abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 4 januari 2006 @ 20:24:31 #151
97745 Thorical
finding a way
pi_33706149
Ik dacht een keer alternatief vlees te gebruiken, paardenvlees en dan in dit geval lappen.
Maar toen ze na 8 uur sudderen nog schoenzolen bleken maar een roti gekocht.
De volgende dag heeft het nog zo'n 4 uur opgestaan en dus helemaal niets, alleen een jusje dat me deed kwijlen. Na nog een half uur in de magnetron hebben we het toch maar opgegeten maar echt blij zijn we er niet van geworden alleen die jus die was goddelijk.
Met mijn gewone runderlappen gaat nooit iets mis en echt ik heb ze op de zelfde manier behandeld.
Beste Piet, wat kan ik fout gedaan hebben en is er een speciale manier om paardenvlees mals te krijgen?
Ik denk meteen aan limburgs zuurvlees dat toch ook van paardenvlees gemaakt wordt.
  woensdag 4 januari 2006 @ 20:27:28 #152
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33706248
quote:
Op woensdag 4 januari 2006 20:24 schreef Thorical het volgende:
Ik dacht een keer alternatief vlees te gebruiken, paardenvlees en dan in dit geval lappen.
Maar toen ze na 8 uur sudderen nog schoenzolen bleken maar een roti gekocht.
De volgende dag heeft het nog zo'n 4 uur opgestaan en dus helemaal niets, alleen een jusje dat me deed kwijlen. Na nog een half uur in de magnetron hebben we het toch maar opgegeten maar echt blij zijn we er niet van geworden alleen die jus die was goddelijk.
Met mijn gewone runderlappen gaat nooit iets mis en echt ik heb ze op de zelfde manier behandeld.
Beste Piet, wat kan ik fout gedaan hebben en is er een speciale manier om paardenvlees mals te krijgen?
Ik denk meteen aan limburgs zuurvlees dat toch ook van paardenvlees gemaakt wordt.
Denk dat je een oud mijnpaard gekregen hebt

Maar goed, dit vlees inleggen in azijnmarinade dan krijg je het mals, maar ik heb persoonlijk nog nooit meegemaakt dat het na uren en uren stoven niet mals werd,.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 4 januari 2006 @ 20:42:17 #153
97745 Thorical
finding a way
pi_33706822
Dat van dat mijnpaard dachten we thuis ook al en ananassap toevoegen. Of een halve kiwi.
Maar is Spätzle maken nou echt zo moeilijk, je hebt er een opzetdeksel voor nodig maar echt bijzonder is het niet volgens de Duitse kookprogramma's die ik gezien heb.
Maar jou manier van paardenlappen zou dus zijn om ze eerst inteleggen?
  donderdag 5 januari 2006 @ 12:23:37 #154
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33724340
quote:
Op woensdag 4 januari 2006 20:42 schreef Thorical het volgende:
Dat van dat mijnpaard dachten we thuis ook al en ananassap toevoegen. Of een halve kiwi.
je kan ook papaya gebruiken, of gewoon het active enzym dat daarin zit kopen, potjes vleesmalser worden bij de supermarkt verkocht, is een zout/papaiine mengsel (het enzym dat vlees afbreekt)
Als je ananassap gebruikt, moet je wel vers sap gebruiken, sap uit blik of pak is verhit en dat stopt de enzymwerking.
quote:
Maar jou manier van paardenlappen zou dus zijn om ze eerst inteleggen?
Als je zuurvlees maakt, zeker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 5 januari 2006 @ 12:34:08 #155
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33724630
Spätzle
2 Eieren
½ TL zout
250 g Meel
1/8 Liter Water
los het zout op in de eieren terwijl je deze losslaat.
Meel zeven en de eieren en water er door mengen.
Nu met een Spätzleplank en een mes verder.

Een laagje op de plank smeren en dan reepjes is het kokende water hobelen.
Je kan ook een aardappelpers gebruiken, maar dan wel eentje waar je verschillende grote van gaten in kan doen

Je perst het deeg dan door de pers het kookende water in
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_33725494
Ah, kzal eens kijken of ik aan zon plank, kan komen, en desnoods een aardappelpers...

ALvast hartstikke bedankt Piet!

Tom
Cooking!
pi_33789097
ff een hele andere vraag:

A:
Waarom staat er niet in de Topic-Header " Hoe BEREIDT ik ...." ipv klaarmaken.
Met "Klaarmaken" denk ik altijd aan iets anders

B:
Is 'Piet' Kok ofzo of gerenomeerd recensent ergens ofzo ( nee 'k heb niet al zijn post nagetrokken
heb wel wat beters te doen) dat iedereen aan hem maar alles moet vragen t.a.v.de bereidingswijze
van bepaalde gerechten? Of is het gewoon vraag maar voor de vuist weg want 'Piet' heeft toch
niks anders te doen en vindt het leuk om ff te helpen..
pi_33790072
Hé ISPY heb je hier geen foto's bij? Zomaar effe een vraagje?
Helpt waar hij kan!
  zaterdag 7 januari 2006 @ 06:22:15 #159
66470 Klonk
Koning van Tofania
pi_33790971
quote:
Op zaterdag 7 januari 2006 02:29 schreef i-spy24 het volgende:
ff een hele andere vraag:

A:
Waarom staat er niet in de Topic-Header " Hoe BEREIDT ik ...." ipv klaarmaken.
Met "Klaarmaken" denk ik altijd aan iets anders

B:
Is 'Piet' Kok ofzo of gerenomeerd recensent ergens ofzo ( nee 'k heb niet al zijn post nagetrokken
heb wel wat beters te doen) dat iedereen aan hem maar alles moet vragen t.a.v.de bereidingswijze
van bepaalde gerechten? Of is het gewoon vraag maar voor de vuist weg want 'Piet' heeft toch
niks anders te doen en vindt het leuk om ff te helpen..
A: smut is in the mind of the reader

B: voorzover ik weet is Piet een uitermate goeie kok (al dan niet beroepsmatig), die veel van eten en lekkere dingen afweet
Klonk is alleen Klonk als er Klonk op staat
  zaterdag 7 januari 2006 @ 08:52:22 #160
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33791674
quote:
Op zaterdag 7 januari 2006 02:29 schreef i-spy24 het volgende:
ff een hele andere vraag:

A:
Waarom staat er niet in de Topic-Header " Hoe BEREIDT ik ...." ipv klaarmaken.
Met "Klaarmaken" denk ik altijd aan iets anders
Denk dat dit vooral jouw probleem is, I-Spy
quote:
B:
Is 'Piet' Kok ofzo of gerenomeerd recensent ergens ofzo ( nee 'k heb niet al zijn post nagetrokken
heb wel wat beters te doen) dat iedereen aan hem maar alles moet vragen t.a.v.de bereidingswijze
van bepaalde gerechten? Of is het gewoon vraag maar voor de vuist weg want 'Piet' heeft toch niks anders te doen en vindt het leuk om ff te helpen..
Heb deel 1 van dit topic geopend omdat mensen mij een aantal keer vragen hebben gesteld (wat sommige nog steeds doen) via mail of off topic in ander topic.
denk, dat kan je beter centraal doen als je gebruik wilt maken van mijn enorme kennis op eetgebied.
En, wie ik ben? Ik ben Piet Verdriet een gerenomeerd culinair forumposter, bestrijder van onrecht en voorvechter van vrijheid en tegenstander van grote overheid.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 7 januari 2006 @ 08:58:49 #161
111260 Charmian
a little joy
pi_33791690
quote:
Op zaterdag 7 januari 2006 02:29 schreef i-spy24 het volgende:
ff een hele andere vraag:

A:
Waarom staat er niet in de Topic-Header " Hoe BEREIDT ik ...." ipv klaarmaken.
Met "Klaarmaken" denk ik altijd aan iets anders

B:
Is 'Piet' Kok ofzo of gerenomeerd recensent ergens ofzo ( nee 'k heb niet al zijn post nagetrokken
heb wel wat beters te doen) dat iedereen aan hem maar alles moet vragen t.a.v.de bereidingswijze
van bepaalde gerechten? Of is het gewoon vraag maar voor de vuist weg want 'Piet' heeft toch
niks anders te doen en vindt het leuk om ff te helpen..
A. Omdat het 'Hoe bereid ik...' is. En verder who cares?

