abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  donderdag 27 oktober 2005 @ 16:49:15 #101
72470 Doekes
Medisch wonder
pi_31728696
Beste Piet,

Misschien een domme vraag, maar vallen aardappels ook onder de categorie groente?

Groeten,

Doekes
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
  donderdag 27 oktober 2005 @ 18:20:39 #102
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_31731162
quote:
Op donderdag 27 oktober 2005 16:49 schreef Doekes het volgende:
Beste Piet,

Misschien een domme vraag, maar vallen aardappels ook onder de categorie groente?

Groeten,

Doekes
Ligt eraan.
In frankrijk en de VS wel, in NL vallen aardappelen onder "aardappelen"
Kortom, hangt er maar vanaf hoe je het bekijkt.
Je hebt al een vreemde tweedeling groente en fruit, waarbij door de meeste mensen tomaten niet als fruit gezien worden, terwijl het wel vruchten zijn, net als komkommer.
Maar om dat te lappen zegt men dan dat vruchten van éénjarige planten groente is, wat betekend dat Meloen groente is.
De indeling is door mensen opgelegt, en de natuur is creatief, dus er zijn altijd uitzonderingen waar de definitie niet van toepassing is. Kortom, als jij wilt dat aardappels groente zijn, dan is het groente, want rapen en wortelen zijn het ook.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 28 oktober 2005 @ 09:26:35 #103
72470 Doekes
Medisch wonder
pi_31747334
Dan vind ik dus dat het groente is, want dan kom ik wat makkelijker aan mijn twee ons groente per dag

Okee, dank je wel Piet.
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
  vrijdag 28 oktober 2005 @ 09:54:59 #104
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_31747751
quote:
Op vrijdag 28 oktober 2005 09:26 schreef Doekes het volgende:
Dan vind ik dus dat het groente is, want dan kom ik wat makkelijker aan mijn twee ons groente per dag

Okee, dank je wel Piet.
Je hebt zelf ook door dat het eigenlijk niet zo bedoeld is, die 2 ons groentes?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 28 oktober 2005 @ 10:22:18 #105
72470 Doekes
Medisch wonder
pi_31748235
quote:
Op vrijdag 28 oktober 2005 09:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je hebt zelf ook door dat het eigenlijk niet zo bedoeld is, die 2 ons groentes?
Nou, dat vroeg ik me dus eigenlijk af. Of aardappels ook onder die twee ons per dag vallen...
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
  vrijdag 28 oktober 2005 @ 10:28:37 #106
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_31748378
quote:
Op vrijdag 28 oktober 2005 10:22 schreef Doekes het volgende:

[..]

Nou, dat vroeg ik me dus eigenlijk af. Of aardappels ook onder die twee ons per dag vallen...
Vanuit de gedachte van de mensen die de 2 ons eis opstelden, nee dus.
Die zien aardappelen in de categorie pasta, rijst enzo.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 28 oktober 2005 @ 11:14:00 #107
72470 Doekes
Medisch wonder
pi_31749374
quote:
Op vrijdag 28 oktober 2005 10:28 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Vanuit de gedachte van de mensen die de 2 ons eis opstelden, nee dus.
Die zien aardappelen in de categorie pasta, rijst enzo.
Daar was ik al bang voor...
Het leven is geen krentenbol...
Volg de pijlen.
I am the Lizard King. I can do anything.
  vrijdag 28 oktober 2005 @ 13:51:05 #108
26663 Paperclipjes
Nietjes zijn voor mietjes
pi_31753085
Hallo Pietje,

Vertel mij eens hoe ik een heerlijke monchoe- kersentaart maak?

HEEL ERG BEDANKT
Lancia Ypsilon Platinum (alles incl. wieldoppen)!
  vrijdag 28 oktober 2005 @ 14:30:49 #109
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_31754236
quote:
Op vrijdag 28 oktober 2005 13:51 schreef Paperclipjes het volgende:
Hallo Pietje,

Vertel mij eens hoe ik een heerlijke monchoe- kersentaart maak?

HEEL ERG BEDANKT
Euh
geen idee, is dat zoiets als een kwarktaart?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 28 oktober 2005 @ 15:05:26 #110
26663 Paperclipjes
Nietjes zijn voor mietjes
pi_31755277
Volgens mij;

Bodem van Bastonje(?) koeken deeg.
Monchoe mengsel
Kersenvulling (Uit een blikje ;-) )
Lancia Ypsilon Platinum (alles incl. wieldoppen)!
pi_31768611
quote:
Op vrijdag 28 oktober 2005 13:51 schreef Paperclipjes het volgende:
Hallo Pietje,

Vertel mij eens hoe ik een heerlijke monchoe- kersentaart maak?

HEEL ERG BEDANKT
Ik heet geen Piet, maar weet wel hoe je een monchoutaart maakt

Benodigdheden
1 pak bastognekoeken
250 g roomboter
1 zakje vanillesuiker
125 g basterdsuiker
2 pakjes monchou
1/4 L slagroom
1 ā 2 blikjes kersenvlaaivullig
een springvorm van ong 26 cm (dat weet ik niet helemaal zeker)

Smelt de roomboter op een laag vuur. Maak de bastognekoeken ondertussen fijn (zodat je kleine stukjes hebt, niet helemaal fijnkruimelen!). Als de boter gesmolten is doe je de bastognekoeken erdoor en spreid je dit mengsel uit over de bodem van je springvorm. Half uurtje laten opstijven in de koelkast.

Meng de vanillesuiker, de basterdsuiker en de monchou todat je een mooi glad mengsel hebt.
Klop nu de slagroom totdat die stijf is en roer de slagroom door het monchou suiker mengsel. Dit hele mengsel doe je op de koekjesbodem, zodat de hele bodem bedekt is.

Nu nog de kersenvulling erover verdelen en je monchou taart is klaar!

Eet smakelijk!
  vrijdag 16 december 2005 @ 22:18:43 #112
60847 Rampestamper
Fabricati diem, punc!
pi_33146848
Zo even schoppen!

Piet, het is de bedoeling dat ik dit jaar het nagerecht voor het kerstdiner maak, dus ik dacht bij mezelf dat ik maar eens de "grote vraag Piet hoe maak ik 't klaar"-reeks door te gaan spitten op zoek naar een lekker toetje. En ik kwam op je recept van vorig jaar voor tiramisu uit:
quote:
Op woensdag 15 december 2004 16:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Tiramisu
6 personen
3 eidooiers
100 gram suiker
schraap een vanille stokje leeg, of gebruik een zakje echte vanillesuiker
750 gram mascarpone
een koffiekopje met daarin een paar dosis gruwelijk sterke espresso (dus geen hollandse koffie)
2 borrels koffie likeur
2 borrel grappa
20 lange vingers
bittere chocolade.
Meng de eidooiers met de suiker en de vanille en klop dit stijf. Spatel dit door de mascarpone.
Leg de lange vingers in een vorm waarin ze de bodem bedekken.
doe de espresso, de likeur, de grappa in een bakje en bevochtig met een lepel de lange vingers.
Stort de mascarpone er over.

Neem een scherp mes en snij dunne krullen van de reep chocolade, dit doe je alsof je dunne plakjes van de reep snijdt.
Strooi deze krullen over de tiramisu en zet het in de koelkast om op te stijven.
Een tweetal vragen hierover:

1. Kan ik ook oplos-espresso gebruiken? Of moet ik gewoon een enorm sterke bak koffie zetten? Ik ben namelijk niet in het bezit van een espresso-apparaat, en om hem nou speciaal voor een toetje aan te schaffen vind ik wat overdreven.

2. Wat is precies een borrel? Een jeneverglaasje vol of zo?

Ik ga dit weekend eerst eens even proefdraaien voor volgende week, resultaten worden uiteraard gepost.

Alvast bedankt Piet!
De zin van het leven, is het leven zin geven.
  vrijdag 16 december 2005 @ 22:27:33 #113
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_33147139
Ik weet niet of Piet nog online is, maar ik kaap dit topic even en geef mijn visie op je vragen:
1. Oplos-espresso voor een toetje lijkt me een prima oplossing als je geen espressoapparaat hebt de subtiele smaken van een goede espresso proef je toch niet door de overige ingrediënten.
2. Borrel is een borrelglaasje vol, de maat van een jenevertje bijvoorbeeld. Onthou dat het niet zo ontzettend nauw komt bij tiramisu, dan komt alles goed

Succes ermee!
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  vrijdag 16 december 2005 @ 22:44:13 #114
60847 Rampestamper
Fabricati diem, punc!
pi_33147678
quote:
Op vrijdag 16 december 2005 22:27 schreef BBQ-kip het volgende:
Ik weet niet of Piet nog online is, maar ik kaap dit topic even en geef mijn visie op je vragen:
1. Oplos-espresso voor een toetje lijkt me een prima oplossing als je geen espressoapparaat hebt de subtiele smaken van een goede espresso proef je toch niet door de overige ingrediënten.
2. Borrel is een borrelglaasje vol, de maat van een jenevertje bijvoorbeeld. Onthou dat het niet zo ontzettend nauw komt bij tiramisu, dan komt alles goed

Succes ermee!
Moet lukken! Thanks! .
De zin van het leven, is het leven zin geven.
  zaterdag 17 december 2005 @ 09:09:55 #115
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33155161
Kipje heeft helemaal gelijk.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 17 december 2005 @ 16:17:00 #116
60847 Rampestamper
Fabricati diem, punc!
pi_33163181

Et voilā! Tiramisu ā la Pietverdriet.

De chocoladekrullen zijn niet bepaald krullen geworden maar ach, chocoladeschilfers is ook chocolade .

Hij staat nu op te stijven in de koelkast en morgen dient hij als toetje, ik zal morgen ook even een foto maken van de doorsnede.

Grappa is trouwens niet te zuipen, vindt ik dan, dus er moet nog een hoop tiramisu gemaakt worden eer dat op is . Verbazingwekkend overigens hoeveel vocht die lange vingers op kunnen nemen.

Bedankt Piet .
De zin van het leven, is het leven zin geven.
  zondag 18 december 2005 @ 11:49:42 #117
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_33185619
quote:
Op zaterdag 17 december 2005 16:17 schreef Rampestamper het volgende:
Grappa is trouwens niet te zuipen, vindt ik dan, dus er moet nog een hoop tiramisu gemaakt worden eer dat op is . Verbazingwekkend overigens hoeveel vocht die lange vingers op kunnen nemen.
Wat voor Grappa had je er voor gekocht?

@Piet Kun je daarvoor eigenlijk alle Grappa gebruiken?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 18 december 2005 @ 12:10:50 #118
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33186115
quote:
Op zondag 18 december 2005 11:49 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Wat voor Grappa had je er voor gekocht?

@Piet Kun je daarvoor eigenlijk alle Grappa gebruiken?
Ja, Grappa is gewoon een treste, een distilaat uit de resten van de wijn productie.
Ik vindt persoonlijk Treste erg lekker, maar veel mensen vinden het aanstekerbenzine.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 18 december 2005 @ 13:12:35 #119
60847 Rampestamper
Fabricati diem, punc!
pi_33187605
quote:
Op zondag 18 december 2005 11:49 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Wat voor Grappa had je er voor gekocht?

@Piet Kun je daarvoor eigenlijk alle Grappa gebruiken?
van het etiket:
quote:
Grappa Cellini
tradizione veneta
bianca
38% alcohol
En eerlijk gezegd was het gewoon de goedkoopste . (even goed kost het toch nog ¤16,99 per 70 cl. "Nee meneer, kleinere flesjes hebben we niet.")

En inderdaad Piet, de vergelijking met aanstekerbenzine is zeer treffend. Volgens mij is het ook zeer geschikt om verf te verdunnen . Als het ook niet lekker smaakt in de tiramisu, wil ik het er volgende keer uit laten. Kan dat?
De zin van het leven, is het leven zin geven.
  zondag 18 december 2005 @ 13:35:10 #120
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33188131
tuurlijk kan je het weglaten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 18 december 2005 @ 19:00:59 #121
60847 Rampestamper
Fabricati diem, punc!
pi_33197862

En een foto van de doorsnede. Hij was heerlijk Piet !
De zin van het leven, is het leven zin geven.
  zondag 18 december 2005 @ 19:06:23 #122
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33198014
Blij dat te horen
:-)
We aim to please.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 18 december 2005 @ 21:16:46 #123
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_33201626
Ik denk dat ik morgen maar eens spullen ga kopen voor die Ti!
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  maandag 19 december 2005 @ 10:45:04 #124
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_33212635
quote:
Op zondag 18 december 2005 21:16 schreef Nembrionic het volgende:
Ik denk dat ik morgen maar eens spullen ga kopen voor die Ti!
moet je doen!
hij was echt
ik kijk nu al uit naar de kerst
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  maandag 19 december 2005 @ 19:44:49 #125
3498 Barb
Graduated Fool
pi_33223533
Piet, kan ik door een zelfgemaakte groentebouillon gewoon een scheut sherry mikken?

