abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 27 oktober 2005 @ 16:49:15 #101
72470 Doekes
Medisch wonder
pi_31728696
Beste Piet,

Misschien een domme vraag, maar vallen aardappels ook onder de categorie groente?

Groeten,

Doekes
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
  donderdag 27 oktober 2005 @ 18:20:39 #102
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_31731162
quote:
Op donderdag 27 oktober 2005 16:49 schreef Doekes het volgende:
Beste Piet,

Misschien een domme vraag, maar vallen aardappels ook onder de categorie groente?

Groeten,

Doekes
Ligt eraan.
In frankrijk en de VS wel, in NL vallen aardappelen onder "aardappelen"
Kortom, hangt er maar vanaf hoe je het bekijkt.
Je hebt al een vreemde tweedeling groente en fruit, waarbij door de meeste mensen tomaten niet als fruit gezien worden, terwijl het wel vruchten zijn, net als komkommer.
Maar om dat te lappen zegt men dan dat vruchten van éénjarige planten groente is, wat betekend dat Meloen groente is.
De indeling is door mensen opgelegt, en de natuur is creatief, dus er zijn altijd uitzonderingen waar de definitie niet van toepassing is. Kortom, als jij wilt dat aardappels groente zijn, dan is het groente, want rapen en wortelen zijn het ook.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 28 oktober 2005 @ 09:26:35 #103
72470 Doekes
Medisch wonder
pi_31747334
Dan vind ik dus dat het groente is, want dan kom ik wat makkelijker aan mijn twee ons groente per dag

Okee, dank je wel Piet.
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
  vrijdag 28 oktober 2005 @ 09:54:59 #104
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_31747751
quote:
Op vrijdag 28 oktober 2005 09:26 schreef Doekes het volgende:
Dan vind ik dus dat het groente is, want dan kom ik wat makkelijker aan mijn twee ons groente per dag

Okee, dank je wel Piet.
Je hebt zelf ook door dat het eigenlijk niet zo bedoeld is, die 2 ons groentes?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 28 oktober 2005 @ 10:22:18 #105
72470 Doekes
Medisch wonder
pi_31748235
quote:
Op vrijdag 28 oktober 2005 09:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je hebt zelf ook door dat het eigenlijk niet zo bedoeld is, die 2 ons groentes?
Nou, dat vroeg ik me dus eigenlijk af. Of aardappels ook onder die twee ons per dag vallen...
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
  vrijdag 28 oktober 2005 @ 10:28:37 #106
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_31748378
quote:
Op vrijdag 28 oktober 2005 10:22 schreef Doekes het volgende:

[..]

Nou, dat vroeg ik me dus eigenlijk af. Of aardappels ook onder die twee ons per dag vallen...
Vanuit de gedachte van de mensen die de 2 ons eis opstelden, nee dus.
Die zien aardappelen in de categorie pasta, rijst enzo.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 28 oktober 2005 @ 11:14:00 #107
72470 Doekes
Medisch wonder
pi_31749374
quote:
Op vrijdag 28 oktober 2005 10:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Vanuit de gedachte van de mensen die de 2 ons eis opstelden, nee dus.
Die zien aardappelen in de categorie pasta, rijst enzo.
Daar was ik al bang voor...
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
  vrijdag 28 oktober 2005 @ 13:51:05 #108
26663 Paperclipjes
Nietjes zijn voor mietjes
pi_31753085
Hallo Pietje,

Vertel mij eens hoe ik een heerlijke monchoe- kersentaart maak?

HEEL ERG BEDANKT
Lancia Ypsilon Platinum (alles incl. wieldoppen)!
  vrijdag 28 oktober 2005 @ 14:30:49 #109
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_31754236
quote:
Op vrijdag 28 oktober 2005 13:51 schreef Paperclipjes het volgende:
Hallo Pietje,

Vertel mij eens hoe ik een heerlijke monchoe- kersentaart maak?

HEEL ERG BEDANKT
Euh
geen idee, is dat zoiets als een kwarktaart?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 28 oktober 2005 @ 15:05:26 #110
26663 Paperclipjes
Nietjes zijn voor mietjes
pi_31755277
Volgens mij;

Bodem van Bastonje(?) koeken deeg.
Monchoe mengsel
Kersenvulling (Uit een blikje ;-) )
Lancia Ypsilon Platinum (alles incl. wieldoppen)!
pi_31768611
quote:
Op vrijdag 28 oktober 2005 13:51 schreef Paperclipjes het volgende:
Hallo Pietje,

Vertel mij eens hoe ik een heerlijke monchoe- kersentaart maak?

HEEL ERG BEDANKT
Ik heet geen Piet, maar weet wel hoe je een monchoutaart maakt

Benodigdheden
1 pak bastognekoeken
250 g roomboter
1 zakje vanillesuiker
125 g basterdsuiker
2 pakjes monchou
1/4 L slagroom
1 à 2 blikjes kersenvlaaivullig
een springvorm van ong 26 cm (dat weet ik niet helemaal zeker)

Smelt de roomboter op een laag vuur. Maak de bastognekoeken ondertussen fijn (zodat je kleine stukjes hebt, niet helemaal fijnkruimelen!). Als de boter gesmolten is doe je de bastognekoeken erdoor en spreid je dit mengsel uit over de bodem van je springvorm. Half uurtje laten opstijven in de koelkast.

Meng de vanillesuiker, de basterdsuiker en de monchou todat je een mooi glad mengsel hebt.
Klop nu de slagroom totdat die stijf is en roer de slagroom door het monchou suiker mengsel. Dit hele mengsel doe je op de koekjesbodem, zodat de hele bodem bedekt is.

Nu nog de kersenvulling erover verdelen en je monchou taart is klaar!

Eet smakelijk!
  vrijdag 16 december 2005 @ 22:18:43 #112
60847 Rampestamper
Fabricati diem, punc!
pi_33146848
Zo even schoppen!

