abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 12 januari 2006 @ 20:11:20 #201
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_33986437
quote:
Op donderdag 12 januari 2006 20:02 schreef Bluezz het volgende:

[..]


[..]

Je bent geweldig Bluezz!!
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 12 januari 2006 @ 23:21:44 #202
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33996113
Had tot nu toe nog nooit van Monagasque sauce gehoord.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_34006892
lekker bij koud buffet ed

bedankt voor het recept!!
pi_34007331
quote:
Op donderdag 12 januari 2006 23:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Had tot nu toe nog nooit van Monagasque sauce gehoord.
Ik ook niet
  vrijdag 13 januari 2006 @ 11:39:26 #205
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_34007579
quote:
Op donderdag 12 januari 2006 20:10 schreef Bluezz het volgende:
Mss bedoelen ze sambal
of ketjap?
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_34007609
quote:
Op vrijdag 13 januari 2006 11:39 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

of ketjap?
ja das echt pittig
Dirty...
  vrijdag 13 januari 2006 @ 11:40:55 #207
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_34007626
quote:
Op vrijdag 13 januari 2006 11:40 schreef AHLY-ALU het volgende:

[..]

ja das echt pittig
niet alleen scherp is pittig. ketjap heeft wel iets pittigs, zeker in een subtiel recept.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_34197270
Piet,

Kun je mij vertellen of je wel eens flan hebt gemaakt en zo ja, hoe je dat dan hebt gemaakt?
  woensdag 18 januari 2006 @ 13:38:03 #209
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_34198275
En hoe maak je eigenlijk portsaus?
  woensdag 18 januari 2006 @ 14:01:00 #210
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_34199140
quote:
Op woensdag 18 januari 2006 13:12 schreef Atnuk het volgende:
Piet,

Kun je mij vertellen of je wel eens flan hebt gemaakt en zo ja, hoe je dat dan hebt gemaakt?
Ja, flan maak ik regelmatig, eieren, melk, suiker en een smaakmaker (verhoudingen 3 Eieren
250 ml Melk 8 EL suiker) Je kan als smaakmaker bv vanille toevoegen, of wat anders, bv frambozen, of sinaasappelfilets..

Je kan een saus (vruchtensaus, caramelsaus) in het vormpje doen waar je het ei-melk-suiker mengsel in doet, dan doe je eerst de saus erin, en dan het mengsel. De vormpjes (timbaaltjes) zet je dan in een ovenschaal met water, en dat in de oven op 175 graden tot gaar.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 18 januari 2006 @ 14:03:56 #211
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_34199248
quote:
Op woensdag 18 januari 2006 13:38 schreef SiGNe het volgende:
En hoe maak je eigenlijk portsaus?
Easy.
Port koken, wat room erbij, beetje fond, zout, peper, drupje tabasco, drupje of 2 worchester sauce, binden met een roux.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_34233156
bedankt piet,

dit weekend eens een lekker toetje maken

  donderdag 19 januari 2006 @ 14:07:06 #213
55647 XcUZ_Me
Vileine vrouw
pi_34239842
Ok. Ik heb in een vlaag van verstandsverbijstering een netje spruitjes gekocht.

Iemand tips hoe je die klaar moet maken?
[b]Op dinsdag 4 maart 2008 13:44 schreef Zhenar het volgende:[/b]
Spelletjeshater! :( Prinses der Duisternis! :r Eter van kinderen en puppies!!!!! :'( !!!!!
  donderdag 19 januari 2006 @ 14:37:50 #214
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_34240960
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 14:07 schreef XcUZ_Me het volgende:
Ok. Ik heb in een vlaag van verstandsverbijstering een netje spruitjes gekocht.

Iemand tips hoe je die klaar moet maken?
het kontje eraf snijden (waar ze aan de plant zaten) en eventueel de buitenste blaadjes van de spruit verwijderen.
Koken tot gaar (afhankelijk van je smaak korter of langer, richttijd minuut of 15)
Nu kan je ze verder op smaak brengen zoals jij dat wil, ik zelf vind een kneep citroensap en een kluit boter (boter is geen margarine) het lekkerst, omdat je dan de smaak van de dingen zelf goed proeft.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 19 januari 2006 @ 14:40:58 #215
55647 XcUZ_Me
Vileine vrouw
pi_34241073
Bedankt Piet! Ga het eens proberen vanavond
[b]Op dinsdag 4 maart 2008 13:44 schreef Zhenar het volgende:[/b]
Spelletjeshater! :( Prinses der Duisternis! :r Eter van kinderen en puppies!!!!! :'( !!!!!
  donderdag 19 januari 2006 @ 17:10:53 #216
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_34246230
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 14:37 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

het kontje eraf snijden (waar ze aan de plant zaten) en eventueel de buitenste blaadjes van de spruit verwijderen.
Koken tot gaar (afhankelijk van je smaak korter of langer, richttijd minuut of 15)
Nu kan je ze verder op smaak brengen zoals jij dat wil, ik zelf vind een kneep citroensap en een kluit boter (boter is geen margarine) het lekkerst, omdat je dan de smaak van de dingen zelf goed proeft.
geen kruisje in de bovenkant? doet m'n vriendin altijd, waarom weet ik niet.
  donderdag 19 januari 2006 @ 17:54:02 #217
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_34247730
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 17:10 schreef SiGNe het volgende:

[..]

geen kruisje in de bovenkant? doet m'n vriendin altijd, waarom weet ik niet.
ach ja
Daarover het volgende verhaal.
Een jong echtpaar waren terug van huwelijksreis. Zij maakte hem de eerste warme maaltijd, een gebraden ham. Ze nam de ham en sneed daar een stuk af, en deed hem toen in de ovenschaal en zette hem in de oven. De man die nogal zuinig was vroeg haar waarom ze dat deed. Ze vertelde dat ze dat zo van haar moeder had geleerd. Maar waarom, wat is het nut ervan? vroeg hij..

De vrouw wist het niet en belde haar moeder, die vertelde dat zij het van haar moeder had geleerd.
Dus oma werd gebeld. Oma vertelde dat zij het ook niet wist, maar het hoorde zo, want haar moeder deed het ook al.
Overgrootmoeder werd gebeld.
Met een krakende stem zei het oude besje, ja ja, dat was de enige fucking manier waarop ik die ham in die kleine braadslee kon krijgen,...
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 19 januari 2006 @ 17:58:47 #218
35189 Troel
scherp en bot
pi_34247898
Ik heb het gevoel dat als je een kruisje in het kontje van het spruitje zet, dat ze sneller gaar zijn, maar dat kan ook bullshit zijn hoor.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  donderdag 19 januari 2006 @ 18:24:45 #219
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_34248668
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 17:58 schreef Troel het volgende:
Ik heb het gevoel dat als je een kruisje in het kontje van het spruitje zet, dat ze sneller gaar zijn, maar dat kan ook bullshit zijn hoor.
Als jij dat geloofd, moet je het vooral doen.
Ik heb het nooit objectief getest, hier rust een mooie taak.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 19 januari 2006 @ 18:36:24 #220
55647 XcUZ_Me
Vileine vrouw
pi_34249009
Nou, ik zal de helft van een kruisje voorzien en de andere helft niet. Dan kook ik ze een 15 à 20 mins en dan zullen we het beleven!
[b]Op dinsdag 4 maart 2008 13:44 schreef Zhenar het volgende:[/b]
Spelletjeshater! :( Prinses der Duisternis! :r Eter van kinderen en puppies!!!!! :'( !!!!!
  donderdag 19 januari 2006 @ 18:44:26 #221
55647 XcUZ_Me
Vileine vrouw
pi_34249273
Hoeveel water moet erbij met het koken btw? Net zoveel als bij aardappeltjes, zo net onder? Of ruim water?
[b]Op dinsdag 4 maart 2008 13:44 schreef Zhenar het volgende:[/b]
Spelletjeshater! :( Prinses der Duisternis! :r Eter van kinderen en puppies!!!!! :'( !!!!!
  donderdag 19 januari 2006 @ 18:54:50 #222
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_34249640
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 17:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

ach ja
Daarover het volgende verhaal.
Een jong echtpaar waren terug van huwelijksreis. Zij maakte hem de eerste warme maaltijd, een gebraden ham. Ze nam de ham en sneed daar een stuk af, en deed hem toen in de ovenschaal en zette hem in de oven. De man die nogal zuinig was vroeg haar waarom ze dat deed. Ze vertelde dat ze dat zo van haar moeder had geleerd. Maar waarom, wat is het nut ervan? vroeg hij..

De vrouw wist het niet en belde haar moeder, die vertelde dat zij het van haar moeder had geleerd.
Dus oma werd gebeld. Oma vertelde dat zij het ook niet wist, maar het hoorde zo, want haar moeder deed het ook al.
Overgrootmoeder werd gebeld.
Met een krakende stem zei het oude besje, ja ja, dat was de enige fucking manier waarop ik die ham in die kleine braadslee kon krijgen,...
whehe
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  donderdag 19 januari 2006 @ 18:58:26 #223
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_34249777
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 18:44 schreef XcUZ_Me het volgende:
Hoeveel water moet erbij met het koken btw? Net zoveel als bij aardappeltjes, zo net onder? Of ruim water?
net niet onder en deksel op de pan, als het kookt laag zetten dat het niet te hard en droog kookt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 19 januari 2006 @ 18:59:14 #224
55647 XcUZ_Me
Vileine vrouw
pi_34249808
quote:
Op donderdag 19 januari 2006 18:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

net niet onder en deksel op de pan, als het kookt laag zetten dat het niet te hard en droog kookt.
Ok! Ik ga ze nu schillen!

Ben benieuwd
[b]Op dinsdag 4 maart 2008 13:44 schreef Zhenar het volgende:[/b]
Spelletjeshater! :( Prinses der Duisternis! :r Eter van kinderen en puppies!!!!! :'( !!!!!
  vrijdag 20 januari 2006 @ 00:45:05 #225
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_34264558
Kruisje aan de bovenkant

Dat zijn dus van die kut geintjes, voor net nieuwe stagaires, zo hebben we ooit iemand een uur laten zoeken naar de gele paprikapoeder, hebben we iemand de HELE stad doorgestuurd op zoek naar de uitgeleende doperwtenvuller (alle restaurants in de stad kennen dat spelletje en spelen het allemaal mee, zo gaat de betreffende persoon van het ene restaurant naar het andere), en de topper was nog de dodo die 2 levende kreeften in de stromende regen heeft uitgelaten (stikdonker, zeikregen), toen kwam de maitre/eigenaar aangereden in zijn auto, die werd helemaal witheet, rende op de knul af en gaf die 2 kreeften een schop zodat ze aan de andere kant van de tuin lagen, die dodo wist niet was hij meemaakte, en zat net niet jankend bij te komen in de keuken
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_34264640
quote:
Op vrijdag 20 januari 2006 00:45 schreef Euc- het volgende:
en de topper was nog de dodo die 2 levende kreeften in de stromende regen heeft uitgelaten (stikdonker, zeikregen), toen kwam de maitre/eigenaar aangereden in zijn auto, die werd helemaal witheet, rende op de knul af en gaf die 2 kreeften een schop zodat ze aan de andere kant van de tuin lagen, die dodo wist niet was hij meemaakte, en zat net niet jankend bij te komen in de keuken
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 20 januari 2006 @ 08:03:03 #227
55647 XcUZ_Me
Vileine vrouw
pi_34268401
Oja, zal ook even vertellen hoe het afgelopen is

Spruitjes waren helemaal goed gelukt, maar m'n vriend en ik zijn er wederom achtergekomen dat we die dingen toch écht niet lekker vinden

Helaas dus!