[edit] ik wil gaan fonduen met Kerst en wil een ietwat spicy-ere smaak aan de groentebouillon meegeven. Of toch maar gaan voor kippenbouillon? Wordt dat wel lekker met diverse vissoorten erin?

[ Bericht 55% gewijzigd door Barb op 19-12-2005 19:50:03 (extra uitleg) ]
When it goes I feel the crush
When I rush it hits me
  maandag 19 december 2005 @ 20:10:05 #126
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33224231
quote:
Op maandag 19 december 2005 19:44 schreef Barb het volgende:
Piet, kan ik door een zelfgemaakte groentebouillon gewoon een scheut sherry mikken?
Ja, prima idee voor een champigonsoep bv
quote:
[edit] ik wil gaan fonduen met Kerst en wil een ietwat spicy-ere smaak aan de groentebouillon meegeven. Of toch maar gaan voor kippenbouillon? Wordt dat wel lekker met diverse vissoorten erin?
Je wil vis boulionfondu maken?
Je kan dan prima kip of groenteboulion gebruiken, maar als je de vis schoonmaakt, maak dan van de koppen en de graten een visboulion.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 19 december 2005 @ 20:19:19 #127
3498 Barb
Graduated Fool
pi_33224435
quote:
Op maandag 19 december 2005 20:10 schreef Pietverdriet het volgende:
Ja, prima idee voor een champigonsoep bv
Je wil vis boulionfondu maken?
Je kan dan prima kip of groenteboulion gebruiken, maar als je de vis schoonmaakt, maak dan van de koppen en de graten een visboulion.
Nee, ik wil zowel vis als vlees gebruiken om mee te fonduen. Om me er een beetje makkelijk vanaf te maken, haal ik gewoon bij de visboer kan en klaar in blokjes gesneden stukjes vis. De scheut sherry zou dus voor in de bouillon zijn om het net wat meer smaak te geven. Mij lijkt dat bij kippenbouillon wel kunnen, maar de vraag is meer of dat ook een succes kan zijn wanneer ik groentenbouillon maak.
When it goes I feel the crush
When I rush it hits me
  maandag 19 december 2005 @ 20:22:52 #128
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33224511
quote:
Op maandag 19 december 2005 20:19 schreef Barb het volgende:

[..]

Nee, ik wil zowel vis als vlees gebruiken om mee te fonduen. Om me er een beetje makkelijk vanaf te maken, haal ik gewoon bij de visboer kan en klaar in blokjes gesneden stukjes vis. De scheut sherry zou dus voor in de bouillon zijn om het net wat meer smaak te geven. Mij lijkt dat bij kippenbouillon wel kunnen, maar de vraag is meer of dat ook een succes kan zijn wanneer ik groentenbouillon maak.
Zou het vlees niet in de fondu stoppen waar vis in heeft gezeten.
Dat ga je proeven.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 19 december 2005 @ 20:24:09 #129
3498 Barb
Graduated Fool
pi_33224557
Ah okee, dank je wel, .
When it goes I feel the crush
When I rush it hits me
  zondag 25 december 2005 @ 00:03:20 #130
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_33385608
Mijn opa heeft een haas meegenomen van het jagen. Alleen de kop is eraf, en is hij van binnen schoongemaakt. Verder zit alles er nog op aan aan.

Van de hazenrug wou ik eigenlijk hazenpeper maken, maar heb je verder nog suggesties?
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_33388475
Ik vind haas en wild vies, maar iik denk dat je hazerug als biefstuk moet bakken, van de rest kan je hazepeper maken, dus stoven.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  zondag 25 december 2005 @ 09:26:36 #132
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33389787
quote:
Op zondag 25 december 2005 00:03 schreef Euc- het volgende:
Mijn opa heeft een haas meegenomen van het jagen. Alleen de kop is eraf, en is hij van binnen schoongemaakt. Verder zit alles er nog op aan aan.
Van de poten peper maken
quote:
Van de hazenrug wou ik eigenlijk hazenpeper maken, maar heb je verder nog suggesties?
De hazerug moet je als biefstuk bereiden, das verrukkelijk.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 25 december 2005 @ 14:10:25 #133
121125 Gimmick
I am vomit vomiting
pi_33394062
Niet echt een 'hoe maak ik het klaar'-vraag. Maar ik ben gewoon nieuwsgierig.

Rundvlees moet een tijd hangen. Ik geloof minimaal 2 weken, maar hoe langer hoe beter. Hoe zit dat met rundvlees dat je rauw eet? Zoals carpaccio? Bij het recept staat vaak 'zo vers mogelijk', maar heeft dat vlees dan wel evengoed een tijd gerijpt?
I am a black hole shitting into the void
pi_33406673
Ja, vers betekent: zo snel mogelijk uit de winkel. 2 Weken lijkt me meer iets voor wild, als dat nog gebeurt.
Ander vlees is een paar dagen, IMHO...... Dat vlees is al bestorven voor het verkocht wordt.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  maandag 26 december 2005 @ 01:53:39 #135
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_33407005
Vers kan bij de AH ook betekenen: net ontdooit. Het kan dus zijn dat het al een jaar in de vriezer heeft gehangen.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  maandag 26 december 2005 @ 12:44:12 #136
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33411804
quote:
Op zondag 25 december 2005 14:10 schreef Gimmick het volgende:
Niet echt een 'hoe maak ik het klaar'-vraag. Maar ik ben gewoon nieuwsgierig.

Rundvlees moet een tijd hangen. Ik geloof minimaal 2 weken, maar hoe langer hoe beter. Hoe zit dat met rundvlees dat je rauw eet?
Ook ja, smaakt er alleen maar beter door.
quote:
Zoals carpaccio? Bij het recept staat vaak 'zo vers mogelijk', maar heeft dat vlees dan wel evengoed een tijd gerijpt?
Ja, uiteraard voor het snijden, na het snijden zo snel mogelijk opeten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_33696334
nou,

had een vraagje wat voor gerecht ik kan maken met de wok met de ingredienten: kokosmelk, runderpoulet, djeroek peeroet en sambal

heb zin om te wokken maar weet niet precies hoe te bereiden met deze ingredienten.

:
  woensdag 4 januari 2006 @ 15:41:12 #138
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33696458
quote:
Op woensdag 4 januari 2006 15:37 schreef Atnuk het volgende:
nou,

had een vraagje wat voor gerecht ik kan maken met de wok met de ingredienten: kokosmelk, runderpoulet, djeroek peeroet en sambal

heb zin om te wokken maar weet niet precies hoe te bereiden met deze ingredienten.

:
Niet wokken, maar gewoon sudderen, anders wordt je Poulet niet mals, Poulet mag wel 2-3 uur hebben
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_33696616
zal de kokosmelk uiteindelijk binden denk je?
  woensdag 4 januari 2006 @ 15:47:10 #140
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33696687
Anders doe je er wat bindmiddel bij, toch?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_33696809
Ja das wel zo makkelijk inderdaad, maar dacht miss dat dat niet ging met de kokosmelk.
Ik zat aan dit recept te denken.

RENDAN PADANG

1 kg kip of mager rundvlees
6 sjalotten
5 teentjes knoflook
1 eetlepel sambal oelek
½ theelepel koenjit
1 theelepel laos
1 theelepel djahe
4 kemiries
1 spriet sereh
2 salamblaadjes
2 djeroek poeroetblaadjes
3 cm. santen
olie

----------------------------------------------

Kneus de sjalotten, knoflook, gepofte kemiries, koenjit, laos met de djahe en de sambal. Fruit het kruidenmengsel in een beetje olie en voeg het vlees toe met de sereh, de djeroek poeroet en de salamblaadjes. Doe er nu een ½ liter water bij met de santen en blijf roeren tot de santen opgelost is. Het gerecht nu laten stoven zonder deksel op de pan, tot het vlees gaar en de saus smeuīg is.

Dit gerecht moet scherp zijn.