Piet, het is de bedoeling dat ik dit jaar het nagerecht voor het kerstdiner maak, dus ik dacht bij mezelf dat ik maar eens de "grote vraag Piet hoe maak ik 't klaar"-reeks door te gaan spitten op zoek naar een lekker toetje. En ik kwam op je recept van vorig jaar voor tiramisu uit:
quote:
Op woensdag 15 december 2004 16:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Tiramisu
6 personen
3 eidooiers
100 gram suiker
schraap een vanille stokje leeg, of gebruik een zakje echte vanillesuiker
750 gram mascarpone
een koffiekopje met daarin een paar dosis gruwelijk sterke espresso (dus geen hollandse koffie)
2 borrels koffie likeur
2 borrel grappa
20 lange vingers
bittere chocolade.
Meng de eidooiers met de suiker en de vanille en klop dit stijf. Spatel dit door de mascarpone.
Leg de lange vingers in een vorm waarin ze de bodem bedekken.
doe de espresso, de likeur, de grappa in een bakje en bevochtig met een lepel de lange vingers.
Stort de mascarpone er over.

Neem een scherp mes en snij dunne krullen van de reep chocolade, dit doe je alsof je dunne plakjes van de reep snijdt.
Strooi deze krullen over de tiramisu en zet het in de koelkast om op te stijven.
Een tweetal vragen hierover:

1. Kan ik ook oplos-espresso gebruiken? Of moet ik gewoon een enorm sterke bak koffie zetten? Ik ben namelijk niet in het bezit van een espresso-apparaat, en om hem nou speciaal voor een toetje aan te schaffen vind ik wat overdreven.

2. Wat is precies een borrel? Een jeneverglaasje vol of zo?

Ik ga dit weekend eerst eens even proefdraaien voor volgende week, resultaten worden uiteraard gepost.

Alvast bedankt Piet!
De zin van het leven, is het leven zin geven.
  vrijdag 16 december 2005 @ 22:27:33 #113
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_33147139
Ik weet niet of Piet nog online is, maar ik kaap dit topic even en geef mijn visie op je vragen:
1. Oplos-espresso voor een toetje lijkt me een prima oplossing als je geen espressoapparaat hebt de subtiele smaken van een goede espresso proef je toch niet door de overige ingrediënten.
2. Borrel is een borrelglaasje vol, de maat van een jenevertje bijvoorbeeld. Onthou dat het niet zo ontzettend nauw komt bij tiramisu, dan komt alles goed

Succes ermee!
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  vrijdag 16 december 2005 @ 22:44:13 #114
60847 Rampestamper
Fabricati diem, punc!
pi_33147678
quote:
Op vrijdag 16 december 2005 22:27 schreef BBQ-kip het volgende:
Ik weet niet of Piet nog online is, maar ik kaap dit topic even en geef mijn visie op je vragen:
1. Oplos-espresso voor een toetje lijkt me een prima oplossing als je geen espressoapparaat hebt de subtiele smaken van een goede espresso proef je toch niet door de overige ingrediënten.
2. Borrel is een borrelglaasje vol, de maat van een jenevertje bijvoorbeeld. Onthou dat het niet zo ontzettend nauw komt bij tiramisu, dan komt alles goed

Succes ermee!
Moet lukken! Thanks! .
De zin van het leven, is het leven zin geven.
  zaterdag 17 december 2005 @ 09:09:55 #115
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33155161
Kipje heeft helemaal gelijk.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 17 december 2005 @ 16:17:00 #116
60847 Rampestamper
Fabricati diem, punc!
pi_33163181

Et voilà! Tiramisu à la Pietverdriet.

De chocoladekrullen zijn niet bepaald krullen geworden maar ach, chocoladeschilfers is ook chocolade .

Hij staat nu op te stijven in de koelkast en morgen dient hij als toetje, ik zal morgen ook even een foto maken van de doorsnede.

Grappa is trouwens niet te zuipen, vindt ik dan, dus er moet nog een hoop tiramisu gemaakt worden eer dat op is . Verbazingwekkend overigens hoeveel vocht die lange vingers op kunnen nemen.

Bedankt Piet .
De zin van het leven, is het leven zin geven.
  zondag 18 december 2005 @ 11:49:42 #117
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_33185619
quote:
Op zaterdag 17 december 2005 16:17 schreef Rampestamper het volgende:
Grappa is trouwens niet te zuipen, vindt ik dan, dus er moet nog een hoop tiramisu gemaakt worden eer dat op is . Verbazingwekkend overigens hoeveel vocht die lange vingers op kunnen nemen.
Wat voor Grappa had je er voor gekocht?

@Piet Kun je daarvoor eigenlijk alle Grappa gebruiken?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 18 december 2005 @ 12:10:50 #118
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33186115
quote:
Op zondag 18 december 2005 11:49 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Wat voor Grappa had je er voor gekocht?

@Piet Kun je daarvoor eigenlijk alle Grappa gebruiken?
Ja, Grappa is gewoon een treste, een distilaat uit de resten van de wijn productie.
Ik vindt persoonlijk Treste erg lekker, maar veel mensen vinden het aanstekerbenzine.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 18 december 2005 @ 13:12:35 #119
60847 Rampestamper
Fabricati diem, punc!
pi_33187605
quote:
Op zondag 18 december 2005 11:49 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Wat voor Grappa had je er voor gekocht?

@Piet Kun je daarvoor eigenlijk alle Grappa gebruiken?
van het etiket:
quote:
Grappa Cellini
tradizione veneta
bianca
38% alcohol
En eerlijk gezegd was het gewoon de goedkoopste . (even goed kost het toch nog ¤16,99 per 70 cl. "Nee meneer, kleinere flesjes hebben we niet.")

En inderdaad Piet, de vergelijking met aanstekerbenzine is zeer treffend. Volgens mij is het ook zeer geschikt om verf te verdunnen . Als het ook niet lekker smaakt in de tiramisu, wil ik het er volgende keer uit laten. Kan dat?
De zin van het leven, is het leven zin geven.
  zondag 18 december 2005 @ 13:35:10 #120
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33188131
tuurlijk kan je het weglaten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 18 december 2005 @ 19:00:59 #121
60847 Rampestamper
Fabricati diem, punc!
pi_33197862

En een foto van de doorsnede. Hij was heerlijk Piet !
De zin van het leven, is het leven zin geven.
  zondag 18 december 2005 @ 19:06:23 #122
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33198014
Blij dat te horen
:-)
We aim to please.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 18 december 2005 @ 21:16:46 #123
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_33201626
Ik denk dat ik morgen maar eens spullen ga kopen voor die Ti!
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  maandag 19 december 2005 @ 10:45:04 #124
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_33212635
quote:
Op zondag 18 december 2005 21:16 schreef Nembrionic het volgende:
Ik denk dat ik morgen maar eens spullen ga kopen voor die Ti!
moet je doen!
hij was echt
ik kijk nu al uit naar de kerst
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  maandag 19 december 2005 @ 19:44:49 #125
3498 Barb
Graduated Fool
pi_33223533
Piet, kan ik door een zelfgemaakte groentebouillon gewoon een scheut sherry mikken?