B: Wat Piet zelf zegt en omdat hij het soms zo aardig brengt.
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
pi_33792596
quote:
Op zaterdag 7 januari 2006 08:52 schreef Pietverdriet het volgende:


En, wie ik ben? Ik ben Piet Verdriet een gerenomeerd culinair forumposter, bestrijder van onrecht en voorvechter van vrijheid en tegenstander van grote overheid.
En Piet houdt van knuffelen...
Nog een leuke verjaardag gehad, Piet?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zaterdag 7 januari 2006 @ 13:10:22 #163
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33795789
quote:
Op zaterdag 7 januari 2006 10:57 schreef Oblivion het volgende:

[..]

En Piet houdt van knuffelen...
Nog een leuke verjaardag gehad, Piet?
Ik wordt oud...
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_33796729
quote:
Op zaterdag 7 januari 2006 13:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik word oud...
En steeds wijzer....

Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_33797479
quote:
Op zaterdag 7 januari 2006 13:10 schreef Pietverdriet het volgende:


Trouwens, why the long face?
Mannen worden knapper naarmate ze ouder worden.....(En hopelijk ook milder...)

Nu moet ik eigenlijk wat ontopics plaasten, maar weet nu even niks te vragen....
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_33816252
En omdat Piet van boter houdt!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zaterdag 7 januari 2006 @ 23:06:26 #167
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33816317
quote:
Op zaterdag 7 januari 2006 23:04 schreef krakkemieke het volgende:
En omdat Piet van boter houdt!
En dan bedoelen we ook boter
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_33816455
Dat zeg ik ja!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zaterdag 7 januari 2006 @ 23:10:57 #169
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33816518
quote:
Op zaterdag 7 januari 2006 23:09 schreef krakkemieke het volgende:
Dat zeg ik ja!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_33816711
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zaterdag 7 januari 2006 @ 23:18:30 #171
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33816837
Heb vandaag pelaardappels met boterdoop gegeten,
Heerlijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 7 januari 2006 @ 23:21:43 #172
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_33816979
peterselie erbij?
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zaterdag 7 januari 2006 @ 23:22:45 #173
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33817019
nee alleen wat zout en knoflook
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 8 januari 2006 @ 01:21:16 #174
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_33820418
Piet heb je nog wat speciale tips, ingredienten of smaakmakers voor een lekkere lasagna?
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  zondag 8 januari 2006 @ 10:07:13 #175
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_33825034
quote:
Op zaterdag 7 januari 2006 23:18 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb vandaag pelaardappels met boterdoop gegeten,
Heerlijk
Boterdoop? Google levert 0,0
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  zondag 8 januari 2006 @ 10:12:41 #176
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33825068
quote:
Op zondag 8 januari 2006 10:07 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Boterdoop? Google levert 0,0
Gesmolten boter om in te dopen, met een beetje zout en knof
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 8 januari 2006 @ 10:13:35 #177
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33825080
quote:
Op zondag 8 januari 2006 01:21 schreef Chielus het volgende:
Piet heb je nog wat speciale tips, ingredienten of smaakmakers voor een lekkere lasagna?
Poeh, eu, ja, maak de pasta vellen zelf
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 8 januari 2006 @ 10:48:50 #178
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_33825448
quote:
Op zondag 8 januari 2006 10:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Poeh, eu, ja, maak de pasta vellen zelf
Tja daar heb ik de spullen niet voor in huis, zat meer te denkena aan een bepaald soort kruiden ofzo, maar ik ga denk ik gewoon lekker een soort klassieke versie maken. maar dan met gorgonzola.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  zondag 8 januari 2006 @ 11:06:26 #179
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33825710
quote:
Op zondag 8 januari 2006 10:48 schreef Chielus het volgende:

[..]
Tja daar heb ik de spullen niet voor in huis,
bloem, ei, deegroller?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 8 januari 2006 @ 11:21:45 #180
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_33825983
ik ben net na mn anti-kater ontbijt door mn eieren heen
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_33909342
grmbl ik weet niet wat ik verkeerd doe maar Jan in Zak is dus echt niet aan mij besteed

Het word geen koek, het blijft gewoonweg een deegmassa met wat rozijntjes....
Ik volg precies het recept en neehoor na 2,5 uur koken even kijken en het is nog steeds een massa deeg

Maar wat doe ik dus verkeerd, of mag Jan in de Zak mij gewoonweg niet
We hopen dat ze je vleugels geven, zodat je overal kunt komen, dat je terugkomt in onze dromen, en met ons meevliegt in ons leven
Blonde haren,blauwogen zomaar uit een sprookjesboek gevlogen...
  dinsdag 10 januari 2006 @ 17:38:46 #182
35189 Troel
scherp en bot
pi_33909435
Piet (of iemand anders)

Heeft rijstemelk een duidelijk andere smaak dan sojamelk of koemelk?

