abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 20 mei 2005 @ 18:12:46 #1
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_27193148
ha!
iedereen snackt
of dat nu gezond of gezond is, 11 uur s'ochtends of half 3 s'nachts, het maakt geen reet uit.
als het maar lekker is.

wat vind jij lekker om weg te moffelen
en, als je graag zelf je snacks in elkaar draait,plemp dan een lekker receptje neer, zodat wij lekker mee kunnen snacken!

TS begint:
niet echt een snack, maar soms wel heeel erlekker!
een gevuld eitje.
kook eieren. veel weinig, weet tik veel, hangt van de trek/ aantal personen af.
kook ze hard
laat de eieren goed schriken,en wat afkoelen alvorens ze te pellen.
snij ze in delengte in 2en.
haal het eigeel eruit endoe in een kom
rak het eigeel fijn
snipper een uitje, en gooi dat bi jhet eigeel.
doe er nu mayo bij, genoeg om het eigeel aan elkaar te laten plakken zeg maar.
zout, peper, kerrie erdoor naar smaak.
de hele handel terug in de eitjes stoppen met behulp van 2 theelepeltjes
een snufje kerrieoverieder eitje
en voila, heerlijke gevulde eitjes
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_27193211
Dude, culinaire snacks zijn geen snacks.

Snacks zijn dingen die je in de frituur gooit! Pizzapunten, 15 cheeseburgers, bitterballen, unox noodles, chips, bapao's etc.
pi_27193229
Je gooit pizzapunten, cheeseburgers , chips en noodles in de frituur ?
  vrijdag 20 mei 2005 @ 18:16:26 #4
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_27193230
ja hey, je kan ook culinair snacken probeer het eens
en dude

maar wat ook lekker is is natuurlijk gewoon een lading bitterballen met een kledder mosterd hoor
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_27193251
Een snack is iets waar je niet 3 kwartier mee bezig bent om klaar te maken Missy, dat heet eten.
pi_27193252
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 18:16 schreef gelly het volgende:
Je gooit pizzapunten, cheeseburgers , chips en noodles in de frituur ?
Welja!
  vrijdag 20 mei 2005 @ 18:24:34 #7
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_27193435
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 18:15 schreef Roellio het volgende:
Dude, culinaire snacks zijn geen snacks.

Snacks zijn dingen die je in de frituur gooit! Pizzapunten, 15 cheeseburgers, bitterballen, unox noodles, chips, bapao's etc.
snack (de ~ (m.), ~s)
1 hartig hapje
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  vrijdag 20 mei 2005 @ 18:25:20 #8
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_27193450
met die eieren ben je geen 3 kwartier bezig zeg
kan in 10 minuutjes af zijn als je de kooktijd niet meerekent
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_27193534
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 18:24 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

snack (de ~ (m.), ~s)
1 hartig hapje
Jij snapt het écht niet!
pi_27193537
klinkt lekker hoor .... maar kheb liever een kroketje
pi_27193629
Zelf ben ik nogal gek op vlammetjes
"If you see someone without a smile, give them one of yours.”
  vrijdag 20 mei 2005 @ 18:42:39 #12
120340 Roulette
Gambling is Fun!
pi_27193926
pizza quattro fromagi!!!!
of gewoon van die mini pizza's
NEVER GAMBLE WITH MONEY THAT YOU NEED FOR OTHER THINGS!
  vrijdag 20 mei 2005 @ 18:45:25 #13
38920 dutchdevil
Bunny phone home
pi_27193995
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 18:31 schreef Stuart het volgende:
Zelf ben ik nogal gek op vlammetjes
oh ja, heerlijk ! of mini kaassoufflees, stokbrood met kruidenboter/filet americain/salades, drumsticks, kipnuggets, sate, bierworstjes etc.
pi_27194011
6 minuten magnetron pizza. En hij is nog lekker ook
pi_27194033
gewoon simpel,
kebab, chips, patat, american coockies, cola, hubba bubba, chocola

oja en tapanade op stokbrood

[ Bericht 28% gewijzigd door Jett op 20-05-2005 18:55:02 ]
Op 09-11-2006 23:08 schreef Chriz2k
Jij bent te sexii voor Fok :{w.
  vrijdag 20 mei 2005 @ 18:52:47 #16
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_27194153
Olijven met ansjovis of met knoflook
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_27194362
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 18:25 schreef MissyMirjaM het volgende:
met die eieren ben je geen 3 kwartier bezig zeg
kan in 10 minuutjes af zijn als je de kooktijd niet meerekent
Pff.. stel dat het 's nachts is, pan afwassen (de afwas heb ik de avond laten staan): 2,5 minuut, wachten tot het water kookt: 5 minuten, eieren hard koken: 10 minuten(?),al die kruiden opzoeken die ergens achterin je keukenkastje staan: 2,5 minuut, klaarmaken: 10 minuten..

Ben je bijna een half uur bezig

Geef mij maar een lekkere zak patat met frikandel speciaal
  vrijdag 20 mei 2005 @ 19:04:28 #18
48288 Mikkie
Mastermind.
pi_27194465
- Prive gegevens op verzoek van de poster weggehaald. -

[ Bericht 95% gewijzigd door Sander op 17-05-2011 12:52:33 ]
Zerg schreef:
1/1 is 1. 2/2 is 2. Basisschool breuken.
  † In Memoriam † vrijdag 20 mei 2005 @ 19:04:35 #19
25682 2cv
Niet subtiel
pi_27194471
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 19:00 schreef DJKoster het volgende:

[..]

Pff.. stel dat het 's nachts is, pan afwassen (de afwas heb ik de avond laten staan): 2,5 minuut, wachten tot het water kookt: 5 minuten, eieren hard koken: 10 minuten(?),al die kruiden opzoeken die ergens achterin je keukenkastje staan: 2,5 minuut, klaarmaken: 10 minuten..

Ben je bijna een half uur bezig

Geef mij maar een lekkere zak patat met frikandel speciaal
En het kost niet een half uur om die te halen ?
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
pi_27194617
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 19:04 schreef 2cv het volgende:

[..]

