Welja!quote:Op vrijdag 20 mei 2005 18:16 schreef gelly het volgende:
Je gooit pizzapunten, cheeseburgers , chips en noodles in de frituur ?
snack (de ~ (m.), ~s)quote:Op vrijdag 20 mei 2005 18:15 schreef Roellio het volgende:
Dude, culinaire snacks zijn geen snacks.
Snacks zijn dingen die je in de frituur gooit! Pizzapunten, 15 cheeseburgers, bitterballen, unox noodles, chips, bapao's etc.
oh ja, heerlijk ! of mini kaassoufflees, stokbrood met kruidenboter/filet americain/salades, drumsticks, kipnuggets, sate, bierworstjes etc.quote:
Pff.. stel dat het 's nachts is, pan afwassen (de afwas heb ik de avond laten staan): 2,5 minuut, wachten tot het water kookt: 5 minuten, eieren hard koken: 10 minuten(?),al die kruiden opzoeken die ergens achterin je keukenkastje staan: 2,5 minuut, klaarmaken: 10 minuten..quote:Op vrijdag 20 mei 2005 18:25 schreef MissyMirjaM het volgende:
met die eieren ben je geen 3 kwartier bezig zeg
kan in 10 minuutjes af zijn als je de kooktijd niet meerekent
En het kost niet een half uur om die te halen ?quote:Op vrijdag 20 mei 2005 19:00 schreef DJKoster het volgende:
[..]
Pff.. stel dat het 's nachts is, pan afwassen (de afwas heb ik de avond laten staan): 2,5 minuut, wachten tot het water kookt: 5 minuten, eieren hard koken: 10 minuten(?),al die kruiden opzoeken die ergens achterin je keukenkastje staan: 2,5 minuut, klaarmaken: 10 minuten..
Ben je bijna een half uur bezig![]()
Geef mij maar een lekkere zak patat met frikandel speciaal![]()
's nachts welquote:Op vrijdag 20 mei 2005 19:04 schreef 2cv het volgende:
[..]
En het kost niet een half uur om die te halen ?![]()
ja of je hebt een snackbar die 's nachts gewoon open is....en daar haal je heeeeeeeeeeeerlijke broodjes shoarma om 4 uur 's nachtsquote:Op vrijdag 20 mei 2005 19:10 schreef DJKoster het volgende:
[..]
's nachts wel(1 minuutje fietsen naar de snackbar, stoeptegel lospeuteren en door raam keilen, boze snackbarallochtoon dwingen om zijn frituur aan te zwengelen.)
Ikan wattus???quote:Op vrijdag 20 mei 2005 19:24 schreef Oblivion het volgende:
Kunnen we het slowcahtten een beetje minderen?![]()
Ik snack graag: Aardappelpuree...![]()
Offe... Ikan terie in loeihete saus...![]()
euforie!quote:Op vrijdag 20 mei 2005 19:26 schreef 2cv het volgende:
Lekkere snack: Lumpers. Geen idee hoe je ze maakt, maar het zijn rolletjes plakrijdt met een vulling waarin o.a. kip in zit. Smaakt en beetje zoetig en als je er nu 10 bij me aflevert, eet ik ze allemaal op.
Heb je er een recept van ?quote:
Hete visjes...quote:
Ow... sorry...quote:Op vrijdag 20 mei 2005 19:29 schreef Oblivion het volgende:
MENSEN!!! Lees de op eens...![]()
Geen frituursnacks...![]()
Hoe maak jij dan je broodje hamburger?quote:Op vrijdag 20 mei 2005 19:32 schreef Esco het volgende:
[..]
Ow... sorry...![]()
Nah, broodje hamburger is iig GEEN frituur snack![]()
In een pan....quote:Op vrijdag 20 mei 2005 19:33 schreef Oblivion het volgende:
[..]
Hoe maak jij dan je broodje hamburger?![]()
Niks dusssss, MissyMirjaM wil graag recepten!quote:Op vrijdag 20 mei 2005 19:34 schreef Esco het volgende:
[..]
In een pan....
En als ik er 1 ga halen bij de snackbar dan bakt ie um op de bakplaat.......![]()
nnndduusssss !![]()
Hmmm, klinkt lekker...quote:Op vrijdag 20 mei 2005 19:34 schreef DarkElf het volgende:
blikje zalm openmaken, in stukjes prakken (graatjes eruit halen als dat moet), augurkjes fijnsnijden, beetje mosterd erbij, peper en zout, en mayo erbij
lekker husselen en zo klaar: lekker op toastjes op een boterhammetje
Broodje Hamburger Recept:quote:Op vrijdag 20 mei 2005 19:36 schreef Oblivion het volgende:
[..]
Niks dusssss, MissyMirjaM wil graag recepten!
En zij kan heel hard slaan....![]()
Recepten wil ze!!![]()
nou...men neme hamburgers en een koekenpan....bak ze!!quote:Op vrijdag 20 mei 2005 19:36 schreef Oblivion het volgende:
[..]
Niks dusssss, MissyMirjaM wil graag recepten!
En zij kan heel hard slaan....![]()
Recepten wil ze!!![]()
mmmquote:Op vrijdag 20 mei 2005 19:42 schreef Oblivion het volgende:
Soms maak ik ook wel eens een B.L.T. midden in de ancht...![]()
Wit brood roosteren, spek in de magnetron hard bakken, mayo op brood
Ijsbergsla en gesneden tomaatjes.![]()
![]()
Bolletje niet snijden ?quote:Op vrijdag 20 mei 2005 19:40 schreef Esco het volgende:
[..]
Broodje Hamburger Recept:
Als eerst bak je de hamburger in olijfolie totdat ie er heeeerlijk gaar uitziet
Men neme een Broodje (een bolletje), men smeert er wat boter op. Daarna pakt men wat saus (mayo en/of curry), spuit/smeer dat op het broodje, leg de hamburger er bovenop, beetje sla, een schijfje tomaat en een augurkje erboven op.. E voila !
Een heeeeeerlijke burgert !
![]()
Dank u dank u !! Dank u wel hoor !!quote:Op vrijdag 20 mei 2005 19:42 schreef Oblivion het volgende:
*Applaus geeft aan esco!![]()
Soms maak ik ook wel eens een B.L.T. midden in de ancht...![]()
Wit brood roosteren, spek in de magnetron hard bakken, mayo op brood
Ijsbergsla en gesneden tomaatjes.![]()
![]()
Ongeveer hetzelfde, alleen is het spek uit de magnetron een stuk slapper.quote:Op maandag 6 juni 2005 10:39 schreef DancingPhoebe het volgende:
Oblivion: spek in de magnetron? Hoe doe je dat en hoe lekker is het vergeleken bij uitbakken?
Je neemt een groot bord, daar doe je keukenpapier op.quote:Op maandag 6 juni 2005 10:39 schreef DancingPhoebe het volgende:
Oblivion: spek in de magnetron? Hoe doe je dat en hoe lekker is het vergeleken bij uitbakken?
Probeer dit ook eens met naanbroodquote:Op vrijdag 20 mei 2005 20:03 schreef MaLo het volgende:
Pitabroodjes met knoflooksaus!
Recept: Zet de broodrooster aan.
Maak het pak pitabroodjes open.
Flikker twee pitabroodjes in je broodrooster
Maak je pot knoflooksaus open
Doe een grote klodder knoflooksaus op je bord
Haal de pitabroodjes er na 4 minuten uit
Dip ze royaal in de knoflooksaus
Ik gebruik 3 delen ketan en een 1 deel pandanrijst, ik hou niet zo van dat superplakkerige en van de pandan gaat het zo lekker ruiken, maar ketan is essentieel.quote:Op zondag 19 juni 2005 13:24 schreef mordradead het volgende:
Lemperik ben het nu ook weer aan het maken, heerlijk is dat
edit: ik zie dat charmian ook al een recept heeft gegeven hiervan, dat moet dus iemand met een goede smaak zijn
Ik ben nu dus ook bezig om het te maken en heb foto's gemaakt.... kijk maar
lemper maken
charmian gebruikte pandan rijst, ik gebruik ketan.. deze rijst plakt beter en dat is dus handiger voor het rollen..... eerst even koken met van die blaadjes en zo'n stengeltje + een stukje santenblok (moet wel goed oplossen) als m'n moeder terug is vraag ik de namen wel weer even als het water laagje weg is doe je het in de stoompan
Dat ene is idd sereh, dat andere zou best kunnenquote:Op zondag 19 juni 2005 14:41 schreef Charmian het volgende:
[..]
Ik gebruik 3 delen ketan en een 1 deel pandanrijst, ik hou niet zo van dat superplakkerige en van de pandan gaat het zo lekker ruiken, maar ketan is essentieel.
Ik denk dat het steeltje wat je gebruikt sereh is en de blaadjes daun djeroek . Maar jah ik ben een luie kokkie en gebruik gewoon de boemboes uit de toko. Hoop dat je nog goede tips hebt voor het rollen van die dingen, ik kan het echt niet.
ja, maar je moet ook meteen een voorraadje maken en dan invriezen dan is het een kwestie van even opwarmen in de magnetron of rijststomer.quote:
quote:Op vrijdag 20 mei 2005 18:12 schreef MissyMirjaM het volgende:
Ik maak hem ietsje anders
een gevuld eitje.
kook eieren. veel weinig, weet tik veel, hangt van de trek/ aantal personen af.
kook ze hard
laat de eieren goed schriken,en wat afkoelen alvorens ze te pellen.
Prak ze fijn
doe er geraspte kaas bij ,
doe er nu mayo bij, genoeg om het eigeel aan elkaar te laten plakken zeg maar.
zout, peper, kerrie + Maggi erdoor naar smaak.
de hele handel terug in de eitjes stoppen en voila, heerlijke gevulde eitjes
Ik maak het ook wel eens, verschillende variaties (liefst met kipgehakt!)quote:Op zondag 19 juni 2005 13:24 schreef mordradead het volgende:
Lemperik ben het nu ook weer aan het maken, heerlijk is dat
edit: ik zie dat charmian ook al een recept heeft gegeven hiervan, dat moet dus iemand met een goede smaak zijn
invriezen kan primaquote:Op zondag 19 juni 2005 22:32 schreef dutch-mamma het volgende:
[..]
Ik maak het ook wel eens, verschillende variaties (liefst met kipgehakt!) [afbeelding], maar ik vind het ff teveel werk als ik een luie snackbui heb
Desalniettemin een ontieglijk lekkere hap! Desnoods maak je ze vantevoren in voorraad, kan je ze ook invriezen?
quote:Op vrijdag 20 mei 2005 19:10 schreef DJKoster het volgende:
[..]
's nachts wel(1 minuutje fietsen naar de snackbar, stoeptegel lospeuteren en door raam keilen, boze snackbarallochtoon dwingen om zijn frituur aan te zwengelen.)
Variant: In plaats van de zalm een paar plakken achterham in stukjes snijden..quote:Op vrijdag 20 mei 2005 19:34 schreef DarkElf het volgende:
blikje zalm openmaken, in stukjes prakken (graatjes eruit halen als dat moet), augurkjes fijnsnijden, beetje mosterd erbij, peper en zout, en mayo erbij
lekker husselen en zo klaar: lekker op toastjes op een boterhammetje
En kruidje dat dan net zoals het gehakt?quote:Op vrijdag 1 juli 2005 14:47 schreef BBQ-kip het volgende:
Als je tartaar neemt wordt het niet zo'n vette bende in het gehaktbroodje, vind ik persoonlijk lekkerder
Yepquote:Op vrijdag 1 juli 2005 19:54 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
En kruidje dat dan net zoals het gehakt?
In hoeveel plakjes snij je je bladerdeegrolletje ongeveer? Het klinkt lekker, ik denk dat ik dit over 3 weken als ik jarig ben ga maken.quote:Op woensdag 29 juni 2005 18:19 schreef RedRoses het volgende:
Pestokoekjes:
Bladerdeeg laten ontdooien, (groene) pesto erop smeren en beleggen met Parma- of Ardennerham..
