Ligt eraan.quote:Op donderdag 27 oktober 2005 16:49 schreef Doekes het volgende:
Beste Piet,
Misschien een domme vraag, maar vallen aardappels ook onder de categorie groente?
Groeten,
Doekes
Je hebt zelf ook door dat het eigenlijk niet zo bedoeld is, die 2 ons groentes?quote:Op vrijdag 28 oktober 2005 09:26 schreef Doekes het volgende:
Dan vind ik dus dat het groente is, want dan kom ik wat makkelijker aan mijn twee ons groente per dag![]()
Okee, dank je wel Piet.
Nou, dat vroeg ik me dus eigenlijk af. Of aardappels ook onder die twee ons per dag vallen...quote:Op vrijdag 28 oktober 2005 09:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je hebt zelf ook door dat het eigenlijk niet zo bedoeld is, die 2 ons groentes?
Vanuit de gedachte van de mensen die de 2 ons eis opstelden, nee dus.quote:Op vrijdag 28 oktober 2005 10:22 schreef Doekes het volgende:
[..]
Nou, dat vroeg ik me dus eigenlijk af. Of aardappels ook onder die twee ons per dag vallen...
Daar was ik al bang voor...quote:Op vrijdag 28 oktober 2005 10:28 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Vanuit de gedachte van de mensen die de 2 ons eis opstelden, nee dus.
Die zien aardappelen in de categorie pasta, rijst enzo.
Euhquote:Op vrijdag 28 oktober 2005 13:51 schreef Paperclipjes het volgende:
Hallo Pietje,
Vertel mij eens hoe ik een heerlijke monchoe- kersentaart maak?
HEEL ERG BEDANKT
Ik heet geen Piet, maar weet wel hoe je een monchoutaart maaktquote:Op vrijdag 28 oktober 2005 13:51 schreef Paperclipjes het volgende:
Hallo Pietje,
Vertel mij eens hoe ik een heerlijke monchoe- kersentaart maak?
HEEL ERG BEDANKT
Een tweetal vragen hierover:quote:Op woensdag 15 december 2004 16:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Tiramisu
6 personen
3 eidooiers
100 gram suiker
schraap een vanille stokje leeg, of gebruik een zakje echte vanillesuiker
750 gram mascarpone
een koffiekopje met daarin een paar dosis gruwelijk sterke espresso (dus geen hollandse koffie)
2 borrels koffie likeur
2 borrel grappa
20 lange vingers
bittere chocolade.
Meng de eidooiers met de suiker en de vanille en klop dit stijf. Spatel dit door de mascarpone.
Leg de lange vingers in een vorm waarin ze de bodem bedekken.
doe de espresso, de likeur, de grappa in een bakje en bevochtig met een lepel de lange vingers.
Stort de mascarpone er over.
Neem een scherp mes en snij dunne krullen van de reep chocolade, dit doe je alsof je dunne plakjes van de reep snijdt.
Strooi deze krullen over de tiramisu en zet het in de koelkast om op te stijven.
Moet lukken! Thanks!quote:Op vrijdag 16 december 2005 22:27 schreef BBQ-kip het volgende:
Ik weet niet of Piet nog online is, maar ik kaap dit topic even en geef mijn visie op je vragen:
1. Oplos-espresso voor een toetje lijkt me een prima oplossing als je geen espressoapparaat hebtde subtiele smaken van een goede espresso proef je toch niet door de overige ingrediënten.
2. Borrel is een borrelglaasje vol, de maat van een jenevertje bijvoorbeeld. Onthou dat het niet zo ontzettend nauw komt bij tiramisu, dan komt alles goed
Succes ermee!
Wat voor Grappa had je er voor gekocht?quote:Op zaterdag 17 december 2005 16:17 schreef Rampestamper het volgende:
Grappa is trouwens niet te zuipen, vindt ik dan, dus er moet nog een hoop tiramisu gemaakt worden eer dat op is. Verbazingwekkend overigens hoeveel vocht die lange vingers op kunnen nemen.
Ja, Grappa is gewoon een treste, een distilaat uit de resten van de wijn productie.quote:Op zondag 18 december 2005 11:49 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Wat voor Grappa had je er voor gekocht?
@Piet Kun je daarvoor eigenlijk alle Grappa gebruiken?
van het etiket:quote:Op zondag 18 december 2005 11:49 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Wat voor Grappa had je er voor gekocht?
@Piet Kun je daarvoor eigenlijk alle Grappa gebruiken?
En eerlijk gezegd was het gewoon de goedkoopstequote:Grappa Cellini
tradizione veneta
bianca
38% alcohol
moet je doen!quote:Op zondag 18 december 2005 21:16 schreef Nembrionic het volgende:
Ik denk dat ik morgen maar eens spullen ga kopen voor die Ti!
Ja, prima idee voor een champigonsoep bvquote:Op maandag 19 december 2005 19:44 schreef Barb het volgende:
Piet, kan ik door een zelfgemaakte groentebouillon gewoon een scheut sherry mikken?
Je wil vis boulionfondu maken?quote:[edit] ik wil gaan fonduen met Kerst en wil een ietwat spicy-ere smaak aan de groentebouillon meegeven. Of toch maar gaan voor kippenbouillon? Wordt dat wel lekker met diverse vissoorten erin?
Nee, ik wil zowel vis als vlees gebruiken om mee te fonduen. Om me er een beetje makkelijk vanaf te maken, haal ik gewoon bij de visboer kan en klaar in blokjes gesneden stukjes vis. De scheut sherry zou dus voor in de bouillon zijn om het net wat meer smaak te geven. Mij lijkt dat bij kippenbouillon wel kunnen, maar de vraag is meer of dat ook een succes kan zijn wanneer ik groentenbouillon maak.quote:Op maandag 19 december 2005 20:10 schreef Pietverdriet het volgende:
Ja, prima idee voor een champigonsoep bv
Je wil vis boulionfondu maken?
Je kan dan prima kip of groenteboulion gebruiken, maar als je de vis schoonmaakt, maak dan van de koppen en de graten een visboulion.
Zou het vlees niet in de fondu stoppen waar vis in heeft gezeten.quote:Op maandag 19 december 2005 20:19 schreef Barb het volgende:
[..]
Nee, ik wil zowel vis als vlees gebruiken om mee te fonduen. Om me er een beetje makkelijk vanaf te maken, haal ik gewoon bij de visboer kan en klaar in blokjes gesneden stukjes vis. De scheut sherry zou dus voor in de bouillon zijn om het net wat meer smaak te geven. Mij lijkt dat bij kippenbouillon wel kunnen, maar de vraag is meer of dat ook een succes kan zijn wanneer ik groentenbouillon maak.
Van de poten peper makenquote:Op zondag 25 december 2005 00:03 schreef Euc- het volgende:
Mijn opa heeft een haas meegenomen van het jagen. Alleen de kop is eraf, en is hij van binnen schoongemaakt. Verder zit alles er nog op aan aan.
De hazerug moet je als biefstuk bereiden, das verrukkelijk.quote:Van de hazenrug wou ik eigenlijk hazenpeper maken, maar heb je verder nog suggesties?
Ook ja, smaakt er alleen maar beter door.quote:Op zondag 25 december 2005 14:10 schreef Gimmick het volgende:
Niet echt een 'hoe maak ik het klaar'-vraag. Maar ik ben gewoon nieuwsgierig.
Rundvlees moet een tijd hangen. Ik geloof minimaal 2 weken, maar hoe langer hoe beter. Hoe zit dat met rundvlees dat je rauw eet?
Ja, uiteraard voor het snijden, na het snijden zo snel mogelijk opeten.quote:Zoals carpaccio? Bij het recept staat vaak 'zo vers mogelijk', maar heeft dat vlees dan wel evengoed een tijd gerijpt?
Niet wokken, maar gewoon sudderen, anders wordt je Poulet niet mals, Poulet mag wel 2-3 uur hebbenquote:Op woensdag 4 januari 2006 15:37 schreef Atnuk het volgende:
nou,
had een vraagje wat voor gerecht ik kan maken met de wok met de ingredienten: kokosmelk, runderpoulet, djeroek peeroet en sambal
heb zin om te wokken maar weet niet precies hoe te bereiden met deze ingredienten.
:![]()
In het meer met een gewicht aan zijn voeten?quote:Op woensdag 4 januari 2006 15:51 schreef Bluezz het volgende:
Wij hadden gister kaasfondue waar teveel wijn inzat, wel met maizena proberen te binden, niet echt gelukt, de smaak holde ook achteruit
Wat hadden we beter kunnen doen?
Kilo bloemige aardappels, dag van te voren koken en af laten koelen, wat melk en eventueel wat aardappelmeel.quote:Op woensdag 4 januari 2006 15:52 schreef Klonk het volgende:
een Duits (?) gerecht, namelijk Knodel, 1 keer gehad in een restaurant en vond ze erg lekker, nu is mijn vraag, hoe maak ik het zelf, ik zie wel eens van die kant en klaar dingen bij de ReWe ofzo, maar zelf maken lijkt me leuker
quote:Op woensdag 4 januari 2006 15:54 schreef Pietverdriet het volgende:
In het meer met een gewicht aan zijn voeten?
![]()
ah, dankquote:Als je een bindmiddel wilt wat weinig smaak wegneemt, gebruik aardappelpureepoeder. Het bindt snel en geeft een redelijk korte binding (als in, wordt niet snel slijmerig)
Nadeel is wel dat het wat korrelig kan zijn.
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |