abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 27 oktober 2005 @ 16:49:15 #101
72470 Doekes
Medisch wonder
pi_31728696
Beste Piet,

Misschien een domme vraag, maar vallen aardappels ook onder de categorie groente?

Groeten,

Doekes
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
  donderdag 27 oktober 2005 @ 18:20:39 #102
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_31731162
quote:
Op donderdag 27 oktober 2005 16:49 schreef Doekes het volgende:
Beste Piet,

Misschien een domme vraag, maar vallen aardappels ook onder de categorie groente?

Groeten,

Doekes
Ligt eraan.
In frankrijk en de VS wel, in NL vallen aardappelen onder "aardappelen"
Kortom, hangt er maar vanaf hoe je het bekijkt.
Je hebt al een vreemde tweedeling groente en fruit, waarbij door de meeste mensen tomaten niet als fruit gezien worden, terwijl het wel vruchten zijn, net als komkommer.
Maar om dat te lappen zegt men dan dat vruchten van éénjarige planten groente is, wat betekend dat Meloen groente is.
De indeling is door mensen opgelegt, en de natuur is creatief, dus er zijn altijd uitzonderingen waar de definitie niet van toepassing is. Kortom, als jij wilt dat aardappels groente zijn, dan is het groente, want rapen en wortelen zijn het ook.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 28 oktober 2005 @ 09:26:35 #103
72470 Doekes
Medisch wonder
pi_31747334
Dan vind ik dus dat het groente is, want dan kom ik wat makkelijker aan mijn twee ons groente per dag

Okee, dank je wel Piet.
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
  vrijdag 28 oktober 2005 @ 09:54:59 #104
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_31747751
quote:
Op vrijdag 28 oktober 2005 09:26 schreef Doekes het volgende:
Dan vind ik dus dat het groente is, want dan kom ik wat makkelijker aan mijn twee ons groente per dag

Okee, dank je wel Piet.
Je hebt zelf ook door dat het eigenlijk niet zo bedoeld is, die 2 ons groentes?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 28 oktober 2005 @ 10:22:18 #105
72470 Doekes
Medisch wonder
pi_31748235
quote:
Op vrijdag 28 oktober 2005 09:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je hebt zelf ook door dat het eigenlijk niet zo bedoeld is, die 2 ons groentes?
Nou, dat vroeg ik me dus eigenlijk af. Of aardappels ook onder die twee ons per dag vallen...
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
  vrijdag 28 oktober 2005 @ 10:28:37 #106
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_31748378
quote:
Op vrijdag 28 oktober 2005 10:22 schreef Doekes het volgende:

[..]

Nou, dat vroeg ik me dus eigenlijk af. Of aardappels ook onder die twee ons per dag vallen...
Vanuit de gedachte van de mensen die de 2 ons eis opstelden, nee dus.
Die zien aardappelen in de categorie pasta, rijst enzo.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 28 oktober 2005 @ 11:14:00 #107
72470 Doekes
Medisch wonder
pi_31749374
quote:
Op vrijdag 28 oktober 2005 10:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Vanuit de gedachte van de mensen die de 2 ons eis opstelden, nee dus.
Die zien aardappelen in de categorie pasta, rijst enzo.
Daar was ik al bang voor...
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
  vrijdag 28 oktober 2005 @ 13:51:05 #108
26663 Paperclipjes
Nietjes zijn voor mietjes
pi_31753085
Hallo Pietje,

Vertel mij eens hoe ik een heerlijke monchoe- kersentaart maak?

HEEL ERG BEDANKT
Lancia Ypsilon Platinum (alles incl. wieldoppen)!
  vrijdag 28 oktober 2005 @ 14:30:49 #109
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_31754236
quote:
Op vrijdag 28 oktober 2005 13:51 schreef Paperclipjes het volgende:
Hallo Pietje,

Vertel mij eens hoe ik een heerlijke monchoe- kersentaart maak?

HEEL ERG BEDANKT
Euh
geen idee, is dat zoiets als een kwarktaart?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 28 oktober 2005 @ 15:05:26 #110
26663 Paperclipjes
Nietjes zijn voor mietjes
pi_31755277
Volgens mij;

Bodem van Bastonje(?) koeken deeg.
Monchoe mengsel
Kersenvulling (Uit een blikje ;-) )
Lancia Ypsilon Platinum (alles incl. wieldoppen)!
pi_31768611
quote:
Op vrijdag 28 oktober 2005 13:51 schreef Paperclipjes het volgende:
Hallo Pietje,

Vertel mij eens hoe ik een heerlijke monchoe- kersentaart maak?