En het kost niet een half uur om die te halen ?
's nachts wel (1 minuutje fietsen naar de snackbar, stoeptegel lospeuteren en door raam keilen, boze snackbarallochtoon dwingen om zijn frituur aan te zwengelen.)
  † In Memoriam † vrijdag 20 mei 2005 @ 19:21:32 #21
25682 2cv
Niet subtiel
pi_27194908
Breng je mij dan ook ff een sak patat met een frikandel speciaal ?
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
pi_27194990
Kunnen we het slowcahtten een beetje minderen?

Ik snack graag: Aardappelpuree...
Offe... Ikan terie in loeihete saus...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 20 mei 2005 @ 19:24:42 #23
51024 Esco
Ondertitel
pi_27194995
Frikandel Speciaal (Curry) !
Patatje Oorlog (Mayo, Satésaus, Curry en uitjes) !
Broodje Hamburger Speciaal

En als toetje een Kaassoufflé Pindasaus !!

Signature
  vrijdag 20 mei 2005 @ 19:25:12 #24
51849 nXn
Fueled By Bawls
pi_27195007
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 19:10 schreef DJKoster het volgende:

[..]

's nachts wel (1 minuutje fietsen naar de snackbar, stoeptegel lospeuteren en door raam keilen, boze snackbarallochtoon dwingen om zijn frituur aan te zwengelen.)
ja of je hebt een snackbar die 's nachts gewoon open is....en daar haal je heeeeeeeeeeeerlijke broodjes shoarma om 4 uur 's nachts
Zeg Maar Niets, Dan Klink Je Wel Zo Intelligent....
  vrijdag 20 mei 2005 @ 19:25:54 #25
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_27195023
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 19:24 schreef Oblivion het volgende:
Kunnen we het slowcahtten een beetje minderen?

Ik snack graag: Aardappelpuree...
Offe... Ikan terie in loeihete saus...
Ikan wattus???
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  † In Memoriam † vrijdag 20 mei 2005 @ 19:26:40 #26
25682 2cv
Niet subtiel
pi_27195038
Lekkere snack: Lumpers. Geen idee hoe je ze maakt, maar het zijn rolletjes plakrijdt met een vulling waarin o.a. kip in zit. Smaakt en beetje zoetig en als je er nu 10 bij me aflevert, eet ik ze allemaal op.
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
  vrijdag 20 mei 2005 @ 19:27:43 #27
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_27195068
ik heb nog maar 1 recept gezien!

maarja, een recept van gefrituurde frikandel lijkt me overbodig
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 20 mei 2005 @ 19:28:06 #28
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_27195077
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 19:26 schreef 2cv het volgende:
Lekkere snack: Lumpers. Geen idee hoe je ze maakt, maar het zijn rolletjes plakrijdt met een vulling waarin o.a. kip in zit. Smaakt en beetje zoetig en als je er nu 10 bij me aflevert, eet ik ze allemaal op.
euforie!
die dingen zijn lekker
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  vrijdag 20 mei 2005 @ 19:28:22 #29
42327 Goofup
Goofy skates regular?!
pi_27195092
ik a aan de frietjes en snacks...
French Fryday!!
Op dinsdag 17 april 2007 14:13 schreef Gia het volgende over haar kinderen:
al zitten die op het vmbo, ze denken in ieder geval logischer dan goofup.
pi_27195115
MENSEN!!! Lees de op eens...

Geen frituursnacks...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  † In Memoriam † vrijdag 20 mei 2005 @ 19:29:57 #31
25682 2cv
Niet subtiel
pi_27195136
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 19:28 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

euforie!
die dingen zijn lekker
Heb je er een recept van ?
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
pi_27195144
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 19:25 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

Ikan wattus???
Hete visjes...
Oh en zo lekker...

Recept: Ikan terie halen bij toko, beetje zoete sojasaus, en eagle chilli saus, en flink laten indikken...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 20 mei 2005 @ 19:30:40 #33
13804 MouseOver
Cabdriver from Hell
pi_27195160
Noodles. Of een snelle pannenkoek.

Vampire Romance O+
  vrijdag 20 mei 2005 @ 19:32:17 #34
51024 Esco
Ondertitel
pi_27195212
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 19:29 schreef Oblivion het volgende:
MENSEN!!! Lees de op eens...

Geen frituursnacks...
Ow... sorry...

Nah, broodje hamburger is iig GEEN frituur snack
Signature
pi_27195240
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 19:32 schreef Esco het volgende:

[..]

Ow... sorry...

Nah, broodje hamburger is iig GEEN frituur snack
Hoe maak jij dan je broodje hamburger?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_27195267
blikje zalm openmaken, in stukjes prakken (graatjes eruit halen als dat moet), augurkjes fijnsnijden, beetje mosterd erbij, peper en zout, en mayo erbij

lekker husselen en zo klaar: lekker op toastjes op een boterhammetje
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  vrijdag 20 mei 2005 @ 19:34:47 #37
51024 Esco
Ondertitel
pi_27195274
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 19:33 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Hoe maak jij dan je broodje hamburger?
In een pan....

En als ik er 1 ga halen bij de snackbar dan bakt ie um op de bakplaat.......

nnndduusssss !
Signature
  vrijdag 20 mei 2005 @ 19:35:17 #38
13804 MouseOver
Cabdriver from Hell
pi_27195291
Macaroni zonder saus maar met olijfolie en basilicum smaakt ook lekker trouwens. En het glijdt makkelijk weg.
Vampire Romance O+
pi_27195313
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 19:34 schreef Esco het volgende:

[..]

In een pan....

En als ik er 1 ga halen bij de snackbar dan bakt ie um op de bakplaat.......

nnndduusssss !
Niks dusssss, MissyMirjaM wil graag recepten!
En zij kan heel hard slaan....

