abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 14 december 2008 @ 17:13:01 #121
3185 Adelante
To let it go now
pi_64009569


35 euro voor een gasbrander en 4 terracotta schaaltjes
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
pi_64013596
geduld is een schone zaak, 2 keer zolang in de oven, en ik heb net héérlijke zelfgemaakte crème brûlée gegeten
pi_64100721
bij dirk van den broek 2 bakjes heerlijke creme brulee voor maar 1,49. superlekker!
pi_64100843
quote:
Op woensdag 17 december 2008 21:07 schreef samara het volgende:
bij dirk van den broek 2 bakjes heerlijke creme brulee voor maar 1,49. superlekker!
Goede tip. Zaterdag even halen. heb het nog nooit gegeten en ben er wel benieuwd naar.
  donderdag 18 december 2008 @ 01:34:19 #125
64307 Untouchables
Kun je weven, weef dan mee
pi_64108363
quote:
Op woensdag 30 november 2005 11:05 schreef Coolfool het volgende:
Ik heb van sinterklaas vorig jaar dit boekje gekregen en daar inmiddels al een aantal keer creme brulee van gemaakt.
Dat zal een aparte creme brulee geweest zijn.
pi_64113613
quote:
Op dinsdag 18 november 2008 09:35 schreef Axia het volgende:
Heeft iemand misschien een recept voor een mokka-versie van creme brulee?
Ik heb 't laatst geprobeerd, met gewoon een lepel oploskoffie (beetje naar smaak) ipv een vanillestokje.
Men was enthousiast! En ik ook wel.
pi_64122308
Ik heb ook zo'n el-cheapo brandertje bij de bouwmarkt gehaald, een Skandia meen ik, maar die geeft het probleem dat de brander ineens van die gele vlammen begint te spuwen wanneer je het ding kantelt. Het lijkt erop dat hij dan vloeistof begint te verbranden in plaats van gas.
Doe ik iets verkeerd? Of gaat dat vanzelf over naarmate de vulling opraakt?
"In theory, there is no difference between theory and practice. In practice, there is." - Yogi Berra
pi_64138545
tvp
en zal binnenkort recept posten van waar ik werk
Owh die is zo lekker
  woensdag 24 december 2008 @ 16:37:42 #129
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_64329511
Vorige week ook zelf Creme brulee gemaakt van eendenlever, duurde even 3x zolang in de ovenals receptuur aangeeft. Waarschijnlijk gevolg van het feit dat het water nog niet warm genoeg was ten tijde van het ingaan van de oven. Maar het was al met al heerlijk. Krijgt zeker een vervolg,
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  donderdag 25 december 2008 @ 02:47:59 #130
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_64349225
quote:
Op woensdag 24 december 2008 16:37 schreef Chielus het volgende:
Vorige week ook zelf Creme brulee gemaakt van eendenlever
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 25 december 2008 @ 04:04:18 #131
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_64349808
Beter bekend met ganzenlever, maar eendenlever geeft een wat subtielere smaak.

Echt een aanrader.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_64349874
quote:
Op donderdag 25 december 2008 02:47 schreef golfer het volgende:


Wat golfer met deze informatie waarschijnlijk bedoelt is: Creme Brulee is een toetje op basis van room met gebrande suiker. Het is een zoet toetje. Als je suiker op ganzenlever gaat branden dan heet dat nog niet creme brulee.

Maar pin me er niet op vast. Misschien vraagt hij wel het recept, je weet het nooit met de

[ Bericht 0% gewijzigd door Isabeau op 25-12-2008 04:46:40 ]
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  donderdag 25 december 2008 @ 04:43:46 #133
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_64349990
Niet zo happen, beste mede Cullers
Confidence through competence
  donderdag 25 december 2008 @ 13:35:21 #134
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_64354179
quote:
Op donderdag 25 december 2008 04:21 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Wat golfer met deze informatie waarschijnlijk bedoelt is: Creme Brulee is een toetje op basis van room met gebrande suiker. Het is een zoet toetje. Als je suiker op ganzenlever gaat branden dan heet dat nog niet creme brulee.

Maar pin me er niet op vast. Misschien vraagt hij wel het recept, je weet het nooit met de
Wat ik bedoel is ook op basis van room, melk en eigeel, daardoor pureer je de lever, waarna je het op eenzelfde manier bakt, af laat koelen en met rietsuiker afbrand. Een combinatie die erg goed gaat.
Ganzenlever wordt niet voor niets vaak gecombineerd met een zoete Sauternes.

Als iemand het recept wil knal ik het hier (na mn vakantie) wel neer
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_64364944
Neem aan dat het toen niet als dessert werd gegeten.. maar als voor/tussen gerecht..!?
phuuh
  vrijdag 26 december 2008 @ 00:07:47 #136
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_64365603
quote:
Op donderdag 25 december 2008 13:35 schreef Chielus het volgende:


Wat ik bedoel is ook op basis van room, melk en eigeel, daardoor pureer je de lever, waarna je het op eenzelfde manier bakt, af laat koelen en met rietsuiker afbrand. Een combinatie die erg goed gaat.
Ganzenlever wordt niet voor niets vaak gecombineerd met een zoete Sauternes.


Apart. Nooit van gehoord en dan heet het ook nog steeds crème brulee?

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 26-12-2008 00:18:22 ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_64365774
Ik heb er ook nog nooit van gehoord, maar ben nu wel nieuwsgierig Maar of het echt nog creme brulee heet vraag ik me ook af.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  vrijdag 26 december 2008 @ 13:32:59 #138
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_64375291
Ik heb het idd als tussengerecht gemaakt. Maar zou evt. Ook als dessert door kunnen gaan. Ganzenlever werd vroeger in oude franse tijden ook al als dessert gegeten.

Tja, en of het als creme brullee door het leven mag? Het productie proces is eenzelfde, de basisproducten zijn hetzelfde en het is een "gebrande" creme, dus tja zeg het maar.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_64375710
het mag dan wel hetzelfde zijn, maar het komt op mij niet echt appetijtelijk over voor me a no - go
  vrijdag 26 december 2008 @ 14:01:00 #140
21704 SHE
Shaven, not furred
pi_64375856
Nou, het is anders een fantastisch recept hoor en wordt vaker gemaakt in sterrenrestaurants.
Eendelever schreeuwt om zoet, net als dat ganzenlever schreeuwt om espresso.

En ja, dat heet gewoon creme brulee. Het is namelijk gewoon een creme die gebrand is.
pi_64381919
Mijn eerste keer creme brulee was gister super gelukt
pi_64382153
godsamme zeg, had gisteren creme brulee gemaakt en die was helemaal niet zo goed gelukt. en dat terwijl ik al een keer had geoefend en die was prima gelukt. gelukkig was hij wel weer erg lekker, maar de creme was veel te slap, leek eerder vla of sabayon, ipv pudding-achtig. Had dit recept gebruikt:
quote:
Op woensdag 30 november 2005 09:34 schreef Bluezz het volgende:
Met een klein gasbrandertje

Ik heb een heel leuk linkje gevonden :
http://www.coquinaria.nl/recepten/05.2histrecept.htm
Compleet met recept.
met als enige verschil dat ik de eerste keer alleen room had gebruikt, en de tweede keer half room half magere melk. dit keer zat er aan de kom waarin ik de creme au bain marie aan het maken was een laag stolsel, dat had ik de eerste keer helemaal niet. en ik had het nog wel beter gemixt en zo. iemand enig idee hoe dit zou kunnen komen?
pi_64382809
quote:
Op vrijdag 26 december 2008 19:10 schreef Byte_Me het volgende:
leek eerder vla
Die van mij eerst ook maar heb hem toen 10 minuutjes langer in de oven gedaan en toen was het opgelost

Ik heb dit recept gebruikt:
http://www.smulweb.nl/1109945/koken/recept/Creme-brulee
pi_64393076
Ha, amateurs! Je kunt wel zien dat jullie de Dikke Van Dam niet in huis hebben. De echte keukenprins brandt zijn creme immers met een salamander:

pi_64410609
quote:
Op zaterdag 27 december 2008 03:18 schreef dvr het volgende:
Ha, amateurs!
Ging anders prima met me brander
pi_64410906
quote:
Op zaterdag 27 december 2008 03:18 schreef dvr het volgende:
Ha, amateurs! Je kunt wel zien dat jullie de Dikke Van Dam niet in huis hebben. De echte keukenprins brandt zijn creme immers met een salamander:

[ afbeelding ]
de echte keukenprins uit de middeleeuwen ja, omdat ze toen nog geen gasbranders hadden
pi_64411466
quote:
Vrijwel precies het recept dat ik heb gebruikt....met inderdaad langere oventijd dan 40 minuten. Werkt prima
pi_64411505
quote:
Op zaterdag 27 december 2008 03:18 schreef dvr het volgende:
Ha, amateurs! Je kunt wel zien dat jullie de Dikke Van Dam niet in huis hebben. De echte keukenprins brandt zijn creme immers met een salamander:

[ afbeelding ]
Grapjas, 15 crème brûléetjes met zo'n ding. Dan ben je uren bezig om dat ding tussendoor opnieuw te verhitten en zijn de eerste suikerlaagjes alweer zacht of heeft de helft zijn dessert al op als de laatste zijne krijgt.
Bovendien is klooien met een enorme gasbrander veel leuker.
There is no love sincerer than the love of food.
  Redactie Games vrijdag 23 januari 2009 @ 16:57:03 #150
52557 crew  Mr.Noodle
Offtopic in geleuter...
pi_65349344
Oja, ik moet nog een gasbrander kopen..
How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
  zondag 25 januari 2009 @ 01:31:58 #151
190186 hierissieweer
Ik val liever op, dan af!
pi_65375235
bij de gamma, in de koopjesbakken. Ligteen gasbrandertje, tussen de 2,5 en 5 euro was die. Lijkt mij prima toch? ja dit is een tvp
"Als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan."
Hierissiedan, hierissieweers huisje!
pi_65616529
ik zal binnenkort eens een nieuwe poging wagen.Btw, ik had er geen stukjes gestold eigeel inzitten alleen heel veel eiersmaak.. Het smaakte gewoon als een omelet in roomsaus, ongeveer. De structuur was verder helemaal goed, ook niet te snel gebakken ofzo volgens mij, gewoon echt veel eiersmaak, niet echt lekker.
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_65620007
Gisteren creme brulee gemaakt met pure chocolade erdoor en superfijn geraspte sinaasappelschil. Lekkere combi!

Volgende project: met witte choco en frambozen
pi_65620662
Oh frambozen erin is zooooooo lekker.
There is no love sincerer than the love of food.
  Redactie Games woensdag 4 februari 2009 @ 15:36:08 #155
52557 crew  Mr.Noodle
Offtopic in geleuter...
pi_65734142
Is dit trouwens wat?

Hier te krijgen
¤16,95
How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
  Redactie Games donderdag 5 maart 2009 @ 00:49:54 #156
52557 crew  Mr.Noodle
Offtopic in geleuter...
pi_66714694
Vandaag Crème Brûlée gemaakt volgens dit recept:
quote:
Ingrediënten :

* 2,5 dl melk
* 2,5 dl room
* 125 gram suiker
* 1 vanillestokje, opengesneden
* 5 eierdooiers
* 3 eetlepels rietsuiker

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 125 graden Celcius.
Breng de melk, room, suiker, de merg van het vanillestokje en het stokje zelf langzaam aan de kook.
Blijf roeren totdat alle suiker is opgelost.
Verwijder het vanillestokje.
Roer de eierdooiers los en schenk de warme room er langzaam doorheen.
Blijf heel goed roeren anders gaat het mengsel klonteren.

Zeef het roommengsel eerst met een zeef, vervolgens schenk je het roommengsel in lage ovenvaste schaaltjes en laat het in ongeveer 35 minuten gaar worden in de oven.
Het is gaar als het helemaal gestold is.

Laat op kamertemperatuur afkoelen en zet ze daarna in de koelkast om goed koud te worden.
Bestrooi de crème brûlée met suiker en gebruik een crème brûléebrander om de suiker te laten smelten.
Als je geen brander hebt kun je de schaaltjes in een schaal met ijskoud water zetten. Dan een minuut onder een gloeiend hete grill zetten totdat de suiker bruin kleurt (hierdoor wordt de crème niet warm).
Iets afgeweken volgens het recept, want je wilt natuurlijk altijd wat anders proberen..
Stukjes aardbei erin gedaan en net voordat de brander erop ging nog wat drupjes Grand Marnier erover heen geschonken zodat het leuk in de fik staat.. (geeft ook weer een lekker smaakje eraan overigens)

Het was een beetje veel, ik wilde er eigenlijk maar 2 schaaltjes mee vullen, maar uiteindelijk kon ik 8 van die schaaltjes vullen met die inhoud..

Hij smaakt erg zacht, niet meer naar ei, komt waarschijnlijk door de 2,5dl volle melk. Persoonlijk vind ik deze variant ook lekkerder dan de versie met de eiersmaak. Zal morgen foto's posten...
How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
  woensdag 11 maart 2009 @ 17:52:28 #157
240982 Superrnova
nieuw nieuw nieuw
pi_66942380
Heb vanmiddag 2 bakjes creme brulee bij de Aldi gekocht. Weet iemand of die een beetje te eten is of kan ik het net zo goed gelijk in de kliko gooien??
  woensdag 11 maart 2009 @ 18:32:07 #158
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_66943708
quote:
Op woensdag 11 maart 2009 17:52 schreef Superrnova het volgende:
Heb vanmiddag 2 bakjes creme brulee bij de Aldi gekocht. Weet iemand of die een beetje te eten is of kan ik het net zo goed gelijk in de kliko gooien??
ehh...aangezien je ze al gekocht hebt kan je ze ook gewoon proberen??
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  woensdag 11 maart 2009 @ 18:48:10 #159
240982 Superrnova
nieuw nieuw nieuw
pi_66944312
quote:
Op woensdag 11 maart 2009 18:32 schreef -Mellow- het volgende:

[..]

ehh...aangezien je ze al gekocht hebt kan je ze ook gewoon proberen??
slim idee zeg!
pi_73733279
Skupje!

Wij hadden vandaag die creme brulee van de aldi..
Maar hoe werkt dat eigenlijk? Die koude bereiding?
Vond het een beetje dubieus overkomen....
  maandag 7 december 2009 @ 15:40:05 #161
3185 Adelante
To let it go now
pi_75374273


Zag dat de Bonne Mamman weer in de Bonus is bij AH.

(en ergens dacht ik een ander topic gezien te hebben hierover )
"We meet every day at the same cafe, six-thirty and no one knows she'll be there."
pi_75404990
die van de AH(bon maman) is erg lekker, alleen is de suiker wat bitter, maar dat geeft niet zo veel.......
pi_76150156
Afgelopen kerst weer eens een veel te slappe crème gemaakt; hoe voorkom ik nou dat het allemaal te waterig wordt/blijft? Wat is nou echt een goede basisverhouding room/eigeel/suiker?
  maandag 15 februari 2010 @ 15:36:20 #164
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_78020546
gister voor het eerst zelf gemaakt. Redelijk gelukt, maar pudding was toch net even te slap.

Iemand dus een antwoord op de vraag hierboven?
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_78020696
Ik heb deze gebruikt:

http://www.ah.nl/recepten/recept?id=424716&rq=creme+brulee

Maar dan zet ik wel de oven zachter (100 ongeveer, want anders gaat het koken) en zet ik het er wat langer in..
Tot het nog wel wat flubby is, maar niet meer vloeibaar..
En dan in de koelkast.. Wordt ie bij mij perfect!


Trouwens! paar eetlepels flink sterke koffie erdoor
pi_78021673
quote:
Op maandag 28 december 2009 18:39 schreef Rory78 het volgende:
Afgelopen kerst weer eens een veel te slappe crème gemaakt; hoe voorkom ik nou dat het allemaal te waterig wordt/blijft? Wat is nou echt een goede basisverhouding room/eigeel/suiker?
In tegenstelling tot de meeste recepten laat ik de custard heel zachtjes in de pan gaarkoken, totdat deze zo dik is dat ie aan de achterkant van een houten lepel blijft plakken...kost wel wat meer aandacht omdat je vaak moet roeren, maar ik heb nog nooit problemen gehad met slappe creme brulee......
Quinn Dexter
pi_78533629
Argh !! Ik word gek!! Het lukt me maar steeds niet! De Brulee blijft "soep" en ik heb geen flauw idee wat ik verkeerd doe.

Wat ik gedaan heb;

25 dl Melk
25 dl Room
65 gram suiker
1 vanille stokje (merg + stokje zelf)
4 eierdooiers

Als eerst de melk, room en vanille stokje + merg in een pan en warm laten worden (niet dat het gaat koken)

In een schaal de eierdooiers met suiker roeren (zachtjes spatelen zodat er geen zuurstof bij komt). Dan een klein beetje het melk etc mengels bijvoegen, totdat het "went" en daarna de rest. Ik had een paar luchtbelletjes en die heb ik met de gasbrander verwijderd (1sec).

Dan het mengsel voorzichtig in schaaltjes (had kersen erin gedaan voor de smaak) gieten en in ovenschaal doen met water (helaas vergeten kokend te maken). Oven voorverwarmen (200 graden) en 35 minuten erin.

Daarna op kamertemperatuur laten rusen en in de koelkast gedaan 2.5 uur) Suiker erover gedaan (was nog steeds niet dik) en paar druppels grand marnier en dan de vlam erin.

resultaat: het was alsof je soep op zat te slurken.

Poging 2: Zelfde als boven (ik had nog mengsel over), maar nu geen kersen erin gedaan en dit keer wel met kokend water. Oven op 190 graden / 35 minuten erin gedaan. Weer stolt het niet. Temperatuur opgekrikt naar 125 graden.

Ik heb het om 18.15 uur erin gezet en nu net 5 minuten geleden eruit gehaald. dus 2.5 uur in de oven gezeten!!

Resultaat: SOEP!! snap er echt niets van. Ik had ene filmpje gezien van gordon Ramsay en daar was het dik (kon je zo het schaaltje onderste boven zetten en bleef erin zitten)

Ik doe het dadelijk maar in de koelkast wie weet wordt het dan stijf na een nachtje..

Maar wie weet raad..?
pi_78534226
Het draait vooral om de verhouding ten opzichte van de eidooiers: hoe meer dooiers je gebruikt, des te steviger het resultaat. Als je minder melk of slagroom gebruikt dan zit er natuurlijk ook relatief meer eidooier in. Ik neem aan dat je 2,5 dl bedoelt en niet 25 dl trouwens? En ik gebruik4 eidooiers op 200 ml room (en dus geen melk) dus ik denk dat dat een beetje het probleem is...
quote:
Voor 4 personen

* 4 eierdooiers
* 15 gram suiker
* half vanillestokje
* 200 ml gezoete room
* rietsuiker

1. Snijd het vanillestokje in de lengte open
2. Breng de slagroom met het vanillestokje tegen de kook aan.
3. Haal van het vuur en laat 15 minuten intrekken
4. Verwijder het stokje uit de room
5. Verwarm de oven op 180°C
6. Meng de 15 gram suiker met de eierdooiers
7. Meng de room door de eierdooiers
8. Verdeel de room over vier bakjes
9. Zet de bakjes in een ovenschaal, en zorg dat ze half onder water staan (au bain marie)
10. Laat dit 20-25 minuten in de oven staan
11. Drie uur laten opstijven in de koelkast
12. Dun laagje suiker op de crème, met de brander karamelliseren
13. Direct serveren
pi_78794110
Ik gebruik 500ml slagroom, 500ml volle melk 200 gram suiker en 10 eierdooiers voor 6 man... en oja, een vanillestokje...

Bakjes met een deksel vind ik voor in de over trouwens retehandig... Is wel niet zo klassiek als ramekins, maargoed... ENnuh, rietsuiker gebruiken voor het suikerdekseltje! Nog lekkerder!
Whatever...
pi_78821122
quote:
Op vrijdag 5 maart 2010 21:49 schreef Spanky78 het volgende:
Ik gebruik 500ml slagroom, 500ml volle melk 200 gram suiker en 10 eierdooiers voor 6 man... en oja, een vanillestokje...

Bakjes met een deksel vind ik voor in de over trouwens retehandig... Is wel niet zo klassiek als ramekins, maargoed... ENnuh, rietsuiker gebruiken voor het suikerdekseltje! Nog lekkerder!
Ik heb voor mijn cremmetjes alle suiker vervangen door rietsuiker, ik laat nog wel weten of het een succes is. Ze staan nu in de oven, nog een dagje geduld dus
  zaterdag 6 maart 2010 @ 19:45:19 #171
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_78824210
quote:
Op zaterdag 6 maart 2010 18:18 schreef DonJames het volgende:

[..]

Ik heb voor mijn cremmetjes alle suiker vervangen door rietsuiker, ik laat nog wel weten of het een succes is. Ze staan nu in de oven, nog een dagje geduld dus
vind rietsuiker teveel melasse smaak meebrengen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 6 maart 2010 @ 20:06:03 #172
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_78824850
quote:
Op zaterdag 6 maart 2010 19:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

vind rietsuiker teveel melasse smaak meebrengen.
yep, me too. Dan proef je je eitjes en room niet meer zo goed en wordt het te weeïg. Net als honing soms kan zijn in zaken waar het niet in thuis hoort of bij past. Honing in cappuccino bijvoorbeeld, brrrr
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_78859283
De rietsuiker doe ik alleen in het suikerdekseltje. HEt verdiept de caramelsmaak. Als je het niet in de creme doet proef je nog steeds vanille, room en ei.

Wil je een sterkere caramelsmaak kun je ook basterdsuiker nemen, daarin zitten nog wat reducerende suikers (fructose, glucose) dus dat bruleert wat makkelijker. In donkere basterd zit al caramel, dus dan gaat het nog harder.
Whatever...
pi_78885012
De rietsuiker-creme brulées (cremes brulee?) waren best aardig, maar inderdaad, niet zo lekker als met gewone suiker.

Och, dat weten we dan ook weer.
  maandag 8 maart 2010 @ 12:50:35 #175
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_78885097
gister in een restaurant gegeten. Nou dan maak ik het (die ene keer dat ik het gedaan heb) dan toch een stuk beter
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  Redactie Games maandag 17 mei 2010 @ 15:19:11 #177
52557 crew  Mr.Noodle
Offtopic in geleuter...
pi_81536046
Vandaag weer gemaakt
How do you get precisely 4 Gallons of water with a 3 Gallon and 5 Gallon Can...
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')