder de grill gaat trouwens prima. Gewoon even flink heet laten worden, het rooster hoog in de oven plaatsen zodat de bakjes een paar centimer onder het grillelement staan. Een minuut laten smelten en klaar is kees. Een mooi suikerkorstje! Amelie Poulain zou er jaloers op zijn!
Wat ik jammer vind van onder de gril Karameliseren is dat je volledige crème warm word. Bij afbranden heb je een warme bovenlaag en een koude onderlaag en dat vind ik persoonlijk heerlijk...
eten!!!
pi_32817660
quote:
Op zondag 4 december 2005 17:05 schreef janatwork het volgende:

[..]

Wat ik jammer vind van onder de gril Karameliseren is dat je volledige crème warm word. Bij afbranden heb je een warme bovenlaag en een koude onderlaag en dat vind ik persoonlijk heerlijk...
Daar heb je gelijk in. Ik vind het wel erg lekker als de crème warm is. Voor een mooier suikerkorstje hoef je geen brandertje aan te schaffen, dat lukt ook wel onder de grill...
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
pi_32912644
Ik heb er wel vaak van gehoord. Maar zelf nooit gegeten. Waar kan ik het mee vergelijken. En waar smaakt het ongeveer naar?
pi_32912770
het houdt net tussen een vanillevla en pudding in maar dan romiger (vind ik) en er zit dat gebrande suikerlaagje op wat het apart maakt
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
  donderdag 8 december 2005 @ 10:29:26 #33
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_32912884
Wel het suikerlaagje kapot tikken met je lepeltje net zoals Amélie Poulain doet in Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain

Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_32914194
Ik ben een waardeloze kok, maar bij de supermarkt kan je ook zo'n setje kopen. 2 witte bakjes met zijn tweetjes naast elkaar in een kartonnetje, suikerachtige mixje erover strooien en in de grill gedaan (Ik vind het heerlijk als het warm is... ook de creme)
Wel prijzig productje, en van die gebruiksaanwijzing lig je in een lachstuip (heel veel logica fouten) maar echt wel lekker. Waarschijnlijk niet lekker genoeg voor jullie culinaire smaak, maar toch.
Ik haal ze nog 1 keer, dan heb ik mooi 4 geschikte bakjes, en dan ga ik zelf wel een keer proberen... denk ik
pi_32914847
quote:
Op donderdag 8 december 2005 11:33 schreef jack4ya het volgende:
Ik ben een waardeloze kok, maar bij de supermarkt kan je ook zo'n setje kopen. 2 witte bakjes met zijn tweetjes naast elkaar in een kartonnetje, suikerachtige mixje erover strooien en in de grill gedaan (Ik vind het heerlijk als het warm is... ook de creme)
Wel prijzig productje, en van die gebruiksaanwijzing lig je in een lachstuip (heel veel logica fouten) maar echt wel lekker. Waarschijnlijk niet lekker genoeg voor jullie culinaire smaak, maar toch.
Ik haal ze nog 1 keer, dan heb ik mooi 4 geschikte bakjes, en dan ga ik zelf wel een keer proberen... denk ik
Heel slim van die bakjes...Proberen kan altijd, grote kans dat het ook nog lukt!
Laatst heb ik ook de crème brûlée van Bonne Maman gehad bij een vriendin, en ik moet eerljk toegeven dat die best heel aardig was...

Weer een ander ideetje;

nectarines met crème brûlée

nagerecht voor 4 personen

Ingrediënten:
4 nectarines
4 schaaltjes crème brûlée (bijv van Bonne Maman)

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Was de nectarines, halveer en verwijder de pitten. Snijd ze in dunne schijfjes en leg ze in een cirkel (dakpansgewijs) in vuurvaste ovenschaaltjes ø 15 à 17 cm. Verdeel de crème brûlée over de nectarines en strooi de suikerzakjes erover. Laat de schaaltjes voor ± 10 min in de oven of onder de grill totdat de suiker goudbruin gesmolten is. Voorzichtig uit de oven halen en op een onderbord serveren.

En dan vraag ik me af...Waarom niet de nectarine op de crème brûlée leggen (vanwege het kookgemak), of gaat dat gigantisch mis als je daar suiker overheen strooit?
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
  donderdag 8 december 2005 @ 12:36:50 #36
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_32915546
even een heel ordinaire tvp ten behoeve van de positieve stimulatie van mijn smaakpappillen.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_32916387
quote:
Op donderdag 8 december 2005 12:04 schreef Serendips het volgende:

[..]

Heel slim van die bakjes...Proberen kan altijd, grote kans dat het ook nog lukt!
Laatst heb ik ook de crème brûlée van Bonne Maman gehad bij een vriendin, en ik moet eerljk toegeven dat die best heel aardig was...
Dat zijn ze!! Bonne Maman = Bonne mjammjam!
  donderdag 8 december 2005 @ 13:15:09 #38
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_32916479
quote:
Op zondag 4 december 2005 17:02 schreef janatwork het volgende:

koks slagroom
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_32918213
Wat is precies het verschil tussen koksroom en slagroom?
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
  donderdag 8 december 2005 @ 14:36:41 #40
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_32918445
quote:
Op donderdag 8 december 2005 14:27 schreef Serendips het volgende:
Wat is precies het verschil tussen koksroom en slagroom?
Koksroom is een product uit de industrie, met veel toegevoegde zuut om het lagere vetgehalte te compenseren (in het gedrag tijdens het verwerken) slagroom is de room van de melk.
Kortom, neem een halve liter room en voeg naar melk en een rijtje e-nummers aan toe en je hebt een liter koksroom.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_32926467
O.k., bedankt voor de uitleg Piet!

Weer twee varianten op de klassieke crème brûlée. Naar 17e eeuws recept...
Ik zie dat dit recept niet als basis room heeft, maar melk.

Ingrediëntenlijst Crème brulée met limoen:
1/2 liter melk
5 eidooiers
75 gram fijngemalen pistachenootjes van eerste kwaliteit
60 gram suiker
15 gram bloem
1 kaneelstokje
geraspte schil van 3 limoenen
eventueel half theelepeltje oranjebloesemwater
genoeg (poeder)suiker om het oppervlak van de vla te bedekken

Ingrediëntenlijst Crème brulée met sinaasappel:
1/2 liter melk
5 eidooiers
70 gram fijngemalen amandelen
60 gram suiker
15 gram bloem
1 kaneelstokje
geraspte schil van 2 sinaasappels
1 theelepel (5cc) oranjebloesemwater
genoeg (poeder)suiker om het oppervlak van de vla te bedekken

Voorbereiding:
Vermeng eidooiers met bloem en suiker, eventueel oranjebloesemwater, en ofwel gemalen amandelen, ofwel gemalen pistachenoten.
Breng de melk aan de kook met het kaneelstokje. Zet het vuur laag, verwijder het kaneelstokje. Leng nu het eidooiermengsel aan met de hete melk zoals hier is beschreven. Doe nu de geraspte schil van limoen of sinasappel in de melk. Giet het eimengsel bij de melk in de pan (of giet de hete melk eerst over in een kom om verder au bain marie te bereiden), en verhit op laag vuur terwijl je al die tijd blijft roeren totdat het mengsel gebonden is. Het moet de consistentie van dikke vla hebben. En als je nu niet verder gaat met het recept, is dat precies wat je hebt gemaakt: vla.
Giet het mengsel METEEN over in ofwel één grote, ondiepe schaal, of individuele ondiepe kommetjes, en laat de vla zonder af te dekken afkoelen tot kamertemperatuur. Als je dit lang van te voren doet, zet de vla dan in de koelkast na het afkoelen. Het is de bedoeling dat de bovenlaag iets indroogt, om een mooie knapperige suikerlaag te krijgen.

Bereiding:
Verwarm de grill voor, verhit je vuurschep, of pak je gasbrander. Bestrooi de crème die nu nog niet "brulée" is met een dunne laag suiker. De bovenkant moet helemaal bedekt zijn, want waar geen suiker ligt verbrandt de créme. Plaats de kommen of schaal onder de grill, of houd de gloeiend hete vuurschep erboven, of gebruik de gasbrander.

Volgende vraag: Waar koop je oranjebloesemwater? Bij een Turkse winkel of zo?
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
  donderdag 8 december 2005 @ 21:38:08 #42
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_32929105
quote:
Op donderdag 8 december 2005 20:07 schreef Serendips het volgende:
Volgende vraag: Waar koop je oranjebloesemwater? Bij een Turkse winkel of zo?
Idd Turkse supermarkt of Toko
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 8 december 2005 @ 21:44:40 #43
38433 snijder
snijderdotcom
pi_32929280
quote:
Op zondag 4 december 2005 17:05 schreef janatwork het volgende:

[..]

Wat ik jammer vind van onder de gril Karameliseren is dat je volledige crème warm word. Bij afbranden heb je een warme bovenlaag en een koude onderlaag en dat vind ik persoonlijk heerlijk...
En zo hoort ie te zijn!
Get a life.....Morgen lig je onder de tram
pi_32969022
Je kunt ze ook bij de Albert Heijn halen van Bon Mama ofzoeits. Aangezien ik geen gasbrander heb, stop ik ze onder de gril. Lekker hoor.

En zelf vind ik het niet erg als de crème warm word van de gril, maar ja smaken verschillen natuurlijk.
Voetjes van de vloer en schud die heupen los!
pi_32974542
Bonne Maman in correct frans...Inderdaad lekker, maar zelfgemaakt is nog lekkerder kan ik je vertellen.
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
pi_32975917
Ik geloof je graag. Maar ik was allang blij dat ik dit overheerlijke toetje in de AH tegen kwam na onze trip in Frankrijk.
Voetjes van de vloer en schud die heupen los!
pi_33234120
Ik zou dat graag ook wel een keertje willen maken

Amelie
Billie Holiday is Lady Day!
pi_33239832
quote:
Op dinsdag 20 december 2005 00:31 schreef Sweetsixteen16 het volgende:
Ik zou dat graag ook wel een keertje willen maken

Amelie
Ideetje voor het kerstmenu misschien? Als je gewoon het recept volgt, kan er niet zoveel mis gaan...
I don't like your jerk-off name. I don't like your jerk-off face. I don't like your jerk-off behavior, and I don't like you, jerk-off. Do I make myself clear?
pi_33242379
quote:
Op woensdag 30 november 2005 11:05 schreef Coolfool het volgende:
Ik heb van sinterklaas vorig jaar dit boekje gekregen en daar inmiddels al een aantal keer creme brulee van gemaakt. Goddelijk! Ik maak het suikerlaagje met een gasbrandertje. Wel zo makkelijk. Het boekje bevat trouwens 40 verrukkelijke recepten en is van Sara Lewis in het nederlands. O.a. ook te bestellen bij bol.com.

[afbeelding]
Dat boekje ziet er erg leuk uit!
Misschien een leuk kerstcadeau voor mijn mamsie
Of voor haar verjaadag 20 januari
Billie Holiday is Lady Day!
pi_33242453
quote:
Op dinsdag 20 december 2005 11:28 schreef Serendips het volgende:

[..]

Ideetje voor het kerstmenu misschien? Als je gewoon het recept volgt, kan er niet zoveel mis gaan...
Ik zal het voorleggen aan de familie, dankjewel!
Billie Holiday is Lady Day!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')