Recepten wil ze!!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_27195332
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 19:34 schreef DarkElf het volgende:
blikje zalm openmaken, in stukjes prakken (graatjes eruit halen als dat moet), augurkjes fijnsnijden, beetje mosterd erbij, peper en zout, en mayo erbij

lekker husselen en zo klaar: lekker op toastjes op een boterhammetje
Hmmm, klinkt lekker...

Ik doe dat met tonijn en appel erbij zonder mosterd...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_27195355
Unox Noodles.. heb net 2 porties op 1x satie en 1x kip
  vrijdag 20 mei 2005 @ 19:40:18 #42
51024 Esco
Ondertitel
pi_27195420
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 19:36 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Niks dusssss, MissyMirjaM wil graag recepten!
En zij kan heel hard slaan....

Recepten wil ze!!
Broodje Hamburger Recept:

Als eerst bak je de hamburger in olijfolie totdat ie er heeeerlijk gaar uitziet
Men neme een Broodje (een bolletje), men smeert er wat boter op. Daarna pakt men wat saus (mayo en/of curry), spuit/smeer dat op het broodje, leg de hamburger er bovenop, beetje sla, een schijfje tomaat en een augurkje erboven op.. E voila !

Een heeeeeerlijke burgert !

Signature
  vrijdag 20 mei 2005 @ 19:40:39 #43
51849 nXn
Fueled By Bawls
pi_27195432
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 19:36 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Niks dusssss, MissyMirjaM wil graag recepten!
En zij kan heel hard slaan....

Recepten wil ze!!
nou...men neme hamburgers en een koekenpan....bak ze!!
Zeg Maar Niets, Dan Klink Je Wel Zo Intelligent....
  vrijdag 20 mei 2005 @ 19:41:47 #44
50237 dribbel79
My username for over a decade
pi_27195461
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 18:47 schreef Jett het volgende:
gewoon simpel,
, hubba bubba,
kauwgom een snack??
"Het leven is te kort voor een slechte filmquote als signature"
pi_27195504
*Applaus geeft aan esco!



Soms maak ik ook wel eens een B.L.T. midden in de nacht...

Wit brood roosteren, spek in de magnetron hard bakken, mayo op brood
Ijsbergsla en gesneden tomaatjes.

Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_27195528
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 19:42 schreef Oblivion het volgende:


Soms maak ik ook wel eens een B.L.T. midden in de ancht...

Wit brood roosteren, spek in de magnetron hard bakken, mayo op brood
Ijsbergsla en gesneden tomaatjes.

mmm
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  † In Memoriam † vrijdag 20 mei 2005 @ 19:45:00 #47
25682 2cv
Niet subtiel
pi_27195570
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 19:40 schreef Esco het volgende:

[..]

Broodje Hamburger Recept:

Als eerst bak je de hamburger in olijfolie totdat ie er heeeerlijk gaar uitziet
Men neme een Broodje (een bolletje), men smeert er wat boter op. Daarna pakt men wat saus (mayo en/of curry), spuit/smeer dat op het broodje, leg de hamburger er bovenop, beetje sla, een schijfje tomaat en een augurkje erboven op.. E voila !

Een heeeeeerlijke burgert !

Bolletje niet snijden ?
Op maandag 14 mei 2012 23:55 schreef Sjoegerd het volgende:
Volgens mij wordt geen enkele auto zo onderhouden en geliefd als de jouwe :)
https://www.facebook.com/groups/linkshandigen/
pi_27195608
bladerdeeg in repen snijden, en lange "wokkels" van draaien, insmeren met wat ei en kaas (veel ) erover heen raspen, even in de oven tot bladerdeeg knapperig is en Voila: je eigen kaasstengels
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  vrijdag 20 mei 2005 @ 19:46:55 #49
51024 Esco
Ondertitel
pi_27195619
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 19:42 schreef Oblivion het volgende:
*Applaus geeft aan esco!



Soms maak ik ook wel eens een B.L.T. midden in de ancht...

Wit brood roosteren, spek in de magnetron hard bakken, mayo op brood
Ijsbergsla en gesneden tomaatjes.

Dank u dank u !! Dank u wel hoor !!

Signature
  vrijdag 20 mei 2005 @ 19:48:11 #50
51024 Esco
Ondertitel
pi_27195652
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 19:45 schreef 2cv het volgende:

[..]

Bolletje niet snijden ?
Zijn voorgesneden bolletjes
Signature
  vrijdag 20 mei 2005 @ 20:03:53 #51
115121 Arizona
Zeg maar Arißona
pi_27196090
Pitabroodjes met knoflooksaus!

Recept: Zet de broodrooster aan.
Maak het pak pitabroodjes open.
Flikker twee pitabroodjes in je broodrooster
Maak je pot knoflooksaus open
Doe een grote klodder knoflooksaus op je bord
Haal de pitabroodjes er na 4 minuten uit
Dip ze royaal in de knoflooksaus


Verder snack ik graag: stokbrood met camembert, paturain of andere kaassoorten; chips met dipsaus; mini-sauzijcebroodjes; wrap met roomkaas en zalm.
You won't be lost, hurt, tired or lonely - Something beautiful will come your way
pi_27198092
Jip & janneke tostiijzer opwarmen tot lampje uit is. Eitje in het middenstuk breken ff dicht doen.....klaar is je superbe eitje!
  zaterdag 21 mei 2005 @ 00:39:39 #53
42327 Goofup
Goofy skates regular?!
pi_27204370
eitje met spek bakken; peper & zout erover en ketchup erover op brood (liefst wit)
Makkelijk en lekker
Op dinsdag 17 april 2007 14:13 schreef Gia het volgende over haar kinderen:
al zitten die op het vmbo, ze denken in ieder geval logischer dan goofup.
  zaterdag 21 mei 2005 @ 01:21:47 #54
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_27205511
ideaal om voor de tv weg te werken: mini stroopwafeltjes
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_27236795
Verkade Arno koekjes, met Goudse Kaas (ovengebakken)

Je blijft eten van die dingen!
pi_27583926
2 eitjes klutsen in een kommetje, scheutje melk erbij.
Zachtjes bakken in een koekenpan, als het eiwit begint te stollen er in het midden fijngensneden (cheddar) kaas en ham/bacon er over verspreiden.
Eitje vervolgens "oprollen" (als een pannenkoek) en op een hoog vuur verder afbakken.
(Vergeet natuurlijk de peper en zout niet).
En voila, een ham and cheese omelet.

Ok, klint niet echt super, maar dat smaakt het wel
pi_27645946
Noodles in bouillon .
pi_27646802
Versgebakken chinchilla
pi_27647390
Het merk 'Becker' heeft vaak heerlijke magnentronsnacks. Van loempias tot kroketten. Ga dus eens langs de plaatselijke supermarkt voor heerlijke magnetronsnacks. Binnen twee minuten een bijvoorbeeld lekker kroketje

Net toevallig 2 op.
  zondag 5 juni 2005 @ 16:26:39 #60
111260 Charmian
a little joy
pi_27647856
Recept voor lemper:

750 gr. ketan (kleefrijst)
250 gr. pandanrijst
zout
1/4 blok santen

voor de vulling:
500 gr kipfilet
1 blok bumbu lemper (van Koningsvogel of zo)

Kook en stoom de rijst met de santen en een beetje zout (ik heb een magnetron stomer dus dat gaat allemaal in een keer).

Kook de kipfilet gaar, pluis de kip fijn. Fruit de boemboe in een beetje olie en doe de kip er bij, goed mengen en laat het afkoelen.

Nu komt het leukste (mij lukt het nooit en heb dus altijd allemaal vreemdsoortige pakketjes):
leg op een stuk folie een schepje rijst, druk het plat en leg er wat vulling op. Rol de rijst om de vulling en sluit de folie af. Klaar!
Als je lempers over hebt, kun je ze invriezen, opwarmen in de magnetron of rijststomer.
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
  zondag 5 juni 2005 @ 16:27:15 #61
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_27647875
hmm, datis zo leker
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 5 juni 2005 @ 16:29:06 #62
111260 Charmian
a little joy
pi_27647933
Ik haal bij de Lidl wel eens een blikje makreel in tomatensaus. Openmaken een beetje fijnprakken, op een melbatoastje doen, yummie
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
  zondag 5 juni 2005 @ 19:07:36 #63
51849 nXn
Fueled By Bawls
pi_27652102
haggis
Zeg Maar Niets, Dan Klink Je Wel Zo Intelligent....
pi_27667273
stukje stokbrood of focaccia met lekkere verse tapenade van de markt, mjummie
pi_27668078
Oblivion: spek in de magnetron? Hoe doe je dat en hoe lekker is het vergeleken bij uitbakken?
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  maandag 6 juni 2005 @ 12:01:06 #66
37887 Dauthi
Progressive
pi_27670826
Bladerdeeg gooi der wat kaas overheen in reepjes snijden en in de oven
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
pi_27671849
quote:
Op maandag 6 juni 2005 10:39 schreef DancingPhoebe het volgende:
Oblivion: spek in de magnetron? Hoe doe je dat en hoe lekker is het vergeleken bij uitbakken?
Ongeveer hetzelfde, alleen is het spek uit de magnetron een stuk slapper.
pi_27764130
wat champignon snijden, in de pan gooien, spek erbij, 2 eieren erbij, (cayenne)peper endergelijke erbij gooien, op brood leggen, stukje tomaat en wat sla erbij (en wat je nog meer kan vinden) en je hebt een heerlijk eitje!

en voor wat variatie de ei en champignon en een beetje zalm
pi_27764703
quote:
Op maandag 6 juni 2005 10:39 schreef DancingPhoebe het volgende:
Oblivion: spek in de magnetron? Hoe doe je dat en hoe lekker is het vergeleken bij uitbakken?
Je neemt een groot bord, daar doe je keukenpapier op.
Dan leg je de plakken spek op het keukenpapier.
Je kan nog een laagje papier eroverheen leggen, maar dat laat ik meestal achterwege.
Minuut of 2, zie je dat ze nog niet bruin zijn, nog een half minuutje.
Ligt aan de magnetron.
Hard uitgebakken spek. Heerlijk!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  donderdag 9 juni 2005 @ 08:03:36 #70
50442 DaMook
Lonely together ( Miss u Caro)
pi_27764718
Ham kaas croisants van bakker bart

Of tosti's, pizza punten, broodjes frikadel/kroket, broodje bal

Dat soort dingen snack ik graag
The only easy day, was yesterday. (USMC)

Live for today, cause yesterday is gone and tomorrow may never come. (Ducky, NCIS)
I'll grow old with her, just from a far. (Harold, POI)
  donderdag 9 juni 2005 @ 15:45:51 #71
111260 Charmian
a little joy
pi_27777045
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 20:03 schreef MaLo het volgende:
Pitabroodjes met knoflooksaus!

Recept: Zet de broodrooster aan.
Maak het pak pitabroodjes open.
Flikker twee pitabroodjes in je broodrooster
Maak je pot knoflooksaus open
Doe een grote klodder knoflooksaus op je bord
Haal de pitabroodjes er na 4 minuten uit
Dip ze royaal in de knoflooksaus
Probeer dit ook eens met naanbrood
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
pi_27841819
Wat ook erg lekker is, zijn afbakcroissantjes met ham en kaas uit de oven. Erg lekker om te snacken, maar ook erg lekker als ontbijt.
  zondag 19 juni 2005 @ 13:24:53 #73
69655 mordradead
Wat is een leesje?
pi_28061844
Lemper ik ben het nu ook weer aan het maken, heerlijk is dat
edit: ik zie dat charmian ook al een recept heeft gegeven hiervan, dat moet dus iemand met een goede smaak zijn

Ik ben nu dus ook bezig om het te maken en heb foto's gemaakt.... kijk maar

lemper maken
charmian gebruikte pandan rijst, ik gebruik ketan.. deze rijst plakt beter en dat is dus handiger voor het rollen..... eerst even koken met van die blaadjes en zo'n stengeltje + een stukje santenblok (moet wel goed oplossen) als m'n moeder terug is vraag ik de namen wel weer even als het water laagje weg is doe je het in de stoompan