Dan oprollen, in de koelkast (of heel even in de vriezer) leggen en als ze echt koud zijn in plakjes snijden, op een bakplaat leggen en 20 minuutjes (offuh.. gewoon tot ze klaar zijn, dat zie je vanzelf) in de oven.
Je kunt er zoveel maken als je wilt!
Erg geslaagd op verjaardagen hier!
dat heet een tostie (en een tostie apparaat of ijzer) bij onsquote:Op zaterdag 2 juli 2005 05:37 schreef Sandstorm_81 het volgende:
-croque uit het vuistje:
Je neemt 2 boterhammen, hesp en kaas erop en in het croque monsieur apparaat (heeft dat ding een 'nederlandse' benaming?)
Je kan er ook ananas of spaghettisaus overheen doen.
-Tomaat in 2 snijden, van die bertolli pesto erop. Vervolgens mozarella eroverheen en de oven in.
Net zo dik als je zelf wilt, ik snijd ze ongeveer 1 cm dik. Als je hele dunne koekjes wilt kan dat natuurlijk ook..quote:Op vrijdag 1 juli 2005 21:45 schreef MaLo het volgende:
[..]
In hoeveel plakjes snij je je bladerdeegrolletje ongeveer? Het klinkt lekker, ik denk dat ik dit over 3 weken als ik jarig ben ga maken.
Even af laten koelen doet wonderenquote:Op zondag 3 juli 2005 03:01 schreef Big_Boss_Man het volgende:
Verbrand je je bek dan niet?
Je zou ze ook nog eerst met een plakje kaas kunnen omwikkelen en dan in het danerolles deeg.quote:Op zaterdag 30 juli 2005 23:01 schreef MissyMirjaM het volgende:
er staan nu coctailworstjes [en knakworstjes] in de oven, die ik eerst heb laten uitlekken, end aarna heb omwikkeld met danerolles deeg
Plakje spek en een lik mosterd erbij in doet ook wonderen.quote:Op zaterdag 30 juli 2005 23:01 schreef MissyMirjaM het volgende:
er staan nu coctailworstjes [en knakworstjes] in de oven, die ik eerst heb laten uitlekken, end aarna heb omwikkeld met danerolles deeg
er staan genoeg andere receptenquote:Op zondag 31 juli 2005 15:59 schreef Cherise-Ice het volgende:
Ik zie dit topic, ik denk snel ff kijken want ook ik heb wel trek in wat lekkers....
Gaat de openingspost over gevulde eieren....
TERWIJL IK GEEN MAYONAISE IN HUIS HEB!!!!
Toch maar ff de rest doorlezen dan...
Je kan mayo wel zelf maken...quote:Op zondag 31 juli 2005 15:59 schreef Cherise-Ice het volgende:
Ik zie dit topic, ik denk snel ff kijken want ook ik heb wel trek in wat lekkers....
Gaat de openingspost over gevulde eieren....
TERWIJL IK GEEN MAYONAISE IN HUIS HEB!!!!
Toch maar ff de rest doorlezen dan...
quote:Benodigdheden:
2 eierdooiers
snufje zout
witte (versgemalen) peper
1 theelepel mosterd
1 eetlepel azijn
1/4 liter olie (variatie: helft olijfolie/helft andere olie)
Bereiding:
Het belangrijkste bij het maken een mayonaise is, dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.
De eierdooiers met snuf zout, peper en mosterd en druppeltje azijn in een kom met de garde (hand of elektrisch) loskloppen. Al kloppend druppelsgewijs de olie toevoegen. Als in een later stadium het geheel iets dikker begint te worden, dan kan de olie in een dun straaltje worden toegevoegd. Let erop dat u steeds in één richting klopt. Als alle olie is opgenomen, de rest van de azijn erdoor roeren. Proef de mayonaise en voeg indien gewenst nog wat kruiderij of azijn naar smaak toe.
Mayonaise is een uitstekende basis voor allerhande (dip)sauzen. De variaties zijn eindeloos.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |