FOK!forum / Culinesse à gogo / Fonduen mensen nog wel eens?
KonnieKipkemaandag 31 oktober 2005 @ 01:50
In de jaren 70 en 80, toen gourmetten nog niet zo in was, fonduede men regelmatig.
Ik vraag me af waar dit heerlijke gebruik is gebleven. Een jaar of 2 geleden heb ik mijn fondue-passie opgepakt en ging ik vaak fonduen bij La Borsallino in Den Haag.

Ik bedoel niet het kaasfonduen, maar het echte met olie en stukjes vlees ed.





[ Bericht 1% gewijzigd door KonnieKipke op 31-10-2005 01:58:01 ]
DaMookmaandag 31 oktober 2005 @ 01:57
quote:
Op maandag 31 oktober 2005 01:50 schreef KonnieKipke het volgende:


Ik bedoel niet het kaasfonduen, maar het echte met olie en stukjes vlees ed.

[afbeelding]

Hmmm kaasfonduen doe ik graag Lekker
BBQ-kipmaandag 31 oktober 2005 @ 02:43
Ik vind bouillonfonduen lekkerder (ook wel Chinees fondue genoemd) en kaasfondue als het koud weer is.

Maar fondue is wel stoer hoor, lekker met familie en vrinden
pino.in.disguisemaandag 31 oktober 2005 @ 02:46
Ja hoor.......lekker is dat en nog gezond ook De Chinese versie is ook erg lekker.

Al vind ik kaasfondue met groenten helemaal vrijdag nog gedaan.
Bluesmaandag 31 oktober 2005 @ 02:47
Oe fondue, maar dan idd de echte, ouderwetse doet mij ook denken aan het tijdperk vóór het nu zo populaire gourmetten.
S1nn3rzmaandag 31 oktober 2005 @ 02:52
Ja
Nembrionicmaandag 31 oktober 2005 @ 02:53
fondue is weer lang geleden voor mij
Is wel lekker altijd!
KonnieKipkemaandag 31 oktober 2005 @ 02:54
Ik weet dat mijn ouders hun eerste gourmet-stel kochten in 1983, daarvoor was het immer fondue op de zondagavond.
S1nn3rzmaandag 31 oktober 2005 @ 02:56
quote:
Op maandag 31 oktober 2005 02:54 schreef KonnieKipke het volgende:
Ik weet dat mijn ouders hun eerste gourmet-stel kochten in 1983, daarvoor was het immer fondue op de zondagavond.
daarna zeker
Burbomaandag 31 oktober 2005 @ 07:11
tvp
Pikkebaasmaandag 31 oktober 2005 @ 07:22
Ik hou altijd wel van een kantonese fondue. Da's met boullion die je dan na het fonduen opeet als een soort soep, eitje erin, beetje mie, heerlijk !
Lucky_Strikemaandag 31 oktober 2005 @ 07:28
Wij fonduen toch nog een paar keer per jaar met mijn schoonfamilie. Ik ben zelf meer van de gourmet, maar ik ben dan ook niet zo'n vleesliefhebber. Met gourmetten eet ik me vol met salade en stokbrood. Doen we ook nog een paar keer per jaar trouwens. En kaasfondue ook.

Fonduen met bouillion wil ik ook nog eens proberen. Wat Pikkebaas zegt klinkt ook goed!
rvrbmaandag 31 oktober 2005 @ 07:39
Mensen fonduen nog wel eens...

Wij hebben overlaatst nog bouillonfondue gehad voor de verjaardag van m'n vader... Heerlijk.

Hoewel een kaasfondue er ook in gaat... evenals chocoladefondue
moussymaandag 31 oktober 2005 @ 07:56
quote:
Op maandag 31 oktober 2005 01:57 schreef DaMook het volgende:

[..]

Hmmm kaasfonduen doe ik graag Lekker


En chocoladefondue met de kinderen
donderopmanmaandag 31 oktober 2005 @ 08:04
quote:
Op maandag 31 oktober 2005 07:56 schreef moussy het volgende:

[..]



En chocoladefondue met de kinderen
Dat is een goed idee!! maar wat doe je dan aan je stokje, een biscuit?
Bauhausmaandag 31 oktober 2005 @ 08:08
Gisteren nog
moussymaandag 31 oktober 2005 @ 08:09
quote:
Op maandag 31 oktober 2005 08:04 schreef donderopman het volgende:

[..]

Dat is een goed idee!! maar wat doe je dan aan je stokje, een biscuit?
Spekkies, fruit, soepstengels om er in te dippen, bananenschuimpjes dat soort dingen
Koninginmaandag 31 oktober 2005 @ 08:19
Ja, bij mijn schoonouders nog wel eens.
Lekker.
Brentmeistermaandag 31 oktober 2005 @ 08:23
quote:
Op maandag 31 oktober 2005 07:56 schreef moussy het volgende:

[..]



En chocoladefondue met de kinderen
Als toetje
morpheus_at_workmaandag 31 oktober 2005 @ 08:25
we hadden het er giseren nog over , dus we gaan het binnenkort sinds jaren weer is doen
Euc-maandag 31 oktober 2005 @ 09:00
Oh lekker Fonduen! met de hele familie bijelkaar op een speciale gelegenheid, kerstmis of sinterklaas ofzo, heerlijk. Alleen wel bouillonfondue, in olie is eigenlijk gewoon frituren
Chielusmaandag 31 oktober 2005 @ 10:52
nee, in de olie nooit gedaan, in bouillon 1x maar ben ik geen fan van en kaas is ook al weer wat jaartjes geleden. Ben wel een fan van kaas, maar om nu eenhele avond alleen gesmolten kaas en brood te eten, en ik verbrand daarbij mn bek altijd wel een x.
Litphomaandag 31 oktober 2005 @ 10:54
Bouillonfondue mag ik graag doen. Een stuk liever dan gourmetten, waarbij je continu geconfronteerd wordt met de nederlandse neiging tot ongeduldig half-rauw vlees eten die je ook bij barbecuen tegenkomt .
Martijn_77maandag 31 oktober 2005 @ 19:25
Doe het eigenlijk nooit

Alleen bij de Chinees hier SukiYaki
quote:
SukiYaki
Deze exclusief chinese bouillon fondue is wereld bekend met de Japanse naam SukiYaki
Een zeer uitgebreide schaal met onder andere: Kipfilet, gesneden ossenhaas, varkensvlees, tongfilet, Chinese garnalen, inktvis, tauhoe en seizoen groente
xJapsermaandag 31 oktober 2005 @ 20:12
Hmm ik doe t altijd wel met olie...gehaktballetjes, stukjes kipfilet, diverse groentes als ui, champignon, paprika, etc, sausje erbij, salada en stokbrood. DVD'tje erbij en dan maar aanprutsen.
Mirjammaandag 31 oktober 2005 @ 20:13
ik heb een paar weken geleden fondue gegeten, vond het nou niet speciaal, of onwijs lekekr ofzo
KonnieKipkemaandag 31 oktober 2005 @ 20:18
quote:
Op maandag 31 oktober 2005 20:12 schreef xJapser het volgende:
Hmm ik doe t altijd wel met olie...gehaktballetjes, stukjes kipfilet, diverse groentes als ui, champignon, paprika, etc, sausje erbij, salada en stokbrood. DVD'tje erbij en dan maar aanprutsen.
MouseOvermaandag 31 oktober 2005 @ 20:32
Heerlijk, alleen wilden m'n ouders er bijna nooit aan. Die hielden meer van gourmetten. Nu heb ik toevallig 2 weken geleden het fonduestel geerfd dus misschien moest het er maar weer eens snel van komen
LostFormatmaandag 31 oktober 2005 @ 20:35
Wtf is bouillon fondue? Je kookt dan spul ofzo?
Grrrrrrrrmaandag 31 oktober 2005 @ 20:36
Hmm, ik ben er nooit kapot van geweest.
Brentmeistermaandag 31 oktober 2005 @ 20:47
quote:
Op maandag 31 oktober 2005 20:35 schreef LostFormat het volgende:
Wtf is bouillon fondue? Je kookt dan spul ofzo?
Apparently
quote:
In plaats van olie of vet gebruik je bouillon.
Mini_rulezmaandag 31 oktober 2005 @ 23:54
Ja, doen wij thuis nog wel eens. Voordat we een gourmetstel kregen deden we dit inderdaad veel vaker, en laatst hebben we het toevallig nog eens gedaan, uit nostalgie, maar met een gourmetstel kun je gewoon veel meer verschillende dingen klaarmaken dus dat krijgt de laatste tijd toch de meeste stemmen.
Foo_niksmaandag 31 oktober 2005 @ 23:58
quote:
Op maandag 31 oktober 2005 23:54 schreef Mini_rulez het volgende:
Ja, doen wij thuis nog wel eens. Voordat we een gourmetstel kregen deden we dit inderdaad veel vaker, en laatst hebben we het toevallig nog eens gedaan, uit nostalgie, maar met een gourmetstel kun je gewoon veel meer verschillende dingen klaarmaken dus dat krijgt de laatste tijd toch de meeste stemmen.
Kloten met die kleine pannetjes op een theelichtje en met verbrande poten en een voedselvergiftiging niet weten of je eerst moet scheiten of toch maar weer kotsen
pc-fr34kdinsdag 1 november 2005 @ 10:13
Vaak met kerst met de familie. . Echt lekker. .
Mirjamdinsdag 1 november 2005 @ 10:20
quote:
Op maandag 31 oktober 2005 23:58 schreef Foo_niks het volgende:

[..]

Kloten met die kleine pannetjes op een theelichtje en met verbrande poten en een voedselvergiftiging niet weten of je eerst moet scheiten of toch maar weer kotsen
wij hebben gewoon een gourmetstel, veel handiger enzo
Raissadinsdag 1 november 2005 @ 10:40
Zondag nog aan de fondue gezeten..
Lekkerrrr!
pc-fr34kdinsdag 1 november 2005 @ 10:48
quote:
Op dinsdag 1 november 2005 10:40 schreef Raissa het volgende:
Zondag nog aan de fondue gezeten..
Lekkerrrr!
* pc-fr34k jaloers is.
Elgigantedinsdag 1 november 2005 @ 15:01
Ik fondue altijd met bouillion ipv olie, omdat het minder stinkt, minder rondspat (en voor de dames: het is minder vet), nadeel is dat de bouillion minder heet wordt en dat is vooral bij biefstuk een probleem, het voordeel is wel dat je een lekkere basis overhoudt voor soepen en sauzen en het is avondvullend en altijd gezellig.

Bovendien kun je met alle wensen rekening houden en kan iedereen net zoveel eten als hij/zij zelf wil.
HeatWavedinsdag 1 november 2005 @ 15:04
Ik doe het nog wel eens ja. Het is gewoon veel lekkerder dan dat suffe gourmetten .

Lekker biefstukje, varkenshaasje etc.. .
pc-fr34kdinsdag 1 november 2005 @ 15:09
quote:
Op dinsdag 1 november 2005 15:01 schreef Elgigante het volgende:
Ik fondue altijd met bouillion ipv olie, omdat het minder stinkt, minder rondspat (en voor de dames: het is minder vet), nadeel is dat de bouillion minder heet wordt en dat is vooral bij biefstuk een probleem, het voordeel is wel dat je een lekkere basis overhoudt voor soepen en sauzen en het is avondvullend en altijd gezellig.

Bovendien kun je met alle wensen rekening houden en kan iedereen net zoveel eten als hij/zij zelf wil.
Kan je die bouillion dan daarna gewoon gebruiken voor een soep? Dat lijkt me wel weer erg lekker, als die vleessmaak erin. . En akn dat ook in een gewone fonduepan? Gebruik je gewoon water met bouillionblokjes?
XcUZ_Medinsdag 1 november 2005 @ 15:10
Kaasfondue

Echt te lekker! En dan dippen met allerhande stukjes fruit en groente én natuurlijk stokbrood!!

Wordt weer eens tijd om dat te doen!
Elgigantedinsdag 1 november 2005 @ 15:25
quote:
Op dinsdag 1 november 2005 15:09 schreef pc-fr34k het volgende:

[..]

Kan je die bouillion dan daarna gewoon gebruiken voor een soep? Dat lijkt me wel weer erg lekker, als die vleessmaak erin. . En akn dat ook in een gewone fonduepan? Gebruik je gewoon water met bouillionblokjes?
Eigenlijk kun je alle soorten pannen gebruiken, steelpan, soeppan, maar een fonduepan is juist leuk omdat daar de fonduevorkjes het beste inpassen en het wat meer charme geeft met zo'n pitje eronder.
Zelf gebruik ik een electrische en dat werkt perfect, voor zowel kaas- als vleesfondue.
Gewoon wat fond als basis gebruiken en wat aanlengen met water en dan kun je beginnen, na enkele uren is de bouillion vergeven van minideeltjes gehaktbal/kipfilet/varkenshaas en biefstuk en dat is ideaal om een stevige soep van te maken imo.
Zelf gooi ik er ook champignons in, waarvan ik het steeltje eruit gehaald heb, zodat er een inkeping aan de onderkant van het hoedje zit.
Deze gooi je een minuut of 5 (ze blijven drijven) bij de bouillion en vis je omgekeerd (met de inkeping-inmiddels gevuld met bouiliion- naar boven) eruit en leg je op je bord.
klein beetje kruidenboter erin en dan helemaal je mond in en genieten maar!!!!!