Overigens geen verschil tussen de wel en niet ingekruisde spruitjes weten te proeven. Dus volgens mij heeft dat inderdaad geen nut.
[b]Op dinsdag 4 maart 2008 13:44 schreef Zhenar het volgende:[/b]
Spelletjeshater! :( Prinses der Duisternis! :r Eter van kinderen en puppies!!!!! :'( !!!!!
  vrijdag 20 januari 2006 @ 08:06:21 #228
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_34268421
dodo=walgvogel.

het schijnt dat het niet uitmaakte voor de mannen van de 'kaap de goede hoop' hoe lang ze het beest kookten. hij bleef heel erg vies smaken.
is dát de reden dat het beest is uitgestorven, of is dat juist geen reden dat het beest er niet meer is?

that's the question.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  vrijdag 20 januari 2006 @ 08:52:49 #229
83951 rashudo
project 2501
pi_34268842
Kreeften uitlaten..
Their eyes opaque.
pi_34269051
Oh wat erg euc
pi_34269193
quote:
het schijnt dat het niet uitmaakte voor de mannen van de 'kaap de goede hoop' hoe lang ze het beest kookten. hij bleef heel erg vies smaken.
is dát de reden dat het beest is uitgestorven, of is dat juist geen reden dat het beest er niet meer is?

that's the question.
Het schijnt dat onze voorouders zo baalden van het feit dat het beest naar hun idee nutteloos was dat ze hebben uitgeroeid. Naar mijn weten zijn de Nederlanders het enige volk dat bewust genocide op een complete diersoort heeft uitgevoerd.
Maar ik heb em niet helemaal scherp, lees Boudewijn Buch er eens op na!
pi_34271889
kan ik glazen zondermeer 20 minuten in een oven zetten van 180 gr??
  vrijdag 20 januari 2006 @ 11:34:32 #233
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_34272358
quote:
Op vrijdag 20 januari 2006 11:20 schreef Atnuk het volgende:
kan ik glazen zondermeer 20 minuten in een oven zetten van 180 gr??
Je kan het doen, maar waarom zou je dat willen? Je gaat er vreselijk je klauwen aan branden.
Het glas zal waarschijnlijk barsten als het afkoelt door spanningsverschillen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 20 januari 2006 @ 11:36:31 #234
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_34272437
quote:
Op vrijdag 20 januari 2006 00:45 schreef Euc- het volgende:
Kruisje aan de bovenkant

Dat zijn dus van die kut geintjes, voor net nieuwe stagaires, zo hebben we ooit iemand een uur laten zoeken naar de gele paprikapoeder, hebben we iemand de HELE stad doorgestuurd op zoek naar de uitgeleende doperwtenvuller (alle restaurants in de stad kennen dat spelletje en spelen het allemaal mee, zo gaat de betreffende persoon van het ene restaurant naar het andere), en de topper was nog de dodo die 2 levende kreeften in de stromende regen heeft uitgelaten (stikdonker, zeikregen), toen kwam de maitre/eigenaar aangereden in zijn auto, die werd helemaal witheet, rende op de knul af en gaf die 2 kreeften een schop zodat ze aan de andere kant van de tuin lagen, die dodo wist niet was hij meemaakte, en zat net niet jankend bij te komen in de keuken
heb je ook wat verhalen die jij als krullenjongen hebt meegemaakt..?
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  vrijdag 20 januari 2006 @ 12:16:19 #235
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_34273761
Lijkt me leuk voor in een nieuw topic inderdaad...kom op met die verhalen
  vrijdag 20 januari 2006 @ 12:44:50 #236
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_34274699
quote:
Op vrijdag 20 januari 2006 12:16 schreef SiGNe het volgende:
Lijkt me leuk voor in een nieuw topic inderdaad...kom op met die verhalen
Ja, maar niet hier.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 20 januari 2006 @ 12:48:32 #237
35189 Troel
scherp en bot
pi_34274822
quote:
Op vrijdag 20 januari 2006 08:03 schreef XcUZ_Me het volgende:

Overigens geen verschil tussen de wel en niet ingekruisde spruitjes weten te proeven. Dus volgens mij heeft dat inderdaad geen nut.
Weten we dat ook weer
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_34275521
quote:
Op vrijdag 20 januari 2006 11:34 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je kan het doen, maar waarom zou je dat willen? Je gaat er vreselijk je klauwen aan branden.
Het glas zal waarschijnlijk barsten als het afkoelt door spanningsverschillen.
Ik wil graag in de oven zeg maar bakjes maken van bladerdeeg die ik dan over omgekeerde glazen in de oven leg.
  vrijdag 20 januari 2006 @ 13:24:25 #239
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_34276079
quote:
Op vrijdag 20 januari 2006 13:08 schreef Atnuk het volgende:

[..]

Ik wil graag in de oven zeg maar bakjes maken van bladerdeeg die ik dan over omgekeerde glazen in de oven leg.
Neem liever ovenbestendige schaaltjes van hittebestendig aardewerk, porcelein of glas
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_34276604
ah ok

krijg morgen een pasje van de hanos dus zal daar eens kijken

vast en zeker te vinden daar!
pi_34380208
Gecaramelliseerde varkenshaas
Roergebakken varkenshaas in een saus van sinaasappel en limoensap met knoflook, palmsuiker en vijgen

Een tijdje terug dit gegeten in een restaurant. (heb dit overgenomen van hun site) Heb je enig idee Piet ? Het is een fusion Aziatisch /Japansachtig restaurant .

Bedankt voor de moeite iig
  maandag 23 januari 2006 @ 21:41:52 #242
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_34393490
Geen idee, ik ben meer van de klassieke keuken,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_34394738
quote:
Op maandag 23 januari 2006 21:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Geen idee, ik ben meer van de klassieke keuken,
en japans is niet klassiek?
  maandag 23 januari 2006 @ 22:15:38 #244
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_34394818
quote:
Op maandag 23 januari 2006 22:13 schreef loloxia het volgende:

[..]

en japans is niet klassiek?
Roergebakken varkenshaas in een saus van sinaasappel en limoensap met knoflook, palmsuiker en vijgen is geen klassiek japanse keuken...
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_34433925
NIet dat ik al zo heel veel van koken weet en zeker niet van japans, maar als ik zo de omschrijving van het gerecht lees lijkt het mij ,

Dat er in een wok olie wordt verhit, verse knoflook in aan fruiten (komt de smaak mooier vrij wel opletten dat je hem niet verbrand) dan de varkens haas er bij, even aan bakken dat hij overal mooi is dicht geschroeid, de vijgen (als je gedroogde gebruikt wel eerst laten wellen maar verse lijkt mij veel beter) en palm suiker er bij en alles ff laten carameliseren geheel afblussen met de limoen en sinaasappel sap eventueel op smaak maken met vet-sin, vis saus, op het laatste moment mischien een fijn gesneden bosuitje en of verse corander er bij doen. Ik denk dat in het begin snelheid geboden is bij dit gerecht, knoflook en palm suiker verbranden vrij snel. dit gevaar is grotendeels geweken als je het geheel hebt afgeblust, vlees dus lekker door laten garen in de saus tot je de gewenste gaarheid hebt bereikt en niet proberen om vlees al bij het aanbakken gaar te maken, dan wordt het ook nog eens ontzettend droog en dus taai.

Dit lijkt mij een beetje het basis trucje van dit gerecht en kan er natuurlijk lekker mee op los experimenteren, fruit met de knoflook bijv een beetje verse gember mee, en/of wat galangala, of als je hebt afgeblust wat sereh stengels kneusen en deze mee laten trekken in de saus en vlak voor serveren verwijderen.
Er is maar een ding lekkerder dan eten,
pi_34446199
Het water loopt me in de mond . Ik zal het recept opslaan en misschien dat ik het maar eens ga proberen te maken. Beankt voor de moeite iig .
pi_36447788
Hoi Piet. Wat is demi-glace eigenlijk? Bestaat er ook hele-glace en non-glace?
De wijze houdt zich op de achtergrond, in werkelijkheid staat hij vooraan
  dinsdag 28 maart 2006 @ 22:31:43 #248
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36448607
Demi glace is een term voor (meestal) een saus die zover is ingekookt dat ie bijna geschikt is om te glazeren.
Glazeren betekend van een ijslaag voorzien, maar niet letterlijk met ijs, maar zoals met ijzel de wereld is bedekt met een laagje ijs. Denk daarbij ook aan icing in het engels, een taart voorzien van een laag marsepein of suikerwerk.
Een voorbeeld van vlees volledig glazeren is het in geleilaag serveren van een ham.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_36456614
quote:
Op maandag 23 januari 2006 15:44 schreef Daantje77 het volgende:
Gecaramelliseerde varkenshaas
Roergebakken varkenshaas in een saus van sinaasappel en limoensap met knoflook, palmsuiker en vijgen

Een tijdje terug dit gegeten in een restaurant. (heb dit overgenomen van hun site) Heb je enig idee Piet ? Het is een fusion Aziatisch /Japansachtig restaurant .

Bedankt voor de moeite iig
ook maar es een interpretatie doen dan:

varkenshaasje in wat dikkere reepjes snijden.
knoflook fijnsnijden, fruit in de wok in de olie.
gesneden vijg erbij.
roerbakken die hap.
paar minuten voor het einde fijngehakte lente-ui, koriander en geroosterde sesamzaadjes erbij doen

voor de saus:

in een steelpannetje het volgende doen
limoensap, sinasappelsap (van de sinasappel dus), anderhalve eetlepel sojasaus
halve theelepel wasabi saus.

op laag vuur roerend verwarmen

brok palmsuiker in een bakje warm water oplossen.
opgeloste palmsuiker bij rest doen
citroen en sinasappelrasp erbij doen
inkoken tot 1 derde.

serveren met udon noedels

[ Bericht 8% gewijzigd door Tha_Butcha op 29-03-2006 10:45:19 (restyle recipe) ]
"The question is not 'who is going to let me', the question is 'who is going to stop me'"
pi_36482450
Piet ken jij groenlof en zou dat in Nederland te koop zijn? Wat is dat?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  donderdag 30 maart 2006 @ 01:42:28 #251
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_36482534
Groenlof is een bladgroente met spitse, langwerpige kroppen en groeit op elke grond (een lichte bemesting is voldoende). De plant is familie van witlof en andijvie en kan een klein beetje vorst verdragen, vandaar zeer geschikt voor najaarteelt.

Groenlof wordt meestal gestoofd. Verwijder de groene toppen en zo nodig de buitenbladeren. Hou je van een beetje bitter, laat ze er dan aan. Even stoven en daarna met een kaassausje gratineren of mengen in een aardappelpuree of hesprolletjes mee maken of gewoon puur... Rauw kan ook (in reepjes)! De groente kan lang bewaard worden in de koelkast, afgedekt om uitdroging te voorkomen.

Kan je volgens mij bij een echte groentenwinkel gewoon verkrijgen.

Lekker receptje:

Groenlof met seitan.

½ krop groenlof
1 uitje, gesneden
1 teen knoflook, geperst
1 theel. gemalen komijn (djintan)
1 theel. kerriepoeder
1 à 2 eetl. citroensap
200 g seitan (pot)
1 theel. kaneel
peper en zout
olie om in te bakken.

Was de groenlof en snijd ze in smalle reepjes.
Fruit ui, knoflook, kerrie en komijn in wat olie.
Voeg seitan toe (even uit laten lekken), besprenkel het geheel met citroensap en voeg kaneel toe.
Roerbak het geheel ongeveer 5 minuten.
Schep de groenlof erdoor en laat alles onder regelmatig omscheppen in 5' à 10' beetgaar stoven.
Breng op smaak met peper en zout.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_36482556
Bedankt!
Ik ga het aan onze goed gesorteerde groentewinkel vragen........
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zaterdag 1 april 2006 @ 14:15:38 #253
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_36550096
quote:
Op zaterdag 1 april 2006 12:16 schreef brrrrrrt het volgende:
Hoi Pietverdriet ik las een tijdje geleden een berichtje waarin je uitlegde dat je opengesneden gevulde eieren kon dichtmaken door er eiwit op te smeren en ze te stomen.

Dat wil ik graag doen voor een paasontbijt.

Maar ik heb het geprobeerd in een zeef boven een pan kokend water maar het lukt niet (ik heb geen steamer)

Heb jij of heeft iemand tips om te zorgen dat het eiwit beter blijft plakken en stolt, zodat ze wel dichtgaan zonder dat het te zien is dat ze open zijn geweest?
quote:
Op zaterdag 1 april 2006 13:58 schreef Pietverdriet het volgende:
Je moet het eiwit ook als lijm gebruiken tussen de twee eihelften.

Je moet je ook niet voorstellen dat je het geheel niet meer kan zien als je ze na het aan elkaar plakken niet bakt.
quote:
Op zaterdag 1 april 2006 14:00 schreef veldmuis het volgende:
Gekookte eieren bakken? Krijg nou tieten, isdat lekker? .
quote:
Op zaterdag 1 april 2006 14:02 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ei hard koken, dan schillen en dan in een wok met wat olie bakken, is errug lekker.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zaterdag 1 april 2006 @ 14:25:00 #254
76542 jack4ya
bê-ê-êh
pi_36550306
Piet, ik ben wild van rauwe tonijn/steak (wel goede kwaliteit natuurlijk) en laat hem letterlijk 2 keer door de pan glijden, d'r in en d'r uit en dan de andere kant nog een keer.
Ik vind het heerlijk met wilde spinazie (roerbakken), zwarte tagliatelle, gember en soja...

Maar heb jij nog een gerecht waarin rauwe tonijn centraal staat? Wel makkelijk want ik ben helaas de anti-kok van het noordelijk halfrond.

Sushi en sashimis zijn goddelijk, maar die haal ik wel
  zaterdag 1 april 2006 @ 14:30:31 #255
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36550436
quote:
Op zaterdag 1 april 2006 14:25 schreef jack4ya het volgende:
Piet, ik ben wild van rauwe tonijn/steak (wel goede kwaliteit natuurlijk) en laat hem letterlijk 2 keer door de pan glijden, d'r in en d'r uit en dan de andere kant nog een keer.
Ik vind het heerlijk met wilde spinazie (roerbakken), zwarte tagliatelle, gember en soja...
quote:
Maar heb jij nog een gerecht waarin rauwe tonijn centraal staat? Wel makkelijk want ik ben helaas de anti-kok van het noordelijk halfrond.

Sushi en sashimis zijn goddelijk, maar die haal ik wel
Rauwe tonijn, tja dat moet je vooral zo eten
Je kan het dungesneden met wat citroensap en olie eten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 1 april 2006 @ 14:31:57 #256
76542 jack4ya
bê-ê-êh
pi_36550471
quote:
Op zaterdag 1 april 2006 14:30 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]


[..]

Rauwe tonijn, tja dat moet je vooral zo eten
Je kan het dungesneden met wat citroensap en olie eten.
Hmm.. ja dat wel, maar verder met bepaalde groente nog ideeen?
  zaterdag 1 april 2006 @ 14:39:32 #257
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36550655
quote:
Op zaterdag 1 april 2006 14:31 schreef jack4ya het volgende:

[..]

Hmm.. ja dat wel, maar verder met bepaalde groente nog ideeen?
Rucola?
Slalade erbij?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 1 april 2006 @ 14:45:52 #258
130955 Floripas
Blast from the past
pi_36550804
Ik wil graag suiker kraken om caramel te maken voor op een taart. Moet ik dan voor de kleine of de grote kraak gaan?
  zaterdag 1 april 2006 @ 14:48:06 #259
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36550850
quote:
Op zaterdag 1 april 2006 14:45 schreef Floripas het volgende:
Ik wil graag suiker kraken om caramel te maken voor op een taart. Moet ik dan voor de kleine of de grote kraak gaan?
Ik snap je vraag niet..
Wil je harde caramel maken, of caramelsaus?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 1 april 2006 @ 14:51:42 #260
130955 Floripas
Blast from the past
pi_36550951
quote:
Op zaterdag 1 april 2006 14:48 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik snap je vraag niet..
Wil je harde caramel maken, of caramelsaus?
Dat is het punt: of het wordt te snel hard, of het blijft te zacht.

Ik wil het kunnen uitgieten over de taart, waarna het inhardt, zoals de chocolade-icing bij mij altijd wèl lukt.
pi_36594933
Piet, ik heb hier 'kipkarbonades'. Geen idee welk deel van de kip dit is.. denk een stukkie borst. Ik wilde dit dus grillen, de huid werd perfect knapperig, maar de binnenkant was nog rauw. Hoe kan ik deze vrij dikke stukken knapperig grillen maar toch door en door gaar laten worden. Eerst langzaam gaar bakken in gewone pan oid?
All those moments will be lost in time, like tears in rain.
  maandag 3 april 2006 @ 06:35:28 #262
10110 NIels25
"You only live once, so l
pi_36598775
ff voorkoken zou ik zeggen!
  maandag 3 april 2006 @ 09:50:36 #263
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36600345
quote:
Op zaterdag 1 april 2006 14:51 schreef Floripas het volgende:

[..]

Dat is het punt: of het wordt te snel hard, of het blijft te zacht.

Ik wil het kunnen uitgieten over de taart, waarna het inhardt, zoals de chocolade-icing bij mij altijd wèl lukt.
Poeh hee, ( piet doet tommie van sesamstraat na)

Daaaar ga ik even over nadenken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 3 april 2006 @ 09:52:34 #264
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36600378
quote:
Op zondag 2 april 2006 23:33 schreef Toolshed het volgende:
Piet, ik heb hier 'kipkarbonades'. Geen idee welk deel van de kip dit is.. denk een stukkie borst. Ik wilde dit dus grillen, de huid werd perfect knapperig, maar de binnenkant was nog rauw. Hoe kan ik deze vrij dikke stukken knapperig grillen maar toch door en door gaar laten worden. Eerst langzaam gaar bakken in gewone pan oid?
Kipkarbo is het bovenste deel van de vleugel. Hoe heb je ze gegrilled? Grilpan of salamander?
Wat langer grillen is ook een optie.
Kip moet imho moddergaar zijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_36614564
Ik heb ze gewoon in de grillpan gedaan. Ik denk dat ik ze eerst grill en daarna in de oven gooi. Kijken wat er gebeurt.
All those moments will be lost in time, like tears in rain.
  maandag 3 april 2006 @ 18:15:34 #266
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36614704
quote:
Op maandag 3 april 2006 18:09 schreef Toolshed het volgende:
Ik heb ze gewoon in de grillpan gedaan. Ik denk dat ik ze eerst grill en daarna in de oven gooi. Kijken wat er gebeurt.
neuh, gewoon wat langer grillen bij een wat lagere temperatuur (gas lager)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 3 april 2006 @ 18:33:37 #267
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36615267
Flori, oh liefde van mijn leven,
Als je nu suiker carameliseerd, deze stort en laat afkoelen,
Vervolgens kook je borstplaat met de caramel en suiker en stort deze?
Dan heb je een caramel suiker laag over je taart die bros is maar niet keihard.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 9 april 2006 @ 22:13:54 #268
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_36806512
@Piet

Ik wil komend weekend lamsvlees gaan grillen in de grillpan en dan iets van roseval aardappeltjes in de schil er bij.

Maar wat zou ik er aan groenten bij kunnen eten en wat vooor lamsvlees zou jij pakken om te grillen?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_36807634
Lamsfilet, of mijn favoriet lams carree. Vind bij lam groene asperges wel lekker. Maar eigenlijk kan alles er bij. Kies iets wat een beetje stevig van smaak is dus geen broccoli of bloemkool oid
  zondag 9 april 2006 @ 22:51:08 #270
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_36807791
Wat dacht je van een mooie ratatouille (spelling correct??) met grove stukken groente, Lekker veel tijm en rozemarijn doorheen.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  zondag 9 april 2006 @ 23:08:23 #271
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_36808488
En wat zou ik bij die roseval aardappeltjes kunnen serveren? Of zal ik deze ook met tijm en rozemarijn kruiden?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_36810526
Lijkt mij wat overdone.
Rozemarijn is erg overheersend, en om het dan in 2 gerechten te laten terugkomen?


Dit is ook een mooi gerecht met lam trouwens

Lamsvlees met zeven groenten


500 gr couscous,
700 gr lamsbout zonder bot,
2 uien, 2 tomaten,
3 el maiskiemolie, 3 el olijfolie,
1 tl gemberpoeder, ½ tl geelwortel,
1 bosje verse koriander,
2 winterwortels, ½ bloemkool, 1 courgette, ½ kleine spitskool, 100 gr diepvriestuinbonen,
zout en versgemalen peper


Snij het vlees in grove stukken van 4 cm.
Pel en halveer de uien en snij in dunne reepjes. Hak het blad van de koriander fijn. Ontvel de tomaten en snij ze in stukjes.
Halveer de wortels en de courgette en snij ze in vingerlange reepjes.
Snij de bloemkool in stukjes.
Snij de kool in 8 parten.
Was de groenten en laat uitlekken.

Verhit de olie in de braadpan, bak het vlees met het gemberpoeder, wat versgemalen peper en de geelwortel ± 5 minuten op een warmtebron - hoge stand.
Voeg de uien, de tomaten en 2 el korianderblad toe en roerbak alles 5 minuten. Schenk er ± 1 l water bij en laat aan de kook komen. Sluit de pan met het deksel, temper de warmtebron en laat het vlees in ± 1 uur gaar worden.

Bereid intussen de couscous.

Doe de wortels, kool en de tuinbonen na 30 minuten van de gaartijd bij het vlees.
Voeg de bloemkool en de courgette 10 minuten voor het eind van de gaartijd toe.
Schep de couscous op een platte schaal, schep er het vlees en de groenten op. Schenk er wat van het kookvocht over. Serveer het restant van het kookvocht in een sauskom erbij.
  maandag 10 april 2006 @ 07:18:58 #273
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36813068
quote:
Op zondag 9 april 2006 22:13 schreef Martijn_77 het volgende:
@Piet

Ik wil komend weekend lamsvlees gaan grillen in de grillpan en dan iets van roseval aardappeltjes in de schil er bij.

Maar wat zou ik er aan groenten bij kunnen eten en wat vooor lamsvlees zou jij pakken om te grillen?
Wat dacht je van boontjes?
Lamsvlees en Haricot verts, jummie.
En om te grillen zou ik lamskoteletjes nemen. Of spiesjes maken (sate) van de bout (achterbout)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_36814104
Groene asperges.
Fijne prei.
pi_36814114
Daar moet ik aan denken.
pi_36814250
Nav het chocolademousse van de Aldi topic: als ik chocolademousse zelf probeer te maken wordt het altijd een soort stragiatelle (sp?) Slagroom met miniscule stukjes chocolade erdoor.
Ik sla de slagroom stijf, smelt de extra pure chocolade, laat deze een beetje afkoelen en meng de chocolade vervolgens door de slagroom. Maar een mooi bruin geheel wordt het dus niet. Wat doe ik verkeerd?
pi_36816085
Je bent geen mousse aan het maken maar chocolade slagroom.
In mijn mousse zit nog eiwit, suikerwater, een likje eigeel.
Neem geslagen eiwit, spatel daar de chocolade door, en dan de slagroom. En dan een dag laten optijven. Das een soort van heel simpel basis recept. Patisiers rommelen er wat meer in
Slagroom niet stijf slaan maar lobbig, krijg je mooi zalverige mousse met toch veel lucht.
pi_36816229
quote:
Op maandag 10 april 2006 11:10 schreef Pilootje het volgende:
Je bent geen mousse aan het maken maar chocolade slagroom.
Dacht altijd dat dat hetzelfde was!
  maandag 10 april 2006 @ 11:22:02 #279
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36816373
Wat pilootje zegt, maar, niet helemaal
Sla slagroom lobbig en eiwit geheel stijf.
Smelt de chocolade (puur) au bain marie.
Voeg een klets slagroom aan de chocolade toe, en vouw deze eronder (niet roeren, omslaan, enveloperen zegt de vakman) en voeg dit aan de lobbige slagroom toe.
Envelopeer het eronder, en voeg daarna de eiwit massa beetje bij beetje toe vouw deze onder.
Het eiwit voeg je toe om het luchtiger te maken, meer opslag te krijgen.
Ik laat eiwit ook nog al eens weg en maak de slagroom luchtiger als ik rekening moet houden met het niet verdragen van rauw ei door de eters.
Als je een stragiatelle krijgt, is je chocolade niet vloeibaar genoeg en je slagroom te koud, de chocolade schrikt en wordt direct stijf, daarom ook eerst wat slagroom toevoegen aan de chocolade, om een betere overgang te krijgen.

Je kan suiker toevoegen aan eiwit en slagroom voor de zoetheid, en een flinke scheut grand marnier aan de chocolade die je smelt.
Neem pure couverture chocolade, die smelt mooi uit, oververhit de chocolade niet, laat hem mooi langzaam smelten, dan wordt ie zo dunvloeibaar als olie.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 10 april 2006 @ 16:41:32 #280
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_36826705
quote:
Op maandag 10 april 2006 00:21 schreef Bluezz het volgende:

Heel recept
Kan ik iets nemen tervervanging van die couscous? Ben namelijk niet zo'n couscous fan
quote:
Op maandag 10 april 2006 07:18 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat dacht je van boontjes?
Lamsvlees en Haricot verts, jummie.
En om te grillen zou ik lamskoteletjes nemen. Of spiesjes maken (sate) van de bout (achterbout)
Klinkt goed. Dan zou ik persoonlijk voor de spiesjes gaan. Zou je deze nog kruiden of zou je voor het natureel van het lams vlees gaan?

Zit zelf te denken aan iets van knoflook misschien.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  maandag 10 april 2006 @ 17:52:50 #281
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36829004
quote:
Op maandag 10 april 2006 16:41 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Kan ik iets nemen tervervanging van die couscous? Ben namelijk niet zo'n couscous fan
[..]

Klinkt goed. Dan zou ik persoonlijk voor de spiesjes gaan. Zou je deze nog kruiden of zou je voor het natureel van het lams vlees gaan?

Zit zelf te denken aan iets van knoflook misschien.
Rozemarijn, Thijm, knoflook, Peper, gewoon klassiek?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 10 april 2006 @ 18:20:23 #282
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_36829840
quote:
Op maandag 10 april 2006 11:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat pilootje zegt, maar, niet helemaal
Sla slagroom lobbig en eiwit geheel stijf.
Smelt de chocolade (puur) au bain marie.
Voeg een klets slagroom aan de chocolade toe, en vouw deze eronder (niet roeren, omslaan, enveloperen zegt de vakman) en voeg dit aan de lobbige slagroom toe.
Envelopeer het eronder, en voeg daarna de eiwit massa beetje bij beetje toe vouw deze onder.
Het eiwit voeg je toe om het luchtiger te maken, meer opslag te krijgen.
Ik laat eiwit ook nog al eens weg en maak de slagroom luchtiger als ik rekening moet houden met het niet verdragen van rauw ei door de eters.
Als je een stragiatelle krijgt, is je chocolade niet vloeibaar genoeg en je slagroom te koud, de chocolade schrikt en wordt direct stijf, daarom ook eerst wat slagroom toevoegen aan de chocolade, om een betere overgang te krijgen.

Je kan suiker toevoegen aan eiwit en slagroom voor de zoetheid, en een flinke scheut grand marnier aan de chocolade die je smelt.
Neem pure couverture chocolade, die smelt mooi uit, oververhit de chocolade niet, laat hem mooi langzaam smelten, dan wordt ie zo dunvloeibaar als olie.
mij is trouwens op school geleerd, dat je er ook iets zout erin moet doen
heb t zelf mogen proeven zonder & met zout, en met was ie lekkerder
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  maandag 10 april 2006 @ 18:24:08 #283
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36829932
quote:
Op maandag 10 april 2006 18:20 schreef Erosjuhhh het volgende:

[..]

mij is trouwens op school geleerd, dat je er ook iets zout erin moet doen
heb t zelf mogen proeven zonder & met zout, en met was ie lekkerder
Ik heb wat tegen het overal maar zout en of suiker door te mikken.
Verder denk ik dat goede ingredienten, dus top chocolade, verse room en verse eieren van eigen kip meer uitmaakt dan een snuf zout.
Ik heb wel eens eieren uit de supermarkt met een sterke vissmaak, door het gebruiken van vismeel in het voer denk ik dan.
Je moet er niet aan denken dat in een mousse te hebben
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 10 april 2006 @ 18:47:24 #284
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_36830611
quote:
Op maandag 10 april 2006 18:24 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik heb wel eens eieren uit de supermarkt met een sterke vissmaak, door het gebruiken van vismeel in het voer denk ik dan.
Je moet er niet aan denken dat in een mousse te hebben
Dan koop je maiseieren, zonnebloemeieren of 4granen eieren, weet je in elk geval zeker dat de kippen geen vismeel hebben gekregen.
  maandag 10 april 2006 @ 19:00:20 #285
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36831100
quote:
Op maandag 10 april 2006 18:47 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Dan koop je maiseieren, zonnebloemeieren of 4granen eieren, weet je in elk geval zeker dat de kippen geen vismeel hebben gekregen.
na, ook daar heb ik eieren bij gehad die muf smaakte, geen idee hoe het komt. Eieren nemen de smaak aan van het voer wat de kip krijgt, en hun omgeving van de leg. Je kan dat positief gebruiken, door eieren in een plastic zak te doen met een truffel, dan smaken de eieren naar truffel.
Eieren zijn erg gevoelig, en een beetje een stiefkindje in de supermarkt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 10 april 2006 @ 20:05:57 #286
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_36833451
quote:
Op maandag 10 april 2006 17:52 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Rozemarijn, Thijm, knoflook, Peper, gewoon klassiek?
Zat ik idd wel aan te denken en zou ik ook nog iets met knoflook of zo bij de rosenval aardpappeltjes kunnen doen?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  maandag 10 april 2006 @ 20:09:00 #287
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36833547
quote:
Op maandag 10 april 2006 20:05 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Zat ik idd wel aan te denken en zou ik ook nog iets met knoflook of zo bij de rosenval aardpappeltjes kunnen doen?
Ja hoor, en wat dacht je van spekblokjes en rozemarijn erbij?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 10 april 2006 @ 20:11:45 #288
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_36833657
Spekblokjes die had ik zelf niet bij Rosenval gedaan maar is misschien wel een goed idee
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  maandag 10 april 2006 @ 20:17:26 #289
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36833892
quote:
Op maandag 10 april 2006 20:11 schreef Martijn_77 het volgende:
Spekblokjes die had ik zelf niet bij Rosenval gedaan maar is misschien wel een goed idee
Tja ik zou roseval in de schil koken ipv in de oven doen, en dan pellen en in wat gesmolten boter met knoflook dopen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 10 april 2006 @ 20:21:35 #290
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_36834056
quote:
Op maandag 10 april 2006 18:24 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik heb wat tegen het overal maar zout en of suiker door te mikken.
Verder denk ik dat goede ingredienten, dus top chocolade, verse room en verse eieren van eigen kip meer uitmaakt dan een snuf zout.
Ik heb wel eens eieren uit de supermarkt met een sterke vissmaak, door het gebruiken van vismeel in het voer denk ik dan.
Je moet er niet aan denken dat in een mousse te hebben
t betrof een klein snufje slechts hoor, maar nu geloof ik graag dat t bij top ingredienten niet hoeft.. maar zoiets is natuurlijk niet mogelijk op een school om alleen topproducten te gebruiken omdat je vaak de helft weggooid (Gasten kiezen iets anders) en je 4x per week t zelfde moet maken (Andere klassen) paar weken lang..
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  maandag 10 april 2006 @ 20:24:05 #291
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_36834160
toevallig is moppie nu net bezig met rozevalletjes. min of tien koken, in partjes snijden, of plakjes, wat je wil en in ganzevet afbakken. schil er omheen laten.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_36841472
quote:
Op maandag 10 april 2006 11:22 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat pilootje zegt, maar, niet helemaal
Sla slagroom lobbig en eiwit geheel stijf.
Smelt de chocolade (puur) au bain marie.
Voeg een klets slagroom aan de chocolade toe, en vouw deze eronder (niet roeren, omslaan, enveloperen zegt de vakman) en voeg dit aan de lobbige slagroom toe.
Envelopeer het eronder, en voeg daarna de eiwit massa beetje bij beetje toe vouw deze onder.
Het eiwit voeg je toe om het luchtiger te maken, meer opslag te krijgen.
Ik laat eiwit ook nog al eens weg en maak de slagroom luchtiger als ik rekening moet houden met het niet verdragen van rauw ei door de eters.
Als je een stragiatelle krijgt, is je chocolade niet vloeibaar genoeg en je slagroom te koud, de chocolade schrikt en wordt direct stijf, daarom ook eerst wat slagroom toevoegen aan de chocolade, om een betere overgang te krijgen.

Je kan suiker toevoegen aan eiwit en slagroom voor de zoetheid, en een flinke scheut grand marnier aan de chocolade die je smelt.
Neem pure couverture chocolade, die smelt mooi uit, oververhit de chocolade niet, laat hem mooi langzaam smelten, dan wordt ie zo dunvloeibaar als olie.
De meeste patisiers met wie ik gewerkt heb voegen de chocolade altijd bij het eiwit. En enkelen voegen nog wat eidooiers toe voor een romiger effect. De mousse die daar uit komt is wat minder luchtig, zoals ik al aanhaalde bijna zalverig. Maar erg romig, en smelt op je tong.

Overigens is mijn ervaring met harde stukjes chocolade, is de chocolade te lang laten staan. Ik neem de chocolade puur van het bain marie bad, laat het 1 minuut staan en roer het door mijn basis. Geeft door de warmte een fractie minder lucht maar gegarandeerd glad.
  dinsdag 11 april 2006 @ 07:10:12 #293
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36845997
quote:
Op maandag 10 april 2006 23:20 schreef Pilootje het volgende:

[..]

De meeste patisiers met wie ik gewerkt heb voegen de chocolade altijd bij het eiwit. En enkelen voegen nog wat eidooiers toe voor een romiger effect. De mousse die daar uit komt is wat minder luchtig, zoals ik al aanhaalde bijna zalverig. Maar erg romig, en smelt op je tong.
Ah intressant,
Zoals ik het beschreef is het erg luchtig, dan heeft het echt een mousserend effect, je mousse is dan erg licht wat voor een toetje na een zware maaltijd lekker is.
Een mousse alleen met slagroom en zonder ei (meer een creme) is veel zwaarder en daar moet je niet teveel van eten. Zonder suiker en met bittere chocolade lijkt me, zoals ik in het ttp://forum.fok.nl/topic/841798 topic poste een mooie bijlage bij een eendeborst fillet
quote:
Overigens is mijn ervaring met harde stukjes chocolade, is de chocolade te lang laten staan. Ik neem de chocolade puur van het bain marie bad, laat het 1 minuut staan en roer het door mijn basis. Geeft door de warmte een fractie minder lucht maar gegarandeerd glad.
Meeste mensen hebben hun au bain marie ook te warm, en dat moet je met chocolade niet doen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 11 april 2006 @ 07:37:57 #294
110962 Jaguarized
Globetrotter
pi_36846137
Beste Piet,

Morgen wil ik voor mijn Finse kamergenoten Hollandse gehaktballen maken. Na het lezen van dit topic heb ik geen recept voor lekkere gehaktballen kunnen vinden. Wellicht kan je me helpen en vertellen wat ik allemaal nodig ben en hoe ik ze het beste kan maken.

Groetjes,

Jag.
Travelling in 2015: Parijs // Luxemburg // Verenigde Staten // Frankfurt (?)
  dinsdag 11 april 2006 @ 07:43:43 #295
110962 Jaguarized
Globetrotter
pi_36846169
Ik kreeg net op msn Gehaktballen door.
Travelling in 2015: Parijs // Luxemburg // Verenigde Staten // Frankfurt (?)
pi_36860033
quote:
Op dinsdag 11 april 2006 07:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ah intressant,
Zoals ik het beschreef is het erg luchtig, dan heeft het echt een mousserend effect, je mousse is dan erg licht wat voor een toetje na een zware maaltijd lekker is.
Een mousse alleen met slagroom en zonder ei (meer een creme) is veel zwaarder en daar moet je niet teveel van eten. Zonder suiker en met bittere chocolade lijkt me, zoals ik in het ttp://forum.fok.nl/topic/841798 topic poste een mooie bijlage bij een eendeborst fillet
[..]

Meeste mensen hebben hun au bain marie ook te warm, en dat moet je met chocolade niet doen.
Klopt, ideale temperatuur voor chocola is 47 graden als ik het goed heb uit me hoofd. Als je bain marie kookt dan wordt de chocola snel zo heet dat het gaat klonteren.
  dinsdag 11 april 2006 @ 19:17:55 #297
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_36863793
quote:
Op dinsdag 11 april 2006 17:14 schreef Pilootje het volgende:

[..]

Klopt, ideale temperatuur voor chocola is 47 graden als ik het goed heb uit me hoofd. Als je bain marie kookt dan wordt de chocola snel zo heet dat het gaat klonteren.
Maar hoe kan je het dan het beste verwamen?

Met de magnetron op een laag vermogen?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 11 april 2006 @ 19:20:47 #298
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_36863902
quote:
Op dinsdag 11 april 2006 19:17 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Maar hoe kan je het dan het beste verwamen?

Met de magnetron op een laag vermogen?
Au bain marie,
Heet water, maar niet laten koken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 11 april 2006 @ 19:30:22 #299
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_36864233
Je bent trouwens bijna aan een nieuw topic toe Piet
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_36874343
Waarom zijn rozeval aardappelen zo lekker? Ik vind het gewoon nieuwe aardappelen........
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')