HEEL ERG BEDANKT
Ik heet geen Piet, maar weet wel hoe je een monchoutaart maakt

Benodigdheden
1 pak bastognekoeken
250 g roomboter
1 zakje vanillesuiker
125 g basterdsuiker
2 pakjes monchou
1/4 L slagroom
1 à 2 blikjes kersenvlaaivullig
een springvorm van ong 26 cm (dat weet ik niet helemaal zeker)

Smelt de roomboter op een laag vuur. Maak de bastognekoeken ondertussen fijn (zodat je kleine stukjes hebt, niet helemaal fijnkruimelen!). Als de boter gesmolten is doe je de bastognekoeken erdoor en spreid je dit mengsel uit over de bodem van je springvorm. Half uurtje laten opstijven in de koelkast.

Meng de vanillesuiker, de basterdsuiker en de monchou todat je een mooi glad mengsel hebt.
Klop nu de slagroom totdat die stijf is en roer de slagroom door het monchou suiker mengsel. Dit hele mengsel doe je op de koekjesbodem, zodat de hele bodem bedekt is.

Nu nog de kersenvulling erover verdelen en je monchou taart is klaar!

Eet smakelijk!
  vrijdag 16 december 2005 @ 22:18:43 #112
60847 Rampestamper
Fabricati diem, punc!
pi_33146848
Zo even schoppen!

Piet, het is de bedoeling dat ik dit jaar het nagerecht voor het kerstdiner maak, dus ik dacht bij mezelf dat ik maar eens de "grote vraag Piet hoe maak ik 't klaar"-reeks door te gaan spitten op zoek naar een lekker toetje. En ik kwam op je recept van vorig jaar voor tiramisu uit:
quote:
Op woensdag 15 december 2004 16:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Tiramisu
6 personen
3 eidooiers
100 gram suiker
schraap een vanille stokje leeg, of gebruik een zakje echte vanillesuiker
750 gram mascarpone
een koffiekopje met daarin een paar dosis gruwelijk sterke espresso (dus geen hollandse koffie)
2 borrels koffie likeur
2 borrel grappa
20 lange vingers
bittere chocolade.
Meng de eidooiers met de suiker en de vanille en klop dit stijf. Spatel dit door de mascarpone.
Leg de lange vingers in een vorm waarin ze de bodem bedekken.
doe de espresso, de likeur, de grappa in een bakje en bevochtig met een lepel de lange vingers.
Stort de mascarpone er over.

Neem een scherp mes en snij dunne krullen van de reep chocolade, dit doe je alsof je dunne plakjes van de reep snijdt.
Strooi deze krullen over de tiramisu en zet het in de koelkast om op te stijven.
Een tweetal vragen hierover:

1. Kan ik ook oplos-espresso gebruiken? Of moet ik gewoon een enorm sterke bak koffie zetten? Ik ben namelijk niet in het bezit van een espresso-apparaat, en om hem nou speciaal voor een toetje aan te schaffen vind ik wat overdreven.

2. Wat is precies een borrel? Een jeneverglaasje vol of zo?

Ik ga dit weekend eerst eens even proefdraaien voor volgende week, resultaten worden uiteraard gepost.

Alvast bedankt Piet!
De zin van het leven, is het leven zin geven.
  vrijdag 16 december 2005 @ 22:27:33 #113
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_33147139
Ik weet niet of Piet nog online is, maar ik kaap dit topic even en geef mijn visie op je vragen:
1. Oplos-espresso voor een toetje lijkt me een prima oplossing als je geen espressoapparaat hebt de subtiele smaken van een goede espresso proef je toch niet door de overige ingrediënten.
2. Borrel is een borrelglaasje vol, de maat van een jenevertje bijvoorbeeld. Onthou dat het niet zo ontzettend nauw komt bij tiramisu, dan komt alles goed

Succes ermee!
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  vrijdag 16 december 2005 @ 22:44:13 #114
60847 Rampestamper
Fabricati diem, punc!
pi_33147678
quote:
Op vrijdag 16 december 2005 22:27 schreef BBQ-kip het volgende:
Ik weet niet of Piet nog online is, maar ik kaap dit topic even en geef mijn visie op je vragen:
1. Oplos-espresso voor een toetje lijkt me een prima oplossing als je geen espressoapparaat hebt de subtiele smaken van een goede espresso proef je toch niet door de overige ingrediënten.
2. Borrel is een borrelglaasje vol, de maat van een jenevertje bijvoorbeeld. Onthou dat het niet zo ontzettend nauw komt bij tiramisu, dan komt alles goed

Succes ermee!
Moet lukken! Thanks! .
De zin van het leven, is het leven zin geven.
  zaterdag 17 december 2005 @ 09:09:55 #115
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33155161
Kipje heeft helemaal gelijk.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 17 december 2005 @ 16:17:00 #116
60847 Rampestamper
Fabricati diem, punc!
pi_33163181

Et voilà! Tiramisu à la Pietverdriet.

De chocoladekrullen zijn niet bepaald krullen geworden maar ach, chocoladeschilfers is ook chocolade .

Hij staat nu op te stijven in de koelkast en morgen dient hij als toetje, ik zal morgen ook even een foto maken van de doorsnede.

Grappa is trouwens niet te zuipen, vindt ik dan, dus er moet nog een hoop tiramisu gemaakt worden eer dat op is . Verbazingwekkend overigens hoeveel vocht die lange vingers op kunnen nemen.

Bedankt Piet .
De zin van het leven, is het leven zin geven.
  zondag 18 december 2005 @ 11:49:42 #117
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_33185619
quote:
Op zaterdag 17 december 2005 16:17 schreef Rampestamper het volgende:
Grappa is trouwens niet te zuipen, vindt ik dan, dus er moet nog een hoop tiramisu gemaakt worden eer dat op is . Verbazingwekkend overigens hoeveel vocht die lange vingers op kunnen nemen.
Wat voor Grappa had je er voor gekocht?

@Piet Kun je daarvoor eigenlijk alle Grappa gebruiken?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 18 december 2005 @ 12:10:50 #118
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33186115
quote:
Op zondag 18 december 2005 11:49 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Wat voor Grappa had je er voor gekocht?

@Piet Kun je daarvoor eigenlijk alle Grappa gebruiken?
Ja, Grappa is gewoon een treste, een distilaat uit de resten van de wijn productie.
Ik vindt persoonlijk Treste erg lekker, maar veel mensen vinden het aanstekerbenzine.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 18 december 2005 @ 13:12:35 #119
60847 Rampestamper
Fabricati diem, punc!
pi_33187605
quote:
Op zondag 18 december 2005 11:49 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Wat voor Grappa had je er voor gekocht?

@Piet Kun je daarvoor eigenlijk alle Grappa gebruiken?
van het etiket:
quote:
Grappa Cellini
tradizione veneta
bianca
38% alcohol
En eerlijk gezegd was het gewoon de goedkoopste . (even goed kost het toch nog ¤16,99 per 70 cl. "Nee meneer, kleinere flesjes hebben we niet.")

En inderdaad Piet, de vergelijking met aanstekerbenzine is zeer treffend. Volgens mij is het ook zeer geschikt om verf te verdunnen . Als het ook niet lekker smaakt in de tiramisu, wil ik het er volgende keer uit laten. Kan dat?
De zin van het leven, is het leven zin geven.
  zondag 18 december 2005 @ 13:35:10 #120
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33188131
tuurlijk kan je het weglaten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 18 december 2005 @ 19:00:59 #121
60847 Rampestamper
Fabricati diem, punc!
pi_33197862

En een foto van de doorsnede. Hij was heerlijk Piet !
De zin van het leven, is het leven zin geven.
  zondag 18 december 2005 @ 19:06:23 #122
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33198014
Blij dat te horen
:-)
We aim to please.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 18 december 2005 @ 21:16:46 #123
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_33201626
Ik denk dat ik morgen maar eens spullen ga kopen voor die Ti!
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  maandag 19 december 2005 @ 10:45:04 #124
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_33212635
quote:
Op zondag 18 december 2005 21:16 schreef Nembrionic het volgende:
Ik denk dat ik morgen maar eens spullen ga kopen voor die Ti!
moet je doen!
hij was echt
ik kijk nu al uit naar de kerst
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  maandag 19 december 2005 @ 19:44:49 #125
3498 Barb
Graduated Fool
pi_33223533
Piet, kan ik door een zelfgemaakte groentebouillon gewoon een scheut sherry mikken?

[edit] ik wil gaan fonduen met Kerst en wil een ietwat spicy-ere smaak aan de groentebouillon meegeven. Of toch maar gaan voor kippenbouillon? Wordt dat wel lekker met diverse vissoorten erin?

[ Bericht 55% gewijzigd door Barb op 19-12-2005 19:50:03 (extra uitleg) ]
When it goes I feel the crush
When I rush it hits me
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')