Dit gebruik ik allemaal om de kipfilet zijn heerlijke lemper smaak te geven: koenjit (2 soorten), 2 bouillonblokjes, ui (die als eerste, kleine stukjes maken en even bakken in olie) wat knoflook (ik heb zo'n potje), laospoeder, kenfjoer, peper en djinten van alles ca 1 theelepeltje.. verder gaan op gevoel


zoals je ziet heb ik er nog wat water bij gedaan, en de kipfilet erin.... nu gewoon wachten totdat de kipfilet gaar is, dan in kleine stukjes snijden zodat je iets als dit krijgt:

daarna kun je gaan rollen.... hoe ik dat doe laat ik later wel zien als ik er foto's van maak... nu eerst even uit de pan snoepen
als het water weg is doe je het in de stoompan, even ruiken/voelen/proeven en je weet wel of het klaar is, in de tussentijd natuurlijk ervoor zorgen dat er genoeg water inzit

[ Bericht 60% gewijzigd door mordradead op 19-06-2005 14:27:49 ]
Bernie en ik zijn tof.
  zondag 19 juni 2005 @ 14:41:14 #74
111260 Charmian
a little joy
pi_28063434
quote:
Op zondag 19 juni 2005 13:24 schreef mordradead het volgende:
Lemper ik ben het nu ook weer aan het maken, heerlijk is dat
edit: ik zie dat charmian ook al een recept heeft gegeven hiervan, dat moet dus iemand met een goede smaak zijn

Ik ben nu dus ook bezig om het te maken en heb foto's gemaakt.... kijk maar

lemper maken
charmian gebruikte pandan rijst, ik gebruik ketan.. deze rijst plakt beter en dat is dus handiger voor het rollen..... eerst even koken met van die blaadjes en zo'n stengeltje + een stukje santenblok (moet wel goed oplossen) als m'n moeder terug is vraag ik de namen wel weer even als het water laagje weg is doe je het in de stoompan
Ik gebruik 3 delen ketan en een 1 deel pandanrijst, ik hou niet zo van dat superplakkerige en van de pandan gaat het zo lekker ruiken, maar ketan is essentieel.

Ik denk dat het steeltje wat je gebruikt sereh is en de blaadjes daun djeroek . Maar jah ik ben een luie kokkie en gebruik gewoon de boemboes uit de toko. Hoop dat je nog goede tips hebt voor het rollen van die dingen, ik kan het echt niet.
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
  zondag 19 juni 2005 @ 14:43:15 #75
69655 mordradead
Wat is een leesje?
pi_28063473
quote:
Op zondag 19 juni 2005 14:41 schreef Charmian het volgende:

[..]

Ik gebruik 3 delen ketan en een 1 deel pandanrijst, ik hou niet zo van dat superplakkerige en van de pandan gaat het zo lekker ruiken, maar ketan is essentieel.

Ik denk dat het steeltje wat je gebruikt sereh is en de blaadjes daun djeroek . Maar jah ik ben een luie kokkie en gebruik gewoon de boemboes uit de toko. Hoop dat je nog goede tips hebt voor het rollen van die dingen, ik kan het echt niet.
Dat ene is idd sereh, dat andere zou best kunnen .... zo, even een plastic zak zoeken

zo, even een paar plaatjes geschoten....
hier zie je hoe ik het doe.... een plastic zak, leg daarin wat rijst en daarmidden op kip (mag wel wat minder kip dan hier.... dit ging eerst niet helemaal goed )

Dan moet je de 2 uiteinden tegen elkaar doen (ongeveer dan) zodat de 2 uiteinden van het rijst tegen elkaar aankomen... dan gewoon drukken zodat de sliert langer maar dunner word.... uiteindelijk krijg je dan dit:

Prima te rollen alleen zijn mijn folietjes wat te klein
ik heb er nog nooit een gedeelte andere rijst bij gedaan..... de vriend van mijn nicht heefft een keer lemper gemaakt zonder ketan te gebruiken dat was dus geen succes

[ Bericht 41% gewijzigd door mordradead op 19-06-2005 15:11:56 ]
Bernie en ik zijn tof.
pi_28064983
Beetje bewerkelijke snack .
  zondag 19 juni 2005 @ 16:25:56 #77
42327 Goofup
Goofy skates regular?!
pi_28065290
wel lekker
Op dinsdag 17 april 2007 14:13 schreef Gia het volgende over haar kinderen:
al zitten die op het vmbo, ze denken in ieder geval logischer dan goofup.
  zondag 19 juni 2005 @ 17:13:47 #78
111260 Charmian
a little joy
pi_28066098
quote:
Op zondag 19 juni 2005 16:08 schreef karoltje het volgende:
Beetje bewerkelijke snack .
ja, maar je moet ook meteen een voorraadje maken en dan invriezen dan is het een kwestie van even opwarmen in de magnetron of rijststomer.
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
pi_28069822
Briscotti's of hoe die krengen ook heten.

-Snijd een witte boterham in tweeën of in vieren (ligt aan het formaat boterham )
-Haal beide kanten van het bammetje door de olijfolie
-Strooi over beide kanten wat zout en peper
-Ongeveer acht minuten in een voorverwarmde oven
-Klaaar
pi_28069916
Spekreepjes

-Snijd een plakje bladerdeeg in vier of vijf reepjes
-Beleg elk reepje met een iets minder breed reepje spek
-Rol de reepjes diagonaal in de lengte op (dus niet van onder naar boven)
-Bestrijk de boel met een beetje ei
-Ik geloof een minuut of twintig in de oven
-Even laten afkoelen
-Klaaar!
  zondag 19 juni 2005 @ 22:27:53 #81
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28074620
Boterhammetje nemen
Besmeren met ketchup (variatie: mosterd)
Plakkie ham erop (variatie: in de lengte doorgesneden Frankfurters)
Ananasring erop, gaatje vullen met ketchup
Goed afdekken met kaas
Minuutje of 5 onder de grill...


SNACKTIME!
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_28074704
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 18:12 schreef MissyMirjaM het volgende:
Ik maak hem ietsje anders

een gevuld eitje.
kook eieren. veel weinig, weet tik veel, hangt van de trek/ aantal personen af.
kook ze hard
laat de eieren goed schriken,en wat afkoelen alvorens ze te pellen.
Prak ze fijn
doe er geraspte kaas bij ,
doe er nu mayo bij, genoeg om het eigeel aan elkaar te laten plakken zeg maar.
zout, peper, kerrie + Maggi erdoor naar smaak.
de hele handel terug in de eitjes stoppen en voila, heerlijke gevulde eitjes
//Jij bent een user waar er meer van zouden moeten zijn, zhe devilll // Ik dacht dat je schreef Hitler ofzo//Huillie is mine!
  zondag 19 juni 2005 @ 22:32:14 #83
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28074771
quote:
Op zondag 19 juni 2005 13:24 schreef mordradead het volgende:
Lemper ik ben het nu ook weer aan het maken, heerlijk is dat
edit: ik zie dat charmian ook al een recept heeft gegeven hiervan, dat moet dus iemand met een goede smaak zijn
Ik maak het ook wel eens, verschillende variaties (liefst met kipgehakt!) , maar ik vind het ff teveel werk als ik een luie snackbui heb

Desalniettemin een ontieglijk lekkere hap! Desnoods maak je ze vantevoren in voorraad, kan je ze ook invriezen?
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  zondag 19 juni 2005 @ 22:35:10 #84
69655 mordradead
Wat is een leesje?
pi_28074864
quote:
Op zondag 19 juni 2005 22:32 schreef dutch-mamma het volgende:

[..]

Ik maak het ook wel eens, verschillende variaties (liefst met kipgehakt!) [afbeelding], maar ik vind het ff teveel werk als ik een luie snackbui heb

Desalniettemin een ontieglijk lekkere hap! Desnoods maak je ze vantevoren in voorraad, kan je ze ook invriezen?
invriezen kan prima ik had kip over dus dat heb ik ook meteen ingvoreren zodat ik dat een andere keer kan rollen.... maar vandaag neem ik niet meer.. ik heb al teveel uit de pan gesnoept
Bernie en ik zijn tof.
  zondag 19 juni 2005 @ 22:35:38 #85
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28074885
Nog afgekoelde gare aardappels in de koelkast? Meng met een kwats fritessaus, een lik ketchup en een snuif peper en zout naar smaak.
Prak ze met een vork.

Meng erdoorheen: blikje vis (of stukjes gerookte, gestoomde, verse, weet ik veel wat je in je koelkast hebt).
Augurk in kleine stukjes.
Toevallig nog een afgekoeld hardgekookt ei in voorraad? Prak er maar door!
Proeven, eventueel op smaak brengen met peper en zout.
Andere kruiden en specerijen kan ook altijd (het is weer tuinkruidentijd... en bieslook is ideaal!).

Zo maak je snel een snackslaatje.
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  zondag 19 juni 2005 @ 22:38:15 #86
60922 Big_Boss_Man
Subtiel labiel
pi_28074979
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 19:10 schreef DJKoster het volgende:

[..]

's nachts wel (1 minuutje fietsen naar de snackbar, stoeptegel lospeuteren en door raam keilen, boze snackbarallochtoon dwingen om zijn frituur aan te zwengelen.)
feest
pi_28346438
quote:
Op vrijdag 20 mei 2005 19:34 schreef DarkElf het volgende:
blikje zalm openmaken, in stukjes prakken (graatjes eruit halen als dat moet), augurkjes fijnsnijden, beetje mosterd erbij, peper en zout, en mayo erbij

lekker husselen en zo klaar: lekker op toastjes op een boterhammetje
Variant: In plaats van de zalm een paar plakken achterham in stukjes snijden..
Dan heb je vleessalade... Hmmmmm
Pom.. Pom.. Tiedom..
pi_28346510
Pestokoekjes:

Bladerdeeg laten ontdooien, (groene) pesto erop smeren en beleggen met Parma- of Ardennerham..
Dan oprollen, in de koelkast (of heel even in de vriezer) leggen en als ze echt koud zijn in plakjes snijden, op een bakplaat leggen en 20 minuutjes (offuh.. gewoon tot ze klaar zijn, dat zie je vanzelf) in de oven.
Je kunt er zoveel maken als je wilt!

Erg geslaagd op verjaardagen hier!
Pom.. Pom.. Tiedom..
pi_28349915
Lay's Stax Paprika of all snacks!
JOHNNY HEITINGA
  vrijdag 1 juli 2005 @ 13:57:41 #90
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_28387454
zelfgemaakte worstebroodjes

Gehakt, kruiden, eitje erdoor en wat je er nog meer doorheen doet (naar eigen inzicht dus), en inpakken in uitgerold bladerdeeg.

Simpel, maar o zo lekker (Bovenop bestooien met maanzaad , MAANzaad ja, niet MANzaad!)
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  vrijdag 1 juli 2005 @ 14:47:03 #91
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28389159
Als je tartaar neemt wordt het niet zo'n vette bende in het gehaktbroodje, vind ik persoonlijk lekkerder
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  vrijdag 1 juli 2005 @ 19:54:16 #92
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28396921
quote:
Op vrijdag 1 juli 2005 14:47 schreef BBQ-kip het volgende:
Als je tartaar neemt wordt het niet zo'n vette bende in het gehaktbroodje, vind ik persoonlijk lekkerder
En kruidje dat dan net zoals het gehakt?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  vrijdag 1 juli 2005 @ 20:55:39 #93
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28397957
quote:
Op vrijdag 1 juli 2005 19:54 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

En kruidje dat dan net zoals het gehakt?
Yep

Ik had het met sinterklaas gemaakt als hartig hapje ipv die zoete troep.
Bladerdeeglapjes in de vorm van een ring neergelegd en daarop tartaar gemixd met Italiaanse kruiden (of welke je dan ook wil gebruiken), dan lapjes aan de bovenkant mooi sluiten en in de oven mikken die hap
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  vrijdag 1 juli 2005 @ 21:45:57 #94
115121 Arizona
Zeg maar Arißona
pi_28398378
quote:
Op woensdag 29 juni 2005 18:19 schreef RedRoses het volgende:
Pestokoekjes:

Bladerdeeg laten ontdooien, (groene) pesto erop smeren en beleggen met Parma- of Ardennerham..
Dan oprollen, in de koelkast (of heel even in de vriezer) leggen en als ze echt koud zijn in plakjes snijden, op een bakplaat leggen en 20 minuutjes (offuh.. gewoon tot ze klaar zijn, dat zie je vanzelf) in de oven.
Je kunt er zoveel maken als je wilt!