Een van de kindertjes uit mijn klas mag dus alleen rijstemelk en ik vroeg me af of ik dat ook kan gebruiken in iets puddingachtigs.
(Of zit er in van die pudding waar je melk bij moet doen ook nog melkachtige dingen?)

Ik wilde namelijk een les maken over het Olifantenfeest van Paul Biegel en dan de kids zelf pudding laten maken.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_33909480
Jan in de zak, ik had er nog nooit van gehoord, dus ben ik ff gaan zoeken :
quote:
Jan in de zak

Recept 1
Ingrediënten:
300 gram bloem, 200 gram boekweitmeel, 50 gram gist, 2 eieren, 50 gram suiker, ½ liter melk, snufje zout, 75 gram krenten, 75 gram sukade, 75 gram rozijnen, stroopsaus.
Bereidingswijze:
De gist met wat lauwe melk aanmengen, een kuiltje in de bloem maken, de gist hierin schenken, het losgeklopte ei, de melk, suiker en zout toevoegen, alles goed dooreen mengen en beslaan tot een luchtig deeg. De gewassen rozijnen e.d. toevoegen. Het beslag in een witte katoenen zak overdoen (die van te voren met warm water is uitgespoeld en met bloem bestrooid) en dichtbinden, maar zo dat er voldoende ruimte blijft om te rijzen. Men legt de zak in een pan met lauw water (onderop een schoteltje om aanbranden te voorkomen). Breng dit langzaam aan de kook en laat jan in de zak 2½ uur koken. De zak verwijderen en de koek met een draad in plakken snijden, presenteren met stroopsaus of met gesmolten boter en basterdsuiker.

Recept 2
Ingrediënten:
300 gram bloem, 200 gram boekweitmeel, 50 gram gist, 2 eieren, 50 gram suiker, ½ liter melk, snufje zout, 75 gram krenten, 75 gram sukade, 75 gram rozijnen, stroopsaus.
Bereidingswijze:
Leng de gist aan met wat lauwe melk, maak een kuiltje in de bloem, schenk de gist hierin, voeg het losgeklopte ei, de melk, suiker en zout toe, meng alles goed dooreen en klop het tot een luchtig deeg. Voeg de gewassen rozijnen e.d. toe. Doe het beslag over in een witte katoenen zak (die van te voren met warm water is uitgespoeld en met bloem bestrooid) en bind die dicht, maar zo dat er voldoende ruimte blijft om te rijzen. Leg de zak in een pan met lauw water (onderop een schoteltje om aanbran- den te voorkomen). Breng dit langzaam aan de kook en laat jan in de zak 2½ uur koken. Verwijder de zak en snijd de koek met een draad in plakkenn. Presenteer hem met stroopsaus of met gesmolten boter en basterdsuiker.

Recept 3
Ingrediënten:
300 gram bloem, 1 ei, zout, 150 gram rozijnen, 150 gram krenten, 150 gram sukade, 25 gram verse gist, 2 deciliter melk, boter, 1 theelepel suiker stroop.
Bereidingswijze:
Zeef het bloem en het zout in een kom. Verwarm de melk tot 40 °C, los de gist erin op en roer er de suiker door. Laat de gistoplossing enige tijd op een tamelijk warme plaats staan (er moeten zich bovenop het mengsel belletjes vormen). Maak een kuiltje in de bloem en doe daar de gistoplossing en het ei in. Roer er met een mixer, voorzien van deeghaken, een glad en klontvrij beslag van. Kneed de rozijnen, krenten en sukade erdoor. Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het op een tamelijk warme en tochtvrije plaats 1 uur rijzen. Spoel een linnen theedoek in warm water en bestrooi de bovenkant met bloem. Leg de deegbol op de doek en bind deze met een touwtje dicht. Zorg ervoor dat er in de doek voldoende ruimte overblijft, zodat het deeg nog kan rijzen. Leg de doek met het deeg op een bord in een pan kokend water. Sluit de pan en kook de jan in de zak in ongeveer 2½ uur gaar. Steek, om te controleren of het gaar is, een breinaald in het brood; deze moet er schoon en droog uit komen. Verwijder dan de doek en laat de Jan in de zak even uitdampen. Snijd de Jan in de zak in dikke plakken en serveer deze met boter en stroop.
Hoe zit het met de verhoudingen in jullie recept dan ???
  dinsdag 10 januari 2006 @ 17:41:00 #184
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_33909511
ik zou idd even goed kijken of er geen melkpoeder ofzo in de puddingmix zit, zou me niks verbazen
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_33909907
ik heb het eerste recept hiervan gebruikt precies gedaan wat daar stond
daarom vind ik het ook zo appart
We hopen dat ze je vleugels geven, zodat je overal kunt komen, dat je terugkomt in onze dromen, en met ons meevliegt in ons leven
Blonde haren,blauwogen zomaar uit een sprookjesboek gevlogen...
pi_33909963
quote:
Op dinsdag 10 januari 2006 17:38 schreef Troel het volgende:
Piet (of iemand anders)

Heeft rijstemelk een duidelijk andere smaak dan sojamelk of koemelk?

Een van de kindertjes uit mijn klas mag dus alleen rijstemelk en ik vroeg me af of ik dat ook kan gebruiken in iets puddingachtigs.
(Of zit er in van die pudding waar je melk bij moet doen ook nog melkachtige dingen?)

Ik wilde namelijk een les maken over het Olifantenfeest van Paul Biegel en dan de kids zelf pudding laten maken.
Ik ben dan wel geen piet, maar ik kook vaker met rijstemelk (heb koemelkallergie).
Je kan met rijstemelk gewoon puddingmaken, maar de meeste pakjes bevatten melkbestanddelen.
Probeer anders met custardpoeder of griesmeel pudding te maken. Rijstemelk is wel vlokkerig, het is niet helemaal homogeen, hou daar rekening mee, helemaal homogene vanillevla/pudding gaat je dus niet lukken. Bij griesmeelpudding zie je er niks van.

Overigens die van Lima is lekker, die van het merk dat ze bij de konmar verkopen is smerig, maar goed dat is een kwestie van smaak.
  dinsdag 10 januari 2006 @ 18:01:09 #187
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33910166
quote:
Op dinsdag 10 januari 2006 17:38 schreef Troel het volgende:
Piet (of iemand anders)

Heeft rijstemelk een duidelijk andere smaak dan sojamelk of koemelk?
ik heb geen idee, ik had tot nu nog nooit van rijstemelk gehoord.
quote:
Een van de kindertjes uit mijn klas mag dus alleen rijstemelk en ik vroeg me af of ik dat ook kan gebruiken in iets puddingachtigs.
maak anders ipv pudding eens haagse bluf? (stijfgeslagen eiwit met bessensap=
quote:
(Of zit er in van die pudding waar je melk bij moet doen ook nog melkachtige dingen?)
zou goed kunnen, die fabikanten gooien veel ingredienten in die pakjes. Bedoel je van die roerpudding zonder koken?
Maak anders agarpudding of gelantinepudding (Vruchtensap met eventueel wat suiker en gebonden met agar agar of gelatine)
quote:
Ik wilde namelijk een les maken over het Olifantenfeest van Paul Biegel en dan de kids zelf pudding laten maken.
Ik ken het boek niet, maar veel succes.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_33910448
quote:
Op zaterdag 17 december 2005 16:17 schreef Rampestamper het volgende:
[afbeelding]

Grappa is trouwens niet te zuipen, vindt ik dan, dus er moet nog een hoop tiramisu gemaakt worden eer dat op is .
Beker rozijnen+droge abrikozen, glas grappa (of 2) eroverheen, 2 daagjes laten wellen+trekken. Ideaal als bijgerecht bij een wildschotel......
  woensdag 11 januari 2006 @ 09:59:15 #189
35189 Troel
scherp en bot
pi_33931067
Kijk, met die antwoorden kan ik inderdaad wat. Of Haagse Bluf een goed idee is weet ik niet, ik weet niet of ouders daar blij mee zijn

Olifantenfeest gaat over een circus en dan komt er een heel grote olifant, maar dat blijkt een neppe te zijn. DE kinderen moeten allemaal vroeg naar bed en alle moeders moeten frambozenpudding gaan maken. Die pudding wordt allemaal in de olifant gegoten en de voglende dag is er dus een puddingolifant


De meeste kinderen zullen frambozenpudding wel lekker vinden, maar eten ze ook griesmeelpudding?
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_33931651
Wil je pudding die je warm moet bereiden, of liever niet op het vuur?

Als vuur geen probleem is zou je maizenapudding kunnen maken en die aankleuren met roze kleurstof.
Als je liever geen vuur gebruikt samen met de kinderen zou je zelf wat gelatine kunnen oplossen en gelatine pudding kunnen maken. Kun je rode gelatineblaadjes gebruiken.
  woensdag 11 januari 2006 @ 10:41:05 #191
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33931864
quote:
Op woensdag 11 januari 2006 09:59 schreef Troel het volgende:
Kijk, met die antwoorden kan ik inderdaad wat. Of Haagse Bluf een goed idee is weet ik niet, ik weet niet of ouders daar blij mee zijn
waarom niet?
Er is trouwens steriel eiwit te koop, in "Melkpakken" (bij AH)
quote:
Olifantenfeest gaat over een circus en dan komt er een heel grote olifant, maar dat blijkt een neppe te zijn. DE kinderen moeten allemaal vroeg naar bed en alle moeders moeten frambozenpudding gaan maken. Die pudding wordt allemaal in de olifant gegoten en de voglende dag is er dus een puddingolifant
aha
quote:
De meeste kinderen zullen frambozenpudding wel lekker vinden, maar eten ze ook griesmeelpudding?
geen idee
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_33934345
quote:
Op zaterdag 7 januari 2006 02:29 schreef i-spy24 het volgende:
ff een hele andere vraag:

A:
Waarom staat er niet in de Topic-Header " Hoe BEREIDT ik ...." ipv klaarmaken.
Met "Klaarmaken" denk ik altijd aan iets anders
quote:
Op zaterdag 7 januari 2006 13:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik wordt oud...


ontopic... zeg piet, maak jij weleens chips?
Dirty...
  woensdag 11 januari 2006 @ 13:25:48 #193
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33936133
quote:
Op woensdag 11 januari 2006 12:18 schreef AHLY-ALU het volgende:

ontopic... zeg piet, maak jij weleens chips?
ja
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 11 januari 2006 @ 13:34:18 #194
83951 rashudo
project 2501
pi_33936409
quote:
Op woensdag 11 januari 2006 13:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

ja
IJsbeerchips
Their eyes opaque.
pi_33969021
hoe maak ik lekkere uitjes monegask?

heb ik ineens zin in..

  donderdag 12 januari 2006 @ 12:01:07 #196
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_33969391
Piet, kun je iets wat in Tempura gebakken is van te voren klaar maken? Daarna koud eten of opwarmen of is dat niet lekker?
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  donderdag 12 januari 2006 @ 19:46:35 #197
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_33985443
quote:
Op donderdag 12 januari 2006 11:47 schreef Atnuk het volgende:
hoe maak ik lekkere uitjes monegask?

heb ik ineens zin in..

Dat doet mij denken aan een saus Monegask die ik ooit bij een pate op heb maar heb daar nooit het recept van kunnen krijgen. Weet jij misschien een recept Piet?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_33986092
quote:
Op donderdag 12 januari 2006 19:46 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Dat doet mij denken aan een saus Monegask die ik ooit bij een pate op heb maar heb daar nooit het recept van kunnen krijgen. Weet jij misschien een recept Piet Bluezz?
quote:
Monegask saus


1 grote pot kleine witte uitjes
3 lepels olie
1 glas water
1 glas azijn
50 gram blanke rozijnen
1 groot blik tomatenpuree
50 gram suiker
2 laurierbladeren
2 kruidnagels
paar takjes peterselie (fijnsnijden)
zout en peper
sherry

Bereiding:

Van te voren de rozijnen weken in sherry. Hier kan evt. iets vocht bijgedaan worden van de pot uitjes.
Alle ingredienten in een pan doen en dit 1,5 uur laten sudderen met de deksel erop.
Als je van pittig houd, kun je er op het laatst een klein scheutje ketchup aan toevoegen.
pi_33986244
quote:
Als je van pittig houd, kun je er op het laatst een klein scheutje ketchup aan toevoegen.


Dat is toch verre van pittig?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_33986408
Mss bedoelen ze sambal
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')