En dan een beetje aangepast met de ingredienten die ik heb.
Lijkt me erg lekker.
Heb vanmorgen een paar verse djeroek's gekregen en de smaak daarvan in een gerecht vind ik erg lekker, alleen kan weinig recepten vinden waarin dit verwerkt kan worden.
pi_33696861
Wij hadden gister kaasfondue waar teveel wijn inzat, wel met maizena proberen te binden, niet echt gelukt, de smaak holde ook achteruit
Wat hadden we beter kunnen doen?
  woensdag 4 januari 2006 @ 15:52:05 #143
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33696878
Aha,
Tja. dan nu de volgende teleurstelling, ik ben geen groot licht op het gebied van de indische keuken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 4 januari 2006 @ 15:52:41 #144
66470 Klonk
Koning van Tofania
pi_33696899
een Duits (?) gerecht, namelijk Knodel, 1 keer gehad in een restaurant en vond ze erg lekker, nu is mijn vraag, hoe maak ik het zelf, ik zie wel eens van die kant en klaar dingen bij de ReWe ofzo, maar zelf maken lijkt me leuker
Klonk is alleen Klonk als er Klonk op staat
pi_33696960
Ik ook niet, vind het leuk om vanalles te proberen.
Maar zal morgen eens vertellen of het gelukt is.

iig bedankt toch
  woensdag 4 januari 2006 @ 15:54:41 #146
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33696978
quote:
Op woensdag 4 januari 2006 15:51 schreef Bluezz het volgende:
Wij hadden gister kaasfondue waar teveel wijn inzat, wel met maizena proberen te binden, niet echt gelukt, de smaak holde ook achteruit
Wat hadden we beter kunnen doen?
In het meer met een gewicht aan zijn voeten?

Als je een bindmiddel wilt wat weinig smaak wegneemt, gebruik aardappelpureepoeder. Het bindt snel en geeft een redelijk korte binding (als in, wordt niet snel slijmerig)
Nadeel is wel dat het wat korrelig kan zijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 4 januari 2006 @ 16:02:29 #147
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33697314
quote:
Op woensdag 4 januari 2006 15:52 schreef Klonk het volgende:
een Duits (?) gerecht, namelijk Knodel, 1 keer gehad in een restaurant en vond ze erg lekker, nu is mijn vraag, hoe maak ik het zelf, ik zie wel eens van die kant en klaar dingen bij de ReWe ofzo, maar zelf maken lijkt me leuker
Kilo bloemige aardappels, dag van te voren koken en af laten koelen, wat melk en eventueel wat aardappelmeel.
De aardappels door de pureepers halen, met de hete melk vermengen en zouten, eventueel binden met aardappelzetmeel en er ballen van maken.
20 minuten in water wat tegen de kook aanzit laten trekken. De truuk is dat ze niet uit elkaar vallen, dus eerst 1 tje proberen of te kijken of het deeg goed is.

Dit zijn Kartoffelknödel, je hebt ook Semmelknödel, daar zit oud brood mee inverwerkt (Semmel is zuidduits voor broodjes) en je hebt ze met griesmeel, roggebrood, er zijn vele soorten.
Idee is telkens hetzelfde, maak een stevig "deeg" wat je in heet water gaart, smaakt bij veel gerechten, vooral met saus.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_33698426
quote:
Op woensdag 4 januari 2006 15:54 schreef Pietverdriet het volgende:


In het meer met een gewicht aan zijn voeten?
quote:
Als je een bindmiddel wilt wat weinig smaak wegneemt, gebruik aardappelpureepoeder. Het bindt snel en geeft een redelijk korte binding (als in, wordt niet snel slijmerig)
Nadeel is wel dat het wat korrelig kan zijn.
ah, dank
pi_33701762
Ah, kdenk dat dit de PERFECTE persoon is om het te vragen

Spätzl(e)...

Die soort pasta achtige kleine gele dingetjes...

Ik vind ze heerlijk, maar ik heb geen flauw idee hoe ik die moet maken, en ik wil ook niet het eerste de beste recept van Internet afplukke... Het belangrijkste is dat het een beproeft recept is...

Alvast hartstikke bedankt,

Tom
Cooking!
  woensdag 4 januari 2006 @ 19:19:02 #150
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_33703949
Spätzle maken, echt zelf, is moeilijk, kom daar morgen ff op terug, herinner me anders ff eraan.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')