[edit] ik wil gaan fonduen met Kerst en wil een ietwat spicy-ere smaak aan de groentebouillon meegeven. Of toch maar gaan voor kippenbouillon? Wordt dat wel lekker met diverse vissoorten erin?

[ Bericht 55% gewijzigd door Barb op 19-12-2005 19:50:03 (extra uitleg) ]
When it goes I feel the crush
When I rush it hits me
  maandag 19 december 2005 @ 20:10:05 #126
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33224231
quote:
Op maandag 19 december 2005 19:44 schreef Barb het volgende:
Piet, kan ik door een zelfgemaakte groentebouillon gewoon een scheut sherry mikken?
Ja, prima idee voor een champigonsoep bv
quote:
[edit] ik wil gaan fonduen met Kerst en wil een ietwat spicy-ere smaak aan de groentebouillon meegeven. Of toch maar gaan voor kippenbouillon? Wordt dat wel lekker met diverse vissoorten erin?
Je wil vis boulionfondu maken?
Je kan dan prima kip of groenteboulion gebruiken, maar als je de vis schoonmaakt, maak dan van de koppen en de graten een visboulion.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 19 december 2005 @ 20:19:19 #127
3498 Barb
Graduated Fool
pi_33224435
quote:
Op maandag 19 december 2005 20:10 schreef Pietverdriet het volgende:
Ja, prima idee voor een champigonsoep bv
Je wil vis boulionfondu maken?
Je kan dan prima kip of groenteboulion gebruiken, maar als je de vis schoonmaakt, maak dan van de koppen en de graten een visboulion.
Nee, ik wil zowel vis als vlees gebruiken om mee te fonduen. Om me er een beetje makkelijk vanaf te maken, haal ik gewoon bij de visboer kan en klaar in blokjes gesneden stukjes vis. De scheut sherry zou dus voor in de bouillon zijn om het net wat meer smaak te geven. Mij lijkt dat bij kippenbouillon wel kunnen, maar de vraag is meer of dat ook een succes kan zijn wanneer ik groentenbouillon maak.
When it goes I feel the crush
When I rush it hits me
  maandag 19 december 2005 @ 20:22:52 #128
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33224511
quote:
Op maandag 19 december 2005 20:19 schreef Barb het volgende:

[..]

Nee, ik wil zowel vis als vlees gebruiken om mee te fonduen. Om me er een beetje makkelijk vanaf te maken, haal ik gewoon bij de visboer kan en klaar in blokjes gesneden stukjes vis. De scheut sherry zou dus voor in de bouillon zijn om het net wat meer smaak te geven. Mij lijkt dat bij kippenbouillon wel kunnen, maar de vraag is meer of dat ook een succes kan zijn wanneer ik groentenbouillon maak.
Zou het vlees niet in de fondu stoppen waar vis in heeft gezeten.
Dat ga je proeven.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 19 december 2005 @ 20:24:09 #129
3498 Barb
Graduated Fool
pi_33224557
Ah okee, dank je wel, .
When it goes I feel the crush
When I rush it hits me
  zondag 25 december 2005 @ 00:03:20 #130
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_33385608
Mijn opa heeft een haas meegenomen van het jagen. Alleen de kop is eraf, en is hij van binnen schoongemaakt. Verder zit alles er nog op aan aan.

Van de hazenrug wou ik eigenlijk hazenpeper maken, maar heb je verder nog suggesties?
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_33388475
Ik vind haas en wild vies, maar iik denk dat je hazerug als biefstuk moet bakken, van de rest kan je hazepeper maken, dus stoven.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zondag 25 december 2005 @ 09:26:36 #132
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33389787
quote:
Op zondag 25 december 2005 00:03 schreef Euc- het volgende:
Mijn opa heeft een haas meegenomen van het jagen. Alleen de kop is eraf, en is hij van binnen schoongemaakt. Verder zit alles er nog op aan aan.
Van de poten peper maken
quote:
Van de hazenrug wou ik eigenlijk hazenpeper maken, maar heb je verder nog suggesties?
De hazerug moet je als biefstuk bereiden, das verrukkelijk.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 25 december 2005 @ 14:10:25 #133
121125 Gimmick
I am vomit vomiting
pi_33394062
Niet echt een 'hoe maak ik het klaar'-vraag. Maar ik ben gewoon nieuwsgierig.

Rundvlees moet een tijd hangen. Ik geloof minimaal 2 weken, maar hoe langer hoe beter. Hoe zit dat met rundvlees dat je rauw eet? Zoals carpaccio? Bij het recept staat vaak 'zo vers mogelijk', maar heeft dat vlees dan wel evengoed een tijd gerijpt?
I am a black hole shitting into the void
pi_33406673
Ja, vers betekent: zo snel mogelijk uit de winkel. 2 Weken lijkt me meer iets voor wild, als dat nog gebeurt.
Ander vlees is een paar dagen, IMHO...... Dat vlees is al bestorven voor het verkocht wordt.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  maandag 26 december 2005 @ 01:53:39 #135
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_33407005
Vers kan bij de AH ook betekenen: net ontdooit. Het kan dus zijn dat het al een jaar in de vriezer heeft gehangen.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  maandag 26 december 2005 @ 12:44:12 #136
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33411804
quote:
Op zondag 25 december 2005 14:10 schreef Gimmick het volgende:
Niet echt een 'hoe maak ik het klaar'-vraag. Maar ik ben gewoon nieuwsgierig.

Rundvlees moet een tijd hangen. Ik geloof minimaal 2 weken, maar hoe langer hoe beter. Hoe zit dat met rundvlees dat je rauw eet?
Ook ja, smaakt er alleen maar beter door.
quote:
Zoals carpaccio? Bij het recept staat vaak 'zo vers mogelijk', maar heeft dat vlees dan wel evengoed een tijd gerijpt?
Ja, uiteraard voor het snijden, na het snijden zo snel mogelijk opeten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_33696334
nou,

had een vraagje wat voor gerecht ik kan maken met de wok met de ingredienten: kokosmelk, runderpoulet, djeroek peeroet en sambal

heb zin om te wokken maar weet niet precies hoe te bereiden met deze ingredienten.

:
  woensdag 4 januari 2006 @ 15:41:12 #138
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33696458
quote:
Op woensdag 4 januari 2006 15:37 schreef Atnuk het volgende:
nou,

had een vraagje wat voor gerecht ik kan maken met de wok met de ingredienten: kokosmelk, runderpoulet, djeroek peeroet en sambal

heb zin om te wokken maar weet niet precies hoe te bereiden met deze ingredienten.

:
Niet wokken, maar gewoon sudderen, anders wordt je Poulet niet mals, Poulet mag wel 2-3 uur hebben
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_33696616
zal de kokosmelk uiteindelijk binden denk je?
  woensdag 4 januari 2006 @ 15:47:10 #140
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33696687
Anders doe je er wat bindmiddel bij, toch?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_33696809
Ja das wel zo makkelijk inderdaad, maar dacht miss dat dat niet ging met de kokosmelk.
Ik zat aan dit recept te denken.

RENDAN PADANG

1 kg kip of mager rundvlees
6 sjalotten
5 teentjes knoflook
1 eetlepel sambal oelek
½ theelepel koenjit
1 theelepel laos
1 theelepel djahe
4 kemiries
1 spriet sereh
2 salamblaadjes
2 djeroek poeroetblaadjes
3 cm. santen
olie

----------------------------------------------

Kneus de sjalotten, knoflook, gepofte kemiries, koenjit, laos met de djahe en de sambal. Fruit het kruidenmengsel in een beetje olie en voeg het vlees toe met de sereh, de djeroek poeroet en de salamblaadjes. Doe er nu een ½ liter water bij met de santen en blijf roeren tot de santen opgelost is. Het gerecht nu laten stoven zonder deksel op de pan, tot het vlees gaar en de saus smeuïg is.

Dit gerecht moet scherp zijn.

En dan een beetje aangepast met de ingredienten die ik heb.
Lijkt me erg lekker.
Heb vanmorgen een paar verse djeroek's gekregen en de smaak daarvan in een gerecht vind ik erg lekker, alleen kan weinig recepten vinden waarin dit verwerkt kan worden.
pi_33696861
Wij hadden gister kaasfondue waar teveel wijn inzat, wel met maizena proberen te binden, niet echt gelukt, de smaak holde ook achteruit
Wat hadden we beter kunnen doen?
  woensdag 4 januari 2006 @ 15:52:05 #143
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33696878
Aha,
Tja. dan nu de volgende teleurstelling, ik ben geen groot licht op het gebied van de indische keuken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 4 januari 2006 @ 15:52:41 #144
66470 Klonk
Koning van Tofania
pi_33696899
een Duits (?) gerecht, namelijk Knodel, 1 keer gehad in een restaurant en vond ze erg lekker, nu is mijn vraag, hoe maak ik het zelf, ik zie wel eens van die kant en klaar dingen bij de ReWe ofzo, maar zelf maken lijkt me leuker
Klonk is alleen Klonk als er Klonk op staat
pi_33696960
Ik ook niet, vind het leuk om vanalles te proberen.
Maar zal morgen eens vertellen of het gelukt is.

iig bedankt toch
  woensdag 4 januari 2006 @ 15:54:41 #146
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33696978
quote:
Op woensdag 4 januari 2006 15:51 schreef Bluezz het volgende:
Wij hadden gister kaasfondue waar teveel wijn inzat, wel met maizena proberen te binden, niet echt gelukt, de smaak holde ook achteruit
Wat hadden we beter kunnen doen?
In het meer met een gewicht aan zijn voeten?

Als je een bindmiddel wilt wat weinig smaak wegneemt, gebruik aardappelpureepoeder. Het bindt snel en geeft een redelijk korte binding (als in, wordt niet snel slijmerig)
Nadeel is wel dat het wat korrelig kan zijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 4 januari 2006 @ 16:02:29 #147
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33697314
quote:
Op woensdag 4 januari 2006 15:52 schreef Klonk het volgende:
een Duits (?) gerecht, namelijk Knodel, 1 keer gehad in een restaurant en vond ze erg lekker, nu is mijn vraag, hoe maak ik het zelf, ik zie wel eens van die kant en klaar dingen bij de ReWe ofzo, maar zelf maken lijkt me leuker
Kilo bloemige aardappels, dag van te voren koken en af laten koelen, wat melk en eventueel wat aardappelmeel.
De aardappels door de pureepers halen, met de hete melk vermengen en zouten, eventueel binden met aardappelzetmeel en er ballen van maken.
20 minuten in water wat tegen de kook aanzit laten trekken. De truuk is dat ze niet uit elkaar vallen, dus eerst 1 tje proberen of te kijken of het deeg goed is.

Dit zijn Kartoffelknödel, je hebt ook Semmelknödel, daar zit oud brood mee inverwerkt (Semmel is zuidduits voor broodjes) en je hebt ze met griesmeel, roggebrood, er zijn vele soorten.
Idee is telkens hetzelfde, maak een stevig "deeg" wat je in heet water gaart, smaakt bij veel gerechten, vooral met saus.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_33698426
quote:
Op woensdag 4 januari 2006 15:54 schreef Pietverdriet het volgende:


In het meer met een gewicht aan zijn voeten?
quote:
Als je een bindmiddel wilt wat weinig smaak wegneemt, gebruik aardappelpureepoeder. Het bindt snel en geeft een redelijk korte binding (als in, wordt niet snel slijmerig)
Nadeel is wel dat het wat korrelig kan zijn.
ah, dank
pi_33701762
Ah, kdenk dat dit de PERFECTE persoon is om het te vragen

Spätzl(e)...

Die soort pasta achtige kleine gele dingetjes...

Ik vind ze heerlijk, maar ik heb geen flauw idee hoe ik die moet maken, en ik wil ook niet het eerste de beste recept van Internet afplukke... Het belangrijkste is dat het een beproeft recept is...

Alvast hartstikke bedankt,

Tom
Cooking!
  woensdag 4 januari 2006 @ 19:19:02 #150
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33703949
Spätzle maken, echt zelf, is moeilijk, kom daar morgen ff op terug, herinner me anders ff eraan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 4 januari 2006 @ 20:24:31 #151
97745 Thorical
finding a way
pi_33706149
Ik dacht een keer alternatief vlees te gebruiken, paardenvlees en dan in dit geval lappen.
Maar toen ze na 8 uur sudderen nog schoenzolen bleken maar een roti gekocht.
De volgende dag heeft het nog zo'n 4 uur opgestaan en dus helemaal niets, alleen een jusje dat me deed kwijlen. Na nog een half uur in de magnetron hebben we het toch maar opgegeten maar echt blij zijn we er niet van geworden alleen die jus die was goddelijk.
Met mijn gewone runderlappen gaat nooit iets mis en echt ik heb ze op de zelfde manier behandeld.
Beste Piet, wat kan ik fout gedaan hebben en is er een speciale manier om paardenvlees mals te krijgen?
Ik denk meteen aan limburgs zuurvlees dat toch ook van paardenvlees gemaakt wordt.
  woensdag 4 januari 2006 @ 20:27:28 #152
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33706248
quote:
Op woensdag 4 januari 2006 20:24 schreef Thorical het volgende:
Ik dacht een keer alternatief vlees te gebruiken, paardenvlees en dan in dit geval lappen.
Maar toen ze na 8 uur sudderen nog schoenzolen bleken maar een roti gekocht.
De volgende dag heeft het nog zo'n 4 uur opgestaan en dus helemaal niets, alleen een jusje dat me deed kwijlen. Na nog een half uur in de magnetron hebben we het toch maar opgegeten maar echt blij zijn we er niet van geworden alleen die jus die was goddelijk.
Met mijn gewone runderlappen gaat nooit iets mis en echt ik heb ze op de zelfde manier behandeld.
Beste Piet, wat kan ik fout gedaan hebben en is er een speciale manier om paardenvlees mals te krijgen?
Ik denk meteen aan limburgs zuurvlees dat toch ook van paardenvlees gemaakt wordt.
Denk dat je een oud mijnpaard gekregen hebt

Maar goed, dit vlees inleggen in azijnmarinade dan krijg je het mals, maar ik heb persoonlijk nog nooit meegemaakt dat het na uren en uren stoven niet mals werd,.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 4 januari 2006 @ 20:42:17 #153
97745 Thorical
finding a way
pi_33706822
Dat van dat mijnpaard dachten we thuis ook al en ananassap toevoegen. Of een halve kiwi.
Maar is Spätzle maken nou echt zo moeilijk, je hebt er een opzetdeksel voor nodig maar echt bijzonder is het niet volgens de Duitse kookprogramma's die ik gezien heb.
Maar jou manier van paardenlappen zou dus zijn om ze eerst inteleggen?
  donderdag 5 januari 2006 @ 12:23:37 #154
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33724340
quote:
Op woensdag 4 januari 2006 20:42 schreef Thorical het volgende:
Dat van dat mijnpaard dachten we thuis ook al en ananassap toevoegen. Of een halve kiwi.
je kan ook papaya gebruiken, of gewoon het active enzym dat daarin zit kopen, potjes vleesmalser worden bij de supermarkt verkocht, is een zout/papaiine mengsel (het enzym dat vlees afbreekt)
Als je ananassap gebruikt, moet je wel vers sap gebruiken, sap uit blik of pak is verhit en dat stopt de enzymwerking.
quote:
Maar jou manier van paardenlappen zou dus zijn om ze eerst inteleggen?
Als je zuurvlees maakt, zeker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 5 januari 2006 @ 12:34:08 #155
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33724630
Spätzle
2 Eieren
½ TL zout
250 g Meel
1/8 Liter Water
los het zout op in de eieren terwijl je deze losslaat.
Meel zeven en de eieren en water er door mengen.
Nu met een Spätzleplank en een mes verder.

Een laagje op de plank smeren en dan reepjes is het kokende water hobelen.
Je kan ook een aardappelpers gebruiken, maar dan wel eentje waar je verschillende grote van gaten in kan doen

Je perst het deeg dan door de pers het kookende water in
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_33725494
Ah, kzal eens kijken of ik aan zon plank, kan komen, en desnoods een aardappelpers...

ALvast hartstikke bedankt Piet!

Tom
Cooking!
pi_33789097
ff een hele andere vraag:

A:
Waarom staat er niet in de Topic-Header " Hoe BEREIDT ik ...." ipv klaarmaken.
Met "Klaarmaken" denk ik altijd aan iets anders

B:
Is 'Piet' Kok ofzo of gerenomeerd recensent ergens ofzo ( nee 'k heb niet al zijn post nagetrokken
heb wel wat beters te doen) dat iedereen aan hem maar alles moet vragen t.a.v.de bereidingswijze
van bepaalde gerechten? Of is het gewoon vraag maar voor de vuist weg want 'Piet' heeft toch
niks anders te doen en vindt het leuk om ff te helpen..
pi_33790072
Hé ISPY heb je hier geen foto's bij? Zomaar effe een vraagje?
Helpt waar hij kan!
  zaterdag 7 januari 2006 @ 06:22:15 #159
66470 Klonk
Koning van Tofania
pi_33790971
quote:
Op zaterdag 7 januari 2006 02:29 schreef i-spy24 het volgende:
ff een hele andere vraag:

A:
Waarom staat er niet in de Topic-Header " Hoe BEREIDT ik ...." ipv klaarmaken.
Met "Klaarmaken" denk ik altijd aan iets anders

B:
Is 'Piet' Kok ofzo of gerenomeerd recensent ergens ofzo ( nee 'k heb niet al zijn post nagetrokken
heb wel wat beters te doen) dat iedereen aan hem maar alles moet vragen t.a.v.de bereidingswijze
van bepaalde gerechten? Of is het gewoon vraag maar voor de vuist weg want 'Piet' heeft toch
niks anders te doen en vindt het leuk om ff te helpen..
A: smut is in the mind of the reader

B: voorzover ik weet is Piet een uitermate goeie kok (al dan niet beroepsmatig), die veel van eten en lekkere dingen afweet
Klonk is alleen Klonk als er Klonk op staat
  zaterdag 7 januari 2006 @ 08:52:22 #160
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33791674
quote:
Op zaterdag 7 januari 2006 02:29 schreef i-spy24 het volgende:
ff een hele andere vraag:

A:
Waarom staat er niet in de Topic-Header " Hoe BEREIDT ik ...." ipv klaarmaken.
Met "Klaarmaken" denk ik altijd aan iets anders
Denk dat dit vooral jouw probleem is, I-Spy
quote:
B:
Is 'Piet' Kok ofzo of gerenomeerd recensent ergens ofzo ( nee 'k heb niet al zijn post nagetrokken
heb wel wat beters te doen) dat iedereen aan hem maar alles moet vragen t.a.v.de bereidingswijze
van bepaalde gerechten? Of is het gewoon vraag maar voor de vuist weg want 'Piet' heeft toch niks anders te doen en vindt het leuk om ff te helpen..
Heb deel 1 van dit topic geopend omdat mensen mij een aantal keer vragen hebben gesteld (wat sommige nog steeds doen) via mail of off topic in ander topic.
denk, dat kan je beter centraal doen als je gebruik wilt maken van mijn enorme kennis op eetgebied.
En, wie ik ben? Ik ben Piet Verdriet een gerenomeerd culinair forumposter, bestrijder van onrecht en voorvechter van vrijheid en tegenstander van grote overheid.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 7 januari 2006 @ 08:58:49 #161
111260 Charmian
a little joy
pi_33791690
quote:
Op zaterdag 7 januari 2006 02:29 schreef i-spy24 het volgende:
ff een hele andere vraag:

A:
Waarom staat er niet in de Topic-Header " Hoe BEREIDT ik ...." ipv klaarmaken.
Met "Klaarmaken" denk ik altijd aan iets anders

B:
Is 'Piet' Kok ofzo of gerenomeerd recensent ergens ofzo ( nee 'k heb niet al zijn post nagetrokken
heb wel wat beters te doen) dat iedereen aan hem maar alles moet vragen t.a.v.de bereidingswijze
van bepaalde gerechten? Of is het gewoon vraag maar voor de vuist weg want 'Piet' heeft toch
niks anders te doen en vindt het leuk om ff te helpen..
A. Omdat het 'Hoe bereid ik...' is. En verder who cares?

B: Wat Piet zelf zegt en omdat hij het soms zo aardig brengt.
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
pi_33792596
quote:
Op zaterdag 7 januari 2006 08:52 schreef Pietverdriet het volgende:


En, wie ik ben? Ik ben Piet Verdriet een gerenomeerd culinair forumposter, bestrijder van onrecht en voorvechter van vrijheid en tegenstander van grote overheid.
En Piet houdt van knuffelen...
Nog een leuke verjaardag gehad, Piet?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zaterdag 7 januari 2006 @ 13:10:22 #163
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33795789
quote:
Op zaterdag 7 januari 2006 10:57 schreef Oblivion het volgende:

[..]

En Piet houdt van knuffelen...
Nog een leuke verjaardag gehad, Piet?
Ik wordt oud...
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_33796729
quote:
Op zaterdag 7 januari 2006 13:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik word oud...
En steeds wijzer....

Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_33797479
quote:
Op zaterdag 7 januari 2006 13:10 schreef Pietverdriet het volgende:


Trouwens, why the long face?
Mannen worden knapper naarmate ze ouder worden.....(En hopelijk ook milder...)

Nu moet ik eigenlijk wat ontopics plaasten, maar weet nu even niks te vragen....
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_33816252
En omdat Piet van boter houdt!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zaterdag 7 januari 2006 @ 23:06:26 #167
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33816317
quote:
Op zaterdag 7 januari 2006 23:04 schreef krakkemieke het volgende:
En omdat Piet van boter houdt!
En dan bedoelen we ook boter
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_33816455
Dat zeg ik ja!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zaterdag 7 januari 2006 @ 23:10:57 #169
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33816518
quote:
Op zaterdag 7 januari 2006 23:09 schreef krakkemieke het volgende:
Dat zeg ik ja!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_33816711
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zaterdag 7 januari 2006 @ 23:18:30 #171
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33816837
Heb vandaag pelaardappels met boterdoop gegeten,
Heerlijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 7 januari 2006 @ 23:21:43 #172
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_33816979
peterselie erbij?
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zaterdag 7 januari 2006 @ 23:22:45 #173
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33817019
nee alleen wat zout en knoflook
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 8 januari 2006 @ 01:21:16 #174
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_33820418
Piet heb je nog wat speciale tips, ingredienten of smaakmakers voor een lekkere lasagna?
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  zondag 8 januari 2006 @ 10:07:13 #175
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_33825034
quote:
Op zaterdag 7 januari 2006 23:18 schreef Pietverdriet het volgende:
Heb vandaag pelaardappels met boterdoop gegeten,
Heerlijk
Boterdoop? Google levert 0,0
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  zondag 8 januari 2006 @ 10:12:41 #176
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33825068
quote:
Op zondag 8 januari 2006 10:07 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Boterdoop? Google levert 0,0
Gesmolten boter om in te dopen, met een beetje zout en knof
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 8 januari 2006 @ 10:13:35 #177
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33825080
quote:
Op zondag 8 januari 2006 01:21 schreef Chielus het volgende:
Piet heb je nog wat speciale tips, ingredienten of smaakmakers voor een lekkere lasagna?
Poeh, eu, ja, maak de pasta vellen zelf
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 8 januari 2006 @ 10:48:50 #178
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_33825448
quote:
Op zondag 8 januari 2006 10:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Poeh, eu, ja, maak de pasta vellen zelf
Tja daar heb ik de spullen niet voor in huis, zat meer te denkena aan een bepaald soort kruiden ofzo, maar ik ga denk ik gewoon lekker een soort klassieke versie maken. maar dan met gorgonzola.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  zondag 8 januari 2006 @ 11:06:26 #179
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33825710
quote:
Op zondag 8 januari 2006 10:48 schreef Chielus het volgende:

[..]
Tja daar heb ik de spullen niet voor in huis,
bloem, ei, deegroller?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 8 januari 2006 @ 11:21:45 #180
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_33825983
ik ben net na mn anti-kater ontbijt door mn eieren heen
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_33909342
grmbl ik weet niet wat ik verkeerd doe maar Jan in Zak is dus echt niet aan mij besteed

Het word geen koek, het blijft gewoonweg een deegmassa met wat rozijntjes....
Ik volg precies het recept en neehoor na 2,5 uur koken even kijken en het is nog steeds een massa deeg

Maar wat doe ik dus verkeerd, of mag Jan in de Zak mij gewoonweg niet
We hopen dat ze je vleugels geven, zodat je overal kunt komen, dat je terugkomt in onze dromen, en met ons meevliegt in ons leven
Blonde haren,blauwogen zomaar uit een sprookjesboek gevlogen...
  dinsdag 10 januari 2006 @ 17:38:46 #182
35189 Troel
scherp en bot
pi_33909435
Piet (of iemand anders)

Heeft rijstemelk een duidelijk andere smaak dan sojamelk of koemelk?