Erg geslaagd op verjaardagen hier!
In hoeveel plakjes snij je je bladerdeegrolletje ongeveer? Het klinkt lekker, ik denk dat ik dit over 3 weken als ik jarig ben ga maken.
You won't be lost, hurt, tired or lonely - Something beautiful will come your way
pi_28406905
-croque uit het vuistje:

Je neemt 2 boterhammen, hesp en kaas erop en in het croque monsieur apparaat (heeft dat ding een 'nederlandse' benaming?)

Je kan er ook ananas of spaghettisaus overheen doen.

-Tomaat in 2 snijden, van die bertolli pesto erop. Vervolgens mozarella eroverheen en de oven in.
  zaterdag 2 juli 2005 @ 06:48:42 #96
111260 Charmian
a little joy
pi_28406999
quote:
Op zaterdag 2 juli 2005 05:37 schreef Sandstorm_81 het volgende:
-croque uit het vuistje:

Je neemt 2 boterhammen, hesp en kaas erop en in het croque monsieur apparaat (heeft dat ding een 'nederlandse' benaming?)

Je kan er ook ananas of spaghettisaus overheen doen.

-Tomaat in 2 snijden, van die bertolli pesto erop. Vervolgens mozarella eroverheen en de oven in.
dat heet een tostie (en een tostie apparaat of ijzer) bij ons
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
  zaterdag 2 juli 2005 @ 13:31:00 #97
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28411393
Reminds me of something

Een "echte" croque monsieur:

Boterham besmeren met boter, beleggen met een plakje ham en wat kaas, daarop een boterham met de gesmeerde kant onder.
Op die bovenste boterham een plakje ham doen en daarop bechamelsaus (zakje van Gran d'Italia) met een snufje zout, peper en nootmuskaat (dit laatste is wel essentieel voor de smaak ).
Daarover wat geraspte kaas strooien en in de oven afbakken
Wijntje erbij en het is net of je in Frankrijk bent
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_28426618
quote:
Op vrijdag 1 juli 2005 21:45 schreef MaLo het volgende:

[..]

In hoeveel plakjes snij je je bladerdeegrolletje ongeveer? Het klinkt lekker, ik denk dat ik dit over 3 weken als ik jarig ben ga maken.
Net zo dik als je zelf wilt, ik snijd ze ongeveer 1 cm dik. Als je hele dunne koekjes wilt kan dat natuurlijk ook..
Je kan ze trouwens ook met roomkaas maken, de pesto dan gewoon vervangen voor roomkaas (boursin bijvoorbeeld) Die worden wel wat plakkeriger, en bij ons in de familie zijn de pestokoekjes veel sneller op dan de roomkaaskoekjes

Ik zou van te voren trouwens wel een testje doen hoor, een keer proberen..
Pom.. Pom.. Tiedom..
  zondag 3 juli 2005 @ 02:45:08 #99
34153 BrianMay
Het Genie
pi_28435713
- Witte snee boterham in het broodrooster apparaat.
- Plak geitenkaas erop, deze insmeren met honing
- In de oven zetten tot de honing begint te pruttelen.

heerlijk
"Looooooooooooosch!!"
"Onze doelgroep is dan natuurlijk ook vooral jongeren die nog echt keihard Loosch kunnen gaan"
- Pim Derks, 1 juni 2005
  zondag 3 juli 2005 @ 03:01:47 #100
60922 Big_Boss_Man
Subtiel labiel
pi_28436073
Verbrand je je bek dan niet?
feest
  zondag 3 juli 2005 @ 03:04:20 #101
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28436127
quote:
Op zondag 3 juli 2005 03:01 schreef Big_Boss_Man het volgende:
Verbrand je je bek dan niet?
Even af laten koelen doet wonderen
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  zondag 3 juli 2005 @ 03:12:34 #102
34153 BrianMay
Het Genie
pi_28436320
Dat is de truuk ja
"Looooooooooooosch!!"
"Onze doelgroep is dan natuurlijk ook vooral jongeren die nog echt keihard Loosch kunnen gaan"
- Pim Derks, 1 juni 2005
  zondag 3 juli 2005 @ 13:18:29 #103
116562 boertie
Zonder hoofdletter dus.
pi_28441911
bak net even een stokbroodje in de oven af. Daarna doorsnijden in de lengterichting beleggen met ham, kaas, eitje in plakjes, komkommer blaadje sla, zilveruitjes en een mespuntje kaneel.
et voila en heerlijk ubervers broodje gezond
R.I.P. kat. Ik was er toch best gek mee. ;(
  zaterdag 30 juli 2005 @ 23:01:21 #104
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_29279391
er staan nu coctailworstjes [en knakworstjes] in de oven, die ik eerst heb laten uitlekken, end aarna heb omwikkeld met danerolles deeg
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zaterdag 30 juli 2005 @ 23:09:00 #105
122567 Cheesecake
Is het Sjors?
pi_29279635
Plakje zalm (of parmaham, wat je in huis hebt) met mascarpone en bieslook Lekker.

Maar meestal heb ik geen zin om dat te maken dus wordt het een kroket met mosterd
  zaterdag 30 juli 2005 @ 23:14:07 #106
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_29279793
quote:
Op zaterdag 30 juli 2005 23:01 schreef MissyMirjaM het volgende:
er staan nu coctailworstjes [en knakworstjes] in de oven, die ik eerst heb laten uitlekken, end aarna heb omwikkeld met danerolles deeg
Je zou ze ook nog eerst met een plakje kaas kunnen omwikkelen en dan in het danerolles deeg.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_29288047
quote:
Op zaterdag 30 juli 2005 23:01 schreef MissyMirjaM het volgende:
er staan nu coctailworstjes [en knakworstjes] in de oven, die ik eerst heb laten uitlekken, end aarna heb omwikkeld met danerolles deeg
Plakje spek en een lik mosterd erbij in doet ook wonderen.
Daarna even bestrijken met ei en bestrooien met geraspte kaas.
Doet het hier altijd goed bij bezoek
  zondag 31 juli 2005 @ 12:44:37 #108
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_29289776
Nog even een recept:

Mini clubsandwich

Ingredienten:

Wit brood
Sla
Cherry tomaatjes
Rauwe ham / gerookte zalm
Mayonaise
peper en zout
Cocktailprikkers
Borrelglaasje

Bereidingswijze:

Rooster het witte brood in een broodrooster of in de oven.
Als het brood een beetje is afgekoeld steek je met het borrelglaasje rondjes uit.
Besmeer de rondjes met een beetje mayonaise, strooi hier een beetje zout en peper overheen.
Neem een cocktailprikker en prikker het broodrondje met de mayo kant naar je toe.
Vouw een sla-blaadje zo klein als het broodrondje op en prik hem vast op de prikker.
Halveer de cherrytomaatjes en prik een van de helftjes op de prikker met de de bolle kant naar beneden.
Vouw een plakje rauwe ham op (of plakje gerookte zalm) en doe deze ook op de prikker.
Daarna nog een blaadje sla op de prikker en eindig met een broodrondje met de mayo kant naar beneden.

Maak zo nog een boel van de mini sandwiches en je hebt weer een gezellig en gezond cocktail hapje.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 31 juli 2005 @ 15:52:57 #109
61362 gijsbert2002
consumeren is mijn leven
pi_29295449
Receptje uit Oekraine, lekker bij de thee of zomaar los ipv chips, wel wat zwaarder dan een normaal tussendoortje, als snack doet ie het ook goed, vandaar dat ik hem hier post.

ingerdienten:

courgette
dille
mayonaise
zout

Snij een courgette in dunne plakjes, doe de courgette in de (hetelucht)oven op een graadje of 180, maar dat maakt niet zo heel veel uit, want je haalt de plakjes eruit als ze bruin zijn geworden. Je kunt ze eventueel ook bakken, maar dan worden ze iets minder goed. daarna doe je er (best veel) zout op en een klein beetje (verse) dille.

Je verspreidt ze over een bord en dan pak je een tube mayonaise en je maakt een ruitjes patroon van mayonaise over de plakjes. Ziet er feestelijk uit en is enorm gemakkelijk en lekker. Smaakt best anders dan je verwacht.

Neem wel niet al te sterke mayonaise. Liefst iets van halvanaise, maar met dat ruitjespatroon dat je met een tube kunt maken ziet het er het mooist uit en het oog wil ook wat.
ete
pi_29295621
Ik zie dit topic, ik denk snel ff kijken want ook ik heb wel trek in wat lekkers....
Gaat de openingspost over gevulde eieren....
TERWIJL IK GEEN MAYONAISE IN HUIS HEB!!!!

Toch maar ff de rest doorlezen dan...
  zondag 31 juli 2005 @ 15:59:45 #111
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_29295634
quote:
Op zondag 31 juli 2005 15:59 schreef Cherise-Ice het volgende:
Ik zie dit topic, ik denk snel ff kijken want ook ik heb wel trek in wat lekkers....
Gaat de openingspost over gevulde eieren....
TERWIJL IK GEEN MAYONAISE IN HUIS HEB!!!!

Toch maar ff de rest doorlezen dan...
er staan genoeg andere recepten
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_29296212
quote:
Op zondag 31 juli 2005 15:59 schreef Cherise-Ice het volgende:
Ik zie dit topic, ik denk snel ff kijken want ook ik heb wel trek in wat lekkers....
Gaat de openingspost over gevulde eieren....
TERWIJL IK GEEN MAYONAISE IN HUIS HEB!!!!

Toch maar ff de rest doorlezen dan...
Je kan mayo wel zelf maken...
quote:
Benodigdheden:

2 eierdooiers
snufje zout
witte (versgemalen) peper
1 theelepel mosterd
1 eetlepel azijn
1/4 liter olie (variatie: helft olijfolie/helft andere olie)
Bereiding:

Het belangrijkste bij het maken een mayonaise is, dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

De eierdooiers met snuf zout, peper en mosterd en druppeltje azijn in een kom met de garde (hand of elektrisch) loskloppen. Al kloppend druppelsgewijs de olie toevoegen. Als in een later stadium het geheel iets dikker begint te worden, dan kan de olie in een dun straaltje worden toegevoegd. Let erop dat u steeds in één richting klopt. Als alle olie is opgenomen, de rest van de azijn erdoor roeren. Proef de mayonaise en voeg indien gewenst nog wat kruiderij of azijn naar smaak toe.

Mayonaise is een uitstekende basis voor allerhande (dip)sauzen. De variaties zijn eindeloos.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_29296543
Is misschien wel slim, maar ik kan ook ff naar de benzinepomp rijden voor een potje mayo...
Aangezien we vanavond ook een broodje snack eten omdat we geen **** in huis hebben....
  zondag 31 juli 2005 @ 16:39:25 #114
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_29296793
voor de luie snackers onder ons:
ga naar een grote aziatische supermarkt
doe daar een grote doos mini loempia's voor minder dan 2 euro op de kop tikken.
gooi er een aantal in de oven tot lekker warm en goed.
bakje chilisaus op tafel, loempia's ernaast.
goedkope doch lekkere snack.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')