Water met bouillionblokjes kan in de praktijk ook prima, verder moet je even rekening houden met de kooktijden van de verschillende ingredienten en er kan weinig mis gaan.
gehaktballetje het langst, daarna de varkenshaas
kipfilet en biefstukjes gaan vrij kort.

Maar je kunt er mee expirimenteren tot je een ons weegt.

Supergezellig en superlekker!
Doekesdinsdag 1 november 2005 @ 15:36
quote:
Op dinsdag 1 november 2005 15:25 schreef Elgigante het volgende:
Maar je kunt er mee expirimenteren tot je een ons weegt.
Of tot je 400 kilo weegt...
Elgigantedinsdag 1 november 2005 @ 15:38
quote:
Op dinsdag 1 november 2005 15:36 schreef Doekes het volgende:

[..]

Of tot je 400 kilo weegt...
Zo vet is het nu ook weer niet, maar de sausjes, kruidenboter en andere dingen tikken inderdaad wel aan ja, want zoiets hoor je af te sluiten met een overheerlijk toetje en lekkere kop koffie.
MissBlissdinsdag 1 november 2005 @ 18:32
Met kerst ja

En pasgeleden een keer bij mn vriendje, volgens mij voor het eerst dat ik het niet op kerst deed
Tis wel lekker, alleen het duurt altijd zo lang vind ik.
skiczukiedinsdag 1 november 2005 @ 18:41
Vroeger vaker. Nu eigenlijk alleen maar kaasfondu. Is veel simpeler.
Elgigantedinsdag 1 november 2005 @ 19:07
quote:
Op dinsdag 1 november 2005 18:32 schreef MissBliss het volgende:
Met kerst ja

En pasgeleden een keer bij mn vriendje, volgens mij voor het eerst dat ik het niet op kerst deed
Tis wel lekker, alleen het duurt altijd zo lang vind ik.
\

Wij doen het daarom ook alleen als er 'iets' is, anders wordt het wel erg prijzig en het is inderdaad avondvullend, zo iets doe je niet effe tussendoor.
skiczukiedinsdag 1 november 2005 @ 19:23
quote:
Op dinsdag 1 november 2005 19:07 schreef Elgigante het volgende:

[..]

\

Wij doen het daarom ook alleen als er 'iets' is, anders wordt het wel erg prijzig en het is inderdaad avondvullend, zo iets doe je niet effe tussendoor.
Maar een kaasfondue wel.
Elgigantedinsdag 1 november 2005 @ 19:30
quote:
Op dinsdag 1 november 2005 19:23 schreef skiczukie het volgende:

[..]

Maar een kaasfondue wel.
Dat kan altijd en overal en is supersnel klaar.
Ik vind de kaasfondue van de Aldi prima eigenlijk, alleen nog wat knoflook, peper/zout/nootmuskaat en kirsch toevoegen.
_Arual_dinsdag 1 november 2005 @ 21:20
Zondag nog gedaan!

Veel te lekker!
MouseInteractivedinsdag 1 november 2005 @ 21:23
* MouseInteractive heeft nog nooit gefondued
skiczukiedinsdag 1 november 2005 @ 21:24
quote:
Op dinsdag 1 november 2005 21:23 schreef MouseInteractive het volgende:
* MouseInteractive heeft nog nooit gefondued
Heftig.
HeatWavedinsdag 1 november 2005 @ 21:26
quote:
Op dinsdag 1 november 2005 19:07 schreef Elgigante het volgende:

[..]

\

Wij doen het daarom ook alleen als er 'iets' is, anders wordt het wel erg prijzig en het is inderdaad avondvullend, zo iets doe je niet effe tussendoor.
Zo duur is het toch niet? Als je niet teveel biefstuk neemt en dan wat kip als opvulling valt het wel mee lijkt me.

En het hoeft opzich niet zo heel lang te duren, al is 1 bord met eten natuurlijk wel sneller .
erodomedinsdag 1 november 2005 @ 21:27
Fonduen!!!!

Toen ik klein was best vaak gedaan, later eigenlijk nooit meer, maar nu ik zelf een kleine heb heb ik het weer opgepakt omdat het me leuk leek met de kleine man te doen, hij vindt gourmetten ook al zo leuk.
En idd, een beetje met vorkjes vlees prikken en in olie doen vindt hij geweldig en het is nog lekker ook

Dus ja, hier wordt gefondued.
skiczukiedinsdag 1 november 2005 @ 21:29
quote:
Op dinsdag 1 november 2005 21:26 schreef HeatWave het volgende:

[..]

Zo duur is het toch niet? Als je niet teveel biefstuk neemt en dan wat kip als opvulling valt het wel mee lijkt me.

En het hoeft opzich niet zo heel lang te duren, al is 1 bord met eten natuurlijk wel sneller .
En stokbrood natuurlijk.
pc-fr34kdinsdag 1 november 2005 @ 21:50
Alleen heb ik m'n klauwen zo vaak verband aan die kutstokjes. . Gebeurd wel steeds minde romdat je echt oplet. Ook leuk als je met iemand bent die het nog nooit heeft gedaan, iedereen waarschuwen dat die stokjes heet zijn en toch pakkend e meeste het met hun handen beet, ja dat doet pijn ja. .
milanesevrijdag 11 november 2005 @ 22:20
Iedereen doet aan gourmette en steengrillen tegenwoordig.
Nu sta ik op het punt om een fonduepan te kopen.

Wat stop je daar eigenlijk in? is dat gewoon zonnebloem olie?
charonvrijdag 11 november 2005 @ 22:22
kaas!

Of inderdaad zonnebloem olie.

Of bouillon.
milanesevrijdag 11 november 2005 @ 22:22
nee, geen kaas! Dat andere!
Manneke_Pilsvrijdag 11 november 2005 @ 22:24
Bouillon En dan alles erin. Bouillon bewaren en soep van maken
milanesevrijdag 11 november 2005 @ 22:26
We willen dus weten watvoor olie je in de pan moet gooien, ipv bouillon of kaas..
Wouteyvrijdag 11 november 2005 @ 22:26
echte fondue?

dat doe je door vet in je panneke te doen, en dan kun je er echt alles inflikkeren. van kip tot biefstuk tot marsreep.

naja die laatste zou ik dan niet doen, maar het kan wel :p

kaasfondue zou ik gewoon puur met kaas met beetje wijn enzo doen. en ernast wat kleinigheidjes zoals toast en stokbrood.
milanesevrijdag 11 november 2005 @ 22:28
quote:
Op vrijdag 11 november 2005 22:26 schreef Woutey het volgende:
echte fondue?

dat doe je door vet in je panneke te doen, en dan kun je er echt alles inflikkeren. van kip tot biefstuk tot marsreep.

naja die laatste zou ik dan niet doen, maar het kan wel :p

kaasfondue zou ik gewoon puur met kaas met beetje wijn enzo doen. en ernast wat kleinigheidjes zoals toast en stokbrood.
Moet ik dan denken aan zonnebloemolie ofzo?
charonvrijdag 11 november 2005 @ 22:28
http://www.chefkoch.de/kochbuch/117/Fondue-rezepte.html ?
Burbovrijdag 11 november 2005 @ 22:31
Käse
Yngwievrijdag 11 november 2005 @ 22:33
Chocolade-fondue!! Heerlijk met stukjes cake, biscuit of fruit
jnavrijdag 11 november 2005 @ 22:34
Gefrituurde marsreep is een heel normaal gerecht in England hoor

serieus btw
Adfundumvrijdag 11 november 2005 @ 22:35
wel kaas, met wijn, beetje knoflook.Hmmm

Wouteyvrijdag 11 november 2005 @ 22:35
quote:
Op vrijdag 11 november 2005 22:28 schreef milanese het volgende:

[..]

Moet ik dan denken aan zonnebloemolie ofzo?
bijvoorbeeld, je kunt er volgens mij van alles ingooien, frituurvet is ook goed. Fondue is net als gourmet, super lekker maar uber vet! wat een rijm
milanesevrijdag 11 november 2005 @ 22:37
quote:
Op vrijdag 11 november 2005 22:35 schreef Woutey het volgende:

[..]

bijvoorbeeld, je kunt er volgens mij van alles ingooien, frituurvet is ook goed. Fondue is net als gourmet, super lekker maar uber vet! wat een rijm
Als je er zonnebloemolie ingooit is het een stuk minder vet lijkt me?
MPGvrijdag 11 november 2005 @ 22:39
wij gebruiken altijd zonnebloemolie, dat werkt prima
Adfundumvrijdag 11 november 2005 @ 22:41
Je kunt trouwens ook in wijn fonduen. Nooit gedaan maar lijkt me wel lekker.
Mirjamvrijdag 11 november 2005 @ 22:41
ik wil ook een fondue pan
volgens mij zag ik ze begin deze week in de kruidvat folder voor niet zo veel
als ik me niet vergis
Wouteyvrijdag 11 november 2005 @ 22:42
quote:
Op vrijdag 11 november 2005 22:37 schreef milanese het volgende:

[..]

Als je er zonnebloemolie ingooit is het een stuk minder vet lijkt me?
klopt, frituren kun je in frituurvet maar als je het in olijfolie doet werkt het ook. het is maar net wat je het lekkerst vind. maar je heb gelijk zonnebloem is wel het dunst en is het lekkerst om in te fonduen.
milanesevrijdag 11 november 2005 @ 22:49
quote:
Op vrijdag 11 november 2005 22:41 schreef Adfundum het volgende:
Je kunt trouwens ook in wijn fonduen. Nooit gedaan maar lijkt me wel lekker.
Gooi je er dan ook gewoon vlees in?
Oblivionvrijdag 11 november 2005 @ 22:50
Fonduen mensen nog wel eens?

Is nog niet zo'n oud topic.
Wouteyvrijdag 11 november 2005 @ 22:52
quote:
Op vrijdag 11 november 2005 22:49 schreef milanese het volgende:

[..]

Gooi je er dan ook gewoon vlees in?
nee man gek, wijn kun je echt niet fonduen. binnen 10 minuten is alle alcohol er uit en heb je allen nog druif er in.

als je het met kaas mengt is het wel lekker, maar nog niet te veel want dan is t echt niet te eten.
alcoholloze wijn is echt goor hoor en vooral puur. en moet er niet aan denken hele avond vlees te eten dat doordrengt met wijn is. misschien een saus met wijn is lekker, maar vlees nah.
Adfundumvrijdag 11 november 2005 @ 22:53
quote:
Op vrijdag 11 november 2005 22:49 schreef milanese het volgende:

[..]

Gooi je er dan ook gewoon vlees in?
Google maar eens op wijnfondue

www.fondue.nl :
quote:
Vleesfondue in rode wijn.

Bij deze fondue trekt de smaak van de rode wijn in het vlees.

Vlees in 3 soorten ( ongeveer 3 ons ) nl. kalfsvlees, biefstuk en kipfilet laat u een paar minuutjes in de warme rode wijn koken, waarna u lekker kunt genieten van deze toch wel zeer speciale smaak.

U hoeft niet bang te zijn dat u van de fondue aangeschoten wordt, want de meeste alcohol is tijdens de bereiding al vervlogen.

Ook hier uiteraard speciale sausen, frites, koolsalade, komkommerzuur en vruchtencompôte.
Ik ga het zelf een keer proberen
2QT2BSTR8vrijdag 11 november 2005 @ 22:56
quote:
Op vrijdag 11 november 2005 22:33 schreef Yngwie het volgende:
Chocolade-fondue!! Heerlijk met stukjes cake, biscuit of fruit
En marsh mellows, aardbeien, kersen, geserverveerd op after eight ..
Electrifiedvrijdag 11 november 2005 @ 22:56
Waarom moet je speciaal een fonduepan hebben als je het met olie wilt doen? Dan kan je net zogoed een gewone frituurpan gebruiken lijkt me.
2QT2BSTR8vrijdag 11 november 2005 @ 23:00
quote:
Op vrijdag 11 november 2005 22:34 schreef jna het volgende:
Gefrituurde marsreep is een heel normaal gerecht in England hoor

serieus btw
En jij gelooft Jensen ..
Mirjamvrijdag 11 november 2005 @ 23:00
quote:
Op vrijdag 11 november 2005 23:00 schreef 2QT2BSTR8 het volgende:

[..]

En jij gelooft Jensen .. [afbeelding]
ik hoor dat wel meer
jnavrijdag 11 november 2005 @ 23:56
Nee maar deze keer had ie gelijk want ik wist het daarvoor ook al van mensen die zelf in Engeland wonen.
Mini_rulezzaterdag 12 november 2005 @ 00:12
quote:
Op vrijdag 11 november 2005 22:56 schreef Electrified het volgende:
Waarom moet je speciaal een fonduepan hebben als je het met olie wilt doen? Dan kan je net zogoed een gewone frituurpan gebruiken lijkt me.
Moet ook niet, je kunt ook gewoon een electrisch kookplaatje met een gewone pan gebruiken, maar om nou een frituurpan open op tafel te zetten...
Samen aan tafel dingen klaarmaken is toch wel de charme van het fonduen.
Repeatzaterdag 12 november 2005 @ 00:15
gewoon frituurvet indoen, zo doen wij het al jaren.

en dan onwijs veel vet vlees met vette sauzen eten
Mini_rulezzaterdag 12 november 2005 @ 00:18
quote:
Op zaterdag 12 november 2005 00:15 schreef Repeat het volgende:
gewoon frituurvet indoen, zo doen wij het al jaren.

en dan onwijs veel vet vlees met vette sauzen eten
Wij gebruiken wel altijd een 'uitlekbroodje' om de olie eraf te laten lopen, dan lijkt het wat minder vet, maar eens in de zoveel stukjes vlees eet je dat broodje gewoon tijdens het wachten op.
prupkezaterdag 12 november 2005 @ 00:53
Zonnebloemolie

Wel even voor je vlees aan een vorkje prikt er voor zorgen dat je het vlees goed drooggedept hebt met keukenrol. En vooral de kip.
Als je dit niet doet spat het vet tegen het plafond omhoog.....
Raissazaterdag 12 november 2005 @ 11:24
quote:
Op zaterdag 12 november 2005 00:53 schreef prupke het volgende:
Zonnebloemolie

Wel even voor je vlees aan een vorkje prikt er voor zorgen dat je het vlees goed drooggedept hebt met keukenrol. En vooral de kip.
Als je dit niet doet spat het vet tegen het plafond omhoog.....
Ah! Das een goede tip!
Zelvazaterdag 12 november 2005 @ 22:20
Paar keer gefondued, maar vond het niks.

In bouillon zit er wel smaak aan je vlees, maar ik vind gekookt vlees nou niet altijd even lekker.
In vet zit er geen smaak aan je vlees, ook niet als je het kruidt.
djennekezaterdag 12 november 2005 @ 22:23
Ik gebruik dan zonnebloemolie. Maar bouillon is fijner. Minder last van uitglijden op het laminaat, niet heel je huis vet, en de volgende dag een heerlijke soep!
p_igletzaterdag 12 november 2005 @ 23:09
Nog lekkerder als olie en bouillon vind ik kaasfondue. Gisteren nog gefondued met geitenkaas.
Heerlijk. Met ananas, chorizo, broccoli, witte druifjes, en natuurlijk lekker donker meergranen brood.
Martijn_77maandag 14 november 2005 @ 21:19
quote:
Op vrijdag 11 november 2005 22:50 schreef Oblivion het volgende:
Fonduen mensen nog wel eens?

Is nog niet zo'n oud topic.
Daar gaat deze mee gemerged worden!
Troeldinsdag 15 november 2005 @ 12:29
Vroeger wel eens gedaan, maar de fonduepan werkte niet altijd even mee. Het brandertje aankrijgen was soms een echte oorlog.

Ik vind het wel erg leuk, maar je huis stinkt wel de hele dag naar olie (maarja, dat heb je bij gourmetten ook, dat je huis gaat stinken). Persoonlijk vind ik gourmetten wat leuker, dan kun je tenminste tussendoor nog in je pannetje roeren.
Elgigantedinsdag 15 november 2005 @ 16:36
quote:
Op dinsdag 1 november 2005 21:26 schreef HeatWave het volgende:

[..]

Zo duur is het toch niet? Als je niet teveel biefstuk neemt en dan wat kip als opvulling valt het wel mee lijkt me.

En het hoeft opzich niet zo heel lang te duren, al is 1 bord met eten natuurlijk wel sneller .
Tja, ik doe het ook niet half eigenlijk.

Sowieso is de kern het vlees, dat moet dus van goede kwaliteit zijn en dus niet van de supermarkt (in mijn ogen dan he )
Verder drink je natuurlijk wijn, bier of andere dranken erbij en maak ik de sausjes en andere zaken zelf.
Wat ik precies kwijt ben weet ik eigenlijk niet, maar zal zo rond de 100 euro schommelen.
Jyrundinsdag 15 november 2005 @ 17:40
Edit: Hiervoor hebben we Vraag & Aanbod

[ Bericht 83% gewijzigd door Martijn_77 op 16-11-2005 00:36:16 ]
Serendipsvrijdag 25 november 2005 @ 00:29
Geweldig, fonduen! Ik wist niet dat zoveel mensen dat nog deden...Laatst had ik een gesprekje met de werkster van mijn ouders en die vond het toch zo raar dat ik dat nog wel een deed; 'Dat was toch helemaal niet meer in!'. Alsof alles 'in' moet zijn wat je doet....Sommige mensen....

Toen ik nog klein was, was er altijd de 'spannende' afspraak dat als je iets van je vorkje in de olie liet vallen, dat je dan een opdracht moest uitvoeren. (Meestal een klusje, bijvoorbeeld de stoep vegen of een blokje rennen). De kinders zaten dus altijd krampachtig hun vlees heel goed op hun vork te drukken.
Mirjamvrijdag 25 november 2005 @ 00:54
wat raar, alsof je dat alleen doet als het in is
ik ahd het laatst voor het allereerst gedaan, en vond het best lollig.
alleen vond ik het vlees vrij droog worden
ilona-scuderiavrijdag 25 november 2005 @ 00:57
Vroeger wel, maar ik kan me herinneren dat het vlees vaak taaier was dan gebakken vlees
En ook gevaarlijk met al dat gespetter, voor je het weet slaat de vlam in de pan
Kaasfondue heb ik 2 keer gedaan maar dat is zo zwaar, maar dat geldt ook voor de sausjes die je bij de fondue of gourmet gebruikt
Dan ga ik toch liever wokken of frituren...
Tha_Butchavrijdag 25 november 2005 @ 16:32
vroeger meestal kaasfonduen, maar dat vond ik echt goor, want mijn ouders gebruikte altijd van die shit uit een zakje. toen ik het zelf een keer maakte op wintersport met 7 soorten kaas en een goede wijn enzo, dan is het wel lekker

Als hardcore carnivoor, ga ik toch maar voor de vleefondue.

Bouillon fondue een keer gedaan, lang lang geleden, lijkt me wel leuk om weer es te doen.

Chocolade is mijn vriendin gek op (women), maar ik vind het onwijs machtig en ben niet zo'n zoetekauw.

heeft iemand nog leuke recepten, of originele dingen om er in te doen/
ki_kizaterdag 26 november 2005 @ 21:33
quote:
Op vrijdag 11 november 2005 22:35 schreef Adfundum het volgende:
wel kaas, met wijn, beetje knoflook.Hmmm

[afbeelding]
asterix

ontopic
fondue doet me echt denken aan kerst en zo, toen ik klein was.. mn moeder die zich steeds zorgen maakt om het gespetter enzo
en vooral bolle buiken en losse broeksknopen
Maar de laatste jaren toch wel vaker gourmetten gewoon omdat het leuker is dat je verschillende dingetjes kunt brouwen
Fendydonderdag 1 december 2005 @ 17:49
Afgelopen zondag nog, bij restaurant De Fransman in Alkmaar. Een heus fondue-restaurant, met allerlei variaties. Uiteraard ook het gewone pannetje met olie en erg goed vlees en een saladebuffet.
Yum!
NIels25zondag 4 december 2005 @ 17:23
gisteren nog gedaan, maar dan wel in de boullion en niet in het vet!
Killer_Momzondag 4 december 2005 @ 17:29
quote:
Op maandag 31 oktober 2005 07:22 schreef Pikkebaas het volgende:
Ik hou altijd wel van een kantonese fondue. Da's met boullion die je dan na het fonduen opeet als een soort soep, eitje erin, beetje mie, heerlijk !
dat is lekker, pas nog gegeten bij de chinees, een hele goede, in Stiphout, altijd stervensdruk,

het fondu menu was wel al jaren geleden dat dat iemand had gereserveerd, best raar,
Flingzondag 4 december 2005 @ 17:38
Ik heb een paar jaar geleden nog gefondued (sp ) in zonnebloemolie en ik vond het eigenlijk alleen maar heel erg vet. Ik kan niet begrijpen dat dat vroeger zo lekker was, ik vond het echt ranzig die laatste keer. Ook nooit meer gedaan daarna.
Killer_Momzondag 4 december 2005 @ 19:56
als t eten vet was , is waarschijnlijk de olie niet heetgenoeg geweest,
de blokjes vlees moeten meteen dichtschroeien, en vet? niet voor iedere dag. de sausjes zijn meestal de dikmakers.
octopussymaandag 19 december 2005 @ 15:30
fondueen is juist weer heel erg 'in' de laatste tijd (lekker nostalgisch).

Wat ook heel erg lekker (en gezond!) is, is de visfondue. Vooral vette vis zoals zalm, haring en tonijn en verder st.jacobsschelpen ed doen het heel goed in bouillon met wat groenten erin. En naderhand heb je een lekker vissoepje van de bouillon.

Kaasfondue (mits goed klaargemaakt) kan ook heerlijk zijn
ChrisJXmaandag 19 december 2005 @ 15:32
Fondue

Snoepfondue (ook wel bekend als chocoladefondue) is helemaal lekker Spekjes en lange vingers in de warme chocola
_Cara_maandag 19 december 2005 @ 20:49
ja hoor.. absoluut.!. lekker en een gezellige bezigheid met een paar man..!
dolfgwoensdag 21 december 2005 @ 12:58
Na vorig jaar compleet doorgeslagen te zijn met Kerst (8 gangen en 5 dagen in de keuken) wilde ik het dit jaar maar eens rustig aan doen voor onze 8 gasten.

Kortom: we gaan fonduen!
Wel met goed vlees: Ossenhaas, Varkenshaas, Fricandeau en Kalfsgehakt.
Zelf sauzen maken, wat frisse salades erbij en het feest kan beginnen.

Tip voor de temperatuur van de olie. Stukje witbrood erin. Als dat binnen 30 seconden goudbruin is is de olie op temperatuur.
En tijdens het diner de pan nog een keer opwarmen, anders koelt de olie teveel af.

Zo te lezen zijn er nogal wat mensen die fonduen met te koude olie, en dan wordt al het vlees inderdaad moddervet.

off-t
Eerste post in de culi-corner. Leuk hoekje!
Leipo666woensdag 21 december 2005 @ 16:06
quote:
Op woensdag 21 december 2005 12:58 schreef dolfg het volgende:
Na vorig jaar compleet doorgeslagen te zijn met Kerst (8 gangen en 5 dagen in de keuken) wilde ik het dit jaar maar eens rustig aan doen voor onze 8 gasten.

Kortom: we gaan fonduen!
Wel met goed vlees: Ossenhaas, Varkenshaas, Fricandeau en Kalfsgehakt.
Zelf sauzen maken, wat frisse salades erbij en het feest kan beginnen.

Tip voor de temperatuur van de olie. Stukje witbrood erin. Als dat binnen 30 seconden goudbruin is is de olie op temperatuur.
En tijdens het diner de pan nog een keer opwarmen, anders koelt de olie teveel af.

Zo te lezen zijn er nogal wat mensen die fonduen met te koude olie, en dan wordt al het vlees inderdaad moddervet.

off-t
Eerste post in de culi-corner. Leuk hoekje!
onze fondue-pan staat op een metalen plaat welke het pannetje de hele tijd verwarmt zodat de olie de hele avond op de goede temperatuur blijft
piepsterzondag 25 december 2005 @ 17:22
En ook nog een fondue crisis:

Vriendjelief is vergeten kirch te kopen voor door de kaasfondue (Emmentaler en Gruyere), en er MOET drank door, huilde hij net.

Iemand een alternatief? Ik heb bijvoorbeeld nog Wisky, Schnaps, diverse dubieuze Oost-Europese brouwsels en jager tee.
Blueszondag 25 december 2005 @ 18:13
Witte wijn, heb je dat?
skiczukiezondag 25 december 2005 @ 19:23
Wij gaan zo fonduen. Vlees.
octopussymaandag 26 december 2005 @ 01:21
quote:
Op zondag 25 december 2005 17:22 schreef piepster het volgende:
En ook nog een fondue crisis:

Vriendjelief is vergeten kirch te kopen voor door de kaasfondue (Emmentaler en Gruyere), en er MOET drank door, huilde hij net.

Iemand een alternatief? Ik heb bijvoorbeeld nog Wisky, Schnaps, diverse dubieuze Oost-Europese brouwsels en jager tee.
ik vind het persoonlijk minder lekker als er kirsch in gedaan wordt. Witte wijn is eigenlijk een must in kaasfondue.
Burbomaandag 26 december 2005 @ 10:13
Ik heb gister gefonduet 14.gif
Whohomaandag 26 december 2005 @ 12:56
gister gedaan bij mijn oma. kaasfondu, ik vind het echt vies, maar ja het moest maar voor mijn oma
piepstermaandag 26 december 2005 @ 15:31
Ik doe er sowieso witte wijn in, maar m'n vriend wil er ook een scheutje sterke drank in. We zien wel.

iig bedankt voor jullie reacties.
Quinazolinezaterdag 25 maart 2006 @ 17:54
Het lijkt mij lekker om een keer te gaan bouillon fonduen. Hoe doe ik dat en wat doe ik er dan in? Ik ken eigenlijk alleen kaasfondue.
Gebruik je dan ook gewoon vorkjes, of doe je dat met een mandje? En hoe maak je de bouillon? En wat eet je erbij?
Elgigantezaterdag 25 maart 2006 @ 17:57
quote:
Op zaterdag 25 maart 2006 17:54 schreef Quinazoline het volgende:
Het lijkt mij lekker om een keer te gaan boullion fonduen. Hoe doe ik dat en wat doe ik er dan in? Ik ken eigenlijk alleen kaasfondue.
Gebruik je dan ook gewoon vorkjes, of doe je dat met een mandje? En hoe maak je de boullion? En wat eet je erbij?
Je kunt een fond halen in de supermarkt (of een basis vor soep, rundvlees bijv) en die aanlengen met water tot de pan op zijn gewenste hoogte gevuld is. Je kunt vorkjes gebruiken om het vlees of de groenten er in te hangen. Ik gebruik zelf altijd kleine gehaktballetjes, kleine stukjes kipfilet, varkenshaas en biefstuk, maar ook champignons zijn lekker en tig andere groenten.
Lekker wat sausjes en kruidenboter maken + stokbrood en voila. verder kun je het natuurlijk aankleden zoals je wilt.
Zorg ervoor dat de bouillion nét niet kookt als je fonduet en verder: smakelijk!
Typmutszondag 26 maart 2006 @ 23:13
Vroegah hebben wij ook vaak gefondued. Wel in de bouillon. Geeft het vlees meer smaak dan olie, vind ik. Tijd geleden deden we het met olie, maar toen had ik het idee dat ik m'n vlees net zo goed in de frituurpan kon gooien (kon ook aan de olie liggen natuurlijk....). Weet nog dat we er "speciale" fondue-vorken voor gebruikten. Of die dingen nog verkrijgbaar zijn? Geen idee. Denk het haast wel.
pc-fr34kzondag 26 maart 2006 @ 23:40
Nu heb ik daar trek in!
xxjosjexxmaandag 27 maart 2006 @ 11:25
Avondje fondue-en!
Vooraf klein pannetje met visboullion en daar dan garnaaltjes, inktvisringen, stukjes talapiafilet of gewone koolvis. Wat je maar wilt!
Hoofdgerechts een mooie pan boullion voor vlees/groente- fondue en een pan kaasfondue voor de liefhebbers.
Als desert een lekker pannetje chocoladefonfue met alles erop en eraan.

Nou als je dan nog honger hebt weet ik het ook niet meer??!!
Typmutsmaandag 27 maart 2006 @ 11:45
quote:
Op maandag 27 maart 2006 11:25 schreef xxjosjexx het volgende:
Avondje fondue-en!
Vooraf klein pannetje met visboullion en daar dan garnaaltjes, inktvisringen, stukjes talapiafilet of gewone koolvis. Wat je maar wilt!
Hoofdgerechts een mooie pan boullion voor vlees/groente- fondue en een pan kaasfondue voor de liefhebbers.
Als desert een lekker pannetje chocoladefonfue met alles erop en eraan.

Nou als je dan nog honger hebt weet ik het ook niet meer??!!
He, dat klinkt leuk!! Had ik zelf niet aan gedacht!
SiGNemaandag 27 maart 2006 @ 13:08
Als je gaat kaasfonduen en je gebruikt een kant en klaar pak, neem dan het merk Tiger, da's de lekkerste.
Als je die niet kan vinden is Gerber ook een goede optie, maar die is lang niet zo lekker als die van Tiger.
Vince-Emaandag 27 maart 2006 @ 13:59
in het zuiden van Brazilie, o.a. Gramado, heb je erg veel fondue restaurantjes zitten. Gewoonte is daar dan ook (serieus) om met kaasfondue (met brood / kleine aardappeltjes/ brocoli) te beginnen, daarna vleesfondue, om vervolgens af te sluiten met chocolade fondue (verschillende soorent fruit, zoals aardbeien, ananas, appel etc).... Het klinkt erg veel, en dat is het ook best wel... maar het is superrr lekker
Sjoemmaandag 27 maart 2006 @ 15:18
Afgelopen kerst nog gedaan.

Kaasfondue doe ik ook wel eens. Je hebt van die kant en klare pakjes die je alleen in de magnetron hoeft te doen. Niet teveel moeite dus, maar wel ongelofelijk lekker!
ChrisJXdonderdag 30 maart 2006 @ 19:31
Ik wil binnenkort gaan fonduen, maar heb eik geen idee wat je nou voor olie in die pan moet mieteren
Sjoemdonderdag 30 maart 2006 @ 22:23
quote:
Op donderdag 30 maart 2006 19:31 schreef ChrisJX het volgende:
Ik wil binnenkort gaan fonduen, maar heb eik geen idee wat je nou voor olie in die pan moet mieteren
Zonnebloemolie will do
Aventuradonderdag 30 maart 2006 @ 22:27
Brrr, in olie lijkt me echt niet lekker, dat wordt toch veel en veel te vet? Wij deden het vroeger thuis weleens, maar halverwege de jaren '80 kwam het gourmetstel er ook bij ons in. Helaas! Ik wil het wel weer een keer proberen...Maar dan dus de bouillonvariant. Binnenkort maar eens een recept opsnorren.
Sjoemdonderdag 30 maart 2006 @ 22:32
quote:
Op donderdag 30 maart 2006 22:27 schreef Aventura het volgende:
Brrr, in olie lijkt me echt niet lekker, dat wordt toch veel en veel te vet? Wij deden het vroeger thuis weleens, maar halverwege de jaren '80 kwam het gourmetstel er ook bij ons in. Helaas! Ik wil het wel weer een keer proberen...Maar dan dus de bouillonvariant. Binnenkort maar eens een recept opsnorren.
Ik vind het eigenlijk wel meevallen.

Ik heb de vorige keer trouwens olijfolie gebruikt
kabouter.mutsdonderdag 30 maart 2006 @ 22:46
Je eet een paar stukjes uit de 'frituur' en verder sla en brood enzo, dus valt allemaal best wel mee!.
Of ga bouillon fonduen, echt het is best lekker!!!
octopussydonderdag 30 maart 2006 @ 23:08
quote:
Op donderdag 30 maart 2006 22:27 schreef Aventura het volgende:
Brrr, in olie lijkt me echt niet lekker, dat wordt toch veel en veel te vet? Wij deden het vroeger thuis weleens, maar halverwege de jaren '80 kwam het gourmetstel er ook bij ons in. Helaas! Ik wil het wel weer een keer proberen...Maar dan dus de bouillonvariant. Binnenkort maar eens een recept opsnorren.
Op zich valt het wel mee hoe vet het is. De olie is zo heet dat het vlees direct dichtschroeit en niet zo veel vet kan absorberen. Het is meestal het vele brood en de vele sausjes die fondueen en gourmetten ongezond maken. Ok, kaasfondue is van zichzelf al vrij ernstig

Ik heb toevallig laatst een fondue boekje bij mijn ouders uit de kast gevist. Het komt ergens uit de jaren 70 Maar er staan heleboel verschillende soorten fondue in, wel heel leuk!
EvilPlatypusdonderdag 30 maart 2006 @ 23:18
Echt wel!

M'n moeder heeft vorig jaar van d'r baas een gourmetstel kado gekregen en ik heb eens een keertje meegedaan (was m'n eerste keer), ik was totaal niet onder de indruk. Volgende keer wat mij betrekt komt gewoon weer die emmer met borrelend vet op tafel!
ChrisJXvrijdag 31 maart 2006 @ 19:13
Iedereen is alleen maar fan van gourmetten. Maar ik snap echt niet wat er saai is aan fonduen
Vlindertje87vrijdag 31 maart 2006 @ 19:15
Wij deden altijd gourmetten, maar bij mn vriend thuis doen ze fonduen, en moet zeggen dat ik dat veel leuker vind. Kleine stukjes vlees, veel sneller klaar, etc.
Ja groot voorstander
SiGNevrijdag 31 maart 2006 @ 20:10
quote:
Op donderdag 30 maart 2006 22:23 schreef Sjoem het volgende:

[..]

Zonnebloemolie will do
Kan je beter pindaolie (arachide) gebruiken, dat kan wat beter tegen de hoge temperatuur.
Nog beter is het om blokken Ossewit te gebruiken, dierlijke olie walmt minder, dan staat je woonkamer niet blauw na een avondje.
Mirjamvrijdag 31 maart 2006 @ 20:24
ik heb volgens mij een kleine fonduepan hier staan, ik wil wel ees kaasfonduen
SHEvrijdag 31 maart 2006 @ 20:28
Ik durf het bijna niet te zeggen...

maar ik heb serieus nog nooit fondue gehad
Fendyvrijdag 31 maart 2006 @ 20:32
quote:
Op vrijdag 31 maart 2006 20:28 schreef SHE het volgende:
Ik durf het bijna niet te zeggen...

maar ik heb serieus nog nooit fondue gehad
SHE

Het kan lekker zijn, als je je vleesjes niet tot kleine zwarte klompjes laat verschrompelen
Drive-rvrijdag 31 maart 2006 @ 20:48
quote:
Op vrijdag 31 maart 2006 20:28 schreef SHE het volgende:
Ik durf het bijna niet te zeggen...

maar ik heb serieus nog nooit fondue gehad
Nooit iemands vlees in kokend vet willen hangen?

On-topic: Heel vroeger wel eens gedaan, maar het echte vlees fondue staat me enigzins tegen, ik hou niet zo van frituren. Maar chinese fondue, oftwel 'hotpot', is erg lekker en makkelijk (en in bouillon). Sinds we een lief, klein spleetoogje in de familie hebben, moeten we er allemaal aan geloven. Maar ik moet zeggen dat ze briljant is in de keuken en ik daar dagen naar d'r kan kijken!
SHEvrijdag 31 maart 2006 @ 22:24
Oeh...dat eet ik wel...en ook de thai variant...heerlijk hoor !

Alleen kaas/vlees fondue is me echt onbekend. Gek eigenlijk


Fendy Hai lieverd
DaMookvrijdag 31 maart 2006 @ 22:26
quote:
Op vrijdag 31 maart 2006 19:13 schreef ChrisJX het volgende:
Iedereen is alleen maar fan van gourmetten. Maar ik snap echt niet wat er saai is aan fonduen
Gourmetten en kaasfonduen tegelijk is ideaal
Replacement_drivervrijdag 31 maart 2006 @ 22:28
quote:
Op vrijdag 31 maart 2006 19:13 schreef ChrisJX het volgende:
Iedereen is alleen maar fan van gourmetten. Maar ik snap echt niet wat er saai is aan fonduen
Het gaat beiden goed samen met een leasauto, tankpas en golden retreiver.
Sjoemvrijdag 31 maart 2006 @ 23:05
quote:
Op vrijdag 31 maart 2006 19:13 schreef ChrisJX het volgende:
Iedereen is alleen maar fan van gourmetten. Maar ik snap echt niet wat er saai is aan fonduen
Wacht maar af, dit jaar gaan veel meer mensen dat doen, want die pannetjes zijn nu echt overal in de aanbieding. (Aldi, Lidl, Blokker, noem maar op!)
Sjoemvrijdag 31 maart 2006 @ 23:06
quote:
Op vrijdag 31 maart 2006 20:10 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Kan je beter pindaolie (arachide) gebruiken, dat kan wat beter tegen de hoge temperatuur.
Nog beter is het om blokken Ossewit te gebruiken, dierlijke olie walmt minder, dan staat je woonkamer niet blauw na een avondje.
Zoals ik ook al zei, ik gebruik ook olijfolie Werkt ook prima Dus je kunt eigenlijk vanalles proberen

Bij een feestje hadden ze alleen van dat bakolie. De hele woonkamer was daarna vettig (inclusief leren bank en jezelf) dus dat zou ik niet gebruiken.
B.Honderdvrijdag 31 maart 2006 @ 23:49
quote:
Op vrijdag 31 maart 2006 22:28 schreef Replacement_driver het volgende:

[..]

Het gaat beiden goed samen met een leasauto, tankpas en golden retreiver.
U vergeet de parkeerkaart, vermetele.
Drive-rzaterdag 1 april 2006 @ 00:26
Ben ik de 1e de SHE gaat uitnodigen voor een ouderwetse kaasfondue????
SiGNezaterdag 1 april 2006 @ 01:36
quote:
Op zaterdag 1 april 2006 00:26 schreef Drive-r het volgende:
Ben ik de 1e de SHE gaat uitnodigen voor een ouderwetse kaasfondue????
ja
PLAE@zaterdag 1 april 2006 @ 03:05
Nog nooit gedaan
KonnieKipkezondag 2 april 2006 @ 16:24
quote:
Op vrijdag 31 maart 2006 20:28 schreef SHE het volgende:
Ik durf het bijna niet te zeggen...

maar ik heb serieus nog nooit fondue gehad


Ga eens eten bij La Borsallino in Den Haag en bestel Vlees Fondue.
mjb44zondag 2 april 2006 @ 16:30
Fonduen is denk ik wel al 15 jaar geleden dat ik dat heb gedaan. Tegenwoordig gourmetten we meestal (we = in familikring). Vaak is 2e kerstdag een vaste gourmetdag en met Pasen soms ook.
DzjieDubzondag 2 april 2006 @ 17:54
Het was 20 jaar geleden dat ik voor het laatst heb gefondued totdat ik opeens een leuke Chinese jongedame tegen het lijf liep. Dus nu is het allicht eens per maand "hotpot". Overigens is de term 'bouillon' niet echt goed gekozen - de basis van de hotpot is een saus van pure pepers die met water wordt aangelengd; hierin wordt vanalles gefondued (vlees, vis, garnalen, groenten, (chinese) zwarte paddestoelen, diverse vormen soja (o.a. tofu, maar ook sojavellen), en gewone slabladeren). Per persoon heb je een klein schaaltje met daarin wat saus, die van sesamolie, pindasaus, "soja curd" (staat op het potje) en wat andere ingrediënten gemaakt is; hierin doop je het voedsel nadat het uit de bouillon gekomen is. Erg lekker, maar goddeloos heet - en ik dacht dat ik toch wel wat gewend was aan pittig eten. Overigens helpt het om een hapje suiker te nemen tegen de ergste hitte - gewoon, op het moment dat je gaat eten gewoon een schep witte suiker, en alles lijkt wat minder pittig (totdat je de volgende dag op die andere, door Sfinx in Maastricht gemaakte pot zit dan).