Een van de kindertjes uit mijn klas mag dus alleen rijstemelk en ik vroeg me af of ik dat ook kan gebruiken in iets puddingachtigs.
(Of zit er in van die pudding waar je melk bij moet doen ook nog melkachtige dingen?)

Ik wilde namelijk een les maken over het Olifantenfeest van Paul Biegel en dan de kids zelf pudding laten maken.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_33909480
Jan in de zak, ik had er nog nooit van gehoord, dus ben ik ff gaan zoeken :
quote:
Jan in de zak

Recept 1
Ingrediënten:
300 gram bloem, 200 gram boekweitmeel, 50 gram gist, 2 eieren, 50 gram suiker, ½ liter melk, snufje zout, 75 gram krenten, 75 gram sukade, 75 gram rozijnen, stroopsaus.
Bereidingswijze:
De gist met wat lauwe melk aanmengen, een kuiltje in de bloem maken, de gist hierin schenken, het losgeklopte ei, de melk, suiker en zout toevoegen, alles goed dooreen mengen en beslaan tot een luchtig deeg. De gewassen rozijnen e.d. toevoegen. Het beslag in een witte katoenen zak overdoen (die van te voren met warm water is uitgespoeld en met bloem bestrooid) en dichtbinden, maar zo dat er voldoende ruimte blijft om te rijzen. Men legt de zak in een pan met lauw water (onderop een schoteltje om aanbranden te voorkomen). Breng dit langzaam aan de kook en laat jan in de zak 2½ uur koken. De zak verwijderen en de koek met een draad in plakken snijden, presenteren met stroopsaus of met gesmolten boter en basterdsuiker.

Recept 2
Ingrediënten:
300 gram bloem, 200 gram boekweitmeel, 50 gram gist, 2 eieren, 50 gram suiker, ½ liter melk, snufje zout, 75 gram krenten, 75 gram sukade, 75 gram rozijnen, stroopsaus.
Bereidingswijze:
Leng de gist aan met wat lauwe melk, maak een kuiltje in de bloem, schenk de gist hierin, voeg het losgeklopte ei, de melk, suiker en zout toe, meng alles goed dooreen en klop het tot een luchtig deeg. Voeg de gewassen rozijnen e.d. toe. Doe het beslag over in een witte katoenen zak (die van te voren met warm water is uitgespoeld en met bloem bestrooid) en bind die dicht, maar zo dat er voldoende ruimte blijft om te rijzen. Leg de zak in een pan met lauw water (onderop een schoteltje om aanbran- den te voorkomen). Breng dit langzaam aan de kook en laat jan in de zak 2½ uur koken. Verwijder de zak en snijd de koek met een draad in plakkenn. Presenteer hem met stroopsaus of met gesmolten boter en basterdsuiker.

Recept 3
Ingrediënten:
300 gram bloem, 1 ei, zout, 150 gram rozijnen, 150 gram krenten, 150 gram sukade, 25 gram verse gist, 2 deciliter melk, boter, 1 theelepel suiker stroop.
Bereidingswijze:
Zeef het bloem en het zout in een kom. Verwarm de melk tot 40 °C, los de gist erin op en roer er de suiker door. Laat de gistoplossing enige tijd op een tamelijk warme plaats staan (er moeten zich bovenop het mengsel belletjes vormen). Maak een kuiltje in de bloem en doe daar de gistoplossing en het ei in. Roer er met een mixer, voorzien van deeghaken, een glad en klontvrij beslag van. Kneed de rozijnen, krenten en sukade erdoor. Dek de kom af met een vochtige theedoek en laat het op een tamelijk warme en tochtvrije plaats 1 uur rijzen. Spoel een linnen theedoek in warm water en bestrooi de bovenkant met bloem. Leg de deegbol op de doek en bind deze met een touwtje dicht. Zorg ervoor dat er in de doek voldoende ruimte overblijft, zodat het deeg nog kan rijzen. Leg de doek met het deeg op een bord in een pan kokend water. Sluit de pan en kook de jan in de zak in ongeveer 2½ uur gaar. Steek, om te controleren of het gaar is, een breinaald in het brood; deze moet er schoon en droog uit komen. Verwijder dan de doek en laat de Jan in de zak even uitdampen. Snijd de Jan in de zak in dikke plakken en serveer deze met boter en stroop.
Hoe zit het met de verhoudingen in jullie recept dan ???
  dinsdag 10 januari 2006 @ 17:41:00 #184
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_33909511
ik zou idd even goed kijken of er geen melkpoeder ofzo in de puddingmix zit, zou me niks verbazen
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_33909907
ik heb het eerste recept hiervan gebruikt precies gedaan wat daar stond
daarom vind ik het ook zo appart
We hopen dat ze je vleugels geven, zodat je overal kunt komen, dat je terugkomt in onze dromen, en met ons meevliegt in ons leven
Blonde haren,blauwogen zomaar uit een sprookjesboek gevlogen...
pi_33909963
quote:
Op dinsdag 10 januari 2006 17:38 schreef Troel het volgende:
Piet (of iemand anders)

Heeft rijstemelk een duidelijk andere smaak dan sojamelk of koemelk?

Een van de kindertjes uit mijn klas mag dus alleen rijstemelk en ik vroeg me af of ik dat ook kan gebruiken in iets puddingachtigs.
(Of zit er in van die pudding waar je melk bij moet doen ook nog melkachtige dingen?)

Ik wilde namelijk een les maken over het Olifantenfeest van Paul Biegel en dan de kids zelf pudding laten maken.
Ik ben dan wel geen piet, maar ik kook vaker met rijstemelk (heb koemelkallergie).
Je kan met rijstemelk gewoon puddingmaken, maar de meeste pakjes bevatten melkbestanddelen.
Probeer anders met custardpoeder of griesmeel pudding te maken. Rijstemelk is wel vlokkerig, het is niet helemaal homogeen, hou daar rekening mee, helemaal homogene vanillevla/pudding gaat je dus niet lukken. Bij griesmeelpudding zie je er niks van.

Overigens die van Lima is lekker, die van het merk dat ze bij de konmar verkopen is smerig, maar goed dat is een kwestie van smaak.
  dinsdag 10 januari 2006 @ 18:01:09 #187
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33910166
quote:
Op dinsdag 10 januari 2006 17:38 schreef Troel het volgende:
Piet (of iemand anders)

Heeft rijstemelk een duidelijk andere smaak dan sojamelk of koemelk?
ik heb geen idee, ik had tot nu nog nooit van rijstemelk gehoord.
quote:
Een van de kindertjes uit mijn klas mag dus alleen rijstemelk en ik vroeg me af of ik dat ook kan gebruiken in iets puddingachtigs.
maak anders ipv pudding eens haagse bluf? (stijfgeslagen eiwit met bessensap=
quote:
(Of zit er in van die pudding waar je melk bij moet doen ook nog melkachtige dingen?)
zou goed kunnen, die fabikanten gooien veel ingredienten in die pakjes. Bedoel je van die roerpudding zonder koken?
Maak anders agarpudding of gelantinepudding (Vruchtensap met eventueel wat suiker en gebonden met agar agar of gelatine)
quote:
Ik wilde namelijk een les maken over het Olifantenfeest van Paul Biegel en dan de kids zelf pudding laten maken.
Ik ken het boek niet, maar veel succes.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_33910448
quote:
Op zaterdag 17 december 2005 16:17 schreef Rampestamper het volgende:
[afbeelding]

Grappa is trouwens niet te zuipen, vindt ik dan, dus er moet nog een hoop tiramisu gemaakt worden eer dat op is .
Beker rozijnen+droge abrikozen, glas grappa (of 2) eroverheen, 2 daagjes laten wellen+trekken. Ideaal als bijgerecht bij een wildschotel......
  woensdag 11 januari 2006 @ 09:59:15 #189
35189 Troel
scherp en bot
pi_33931067
Kijk, met die antwoorden kan ik inderdaad wat. Of Haagse Bluf een goed idee is weet ik niet, ik weet niet of ouders daar blij mee zijn

Olifantenfeest gaat over een circus en dan komt er een heel grote olifant, maar dat blijkt een neppe te zijn. DE kinderen moeten allemaal vroeg naar bed en alle moeders moeten frambozenpudding gaan maken. Die pudding wordt allemaal in de olifant gegoten en de voglende dag is er dus een puddingolifant


De meeste kinderen zullen frambozenpudding wel lekker vinden, maar eten ze ook griesmeelpudding?
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_33931651
Wil je pudding die je warm moet bereiden, of liever niet op het vuur?

Als vuur geen probleem is zou je maizenapudding kunnen maken en die aankleuren met roze kleurstof.
Als je liever geen vuur gebruikt samen met de kinderen zou je zelf wat gelatine kunnen oplossen en gelatine pudding kunnen maken. Kun je rode gelatineblaadjes gebruiken.
  woensdag 11 januari 2006 @ 10:41:05 #191
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33931864
quote:
Op woensdag 11 januari 2006 09:59 schreef Troel het volgende:
Kijk, met die antwoorden kan ik inderdaad wat. Of Haagse Bluf een goed idee is weet ik niet, ik weet niet of ouders daar blij mee zijn
waarom niet?
Er is trouwens steriel eiwit te koop, in "Melkpakken" (bij AH)
quote:
Olifantenfeest gaat over een circus en dan komt er een heel grote olifant, maar dat blijkt een neppe te zijn. DE kinderen moeten allemaal vroeg naar bed en alle moeders moeten frambozenpudding gaan maken. Die pudding wordt allemaal in de olifant gegoten en de voglende dag is er dus een puddingolifant
aha
quote:
De meeste kinderen zullen frambozenpudding wel lekker vinden, maar eten ze ook griesmeelpudding?
geen idee
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_33934345
quote:
Op zaterdag 7 januari 2006 02:29 schreef i-spy24 het volgende:
ff een hele andere vraag:

A:
Waarom staat er niet in de Topic-Header " Hoe BEREIDT ik ...." ipv klaarmaken.
Met "Klaarmaken" denk ik altijd aan iets anders
quote:
Op zaterdag 7 januari 2006 13:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik wordt oud...


ontopic... zeg piet, maak jij weleens chips?
Dirty...
  woensdag 11 januari 2006 @ 13:25:48 #193
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33936133
quote:
Op woensdag 11 januari 2006 12:18 schreef AHLY-ALU het volgende:

ontopic... zeg piet, maak jij weleens chips?
ja
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 11 januari 2006 @ 13:34:18 #194
83951 rashudo
project 2501
pi_33936409
quote:
Op woensdag 11 januari 2006 13:25 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

ja
IJsbeerchips
Their eyes opaque.
pi_33969021
hoe maak ik lekkere uitjes monegask?

heb ik ineens zin in..

  donderdag 12 januari 2006 @ 12:01:07 #196
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_33969391
Piet, kun je iets wat in Tempura gebakken is van te voren klaar maken? Daarna koud eten of opwarmen of is dat niet lekker?
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  donderdag 12 januari 2006 @ 19:46:35 #197
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_33985443
quote:
Op donderdag 12 januari 2006 11:47 schreef Atnuk het volgende:
hoe maak ik lekkere uitjes monegask?

heb ik ineens zin in..

Dat doet mij denken aan een saus Monegask die ik ooit bij een pate op heb maar heb daar nooit het recept van kunnen krijgen. Weet jij misschien een recept Piet?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_33986092
quote:
Op donderdag 12 januari 2006 19:46 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Dat doet mij denken aan een saus Monegask die ik ooit bij een pate op heb maar heb daar nooit het recept van kunnen krijgen. Weet jij misschien een recept Piet Bluezz?
quote:
Monegask saus


1 grote pot kleine witte uitjes
3 lepels olie
1 glas water
1 glas azijn
50 gram blanke rozijnen
1 groot blik tomatenpuree
50 gram suiker
2 laurierbladeren
2 kruidnagels
paar takjes peterselie (fijnsnijden)
zout en peper
sherry

Bereiding:

Van te voren de rozijnen weken in sherry. Hier kan evt. iets vocht bijgedaan worden van de pot uitjes.
Alle ingredienten in een pan doen en dit 1,5 uur laten sudderen met de deksel erop.
Als je van pittig houd, kun je er op het laatst een klein scheutje ketchup aan toevoegen.
pi_33986244
quote:
Als je van pittig houd, kun je er op het laatst een klein scheutje ketchup aan toevoegen.


Dat is toch verre van pittig?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_33986408
Mss bedoelen ze sambal
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')