Gehakt kan je kruiden met wat je maar wilt maar het oerhollandse balletje maak je als volgt:
Gehakt in een kom doen, scheutje melk en ei erbij doen.
Dan lekker veel gehaktkruiden, peper (geen zout!) en kerrie (eigenlijk ook nootmuskaat maar dat vind ik niet te vreten). Dan de ballen zelf maken en door het paneermeel halen.
Dan de boter(roomboter is extra lekker; croma is ook lekker) in een pan doen en hoog opzetten...als het walmt (dus F-ing hot) de ballen erin doen en dichtschroeien aan alle kanten (dus om de paar minuten omdraaien! Als alle kanten mooi dicht zitten en bruinig zijn, de deksel erop en ongeveer 15 minuten laten garen (elke kant) op een laag gas...je kan ook de jus nog aanlengen met water of met een jussausje om lekkerdere saus te krijgen (wel eerst de ballen er even uithalen en terugdoen dan...).
Thats it!
Enjoy
Antec P180 | Intel Core 2 Quad Q6600 | Asus Striker Extreme S775 | 4 GB DDR2 800 Mhz
Seagate 400 GB | 8800 GTX Ultra 768 MB | X-Fi Extreme Gamer | Logitech Z5500 | much more...